Új privát üzeneted érkezett!

Katica, hát eléggé szerencsétlenre sikerült ez az UH. A lényeg, hogy rendben minden.
lara

Katica szúszááááááááááááááááá

Edit

Kép
ézsóné

Ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!
Nézitek a hiradót? Egy kerepesi csaj az M3-as szélén egy taxis segítségével szült! Hihetetlen! Komolyan! :) Itt potyognak a könnyeim! A csaj állva(!) szülte meg a gyereket!!!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Annyira szeretem a tehetséges embereket. Főleg a jól éneklő pasikat! Elég sokáig voltam kórus tag... :lol: :lol:

Nálunk kb a mikró és a mosógép is internetezhető. (illetve van laptop, asztali és a telefon, de arról nem komálom az írást!)

Kicsit fura, de a nyakamon és az arcomon ha hozzáérek, rettenetesen fájnak az izmok. Nem tudom, mitől lehet, de nagyon rossz!

Plusz mostanáig aludtam. Remélem este még fogok tudni és csak pótolja a szervezetem a kimaradást. Jó lenne tudni, leszek-e még egyben ennél jobb állapotban, vagy ennél csak rosszabb lesz. Akkor nem erőszakolnám magam, ha jövő héten fitt leszek (voltam már hasonlóan ramaty állapotban, de utána meg jobb lett)

Jelenleg 4 agysejtem működik: egy az alvásért, egy az evésért és egy a hisztiért felelős. A maradék ezt a 3-at kapcsolgatja... :roll:
Vendég

Kakti!

Most tudtam meg, hogy a dokim budaörsi. Jó tudni, hogy ha az autópálya szélén félre kell állni, csak rácsörgök, hányas kilométernél álljon meg! (hol vannak a képek????)
Vendég

Ez jó, Nóri! :lol:
Amúgy én is mostanáig aludtam (1 órát, de jó volt).

Képek??? Milyen képek?

Ezek a kóristafiúk csúcsszuperek! :) És ez a kedvenc karácsonyi versem (a Karácsony 12 napja)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Tessék:

Karácsony első napja van,
köszönt és minden jót kíván
egy csíz a csupasz körtefán.

Karácsony második napja van,
két gerle és

Karácsony harmadik napja van,
három veréb-zenész,
két gerle és

Karácsony negyedik napja van,
négy nyafka macska,
három veréb-zenész,
két gerle és

Karácsony ötödik napja van,
öt szélkakas,
négy nyafka macska,
három veréb-zenész,
két gerle és

Karácsony hatodik napja van,
hat tyúkanyó,
öt szélkakas,
négy nyafka macska,
három veréb-zenész,
két gerle és

Karácsony hetedik napja van,
hét hattyú, tolla tiszta hó,
hat tyúkanyó,
öt szélkakas,
négy nyafka macska,
három veréb-zenész,
két gerle és

Karácsony nyolcadik napja van,
nyolc nyúl a vadász oldalán,
hat tyúkanyó,
öt szélkakas,
négy nyafka macska,
három veréb-zenész,
két gerle és

Karácsony kilencedik napja van,
kilenc kötényes kisleány,
hat tyúkanyó,
öt szélkakas,
négy nyafka macska,
három veréb-zenész,
két gerle és

Karácsony tizedik napja van,
tíz tekergő kéményseprő,
hat tyúkanyó,
öt szélkakas,
négy nyafka macska,
három veréb-zenész,
két gerle és

Karácsony tizenegyedik napja van,
tizenegy táncos, tarka úrnő,
tíz tekergő kéményseprő,
hat tyúkanyó,
öt szélkakas,
négy nyafka macska,
három veréb-zenész,
két gerle és

Karácsony tizenkettedik napja van,
tizenkét ugrabugra úr,
tizenegy táncos, tarka úrnő,
tíz tekergő kéményseprő,
hat tyúkanyó,
öt szélkakas,
négy nyafka macska,
három veréb-zenész,
két gerle és

(Tarbay Ede fordítása)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

mézesképek!!!!
Vendég

Ohh, Sorry! :oops:
Minnyá lelövöm őket! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nos ma összefutottam a házból egy csajjal. Egyszerre születtek a nagyobb gyerekeink. Néha találkoztunk a játszón, de aztán Luca bölcsis lett, így kb csak köszönőviszonyban vagyunk.
Kérdezi, hogy bírom. Mondom carul. Aszongya messze még március vége. Hát mondom biztos valakinek, de nekem jó lesz január vége is! :shock: Mert kicsi a hasam! :lol:

Na de ahogy én jártam vele: tavaly télen szinte nem is láttam őt. Március közepén kabát nélkül jött haza az osanból és látjuk apával, gömbölyödik a pocakja. Pár napra rá megyek apáért meg Lucáért a játszóra. Ott a csaj is a kisfiával. Kérdezi, mikor tervezzük a kistesót. Mondom nemsokára. Én kérdezem sokat sejtetően, mennyi idős? Aszongya 3hetes! :shock: :shock: Basszus, mondom ekkora hassal legalább 3-4hónaposnak nézném. Erre ránéz egy babakocsira. (csak apa és ő voltak felnőttek a játszón) Na így derült ki, hogy a gyerek 3hetes, nem a pocak! :lol: :lol:
Vendég

Na lányok, most akkor panaszkodok egy kicsit, ha lehet.
Van egy vizslánk, az eredeti három utolsó túlélője :(
Nagyon úgy néz ki, hogy cukorbeteg és ráadásul most még valami gyulladása is van, úgyhogy 40 fok fölött van a láza. Mit csinál két hülye gazdi? Hát persze, hogy nem hagyja kint a mínusz 15 fokban a lázas kutyát, aki ráadásul kb egy hete alig eszik. Most kinnt bűzlik az én előszobámban, amit tegnap háromszor oda-vissza kitakarítottam :evil:
Ja és persze a wc a folyósó végén van, úgyhogy ha éjszaka pisilni támadna kedvem át kell másznom egy szekrényen és egy vizslán...
Lehet, hogy én vagyok túl érzékeny, de mingyá sírok...
Vendég

Lányok! Ki mit főz/eszik karácsonykor. Meg van már a menü? Én egy kis segítséget szeretnék kérni az enyémhez. Bőrös malachúst/sertéshúst szeretnénk az emberrel csinálni, de még nem csináltunk ilyet. Van tuti receptetek, hogy puha legyen a hús és mégis ropogós a bőre? A receptem szerint sütés előtt sóval, ételízesítő porral és majoránnával bedörzsöljük úgy, hogy a bőrét lehetőleg ne érje. Tűzálló tálba vagy zománcos tepsibe fektetjük, és közepesen meleg sütőben, sörbe mártogatott füstölt szalonnadarabkával kenegetve megsütjük. Az anyós azt mondta, hogy neki még sosem sikerült a malac húst nem cipőtalpra sütni. Ezért még gondolkozom, hogy malac vagy sertés. Vélemények? Felteszem az fw-re ezt a karácsonyi szakácskönyvet, amiben ez a recept is van.

zuzmoo: Örülök, hogy a papa kezd jobban lenni.

zsizell: Nekem pici laptopom van, tudok mellette feküdni. :) Nem szívesen ülnék a nagy géphez. Meg ez nagyon praktikus volt a kórházban, mert belefért a széfbe.

beneildi: Én most elmentettem a te számodat és a Ktc-ét is. Hátha. Ágica később van, vele nem hiszek a közös szobában, meg el is tűnt.

ktc: És hogy tetszett a szép szemű dokink? :wink: Mi Beneildivel remélhetőleg nála fogunk szülni, hacsak nem kell igénybe venni az ügyeletest a gyorsaság miatt.

boruska: Jók lettek a kacsák.

kakti: A taxiban szülős sztorin én is sírtam majdnem. Csak azért nem, mert kimentem.

Felragasztgattam a világítós micimackós figurákat a babaszoba falára. Hát nem lett valami látványos, de aranyosak a figurák.
vicky79
Budapest III. kerület

Hello Csajok! Nem tudok most visszaolvasni, de gondoltam felteszek félkész képeket a műveimről amíg itthon van a fényképezőgép :lol: Kép Kép Kép Kép

És íme a 29+5 pocakfotó mivel én sajna nem tudok feltölteni a gmailre. Megtenné valaki, hogy felteszi helyettem? Előre is köszike. Kép Kép

Holnap jövök, szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Vicky, nekem konkrét receptem nincs, de én nem csak kenegetem, hanem konkrétan sörrel locsolom és szinte abban párolódik a fűszerezett malac. Nekem puha szokott lenni és a bőre átlátszó- ropogos. Ha sietek, akor csak mellé dobálok krumplit, hagymát, foghagymát, s.répát, gyökeret húsleves kockát és így fejezem be a sütést.
Nálunk egyébként elvileg halászlé, töltött káposzta, hüsos saláta és rántott hús lesz. Ha nem rosszalkodik a pocak sütök beiglit.

Reni, nagyon klassz. Üvegmatricának csináltad? Szép poci :D

Xiu, voltatok vele dokinál? Sajna a cukra rosszabodni fog ha gyulladás van a szervezetében. Esetleg ha van otthon amoxicilined...az leviszi a lázát.

Kép
csipike09

Viki!

Én mostanában többször sütöttem bőrös karajt.
Úgy csináltam, hogy Maggi sült hús szaft kockát feloldottam kb 0,5dl olajban meg nyomtam mellé fokhagymát. A húst bevagdostam , de csak a bőrt, a zsírt ne vágd át, mert kiolvad és leesik a bőre. Ha nagyon kemény a bőr, jénaiba kell tenni bőrrel lefelé és forró vizet alá. Utána könnyebb bevágni.

Szóval megkentem ezzel az olajos cuccal. Néhány órát pihenhet is így. Majd kimosott savanyú káposztát tettem a tepsi aljába. Jól besóztam a húst lefedtem alufóliával és kb 230fokon sütöttem egy órát. Közben néha kinyitottam és meglocsoltam forró vízben feloldott sült hús kockás cuccal. 1óra után megfordítottam. Úgy is sült egy órát, de már az alatta levő lével is locsoltam. Na itt kb már vaj puhának kell lennie. Erre figyelj oda, mert különben kemény lesz. Szóval volt, hogy innen még sült egy órát, ha nagy volt a hús. De már csak 180-200fokon. Itt már tuti puha és omlós. Na akkor bőrrel felfele rágrillezek kicsit.
Vendég

csipike: És ehhez mennyi sör kell? 0,5 liter elég szerinted? Én is úgy gondoltam, hogy locsolgatni fogom.

nóri: Neked is köszi a tippet.

Megpróbáljuk megsütni a malackát. Meglátjuk mi lesz belőle.
vicky79
Budapest III. kerület

Zarjaaaa! Gyere mán vissza közénk :lol:

Xien! Egyidősek vagyunk :lol:

Csipi! Ezeket a falra fogom feltenni kétoldalú ragasztóval, hungarocelre vannak festve.

Na tényleg leléptem

Pusza mindenkinek

bellerreni
Eger

Viki!

És ha egy litert sört megveszel, a másik üveg kárba fog veszni??? :lol: :lol:

Nálunk nem szeretik a sörös malacot, de én igen! :D :D

Anyuéknál mindig ugyanaz a menü, mert anyu 14h-ig dolgozik, így csak olyan kaja a jó, ami előző nap előkészíthető.

Menü: tejszínes-sajtos csirke krumplipürével, francia saláta, kaszinótojás és sok sütemény. Nem nagy flanc, de ezt mindenki imádja, így nem kell 20fele főzni. Illetve másnaptól töltött káposzta belefulladásig.

Halat se a nagyanyám, se anyu nem eszi, nem is készíti.

De após meg abban profi, szóval náluk meg sztem az lesz. Meg esetleg rántott hús.

A sütit én sütöm:
linzer lekvárral, pozsonyi kifli mákos-diós-gesztenyés, méteres kalács, kicsi marcipános diótorta és a maradék fehérjéből püspökkenyér sok maggal és gyümölccsel. Esetleg Panettone ajándékba...
Vendég

Nálunk a karácsonyt ugye itt tölti most a nagy család (8 és felen leszünk :)). A menü:
- Halászlé (ezt én csinálom apám felügyeletével
- Sült kacsa- és csirkecomb (ki mit szeret) párolt káposztával (nagymamim vállalta)
- túróscsusza (köretnek vagy aki nem kér húst, annak egytálételként) (anyukám készíti nálunk)
- bejgli (nagymami+tesóm), isler (én)
Az italok a nagybátyámék reszortja - így mindenki csinál/hoz valamit!
Ma lett lefixálva a dolog (némi konfliktusok során áthaladva): nagynénémék ebédre mennek az ő családjához, így nálunk vacsora lesz. Így is terveztük, ezért nem akartunk nagyon nehéz kaját - hiszen amúgy is ilyenkor hülyére zabáljuk magunkat. (Ennyit az eddigi hat kilóról.)
Na, gyorsan lekapom a mézeseket, és csatolom a képet. :)

Ja!
Vicky!
Mi egybecsülköt sütöttünk tavaly. A mindmegettén találtuk, bajor csülök néven (3 órát sült!). És sörben kellett ezt is! Isteni ropogós volt!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Megjöttünk a 4D-ről. Nos ha a gyermek ennyire lesz együttműködő a kibújása után is, össze fog akadni a bajszunk. Befordult, már fejjel lefelé van, úgyhogy a múltkor az volt az a nagy hajnali lakberendezés, és a hátamat nézi, ergo nem tudtak róla értelmes képet csinálni. A csaj nagy kínlódások árán két félarcosat bírt róla, de mindkét oldalamra "elfordított", lökdöste a pocit. Az én fiacskám -mert a lényeget megint szégyentelenül megmutatta- a legnagyobb lelkinyugalommal tartotta az arca elé a lábát és tojt ránk.
1 héttel nagyobb a koránál, BPD 78, HC 290, AC 60. A súlyát 1756 grammra saccolta a gép. Hát nem egy vékonyka gyerek, az arca is kis pufi. Meg is jegyezték. Mért neki combcsontot is, de a papírra nem írta rá, meg kell néznem a dvd-t hozzá.
Megnézettem a lepényt is, azt mondta a néni hogy szép állapotban van. azt hiszem most csuklik, mert odalent ritmikusan mozog.

Jaj, és mit láttam a mosdóban amikor elmentem pisilni? Azt amit már régen. A wc-vel szemben van egy tükör. :lol:

Eszter, voltál ma végül a védőnéninél?

Karácsonyi menü:
halászlé, rántott hal, krumplipüré, mákos guba - szigorúan szenteste

Első nap megyünk anyósékhoz kajálni, ott általában húsleves, rántott hús, kacsa, franciasaláta. Anyáméknál nem szoktunk kajálni mióta egy utcában lakunk, meg mindannyian inkább az itthonit szeretjük.
Második nap most szeretnék valami pulykakülönlegességet csinálni. Valami szilvás, almás, káposztás akármit.
Aztán szokott még lenni ünnepek alatt székelykáposzta, kocsonya (ezt általában anyu csinálja, de én is tudok, viszont fölösleges, mert nálunk csak én szeretem).

Süti:
mézeskalács, mézes-krémes, túrós pogácsa, képviselőfánk, bejgli.
Ja, vendégeket nem fogadunk. :)

Szilveszterre szoktam még hidegtálat csinálni, meg bólét, meg persze lencsefőzelék virslivel.

Most persze jó éhes lettem, de már nem ehetek a holnapi cukorterhelés miatt. Dokinéni azt mondta, este 6 után semmit. :cry:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Na, akkor tessék-lássék:

Kép

Kép

Kép

Ez nem mind, mert volt, amit nem díszítettem ki, viszont megnasiztuk ebéd után. :P

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csuppancs!
Csapvizet viszont igyál! Még reggel is, ébredés után, hogy ne legyen sűrű a véred! :)

Teszek még ide egy ráadás képet!
Egy ideje már mosogatom a gyerekruhákat, és egyik nap, mosás előtti válogatás közben Apa ráakadt egy bébikabátra. És mit csinált vele? Na, mit? Hát ezt:

Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vicky, a hüs mennyiségétől is függ, de én max 1 üveggel locsolok el mert ember azért sajnálja rá :wink: :D :D
Hogy tudtad kivágni a hungarocelt? Engem kirázna tóle a hideg :?

Kakti, a súlyemelőset én is olvastam :shock: :shock: nem tünt fel neki, h 6 hónapja kimarad a mensi?? :roll:

Csilla, a mézes-krémesnek megadnád a receptjét? Köszi

Kép
csipike09

Kakti!
Szépek a mézeskalácsaid!
Végül zacsiba raktad a cukros t@knyot, amivel ilyen szépen megrajzoltad?
Úgy néz ki a kutyid, mint Obi-Wan Kenobi.

Kattkat

Kép
kattkat

Kakti, supik a mézeskalácsok! Küldhetnél ide is :wink:

Na nézem tovább a helyszínelőket...

Kép
csipike09

Nalunk a karacsonyi vacsi toltott kaposzta lesz, emelle sutok bejlit (ha van valakinek bevalt receptje, szivesen vennem mert en meg sosem csinaltam) meg mezeskalacsot. Meg sutunk meg valami halat, mert Tamaseknal az a szokas, en viszont nem szeretem, igy mindketten jol jarunk. Probalok magyaros kajakat csinalni, ami nem konnyu az itteni hozzavalokbol, de hala a sok Lengyelnek lehet kapni egy-ket hasonlo alapanyagot mint otthon.

Olvastam errol a sulyemelo lanyrol. Nem semmi.

Kép

Kép
editmk

Én a macskáimat öltöztettem rugiba gyerekkoromban. Gondolom hogy élvezték. :lol:
Vizet iszom, persze, köszi a tanácsot. :wink:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

A cukrostrutyit egy sütőpapírból csavart tölcsérbe tettem, és abból nyomtam. (Egerben a marcipánmúzeumban láttam, hogy ilyen kis celofánbigyókból rajzol a cukrászbácsi hajszálvékony vonalakat. Na, valami olyasmit próbáltam csinálni.

A súlyemelős csajos cikkben írják, hogy a fokozott terhelés és a mittoménmi miatt rendszertelenné válik a menstruáció. És hát azért vannak olyan hormonális gondok, amikor szintén ez a sztori. Nekem is volt anno olyan, hogy egy év alatt összesen 3-szor voltak nehéz napjaim, és az sem rendszeres időközökre elosztva.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

nóri: Nálunk apa csak az alkohol-menteset, vagy a citromosat issza meg. Én meg csak nem nyomhatom be. :) Bár a citromosat közösen szoktuk meginni.

Súlyemelő: Nekem is simán kimaradt a mensim 3-4 hónapot a hormonzavarom miatt. Mindig féltünk tőle, hogy nem venném észre, ha terhes lennék. Végül is ha nem hízott és a baba még nem mozog, akkor lehet hogy tényleg nem vette észre. Bár valami jele csak kellett hogy legyen.

csuppancs: Drukk, hogy jó legyen a cukrod.
vicky79
Budapest III. kerület

Csipike, jó ha holnap beírom a receptet? Amúgy én imádom, nagymamám féle és a fiúk is odavannak érte.

Viki, szerintem úgysem lesz jó, csak az bosszant hogy harmadszor csinálják a vizsgálatot és valszleg úgyis diéta lesz a vége.
Mindenesetre a kiscsávó súlyán nem látszik, bár anyósom tegnap ebbéli aggodalmát fejezte ki. Ma megnyugtattam hogy növesztem is azért az unokáját.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nekem volt rendszeres mensim. Kb fél évben 1. Az is egy rendszer! 8) 8)

Hogy tetőzzön itthon a sz@r, Luca idén először lázas. Annyira fasza, pedig az utolsó reményem volt a holnapi bölcsi... Jövő héten ott is szünet van! Jaj de örülök! :oops: :oops:
Vendég

Nóri!
:lol: :lol: :lol:
Bocsi, nem Lucán nevetek! Azt nagyon sajnálom! Csak a rendszeres mensiden.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2009.12.17 22:15-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Két dologban kérek véleményt:

1 Dokibácsim ugyi akkor megy sielni, amikorra ki vagyok írva. Kérdeztem, hogy ha előbb szülök vállal-e, azt mondta igen.

De ha mégsem, akkor ajánl egy szülésznőt. Oké. Tegnap felkerestük a kórházban, tök aranyos, kedves, de azt mondta, hogy kellene mégis egy pót orvos is, mert ha gáz van nem mindegyik ügyeletes van a toppon :(

Oké. Dokibácsim ajánlott egy helyettest, aki éppen bent volt tegnap, így vele is megismerkedhettünk.

Most azt nem tudom, hogy ha szánunk kb. 50. 000 Ft-ot a dokira, akkor ha a helyettesnél szülök, neki mennyit adjak? És az eredeti dokinak, aki végigkísért 9 hónapig? Vagy kinek adjak? Vagy majd ők osztoznak?

A másik, hogy lehet volt már szó, de mennyit illik adni szülésznőnek, akit lehet éjjel ugrasztok ki az ágyából? Még sosem volt szülésznőm.

Segítsetek plz!!!!

2. Aki más nemű gyermeket vár, mint amilyen már van otthon :lol: , mennyiben érzi másnak ezt a várandósságát? Van-e jelentős különbség? Akár testi tünet, akár lelki.

A várandóssági nyűgökre tényleg tudom ajánlani a testmozgást. Nyílván nem aerobikra meg futásra gondolok, de egy kis jóga, pilates, nyújtás, séta vagy csak a kedvenc zenétekre egy kis szabad tánc csodát tehet a testtel és a kedéllyel is. Próbáljátok meg, már akinek lehet!

És való igaz, hogy első babát várni talán nehezebb, mert nincs ami lekössön és sokat bírsz magaddal foglalkozni. De használjátok ki, mert közhely, de tényleg nem lesz több ilyen gondtalan várandósságotok.

ÉzsóEdit! Sosem reagálsz a neked küldött dolgaimra :( Van esetleg valami amit kipróbáltál az ajánlottakból és segített-e?

Geri! Nóri! Örülök, hogy otthon lehettek már, csak ügyesen!

Lucának jobbulást!

Viki! Húú, te nagyon ügyi vagy, hogy ennyire letornáztad a súlyodat!!

Bocsi, a mait még nem olvastam. Majd jövök.

Móni

Kép
kokonya

kokonya: A terhességi cukros diétáé az érdem a súlyomban. A szénhidrát szegény diéta régebben is bevált. És most muszáj is betartani (bár néha azért bűnözök).
vicky79
Budapest III. kerület

Szia Móni!

Mivel első babánkat várjuk, nem vagyok túl nagy szakértő egyik témában sem, de a fizetős dolgokat már én is körbejártam.
Szóval a szülésznőnek, ha fogadott, és riasztható, akkor úgy 30 körül van a tarifa.
A doki: nem tudom, fizetsz-e neki a vizitekkor, én, ha nem nála szülnék, akkor egy fillért nem adnék neki. Persze a másiknak annál inkább. Mondjuk lehet, hogy innentől inkább ahhoz járnék, hiszen esélyesebb, hogy nála szülsz. Akkor meg legyen képben.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Doki-szülésznő-pénz témához sajnos nem tudok hozzászólni, de talán én is inkább annak adnék akinél tényleg szülök.

Az előbb hülyeséget írtam. Milán AC értéke 274 és a combija 60. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hát mit ne mondjak, nekem Lucával könnyebb volt terhesnek lenni.
Karácsonykor 27 hetes fitt kismama voltam. Januárban kész volt minden Bambi fogadására, mert hamarabb megjött a kiságy és "be kellett rendezni" :lol:
Most meg sehogy sem állok. És ha ez a remek kondim csak szarabb lesz, akkor vége a világnak, mert nem lesz makulátlan rend Noncsi érkezésére.
Ma megtettem kimostam az első adag babaruhát. Holnap is ezt terveztem, mert már nincs hova teregetni. Szombat délelőtt át tud jönni vasalni a csaj, annyival könnyebb. De a szekrény mégis csak jövőre lesz meg, így nem tudom, hova teszem a kimosott, kivasalt göncöket. Főleg kari előtt.
Utána meg el kell hozni a kiságyat, babakocsit, mérleget meg egy csomó nagy valamit anyuéktól.

Nem tudom, hogy a nagy belemtől, vagy mitől de kezdem szűknek érezni a tereket. Kocsit is, lakást is.

És titkon nagyon félek, hogy nem lesz könnyebb ha kint lesz a babácskám sem! :roll: Remélem nagyon, hogy helyreáll a mi kis rendezett életkénk, mert most asse tudom, fiú vagyok-é vagy lány!
Vendég

Hát nem ez volt életem legjobb napja, a nyamvadt hormonok kicsináltak:( Éjjel megint nem aludtam, ez már a második, kezdek zombisodni. Még mindig nem tudtam minden ügyet lezárni, pedig most már nagyon tele a hócipő.

Meg olyan érzékeny voltam, pikk-pakk elszontyolodtam mindenen. Mikor meghallottam a háromhetes baba tragédiáját, kis híján elsírtam magam. Hullafáradtam értem haza, idegesen-nyűgösen, sütöttem muffint, azt egy kicsit kikapcsolt legalább. (Nóri, a csokis-meggyeset, jó lett!) Aztán csomagoltam cipősdobozt a baptista szeretetszolgáltanak, és próbáltam elképzelni, milyen sorsa lehet azoknak a gyerekeknek, akik ezeket az ajándékokat kapják. Na itt már kicsordult a könnyem. Néha rámtör, hogy elkezd fájni a világ baja, és bár tudom, hogy baromira nem tudok rajta változtatni, mégis majd beleszakad a szívem. Aztán meg hálát adok az égnek, hogy élek, ahogy élek, van szerető társam, egészséges családom.

Bocs csajok, ma ilyen lelkizős vagyok. :? Na, megyek is inkább aludni, hátha sikerül.

Kép
juci-77

Kakti, köszi!

Ja, bocsi, csak ezt az infót elfelejtettem írni. Most nem magánrendelésre járok, hanem szakrendelőbe. Dokim eddig egy fillért nem kapott tőlem, viszont nagyon tündéri, bár sok baja eddig nem volt velem. És 5 km-re van tölünk, ami nem hátrány 3 apróval. Az új dokihoz mindig be kellene járnom a Margitba.

Na bonyolítottam a dolgokat? :P :P

Móni
kokonya

Kokonya, Margitban szülsz? Ott szülésznő a párom unokahúga. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Na, eddig, és nem tovább! :? Holnap megyünk ugye reggel dokihoz, így gondoltam, kicsit igazítok a múltkori "őserdőirtáson". De most már tudom, hogy ez volt az utolsó alkalom! Azt hiszem, nincs több türelmem: itt az idő, hogy Apa vegye kezébe a dolgokat - és az eszközöket! :)

Amúgy ma éreztem, hogy viszket a bőröm, közvetlen a mellem alatt - mindkét oldalon. Na, most fürcsinél ki is derült: két égtelen nagy vörös foltom van. Mint ha ki lenne dörzsölődve vagy bepállva vagy allergia, vagy nem tudom. Van valakinek ötlete, mivel kezeljem? :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kész lettem 4 ajándékkal! :)
ahhoz képest, h először decoupage-oltam, egész tűrhető lett
csak a repesztőlakkom nem működik :-/

Kakti!
Babapúder?
Valahol olvastam. hogy jelen állapotunkban gyakran bepállik

Kattkat

Kép
kattkat

Jó reggelt Mindenkinek!

Vicky, esetleg tudnál nekem ajánlani valami oldalt vagy könyvet vagy akármit, ahonnan cukros diétát lehet összeválogatni?

Kéne ma valami egyszerű és nagyszerűt főzni, mert tegnap nagyon elfáradtam és semmi energiám nincs semmihez...

A két terhesség között (bár én egyneműeket vártam/várok) rengeteg különbség van. Legalábbis nekem. Lehet, hogy azért, mert egy pici gyerek lóg egész nap a nyakamon, de ezt a másodikat sokkalta rosszabbul viselem.

Reni, tényleg:)

Szép napot mindenkinek!
Vendég

Lucának jobbulást!

Bea: Kristóf rendbejött már?

Kakti: én már jó ideje babahintőport használok a melleim alá, mert akármit csináltam, mindig beizzadt. Már nem tudom ki írta, de nagyon találó: olyan "vénasszonyosan ráfekszenek" a pocakomra :oops:

Xien: én ma káposztáskockát csinálok, az elég egyszerű és kiadós. (na és persze már nagyon elegünk van a "disznóságokból")

Móni: mit szólsz ahhoz, ha a nagyobb összeget, amit szántatok annak adod akinél szülsz, a jelenlegi (gondozó) dokidnak meg egy ajándékcsomagot vagy piát (esetleg 10-20E forinttal).

Kattkat: kérünk képeket a remekművekről! ;)

Csilla: remélem hamar túl leszel a cukorterhelésen!
zuzmooo

Jó reggelt!

Terhesség: a fiamnál észre se vettem, h terhes vagyok 12.hétig :shock: no rókakoma se semmi. Úgy elment a 9 hónap hogy csak néztem. Lányomnál, reggeli hányás első 3 hónapban...a végén már alig vártam , h vége legyen 8) . Mostani pici lánykám meg übereli az elsőt :roll: reggel hányinger az első 3 és utolsó 3 hónapban, vérezgetés, görcsök stb...de tegyük hozzá nem vagyok már 20 éves.

Nögyogyi: annak fizetek akinél szülők.

Kép
csipike09

Lányok!
Nagyon vigyázzatok magatokra karácsonykor és előtte.
Hétfőn még -7 fokot mondanak csütörtökön meg már +10-et! A január elejiek közül könnyen lehet, hogy sokan karácsonyi babák lesznek! :? De mi bent tartjuk őket! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ki milyen fenyőt vesz?
Mi tavaly és előtte nordmann-t vettünk, de nem volt illata, ami nekem nagyon hiányzik. Viszont a lucfenyő attól tartok két nap alatt le fog peregni (és nem is olyan szép tömött) Hmmm.... komoly probléma :roll:
zuzmooo

Jó reggelt!

Megirtam a hsz-m, erre nem elszállt. :evil:

Móni
Én annak adnám a lovét akinél szülök.
Mivel nem magánba jársz és meg vagy elégedve a mostani dokival is, akkor neki vegyél vmi ajádnékot (pia, bon-bon).

Nehezebbenviselem ezt a terhességet mint az előzőt. Egyrészt azért mert egész nap rajtam lóg a gyerek. Másrészt itthon vagyok és van idő azzal foglalkozni h mi fáj hol fáj stb.
Amig dolgoztam addig ilyenre nem jutott időm.

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Karácsonyi menü:
- halászlé, tárkonyos pulyka ragu leves,
- rántott hal, fokhagymás rák, pisztráng
- petrezselymes krumpli
- bejgli, zserbó, hókifli, linzer, mézes

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers