Sziasztok,
termékeny hét volt, alig győztem olvasni, annyit írtatok... Én közben hazaköltöztem Finnországból, annyira jó érzés hazajönni, hogy azt el sem tudom mondani... Pedig jó volt kint, de elég volt, nem tudom, a többiek, akik külföldön vagytok, hogyan élitek meg, de nekem folyamatosan olyan érzésem volt, mintha kint nem a saját életemet élném...
Ma pedig voltam 4D-n, bedrogoztam magam, ahogy mondták, ittam teát, meg ettem csokit, meg is volt a hatása, a gyerkőc meg nem állt, folyamatosan ugrált, forgolódott, alig bírta a nő megmérni, amit ilyenkor meg kell... Persze iszonyatosan nagy élmény látni, mi a helyzet odabent, de hát ezt Ti tudjátok a legjobban... Úgy néz ki, fiú lesz nálunk is, de én nem láttam, amit látni kellett volna, csak mondták... Mindegy is, mivel én is a parások táborát erősítem, és bennem is felmerül időnként, hogy mi van, ha időközben felszívódott a gyerek, vagy csak bebeszélem magamnak, hogy terhes vagyok, most viszont, hogy láttam, nagyon fel vagyok dobva, és remélem, így is marad egy ideig.
Én eddig 3 kilót híztam, és nekem is elég gyakran vérzik az orrom (bár viszonylag hamar eláll), és a szív(vagymi)dobogás is szokott lenni. Szóval megnyugtató azt olvasni, hogy ezekkel nem vagyok egyedül.
Olvastam a diplomákkal meg szakmákkal kapcsolatos véleményeket, és nem tudom megállni, hogy ne szóljak pár szót a bölcsészek védelmében. Nekem három bölcsész diplomám van, egy phd folyamatban, és egyáltalán nem panaszkodhatom. Nem mondom, hogy kőgazdag vagyok, de imádom a munkám (fodítok és tanítok) és bár minden tiszteletem a középiskolai tanároké, nem ez az egyetlen út. Én ha végignézek a volt évfolyamtársaimon, egy kivétellel mind nagyon jól boldogulnak, vagy öten kint vannak Luxemburgban és az EU-nak fordítanak-tolmácsolnak, van, aki multinál van, van, aki filmek feliratait lektorálja, van olvasószerkesztő, stb., szóval vegyes, de azt hiszem, nagyjából mindenki elégedett. Nekem sem akarták a szüleim, hogy bölcsész legyek, ráadásul épp volt valami akció a közgázon abban az évben, amikor érettségiztem, és felvettek volna felvételi nélkül a nyelvvizsgák és a jegyeim alapján, elég nagy dilemma volt, de én meg azt nem bántam meg, hogy így döntöttem...
Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam, majd igyekszem sűrűbben, de kevesebbet...
Jó éjt,
Emma