Sziasztok,
Linácska, nagyon sajnálom! Jobbulást Lilinek és persze Levinek is sok energiát a mozgáshoz. De leginkább: kitartást és erőt Neked!
Orew ,
köszönöm a kedves szavakat, olyan jólesik tudni, hogy jól van anyukám.
Mióta én is anya lettem, valahogy a viszonyunk is átértékelődött bennem. Azelőtt is rendben volt (jó, persze a szokásos dolgoktól eltekintve), de most már látom, milyen nehéz lehetett neki 20 évesen egy nagy kőpadlós házban, kútról vizet húzva, sokszor egyedül két pici gyerekkel....
Amúgy le a kalappal azok előtt, akik többet is nevelnek, én sem tudom, hogyan csinálják, nekem Ákos néha az összenergiám feléli
.
Egyébként jövőre én is visszamegyek dolgozni, és egyenlőre én is csak részmunkaidőben. A bölcsi a sarkon van, egy régi kúria épület sok fával, nagy parkkal és van játszóháza, ahová 6 hótól mehetnek a gyerkőcök akkor is, ha nem oda járnak bölcsibe. Mi oda megyünk majd játszani, szép fokozatosan megismerkedünk a hellyel és persze a gondozókkal. A tavalyi szabim kivételével fogom kezdeni, és azalatt a két hónap alatt fogjuk beszoktatni Ákoskát. Borzasztó bűntudatom volt, míg eldöntöttük, hogy másfél éves kora után ez lesz, de én viszont 36 múltam, és ha szeretnénk kistesót, egy fél évre vissza kell mennem dolgozni, hogy egy picit normálisabb fizu legyen az alap.
Tehát ez az évem csak Ákosé. Ettől a gondolattól meg is nyugodtam, és úgy érzem (most), nekünk így lesz jó. Na persze ha nem szereti, akkor itthon maradok, de szerintem rendben leszünk.
még két dolgot gyorsan:
1. Evés
Délben én is adok egy kis reszelt almát Tücsöknek, nagyon szereti, bár egyikünk sem túl ügyes kanál-ügyben. Azért jól elszórakozunk, és jó együtt lenni. Viszont én semmivel sem tudom kihozni az almafoltokat a ruhákból!!!!
Valaki javasolta az Ikeás előkét. Ti használtok ilyet, jó? Mégsem etethetem pucéran a manót (pedig az lenne a legpraktikusabb...)
Illetve arra gondoltam, 3 naponként váltunk gyümit. Na de utána? Ti pároltok és nyers gyümi felváltva? És aki írta a spenótot csirkemájjal (nyamm!) - bocs, már nem tudom, ki - szóval a májat is párolni kell vagy lehet sütni? Jaj, béna vagyok ebben az etetés kérdésben. Nem akarom elodázni a dolgot, mert mi naponta kb. 7-szer eszünk
! Néha nyolc... És ez a 2. számú problémám:
2. Szopi
Szerintetek érdemes kicsit nyújtani az időt, vagy ez a sok etetés azt jelenti, ideje a hozzátáplálásnak? Ákoska egyenletesen növöget, nagy fiú, és én néha úgy érzem, bírna ő 4 órát, de szívatni nem akarom.
Amúgy ő háromszor szundizik, átlag 40 percet. 7 körül kel, tisztába tevés, ruci, játék apával (ha itthon van), evés. 9.30-10 körül szundi. Ébredés, evés, játék, fél 1 körül újabb szundi. Ébredés, evés, játék, Fél 5 körül újabb alvás. Ébredés, evés, játék (de most nyűgösebb - ez a legnehezebb időszaka a napnak), fürcsi este 7-8 körül, evés, alvás. Éjfél előtt picivel evés, 3.40-4 körül evés...
Pót-téma: Csoki. Megáll az eszem, mennyire kívánom az édességet. soha nem is szerettem, most pedig megettem az összes karácsonyi szaloncukrot, a mézeseket és a hosszan elálló sütiket is! És amúgy is olyan az étvágyam, mint egy zsiráfnak - egész nap legelnék. Jó, hogy szoptatok, és minden nap majd egy órát levegőn vagyok, de mégis! Ma elhatároztam, hogy az itthoni készlet felkélése után nixi kutyus édesség! + 15 perc torna... Brrrrr!