Új privát üzeneted érkezett!

Oui: én hozzátok is szívesen mennék :lol: :lol: :lol:

A piknikes babatali is jó ötlet! A Kopaszi-gát jó hely, mi nemrég voltunk ott sétálni. Szépen megcsinálták nagyon.

Adri: a tatai séta is jól hangzik, egyeztetek a párommal :lol:

Angelita: a régi védőnőnk kiment külföldre dolgozni, és ez a nő van helyette, aki megkapta az ő körzetét is, mert új embert nem akarnak felvenni. :roll: Aztán ez lesz a spórolásból...

Sütöttem linzert, megkívántam :lol: Holnap megint nem főzök, apósom csinált kelkáposzta-főzeléket. A héten nagyon jó sorom volt :lol:

Marci ma olyan mint a ringlispil. Oda-vissza forog egyfolytában :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Linacska? Ez a video nagyon aranyos!!! :)
En is vettem olyan cukkinis kajat. Majd kiprobalom amikor mar ott tartunk. :)

En ma halat pacoltam (petrezselyem, fokhagyma, feherbors, curry, orolt chili, szerencsendio, bazsalikom, koriander, olaj, citromle), majd tepsiben kisutottem es csinaltam hozza rizst. Isteni finom lett. :)
Elotte meg sutottem almas muffint. Nem szeretem az almas sutiket, de ez most meg nekem is izlik. :) A csokis muffin receptjet vettem alapul Stahl Judit konyvebol, csak a csoki helyett reszelt almat tettem bele, meg egy fel csomag mezeskalacs fuszerkevereket, es egy citrom levet meg a lereszelt hejat. :) Nyami! :)

Ja es miutan lereszteltem az almat adtam a levebol egy kiskanallal Zaranak, mert tegnap amikor almat ettem az egyiket megfogta es a szajahoz vette, elotte meg csorgott a nyala ahogy nezte ahogy eszem. Volt egy kis fintor a lere, de aztan behorpintette mindet, utana meg a kanallal jatszott. :lol:
Ugyhogy szerintem nem lesz tul valogatos a leanyzo, legalabbis remelem. :)

Oui: En varoson belul barhova szivesen megyek talalkozora. :)
Remelem Mira hamar rendbe jon es nem kell sokaig adni neki a vasat. Gondolom amikor mar elkezd majd almat meg egyeb gyumolcsoket is enni az is segiteni fog neki.

Jimbone: Kitartas! Mi szerencsere meg nem kuzdunk a fogzassal. Remelem, hogy Donat is hamar tul lesz rajta.

Lanyok, tud valaki valamit Zsizsaekrol?

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Levi 3,5 órát aludt, Lili még csak 3-nál jár :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Irdab: Jo ez az oldal! Koszi! :)

Orew

orew

Sziasztok,
időjárás :shock: :shock: :shock: ! Én csípem az évszakokat :shock: t, de ez még az én sokat próbált Amundsen-lelkemnek is sok.

Mocorgó - Szia! Örülök, hogy jöttél, és ilyen gyakran írsz. Amúgy ha Ákos meghagyja az adagját, én is kézzel fejek, de az a tény, hogy így sokkal fürgébb és jobb, az csak azután derült ki, hogy kipengettem a tízest a Medeláért... :?

Angelita
Tegnap megjöttek a reklámújságok. Bevallom, eddig nem is figyeltem, hogy szerdán érkeznek, de persze én is áttanulmányozom őket. Ja, és önkéntes polgárőröket megszégyenítő figyelmességgel gyakran állok az ablakban bámulva az utcát, a szabadon flangáló embereket...

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a névnapi üdvözleteket, rám fért, kissé vacak napok állnak mögöttem, no de legalább mögöttem.

Jártunk a védőnőnél is, hogy megcsinálja a jövő évi bölcsihez a környezettanulmányt. Nos, nem mondott semmit, de a tekintetéből egy borúlátóbb Tolsztoj-regényt lehetett kiolvasni. Igyekeztem analfabéta mosollyal nézni rá, de azért persze tudom, hogy a magamfajta anyákról a WHO külön kimutatást vezet, és alulexponált fotómat kirakják a falra, mint elrettentő példát, vagy mint régi rendőrőrsökön a bűnözőkét.
Mindegy, papír leadva, most az önkormányzatnál a laszti. Nem mondom, hogy nincs bűntudatom, de egyre inkább megtanulom, hogy a bűntudat szerves része az anyaságnak.

Sinlac-témához

Tücsök ekcémás. Miután elszomorodva rájöttem, és dühösen elolvastam az összes cikket, amely taglalja, hogy ha bezzeg szoptatnék, valószínűleg nem lenne az, elvittem a dokihoz (nem a cikkeket, hanem Ákost). Mivel eddig csak szopizott a lelkem, elhatároztam, hogy befejezem a szakirodalom tanulmányozását, de azért rákérdek, mizújs a hozzátáplálással.
Elém csúsztatott egy Sinlac receptet, amit kiváltottam, de aztán elkezdtem gondolkodni, hogy talán félreértettük egymást a sietős egészségüggyel. Én ugyanis arra voltam kíváncsi, mi az a legvégső időpont, ami után MUSZÁJ mást is adnom a kicsinek, és hogy esetleg nem a tejem váltja ki a reakciót.
Aztán úgy okoskodtam, hogy felhívom a legszoptatásbarátibb csapatot, a La Leche Ligát, vajon a pokol vívmányának tartják-e a cuccot, vagy ismerik-e egyáltalán. (Az egyoldalú/elfogult csapatokkal mindig az a bajom, hogy nem eléggé tájékozottak.)
Rendesek voltak, ők azt javasolták, hogy szoptassak továbbra is, a napi 7-12 szopi teljesen megfelelő (csak szoptasson ő 12-szer naponta :shock: ), és ha úgy érzem, hogy éhes még a pici, csak a szopi után és először pl. gyümölccsel keverve kóstoltassam a Sinlacot, ami amúgy is meglehetősen tápláló.
Miután a szoptatás papnői ilyetén módon megnyugtattak, megyünk tovább az úton: szoptatok, és evés után kínálom Ákost, nem étkezések között. Érdekes, de így is elfogadja a gyümit, vagyis kíváncsiskodik a napi egy almája iránt, amit a kanállal való barátkozás miatt vezettem be. A Sinlaccal pedig még várok, az ösztöneim azt súgják, egy kicsit még elég lesz a tej.

Napi tudományunk: vidáman gagyogja egész nap kicsit csámcsogva: dádádádádá...!
Remekül szórakozunk rajta.

Kép
goldplast

Na lapozódott...

Lina!
Lehet félre értettelek.De mintha azt írtad volna,hogy Levi 6x eszik ebből 3 a szopi és 3 más.Én erre reagáltam.Mert szerintem egy 5és fél hós babának még sok a 3x más kaja.Persze ha ebben 2 tápi van az más.A gyümivel nincs semmi baj.De én úgy gondolom,hogy ennyi idős babáknak még elég lenne az 1 más kaja az ihatóson kívül.

Mocorgó!Szerintem nem baj ha 1-2héttel előbb kap a baba gyümit.
Régen jóval előbb kezdtük a hozzá tápit.
Van aki jól birta van aki nem jól.A fene tudja mi a jó??
Ma azt mondják,hogy a tápis babáknak még inkább oda kell figyelni a hozzá táplálásukra.Az ő gyomruk állítólag érzékenyebb.

mimi12

na, a Campona helyett fél napot a munkahelyemen töltöttünk a papírok miatt (jövő héttől gyed). De nem bánom, mert iszonyat nagy a hó... A kollégáim jól körbeugrálták Zsigit, ő meg csak bazsajgott mindenkire. aztán hazafelé el is aludt, teljesen kikészítette a tanári nyüzsije.... Húúú, nem hiányzik az a pörgés. teljesen más a tempóm.

Hú, csajok!!! Ezek a kaják amikről itt írtok!hmm :P :P :P :P linzer, gombás vadas, pácolt halacska, almás muffin..... :P folyik a nyálam. Én még a kajarndelésnél tartok, de szerintem febr. végétől már én is főzni fogok!!!

Linácska :lol:
Nem csoda, ha ekkora tortúra után ilyen hosszan alszanak! és milyen jófejek, hogy egyidőben! LEgalább nem keltik fel egymást!

Adri :lol: szuper az oldal!!! mei tai a lakásban.... :lol: bírom a stílusod, annyira jól átérezni a kínodat. Te szegény! és Éjszaka már jobban alszik a hercegnő??

Angelita :lol: nagyon tetszik Emmus új játszóhelye! nekünk is ki kellene találni valamit, mert mindig a nagyágyon van... félek letenni a földre, nehogy megfázzon!

séti: szerintem, ha jól be vannak öltöztetve, nyugodtan ki lehet menni! persze csak ha nem beteg és szüttyögős a béjbi....

hozzátápi: mi is csak lassan haladunk, egyelőre alma, krumpli. ti is csak napi egyszer adtok? a sütőtökhöz kevertek valamit? a banánt már lehet adni? én azt hittem, hogy azt csak később!!!???Ja, és van néhány maréknyi szelíd gesztenyém, csinált már valaki ebből trutyit? hogy kellene nekiállni?

Orew :lol: nem csak Zsizsa, de Kata is iszonyat régen nem jelentkezett!!!!!!!!!! :roll: :roll: és Kandi Ismét felszívódott...

Ádibaba :lol: Ádi beteg????

bea :lol: és van lehetőség az usziban rendesen lefürdetni a babát a klóros víz után? Vagy beállsz vele a zuhany alá? Milyen testápolót ajánlottak? Zsigi bőrén is szokott lenni piri folt, nekünk a Penaten lotion tök bejött!

Oui :lol: nagyon rendes vagy, hogy felajánlottad a lakásotokat talihelynek :lol: :lol:

Bori :lol: Bettike jobban van???
a vega cica.....story :wink: :wink: nem rossz!! nálunk a kutya mindenevő... :shock:

próbálok majd friss képeket tenni, puszi! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Ágikám(Goldplast) :lol: de jó, hogy jöttél!!!! Van néhány életérzés, amit nagyon hasonlóan élek meg.... :wink:
köszi, hogy ilyen pontosan megfogalmazod! :wink:

Mimianyánk :lol: Regi jobban van már?

madaran

Kép

Kép

Kép

Kép

madaran

Az ajánlat továbbra is áll, a babapihitől nem messze lakunk. Majd mondjátok meg mikor lenne a jó.

Viszont életem párja most közölte, hogy el kell majd utaznia 3 hétre messzire. Hát én ilyen időben a 2 gyerekkel nem sok jót jósolok magamnak lelkileg. Valójában este nagyon szuper, mikor már elalszanak, hogy van időm magamra is, de ha nincs itthon a férjem, félek.

De jó sokat írtok a hozzátáplálásról! Mivel Mirus náthás, és még nincs 6 hós, csak olvasgatom a dolgokat. (Persze a babatalit csak akkorra gondoltam, mikor már meggyógyult...)

Kép
Kép
Kép
oui

Mimi,
azt írtam, hogy a vége (mármint a hozzátáplálásnak hosszútávon) úgyis az, hogy reggel-este-éjszaka szopi, a többi más. És ezt úgy próbálom majd kialakítani, hogy szopi-gyümi-főzelék-Sinlac-szopi-szopi. Ugye a tejallergia miatt a babajoghurt, túrókrém... ki fog maradni Levinél.
Ma pl. csak gyümi volt, meg szopi, még a szentséges Sinlacja is kimaradt, mert fáradtnak láttam a kanalazáshoz, úgyhogy maradt a szopi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Madaran,
a babaszakácskönyv azt írja, hogy a babának nem sütni, hanem főzni kell a gesztenyét, ugyanúgy bevagdalva, de vízben főzni. Én is vettem pár szemet, de még nem trutyiztam.

Oui,
engem úgy is vállalsz a babatalira, hogy ha elmegyek, akkor esetleg hosszabb időre megszállunk benneteket?? Mert haza csak apával tudunk menni. Mondjuk pénteken már 2-3 között indul.

A hozzátápihoz még annyit, hogy én kb. egy éves korára Levinek szeretném leépíteni a szopit, ha addig Levi magától nem hagyja abba. Bármilyen gonosz módon hangzik, de egy értelmes kompromisszumot kell találni. Nekem állandó gyógyszert kellene szednem, amit a szopi miatt nem szedek. Az én dokim azt mondta szedhetném, de Levi gasztrós doktornénije meg azt, hogy nem kellene ráküldeni a gyerekre. Én ezt a nézetet fogadtam el, nem szedem, de már kezd nem olyan jó lenni az én szervezetemnek. Egy év alatt meg remélem azért megalapozom az immunrendszerét rendesen. Lili mondjuk anno 10 hónaposan egyik-napról a másikra abbahagyta.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ákoska alszik, jöttem még egy szóra, mielőtt bevackolom magam angolozás címén szundikálni.

Madaran
Zsigi milyen szép és komoly tekintetű kisfiú! Remek és kiegyensúlyozott fiúcskának tűnik. Hanem te nem ígértél képet magadról is, mikor elment a fodrász? :wink: Vagy félreértettem, és csak a babóról akartál küldeni?
Hozzátáplálással mi is lassan haladunk, Tücsök az alma mellett kapott már őszibaracklevet, de röhögőgörcsöt kaptam, annyira fintorgott, így inkább abbahagytam, nehogy a kuncogásom végképp elvegye a kedvét a dologtól. Megcsináltad a gesztenyét? Majd mesélj, milyen a fogadtatása.

Angelita
Gyönyörű a kislányod, és klassz a játszóhelye is. Jó neked, hogy Emma elvan még rajta. Ákoska bezzeg már kétszer is magára húzta az egész hóbelevancot, hogy megszerezze a bohócot, majd a romok alól előmászva rosszalóan rám dádádázott, hogy köszöni, de ő már nem lakik ott.

Oui
Három hét?????????!!!!!!!!!!! Azért ez nálunk már vízválasztó lenne. Van valaki, aki besegít? Mert ha lakik nagyi a közelben, én biztos odaköltöztetném. Vagy másképpen fogalmazva: rettentően felnézek rád, én tuti beborulnék. Én kb 2-4 estét töltök egyedül (ma is borkóstoló van), és ezt is sokallom, plusz a havi 1-2 vidéki/külföldi út.
Lehet, hogy kicsit gyenge vagyok, de én ezzel az első babával egyedül a télben (nálunk sajnos nincsenek nagyik a közelben) néha egyáltalán nem érzem magam a helyzet magaslatán. :oops:
Remélem, sikerül kitalálnotok valamit, hogy neked is JÓ legyen ez az időszak! Csak ügyesen!

Holnap utazunk: előbb anyukámhoz, akinél a betegsége előtt kicsivel jártunk utoljára, aztán anyósomékhoz+közbeeső rokonok. Egy cuccolással az ország két végébe. 5 nap lesz. Mit mondjak: télvíz idején ez a program sem álmai weekendje. Remélem, Tücsök bírja majd; utál este éberen utazni.

Ja, délután itt járt az asztalos; elhozta a kis polcot, amit régóta ígér. Ákoska tűnődve rágcsálta az ujjait, míg szerelt, a muki pedig lelkesen ajánlgatta, hogy kenjem be a gyerek ínyét borral, az segít a fogzásban. Üdítő, hogy a népi babonák milyen frissek ma is!

Kép
goldplast

Linacska, cukkini főzi... :lol:
Nagyon aranyos Lili, hogy még rajzolt is a nővérkének!
Nekem is tetszett a videó - egyből feltűnt, még mielőtt be is igazolódott volna, hogy milyen masszív egy kiságy, tök vastag a rácsozata! :roll:

Ádibaba, jobbulást Ádinak, remélhetőleg nem adja tovább Rékának!

Dbea, és nem zavarja Marcust, ha kelkáposzta főzeléket eszel? Én még mindig nem merek k-betűseket enni, pedig már olyan jól esne!

Ha már a kajákról van szó: mi lehet Bim-bammal, neki is kedvenc témája ez!?

Orew, na tessék, már jelentkezett Zorus az almáért! Jól is tetted, hogy engedted neki, lehet, hogy akár rendszeressé is válhatna ez, ha ennyire tetszett neki és igényli, nem?
Sajnos nem tudok az eltűnt fórumozóinkról... Pedig Katától jó lenne 1-2 napfényes kép a kis bronzbarnára sült Miliről! 8)

Goldplast, ez a Tolsztoj-regény jó hasonlat! 8) :lol: De miért gondolod, hogy elrettentő példa lennél?
Napi 7-12x szopi? :shock: Mondtad, hogy már 5 és fél hónapos Ákos és nem újszülött? Most direkt összeszámoltam, az utóbbi napokban Betti 5x eszik - ezek szerint ez kevés??? :roll: Majd szólok neki, hogy szedje össze magát és jelentkezzen gyakrabban szopizni! :lol:
Jó ötlet az ínyre bor - a párod biztos tud ajánlani olyat, ami Ákosnak is ízlene... :lol: :lol:

Mimi: érdekes gondolat, hogy a tápis babák gyomra érzékenyebb... Ezen még nem elmélkedtem. De nem az lenne logikus, hogy pont az ő gyomruk edzettebb, hiszen nem anyatejhez szoktak, hanem sokkal összetettebb dologhoz? Bár igaz, állítólag az anyatejben van a legtöbb immunerősítő anyag. :roll:

Madaran, szerintem mielőbb költöztesd le Zsigit a földre, nehogy valami baleset történjen!!! Nálunk a padlón (tehát nem is szőnyegen) van a habtapi, nincs padlófűtésünk, de nem fázik rajta Betti, jó hőszigetelő. Szóval ettől ne félj!
Igen, én csak naponta 1x adok almát Bettinek - közvetlenül az ebéd-szopi előtt.
Köszi a kérdést, Betti már jól van. Tegnap még nem volt 100%-os, de ma már úgy viselkedett, mint a betegeskedése előtt.
Köszi a képeket Zsigiről, sokat gyönyörködtem bennük! Az első nagyon művészire sikeredett ezzel a megvilágítással, a harmadikon pedig mintha csak fenyegőzne: Váááá, megkarmollak! :lol:

Oui, 3 hét apa nélkül... :shock: :roll: Sajnálom! Kitartást hozzá! Mikor utazik?
Jobbulást Mirusnak!

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Végre, végre, otthoni netről jelentkezem! Remélem, most már gyakrabban! :P :P :P

Nem tudok most mindent visszaolvasni, azért igyekszem bekapcsolódni!

Hozzátáplálás: Mivel mi tápozunk (is) régóta, így 3 és fél hónaposan kezdtük először gyümölccsel. Kb. másfél hónapja már főzelékezünk is. Napi 5-szöri étkezés (1000 mili) úgy néz ki, hogy 1 táp, 2 tej, 1 főzelék, 1 gyümi.
Gyümi: alma, őszibarack, banán az alap (házi készítésű, turmixolt, az őszit pedig a nyáron mélyhűtöttem le), néha egy kis Kecskeméti vagy Hipp gyümit is teszek hozzá, vagy csak egyféle gyümit adok. Hetente legalább kétszer tejpépbe keverem a gyümölcsöt, hogy gabonafélét is egyen. Nagyon ízlik neki, imádja.
Főzelék: már 3 hete a húsos menűket is elkezdtük, lassacskán, kedvencünk a zöldborsófőzelék csirkehússal, illetve a sütőtökös változat. Tettem el turmixolt és leszűrt paradicsomot is, azt is szoktam némelyik menűhöz hozzáadni, vagy higítani vele.

Innivaló: Szerintetek mennyi folyadékot kell inni azoknak a babáknak, akik kétszer esznek pépeset? Dávid a teát szereti, a vizet nem issza meg. Van valami előírás a mennyiségre vonatkozóan, vagy ez alkati kérdés?

Etetőszék: a héten próbáltuk ki az etetőszékben történő pépes evést, nagyon tetszik neki! Minden nap egyre ügyesebben ül benne, dönthető hátra, így nem megterhelő neki az a napi pár perc. Aranyos, mert nagyon élénken figyelget benne, és azt mondta tisztán, hogy hammm!!! :P
Legjobban mégis a tejet és a cumisüvegből történő evést szereti, olyankor ölbe veszem, és amikor elfogy a tej, cuppog még egy darabig, két kezével kiveszi a szájából az üveget, megnézi közelről, aztán visszarakja a szájába, és még szívogatja, hátha jön valami. Elveszem tőle az üveget és az asztalra teszem, mondom neki, hogy elfogyott. Néz rám nagy szemekkel, aztán hasizomból felül az ölemben, és nyúl az üveg után. Ma az asztalterítőt is húzta az üveggel együtt. :P :P Édes volt!!!

Mozgás: ma többször is oldalra fordult magától, behúzott nyakkal, összegömbölyödő lábbal, nyúlt a tárgy után. Nagyon örültünk neki!!!

Legyetek jók, jó éjt mindenkinek!

Üdv, Judi

Kép
judi79

Judi - igaz, hogy az átfordulás még nem megy, de akkor tök ügyi Dávid, ha fel tudja húzni magát és szépen ül, Matyika még nem ül szépen egyáltalán. Ha pedig már behúzza a nyakát az is nagyon jó, nem? Ügyesen haladtok, nem lesz itt lassan semmi lemaradás.
:)

Én sajna szenvedek a hátammal, most múlik a fenti fájdalom, megint manuálterápiára járok, erre megemeltem magam, (természetesen Mátécskával a kiságyból, mert még ő is rácsosba alszik), szóval nem nagyon tudok gépnél lenni, mert örülök, hogy pelenkázni bírok. :( :twisted:

Ez a folyadék kérdés engem is mindig érdekelt, de én sem tudtam Máténál, kínálgattam és amennyit megivott, annyit megivott.
Sokáig ő sem fogadta el a vizet, mindig csak a kutyulós teát akarta inni, de még azt sem nagyon. Aztán szép lassan átszokott a vízre (nem hagytam magam, mindig erőltettem, és amikor tetszett neki a pohárból ivás, akkor mindig vizet raktam a pohárba, az vicces volt neki és így megszerette a vizet). Most már szinte semmi mást nem hajlandó inni.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Mi egyébként simán eszünk úgy 15-ször, mert ahogy jön a fogacskája semmi nem nyugtatja meg csak a cici. Persze sok csak egy-két perces szopi...vagy azt vehetjük ivásnak?
Vagy ti kicsiket sem adtok? Vagy hogy számoljátok az 5, 6 szopit? Mi most éjjel keltünk vagy 6-szor enni, persze mellettem alszik, így ha megfordulok érzékeli és rögtön cuppanna rám.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Sziasztok!

Lina!Akkor bocsi!! :oops: Félre értettem.
Így leírva úgy jött le,hogy már eszik 3x mást Levi.

Itt egy link a tápszeres babákról,amiben leírja hogy ők jobban ki vannak téve fertőzéseknek..stb.
http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm

Madaran!
De cuki szája van Zsiginek :lol:

Regi már jól van.Még van kis takonymaradék de az már semmi.

Tegnap viszont a kutyánk került 12000ft-ba,az autónk meg nem indul,nem szívja fel az üzemagyagot.
A Bella kutya...tegnap előtt elmentek a pártommal sétálni és patkánymérget evett.Már jól van,de kb 6-8 szurit kapott. :cry:

mimi12

Sziasztok!

Goldplast: hogy tanultál meg kézzel fejni? nem fáj? (vagy csak nekem vannak ilyen kényszerképzeteim??) Nekem is meg kellene tanulnom, van egy-két tipped?

Marci is ekcémás és még csak szoptatom, úgyhogy fel a fejjel...

Oui: ez a három hetes út nagyon durva!! Szegény ti!

Hmbori: én már Marci háromhónapos kora óta eszegetek ilyeneket. Kutyabaja tőle, de ő nem volt hasfájós sem. Van mikor apósom karfiollevest főz rakott kelbimbóval :lol:

Judi: örülök, hogy lassan jobban vagytok, gyere majd gyakrabban, ha időd engedi :)

A nap fénypontjáról jutott eszembe a hónap fénypontja: minden hónapban megveszem a kedvenc újságomat. Most "ajándékba" adtak hozzá egy JOY-t. Gondoltam hátha javult valamit a minősége, megnézem. Hát nem... Én abban az újságban semmi olvasnivalót nem találok most sem. Úgyhogy marad a kedvencem, meg a babamagazin :lol:

Nekem megint visszajött a mellproblémám. Miután voltunk a szoptatási ambulancián két-három napig jó volt, felhőtlen volt az öröm, aztán megint rosszabb lett a helyzet. Azt hiszem kihívok egy szoptatási tanácsadót, mert már megőrülök az állandó fájdalomtól. Tegnap reggel annyira fájt a mellem szoptatás után, hogy visszaaludni sem tudtam fél hattól, csak tekeregtem az ágyban...

Nálunk Apával mosolyszünet van, tegnap este óta nem beszélünk egymással...

És ma este elmegyek jógázni. Apósom jön vigyázni Marcira, aztán uccu neki :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Húúúú, a tegnapi hozzászólásokat elnézve ma én is hosszú leszek.

Jimbone – szegény Donát! :shock: Veled alszik, vagy mindig kelni kell hozzá éjjel? Remélem, azért legalább éjjel ki tudod magad pihenni… Majd leírod, hogy csinálod a gesztenyefőzeléket? Izgalmasan hangzik… Mi azt hiszem mostanában kezdtünk el fogzani, legalábbis ha odanyúlok a felső ínyéhez, akkor érzem, hogy a két metszőfoga már szinte áttöri. Tegnap egy megmagyarázhatatlan üvöltés kapcsán kezdtem el gyanakodni, akkor vettem észre. Viszont ahogy látom, az ínye meg nem duzzadt. Szóval most nem tudom, hogy ez már az-e, vagy csak megint fogalmam sincs, hogy mitől borult ki a gyerekem. :oops:

Irdab – mai napotok milyen? Lehet, hogy el kellene járnotok valami babás programra, ami jól kifárasztja Zorát, hogy aztán tudjon pihenni. Ez a bezártság is mindenkit megvisel, de most már hamarosan itt a jó idő!!!! :D Köszi a babakajás linket, elmentettem. De várom már, hogy értékelje a babám a főztömet! Mondom mindezt a szopitól függetlenül – amíg lehet, én is szoptatni szeretnék.

Húúú, Linácska, irigyellek a gyerekek hosszú alvása miatt! És mire használtad a felszabaduló időt? Nekem nemigen van ilyen szerencsém, múltkor volt egy 2 és fél órás délutáni alvás, de szerintem valamit eltéveszthetett, mert 30 percekre van hitelesítve (naponta 3-4x). Én meg persze aludhattam volna, de inkább nem kezdtem bele, „úgyis mindjárt ébred”-alapon. Nekem legalább 30 perc, míg elalszom, így a nappali szunya sajnos kizárva, nincs értelme belekezdenem. :cry:

Goldplast, köszönöm a kedves fogadtatást! :) „a bűntudat szerves része az anyaságnak” – szerencsére ezzel (még) nem kellett szembesülnöm. Sokkal inkább az zavart, hogy sokáig szinte alkalmatlannak éreztem magam amiatt, hogy nem tudtam értelmezni a gyerekem jelzéseit. Nem tudtam, miért sír (pl. ezért mértem sokáig, hogy mennyit eszik, hogy az éhséget ki tudjam zárni), nem voltam mindig a helyzet magaslatán, amikor meg kellett nyugtatni, hiába dajkáltam, nem használt, és ettől nagyon szerencsétlennek éreztem magam, sokszor ki is borultam. Mostanra szerencsére változott a helyzet, összeszoktunk, nagyjából higgadtan kezelem, ha rosszabb napja van, és remélem, hogy a második babámnál majd már alapjáraton sokkal egyszerűbb lesz számomra az „anya-üzemmód” aktiválása. Jó utat Nektek, remélem sikerül feltöltődni a hétköznapokra!

Madaran, szerintem ha rétegesen felöltözteted Zsigit, és teszel alá akár még pokrócot is a habtapi fölé (a saját megnyugtatásodra), akkor semmi baja nem lehet a földön. Az ágyon annál inkább, ha egy pillanatra nem figyelsz, lehet hogy vesz egy nagy lendületet a forduláshoz, és már lenn is van a földön. Zsigmond bébi nagyon szép!!!! Nem semmi szájacska – jajj a lányoknak, ha megnő! :wink:

Oui, sajnálom a 3 hetet! Az én férjem egy-egy, max. 2 napokra utazik el, azt még bírjuk. De estére nekem is kell már egy kis támogatás, még így egy gyerekkel is. Remélem, hogy sikerül valami segítséget találnod.

Bori, Betti biztosan azért eszik „csak” ötször, mert ennyire van szüksége. Ha gyarapodik, jókedvű, nincs semmi gond, sőt, mostanra már a sok ficánkolás miatt biztosan a gyarapodás üteme is lelassult. Szerintem felesleges külön ösztökélni, ha ő nem akar enni. Viszont egy hatgyerekes anyukától hallottam (bocs, ha ez mindenkinek alap, nekem jó tanács volt), hogy érdemes a baba kutacsát kitapintani (tenyérrel simogatva a feje búbját), hogy tudjuk, milyen az állaga, a besüppedése normál állapotban. Így tudunk mihez viszonyítani, betegség/kiszáradás esetén rögtön észrevesszük, hogy valami baj van.

Anettoo, én próbálom kerülni a cicivel nyugtatást/altatást, hogy ne ez legyen az egyedüli dolog, amitől elcsendesedik. Nyilván mi emiatt többet cumizunk, többet veszem ölbe, próbálom elterelni a figyelmét… Nálad persze egyértelmű, hogy kímélned kell magad, így ez nem megoldás. Szerintem a pici szopik nem számítanak igazi evésnek, azok inkább szomjoltók. Vagy ha üres cicit kap, akkor meg ugye zsírosabb a tej, és akkor több szopit tekintenék egy evésnek. Mi egyébként az éjjeli kelésekkel együtt 7-8x eszünk egy nap, ha nagyon rossz napja van, nekem is be szokott esni még egy soron kívüli. De nem is vékony baba Lia, elég sok az igénye.

Mimi – kutya: nagyon sajnálom! :evil: És hogy vettétek észre, hogy patkányméreg? Mennyi időn belül lehet semlegesíteni?

Mi tegnap párom unokahúgára itt hagytuk a babát az esti lefekvés után, és elmentünk vacsorázni barátokhoz. Nagyon jólesett végre egy esti program! Babám nem is ébredt, csak már azután, hogy hazaértünk, és még épp nem aludtam el. Bár most meg eléggé fáradt vagyok, meg úgy tűnik, hogy tegnap nem tett jót a két séta, mert olyan náthásnak érzem magam. Mondjuk most talán sikerült elébe menni egy lórúgásnyi Calcium Sandozzal, meg kamillás gőzöléssel. Remélem. Viszont: szülés óta most először van izomlázam a combomban! Tegnap végre hagyta a gyerkőc rendesen csinálni a gyakorlatokat jógán. Jó, nem olyan vészes, de mégis legalább érzem, hogy vannak még izmaim. És még nem reklamált, hogy nem olyan finom a tej…

Szerintetek ekkora babákkal már lehet szánkózni, úgy hogy Apa fogja őket az ölében? Hétvégére ilyen irányú terveink vannak, persze csak ha nem dőlök ágynak. Nagyon nem szeretnék…

Kép
mocorgó

Sziasztok lányok,
megint totál el vagyok úszva mindennel, a babanet olvasással is.
Az előző oldalon tartok, ott, ahol Bori kifejti, hogy nagyon lassan akar hozzátáplálni.
Ami nekem is szimpi hozzáállás lenne, csakhogy:
a gyerekek immunrendszere meg kell ismerje a kajákat ahhoz, hogy tolerálja őket, és ne legyen ételallergia. Mármost megvan mindennek az ideje, annak is, hogy ez az ún. immuntolerancia mikor kell kialakuljon.

Itt küldök egy cikket, amiben gyerek immunológus összefoglalja az európai és amerikai gyerekgyógyászati társaságok legújabb ajánlásait a hozzátáplálás témájában.

A lényeg, hogy nem jó túl korán, de túl későn sem.

PErsze az anyatej maradhat mellette bármeddig.

Persze ezzel nem akarok senkit megbántani vagy ilyesmi, és nyilván mindenki úgy csinálja, ahogy szeretné, csak a tájékozott döntés miatt gondoltam megosztom veletek :) :)

http://www.google.de/url?sa=t&source=we ... IUh3UteFVg

Kép
bikmakk

Ivás..
Én még nem adtam a Reginek semmit.Ő is rengetegszer szopik.Nem is számolom,de éjszaka is kel 4-5x legalább,és nappal is szopik ennyit.Ő is van,hogy csak 1-2percet.
Anno a Szabi 11hós volt mikor elkezdett inni,igaz ő januári.
A Regi egyenlőre nem fogad el semmi innivalót,mindent kiköp ami folyékony halmazállapotú a tejcsin kívül :lol:
Viszont nem tudom??Nyárra kell e majd neki vagy sem?De gondolom majd ő tudni fogja.
Amúgy én miután a Fanninak kirohadtak a fogai a cumisüvegből teától,ezután a Szabi csak vizet kapott és a Regi is azt fog.Ok bizti néha kap mást de nem napi szinten és nem állandóan.

mimi12

Én már most mindjárt megőrülök: Marcit több mint egy óra hosszán keresztül próbáltam elaltatni :roll: Ásít, dörzsöli a szemét, fülét, de nem alszik el. Jajgat egyfolytában... Hosszú lesz ez a nap.

Kép

Kép
dbea

Olvasni csak szemezgetve tudtam megint.
dbea Zora ma ugyan ezt csinálja :cry: .
Tegnap egész nap 1,20 percet aludt 4x elosztásba.

Csajok milyen sportbabakocsit ajánlotok? Kinek mi a befutó?

Adri

Kép

Kép
irdab

A Regi is hasonlóan aludt tegnap és most is nehezen alukált el.
Adri!
Nekünk Peg Perego P3-as babakocsink van.Újonnan nem olcsó de használtan meg lehet venni 30-körül.Szerintem simán megéri!!Én nagyon meg vagyok elégedve vele!!Ez kiszolgálta a Szabit,és a Regit már születése óta ebben ringatjuk altatjuk a lakásban.Nyáron ezt vittük mindenhová,és szerintem tavasztól is ez lesz a játszó ha megyünk csavarogni és épp nem a hátamon lesz a Regi :lol:
Ja igen ezt én is használtan vettem,most kb 5éves lehet a 3. gyerek használja és semmi baja nincs!!Néha meg kell itt ott olajozni zsírozni de ennyi..
Kis helyen elfér,kicsire össze csukható..szóval én csak jót tudok róla mondani..
Még ami nekem szimpi az a BéBé looala,de azt nem tudom mennyire strapabíró.

mimi12

Dbea: http://www.lll.hu/node/9
Ez egy elég jó leírás a kézi fejésről.

Én amikor kezdett elzáródni egy tejcsatornám, ösztönösen éreztem, hogy hogyan jön ki arról a részről a leghatékonyabban, szerintem Te is rájössz, hogy a legjobb. Nem fáj. :)

Kép
mocorgó

Sportbabakocsi: peg perego aria, extra könnyű, egy kézzel tolható. Jól ledönthető (nem vízszintesre, így csak akkor jó, ha már tud ülni). Peg perego pliko-hoz hasonló (ilyenem is van) csak sokkal könnyebb.

A Maclarent szeretik még nagyon sokan! (de az úgy tudom nem dönthető le annyira)

Kép
Kép
Kép
oui

Linácska, persze, maradhattok tovább is, nekem délután 4 körül kell Zoráért mennem az oviba. De lehetne esetleg délután is a tali, ha az jobb, mondjuk 1-től fél 4-ig vagy valami ilyesmi. Nektek jó lenne az? (mindenkitől kérdezem:))

Kép
Kép
Kép
oui

Irdab,
Nappali alvással kapcsolatban: Mira csak a kiságyában alszik itthon (persze ha úton vagyunk, akkor babakocsi, hordozó vagy kendő - mindenhol alszik), ha magától nem megy, akkor mellé teszem a fejem (behajolok a kiságyba mellé), a nyakhajlatban szuszogok 1-2-t, simizem a fejét, lecsukja a szemét és elalszik. Bármennyire is nyöszörgött, sírt, ez megnyugtatja. Nem is tudom hogy jöttem rá, egyszer játék közben figyeltem meg, mennyire megnyugtatja ha behajolok a nyakához, és ott szuszogok. Viszont: mindenkinek más megoladás válik be, Zorus is teljesen máshogy működött. (Ő még most is csak segítséggel tud elaludni.) Te is próbáld meg megfigyelni, nem csak altatás közben, hanem napközben is, hogy mi az, amitől a teste teljesen el tud ernyedni a nyugalomtól. Van, akinek a porszívózás jön be, arra alszik el a baba. Kistestvérem rádióra aludt el... (Sláger talán?)

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

én ilyen sportkocsit néztem ki:
http://chipolinobaby.hu/cms_page.php?ho ... age=271360

cukkinit én főzterm Atinak megpucoltam apró darabokra vágtam és krumplival együtt megfőztem egy pici sót is tettem bele.

Alvás: Ati éjszakat szinte végig alussza :D nappal pedig délelőtt 30percet alszik majd ebéd után kb 1-1 1/2 órát és utána vagy nem alszik ste vagy max 20 percet még.

tali: nekem délután még alszik Márk igy a délelőtt lenne jobb.
Vendég

Sziasztok lányok!

Bea,
azért remélem, nem olyan rossz a Joy, mert én meg azt vettem meg ma :)! Régebb óta olvasom, bár egy ideje Glamourt veszek helyette, de most az nem volt, így maradt a Joy. Ezek szerint Neked az Éva a kedvenced? Én most azzal láttam összecsomagolva.

Bori, a napi 5x-i evés teljesen normális egy ilyen korú babánál, emiatt ne izgulj :)! Szerintem jó, hogy Betti csak akkor szopizik, ha éhes és nem megnyugtatásképpen kell neki a cici! (Így szerintem a szopi elhagyásával nem lesz gond, ha eljön az ideje, nem cicifüggő a babád :). )

Anna, én kipróbáltam, hogy mennyire hideg a földön feküdni és szerintem nem vészes! Ráadásul én csak a szőnyegre feküdtem, Emmának meg ott van a szivacspuzzle meg a játszószőnyeg is, így tutira nem fázik meg.

Sissi, és a cukkinit nem passzíroztad át a magok miatt?

Kép
angelita

GP Ági, jó utat Nektek! Már biztosan nagyon várod, hogy találkozz Anyukáddal!

Kép
angelita

Oui!
A pliko talán kisebb helyen elfér az autóban,mint az Aria.Bár erről nem nyilatkozom :lol:
Viszont egymás mellett a kettő babakocsi...az Arianál nekem alacsonynak tűnik az ülőrész.
A nem vízszintesig dönthetőre meg csak annyi.Szerintem egy majdnem fekfő helyzetben nem lesz egy 3hós babának sem semmi baja,a mi gyerkőceink meg mar a legkisebb is kb 5hós :lol:

Sissi!Nem túl kicsi a kereke annak a babakocsinak??
Vagy csak itt Érden nem vagyok hozzá szokva,hogy aszfalton is lehet babakocsit tolni,nem csak göröngyös földúton :lol:
AZ éjszakai alvásért meg irigy....
Mióta a Szabival terhes lettem,azóta nem igen aludtam 8órát egyhuzamban..AZ meg lassan 5éve.. :lol:

mimi12

Sziasztok!

Le vagyok maradva,mint a borravaló.De apa itthon volt a héten,jöv héten 3napot még melózik,és utána nemsokára is megy ki.
Szóval ő nemigen csípi az én netezéseimet :oops:

Oui,kitartás a 3héthez,nekünk fél év lesz.10nap szabival.De ez van.ami a gondot okozza nálunk is,hogy én iszonyat félős vok :oops: Így a mama szokott átjönni aludni,vagy mi megyünk hozzá :shock: Hát ez van...amikor a panelban laktunk,nem volt ilyen gondom,de itt... :roll: :cry:

Judi,nagyon ügyes Dávid!Nem lesz ott semmi gond a mozgásfejlődéssel! :)

Sportkocsi:nekünk egy ilyen top riderünk van.Szeretem,csak 1 baja van,hogy nem lehet vízszintesig dönteni a támláját :roll:
De igazándiból aludni soha nem aludt el benne Luca,gondolom Zsombi sem fog :roll:
Kép

Hozzátápi:mi még nem kezdtük el..Nem tudom miért,de még nem.
Viszont egyre többször kell pótolni tápival,de azért előtte mindig van szopi,meg éjszaka leginkább szopizik.
De mostmár majdcsak rászánom magam :oops:

Sissi,irigy-irigy az éjszakákért!Én már nem aludtam 27hónapja egy ájszakát sem át.Na de majd eljön az én időm is :wink:

Mocorgó,ügyi vagy,hogy tudsz kézzel is fejni! :)

Dbea,majd kibékültök apával,nálunk is szokott mosolyszünet lenni :?

Mimi,én nem nagyon értek veled egyet a cumisüveg,fogkirohadás témában :roll: Nálunk Luca este+éjszaka cumisüvegből iszik,napközben elég sok édességet rágcsál :oops: és semmi de semmi baja a fogainak!Viszont az egyik ismerős kisfúnak,másfél éves lesz,már most kirohadtak elől a fogai,holott nem iszik egyáltalán cumisüvegből,nem cumizik,és nem eszik semmi édességet./Legfőbb tápláléka leginkább a szopi,éjszaka is másfél óránként kel/És több ilyet is hallottam már.Sztem ebben lehet genetika is.
És több dokitól,fogdokitól is hallottam,hogy akinek túl hamar kibújnak a fogai azoknak hamarabb romlanak.
Szóval én nemcsak az édességet és a cumisüveget "hibáztatanám"!

Kép
Kép
tundi24

Tündi, pont rád gondoltam, a fél év tényleg nem 3 hét:). Valószínűleg lemegyek anyuékhoz, csak messze vannak...

A pliko esernyőre csukható, az aria lapra, de nagyon vékonyra. Valójában egyik sem foglal nagy helyet az autóban. Csak az aria-t könnyebb emelgetni:).

Kép
Kép
Kép
oui

Oui,
nekem jó délután is a tali, csak akkor a délelőttöt kell valahol töltenem :lol: Legfeljebb bemegyünk a munkahelyemre kicsit pofavizitelni, az úgyis a Délinél van. Na meg a kedvenc tejeskávémból is régen ittam.

Lili a mai napig cumisüvegezik, nyuszikakaózik belőle, és eszik egy csomó csokit, chipset, de neki is gyönyörűek a fogai.

Sportkocsiból nekünk Pierre Cardin van, az a szarvas, nem tudom a márkajelzését, de mindját teszek képet
Pontosan ilyen a mienk
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Babakocsi: nekünk Giordani 3 részes kocsi van, nemrég váltottunk át a sport részére, miután a mózes a 71,5 centi, 7,5 kilós kisfiamnak kicsinek bizonyult.... :oops: :roll: . A sportkocsi rész elég tágas, kényelmes, jól felszerelt. 45 fokban hátradönthető, tud benne aludni is. Könnyű és összecsukható, kisebb autóban elfér.

Cumisüveg: én is le akarom majd erről lassacskán szoktatni, meg kell tanulni pohárból inni is apránként... Jó lenne, ha a vizet is megkedvelné, majd kevesebb teaízt teszek bele fokozatosan, hátha megszokja a vizet.

Éjszakázás: nagyon szerencsésnek érzem magam e tekintetben... :) éjjel 12 órát alszik a babánk egyfolytában, 8-8-ig, 3 hónapos korától. Akkor szokott néha sírdogálni, ha front van, vagy esetleg náthás, ilyankor 1-2-szer felébred, de cumi és egy kis simogatás megnyugtatja.

Szánkózás: gondolom, hogy ha a baba már ülcsikézve is elég jól tartja magát, persze megtámasztva, miért ne lehetne egy kicsit szánkózni apa vagy anya ölében? Biztos klassz lehet.

Dbea, nagyon kellemetlen lehet ez a szoptatási probléma, szerintem feltétlenül beszélj szakemberrel.... a fejés és a meleg vizes borogatás-masszírozás sem segít??

Mi ma egy kicsit nyűgösek vagyunk, fogunk még egy sincs, viszont kezdődő nátha az van.... :x

Üdv, J

Kép
judi79

Angelita: botmixerrel összeturmixolom neki.
Vendég

Mocorgó, megfőztem a gombás vadast:). Most fejeztem be.

Kép
Kép
Kép
oui

Oui, húúú, ügyes vagy! :) Remélem, tetszik majd a családnak. Mi ma ettük meg az utolsó adagot... :oops:

Kép
mocorgó

Jujj! Jó sokat írtatok, igyekszem visszaolvasni és reagálni. :)

Annyit előljáróban, Dbea megyünk holnap mi is úszni és most anyukámék is jönnek fényképezni meg filmezni. :)

Orew

orew

Utálom, hogy időkorlát van az oldalon... :( Írtam egy csomót erre kidobott anélkül, hogy postolta volna amit írtam.

Babakocsi: Mi holnap vesszük meg a tulajtól, használtan a sportbabakocsinkat.

Ilyen lesz:

Kép

Bébé Confort Streety.

Sok jót olvastam róla. Láttam múlthéten személyesen is és jó állapotban volt, meg praktikusnak tűnt. Remélem beválik.

Nekem fontos szempont volt, hogy olyan legyen amire két irányból fel lehet tenni az ülést, mert állítólag az a jó, ha a baba felénk néz a babakocsiban is, mint a hordozásnál.

Fogak: Én azt gondolom lehet a teát cukor nélkül is adni (én is anélkül iszom mindig, az összes teát, kivéve amikor meg vagyok fázva, mert akkor hársméz dukál a hársfateába), ezzel csökkenthetjük a fogak romlásának esélyét és mivel nem édes az íze, talán a vizet is könnyebben megszokja a baba.

Madaran: Zsigiről egyszerűen süt, hogy kisfiú, nagyon "férfias" már most is. :)

Dbea: Remélem hamar újra szent a béke nálatok!!! :) Nálunk is szokott ilyen lenni, hogy nem beszélünk egymással... Engem ez nagyon megvisel, főleg mert az önbizalmam a padlón van... :(

Mocorgó: Az elején én sem tudtam, hogy mikor mi baja lehet Zarusnak, úgyhogy ez mégjobban elbizonytalanított, hogy vajon jó anya vagyok-e. Bár bevallom ezt még most is sokszor megkérdőjelezem... :(

Oui: Nekem mindegy mikor lesz a tali, délelőtt és délután is jó, úgyhogy alkalmazkodunk azokhoz akiknek nem mindegy. :)

Orew

orew

Sziasztok! :D

Akik mennek úszni,kellemes uszit! :) És képeket kérünk :wink:

Orew,nekem nem jeleníti meg a képet amit feltettél :oops:

Lányok,akik tápiznak,hogy csináljátok a vizet?mármint,hogy minden alkalommal melegítitek+hűtitek?Vagy van vmi jó módszer,hogy egyszerre több vizet is meg lehessen csinálni,de mégse hűljön ki teljesen?Már próbáltam termoszba tenni,de nem vált be :?
Köszi,ha tudtok vmit! :wink:

Judi,mi anno 2 hónaposan kivittük Lucát szánkózni,én fogtam,apa meg húzott bennünket! :) Zsombi még nem szánkózott,mert mindig aludt amikor mentünk szánkózni! :roll:

Oui,az tényleg jó ötlet ha lementek anyukádékhoz egy kicsit,utána meg csábítsd fel te őt! :wink:

Kép
Kép
tundi24

Judi, irigykedem a jó éjszakáidért! :oops: Nálunk úgy volt, hogy hathetes korától átaludta az éjszakákat este 8-tól reggel 6-ig, aztán egy hónappal ezelőtt elkezdett újra ébredni éjjel. És nem csak passzióból, egyértelműen éhes, totál leszív. Kíváncsi vagyok, meddig tart ez az időszak.

Végül nem indultunk el vidékre ebben az időben, lőttek a szánkózásnak. :evil: Viszont a hóesés gyönyörű!

Kép
mocorgó

Tünde, sajnos nem jut eszembe olyan módszer, amivel több mint 4 órán át meleg marad a víz. Nekem egyszer működött a termoszos dolog, egy téli kiránduláskor még hat óra múlva is finom meleg volt a tea...

Bea, remélem vége a mosolyszünetnek apával! Nem tudom, nekünk ilyen nem nagyon szokott lenni. Jó, néha összezördülünk mi is, de egyikünk sem haragtartó, alváskor már mindig megy a kiskifli-nagykifli így 11,5 év után is. :D

Kép
mocorgó

Mocorgó,légyszives küldd már erre a havat! :D Sajnos itt reggel esett egy kicsit,de el is olvadt :cry: Pedig annyira mennék szánkózni :wink:
A tea az nekünk is meleg maradt a termoszban,a víz nem tudom miért nem :roll:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok lányok!

Nálunk is szakad a hó, már 4-5 centi esett és csak szakad és szakad folyamatosan! Tündi, én szívesen küldeném, mert nekünk ennyi bőven elég :)!

Mi bébivizet használunk a tápikészítéshez, azt nem kell forralni. A cumisüveget beállítom egy melegvizes edénybe, úgy melegítem fel benne a bébivizet.

Orsi, jó uszizást Nektek!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Babakocsi: a miénk átalakítható ülős kocsivá, így nem tervezem, hogy újat veszünk. Ez egy Pierre Cardin modell, eleve 3 éves korig ajánlott. Nem mondom, lehetne könnyebb, de utazást (buszozást, villamosozást) nem nagyon tervezek vele, így egyelőre megteszi. Később lehet, hogy más lesz a helyzet...
Orsi, felteszed megint a képet?

Kép
angelita

Orew!
Nekem van itt a garázsban ennek a BéBé-nem az elődje 14évvel ezelőttről :lol:
Háát kb 3-4gyerek használta,a húgom jól tönkre is tette,szakadt meg itt ott törött..de egyben van és ha kellene használható lenne :lol:
Amúgy annak még nem lehet levenni az ülőrészét,de ugyan ilyen kicsire csukható.
De szerintem a peg perego sokkal stabilabb stapabíróbb.

Tündi!
Az örökletes dologban igazad van.Sok múlik azon ki milyen fogakat örököl.Viszont ezt 1-másfél éves korban még nem tudhatja a szülő,hogy mit örökölt a gyerek.
A Fanninak 11hósan jött ki az első foga.Születésétől cukros teát ivott.
Az oviban már csúfolták a foga miatt.Hála égnek egy jó doki megcsinálta neki,felépítette szebbé tette,hogy tudjon vigyorogni is.
Nekem a mai napig lelkiismeret fuldalásom van..mert lehet ha vizet iszik akkor nem lettek volna olyan csúnyák a fogai..
Szóval,nem kell egyet érteni...de nincs az a látnok szülő aki előre látja mit örököl a gyermeke..
Mellesleg semmi szükségük cukros lötyire,no meg nem is túl egészséges :wink:

mimi12

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?