sziasztok!
gyorsan beköszönök, hiszen a kis törpöm nem hagy nagyon nyugodni!
sajnos nálunk is elég neccesek az éjjelek, bár a fekve szopiztatás elég jól bevállt, talán, mint Aprooéknál, hogy még félálomba a szájába nyomom a cicit, nyammog rajta egy darabig, majd arra kelek, hogy eltelt 2-2,5 óra és újra sírdogálunk! szóval alszunk együtt szopi közben is... sajnos a technikája nem túl jó, így gyanítom, hogy az a 40, amit ciciből szív ki, igazából nem is 40, hanem több, csak egyszerűen nem tud jól rácuppanni a cicire! nálatok mindig olyan nagyra nyitja a pici a száját, ahogy az a nagykönyvben meg van írva!?
hogy lehet elérni, hogy akkorára tátsa a szájacskáját, hogy jól be tudja kapni a cicit? valami tipp-trükk-praktika?
tegnap kijött amúgy az arcunkon egy csomó pici pötty! eddig is voltak kiütések, de azok olyan tisztulásos pötyik, legalábbis dokinéni azt mondta, de ez most olyan, hogy sok apró piros pötty, nincs közepe, szóval nem olyan fehér közepű, és csak az arcán... volt valakinek ilyesmi? ha hétfőig marad, akkor hívom a dokinénit, vagy a védőnőt. lehet, hogy allergiás valamire? vagy izzadástól van? tök rossz, hogy ilyen sok probléma lehet, és mindegyiket csak találgatja az ember, hogy na, ez éppen most mitől lehet...
pelussal kapcsolatban! most a pampers-t használom, mert a libero elfogyott, de ezt már 2x átáztattuk, szóval a ruci is pisis lett
köldökcsonk nálunk 1 hetesen leesett, de most pár napja picit vérzik...
alkohollal kezelem még, és állítólag ez még normális is lehet, de azért picurit aggódom, mert eddig nem vérzett, csak mondom, az utóbbi 2 napban!
gátsebem szuperül gyógyul, viszont a folyásom (bocs) nekem napjában is sokszor változik! van, hogy sárgás-barnás, de most szokott újra véres is lenni! jaaa, és egyik nap, azt hiszem, mikor a klinikára mentünk, találkoztam egy lila színű cérnával is... szóval lehet, hogy kicsit idő előtt pottyant ki az egyik varratom!?
a szopizás után meg azért bővebb, mert a szopizásnál oxitocin termelődik a szervezetben, ami méhösszehúzódást eredményez, így akkor jobban tisztulunk! de ezt bizti ti is tudjátok, csak olyan jó volt leírni!
ja, és még egy! honnan tudjátok, ha sír a baba, hogy nem éhes, hanem más a baja!? én ilyenkor általában mindig mellre teszem, ettől meg is nyugszik, viszont a klinikán azt mondták, hogy túletetem, szóval nem minden sírásnál kell neki kaja... !? oké, de, akkor honnan tudom, hogy most éppen éhes sírás, vagy hiszti sírás? főleg úgy, hogy a kis kezét, ujját folyamatosan szopizza... meg a másik, hogy anyatejciből nem is lehetne túletetni őket, legalábbis az okosok azt mondják!
aventes mellszívót meg eladom a francba!
rohadtul nem vállt be, és utálok is szarakodni vele! főleg úgy, hogy a gyerek 1,5 órát cicizik, és akkor még 1/2 órát fejjek, majd kel a gyerek újra cicizni... na, nem!
lehet, hogy beheveredek gyerek mellé... tegnap is aludtunk vagy 4-ig így hármasban!