Új privát üzeneted érkezett!

Hello Lányok!

Berzkat: Zita zabálnivaló! Tök jó a kecó. Nekem tetszik!

Barbamami: Peti nem lehet semmi! Bogi nagyon helyes kiscsajszi, és hiába még csak 1 hónapos, de szerintem Ő is változott! Tök jó, hogy tettél fel vonalzót a másik két gyerkőcnek is!!!

Jaj, ma jön a dokinő oltásra... egyedül az nyugtat, hogy a következő majd csak 15 hónaposan lesz. Remélem ezt is olyan jól fogja viselni mind a többi oltást. Képzeljétek, Bálint is forgolódik, szinte teljesen kitekeredik...ja és ma megmértük anyával, hogy hány centi. Nem fogjátok elhinni, de 69-70 cm!!! 51 cm-el született :wink: nem semmi, csak néztem, mondtam is anyunak, na akkor még egyszer, mert valamit elmértünk...de nem! :wink: remélem szép magas legényke lesz! Modtam, hogy itt volt a barátnőm USA-ből, hát képes volt a fél világon át hozni nekem 2 bőrönd ruhát! :lol: 3 adagot mostam eddig ki. Nagyon aranyos kis rucik, minden féle. Az Ő fia és a Vackor között pont 1 év van!
Holnap megyek be és megnézem a pici lányt, meg a friss anyukát! Majd mesélek!
Fenix: én egy kis bodyt adok rá, mert iszonyat meleg van! mezítláb :wink: ha elalszik akkor betakarom egy cihával, az pont elég.

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana

Hát azt hiszem mindent elolvastam!

Gyönyörűek a babák, majd én is teszek fel ilyen "régen" és most képeket! Csak mikor olvasgatlak titeket, mindig megijedek egy kicsit, mert MArci nem gyarapodik ilyen gyorsan. Persze a védőnő, és a doktornéni is úgy látja, hogy szépn fejlődik, meg hát én is, de akkor is. 3000-el született, és 2 hónaposan 4600 g. Tudom, hogy elvileg 1 kg lenne a minimális elvárás 2 hónap alatt, de valahogy mindenki gyorsabban gyarapodik nálunk :cry:
Persze nem gond, hogy nem durran szét Marci, meg ő egyébként hosszra nő sokat. Mindenki aki meglátja, azt mondja, hogy milyen hosszú baba. Hát lehet kosarars lesz?!

Tegnap megsütöttem a somlóit. Nem semmi menet volt, főleg úgy, hogy délelőtt bevásároltunk hozzá Marcival, délután kezdtem neki, majd még sétálni is elmentünk, mert ugye a kutya miatt muszáj, és még este meg is tartottuk apa szülinapját. Hát nem mondom hogy nem purcantam ki. Mondjuk annyit csaltam a sütivel, hogy csak két piskótát sütöttem, nem hármat, de arra már nem lett volna idő. Marci nagyon édi volt, csak a "romeltakaírtásnál" fogyott el a türelme, de úgy kiordította magát, hogy a sétát legalább végigaludta! Mondta is a párom, hogy nem gondolta volna, hogy nekilátok. De annyira örült, hogy megérte.

És képzeljétek, tegnap ivott vizet Marci, kb 30 ml-t. Tudom nem túl sok, de kezdetnek szerintem nem rossz. Már megnéztem mindehol, hogy hol lehet 2 hónapos csecsemőnek teát kapni, de mindegyik 4 hónapostól kezdődik. A dokinéni mondta, hogy vegyek neki 2 hónapos kortól valót, csak azt nem mondta hogy hol...
Szerintetek: Nekünk olyan cumisüvegünk van, aminek a cumiján vannak számok 1-4-ig. Én azt gondoltam, hogy az 1-es a legkönnyebb, és így tovább, meg anyukám is azt mondta, hogy az 1-es, 2-esen itassam Marcit. Hát csak szenvedett, és nyomkodta ki a nyelvével. Erre tegnap tanulámányoztam ezt a dolgot, és rájöttem, hogy a 4-es a legkönnyebb. Így ivott is, este pedig már a 3-assal is megbírkózott. Ma megpróbálom a 2-est, de miért kell a legnehezebben itatni??? Segítség!!!

Hű, egyik este én is becseresznyéztem, és még van is a hűtőben. Olyan jól esett végre gyümit enni, erre most meg lelkiismeretfurdalásom van. Persze Marcit nem bántotta, de azért nagyon nem szeretném, ha allergiás lenne. Akkor most ne egyek többet???

Kép Születés után pár órával

Kép 2 hónaposan

Kép
Kép
nikole

sziasztok!

berzkat,
Nagyon szép a babaszoba! és a nappali is! A mi nappalink citromsárga, bár most így utólag megbántam, hogy ezt választottuk, mivel olyan gyönyörű mély narancssárgát láttam a szomszédban, hogy beleszerettem a színbe.
Zita rengeteget változott! Már kész hölgy :wink:

Voltunk Márkkal a gyerekorvosnál. Minden rendben van, tiszta a tüdeje, a torka sem piros, csak annyi, hogy náthás. és szörtyög... Óránként kiszívom az orrát, adok neki c vitamint. ezen kivül még orrcseppeket is kap. szerencsére láza nincs!!!

Nekem már megint fáj a fejem, és még szédültem is ma. Arra gondoltam, hogy megint kellene szednem valamilyen vitamint. Amióta nincs tejem abbahagytam a vitamin szedését. Lehet, hogy ez megviseli a szervezetemet?! Folyton fáradtnak érzem magam... Hisz terhességem során tiszta vitamin bomba voltam, szedtem egy csomó mindent, most meg semmit.

Kép
dijcsi

dijcsi: én szülés óta egyfolytában fáradtnak érzem magam, pedig tömöm magamba a vitaminokat!!Ja...és megint baromira hullik a hajam!!!A fejem nekem is sűrűn fáj, ráadásul sztem torokgyuszim is van, meg fáj a fogam. Szóval roncsnak érzem magam soxor!!!

Kép
gyanixi

Nikole:
Szerintem egyáltalán ne aggódjál a lassabb súlygyarapodás miatt!! Ez annyira egyéni! Az a lényeg,hogy jól érezze magát a bab,és kész!
Én úgy tudom,hogy a gyümölcsök közül csak az aprómagvasakat nem lehet ADNI a babáknak 2 éves koruk előtt.. Hogy a szoptató anya nem ehet,ezt nem tudtam.. :shock: ,de különösebben nem érdekel.. Jó,epret nem eszek,na bumm.. DE a cseresznye csak olyan szempontból érdekes,hogy a héja puffaszthat..,és az arra érzékeny babáknál hasfájást okoz. Ezt mindenkinek magának kell kipróbálni..
Nálunk most érik a kertben,és 2x szabályosan dagadtra ettem magam belőle :roll: :oops: .. AAAAAANNYIRA FINOM VOLT!! És Bogit úgy látom,nem zavarja..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Ja,Zsana,KÖSZI :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Hello Lányok!

Nem rég ment el a doktornő, megkaptuk a szurit, Vackor már megint egy hős volt, büszke is vagyok Rá! Nem is sírt! Most borogatom a lábacskáját, ivott majdnem 1 dl limcsit és lepihent egy kicsit :wink:

KépKép
Kép
r. zsana

mi tegnap kaptuk a szurit és Gege ettöl sem lázasodott be söt göböcske sem lett a lábán szóval nagyon jól bírja.

A cseresznyéröl én is azt hallottam hogy csak puffaszthat de nem allergizál :) én is ettem már és gege nem panaszkodott:)

nika70
Salgótarján

rzsana,
Gratula a barántődnek!! Erőt egészséget neki meg a kislánynak!
Írtad, hogy ez a szuri lesz az utolsó... De a kiskönyvben szerepel még egy 5 hónapos szuri...
Hamarosan nálunk is esedékes a 4. havi oltás. Megbeszéltem a dokival ma, hogy juni 12.-én megyünk.
Tök jó, hogy Vackor rákapott a limcsire :wink:Márk ma nem nagyon evett, de inni se akart... szegénykémet eléggé megviseli a nátha...

Kép
dijcsi

Sziasztok!
Nikole:Ne aggódj ezen,én is mindig ezen izgulok,merthát az én pici lányom sem egy zabagép!3100 születtünk és most 4850 vagyunk.A doki és a védőnéni azt mondta ez teljesen normális!!!

Én is ettem már mindkettőt(epret hanyagolom)de a cseresznye szerintem sem gáz!

Berzket:szépek lettetek!!!

Gyanixi:az én fogam is bedurrant-fogászat és bölcsesség fog kihúzva.Azóta járok és rendbetetetem az összeset!Ja és a hajam nekem is elkezdett hullani:katasztrófa!!

KépKép
vicuska

Lányok, a babák nagyon édik!!!!!!!!!!!!!!

Nálunk sem nagy a súlygyarapodás, mégcsak 5300g-osak vagyunk, de a doki azt mondta, ez normális, ne izgulj Nikole.

Van olyan valaki, aki csak szoptat és nem ad semmilyen más folyadékot? Én ezt teszem, ez rossz?

Kép

Kép

Kép
luisa

Berzkat nagyon szép lett a lakásotok! Költöznék szívesen! :lol:
Nálunk a világossárga és középkék dominál minden helységben! :D
Képzeljétek ez a második nap,hogy 21-7ig aludt Gabikám. Meg is lett ám dícsérve sok sok puszival! :lol: Eddig ugye 6kor felébredt,de ez nagyon jó,tudok + 1 órát pihizni,utána ugyis kelek fel,mert hát a háztartás ott van. Ma jön anyukám pár napra,jó lesz a segítség,meg végre nem leszek egész nap egyedül itthon. Ma van a szülinapja is,vacsira vmi finom készül. Torta meg vasárnap lesz! :D
Hogy bírjátok a meleget? És a babák?
Nálunk szerencsére nincs gond,pedig 32 fok van a lakásban,és megy a ventilátor egész nap! :shock:
Tegnap úgy bekakilt a kis drágám,hogy a hátáig szaros volt! :lol: Öltöztethettem át,és mellesleg lepedőt is kellett cserélnem,mert az is olyan lett,hogy pelenkáztam ott. Ő meg csak vigyorgott végig! :D
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Lanyok en tegnap bevagtam egy nagy tal epret. Akkor ez most gond? :shock:

Amugy a vitaminoktol, ca-tol, vastol mar jobban vagyok, koszonom.

Isteni az otthoni burokracia, most majd nekem is kijut belole, elozo heten kezdtem el ugyintezni Athina magyar allampolgarsagat a kovetsegen. Nem tudom meddig fog tartani, azt mondtak mindent elkuldenek postan Athenbol, hat eddig meg semmit nem kaptam...

Jajj itt nincs cseresznye mar 2 eve nem ettem!!!!! Egyetek helyettem si :D :D :D

KépKép
KépKép
pannica

Pannica
én is eszegetek epret:), mit egyen az ember? az almát már unom, úgy tudom citrusfélét sem lehet, más meg nem nagyon van, szerintem, ha az ember nem viszi túlzásba, akkor mindent ehet, vagy ti mit gondoltok? ja és ettem múltkor kis bablevest, és borsófőzeléket is, annyira jól estek... :)

Kép

Kép

Kép
luisa

Sziasztok!

nagyon helyesek a babák, tetszik ez az összhasonlítósdi. születéskor általában olyan is pufók az arcuk, de már minden babának olyan igazi kisgyerek arca van.
Örülök, hogy tetszett a receptes topik ötlete, én úgy gondoltam, hogy nem csak süteményt lehetne oda feltenni.
Szívesen megnyitnám de nem tudom hogyan kell, de más is elkezdheti, aki ért hozzá :wink: segítsetek.

A vágás nekem is sokáig húzódott, mivel engem belül is varrtak sokáig kínlódtam vele.

Barbamami
nem semmi a fiad. ha eljutok odáig írok neked pü-t.

A keresztelő nekünk talán augusztusban lesz, az atya ezt javasolta. Mi meg vagyunk keresztelkedve és templomban volt az esküvőnk is. A párom testvére lesz a keresztapa, felénk így szokás, meg mást nem is tudnék erre a feladatra.

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok!

Ha nem bánjátok akkor megcsináltam a receptes topikot!
Na szóval! A mai naptól fogva megoszhatjuk egymással kedvenc receptjeinket a
2007-ben fogok szülni-BABÁK-MAMÁK RECEPTJEI topikban!
Vendég

Dicamama
köszi ügyi vagy :lol:

Kép
Kép
bbeti

Vonalzó proba :D bocsi
Vendég

sziasztok!

ruha éjjelre:

énis csak egy bodyt adok rá a picurra és éjjel mikor visszaaludt akkor takarom be kb addigra hül le a szoba mivel nálunk egész délután süti a nap ugyhogy este van vagy 31-32 fok bent.

tök örülök hogy ne vagyok terhes de most meg az nem hagy békén hogy akkor miért nem jön meg?????????asszem ebből doki látogatás lessz.

már tudom hogy miért nem tudtam képet fel rakni.majd este meg csinálom csak most párom ül annál a gépnél és azon vannak a képek.

tényleg rengeteget változtak a babák.pedig mégcsak most születtek.hihetetlen.de nagyon édesek.

na most ennyit akkor este teszem a képeket.
kismama18

Sziasztok!

Itt délután akkora vihar volt, hogy csak na! Jégeső, nagy szél, minden volt! Az udvarban bokáig ért a víz. Velünk szemben van pont a tűzoltóság, szegények csak rohangáltak az eső után hol jobbra, hol meg balra.
Ja, a jég jól elverte a virágaimat, úgyhogy most eléggé kész vagyok, pedig már tök szépek voltak. :twisted: Van egy barackosunk, remélem az nem kapott sok jeget, mert akkor nem lesz idén mit árulgatni. És akkor lóvé sem lesz belőle. :cry: Tök jó, mert itt nem fagyott meg a bari, örültünk is, erre meg lehet, hogy a jég végzett vele.

Szegény Balázs olyan nyűgös volt délután, nem bírt aludni ettől az időtől. Most betettem a mi ágyunkba és rögtön benyomta a szundit. De most sétálni sem tudunk menni, mert még mindig esik és csupa sár minden.

Ma leszaladtunk Jugóba egy kis pénzt elkölteni. Végre vettem pár új rucit magamnak. Felsőket és 3/4-es nacit vettem, 2-2-t. Meg pólót. Szerettem volna Balázsnak is bodykat, de ott a piacon olyan, mintha csak 1 éves korú gyerekek lennének, attól kisebbekre alig volt valami. Azért két kis bodyt meg egy napozót beszereztem Neki. Ja, meg egy előkét is, mert iszonyat mennyire folyik a nyála. Én is azt hittem, hogy jön a foga, ami azért még korai lenne. A tesóm kislányának is nagyon folyt a nyála, de 9 hónapos volt, mikor az első foga kibújt. Úgyhogy lehet, hogy nincs összefüggés.

Dica!
Köszi az új topikot. Vasárnap sütök, de még új a recept, előbb kipróbálom, csak azután írok róla.

Luisa!
Én még semmit nem adtam a Manókámnak anyatejen kívül. Mármint teát vagy vizet nem. (mert Infacolt és Angol vizet kapott, de azt ugye nem itatás céljából) Még nem is tervezem, hogy adok Neki mást, esetleg ha iszonyat meleg lesz, de addig sűrűbben teszem esetleg cicire.

sch.judit

Sziasztok!

Nem semmi, hogy mennyit termeltek. Kár, hogy nem nagyon tudok hozzá szólni. De azért olvasgatlak titeket.
A babák egytől egyig tündériek, jók lettek az összehasonlítós képek.
Ja, ma elmentem az AFP eredményemért, 0,96 lett. Megnéztem a tavalyit, akkor 1,11 volt. Ez is jó, mert 0,70-2,50 között kell lennie.
Már nagyon várom a keddet. Akkor megyek a 18 hetes genetikai uh-ra, jó lesz megint látni a kis drágámat. Már 3 hete nem láttam, csak úgy repül az idő. Észre sem veszem majd és megyek szülni. Bár már ott tartanánk. Na mindegy, előbb-utóbb eljön az én időm is.

Úgy látszik kihalt fullra a másik topik.

Akíra! hol van az új frizurás kép? Nem ám elfelejted?
Vendég

Még egy összehasonlítós:
Kép Még a kórházban
Kép mostanában

sch.judit

Dicamama:
Ügyi vagy! Ha lesz időm,írok bele :D

Betti:
Régen írtál :D Jó ég,most nézem,nemsokára 5 hónapos lesz a kicsi lányod???? Azta,hogy megy az idő!!
Mikor akartok kistesót? :D

Képzeljétek,le vagyok döbbenve..
Bogi sírt és sírt.. Lefürdettem,nem éhes,tiszta pelus stb.. Na,erre az apjának jött egy ötlete,felrakta a pihenőszéket "ülő" (hát olyan félig ülő..)pozícióba,és most együtt NÉZIK A TV-T!!!! :shock: :shock: :shock:
Most komolyan! Azóta semmi baja.. Tiszta bátyja.. :roll: :roll:

Ja,és egyfolytában forog,hasról hátra,hátról hasra. Hát ezt egyáltalán NEM ÉRTEM.. Ez NAGYON korai.. Remélem,nem lesz belőle baja!! :shock:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok!

Barbamami
tényleg nemsokára 5 hónaposak leszünk. Kistesót jövőre szeretnénk de nekünk nem egyszerű a dolog mivel lombikbabánk van. Ő 3. alkalomra sikrült ami összesen 600.000 Ft volt, így építkezés mellett nem nagyon fog menni. :cry:
Nagyon ügyes a lányod büszke lehetsz rá. 1 hónaposan ez tényleg ritkaság.

Ma Niki is nehezen aludt el , ha aludt akkor meg leizzadt, pedig csak poló és rövidnadrág van rajta. Vizet viszont iszik, gyakran elfogadja.
Vihar nálunk nem volt, csak jól lehült az idő, így nem akartam kivinni nehogy megfázzon, délelőtt meg nehogy megsüljön. nem egyszerű.

Olyan drága mostanában meg tudnám zabálni. Ha lerakom azonnal hasrafordul, és elfoglalja magát viszonylag sokáig. Rakok elé pár játékot, köztük a kedvenc rágókáját a sárga lovat és a fekete bírkát Tibit. Már úgy vettem észre nem kell így olyan sokat cipelnem a fenekét ( öröm a derekamnak), eljátszik ős egyedül is. persze ha megunja fel kell vennem.

Kép
Kép
bbeti

Betti:
Te jó ég,ez nagyon nagy összeg! Nem is gondoltam,hogy ennyibe kerül a lombik..
Tudod,mi folyton azzal viccelünk,hogy majd "ledolgozzák" a szülés árát a gyerekek.. A Peti megy az apjával parkettázni,a Bogi meg majd takarít utánuk :lol: :lol: .. Merthogy ahogy számoltuk,most a Boginál is nagyjából 200ezer ment el terhesgondozásra meg szülésre..
Persze tényleg csak VICC..,de hát azt hiszem,ezek után nem is vagyok kiakadva..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Hello Lányok!

azt el is felejtettem mondani, hogy a dokinéni ugye belenézett Bálin szájába és mondta, hogy be van dagadva az ínye jön a foga.... hát nem tudom, mondjuk egész nap van valami a szájába, ha nem a keze akkor keres valami mást :wink:

Dijcsi: Márk remélem hogy már jobban van. az a szerencse, hogy nincs láza!

Bbetti: horror ez az összeg :shock: ez az összeg a gyógyszerekre ment el? Nem ingyenes a lombik az 5. beültetésig? Nem nagyon vagyok képben, de érdekelne. Hogy megy az idő, tényleg Niki már mindjárt 5 hónapos, aki ezek szerint mostanában kényeztet téged, hogy ilyen szépen eljátszik egyedül!

Barbamami: nem semmi Bogi! én még ilyenről nem is hallottam, hogy ilyen korán így megtud fordulni...kis bírkózó 8) Vackor még csak mostanában csinál ilyeneket :shock: lehet hogy mi vagyunk lemaradva??? :roll:

Bacsbern: mi újság Veletek? Hogy vagytok? Milyen volt a szülésed? KÉPEKET!!!

Judithappy: ment privi! :wink:

Vitte, Nanett, Őzi: adjatok valami életjelet!!!

KépKép
Kép
r. zsana

Zsana: nem vagy lemaradva semmiröl a forgás normál esetben 5 hónaposan kell hogy elsajátítsa :9 Barbamaminak siet a jánykája:):):) de ez nem baj amit amgától csinál azt hagyni kell:) bogika nagyon stramm kiscsaj ha igy forog már :)

nika70
Salgótarján

Zsana
igen ez csak a gyógyszer volt alkalmankanként 200.000 Ft. + üzemanyag, hogy feljárkáljunk 2 naponta 2 hétig a dokihoz. A támogatott 5 azt jelenti, hogy fizeti az OEP a gyógyszerek egy részét azért csak ennyi és nem a 3szorosa. Én nem a pénzt sajnálom, csak az a borzasztó, hogy már ezeket a támogatásokat is elveszik, mivel csökkentik a támogatott alkalmak számát, és tessék családot alapítani. Sajnos egyre több olyan pár van, aki rászorul erre, és egyre nagyobb ívben a spórolás miatt az állam lesz..-ja őket.

Nikinek is ilyentájt jött ki a foga, ő elég nyűgös volt estére és álmából gyakran felriadt, ennyi volt.
A forgással nem vagy lemaradva ő 4.5 hónaposan kezdte egyik pillanatról a másikra.

Kép
Kép
bbeti

Zsana:
NEM VAGYTOK LEMARADVAA!!! Ez a normális!! Én attól félek,hogy ha Bogi már most ezt csinálja,mi lesz később?????? :shock:
Nekem elég lenne egy olyan ipari alpinista is,mint a Peti.. :roll: :roll: Még sok is!! Ma majdnem magára borította a kandalló tetejét..,még jó hogy ott voltam.. És hogy HOGY lazult ki, hát azt főleg nem értem.. :?
Remélem,jól viseli majd a fogzást.. :D

Betti:
Nemrég hallottam a TV-ben egy statisztikát,hogy Magyarországon a párok ÖTÖDE meddő!!!!!! Ez valami elképesztő!! A szmog,meg a sok E..,meg a streszz..,meg ilyenek. Hát NAGYON nem vagytok egyedül! Hát tényleg nem értem,miért veszik el a támogatásokat!!

Judithappy:
Pocis képet légyszíííííí!!!!! Hadd nosztalgiázzunk!! :roll: :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok!

Képzeljétek!!! Tegnap voltunk vendégségben Marcival!!!
Az egyik barátunknak megszülettek az iker lányai, 34. hétre császárral, egyikőjük 1,5 kg, a másik 2 kg, de a lényeg, hogy jól vannak, még inkubátorban, de ma már szopizhatnak is! Elképesztő az orvostudomány! Szóval a páromat hívta az ifjú apuka, hogy este tejfakasztó buli. A párom rögtön felhívott, hogy este van egy kis dolga... Na persze nekem sem kellett több, jól bedurciztam, hogy amúgy is mindig későn jár haza a munka miatt, amikor meg korábban tudna, akkor megy inni. Na persze ez azért túlzás, mert most ment volna először, és csak 1 órára, hogy fürdetésre itthon legyen, de akkor is... Szóval én úgy gondoltam, hogy a Marcit elvihetnénk anyukámhoz arra az egy órára, mi meg kikpacsolhatnánk egy kicsit. Főleg én vagyok már rászorulva felnőtt emberi lényekkel való találkozásra :roll:
Szóval összeugrottunk egy kicsit, majd este jött haza, hogy öltözzünk, mert megyünk vendégségbe, és jön Marci is. Hát meg sem mertem szólalni, csak kaptam elő az új ruciaimat, végre nemcsak a parkba öltözhettem ki, és elindultunk. Féltem nagyon, mert ugye Marcinál az esti hiszti rendszeres, de gondoltam majdcsak lesz valami, legfeljebb szokja az ifjú apuka a helyzetet :lol:
És lássatok csodát, Marcinak egy hangja sem volt. Mikor elszomorodott kivettem a hordozóból, és fogtam, a kezem ugyan nem éreztem utána, de megérte. Hol elszenderült, hol nézelődött... A kocsiban is csak úgy nézte a fényeket, nem sírt. 9-kor értünk haza, gyors fürdés, kajcsi, és aludt a drágám 3/4 4-ig, majd 3/4 8-ig. TÜNDÉRBOGYÓ :lol: :lol: :lol:
Na persze a párom este is, és még reggel is ezerszer bocsánatot kért, hogy neki eszébe sem jutott, hogy így is megoldható, és annyira, de annyira büszke volt a kisfiára!!! éS PERSZE ÉN IS!!!

Marci is szokott fordulni hasról hárta, de azért nem rendszeresen, de próbálkozik. De tényleg ráérnek 4-5 hónaposan elkezdeni!

Én vizet adok Marcinak a tejcsi mellé. Nem iszik sokat, olyan 10-20 ml-t alkalmanként, de ha elég neki, nem erőltetem. Szóval egész nap kb. 40 ml-t iszik meg. Igaz még ismerkedünk a dologgal, de azt hiszem menni fog :lol: Egyébként szerintem ellenne nélküle, de én inkább ezt választom, mint a sűrűbb cicire tevést. Olyan jól beálltunk a 3-4 óránkénti szopira, hogy nem akarom megbolygatni!

Na megyek előkotrom a tavalyi nyári ruciaimat, hátha jó még belőle valami :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
nikole

Kép 4 és fél órásan

Kép most

és még rakok fel pár képet ha nem bánjátok:

Kép séta közben

Kép ja a bizonyíték hogí a multkor tényleg a Patrik írt nektek

Kép tetszik anya telcsije

Kép sziasztok
kismama18

Haliho!

Mar meg sem igerem, hogy jovok surubben, meg lesz idom normalisan vegigolvasni Titeket. Ha igy lesz, ugyis feltunik :D

Csak egy kepet nyomatok fel a notorius hasonalvo csemetemrol, aztan huzok is.

Kép

Puszi mindenkinek!

Ui.: Nektek nincsenek ilyen idiota pattanas-szeru pottyok a melegtol + gondolom izzadsagtol a kicsi arcan? Luca most ebben utazik, alkoholozom + hintopor. Ugy sajnalom, ugy elcsufitja szegenyke boret. Meddig maradnak meg? Es elmulik teljesen?

Kép
Kép
-macsek-

Macsek
De vannak pöttyök leggyakrabban a hátn és derekán van. Anyum azt mondta, hogy tuti a melegtől van mert nekem is volt kiskoromban a nyakamon. Én 100% pamut ruhát adok rá és még is kijönnek. Érdekes, mert fürdésnél vettem észre este, de mire megfürdött már el is múltak.

Kismama
Patrik nagyon szép kisgyerek sokat változott az arca.

nikole
Tök jó, hogy Marci bírja az embereket és a vendégséget. Jó ha a párod hozzászoktatod, hogy egyre több helyre elmentek vele, és akkor ő is belerázódik ebbe. Mikor Niki született tél volt, így 1.5 hónapig sehova nem mentünk szó szerint, azután a párom elindult a faluba vagy akárhova közöltem, hogy megyünk mi is. Most már szinte a wc-re is megyünk vele. Persze azért kap szabadságot. A pasikra jellemző az, hogy közlik, "na én mentem" és eltűnnek, te meg maradsz a gyerekkel otthon, mert úgy is csak te tudod ellátni. NA ennek elejét kell venni. Félre ne értsd nem akarok a világért sem okoskodni vagy beleszólni de ez nálunk működik.
Az a legjobb az egészben, hogy a baba is nagyon tudja élvezni az új arcokat és a színes környezetet. Mondtam is Nikinek, hogy megyünk az emberek közé szocializálódni.

Kép
Kép
bbeti

Luisa:nálunk sem kap Réka az anyatejen kívül semmit,mert nem is hajlandó semmit elfogadni!!

Hajhullás ügyben: kinél mi a helyzet? nekem most megint irtóra elkezdett hullani, pedig voltam vérvételen és ott minden okés volt, meg vitamint is szedek!!!

kiütések:nálunk is vannak olyanok, amik előjönnek, majd elmúlnak, néha tök durva, de bizti a melegtől, meg szopizáskor, h összeizzadunk, bár mindig teszek a feje alá textilpelust!!

Kép
gyanixi

heló csajok!!! gyors bekukk...

péntek óta költözünk és holnap jön a java... :roll: a ház még romokban.... :roll:

Betti,
"fekete birka a Tibi..." ,majd bepisiltem a röhögéstől... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kismama,
húú Patrik igazi nagyfiú!!! Nagy jópasi!!!!!!!!!!!! :wink: :wink:

Melegkiütés nekünk is van... :-( Hintőporozom....

Barbamami!!! Drááága vaagy!!!!!!Megkaptam a csomit!!!!!!
Azért neked is lesz meglepi... :wink:

Mi is rendszeresen "szocializálódunk" Dalmival... egyre gyakrabban!!! Eccerüen kell, nem szabad begubózni!!!!!!!!!!
Vendég

Kép Dalmi és a költözés...
Vendég

Sziasztok!!!

Sajnos ma egyedül vagyunk Zsebikével, mert apa 24 órás szolgálatot ad, s majd csak reggel jön haza. Így nem tudok nektek friss pocis képet felrakni, de ígérem holnap pózolok egyet!!! :D :D :D :D :D S felrakom majd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D

Nagyon édesek, gyönyörűek a babóitok!!!!Már én is szeretném veletek megosztani a kis drágánk képét, de egy kicsit még türelemmel kell lennünk!!!!:) :) :)

Szép estét mindenkinek!!
Puszi

Kép
Kép
judithappy

Bacilivi
Dalmi nagyon helyes bebugyolálva.

Tibi tényleg egy fekete birka. Írtó ostoba feje van, tibicsokis csomagban volt egy bögrével. Niki imádja. :lol:

Kép
Kép
bbeti

sziasztok lányok!

bacilivi,
Kitartás a költözéshez!! Remélem azért van segítséged! Dalmi zabálnivaló abban a pokrócban :lol:

bbetti,
Durva, hogy mennyibe kerül a lombik programm. Nem is gondoltam volna...

judithappy,
Hu-ha már mindjárt 37 hetes vagy!!! Nagyon telik az idő!!! Drukk, és kitartás az utolsó hetekehez! hamarosan itt a nagy tali Zsebivel.

Márk már jobban van, de még mindig egy csomó trutyit szívok ki az orrából, szegénykém úúúgy szortyog...
Ja és teljesen ki vagyok a páromra, mert neki melege van, és folyton kapcsolgatja a légkondit. Én meg kikapcsolgatom, mert szerintem nem tesz jót a náthás gyereknek...
LÁnyok, szerintetek a légkondi nem árt a babának?!?!?!?!?!!?!? Nekem meggyőződésem, hogy árt... Pedig néhányszor én is bekapcsolgattam, amióta itt vagyunk az új lakáson, de nagyon rövid időre...

Kép
dijcsi

nekünk is van ilyen volt és ilyen lett képünk: Kép pár percesen és most Kép

Kép
Kép
bbeti

betti,
kérlekszépen dobj egy képet az ostoba tibiről!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ezek pedig új képek:

Kép persze itt van Tibi is

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok Lányok!

Tündériek a babák Patrik és Niki már igazi úr és hölgy tényleg olyan nagyok már. :lol: :lol:
Ja és Tibi is nagyon aranyos. :lol:

Mi is szoktatjuk Dávidot az emberekhez ma megvolt az első nagy bevásárlása elvittük a babaáruházba és utána a Coraba. Olyan jó kisfiú volt, hogy végig aludta az egészet, jó azért mi is jobban siettünk mint ahogy szoktunk.

Nálunk is vannak tegnap ota kiütések, de szerintem ezek nem meleg kiütések, mert az arcán csak az egyik felén van és már két napja illetve ma reggel a bokáján jöttek ki olyan kiütések aminek piros széle van és fehér kemény közepe. Nem tudom, hogy ez mi lehet, ha nem múlik el keddik akkor elviszem orvoshoz.

Egy kérdés Ti melyiket tartjátok elönyösebbnek a hordozókendőt vagy a kengurut? Nálunk itt a faluban van kb.3-4 közért de egyikbe sem lehet bemenni a babakocsival, mert vagy túl szük az ajtó vagy 3-4 lépcsőn kell felmenni vagy lemenni és nálunk a gyerekkel együtt kb 18-20kg a kocsi. Úgyhogy mikor vásárolni megyünk a babakocsival eltolom a boltik utána fel a vállamra vásárlás majd vissza a kocsiba és ez nem valami jó megoldás. :?

Ja még egy kérdés aki mostanában kapott egyszeri anyasági segélyt az most mennyi? Mert nálunk valami 61043,-ot küldtek és nem tudom, hogy most ennyi vagy összevonták a családi pótlékkal?!

Bocsi hogy ilyen hosszú voltam.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Sziasztok!

krisy!
Fillérre pontosan ennyi most az anyasági, nem vonták össze semmivel!
Ezt a boltos-babakocsis témát én is unom. Csomó helyre nem férünk be, kint meg ugye nem hagyom, hát én is ráncigálom be magammal. Vagy a hordozót is viszem a babakocsin, de abban nem túl kényelmes neki. Viszont cipelhetem magammal, ha valahová be kell mennem.

bbetti!
Niki nagyon drága, olyan kis puszilgatnivaló. Jó nagy már, mondjuk mindjárt 5 hónapos lesz.Az utolsó képen nagyon drága, ahogy sasolja a kacsát. Na meg az a pocak... :D :D :D
Azért a "Tibitek" se kutya... :lol: :lol: :lol:

bacilivi!
Dalmi zabbantanivaló úgy bebugyolálva! Ő is nagyon nagy már!

Én ma mostam hajat és jelentem, sajna nekem is elkezdett hullani. Mondjuk nem olyan vészes. De az is lehet, hogy azért hullik, mert egész nap össze van fogva a hajam és nem tud napközben kipotyogni ami akar.

Macsek!
Tök jó ez a kép! De tehetsz fel olyat is, amin előről is látszik az a szép lányod!!!

Mi is voltunk szocializálódni. :lol: 9-re értünk haza, grillpartyztunk. Nagggyyyon jól viselte Balázs, mondjuk ő nagyon nyugis gyerek, csak azt nem bírja, ha éhes. De előtte jól beetettem, úgyhogy ment a vigyorgás mindenkire.

Na, lépek aludni, mert gyorsan itt lesz a hajnal meg az evés-idő!

Jó éjszakát!

sch.judit

Sziasztok
Kismama,Bacilivi,Bbetti,Schjudit,Boszibaba:hát irtó édik és csinik az apróságok!!!Jó sokat nőttek és,hogy megy az idő!!??

Már mi is voltunk ilyen társasági esten,jól bírta a kicsi lányom!

Aki sok folyadékot ad a babájának:ez nem zavarja meg az evés mennyiségét,idejét??Mert én inkább cicire teszem-így is keveset eszik a pindurom!

Aki már rég szedi a cerazettet:meg kell jönnie a mensinek?Mert nekem sem jött még meg,vagy nem kell tőle?

KépKép
vicuska

Sziasztok!
Köszönjük a bókokat Tibi nevében is, egy igazi kincs a háznál.

Krysi
nekünk nincs egyik sem, de szerintem a kenguru jobb, kényelmesebb neked is jobban tartja az ő hátát meg a fejét is. Én azt vennék.

Vicuska
nem zavarja meg az evést nálunk a folyadék iszik vizet és utánna ugyan úgy tud enni.

A hajam nekem is hullik, de állítólag ez ilyenkor normális. A hajnak van egy bizonyos menyiségi cserélődése tavasszal és ősszel.

Kép
Kép
bbeti

Macsek: Marci ugyanígy alszik, az utcán a sok ismerős meg csak kerülgeti a babakocsit, hogy hogyan is láthatná a kis pofiját. A múltkor találkoztunk a párom kollégájával, csak annyit mondott neki, hogy láttam ma a kisfiad popsiját! De mivel a telefon mindig nálam, Marci gyönyörű mosolygós pofijával, így azt mutogatom bőszen. Hát ha nincs más :lol:

Nálunk is vannak melegkiütések, főleg a nyakán, és a pofiján, amelyik oldalon hosszabb ideig alszik, de amint "kihül", el is múlik!

Nekem még nem kezdett el hullani a hajam, és a körmeim is jó erősek, de azt hiszem előbb-utóbb engem is elér ez a szörnyűség :roll:

Sokan dícsérik a hordozókendőt, de szerintem a 3 hónapnál nagyobb babáknak a kenguru jobb. Nekünk ugyan még nincs egyik sem, de a családban van 3-féle kenguru, ha Marci 3 hónapos lesz, majd begyűjtöm, és próbálgatom melyik a legjobb, mert nálunk is elég nehézkes néhány helyre bejutni, bár szaladnak az eladók és nyitják a kétszárnyas ajtót. Ráadásul a mi babakocsink brutál nagy. Szerintem nem sok szélesebb kocsi van :oops: De legalább Marci kényelmesen elfér majd benne 1 év múlva is :lol:

Képzeljétek!!! MARCI ÁTALUDTA AZ ÉJSZAKÁT!!!!! Most először sikerült neki, este 10-től, reggel 6-ig!!! :lol: :lol: :lol:
Én persze fent voltam ugyanúgy 3-kor, 4-kor is, mert azért nyöszörgött, mikor kelni szokott szopizni, de nem sírt fel, így nem mentem oda hozzá. 3/4 6-kor felriadtam és úgy kiugrottam az ágyból, hogy úristen, mi van a gyerekkel?!?!? Hát nagyon sok puszit kapott érte!!! Gondolom ez csak véletlen volt, de hátha máskor is meglep ilyesmivel!!!

Gondolom mindenki nagyban üli a gyereknapot!!! Első babás anyukák, ugye milyen jó érzés????????????????????

Kép
Kép
nikole

Sziasztok Lányok! Hát itt vagyunk kb most rázodtam bele teljesen a babás dolgokba. Ma Dorcykám nagyon nyügi nem igen akar aludni.Reggel óta kb 5-5 percre elszenderedik aztán felébred és sír vagy nyöszög,biztos a nagy meleg miatt. Pedig eddig 1 hangja nem volt de ma bepotolt mindent :lol: Zsana köszi az érdeklödést :D igen én is a J.F. -BEN szültem és én végülis megvoltam elégedve.....bár voltak ellenszenves dolgok de gondolom ilyen mindenhol van. A szülés maga nem volt olyan hosszú... szombaton hajnali fél 2-kor jöttek az 5 perces fájások amire ébredtem.Persze apának nem mertem szólni mert azt hittem annyira várom már a szülést hogy bekébzelem :oops: de 3 -ra már 4 percenként jöttek ,erre apát felébresztettem és elmentem zuhanyozni borotválkozni stb... 4-kor indultunk a kórházba. fél 5-kor már a szülőszobába voltam 2 ujjnyira kitágulva fájt-fájt de nem volt vészes .Ez ment fél 9-ig mikor burkot repesztettek ...nah és ezután Nagyon fájt .De nem volt gázos mert végülis 2 óra volt mert 10:27-re megszületett az én kis drágám.Apa sírt mikor kibújt a baba ez nagyon jól esett,meg végig erőt adott mindenhez.Nekem is lett egy kb 5 cm gát varrásom meg belül a méhszájat is varni kellett 2 helyen. DE én kenem ilyen kamillás körömvirág krémmel és nekem nem is húzodik. HAJ HULLÁS nekem nem hulllk a hajam bár én szedem továbbra is az elevitet lehet azért nem. Csajok a babák gyönyörüek és tényleg rengeteget változtak :D Ha apa haza jön a meloból majd rakok fel képeket csak én nem tudom lekicsinyiteni sajna :oops: Addig is mindenkinek további jó hétvégét és boldog gyerek napot!!! Ja és Ancsa merre vagy mizujs veletek??????????
Vendég

Sziasztok Lányok! Hát itt vagyunk kb most rázodtam bele teljesen a babás dolgokba. Ma Dorcykám nagyon nyügi nem igen akar aludni.Reggel óta kb 5-5 percre elszenderedik aztán felébred és sír vagy nyöszög,biztos a nagy meleg miatt. Pedig eddig 1 hangja nem volt de ma bepotolt mindent :lol: Zsana köszi az érdeklödést :D igen én is a J.F. -BEN szültem és én végülis megvoltam elégedve.....bár voltak ellenszenves dolgok de gondolom ilyen mindenhol van. A szülés maga nem volt olyan hosszú... szombaton hajnali fél 2-kor jöttek az 5 perces fájások amire ébredtem.Persze apának nem mertem szólni mert azt hittem annyira várom már a szülést hogy bekébzelem :oops: de 3 -ra már 4 percenként jöttek ,erre apát felébresztettem és elmentem zuhanyozni borotválkozni stb... 4-kor indultunk a kórházba. fél 5-kor már a szülőszobába voltam 2 ujjnyira kitágulva fájt-fájt de nem volt vészes .Ez ment fél 9-ig mikor burkot repesztettek ...nah és ezután Nagyon fájt .De nem volt gázos mert végülis 2 óra volt mert 10:27-re megszületett az én kis drágám.Apa sírt mikor kibújt a baba ez nagyon jól esett,meg végig erőt adott mindenhez.Nekem is lett egy kb 5 cm gát varrásom meg belül a méhszájat is varni kellett 2 helyen. DE én kenem ilyen kamillás körömvirág krémmel és nekem nem is húzodik. HAJ HULLÁS nekem nem hulllk a hajam bár én szedem továbbra is az elevitet lehet azért nem. Csajok a babák gyönyörüek és tényleg rengeteget változtak :D Ha apa haza jön a meloból majd rakok fel képeket csak én nem tudom lekicsinyiteni sajna :oops: Addig is mindenkinek további jó hétvégét és boldog gyerek napot!!! Ja és Ancsa merre vagy mizujs veletek??????????
Vendég

Sziasztok,

most jutok hozza, hogy irjak, nalunk ejfel van. Bacsbern: gratula! varom a kepeket!
Minden baba szuper edes!

Hajam nekem iszonyuan hullik, mindent elboritanak a hajszalak. Es Athinanak is hullik :shock: asszem valtja a babahajat.

Baromi meleg van nalunk is, Athina ket napja nyuglodik, napkozben 1x, 2x fel orara alszik el es este is csak keson megy agyba. KIVAGYOK. Tegnap mar tejem se volt estere annyira faradt voltam, meg gondolom kozrejatszott, hogy egesz nap alig ettem, mert folyton nyugi volt. O is baromira faradt, holnap jon a lehules, remelem jobban fog aludni.

Legkondi: en alapbol nem szeretem, a munkahelyen mindig nyomattak egesz nap es en rendszerint meg voltam fazva tole. Szoval szerintem a babanak sem tesz jot, foleg ha nathas. Nem tudjatok lezarni a babaszobaba es bekapcsolni a haloszobaba? (Vagy egy helyen alszotok?)

Ja kepzeljetek Athina most mar nagyon szeret hason lenni.

Kép ime
Fura mert eddig utalta. De most mar talan eleg eros es szepen tud nezegetni ugy. De legjobban ulni szeret! Legujabb mutatvanya, hogy leultetem a kanapera, parna a hata moge es nezeget egy darabig. Majd fogja magat elore dol es atcsuszik a hasijara. Az egyik kezevel kinyomja magat (a masik keze maga ala szorul, azt nekem kell kiszabaditani) majd buszken felemelkedik klasszikus hason baba pozba es buszken vigyorog - ugye milyen ugyes voltam? Meg tudnam zabalni :D

KépKép
KépKép
pannica

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?