Sziasztok!
Bejci!
Szívből örülök,hogy ilyen ügyes Biuskád! El is hiszem,hogy röpködsz az örömtől!!!
Vita:
Azért vagyunk itt.. hogy megosszuk a tapasztalatainkat egymással.. ki így--- ki úgy... eteti.. altatja.. foglalkozik a babájával.
Ezért felesleges "besértődni". Nyugodjatok meg.
Amennyiben nem tetszik valamilyen vélemény, akkor tegyetek úgy, hogy nem halljátok meg.. ennyi.. Hm??
Bébikomp:
hát igen.. kényes téma szintén. Én "csak" leírom a
saját tapasztalatomat:
1. Bence kompozott.. nem is keveset.. és már 9 hónaposan járt önállóan.. - ez mondhatni előny... DE a memóriája kevésbé előnyére változott emiatt.. tovább tart megtanulni egy-egy verset.. nem koncentrál rendesen..
2. Máté nem kompozott sokat.. 1 éves kora után kezdett el járni.. de már másfél évesen folyékonyan, óriási szókinccsel beszélt, és szobatiszta volt.. memóriája példás! Könnyen, mondhatni pillanatok alatt tanul meg egy-egy verset... minden nehézség nélkül..
3. Adél nem kompozik. Most lassan 8 hónapos, mászik, feláll.. Imádja a mászást, mint időtöltést.
A mozgásfejlődés része a mászás.. és sokszor hátrány, ha a gyermek mielőbb feláll és jár.. A mászás az
egyik! legösszetettebb mozgásforma.. ez által az agy minél jobban "barázdásodik", fejlődik. Mely által későbbiekben a beszéd és a tanulási nehézségek kevésbé okoznak problémát a gyermeknél.
/Ezt statisztikai adatok is alátámasztják../
A saját tapasztalatom, hogy míg Bencém kompozott Mátém nem.. és a fent felsoroltak abszolút megállják a helyüket...
Az is saját tanpasztalat, hogy bizony én is - bár szégyenlem ma már, de azért tettem bele a kompba Bencét, hogy több időm legyen a háztartásra... mivel szeretett benne lenni.. ezzel nekem plusz perceket adott.. igen ám! De, mi lett a következménye????? A memóriája kevésbé élénk Máté memóriájához képest!
Nem érte meg.. ma már tudom.
Napi 1-1 órát lehetett a bébikompban, de az egy hétre, ha számolom, akkor 7 azaz hét órát jelent!!!
Mozgása viszont tökéletes Bencének, hihetetlen ügyes gyerek.. Mátém viszont kevésbé...
Nem ítélek el senki, meg is értem, ha valaki használja a kompot.. én is sokat gondolkodtam, hogy legyen-e komp vagy sem??? Hát nem lett.. igaz lehet, hogy könnyebb lenne nekem... de inkább hosszútávra gondolkodva és Adélt előtérbe helyezve döntöttem úgy, hogy nem veszek.
Arra gondolok, hogy hinni szeretnék a saját tapasztalatomban, és a szakembereknek.. ez által Adélnak minél jobbat adva.
Ugyanakkor lehet, hogy nincs semmilyen hátránya, és csupán merő véletlen, hogy a fiaimnál van ilyen jellegű összefüggés.. de én soha nem hittem a véletlenekben...
Aki szeretne használni kompot, az nyugodtan használja 10-15 perc kompozás nem a Világ vége... és egyikőtökről sem képzelem,hogy egész nap abban hagyná a gyermekét.. annál sokkal-sokkal intelligensebb csajok vagytok!!!!!!!!!!!!!
- Aztán nem ám kivesézni engem!!!!!!!!!!! Oksi????????????
Fagyi:
Én is "adtam" már Adélnak.. a magnum pálcikáját oda adtam neki, hogy had érezze az ízét.. épp ebéd után voltunk és ült az etetőszékében.. és már egyértelműen jelzi, hogy szeretne enni a mi ételünkből .. és megnyalta a pálcikát.. nem lett mandulagyulladása és semmilyen betegsége..
Nyilván nem ad egyikőtök sem 10 gombóc fagyit a gyermekének.. azt, hogy megkóstoltatjátok.. hát a '"kisebbség"" az biza az Édes Anyaföldről is eszik ezt azt... erősebb immunrendszert tudnak ez által az ő szervezeteik kialakítani..
Én nem adok tejterméket, lisztes dolgot.. csak és kizárólag azt kap Adél, ami a nagykönyvben meg van írva... az nem etetés, hogy egy-egy nyalatnyi ételt kínálsz a babának.. akkor lenne az, ha akár egy gombóc fagyit is megetetnél vele..
Vannak vega emberek.. van, aki hús nélkül nem bír élni.. no én ezért nem jegyzem meg, hogy ki mit ad a babájának.. mert mi felnőttek is mások vagyunk.. DE tény: azért ildomos betartani, amit a gyermekorvos és a védőnő tanácsol..
HUUUU de útálom néha magam.... annyit tudok írni.... BOCSI csajok.... csak úgy f...om a szavakat.... pedig ismét ezer a dolgom.
VAn aki tud segíteni.. fürdőszoba 3D elkészítésében???????????, - kirúgtuk a lakberendezőt.. egy idióta barom nő volt... áhhh , hogy milyen emberek vannak..
Aki tud segítsen kérem. Köszönöm előre is.
Jó és nyugodt estét, és éjszakát Nektek!!!