Korábban írtam, csak nem engedte elküldeni. Remélem most sikerül.
Sziasztok!
Márti!
Kiestem a pikszisből, elcsábultam és adtam almát 2-3 kanállal Ákosnak.
Ette, de inkább asszem a kanalazás érdekelte, úgyhogy nem csinálok rendszert belőle. Előtte is cici, utána is cici. Éjjel ugyanúgy kel, úgyhogy kb. tényleg annyi, mintha nem is adtam volna neki semmit.
Hát igen, néhány hete én is meghallgattam, hogy anyukák önszántukból miket adtak a 4 hónapos gyereknek enni... Az egyik 6 hónaposan már mindent adott a gyereknek, de tényleg mindent és még engem néztek hülyének hogy szoptatok és nem adok neki se vizet, se teát, csak cicit. Gondolkoztam rajta egy kört, aztán arra jutottam, hogy mindenki azt csinál a gyerekével amit akar. Azt hogy később majd mire lesz allergiás ez miatt, nem lehet előre tudni, de én szánt szándékkal nem akarok ártani a gyerekemnek. Ennyi.
Könyvek:
Vavyan Fable minden mennyiségben. Majdnem az összes könyvét rongyosra olvastam többször is. Harry Potter sorozat, nem tudtam letenni. Amellet hogy imádok olvasni elég előítéletes vagyok és nem szeretem a rossz könyveket, így szinte sosem veszek. Nekem új távlatokat nyitott az e-book. Nyomtatva mégiscsak olcsóbb (főleg hogy a Férjem fénymásolós cégnél dolgozik) mint rendesen megvenni.
Gyermeklélektan: Elkezdtem régebben, de az első részben a majmos dolognál "kiakadtam". Nagyon jó a könyv, viszont ha belegondolok, hogy milyen rossz lehetett a "rossz" csoportba tartozó gyerekek élete, pl. akik anya nélkül nőnek fel, akkor elég rossz kedvem lesz. Viszont tényleg érdekes dolgok vannak benne, amire sosem gondoltam volna.
Winona!
Márti leírt mindent.
A gyerekdoki egy ideig nekem is mondta, hogy adjak tejpépet, gyümit, később főzeléket, merthogy Ákos nagyon nagy baba, de én úgy elengedtem a fülem mellett, mintha nem is mondta volna. Nem érdekel, azt adok neki amit én akarok. Csak cicivel túlélte a kis 8 kilósom, nem fogyott egy dekát sem.
Én úgy tudom, hogy pölö a zöldség levével lehet pépesíteni és/vagy tápszerrel. Cukrot, édesítőszert (az egyik anyuka ezt ad az 1 évesnek) ne rakj bele! Vajat sem. Legyenek natúr dolgok. Alma + krumpli, tápival folyósítva, vagy a krumpli levével és ennyi. Ha nem tetszik neki, próbáld a répát. Édes almát is lehet kapni, az a nagymama fonnyadt almája fajta az (brr... kiráz tőle a hideg, én csak a savanyú almát eszem meg), Ákosnak édeset adtam. (Leginkább azért adtam, mert hoztak ilyen almát nekünk és amennyire utálom, holnapután a szemetesben fog landolni az egész, de a gyereket megszántam, had kapjon már belőle, attól mert ilyen hüle az anyja
). Üvegreszelőn reszeltem pépesre. Nincs egyáltalán tapasztalatom ezen a téren, de én úgy tudom, hogy a babák szeretik a savanyú dolgokat. Nekik még nincsenek előítéleteik, nem tudnak mihez viszonyítani, mi tanítjuk meg nekik a "hülyeséget", hogy melyik kaja savanyú, büdös, keserű, nem finom (álá Gyermeklélektan). Próbálj majd idővel ki nála mindent, úgyis Ő dönti el mit akar megenni.
Sziszi!
Sajnálom a mamát.
Tragédia ami nálatok az egészségügyben van. Rékucnak jobbulást!