Új privát üzeneted érkezett!

Mi is egyben!

Lei! Mi nem fekszünk, itthonra készülünk. Kivárjuk amíg ő akar jönni. 2-3 naponta ctg, de még mindig rendszeresen mocorog és csuklik. A fogantatás lehetséges időpontjait tudjuk, így aszerint a 40. hetet 19.-én töltöttük, így ráérünk. Dúlám egyre jobban látja a szülésközeli jeleket. :)

Nyilalgatások, apró keményedések, ... nálam is vannak.

Tej: pont most mondta a dúla, hogy reméli, hogy szeretem a tököt, meg a kaprot, mert az nagyon jó tejserkentő és a legfontosabbnak a nyugalmat és pihenést tartja.

K.
Vendég

Ja!

Szüléstörténetek: én elolvasom őket és elég sok fel is háborít!!! :twisted:
Vendég

Beleki!
Végül otthon fogsz szülni?
Kiváncsi leszek a történetedre. Őszintén...
eviragos

Beleki, nagyon bevállalós vagy ám!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziaszok!

lenne egy kérédésem tanács kellene!

Irtó sok tejem van és babó irtó jó étvágyú, ami azt eredményezi, hogy 4 kg-ok vagyunk 3140-el szletett! Olyan kis tokája van, hogy ejha. Ez nagyon édi, és még nem gázos, de ha így folytatjuk el fog hízni a csaj. Igazából mondhatom, hogy 3 óránknt eszünk, van, hogy másfél óránként, vagyis volt olyan, hogy nem bírja é ordít és akkor másfél óra után kap, de ez csak eseti. Esténként meg 4 óránként eszik, de ma például vett 23:00-kor és utánna 3:20-kor és utánna aludtunk 8:00-ig, tehát kimaradt jó sok. Mit csináljak? Váltsak 4 óránkéntira vagy azt mikor kell? Én mellszívóval ma reggel lefejtem 2 perc alatt 60-at, és utánna babuc jóllakott még belőle. Kb 10-15 percig szopizik, és nem (mint valaki írta) nem villog a mellem, hogy stop, mert megette a magáét. De így ez a gyönyörűség csak el fog hzni. Mit tegyek?

Tök? Jaj ma ettem és én nm akarok még több tejet! :( :)

Találkozó! Jó ötlet már akár mennék is, hogy lássamn a többi gyönyörűséget!

Ritus

Kép
rituspoc

Hüha Aproka! Te élesben tüzelsz, óvatosan kell közelíteni, nehogy engem is lehordj! Tudom milyen a feszült idegállapot, én is eleget tudok belöle magaménak. Dönci reggeli derengéskor elalszik és napközben alig van ébren, szopizik, kicsit nézelödik, de zömmel alszik. A többi persze egészen reggel héttöl este 10-11-ig ébren van, mire ök elalszanak, Dönci kialudta magát és amikor én ágyba bújok, megbízhatóan fel is ébred és onnatól hajnali 6ig nem alszik... Én már olyan hulla vagyok, hogy a könnyeim potyognak a fáradtságtól vörös szemeimböl, bárhol és bármikor be tudnék aludni, ha 2 percig nem szól hozzám senki, de ez nem fordul elö. Nálunk olyan jó, mert a férjem kíméli magát, alszik, amikor csak teheti, így most is, és vagy 2-3 órával késöbb kel, mint mi. Mintha ö szoptatna!
Én is nehezen viselem a hetek óta tartó éjszakázásokat, a nem megfordulni szabadokat és még sorolhatnám. Imi csak úgy alszik, ha valamikor hajnalban befészkelte magát keresztbe a mi fekvési irányunkban, így a lábaimat fel kell húznom, mert ha elfordítom, még ki se nyújtózkodhattam, már megint keresztben van. Ha visszaviszem, visszajön... Regö is megjelenik hajnalban, de ö fejmagasságban fekszik keresztbe, Dönci meg nem szereti, ha nem érzi a tejszagot, így meg se fordulhatok, ha pár perc nyugtot szeretnék. Ha mégis megfordulok, mert minden tagom elgémberedett és a lábak ill. fejek útvesztöjében egy alkalmas zúgot találtam az én fölösleges testrészeimnek, akkor még szinte el sem helyezkedtem, már hangol Dönci...
Enivel voltak a születése után az elsö hetek a legrémesebbek, 3. nap kukába akartam tenni (némi túlzás persze), mert teljesen kikészültem (tényleges szülés elötti 3 egész nap 5 perces fájásokkal, hányással, hasmenéssel, nemalvással), de aztán ezt az idöszakot is túléltem, mert az ember többet bír, mint gondolná, beleszokik a feladatba. Ne légy sík ideg és ne támadj, mindenkinek más a tapasztalata, nem is tanácsot akarok adni, mert igazából nem lehet. Te ismered a dedet a legjobban, neked kell kitapasztalnod, hogy mi nektek a jó. Dadominak az ö nézeteiben is teljesen igaza van, neked is részben-egészben, szerintem félreértetted az ö mondandóját ill. ö a tiédet és ebböl adta magát ez a feszültség.

Mi ma túléltük a múzeumot. Nagyon megérte, szuper igényes kiállítás az indiánokról, az afrikai törzsekröl, az Orientröl. Utána meg játszótér, majd bevásárlás, fözés, fürdetés.

Ami a hasfájást illeti. Döncinek is idönként fáj a hasa, de nem vészes. Ha mégis nagyon ordít, kap pár SAB cseppet és mintha elfújták volna. Nem tudom mitöl fáj, de nagyon nem is foglalkozom vele. Mindent eszek, amit eddig, babot, tojást, gyümölcsöt, mindent, de nem volt egyik gyerekem se hasfájós. Teázom is és most kapaszkodjatok meg: itt a németeknél a Fencheltee, vagyis a tömény édesköménytea az elsöszámú tejszaporító. Literszámra ittam minden szoptatás alatt minden gond nélkül!!!!

Szóval ahány gyerek, annyi féle! Ez a mitöl-fáj-a-gyerek-hasa gond nekem ugyanolyan rejtélyes, mint a fogzás állítólagos segítöje, a Bernsteinkette (borostyánlánc)... Aki hisz benne, annak biztos segít.

Na eldugulok, mert a végén még kizártok a klubból. :)

Jó éjt!

Barbi
maass

Sziasztok Lányok!

Hát nekem azok után amiket olvastam egy szavam se lehet kopkopkop!!!!!!!
Mi ma vagyunk 9naposak és kezdünk beállni a 3óránkénti kelésre egész sikeresen. Néha ébresztegetünk de ha nem megy haggyuk tovább aludni. A fürdés is kb 7-8körül lezajlik amit eddig még nagyon nem szeretünk mett a köldökcsonk miatt még elég nehéz nekem fürdetni hajolni a kád felé stb...... na most ilyenkor nagyon hiányzik a férjem keze!!! :cry: :cry:
Mi napközbe cicizünk cici után pedig fejünk mert muszály este pedig mindig beiktatunk egy cumisüveges etetést ami 60-80ml attól pedig tuti az alvás 3-4óra. Tegnap pl. kimaradt egy etetés éjjel 1kor ugyhogy 11től reggel 5ig aludt a fiam.
Én is amellett vagyok hogy inkább foglalkozom vele ha sír. Annyira tudja remegtetni a kis száját.

Viszont sajnos mi is hasfájósak leszünk úgy látszik. Eddig még nagyjából minden rendben volt minden kaja után volt trotyi vagy büfi de most már csak büfi és látom ahogy erőlködik a bogyókám.
Barátnőm ajánlotta a GRIP WATER-t ugyhogy holnap megyek a herbaházba és veszek is.

A bőrünk pedig katasztrófális! tiszta csalánkiütés karmolás . Nagyon kéne figyelnem mit eszek de nagyon nehéz.

Füdetéssel kapcsolatban nektek van valami folyamat mit hogy olajjal törölgetés hintőpor vagy akármi???? Nekem a csecsemős meg a védőnő is azt mondta elég ha csak vizzel meg a fürdetővel lemosom és annyi. Viszont olyan kis száraz még a lábán a bőr.

2 in 1 lányok huzzatok bele már nagyon várjuk az új friss fotókat meg hát be kéne szállnotok az új témákba :lol: :lol: mi már nem tudunk görcsölni max a gyerekeink bajain :lol: :lol:

hétvégén mehetünk végre mi is a teraszra levegőzni ! De mennyi időt legyünk kint? és mikor ébresztéskor vagy alváskor????

jó éjt lányok kivánok mindenkinek nyugodt éjszakát. Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Barbi ez a SAB csepp ez kimondottan hasfájásra van babáknak?

ja a zsiráf neve Rozi lett. van a tévében a rókamangusztákról egy sorozat és abban volt 3 kölyök akiket zeller , gubó és rozinak hivtak igy a zsiráf rozi lett a kisautó a gubó és a macika a zeller :D :lol: :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Rizsi!

Ha már majd olvasol. ne hari hogy nem köszöntem el de valahogy azt se tudtam örömömben hol áll a fejem. Remélem minden oké volt.
Zsófi ezért nem is irtam vissza neked se mert gondolom te is óriás örömmel futottál a kórházból haza.

na megyek megnézem a szunyáló csöppöm :)

Kép

KépKép[/url]
mecsi

ja és egy kép gyorsban, mert most vacsiznánk, gyerek beájult 5 perc szopizástól... de lassan kel ;)

Kép 11 naposan már ilyet is tudok ;)

sophie27

Mecsi! semmi gond! örülök, hogy nem csak én menekültem haza a kórházból, így akkor annyira nem volt talán gáz, hogy nem mentem már át hozzátok! :S

fürdetésnél eddig 1x olajoztam a kis nyakánál, meg a combi tövénél, de inkább csak víz + fürdető! a lába, keze nálunk is nagyon száraz, azt néha bekrémezem, még anno írt fel a dokinéni testápolót is, de sokszor nem jut eszembe! amúgy pedig a köldökét (csonk már 1 hetesen leesett) csak alkoholozom!

amit én nem tudok, hogy a körmét mikor lehet levágni? illetve fültisztítás mikor esedékes? én még nem mertem belenyúlni a kis fülébe... :S

fiús anyukák, zacsinál a rászáradt krémet hogyan tudjátok leszedni rendesen? nálam olyan, mintha a kis redőkbe bele lenne száradva a krém, és hiába mosom, elés nehezen kopik, nagyon csesztetni meg nem szeretném, nehogy megnyomizzam

sophie27

Ritus! Megmosolyogtattál, ahogy olvastam a babád elhízásától való félelmeidet :wink: :D De megnyugtatlak, anyatejes babák NEM híznak el!!! Az, hogy most ennyit hízott már, nem azt jelenti, hogy ilyen tempóban folytatja is ezt! Egyre többet fog mozogni, ledolgozza majd ne aggódj, nem lesz kövér baba! Majd ha már nem csak szopik akkor kell odafigyelni az étkezésére. Nagyon igaz az, hogy féléves korukig megduplázzák, egy éves korukra megháromszorozzák a születési súlyukat! Nagyobbik fiam 4,18kg-val született (61 cm), 5 hónapos korára ezt megduplázta, 8 kg volt, aztán lelassult a hízása, egyébként sem volt kövér baba, szép formás, ahol kellett ott voltak hurkácskák :D Egy évesen 12 kg volt. Tehát nálunk bejött a duplázás és a triplázás. Most meg olyan vékony, hogy senki nem mondaná meg, hogy milyen hurkái voltak :wink: És ne az órát nézd, te sem aszerint éhezel meg, bízz a babád pocijában :D

Aprooka! Én nem támadtam senkit, nem szokásom. Egyébként ha már ott tartunk, hogy kinek mi is a foglalkozása, mit tanult, elárulom három évig tanultam fejlődéslélektant, gyermekpszichológiát. Szóval egy pici fogalmam nekem is van ezekről a dolgokról, hivatalosan, papírom van róla. Ha én támadtam volna, akkor leírtam volna őszintén a véleményemet azokról a szülőkről, akik sírni hagyják a gyereküket, mert "csak 3 napig sír, 4. nap már aludni fog egész éjjel". De nem írtam le, mert nem akarok megbántani senkit. Azért szoktam írni ide a lányoknak, hogy segítsek, tapasztalatot adjak át, nekem ugyanis nemigen volt olyan segítségem, akire adni lehetett volna, szoptatás terén meg aztán egyáltalán nem.
Egyébként véleményem szerint egy újszülött babánál igenis 24 órás készenlét kell. És hidd el, tudom miről beszélek, kegyetlen másfél évem volt a második gyerekem születése után. Kezdődött ott, hogy egy hónaposan Dominik elkapta a tesójától az influenzát, magas láza is volt. Egyedül voltam itthon a két beteg gyerekkel (Dani akkor volt 3 éves), mivel párom napközben dolgozott, más segítségem meg nem volt (pedig anyám itt lakott akkor még a szomszéd házban, és nyugdíjas...) A hasamon friss vágás, mert császáros voltam, a kicsit meg naponta kellett vinnem a háziorvoshoz, így úsztuk csak meg a kórházat. Az akkori éjszakáimat nem is részletezem, volt, hogy a páromnak mondtam, hogy vegyen ki a fagyasztóból anyatejet, mert ha most meg kell szoptatnom a kicsit, akkor tuti összeesek (de ilyen csak 2 alkalommal volt). Ez az influenza nem múlt el nyom nélkül, utána sokáig a gégészetre hordtam a két gyereket. Aztán 4 hónaposan egyik éjjel Dominik befulladt, kórház, persze a főiskolai vizsgaidőszakom közepén. Innentől még többet ébredt éjszaka. Aztán a december-januári vizsgaidőszakom alatt Dani többet volt beteg, mint amit oviban volt. Segítség nulla. Utána szakdoli írás volt, májusban vizsgaidőszak, aztán júniusban államvizsga. Ezeket én úgy csináltam meg, úgy készültem a vizsgákra, meg úgy írtam a szakdolit, hogy este elaltattam a gyerekeket (ha a párom délutános volt az egész esti program az enyém volt), leültem a gép elé és írtam a dolgozatot, ha közben Dominik felébredt mentem be hozzá, pedig már ekkor elmúlt egy éves. Éjjel 1-2 órakor feküdtem le, reggel 6-kor csörgött az óra, amikor mentünk az oviba. Tanulni is éjjel tanultam. Napközben meg itt volt a gyerekek, ha Dani épp beteg volt, akkor mindketten. Ja és allergiás asztma és bronchitis miatt egy hónapból 2 hetet mindig betegen töltött itthon. És mellette ugye a háztartás is. Persze segítség szintén nulla. Ja és szülés után olyan vérszegény voltam, hogy vért akartak adni, nem engedtem, vasat írt fel a doki, nem tudtam szedni, mert szorulást csinált. A mai napig nem tudtam rendbe tenni a vérképemet, ami ugye még egy döfés a fáradtságnak.
Szóval ha valaki tudja milyen a kemény éjszakázás, és az állandó készenlét, akkor én tudom. És még mindig azt mondom, hogy mai fejjel sem csinálnám másként, és igenis felvenném a babámat ha sír, és igenis készenlétben állnék neki, amíg ilyen kicsi. Most már néha vár a kisebbik is, és pl ha mosogatok hoz ki játékot a konyhába és ott játszik mellettem. Jó nem mindig, mert azért még van mit tanulnia abban, hogy várni kell és türelmesnek kell lenni, de jó úton haladunk.
És kérlek ne vedd támadásnak amit írtam, nem ismersz, nem tudod milyen ha én támadok.
A történethez még hozzátartozik, hogy Dominik 17 hónapig szopott!!! És erre vagyok a legbüszkébb!!! :D
Bocs, hogy hosszúra sikerültem!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Na nem tudok aludni :? Nem baj gyerek lassan ugyis kel cicizni.
Zsófi neked nem ilyen nagyon zsiros popsikrémet irt fel a dokinő? nekünk ilyen sárgás szinű zsiros krém van és attól nem szárad rá a zacsira semmi és tök szépen le lehet mosni.

Dadomi
a cicmasszázst talán te kérdezted. azért mondta a védőnéni hogy maszirosszam körömvirágkrémmel óvaltosan az lehuzza a gyulladást esetleg ha van, meg be volt kicsit csomósodva. cicizés után még le szoktam fejni mert 3óra múlva újra televan mindkét tőgyike és baromira fáj. szóval igy se könnyű létezni sok tejcsivel. :?

Lei :
a kórházban nekem a csecsemősök közül a Csilla és a Klári volt a legszinpatikusabb és legsegitőkészebb, de Magdika is aranyos. Nekem mindenben segitettek ha kértem vagy kérdeztem, csak a ruhát nem hozhattam el amit nagyon megszerettem. :( pedig vittem volna helyette másikat.

Pöttömöt rég láttam köztünk. Binyek is elvan tűnve már nem ír hozzánk.Végre nagyjából sikerült visszaolvasnom mik történtek.
A babák nagyon édik olyan jó nézegetni a képeket.
rakok fel fürcsis képet:
utálok fürödni Kép
utánna már nyugi van Kép Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

A Grip Watert nem csak egy hónapos kortól lehet adni? Én is azt hallotam hogy nagyon jó.

Nekünk is fáj a hasunk, ha elalszik és felsír élesen pár perc múlva,
Yuyu azt hiszem te írtad le pont így a dolgot. Rossz hogy nem tudok segíteni. Pocimasszázs, járkálás... Amúgy sztem a lánykáink kicsit hasonlítanak, mármint külsőleg, és majdnem egyidősek is :)

Szóval az Espumisant felírták nektek vagy hogy választottátok ezt?
kiskapucni

Jó reggelt lánykák:)

Mecsi, nekünk is nagyon száraz volt a bőrünk, rendesen bevolt repedezve a bokájánál, hámlott a térde, keze, pocija és még a homlokunk is... mostanra helyreállt szépen és gyönyörű selymes lett Barnus bőre, a titkom annyi, hogy fürdetés után olajos vattával átkentem a bőrét vékonyan és az nagyon zépen rendbe tette;)

hú lányok, nehogy itt egymásnak essetek! Mindenki csinálja úgy, ahogy az ösztönei diktálják, de dadomi tényleg csak segíteni akart a tanácsaival nem pedig támadni...

egyébként elég zűrös éjszakánk volt, 3-kor etetés, később felét visszabukta, utána még pótlás és 5-ig babusgatás, mire vissza tudott aludni, így elég fáradt vagyok:(

na de most megyek mert hallom a hívogatását:)

sniky

Sziasztok!

Hűűű, de jó kis beszélgetések vannak itt....

Még mindig egyben, a hidegfront nálunk iszonyatosan jó alvást eredményez....mikor lesz melegfront? :lol:

Fű, Beleki nagyon bátor vagy,h bevállalod otthon, én nem merném....

Lei? Egyben még vagy hatott a hidegfront nektek? :)
makadu

Jó reggelt lányok!

Na szült valaki az éjjel? Mert már mindenkinek nagyon szülés közeliek a tünetei. Nagyon drukkolok csajok.

Mecsi, Andrisnak is nagyon száraz a bőre, hámlik is rendesen, ami amiatt van, hogy kiázott a magzatvízben, de ahol egyszer lehámlott, ott már nem hámlik többé. Én naponta egyszer szoktam napraforgó olajjal áttörölni az érintett területeket. Ezt sem szabad túlzásba vinni, mert állítólag eltömítheti a pólusokat. A fürüdetést meg úgy csináljuk, hogy teszek egy diónyi gyógyszertári fürdetőkrémet egy kis tálkába, meg hozzá egy pici vizet és mikróban megmelegítam, aztán beleöntöm a vízbe. A babát egy textilpelenkával engedjük bele a kiskádba és az van végig alatta, ami meggátolja a csúszást is és a segítségével lehet mosdatni is a babát. Így megy a fürdés.

Zsófi, a baba fülét szerintem nem kell pucolni, legalábbis a könyvekben azt írják, mert a fülzsír az öntisztítás része. Andris körmét pénteken levágta az unokatesóm, mert igen nagyok voltak, állandóan karmolta magát. Akkor volt kilenc napos. Szóval szerintem már te is vághatod, de előtte a kisollót mártsd bele alkoholba, vagy alkoholos vattával töröld át. És álmában vágd le neki. Egyébként nagyon szépen tartja a fiad a fejét, le a kalappal.

Nekünk megint hosszú volt az éjszaka, másfél óránként szopi volt. Andris már tökre dagi, én meg lassan elfogyok. Ráadásul nagyon fáj éjjel a gyomrom kb. 3 napja. Nektek nincs ilyen? Pedig direkt este kilenckor vacsiztam. Meg a légzésfigyelő is becsipogott megint kétszer, de mind a kétszer pont a kiságynál álltunk Balázzsal és a gyerek láthatóan lélegzett, meg a riasztás nem is szólalt meg a végén, csak a csipogás volt. Aztán fogtam magam és állítottam a figyelő érzékenységén, mert eddig a legérzékenyebben volt, most eggyel lejjebb vettem. Lehet, hogy változik a baba légzéstempója, ahogy növekszik. Nem tudom, de kíváncsi vagyok ezután is lesz-e ilyen.

Nekünk is van csillagunk, igaz csak picike:
Kép

szuszu

Zsófi, nem szabad a baba fülét piszkálni, max. a fülkagylót finoman áttörölni vizes vattával.

A krémezést már nem tudom ki kérdezte a kisfiúknál, eleinte nekünk is nagyon krémes volt a zacsi és hámlott is, picit kevesebb krémet használok és most már jól beszívja a bőre;)

sniky

Sziasztok!

Hát csak kapkodom a fejem az indulatok és a tapasztalatok összecsapásán.
Nekem a védőnéni azt mondta, hogy bárki bármit mond, hallgassak az ösztöneimre, mert nálam jobb anyja nem lehet a gyerekemnek.
Pl. én soha nem ébresztettem fel, azért, hogy egyen. Fürdéshez felébresztem, de evéshez soha. Ha átalussza az éjszakát, hát tegye. Ha éhes lenne, minden bizonnyal jelezné.
Zsóf! Beni sem annyira kicsi baba, hogy ragaszkodni kéne a minden körülmények között az összes étkezéshez.
Apróka! bár nincs vita, mert minden gyerek más, én azért Neked adnék igazat. Mi sem altatunk kézben, van egy ismerős, a nem tudom hány kilós 2 éves gyerekét, ringatva kézben kell altatnia, mert a gyerkőc ezt szokta meg. Néha én is szeretném ezt megtenni, meg babusgatni, elalváskor, de tudom, hogy magunkkal csesznénk ki. Niki az első naptól kezdve, a saját szobájában alszik, a saját ágyában. Letesszük, elgagyarászik, amikor kiabál bemegy valaki hozzá, megsimogatja a kiságyban, visszaadja a cumiját, kap egy puszit a kobakjára és jó éjt. Este és éjjel ennyi. Nappal más, volt, hogy dálután hármasban óriásit durmoltunk a nagyágyon, de ez sem rendszeres.
Hasfájás: nálunk a laktoherb bevált semmi gond vele. A hasfájós sírást már felismerjük. Ilyenkor jön a torna. Lábhajlítás, hashozemelés ötször, majd csak a behajlított láb emelése a hashoz szintén ötször. Ezt nem ajánlotta senki, magamtól jött, első hasfájáskor és azóta ragyogóan beválik. Szerencsére nem gyakran kell. Általában el is alszik torna közben, vagy boldogan mosolyog mert teleeresztette a pelenkát a felesleggel. Arra már rájöttem, hogy sült és nyers hagymát nem ehetek nálunk ez okozta a gondot. Az Infacolt megvettük, de még nem használtuk egyszer sem, csak végső esetben szeretném bevetni. Eddig a torna is elég hatásosnak bizonyult.
Nikinek is nagyon száraz volt a bőre, le is hámlott mindenütt, de nem kenegettük. Elfogadtuk, hogy most ez a természetes. Azóta gyönyörű. Kiütései neki is vannak időnként, az arcán anyatejjel kenegetem. Általában két nap alatt elmúlnak.
Körmét két hetesen vágtam le először, amennyire tartottam tőle, végül annyira egyszerű lett az egész.
Megbarátkoztunk azzal is,hogy most szép fokozatosan megszabadul a bébihajától. Most úgy néz ki, mint egy mini, rózaszínbe öltöztetett Kupa Mihály, vagy Kulka János :)

2 in1- ben lévők, már nagyon drukkolok Nektek.
Csengének gratula, ez aztán gyors menet volt.
bende

Bende! Nem a kézben altatásról volt szó, hanem a sírni hagyásról :wink:

dadomi

Jó reggelt!

Hát sikerült elkajabálnom a jó alvást :D cicizés után még vagy 1.45ig szenvedtünk Áronnal. Fájt a hasa :cry: aztán elaludtunk erre jött a szokásos csuklás amitől újra felébredtünk :( Annyira utálom már ezt a csuklást és alig tudom néha megnyugtatni mert ettől mindig visszaébred. Nem lehet ezt a csuklást valahogy elkerülni ?

Szuszu de édi a ti csillagotok is . Én remélem ezt nem növi ki :D

Most megyek ébreszteni a lurkót mert 5 órája alszik. :)

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, sajnos nálunk is elég gyakori a csuklás, de van mód az elmúlasztására több is;)

ősrégi módszer egy pici citromot csepegtetsz a szájába, bár én ezt még nem próbáltam.

A másik, hogy egy picit elkezd sírni, akkor hagyni kell, mert attól is abbamarad, ahogy a levegőt veszi közben.

Én cicire szoktam olyankor tenni, mert ahogy nyeli a tejet, attól is megszűnik hamar. ;)

sniky

helló Csajok!

GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰ minden babuci :D

cSÁSZÁROSOK!!!!HELP

a sebetek nektek is iszonyat dagadt volt?vagyis fölötte?mert nekem egy frankó 3 ujjnyi vastag hurka keletkezett.
Ez normális?

Mecsi: apa nekünk is olyan hintő port hozott a patikából,de elolvasta a hátulját és nem használom.Neked nincs rajta rémisztő tünetek ráírva?

Csajok nehogy összekapjatok.
Dadomi,felesleges bele menned,mert mindenki ugy csinálja ahogy Ő gondolja.És igy van rendjén.Senkit nem fogsz meggyőzni,ha Ő nem igy gondolja.És ez igy van jól.
Nálunk apa kézben ringatja,mert Édes pici Lánya...Nem értek vele egyett,de nem szólok rá,hisz joga van hozzá,az Övé is.
Majd ha hisztiből ordít az Ő kezébe adom :D

Csajok,tudom butaság,de egy kilenc napos baba normális h 50 és 80 között eszik csak?

nicike

Hűűűű, még meg se kelett volna szülnöm ;)

nicike

nicike, teljesen normális, sőőt;)

Mi 50-70 gr között eszünk és így is kevesebb, mint 3 hét alatt 70 dkg-t sikerült magunkra kapnunk, szóval ne aggódj a mennyiségen, a baba pontosan tudja, jelzi, hogy mennyi kell neki;)

sniky

Kitti, kérdésedre válaszolva! ;)

Jelentem Kis Csabi ma hajnalban 4:35-kor kibújt végre :-) 3240g és 56 cm és gyönyörűű! Nem volt könnyű, de már jól vagyunk mindhárman! ;-) Pusz

Bende, az ébresztgetést nem azért írtam, mert úgy gondolom, hogy esetleg egy 5 órás szunyánál, éhen halna a gyerkőc, hanem, mert a dokinéni mondta, hogy nem aludhat 3 óránál többet, mert sárga, így lustább szopizni, ezért kevesebb anyag megy a pocakjába! De mondjuk nálunk nem akkora para a 3 óránkénti evés, mert sokszor csak 1,5-2 órát alszik! :P

Mecsi, nekünk azt írta fel a dokinő, ami a kórházban is volt, kék tubusban, de most apósom szerzett másik krémet, ami sokkal zsírosabb, így ezzel már talán nem lesz gond!

Áron baba olyan aranyos azzal az óriási cumival a szájában! :D

Cumival kapcsolatban, engem mindenki azzal csesztet, hogy azért nem szív több tejet a ciciből Beni, mert a tápszert cumisüvegből kapja, és ez cumizavarhoz vezetett nála... Na most kérdem én, ha csak úgy cumizik a cicin, az is más technikával csinálja, mint amikor szívja a tejcsit, tehát akkor az nem gond neki, ha a cicit cumizza, csak az, ha egy szilikon cumit?

Fülpucolás, nem akartam belenyúlni, csak érdekelt volna, hogy mikortól lehet/kell tisztítani, ha szükséges.

Én eddig a körömről is úgy tudtam, hogy csak 2 hetes kora után lehet, de, ha Szuszu uncsitesója már 9 naposan levágta Andris körmét, akkor gondolom, hogy nem lehet belőle gond, ha előbb vágjuk mi is, hiszen körmünk az nekünk is van!

Pont apának mondta, hogy elmehet egy rock bandába gitárosnak, mert még pengető sem kell neki hozzá! :D De persze szegényem az arcát is, no meg a mellem is rendszeresen szétmarcangolja! :(

sophie27

Nicike! Én senkinek nem mondtam, hogy így vagy úgy csinálja! Véleményt írtam, segíteni próbáltam, de akinek nem lehet segíteni, annak nem is érdemes. Aki támad meg veri a mellét, hogy apuka ez én meg ez vagyok, az ne is kérdezzen soha másokat, mert úgysem fog még csak meghallgatni sem senki mást, aki vele ellenkező véleményen van. Én nem vitázni akartam, eddig is segítő szándékkal írtam. Nekem már két gyerekem van a nagyobbik 4 és fél éves a kicsi most lesz 20 hónapos. Én mindig is a gyerekeim igényét tartottam elsőként szem előtt, nem azért szültem, hogy berakjam az ágyába, rácsukjam az ajtót és hagyjam üvölteni, mert csak hisztizik a gyerek. Nem bántásként, de aki már 3 hét után ki van bukva, az később mit fog csinálni? Ha beindul a fogzás, vagy ha beteg lesz a gyereke? Vagy ha majd szül esetleg még egyet és mondjuk egyszerre lesznek betegek, vagy csak egymás után ébrednek majd? Mert nagyon szép dolog az anyaság, de közel sem olyan könnyű, mint ahogy terhesen elképzeli az ember. Mióta gyerekeim vannak nagyon ritka, hogy 8 órát tudnék aludni. Mégsem hagyom üvölteni, nem is hagytam soha. Én vagyok az anyjuk, ha rám sem számíthatnának, akkor ugyan kire?
Csak kérdezem, vajon az a gyerek, akit hagynak üvölteni majd egy órán keresztül, csak hogy ne kényeztessék el, kihez fog fordulni mondjuk 16 évesen, ha valami problémája lesz? Nagy a valószínűsége, hogy inkább a haverokhoz, akik ki tudja mibe viszik bele. És csak azért mert valahol legbelül megmaradt benne, hogy az anyját úgysem érdekli ha valami baja van. Az én anyám hasonlóan viselkedett velem, mikor ilyen kicsi voltam (nem tőle tudom, de tudom), soha nem volt vele jó a kapcsolatom, valahogy már az alapoknál megingott a dolog.
Ja és az én "elkényeztetett", sírásnál felvett kisebbik gyerekem annyira önállótlan, hogy 16 hónapos kora óta egyedül eszik! Elrontottam ugye? Meg bilizik, itthon nincs napközben rajta pelus, és teljesen magától, én csupán a bilit mutattam meg neki, és elmondtam, hogy mire való. Ennyire önállótlan.

dadomi

Zsófi,

azt sajna én sem tudom, hogy mikortól lehet/kell tisztítani a fülecskét, csak annyit, hogy most még nem szabad;)

dadomi, én személy szerint nagyon örülök a tanácsaidnak, véleményednek, hiszen mégis csak egy tapasztalt anyukával állunk szemben, szóval gyere csak bátran és osztd meg velünk a tapasztalataidat, aztán tényleg mindenki úgy csinálja, ahogy ő gondolja;)

sniky

Sziasztok!

Mi is hazajöttünk a kórházból kedden - azóta pedig elég szorgosak a napok és az éjjelek, de kezd minden beállni szerencsére. :)

Gyorsan leirom a szüléstörténetem:
Csütörtök este már kezdett nagyon nyilalni a hasam, alig birtam felállni. Volt egy kis vérzés is - de azért lefeküdtünk aludni, mondván, hogy majd kiderül mi lesz. Éjjel 1-kor felébredtem, és utána már nem birtam elaludni. Volt megint egy kis vérzés, úgyhogy 2-kor hivtam a szülésznőt, de mondta, hogy várjunk még, amig a fájások rendszeresek nem lesznek. Utána beültem egy kád meleg vizbe, zenét hallgattam és levendulás gyertyát égettem - ez tök jól megnyugtatott - a fájások viszont egyre gyakrabban jöttek - jó 5 percesek.
Végül reggel 7 után mentünk be a kórházba. Akkor már a méhszáj el volt simulva, de csak bő 1 ujjnyira voltam nyitva. Sikerült egy jó szülőszobát kapni - nálunk nem volt rajtunk kivűl senki, a férjem végig bent lehetett. Zenét hallgattunk, beszélgettünk és amikor jöttek a fájások masszzirozta a hátamat, derekamat - leginkább az fájt. Nekem a labda is sokat segitett.
Sajnos a fájások nem lettek erősebbek, szép lassan tágultam - de ennyi. A dokim délután jött be és fél 3-kor volt burok repesztés. Utána nem sokkal kaptam infúziót és az beinditotta a fájásokat. Az utolsó 1 óra volt a legrosszabb, de nagyon sokat segitett, hogy a férjem ott volt végig mellettem, fogta a kezem és hozta a melegvizes borogatásokat a derekamra. 7 körül jöttek a tolófájások és utána már viszonylag gyorsan megszületett Laura. Ahogy kibújt mintha mindent elvágtak volna, csak a megkönnyebbülést és boldogságot éreztem. Mint kiderült a köldökzsinór egy kicsit rövidvolt, ezért nem indultak be jobban a fájások - de szerencsére minden rendben volt. A hasamra tették egy kicsit, majd utána vitték mérni, öltöztetni és utána visszahozták. Anyuék is bejöhettek a szülőszobára, ahogy a pici fel volt már öltöztetve. Összességében szép szülés volt, pozitiv élménnyel - és nagyon jó volt a szülésznőm és a dokim is. Utána még többször lejöttek és megnéztek bennünket, amig bent voltunk. :)
A gyerekágyas részről nekem sincs túl pozitiv tapasztalatom - az elején nem segitettek semmit, csak kihozták a babát, hogy akkor tessék itt van, és már mentek is. Végül volt egy-két kedvesebb nővér, akik segitettek a szoptatásban, de a fürdetést például nálunk nem is mutatták meg. Hát úgy látszik ezen a téren lenne még mit fejlődni mindenhol...

Amióta itthon vagyunk kezdenek kialakulni a dolgok, csak nálam is a szoptatással van gond, nem nagyon akar beindulni a tejem - egyenlőre nekem is csak 30 ml tejem van. :( Próbáltam már mindent, de egyenlőre nincs több, igy én is adok egy kis kiegészitést. Remélem azért még be fog rendesen állni. A homeopátiás bogyóból ti mennyit szedtetek naponta?

Most megyek, mert kezd éhes lenne a kis hercegnőm. :)

Gratulálok én is a többieknek, akik most szültek és kitartást az egyben levőknek, csak meg érkeznek már azok a babák is hamarosan.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

És teszek fel pár képet is - a www.birk.hu-n pedig folyamatosan frissitjük majd a képeket.

Kép

Kép

Jó babázást mindenkinek! :)

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Zsófi! Igen, más technikával szívja a cicit, mint a cumit. Amikor szopizik figyeld meg a kis állkapcsát, hogy hogy mozog. A kis nyelvével a mellbimbót teljesen körülöleli, a szájpadlásához nyomja és a tejcit úgy szívja, hogy vákumot képez. Nézd meg a pofikáját, nincsen két "gödör", ahogy szopik, szemben a cumisüveges etetéssel. Ott teljesen más technikával kell szívni a tápszert, igazán nem is kell megdolgoznia érte, mert az üvegből jön a tápszer magától. A szopinál keményen meg kell dolgoznia minden egyes falatért. Írtam már a Szoptanít nevű készüléket, ott nincs cumisüveg, nem lesz cumizavar. Próbáld meg, hátha segít. Írd be a keresőbe, hogy Szoptanít és biztos találsz róla leírást, meg képet is.

Mecsi! Igen, én kérdeztem a cicimasszírozást :) De ha csomód van tényleg próbáld meg a szoptatást más tartásban, ne csak bölcsőtartásban. Ha a baba álla a csomó felé van, nagyon ügyesen kimasszírozza :wink: Komolyan! Daninál sajna még én sem tudtam ezekről, féltenyérnyi csomóim voltak többször is, és kegyetlenül fájtak. Domit már a kórházban is felváltva, hol bölcső- hol hónaljtartásban szoptattam, bár a csaszis hegemnem nem volt mindig a legkellemesebb. De megérte mert vele már nem voltak olyan gondok, mint Daninál.
Sniky! Köszi :wink:

dadomi

húúú csajok, csak ne veszekedjetek, mert az semmi jóra nem vezet, nincs semmi értelme...
mindannyian tanuló fázisban vagyunk, ki kell tapasztaljuk, hogy kinek mi válik be, anélkül, hogy egymást elítélnénk!!!

sniky

Petra, üdv itthon újra és köszi a történetet!
Nagyon szép Laura hercegnő!!! ;)
Jó egészséget és sok tejcsit kívánok nektek és egy rövid vélemény a szoptatáshoz, ha megengeded:

Szerintem ne rögtön a pótláshoz nyúlj, ha úgy érzed kevés a tejcsi, mert attól nem fog jobban beindulni, inkább a homeós bogyeszt próbáld ki és bízz magadban, sok folyadék, kajcsi, pihenés és meglátod pont annyi tejcsi fog jönni, amennyire Lalu babunak szüksége lesz;) eleinte mi is 20-30 gr-kat ettünk, ez ma már 50-70 gr és a súlygyarapodásunk magáért beszél;)
szóval csak pozitívan!!!

sniky

Hüha, itt aztán puskaporos a levegö rendesen, a továbbiakban inkább nem is folynék bele!
Pedig lenne mondhatnékom, de inkább hallgatok most.

Zsófi!

Miért csesztetnek téged állandóan a szopizás terén? Ne hagyd magad, jó anya vagy és hihetetlenül ügyes a fiad, ahogy kinyomja magát! Szerintem az üveg sem vezet szopiszavarhoz, mert akkor Dönci nem is tudott volna szopni, hiszen 4 hétig szinte csak üveget látott, napi egy szopi volt, ha az összejött egyáltalán. S kifejezetten megy neki a szopizás, annyit tankol, hogy minden pelenka fullosra telik! A kakilási szokások miatt se aggódj, amíg van egy héten több kaki, addig nincs gond.

Csajok! Tényleg csak az anyai ösztönök a legbiztosabb tanácsadók, hallgassatok rá!

Mentem borsólevest fözni ill. dióskiflit sütni.

Csabikát sok szeretettel üdvözlöm ezen a világon!

Binyek szorgalmasan ír az ikres topikba, ahogy Csilla is.

Barbi
maass

Sziasztok!

Nagyon szépek a babák!! :D

Sajnos nem tudtam sokat visszaolvasni, mert azért nincs sok időm itt a gép előtt, de igyekszem majd legalább egy-két oldalt elolvasni.

Mi jól vagyunk, a kis Virágunk szépen gyarapszik, már lassan eléri a plusz 500 g hizást. Van már egy szép kis toka is! Általában megvan a 100g körüli mennyiség minden szopizásnál, és naponta 6-7x hamizik.
Viszont ami engem egy kicsit aggaszt, hogy mióta a cumit bevezettük, mintha türelmetlenebb lenne a cicin, sokszor rángatja a mellemet a szájával, pedig még van benne. Ezt cumi előtt nem csinálta. Nektek csinál ilyet a babótok? Na meg az is bánt a cumizással kapcsolatban, hogy nem tudom megvigasztalni, hiába fogom a karomba evés után, éneklek, ringatom, cicit újra kinálom de már nem kell...szóval mind hiába, addig nem nyugszik, amig nem kapja meg azt a vacak műanyagot. Ez egy kicsit rosszul esik, mert anyaként kudarcnak élem ezt meg, hogy én magam nem tudom megnyugtatni. Aztán lehet, hogy hülyeség, de egyenlőre ezt érzem. Ti mikor szoktátok alkalmazni a cumit, bármikor ha elkezd sirni, vagy csak alvás előtt?? Na meg olyat is olvastam több helyen, hogy a cumizás sok esetben tej apadáshoz vezethet. Tapasztalt mamik, mit gondoltok erről??

Kép
Kép
dia123

Mass! Senki nem cseszteti Zsófit a szoptatással. Ő kérdezte, hogy van-e különbség a között, ahogy a cicit és ahogy a cumit szívja a baba. Én csupán ezt írtam le neki. Meg mivel ő szoptatni szeretne, és nem megy neki teljesen tökéletesen, ezért segítséget kért. Én próbáltam neki ötleteket adni. Már nem egyet, tehát nem azt mondtam, hogy EZT csináld. Tudod a legtöbben azzal oldják meg a szoptatási problémát, hogy bedugját a tápszeres cumit a baba szájába és pár hét múlva a baba már egyáltalán nem akar szopni. Marha jó megoldás. És igenis, hogy vannak olyan babák, akik cumizavarosak lesznek, örülj, hogy nektek szerencsétek volt. Én meg mivel 17 hónapig szoptattam a fiamat valószínű nagyobb tapasztalatom van benne, mint azoknak akik első gyereküket szülték, és pár napos, vagy hetes a babájuk.
Tudnék még adni ötletet, hogyan lehet fokozni a tejtermelést, leírjam? Két napot kell rászánni, addig kell valaki segítség anyuka mellé. Be kell feküdni a babával az ágyba és amikor csak igényli meg kell szoptatni, ha félóránként, akkor félóránként. Csak a szükségletek elvégzésére lehet kikelni az ágyból. Két nap múlva meghozza az eredményét! És ezt nem én találtam ki, hanem szoptatási tanácsadó!!!! Meg ha valaki felhív egy szoptatási tanácsadót, kb ugyanazokat fogja elmondani, mint amiket tanácsoltam én is. Esetleg ő tud még további ötleteket.
De ha te ezt csesztetésnek veszed, sajnálom.
Én örültem volna, ha az első fiamnál valaki adott volna jó ötleteket, tanácsokat, tapasztalatokat, és nem anyósom, meg anyám sivalkodását kellett volna hallgatnom, hogy úristen 3 hónapos a gyerek, és még csak szopik,

dadomi

bocs, kisfiam belenyúlt.
Szóval ott tartottam, hogy még csak szopik, és már KELL neki más is, mert később nem fog megtanulni enni (megtanult) és nem elég már neki (elég volt) meg a hasonló baromságok.
Szerintem én semmi ilyet nem írtam. Csak jótanácsokat, amivel könnyebbé tehető a szoptatás.

dadomi

Dia! Olvasd el, amit Zsófinak írtam a cici és a cumi szívása közti különbségről. És ne vedd csesztetésnek. :wink:

dadomi

Én nem veszekszem ;)
Ott a végszó Nikinél, lesznek tanácsok amiket megfogadunk, talán olyan is amit nem.

Barbi, köszönjük a dicséretet :D
Neked a sebed hogy gyógyult?

nicike

Niki!

Én is bimbóvédővel szoptattam,de nekem a pillangó alakú avent van.
És azon 3-om akora luk van a gyerek 1 szopi alatt 3 szor megakar fuladni.
Nálatok nincs ilyen gond?
Tegnap óta ciciből szoptatom h ne fulldokoljon.
Persze rángatja mint az Őrült.Totál cumi zavaros lett :(
Valahogy csak vissza áll nála a rendes szopizás.

nicike

Érdekes, h. mindenki engem tart támadónak..... :shock:
Olvassátok azért dadomit is?
Na mindegy, azt hiszem lassan elmegy a kedvem.
Dadomi, a tanácsok okésak, de h. az utolsó nekem szánt hozzászólás nem tanács volt, az is tuti.

Én minden hozzászólásomat úgy kezdtem, h. mindenki úgy csinálja ahogy neki tetszik, ítélet nélkül.

Ennyi, én a magam részéről lezártam a vitát és el is köszönök egy időre. Nem azért voltam veletek 9 hónapig, hogy amikor kiborulok és vígaszra van szükségem, valaki baszogasson. Pont. Erre semmi szükségem.

üdv

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka! Nem, nem tanács volt, leírtam, hogy én min mentem keresztül, csak hogy tisztán láss. Vígaszra van szükséged? És neked mi számít vígasznak? Az ha mindenki bólogat arra, amit írsz, és közben sajnálnak, hogy te szegény. Szerintem ez nem old meg semmit. De ha neked ez a vígasztalás tessék, vígasztallak: jajj te szegény, az a fránya gyerek nem tudja, hogy anyukájának min 8 órát kell aludni, hogy pihent legyen? Nem lehet egész nap kézben, ha meg ezért hisztizni mer, hát magára vessen. Nem csak ő a lényeg, hisz most az a legfontosabb, hogy anyuka kipihent, friss legyen. Ez meg nem megy ha a gyerek nem alszik este 9-től reggel 7-ig. 2-3 éjszaka ordítani fog, nem baj, 4. éjszaka már alszik nyugodtan, elvégre minek sírjon, senki nem hisz neki. Jajj istenem szegény fáradt anyuka.
Na így jobb?
Többiektől bocsi, remélem látjátok a különbséget a segítő szándék és a fenti sorok vígasztaló sorok között.

dadomi

Dadomi:

,,aki 3 hét után ki van bukva, az később mit fog csinálni,,,

Jó, hogy nem azt írtad, minek szült az ilyen...

Én nem csodálom, hogy aproka kiborult. Nem Te vagy ott a gyerekszobában, nem tudhatod, hogy hogyan és miért sír a gyerkőc. Mi is hagyjuk időnként, hogy gagyarásszon magában- szerencsére nem sírós- lehet, hogy tényleg csak azért sír, mert tudja, hogy ilyenkor felveszik, babusgatják...egyebek. Niki is igényli néha és ilyenkor én is ringatom. De nem minden evés után másfél- két órán keresztül. Nem hiszem, hiogy minősíteni kéne, távolról, hogy ki milyen Anya. Ez majd 20 év múlva dől el. A többség ezen a fórumon kezdő, talán magadba kéne nézned és nem elfelejteni, hogy mit éltél át az első gyerekeddel. Néha a tehetetlenség érzése, a bizonytalanság és a tanácsdömping.
Szóval a tanácsokért köszönet, de azerintem nem kéne senkit se minősítened. Nem hiszem, hogy rossz Anya vagyok, ha nem hagyom, hogy a gyerek kettőnk közt aludjon, nem hiszem, hogy rossz Anya vagyok, ha hagyom, hogy kicsit sírjon. Niki imád babakocsiban elaludni, de itt a lakásban soha nem teszem bele, még akkor sem ha két órát küzdök az esti altatással. Mi maximálisan alkalmazkodunk a gyerekhez, de nem szabad, hogy Ő diktáljon minden szabályt.
De ugye nekem Ő az első gyerekem és a Te felfogásod szerint valszeg én is rossz Anya vagyok.

Azt hiszem én is elbúcsúzom, mint Apró. Ez a fórum eddig nem erről szólt. Egy- két apró nézeteltérés volt, de azok két hozzászólás után rendeződtek. Soha senki nem minősített senkit.

NE ÍTÉLKEZZ, HOGY NE ÍTÉLTESS.

Puszi Lányok...
bende

Lányok, erre a vitára tényleg semmi szükség... Én kiváncsi vagyok minden jótanácsra meg tapasztalatra, de aki meg máshogy gondolja, az ugorja át, és ne idegesítse magát, ha javasolhatom ;-) Szerintem senki nem akar ítélkezni senki fölött, csak most így az első hetekben kicsit idegesebbek vagyunk, és könyebben a szívünkre veszünk dolgokat...

Cumizavar tényleg létezik, gondolom ez is babafüggő, de pl. a sógornőmnek is azt tanácsolta egy szoptatási tanácsadó, hogy dobják el a cumit, és utána nem is volt gondjuk a szoptatással. Szóval tényleg okozhat problémát... Ezért én nem is akarok semmilyen cumit adni a gyereknek, de soha nem mondom, hogy soha...

yuyu79

Még egy hozzászólás aztán tényleg visszavonulok.

Dadomi, Te is azt olvasod, amit mi? Vagy azt, amibe bele lehet kötni?
Apró nem 8 órát szeretne egyhuzamban aludni, hanem egy nap mondjuk 4 óránál többet. Boldogan felkel éjszaka szoptatni, meg egyebek.. de neki is szüksége van pihebnésre. Valószínűleg a babája is jobban jár egy viszonylag kipihent Anyuval, mint egy hullafáradt idegbeteggel. Egyébként nem sajnálatra van szüksége, csak megosztotta velünk a mindennapjait. Ahogy itt mindenki. És mindenkinek megvan a maga baja. PL. aranyere- miért nem írod, hogy minek kezelgetjük, örüljünk, hogy van, mert az még egy jele, hogy szültünk.
Egyébként, igen! Egy gyerek ne legyen egész nap kézben!!! De majd ha nagyobb lesz a gyerkőc, megadom Neki a számod, hogy elmondhassa milyen gonosz anyája volt, van Neki.

Végeztem, sziasztok.
bende

Bende! Senkit nem minősítettem. Azt pedig még most is így gondolom, hogy ha 3 hét után már így kibukott, akkor később mihez fog kezdeni. És ezt csupán a saját és más anyukák tapasztalatai alapján mondom. Én Aprookának is leírtam a véleményem a sírni hagyásról, erre ő jött mellveregetve, hogy a férje orvos, és hogy talán ő épp ezért jobban ért hozzá. Megsúgom, a könyvekben leírtak és a valóság sokszor nem vág egybe! Ő támadott, nem én. Igen én is voltam kezdő anyuka, de kezdőként sem hagytam üvölteni a gyerekemet!!!! Pár hónap múlva egész mások lesznek az igényei a gyereketeknek, nem akar majd annyit kézben lenni, mert már lesz más, ami leköti a figyelmét, és a körülötte levő dolgok sem lesznek már idegenek nekik. De ne feledjétek, most még újszülöttek a babáitok, 9 hónapig a hasatokban volt, folyamatosan ringatta a mozgásotok, hallotta a szívveréseteket. Ezt nem felejtik ám el olyan könnyen (nem hülyék, csak kicsik - és milyen igaz!). Amíg átállnak, megszokják az új környezetüket szükségük van a biztonságra, amit nekik egyenlőre az édesanya jelent, és nem a kiságy. Eleve ők még a nagy tértől is félnek. Nem kell, hogy a gyerek diktáljon mindent, de ne egy újszülöttnek kelljen már alkalmazkodnia mindenhez. Miért ne alhatna a babakocsiban, ha ott szeret? Dominik rendszeresen aludt az erkélyen babakocsiban. Miért nem aludhat a szülők mellett? Miért kell elvárni egy pici babától, hogy minden ellenkezés nélkül esetleg magától aludjon el a számára hatalmas rácsos ágyban? Csak gondoljatok bele egy ici-picit a helyzetükbe! Nekik még minden idegen!!! Higyjétek el, pár hónap és meghálálják az értük tett áldozatot!!!

dadomi

Hogy valami pozitívat is írjak, az egész napos hasfájás után estére jobban lett a kislányom, és éjszaka már nem volt vele semmi gond. Meg most is nagyon jót alszik ;-) De a tegnapi nap az kemény volt. Szegénykém annyira elgyötört volt estére, tökre sajnáltam :-( Azt hiszem kihagyom a szoptatós teát, hátha az okozta...

yuyu79

Yuyu! Tegnap már nem ittad a szoptatós teát? Mert ha nem, és ilyen gyorsan rendeződött a pocifájás dolog, akkor valószínű a tea volt a ludas. Ha szükséges, szedd inkább a homeos bogyót, az nem okoz hasfájást.

Bende! Ha egy ilyen pici baba sír annak oka van!!! Majd megtudjátok később, hogy milyen az ha tényleg hisztizik. Van egy ismerősöm, állandóan panaszkodott, hogy hogy kivan már a gyerek állandó sírásától. De a kedves anyuka a cigit le nem tette volna, és nem napi 1-2 szálat szívott el. Közben persze szoptatott. Panaszkodás helyett csupán annyit kellett volna neki, hogy a gyereke miatt lemond a cigiről, vagy ha teljesen nem is tud, de mérsékli napi max 1-2 szálra. Hiszen a gyerekéről van szó. Mielőtt ezt általánosítanátok, nem gondolom, hogy itt bárki is cigizik szopi mellett. Csak egy példát hoztam fel, hogy mindig van oka annak, hogy ha sírósabb egy baba.

dadomi

Köszi Zsófi az infót! gratulálok Kis Csabinak születéséhez és kedves Szülőknek! jó egészséget és sok tejcit kívánok!

Már csak ketten maradtunk :lol: :shock: :cry: és nem lesz kisoroszlánom sem... :cry:

Aprózsófinak viszont igazat adok, én sem szeretném "nem létezne a gyerek nélkülünk"...remélem még visszatérsz hozzánk ha megnyugodtál! Bendével együtt!!!
makadu

Dél körül még ittam, utána már nem... Igazából egy hétig ittam, de tegnapelőtt talán többet ittam belőle, mint előtte... Ha kell majd megpróbálom a homeós bogyót, de lehet hogy a fejés is elég lesz, hogy ne csökkenjen a tejmennyiség... Még az is gond lehetett, hogy túl sokat szopott egyszerre, és nem böfiztettük elég ideig, így most erre is jobban figyelünk.

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?