Új privát üzeneted érkezett!

Boniko!
Nahát tényleg angyalka!!! És angyali is????
Bucsek! látom már próbáltad a kelkáposztalevelet, azt hiszem egyszerre írtunk :) remélem beválik.
bende

bende mi is a MAMra váltottunk :lol: és az tényleg jobb..bár Zsigmond azt is nehezen fogadja el...

és nekem is a jobb mellem erösebb .. de én nem ismétlem, többször teszem a balra inkább, hogy az is beinduljon.. úgy vettem észre,hogy most már sokkal teltebb... hiszen szopi közben termelődik a tejci...

eddig volt olyan, hoyg ha csak a balból adtam neki éjjel, akkor pár perc múlva felsírt és a jobbat is oda kellett nyújtanom..és abbólk is keveset szopizott..aztán alvás

tapasztaltak?

:roll:
Vendég

A babakocsival mi is maximálisan meg vagyunk elégedve. Tökéletesen le tudjuk vele bonyolítani a bevásárlásokat is, bármilyen terepen elmegy és ami a legfontosabb a csajszi is imádja. Mi rengeteget sétálunk, már oda is gyalog megyünk ahova eddig mindig kocsival. Van, olyan nap, hogy 12km-t sétálunk. Már mondtam a páromnak, hogy érdemes lenne kilométer számlálot tenni rá.

Még valami, kicsit segítsetek! Elsősorban Apróka és Barbi, mert orvosi témában Ti vagytok jártasak, de mindenki akinek van valami tippje.
Szóval, szüléskor ugye nagyon-nagyon sok vért veszítettem, mert mikor altatásban leválasztották a méhlepényt, nem akart elállni a vérzés. Transzfúziót nem kaptam, csak valami erősítő infúziót. Azóta kezdek jobban lenni, bár még néha szédülök, viszont iszonyatos mennyiségben szaporodnak a kék foltok, véraláfutások a testemen. Tudom, hogy ennyiszer nem ütöm be magam sehova. Nagyon csúnyák és egyre több van belőlük. Jövő héten megyek 6 hetes kontrollra a nőgyógyászhoz, gondoltam kérek tőle beutalót egy laborvizsgálatra. Ja és vérzésem már hetek óta nincs, nagyon hamar elmúlt, csak kb. 3 hétig tartott és akkor sem volt nagy mennyiség.
Ilyen kékfoltos, véraláfutásos dolog már volt velem többször is, általában, stresszesebb időszakokban. Mi a véleményetek? Túlreagálom? Egyszer már nógattak, hogy menjek el vele orvoshoz, de féltem, hogy kiröhögne.
bende

Boniko! nekem is volt úgy, hogy nem elég a bal és kellett még pár korty a másikból is. Most úgy néztem beállt az elmúlt pár napban mindkettő. Ha nem pihenek, lusta lesz a bal mellem. :) De igazad van, lehet, hogy nem szabadna ismételni a jobbot, hanem következetesen, ha a bal jön, akkor a bal. Ilyenkor viszont tutira kéne az a pár korty a másikból is.
Te sem fejegetsz????
bende

Barbi! Bocsi! mekkorák az ujjatlan hálózsákok?
bende

Sziasztok!

egyre profibb tanácsokat adtok, lányok!!!
Pöttömnek én se tudnék mást mondani, mint, hogy szoptatás előtt pelenkázzon, és hagyja aludni, ha a baba úgy érzi végzett.

Nyűgösködés nálunk is sokszor van, még nem tanítottam meg profin elaludni. Ma már kenguruba raktam és himbáltam a hasamon, hogy haladjak a dolgaimmal.

Most iszonyúan ráérek! Oviba mentek a fiúk! A pici mot először. Zsófi érzi, mert nem alszik fél 7 óta. Most is itt repked a combomon.
Már néha elvan negyed órát " magának", ha körberakom jáékokkal.

VAsárnap elvittük a gyerekeket CSerkezőlőre. VAn ott egy tuti strand. Hát, amit kaptam!!! Ilyen pici babával! NApszúrást kap, megfázik, eltörikk a gerince, ha ölben viszem... stb. Termálfürdő- nénikék. Voltak nagyon édesek is.
A lényeg, hogy iszonyú jó volt és Zsófi is jól tűrte a strapát.

Na, úgy tűnik, csak rájövök lassan, mit is akar. Egy kis éneklés, ringatás. Lehet, hogy mégis megtanulunk elaludni???

Itt vagyok, regényt írni...

BArbi! Ez az állapot nekem nagyon ismerős. Hála Istennek régóta nem volt hozzá szerencsém, de amásodik gyerekünk 3 évig nem aludt éjszaka. Egyáltalán. Sírt, mndenféle baja volt, totál kivoltam. Azóta meg se kottyan, ha "néhányszor" ( akár 10-szer is) fel kell kelnem, csak aludhassak utána vissza. Egyébként bevett kínzóeszköz az aludni nem hagyás. De a gyerekek nem ezért csinálják :D
Mindenestre használd ki az ovis időt, pihenj! ÉS írj! Jó olvasni....

Pöttöm, ami még fontos, hogy ne depizz! Könnyű mondani tudom, de a babák mindent éreznek. HA Te nyugodt maradsz, jókedvű ő is nagyobb biztonságban érzi magát. Sose tudtam őket elaltatni úgy, hogy közben azon hergeltem magam, hogy miért nem alszik. HA viszont birkatürelemmel állok neki, egy-kettő alszanak. A birkatürelemre egyébként is szükség lesz. Nem árt elkezdeni fejleszteni!

Stuttgart környékén jó 16 éve jártam, te jó ég!!! Gimis koromban, ott voltam nyári munkán Kirchbergben. 2-szer egy hónapig. Ennyi. Azóta se.... De szép emlék. Na, meg az irodalom!

Bucsek! remélem megoldódott a gondod. Ha gyulladás van, nálam láz is van mindig. Egy megoldás van, szoptatni, fejni, borogatni, illetve szoktak antibiotikumot írni. A mellbimbódra jó az anyatej, a Bepanten, de ezeket biztos próbáltad. Ne add fel. Én legutóbb egy mellből szoptattam az utolsó 2-3 hónapot. Nem tudtam úgy fölöltözni, hogy ne legyen feltűnő, egyik oldalon egy kisebb grépfruit, a másikon szinte semmi.

Niki, Cs-Andi ahogy látom, már van is testvére a gyerekeiteknek. Tök jó így felnőni! mi is mindig találunk a szülés körül olyan pajtást, akivel aztán oviig, suliig elválaszthatatlanok. Hiába, hogy van itthon idősebb testvér.

Na, megyek! Sziasztok! Szép napot mindenkinek!

Bözsi
eviragos

Apropó! :idea: elkélhetem a pozsonyi kifli receptjét?
eviragos

sziasztok!

Képzeljétek majdnem nem adtak a gyógyszertárba fecskendőt meg tűt a K vitaminhoz, hiába magyaráztam, hogy mire kell, ott volt a gyerek is, hát mit hisznek, hogy drogos vagyok, vagy azt is kérdezték, hogy a gyereknek akarom-e beadni, erre mondom, hogy persze, erre a bambák, injekcióval? Mondom nekik, hogy ezt magyarázom 10 perce, hogy azért kell, mert szilánkosan törik az üveg és csak fel akarom onnan szívni és utánna a kiskanálba, erre ők, az nem lehet, hogy szilánkosan törik, ez direkt gyengített, erre elkezdi mutatni, hogy hogy kell letörni, ami persze rá van rajzolva az oldalára, mondom nm vagyok gyógyegér, én is láttam és nem estünk az üvegnek mint állatok, csak úgy magától szilánkosan tört, erre ők megint, hogy az nem létezik. Na ehhez kell a türelem nem a gyerekhez, Végül sikerült elmagyaráznom, hogy az okosok is értsék, hogy mi akarok. Jaj komolyan ezek a gyógyszerészek itt nálunk a gyógyszetárba............ minden egyes alkalommal kb 20 percet várok, pedig 1 embernél több nincs előttem és még a zacsiba is csigatempóban pakolnak. Ha lejár a gyes gyógyszertárat nyitok itt a környéken, tutti mindenki inkább hozzám jönne mint hozzájuk.

Ritus

Kép
rituspoc

Bözsi!

Mindjárt írom a receptet, csak még begyúrom elötte én is, mert a nagy sikerre való tekintettel meg kell ismételnem dupla mennyiségbn!
Jelentem éjszaka alvás volt! Döncit már ébresztgettem, hogy segítsen rajtam, mert ez így nem állapot. Rendes volt, kis nógatás után belátta, hogy kell ez neki a nyaki redök továbbfejlesztéséhez és kiszívta a sokat. :)
Bende!

Megyek megmérem, tippem szerint olyan 70 cm. Csinálok róluk képet is, jó?

Ha eltart egy kicsit még jövök, akkor a zöldbableves és a gombás pulykacici közrejátszott, vagy az ablakmosás. De jövök, becsszó!

Puszi: barbi
maass

Sziasztok!

Virág nevében köszönöm mindenkinek a hajkorona bókokat!! :D De érdekes, mert sem nekem sem az apjának nincsen valami dús hajkoronánk, igy én is meglepődtem, amikor megláttam! :shock:

Pöttöm,
Nekem is volt néhány depis napom a baba születése után. Nekem amiatt, hogy nem lehetett elmenni sehova pedig olyan szép idő volt, úgy hiányoltam a strandolást meg a 'régi' életvitelt, amikor csak gondoltunk egyet és mentünk erre-arra. Na de most már aszem túl vagyok rajta, de nehéz néhány nap volt az biztos. Kitartást!!

Barbi,
Én is csodállak, nagyon szerencsések a gyerkőceid, hogy ilyen anyukájuk van!! :)

Lei,
Gratula Csabikához!! Képeket majd tegyél fel mindenképpen!!

A cici témához annyi, hogy én egyenlőre még egy mellből etetek felváltva, de lassan nem lesz elég mert már 100 gram alá nem nagyon megyünk etetésenként, sőt inkább 120-130g-okat hamizik most már. Igy ki is ürül a mell, már nagyon nem is tudok utólag fejni belőle. Hizott is a kisasszony 1 kg-t 1 hónap alatt!! :shock: :D

Kép
Kép
dia123

bende bocsi csak most, de le kellett mennünk beájulós sétába.... :wink: nem fejek...

csajok ti mibe öltöztetirek a babát ha leviszitek?
Vendég

Sziasztok!

Gratulálok az új babákhoz! És várjuk még a fotókat!
Továbbra is csodaszépek a gyerkőcök!

Bucsek!
Én is átestem egy hasonló mellgyuszin, de nekem magas láz is kísérte a dolgot. (Amikor Réka szopizott a kritikus mellből, lement 38 alá a lázam :? ) Ezért el is mentem dokihoz, kaptam antibikát meg lázcsillapítót. Ez volt a legdurvább verzió. Azt mondta a gyerekdoki, hogy a gyulladt mellből ne szoptassak, mert bacik vannak benne. Igazából az meggyőzött, hogy sok-sok masszír és fejés után kicsit sárgás gennyes cucc is jött belőle (bocs, nem túl gusztusos, de így volt). Amikor már nem tűnt gyulladtnak, szopizott belőle Réka is, bár még szedtem az antibikát (a másikból végig szopizott). Legtöbb helyen nem mondják, hogy nem lehetne a gyulladt mellből szoptatni, így nagyon nem aggódtam a bacik miatt. Úgyis megpusztultak addigra a gyógyszertől.
Szóval vigyázz, hogy idáig ne fajuljon a helyzet...
Olyan már többször volt, ha sokáig aludt Réka, hogy éreztem, hogy bedurran, és kezdett pirosodni is vmelyik rész. Ilyenkor azt csináltam, hogy szopi előtt melegvizes borogatás, aztán masszírozás, aztán szopi. Utána ugyanúgy meleg vizes borogatás, aztán fejés ameddig csak bírtam. Eléggé el tud durvulni, úgyhogy résen kell lennem.

panna1

Pöttöm!
Nálunk is van nyűglődés néha. Én is aggódok azon, ha gyorsan befejezi a szopit, és akkor is ha nem eszik eleget. Mert ugye le tudom mérni, de lassan én is félreteszem a mérleget, mert egyrészt macera most már, másrészt nem idegesítem magam rajta.
Réka az elmúlt két hétben heti 400 gr-ot hízott, tegnap 4750-et mérlegeltünk. Azaz 1400 gr-ot hízott 5hét alatt. Ez azért elég durva, mondta a védőnő, hogy ne ijedjek meg, ha visszaesik a fogyasztás.
Csak akkor meg az van, amit Apró is írt, hogy gyakrabban enne a drága...

A tegnapi nap az vmi katasztrófa volt nálunk (szerintetek lehet a mákos tészta a ludas?)... Egész délután nyűglődés, még kézben is, ha letettük ordítás, és nem két percig... Utána legörbülő szájacska, ami még kézben is vissza-vissza tért. Ilyen szomorúnak még nem is láttam Rékust. Ráadásul délután keveseket evett, mert nem volt több a ciciben. .

Nálatok volt már olyan, hogy szopizás közben tök ideg a gyerek? LEgalábbis nálunk este szerintem ez volt. Eleve ide-oda rángatta a fejét a türelmetlenségtől, így nehéz rákapnia is. Aztán hamar kifogyott,erőlködnie kellett, attól még idegesebb lett, még nagyobb fejlóbálás, sírás közben, és ezek után a másikra is nagyon nehezen kapott rá.
Eleve, honnan tudom, hogy mikor fogyott ki teljesen az egyik mell? MErt ilyenkor ha a bimbó környékét megnyomom, akkor még jön pár csepp, persze ez lehet, hogy neki már kevés, és ettől lesz ideges. Ötlet?

Alvás: Nálunk is a fürcsizés után ált. 5 órát alszik Rékus. Utána viszont 3-4 óránként kel. Nincs vmi ötlet, hogy a fürdés után, még éjfél előtt kevesebbet aludjon? Felébreszteni reménytelen, és csak nyűgös lesz utána (egyszer sikerült háromnegyed óra után lelket verni belé...)...
Kicsit tanácstalan vagyok, hogy napközben mennyit alszik ilyen korban egy csecsemő. Van, hogy csak fél órát-órát alszik szopi után, van, hogy egyáltalán nem alszik. Ez nálatok is így van?

panna1

Ja, és néhány kép végre Réka 3-4 hetéből... Kivéve, amin velem van, mert az vmikor 1,5-2 hetesen készült.
Kép
Kép
Kép
Kép

panna1

lányok igényelte valaki úgy a Tgyást, hogy szülés elött 4 héttel? halálra szivatnak :roll:
Vendég

Kérdés még:
Én is adom neki néha az Espumisant. Másfél hétig majdnem folyamatosan kapta, most már csak a nagy zabák után próbálom adni neki. Szerintetek nem szokik hozzá túlságosan, ha minden szopi után kapja? Úgyértve, mikor álljak le vele, nem lesz-e akkor nagyobb problémája az emésztéssel?

panna1

panna nálunk is így van.. 19kor fürdés, aztán 00.30kor kelés, utána 3.30 körül és 6-7 között...

ez milyen autósülés? :lol:

csajok ki milyent vett? mi most akarunk venni...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.02 11:51-kor.
Vendég

Ja, még a tegnapi naphoz annyit, hogy az esti nyűglődéskor én már nagyon nem bírtam, és apát küldtem be Rékához. Azt hiszem z jó módszer. Ha tök ideges és tanácstalan vagyok, ő se lesz nyugodtabb...

Ja, van jó hír is: Réka arca rengeteget szépült, már alig van pötty rajta. A pöttyök most lejjebb vándoroltak a mellkasára, és ott kisebb sűrűséggel telepedtek le. Azt beszéltük sógornőmmel, hogy lehet, hogy lemennek a lábujjáig, és akkor végleg elhagyják a kis gazdájukat :lol:

panna1

panna :lol:
Vendég

Graco, de régebbi modell. 4-5 éves. Sógornőméktől örököltük, két kissrác után. De elégedettek vagyunk vele.

panna1

köszi :lol: tanácsalan vagyok :roll:
Vendég

Sziasztok!

Zsófi! A kakilásra próbáltátok a szélcsővet? Nekünk, az elején segített, habár nem szívesen csináltuk, de már nagyon sajnáltuk szegénykét, mikor már lila fejjel ordított órák óta, és nem tudtuk megnyugtatni. Ez a csövecske segített, és azóta megy a trotyi a pelusba! :D Csak úgy zubog. Azt nem mondom, hogy nem erőlködik még néha rajta, de sokszor mély álomban, teljesen lelazulva megy neki. Szerintem próbáld meg, hátha segít.

Hasfájásra, nekünk a doki néni ajánlotta, hogy szopi közben is büfiztessem meg néha, mert sok levegőt nyel, hiszen nagyon mohón eszik. Ez is bejött. Sőt, azóta mintha nyugodtabban enne. Olyan mintha rájött volna, hogy hiába tűnik el a cici, visszakapom, nem kell kapkodni. Szóval sokszor már nyugodtan kezdi az evést is.

Tegnap kint aludtunk a kertben egy jó kis árnyékban. Azaz csak hittem, hogy jó kis árnyékban, mert szegénykém egyik pofikája rendesen megsült! :( Most kenegetem neki! Azt hiszem ma csak késő este megyünk ki, de hát akkorákat szundízott a jó levegőn, úgy örültem neki. Persze ma reggel meg jött a pánik, hogy miért ilyen piros a feje, és miért csak az egyik oldal.

Na, csak belejövünk lassan. K vitamint havi egyszer kell adni? Nem heti egyszer? Lehet, hogy ezt rosszul jegyeztem meg?

rizsimami

Panna! Van hogy Csenge is ideges, és rúgkapál szopi előtt! Én két dologra tippelek. Vagy nem tetszik neki az Infacol íze, amit szopi előtt kell adni. Mert ha várok egy kicsit az Infacol után, akkor egy kicsit nyugisabb. Meg sokszor van, hogy pont akkor jön egy puki vagy kaki, és azért rúgkapál. Legalábbis remélem, mert én is nagyon elbizonytalanodtam, hogy miért rángatja a fejét, és kalimpál a karjával és lábával, mikor ezelőtt már a közelségem is megnyugtatta.

rizsimami

Szia Panna! :D

Nálunk is ugyanez a helyzet, hogy kalimpál sokszor szopi közben, meg húzza a mellbimbót a szájával stb. Én két dolgot vettem idáig észre ha ezt csinálja: vagy, ahogy Rizsimami irta, akkor jön kaki vagy puki, vagy nagyon gyorsan jön a tejcsi a mellből és az nem tetszik neki mert alig bir nyelni közben. Ezért igyekszem fejni szopi előt, de nem mindig jön össze mert sokszor már nagyon türelmetlenkedik és ha még nekiállnék fejni, akkor eljönne a világ vége!
Ja, meg nekem is ugyanaz a gondom, hogy honnan tudjam, hogy elfogyott a mellből a tej, mert nekem is szokott jönni belőle ha megnyomom???

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Bende, most még itt vagy a fejemben, nagyon édesek vagytok!!!Meg persze Ti is Panna!

Vérzékenység: csak azt tudom mondani, h. nekem a garatom is tele volt alvadt vérrel terhesség alatt, így szedtem a rutascorbint. Az nagyon jót tett. De párom mondta, h. kérj laborra beutalót a dokitól a 6 hetes vizsin, illetve sztem nyugodtan már most elkezdheted a vasat szedni, meg valamilyen terhes-vitamint. Ezeket automatice ajánlják a dokik szülés után is.

Bucsek, jó hogy jöttél, ne harizzatok, h. eltüntem a másik topikból, de 3 helyre nem nagyon megy az irkálás sajna. De ígérem benézek....

Nekem is sokszor az az érzésem, h. kevés a tejcim, főleg este. Akkor nem 3 hanem 2 óránként eszünk, de még így is megy a hiszti.
Szopi végén meg sztem azért süvölt, mert oroszlán és lusta. Már nem ömlik úgy a tejci és dolgoznia kéne, azt meg fürdi után fáradtan....anya, hogy is képzeled?! Szóval sztem ez csak harci-hiszti.

Szélcső: sajna én is vettem, Rizsimami, hogy kell használni? Meddig kell bedugaszolni??? Úgy sajnálom, de este sztem megspórolnánk egy jó 40 perces ordítást vele....

Panna, az espumisant kaja előtt kell adni. Akkor hatásosabb!

Ja, és az infacoltól nálunk is üvöltött Levi, pedig annak fincsa narancs íze van, míg az espumisant simán benyalja kiskanálból, annyira szereti, pedig annak fogpaszta íze van. Kóstoltátok? Fene az ízlését a Drágámnak.....

még annyi minden lett volna, de most mennem kell.....nagyon sok pusz mindenkinek.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

tegnap már nem engedett belépni ez a kis dög... :(

K vitaminnal kapcsolatban, én nem vettem észre, hogy gond lett volna a kinyitásával, bár megmondom őszintén, hogy nem is nagyon néztem meg a kiskanálon, hogy van-e benne apró szilánk :oops:

a tegnap éjjel nálunk is katasztrófa volt... sehogy nem volt jó. üvöltött, mint a franc! csak tudnám, hogy miért!? nekem rögeszmém, hogy a kaki miatt, de nem tudom... még ma sem volt semmi! pedig múlt csütörtökön kakilt utoljára! holnap hívom a gyerekdokit, ha nem lesz semmi...

na, megyek, most alszik, talán! addig tusolok, meg ebedelek!

köszi a tippeket-trükköket... de jó lenne, ha egy "sima" eszik-alszik babám lenne, én sem idegeskednéd ennyit, de sajnos nem az van, így ezzel próbálkozom megbírkózni! ;)

sophie27

Arpoo, közben meglettek a fotók! nagyon aranyos Levi baba ;) csak béna vagyok, vagy nem jelenik meg azonnal a hozzászóláshoz csatolt fotó és azért nem vettem észre...

szélcső!? az ugyanaz, mintha hőmérőzném, nem? meg nem is a pukikkal van gond, mert a SAB cseppek óta az is, mintha több lenne, csak kaki nincs...

Bende, nagyon édes Niki azon a képen (is) mikor beájul a lábadon! :D gondolom, hogy egy kiadós szopi után készült! :) ilyen beájulós nálunk is van... mindjárt teszek egyet, mikor apa sétálgat vele épp büfire várva, bár az ilyenkor már reménytelen! :D

és Rékus is nagyon cukor! annyira édesek ezek a kisbabók! de komolyan! egytől egyig tündérke mind!!! gratulálok újfent minden bebócához! azt hiszem, hogy most már tényleg mindenki megszületett!!!

akikről pedig még nem láttunk fotókat, azok legyenek kedvesek megosztani velünk 1-2-t ;)

Kép a kis beájulós

sophie27

Kép
Boniko!
Nekünk ilyen van. Elégedettek vagyunk vele.

Zsófi!
Az egyik ismerősömnek tavaly ősszel született babája és ők is kakigondokkal küszködtek. Ha akarod megkérdezem tőle, hogy milyen praktikákat alkalmaztak. HM???

Apró! köszi, mindenképpen kérek beutalót.
bende

bende!
akinyúlt babás meg a perfettót mutatótó kép nekem marhára tetszik!!!!jófej a kiscsaj!!

szuszu!
köszönjük a cikket!!

sniky!
ne izélj már ez csak természetes!!nagyon szívesen máskor is!!

mire azt hiszem végigolvastam már teleírtatok mégegy oldalt...íg ymire a a végére érek nem is tudom már, hogy kinek mit is akartam írni...pláne ha a babóca is a kezemben van , no akkor meg félkézzel ugye még annyira sem megy :?

no akkor én most etetek aztán nekiesek a 247.oldal elolvasásának is :D
Vendég

Bende, azt megköszönném, hátha mi is sikerrel alkalmazhatnánk! ;)

Ja, és Panna, az infacol meg ilyen cuccosokra nem tudnak rászokni a babók, legalábbis a tájékoztatójában ez van...

sophie27

Hát nem tudom, bátyámék szerint az ő kislányuk hozzászokott, és utána már nem ért semmit. Viszont mellékhatása állítólag nincs, mert nem szívódik fel, csak fizikailag hat, és kiürül a kakival együtt. Mi Espumimsant használunk, és azóta kicsit nyálkás szokott lenni a kaki. Lehet hogy attól? Másnak is van ilyen??

yuyu79

jaaa, és még egy kérdés! még jó, hogy tusolni indultam... :P a babók szeme színe mikorra változik meg, ha megváltozik? van már valamelyik babának kéken kívül más színű szeme?

sophie27

Zsóf, én mma vettem szélcsövet, este mi is gondban vagyunk kaki ügyileg, bár mi lekopogom nem 4 napig, csak max 40 percig. De kakira is jó és középen lyukas, ezért esküsznek rá jobban, mint a hőmérőzés. Itt a környéken csak a Gyártelepi gyógyászati segédeszköz boltban lehet kapni, pont a gyógyszertár mellett. Még van pár db a legkisebb méretből, de tényleg csak pár, mert kapkodják. Nekem is múlt héten kellett rendelenem tőlük.

Csípőszűrés: titeket miért nem gyártelepre utalnak be? Direkt a csecsemőkhöz jön ki minden héten egy ortopéd szakorvos, h. ne kelljen utazgatni. Nem Te írtad, h. novemberre kaptatok időpontot??? Tiszta gáz, kérdezz rá, mert minden csütörtökön van rendelés, és csecsemőknek soron kívűl 10 perc. Mi ma kaptunk rá beutalót.
Koponya és hasi uh meg állítólag ráér 3-4 hónaposan majd. De a csípőszűrés tényleg 6 hetesen illdomos.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsófi!
Valószínűleg holnap találkozom vele, majd meginterjúvolom.

Panna! én azt hallottam az Infacolhoz hozzászokhat. Kaphatnánk egy olyan képet amin Te is mosolyogsz?????
bende

csipőszűrésre annyit mondtak, hogy lehet menni gyártelepre, de, ha kell esetleg uh, akkor azt csak a heim pálban tudnak csinálni, mert itt nincs rá lehetőség... és akkor mondta a védőnő, hogy talán jobb egyből a heim pálba menni!? mi amúgy október 13-ra kaptunk... az sem sokkal van előbb, mint november! :(

na, jövő hétfőn rákérdezek a dokinőnél, mert megyünk a 4 hetes kontrollra...

szélcső! okés, köszi a tippet, kipróbáljuk! bár a használata még rejtély!? szóval írja meg légyszi, aki már használta... hogy hogyan kell???

Julcsi, hát akkor nem tudom!? infacol, espumisan, sab, mindben ugyanaz a hatóanyag!

sophie27

Bende, okés, köszi! ;)

sophie27

Aprooka! A szélcsővet 1,5-2 cm kell bedugni, persze jól be kell krémezni popsikrémmel. Én nagyon irtóztam az egésztől, először nem is mertem megcsinálni, apa volt a bátrabb.

Zsófi! Mi puki miatt használtuk anno a szélcsővet, és jöt azon minden! Szóval azért gondoltam, hogy talán a Ti kaki gondotokon is segítene, mert azon ki tud folyni a cucc. Azt mondták, hogy a babák sokszor még nem tudják ellazítani az alsó záróizmokat, így csak feszülnek, feszülnek, miközben már nagyon rossz nekik. Nálunk ez tényleg segített. persze mielőtt rászántuk magunkat, elolvastam itt a fórumon a sírós baba topikot, ahol sok hozzászóló írása segített a döntésben.

Ja, és még valami hasfájósoknak. Vettem tegnap egy melegítő párnát! Hát, este jött az erőlködés (hála az égnek már messze nem olyan vísitós, mint régen volt :) csak láttam, hogy nyomja) ráraktam a hasamra a melegítő párnát, arra pedig ráfektettem Csengémet! Na, hát azt az ellazulást látni kellett volna. Rögtön be is aludt a jó kis meleg pocin, és ment a trotyi. Szóval ajánlom mindenkinek. Vagy lehet kapni a gyógyszertárban melegíthető-hűthető zselét, az is jó lehet szerintem, de a párnát gyorsan be lehet üzemelni! :D

rizsimami

Rizsi, köszi, este kipróbáljuk mindkettőt. Nekem olyan zselém van itthon, amit izületre meg lilafoltra kell tenni, de gondolom az melegíthető is.....

Zsófi, mi csípőszűrésre jövő hétre kaptunk beutalót! Ténylegesen 6 hétre!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, és akkor Ti Gyártelepre mentek, ha jól veszem ki!? ;)

Rizsi, köszi a kiokosítást, lehet, hogy apát izzítom. Mondjuk a hőmérőzést is utálom, de, ha lenne haszna, akkor azt mondom, hogy okés!

Meglátjuk mi lesz...

sophie27

Zsófi, az enyémnek szürkéskék szeme van, de a védőnő szerint sötétedik, tehát barna lesz. Én nem látom, de ő tudja...

yuyu79

ZSóf, igen oda.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Bende!
Persze, majd rakok fel, de azok még nincsenek letöltve :)
Ezen meg az első hetek non-stop fejés-szopizása látszik a karikás szemeimen.
Rólunk amúgy nincs sok fotó, apa lusta fotózni, így én csinálok néha fél kézzel.
Így tényleg nem egyszerű írni: Réka itt fekszik a lábaimon, mint egy kiterült kisbéka :lol:

panna1

Aproo,
Zalánnak addig tartott ez a rossz időszak, amíg ki nem kezelték antibigyóval. De aludni csak most tanult meg :D

Zsófi,
Asszem a szemszín 1 éves korig változhat. és a képekről úgy tűnik, hogy kiegyensúlyozott a nagyfiú! Úgyhogy szerintem tényleg ne aggódj!

Bende,
Én nem szoptatnék kétszer ugyanabból a cickóból, mert nekem akkor bedurranna. De akkor szerintem is többet termel, ha többször abból eteted.

Szuszu,
A múltkor láttalak a játszóról, de ti kinn, mi meg benn voltunk. A védőnőt én meg pont azért szeretem, mert nem akar 10 percnél tovább maradni :wink: De amúgy szerintem aranyos, kedves. Ne gondold, hogy nyűg vagy neki, inkább csak látja, hogy minden okés veletek. Hidd el, ha úgy gondolná, hogy valamit rosszul csinálsz, akkor rádszállna!

Szélcsövet Zalán is használt, és tényleg segít. Drukkolok minden babusnak!

Panna,
Mi lenne, ha később fürdetnéd egy kicsit? Akkor átnyúlik az alvása az éjjelbe.

Beleki szüléstörténetét én is várom! Főleg azért is aggódtam értük, mert mostanában hallottam egy nem túl jól végződő esetet, sajnos :cry:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Talán elég lesz az idő a történetünk megírásához!

Szóval az egész vasárnap éjjel 17 indult éjjel 1 kor fájásra ébredtem próbáltam elaludni vissza hiszen ez már vagy 2 hete így volt de kb 45 perc múlva jött egy újabb ébresztés és éreztem hogy ki kell mennem wc re is.
így hát kiköltöztem a nappaliba hogy ne zavarjak senkit hátha beindul majd a dolog.
Hát 30 perc múlva újabb fájás de ez már nem olyan volt mind eddig hanem éreztem hogy tényleg más.
elkezdtem szedni a bogyókat is és csendben elvajúdgattam ill. néha el is aludtam így ment ez reggelig amikor 5-6 percesek voltak már a fájások és nagyon kimerült is voltam.
akkor kelt apa kérdezte mit csinálok mondtam szerintem lassan szülünk és kértem hogy ne menjen el pécsre már mert azt 5 óra míg oda-vissza megtenné .
Hát itthon maradt közben a fönöke folyamatosan csesztette engem meg gyötört a lelkifurdalás mert a fájásaim tompultak és kb. 8 óra körül teljesen el is múltak.
Ekkor egy nagy csalódottságot éreztem ill. apa miatt lekifurdalást de próbáltam belenyugodni hogy jól el tréfálkozik velem a kisasszony.
A párom így elment de csak az 1 órára lévő irodájukba én meg lefeküdtem aludni egy él órára.

Ez után semmi bajom nem volt míg délben elaudtam én is a nagyobbal ill. folyamatosan nagy wc re jártam meg folyásom volt de nem fájtam.
3 ig aludtunk mikor apa hívott mi újság mondtam ne haragudjon de semmi .
Mondta nincs semmi gond beszélt a főnökkel és megértette a helyzetet.
Azt hiszem ekkor megnyugodott a lelkem.
5 kor ért haza mondtam ma sem lesz már semmi.
6 kor viszont egy fájást éreztem de nem mertem én már semmit sem szólni.majd fél óra múlva újabb.
Aztán 2db 20 perces és azonnal 10 percesek lettek ekkor elvonultam ki az udvarra mert ezek már igen fájtak de nem mertem elhinni a reggeli tréfa után.
majd 3db 10 perces után 5 percesek jöttek .
Ekkor már fél 8 volt suttyomban felhívtam a dokim akivel anno azt beszéltük meg 10 percessel elindulhatunk. Elmondtam mi újság mondta azonnal induljunk.
Ekkor lezuhanyoztam még mindig attól félve hogy elmúlik de nem hanem egyre jobban fájt és 5 percenként mint a vekker.
Szóltam apának indulunk nézett értetlenül.
Mondtam mit érzek és 8 előtt pár percel elindultunk.
Mondatm neki ne siessen mert még mindig attól féltem elmúlik ő meg azon veszekedet miért nem szóltam mit bújkálok.
Fél uton szóltam gyorsítson mert már 3-4 percesek. és a kórhát ekkor még 20 percre volt.
valamikor fél 9 re értünk be.
10 percen belül az ügyeletes megvizsgált mondta bő 2 ujjnyi a méhszáj hívja a dokimat.
Ezután a szülésznő előkészített és fél 10 kor bekötötték az antibiotikumos infúziót
10 re jött be a dokim mondta majd megvizsgál a következő fájásnál és burkot repeszt de milyen jó lenne ha az is magától megrepedne.
Ahogy ezt kimondta Dorka rugodt egy hatalmasat én egy nagy pukkanást éreztem és már folyt is a magzatvíz.
Megvizsgált mondta bő 3 ujjnyi minden rendben lesz álljak fel sétálhatok meg labdát kaptam.
11 kor újra jön.
Levette a fájásmérőt mert mondta nem érdekli csak táguljak.
A repedés után erősödtek fel a fájásaim onnantól kezdve csendben voltam már nem komunikáltam a gáborommal.
11 kor jött hogy feküdjek fel megvizsgál.
Mondta 4 ujjnyi a méhszáj negyed óra és újra jön.
El ment fel akartam újra állni de nem ment mert azt éreztem jön ki dorka
Mondtam a gábornak szóljon valakinek.
A szülésznőt kapta el ő mondta hiszen most vizsgálta a doktor de jön megnéz.
Ekkor már olyan nyomási kényszerem volt mint a fene.
Megnézett valóban jön a baba 1 perc alatt már fenn volt a lában mindenki a helyén és elkezdtük a kitolást kb. 11 20 kor.
és 11 49 kor megszületett Dorka .
Infúzió hasra nyomás burokrepesztés nélkül.
Egyedül gátmetszés kellett de 3 öltéske csak.
betapintás nekem jobban fájt min ahogy Zsolka leírta de ott volt dorka így kit érdekelt.
Szóval 1 óra volt nehéz.
Hát ennyi a mi kis történetünk és csodálatos volt nagyon!!!
Köszi hogy elolvastátok bár kicsit hosszú lett.
Puszi mindenkinek :Betti

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Sziasztok!

Rendben vagyunk... Kristóf csodálatos... :)

Csak, hát én lettem depressziós, állandóan sírok, mindenen, mindig, most is,...

Nagyon boldog vagyok, a párom is elkényesztett, meg nagyon türelmes ... és mégis, vasárnap óta tart.

Van valakinek még hasonló?

Én erre a légzésfigyelőre parázom, ahelyett, hogy megnyugtatna, inkább állandóan figyelem. :shock:

Lehet, hogy az is a baj, hogy egyedül vagyok, Joci igyekszik mindig haza, tegnap is fél 2-kor hazajött, de ma sajna kettesben töltjük az éjszakát. Most is itt van, de állandóan figyelem.

Meddig szokták használni?

Ha arra gondolok, hogy az élet élni akar, akkor a miénk akart.

Most megyek tovább bőgni.

Kata
Vendég

Beleki!

Ez tök természetes! Én szülés után hajnalban kint sírdogáltam a csecsemősöknél. Pár nap és elmúlik.
eviragos

Beleki,
Nekem is volt ilyen! A korházba én is sirtam hajnalban a picivel a kezemben, meg amikor hazajöttünk sok olyan nap volt, hogy egy csomót sirtam, igazából nem tudom miért. Minden olyan szokatlan volt és nehéznek tűnt az egész. Gondolom az a sok hormonális változás miatt is van, na meg tényleg néha olyan ijesztőnek tűnik minden, a felelősség stb! De tényleg elmúlik, kitartást! Viszont ne tartsd magadban, enged ki amit ki kell!

Kép
Kép
dia123

Betti!
Gratu a szülésedhez, elég simán ment nálatok is minden, legalábbis nekem úgy tűnik. Ebben a parázásban, hogy a férjem ne menjen Pécsre nagyon magamra ismertem :D
Én is 3 nappal hamarabb, gyakorlatilag feleslegesen visszarendeltem Csabimat Pécsről, mert minden éjjel jöttek a fájások, én meg napról napra jobban paráztam, hogy na most tuti szülünk, és apa nem fog ideérni... Aztán Réka megvárta a hétvégét, és vasárnapi kislány lett :D

panna1

Beleki, mi itthon azon nevettünk állandóan a párommal, h teljesen ok nélkül sírógörcsöt v nevetőgörcsöt kaptam napjában többször. A sírás sokszor nem akart abbamaradni, nevetésnél pedig akár a fapapucs szóra is hasra vágtam magam (mint egy ovis), szóval fel a fejjel, hidd el elmúlik!

Légzésfigyelő: mi nem használjuk, de emlékszem, h az első napokban én is ott figyeltem minden lélegzetvételét, aztán leállítottam magam, mert ebbe bele lehet őrülni. Így marad a bizalom és a Jóisten.

Betti köszi a születéstörténetet!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Légzésfigyelő:
Nekünk Angelcare 301-es van, az amelyik bébiőr is egyben. Eddig kétszer riasztott, mind a kétszer szerencsére vaklárma volt. Vagyis azért riasztott, mert Réka egészen kitornázta magát a rács mellé, és szorosan mellé lapulva aludt. Valószínűleg ott már nem érzékelt a lap. Én elégedett vagyok vele.

panna1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?