Adraci!
Szerintem-jelzem ez az én véleményem, anyukám 1etértésével, mondjuk ő azért inkább ért a témához
- nem feltétlenül kell mindig újabb és újabb játékokat kitalálni és nonstop játszani a babával. Pl. amikor a járókában van lent, megfigyeltem, hogy ha be is alszik, van olyan 15-20 perces ébrenlét az alvások közt, amikor figyel, dumál a játékainak, majd simán magától bealszik. Ilyenkor én nem játszom vele, hagyom, hogy saját magát elfoglalja. Egy ébrenléti 1,5-2 óra ha itthon vagyunk úgy néz ki, hogy van egy kötelező szakasz, amikor még türelmesebb kaja után, ilyenkor házimunkát csinálok, Lili meg jön velem, közben dumálok, énekelek neki stb., aztán ha végeztünk jön a 'megajátszás', amikor mutogatom a könyveit, tornázunk, vagy megszem minden porcikáját (imádja ha belefújok pl a pocijába, vagy csikizem a tappancsait), aztén jön egy kis ölbelét, a már kezd nyügi lenni, ha még ilyenkor sem álmos, akkor megint jön egy passzív ébrenlét...pl. jön velem fürcsizni-közben éneklés, duma....ilyenkor elkezd ásítozni....és ugrás az ágyba.
Szóval szerintem nagyjából fele-fele arányban kell foglalkozni direkt vele és passzívan magad mellett hagyni, hogy ellegyen, nézelődjön....ezt is nagyon élvezi ám...
Ha nonstop játszok vele pl., akkor hamarabb kifárad, viszont ól túlpörög és sokkal nehezebben alszik el.
Szóval szerintem mint sok minden másban itt is meg kell találni a megfelelő arányokat.
Ez persze függ AM igényeitől is....de totál könnyen kitapasztalható.
Ja, és Lili is igényli naponta, 2 naponta, hogy legyen valami nagy program...menjünk valahova, vagy jöjjön valaki (nagyik pl.) játszani.
Én úgy tervezem, hogy kb. 1 éves korától anyum ovijába ha van vm. program, műsor, akkor be fogom vinni, hogy ismerkedjen a Világgal.(bábosok szoktak hozzájuk menni stb.)
Én egyke vagyok, lehet hogy ebből is fakad, de nagyon szerettem egyedül is játszani otthon. Sztem kell ilyen is és olyan is. Függ a babától, meg attól hogy épp milyen napja van. (ha azt akarja, hogy többet foglalkozz direkt vele, akkor sztem úgyis jelzi
)