Új privát üzeneted érkezett!

Adri: csak itt a környékünkön sétálunk, ha ilyen rossz idő van. Tegnap például egy közeli utcán sétáltam fel és alá, kb nyolcszor :lol: Jó hosszú az utca :lol: Jó időben a József Attila lakótelepen szoktunk sétálni, az Üllői út túloldalán, ott sok park van, meg be is tudok vásárolni, ha úgy adódik.

Azt nem is írtam, hogy Marci a karácsonyra kapott textilkönytől szinte sokkot kapott :lol: Ha már meglátja elkezd szinte remegni a keze, hogy megfoghassa, elkezdi gyűrögetni, a szájába tömi, aztán ha el akarom venni, hogy pl menjünk pelust cserélni, sírva fakad és kapkod utána... :shock: Nem tudom ez normális-e...

Tejmentes lányok: most olvastam a Babapatikában, hogy megjelent egy tej- és tojásmentes ételeket tartalmazó receptkönyv, ahonnan állítólag az is kiderül, hogy hogyan lehet kolbászos rántottát csinálni tojás nélkül. Hát kíváncsi vagyok, megrendeltem, majd beszámolok, hogy milyen.

Kép

Kép
dbea

Jó azoknak, akik minden nap ki tudnak menni, mi van, hogy két-három napig bent csücsülünk.

Mutasd már meg azt a textilkönyvet!!!! :lol:

Tojásmentes rántotta? :shock: Jó kis reklám a könyvnek...erre mindenki kíváncsi :P

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Sziasztok!

Tegnap írtam egy csomót, de sajna elszállt... :(

Amikre emlékszem:

K-vitamin: védőnőnk egyetlen jó és hasznos tanácsa, hogy minden hónapban Betti születésnapján adjuk be, így talán nem felejtjük el. Igaza lett, mert eddig mindig beugrott. Az első doboz már elfogyott, a doki mondta, hogy amíg csak szopizik, addig adjunk neki, így elkezdtük a 2. dobozt is. Megkérdezem majd, hogy már a hozzátáplálás idején is abba kell-e hagyni?

Fürdetés: nálunk egyre küzdelmesebb, mert Betti igencsak viháncol a kiskádban, keze-lába meg sem áll! :roll: Sajna úszik utána a szoba - túl kicsi a fürdőszobánk, ráadásul zuhanykabinos, így még a kádba történő áttérés sem megoldható. Másnál is megy a vízicsata a babóval? :) Esetleg valami ötlet, hogyan lehetne a rúgkapálás fröcskölésmentes?

Bébizene: nagyon jó hatással van Bettire. Egyből elcsendesedik, amint meghallja. (Csak hallja meg a nagy kiabálások és sikongatások között!!! :lol: ) Sőt, néha énekel is hozzá - nagyon cuki, tegnap fel is vettem telefonnal, hihetetlen!!! Persze még nem tiszta dallamokat dúdol, de lehet hallani, hogy különböző hangszínekkel próbálkozik.

A PET-palack nálunk is nagyon érdekli Bettit. De én még nem adom oda neki, csak a közelébe teszem, hogy nézegesse, meg lötykölgetem benne neki a vizet. Imádja.

Sissi, nagyon boldog első névnapot Atinak!!!

Irdab, tyű, milyen hatalmas Zora!!! :shock: Nagyon hosszú, hány centi? Betti is szokott keresztbe fordulni az ágyon, de ő még pont elfér - és ő is szeret hason lenni, még akkor is, ha a fejét beveri a zenélő-forgó lelógó állatkáiba...

Annetto, Matyi is rendesen megnyúlt! Milyen jól áll neki ez a body!
A Mátyás névvel kapcsolatban - várd csak ki, nagyobb (8-10 éves) korában, milyen lesz! (A férjem is Mátyás, ő egy átkozott rossz gyerek volt, minden nap érte valami baleset... Kívánom, hogy ez ne történjen meg a Te Matyiddal!!!) :evil:

Oui, grat az átforduláshoz! :) Most csinálta először?

(Folyt, megyek pelusozni...)

Kép

Kép
hmbori

Oui, nekem is egyből az tűnt fel Mirán, hogy milyen szép hosszú lába van!! :D

Dbea, unokatesómék a József A. lakótelepen laknak... Most ment bölcsibe a kisfiú, de eddig ők is ott rótták a köröket. :) (Előtte egyébként ők is az Üllői út túloldalán laktak, a Bihari úti ltp-en...) Így már nem tudlak összehozni titeket. :( :)
A tojásmentes rántotta engem is nagyon érdekelne - csak elvben.

Egyébként a mi éjszakánk is rosszul telt. Visszatért Betti a 3 óránkénti kajára: este fél8, fél12, 4, 7... :roll: Meg most napközben sem bírja ki a 4-5 órát, mint eddig. Vagy fejlődési ugrás, vagy itt az ideje a hozzátápinak...

Ja, tegnap még írtam az alma-barack mix-ről: az alma fog, a barack hajt, így egy optimális arányban keverve nem befolyásolná a dolgokat. :) Persze először csak külön-külön kell tesztelni, hogy hogy vélekednek róla a babókák.

És itt egy hasznos oldal:
http://www.kismamablog.hu/konyv/babaszakacskonyv.pdf

Linácska, köszi az infót a bibiről - megnyugtattál.

Hú, Noki, Te aztán elmehetnél hivatásos pelus-tesztelőnek! :shock: :lol: Ennyifélét kipróbálni!? Köszi, hogy megosztottad velünk a tapasztalokat!
Mi nem adatunk be más oltást Bettinek, csak a kötelezőket.

Képzeljétek: tegnap óta GYED-en vagyok! Lejárt a 168 nap, a tgyás ideje! :( Hát így telik az idő! Legközelebb 2 év múlva jövök hasonló bejelentéssel: lejárt a GYED, GYES-en vagyok... :lol: Kivéve, ha közben ismét kopogtat a gólya... 8) Vagy attól függetlenül Betti után kapom, amit kell, az új kistesó után pedig újra tgyás, GYED, GYES?

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok lányok!

Jó sokat írtatok ma, igyekszem visszaolvasni, de először én is teszek fel egy mai mosolyt :).

Kép

Kép
angelita

Sikerült is visszaolvasni, jót szundít Emmusom, már egy bő órája alszik, ilyet délután nagyon ritkán csinál.

Noki, a meningococcus elleni vakcinát Emma is 5 hónaposan fogja megkapni, a gyerekorvos írja fel (valamennyi támogatás van rajta, de nem ingyenes, kb. 2000 Ft), mi már kiváltottuk. A pneumococcus elleni ingyenes, ez 2 oltásból áll, Emma a 2. és 4. hónapban kapta meg.

Nekünk most nagyon jó éjszakánk volt (gyorsan le is kopogom!), 20 órától reggel 7-ig aludt Emmus egyhuzamban. El bírnám viselni, ha minden éjjelünk ilyen lenne :)!
Séta: mi is kimegyünk 1-1 órára minden nap, ha nagyon havas az út, akkor a teraszon alszik babszi, de ha lehet, akkor kimegyünk és le-föl sétálunk az utcánkban. Van kísérőnk is, egy utcabeli vizsla mindig csatlakozik hozzánk :). (Persze szoktam neki adni kajcsit is, szóval nem éppen önzetlen a ragaszkodása :) )

Nagyon szuperek a fotók, Zora már igazi komoly nagylány :)! Mira tényleg manökenalkat :)! Matyi pedig nagy kópé lehet, látszik a képen is :)!
Még adós vagyok a bodys képpel, én is hozom hamarosan!

Kép
angelita

Sissi, én is Boldog Névnapot kívánok Atinak :)!

Bori, már én is számolgattam a napokat, nekem is hamarosan aktuális a gyed, a köv. héten töltöm is ki a papírokat! Tényleg hihetetlen gyorsan telnek a hetek, hónapok!

Mostantól ritkábban tudjuk majd mérni Emmust, a védőnénink visszakérte a mérleget, egy újszülött baba kapta most meg. Nekik nagyobb szükségük van rá, az tuti, Emmám már nem fog elfogyni, az tuti :).

Végre dűlőre jutottunk autósülés-ügyben, nekünk is Concord Ultimax lesz, hétfőre ígérték a kiszállítást. Megírom majd, hogy tetszik Emmának :).

Kép
angelita

Sziasztok!

Este jovok olvasni, csak most megtalaltam az infot a babauszasrol amirol a multkor irtam. Szoval nem Erzsbeten van, hanem Kobanyan, ami nekem jo hir, mert nincs autonk igy Ujpest messze lett volna.

Itt a link rola: http://babauszas.info.hu/

Es itt van helyileg az uszoda: http://maps.google.co.uk/maps?hl=en&tab=wl

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Bakker nem jo a masodik link... Bocsi. :oops:

Orew

orew

Angelita, milyen szép Emma!!! Várjuk az egyenruhás képet is! :)
Jól látom, hogy neki is van rongyikája? Szereti? (Bettinek is van, de őt nem érdekli, sokkal jobban szereti a textilpelusokat és a takaróit gyűrkészni...)
De jó, hogy elhatároztátok magatokat autósülés ügyében! És a választás is szuper! Milyen színű lesz? Újat vesztek vagy használtat?

Orew, köszi a linket!
Azon csodálkozom, hogy írják, hogy babástul lehet szaunázni. :roll: Biztos, hogy ilyen kicsi babóknak nem árt az a nagyon nagy meleg?

Kép

Kép
hmbori

Bori, tgyás csak akkor jár újra, ha a 2 gyerkőc között visszamész dolgozni.

Kép
Kép
Kép
oui

dbea,
én meg a Bihari úti lakóteleppel szemben dolgoztam, a Telekom oktatási igazgatóságán a Zágráb hotel épületében :lol:

Hmbori
Jó is lenne, amit írtál, hogy Betti után kapod ami jár, meg a tesó után is, de sajnos ez csak ikreknél működik, hogy két ellátást kapsz, de azt is csak GYES-ből, viszont 6 éves korukig. Ha 3 éven belül szülsz, akkor választani kell, hogy melyik gyerek után kéred az ellátást. Abszolút igazságtalan szerintem. Ha 3 év vagy nagyobb korkülönbséggel, akkor meg ugye külön-külön, de megkapod mind a két gyerek után.
Ma beszéltem a TB ügyintézőnkkel, elszomorodtam, hogy hiába vállalnánk 3. gyereket, táppénzre meg TGYÁS-ra akkor is csak a minimálbér kétszerese után lennék jogosult, nem a fizetésem alapján. Na ez nekem havi -150eFt, úgyhogy nekem is pár nap, és vége a jóvilágnak :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Angelita,kakink már szerencsére van naponta 1-2x.Tegnap 3x is volt.Igazándiból a szelek jönnek nehezen. :cry: :cry: És ez bántja....
Emma baba is egy kis gyönyörűség :)

Tegnap este már nagyon ki voltam.Átvittem a saját szobájába és hagytam sírni,de nem tudom menny ideig sírt.Aztán csend lett és vmennyi idő után megint sírás,akkor már nem bírtam és visszavittem hozzánk :oops: Ez már hajnali 3kor volt.Pedig lehet a sírni hagyom dolog lenne a megoldás,de egyenlőre nem vok képes rá.De mi már 2 hónapja éjszakázunk :? :cry: Szóval tiszta zombi vok.

Oltások:mi szinte mindent beadatunk,Luca is sokat megkapott.Én mindig kikérem a doki néni véleményét...

Pelenka,liberót használunk,az bevált...Zsombinak most ép huggies van,mert nem volt libero a rossmannba amikor mentem.

Oui,nagyon csini Mira :) Tényleg feltűnően szép hosszú a lábacskája. :)

Irdab,Zora is egy kis tündérke :) Mekkora kiságyatok van?120*60as?Nekünk 140*70es átalakíthatós van.Mi pont ezért választottuk ezt,hogy ne nőjje ki olyan hamar :wink: De nincs kihasználva egyáltalán...
Nagyon kis figyelmes :) Tényleg nem nagyon tetszett neki az első almácska,de utána rájött,hogy mi a finom :wink:

Gyed:lassan nekem is be kell adni sztem....

Hmbori,2 gyerkőcnél csak a kisebbikre kapod a pénzt.

Anetto,Matyika is nagyon édes :) Milyen kis vastag combocskás: )

Megyek,mert fürdés következik lassan,jelzett a kisfickó :wink:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Köszönjük a névnapi köszöntéseket :D :D

Lina: fejlődésneurológiára küldtek? Ha igen én ott voltam Atival a Margit kh-ban. Neki az agyát néztek ill.hogy miket csinál. Persze nála a korrigált érték számitott főleg,hogy akkor még meg sem születet volna.

Képekj a gyerköcökről nagyon jóóók!!!

Oltás: mi Márknak beadattuk a prevenart az agyhártyagyulladás ellenit és a barányhimlő ellenit.Ati hétfőn kapoja a prevenar 1. részét.

Nekünk éjszakák szupik igaz éjfélkor felébredt és játszott majd adtam neki tejcsit és aludt kb 1/4 8ig.Akkor is arra ébredtem,hogy bezsélget és játszik még nem volt éhes.
Tegnap mértem 6010gr,.
Vendég

Sissi,
síma neurológiára küldtek, vagyis pontosabban gyermekneurológiára. A Heim Pálba kértem időpontot, február 11-re kaptunk csak. Az orvosom javasolta a Bethesdát meg a Sote Gyerekklinikát is, lehet, hogy bepróbálkozom, hátha van előbb időpont. Elvinném én magánban is, de fogalmam sincs kihez, ebben (szerencsére) nagyon nem vagyok járatos.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Attikának boldog első névnapot!!!!!!!!!!!!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Képzeljétek nálunk a doki teljesen elképedt, hogy Mo-on még ilyenkor adják a K-vitamint. Hát ezt én nem értem. Azt mondta, hogy itt csak háromszor, amikor megszületnek, ill. egy hetesen és 30 naposan vagy mi....szóval nem adott.

Nem tudtuk megmérni Matyit. Mindkettő kapott most oltást, örültem, hogy nem kavarok össze egy nadrágot egy sapkával a nagy ijedtség közepette.

anettoo

Sziasztok!

Alig várom, hogy vihessem úszni Zarát.:) Ő is csapkodja a vizet. Én mondjuk nem bánom, inkább vele együtt játszom. :) Meg kitaláltam neki egy bolond mondókát amit mondogatok abban a ritmusban ahogy csapkod. :)

Egy kicsit aggódom, mert ugye ő már átfordult mind a két irányba (hasról-hátra,hátról-hasra), de most egy ideje nem csinálja egyiket sem. Akkor csinálta egy párszor különböző napokon, de most egyáltalán nem. Mondjuk legalább végre elvan hason is, akár percekig is. Ja és néha már a járókában is eljátszogat akár egy órán át is. Odahúzza magához a játékait, megrágcsálja, nézegeti, rázogatja őket.

A GYED-et mi alapján kapjuk? És azt nem tudjátok, hogy ha a cég TB kifizetőhely, tehát a TGYÁS-t is ők fizették akkor a GYED-et is ők fogják? Sajnos fogalmam sincs az ilyesmiről, pedig igazán utánajárhattam volna. Mondjuk én az ilyen hivatali dolgoktól mindig stresszes leszek... :oops: :roll:

Várom már a hozzátáplálást is. Szeretnék neki főzni majd. Nagyon szeretek főzni. :)

Dbea: Tegnap elfelejtettem írni, hogy Pestszentlőrincen lakunk ami Kőbánya-Kispesttől még kifelé van, a reptér felé. :) Az 0-es villamos vonalán, közel a Havanna lakótelephez. :)

Sissi: Atinak nagyon boldog névnapot! :)

Babák nőnek mint a gomba! :) Hihetetlen, hogy nemsokára már mind fél évesek lesznek. Sőt Ati már el is múlt annyi. :)

Üdv,

Orew

orew

Orew,
ha TB kifizetőhely a munkahelyed, akkor még a GYED-et náluk kell intézni. Nekem most postázták a papírokat hozzá, a GYES már mindenképpen MÁK lesz.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Orew: ne izgulj a forgással kapcsolatban.Ati dec 9én fordult először a hátára majd dec 23án a hasára.Kell nekik idő,hogy rájöjjenek. Ati a hátára szuperül forog van hogy álmában megfordul de a hasra fordulást azóta kb 2 szer csinálta.
Vendég

Lina,a neurológián csinálnak vmi vizsgálatot,pontosan nem tudom,hogy miket,és megnézik,hogy mozgásban miket tud Levi,mi megy neki nezehez és azt hogy miért nem ttudja megcsinálni.
Lehet javasolnak majd vmi korai fejlesztést.De sztem aggodalomra semmi ok.
Masszázzsal,tornával szépen ki lehet lazítani a feszült izmait.
És ha tudod akkor mindennap tornáztasd Levit.

Orew,ne aggódj a forgás miatt!:) Nincs még lemaradva Zara!:) Mikor kezditek majd az úszást?

Sissi,nagyon sok bolodg névanpot Atinak,utólag is!:)

Képzeljétek éjszaka nem volt órákon át tartó üvöltés,csak evett és visszaaludt.viszont ami aggaszt az az,hogy a hasán.hiába tezsem már hátra,vagy oldalra átfordul...Remélem nem lesz gond,mert légzésfigyelőnk az nincs :?

Kép
Kép
tundi24

sissi:
Boldog nevnapot Atinak!!!

linacska:
Neurologian mi itt a keruletben voltunk. Itt egy nagyon nagyon aranyos es nagyon jo hiru neurologus van. Dr Szabó Tünde. Majd jovo heten kell visszamennem hozza kontrollra. A gyerkoc mozgasat nezte, meg azt, hogy milyenek a reflexei... Abszolut nem kell tole megijedni. O tett javaslatot a Deveny tornara, ezert jar hozzank ki egy lany tornaztatni Robit heti ketszer meg most is. Talan jovo hettol mar eleg lesz heti 1x.
A tornaztatas sokat segit szerintem is, jobb minel elobb elkezdeni. Esetleg, amig eljutsz neurologiara, addig egy devenyessel mar megnezetheted (akkor hamarabb el tudja kezdeni kezelni), nekem ezugyben nagyon jo a tapasztalatom. Aki Robit tornaztatja nagyon profin felmerte es folyamataosan ellenorzi az allapotat. :)
A Heim Palban nem szurtek ki nala mozgas vagy tonus elterest a SIDS szuresen? Robit ott szurtek ki anno es meg azota is jarunk oda is kontrollra ezugyben. Ott is kaptunk es kapunk folyamatosan tanacsot, hogy mit csinaljak a Deveny torna mellett itthon vele napi szinten. Sajnos nem mindig jut ra eleg idom, de azert igyekszem mindig jol atmozgatni ot.

mozgas:
Robi is eloszor hasrol fordult hatra, mar tobb, mint egy honapja. Aztan most 27-en fordult egyszer hatrol hasra. A gyogytornasz szerint a hatrol hasra fordulas jo ha elobb van, az a teljesen normalis menet... :roll: Ma reggel volt az elso alkalom, hogy hasra tettem le, de reggel haton talaltam ebredten es nem is vettem eszre mikor fodult megh :P

Tali:
Februar 2 kedd vagy februar 4 csutortok lenne nektek jobb?

baratodildi

Ildi,
mikor mi voltunk szabin volt a gyógytornász, így nem nézte meg senki Levi mozgását SIDS szűrésen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ildi: nekünk a tali elvben rendben van :lol: A dátum mindegy.

Képzeljétek jövőhét végére, ha minden igaz lesz autónk :lol: Így már nem leszünk Marcival idekötve a környékhez, elmehetünk sétálni bárhová :lol: :lol:

Gyorsan meg is néztem, hogy ahová még terhesen jártam jógázni, mikor van a baba-mama jóga, úgyhogy szerintem szerdánként el fogunk járni.

Péntekenként pedig terveim szerint bejárunk a ix. kerületi művelődési házba a Ringatóra. Volt már valaki ilyenen? Szerintem jópofa lehet, és közben még sétálunk is egyet. :lol:

Tündi: lehet, hogy eddig azért nem aludt mert nem szeretett a hátán lenni? De legalább volt egy jó éjszakátok :lol: :lol: Még sok ilyet kívánok!!

Nálunk Marci éjjel oldalra fordult álmában, felhúzta a lábát, szóval felvette a magzati pózt :lol: Aranyos kis gombóc volt, viszont beriasztott a légzésfigyelő :shock: Hát ilyenkor frászt tudok kapni, mikor az éjszaka közepén meghallom a pittyenést. Aztán még egy pittyenés volt, majd elkezdett riasztani. Marci valószínűleg felébredt rá, mert mielőtt odaértünk volna abba is maradt a sípolás. Ilyenkor soha nem tudom, hogy tényleg kimaradt a légzése vagy nem érzékelte az oldaltfekvés miatt???

Képzeljétek, lehet, hogy rájöttem a gondra Marci alvása körül. Eddig mindig úgy aludt el, hogy szopizta az ujját. Ezt a szokását elhagyta, nem tudtuk miért, de valószínűleg ezért nem tudott elaludni. (Mondjuk én arra tippelnék, hogy már viszket az ínye, mert mindent megharapdál, és a saját ujját nem esett annyira jól harapdálni, így inkább nem is teszi). Úgyhogy most úgy alszunk, hogy besötétítek Marcinál és bekapcsolom neki az Inforádiót. :lol: Eddig mindig igyekeztem csöndben lenni, míg Marcus aludt, de ezek szerint neki inkább zaj kell, ott meg úgyis mindig híreket mondanak, úgyhogy elég monoton.
Ennek köszönhetően tegnap délután másfél órát aludt egyhuzamban. Csak ámultam-bámultam :lol: :lol: :lol:

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Éjszaka nekünk is jól telt, kelt 2- kor, evett és ekkor a kiságyába tettem vissza, és aludt ott is fél 7 ig :shock: , majd szopi, és mellettem fél 9ig.
Dokibácsi volt ma, kaksiminta ment az ántsz-be.

IQ világbajnok védőnéni is megjelent, persze mikor altattam a gyereket :twisted: .
Komolyan ha nem lennétek, ettől a nőtől semmi újat nem tudtam meg :twisted:

orew: Zora 2 hónaposan 1x átfordult hasról hátra, nah azóta sem, de hátrol hasra mostmár folyamatosan.

Sissi Atikának nagyon sok boldog névnapot.

Linácska ne aggódj, jártok úszásra is szerintem az is nagyon sokat fejleszt, de szerintem nem lesz gond ahogy a lányok is mondták. Habár én tökre nem értek hozzá :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab

Tündi Zorának kicsi ágya van, nem mértem, de szerintem a kisebb, Ikeás, kaptuk.
De látod, h nem nagyon fér el benne a gyerek :cry: , majd a másodiknál tapasztaltabb leszek.
Amúgy Zora 7610 g volt vasárnap, meg 67 cm.
felkelt

Adri

Kép

Kép
irdab

De a 72 rucik jók most rá.

Anettoo 2 gyerek 2 oltsás, le a kalappal elötted :lol:

dbea és Vekerle messze van töletek, az jó környék ott jókat lehetne sétálni.

Ma itt szakad az eső, így lehet nem megyünk sétálni :?

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Tündi: Két hét múlva kell vinnem Zarát méretni, szerintem akkor kitöltetem vele a papírt ami kell ahhoz, hogy vihessem úszni, aztán nekilátunk. :) Szerintem mi szombatonként fogunk járni, mert nekem a szerda este 6tól 7ig túl későn van. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy tetszik majd neki. :)
Örülök, hogy hosszú idő után végre volt egy jó éjszakátok.
Én azt olvastam, hogy amikor már maguktól fordulnak éjszaka akármerre is, mert nekik úgy kényelmes akkor már biztonságos nekik úgy az a pozíció. Zara tegnap este az oldalára fordulva aludt el és egyre többször csinálja ezt.

Linácska: Köszi a segítséget. :)

Úgy látszik Zara marad a vékony de hosszú baba kategóriában. :) Ő most kedden volt 6050gramm és 65centi. :) Vicces, hogy Levi több mint 2 kilóval nehezebb, de csak 2,5 centivel hosszabb. Ő olyan igazi stramm férfias alkat már most is. Zara meg olyan kis törékeny. :)

Igyekszem feltenni egy pár képet nemsokára. :)

Üdv,

Orew

orew

Tegnap találtam ezt az oldalt...

http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx

Mit ne mondjak ledöbbentem, hogy ha itthon akarnék maradni Zara 3 éves koráig akkor 2 éves kora után kb 25 ezer forintot kapnék egy évig... Ez hihetetlenül kevés. És így akarják, hogy 3-4 gyereket is vállaljon egy család??? És ugye mi még viszonylag jó helyzetben vagyunk, mert egyikünk sem keres rosszul egyébként. Mondjuk nekünk meg saját lakásunk meg autónk nincs... Albérletezünk.
Jó lenne megvenni a lakást ahol lakunk, mert nekünk áron alul eladná a tulaj, csak sajnos nincs félretett pénzünk és nem is hiszem, hogy most az új szabályok szerint kapnánk hitelt... :(

Orew

orew

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Orew

orew

Orew :lol: Zara kisasszony gyönyörűséges!!!!

fordulás: nálunk semerre sem. Viszont Zsigi már több mint 7 kiló és 73cm!! :shock: :shock: A nagyobb babák meg később szoktak mindent csinálni. Úgyhogy egyelőre nyugodt vagyok. Egyébként is azt olvastam, hogy 6 hós korukig illik fordulgatni.

Anettoo :lol: hát, nem tom, hgoy az arcra felírt kence szteroidos-e, mert gyógyszertári kutymász... Az is lehet? Viszont napi egyszer kell csak bekenni vele, és már mára gyönyörű lett!

Adri :lol: mi azért mentünk egyet délelőtt sétizni (kb egy órát csak), de már akkor esett ez a ramatyság.....brrr!

ja, és azt akartam még írni, hogy az alvászavar a légzésfigyelőtől is lehet, a Duna tv-n hallottam!!! Sugárzik ugyanis... Mi nem használtunk soha, és nem is volt gond egyáltalán.
Úgyhogy.
Tündi :lol: ne aggódj miatta!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

:?: :?: :?: uszis kérdések:
Ja, azt akartam még kérdezni, hogy az úszásnál mit adtatok a béjbikre??????????????? Úszópelus csak?????? vagy kell rá bugyika is???
jövő héten mi is elnéznénk az itteni usziba... :roll: és egy kicsit aggódom, mi lesz...
mennyi idő lehetnek bent először, egyszerre???? Ti mennyit voltatok? többször is bevittétek, akkor csere és másik úszópelenka vagy hogy???

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Madaran: Az uszoda ahova viszem majd Zarát árul direkt babákra való úszónadrágot amiből nem folyik ki se pisi, se kaki a vízbe. Ráadásul én direkt babaúszásra viszem ami szervezett óra. 45 perces egy-egy óra, ebből 5 perc szárazföldi bemelegítés és a végén van játék is. Az hogy máshol ez hogy megy sajnos nem tudom. :( :oops: :roll:

Orew

orew

Sziasztok!
Vagyogatok én is,csak lustán...

Madaran!
Zsigi ráér még a forgással,de ne fogd a súlyára.
A Szabi majd 4kilósan született 2hósan tuti 6kiló volt,4hósan ő is 7körül,6hósan 8kiló felett.4,5hósan kezdett forogni pár hét múlva vissza is fordult a hasáról a hátára 7hósan elkezdett négykézlábazni,felülni felállni.
SZóval a nagy súly nem akadály :lol:
viszont kb 16hósan kezdett járni,addig négykézláb ment az utcán is :lol:

Én a Szabira az úszópelusra mindig adtam egy fürdőnacit,biztos ami biztos alapon..

Orew!Nagyon édes Zora :)

mimi12

Érdekes, hogy mindig akkor van pangás itt a fórumon amikor tudok jönni rendszeresebben. :)

Orew

orew

Orew: azért ne add fel, gyere csak ilyen sűrűn :lol:

Felteszem megint a textilkönyves képet, valaki kérdezte milyen:
Kép

Kicsit izgulok milyen lesz a hétvége alvás szempontjából :oops: (Én mindent túlizgulok, már látom...)

A férjem el akar menni síelni március közepén. Én nem vagyok oda az ötletért egyáltalán, 8-9 óra az út, szerintem nem egy hat és fél hónapos babának való még. Arról nem is beszélve, hogy mi van, ha nagyon hideg van, akkor nem szívesen sétálnék Marcival kint. Babakocsit nem is nagyon lehet ott tologatni, mert baromi nagy hó van, és akkor tartanánk a hozzátáplálás elején, félek, hogy az utazás bezavarna. Szerintetek? (A férjem szerint Marcinak jót tenne a friss levegő, mondjuk ebben tényleg igaza van, mert ott aztán harapni lehet a levegőt)
Egyébként így néz ki, ahová mennénk:
Kép
És tavaly ekkora hó volt:
Kép

Tündi: milyen volt a mostani éjszaka? Gondoltam rátok, hogy hátha megint jól sikerült.

Aki volt babauszin majd jön egy részletes beszámolóval??? :lol: Előtte betettétek a gyerkőcöket a nagy kádba vagy a kiskád után rögtön a nagy medence??

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Nektek is levagja szegeny Zaram felet ez a hulye internet vagy a forum esetleg? :(

Dbea: Nem hiszem, hogy gond lenne az utazassal. :) Lehet, hogy a jo levegotol az etvagya is megjobb lenne Marcinak es konnyebb is lenne kiprobaltatni vele az uj izeket.
Mi is marciusban tervezunk menni megint Birmingham-be, mert akkor lesz Zara noverenek, Dana-nak a szuletesnapja es szeretnenk vele unnepelni.

Baratodildi: Tegnap meg azelott is elfelejtettem irni, hogy nekunk mindegy melyik napon lesz a talalkozo, mert tulajdonkeppen raerunk barmikor. Nem igazan van fix programunk sose. :)

Udv,

Orew

orew

Sziasztok lányok!

Orsi, néztem is, hogy milyen művészi fotókat teszel fel a kislányodról :)!

Bea, utazással kapcsolatban nehéz tanácsot adni, ezt tényleg csak Te/Ti tudjátok eldönteni. Én még félnék hosszabb távra kimozdulni Emmával, de mi még nem is utaztunk sehova mióta megszületett, ti pedig már voltatok hosszú hétvégézni (jól emlékszem, ugye?), így ti bátrabbak és tapasztaltabbak vagytok ezen a téren :).

Most megyek almát reszelni, kemény 1,5 óra alvás után felébredt babóca :).

Kép
angelita

Bori, az autósüléssel kapcsolatban még nem válaszoltam: újonnan vesszük, találtam a neten jó áron, viszont a szállítási költség sajnos nagyon megdobja, így majdnem ott vagyunk, mintha a Brendonban vennénk... Mindenesetre így legalább olyan színű lesz, amilyet szeretnék (cherry fantázianevű árnyalat, bordós-pirosas színek vannak benne) és végre megoldódik ez a kérdés :).

Kép
angelita

Balázs már igencsak foglalkoztat engem, nem nagyon lehet őt csak úgy otthagyni :)

Mi is belevágtunk egy lakáseladásba, hát ne tudjátok meg mennyi kutyaütő ingatlanos van! Lassan odáig jutunk, hogy inkább ne is árulja egyik sem, majd én hirdetem. Tisztelet a kivételnek, de van aki egy mondatban kétszer is hazudott... :( Jó lenne, ha hamar elmenne a lakás, szerintem nagyon jó áron adjuk.

Bea, a rávennéd magad az utazásra, javaslom neked ezt: http://www.minimano.hu/kolcsonzes/18/si ... csira.html
Mi kipróbáltuk, szuper! Nem tudom ti hva készültök, ahol mi voltunk,ott zárt kabinbos felvonó is volt, abba fel tudtuk vinni a babakocsit a hegy tetejére a hüttéhez. :wink:
Vendég

Madaran,
Zsigi az oldalára tud fordulni? Mert nálunk sem az a gond, hogy Levi nem fordul hasra, azzal még fél éves koráig ráérne, hanem az, hogy az oldalára sem tud, elvileg 4 hónaposan odáig azért illene eljutni.
A barátnőm lánya fél évesen már 9 kiló környékén volt, és akkor már felállt, és 9 hónaposan elindult. Az tuti, hogy egy évesen több volt, mint 12 kiló. Most 10 éves lesz, és olyan kis vékony, hogy csak na.
Úszásnál mi csak úszópelust használunk, akartam venni egy kis úszógatyát, de 110-es volt a legkisebb ott, ahol voltam.

Dbea,
én tuti mennék. Nekünk pl. a védőnő első mondatai egyike az volt, mikor kijött látogatni, hogy a baba jött a családba, és igenis meg kell tanulnia alkalmazkodni a család ritmusához. Mi pl. menős család vagyunk, Lili is ebbe nőtt bele, 2,5 hónaposan már 5 napra mentünk vele Sopronba. Levivel is most 8 napra mentünk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Madaran:mi is a jövőhéten kezdjük el a babaúszást. Nagyon szuper a tanárnénink mert mindenkinek elküldte e-mail-ben az anyagot és minden fontos infót hogy mire számíthatunk. Úszó pelusra itt kötelező a bélelt kis úszó nadrág biztos ami biztos alapon. Egy hónapban négy alkalmmal megyünk minden héten csütörtökön, 30 perc egy foglalkozás és a 4 alkalmas bérlet ára 6000Ft.

Máshol mennyibe kerül? Én ezt a 6 ezret soknak tartom.

Hajnus mozgásával én sem vagyok elégedett de még nem parázok mert azt mondta a védőnő hogy 6 hónapos korában fogja kérdezni hogy mit tud és mit nem.
Oldalára fordul, felöltözve ritkán de ha leveszem a pelusát azonnal.
Hasra fordulást teljesen magától kb. 4x egymás után csinálta ez volt 2009. utolsó napján anyukáméknál pelus nélkül.
Egyébként biztos van abban valami hogy a nehezebb babák nehezebben mozognak mert Hajnus is tök meztelen sok mindenre képes mint felöltözve.

Na lépek felmosni a nappalit, apa rendes volt felporszívózott.
Vendég

Piroska,
ne sokalld a 6000Ft-ot, az 1500/alkalom, nekünk 1800. Még Lilivel négy éve volt 1500 Kecskeméten.
Amúgy amit írsz, azt én is észrevettem, hogy ruha nélkül ügyesebb Levi, de oldalra még úgysem fordul, csak jobban fel tudja emelni a lábát.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska:szerintem próbáljatok minnél többet meztelenkedni mi is szoktunk naponta legalább 2x.

Akartam még írni hogy a férjem egyik munkatársa mesélte hogy ők is járnak olyan tornára amiről feljebb írtatok és mondjuk ott nem ajánlották az úszást. Azért mert vannak olyan mozgásformák amiket a babáknak x idő után elkéne hagyniuk de mivel járnak úszásra és ott állandóan azt a mozgást cselekszik így ezt késleltetik.

Érdekes :roll:
Én erre azt mondtam hogy mindennek van jó és rossz oldala.
Vendég

Lányok,sztem azért a legtöbb esetben nem kell aggódni a mozgás miatt.Vannak luszácskább babócák,de hát mi felnőttek sem vagyunk egyformák.
Persze aki érzi,hogy a 2oldal nem azonos,vagy vhol feszesebbek az izmok azt érdemes megmutatni,de ezek a dolgok nagyon jól fejleszthetők.Ne tessék aggódni!
Mondom én aki feszt a mozgásukat nézem..de ez szakmai ártalom :oops: :oops:

Dbea,köszike viszonylag elég jól aludtunk.De este és éjszaka 1x kellett tápi adni Zsombinak.Nem tudom egyik napról a másikra hova lett a tejem :roll: Napközben oké,de esteére kifogy....érdekes..lehet mi is nekilátunk a hozzátápinak,de addig kap egy kis tápikát.
Én is elmennék.mi is a menőkés családok közé tartozunk,de sztem ez nem baj.Meg kell szoknia ezt az életvitelt! :wink: Gyönyörű helyen voltatok. :D Szép nagy szemei vannak Marcinak :) Klassz a kis könyvecske.

Piroska,a 6000ft abszolút nem sok.Nálunk a 4 alkalmas bérlet 7600ft,ha alkalmanként fizetünk akkor pedig 2000ft.

Lina,Luca úszós gatyója Brendos volt,a másik meg a baby outlet-ben lett véve.

Anna,szervezett babaúszásra mennétek vagy csak úgy levinnéd az usziba?Azt azért nem ajánlanám,mert a víz hőfoka valószínűleg nem lesz megfelelő Zsiginek.
Nálunk az úszós pelusra adni kell egy kis úszónacit.Vagy vannak ezek bélelt nacikák:http://www.brendon.hu/products/ViewDetails/5973?storetype=store&store=58

Cscsi,szurkolok a lakás eladáshoz:) És milyet szeretnétek helyette?

Orew,nálam is féloldalas némelyik kép :( Próbáld meg lekicsinyíteni őket! :)

Kép
Kép
tundi24

Dbea, Beus
Sok boldog névnapot kívánok a fiaitoknak!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Az előbb letöltöttem a Nagy Babaszakácskönyvet.
http://www.kismamablog.hu/konyvhirlevel.html innen

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Tényleg,Marcelloknak boldog névnapot! :)

Piroska,az igaz hogy vannak olyan reflexek,amiknek bizonyos korra el kell múlniuk.De sztem ezt nem befyolásolja az úszás.Kivéve a búvárreflexet....Lucánál a mai napig megvan,de meg sem kottyan neki ha víz éri a fejét,szemét,száját :wink:
Otthon jól lehet gyakrolni a kiskádban ,nagy kádban. :D

Megyek elrakom magam holnapra!:) Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
tundi24

Piroska: Ahova mi jarunk majd ott 2200 forint egy alkalom. Bar gondolom mivel ez Pest itt ez normalis ar. :?

Orew

orew

A babaúszás árakkal kapcsolatban akkor tényleg mi vagyunk a legszerencséssebbek.

Én is megyek, jó éjt mindenkinek!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?