Új privát üzeneted érkezett!

Anna,én úgy tudom,hogy a puffasztó étkekkel kell vigyázni.De hogy van-e olyan oldal ahol ez össze van szedve nem tudom :?

Bea,nem hasikája lehet a gond?Nagyon édes babóca Marci :) Édesen szunyókál apa vállán.

Adri,mi megvárjuk a 6 hetet.Nagyon lefogytál!Írigy-irigy... :oops: :oops:
szép nagy babóca Zora :wink: Cseresznyemagos párna az inkább nyugtató hatású.Ma vettem én is espumisan cseppet,remélem jó lesz+cseresznyemagos párnácska.Ja,és mi a hasikájára tesszük ruhán keresztül.

Bim-bam,remélem sikerül feltenni képecskét! :) Sztem nem lesz kevesebb a tejcsid ha mindig rendesen kifejed!

Lina,szomszédok :evil: ennek a gyereknek úgy látszik nehéz a felfogása. :cry:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Holnap reggel 6-ra megyünk és indítják a szülést. Nagyon nagyon izgulok, remélem tudok azért aludni éjjel egyet, hogy kellően pihent legyek.
nikó

Nah bedugtam a hangtompítót a szájába :lol: , nem tudom meddig lesz hatásos, remélem elaltatja magát, nem lehet állandóan kézben, így is kezd kiizmosodni a karom :lol: :lol: :lol:

Tündi -15 kg ment le. De van rajtam még rendesen :cry: . Azt nem tudom a pocak mikorra megy le. És a csíkok mikor kezdenek halványodni a hasamon :?: :cry: Pedig zabálok rendesen, és eszem a fagyikat meg a csokikat is :oops:
Pedig diétáznom kellett/kellene.
Elvileg jövő héten kéne mennem 6 hetes cukorterhelésre is. :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Nikó,nagy nagy drukk holnapra!!!Kinek fogsz üzenni?

Adri,nekem csak 7kg ment le...elvileg 6ot híztam,de mégsem tudom felvenni a régi ruháimat :cry: :cry: vhogy másabb lett a csípőm,na meg a hasam sem ment még le :(

Kép
Kép
tundi24

Tündi:

Nem tudom senki számát, elvileg apa fog írni a fórumra ha hazaér. De ha privibe elküldöd a számod akkor írok neked.
nikó

Nikó,ment pü :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok lányok!

Nikó, drukkolok, hogy minden rendben menjen holnap és hamar a karjaidban tarthasd babócát :)!

Nálunk mától anyatejet kap a leányzó, most két napra való adagot hoztunk el, egyszer már evett is belőle és ízlik neki :). Kíváncsi vagyok, mikor követeli majd a következő adagot.

Ami a sterilizálást illeti, én forró vízzel mosogatom el minden evés után az üveget és a cumit (van üveg- és cumimosó kefénk) és naponta egyszer főzöm ki őket. Mosogatószert nem merek használni, nehogy rajta maradjon az üvegen/cumin.

Lányok, Nálatok a férjetek mennyire veszi ki a részét a baba körüli teendőkben, mennyire számíthattok rá? Én többet várnék az én férjemtől lelkileg elsősorban, emiatt magamba is vagyok zuhanva. Éjszaka is könnyebb nekem, ha míg én tisztába teszem babát, addig ő elkészíti a tápszert (vagy most már majd megmelegíti a tejcsit) és így nekem nem kell magára hagynom Emmát, hanem tudom tutujgatni és nem üvölt. Szerintetek ez olyan nagy kérés? Megcsinálja a férjem, ha felkeltem, de látom rajta, hogy nem éppen szívesen teszi, inkább húzná a lóbőrt.

Kép
angelita

Nikó szurkolok neked holnap nagyon :lol:

Tündi én 8 kg 60 dkg híztam a terhességgel és -15 ment le de még mindig nem jók rám a régi gatyáim, a hasam miatt :cry:

Adri

Kép

Kép
irdab

Amit még írni akartam: tegnap mértem babát és 3750 gramm volt, 6 napja még 3510, így nagyon örülök, hogy szépen gyarapszik :). (Ennek örömére, amint levettem a mérlegről, jól lepisilt :) )

Kép
angelita

Angelita! Enyém gyerek is most pisilte össze magát úgy h át is kellett öltöztetnem de teljesen, mert a pelusból is kifolyt.

Enyém apa mindenben segít, nagyon szerelmes a lányába, és inkább én mondom neki h vegyen egy kicsit vissza néha az éjjelből hiszen ő meg melózik ráadásul most nagyon húzos hetük van. Szerintem beszélj Te apáddal. :wink:

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri, igazad van, már próbáltam beszélni vele, de nem jutottunk előrébb. Mindig az a válasz, hogy amit kérek, azt megcsinálja. Nem érti, hogy szeretném, ha magától is kivenné a részét a baba körüli teendőkből. Így nagyon magányosnak, magamra hagyottnak érzem magam, hiába van itthon szabadságon. Akkor jó, amikor Anyukám itt van velünk, rá számíthatok lelkileg is.

Még egy kérdés merült fel bennem: én alig vérzek már (2,5 hete szültem). Gondolom, ez összefügg azzal is, hogy nem szoptatok. Szerintetek ez baj? Mintha más is írta volna, hogy hamar abbamaradt a vérzése.

Kép
angelita

Nikó
Drukkok mennek!

Margit
Hasfájás nálunk nincsen a tápszertől. Esetleg nálatok se lenne másikfajta tápszertől :wink:

Linácska
Örülj neki, hogy Levi szereti a kiságyat! :lol: :lol: :lol:
Bömbke nem szereti :cry:
Anyakönyvezés :lol: :wink:

Bener
Cumisüvegeket én nem fertőtlenítek. Simán csak elmosogatom... melegvíz, mosogatószer, van kefe hozzá... utána egy konyharuhán lecsöpögtetem, egy másikkal meg letakarom... este meg be szoktam rakni a mosogatógépbe...

Jimbone
Bömbike se alszik sokat napközben, olyan 4-4,5 órát... egyébként meg szórakoztatjuk egymást. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma pl. főzés közben a konyhaasztalra tettem a pihenőszékében... és meséltem neki a főzést... :wink:

Babaképek nagyon jók! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Irdab
Cseresznyemagos párnát megmelegíted és azzal masszírozod a pocakját...

Angelita
Nálunk apuka maximálisan kiveszi a részét a babázásból... etet, fürdet, pelust cserél... dajkál...
Vendég

Sziasztok!
No most olvasgattam kicsit vissza a tegnapi napot.

Bener!
SZoptatsz vagy cumisüvegből esztek,vagy ki kell egészíteni???Nem igazán értem??Ha van fagyasztani való akkor gondolom van bőven tej.De akkor minek a cumisüveg?Lehet valahol lemaradtam,abból esztek?
Én a lefejt tejcit össze öntöttem és nap végén fagyasztottam,addig a hűtőben tároltam.

Pocakfájásra.No-spa???? Most komolyan????Ki a frász ajánlotta???Már bocsi!!Tényleg ne haragudj!!Három gyerekem van a legidősebb 14 éves de soha az életben nem ajánlott senki a csecsemőnek mifelénk nospát.Sőt ha jól tudom nem is túl egészséges.
A többi lötyi jó lehet.De azért csak hogy mindenki tudjon róla.Lényeges különbség a sab-simplex az espumisan és az infacol közt az árukban található.Az hatóanyaga mindnek ugyan az :lol: :lol:

Zsizsa!
Hogyhogy nem az új Katjában vitted Ágit?? :lol:
ÁÁ én leltem egy Didy Primulát és a MÁK nem küldte a pénzemet.Nagyon mérges vagyok.
Szerintem nem fogja nekem a csaj 2hétig tárolni.Bizti neki is kell a pénz.Én olyan szomorú vagyok miatta :cry:

Ja sterilizálás.Én a kifőzésben jobban hiszek.Nem kell bele semmi a vízkő ellen.Nem szépségverseny ez :wink:

Madaran!
Én nem igazán szeretem a tejet így nem iszom.Enni azt eszem ami jól esik.Viszont a naranccsal óvatosan.És azért a tej terméket sem kell túlzásba vinni.Viszont ha nincs tőle gond akkor mehet.

Lina!Tejcsatorna...Normális,vagy mi vagyunk nemnormálisak :lol: :lol:
Nekem is jön onnan a tejcsi :lol:

Na most ennyi...üvöltés van...

mimi12

Bim-Bam Csilla!
Nekem van ismerősöm aki 7hónapig csak anyatejet adott a babájának és fejte a tejet.
De inkább próbálkozz a szopival.Szerintem ott valami más lehet.Esetleg szájpenész??Vagy próbáld meg bimbóvédővel..

Irdab!Van ország ahol pl 3hetet mondanak.Mi sem vártuk meg a 6 hetet.Szerintem 1héttel előbb lehet nyugodtan. :wink:

No és apuka meg a babázás.
A párom reggel 6-kor megy el itthonról,8 órát dolgozik este 17h után ér haza,füvet nyír a Szabival 100%-osan foglakozik ha haza jön.Hogy lenne pofám elvárni,hogy éjszaka akár büfiztesse a Regit??
Ezért senki ne haragudjon meg lécszi!!
De szerintem valamikor ki kell aludniuk a napi munka stresszét.Én nem várom a páromtól,hogy éjszaka is helyt álljon.Bár az igazság az,hogy ő kel a Szabihoz,vagyis kiveszi bőven a részét :wink:

mimi12

Bim-Bam Csilla!
Nekem van ismerősöm aki 7hónapig csak anyatejet adott a babájának és fejte a tejet.
De inkább próbálkozz a szopival.Szerintem ott valami más lehet.Esetleg szájpenész??Vagy próbáld meg bimbóvédővel..

Irdab!Van ország ahol pl 3hetet mondanak.Mi sem vártuk meg a 6 hetet.Szerintem 1héttel előbb lehet nyugodtan. :wink:

No és apuka meg a babázás.
A párom reggel 6-kor megy el itthonról,8 órát dolgozik este 17h után ér haza,füvet nyír a Szabival 100%-osan foglakozik ha haza jön.Hogy lenne pofám elvárni,hogy éjszaka akár büfiztesse a Regit??
Ezért senki ne haragudjon meg lécszi!!
De szerintem valamikor ki kell aludniuk a napi munka stresszét.Én nem várom a páromtól,hogy éjszaka is helyt álljon.Bár az igazság az,hogy ő kel a Szabihoz,vagyis kiveszi bőven a részét :wink:

mimi12

Mimi Te hogy adod Reginek a gripe watert-t.? Mindig adod? vagy mikor? és akkor most nap 1 kiskanálnyit? kicsit összekeveredtem :oops:
MA adnám neki elösször.
Jahj mikor múlik el ez a fránya pocakfájás...: :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

[quote="irdab"]M írta:irdabimi Te hogy adod Reginek a gripe watert-t.? Mindig adod? vagy mikor? és akkor most nap 1 kiskanálnyit? kicsit összekeveredtem :oops:
MA adnám neki elösször.
Jahj mikor múlik el ez a fránya pocakfájás...: :roll:

Adri!
Kaja után 1mokkáskanálnyi.
Nem tudok angolul de annyit megértettem,hogy napi össz 5mili adható.És le mértem az 11 mokkás az kb 1 milinyi :lol: De bőven elég 3-4x 1 mokkáskanál.Amúgy 2 napja pl nem is adtam semmit a Reginek.Ma nem volt pocakfájás.Azért majd fogod rajta látni,hogy kell e vagy sem.Nekünk kezd elmúlni hála égnek.(Kop-Kop)

mimi12

Sziasztok Lányok!

Először is köszönöm szépen a segítséget a sterilizálással és tejcsi tárolással kapcsolatban!!

Tündi24:Köszönöm szépen a köszöntést a kicsi Leányzóm nevében is!Aranyos vagy!!!
Mi 3 hetesen kezdtük el szedni a Csajszival!!A doktornő mondta, hogy ezt szedjük!!!Tudta, hogy hány hetes a kislány!!25 cseppet kell minden kajcsi előtt beadni!!Nincs rossz íze, így megeszik!!!Amúgy én is megkóstoltam!!!Édeskés, mint a szirup!!Ez 30ml-s kiszerelésben van!!Nálunk ha jól emlékszem 924Ft volt!!
A Nospát naponta 3-4szer kell adni 4ml-t!!!Az egy kicsit nagyobb kiszerelés!!!Az mondjuk nem a legjobb ízre, de nálunk ez is bevált!Előtte volt az Infacol és a Papaverin, amit prbáltunk!!!Mint mondtam az Infacol nem jött be, de a papaverin sem volt rossz!!Bár azt a doki néni írta fel!!JA!!Az előbb nem írtam, hogy a Nospa is vényes!!Az Espumisan csepp viszont nem!!!
Remélem, hogy valamelyik csak bejön nektek is!!!Próbálkozni kell!!!
Amúgy a hasra fektetés nálunk nem mindig jött be a hasfájás ellen!!

Linácska:Nekem is vannak puklijaim!!!Pukli?!?!Hát annál egy kicsit azért nagyobb!!De én nem igazán örülök neki!!!Mármint csak bizonyos szempontból!!!Nekem szinte minden nap be van csomósodva, úgy, hogy közben szopik a Leányzó és még fejek is!!Szóval nem mindig egy leányálom!!!Áztathatom meleg vízben, maszírozhatom....!!Akkor a legrosszabb, amikor még a kezem sem tudom felemelni, mert annyira begöbösödött!!De Hála Istennek eddig még sikerült rendben hoznom mindig!!Remélem ezután is így lesz, és nem lesz tejlázam!!!

Csajok:Nagyon aranyosak a babás képek!!!Nagyon szép mindegyik kis Babóca!!

Bim-bam:Én is voltam így!!Én nem is szerettem hogy így van a dolog!Bár ezt nem mindig tudja az ember elkerülni!!!A kis Dorinát is megzavarta a cumisüveg!!!Utána rátettem a cicire és minden volt, csak nem leányálom!!!Úgy ráharapott a mellbimbómra, hogy majd besz.....tam!!!De amióta megint csak cicizik, azóta megint kezd jobb lenni!!

Kép
bener

Sziasztok!

Bocsanat az eltunesert... Sajnos nehezen allok meg ra a babas uzemmodra igy nem igazan erzek erot magamban a netezeshez...

Mindenkinek gratulalok aki ido kozben megszult es drukkolok azoknak akik epp most keszulnek szulni!

Igyekszem osszeszedni magam es jonni tobbszor megint.

Udv!

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Nikó:holnapra mennek a drukkok!!! várunk a hirekkel.
Vendég

Niko,
gyors, könnyű szülést kívánok neked!!!

Azért már nagyon érdekelne, hogy Bikmakkal mi a helyzet. Már tuti otthon kellene lenniük. Bár az ausztriai ismerősömet is hagyták 60 órát vajúdni kétperces fájásokkal, aztán se ő, se a baba nem bírta, és egy 40 centis császárheg lett a vége, már nem volt idő az esztétikumra. Gondoltam rá, hogy fel lehetne hívni a kórházat, de még a rendes nevét sem tudom, na meg úgysem adnának idegennek felvilágosítást.

Bener,
nekem ez a pukli a bimbóudvaron van, és csak egy van becsomósodva, de azzal nem tudok mit csinálni. Lilinél nem emlékszem, hogy volt ilyen.

Mimi,
megnyugtató, hogy nem csak én vagyok félresikerült :lol:

Angelita,
ne pelenkázz éjszaka, ha nem muszáj. Én max. hajnalban szoktam, de akkor is úgy, hogy pisis pelus levesz, tiszta ráad, semmi törölgetés, krémezés, csak a komfort kedvéért, meg hogy reggelre ne folyjon ki a hasán.
Nálunk apa Lilinél többet segített, hiába volt most itthon egy hónapig. De Levinél nem is igénylem annyira a segítséget. Könnyebb vele. Meg nálunk is, mint Mimiéknél, Lilivel foglalkozik sokat, fürdeti, vacsiztatja... Tegnap pl. arra ébredtem, hogy már megreggelizve, felöltözve, hajat megcsinálva indulnak az oviba. Igaz nem copf volt, csak két csat, de szerintem egy hosszúhajú kislány apukájától ez is csúcs.
Én úgy fekszem le, hogy a cumisüvegbe bekészítem a vizet, aztán be a mikróba. Mikor kel Levi, és kéri (bár szerencsére úgy néz ki, kezd rászokni, hogy éjszaka csak szopik), akkor csak mikró beizzít 10 mp-re, két kanál tápi bele, és kész is. Nekem két gyerek kellett ahhoz, hogy rájöjjek, hogy ok, hogy a tápit nem lehet mikróban melegíteni, na de külön a vizét igen, és már a meleg vízbe teszem a cuccot.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Húúú, ma mekkorát tudtam volna aludni, de apa nem tudta Lilit oviba vinni, mert korán indult. Levi is alszik, én is csak azért keltem, mert lassan indulni kell, ha haza akarok érni még az oroszlános éhség előtt :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Tündi, képzeld ez már a második jó éjszakánk volt!!!!!!!!! :lol:
9-kor szopizik, aztán fél 3-kor ébred, majd 6-kor. Éjjel már nincs nyűglődés, szépen visszaalszik.
Sikerült rájönnöm pár dologra, ami segíti a nyugodt alvást: szeret fürdeni, jó sokáig áztatom a meleg vízben, ez is elfárasztja, a kókuszpólyában alszik, amire még egy takarót is dobok (szereti a meleget és biztonságban érzi magát bebugyolálva.) Este jó sokat van vállon, hogy kijöjjelek a büfik, éjjel viszont nem hagyom, hogy telezabálja magát, elveszem 10 perc után tőle a cicit.
Ma az első nyöszire felébredtem és megszoptattam, ő félálomban volt és szép lassan evett, nem is volt gond :wink:
Éééééés a csúcs: még mindig alszik!!!!
Szóval kitartás, van remény!

Lányok, én csak reggel 8-9 körül cserélek először pelenkát! Milánt sem nyüzgettem pelenkacserével anno, Balázs is elvan. A pelus beszívja a nedvességet, neki nem kényelmetlen, viszont így nem szakítom meg a hosszú éjszakai alvást. Így könnyebben megtanulja mi a dolga éjjel :)

Angelita, szerintem ritka az olyan férfi, aki rögtön az első naptól kiveszi a részét a gyerek körüli teendőkből, és szerintem nem is feladatuk!
Te 9 hónapig szoktál a babához, a pasik viszont csak akkor fogják fel, ha már látják a gyereket. Nem is tud vele mit kezdeni még. Ráadásul eddig ketten voltatok, neki is meg kell szoknia, hogy most Te nem foglalkozol vele, hanem egy üvöltő kis csomagot dajkálgatsz naphosszat.
Amikor majd Emma rámosolyog és megszorítja az ujját (tehát lesz valami kezdetleges kommunikáció köztük), akkor fog igazán elolvadni tőle. Szóval türelem, ne idegeskedj feleslegesen, adj időt neki, hogy megszokja az új felállást, és megtanulja magától mit is kell csinálnia. Nehéz, de ha szemrehánysz neki, akkor kettőtök viszonya is megromolhat!

Bener, jó sok szert kipróbáltatok! Nekem a dokinéni azt tanácsolta, ha nagyon sír és azt gondodlom a hasa fáj, fürdessem meg soron kívül. A meleg víz és a súlytalanság jót tesz a pocakjára. Próbáld ki ezt is, hátha segít.
Vendég

Jó reggelt!

Nagyon szépen köszönöm Mimi a gyors választ. És mást nem adsz mellé ugye? Pl infacolt?

Linácska ha majd esetleg tápit kell adnom neki egyszer majd ezeket a jó tanácsokat hasznosítani fogom :lol:

Cscsi, akkor egyém gyerek ezért alszik ennyire jól mert majdnem mindent így csinálok ahogy Te. :lol:
Sokáig fürcsizik mert szereti.
Jól be van bugyolálva éjjel. (én azt hittem túlöltöztetem :roll: ) (rövid újjú bady, zokni, hosszú ujjú vékonyabb hálózsák, és pelust is teszek rá)
Éjjel beájulva szopizik, ezért lassabba eszik nem mohon.
Mondjuk én hiába bűvölöm éjjel (30-45 percig) büfi nem nagyon van.

Tegnap fél 9kor volt szopi, majd 4 kor és 8kor és most is alszik.

Kiváncsi vagyok a mai du eső meg a holnapi lehűlés mennyire hat majd rá?!

Ildi neked szerettem volna írni, h próbáltam a szopi közbeni büfit, de úgy cuppant a cicire újra mint akinek ez az utolsó lehetősége a szopira, vagyis mohóbb volt mint elötte. Szóval nekünk nem jött be.

Tegnap du nagyon nyügi volt csak a karomban volt el. Remélem nem rontom el :roll: :oops: De nem bírtam hallgatni h ordít :roll:
Aztán mire apa hazajött kissé bevoltam zizzenve, és apa megkapta a felgyülemlett feszültésget ami bennem volt.
Most nagyon szégyellem magam, mondtam is neki, nem szoktam én ilyen lenni...... :oops: :oops: :cry:

Tegnap este fürdésnél meg megint folyt a tej a melleimből, ez kb 3 hete nem volt. Nem tudom mi lehet, több lett a tejem, és a cicijeim is nőnek még mindig. Vagy többet eszik többet termel, de minek folyik megint?
Nem szeretném újra fejni magam, mert olyan jól beállt ez a kereslet kínálat.

Ti milyen melltartó betétet használtok? Mert nekem nagyon sok fogy. És mindegyik átázik pikk-pakk :cry:

Mimi, Cscsi én is kaptam kendőt, és próbáltam is megkötni, és beletettem a gyereket. De ki is vettem mert nem tudtam elképzelni h ez kényelmes lehet neki..... :roll: :lol:

Még egy uccsó kérdés, reggelente kicsit folyik az orrom, remélem a gyereknek nem lesz semmi baja tölem. Mivel kúráljam magam?

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,
nekem DM-es melltartóbetétem van, napi egy párat használok. Ok, nekem max. szopikor jön a tej a másikból is, folyni max. fürdéskor. Pedig nekem nincs sok, de a meleg víz hatására megindul.

Cscsi, Irdab
de jó nektek az éjszakák miatt. Levi most fél 10-kor evett, és aludt el, előtte jó sokáig ébren volt, ennek ellenére már 2 előtt fent volt, és utána negyed 5-kor újra.
De most szeirntem azért, mert nem kapott levegőt. Reggelre mindig tele van az orra, úgyhogy most kiszipuztuk. Olyan édesen, hang nélkül türte, és mikor kész volt, csak mosolygott egyet, sóhajtott, és becsukta elégedetten a szemecskéit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Sikerült beszélni a férjemmel és megegyeztünk, hogy a héten egy éjszakát bevállal, amikor ő látja el Emmát. Én a többi éjszakán akkor keltem, ha nagyon muszáj. Remélem, működni fog -egyébként akkor nincs is baj, ha Emmus eszik és alszik, nem fáj a pocija -nálunk éjfélkor, 4 körül és fél 8-kor szokott kelni, általában 3,5 óránként eszik. Viszont nálunk a fürdetés nincs rá altató hatással, utána hiába eszünk, nem merül álomba, talán akkor a legéberebb.

Adri, első körben szerintem próbálj meg teázni (jó mézes, citromos teát), hátha az is segít a náthán.

Orsi, gyere gyakrabban, nekem is sokat segít, hogy itt minden témát meg tudunk beszélni!

Nikó már talán babázik :)?

Kép
angelita

El sem hiszem: Levi nyűglődött a járókában, a kezemben, sehogy nem volt jó, végül bevittem az ágyába. Ott van egyedül, nem alszik, egy hangja nincs, nézegeti a tigrises kendőjét, meg emelgeti szorgalmasan a fejecskéjét.
Mondjuk hivatalos ügyben kellene telefonálnom, de annak azért nem merek nekifogni, még nem alszik el. Bár olyan csend van, azt hittem rég beájult, de nem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Cscsi,nekünk ma volt az első jó éjjelünk!Fürcsi után volt még egy nagy kínlódás....de 10kor elaludt,és csak 2kor kelt,de csak nyüszögött,megszopiztattam,letettem és aludt tovább.Utána meg negyed 6kor ,reggel pedig 3/4 9kor kelt.Ha így maradna annak örülnék,mert nem a keléssel van nekem bajom,hanem hogy utána sokáig sírt.
Most adom neki az espumisan cseppet,talán ez segíteni látszik...remélem nem kiabálom el.

adri,én rossmannban veszem a melltartóbetétet.viszont van aventes tejcsigyűjtőm.ha olyan sok folyik neked,inkább vegyél olyat és akkor a tejcsikét össze is tudod gyűjteni.

Lina,mindig akkor aludna az ember amikor nem lehet :? Én is így vok ezzel.De jó,hogy éjjel elég Levinek a szopi is :wink:

Orew,mi a gond?Tudunk segíteni?

Bener,én képzeld 1345ft-ért vettem az espumisant :roll: Elég jónak tűnik,remélem továbbra is jó lesz..Nospát nekünk tutira nem fog doki néni felírni,mert ő a homeós cuccokat részesíti előnyben....de egyszerre több félét nem is szeretnék neki adni.

Angelita,apának is szokni kell az új helyzetet.Ne legyél rá mérges.Nálunk apa segít,Lucát is intézi...fürdetés minden este az ő reszortja,enyém a törlés,krémezés,ötlöztetés mind2 gyereknél.
Viszont éjjel most nem szívesen dajkálgatja Zsombit...mondjuk mostanság elég fáradt...de ha muszáj szó nélkül felkel,hisz amugy is felébred a sírásra.De remélem hogy a maihoz hasonló éjszakáink lesznek és akkor mindenki tud pihenni.

Kép
Kép
tundi24

Mégiscsak beájult :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok! 8)

Nikó :lol: :lol: sztem már babázik... Drukkok mennek, várjuk nagggyon a híreket!!! :lol:

Adri :lol: :lol: De jó, hogy végre jelentkeztél! Tök jók a képek. Hatalmasat nőtt Zora béjb!!!!
Irigy-irigy, hogy Neked ott van 3 percre az Öreg-tó!! Mennék én, de csak apival tudok (autó nála, dolgoz), meg még 30 percnél hosszabbat nem nagyon sétizünk. Mi jobb híján a temető felé szoktunk menni (Síkvölgy), arra jók egyedül az utak. Nagyon idilli :mrgreen: :mrgreen: De legalább ott az erdő, a levegő jó, a sírköveket meg nem látja még...

szopi, cici, stb: Hát, megvallom, nekem a fejés a gyengém, igazából nem is szoktam rendszeresen. Meg nem is nagyon értem, minek, mikor olyan jókat zabbant 3 óránként úgy, hogy utána (max. kis nyügivel) beájul 3-4 órákra, éjjel 5 órára is :?: :?: :?: Ti mennyit tudtok lefejni egy szopi után? Addig fejitek, míg már nem jön? mErt tul.képpen mindig jön, nem? Mennyivel szopi előtt már nem szoktatok fejni?? Egy óra alatt termelődik újra, ugye? Vagy ezt nem jól tudom???
Mi ma megyünk sétivel védőnőhöz (kb 15 perces út, kicsit parázok, hogy fogja bírni?? :roll: ), megmérjük egy hét alatt mennyit gyarapodott a drága. Szemmel láthatóan kerekedik, de hát az ugye nem mérvadó. Nincs bébivizem, mert nem szoktam neki csak tejcit adni, szerintetek kibírja? vagy vigyek rendes ásványvizet cumisüvegben a bizti kedvéért??? Vagy azt tilos adni?

Lehet, hogy hülyén hangzik, de mondja már meg nekem valaki, hogy ki jogosult Tgyásra? A családi pótlékot intéztük, anyaságit is, ill. a munkahelyemen bejelentettük a változást. Sztetek kell még vmit hivatalosan intézni??Ezekhez iszonyat béna vagyok... :roll: :shock: :oops: :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Adri :lol: 300Ft-os dm-es betét. Két-három pár egy nap. De nem, mert átázik, hanem mert a bimbóvédő kenőcstől (Aventes) csúnya sárga lesz...

madaran

sziasztok

1 kérdés

a 6 hetes kontrolra a szüléstől vagy a varatszedéstől kell számolni a 6 hetet :?:
Vendég

Itigram,
szüléstől 6 hetes a kontroll.

Madaran,
forralj vizet, és hűtsd le. Szerintem síma ásványvizet még nem nagyon ihatnak, bár kérdés, a bébivízben mi van...
Ha a munkahelyed TB kifizetőhely, akkor nekik kell leadni egy TGYÁS igénylőlapot, a kórházi ellátásról az igazolást, az utolsó táppénzes napot (ha voltál), meg az anyakönyvi kivonatot, és ők intézik. Ha nem kifizetőhely, akkor meg az OEP-nél kell talán ugyanezeket neked intézni. És te vagy rá jogosult.

Mimi,
én szombaton adtam be a MÁK-hoz a papírokat, még hétfőn vittem az igazolást a terhesgondozásról, mert az itthon maradt, és ma már meg is kaptam a pénzt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Adri!(Irdab)
Milyen kendőt kaptál és milyen hosszú??Nem mindegy a hossza meg a milyensége sem.l egy kismamás kendő max a kukába jó,na jó fejvédőnek jól használható de kötni képtelenség vele annyira vastag merev.
Pocak fájásra lötyik...
Kb 3. napja semmit nem adok.Én sab simplexet adtam eleinte és szerintem használt,utána 1hósan elkezdtem a gripe watert,volt mikor felváltva adtam mindkettőt egy nap.Egyik szopi után ez másik után az.
De most úgy látom már nem fáj a pocakja.Na jó este van kis szenvedés de az nem vészes nem igényel mást csak testközelséget :wink:
És Adri ne szégyeld magad.Mindenkiben felgyülemlik ilyenkor sok minden.Közre játszanak a hormonok is.
Én akkor vettem amúgy elő a kendőt véglegesen mikor volt egy ilyen nap.A Regi egész nap üvöltött és a cicimen lógott,a Szabi is pengeélen táncolt..
Majd du 3körül kendőbe tettem a Regit és láss csodát 3-4óra szenvedés után pillanatok alatt elalukált.

Melltartó betét.DM-es.A rossmanos nem jó.Viszont van a diszkontban az a Bruin..ennek nejlon a hátulja,nem folyik át rajta a tejcsi,ez tök jó pl út közbenre.

Benner!
Én tuti nem adnék a gyerekemnek nospát.Még a Szabinek sem,nem hogy egy pár hetes csecsemőnek.Azért az csak gyógyszer!!Én nem értem???Miért kell egy orvosnak már egy ennyire pici babának káros kemikáliát felírni???Mi lesz akkor később??
Mellesleg annyira fáj a pocakja,hogy egész nap szenved??Vagy mi a fő indok a nospára??Azért ez egy aránylag erős görcsoldó.

Csajok!!
Én is adok adtam a gyerekeimnek lötyit...
De valahol mindig arra gondolok,ez a baba 36hétig a pocakomban volt,a szívdobogásomat a beszédemet hallotta egész nap.Ott volt velem a nap 24órájában...
Hogy várhatom el tőle,hogy megszületve egy helyben nélkülem jól el legyen.Sokszor a sírás nem a pocakfájás miatt van,hanem csak egyszerűen az édesanyjára a test melegre ,közelségre vágyig a baba!!Azzal ha kendőbe tesszük,ha babusgatjuk ha vele alszunk,hurcoljuk nem fogjuk elrontani.

Madaran!
Én a Szabinak 11hós koráig nem adtam semmi mást inni csak anyatejet.Ma 2009-et írunk,már réges rég rá jöttek,hogy tök feleseges cumisüvegből pohárból mással itatni a babát ha van elég tejcsi :wink:
Szóval nem ártasz vele ha nem itatod hülyére vizzel,max jól cselekszel!
Én nem viszek sehová semmi innivalót.Ha éhes szomjas megszoptatom.Ma már szinte mindenhol van szoptató helyiség,ahol nincs ott meg keresek egy félre eső sarkot és ott szoptatok ha kell.
Az az igazság engem nem igazán érdekel mások véleménye.Ha egy felnőtt ehet az utcán csámcsogva,akkor a csecsemőm miért ne szopizhatna?? :lol:
Mellesleg ma mikor a tiniknek a seggük kilóg a gatyából,a csöcsük kiesik akkor nem hinném,hogy bármit is szégyelnünk kéne :wink:
Fejés.Ha nem akarsz fejni nem kell!!!Max ha érzed,hogy nagyon feszül akkor fejsz kicsit.E a fejész is egy elavult dolog.Akkor fejjünkha szükséges,ha kevés ha feszül..stbCsak azért mert a 70-es években ezt írták a könyvek és sok szaki még ezt az elavult nézetet vallja,nos emiatt felesleges :wink:
De tényleg nem kell!!
Én nem fejek.Minek is fejnék??
No és míg el nem felejtem.Ha nagyon kell a víz azért...(mert persze van baba aki igényli)
Én forralt csapvizet adnék.A babavíz jó nagy átvágás,semmivel sem jobb tisztább mint a többi.Ásványvíz az sok esetben sima csapvíz ami szűrve van..
De ásványvizet ne is adjunk nagyon,mert az ásványi anyag tartalom káros lehet egy kisbabára.

mimi12

Lina!
Jéé egy közös kép :lol:
Nagyon aranyosak :lol:
Mák.A támogatást megkaptuk 1hét után,azt a 64.000ft-ot.
Viszont a csp-t nem kaptuk meg a 3 gyerekre.
A kettőre 26.600jár,3 gyerekre 48.000 .Azért nagyon nem mindegy.
De hogy érthető legyen...Jelenleg a párom 130.000fizujából élünk öten,amihez még jön 15 gyerek tartás és a 26,6 csp.Ja és a 130 ból neki még vonnak 20 gyerek tartást meg a fiának ad 2-3000zsebpénzt.Szóval nagyon nem mindegy,hogy 20-30ezerrel többet vagy kevesebbet kapunk.Ja és mivel volt nálam kavarás így terhesen táp pénzen voltam,de passzívon,vagyis 2hónap pénzt kaptam,és ennyi.Most várjuk,hogy kapok e gyedet vagy csak gyest.De nekünk már a gyes is hatalmas segítség lesz!!
Sőt már az is meg könnyebülés,hogy 3 gyerek után kapunk majd csp-t.
Ez a hónap kicsit húzós.Ki kell a pöcét szippantatni egy az 35pénz.A vizesek elcseszték a számlánkat így lesz 20-e visszamenőleges víz számlánk is.Szóval ezért húztam fel mag :lol: am,mert most nagyon kéne az a pénz minél előbb,de ülnek rajta.Amúgy kb 60-70.000ft-ról van szó :roll:

mimi12

Mimi,
családit én is csak Lili után kaptam. Szerintem azt mindig hó elején korrigálják visszamenőleg. Bár mivel neked Regi már elmúlt egy hónapos, nem tudom mikor intéztétek neki. Ha még júliusban, akkor kapni kellett volna, ha augusztusban, akkor majd szerintem következő hó elején. Elveszni mondjuk nem fog, visszamenőleg utalják. De legalább tudom, mennyit fogok a két gyerekre kapni, mert már utána akartam nézni. Én most még mindig a 12.500-at kaptam.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina!
Állítólag 6 hét az átfutása a csp-nek.Múlt hó elején adtuk be a papírokat és személyesen.
Tegnap hívtam őket,és a nő azt mondta elvileg e hó 18.-a körül kéne kapjam a fennmaradó pénzt.Jó lenne!
Viszont az oep kivágta nálam a biztit.
Nem kaptuk meg a Regi taj kártyáját.Próbáltam hívni őket telón de ez lehetetlen.Viszont 17.30-ig volt félfogadásuk és 16h-kor már azt mondta be a központi telefon,hogy próbáljuk más munkanapon.Vagyis másfél órával a munka vége előtt már félre volt cseszve a telefon.Felháborító!!!
XY-al beszéltem egy másik oep-nél(sajnos az nem tudott segíteni),és azt mondja,menjünk be.Mondom ok de mondja már meg hogyan??Már voltunk egy újszülöttel.Nem tudok bemenni megint mert a párom melózik,nincs autónk.Mondja,hogy mehet más is.Ok de ha a párom melózik akkor ki a frászt küldjek????Üljek vonatra azért mert elcsesztek valamit,vagy elkallódott a postán.Még én egy csecsemővel és kisgyerekkel menjek havonta mert a hivatalok balfacok??

mimi12

Mimi,
még a szipuzásról jut eszembe: ugye nekünk is derítőnk van, nem folyik el belőle sehova a víz, úgyhogy havonta minimum egyszer vitetni kell 8400 Ft-ért (tudom, Érden horror ára van, az ismerősömék mondák). Azért már gondolkodtam rajta, hogy ezzel is lehetne símán esélyegyenlőségi miniszterhez fordulni, hogy ugye az Önkormányzat feladata lenne a szennyvízelvezetés biztosítása, de ugye nincs pénz csatornázásra. Én nem tehetek róla, meg nem is befolyásolhatom, hogy hol csatornáznak. Ha nem ott ahol én lakom, akkor szívok. És perkálok egy köbméter vízért hatszor annyit, mint ahol csatorna van. Símán lehetne hozni egy szabályozást, hogy az önkormányzat olyan szerződést köthet csak szennyvízszállítóval, hogy a csatornadíj összegéért vigyen egy köbmétert, és akkor mindegy lenne, hogy van, vagy nincs, legalábbis anyagilag.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mimi,
tőlem is megkérdezték, hogy hova kérem a postázást. Mondtam, hogy Lajosmizsére. Erre mindent Pestre postáztak. Szegény albérlő hívogatott, hogy most egy lakcímkártya, most egy ajánlott levél, most egy adókártya... Csak akkor miért kérdezték meg.
A TB-t meg tértivevény ajánlva adták fel, és a férjemnek nem akarták odaadni, mert nincs bejelentkezve arra a címre. Vitt anyakönyvi kivonatot, meghatalmazást, és azon lovagoltak, hogy miért nem én mentem. Persze, 70 km-ről egy akkor 11 napos babával. Jó vicc. Az albérlőnek persze odaadták volna, mert ő ideiglenesre be van jelentkezve, csak azt kellett volna mondania, hogy ő egy rokon. És ezt a postán mondták. A gyerek apjának meg nem adják oda, pedig Kurenkov névvel nem hiszem, hogy sokan rohagálnak Magyarországon. A férjem (aki egy baromi türelmes ember), a végén már közölte, hogy vagy ideadja a levelet a nő, vagy kiabálni és ordítozni fog, és különben is az urulógiai leletre nem kíváncsi, hogy ő az apa, és hogy egy gyereknek az apa is szülője, nem csak az anya.
Amúgy én itt bementem az OEP-hez, hogy legalább a számát mondják meg, hogy tudjak intézkedni. Itt nagyon aranyos volt a nő, mert megmondta a számot, meg még azt is megpróbálta volna elintézni, hogy ha visszamegy a kártya, postázzák ide, de nem jött neki össze.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina!
Az egy dolog hogy nincs csatorna.De a rosseb tudja mikor lesz??Már fizetjük 1 éve a havi részletet...
A víz állítólag Érden a sokkal drágább mint máshol...
A pöce szippantás is nagyon húzós.Nekünk 20-25köbm-es a gödrünk és 35-40közt viszik el.Attól függ kit sikerül kihívni.
De az extra felháborító!!!Az önkormányzat által támogatott szippantás ára a legdrágább :roll:
De amúgy itt Érden nem csak ez a gáz.Itt pl a súlyadó drágább mint Budaörsön volt(jóval drágább),és aszfalt út az alig van.Az utcák koszosak porosak igénytelen elhagyatottak....itt minden lepusztult kinézetű.
Mellesleg itt van Ingatlan adó is,ami még nem is kötelező. :roll:

mimi12

Ja és a taj kártya meg a hová postázás...
Mi ide vagyunk Érdre bejelentve,nincs másik lakcímünk.Gondolom a tajt azt aláírva kéne átvenni.Nos ha aláírós akkor hová a frászba tűnhetett??
Az oep-nél mikor bent voltunk, azt mondták tőlük ki lett postázva,direkt megnézte az ügyintéző és még be is írta,hogy nem érkezett meg...
A tajszámot azt nekünk is kiadta :wink:

mimi12

Helló!
Honnan tudjátok, hogy fáj a baba hasa? Nem tudom mi lehet Marci baja, most ezt a problémát próbáljuk kivesézni.
Meddig büfiztettek? Marcival hiába büfizünk 20-30 perceket is, semmi nem történik...

Kép

Kép
dbea

Lányok, hol kell igényelni az anyaságit? (A mh-em nem kifizetőhely).
KIR? Vagy MÁK? Vagy OEP????
Vendég

cscsi: a mák-nál

A hasfájós szereket a doki írja fel a babáknak vagy ezek nem vénykötelesek?

Nikó: remélem már megvan a babád...

Én még nem is mértem magam, de durva ez a -15 kg amit írtok...

Sterilizálás: én is kifőzök, meg teszek bele citromlevet is. Nekem már egy kifőzés után minden tiszta vízkő citromlé nélkül.

A párom nekem sokat segít, a héten ő főz :lol: Éjszaka is kel velünk. De félek nagyon a jövő héttől, egyedül leszek...

Bea

Kép

Kép
dbea

Csilla :lol: az anyaságit és a családi pótlékot is a Mák-nál intézte a férjem! Az OEP-nél a Taj-t.

Mimi :lol: Köszi a hasznos infókat. Megnyugtattál a fejéssel kapcsolatban is. Valamennyit azért fejek, ha úgy jön ki a lépés. Legyen mihez nyúlni vész esetén, de mivel úgy tűnik, van elég, nem fogom erőltetni asszem.
a szoptatás bárhol is tetszene, csak valahogy nem tom :oops: :oops: Egy védőnős váróban... Mindegy. Megoldottam, vittem lefejt tejet cumisüvegben - a pelenkázó táska egyik rekesze hűtőtáska- de hál Istennek nem kellett, kibírta a tortúrát.

Lina :lol: Jó a kép a tesókról!! :wink: :wink:

Még egy kérdés: Ti használtok haskötőt? A súlyom nekem is visszament a terhesség előttire, de a hasam!!?? nem férek bele én sem, csak a terhescuccokba, azok meg lötyögnek. ÁÁáá!

Na, ledőlök, mert Zsigi most alszik...hát anyuci is megpróbál...

madaran

Ja, és nem írtam a lényeget: Voltunk a védőnéninél, Zsigi béjbi 3750g! Elhagytuk a születési súlyt is!! 250g egy hét alatt, tök megnyugodtam, mert ugye itthon nincsen mérleg. :mrgreen:

Kandi is régen volt!!! TEssék életjeleket adni!!!

madaran

Bea,általában nem vénykötelesek a pocifájásra való szerek.Nálunk megfeszíti magát Zsombi,utána meg húzgálja felfelé a lábait,és iszonyat mód sír :cry:

Mimi,nekem rossmanos betétem van( Fixies) de semmi gondom nincs vele!!!

Anna,Zsigi bébi is szépen hízik akkor :) Sztem te fogsz tgyás-t kapni.Én is kaptam Lucával,utána jött a gyed.

Lina,édesek a gyerkők együtt! :) Nagyon vagány a szerkója Levinek :wink:

Nekünk nem érkezett még TAJ kártya :evil: pedig már nagyon kellene.Holnap remélem jön,ha nem akkor feltelózok pestre,mert ma itt a ceglédi hivatalban nem mondtak semmit sem...remélem a mienk nem vészett el,mert addig semmit nem tudunk intézni :(
Az adókártya számáról megkaptam ma az igazolást,elmentem érte az APEH-hoz,mert apának le kell adni a melóhelyen.

Kép
Kép
tundi24

Ja Nikó még nem üzent! :roll:

Kép
Kép
tundi24

Madaran!
Szivi :lol: (mármint szívesen)
Amúgy meg csak természetesen nyugisan az ösztöneinkre hallgatva :wink:
Szépen hízott Zsigi is.A Regi is hasonlóakat produkál,1hó alatt 1 kiló :lol:
Én viszont nem megyek már hetente méretni,a Fannival még mentem a Szabival már nem mentem meg a Regivel sem megyek :wink:
De első gyereknél olyan izgi volt meg jó progi.
Amúgy havi kb fél kilót kell hízniuk :lol: :lol:
Ja Lina aprócska Levije ezt 1hét alatt tudta produkálni :lol: :lol:
És fejés..csak annyit amennyi biztonság érzetet ad a fridzsóban tudva.És nyugi!!Ha most ennyi van akkor nemfog elfogyni,
Viszont első babás anyukáknak!!!
Ha majd megjön a mensitek nem beparázni!!Emlékezzetek rá,hogy Noémi anyátok szólt!!! :lol:
Mensi idején kicsit kevesebb lehet meg más ízű.Ilyenkor sok baba átmenetileg nyüglődik többet eszik vagy épp kevesebbet.Szóval majd akkor nem megilyedni,mert csak átmeneti lesz a dolog! :wink:
Csak azért írom mert van pár olyan Fanni korabeli ismerős gyerek,akikkel mensikor hagyták abba a szoptatást,mondván elfogyott a tej stb..
No ébredezik az apróságom.
Húúú jön a hideg.Már több mint 3 órája alszik.
MIkor pocakban volt,akkor is a hidegfrontnál alukált,és most is azt teszi..
Amúgy be is van borulva már kicsit meg nagyon fúj a szél.

Ja pocakfájásnál húzzák fel a lábukat és úgy csinálnak mintha éhesek lennének.Sokan ösze is keverik és kiegészítést adnak,mondván biztos éhes.Közben meg a pocakja fáj.Ilyenkor kis levegőzés a babakocsiban jót szokott tenni.

mimi12

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?