2010.09.10 14:41
Szerző: etna33
sziasztok csajok!
niki!
gratulálok a sikeres vizsgáidhoz, sok sikert a munkaeresés terén. nem semmi, azért ami is egy kis örökmozgó, mellette tanulni? én elájulnék, ha kötelezőten tanulnom kéne. nagyon ügyes nagylány.
laar!
köszi, add meg nyugodtan az email címem a csajnak. botinak is befelé dől a lába, én salus cipőket adok rá, mert az kifejezetten bedőlt bokájú gyerekekenek van. de azt mondta az ortopéd, hogy megoszlanak a vélemények régi és új szakik között az emelő betétről. állítólag a legjújabb tézis szerint nem jó. de a lényeg, hogy a szobában is legyen rajtuk magas szárú cipő. én itt rontottam el, mert a szobában azt hittem, hogy jobb, ha mezítláb van (kismama magazinban ez volt ,ennyit a jó ötletekről) a barátnőm sima kínai magasszárú cipőt adott a fiára és semmi baja a gyerek bokájának, én meg szívok a 7ezeres cipőkkel. nekem sincs szívem felkelteni botit, de majd éjszaka gondoljunk egymásra, ugyanis boiti is fél 11-ig nyomja az ipart, már majd elalszom mellette.
lucám!
ha megengeded a 6 éves tapasztalatot megosztom veled beszoktatás terén. a nehezebb gyerkőcöket lassabban kell beszoktatni, nem szabad őket sürgetni. ne hallgass a gondozónőkre, a saját ütemében szoktasd be tamást. a melóhelyeden mond meg, hogy amint tudsz mész. ne hagyd ott rögtön, első napokban maradj nyugodtan ott vele. a gondozónők lehet,h ogy mást fognak mondani, mert őket zavarja a szülők jelenléte, de nem baj. aztán tényleg első időben egy órát, kettőt, hármat, stb. aztán szoktasd közben a gondolathoz, hogy lesz saját kiságya a gyerekek között, de jó lesz. az a baj, hogy ők még nem értik meg, hogy értük jössz du, mert nincs időérzékük. nem tudják, mi az, hogy du. még az ovisok sem, sok gyerek a játszóról most kezdte az ovit és van amelyik egész nap sír, hogy úgysem jön érte az anyukája, aki meg eret vág magán, mert ő is nagyon szenved. nem tudni ,hogy honnan jönnek ezek a félelmek. egy beszoktatás általában 2 hétig tart, de tamásnak ez tuti, hogy kevés lesz!!! kb két hét kellene, hogy ott hagyd délelőtt. aztán meg még kettő, hogy az alvást is megszokja. mond neki, hogy ő is megy dolgozóba, meg te is, neki a bölcsi a dolgozó. de az is lehet, hogy gyorsan megszokja, de majd később lesz gond. a fő dolog, magadban tegyél rendet, ne sajnáld (könnyű mondani), ne legyen lelkiismeret furdalásod, hogy bölcsibe kell vinned, stb, mert ezeket az érzéseket a kis radarjukkal kiszűrik és nehézítő tényezők. próbáld meg lazán venni, ne rettegni és szükséges rosszként felfogni, hogy aztán tesó ügyben tudjatok lépni. tudom, hogy egy kicsit beledöglik az ember (direkt ezt a szót használtam, mert tényleg ilyen érzés szerintem)de figyeld meg, ha belerázódtok nem is lesz olyan rossz. a kis boldogság sziget, amiben az ember benne van amikor itthon lehet a gyerekével átmenetileg megszűnik és jönnek a rideg hétköznapok, de minden új tartogat valami jót. visszacsöppensz az életbe, leszel felnőttek között, tamás meg nagyon sok mindent meg fog tanulni a bölcsiben. szobatiszta lesz, egyedül öltözik, fogat, kezet mos, vetkőzik, stb. aztán meg lazán jön az ovi. ott már ti simán menni fogtok, míg más szenved.
repkedéssel semmi gond nincs, így fejezi ki az örömét, boti sikít örömében. minden gyerek máshogy mutatja ki az örmét, ők még ösztön lények, nincs álarc, visszafogása az érzelmeknek. engem meg az idegesít, hogy szórakozik a levegő vétellel és nem tudom ,hgoy most tényleg fuldoklik vagy hülyéskedik. ez is idegesítő.
viszont mostanában elgondolkodom ,hogy jó úton haladok- e botival. nálam 90%imádat és 10% fegyelmezés. ez szerintem kevés, mivel mindenki másnál a családban 100% imádat és 0% fegyelmezés van. látom az embereken, hogy elég sok mindenkit idegesít botikám. ez kicsit rossz érzés. főleg azokat, akiknél nincs gyerek. meg nem is nagyon barátkozik senkivel. ő nem egy bújós gyerek, mosolyogni sem sűrűn szokott, tehát nem az a gyerek modell ,amit az emberek elfogadnak. lehet, hogy több fegyelmezésre lenne szükség? de egész nap csak fegyelmezzek, hogy megfeleljen a normáknak? ha ketten vagyunk nagyon aranyos, én fél szavakból megértem, de tegnap is a játszóházban láttam, hogy csodálkozva néznek az anyukák, akiknek vidáman játszik a gyerekük, hogy az enyém meg a combomat szorítva ordít, ha csak elpillantok mellette. az, hogy én mással beszélgessek? ki van zárva. mindenkit ellökdös mellőlem. még anyut is, szokta masszírozni a vállam, mert néha beáll, azt sem veszi jó néven. rosszabb, mint egy féltékeny férj. nem tudom mit kéne csinálni, mert félek, hogy az oviban, vagy suliban ki fogják közösíteni, hogy ennyire nem barátkozós. (anyám szerint én ugyan ilyen voltam, egyedül játszottam vagyis anyámmal aztán később mégis bartkozós lettem)mondjuk most oktatáson van, meg kell tanulnia az asztalnál enni, mert eddig az etetőszékből nem tudott elrohanni, de mostmár kisasztalhoz fogom szoktatni. ahol van tányérja, pohara, szalvétája. csak két éves lesz lassan! na megyek, mert el kell intéznem az utalásaimat, le kell ovasnom a villany, víz, gázórát, nehogy kicsússzak az időből. mindent neten keresztül jelentek be, mert így már tudom előre, hogy mennyibe fog kerülni. aztán meg utalhatom, mert olyan csomagom van, hogy ingyenes az utalás, ezért nem kell csoportos beszedési megbízás. ahol tud, spórol az ember lánya. főleg az idővel.
na jó hosszú lettem, bocsi
suzy!
kismanó jól van? remélem már nem barnázol és pihizel. rutascorbin nagyon jó, ha barnázol, az az erek állapotát erősíti, attól is lehet hogy hirtelen sokat nő a gyerkőc és a hajszálerek repednek a lepénynél. de azért vigyázni kell, mert , ha nagyon berepednek haematóma is lehet, ami lepénylevállást okozhat. recept nélkül kapható!