Új privát üzeneted érkezett!

Köszi minden drukk jól jön :lol:

Lemaradtam valamiről? Péntekisek UH-ra mennek?
Vendég

Boo, a művi altatás más, gondold csak el, ha rendesen alszol, biztos felébrednél rá, ha valaki matata alábaid között.

Csajok, és magas súlyról indulok, úgyhogy nagyon kell figyelnem a kajára. Most vagyok 14 hetes, eddig fogytam 3 kilót. Nekem ez jó, a második terhességem is így kezdődött, és a végére, csupán 2kiló 20 dekával voltam több. De ez annak nem normális, aki normál súllyal kezd, mint pl. 55 kiló. A 14. hétre 2-4 kiló szerintem ideális, de a védőnénik biztos meg tudják mondani.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

Még megvagyok, de Titeket visszaolvasni valami gigantikus, mint a Nyomorultak.

Egyébként nem én szültem meg,hanem a tesóm. Én Veletek szülök - remélhetőleg - januárban. HIszen ez egy ilyen topic.

Van két könyvajánlatom:

Gary Chapman: Egymásra hangolva (KONKRI!Tudod, a szülinapos ajándékozási sztori nekem is nagyon ismerős volt. Lehet, hogy a válasz ebben van..)

egyébként írt még olyat is, hogy gyerekekre hangolva, az is nagyon tuti. most a családi összhangzattant olvasgatom.

Ezenkívül szintén Konkri! és mindenki:

nagyon-nagyon ajánlom a Bába válaszol című könyvet Ingeborg Stademan-tól. Benne nem csak a szülés szakaszai vannak érzékletesen leírva, hanem sok minden más is várandósságtól a gyermekágy végéig. Test+ lélek, család, férj, stb... Rendkívül hasznosnak találtam, mivel rengeteg természetes praktikát, homeo-s javaslatot ad a menet közben felmerülő problémákra.

Pl. a székrekedésre is közvetetten, mivel a szülés előtti felkészülésnél írja, hogy ha lenmagnyákot fogyasztunk, az annyira sikossá teszi az altájat, hogy a baba szinte kicsusszan az anyukából - és persze igaz ez az egyebekre is. Egy barátnőm mindig ezt alkalmazza, ha gond van. Este egy evőkanál lenmagot vízbe áztat, másnap reggel bekapja, hamm.... és lőn...

Jó lenne, ha a szülésnél is így lenne... de azért az nem olyan egyszerű dolog (mint nekem Petike he-he. )

Inge írja, hogy:
Először minden másképp történik, másodszorra minden úgy, ahogy az anyuka elképzelte, harmadszorra pedig minden magától kialakul.
Nekem abszolút bejött az első kettő, a harmadikról majd februárban nyilatkozom. Még az is lehet, hogy megviccel a természet és kórházban szülök megelégedéssel. Slusszpoénnak meg benn maradok a gyermekágyon és nem ambulánsan szülök... bocs, ha nem túl egyértelmű a poén, de számomra ez nagyon-nagyon vicces lenne.

Ja, AFP. oks, Uhn tegnap voltam, minden ok. érdekes, hogy amivel a fizetett orvos 15p-ig elszöszmötöl, azzal a szakrendelésen 2 perc alatt végeznek. Talán ennyire fontos... Szerintem Olaszban ennyivel jobban hisznek a természetben, mint nálunk, hogy ott nem lihegik túl a terhesgondozást. és mégegy. szerintem ez valahol tudatos, hogy ennyire kiszolgáltatott érzést plántálnak az emberbe a sok vizsgálattal, így a végén az embernek eszébe sem jut, hogy ne kórházban, orvossal szüljön. Innen a csökkent önbizalom és a sok császár. Egyébként is a császár 110e, a sima meg csak 60e-t ér a kórháznak. Régen ettől haragot éreztem, ma semmit. Ők is emberek, s én sem vagyok tökéletes. A legtöbb dolgozónak ez is csak egy munkahely. Ez szerintem tény. És hiába a sok jóakarat és igyekezet, ha tisztánlátás és józanész, sőt mellé emberség jajj, nagyon ritka. De legalább ezért a fehér hollókat megbecsüljük, ugye lányok?

Mellügyben én erősen le vagyok maradva, mivel eredetileg 70 mínusz A-ról indultam és tejmirigy-elégtelenséggel áldott meg a Jóisten, hogy ne legyek annyira elzárkózó. A mínusz A nem vicc. No nem befelé nőtt, de még az A-s hoz is szivacs kell, hogy ne horpadjon. most már talán 85össel kezdek, de ahhoz nem is lehet kapni A-s kosarat. Hiába, ami kamaszkorban elmaradt, azt ma már a várandósság sem tudja behozni. Majd zaklatlak benneteket januártól, hogy kinek van fölös anyateje. Ki ne dobjatok egy kortyot se!!!!![color=brown]
[/color]

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Csibe
Ha jó lett volna, én biza nem szóltam volna, hogy fönt vagyok :wink:

Blongyi
Ne izgulj, csak viccecske volt
Pénteken már azt fogjuk olvasni, hogy semmi zűr :D

konkri
Ilyen szép pocihoz jár 2kg plusz

Vörösbegy és Bingii
azt tudom, hogy begynek van kaki problémája, de binginek is vót vagy nem???? na már az agyamat is kivették vóna :shock:
boo

Bama

Segíts légyszi!! Az utazási irodában azt mondták, hogy ha szeptember 22-én mennénk Népolyba, már olcsóbb lenne, és ha még egy héttel később szept. 29 (ami már majdnem október) akkor meg még olcsóbb! de akkor már bazira ősz van! lehet még akkor napozni, meg fürdizni a tengerben????
A végén Alaszkába kell mennünk nászútra :?

de én olaszországot szeretném, nápolyt, caprit.....
mondd, hogy dél-olaszországban még olyankor is csúcs szuper idő van, légyszi :oops:
boo

szori vagyok! :oops:

visszaolvastam, Binginél a pisi a baj :oops:
boo

Boo, pont ezt akartam írni, hogy Bingiinek pisi problémái voltak, mintha most el is tűnt volna - hogy van a mondás: "elment pisilni és sz@rik visszajönni". - bocs

Ez a lenmag jó volna, ha kicsuszantaná a gyereket... de kétlem. Valójában tisztában vagyok dogokkal, de ha kérdeznek zavarba jövök. Még bennem van, hogy az iskolában tettek fel szivatós kérdéseket is. És mivel általános mezőgazdász vagyok, így állattenyésztő is - láttam pár ellést... hát az se volt egyszerű, mikor apu és a nagybátyám alig tudta kihúzni szegény kisborjút a tehénből :cry: Tulajdonkép megtanultam mindent, de ebből mive sok volt a magoláció, így sok veszett a feledés bugyrába, de pl, azt tudom, hogy a csont részeit ezzel a szóval tanultam meg: ipkászávücsh = izületiporc, kéregállomány, szivacs állomány, velőüreg, csonthártya :)
sőt elsoroom az összes fehérjebontó enzimet... és emlékszem kb. tizen szedtünk be egyest, mikor a halak légzéséből feleltünk, mikor így kezdtük, hogy a beszívja a levegőt... mire leesett, hogy a hal vizet szív be :lol:
De csináltam durva dolgokat is: tetováltam csincsilla fület, vágtam le bárány farkat (na nem kulcstartónak, hanem a szaporodásuk megkönnyítése miatt), és kentem be salétrommal a kisborjúk szarvát, hogy később ki ne nőjönk és ne bántsák egymást... :cry:

Na de ez a kis memoár az életemből persze senkit se érdekel, úgy hogy be is fejezem.

Szóval Bolngyi, azt hiszem egy páran pénteken mennek uhra... Tudjátok már nem is szurkolok, mert szerintem már senkinek se lehet baja, már elhiszem, hogy nekem se! :) Nem tom, hogy hányan vagyunk pontosan itt, de sztem ide sereglett az ország összes januárban szülő egészséges kismamája. Ugye! Ja és babája.
Na hun van Lafi és Bingii, mindig elfelejtem, hogy ki nyaral.
Ja Lafi, csinyálhatnál egy olyan táblát, hogy ki mit csinál éppen (dolgozik, otthon van...) és meddig tervezi. Tök kivi lennék. Már aki megosztja ezeket az infókat is. Nekem nincs titkom. Én itthon vagyok, füvet termesztünk, amit Hollandiába exportálunk, e mellett éjszaka felügyelem a lányokat a parkolóban, az uram pedig biztosítási ügynök és a környékbeli vendéglátó egységektől szedi be a havidíjunkat :)

Szóval én oktatásszervező vagyok egy főiskolán, és terveim szerint novemberig (morbid, de halottak napjáig - na lehet, hogy ezt még se tartom be) dolgoznék...

Jaj, csajok az előbb ettem húst... gyrost... de kizárólag felelősségtudatból, de legszivesebben szappannal mosnám ki a szám... pfuj... én hogy megundorodtam a hústól mióta jön a gyerök... hát milyen paraszt lány vagyok én he? mi lösz a sunkáva?

Na mek, mer minnyá kezdődik a 3. műszak, na nem az enyém... :lol:

és holnap: labor, mama vásárlás, védőnő, válás... és egy kis házimunka (épp kerítés javításon gondolkodok...) :)

Na jó éjt!

Szép napot holnapra!
konkri

Hali Lányok!

Ma reggel megvolt az AFP (stb) vérvétel is. Itt is csodálkozott a nővérke, hogy miért nem vette le az előző dokim a VRDL-t? Mondtam nem tudom, de ez van.
Simán ment a vérvétel, annyira örülök,hogy váltottam. Ha maradok,akkor ma megint szétdurrantotta volna a vénámat.

Du. 5 környékén indulok a Söfibe. Ma még nem izgulok annyira, majd holnap.
Vendég

Hi Csajok!

Megjöttünk Szlovákiából (már hétfőn... :oops: ) Nagyon szuper volt, jót pihiztünk, csak rosszul aludtam, minden nap vagy a hátam vagy a derekam fájt felváltva... És sajna azóta is fájdogál néha... Szerintetek rosszul aludtam, vagy a hasam + a mellem + súlya okozza?! És mit lehet ezzel kezdeni? Nálam sajnos a hiretlen súly nem megszokott... És sajnos tudom, hogy csúnyán is tartom magam... Próbálok erőt venni magamon, de elég nehéz karót nyelve ülni...

Blongyinka!!! Minden rendben lesz!!! Olyan makk egészséges a babád, hogy csak na! :D

Mindenkinek drukk mindenhez!

Puszi!

Kép
Kép
sleepin

Kép
Vendég

Szia Sleepin!

Köszi a drukkot! :D
Nem tudom,hogy mennyit híztál...de szerintem a baba súlya csak későbben okozhatja ezeket a tüneteket. De lehet minden elképzelhető ugye, mert ez 1 más-állapot. Ha van rá módod,akkor masszíroztasd meg szakemberrel, vannak direkt terheseknek készül ülőke, ezen masszíroznak. Aztán még próbálkozni lehet lazító tornagyakorlatokkal is. :roll:
Vendég

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem ha már a kg a téma. Az normális hogy én még nem híztam semmit? Pedig a pocim és a cicim nagyobb de ez a mérlegen nem látszik :roll:

Konkri,
Tetszik ahogy a húsról írtál én is így vagyok vele messziről kerülöm még a szagát is :D viszont az nem jó ha éjszakázol a parkolóba kismamáknak ártalmas olyankor aludni kell :lol: :lol: :lol:
Vendég

Panda, szia,

igen, tök normális!az azt jelenti, hogy fogytál, ami okés hányás időszakban!Ne aggódj!

én pl. terhesség óta a 4. kilót dobtam le reggelre, ami több már, mert a belgyógyim szerint 2-4 kiló plusz szokott ilyenkor már lenni, szóval megnyugtatott, hogy tök normális, sőőőőt az én esetemben (nem lennék nálatok a klub tagja) nagggyyon is jóóóó!
Vendég

Az első 3 hónapban én se híztam , még tíz dekát se, most 1,5-2 körül járok. Azért nem tudom pontosan mert tegnep megmértem magam 57,5 voltam ma reggel pedig 58.

Blongyi !

Egyáltalán ne izgulj, minden rendben van, csak ezt fogják megerősíteni.

Ti jártok terhestornára ? Véletlenül nem tudtok vmi jó tornát a 2.kerületben?

Kép
boci1234

Hahó Lányok,

Tothzsu: jó, hogy írtál! már régen jártál erre! az bztos, hogy Mo-on picit túllihegik a terhesgondozást, főleg ha magándokid van, az utolsó trimeszterben már 3 hetente berendelget, a végén meg hetente, kész vagyon.

Köszi a drukkokat férj ügyben! Még bármi lehet, egyelőre nem a válásról beszélgetünk hanem , hogy ki mit szeretne meg mi a gond konkrétan, mit lehetne tenni. A tegnap beszélgetés egész pozitiv volt, de még messze a vége.

Hízás: én -0,5kgnál járok, heti 1x mérek, hétfordulón és most vagyok 52,5 kg. Félidőig a legjobb nem hízni, mert az még nem a gyerek. Akinek sok súlyfeleslege van, annak az sem gond ha végig fogy, sőt!

Hátfájás: a rossz testtartás a legfőbb bűnös. A méh és a benne lévő súly növekedésével egyre gázabb lesz, fontos figyelni, hogy a csípőt és a hasat ne toljuk előre, hanem próbáljuk tartani a hleyén. Akinek nagyon nehéz lesz a pocak annak ajánlott a hastartó pánt, állítólag tényleg jobb vele (bár fogalmam nincsen hol leht ilyet kapni).

Sztem aki nem kivánja a húst, az ne egyen, a szervezet tudja mi kell neki. A baba meg elvesz mindent, anorexiásoknak is általában egészséges gyerekük születik.

Norma

Kép
Kép
normajeane

Hali!
Nálam a hízásban a késő esti vacsi tette be a kaput. MOndtam is a páromnak, hogy nem ülök le velük enni :lol:
Vígan elvagyok gyümölcsön estére, nem igazán vagyok éhes.
Vendég

Lafead,
Nem fogytam mert rendszeresen mérem és mindig 50-et mutat a mérleg. A lényeg akkor hogy nem baj :D

Köszi mindenkinek a választ :D

Boci,
Én nem járok eddig nem sikerült a mozgásra rávennem magam. Van itthon terhestorna dvd-m de inkább csak nézem mint csinálom :D
Vendég

Konkri drága, itt vagyok :)

SAjnos még nem nyaralok, pedig nagyon mehetnékem van már. Annyira rossz napi 9órában egész nap egy asztalnál ülni, telefonálgatni, megbízásokat faxolni és a billentyűzetet verni. Ezért sem írtam most,mert már fáradt voltam hozzá, inkább csak olvastalak Titeket.
Viszont este ha nem felejtem el és lesz erőm, majd teszek fel pocakos képet. Apa csinált tegnap egy képet.

Ma megyek megint terhesgondozásra de igazából nem tudom, hogy ma mit fog csinálni a doki. Remélem lesz megint ultrahang, hogy kicsi be tudjak kukucskálni a babuhoz:) Olyan jó látni ahogy ott ficánkol :lol: Na meg rettenetesen kiváncsi vagyok, hogy vajon kislány vagy kisfiú-e. Jó lenne ha már sejteni lehetne leglább :D

Blongyi, ne aggódj! Én annyira biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz!!!!

Sleepin, azt hiszem vmilyen szinten hasonló promlémával küzdök. Nekem a "jobb" fenekem forgója szokott kiakadni vagy vmi becsípődni, vagy én nem tudom, hogy mit csinál, de olykor nagyon tud fájni és szinte sántítok a fájdalomtól.

Tothzsu, örülök, hogy Nálad minden rendben és, hogy jól vagytok :)

Boo: igen, nálam a pisiléssel volt gond a fránya felfázás miatt, de most 2 napig kamillateáztam +Cvitamint szedtem és úgy tűnik, hogy elmúlt. Ma mindenesetre azért megemlítem dokinak. Jobb ha tud róla.

Ti mi finomat fogtok ma ebédelni??? Én egy fél adag krumplileveset és tökfőzeléket! Lehet, hogy főzelékmérgezést kapok egyszer :lol:

Jó étvágyat Mindenkinek!

bingii

Sziasztok!

Ma voltam kismama tornán, nagyon nagyon jó esett. Nekem is kezdett fájni a derekam, ami most elmúlt és jól esett végre átmozgatni magam, mert amióta kiderült, hogy babát várok nem sportoltam. A doki most engedte meg végre.
Van kismama jóga is, az is ki fogom próbálni, majd megírom milyen, de ezt a tornát mindenkinek ajánlom.
Boci! Ez pont a Bimbó úton van az Ashram Jóga Stúdióban. A Tanár is kismama volt ez külön tetszett.

Kép
barbi5

hú, azt akkor megnézem, van honlapjuk vagy valami????engem érdekelne!!!!
Vendég

Helló!

Barbi!
Én is pont a jógát ajánlottam volna mindenkinek. Igaz én most csak a "lazítást" gyakorolom :oops: de amikor csináltam, isteni volt. A mi oktatónk azt mondta, hogy sima jógára is mehetek, csak szólni kell - amíg nem látszik - mert akkor az oktató mondja, hogy mit ne, vagy másképp kell csinálni. Tehát bármely jóga megfelelő.

KÉpzeljétek, hogy amikor bementem a jógaórára, kb. 3. hét körül lehettem, akkor a jógaoktatóm mondta hogy babát várok. no comment....

Ja, és az volt az első a babával kapcsolatban, hogy a barátnőm prána nadi kezelést csinált nekem. Azt mondta, hogy dől a meleg a hasamból, úgyhogy szerinte terhes vagyok. kb. a fogantatás után egy héttel lehetett ez. MÉg eltelt két hét, mire megjött a hányinger és csináltam egy tesztet.

Én egyébként itthon vagyok - persze - a két csöppségemmel, de alkalomadtán besegítek könyvelés témában a féjecskémnek, vagy ha alkudni kell, akkor is szokott szólni. Úgyhogy heti kb. egy napot dolgozom, este, vagy du. , ha párom hazajön és tud vigyázni a skacokra.

Ma délben az altatás előtt kimentünk a Dunára Petivel és Zsuzsóval. Isteni volt. Kb. 5 perces séta, még Petike tempójával mérve is, ezért nem szoktam cuccolni. Gumicsizma, és go...

Persze mindkettő 5 perc múlva már derékig vizes volt, így levetkőzettem őket. Azaz Petikét csak elkezdtem, mert kiderült, hogy jól bekakilt a pelusba. Na, Anya, elő a nomád ötleteket. Melegnek meleg van, a Duna meg folyik... hát lemosdattam a folyóba. Utána egy szál kukiban szaladgált a parton, dobálta a köveket és integetett a hajóknak. Nagyon klassz volt kinn. Nem tudom, Ti mivel kapcsolódtok ki? Engem mindig lenyűgöz ez a látvány.

A könyv, amit írtam, (A bába válaszol) az bocs, de Ingrid Stadelmann - így a pontos szerző.

Husit én sem bírok enni. Mostanában tojást sem. De nem is bánom, mivel Zsuzskával erősen vizesedett a lábam, Petikével full növényi diétát kellett tartanom, mert előjött az aranyér és nem engedhettem meg egy keményebb bogyót sem. Vele egyáltalán nem vizesedtem. Most is már fájdogáltak a lábaim, már dél tájban, ez az első jele nálam a vizesedésnek. És most , hogy nem eszem husit (egyébként konkrétan arcüreggyulladás miatt) 5-7 nap alatt minden panaszom elmúlt. Klassz, nem? Ingyen gyógymód, sőt még spórolós is. És azóta Petikének sem ekcémás az arcocskája. Csupa előny.

Ja, korábban kérdezgettetek aranyér ügyben. Konkri, tán? Sajnos nekem az első szülésnél, ami kórházban volt sajnos nagyon kijött, sőt szülés alatt kizáródott, ez elég fájdalmas volt, főleg utána, mikor a szoptatás végett sokat kellett volna ülni, úgyhogy nagyon eléggé tartottam ettől a másodiknál is. De akkor ilyesmire nem volt idő. Becsobbantam a kádba és már jött is a tolófájás. Igazából egyáltalán nem jött ki semmi sem. Pedig intimtornához soha nem volt türelmem.

Haskötő

nekem Anita márkjú van, a legtöbb kismamaboltban kapható, és az utolsó hónapokban egy istenáldása. Nekem nagyon bejött!

Norma!
TE nem félsz, mi lesz, ha meglesz Boti tesója? Nekem fogalmam sincs, hogy fogok tudni még egy emberre mosni??? Ja és a többiről ne is beszéljünk. Tesómat egy babával most négyen rajongják körül. Engem is négyen fognak. Egy kedves, segítőkész, de dolgozó és gyakran stresszes Apa, egy 4 éves ovis kiscsaj, egy 2 éves haramia kishapsi és még egy anyánlógó kisbaba. Asszem Picurt a hátamrakötöm és ott lesz egész nap. Máshogy nem fog menni.... :roll:

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Igen van honlapjuk

www.asram.uw.hu

Most nézem, hogy Ady Endre utat ír, de mível az első ház olyan mintha a Bimbó uton lenne, én simán megtaláltam. Fenn van az órarend is. majdnem minden nap van óra, van délelőtt, este, hétvégén is.

Kép
barbi5

Sziasztok!

hű megint mennyit kell visszaolvasni :lol:

Blogyinka! holnap ilyenkor már túl leszel rajta! Nagyon sokat gondolok rád és nagyon fogok drukkolni holnap!

Tóthzsu! jó, hogy újra írtál! a -A melltartót sztorit nagyon viccesen írtad le, jót nevettem rajta, persze nem kinevetlek, csak aranyosan fogalmaztad meg :lol:
pár nappal ezelőtt találtam egy olyan vonalzós oldalt, ahol több gyereket is ráírhatsz egy vonalzóra, nem akarsz olyat csinálni? ha igen, kattints rá az alsó vonalzómra és ottvagy az oldalon :lol:
én is félek, hogy hogy fogom magam megosztani 3 gyerek között januártól, igaz, hogy az enyémek már nagyobbak, de az iskola miatt elég sokat szoktam velük foglalkozni...bár szerencsére zseni :lol: mindkettő, de hatalmas tudásszomjuk van, sokat szoktunk beszélgetni, komoly könyveket olvasni, társasjátékokzni...na valahogy majd lesz...

Boo! olyan jó, hogy itt maradtál közöttünk! mindannyian drukkolunk neked a jobbnál jobb eredményekhez és ha zöld utat kaptok, a mielőbbi kismamasághoz!

Sleepin! klassz az új vonalzód! :) a derékfájást okozhatja az is, hogy hormonális hatásra meglazulnak a medencetáji izületeink, hogy a növekvő méhnek minél nagyobb helye legyen...és mivel tágulnak az izületek, a szalagok lazulnak, ez izületi fájdalmakat okozhat...ilyenkor ajánlják elkezdeni a tornát, de írták is a lányok, hogy jógáznak! :lol:

Lafead! klassz a tábla, köszönet érte, olyan jó, hogy már ilyen sokan vagyunk rajta! én kérhetnék annyit, hogy más színnel írnál a táblában? alig bírom elolvasni az adataimat...még jó, hogy tudom :lol: köszi!

Pandácska! szerintem is teljesen normális, hogy még nem híztál semmit! én 22 hetesen mentem férjhez, az első terhességem volt, és semmit nem kellett a már lefoglalt ruhán alakítani, és még nem is híztam csak 2 kg-t...úgyhogy nyugi, majd jönnek a kilók a végén :)

Bingii! várom a pocakos képet!
meddig tervezed, hogy dolgozol? csak mert írtad, hogy elég megterhelő...
volt ma UH? ha igen reméljük megírod a híreket!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Sziasztok Lányok!

Jelentem megindultam a Söfibe :shock: Vörösbegy és a Többiek: nagyon köszi a drukkot. Remélem, hogy holnap ilyenkor már itthon leszek.
Mindenkinek jó pocakosodást, és senki se izguljon, mindenkinek egészséges a babája, és szépen fejlődik. Remélem velem sincs másképen.
Pusszantás :lol:
Vendég

Blongyi, az újjaim keresztben, de tuti minden. Ha ennyien hiszünk a babádban, akkor ott nem lehet gáz.

Én jelentem elváltam! Nagyon jó volt. Végig röhögtük mind a 20 percet. Olyan boldog vagyok. Most ismét feleseggül vehetnek... :)

Ja és vettem baba rucikat: két rövidújjú body-t, két ujjatlant és egy hálózsákot (mondjuk ez utóbbi jó nagy (80-as) de ez alapján varrunk a mamával kissebbeket, nem nagy szám.
konkri

Konkri!

gratulálok! mikor tervezed a második házasságot? a baba neve körül nem lesz bonyodalom? nem értek hozzá, csak tudom, hogy van valami hülye törvény...
és milyen színű kisrucikat vettél? :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

pandácska! Ami az avatarban van kép, az a te pocakod, mert egyformán vagyunk terhesek, mármint egy nap különbséggel úgy értem, de nekem nincs ekkora pocakom, pedig jócskán előnyben vagyok hájilag.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Blongyinka, drukkolok én is, nem lesz semmi baj!

Kép
Kép
Kép
csibe76

Blogyinka,
Én is drukkolok nektek+++

Csibe,
Nem az nem az én pocim amióta babanetezek az az avatarom gondoltam ha sokat nézem akkor én is pocakos leszek :D úgy lett :wink: még messze vagyok ettől a pocitól.

Vörösbegy,
Akkor még tényleg ráérek hízni. Köszi :D Inszemesekhez már nem is írsz?
Vendég

Pandácska! ráérsz még valóban :) de elhiszem, hogy várod már, hogy kismaminak látszódjál pocakilag is :lol: az első babánál később indul be a növekedés...majd ha a második, harmadik babádat :lol: várod, akkor ilyenkor már nagy pocid lesz... :lol:
mindig olvasom az inszemes és a BMC-s és a ma megint megjött topicot, de írni valóban nem írtam mostanában...örülök, ha itt fejben tudom tartani a kismamikat :) de örülök, hogy Bibar is és Te is és Kicsiboris is jól vagytok :)
Kiscsillagért aggódom, ő nagyon eltűnt...néha msn-en beszélünk, de szegény nagyon maga alatt van még mindig...nagyon remélem, hogy lesz ereje újra belevágni a lombikba...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Tothzsu
Mi az a haskötő? biztos valami praktikus kismamakínokatanyhítő cucc?

konkri
A kezed megkéretése nehéz dolog! én a szép ruháról ábrándoztam hangosan állandóan, és mindig "sopánkodtam" hogy ha most elszalasztom, akkor 70 évesen szarul fognak rajtam állni a habos-babos modellek :D és ez hatott
és az a vicc, hogy apa nem akarta annyira, igazi férfi, felesleges procedúrának és macskafogónak érzete, amióta meg túl vagyunk rajta, mindig mondogatja, hogy milyen jó, hogy a felesége vagyok, és hogy ez most mennyire más. Azt mondja nem szeret jobban, hanem másképp, mélyebben, és már mondhatja hivatalos helyen is, hogy a felesége vagyok :wink:

Blongyi
Ha hazajöttök azonnal írj!

Lafi
tudom, hogy már nincs a pocakomban baba, de légyszi még ne vegyél ki a tábliból, mert néha megnézem, és így látom, hogy hol tartanánk :)

Most már egész jól vagyk. Képzeljétek, egy pár napja már nem is sírtam, és az a legjobb benne, hogy nem is tudom hány nap, ez azt jelenti, hogy már nem görcsölök rajta. Most azt várom, hogy mikor fog megjönni, a doki azt mondta 3-6 hét alatt bármikor.

Norma
Mindannyian örülünk, ha javul nálatok a helyzet :wink:
boo

Boo, ne haragudj, biztos, mert ha így gondolod, visszateszlek!!!????

Blogyinka, megy a drukk!

holnap genetikai uhu................. :?
Vendég

Lafi

nem vettél még ki!!!!! csak azért írtam, hogy maradhatna e így :roll:
boo

Blongyi,

csuriban az összes ujjam! :)

Ma nem volt semmi a dokinál:( A betegirányítóban mondták, hogy nincs ma a dokim, hanem helyettesítés van és vhogy már ekkor gondoltam, hogy nem lesz semmi extra vizsgálat. Több mint egy óra várkozás után bementem, lemázsáltak, megírták az afpre és hepatitisre a beutalót oszt slussz.

Nektek is így úgy volt, hogy éhgyomorra vérvétel majd meg kell inni 2dl tejet+megenni egy zsemlét és egy óra elteltével újabb vérvétel lesz??? Erre nem számítottam vhogy...

bingii

Vörösbegy,

úgy terveztem, hogy megpróbálok évvégéig melózni, aztán januártól "láblógatás" itthon. Persze ez út közben simán változhat, majd meglátjuk. Tényleg rossz pocakkal egész nap egy asztalnál ülni, és most még nincs is olyan óriás hasam mint majd pár hónap múlva lesz :D

Bááááááááááár, szerintem már mos is hatalmas ahhoz képest, hogy első baba ( a fejemet ne nézzétek,mert reggel 6órási fésületlen állapot :lol: ):
Kép

bingii

Boo, ne haragudj, igen, ma gondolkodtam rajta, hogy mit csináljak....aztán akkor így döntöttem, kicsi az agyam!
Ha neked nem baj, hogy bent vagy, én nem nyúlok hozzád!!!
Vendég

Bingii, szép a pocak!Az étkezés előtti és utáni vérvétel, arra jó, hogy megnézzék, milyen állapotban van a cukrod. Erre kell nekem 2 hetent, mostmár hetente járnom, mert nekem egy ilyen alkalmával kiderült a terhességi cukorbetegség!!!!
Vendég

Értem-értem, csak eddig senki nem írta le, hogy ilyen a vizsgálat és én meg jól nem számítottam rá :D
Igazából csak az a bajom, hogy pont jövő héten nem lesz a kollégám, akit én helyettesítek így kicsit rosszkor jön, hogy majd csak 10körül tudok beérni 8helyett. Na de mindent az egészséges babáért és mamáért :)

Ó, a kolléganőmnek is terhességi cukorbetegsége volt, de aztán szülés után szerencsére elmúlt neki. Kell most vmi gyógyszert szedned vagy elég ha odafigyelsz mit eszel??

bingii

Hát szedek gyógyit, amit elvileg nem erre találtak ki, hanem az alapbetegségemre , PCOS, de saját felelősségre szedem tovább. Most még diétázok, nagyon keveset eszek, azért is fogyok valszeg, de a magas, inzulin, mindig hetente nézetni, naponta meg otthon....
Vendég

Én nem nagyon értek a cukorbetegséghez, de egyik kollégám nagyon küzd vele. Ő viszont szinte mindent eszik, csak más alapanyagokból kell készíteni. Nem sima fehérlisztet használnak, hanem vmi spécit, cukor helyett persze édesítőszer stb. Dokik szerint jó ha keveset eszel? Kap úgy elég tápanyagot a pici a posidban?:)

bingii

mindent ehetek én is csak a szénhidrát mennyiség van megszabva!!!!!!!!!
reggel 20 g, 10kor 25g, ebéd 50g, uzsi 30 g, vacsi 30 g.
hús, zöldség kilószámra jöhet, de sajna nekem a kcalt is számolni kell, eléggé túlsúlyos vagyok, szóval fogynom kell úgy hogy a baba hízzon.Eddig bevált.
Vendég

Kezdem érteni:)
Szóval tök ügyi vagy, ha úgy tudsz enni, hogy miközben te fogysz a baba szépen növekszi:)
Drukkolok, hogy ne legyen semmi komolyabb baj már ennél a cukorbetegségnél és kitartás az "okos" étkezésekhez! :)

bingii

Remélem, végig tudomcsinálni, eddig a belgyógyászom csak dícsért!!!! :oops: Aszonta, hogy ha megszülök, akkor végre vékony lehetk, ha tartom a diétát!!!!!!!!!!És ez 27 év után, csoda, mert eddig nem tudták, mi a bajom, és januárban végre jó helyre kerültem, kiderült a hízás oka, a meddőség oka meg minden és tán végre jó úton vagyok!!!!!!!!!!

Jó éjt mindenkinek!!!!!!!!!!
Vendég

Jajj Lafead!
Én nagyon drukkolok Neked és majd szólj ha nehéz napjaid vannak és esetleg bíztatás kell!!!! Számíthatsz rám :)

Jó éjt Mindenkinek!

bingii

Lafi
köszke :D

Bingii
tök szép pocid van, és szerintem 1. babához képest tök jó nagy, de irigyellek most :cry:
de azért te csak örülj ezerrel ám :D
boo

Vörösbegy,
Pocakkal nincsen gondom gyorsan növekszik :wink: csak az avataromtól vagyok még messze azért az nagy pocak. Kiscsillaggal én is régen beszéltem ritkán msn-en szoktunk biztos vagyok benne hogy ha megerősödik akkor megint elkezdik már beszéltünk róla akkor legalábbis ezt mondta. Csak hát nem is tudom hogy lehet egy ilyen dolgot feldolgozni még belegondolni is fájdalmas :(

Lafead,
Nagyon ügyi vagy hogy ezt így betartod :wink: Drukkolok a holnapi uh-hoz!!!

Boo,
Remélem hogy gyorsan megjön és méggyorsabban megint babás leszel!!

Bingii,
Szép pocak :lol: és jó a felsőd :wink:

Akkor én is rakok fel a pocakot...
Kép
Vendég

Sziasztok!

Sok sikert mindenkinek a vizsgálatokhoz, de szerintem no para!Mindenkinél minden ok lesz! Ha nem így lenne, akkor biztos, hogy engem is állandóan vizsgálgatnának! Vagy nem?

Boo:
Időjárás ügyben ki kell kérnem a pasim véleményét, mivel én arra még soha nem jártam, bár szerintem még bőven jó idő lesz. Idén húsvétkor úszkáltunk először a tengerben, december-januárban meg folyamatosan 10-15 fok volt. Nem hinném, hogy szeptember végén hideg lenne, de az tuti, hogy szeptember-októbertől gyakrabban esik az eső.
Na majd jól kifaggatom emberem, de most épp füvet nyír. Majd még írok!

Haskötőt szerintem minden boltban lehet venni, ahol kismama-melltartókat árulnak. Amint megtudtam, hogy van bennem egy gyerek, rögtön beszereztem egyet (kb. 8000Ft volt). Remélem tényleg használni fog valamit, mert a gerincem mindig fájt. A 75 D-s melltartómat már a 8. héten G-s re kellett cserélnem. Most azt is kinőttem... Na majd ha ehhez még hozzájön a hasam is, az elég érdekes lesz... Nem kér valaki??? Szívesen adnék belőle! Nem kölcsön, örökre!!! :D :D :D
Én sajna már 3-4 kilót híztam (többnyire mellre), ami szerintem elég gáz, mert amúgy is 68 -ról indultam. Remélem a végére nem leszek 90 vagy 100 kiló...
Én is itthon terhestornázom (a fitnessz-Rékásat nyomom), bár mostanában ritkábban, mert épp ostoba német nyugdíjasoknak mutogatom a környék nevezetességeit napi 12 órában. Jól meg is fáztam, mert a klímás buszban 20 fok van, kinnt meg 35. Egész nap ki-beszállunk, aztán nincs is hangom két napja. Agyilag és fizikailag is eléggé lefáradok mire hazaérek, ezért nem bírok írni sem, de minden nap mindent visszaolvasok!

Nagyon szépek a hasaitok!!! Nekem is elkezdett nőni, de szerintem az csak háj... :(

Ti szereztetek már be kellékeket a babának+mamának?
Én körülnéztem néhány boltban, de akkora a választék, hogy elvesztem. Azt sem tudom mi az ami feltétlenül kell, mi az amit csak azért rakanak a polcra, hogy azt hidd, hogy fontos. Anyu szerint nem szabadna még semmit venni, babonából...
De itt most le van árazva, augusztus 15-től meg nem lesz. Akkor miért vegyem meg drágábban? Csak az a baj, hogy azt sem tudom, hogy mit vegyek...

Boo:
Megjött a pasim. Azt mondja, novemberben és decemberben is úszkált már, de évente változó. Az eső gyakran eshet.

Jó éjszakát, dukk megy mindenkinek!!!

Kép
Kép
bama

Sziasztok!
Gondoltam,bejövök hozzátok,hozzánk is januárban érkezik a kistesó:)

Üdv.mindnekinek
Ildi 16+4
ildi10

Pandus, nagyon csini vagy, ,iszonyat vékony és nagyon szép a pocakod!!!!!!!!!!!!Neked nem is állna jól, ha híznál, csak annyit kell neked, mint amennyi a gyerek meg a lepény,mert marha csini kismami leszel akkor!!!!!!!
Vendég

Boo,

pikk-pakk elrepül az idő és lesz neked is majd óriás pocakod, meglásd! :D

Pandácska,

aztaaaaaaaaaaaaaaamindenit!!!! Csini vagy! Szeretnék én is ilyen vékonyka lenni :) Na majd szülés-szoptatás után összeszedem magam, ez az egyik nagy tervem :)

Ildi,

üdv itt közöttünk:) Hogy vagy? Vizsgálatoknál minden rendben volt? :)

bingii

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?