Tinu, Zili!
Homeopátia és borostyánlánc-ügyben mélységesen egyetértek veletek. Amíg nem írják le sehol tudományosan lépésről-lépésre, hogyan is történik az "információ" átadása a sokszoros hígítás során, addig számomra nem több egyszerű kuruzslásnál.
Azt tartom hihetetlennek, hogy eléggé sok orvos is alkalmazza ezeket a szereket.
Persze ha nektek beválik, alkalmazzátok, attól kerek a világ, hogy sokfélék vagyunk, sokféle véleménnyel.
(Először leírtam a hozzászólást, aztán olvastam tovább, és láttam, hogy indulatokat kavart ez a téma. Előre bocsájtom, hogy senkit sem szeretnék megbántani, és ha valakit érzékenyen érint, akkor bocsánatot kérek. De akkor is ez a véleményem, és vállalom.)
Hordozás hete:
Még nem döntöttem el, melyik programra mennék, úgy láttam, a központi programok a Kesztyűgyár területén vannak, valahol a 8. kerületben. Nekem az végül is jó lenne, ha a helyszínen lehetne szoptatni. Remélem, hogy már csak lehet egy kisbabás rendezvényen.
Igazából én még nagyon kezdő hordozó vagyok, de tanulni szeretnék!
Nem voltam tanfolyamon a terhesség alatt, mert a férjem szerint úgyis elfelejtettem volna a kötéseket, mire megszületik a baba (ebben igaza is volt, eléggé sokáig csak a dvd alapján tudtam megkötni a kendőt). Eléggé bátor vagyok, tehát simán kipróbáltam a háti hordozást is, de tutti, hogy nem kötöm meg eléggé jól, mert egy idő után felcsúszik a kendő a gyerek hátán. Így csak itthon merem hátra kötni, elindulni sétálni még nem merek.
A programokon én szeretnék tanácsot kérni a háti hordozással kapcsolatban, meg szeretnék nézni valami jobb minőségű kendőt is (most egy Nandu-m van, ráadásul nem is eléggé hosszú). Ha egy drágább kendőt egyszerűbb lenne megkötni, be is ruháznék erre. Jó lenne egy szoptatási tanácsadóval is beszélni egy kis megerősítésért, hogy jól teszem, amit teszek (Lilla baba nem hízik túl nagy ütemben, és mindig a fejem fölött lebeg Damoklész kardjaként a tápszer-pótlás, de eddig keményen ellenálltam).
Hase: Nem, én kilógok a sorból, nem vagyok zenész, sőt, botfülem van.
De azért próbálok kitartóan énekelni szegény Lilla babának, ő még nagyon nem tud tiltakozni ellene.
Igen, jól láttad, nekünk is volt terpeszpelenkánk 2 és 3 hónapos kora között, szerencsére nagyon jól viselte. Várható volt, mert nekem kicsi koromban kengyelben volt a lábam, az apjának meg szintén terpeszpelenkája volt annak idején. Szerencsére a kontrollon mindent rendben találtak.
A tűzfoltról én sem hallottam korábban, de sajnos ez van, szerencsére annyira nem feltűnő helyen, a lábfején. Remélem, elmúlik, de ha nem, ez legyen a legnagyobb baja.
A balettcipős zoknit ajándékba kaptuk, a férjem barátja hozta Párizsból. Sajnos kezdi kinőni, kár, mert nagyon szerettem.
Végezetül Annus kérésére a babaúszás képekben:
Babaúszáson 1
Babaúszáson 2
Babaúszáson 3
Réka