Új privát üzeneted érkezett!

Én is vagyok Gabi!!! Én se csapok nagy ebédelést, most nagyon nem kívánok semmit, inkább csak jó mézes menta- illetve gyümölcsteát..

afra.h

Halihó Csajok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a megemlékezést!
Sajnos nem indult olyan szépen ez a nap, mint azt én elterveztem, apával reggel kicsit összekaptunk. Vagyis megmondtam neki, hogy ma nem vagyok ráhangolódva, hogy mindent szóvá tegyen, ezt miért csináltam azt miért csináltam, miért így kellett, stb.
Na, de mindegy, már küldtem neki egy képeslapot, és készülök ezerrel az estére! Persze az lenne a legjobb, ha Danira addig valaki vigyázni tudna, mert ha már itthon van, elég nehéz akármit is csinálni.
A lényeg, hogy a kajának majd most állok neki, az lesz amit beírtam ide is:
fűszeres bundában sült pulykamell, wok zöldséggel és hasábburgonyával. Na és a desszert: Eszterházy torta (a férjem kedvence). ez már nagyjából készen van, már csak a tetejéről hiányzik a marcipán, amit ha sikerül, akkor veszek meg, amikor Daniért megyek majd a bölibe. Ha ne kapok, marad olyan krém a tetejére is, mint amivel töltve van és leszórom dióval.
Aztán ha a nagyságos urat ágyba tessékeltük, egy kis gyertyafénye, pezsgős fürcsire gondoltam. Majd csinálok képeket, jó?
Ja a tortáról már van, így félig készen:
Kép

Tudom, hogy nem a legszebb, nem vagyok egy torta fenomén. :roll: :oops:

Gabi!
Jók nagyon a képek!!

Felénk is történt egy baleset. csak fél füllel hallgattam, mert igen bele voltam merülve a tortasütésbe, de valami olyasmi volt, hogy 2 autó ütközött, és az egyik az ütközéstől felmet a járdára és elsodort két 15 éves fiút, az egyiknek a lába több helyen is eltörött, de olyannyira, hogy nem tudták megmenteni és tőből amputálni kellett. Szörnyűűűűűűűűűűűűű!!! 15 évesen!!!!! Még késöbb sem, de hát, elötte az élet!!!!!!!!!!!!!

Kép
oriandy

Oriandy! Szép estét nektek, boldog évfordulót! :)
Az én férjem is nagyon szereti az Eszterházy tortát. Elkérhetném a receptet? Lehet, h megcsinálom keddre, mikor hazajön...

afra.h

Andi! Nagyon ügyes vagy!
Szép a torta. Remélem jól sikerül az estétek, ahogy szeretnéd.
Majd várjuk a fotókat.

Afra!
Jó hogy újra itt vagy.
Gyógyulj meg.

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Sziasztok!

Bos,hogy csak most jelentkezek de reggel 1/2 9ig aludtunk :D :oops: , utána meg pakoltam reggeliztünk. Az éjszakánk elég érdekes volt Márk 2-3 óránkáént kelt és cicit kért. Vszinű amiatt,hogy tegnap este annyira fáradt volt,hogy nem akart vacsizni.

Én még mindig fáradft vagyok,már megittam a 2. kávémat,de semmi hatás. Hála istennek annyira nem vagyok beteg csak reggel fájt egy kicsit a torkom.

Lenne egy kérdésem remélem vki tud nekem seigteni.Ugye hétfőn megjött nekem de eléggé lightos volt, tegnap mongjuk normális volt,de már este felé szinte alig volt és mára már csak picit vérzek (bocs,hogy igy részleteztem), szerintetek mitől lehet esetleg a szopitól?Múlt hónapban majdnem 1 hétig meg volt,de ilyen rövid még sosem volt.

Andy:boldog házassági évfordulót nektek.

Afra és Aiye:jobbulást.Gyógyuljatok meg hamar.

Csucsu:remélem használni fog a széntabletta.
Vendég

Andy:jól néz kia torta.Én is imádom az Eszterházyt. :D Receptete majd én is kérek.

Nálunk maradék lesz+ sült krumpli rántott csirkehúsival.
Spenotot sazerettem volna csinálni,de sehol nem kaptam igy az majd holnap lesz.
Vendég

Sissi!
Csinálj tesztet! Nézd Nemlajos esetét.
Én bízom benne hátha... :D :D :D

picimami

Sissi, én nem mondok semmit, bizonyára lehet a szopitól is, de ismered a történetem, én baba mellett menstruáltam 8)
Andy, torta recept engem is érdekel!!!

Császármorzsa recept annak, aki kérte :wink:
Hozzávalók (4 adaghoz)
100 g búzadara
7 g finomliszt
250 ml tej
1 teáskanál vanília eszencia
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
100 g kristálycukor
0.5 db citrom reszelt héja
A sütéshez:
50 g vaj
A díszítéshez:
porcukor vagy baracklekvár

TÁPÉRTÉK INFORMÁCIÓK
A recept 4 adaghoz való
Ezt betartva 1 adagban
Energia: 494,25 kcal
Fehérje: 13,55 g
Szénhidrát: 70 g
Zsír: 17,5 g
Koleszterin: 136,5 mg

Elkészítés
1. A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.

2. Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.

3. A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.

4. A vajat felolvasztjuk a serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet!
FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát!

5. A császármorzsát forrón, porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.

Cat A 190 gépek nélkül, csak a mosogatótálca van benne. Miért, sokallod? Én ennél csak drágábban láttam konyhaszekrényt, de szóljatok, ha van ilyesmi sokkal olcsóbban!
:wink:
(lett volna egy, ami valamennyivel olcsóbb, de ez jobban tetszett, és mondjuk cca 30-at spóroltunk volna rajta)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nem hinné ,hogy baba lenne a dologban. Igaz kb 3 napja egyfolytában aludnék de én ezt a megfázás számlájáta irom.

Majd kiderül.
Vendég

Nemlajos! Köszi a receptet!
nem drága a konyhaszekrény.
Sőt nagyon is olcsó.
A miénk is hasonló, apa és öcsém csinálták, csak az anyag került 600 000 Ft ba. És így spóroltunk, hogy nem asztalos csinálta, ős még ugyanannyit elkért volna érte.
A legolcsóbb helyről vásároltunk, frontokat, vágólapot, stb.. mégis húzós volt. Igaz nagyobb a hely, és több cucc van hozzá.
De amit kinéztél nagyon szép, és jó áron van.
Én is megvenném.
A mosogató bele, és a gépek, mindíg plussz pénz. :?

picimami

De rég ettem császármorzsát! Utoljára kiskoromban...még Anyu csinálta nekem... :)
Köszi Nemlajos a receptet, el is mentettem

afra.h

Húú, Sissi! Kíváncsi vagyok! :)

afra.h

Sissi! Egy teszetet megér.
Abból baj nem lehet.
sőt..

picimami

Kép

Az Eszterházy torta egyik legismertebb klasszikus magyar torta, sütemény. Ausztriában indult hódító útjára az Eszterházy grófról elnevezett torta. Sokan helyelenül írják pl. Esterházy, Esterházi illetve Eszterházi néven. A szakkönyvek szerint 2 fajta krémmel is tölthető, az egyik vajkrémes (az eredeti) a másik tejszínes (a modern). Jellegzetesen több diós tészta és diós krém rétegből áll, a tetején fondan bevonattal. Az itt található változat az eredeti, tehát a vajkrémes változat receptje.

Elkészítés
Eszterházy torta tésztája:

10 db tojásfehérjét habbáverünk, hozzáadunk a habverés végén 30 dkg cukrot apránként, majd beleforgatunk 33 dkg darált diót és 2 dkg lisztet. 5 kerek lapot kenünk belőle, és 220 C'-os sütőben kisütjük.

Eszterházy torta krémje:

0,5 dkg zselatinport megduzzasztunk 0,5 dl hideg vízben. 2,5 dl tejet egy csomag vaníliás cukorral felforralunk. 5 db tojássárgáját 12 dkg cukorral hikeverünk, majd a forrásban lévő tejbe öntjük. Gyorsan keverve felforraljuk, és hozzáadjuk a duzzasztott zselatint. Ha kihült ez a massza, akkor kikeverjük 30 dkg vajjal, 5 dkg darált dióval és 0,5 dl konyakkal.

Eszterházy torta töltése:

Az Eszterházy lapokat megspricceljük egy kis konyakkal, majd beletöltjük a krém 80%-át. Körbehúzzuk krémmel, de a tetejét nem! A tetejét lekenjük felforralt baracklekvárral.

Eszterházy torta fondan bevonata:

Langyosra melegítünk 30 dkg fondant és áthúzzuk a torta tetejét. Az olvasztott csokoládét fecskendező zsákba töltjük és 2 cm-es távolságra felspricceljük rá a jellegzetes mintát. A még meg nem kötött fondanba késsel fel és lefele húzva kialakítjuk az Eszterházy torta jellegzetes rácsos motívumát.

Az oldalát bevonhatjuk tejszínhabbal, és szeletelt mandulával.

Hozzávalók

10 db Tojás fehérje
30 dkg Cukor
33 dkg Dió (darált)
2 dkg liszt CERBONA szalagos
5 g zselatin por
5 cl Víz
25 cl tej 2.8%
1 csom. Vaníliás cukor
5 db Tojás sárgája
12 dkg Cukor
30 dkg Vaj
5 dkg Dió (darált)
5 cl konyak

Hogy mi az a fonda, fogalmam sincs, én egy másik recept alapján marcipánt teszek rá. és úgy a csurgatott csoki dísz.
Amúgy nekem elég nehéz volt az elkészítése, tehát valószínűleg most sütöttem meg először és utoljára is! :roll: :oops:

Kép
oriandy

Hát Andy minden elismetrésem neked.Én ilyet tuti nem vállalnék be max ha apával együtt csinájuk,mert Ő tavaly is megcsinálta a sacher tortát. :D
Vendég

Márk felébredt,de most apával játszik. Merre vagytok?

Gabi:sajnáélom a pénztárcát nem is szoktál vinni semmit enni?
Vendég

Köszi a receptet! Már csak egy kérdés. A zselatin por helyett lehet kapni ugye pektin-alapú port is? Mert a zselatin állati eredetű (legtöbbször disznó) és az nekem nem jó.

afra.h

Sissi!

Nem nagyon, inkább rendelek vagy lemegyek :roll:

Kép
Kép
minimano74

Igaz volt egy instant levesem az megettem meg vagy rozskenyerem is, tehát nem halok éhen :wink:

Kép
Kép
minimano74

a fondan valami cukormázszerű dolog lehet, nem?

afra.h

Picimami! Te vettél fel msn-re? :)

afra.h

Igen én voltam :D

picimami

:D Köszi! Nem voltam benne biztos, azért nem mertem írni :oops:

afra.h

nemlajos én kértem köszönöm szépen holnap kipróbálom :):):) a vanillia esszencia muszály bele? mert az nincs itthon lehet esetleg vanilliás cukorral felváltani?

nika70
Salgótarján

bocsi, h Oriandy helyett válaszolok, de én úgy szoktam, ha nincs itthon vanília aromám, akkor Bourbon vaníliás cukrot rakok bele, mert abban igazi vanília van, és akkor is intenzív lesz. Azt meg szinte minden boltban lehet már kapni.

afra.h

nika, ööö, esszencia? Fel sem tűnt, én vaniliás cukrot raktam bele alapból :oops: :lol:

Cat
, a palóclevesbe én répát és zöldséggyökeret is szoktam csíkokra vágva beletenni, ti nem? :shock:

Feltettem a teszveszre a menyasszonyi ruhámat, meg 21 kinőtt ruhámat, miután kitakarítottam az egész lakást. Ez a gyerek tényleg nem hagy békén! De jó volt nézni, hogy akkor tényleg milyen szép voltam:)
És ha már Gabi csigát evett, én pont ma szabadulok meg az afrikai óriáscsigáimtól, már undorodom tőlük :?
Na jóóóóóóóó, felrakom ide is :)
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos:nagyon szép menyasszony voltál.Milyenek az afrikai óriáscsigák?
Vendég

oksika köszike :):):):):

nemlajos szépek voltatok :):):):

nika70
Salgótarján

Nemlajos! Szép menyasszony voltál.
Nem sajnálod eladni a ruhádat? :oops:

Én teszek a levesbe, sárgarépát, és zöldséget is. :roll:

Mi a baj? Megint rossz a gyomrod?

picimami

Halihó!

Megjöttünk.
Sajnos sehol nem kaptam marcipánt, így a krémes megoldás lett a vége.
Íme ilyen lett a torta:

Kép

A zöldköret is kész van már
( Kép )

És az asztal:

Kép

Csajok! Én majdnem minden levesbe rakok mindenféle zöldséget. Értem ez alatt a répát, zöldséget, krumplit. Valahogy az maradt meg bennem, hogy a gyrekenek legyen jó dús a leves, ezért belerakok mindent. :roll:

Kép
oriandy

Nagyon ügyes vagy! Szép lett a torta.
Mikorra várod a kedvest?
Kíváncsi vagyok, milyen meglepit kapsz majd tőle :D

picimami

lányok 3 hozzászólásom nem ment el :cry: talán ez sem :?

Kép Kép Kép
asiye

andysok-sok boldogságotés szép estét :lol:

Kép Kép Kép
asiye

cat kistesó nagyon csini a képen :lol:

Kép Kép Kép
asiye

uhun minden rendben volt,és bizti kislány :lol:

Kép Kép Kép
asiye

csak ígymennek el a hozzászólásaim :?
pici! jók a receptek :lol:

Kép Kép Kép
asiye

Afra te isgyógyulj meg!!

Kép Kép Kép
asiye

ha tudok este rakok képet mertolyan kis helyes Yasemin :lol:

Kép Kép Kép
asiye

asiye: alig várjuk az uhu képeket :):):)

Amdx: párod tuti neked ugrik ennyi szépség és finomság láttán :):):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Este csináltam még egy adag császármorzsát, hogy apa is tudjon enni belőle. Ízlett neki.

Nemlajos!

Nagyon olcsó a konyhabútor. Ha jól emlékszem nekünk gépek nélkül több mint hatszor ennyibe került. :shock:

Nincs is beépített szekrényünk azóta sem a hálószobában és a kertet sem csináltattuk meg...
És hiányzik a szekrény az előszobából is.

Afra!

Gyógyulj meg Te is! Pihenj sokat!

Asiye!

Most már aztán pihenés és gyógyulás! De előbb tegyél fel Uh képet a kiscsajról! :D

Nady!

Nagyon ügyes vagy! Én tortát tuti hogy rendeltem volna. Nagyon jól néz ki ammiket csináltál. Remélem jó estétek lesz!
Vendég

Sissi!

Sajnálom, hogy nem tudtál pihenni napközben és éjszaka sem!
Szerencsére nekem Benivel könnyű dolgom van. Ma délután is több mint 3 órát aludtunk.

A szoptatás miatt még úgy működik a hormonháztartásod valószínűleg, mint általában. Lehet ez is az oka az össze-vissza mensinek. De lehet, hogy úgy jártál, mint Nemlajos. Érdemes lenne kipróbálni egy tesztet.

Nika!

Én az általam talált császármorzsa receptet kicsit módosítottam a Nemlajosé szerint, és így sokkal finomabb lett az esti adag.
Próbáljátok, ki, szerintem nagyon jól fog sikerülni.

Gabi!

Kibírtad estig ilyen kevés kajával?

Pici!

Mi lett a rendőrrel?

Arwen!

Merre vagy már?
Vendég

Majdenm elfelejettem:

Nemlajos!

Nagyon szép menyasszony voltál!
Vendég

Kedevt kaptam Nemlajostól, így most untatlak Titeket egy pár esküvői képemmel. Már csak 2 hónap a házassági évfordulónkig.

Házasságkötő teremben:
Kép Kép

És a műteremben készültek közül:
Kép Kép Kép

Itt már 16 terhes voltam Benivel. :D
Vendég

Cat, ti is nagyon szépek voltatok! Nekünk nem volt műtermi, és a fényképeket is egy ismerős csinálta, aki felajánlkozott, ezért hívtuk meg (egyébként csak 18-an lettek volna a kiskocsmában), és képzeljétek, összesen 3 kép lett jó, azok közül is kettő homályosabb!!! :shock:

Pici
, a gyomrom ma még rendben, vettem csomó almát is, az is jó lesz!
A ruhával nem tudok mit kezdeni, éppen ezért nem kölcsönöztem, hogy aztán pénzemnél maradjak. Gyönyörű ruha, és imádtam hordani, de már úgysem tudom többet felvenni :cry:

Sissi, az afrikai óriáscsigák ilyenek:
Kép

de már kettőt el is vittek!
És még itt picik voltak, a kis tormás üveg fedelén elfért a három egymás mellett, most meg kettő se!!! :shock: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jó éjt lányok, én bújok az ágyba, ma megint mozgalmas napom volt (hihetetlen, mennyire megváltoztatott a terhesség :shock: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

lányok!

Namlajos, Cat!

Nagyon szépmenyasszonyok voltatok :) :) :)

volt este egykisebb kiborulásom... :( :(

nagyon rossszak a fiúk, azn öocsém is egyre inkánbb elkanászodik és még a betegség is :roll: :?

ne haragudjatok hogy nem irogatok most mindenkinek de elég ki vagyok szerintem kell mégmin.2 nap hogy helyre jöjjek. tegnap voltam vendégségbe,mert ajándékozás voltés hát kitolás lettvolnaha nemmegyek, mert én is húztam meg engem is húztak....de nagyon leszívta a kis erőmet amit a napokban összegyűjtöttem :?

megnézem fel van e töltve a fényképező, mert akkor rakok képet a kicsiről,hanem akkor csak holnap

puszi nektek,jó éjszakátt :)

Kép Kép Kép
asiye

Délutánra a 3. kávbétól végre felébretem :D annyira,hogy most sem vagyok álmos.Márk már alszik apának mweg most sütöttem egy kis krumplit.

Cat:te is nagyon szép menyasszony voltál.Holnap ha nem feljtem el akkor én is teszek fel párat.

Andy:nagyon jól néz ki a tortád. :D

Asiye:remélem hamar meggyóhyulsz és holnap ha tudsz gyere az uh képpel.Örülök,hogy kislányod lesz. :D

Mindenkinek jó éjt.Puszi
Vendég

Jó éjt mindenkinek.

Én holnap reggel nem leszek mert korán megyek vérvételre aztán uh-ra. De később jövök és olvasok mit írtatok:)

Kép
csucsu05

Jó reggelt Lányok!

Asyie!
Megértem a kiborulásodat.
Remélem már jobban vagy? És jössz majd,hozol képet a kis csajsziról.

Cat!
Nem tudom mi lett a rendőrrel, majd ma tudok pontosabbat.

Andy! Gyere mesélj, milyen volt az este.

Mi is romantikázunk. Kár, hogy nincs pé most :oops: :oops:

Csucsu!
Vigyázz magadra! Szorítok az eredményedhez.

picimami

Asiye!

Nyugi!
Kiborulás lehet terheségi tünet is, de Te még beteg is vagy és gondoskodsz közben a csládodról is... szerintem ez sok egy embernek egyszerre. Én csodállak érte.

Pici!

Romantákizni nem csak a baba miatt jó. :oops: Vagyis én írhatnám akár azt is, hogy jó lenne, de az orvosom még mindig nem bólintott rá a dologra, én pedig anélkül nem merem...

Sissi!

Várjuk a képeket! Mikor aludtál el végül?

Nemlajos!

Próbáltad már valamelyik kölcsönzőbe bevinni a ruhát? Általában ott is megveszik.

Afriakai óriáscsigája évekkel ezelőtt volt egy barátnőmnek. Egyszer kimásztak a helyükről és megrágták a lány nyelvvizsgapapírját...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?