Új privát üzeneted érkezett!

Bende! Tüneményes a leányzó!!!! Nekünk is ilyen kádunk van, de a legelső héten nem nagyon tudtun benne kényelmesen fürdetni. :(
De azóta már megy a dolog, és Réka is elkezdte élvezni a fürcsizést :D
Tejcsorgás ügyben nálam ugyanez a helyzet. Szinte szóról szóra. Mondjuk a szopizás után egy jó ideig nem kell, de mikor szoptatni kezdek, én is berakom a másikhoz.

Ági! Átérzem a helyzeted... Nálunk eddiig anyum volt itt (nekik is albit kellett telálniuk itt Pécsen), most ment el. Vasárnap jönnek anyósék. Mondjuk ők csak egy éjszakára maradnak. Remélem sima ügy lesz.

Réka arcán kis hólyagok jelentek meg, azt hiszem erre mondták, hogy kicsapta a tej... Lehet vele vmit csinálni, hogy gyorsabban elmúljon? Illetve lehet, hogy én olyat ettem tegnap, amit ő nem bír?
Tényleg: az épp aktuális tej, amit elfogyasztott a baba, milyen gyorsan emésztődik meg egy pár hetes csecsemőnél? Illetve ilyen esetben ugye az előző napi kajámmal lehet gáz, és nem a két nappal azelőttivel???

Ma este apa későn ér haza, így én fogok fürdetni. Hiphip hurrá. Eddig nem volt hajlandó átadni ezt a feladatot. Hiába, imádja a lányát, teljesen odáig van érte meg vissza. :P
Nem is gondoltam volna.

Most megy nálunk néha a síráspróba. Réka rájött, mennyivel jobb ha szopi után, tisztába téve az ölünkben alszik (pedig odafigyelünk rá, hogy ne legyen ilyen), és reklamál, ha le akarjuk tenni. Elkezd ordítani, pár percig nyomja, aztán bealszik. Mondanom sem kell, hogy ilyenkor majdnem falra mászok, csak apa szigorú tekintete tart vissza. De azért az az általános, hogy lerakom, és szunya. Szerencsére.

Rakok még majd fel képeket... Ti is minél többet! Olyan jó látni a picurkákat!!

Beleki, Lei! Hajrá nektek!
Lei ne idegeskedj, majd kibújik Csabi, ha már eljött az ideje (mondom én, aki kiírás előtt már2 héttel azon nyavalyogtam, hogy meg akarok már szülni :wink: ) !
Biztatásul: Jön ma vagy holnap vmi front. Hátha az segít...

panna1

Áron baba is nagyon aranyos!!

Panna már csak ennyien vagyunk:

andaka, beleki mazska,rizsimami, makadu, lei :shock:
makadu

Panna!
Niki arcát is kicsapta a tej. Fura a tanács, de használ. Anyatejjel kend be a pici arcát és így elég hamar elmúlnak. Tejjel a tej ellen!
A tejci nagyon gyorsan megemésztődik, ezért is kérnek, olyan sokszor enni egy nap. Biztos nem a két nappal ezelőtti kajáddal van a gond, ha netán hasfájós. Azt mondják, hogy akiknél a gyerek sokat és jól alszik, netán végigalussza az éjszakát, ott nagyon tápláló, dús, az anyatej. Visszaolvastam, látom a hólyagok miatt kérdezted. Szerintem nincs köze hozzá, a te kajád, csak a hasfájósságot befolyásolja. A tejci kiütés állítólag minden babánál előfordul néhány hetes korban.

Megyek, valaki hiányol....

Kedden én is egydül fürdettem. Nagy szemekkel nézett a csajszi, hogy hol van az apja???
bende

Bende,
Szépek vagytok :D Nem kéne valamit csinálni azzal a damillal????

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!! Ma délután hazajöttünk a kórházból Enikővel :-D Jól vagyunk, minden a legnagyobb rendben... Tejem van, szépen szopizik a kiscsaj ;-) Már el is érte tegnap újra a születési súlyát.

Nem tudom mikor fogok tudni visszaolvasni, de majd még jövök, ha tudok...

Látom nem sokan vagytok már egyben. Hajrá lányok :!:

Akik a héten megszültek, azoknak millió puszi, és sok boldogságot a picivel, jó egészséget!!

Mindjárt dobok képet...

yuyu79

sziasztok

még mi is egyben

minden új boldog anyukának gratulálok és nagyon édesek a babák

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Sziasztok!

Gratula az új anyukáknak!! :D Most már szépen lassan mindenki megszül!!

Hát nálunk minden rendben, kezdjük megszokni egymást :)
Két napja szinte átaludta az éjszakát, este 11:00-5:00ig! Napközben viszont 3-4 óránként kér hamit, van hogy 2 óránként is. Sőt még vizet is ivott! A védőnéni mondta, hogy ilyen melegben nyugodtan meg lehet kinálni vizel, először nem kérte de utána elkezdte szlopálni :) Persze nem sokat adtam neki, mert inkább tejcsivel lakjon jól. Mellszivózni én sem szoktam, az elején kellet a tejbelövés után, de most mát nem kell, nem nagyon feszülnek a melleim. Viszont zuhi után nekem is csöpög rendesen, meg amikor az egyik ciciből eszik a másikból is folyik. Naponta el is használok 4-5 db melltartó betétet, meg legalább egyszer melltartó csere is van!
Nektek mennyit eszik egy alkalomnál a babó? Virág most olyan 100g körül hamizik, a védőnő szerint sok, mert csak olyan 60-70g-okat szoktak még ilyenkor enni. Na de mit csináljak, ha ilyen jó az étvágya a kis csajszinak!! Levenni meg nem akarom a ciciről ha még eszik, mert abból csak balhé lesz! :wink:

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Mindenkinek nagy nagy gratula! Megérkeztünk a légzésfigyelésről, hát nem kaptunk túl jó híreket, a doki azt mondta a kiscsaj a határon van, ezért inkább azt mondta hajlamos a bölcsőhalálra, de ne spirázzuk túl a dolgokat, mert van légzésfigyu és az a lényeg, az ő gyerekei szürkültek is, és minden rendben van kinőtték. Lényeg, hogy tudjunk róla és figyeljük, de ne ebből álljon az életünk. A kórházas benntlét szörnyű volt, szegény kikapkodta a cuccost az orrából, de olyan kis hős volt büszke vagyok rá. Viszont lehet megfázott bennt, mert folyik az rra, de lehet csak a cső miatt, ami benne volt, bár nemtudom. Ilyen picivel mit lehet csinálni ha náthás? Amúgy ne spirázzuk túl, hát hogyne spiráznám túl, tiszta stressz leszek. A doki azt mondta nyugi kinövi. Amúgy más minden rendben. Majd jövök még! Puszi

Ritus

Kép
rituspoc

Kép zabálnivaló!!

Kaja utáni kép :)

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Gratulálok az újdonsült anyukáknak és babócáknak!! :)

Bende, Julcsi nagyon aranyosak a kiscsajszik! :D

Szopival mi is hadilábon állunk most ebben a nagy melegben hol több hol kevesebb tejcsi van. Iszom a laktoherbet, majdnem semmit nem jelent, 2 napja szedem a homeos bogyókat is, az talán jó lesz. Amúgy a sört nekem is javasolták, nem tudom jó lehet e, de szerintem minél több dolgot próbálunk ki és minél többet aggódunk rajta, annál kevesebb tejünk lesz. Én irattam ki tápszert vésztartaléknak, úgyhogy mostmár sokkal nyugodtabb vagyok. Ha gubanc van, akkor sem mamard éhen a drágánk. :)

Fejéssel is hasonló a tapasztalatom, hiába fejek szopi után, nem jön semmi belőle, akkor meg minek?? De gondolom ez is egyénenként változó. Majd 6 hét után helyre áll minden. :)
Addig is kitartás mindenkinek!! :)

k.a.t.i.c.a

Ritus,
Biztosan kinövi majd, tényleg próbálj ne aggódni emiatt mert akkor tiszta ideg leszel mindig. Bár tudom, könnyú mondani.... :?
Virág is szokott hangosan levegőt venni, néha meg mintha horkolna. A mi légzésfigyelőnk még nem riasztott be, de ő is szokott gyorsan kapkodva levegőt venni. Nálatok is ugyanez volt? Bocs, biztos leirtad a pontos tüneteket, de már nincs időm visszakeresni mert lassan ébred a leányzó!

Kép
Kép
dia123

3-4-szer berisztott meg kapkodva vette a levegőt, de elég sokszor, a gép szerint volt 13 óra alatt, sokszor, hogy 4-5 mp-ig nem vett levegőt, meg volt 3*-hogy 9 mp-ig nem, a szaturációja leesett, de az oxigén ellátása jó volt, a doki azt mondta, lehet annyira kicsi evegőt vett, hogy a gép nem érzékelte. Szóval határeset a csaj, de a do iszerint régen ezt nem is derítették ki és mégis a babákkal minden rendben volt, szerinte ha a gép beriszt, akkor elég megpiszkálni és fog levegőt venni

Ritus

Kép
rituspoc

Sziasztok:)

Újabb örömhírt szeretnék bejelenteni:)

Rizsimamitól:

Ma 12.25-kor megszületett Várnai Csenge 3850gr és 55 cm. Zsófi ágyát örökölte és Mecsi a szomszéd szobában:)

sniky

Rizsimamai szeretettel gratulálok!
Vendég

andaka, beleki, mazska, makadu, lei :shock:
Vendég

Én is gratulálok Szilvinek!!! :-D

yuyu79

CSak lejentkezem, hogy egyben vagyunk még. :?

Gratulálok Nicikének és Rizsimamiéknak!!!
Egy kupacban vannak a csajok. :D

Ma is voltam CTG-én, egyetlen egy árva fájást mutatott. Apjuk elvitt utána kocsikázni, na akkor szépen volt hasfeszülésem, de azt nem tudom, hogy ez jel vagy nem jel. Nem fájt csak keményedett.
Vettem most egy meleg vizes fürcsit, gyerek mocorog ezerrel.

Olyan fincsi túrógombócot főztem ma csajok. Lehet meg kellene vonnom a bébikémtől az ilyen fenséges falatokat, mert lehet emiatt nem akar kibújni ez a kölök :D

Na szép álmokat anyukáknak és babáiknak is!

Kép
andaka

Hello csajok!

Úgy néz ki, velem is történik végre valami.
Fél 1-kor feküdtem le aludni, előtte hasmenés nem egyszer, majd hasfeszüléssel feküdtem. 2 körül ébredtem, WC, ott látom halvány vérzés. Szülésznőmet hívom kétségbeesetten, menjünk be, de nem tudtam mi van a fájásokkal. Megnyugodtam, majd vissza hívtam és megbeszéltük, maradok még itthon inkább, mert a fájásokat nem tudtam időhöz kötni és nem is nagyon éreztem őket, hogy most ez az e. 1,5 órája lefeküdtem pihenni, akkor sikerült végre bemérnem 6 perces fájásokat. Most leültem a gép elé és azóta megint nem jönnek a fájások. :?
Na most jött egy. :D
reggel 7.30ra megyek hozzá különben is, ha addig nem akarok megszülni. Kíváncsi vagyok mit mond, mert tegnap még minidg nem tudták megnézni a magzatvizet, zárva voltam.
Na megyek még pihenek, holnap remélem nem tudok jönni.
Biztonság kedvéért fél óránként szedem a bogyóimat. :D

Kép
andaka

Sziasztok!

Újabb örömhír, tegnap későn este kaptam:

" A szüleim nagy örömére ma 19.30-kor kibújtam a világra. 3450 gr és 51 cm. Én is és anyu is jól vagyunk. Birk Laura"

Tehát már Mazska is boldog anyuci!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Nahát, ennyi babát!

Gratulálok Mindenkinek!

Hát nálunk annyit a hidegfrontról,h akkorát aludtam mint a nagymedve... :shock: ....

tehát akkor: andaka, beleki , makadu, lei
makadu

sziasztok!

csak gyorsan beköszönök, illetve rögtön segítséget is kérnék, mert gázban vagyunk! :( :oops:

először is, gratula minden újdonsült anyucinak! ügyik vagytok!

mi tegnap tértünk haza, persze a legnagyobb hőségben, úgyhogy nagy menet volt, de itthon vagyunk!

köszönjük a gratulációkat és kitartást mindenkinek, aki még egyben van!

én sajnos eléggé szarul jártam, de ezt majd legközelebb, elég hozzá annyi, hogy kicsit úgy voltam a kórházban, mint, aki csak úgy véletlenül betévedt... nem mondtak semmit, nem tájékoztattak semmiről, így voltak érdekességek! pl. a gátsebem, mivel sajnos vágni is kellett, meg persze repedtem is elég durván, hogy jó legyen, így a szülést követően, apa kb. 1 órát volt kettesben a gyerekkel, amíg mindenhol összestoppoltak!

sajnos a kötőszövetek miatt nálam nem csak gátsebet varrtak, hanem a hüvelyben is repedtem, állítólag rendesen, így ott is ügyködtek... :(

az egyik, amit szerettem volna kérdezni, hogy nektek mikor kezdett gyógyulni a sebetek, illetve, otthon hogyan kezelgettétek, mert nekem még mindig nagyon húz, és be is van dagadva a gátvarrás, szóval gondolom, hogy be van gyulladva picit! lehet, hogy ez természetes, de nem tudom... :S

a másik a szopi téma! már a kórházban kiderült, hogy a tejem, vagy előtejem, ami van, az nem elég a gyereknek, hiszen elég nagy baba lett, így szegényem éhes mindig, pedig tényleg sűrűn teszem/tettem cicire! a kórházban az volt a módi, hogy először cukros vizet adtak nekünk, ha még mindig volt hiszti, akkor pedig tápszert! na, mi persze az utóbbiba kerültünk, így tegnap a hazabocsátáskor a dokinéni fel is írta a receptet a tápihoz!

és a gond ezzel csak annyi, hogy hiába ciciztetem, egyszerűen nagyon lassan akar csak beindulni a folyamat, hogy kialakuljon a mi kereslet-kínálat arányunk, így szegényem mindig sír... tegnap este is, olyan balhé volt, hogy csak na, mire adtunk neki tápit és akkor bealudt végre!

nem tudom, hogy másnak volt-e ilyen gondja, hogy hozzá kellett táplálni, illetve, hogy amíg nem tudta, hogy kevés a tej, és nem kezdett mást adni neki, addig mivel tudta megnyugtatni? fejni kellene? vagy mi a hatásos??? tök el vagyok kenődve, na arról meg nem is beszélve, hogy mindig parázom, hogy béna vagyok, stb. stb. szóval jól elvagyok!

tehát, a sok rizsából a lényeg!

1. hogyan tudom gyorsítani a gátseb gyógyulásának folyamatát?
2. mivel tudnám serkenteni a tej termelődését? és bár szerintem már nem előtejem van, de még mindig nagyon minimális a mennyiség? mindenképpen feszülnie kell a mellnek, hogy tudjam, hogy belövellt?

és akkor pár képecske a mi kicsi fiúcskánkról! ;)

és bocs, hogy rögtön ennyit írtam, ráadásul a szülést meg nem is... de majd jövök, ígérem! és akkor vissza is olvasok!

Kép

születés után pár perccel

Kép

cukika 2 naposan

Kép

nagy ásítás

sophie27

Rizsimami, Mazska, nagy gratula a lányokhoz! Jó egészséget mindenkinek és várunk viszsza titeket, meséljetek.

Lei, kitartás! Jól látom már csak te maradtál, aki a szent Imrében szül rajtam kívűl?? Mecsi, Zsófi, Rizsimami ha lesz időtök meséljetek nekünk a kórházról, mire számítsunk, mit kell vinni, mit nem, stb.

Makadu, engem mindig kifelejtesz a sorból, igaz nem készülődök még nagyon szülni, de azért még itt vagyok :lol:

Lányok, nem kell hallgatni a sok "jóakaratú" tanácsadókra, főleg nem azokra, akik nem haladnak a korral. Ági, meg tudom érteni, hogy bosszant az anyósod :( hát az ilyen "segítségre" nincs is szükség. Nekem nagy szerencsém, hogy az anyósom sose szól bele semmibe, legfeljebb néha elmondja, hogy így vagy úgy gondol valamit. Ezért szinte sajnálom, hogy 160 km-re lakik és csak nagyon ritkán mozdul ki otthonról. Amikor egyszer itt volt, Zéti 3-4 hetes volt, akkor igazi segítség volt, azt nézte, hogy mit csinálhatna amivel segít, főzés, vasalás, takarítás és szinte úgy kellett a kezébe adni a kicsit, hogy vele is foglalkozzon. Hallgassatok inkább az ösztöneitekre és figyeljétek, hogy mi jó a gyereknek.

Zsófi, tényleg cuki, az a gödör az arcocskáján! Nagyon aranyos. Ajánlom neked is és a többieknek, akik a szoptatással küszködnek, hogy hívjatok fel egy szoptatási tanácsadót a La leche Ligától! Nagyon hasznos lehet, próbáljátok meg!

Ritus, sajnálom, hogy nem tudtak megnyugtatni a kórházban, sőt... meg is értem, ha aggódsz, de tényleg nem szabad túlzásba sem vinni, mert a pici is érzi rajtad és átveszi a te hangulatodat. Ilyenkor azt mondják a legbiztonságosabb ha a pici veled alszik, persze nem tudom mi erről a véleményed. De ilyenkor automatikusan felveszi az anyuka légzési ritmusát a gyerek és te is rögtön észre fogod venni, ha bármi gond lenne. De nem lesz!

Dia, hallottam már ilyen gyerekekről, akik alszanak éjszaka, de nem hiszem el :lol: Az én pici fiam kétéves koráig rendszeresen ébredt, szopizott éjszakánként sokszor. De állítólag vannak ilyen nyugodt, jó alvó gyerekek is. Szerencsés vagy.

Kicsit össze-vissza írtam most, bocsi, nem is nagyon van időm olasgatni. Pörgök ezerrel, programok, készülődés a holnapi szülinapi zsúrra, vendégek, stb.A front különben sajnos rám is hat, fáj a fejem tőle és éjszaka jól begörcsölt a pocim :? a vérnyomásom is normális, ami nekem magas :D de remélem a fronttal együtt ez el is múlik.
Vendég

Sziasztok!

Nagyon cukik a babócák és az az gödröcske tényleg, olyan kis huncut! :)

Csenge: megnyugodtam, mert érzem, hogy nem lesz semmi baj, de külön alszik, mert akkor tudom csak használni a légzésfigyelőt. Annyit tettünk, hogy a légzésfigyut érzékenyebbre állítottuk, hogy inkább feleslegesen riasszon.

Képzeljétek az én drágám, tegnap óta megismer, mármint úgy fürkész a kis szemeivel és ezt csak nekem csinálja (még) :) Ennek úgy örülök, apa kicsit féltékeny, hogy őt csak bokszolja a lány, de én örülök, mint majom a farkának. Jaj akkorát nőtt, most néztem a képeket és már szinte igazi nagy baba.

Hát már nagyon kevesen vagytok 2 in 1, hajrá hajrá!

Zsófi: nekem a gátsebem kb 1 héttel a szülés után volt olyan, hogy tudjak ülni rajta, meg nekem volt és van egy vérhójag valahogy ott, amit a hazajövetelkor kiszúrtak, de újra termelődött, azt mondták majd felszívódik, hát azóta is teszi, de már nem érzek semmit. Én kérdeztem mi jó rá, annyit mondtak, sűrűn zuhanyozzak, és tényleg azután jobb volt. De Istvánosok készüljetek, aki még nem szült és közös wc-t használ: úgy, hogy nem ültem rá, bár a zuhanyzó is közös volt, elkaptam egy jó kis húgyuti fertőzést és most kell antibikát szednem, tök jó szegény gyerek, mennyire megy ez át neki a tejcsiben?

Sok puszi mindenkinek, gyógyulgassatok, örömködjetek!

Ritus

Kép
rituspoc

Csenge, Boldog Szülinapot Zétinek :!: :D :lol:

yuyu79

front j0het mehet
baba marad a pocakban :(
Pedig már nagyon türelmetlen vagyok!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Na, csináltam új vonalzót...

Betti, türelem, már csak pár nap ;-) Tudom, könnyű mondani, én is ugyanígy szenvedtem még pár napja :shock:

Az én kislányom úgy szopizik mint a kisangyal... A kórházban már a 3.-4. napon 60-at meg 80-at evett... Elmúlt éjjel meg azzal sokkolt, hogy benyomott 160 g-ot. Szerintetek ez nem baj? Mondjuk egyelőre nem hasfájós, jól is alszik... Ma is evett már egyszer 100-at, egyszer meg 80-at :lol:

Zsófi, szerintem is hívj fel egy szoptatási tanácsadót, a sógornőmnek is ők segítettek, mikor gond volt a szoptatással... sokan dícsérik őket!

Gratulálok minden újdonsült anyukatársamnak :!:

yuyu79

Én is gratulálok az új anyuciknak a csajokhoz!

Édesek a babafotók!

Nekem a védőnőm azt mondta ha eszem valamit az 6 óra múlva érezhető a tejben. Nekem még most is van, hogy ha kevésnek érzem a tejet adok neki tápit.
A mai éjszakánk rémes volt, 11-kor úgy bekajált a kisasszony, hogy 2-ig sétálgattam vele, mert üvöltött, aztán ivott kis édeskömény teát és akkor tudott végre bealudni.

Megyek, mert így egyik kézben a babóval nehezen megy a gépelés.

KépKép
jazmin2005

Hali!

Zsófi, nálunk abszolút nem volt tejci 4 napig, kolosztrum is csak 1-2 csepp.
A Kútvölgyiben viszont semmit sem adnak a babának, legfeljebb sima vizet. nekem kellett könyörögnöm, hogy a nagy melegre tekintettel a pár csepp fejt kolosztrumomat higítsák fel vízzel, hogy legyen a gyereknek vmi. De azt kiköpte.
Szóval kár, h. kitágították a pici pocakját, így nehezebb a dolog.
Tényleg tedd cicire amikor csak akarja.Az első két nap nekem is másfél óránként kért.Akkor mindig ugyanarra tettem. Azon túl a másikra. Be fog indulni!
Ágival nekünk a fejés nagyon nem jött be, apasztott.De lehet h. ki kéne próbálnod...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Csenge bocsánat!!!! :oops: :oops:

andaka? , beleki , makadu, lei , Csenge, betti1

Zsófi nagyon édes beni baba, főleg a lukacskák az arcán....zabálnivaló!
makadu

Mindenkinek van légzésfigyelője, csak nekünk nincs?
Kezdhet lelkiismeretfurdalásom lenni?
Minket majdhogynem eltiltottak tőle.... :oops:

Zsófi, még valami: Kitartás, az első két-három nap nagyon nehéz. Bár mi picit már rendeződtünk (lekopogom, de már kezdek ráállni az 5 órás éjszakákra), de én azt sem tudtam hol vagyok az elején. Mondjuk lázas is voltam, meg a gyomrom is kész volt teljesen, de sztem ezek nélkül is gáz a legeleje.
Sztem inkább hagyd sírni és várd a tejcit, kizárt hogy Neked ne lenne. Mi az első 4 napban együtt sírtunk, azt hittem soha nem lesz tejcim.
Bár én eléggé tápszer ellenes vagyok, meg párom is, ha kell akkor kell.

Mennyit fogyott a születési súlyához képest? Nálunk nagy zuhi volt, a kórházból 2970-nel hoztuk el (3200-vel született)
Aztán itthon csak beindult a dolog.
Nagyon jó a homeos bogyesz, lehet kapni az Auchan gyógyszertárában. Urtica urens 5ch, de a srác, aki ott van, nagyon kedves és nagyon ért hozzá, azonnal adja ha a párod mondja, h. mi a helyzet.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, nekünk sincsen légzésfigyelőnk... Én úgy gondoltam, ha babó nem lesz vaalmi miatt veszélyeztett, akkor nem veszünk. Remélem nem fogjuk megbánni :wink:

Én lassan felébresztem a kiscsajt, ha nem kel magától, mert már nagyon feszül a cicim, és szopi előtt már nem akarok fejni. A 3 óra már úgyis lejárt :roll:

yuyu79

Ja és, Zsófi, cuki a kisfiad, jó husis és nekem is a gödröcske tetszik a legjobban ;-) Rád hasonlít, nem? :D

yuyu79

sziasztok
még egyben mi is.....a fránya front sem segitett. :cry:
most már tényleg csak páran maradtunk. ez nagyon idegörlö

elvileg mára vagyunk kiirva, de semmi jele a dolognak, maximum kicsit görcsölgetek alul, de minimálisan és nem is rendszeresen. holnap reggel tizre kell mennem ctg-re, hát kiváncsi leszek mit mutat.
ugy néz ki, hogy akkor tulhordás lesz a vége.

rizsimami, mazska gratulálok nektek!!! :P

zsófi: tényleg ne idegeskedj a tej miatt, mert akkor annál jobban nem lesz. Próbálj meg lazán hozzá állni. Ha meg tápszerezni kell, akkor sem döl össze a világ, nyugi. a sört te is kiprobálhatod, anyosom esküszik rá, hogy jó.
lei

Lei, nem is biztos, hogy a túlhordás az tényleg túlhordás... elvileg én is túlhordtam Enikőmet 2 nappal vagy 3-mal, de tiszta magzatmáz volt még, nem szívódott fel egyáltalán, és nem ázott ki a bőre...

Tényleg nem sokan vagytok már, viszont annál többen drukkolunk Nektek :D :D Úgyhogy hajrá!!

yuyu79

Sziasztok!
Én az Andi férje vagyok és a mai napon sikerült Zsófiának megszületnie 3600grammal és 56cm.Mindketten jol vannak!

Kép
andaka

Rizsimami, Mazska, Andaka,
Nagy gratula és sok örömet a babákhoz!!!!

Ritus,
Sajnálom én is, amit mondtak, de szerintem azért elég megnyugtató, amit a doki mondott, hogy elég megpiszkálni, ha nem venne levegőt. Szerencse, hogy én sem láttam, amikor Csanád elkékült, horrorisztikus lehet....

Zétinek boldog szülinapot!!!!

Zsófi,
Gátsebre én is a langyos zuhanyt tudom, hogy használhat, naponta többször is. Nekem sajna most a 3 évvel ezelőtti hegem fáj jobban, mintha szétrepedt volna, de tuti nem, mert a doki említette volna.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Ien, eléggé ijesztő tud lenni az elkékülés.
Bátyáméknál az első babó csinálta, de ő nem alvás közben hanem úgy belelovalta magát a hisztibe, hogy egyszercsak nem vett levegőt. Full kék lett és hideg zuhi alá kellett nyomni. Hála Istennek kinőtte, de volt pár álmatlan éjszakájuk emiatt.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mi is még itt egyben. :shock:
Vendég

egyre kevesebben vagytok pocakosok..drukkolok! és ne legyen elkeseredvbe aki legutoljára szül.,mert ő is egy különleges baba lesz, mint aki megkezdte!

Aproo nekem is a többszöri langyos zuhany vált be...

szopizás..én váltott ciciből szoptatok, egyenlőre elég ennyi..érdemes szoptatási tanácsadót felhívni..
Vendég

Sziasztok!

Rizsi, Andaka, Mazska, egy picit kihagyok és mindenki babázik. Nagyon gratulálok minden új anyukának és babának!! Gyors felépülést és sok tejcsit!!!
Zsófikám, ne keseredj el, nekem se jön össze rendesen a szopizás, olyan lusta az én babácskám, hogy úgy kell noszogatni, hogy egyen már és így persze a rendes tejcsi adag sincs meg. De nem adjuk fel, és talán lassacskán több lesz. Én azt ajánlom, próbálj ki te is mindent, és talán lesz ami bejön, nekem úgy tűnik, hogy a sör meghozta, tegnap este ittam egy pohárral és ma egy csomót csöpögött már, meg egyébként is sokat kell inni, én laktoherb teát is nyomatom, megpróbáltam fejni, de attól csak rosszabb lett, a
babának nem jutott elég, lehet hogy hosszú távon bejön, de én csak felidegeltem magam vele, de próbáld meg neked hátha jó lesz, mindent próbálgass. És igazából kell 6 hét mire beáll. Úgyhogy időd mint a tenger. Csak ne idegeskedj, mert attól biztos apad a tejcsi, csak lazán, éhenhalni nem fog, itasd vízzel, hogy ne száradjon ki és a tápszert ne üvegből add neki, hanem pohárból vagy kanálból és akkor nem szokik rá a cumira, hanem elfogadja a cicit. És tényleg nem tragédia a tápszer, de szerintem nem lesz rá szükség, ha sokszor sokat cicizteted, előbb utóbb beáll, olyan nincs hogy nincs szóval van :) hívj fel ha nagyon elkeserednél, majd kitalálunk valamit :) gátsebet megúsztam, sajna nem tudok mit mondani rá.

Beni, nagyon cuki baba, szinte kétszer akkora mint Lili, olyan hihetetlen látni! Remélem majd személyesen is megcsodálhatom!!! Jó lenne találkozni egy-két hónap múlva!

Mi sem vettünk légzésfigyelőt, de csak az én parám miatt lehet hogy mégis beruházunk, állati szarul alszom mert félek, hogy nem vesz levegőt, ha lenne figyelő, nyugodt lehetnék. Bennem van, hogy mi van, ha mégis kellene, és nem veszünk, utólag biztos a fejem verném a falba... nehéz kérdés. Na meg apa nagyon ellenáll, szerinte feleslegesen idegeskedem és semmi baja nem lesz.

Csenge, jó bulizást és Boldog szülinapot a kiskrapeknak!! Majd gyere képekkel!

Lei, most már te jössz! Megy a drukk! :)

Lili megmutatja, hogyan feküdt a pociban :) :

Kép

És a szép kis pofikája :)
Kép

KépKép
columbine

Aproo, mi 3950-nel jöttünk haza, úgy, hogy a szülés másnapján 3900 gramm volt a gyerkőc! Ma mértük, és még mindig ennyi, szóval legalább nem fogy... Már ez jó hír!

Amúgy kezdek kicsit megnyugodni. Legújabb parám, hogy mindenki hagyjon békén, és mindenen bőgök! Gondolom a hormonok is, meg miegymás... :( Csak ez is elmúlik egyszer! Vagy!?

Az első fürdetést is lezavartuk, de elég nehéz volt. Gyerek üvöltött, mi pedig apájával izzadtunk az idegeskedéstől... Hát ez van, kedző szülőnek lenni nem egyszerű! Köldökcsonk ápolásnál meg az a gond, hogy nagyon befelé forduló, szóval jól meg kellene piszkálni, de még félek kicsit tőle, úgyhogy hétfőn védőnénit megkérem, hogy mutizza meg ő is, hogy mit kell, mert azért csak jobb többször látni!

Na, most kicsit pihizek, mert gyerkőc lassan ébred... Bár még csak 1 órája alszik, de nagyon nyugtalan. Már előre félek az éjszakától... Remélem, hogy hamar jobb lesz!

sophie27

Szüléssel kapcsolatban egyelőre csak annyit, hogy végül nem volt orvosom, így az ügyeletesnél szültem, az ügyeletes szülésznővel, valamilyen Gabi, aki iszonyat rendes volt! Ja, a sztori annyi, hogy a dokim, akivel már kb. 5 hónapja megbeszéltem, hogy együtt szülünk, sőt az utóbbi hetekben minden héten megkérdeztem, hogy ki is fogja vezetni a szülésem, de ezt a sztorit már megírtam, szóval mikor kedden 1/2 2-kor mentünk be a szülőszobára, közölte, hogy tudom, neki rendelése van délután, így sajnos nem fogja tudni levezetni a szülést, erre ő el, én meg ott maradtam... No comment! Igazából azt tartom paraszt dolognak, hogy akkor miért nem mondja, hogy csak azzal vállal szülést, aki a maszekrendelésére jár, mert mondanom sem kell, hogy vezetett szülést azon a napon is, csak max. kicsit később... Mindegy, meg van a véleményem róla, meg a lényeg, hogy megszületett Beni és szép, és egészséges!

A kórházzal kapcsolatban sincsen túl jó véleményem, lehet, hogy csak a terhességi hormonok (:P), de pl. utáltam, hogy semmit nem mondtak... Vettek tőlem vércukorra vért, de nem közölték, hogy azt minek!? Nem mondták, hogy a gyerektől is vettek vércukorhoz vért, és még sorolhatnám! A csecsemősök közül is voltak tökre rendesek, de volt egy-kettő, amelyik tök bunkó volt. :( Egyik lecseszett azért, mert éjjel, mikor a gyerek már 1 órája sírt, nem kérte a cicit, megnéztem a pelust, ami tök kakis volt, így kicseréltem, mire ő, hogy már ezerszer megmondta, hogy éjszaka nem pelenkázunk! Majd reggel! ... Na mondom, okés, bár én őt még egyszer sem láttam előtte, de rendben!

Ja és a non plus ultra, persze mit várok, "választott" orvos nélkül... A zárójelentésemet kiadták úgy, hogy jól gyúgyuló gátseb, persze megvizsgálni nem vizsgált a kutya sem!

Na, nem dühöngök! A szüléstörténetet pedig majd legközelebb! ;)

sophie27

Sziasztok!

Nyűgi napunk volt, nem is nagyon olvasgattam, csak egy gyors válasz Zsófinak.
Nekem is vágtak, azt mondták közepesen hosszút. Én már másnap ráültem, csak óvatosabban. Tanács: sokszori langyos zuhany, úgy hogy jól megáztatod ott alul és én minden wc-re menés után befújtam aloe first-tel. Ez tényleg nagyon sokat segített, mert amikor már kezdett feszülni, akkor ez újra felpuhította. Holnap lesz 3 hetes a babó és nyomát sem érzem a vágásnak, egy vékony heg van csak a varratok ezen a héten gyönyörűen felszívódtak.
Szopi: először mindenképpen váltott mell és ne aggódj, biztos lesz elég tejcsi. Ha még nincs ne idegeskedj, pótold tápszerrel. A csaj aki mellettem feküdt a szobában 11 hónapig szoptatott, de minden étkezéskor pótolnia is kellett. Ennek ellenére kitartott az anyatej mellett is.

Az első fürdésnél mi is izzadtunk :) belejöttök Zsófi. és semmi para, TE VAGY AZ ANYJA, TE TUDOD A LEGJOBBAN, HOGY MI A JÓ NEKI.

és a végére egy közlemény: 3 hetesen végre leesett a köldökcsonk, nagyon szép maradt a helye :)

Jó éjt mindenkinek.
bende

Zsófi, sajnálom, hogy rossz tapasztalataid voltak :-( Én meg Szekszárdon tök rendes, fiatal ügyeletes dokit fogtam ki hétfőn, nagyon lelkiismeretes volt, utána is minden reggel benézett hozzám, megkérdezte, van-e valami gondom.. És ő adta ki a zárójelentésemet, miután megvizsgált.... Szóval nekem malacom volt ;-)

Mogorva csecsemősök és szülésznők nálunk is voltak, de általában egy műszakban csak 1 szerencsére...

A köldökcsonkkal kapcsolatban én is bizonytalan vagyok... Enikőnek eléggé picike, nem tudom rendesen megfogni és alányúlni... De hétfőn jön a dokinéni meg a védőnő, remélem ők "kiokosítanak" majd...

Na jók legyetek és jó éjszakát mindenkinek!! PÁrom elugrott pár órára legénybúcsúba, így most kettesben vagyunk a Poronttyal ;-) De bármikor 5 perc alatt itthon van, ha hívom...

yuyu79

Mis is kettesben vagyunk. Apája most tudott időt szakítani arra, hogy megünnepelje a leányzó születését. Passz, hogy mikor jön haza. De ha hívom, Ő is vágtat vissza.
bende

Jó reggelt! Szült valaki az éjjel? Tényleg nem sokan maradtunk és egyedül Félhold pályázott rajtam kívűl az utolsó mohikán címre :lol: de már ő is rég babázik és jól el is tünt azóta. Mi újság Félhold? Remélem jól vagytok.

Sajnos 5 órától nem tudok aludni :( na mindegy, legalább hozzákezdtem a szülinapi buli előkészületeihez, már sül a padlizsán, készítem a díszítést, stb. Julcsi, Ritus, Ági, köszi a jókívánságokat a fiam nevében is! :D A "igazi" szülinapja ugyan csak pár nap múlva lesz, de a bulit ma tartjuk. Remélem jó lesz, bár sokan nyaralnak és nem tudnak eljönni, így "csak" 20-25-en leszünk. Kibéreltünk egy vagont a gyerekvasúton, tavaly is ott tartottuk és nagyon jól sikerült, bízom benne, hogy most is jó buli lesz.

Mindenkinek szép vasárnapot kívánok!
Vendég

Csenge Jó szülinapozást

Colimbine édes a lányod :lol: nem is mondtam hogy jártunk a Dodi Kftvel.... megrendeltük matracot, mondták 1 hét--már megszületett fiam, és még nem jelentkeztek.FElhívtam őket 8.án erre a a pasi hát ez meg sem volt rendelve.mondtam ez jó, és akkor most mi lesz? mózeskosárba altatok? nem a pasi cseszte el,hanem a csaj ..nem győzött szabadkozni .. HÉtfőn telefonált hogy mehetünk a matracért sosben megcsináltatta. és a kemény 1990 ftból 500at elengedett :lol: de profi módon vágták méretre

sophie nagyon jóképű legényetek van

Én összeteszem a két kezem hogy vettünk légzésfigyelőt.. mert így tudok aludni éjjel...kivéve tegnap mert 10-12 ig sírtunk,,, csak addig aludt, amíg a kkaromban volt..de aztán szerencsére beájult

Fürcsi nálunk is sírós de majd megszereti

Én is vettem már ki kakis pelusból.. mert nagyon érzékeny a bőre...annyi hogy sittysutty csinálom és nem beszélek hozzá, és csak az éjejli lámpa ég... egyébként kórházban mondták,hogy kicserélheted ha kakás ...

Jelentem nekünk 1 hetesen és 3 naposan esett le a köldökcsonk, és gyönyörűűűű a köldöke

Képzeljétek én váltott ciciből szoptatok..de tegnap felfigyeltem,hogy a bal cicim nem telik meg úgy,mint a jobb
:roll: :lol:
Vendég

yuyu próbáld meg fülpiszkával, azzal aláérsz ...
Vendég

Mazska, Andaka, gratulálok a picúrokhoz, jó egészséget és sok tejcsit kívánok nektek!

Zsófi,

Ne aggódj a hormonok játszanak az emberrel, ugyanígy voltam az első pár napban, el fog múlni, csak ne fojts el semmit magadban, ha rádjön a sírás, hát hajrá;) persze ne vidd azért túlzásba;)

tejcsi növeléssel kapcsolatban a Laktoherben kívül az urtica urens ch5-öt javasolta a védőnőm, illetve a fejést. Na most én egyiket sem alkalmazom, hanem bízok az anyatermészetben. Ha úgy érzem kiürítette az egyik cicim és még kér átteszem a másikra is. Szerintem a lényeg, hogy minél sűrűbben kerüljön cicire, hiszen azáltal fog serkenni a tejtermelés is.

Gátseb, nekem kb. 8-10 napig fájt, dagadt, az utóbbi két napban egész tűrhető, bár nem mertem még tükörrel megnézni;) egyébként engem is úgy küldtek haza, hogy jól gyógyuló gátseb, pedig a kutya sem nézte meg.

Yuyu, én fülpiszkálóval tisztogattam a köldökcsonkot, mert nekem a védőnő úgy mutatta, persze a kórházban meg tök másképp mutatták... Barnusé ma reggel, azaz 12 naposan esett le

Panna, én iy úgy tudom, hogy 6 óra múlva jelenik meg a tejcsiben, amit ettél... én lassan már csak gyümit, zöldséget eszek, meg pulykasonkát, sajttal, joghurttal, meg húslevest...ezek nem okoztak gondot eddig. Azt mondják, az is jó, ha kezdetben írod, hogy mit ettél és akkor könnyebben kiderül, hogy a kis lurkók mit szeretnek és mit nem....

na jó hosszú lettem, most rohanok, mert jelez a kisfiam, hogy éhes;)

Egy kérdés: ti hogy adjátok a babáknak a Konakiol (K) és a Vigantol (D3) vitamint? Mert nekem mást mondott a helyettes gyerekorvos és mást a védőnő.... :? :?

Puszi nektek! Egybenlévőknek meg kitartást!

sniky

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?