Új privát üzeneted érkezett!

Andy!
Ezek a tünetek nekem akkor voltak, amikor szedtem.
A mellem két napja fáj csak, és lett nagyobb. És fura.
Én is remélem, nem a closty hanem más miatt van.
Elvileg ma vagyok 7 dpo körül. :wink:

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

de már régóta nem szeded szerintem az már kiürült a szervezetedből lehet babó van a dologban :):):) azt már érezheted ha érzékeny vagy :):):
a Tescóban vettem többféle van 1350 ft :):):):)): nem volt semmi alkalom csak úgy bár 17-én lesz a névnapja :):):) majd ráfogjuk :) most müanyag buszt keresek játékbuszt itt a kinaiban szokott lenni nem matcbox hanem nagyobbat úgy 300 ft körül van ha van de apu is megnézi petsen imádja a gyerek most ez a sláger nála mindig meg kell állnunk ha busz jön megy :):):):)

nika70
Salgótarján

Quiche lorraine

Kép

EZ az egészen könnyen elkészíthető de laktató francia finomság igazán sok variációban elkészíthető.
30 dkg liszt, egy csipet sóval egy tálba szitáljuk.
20 dkg hideg vajat apró kockákra vágva belemorzsolunk a lisztbe. Gyors mozdulatokkal alaposan összemorzsoljuk. Hozzáadunk 2 egész tojást, kicsit felverve és még 2-3 teákanálnyi vizet is. A masszát gyorsan összedolgozzuk, de nem tapogatjuk meleg kézzel túl sokat azért, hogy a liszt ne szívjon minden nedvességet túlságosan magába, mert akkor nem lesz könnyű az omlóstészta. Ez az alapmenyiség bőven elegendő 2 db cakkosszélű lapos piteforma kibéleléséhez.
A tésztát ketté osztjuk. Ha nem készítünk kétféle Quiche-t, akkor az egyik adag mehet a mélyhűtőbe. Később megspóroltuk magunknak a tésztagyúrást.
Kivajazunk egy lapos hullám/fodros szélű piteformát. A tésztát lisztezett deszkán 3-5 mm-nyire nyújtjuk. SZépen beleigazítjuk a formába, még a cakkoknál is eligazítjuk. A tésztára sütőpapírt rakunk, eligazítjuk a formához képest. SZáraz borsót, vagy riszt szórunk bele. Előmelegített 180 fokos sütőbe elősütjük kb 25 percig, amíg a tészta megszilárdul, kicsit színt kap.
Serpenyőben 15 dkg vékony kockákra vágott bacont felolvasztunk. Hozzádobunk 10 dkg apróra vágott vékony sonkát is. 3 egész tojást pici sóval habosra keverünk. Fűszerezzük frissen őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, kevés kakukkfűvel. Hozzáöntünk még 2,5 dl főzőtejszínt, jól elkeverjük. Az elősült tésztát kivesszük, a sütőpapírt borsóstul kivesszük. Jó lesz a legközelebbi sütéshez is.
Majd beleöntjük a tojásos-tejszínes masszát a közben megsült tésztaformába.
Alaposan megszórjuk a baconos sonkával, végül jól megszórjuk reszelt sajttal.
Ha maradt a nyers omlóstésztából, akkor lapos rácsokat nyújtunk, és keresztbe fektetve a tetején elrendezzük őket. Betoljuk a sütőbe még 30-35 percre. Amíg a tojásos massza megszilárdul, kicsit megpirul.
Nagyon finom, nem nehéz elkészíteni, és elég laktató.
Ez az alaprecept bármilyen másféle töltelékkel variálható. :)

picimami

Nika!
Köszi amit írtál.
Hát nagyon jó lenne már.
De még várni kell egy hetet mire kiderül mi a helyzet.

picimami

Nika!
A busz nálunk is nagy sláger:
Kép

Meg emellett a traktor és a tűzoltó autó is!!!

Kép
oriandy

Cat!
Jobban vagy már?
Párod nem hívott? Vagy nem írt neked üzit?

picimami

Pici: nekem is fáj a hasam és fel vagyok puffadva. szerintem is a closti hat. És hiába már nems zeded de annak van hatása utána is. Azt mondják amikor egy clostis kúra után pihi van a clostinak még van hatása pár hónapig. tehát nem csoda vannak tünetek, fájdalmak. Persze jobb lenne ha már babától lenne csak nem akarom hogy most ezzel áltassalak. Hisz akkor nagyobbat lehet koppani.
DE a 7napon ki tudja lehet az babó is:)
Szóval érted én is kivánom, hogy babótól legyen csak közben leirtam aztis , hoyg nekem is puffadta hasam a melleim nagyobbak és fáj is a hasam.

Kép
csucsu05

Csucsu!
Igazad van. Hidd el nem álltatom magam. Azért is kérdeztem a tüneteket. Kinél mi volt.
Köszönöm a jó kívánságodat!
Neked is hasonlóan kívánom.

picimami

Pici: csak azért irtam mert én annyiszor sőt még most is bele esek abba a csapdába ha jön egy tünet erősen reménykedek. Persze ez nem baj de mindig 2lehetőséget szabad csak elfgadni. Mert ha nagyon azt hiszi az ember babás akkor bizony ha mégsem az padlóra kerül. És inkább nagyot koppanjunk jó értelemben mint csalódjunk.
Ennek ellenére remélem hogy az a haspuffadás mell nagyobbodás a babára utal:)

Kép
csucsu05

Csucsukám!
Tudom, hogy jót akarsz csak. Semmi rosszat.
Én is elfogadom ezeket a dolgokat.
És nem ámítom magam.
Igyekszem pozitív lenni igaz. De nem áltatom magam. Hisz van akinek a 3. clostyis hónap sikerül.
Bízom azért mindkettőnk sikerében.
Bár elárulom, én már ki is váltottam a következő Clostyt.
Hátha kell, ha nem valakinek ajándékba adom. :oops: :oops:

picimami

Most ettem cigánypecsenyét, hasábbal és savanyú ubival.
Kidurranok.

picimami

Pici: Én 3havi adagot váltottam ki. remélem én is oda adhatom valakinek.
:) Na milyen egyformák vagyunk. :)
Cigánypecsenye?? Hú vagy 15éve nem ettem.

Kép
csucsu05

andy: olyan csuklós buszt honnan vettétek?

nika70
Salgótarján

Hát én egy receptet kaptam akkor, most meg egy másikat arra az esetre ha szükség lenne rá, és akkor újból 11. napon uh stb...

picimami

Illetve akar majd csinálni átjárhatóságit, ha most nem sikerül.
Csak azt nem tudom, kell -e mert nekem 2005-ben már csinált Konc a BMC-ben.

picimami

Pici: Szerintem a 2005-ös az már nem jó. Hisz egy gyulkladás bármi lehetett közbe. Na de lehet bizzunk benne hogy nem kell ezen agyalni:)

Kép
csucsu05

Én is ettől tartottam.
De az nekem anno olyan fájdalmas volt.
rossz élmény.
De ha kell kibírom

picimami

Pici: Ha kell persze hogy kibirod. Erős vagy. Amúgy nagyon igaz az a mondás: Egy nő mindent megtesz azért , hogy legyen és hogy ne legyen gyereke.
De ti mióta próbálkoztok ha 2005-ben már volt átjárhatóságid?

Én azt nem tudom , hoyg nekem most a műtétnél áprilisban megnézték e a petevezetőmet. Hisz a jobbot kivették és ilyenkor a balt nem nézik e meg. Nem tudom:(

Kép
csucsu05

Csucsu!
Azért jártam oda, mert már akkor is kikészítettek az egri nőgyógyászok.
Úgy kaptam fogamzásgátlót, hogy nem lett volna szabad.
1 évig nem menstruáltam.
2 mm nyálkahártyám volt.
Szedették velem a Norcolutot, és csak vártak.
Akkor mentem föl Konchoz, egy barátnőm ajánlotta.
És kifizsgáltak, úgy, mint egy meddő nőt.
Teljes hormon, uh, átjárhatósági, páromnak sperma + vér.
Mire végeztünk ezekkel, megjött a menszeszem.
És ő mondta ha nem sikerül a baba, amikor szeretnénk, vár szeretettel, de ő nem látta akkor hogy lenne bármi gond.

picimami

Most május óta próbálkozunk amúgy.
Neked miért kellett kivenni a petevezetéked?

picimami

Pici: Hidd el nem kell elmenni a dokihoz mert jönni fog a babó:)
Áprilisban volt egy méhenkivüli terhességem. És ott akadt el a baba. Igy ki kellet venni azt. :(

Kép
csucsu05

Bízom benne!!!

ó de sajnálom, nem lehetett neked egyszerű akkor.

picimami

Pici: nem bizony. Akkor vettük az új házat. Azon a napon költöztünk mikor műtőttek. szegény férjemnek sem volt egyszerű. Eygedül volt a gyerekkel közben meg a teher autóra pakolt ezerrel. Aztán egy kört mentek a bútorokkal meg dobozokkal és be a kórházba majd vissza. Mindezt gyerekkel. De elmúlt vége. Azóta már megbékéltem ezzel és újjult erővel nézek a jövőbe.

Kép
csucsu05

Megjöttem a dokitól.

Cisztáról nem esett szó, a baba adatai rendben, összességében korának megfelelő (nagyobb a hasa, meg rövidebb a combja, mint a standardnak, de hát mit tehetnénk, tiszta anyja, meg apja:D).

Kép (mert küldött a dokinő apunak kettőt:D)

Kép Kép

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Gratula akkor:) És nem látáttok mi is van a lába között??

Kép
csucsu05

Nem, most nem. Ez jóval gyengébb gép, mint a kórházi.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos: Kár :( Mikor mész legközelebb akkor a kórházba?

Kép
csucsu05

ó, majd ha pénzem lesz! :lol:
Ma kaptam fizut, és hát... Na, lényeg a lényeg, hogy a hó végén kell visszamennem a dokinőhöz, addigra a gyerek is nő, meg a kukija is, szóval már rosszabb gépen is látszódni fog.
Mi sem így terveztük, de sajnos ennél a babánál egy plusz mozi sem fog beleférni :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos: Miért valószinű akkor hogy fiú?

Kép
csucsu05

Sziasztok!!!

Nemlajos!
Tündéri Döme :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Nemlajos!

Nagyon szép a kép Döméről.
De mit értesz azon hogy,
[quote]n írta:agyobb a hasa, meg rövidebb a combja, mint a standardnak
:?: :?:

picimami

Szia Zsu!!!
MIlyen volt melóban??

picimami

Pici, mert a kórházi gépen (ami sokkal komolyabb gép) látta doki a kukit.
Tudod emiatt megkérdőjelezni olyan, mint egy távcsővel megnézi egy távoli csillagot, majd egy piaci gukkerral újra, és feltételezni, hogy mivel most nem látom, nincs is ott :)

Az idézett szöveg pedig azt jelenti, hogy centiben mérve (és hétre, napra átváltva) a hasa nagyobb, mint korának standard, átlagos babái (ami ugyan nem létezik, csak az átlagérték miatt hívjuk így), a combja viszont rövidebb.
De hát az én hasam is nagyobb, mint egy 20 hetes terhesé (meg alapból is nagyobb volt, mint egy korombeli nőé), és a combom is rövidebb, mint az átlagé.
Így már érted? :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!
Így már értem köszönöm.
Csak első olvasásra megijedtem.
Féltem ez gondot jelent.
Egyik ismerősőmnek volt hasonló gondja, de az kórós volt. :cry:
Örülök, hogy jól vagytok.

picimami

Neeeeeeeeeem, ezzel a babával az égadta világon semmi baj nincs :lol: (és ezt remélem, hogy a Jó Isten is az agyába véste :wink: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Na, eldőltem lányok, jó éjt!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jó éjt neked is:)

Kép
csucsu05

nemlajos nagyon édes döme :) és igy van + hozzáállás egészséges baba lesz :)

nika70
Salgótarján

Na látom már nem nagy az élet itt.
Megyek aludni jó éjt mindenkinek:)

Kép
csucsu05

Sziasztok!

Én is jól vagyok! :D

Apa a mai reggel után úgy döntött, hogy ma ünnepeljük a szülinapomat.
Hozott egy szál gyönyörű rózsát, Eszterházy tortát, természetesen diabetikusat, és megvette a fényképezőgépet is amit kértem. És még egy képeslapot is kaptam.
A szöveg rajta: Szerelembe nappal... és éjjel!
Azt mondta, hogy ez ugyan nem szülinapi, de ez volt olyan amiről én jutottam eszébe... :D :D :D
És elmentünk vacsorázni is.
Fincsi tárkonyos csirkelevest ettem és hagymás rostélyost tepsis burgonyával... Nagyon jó volt.

Van két képem is. Ezek itthon készültek, a tortával:

Kép Kép
Vendég

Nemlajos!

Döme nagyon aranyos!

Az értékek miatt pedig valóban nem kell aggódni, igazad van.
Hiszen mindenkinek más a testalkata.
Marcinak a combjai hosszabbak, nagyobb a hasa, és kisebb a feje...

Biztos, hogy egészséges a baba!
Vendég

Andy!

Nem irígyellek, ha valóban a férjednek kell olyan hosszú időre Kínába utazni majd. De szerintem megoldódik a dolog.

Nika!

Nálunk is a csuklós busz a menő és a tűzoltó autó.
A tűzoltója ráadásul szirénátik is.
Csuklós buszt elég sok játékboltban lehet kapni. mi vagy a Régióban vagy a Gulliverben vettük. Mindkettő nagyker, és szinte mindenki ott vásárol.

Ja, és Beninek csak csuklós buszt lehet rajzolni. De azt napnta akár százszor is. És már ő is rajzol magának. :D
Vendég

Ha van a közeletekben Aldi, akkor vasárnap érdemes elmenni. Akkortól találtam három jó akciót:

praktikus overál meleg polárbéléssel és kapucnival, szennyeződés- és víztaszító teflonbevonattal, puha minőség,
a nagyobb modellek kesztyűvel, méret: 62 – 104 2499 Ft
Kép

rugdalódzó kabátkával vagy nadrág kabátkával, 80 % pamut és 20 % poliészter, kabátka 100 % pamut belső béléssel, divatos mintákkal vagy hímzéssel, méret: 56 – 80 1999 Ft
Kép

Baba harisnyanadrág vagy zokni 499 Ft/darab/csomag
vidám mintákkal
harisnyanadrág, 1 darab/csomag vagy
ABS-zokni, 2 pár/csomag
méret: 62 – 92
Kép
Vendég

Pici!

Remélem a tüneteid már a babától vannak, bár szerintem is lehetnek a Clostytól. A hormonkészítmények nem csak akkor hatnak amikor szeded. Ezért is kell pár hónap szünetet tartani fogámzásgátló szedése után, ha babát szeretnél.
Vendég

sziasztok, már a lakásból írok, van net(2 nap alatt, nem semmi).
Hullák vagyunk, de háromnegyedrészt már átjött minden. Jókis nap volt a mai, a fiúk kitettek magukért, Zsoltimat meg imádtam nézni, nagyon férfias volt, ahogy cipekedett...szegénynek véraláfutásos lett a válla meg a nyaka...úgy néz ki, vasárnap estére már a függönysínt is fel tudja fúrni, így azon az estén már nem fognak belátni...és lányok, nagypn jó, amikor az embernek igaz barátai vannak, nem is tudom, mire mentünk volna ma nélkülük...

Cat, sajnálom a napod, de látod, a vége jó lett igazán!
Nemlajos!Akkor a Döme már eldöntött név? Aranyos egy bébi... :lol: :lol:
Andy, átérzem a gondotokat...a Párod mit mond? Menne vagy nem? Gondolom, a munkahely-váltás nem is nagyon jöhet szóba most...

Gabi ma nem volt, jól láttam? MI van Veled?

Megpróbálok holnap este is jönni, puszi Nektek!
arwen***

Jó reggelt mindenkinek! :D

Arwen!

Ki volt ilyen gyors az internettel? Biztosan nem T-Home... :roll:
Jó, hogy már majdnem átvittetek mindent. Majd ha elpakolni is sikerül és minden a helyén lesz, akkor leszel igazán boldog!
Vendég

szia Cat! Jó reggelt!

A szolgáltató a Communique, lakóparkokban ők vannak itt pesten.És tényleg olyan gyors, mint ahogy hirdetik.Mármint az ügyintézés is, meg a net sebessége is.
arwen***

Ja és képzeljétek. 30-án kellett volna megjönnie. Nem jött meg aznap...arra gondoltam aznap este, hogy másnap reggel tesztelek egyet. Hát nem akkor jött meg reggel, mikor mentem a wc-re????

Az életnek kegyetlen egy humora van...de végül is jó így, mert nem tudtam volna cipekedni, ha baba van...szóval elfogadom a Sors döntését... :wink: :wink:
arwen***

Arwen!

Majd most összejön a baba! Már minden adott hozzá. Megvan a lakás, berendezkedtetek... Már csak Ő hiányzik. És ezt érzni fogja, és meg is érkezik hozzátok. :D
Vendég

Tudom, én is így fogam fel a dolgot...de azért egy percre elfogott a pityergés...mert azért kombináltam már aznap... 8)
arwen***

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?