Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Babauszi: Csak úgy mennénk, de vannak olyan uszihelyek (pl. Esztergom), ahol van hővíz. ezért is kérdeztem, hgoy hány fok a megfelelő a babácskáknak?????????
Oké, akkor megy a guminacira az úszógatya. Kettő is van, majd kipróbálom, melyik jobb rá, mert elég bumszlinak tűnik ez a liberós úszópelus.

Linácska :lol: Zsigi sem nagyon fordul oldalra sem :shock: csak néha, amikor fogja a lábacskáit, átgördül egyik v. másik irányba, de aztán elengedi a lábát, és egyből visszahuppan.
Arra is gondoltam, hgoy azért van ez, mert általában a nagyágyon van, ami ugye puha, és kevésbe tud megtámasztani. A szobácskájában szoktam a szőnyegre letenni a játszószőnyeget, arra meg ugye teszek még egy pokrócot (a pocija alá), és így lehet, hogy az is puha. A sima földre nem teszem, mert félek, hogy megfázik.... :roll: :roll:

Az éjszaka jól telt, 7 óra volt egyhuzamban, most aludt el újra, bár kicsit nehezen, mert api gitározott neki, és szerintem kicsit túlpörgött. De nem baj, ez a hétvégék varázsa, hogy api ráér és mindent lehet...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

már nem azért, de mióta az új babanetes dizájn van, a nagyonbabás vonalzó vége a ködbe vész....

madaran

Madaran,
Na, Levi épphogy eléri a lábát, de még kicsúszik a kezéből.
Szerintem vegyél egy csomag habtapilapot, és azt tedd Zsigi alá. Abból össze lehet tenni 1 négyzetmétert, pont elég még. És szigetel is, és megfelelően kemény is. De annyira meg puha, hogy ha véletlen lefejeli, leorrolja, akkor nem lesz baja.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszi a tippet, hol is lehet venni? mingyá utánanézek... Ez a hivatalos neve?

madaran

Anna,sztem jó a liberós úszós pelus :) Huggies-os is jó :P
Haptapit sztem bármelyik bababoltban lehet venni.Nekünk is volt,de Luca feszt szétszedte,így a garázsban landolt.Pedig van egy rahedlink.....
A puha felületen tényleg nehezebb nekik átfordulni,de ha belejönnek ott is menni fog :D

Piroska,tényleg nem drága a ti úszásotok! :)

Forgáshoz még egy jó tipp:elővenni egy kis plédet,babát beletenni,kezecskéit a füle mellett felfelé kinyújtani,belegörgetni és vissza ki,közben énekelni vmi kis dalocskát.Pl tekeredik a kígyó.Ezt általában szeretik a babócák,lehet elsőre nem nyeri el a tetszésüket,de 1-2 alkalom után már nem lesz gond :wink: És így megérzik,hogy hogyan is kellene forogni.

Alvás,nekünk megint nem volt az igazi,de legalább nem voltunk fent órák hosszat...

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok lányok!

Forgás: nálunk sem fordul Emma még oldalra sem, de nem aggódom miatta, mert látom, hogy egyre ügyesebb a lábával (eddig morzsolgatta egymáshoz őket, most már keresztbe teszi a bokájánál) és amikor gyakorlunk (a kanapén szoktam forgatni), akkor is egyre könnyebben megy. Ő 6 hétig terpeszbetétet hordott, így az lekorlátozta a mozgását eléggé, január 1-jétől nem hordjuk, azóta egyre ügyibb :).
Neki egyébként az ereje meglenne hozzá, csak valahogy nem jut eszébe forgolódni.

Kép
angelita

Tündi, lehet ettől a sok éjszakázástol apadozol, mert már nagyon fáradt vagy. :cry:

Linácska köszi a szakácskönyvet, letöltöttem, nagyon örülök neki. :lol:

Dbea én mennék, nem haboznék.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Madaran: ne félj hogy megfázik a babád ha leteszed a földre. Én úgy szoktam csinálni hogy lerakom a szőnyegre a szivacspuzzle-t és arra fektetem Hajnust. A szőnyeg alatt pedig kő van. Persze lehet hogy ha a szobájában csinálnám ezt ami fent van jobb lenne mert ott laminált parketta van.

Tündi: ezt a görgetést úgy kell csinálni hogy a plédnek a levegőben kell lennie?
Vendég

Sziasztok

Tündi: sajnálom, hogy ilyen rosszak az éjszakáitok. Amikor Zsombi ordít, nem kel fel rá Luca.
Luca hogy áll a szobatisztasággal. Ádám már megkérdezi, hogy van -e rajta pelus? Így közli, hogy pisilnie kell. Jó néha becsurran egy pici, meg alváshoz is kell, de azért gyorsan átállt. Kakilni viszont nem kakil csak ha pelust adok rá.

Forgás: Réka párszor fordult át, szerintem véletlen volt, vagy kicsit lejtőn volt. Ő inkább a hátán forog körbe, de azt nagyon tud. Nekem Ádám is ilyen volt.
Ádám nem is mászott csak kúszott mint egy kommandós, utána felállt és ment 9 hónaposan.

Akinek tápos a baba: Milyen tápitok van, mikor kell váltani, ha tudtok kb-ra árat is írjatok!
Köszi

Kép

Kép
ádibaba

Adri,lehet,hogy attól apad.ez eszembe sem jutott :roll: Napközben elég,de fürdés utánra kiürölök...Eszeget,de kevés,így kap egy kis tápicskát.

Ádibaba,mi is próbálkozunk a szobatisztasággal.Napközben pelus nélkül van,ha pisilnie kell,szalad és ráül a bilire.De van hogy már csak akkor érzékeli amikor egy kicsit becsurgott.Kaki eddig pelusba ment,meg volt,hogy ugye a nacdrágba landolt :roll:
Ma viszont éreztem,hogy vmi büdike...de nem volt a gatyában semmi...de ráültettem a bilire,és belekakilt!:)
Jó lenne ha megtartaná ezt a szokását és szépen haladnánk előre.Mert egyszer már volt ilyen időszaka,de vmi miatt visszaesett...

Piroska,nem,ágyon vagy földön kell görgetni bele a plédbe.De legjobb a földön.Annyi idő alatt nem fázik meg,ne meg nem is egy helyben van.
Megpróbálom jobban megfogalmazni.
Szóval előveszel egy kis plédet,kiteríted..ráteszed Hajnust,kezeit felteszed a füle mellé,és ráhajtasz egy kis plédet,és átfordítod a hasára.Utána görgeted tovább...úgy kell elképzelni,mintha te lefeküdnél a földre és elkezdenél gurlni :wink:
Remélem így már értelmesebben írtam le :roll:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Epp egy nappal azutan, hogy irtam, hogy az elso fordulas utan nem nagyon fordulgat Zara, nagyon beindult. :) Mostmar a kezei sem szorulnak maga ala. :)

Mar alig varom, hogy ulni is megtanuljon. :)

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Tünde :lol:
köszi a forgatós tippet! De jó, ha van egy jó konduktor a háznál!! szoktam görgetni, de kézzel. Gondolom, az nem olyan hatásos.
Zsigi is valahogy úgy van, hgoy nem készteti semmi.... :roll: e'van háton is, hason is, aztán ha nagyon nyökkög, én szoktam gurigurizni a másik pózba...
:wink:

Angelita :lol: De ügyik vagytok!!!!!!! Gratula...

hu, csajok, nekem meg rendesen hányingerem émelygésem van, úgyhogy a napokban veszek egy tesztet és megnézem, nem jön-e a tesó.....izgi...... De jó is lenne!!!

:?: egy kérdésre nem válaszoltatok: hány fokos vízbe érzi jól magát a babácska???????,, A túl meleg sem jó, igaz????
ja, meg az oké, hogy neki megvettük az úszópelust, de hogy én mit fogok felvenni, azt még nem tudom.. A bikinimet már nem hinném, hogy fel kellene vennem. Nem egészen jöttem helyre --- és akkor elég finoman fogalmaztam. Asszem vennem kell egy fürdőruhát, ami elég jól takar itt-ott... :roll: :shock:

Adri :lol: Linácska :lol: lemaradtam, hol is van az a jó kis letölthető recepteskönyv?????,
Adri :lol: Csusszan az alma??? Hány kanállal adsz naponta?? Elkezdtétek, ugye?

madaran

Jajj, nem is Emmusnak, hanem Zarának akartam gratulázni a forgáshoz.....hupsz! :oops:

madaran

Orew,gratula Zarának! :)

Anna,én nem tudom,hogy hány fokos szokott lenni a víz :oops: De elég kellemes,meleg.
Itt a link,amit Lina belinkelt :)
http://www.kismamablog.hu/konyvhirlevel.html
Szurkolok a kistesóhoz! :) De bártak vagytok azért :wink: Nekem majdnem 2év különbséggel is nagyon nehéz :oops: :oops:

Kép
Kép
tundi24

Madaran,
én is épp ma mondtam apának, hogy vagy megjön, vagy terhes vagyok, mert valahogy olyan érdekesen fájdogál a hasam alja. Bár nekem még nem jött meg a szülés óta, na meg nem hiszem, hogy abból az egy alkalomból lenne kistesó :oops:
A babaúszáson kb. 32 fokos a víz.

Orew,
nem vagy te egy kicsit telhetetlen??? :lol: Forgás, ülés... Előbb négykézlábra kellene állnia Zarának, mert abból tudja kitenni a kis fenekét ülésbe.

Levi ma megtette az első oldalrafordulós próbálkozását, de nem sikerült, felemelte a lábát, elkezdett dőlni oldalra, aztán mint aki megijed, négyirányba szétcsapta a végtagjait és visszafordult a hátára.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Lányok, mitől lehet Grétinek megduzzadva mind a 2 cicije? Nagyon picit de megvan, nagyon félek nehogy valami baja legyen. A csütörtöki oltáshoz lehet köze?
nikó

Sziasztok!

Én csak nézek itt, hogy már kistesóról beszéltek!:) Nekem jó 2 évig eszembe sem jutott az első után, úgy kipurcantam:).

Lányok, ismerősöm keres félmunkaidőbe hr-es szakembert. Kisanyukáknak pont ideális. Nincs esetleg ismerős, akit édekelne? Köszi!

Jó pihenést estére!

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Én is már csütörtökön megírtam a receptkönyv linkjét - ez közvetlen hozzáférés, nem kell feliratkozni sem:
http://www.kismamablog.hu/konyv/babaszakacskonyv.pdf

Nikó, sajnos nem tudok ebben segíteni Neked - remélem semmi komoly és mielőbbi jobbulást Grétinek!

Linacska, Madaran - máris kistesó? Majd én is szeretnék még babát, de olyan szemétségnek érzem Bettivel szemben, hogy akkor már nem ő lesz az egyetlen és meg kell osztanom a figyelmem és a szeretetem a tesójával is... Szóval egyelőre még kényeztetem őt, hogy csak ő legyen, csak vele kelljen foglalkoznom. Lehet, hogy azért is gondolkozom így, mert én egyke vagyok, és nem tudom elképzelni, hogy Betti szeretettel fogadná a kistesót és természetesnek találná, hogy rajta kívül is van gyerek a családban... :oops:

Linacska, olyan jól leírtad Levi próbálkozását, szinte magam előtt láttam a mozdulatait! (Erről jut eszembe, Goldplast nagyon eltűnt, pedig ő is olyan élethűen tud írni! Jó lenne, ha jönne legalább egy helyzetjelentésre!!!) Szóval tök cuki lehetett Levi, nagy puszit küldök neki és drukkolok, hogy legközelebb sikerüljön az a fordulat!

Madaran, az egy dolog, hogy a babácskák hány fokos vízben érzik jól magukat (testhőmérsékléteű, kb. 36-37 fokos) és hány fokos lehet a babaúszáson a víz (max. 31-32, mert különben elszaporodnának a mindenféle baktériumok). Ezért valahol javasolják, hogy a babaúszás előtt szoktassák a piciket a hidegebb vízhez.

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok Lányok!

Nikó: Nem kell megijedni Jázminnak is volt. A dokink azt mondta, hogy sok anyai hormon megy át a tejbe sőt ilyenkor még mensit is produkálhatnak a kislányok :shock:

Remélem megnygtattalak ez normális dolog.

Beus

Kép
Kép
beusmimi

Oui,
én jó leszek HR-es szakembernek??????????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska :lol: tényleg jól leírtad, Zsigi detto ugyanezt csinálja. Óvatosak ezek az óriástörpék :lol: :wink:

tesó: mivel nincs sok időnk (36lettem decemberben), minél hamarabb szeretnénk tesót, meg szerintem tök jó, ha összenőnek és jól tudnak együtt játszani... Mi mondjuk 6-an vagyunk tesók (kétévenként), és így is elég jól tudtunk játszani... És még szeretnénk egy harmadikat is valamikor....... :wink: Szóval, mi már ráálltunk a témára. De az sem baj, ha nem jön össze még mostanában, mert nagggyon jó így is!!!

mi az a hr-es szakember?? :oops:

uszi: 32 fok :roll: :shock: Jesszus, az nem hideg?????

tényleg régen volt Goldplast!!!!!! Remélem, az anyuja jobban van! :? :roll: és Kata is iszonyat régen nem jelentkezik. Persze érthető, ha ott kitört a nyár, nem fog bent pikkedni a számítógép előtt 8) 8)

Az éjszaka szuper volt!!! 9órácska egyhuzamban..... 8) :wink: (5.30-ig). Most újra alszik a drágadrága.... én viszont már nemtokilyenkor visszaaludni........................ :roll:

madaran

Ma veszek tesztet......

madaran

Ja, és egyelőre megoldódni látszik az autósülés problémánk: gyorshajtásért vagy 60 e Ft-ot kell befizetnünk a közeljövőben, úgyhogy vagy nem utazunk egy darabig, vagy valami alsóbb kategóriás ülésünk lesz.... :cry:

madaran

Pedig ez az egy, amin nem szerettem volna spórolni....

madaran

Sziasztok lányok!

Köszönöm a szakácskönyves linket én is, letöltöttem, meg ki is szeretném nyomtatni -jobban szeretek könyvalakban olvasgatni és ez hasznos könyvecske, sokat forgatom majd :).

Anna, HR=Human Resources, vagyis retró kifejezéssel munkaügy (ugye így hívták??).
Írj majd, ha teszteltél -nagyon izgi :)!!

GP Ági tényleg jó lenne, ha írna, mert a múlt héten nagyon rossz híreket mondtak Szegedről...

Most megyek, szerintem Emma termelt a bugyiba...

Tápszeres kérdésre (Ádibaba kérdezte, ha jól emlékszem): Emma Beba HA Start Aktívot kap, ezt 6 hónapos koráig 50%-os támogatással írja fel a gyerekorvos, így kerül kb. 2000 Ft-ba egy 600 grammos doboz. Mi mást még nem próbáltunk, de azt tudom, hogy a nem hypoallergén tápszerek jóval olcsóbbak. Váltani szerintem 8 hónapos kor után kell vagy ha látom a babán, hogy nem elég neki az 1-es tápi. A 2-es laktatóbb, ahogy a januári Kismamában olvastam.

Kép
angelita

Eszembe jutott, hogy inkább a régi "személyzetis" felel meg a mai HR-snek.

Kép
angelita

Sziasztok!

anna: írj, hogy mi lett a teszt eredménye!!!!!!!!
60000 ft bírság??????? uhhhh, az elég sok! Nem lehet lejjebb faragni?

ági: tényleg jó ideje nem volt már! Nagyon ideges vagyok! Drukkolok nagyon, hogy anyukájával ne legyen semmi baj! Remélem, hogy a szegedi rossz híreknek nincs köze Ági eltűnéséhez!

Hr-es munka: én szívesen csinálnám, de ehhez általában kérik a hr-es végzettséget.

kovisziszka

Sziasztok!

Madaran, sajnálom a bírságot... (Hallottam a tv-ben, hogy aki lakott területen 130-cal megy, annak 300e Ft a büntije... Még jó, hogy ennyire nem siettetek! :wink: )
És drukkolok a két csíkhoz! :lol:

Angelita, aranyos, ahogy írod, hogy a bugyiba termelt Emma. Máááár? :twisted:
És lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a tápszer az olyan kaja, amit anyatejes babák később hozzátápinak is kaphatnak, vagy teljesen más kategória?

Kovisziszka, Veletek mi a helyzet? Van valami fejlemény?

Nálunk megint elaludt a baba-mama tornára indulás előtt Betti, úgyhogy a mai órát is ellógta - már több, mint egy hónapja nem voltunk... A kis csibész! Lehet, hogy nem jön be neki, azért így jelzi a nemtetszését? :twisted:

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!
Jó sokat írtatok :lol:

Köszönjük a névnapi köszöntéseket :lol: :lol:
Megvolt Marci első "névnapi bulija" is, majd teszek fel képeket, ha megkapjuk őket!!

Linácska, nagyon jó ez a kismama-baba könyvecske :lol: Sok praktikus tanácsot találtam benne, jó lenne kinyomtatni. Lehet, hogy megkérdezem a férjemet, hogy nem tudná-e a munkahelyén kinyomtatni. Itthon sajnos nincsen nyomtatónk, de már gondolkozom rajta, hogy beszerzek egyet.

A síelős dolgot még nem döntöttük el, vacillálunk egyelőre, aztán meglátjuk...

Anna: drukkolok neked a teszthez.

Én már csináltam egyet december végén :oops: Mi is szeretnénk kistesót, de kicsit később. Még nekem sem jött meg, de nem is nagyon védekezünk, úgyhogy a rend kedvéért havonta csinálok egy tesztet. Az enyém negatív lett. (Bár éjjel azt álmodtam, hogy terhes vagyok. Azért kicsit megijedtem...)

Igazság szerint nem is tudom, hogyan lehet odafigyelni két kis picúrra egyszerre. Nekem az egy is fárasztó néha, ha Marcinak nyűgös napja van, nem tudom mi lenne, ha lenne még egy gyerkőc :shock: Szóval minden tiszteletem azé, aki egyszerre két lurkóval van otthon :lol:

Tegnap mi is rossz híreket kaptunk: van egy ismerős házaspár, akiknek hat héttel fiatalabb kislánya van Marcinál. Mikor kb egy hónapos lett kórházba került agyhártya- és tüdőgyulladással. Bent voltak kb két hónapig, gyógyszert kaptak, majd jobban lett a kislány és hazaengedték azzal, hogy majd vissza kell járni a szeme miatt, mert sajnos a látása sérült az agyhártyagyulladás miatt. Szegény a múlt héten megint rosszabbul lett, bementek, majd mondták az orvosok a szülőknek, hogy nem múlt el a betegség teljesen, készüljenek fel, hogy nem lesz teljes ember a kislány, nagy valószínűséggel marad vissza valami a betegségből.
Nagyon sajnáljuk őket, szerintem ez a legrosszabb dolgok egyike ami az emberrel történhet, hogy a gyermeke úgy megbetegszik, hogy egész életében viselni fogja a nyomait magán.
Beszéltük a férjemmel, hogy ezért is félünk belevágni a második gyerkőcbe, mert ma már szerencse, ha egy gyerek egészségesen születik...

Kép

Kép
dbea

bori: Dominika is néha így megszivat, ha betervezem fényévente egyszer, hogy bemegyek a központba és úgy könnyebb ha alszik, de ma is menni akartam, de most aludt el ,mert elcsúszott az alvása. ma másképp jött ki mint ahogy szokott! Szóval legfeljebb csak szembe van a lidl, odamegyünk át és utána még sétálunk a környéken!
Köszönöm kérdésedet! Alakulgatnak nálunk a dolgok! Apa ment ma is a műhelyt csinálni, és van már bele egy nagy melója! De mivel nagyon padlóra kerültünk, eltart majd egy darabig, amíg egyenesbe jövünk! De már láttok egy kis reményszikrát!
Én is akarok valamit csinálni, mert szeretnék egy kis tartalékot, ha máskor bármi gond van legyen mihez nyúlni! De úgy szeretném, hogy a gyerekekkel összhangba tudjam hozni, és sokat tudjak velük lenni!

egy utcányira van tőlünk az egyik bölcsi, és szóltak, hogy van baba-mama klub minden hónapban, de valahogy sosem jutunk el! :twisted:

kovisziszka

Bori, mi bugyinak mondjuk itthon, de persze a pelusról van szó :). Abból viszont legközelebb már 4-est veszek, most még van itthon 2,5 csomag 3-as, de már épphogy csak jó.

Ma megérkezett az autósülésünk, a hétvégén felavatjuk :)!

Kép
angelita

Angelita :lol: mi is már a 4-est használuk, a 3-asból már állandóan kifolyt ez-az... Azért szorgosan elhasználtam, de már vagy 2 hete 4-es megy (Liberoból). A Toujours (nem biztos, hogy így kell írni) is elég jó, de nem lehet mindenhol kapni...

Dbea :lol: De jó, hogy nem egyedül tesztelgetek itt. Meg is vettem a Rossmannban egy One stepet...Azért persze én is be vagyok rezelve, de abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy ha egy év múlva jön csak össze, akkor könnyebb lenne. Legalább még pár hónapig nem kellene utána rohangálni, mert ha már elindul, akkor ember a talpán, aki nagy pocival lót-fut... Szóval, én is csak azt szeretném ezzel kifejezni, hogy le a kalappal a többgyerekesek előtt. Az egyik nővéremnek zsinórban jött öt (azaz5!!!) fiú. Na, azt a pár évet nem irigylem............csak most, hogy már nagyobbacskák.

madaran

Én is gondolkodom a harmadikon, de nem tudom mikor legyen, legyen-e, a három az már olyan sok... Akkor már tényleg tuti a főállású anyaság egy ideig. Nekem néha még ez is sok, pedig dolgoztam a 2 között egy kicsit. Ja, és a házimunka, hihetetlen, Mira egy kis csomag, nem csinál rumlit, és mégis többnek tűnik a meló itthon, mióta megszületett:). Vagy csak én vagyok fáradtabb?:)

Madaran, azért drukkolok, nagyon szuper mikor együtt nőnek fel, és jó, hogy együtt tudnak játszani.

Kép
Kép
Kép
oui

Dbea, akkor a következő teszt nagyon izgalmas lesz! Én a 28. szülinapomon álmodtam azt, hogy terhes vagyok és rá két hétre pozitívat teszteltem. Szóval az álmom akkor már valóság is volt... :roll:
Az ismerőseidnek pedig sok erőt kívánok, a kislánynak pedig jobbulást. Drukkolok, hogy a romlott látáson kívül ne legyen más nyoma a betegségnek! És hogy lett beteg a kislány? Elkapott valamit, vagy csak úgy kialakult? És anyatejes vagy tápis baba volt, amikor megbetegedett?

Kovisziszka, örülök a jó híreknek! Csak így tovább, ne adjátok fel - Te is biztos találsz valamit, amit a gyerekek mellett is tudsz csinálni, és akkor hamarabb egyenesbe tudtok jönni!

Angelita, nálunk is a 3-as Libero már felejtős. Sajna vészhelyzet alakult ki (hirtelen kifogytunk az összes pelusból), ezért ki kellett próbálnunk a Tesco-s 3-as pelust, de az még a Liberonál is rosszabb. De már vár a sorára a 3-as háppy, azzal nagyon meg vagyunk elégedve. (Bár pont ma reggelre szinte minden az ágyon landolt, valószínű nem sikerült jól a becsomagolás... Néha ilyen is előfordul, pláne ha épp megállíthatatlanul izeg-mozog pelenkázás közben Betti.)
De jó, hogy megkaptátok az autósülést! :D Beleültettétek már Emmust, csak kipróbálából? Hogy tetszett neki? Vagy majd csak "élesben" találkozik vele először?

Madaran, és a 4-es Liberobol melyiket használjátok? Mert azt hiszem, abból már 2 fajta van, valami Comfort Fitt, meg Up & Go, ha jól emlékszem. Az a Toujours az milyen márka, hol szoktál venni olyat?
Tyű, 5 fia van az egyik nővérednek??? :shock: :shock: Az lehet csak az embertpróbáló feladat, őket ellátni, nevelgetni! Vagy mindegyikük kisangyal? :twisted:
Akkor jó sok unokatesója van Zsiginek - pláne, ha a többi tesódnak is vannak gyerekei... :roll: :D (Bettinek valószínű nem lesz unokatesója: férjem tesójáék nem akarnak gyereket, én meg egyke vagyok...)

Képzeljétek, ebéd után elaludt Betti és 3 (!!!!) órát aludt! Nem tudom, mi lelte, ilyet már újszülött kora óta nem csinált. Közben én is aludtam (arra számítva, hogy max. 1 óra lesz, ledőltem), és olyan érdekeseket álmodtam. Volt benne tengerpart, opera, volt-osztálytársak, sőt, Oui is benne volt, ő volt a jobb kezem, nagyon sokat segített nekem, amit ezúton is köszönök neki! :lol: :lol: :lol:
Viszont már előre tartok az esti elalvástól, hogy ezek után hogy fog menni? :roll: Drukkoljatok, hogy ne legyen nagyon gázos. Majd beszámolok, hogy ment.

Kép

Kép
hmbori

Oui, szerintem azért tűnik soknak a házimunka, mert szinte állandóan itthon vagyunk és jobban észrevesszük, mit lehetne/kell megcsinálni. Én is állandóan találok valamit, a mosás-vasalás gyakorlatilag napi szintű feladat, takarítás is kb. hetente 2x, aztán ott a konyha és persze minderre főleg akkor jut idő, amikor nem kell a babával/babákkal foglalkozni.

Bori, még nem ült bele Emmus az ülésbe, csak megmutattuk neki :). Még alaposan át kell tanulmányozni, hogy is működik, mert jelenleg dönteni sem tudom. A hordozóhoz képest jó nagy batár, iszonyat nehéz is!
Nekünk most Háppy pelus van, mi is szeretjük, bevált. Majd nézek valami jó akciót és akkor beszerzünk már 4-es méretet is.

Kép
angelita

Bori, szerintem nem lesz gond éjszaka! Emmánál teljesen változó, hogy délután mennyit alszik (fél órától 2,5 óráig terjed az ideje) és az éjszakáját ez nem befolyásolja. Most valamiért fáradtabb volt Bettid :).

Kép
angelita

Bori :lol: szerintem sem befolyásolja az éjszakai alvást. Sőt! ha nyügike nap közben, éjszaka is rövidebben alszik (karácsonytájt pl), mióta lement a mizéria, sokkal mélyebben tud pihenni. Valahogy szeretik a rendet.
Liberoból a comfort fit-et használjuk, bár most kaptunk egy csomag Pamperst ajándékba, az megy épp. Valaki írta, hgoy iszonyat émelyítő a szaga, hát az én gyomrom is forog tőle... És nem is túl jó, ma már kifolyt egyszer a makka, pedig azonnal cseréltem, ahogy jött a cucc.
Háppyt még sehol nem láttam....A Toujours-t a férjem szokta hozni Piliscsabáról (ott dolgozik), itt Tatabányán még sehol nem láttam. A bolt asszem CBA.
Hát, az öt gyerkőc nem éppen angyal, elevenek voltak kicsinek, most meg szemtelen kamaszok, de nagyon jófejek, lehet velük akármiről beszélgetni (legidősebb 16, legkisebb 4 éves).
Ja, és van még 3 uncsitesója a másik nővéremtől (két fiú ott is)!!!

Oui :lol: a főállású anyaság nem hangzik rosszul. Persze csak pár évig. AZért még szeretnék tanítani néhány évet, mert azt is imádom. Képzeld, néha azon kapom magam (akár szoptatás közben is), hogy azon gondolkodom, hogy egy-egy anyagot hogyan tanítanék, hogyan építeném fel ezt v. azt az órát....Lehet, hogy le kellene írni, még jól jöhet valamikor pár év múlva, amikor visszamegyek.

na, holnap teszt, majd jelentkezem, mi is volt. ha nega, akkor irány az uszoda!

szép estét mindenkinek! Ja, tegnap óta Zsigi egyedül fürdik a nagykádban. én meg odahajolva tartom. tök élvezi, hogy nagy a helye!

madaran

Kandi is régen volt!!!!!
és
Flake
és
Jimbone :cry: :cry: :cry:

madaran

Sziasztok!

Madaran: hú de nagyon izgi lesz a tesztelésed!!! Majd írd meg reggel hogy milyen lett!

Bori: a Liberoból mi is a Comfort Fittet használtuk idáig, az Up&Go-t nem hiszem hogy fogjuk használni mert az a bugyis változata, nem tudom hogy azt milyen könnyen lehet ráadni a babákra. Tesco-s most jó árban lesz abból a zöldet szoktuk használni, próbáltuk már a lilát is az is bevált.

Most ennyit tudtam írni megyek vissza vasalni.

Reggel benézek hogy Madarannál milyen lett az eredmény!
Vendég

Sziasztok !

Megjöttünk az ausztriai üdülésből, írtó jó volt, Krisimnek nagyon tetszett az új környezet, na meg hogy egész nap csak vele foglalkozunk ! :lol: Szóval mostmár bátran elmegyünk vele a világ vérére is ! :lol:

Madaran
Nem semmi, hogy máris belecsaptok a kistesóba, nagyon-nagyon drukkolok !! :D
(mi még várunk vele egy fél évet)
Várjuk holnap az eredményt ! :D

Sziszka
Örülök, hogy kezdenek helyre jönni a dolgok !

Kép
Kép
rilla_

Anna, Bori enyém apa Tatabányán a Lidölben vette a Toujours márkáju pelust, nekem elég szimpi, meg az ára is. Popsitörlőt 306 Ft vette ott, és az is elég jónak bizonyul.

Adri

Kép

Kép
irdab

Hmbori,
az Up&go pelusok még nem kellenek Bettinek, azok olyanok mint egy kisbugyi, le fel lehet őket tologatni.
Amúgy Levi még símán a 3-as Pampersben van, hiába nagy, de olyan kis keskeny, pasis csípője van. Imádom :lol:

Nekem is úgy fáj az alhasam. Na most vagy jöjjön meg, vagy múljon el ez a fájdogálás.

Voltam ma fogászaton, már másfél hónapja feszített a fogam. "Szerencsére" elhalt, úgyhogy nem éreztem a kezelésből semmit. Ez az ötödik fogam, ami elhal, csak tudnám mitől :shock:

És holnap végre megyünk a gyógytornászhoz, már úgy várom, mint a messiást. Remélem tényleg olyan látványos a hatása, mint amilyennek mondogatják.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Angelita, madaran, igazatok lett: simán elaludt a szokásos időben Betti! 8) Nagyon megnyugodtam.

Piroska, köszi a pelusos tapasztalatokat!

Rilla, üdv újra itthon! Jó, hogy tetszett minden Krisinek - ugye majd kapunk képeket? :)

Irdab, köszi az ötletet, akkor körülnézünk a Lidl-ben is! :wink:

Ja, egyébként Betti ezzel a 3 órás délutáni alvásával meghiúsította a sétálást is! :roll: Szóval ma nagyon "rossz" volt, mert minden tervbe vett program dugába dőlt miatta! :? De most is olyan szép, ahogy alszik, nem is haragszom rá egyáltalán!
És tudjátok, mit csinált ma? Sírva fakadt az egyik nagyapjától!? :roll: Hogy mi juthatott eszébe, miért nem ismerte meg, amikor máskor olyan jókat szoktak együtt hancúrozni... Rejtély!
Volt már valakinek ilyen, hogy ismerőstől egyszercsak sírva fakadt a babája?

Mi van Linacskával is, napok óta nem jelentkezett...

Kép

Kép
hmbori

Na, pont most hiányoltalak, Linacska! :lol:
Az jó, hogy nem éreztél a fogászaton semmit - az viszont kevésbé, hogy amiatt, hogy elhalt a fogad... Ez tényleg mitől lehet? És ilyenkor megmarad látszatra a külseje, csak belül az ideg halt el? És mennyi ideig bírja így a fog? Nem kell majd korona, vagy ilyesmi rájuk?
Drukkolok holnap a gyógytornára, hogy minden OK legyen! :wink: Lehet, hogy este otthon már hemperegni fog Levi!

Kép

Kép
hmbori

Hmbori,
pedig tuti írok minden nap, tegnap este is írtam, meg szerintem ma reggel is, de ma napközben nem voltunk itthon. Reggel babaúszás, aztán fogászat, aztán Levit leparkoltam a tesóméknál, visszajöttem Liliért az oviba, aztán vissza Leviért, mert Lili ott akart játszani. Újabban napi 4x megteszem a Kecskemét Lajosmizse távolságot. És mától nem jár Lili angolra, vagyis a kecskemétire nem. 4 év után besokallt, csak az ovisra akar, én meg nem erőltetem.
Ja, Levi pénteken az egyik, ma a másik nagypapájától sírt. Vagyis pénteken fürdettem anyuéknál, anyu még dolgozott, csak a nagypapa volt ott. Kimentem a törölközőért, ő meg 20 másodperc alatt akkorát üvöltött, hogy patakokban folyt a könnye. Ma meg a fogorvos alatt hagytam a másik nagypapánál, állítólag ahogy kiléptem az ajtón elkezdett üvölteni, és akkor hagyta abba, mikor fél óra múlva visszamentem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Madaran, én már helyetted is izgulok, hogy milyen lett a teszt:).

Mira remekelt éjszaka, csak 1x kelt fel, fél 4-kor, aztán reggel negyed nyolckor ébredt végleg. Ja, és már fél 7-kor aludt este, tehát 9 (?) órát aludt egyhuzamban! Olyan jól esett...:)

Hmbori, érdekes egy álom:).
Linácska, drukkolok a gyógytornával kapcsolatban!

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok lányok!

Bori, milyen volt az éjszakátok? Remélem, jó :)!
Én nem panaszkodhatok, nagyon jót aludt Emmus.

Nálunk most havaseső szakad, így ma nem hiszem, hogy kimozdulunk :(.

Anna, teszteltél :)?

Kép
angelita

Anna na mi van már? Átköltöztél abba a topikba ahova jön az új bb? :lol:

Bori jól leírtam a bót nevét :oops:
Zora is sír a nagymamáéktól, meg a nagypapáéktól, meg a védőnőtől, stb.
Így anyukáméknak meg is mondtam, h tök gáz h sír tölük, mert nem nagyon jönnek hozzánk. :cry:

Zora átállt a 4 órás evésre és a teljes napunkat újra kell rendszerezeni, főleg a séta részét.

Szegénykémnek az innye annyira viszket már, h a cumit rágcsálja, nagyon sajnálom.

Linácska fog :cry:
Milyen volt a torna?

Angelita havaseső, fúj de utálom :roll:

Nikó, Ti tápiztok ugye? Mit mondott a cicire az orvos? Mert nekünk is volt de az anyatejtől.

Leírnád a pontos nevét az űlésnek amit vetettek?!
Köszi!(eddig nem folytam ebbe a témába annyira bele... :roll: )

Anna ja azt akartam írni, hogy írjatok levelet részletfízetésre. Szfehérváron van a régióközpont, ott hívj fel valakit, azt is elmondják, hogyan kell intézni, meg mit írj a levélbe a gyorshajtással kapcsolatban.

Az OEP-nél eltüntették a papírjaimat a gyedem csúszni fog, :twisted: :twisted: :twisted: 12-től lennék azon :roll: .
Ja a másik szavfájdalmam, h vettünk még októberben Zorának egy fehérarany fülbevalót, kis kövekkel (14.000.-Ft ért/azért írom le mert nem evés volt).
Január 4. beraktuk neki, mert lejárt a 6 hét amivel átszúrták a fülét. Erre a hétvégén kiesett az egyik kő, meg letört belőle egy darab :twisted: .
Most meg újra szedhetem ki a füléből, meg visszacserejavítás...ááááááááááá :twisted: :twisted: :twisted: .

Adri

Kép

Kép
irdab

Ja pleusok mi január elején kezdtük el használni a 4-est mert kifolyt belöle a kakka, meg a psike :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Anna, gyere, már mindenki nagyon izgul, hogy mi lett a teszt eredménye!!!! :lol:

Kép

Kép
dbea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?