Sziasztok!
Köszönöm szépen a tanácsokat az orrvérzésre mindenkinek. Kutya dolog tud lenni sajnos.
Moki: Neked is köszi a leírtakat, megpróbálom majd azt a homeos orrcseppet, hátha be tudok szerezni
Edi: jól is teszed, hogy hamarabb eljössz pihire, szükségünk van arra, hogy felkészüljünk a NAGY napra és ugye előtte még sok feladatunk van, hogy kialakítsuk a kicsi helyét otthon.
Egyébként vicces a táppénz és a TGYÁS, GYED kapcsolata. Mert én ahogy megtudtam, hogy várandós vagyok Nórival, azonnal táppénzre küldtek. Persze így kevesebbet kaptam, de tudtam pihenni (feküdnöm kellett). Viszont utána, mivel a TGYÁS-t és a GYED-et a fizuból számítják, nem kaptam semmivel sem kevesebbet, sőt több TGYÁS-t kaptam, mint a táppénzem volt. Utána meg a GYED úgyis maximalizálva van. Hiába volt jó fizetésem, megkaptam a max.összeget. Ezzer arra szeretnék kitérni, hogy ha esetleg korábban is eljössz a mh-edről és 1-2 hónap táppénzt kapsz, az igazából az utána lévő dolgokat nem befolyásolja. Azaz a régi rendszer szerint nem volt semmi gond, sőt jobban is jártam. De erre szerintem majd kérdezz rá a mh-en a munkaügyisektől.
Persze ezt mérlegelni kell, hogy ki tudja bevállalni azt, hogy a 100%-os fizu helyett csak a táppénz lesz az utsó hónapokban. Nekem nem volt más választásom, mert az elejétől táppénzen voltam.
Írtad, hogy sok utánamászkálás lesz majd a TGYÁS-nál és a GYED-nél. Sajna igen, viszont a GYED intézése télre fog esni...
((( De nekem sok dolgot a férjem intézett. Így szerintem Anyukád, Apukád biztosan be fog tudni segíteni, esetleg egy jóképű???
Ha azon múlik küldöm a szívecskés kávét 2 személyre, tudod!!! Csak szólj, hogy MOOOOOST!
Dodo: én is explorert használok, tegnap mégsem láttam a vonalzód, DE MA IGEN!!
Ja, most olvasom, hogy újat készítettél.
A szőrösödés előfordulhat. Védő mechanizmus
És barna csík is jelentkezhet. Nekem volt pár pihém
és csíkom is.
Mercy: hú de zsúfolt napod volt, majd mesélj, hogy van-e valami utóhatása a H1N1 szurinak, izomfájdalom, fáradtság, stb... Jó?
Csipetnyusza: nekem azt mondta hétfőn a doki, hogy AFP-re 1 zsemlét és 2 dl tejet kell megennem, meginnom. Alapjában véve éhgyomorra kellene, de erre lehet ennyit, de kizárólag ennyit bevinni.
Poci: Neked is köszi az infót az orrvérzéssel kapcs., nekem sajnos nem pici jön
De holnap beszélek a dokimmal és akkor rákérdezek, hogy meddig normális ez, mert naponta többször van és nem gyengén. Csak elfelejtettem hétfőn rákérdezni... kismama feledékenység. Vagy hogy is írta Edi? Hormonagy? Na, igen, ez az!
Fókamóka: jó hogy jöttél és hallani felőled is!
Heni: jobbulást!!!!
Edi: hol lehet beszerezni azt a csoda italt? És pontosan mi is ez, mire jó? Nagyjából milyen összetételű?
Niki: én írtam az Arielt és igen, M-Zim. Én port használok, ált.40 fokon szoktam mosni, attól függ, miről van szó. Nekem a fehér a hófehér tőle. De állítólag a folyékony változata is jó. Azt még nem próbáltam.
Én elég régóta használom az Arielt, talán amióta megjelent és semmi más nem vált be. Olyannyira nem, hogy egyszer vettem Persilt és voltak valami színes szemek is benne. Szépen a rucik közé keveredett és ahogy a gép mosott nem oldódott fel rendesen, így egy-két pamut fehér pólón kék foltok lettek. Szuper! Sose vettem többé.
Bibar: rakott krumpli, NYAMMMM!
Dóri: üdv köztünk! Gratula Bogyóhoz!
Szokásomhoz híven most sem sikerült rövidnek lennem
Pusz mindenkinek, majd még este benézek!