Új privát üzeneted érkezett!

Skat,nagyon aranyosak vagytok a képeken :) dicsekedhetsz vele nyugodtan!tök jó :wink:

Szona,betegség :( jobbulást nektek!

Szegény gyerekek :cry: eláruljátok mi a jó ebben a babaúszásban?Azon kívül, hogy nekem nagyon profitcentrikus szaga van!!!
Merthogy konkrétan úszni nem tanul meg a gyerek,aki fél a víztől az szerintem szoktatás kérdése is, meg genetikailag benne van, és meg kell vele szerettetni.Mi nem jártunk, mert nekem sose volt ez szimpi, mégis Eszti imádja a vizet, merül is, és úszógumival meg karúszóval már ugrált a nagy medencébe is idén!Akkor minek kínozzam picinek a merülgetésekkel, ha így is tökre szereti a vizet!
Inkább majd oviba, ha megyünk rendesen úszni tanittatom meg!
Annak több értelmét látom, mert egy életre szól.

/bocsi, megbántani senkit nem akartam, csak a véleményem írtam, és meghallgatnék egy jó, és meggyőző magyarázatot erre :) /
manóci

Sziasztok!!

Oltas... hat en is szeretnem a legjobbat a manomnak, csak neha nem tudom eldonteni, hogy csak arra megy ki a jatek, hogy fizessuk a halom penzt, agy tenyleg egy hasznos, fontos oltasrol van szo... :?

MSE: Jobbulast Marcinak, el tudom kepzelni, miylen "mokas" lehet minde alkalommal beletalalni a kiskrapek szemebe... szegenyke... de milyen ugyesen gyarapszik sulyilag 8)

Kata: tok jo kepeket tettel fel, szep a kiccsaladotok :)

Bobita: Milyen nagy mar Rozi! Nagyon eeedes! Szepek a lanyaid! :)

Babauszas... mar annyira de annyira mennek! Probaltam nezni a babauszasos honlapon, hogy meg mi lenne kozel hozzank, de szerintem valahogy bena az a lap, semmit nem hoz ki rendesen, azt se talaltam meg, hogy pontosan hol van a Rubin hotel ahova ti jartok Emese... :oops: :oops:

En meg nem menstrualok, de nem is banom, orulok, hogy egy darabig meg nyugi van :)

Holnap ugy kimennek delutan az Astoriahoz, de bakker felek... mennyire gaz mar, hogy nem merek kimenni oktober 23-an az utcara?!?!? :( :roll: :cry: aztan lehet hogy megiscsak kimegyunk csaladostul. Csakazaertis. :)

Na megyek aludni, nagyon almos vagyok, az elmult 3 ejjel "musor" volt, nemtom miert, szegenykem csapkod allandoan a kezvel, mintha nem birna lenyugodni, es ezert sokszor felkelti magat a nagy csapkodassal...

zetus8

manoci: hat nekem erveim meg nincsenek, mert meg nem vittem babauszasra a manot, de en nagyon lelkes vagyok (igaz, meg nem lattam sirni uszas kozben...). Bercel tokre imad furdeni, pancsizni, de itthon nem tudok vele jatszani a vizben, ugy, hogy en allok, ot meg pl. usztatom kozben. Nekem nem is az a vonzo a babauszasban, hogy most mit csinalnak ott, hanem hogy egyutt lehetunk, pancsolhatunk (amit imad). Ha lenne olyan medence, ahova vihetnem nyugodt lelkiismerettel a gyereket, mert nem tiszta klor, akkor en vinnem, es ellubickolnank magunkban... de igy marad a babauszi :)

zetus8

Sziasztok!

Etus!
Mi van az Astoriánál, amiért ki akartál menni? Bocsi én ilyen tapló, tudatlan vagyok :)
Szemcsepegtetést szegény Marcikám jobban viseli mint én (persze amint beleér a csöpp, rögtön dörzsölné), én fentrengek és sipítozok, amint odaér a csöpp. Szonji szokta csöpögtetni Apával: csukott szemembe bele a csöpp, aztán apa röhögve mondja, hogy nyisd ki szépen, mire Szonji elkezdi feszegetni a szemhéjjamat, én ezalatt vergődök. Elég vicces látványt nyújtunk.
A Rubin hotel az M7-es elején van Budaörs előtt.

Skat!
Lásd milyen rendi vagyok, a lényeg :lol:
A Cerazettet akkor is lehet szedni, ha már nem szoptat az ember, de a mensi hosszát figyelni kell és ha hosszabb mint kb. 5-7 nap, akkor nem hatásos, tehát más módszert kell keresni. Azért jó, ha vkinek beválik, mert a hormontartalma kisebb, mint amiket egyébként adnának. A leírtak a szoptatás alatt is érvényesek, tehát ha vkinek már megjött és elkezdni szedni és hosszabb a mensije, szintén keressen mást!
A hüvelykúpokról, krémekről pedig azt mondta a dokim, hogy igazán csak annak ajánlja, akinek nem baj, ha becsúszik mégegy baba, mert elég gyatra a hatásfoka.
Ezeket a dokim mondta, aki hiszi hiszi, aki nem nem.

Babausziról: Tudományos magyarázkodásom nincs rá, hogy miért jó, gondolom ilyeneket lehet találni a neten is, akit érdekel. Amit tapasztaltunk: Szonji imádta (imádja), tök jók foglalkozások, énekelünk, körjátékozunk, elején masszírozás, végén szabadfoglalkozás a vízben és igenis tanul a gyerek úszni, vannak olyan gyakorlatok, amik ezt a célt szolgálják (békabéka brekeke, kallózás, szívecske rajzolás, lassan forog a kerék). Sztem nagyon jó alapot ad a későbbi "igazi" úszásoktatáshoz. Lenyomni pedig nem kötelező a kicsit a víz alá, ha nem szeret egy gyakorlatot, senki nem áll melletted vessszővel és ütlegel, hogy márpedig csináld :D
Mi azért kezdtük el, mert jó programnak gondoltuk és babásokkal lehet találkozni.
És amit még mondani akarok, az az, hogy mi csak a Kalovits programos babauszit próbáltuk, a többiről nem tudom, hogy milyenek (bár azokon sem hiszem, hogy kötelet dobnának a gyerek nyakába, azt usszál :D )

Manó!
És ha bmi kétséged lenne, hogy normálisak vagyunk: a 3 hónapos gyerekünket számolni tanítjuk!!! :lol:
www.okosbaba.hu (csakhogy egy kis életet vigyek a topikba és legyen miről csevegnünk).

Remélem én sem bántottam meg senkit, mert lehet, hogy a hangvételből nem derül ki, de végigvihogtam miközben írtam.
Ettől függetlenül persze minden komoly.

Kata!
Tesztre fel, még a végén együtt pocakosodunk megint :)
Bár egy nega tesztem már van, azért a biztonság kedvéért a hétvégén csinálok mégegyet, biztos ami biztos.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok :)

Evica, no problem, inkább szólj potyára, minthogy télleg kimaradjon valami! :)

Babaúszás: mi még nem voltunk, de én is a közös progi miatt favorizálom. És ha még játékos formában műxik is a dolog, külön öröm :D Babának is, szülőnek is.
Manóci, neked is igazad van, pl. párom se járt babaúszásra :mrgreen:, mégis halember lett :lol: De ha már van lehetőség ilyen hamar elkezdeni, és a baba sem tiltakozik ellene, akkor miért ne?! :)

Okosbaba? Dejó, hogy szóba hoztad Szoni! Régebben érdekelt a téma, most legalább utána is nézek :)

Hírem van: ma fürcsi közben vettem észre, hogy kibújt az első fogcsücsök! :lol: A jobb alsó 1-es :D

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok! Az augusztusi topicból vagyok, csak dobnék fel néhány fotót. Bóbita ösztönzésére teszem. Persze ha közületek bárkit érdekel, állok szíves rendelkezésére. A bundazsákok nagyon praktikusak. Sokan veszik, szívesen használják. A gyermekeim 0-2 éves korukig használták, a lányom most három éves, és még idén hordja. :)

Bóbita: nos, most ezek vannak, ezek közül lehet választani. Persze ha más színben szeretnéd, akkor az is megoldható:

Kép
Kép

Kép
Kép

Kép
Kép

Kép
Kép

A két hónapos lányomon:
Kép

A két éves fiamon:
Kép

A három éves lányomon:
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Így használhatod anorákként:
Kép
Kép

Átzippzározod és máris bundazsák lesz az anorákból:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép

Ha picit megnyitod a zippzárt, akkor a hordozóba is bekötheted:
Kép
Kép

A kétévest is altathatod zsákban (már ha hagyja magát.. :) ):
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Uccso és eldugulok:

Ezek keltek el, de rendelhetők, ha ezek jobban tetszenek, csak rájuk várni kell.... :( Most csak azért, hogy lássátok léteznek fiúsak is, és ahány zsák, annyi féle... :)

Kép
Ezek a mintáik:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Ezek a mintáik:
Kép
Kép
Kép

Kép
Ez a mintája:
Kép

Kép
Kép

Ezeket anyósom készíti. Ha érdekel benneteket, keressetek priviben! Mindenkinek jó babázást kívánok! Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hali Csajok!

A piros zsákot én rendeltem :lol:

Voltunk babaúszáson. Apa volt bent a picúrral a vízben és nyavajgott,hogy hideg :wink: , persze Rozi élvezte így nem volt mentség! Szóval mi a Barlangba járunk Tapolcára és elég érdekes az egész. Az oktató csajszi jár körbe - körbe és egyéniuleg foglalkozik mindenkivel, közben szabadfoglalkozás van. Ő merül a kicsikkel és anya vagy apa várja a felbukkanó tökmagot. Merülés csak a 4-5 alkalom körül van. Nem kell előre fizetni, amikor mégy fizetsz és kész. Rozinak tetszett, végig nézelődött. Hát én sem tudok érveket. Talán egy jó program ennyi, meg aztán nem árthat ha ismerkedünk másokkal.

Kép Kép

Szoni!
Köszike, hogy mégegyszer leírtál mindent! Én vissza szoktam olvasni, de néha nehéz éjszakáink vannak, ilyenkor nem biztos, hogy tudom is mit olvasok :lol: Fő a komolyság :lol: Ezt az okosbab dolgot megnézem, nehogymá Rozi lemaradjon valamiről :lol:

Judit!
Annalucusnak GRATULA a fogacskához!!!! :D :D

Pusszantás

Bea

Kép[/url]
június

MSE: Fidesz naggyulesre mentunk volna az Astoriara, azaz oktober 23-ai megemlekezesre... :oops: De aztan az ido megoldotta a dilemmamat, mert szakadt az eso mint allat, igy maradt a TV-ben valo nezes... legalabb bekapcsoltuk egy honapban egyszer... ha mar van elofizetesunk... :) nem vagyunk nagy TV-nezok.
Junius: jaj de irigykedek hogy mar ti is eljutottatok babauszira!! Amint megkapjuka 4hos oltast (november 19) mar megyunk is!! :)

Egyebkent errolo jut eszembe Emese, ma talalkoztam egy ismerosommel, akinek a kislanya 1 eves, es a Rubin Hotelbe jarnak babauszni, es tele van vandorszemolccsel a kislany, a nyakan, a hasan, a kezen... eleg brulalul nez ki... :roll: :shock: Ezek szerint barhol ossze lehet szedni ha erzekeny rajuk az ember fia/lanya??

Bercel par napja hasizombol emelgeti a jobb labat, ugy, hogy emelgeti, de nem teszi le, de mindig csak a jobb labaval. A ballal max. kitamasztja magat. Ez nem gaz???? hogy csak a jobbal csinalja??

zetus8

Sziasztok!

MSE:
Köszi az infókat a bogyókról és kúpokról? Hát igen. A legbiztonságosabb a megtartóztatás lenne :(

Manóci:
Hát, igen, misztikus dolgokat azért én sem társítok a babaúszáshoz, mint pl. "azóta fordul meg a gyerek, meg kúszik, stb". Viszont nagyon jó program, más babákkal, anyukákkal talizni. Mondjuk elég borsos. (mi is csak 4szer voltunk)
Mi most találtunk más kiruccanási lehetőséget, zenebölcsibe járunk, meg van itt olyan, hogy baba-mama klub, ahová 2hetente lehet vinni a csemetéket társaságba, ingyen és bérmentve.

Annalucusnak,
Gratula a fogkezdeményhez

RozinaK,
meg az uszihoz, nagyon édi

Lányom ordít, megyek, Kata

Kép

Kép
skat

Etus!
Lszi küldd el priviben, mailban, smsben, akárhogy a nevét a kiscsajszinak!

Ez a zsák dolog nagyon szupi, Szonjinak is volt, csak sajna kölcsönben. De már írtam is privit.

Annalucusnak én is gratula a fogicához. Fájt neki v. csak szimplán észrevettétek?

Most mennem kell, összebújok Szonjival.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szona, :lol: dehogy nézlek hülyének!Isten ments!Csak más a véleményem, és a nézetem a dolgokról!Azért én is végígröhögtem amit írtál, bár szerintem mindketten mást találhattunk benne viccesnek! :P
Babauszihoz nem fűznék többet, leírtam már a véleményem, és nem változott!
De, ha csak annyi az indok, hogy járjunk, hogy társaságba legyünk és foglalkozzunk egy kicsit a gyerekkel, én más variációkat is tudok.Pl. mint Judit is írta, zenebölcsi, játszóház, vagy egyszerűen valaki babás baráttal való összejárás.Bár 1-2 éves korig a gyerekek nem játszanak együtt csak egymás mellett!Tehát.........akár én is eljátszhatok vele, őt kielégíti bárki foglalkozik is vele :)

Okosbaba:háááát hallottam már róla, tehát nem újdonság a számomra!De vélemény........... :lol: szerintem inkább NO Comment!
Mindenki azt csinál amit akar, és úgy nevelei a gyerekét ahogy akarja!De én úgy gondolom, fölöslegesen nem terhelem le már most ilyenekkel.Lesz még alkalma az élete során tanulni, odafigyelni, kötelezettnek lenni!/tudom játékosak a foglalkozások, és azt mondják elvileg a gyerek játéknak tekinti/
Én pedagógus lévén tudok 1-2 tanulmányról ilyenfajta foglalkozásokról, és a korai nyelvoktatásról,/mert az is ide tartozik/hát nemtudom!Nekem ez annyira nem szimpatikus, és a tanulmányok is nem egy esetben kimutatták, hogy ugyanazon szinten vannak azok a gyerekek akiket már csecsemő korától nyüstölnek, mint azok akik gyerekek maradhattak amíg csak lehetett, és nem mini felnőttek akiket már napi szinten "befogtak" mindenféle foglalkozásra!
Hát ennyi!
Ja, és persze tudom, hogy nem ostorral kényszerítik a babákat amit írtál nekem, de a filmeken mégis az van amin bemutatják ezt a babauszit,pl. hogy sír a gyerek az anyuka meg nevetve kedves szavakat mondogatva csak ereszti bele a vízbe!Fúj, hát bocs, de ez tőlem távol áll!Ha meg nem csináljátok a feladatokat akkor meg minek jártok?Tehát nincs kötelező dolog,, de az ért nem árt, ha megcsinálod,nem?!22-es csapdája.

Ja, és Június Rozi abszolút nem maradna le semmiről se, ha nem okosbabáznátok :lol: :lol: :lol:
Esztivel én sose "foglalkoztam" úgy, ahogy sok anyuka, hogy leül, és akkor most foglalkozunk a gyerekkel!De nem elfogultságból írom, hogy nagyon okos, választékosan beszél, 2 éves kora óta+szintén azóta szobatiszta, az önikiszolgálásban is mindent egyedül csinál már, mondókát+mesét kb. 2x-i hallásra visszamondja, 10-ig tud számolni, az ABC-ből cssomó betűt tud már, puzzle kirakót amit először elé raknak /52db-ost/kb. 10' alatt kirak, és stb.stb.

Tehát ezzzel csak annyit akartam, hogy különösebb foglalkozás nélkül is, ha szeretettel, figyelemmel,, sok beszélgetéssel neveli valaki a gyerekét akkor is lehet belőle okos baba! :lol: :lol: :wink:
manóci

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 18:29-kor.
Vendég

Manó!

Nagyon sok mindenben egyet értek veled! Én sem hiszek abban, hogy "most üljünk le és foglalkozzunk a gyerekkel". Szerintem játszva, kötetlenül sokkal több "ragad" rá! Szerintem arra is szükség van, hogy egy kicsit egyedül hagyjuk játszani. Én minden nap leteszem a játszószőnyegre és amíg ott egymaga eljátszik hagyom őt! Ha megunja ( kb. 10-15 perc múlva) úgyis reklamál.
Amúgy gyereke is válogatja, az egyik elücsörög miközben mondókázol neki, a másik nem. Ez van!

A babaúszást ettől függetlenül jó dolognak tartom :wink: :lol:

Pusszantás

Bea

Kép[/url]
június

Huu, de izgi temava notte ki magat a babauszas :)
En tobb okbol szeretnem vinni. Eloszor a mozgas miatt jo nekem es neki is. Aztan a viz, mint kozeg szerintem most meg igazan kozel all hozza, imad furdeni, mar vetkozesnel is hangosan kacag minden este, mert tudja mi jon utana :) Szerintem a kesobbiekben is megtanithato az uszas, meg a viz szeretete is persze, mivel mi is megtanultuk anno, de en nem bannam, ha mar jovo nyaron szeretne a Balcsiban pancsizni velunk, ha ugy alakul. A merules szamomra nem annyira fontos, de kiprobalom majd, hatha tetszik neki. :roll:

Nalunk a tema amugy sajnos kicsit napolva, ugyanis szegeny cicusom megfazott. Valoszinu valami virus lehet a hatterben, mert az unokatesoja epp beteg volt, amikor most a nagyszuloknel talalkoztak. :( Nagyon sajnalom szegenyt, mert ugy uvolt az orrszivotol :(
Azert szerencsere mar jobban van, nem kohog annyit es nem is tusszog, a kedve jo. :) Ejjel is jobban alszik mar.

Okosbaba:
Utana olvasok, mert en bar szeretem egyedul is hagyni Timit jatszani, azert nem banom a jo otleteket, hogy mit csinaljak vele, amikor eppen szorakoztatast igenyel a kis dragam :D :wink:

Szoni:
Ejjel alszotok mar?

baratodildi

Fronell,Oltást illetően nagyon ügyes a kiscsajod :wink: Ami a 24 órás babát illeti, nálunk is nehezebb napok vannak.Úgy fáj Hannuskám foga, nagyon nyálzik, és iszonyúan sírunk soxor!Dentinoxot nyomatjuk, kicsit jobb vele. Éjjel mi is 2-3 óránként cici, és nincs is szívem visszarakni az ágyába.Már miután fölkel mellettem marad reggelig, és összebújunk :) azt amúgy is imádom
Szív dolog, hála istennek, nagyon drukkoltam nektek! :) Örülök, hogy nincs Almácskának semmi baja.

Június, :wink: ja, én is örülök, hogy Eszti tök jól eljátszzik egyedül is, amit sok gyerek nem tud!És most, hogy van kistesó, igazán hasznát is tudom venni ennek :)

Ildi,betegség :( jobbulást Timinek :!:
manóci

Köszönjük a gratulációkat :D

Szoni, előjel nem volt (csak a nyáladzás), viszont azóta furán viselkedik a kis drágám :| Mintha felborult volna a bioritmusa...

Hm, hát a gyereklegyengyerek mottó teljesen igaz, de egy gyerek attól gyerek, hogy szívja magába a külvilágot; vagyis tanul :) Mindegy, hogy mit csinál. A rákényszerítésről annyit, hogy a szobatisztaságra nevelés is kényszer eredménye: ha a szülő nem kezdené el, sokkal később hagynánk el a pelust :lol: A tanulási készség meg tiszta genetika, a nevelésnek "csak" terelő szerepe van benne :wink:

Rakom nemsoká a táblit, csak ordítunk...

Judit
Kép

Kép
balwin

Itta tábla :) Remélem benne van minden adat :oops:

Kép

Jó éjt :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Helló Csajok!
Használ valamelyikőtök mosható pelust? Ezen az oldalon találtam http://www.babanatura.hu/, van esetleg tapasztalat? Állítólag hosszútávon kifizetődőbb mint az eldobható!

Fronell!
Nálunk még mindig ugyanaz a felállás, Rozi nem nagyon akar aludni! A keresztfiamnak is volt születése után ilyen szívzörej szerüség. Most 4 éves és egészséges baba, már semmi baja, de akkor persze nagy volt az ijedség a családban. Almának sem lesz baja biztosan!

Ja és még annyit, hogy én rendeltem mandalától zsákot (az édi pirosat) és tényleg nagyon szupi, igényes. Szerintem árban is megéri, mert ilyen áron vagy ettől olcsóbban csak kínai műanyag vackokat lehet kapni.

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Annalucusnak és Alminak gratula!!!
Elhagytátok a 7 kilót :)

Ildi!
Éjszakáink még mindig katasztrófák :?
Vacsi után leteszem az ágy
ba Marcit, tök ügyesen elalszik egyedül, aztán ha szerencsém van, akkor csak hajnali2-kor ébred, de ez a ritkább. A 2-3szori kelés nálunk is a minimum. Van, hogy sikerül visszacsempészni az ágyáb aszopi után, devan, hogy nem. Ha visszarakom, akkor is felébred kb. 2 óra múlva és kéri a cicit. De hát könyörgöm egy ekkora gyereknek már nem kellene éjjel is szopnia v. legalábbis ennyiszer tuti nem :x
Timusnak jobbulást, gyógyuljon meg hamar!

Fronell!
Igen, én kérdeztem. Örülök, hogy jókat mondtak. Kell még mennektek kontrollra vmikor?
És Gratu a pörgésforgáshoz is, ügyes baba :)

Június!
Én is írtam Mandalának, de még üzletben is körbe akarok nézni (vis apa). Ilyen zsákja volt Szonjinak is, de sajna csak kölcsönbe és már nincs meg és nem is tudom, hogy kitől kaptuk. Nagyon szerettük, soha nem fázott benne (legalábbis soha nem volt hideg se keze, se lába).

Tegnap a Premierben olyan dögös Nike cipit vettem Szonjinak, hogy sajnálsajnál, hogy nincs az én méretemben.

És képzeljétek végre megjött, így a 2. tesztet megúsztam. De azért 40 napra?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Csak gyors bekukk. Remélem mindenki jól van. Mi fogzunk ezzerrel és nem könnyű. Ment a hasa hízás nem volt viszont sírás annál inkább. Úgy tűnik jobb a helyzet de nem akarom elkiabálni. Kép Kép
Kép Kép Kép

KépKépKép
rena10

Elúsztam a topical. :oops:

6530 gramm és 67 cm.

KépKép
evica76

balwin:
A jovo heti tablazatba :) 6700g. :lol:

Szoni:
Szupi kis cipő lehet, ha meg neked is tetszik. Foto?
Az ejszakakat sajnalom. Timi jol alszik altalaban meg mindig. Azert legtobbszor be kell 1-2x tenni a cumit a szajaba, de aztan tovabb alszik utana. Valahogy ugy tunik nekem kevesebb a tejcim. :roll: Fogalmam sincs mitol, mert mindent ugyanugy csinalok, lehet a betegsegtol o kevesebbet szopizik... Bar ez sem igaz, mert fejni meg ugyanannyiszor fejek es egyre kevesebbet. :cry: Amig mondjuk nem sir, hogy ehes nem stresszelem magam miatta, de azert sajnalom nagyon :(
Az oltas jovo heten lett volna, eltoltuk egy hettel, de lehet meg tolni kell majd, mert ma reggel is elegge sok trutyit porszivoztam ki a kis nozijabol.
Tetszik a Timus :lol: Meg nem is hallottam, de aranyos. :)
Hat a 40 nap az nem semmi, de nekem is mar kesik. Szerintem siman a szoptatastol rendszertelen meg.

Skat:
Nalad ezugyben mizujsag?

rena:
Nagyon jok a kepek. Mi is kuszkodunk a fogacskaval. Meg csak nyal van es tegnapelott meg a hasa is ment. Vagyis en annak tudtam be, mivel minden eves utan kakilt, maskor meg ugye 2 naponta szokott. Kiuteses is lett szegeny kis popoja tole :( Nalatok nem csipi ki jobban a popsit a sok lenyelt nyal miatt?
Siras :(

junius:
Nem hasznalok moshato pelust, de en ugy tudom sokkal konnyebben kipirosodik a popsijuk tole. Vagyis a nedvszivo hatasa annyira nem tokeletes, mint az eldobhatoaknak. Legateresztes szempontbol viszont jokat hallani rola. Olvastam valami tanulmanyt, hogy az eldobhato pelusok miatt ehetnek impotencia zavarai a ferfieknak. Mondjuk nem kell mindent elhinni... Biztos van is benne valami, de ha komolyan igy lenne nem hiszem, hogy az eldobhato pelusokat meg ennyire el lehetne adni. Ha kisfiam lenne elgondolkoznek rajta, hogy megeri e a kuszkodes, de igy nem. Nekem szerintem kapacitasom se nagyon lenne mosni allandoan. Szerintem anyagilag biztos a moshato jon ki olcsobban, bar a sok mosas, a mososzer, az aram, viz is sokba kerul es kerdes mennyire tud higienikus lenni meg egy fozomosas utan is mondjuk ha beteg a gyerek??? Szoval sok sok kerdes felmerul bennem evvel kapcsolatban.

fronell:
Fogasz szupi!!! Timi meg mindig nem fordult meg :( Mondjuk legalabb mar oldalra fekszik neha. :roll: Remelem nincs nagyon elkesve vele...

manoci:
Hogy hasznaljatok a dentinoxot? Mar en is megvettem, de meg eddig nem mertem kiprobalni. :oops:

baratodildi

Ti mekkora ruakat hordtok, mert Timire lassan a 62-es bodyk kicsik :shock: ???

baratodildi

Ah, nekünk a 62-es body-k már a régmúltat jelentik. Már bőven benne vagyunk a 68-as korszakban, de ez a fajtától függ. Van amelyik 68-as még nagy, van amelyik meg már csak épp jó. Viszont van még 1 62-es rugi is, ami még jó.

KépKép
evica76

Ildi!
Én is a szopinak tudom be a késést. Csak ugye Szonjival más volt...

Dentinox: Bár nem tőlem kérdezted, de azért leírom, hogy mi Szonjival anno használtuk, de csak olyan megnyugtatás képpen, mert szerencsére neki nem volt semmi negatív tünet a fogzás kapcsán. Az esti szopi után bekentem az ínyét a géllel (ott ahol duzzadt volt) és kész.
Body tényleg a márkától is függ: van pl. egy Schisser v. milyen márkájú méregdrága bodynk, ami 56-os és simán jó Marcira, KenguruGoldosból a 68-as kicsi rá, a C&A-sból a 62-68-as méretet használjuk, mindkettő jó rá. Nadrágok, pulcsik 68-asok, rugit csak éjjelre adok rá, azok is ilyesmi méretek.

Timi kis balerina :)

Tejcsi: vettem egy More Milket, de nem vettem észre marhanagy változást :roll: Ahhoz képest, hogy vmi 6ezer ft volt egy dobozzal, többet vártam. Ha egy nap 4liter folyadékot megiszok, több a tejem, mint ettől a nyavalyától és az legalább nem kerül ennyibe.

Marci tegnapi súlya: 6330gr, de kedden mérek újat, mert akkor tölti a 4 hót (akkor centit is hozok).

Mosható pelus: én biztos nem kínlódnék vele, még azt is mosni, szárítgatni, főleg ebben a trutyi időben. Meg nekem olyan macerásnak tűnik, hogy ezt a folyós kakit még izélgessem, mielőtt beteszem a mosógépbe (aki virtuális típus, el tudja képzelni).

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

annyira rosszul vagyok hogy kesz, Szombathelyen vagyunk Bercellel a csaladomnal. Apukam eljott ertunk autoval penteken, akkor kezdodott a rosszulletem, aztan vegighanytam Szombathelyig az utat, vegul az ugyeletre is el kellett mennunk... :(( Valszeg vmi virus, plusz kimerultseg (eleg sokat kelunk ejszaka...) plusz a migren mellekhatasa (fajt nagyon a fejem). Hat nem kivanom senkinek... bogtem az autoban, annyira szarul voltam, kozben probaltam elaltatni a manot.... kesz... szerencsere eleg hamar elaludt, aztan egeszen hazaig aludt ( 2 es fel orat!!) ezert olyan de olyan halas voltam, hogy el sem tudjatok kepzelni, nemtom mit csinaltam volna ha o kozben ebren van es mondjuk sir...

Nekem meg nem jott meg, es egyebkent pentek ota folyamatosan hanyingerem van, kb. ugy mint a terhesseg elejen, szoval ha nem tudnam, hogy szinte lehetetlen, azt mondanam megint terhes vagyok... de az esely szinte egyenlo a nullaval... :oops: ha agy ritkan tortenik valami, akkor is vedekezunk. :?

Ildi: Jobbulast Timikenek, remelem mar nem sokaig tart neki ez a takony-dolog.

Moshato pelus: en gondolkoztam rajta, a kornyezettudatossag miatt, de aztan letettem rola... igy is tiszta dzsuva a lakas, nem ha meg alandoan mosnom kene...

Mar nincs digitalis merlegunk, csak bereltuk 3 honapig, ugyhogy fogalmam sincs mekkora Bercel, pedig mar nagyon kivancsi vagyok, remelem rendesen gyarapszik... Dokihoz csak november 11-en megyunk, lehet elotte leviszem a vedonohoz hogy merje mar le...

Ruha nekunk is valtozo, felsbol meg pulv sibol van mar hogy 74-est adok ra, mert tobb reteg fole megy... atalaban body-bol ami alul van az 62-es, felul 68-as.

Na megyek altatni, hatha picit szundizik Bercel

MI RENGETGSZER KELUNK EJJEL. es bar hamar visszaalszik, van hogy 2 perc alatt, de nagyon kimerito neha orankent kiugralni az agybol... :(

zetus8

Hello Lányok!

Bár már nagyon álmos vagyok, gondoltam nektek még írok! :)

fronell,
Igen, mintha a múltkor, mikor a Duna-parton sétáltunk, láttam, hogy valaki integet a túloldalon...De ki gondolta volna, hogy kicsiny fiamnak szólt a dolog?

ildi,
hát nekem még mindig semmi...és esténként, mikor lefekszem, még hányingerem is van...meg néha alhasi fájdalmaim...de ezt már lehet, hogy csak beképzelem? Kicsit azért érdekes lenne, ha jönne a harmadik tökmag...
de hogy most Etus írta, hogy még neki sincs semmi, kicsit megnyugodtam. (De azért veszek majd egy tesztet)

Etus,
Jobbulást Neked, nagyon átérzem a helyzeted, tavaly ilyenkor valahogy én is beteg voltam, egy napig hánytam, és gyerek mellett ez nagyon szar dolog...de remélem már túl vagy rajta.

Textilpeluson már én is gondolkoztam, amikor néha meglátom a napi pelustermelést a két bébi után...mennyi szemét! De a mosópor, klór stb is környezetszennyező. Meghát mosni...Néha annyit tojnak!

Már mi is 68-as rucit hordunk, és pár napja már hátról hasra is forog Pál úr, nagyon ügyi, forog ide-oda. Éjszaka szuperul alszik, csak drága Johival kínlódunk, még mindig a "velünk akar aludni" szindróma. Mostmár ott tartunk, hogy inkább áthoztuk a mi szobánkba az ágyát tegnap, de még így is felkelt éjszaka, mondjuk elég könnyen visszaaludt. Hát nem tudom mi lehet vele, ő is mindig olyan szépen aludt. Abban bízok, hogy majd januárban a szülinapjára kap egy nagylányos ágyikót, és majd abba talán könnyebb lesz visszaszoktatni. Lehet, hogy bezártság érzete van ezzel. Vagy fél, hogy elmegyek? Nem tudom. Addig meg apuka meg anyuka nem huncutkodik...vagy csak nagyon csöndben :wink:

Megyek is, Puszi, Kata

Kép

Kép
skat

Ildi,Dentinox, én úgy szoktam, hogy az egész alsó+fölső inyébe belemasszírozom, vagy 4-5 percig.Borsószem nagyságút nyomok a mutatóújjamra, és azzal!Látszik, hogy jólesik neki, olyan cuki akkor rágicsálja kicsit, magyaráz hozzá :) Naponta asszem max. 3x lehet alkalmazni!Éjjelre mindíg bekentem neki, meg napközben is, ha nagyon kínlódott!Most szerencse elállt a fájdalom, egy darabig!
Mi még 62-es cuccokat hordunk, de úgy vvan ahogy Szona mondja, hogy márkafüggő is a dolog!Egy valamiből jó rá már egy 68-as rugi, valami márkátlan!
Shisserből van egy bordó cuki szabadidőnk, na az 56-os még és jó :wink:

Zetus, :( betegség!Fú, hát nem irigyellek!Jobbulást kívánunk!!!Terhesség??!! :?

Június, eldobható pelus, szerintem sok érv van mellette, és ellene is!Én kényelemből eldobhatózom :oops: De van egy barátnőm aki ezzel foglalkozik, szívesen ajánlom, ha ki akarod próbálni! http://www.babanatura.hu/

Rena,képek nagyon édesek :) fog :( ez sajna ilyen!

Szerencse nekem még nem jött meg!De nem bánom :wink:

Súlyunk,4250g, és 53 cm!Bár nálunk keddenként van a méreckedés, ugyhogy azóta kicsit már biztos több!
manóci

Sziasztok Csajok!

Szoni!
Átérzem, hogy az éjszakázások miatti ki vagy bukva. Nálunk a 4-5 kelés már teljesen normálisnak számít :cry: , de én legalább hozzá sem tudtam szokni, hogy végigalszom egy éjszakát :wink: Egy barátnőm azt mondta hozzá lehet, szokni,hát van benne valami, de néha nagyon nehéz. Én is szedtem More Milket és bár különösebb hatást nem tapasztaltam (én nem szoktam fejni), az tény, hogy abban a két hétben Rozi sokkal többet hízott mint átlagba szokott. Ezt annak tudtam, be, hogy több volt a tejcsim. Nekem mióta Rozi szopik éjjel vagy négyszer nincs tejcsi problémám :? Marcikának jobbulást! Rozinak is porszívózom az orrát naponta kétszer, azt mondják a fogzástól is lehet, de neki még nem dagadt az ínye.

Etus!
Jobbulást kívánok , elhiszem, hogy borzasztó lehetett. A lényeg, hogy már jobban vagy, próbálj pihenni. Anyukádék gondolom szívesen pesztrálják Bercelt!

Kata!
A Suttogó nem segített? Nekem egyáltalán nem jött be, de izlés dolga! Még nekem sem jött meg, gondolom a gyakori szoptatások miatt. Ezt nem is bánom. Ja és nekem is gyakran van hányingerem, ezt is a szoptatásokra fogom, de nem tudom milyen összefüggés lehet!

Ildi!
Jó neked, hogy Timike ilyen jól alszik :lol:

Manó!
Elolvastam az oldalt, és úgy számoltam, hogy kb. 70-80000 Ft. lenne ha mindent meg akarnék venni. Ez bizonyára megtérül hosszú távon, de akkor sincs ennyi pénzem egyszerre.

A rotára sem tudom, hogyan nyögjük ki a 36.000 Ft.-ot, ma megyek tanácsadásra beszélni a doktornénivel!

Mi is nagyrészt 68-as cuccokat hordunk, de van amiből a 62-es is jó még bőven. Tényleg márkafüggő!

Nekünk sincs már mérlegünk, csak a hófordulón tudok adatokat, amikor tanácsadásra megyünk!

Pusszantás, Beáta

Bea

Kép[/url]
június

Gyorsan pár sort, rohanok...

Június, nem is mondtam, hogy Rozi milyen aranyos a babauszis képeken :)

A ruhaméret nálunk is márkafüggő, meg az sem mindegy, hogy milyen típusú ruciról van szó :roll: A body-k pl. jó sokáig kitartanak, de egy rugi már nem. Leginkább a láb hossza miatt. A talpaslábas verziójú ruhácskákkal nem nagyon lehet sakkozni :? Ezekből már csak 68-ast hordunk. De van olyan nadrágoskapucnisfelsős együttesünk (kaptuk), ami 74-es, azt már adom rá vagy 2 hete :lol: Picit hosszú, de télre vékony, tavaszra meg már nem lesz jó.

Biopelus...szégyen ide vagy oda, nekem már a vasalásra se marad energiám, nemhogy kakás pelusokat mosogassak :shock: Az elgondolás azért tetszik, csakhát...ha már belevisznek minket a nagy civilizációba, had lehessek má kellően lusti :oops: :D

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, igyekeztem olyan munkát találni, amit a kicsi mellett otthon is tudok majd végezni. Ez egy internetes munka. Én már regisztráltam, csinálom is.
Ha érdekel valakit, írjon e-mailt, és küldök neki egy tájékoztatót!
Sziasztok

uvme.mn@gmail.com

(freemail- ről ne írjatok, mert a válaszomat nem fogjátok tudni megnyitni)
uvme

Sziasztok!!
Sajnos most sincs időm nagyon írni. Jól vagyunk eszünk rendesen egyre többet, most az alma-banán-csirkehússal megy nagyon. Hoztam pár képet. Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKépKép
rena10

Este jön a tábla, még írhattok e heti adatokat :wink:

Judit
Kép

Kép
balwin

Kép

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Mi jól vagyunk és már próbálkozunk kanállal enni de nem sok sikerrel. A tejpépet ár esszük de azt is csak cumisüvegből.

nem tudom mi lesz mire már husit is kéne enni......amugy még mindig csak 100 g ot eszik.

Súly 5300 g 62 cm.
Még nem fordul hasra,mert nem is szeret hason,de ami késik nem múlik.

Kép
bóbita3

Sziasztok Lányok!

Tegnap összesen 6 órát autóztunk, hát ez kicsapta a biztosítékot Rozi babánál rendesen. Amikor nem aludt üvöltött, mert nehogy má ő ott bent legyen az autós ülésben. Na mind1 túléltük, ehhez sem árt ha hozzászokik. Este bezzeg 1-2 elaludt, de nekem sem kellett altató.

Ma alig bírja kipihenni a fáradalmakat :wink:

A rotáról úgy döntöttem nem adatom be. A dokinénink azt mondta tavaly össz - vissz egy ilyen betege volt, tehát nem túl gyakori. A másik az, hogy szájon át kell beadni, ha a gyereknek nem izlik beleköpi a képembe a 18.000 Ft-ot, és ha nem megy le mind az már nem, ér semmit.
Szóval hátha nem kapja el, amúgy sem tudom beoltatni minden ellen!

Pusszantás, Írjatok

Már régen láttam képeket a babákról!!! :lol: Holnap én is teszek fel Roziról!

Balázs, milyen ügyesen ül!

Bea

Kép[/url]
június

Hello Lányok!

Látom, ti sem nagyon értetek rá az utóbbi napokban!!!

Hát, Bea, szegény Rozi el tudom képzelni, hogy kajabált! Palkó is úgy van vele, hogy kb fél órát jól el van, ha utána el tud aludni, minden oké, de egyébként dajdajozik! Nincs oda az autósülésért! Érdekesek a gyerekek, a Johanna még így majd 2évesen is kb 15perc múlva elalszik az autóban, mindig is szerette. Meg a babakocsit is. Hát Pál úr viszont egyiket sem szereti túlságosan.
Ja, és kérdezted valamikor: A Suttogó nekünk sem jött be. Bár szerintem igazából azért nem, mert javarészt olyan babákról írtak, akik nem tudnak maguk elaludni. Johikám meg mindig is gyönyörűen elaludt magától, ezt a sírdogálást mostanság kezdte. De láss csodát, kihoztuk az ágyát a szobánkba, és szépen elalszik, meg éjjel ha felébred, akkor is simán visszaszundít. Nem raktuk közel az ágyunkhoz, de valószínű ez megnyugtatja. Mindenesetre a második szülinapjára kap egy nagylányos ágyat, remélem abba vissszaszokik a szobájába.

Csináltam tesztet, nem lesz egyenlőre harmadik baba! Úgyhogy megnyugodtam. Jó hogy vettem, mert már idegeskedtem amiatt, hogy ha terhes lennék, akkor Palkó még egy éves sem lenne, mikor szülnék, és be kéne mennem a kórházba, nem tudna szopizni stb.......

Az oltásokkal kapcsolatban én is úgy vagyok, hogy mindentől úgysem védhetem meg őket. Meg sokmindent csak felfúj a média!
Nekem Johi -persze a kötelező oltásokat leszámítva- csak a kullancsos agyhártyagyulladás ellen van beoltva, mert Pest megye elég fertőzött. Ennek 2000Ft db-ja, 3 oltás kell belőle. Palit is be fogom majd oltatni ellene, de csak 1 éves kortól lehet.
de persze hozzáteszem, hogy a Lyme kór ellen nem véd, pedig azt is terjesztik........

Bóbita,
Szeintem azért már igazán szép a súlyotok. A hasraforgással meg ráér még, ha meg nem szeret úgy lenni, igaza van nem?
A kanalazáshoz meg sok kitartást!!!!!!!!!!

Mi jól vagyunk, ÍRJATOK!!!!!!!!!!!!!
Kata

Kép

Kép
skat

Sziasztok!

Ausztriaban voltunk anyukamnal, ott nincs net. Fel voltam keszulve, hogy majd oldalakat olvashatok vissza, haaaaaaaaaaat nem irtatok vmi sokat... MICSINALTOK LYAANYOK?? :))

Bobita: milyen nagyok vagytok mar!

Junius: hat 6 orat meg nem utaztunk egyszerre autoban, csak 3 es felet, de azt meg birta Bercus, o altalaban akkor kezd el orditani, amikor beultetem a kocsiba, aztan kb. 10 perc alatt elalszik, es alszik legtobbszor addig amig meg nem erkezunk ahova menni akarunk.

Skat: en is csinaltam tesztet, mert meg mindig hanyingerem van a kocsiban, pont ugy, mint amikor 2 honapos terhes voltam. De nalunk se lesz kismano. :)

PETRA, hol vagy, olyan regen jelentkeztel mar! Irj ha tudsz hogy mizu veletek...

Szoni: meg Szombathelyen vagyunk, ugy nez ki csak a hetvegen megyunk haza, de jovo heten jelentkezem mindenkepp, es osszehozunk egy jo kis randit. :)

Olyan regen voltunk mar dokinal, hogy fogalmam sincs, mekkorka Bercel, pedig mar nagyon kivancsi vagyok ra, hogy fejlodik e normalisan vagy mi van... na majd 2 het mulva, amikor megyunk a 4hos oltasra...

Jo ejt nektek!

zetus8

Sziasztok!

Mi már lassan egy hónapja próbálkozunk más kajával is mint a tápszer. Hát nehéz mert nem akarja elfogadni az uj izeket. A tejpépek közül a málnás vaniliás és sima jött be. a barack -banán kombináció nagyon nem izlik neki.Amit én készitek répa vagy krumplipüré abból is csa 5-6 kanál csúszik még le. azüveges kajákat nem szereti főleg a gyümölcsöket. Hallottatok már olyat hogy semmit nem akar inni,gyümilé,viz...stb. nem kell neki csak a tejci.Hát mi lesz velünk később nem tudom. A kanalazást is minden nap erőltetem...mikor fog hozzászokni?
Meg van duzzadva az alsó foginya,sajnos. Megfordulni nem akar mert utál hason.

Csajok én még nem mentem vissza kontrollra szülés óta ez már gáz nem? ugy utálom meg sokan vannak stb...pedig nem ártana.

Rena! Balázs nagyon édi és látom nálatok nincs gond a kanalazással.

mindenkinek jobbulást aki beteg!!
vigyázzatok magatokra és főleg a kismanókra sajnos jönnnek a borongós téli napok.

üdv rita

Kép
bóbita3

Bobita: Bercel is utal hason lenni meg mindig, ha hasra rakom, mar fordul is at a hatara... szerintem o lesz az elso gyerek, aki kifejleszti a haton valo maszast...

Nalunk meg nincs fog, de egy hete brutal beindult a nyalzas, mar kis eloket kellett raraknom, hogy ne kelljen allandoan a ruhajat cserelnem... meg mintha hasmenese is lenne, legalabbis tobbszo van egy nap, eddig csak egy volt altalaban...

rakok fel par kepet, az elmult hetekben sokat valtozott szerintem Bercel, a haja is nott, furdes utan fel szoktam neki allitani kremmel. Vicces :) Az harmadik kepen az ocsemmel van, utana a 3 lanytesommal meg velem, az utccson meg a hugom szorakoztatja ot :)

Kép

Kép

Kép
Kép Kép

zetus8

Zetus, jó nagyot nőtt Bercel :shock: :D Meg a haja is :wink:

Autózás: Annalucus szerencsére szereti a dolgot; ha tele a pocak, az sem baj, ha éppen nem alszik menet közben :) Szépen elnézelődik.

Kaja: mi is próbálkozunk már az ízekkel, majd' minden nap kap valamit...alma, barack, sütőtök, tejpép (ez utóbbit a bótbó :) ).
Bóbita, a kanál nekünk se a kedvencünk; egy-egy etetés alkalmával mindig a végére lendülnénk bele a kanalazásba :?

Tesztet már én is csináltam, kétszer is...szoktunk hazárdírozni :oops: :mrgreen: Szeretnénk még babucit, de én még nem ilyen hamar...legyen azért közöttük legalább 2 év :)

Nyálzásunk meg még inkább beindult (néha úgy folyik a szájából, mintha vizet eresztene kifelé...)...felül is elindultak a fogacskák, már fehérlenek. A fogcsücskünk is jövöget kifelé :) Meg a mellette lévő fogacska helye is fehéres már...
Annalucus is utált hason feküdni, viszont rájött, hogy így sokkal jobban lát :mrgreen: Úgyhogy kaja után félórával szépen hasragurul, kinyomja magát a karjaival, osztán mindent bele a nagy nézelődésbe :D Új hobbija az éneklés :lol: De szó szerint :) Zenére énekhangokkal próbálkozik. Nem is akármilyenekkel :D

Judit
Kép

Kép
balwin

Etus!
Tényleg rengeteget változott Bercel baba, de még mindig gyönyörű! Mi már kb. egy hónapja használjuk az előkét, olyan brutál módon folyik Rozi nyála, de fogacska még nincs. Szép nagy a családod és a lánytesóiddal iszonyúan hasonlítotok egymásra! :lol:

Judit!
Fratula Annalucus fogacskáihoz, nagyon ügyes ez a lány! Nem emlékszem rá, hogy ő szopizik -e még :? , ha igen vigyázz a cicidre?

Mi még csak az almával próbálkoztunk,de azt nagyon szereti Rozi. A kanalazás csak azért megy lassan, mert ő akarja fogni és tömi bele a szájába. Úgy kell vigyázzni nehogy lenyomja a torkán :shock:

Rozinál most az a menő, hogy hanyat fekvésből folyton fel akar ülni. Pontosabban emelgeti a fejecskéjét meg a vállát mintha hasizom gyakorlatot csinálna. Rajtakaptam, hogy még éjszaka álmában is csinálja! :shock:

Pusszantás

Nem tudok adatokat, mert Rozit hétfőn viszem tanácsadásra, ott lesz megmérve! Képzeljétek, némelyik 68-as bady már nem jó rá!

Bea

Kép[/url]
június

Judit: megneztem Anna Luca fotoalbumat az elobb, milyen nagy mar!!! Hihetetlen, nagyon edes kislany! :)

zetus8

http://kepfeltoltes.hu/071109/PA090014_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/071109/PA150055_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/071109/PA180098_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/071109/PA240163_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/071109/PA300199_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/071109/PA290194_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Csak igy tudtam megoldani a friss kepek feltetelet. 8) Remelem azert meg tudjatok nezni.

Timi meg mindig nem fordult meg, de mar koroket ir le hason es haton is. Oldalra meg mindig a balerina mozdulattal fordul, viszont mar hason fekve is ugy kitekeri a nakat, hogy gyakorlatilag hatra tud nezni. Nagyon szeret hason is fekudni, nem tudom igy mikor fordul majd meg. :roll:
O is most eppen a fel akarok ulni fazisban van. Amint megfogja az ujjamat maris huzockodna fel. A hordozoban is befesziti a hasizmat es ulne fel.
A legujabb nala, hogy a labaval jatszik neha :lol: Nagyon mokas szorakozas.

zetus:
Kiprobaltam tegnap a leteszem es sirni hagyom dolgot, hatha agyban is elalszik es csak a 2 percig jutottam el. Ma mar magatol elaludt. :roll: Na majd elvalik mennyire mukodik a dolog. Kezdett ugyanis elaltatashoz nehez lenni a kis formas feneke.
Jok a kepek es nagyon hasonlitotok a tesokkal :) Bercelnek meg hatalmas hajkoronaja van. :shock: Timi tiszta kopasz meg :lol: Van egy bordo ruhacskank, abban ugy nez ki, mint buddha :lol:

Szerencsere mar meggyogyult. Az orra sem annyira taknyos mar. A 4 hos oltast is minden laz nelkul megusztuk, bar sajnaltam szegenyt, mert nagyon sirt. A dokineni meg a kis ujjat is megszurta a verszegenyseg miatt, akkor is bombolt rendesen. Szerencsere az rendezodott nala. mar joa verkepe.
Tegnap fogorvosnal voltam, hat nem kaptam valami jo hireket. bar eddig csak egyik fogam kerult lyukadas kozeli allapotba, a fogzomancom jol legyengult a szopitiol. Nem tudom a Ca-ot hogyan potoljam. Tippek? Naponta rengeteg sajtot es joghurtot megeszem, de ugy tunik nem eleg :(

Tegnap mentem volna megnezni a babauszast, de sajnos nem ugy jott ki az etetes es nem jutottunk el. :( Mar tukon ulok, hogy mehessunk.

baratodildi

Sziasztok!

Baratodildi nagyon szépek vagyok komolyan.
És persze a többi manó is. Mi jól vagyunk eszünk szépen, kúszik bár sokszor orraesik szegény és egyre több játékot és odafigyelést igényel, estére többnyire kipurcanok.
Reggel tápszert eszünk 170-180 grammot. Délelőtt tejpép, délbe főzi vagy husi, délután gyümölcs, este tápszer, és éjszaka is eszünk 2-szer. A kanállal ügyes sőt az egyik az ő kezébe van a másik az enyémbe. Legutóbbi súlya: 6500 gramm, 69 cm. Kép Kép Kép

Kép

KépKépKép
rena10

Sziasztok!

Nálunk műsor van már lassan egy hete. Fürdés után egy kis bólintás kb 30 perc. Előtte vagy utána kaja aztán 11-12 ig visitás de mint akit ölnek. Nem tudod kizökkenteni sokszor ebből a hisztiből. Már azon gondolkodtam megmosdatom hideg vizzel.
Egyik este apa nem engedte hogy felkeljek hozzá,hát több mint egy órát orditott mire elfáradt..ugy sajnáltam,de azt mondja hülyére vesz minket már,mert mindig ott voltunk a kiságynál mikor sirt. Hát nehéz,ráadásul fülsüketitően tud orditani!!!
Ez normális? Amugy még 2-4 között kelünk enni még mindig. Ugyanugy étkezünk mint 2 hónaposan csak már kap tejpépet meg próbálkozunk a főzivel de igy is eszik 6 szorigaz max 100 grammot.

Hát ez van....

Kép
bóbita3

Sziasztok!

Jaj bóbita ismerem ezt az ordítást. Bár Balázsnak mikor ezt csinálta általába volt oka, hasfájás, kevés kaja, szomjas stb. Másfél hónapig egyébként egész nap sírt szó szerint még sétálni se tudtunk vagy aludt vagy sírt. És egyik napról a másikra elmúlt és visszatért a régi kedves picifiam. De addig sírógörcsöm volt minden nap.

KépKépKép
rena10

Zetus, köszi :) Nagylányosodunk :wink:

Június, nem harapott még meg :lol: Bár a kintlévőnek is még csak az egyharmada van kint - az viszont jó éles; de szerencsére (kopp-kopp-kopp) nem a bimbóimmal érzem :)

Ildi, szípek vagytok :lol: Timi is nagyot nőtt már :)

Rena, váov, miket tudtok! :D

Bóbita, Annalucus egyszer rendezett ekkora hisztit (3 órán keresztül nyomta, kézben sem nyugodott meg), amikor szüleimnél aludtunk, és alaposan felspanoltam magam anyum túlzott anyáskodásán- tuti, hogy a feszült légkört érezte.
Amúgy egyes elméletek szerint, ha a piciket hagyjuk ordítani, és csak jóval később vesszük fel, azzal max. azt tanulja meg, hogy hisztivel mindent elérhet (ordítottam, és végül csak felvettek!). Ha meg egyáltalán nem vesszük fel, akkor meg oda a belénk vetett bizalma. Nadehát állandóan körülugrálni sem lehet :( Szal nehéz ez egy anyai szívnek :(

Nem hoztam tegnap a táblát, 2 napig nem voltunk itthon, sorry :oops: Most már hulla vagyok, holnap teszem fel, ha nem gond :oops:

Jó éjt

Judit
Kép

Kép
balwin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?