Új privát üzeneted érkezett!

Wruska!
Nagyon szép poci! Formás és csini kismami vagy nagyon! :) Komoly... nézegettem a képet és kirázott a hideg (jó értelemben :wink: )... furi, hogy nemrég még ez a kishörcsög a pocakban volt, annyira távolinak tűnik, pedig még csak 4 hónapos, mégis, mintha évek teltek volna el! :)
Most nézem, Mikulás hozta baba lesz Olivér... :) Nekünk akkor lesz 2 éve, hogy megismertük egymást Zolival... :)

No, ezt a ki mit adott a gyereknek tudom folytatni! :lol: Atis 1 éves volt, amikor a dédinagypapa (ahogyan ők nevezik a dédipapát) egy szál kolbászt nyomott a gyerek kezébe... :lol: Le is van fotózva, komoly a gyerkőc a kaaabásszal a kezében! Persze, ráugrott rögtön, de csak nyalogatta... :lol: Barnus is kb. ennyi lehetett, amikor átvittem kicsit hozzájuk (a szomszédos telken laknak), hogy pesztrálják, mig gyorsban megfőzök és már éhes lett. Mikor mentem át érte, látom, hogy a dédivel vigan csemegézi a kolozsvári szalonnát... :lol: Hát igen, a régi öregek még nem voltak olyan szivbajosak táplálás terén, mint most a mi korosztályunk pl. :lol: (legalábbis némelyik anyuka) Hol volt akkor a védőnő, hogy megmondja, mit adhatsz és mit nem a gyereknek? Hát sehol és mégis felnőttek anyáink és nagyanyáink is... :lol: Gondolom, mondanom sem kell, semmi bajuk nem lett a fiúknak az égegyadta világon! :)
Zoli mondjuk kiakadt, meg anyósomék is, amikor múltkor odaát voltak Zsófival és anyósom élettársának anyukája elkezdte nyújtogatni a Pilóta tallért, hogy biztosan éhes a gyerek, azért sir... :shock: természetesen gyorsan lebeszélték róla, hogy kedves anyuka, még tán nem kéne egy 3 hónapos gyereknek csokistallért adni... :shock: :lol: Kész volt a mama.... meg énis, mikor meghallottam! 8)

Köszi a haj- és képdicsiket! Nagyon szeretem az új fejemet, mert könnyü vele bánni! Pillanatok alatt megmosom! Tegnap festettem be este mahagónira, mert a szine sem volt túl jó, kiváncsi leszek, mit szól hozzá Zoli, nemsokára hazaér... :roll:

Megyünk ma a C&A-ba körülnézni téli cuccok után Zsófinak. Van ilyen DM-es 50%-os kuponunk és kell neki jópár ruci (valahogyan 74-est senkitől nem kaptunk)... keméééény, a 68-as ruhák épphogy jók rá! :shock: Nem is hosszában, széltében kicsik!!! :lol: A kis puflákmanó! :D

Lelövöm magam, mert megint velem lesz teli az oldal! Nemtom, miért nem regényirónak mentem???????? 8)
Vendég

Sziasztok

Wruska

csini vagy!!

Pumpóka
Szept 27-én lesz bababörze!Ott érdemes vásárolni!
Amúgy én nem szeretem a tescot kaja szempontjából,de ott szoktam venni zalánnak cheeroke cuccokat.Azok amerikaiak,és jók!!!És olcsók!!
Nekem kintről is hozot már a barátnőm,úgyhogy azért szeretem.
Vendég

Sziasztok,

Voltunk 4D UH-on, gondoltam kuldok nektek egy par kepet. Most mar tutira mondtak hogy kislany! Bar a labat felhuzta maga ala, igy nem lehetet rola jo kepet csinalni. Amugy a becsult sulya 760gr.
Ime par kep:

Kép Kép Kép

Kép
eperke25

Mi is, mi is.
A 4D Genesis egyszerűen isteni! Csak jót tudok mondani róluk és hát fantasztikus képeket készítettek. Mind a 33at megmutatnám, de egy kettőt mindenképpen :lol:

Olivér igazi pasi. Nagyon élvezte a vizsgálatot, a végén kéjesen nyújtózkodott egyet kettőt, aztán bealudt:) Tipikus pasi, mi? És haja is van a kis drágának, és szopta az ujját is. Persze amikor a fütyit néztük volna meg, akkor azt takarta, amikor a pofiját, akkor meg azt. Egy héttel előbbre járunk a méretei alapján (ez nem lehet), de ez is csak azt mutatja, hogy nagy baba lesz, a 40. hétre akár 4 kiló is :shock: Na majd meglátjuk.

Mindent megvizsgáltak, a méhlepény és a köldökzsinór áramlását is, meg az én veséimet, és még a szívhangját is hallottuk. Had' ne mondjam, hogy majdnem elbőgtem magam (na jó, egy kicsit el is pityeredtem a boldogságtól) :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
wruska

Sziasztok!

Szépek az UH fotótk,gratula!!!Olivér és Picurka is helyes!!!

Pumpi!

Sztem is jó a séród :wink:

Kajáltatás ügyben egyet értek....nem kell túlparázni ,de természetesen józan ésszel,kellő odafigyeléssel kell csinálni.

Alziza!

Én se vok egy Tesco fan :? de én is a rucikat(Cheeroke)ott szoktam venni a srácoknak, mert nem Kínai(talán :? )és tök jól néznek ki és nem horror az áruk.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Ja és Wruska!

Tényleg nagyon csini vagy!!!!!!!

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Köszi a dicséreteket. Mindketten begyűjtöttük őket :lol:

Én is a Tescoban veszem a ruhákat a gyerekeknek (unokaöcsik, unokahugi) és kint Ausztriában a H&Mben meg C&Aban, mert ott még ezek is olcsóbbak és jó minőségűek.

Majd teszek fel képet, hogy miket vettünk Olivérnek. Nagyon kis édesek, és egyik darab sem volt ezer forint :roll:

Kép
wruska

Eperke!
Nagyon édes bébi! Az első kép azzal a kinyújtott ujjal.... :D .... tuti cuki! :)

Wruska!
Olivérnek is milyen kis husipofija van... :D Zsófi is ilyen volt az uh-kon és milyen gömbölyü pofival született... :lol: Annyira édesek, hogy már a pocakban is kerek arcocskájuk van! :)

Nos, voltunk a C&A-ban tegnap Zolival meg Mukival. Hát első körben nem tudtam hova kapjak, annyi gyönyörü rucijuk van! Mindet meg tudtam volna venni! :lol: Apjuk inkább elsétálgatott, szerintem jobbnak látta, ha nem nézi, milyen horror-árú rucikon akad meg a szemem.... na, persze, azért ő is nézegetett egyet-kettőt és mondta is, hogy melyik tetszik neki (legközelebb megyek majd, azokat veszem meg :wink: végülis nekemis tetszettek)....
Viszont a kasszánál a hidegzuhany, hogy a Bababónusz-kupon ami 50% kedvezményt ad, csak egyetlen egy darab ruhára vonatkozik! :evil: Csak jó lenne, ha ezt egyértelmüen ráirnák a kuponra, mert az van rajta, hogy "92-es méretig bármelyik babaruhára"... nos, szerintem ebből nem jön le teljesen egyértelmüen, hogy csakis egy darabra! Igy otthagytam egy nacit (3000 ft lett volna) meg egy 3db-os zoknicsomit (1200 ft)....
A kupont egy 2300 ft-os pizsire váltottam be, mert az volt a legdrágább, amit vettem és az érte meg ennyiért... éééééés nem rózsaszin!!! :lol: halványzöld-fehér és Micimacis minta van rajta (felső+naci), nagyon cuki! De vettem ezen kivül egy szabadidő együttest 1500 ft-ért (abszolút nem volt drága) egy fehér harisnyát, meg két db hosszú ujjú bodyt (db-ja 590ft)....
Viszont láttunk téli overállt, csodaszép és jó vastag, úgyhogy azért még visszamegyünk, mert alapáron 5ezer, még türhető sztem...
És a következő kuponomat pedig jövő héten beváltom egy vastag hálózsákra (jajjjjj, olyan édesek voltak), mert sajna muszály vennünk ennek a kis hisztigépnek, ugyanis nem hajlandó megtürni magán a takarót éjjel és azért egy bodyban és rugiban hüsi aludni. Tegnap is lerúgta magáról a takarót éjjel, odamentem, hogy betakarom, abban a pillanatban elkezdett kalimpálni és rúgta lefelé.... s addig-addig tekergett, amig nem sikerült neki totál a sarokba tuszkolnia a takaróját... :roll: még nyögött is nagyokat hozzá. Ahogy a takaró egy porcikáját sem fedte, már durmolt is tovább édesdeden... :lol:
Van ugyan hálózsákunk, de elég vékony, nem elég takaró helyett sajna. Hát de ki gondolta volna, hogy egyszercsak belázad a kisasszonyka és hálózsákba kell pakolni éjjelre... :roll: 8)

A Cheeroke-s cuccok is nagyon jók, mi sokat kaptunk anyósoméktól meg sógornőmtől még 56-osban! Nagyon meg voltam elégedve velük! És a múlt hónapban énis vettem egy 7 db-os rövidujjú bodyszettet, csak 3-6 hósat és már ippeghogy jó a kis puflákbébimre... :lol:

Na, má megint regény! 8)
Vendég

Pumpi!

Nekem valahogy egyértelmű volt h csak egy ruhadarabra érvényes a fél ár..szal gondoltam én hogy azért annyit nem engednek hogy több ruhának a fele..attól spúrabb a C&A is :shock: :shock:

Én mindhárom srácomat hálózsákban altattam kezdettől...3 éves korukig abban aludtak h ki ne takarózzanak...varratam tiszta gyapjúból nekik(nem volt olcsó sajna :? )de megérte..nagyon jókat aludtak benne a gyapjú jótékony hatása miatt is. :wink:

Olika is 9 hósra való meg egy évesre való cuccokban jár :shock: Olyan hosszú h már a 74 -es is lassan kicsi!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni!
Ezek szerint csak én vagyok marha naiv... :roll: 8) Csak én azért nem gondoltam volna, hogy egy db-ra érvényes, mert pl. télen volt olyan akciójuk, hogy 50% minden ruhára és aztán még 50%-ot levontak a végösszegből is.... ezek pár napig tartó akciók voltak. Hát az meg ugye szinte ingyen volt! Sajna pont akkor nem volt fölös ezer forintunk sem... :cry: Igy én ezért hittem, hogy vannak ilyen nagylelküek. No nembaj, majd ezek után, ha ilyen van, megérdeklődöm előtte telcsin tőlük, hogy is mükszik ez... :oops: Bár ha kinyitom előbb a számat és megkérdezem itt, nem esek pofára a kasszánál... :lol: ezután inkább kérdezek, mégha egyértelmü is! :wink:
Vendég

Alziza!

Most olvasom a másik topicban, hogy nektek nem voltak ingyenesek a tankönyvek???? :shock: :evil: :evil: Hát már ne is haragudjanak, de hogy a fenébe van ez? Egyik kerület ad a másik nem??? :evil:
Mindenhol ugyanannyiba kerül eltartani 3 gyereket, tökmindegy, melyik kerületben vagy városban lakik!!!! És a legundoritóbb, hogy a tv-ben is ezt hirdették, hogy ingyenesek a tankönyvek a 3 vagy többgyerekeseknek... komolyan felháborit!
Most mondjam, hogy még itt nálunk a II. kerületben is totál ingyen kapják a nagycsaládosok az ÚJ könyveket? Pedig ha valahol, akkor itt a lakosok nagyon nagy (kb.90%-a) része enyhénszólva jómódú és meg sem kottyanna nekik 30rugó a könyvekre!!!!! Sőt, az ebéd is automatikusan 50%-os, ha bemutatom az igazolást, hogy 3 gyerekre jön a csp! S plusz, ha az igazgatóhoz befáradok (már ha bent van), akkor akár ingyenességet is kérhetek, csak ehhez vele kell beszélni!
Nem értem, némelyik kerületben hol él a polgármester, hogy igy határoz a nagycsaládosok életének "könnyitésében"??????
Csúnya leszek, kapja be, de ha lehet, akkor jó nagyot!!!!! :twisted:

Bocs, kirohantam, de annyira felhúzott ez a mocskos hozzáállás, hogy majd az önkormik eldöntik, ki ad és ki nem!!! Ezt talán egységesen be kéne hozni állam bácsinak (hahahahahahaha, én naiv), hogy MINDEN nagycsaládosnak automatikusan ingyen vannak a könyvek!!!!!!!!! Elég plusz a füzetek és társaik megvásárlása (mi 13ezer ft-ot hagytunk ott cakkumpakk az összes dologra, amit kértek a suliban) ez is egy kisebb vagyon és még csak az egyik kölkec sulis.... :roll: :evil:

Na, megint kikelek.... abbahagyooooooooooooooooooooooom... :lol: 8) sorry lányok, tudom, hogy nem idevág, bocs az off-ért, de kijött, no..... :? :oops:
Vendég

Wruska!

jól megnőtt a poci! :lol: :lol: :lol:
csini vagy! :wink:
én néha még elfeledkezem hogy nincs már , és arra ébredek, hogy simizem 8)

Eperke, Wruska!
édik a pocaklakók!

Pumpi!
nagyon szexi lettél az új a frizuval! :wink:

Kép
kimma

Eperke,Wruska!

Nagyon jók a képek!!!!!!!El is hiszem ha vki megkönnyezi!Na én minimum bőgni fogok majd :lol: Apukák mit szóltak hozzá?Gondolom le voltak nyűgözve :lol:

Amúgy mi is sűrűn vásárolunk a tescoban,szintén a cheeroke.Szerintem megfizethető és még a minősége is jó!A másik kedvencem a new yorker.Itt mindent akcióznak szinte rögtön....van pár gagyesz cucc is,de szinte mindig találok szupi dolgokat is elfogadható áron.Már ott is vannak gyerekruhák...igaz még nem vettem :wink:

annus11

sziasztok

Na ma elkezdődött a suli!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Így most nyugalom van itthon délelőtt! :lol:

Pumpóka

Jó a hajad!!
Tavaly előtt még nálunk is voltak új könyvek a nagycsaládosoknak,meg a rászorulóknak.Tavaly megszűnt ez és így csak használt van!
Viszont kérdem én,h lehet abból normálisan tanulni,amikor már van bele firkálva? :evil:
Főleg 6.ban?
Na most mi van azzal aki nem engedheti meg magának,h kifizesse az új könyvet?És akkor még a többi cuccról nem beszéltem.
Alsó hangon is 100.000-nél tartunkmost!!!!

A kaja az féláron van,azzal nincs gond!

Eperke és Wruska
nagyon jók a képek!!! :lol: :lol: :lol:

Hálózsák:nekem egyik sem szerette.Zalán különösen nem!Ő pl csak úgy alszik el,ha nincs betakarva a lába.csak akkor tudom betakarni,ha már elaludt! :roll:
Vendég

Képek:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.14 12:09-kor.
Vendég

Alziza!

Jó a kis kuckó!
100 E Ft? Atya világ, hol van az, amikor párszáz forintért lehetett tankönyvet venni?

Cherokke cuccokról: mi is nagyon szerettük, meg van egypár tescos (nem tudom az is ilyen-e) bodynk, ami 100 % pamut, ezeket is imádom...

Pumpi!
Mi is tegnap majdnem elmentünk a Dunakeszi C & A-ba, de inkább lebeszéltem róla magunkat (hiába no, hónap vége van :cry: )
Nekem sem volt egyértelmű, h. mire vonatkozik a kedvezmény.
Hálózsák: enyém is lerúgja magáról a takarót, de a hálózsákban meg szerintem nem tud úgy forgolódni, így inkább beöltöztetem éjszakára, meg majd max. befűtünk ha nagyon hideg lesz.

Képzeljétek most próbálkozunk a 4 kézlábra állásal és tegnap végre 3 nap szünet után volt kaka is (miután bevágott 200 ml tejet!).
Ma meg a barátnőm csinált krumplipürét (tehéntejjel) és azt falta 2 pofára (utána meg egy fél üveg barackot is benyomtunk).
Érdekes, h. az általam lepépesített baracktól öklendezett (csak a Kecskeméti bébiétel barackját szereti), a krumplipürével, ami meg csak sűrűbb semmi baja nem volt...

Kismamik!
Édik a bébik!

Eperke megkérdezhetem hol fogsz szülni? tudom még korai, de hamar el fog szállni a vissza lévő idő...

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok

Vera
Inkább spórolj a bababörzére! :wink: :lol: Jöttök?

Bizony 100e!!!! :evil:
A Tk. ugye 30.000,aztán az ebéd (csak ebéd ebbe nincs reggeli meg uzsi)kedvezményesen 5000 Ft.
Aztán tornacipők,tolltartók,füzetek,ceruzák,borítok,rajzcucc,Alexnek kellett egy új (nagyobb) táska,dossziék,stb.
Tapasztalatból tudom,h érdemesebb a drágább ceruzát,tollat,táskát venni.Mert ezek bírják!!!!!
Alex Nike hátizsákja 4 éves de semmi baja,olyan mintha új lenne,csak most 6.-ban már kicsinek bizonyult! :roll:
viszont tudom,h van olyan osztálytársa akinek az olcsóbb hátizsákból évente vesznek.Akkor meg ugyanott vagy nem? :roll:

Hát ez van!

Azt már csak félve mondom,h ismerősöm lánya elsős gimiben,neki egyedül volt 30.000 a könyve! :evil:

Márk nagyon ügyi!!!
Vendég

Alziza!

Börze: Aznap lesz az egyik barátnőm esküvője, ahova hivatalosak vagyunk...(meg erre még pénzt is kell félretenni).

De a kismama börzére 1000 % biztos, h. megyünk, mert muszály lesz kisgatyákat meg 80-as rugikat venni.

Drágább dolgok: igen, mi is jártunk így, az olcsó húsnak sokszor tényleg híg a leve.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera

Én a kismamásat hagyom ki!
November végén lesz!
adigra már bőven téli cuccban járunk,amit ugye addigra meg kell vennem.
Vendég

Lányok, hogy bírjátok ezt az újabb kánikula rohamot? Nekem már az idegeimre megy. Nyűgös vagyok és minden bajom van. Már nagyon várom a jó kis őszt, hogy lehessen menni végre a parkba nagyokat sétálni, meg jókat főzni, mert ilyen melegben egyszerűen semmit sem lehet csinálni a konyhában. Pedig szeretek sütit sütni és már örülnék egy jó kis kuglófnak, de isten ments, hogy most nekiálljak.

Nem tudjátok, hogy hol lehet megnézni, hogy hol lesznek és mikor baba/kismama börzék?

Kép
wruska

Wruska

Itt a babaneten is van börzefigyelő :lol:

Győrben pont most lesz szombaton!!!!!!!!
Vendég

Köszi, el is megyünk. Anyáék pont ott laknak - bár nem lesz nagy az épületből kiindulva - de ha kifáradnánk, legalább lesz hol megpihenni :wink:

Kép
wruska

Wruska,

Engem igazabol nem zavar a meleg. Inkabb a hideg front van ram rossz hatassal. LEgkondis helyen dolgozom, igy nem erzem.
Csak delutan hazafele az autoba, mert az nem legkondis. De kibirom.
En a viharoktol felek jobban, mert az megviseli a pocimat. Akkor tobbet kemenyedik a hasam.
Most hetvegen is kanikula lesz. Mi Hajduszoboszlora megyunk egy kicsit kikapcsolodni a hetvegere. Bar en mar lehet nem strandolok, mert felek, hogy osszeszedek valamit.

Legyetek jok!

Kép
eperke25

Ide is beköszönök!A vonalzóm elmondja a lényeget helyettem :lol:
Drukkoljatok h minden oké legyen!!

Aki kapott utrot,milyen adagot kellett dugdosni?Volt vmi mellékhatása?

annus11

Annus!
nagy-nagy gratula
!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
drukkolok hogy minden rendben legyen!+++++++++++++++++
én napi 3 utrot szedtem, kb. a 14.hét végéig.
majd gyere részletekkel :wink:

annyira örülök neked :lol: :lol: :lol:

Kép
kimma

mellékhatása nálam nem volt.

Kép
kimma

Annus!

Grtaula neked!

Nálam nem volt semmi mellékhatása, az én dózisom a súlyom miatt nagyon magas volt? 6 x 1 kellett.

Egyre figyelj, ne egyél erős paprikát, mert akkor kellemetlen a felhelyezése (tapasztalat).

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Köszi csajok!

Erős paprikát nem szeretem....Na én csak 4x1 et dugdosok...eddig nálam sincs mellékhatás,csak gondoltam megkérdem mire számítsak :wink:
Majd jövök ha lezs miről beszámolni...egyenlőre még nem nyugodtam meg 100%ig :roll: de szerencsére nem parázom :lol:

annus11

Akkor ide is rakok képet,vki kérte... :oops:
Kép
Na ő az én maszatkám :lol:

Utrot dugdosók :lol: Lenne egy kérdésem...a wcn nekem néha ilyen kis fehér darabok jönnek...ugye az utroból.Ez normális?Vagy nem rakom elég mélyre?Kiesni nem esik ki...érdekes is lenne.... :oops:

annus11

Annus!

Nagyon örülök neked,gratulálok!!

Én 2x1 utrót dugdostam,nekem sem volt mellékhatása.Teljesen normális hogy a wc-n fehér darabkaként néha távozik az utró maradványa...nekem is ez volt.Azért próbáld minél feljebb helyezni.Fekvő helyzetben húzd fel minél jobban a lábad és talán így lehet a legmélyebbre helyzeni.(bocs a részletes leírásért :oops: :wink: )

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok lányok. Nekem is utrót kell majd szedni ha lebabásodok és azt szeretném kérdezni, hogy mitől függ a dózis? Annus ha nem volt hormonproblémád, akkor miért kell utrót szedni, főleg ilyen nagy adagban? Panny, neked miért írta fel a dokink, hisz neked sem a hormonokkal volt gond? Nekem a hormonokkal volt, de most nem tudom hogy mi a helyzet, mert nem csinált hormonvizsgálatot, hiszen még csak hét hete volt a vetélés és azt mondta, hogy még nem igazán lenne értelme a hormonvizsgálatnak. Így csak a closti előtti hormoneredményeim vannak. Az viszont elég siralmas. Viszont a két havi closti rendbetehette valamennyire, ha closti után sikerült teherbe esni?! A 2. menzi után próbálkozzunk és ha pozitívat tesztelek, akkor azonnal menjek hozzá és kapok gyógyszert. De nekem vajon mekkora adagot fog felírni és honnan tudja, hogy mekkorára van szükségem, ha nincs hormonvizsgálat? Bocsi a sok kérdésért, de nem igazán értem a dolgot. Ez így tök jó, hogy kapok gyógyszert, de azért parázok egy kicsit. Viszont már nagyon várom, hogy leteljen a 2. hónap :lol:
csige-bige

Panny!

Köszi!Aha,kb én is így csinálom...akkor okika ha ez normális.

Csige!
Én a vetélés miatt kaptam a gyógyszert,az h mennyit kell szedni az pasz...elméletileg túladagolni nem lehet,de ha meg keveset ad akkor lehet nem elég a babának,de ez csak találgatás....

annus11

Csigebige: én azt olvastam mindenhol, hogy ártani nem árt, mert ha a baba nem egészséges és emiatt vetél valaki el, akkor azon a bogyó sem segít. Ha viszont a hormonszinted nem elég magas, akkor segít megtartani a babát, mert ilyen esetben egy egészséges baba is elveszhet.
Én Duphastont szedtem, mert volt barnázás, és ahogy látod, segített. A baba makk egészséges, és bevallom, nemcsak a gyógyhatása, de a pszichikai hatása is segített átvészelni az első 14 hetet..

Kép
wruska

Köszönöm lányok az infókat, próbálok minél többet begyűjteni :lol: Wruska: neked volt hormongondod? Én nem barnáztam egyáltalán. Végül is nem derült ki hogy mi lehetett a gond, lehet hogy egyszerűen a babával volt gond, lehet hogy a hormonok. Bízom benne, hogy a következőn már segít a gyógyszer. Neked mennyit kellett szedned?
csige-bige

Az első terhességnél nem volt semmi jele, hogy gond lenne, elmentünk a 12 hetes uh-ra és ott szóltak, hogy már nem él a kis drágánk, azonnal műtét... :cry:

Most az elején volt barnázás, aztán egy kis vérzés, majd megint barnázás, utoljára a 11. héten két napig. Hormonszintet nekem nem néztek, először csak Rutascorbint (3X1) kaptam, plusz E vitamin (3naponta 1) és C vitamint (napi 1 Cetebe), ja és magneB6 (most is 3X2), a vérzésnél már Duphastont (ezt aztán a 14. hétig, 3X1). A Rutascorbint már nem kellett, aztán az újabb barnázásnál ismét Rutascorbint is szedtem.
Egyetlen egy uh-on sem látszott semmi, amitől ez a pecsételés valami lehetett, valószínű, hogy a hüvelyből ürülhetett.

A baba szépen fejlődött és fejlődik azóta is, úgyhogy a riadalom nagyobb volt, szerencsére, mint a valós gond. Mindenesetre szinte azonnal táppénzre zavart a dokim és "felírta" a sok pihenést (feküdni azért nem kellett).

De azért én is azt mondom, ha tudsz, menj el hormonvizsgálatra (itt Győrben nem olyan könnyű ezt kibulizni), mert sok fejfájást és felesleges izgalmat megspórolhatsz. Főleg, hogy azért ezeket a hormonproblémákat célszerű mielőbb beállítani, hogy a beágyazódásnál már ne legyenek gondok, ahogy ezt Alziza is mondta.

Ja és apa is szedett multivitamint a türelmi időnkben, hogy az állomány kicsit javuljon nála is, hátha ez volt a baj. Én meg teáztam, szép kis peteérésem lett tőle - a másik topikban meg tudod keresni, még Zsibimamának írtam korábban.

Kép
wruska

Amúgy én is kipróbáltam dolgokat.Szedtem a kismamavitamint,folsavat,teáztam stb.De nem jött be.Csak ez a nagy hajtás...az igen!Hát reméelm h ezt a kis betegséget is túléli a drága maszatom....tudom h biztatni kéne,de önző módon nem tudom...nem merem beleélni magamat,úgy gondolom kisebb lesz a veszteségem később.De ez hülyeség,szóval igyekszem bátorítani :wink: Ha már odabenn megtanult betonozni,tapasztani,meszelni és még bútorokat is cipelt,akkor egy kis torokfájás neki már semmi :lol: Láz azóta sincs,bár én magam mint egy mosott rongy....nem mondhatnám h jól vagyok,de ha odabenn minden oké akkor elviselem! :wink:

annus11

Örülök Annus hogy jobban vagy. A lényeg, hogy ott bent minden rendben legyen.
Hát úgy látom, hogy akkor akinek már volt vetélése, mindenkinek felírják a gyógyszert ha újra teherbe esik. Minden esetre ha első hónapban nem sikerül a baba, akkor megyek a dokihoz és mondom neki, hogy csináljuk egy hormonvizsgálatot.
csige-bige

Sziasztok!

Kissé eltűntem az utóbbi időben.. Csomagoltunk, költözködtünk, a kutyát gondoztunk.. Szóval sajna nem volt időm még magamra sem gondolni, nemhogy netezni...

Jelentem, még egyben. Eléggé kivette az erőmet a 3 hét panelos - kutyás élet, aztán meg a költzöködés. Most már teljesen átcuccoltunk, de még hiányoznak bútorok, így szanaszét van még mindenünk. A lényeg: a gyerekszoba, háló, wc-fürdő, konyha rendben vannak, épp nappalink nincs.. Dobozokban még rengeteg cucc, megy a keresgélés napi szinten :lol:

A költözésnél-takarításnál kímélt a család amennyire lehetett, mégis azt hittem megszülök ott helyben.. De szerencsére babóca bennmaradt. Most próbálnék kicsit rápihenni, hogy a szülésnek ne ilyen fáradtan induljak majd neki.

Nst-re kell járkálni, méhszáj még mindig egy újjnyira van nyitva, így doki szerint is minden ok.

Annus, gratulálok, és drukkolok nagyon, hogy minden rendben legyen!!! Utro nagyon jó, én 2*1 tablettát szedtem, és 2*1 kúpot. Így 400 mg volt a napi dózis! Fehérezés a kúp miatt normális! Ha más tünetet is okoz (viszketés, égés, fájdalom) érdemes dokinak szólni.

Nincs időm visszaolvasni (nekünk még mindig nincs net :cry: ), így nem tudom kivel mi történt..
Gondolom Lei már babázik, kb a fejemben az van, hogy neki már letelt a bűvös- csodálatos 40 hét! Ha igen gratulálok neked is Lei!

Tyű, és Eperke, Wruska már jócskán túl a nagy részén! Tök jó, örülök hogy már ti is tartatok!!

Na, megyek, ez most csak tényleg egy gyors bekukk volt!

Puszi mindenkinek!

Rönééé

Kép
röné

Csige-bige - csak, hogy ellenpedat is irjak nekem ket vetelesem volt, de nem kaptam semmilyen hormontablettat. Nalam teljesen mas volt a gond. Mondjuk itt nem nagyon irnak fel gygogyszer "biztos ami biztos" alapon. Van tobb baratnom is, aki elvetelt es nem derult ki, hogy miert, de nekik sem irtak fel semmi hasonlot. Ennek ellenere tobbseguk mar babazik. :lol:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Csige-bige!

Olikánál nem a dokink írta fel az Utrót...rutinos terhes lévén egy kis barnázás miatt vettem a patikában és elkezdtem használni...persze telcsin közöltem a dokinkkal és azt mondta jól tettem(biztos ami biztos alapon)Egyet értek Wruskával,nekem is csak valszeg pszichésen kellett a biztonság az első 12 hétben,sztem amúgy nem kellett szervi alapon mert nincs hormon gondom...A srácaimmal is használtam mert mindkettőnél barnáztam az elején.Tényleg ártani nem árt még akkor sem ha amúgy nem kéne,csak használni tud ha épp kell.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Amúgy én se fogom megtudni h kellett e szednem,vagy enélkül is minden oké lett volna...De nem is számít.Mi ez a napi 4 kúp... :wink:
Ma is csináltam tesztet,a teszt csík rögtönmegjelent,hamarabb mint a kontroll!És már brutál erős.Remélem h azt jelenti h minden oké odabenn.Lassan meggyógyulok!!!!

annus11

Sziasztok

Annus
Azért a folsavat szedd!Az csak jót tesz!! :lol:

Röné
Hú,már nem sok van hátra! :lol: :lol: :lol:

Csige-bige
helyes!!!!!Bajod nem lehet belőle! :lol:
Vendég

Alziza!

Terhes vitamint szedek,abban van folsav.A doki nem mondta h szedjek még pluszba,amúgy van itthon,néha bekapkodok abból is :wink:

annus11

Annus: én most megkérdeztem a dokit, hogy elég e a vitaminban lévő folsav, mert már idelye szedem a Gravidát. Azt mondta, hogy igen, kétnaponta egy szem, viszont ha teherbe esek, akkor változik majd a helyzet. Valszínű akkor kell majd szednem még mellé folsavat. Egyébként nekem van itthon tabletta, 3mg-os és hetente két szemet be szoktam kapni belőle. Biztos ami biztos.
csige-bige

A terhes vitamin mellé kell folsav!
Ez tuti!
Alexnél és Zinánál is szedtem mellé,amikor az első vetélésemnél voltam terhes akkor is kellett és Zalánnál is!Ez 3 különböző doki! :roll:
Vendég

Aha,én a centrum maternát szedem,nem tom h ezek a terhesvitaminok hogy vannak,Tudom nem pont egyforma az arány bennük....azért ha nem is minden nap,de lehet akkor minden másnap beveszem.A centrumra amúgy az van írva h 200% a a napi adagnak amit be kell venni...ami a folsavot illeti.De most be is vettem egy folsavot,mielött elfelejteném :wink:

annus11

Na megjöttünk a soros orvosi vizsgálatról.
Szerencsére minden rendben, méhszáj zárt, a doki kétszer is megmérte a hasamat, illetve Olivért és kijelentette, nagyot nőtt ez a gyerök az elmúlt 4 hétben :lol: De ez minden anyuka vágya, nem igaz?! :wink:
Legközelebb már 3 hét múlva megyek hozzá, gondolom utána kell menni kórházi uh-ra, talán lesz megint vérvétel, nem is tudom, mi jön most..
Anyukák esetleg megírhatnátok, hogy a 30. hét után milyen vizsgálatok várhatóak.

A súlyomat "tartom", vagyis eddig négy kiló plusznál tartok, ha a hízást nézzük, de a szénhidrát bevitelre továbbra is figyelnem kell.
Hát majd igyekszem. :wink:

A másik, aminek nagyon örülök, hogy méhösszehúzódások sem nagyon vannak. Persze most már érzem őket, de nagyon kevés alkalommal és nagyon rövid ideig tart, ami szerintem nagyon jó (és számomra megnyugtató is).

Jó volt a győri bababörze bytheway- igaz használt cuccok voltak és már használt cuccunk sok van, ezért ezt nem nagyon akartunk vásárolni, de sikerült olyan kiskádat és kádállványt venni (amit kinéztünk a brendonban), csak éppenséggel negyed áron. A kiskádat valamikor a héten kisikálom, hogy jobban lássam, milyen állapotban van és ha úgy ítélem meg, max ez megy nagyihoz (hogy ott is legyen), itthonra meg veszünk egy újat, de persze egy egyszerűbb és nem utolsó sorban olcsóbb változatot.

Bogyók: folsavat én is szedtem, de semmi más terhesvitamint nem javasolt a dokim. Azért én Hipp Natalt ittam az első 14 hétben, ez sokkal jobb volt, mint a bogyók és a vérképemmel sosem volt semmi gondom. Most sem kell a MagneB6on kívül semmit sem szednem, egyenlőre még vasat sem. Igyekszek inkább több céklát és spenótot enni, az is elég lesz.

Kép
wruska

Wruska,

Orulok, hogy minden rendben van.

Rone,
Jo ujra hallani feloled. Probalj meg pihizni sokat. Pontosan mikorra is vagy kiirva?

Kép
eperke25

Kép
Kép

annus11

Sziasztok!

Röné!
Drukkolok neked a szüléshez, ami mindjárt itt lesz...
Majd várjuk a beszámolót!

Wruska!
Én úgy emlékszem 30. hét után Nst és UH volt, meg a doki megvizsgál többször is, a méhszáj nyitottságát nézi.
Ha elvégezteted a Streptococcus vizsgálatot azt a 30-35. hét körül érdemes, mert ha + akkor még van idő antibiotikumot kapnod.

Kádról: szerintem normál használattól nem lehet elnyűni (mondom én ezt 7 hó gyereknevelés után)...
:wink:

Annus!
Hogy érzed magad? tünetek (émelygés, fáradtság,stb..) vannak már?

Kép

Kép
nagy vera

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?