Szöszke, sajnos nem emiatt lehet... a suttogót olvastam és már nagyon korán eszerint alakítottuk Dóri napirendjét. Nem is volt semmi gondom, volt olyan, hogy reggel 6ig aludt, majd szopi után 9-ig. Ez az állapot azonban hamar megváltozott - gondolom a foga miatt - amikor egyszercsak elkezdett egyre korábban ébredni. Fél 2, 2, 1, éjfél.
Gondoltam, oké, akkor az esti szopit megtoldom, álometetek, ill. este még többet teszem cicire. Nem használt egyik sem.
Amit írsz, az esti meghosszabbított ébrenlét nálunk azért nem működik, mert a gyerek túlpörög ha nem hagyom egyet még 6 körül aludni. (átlag du. 6tól-7ig alszik és utána jönnek az esti programok, játék, maszi, fürdi, szopi, dumálgatás az ágyban majd alvás fél 10 körül). Kipróáltam, hogy nem hagyom már 6 után aludni és az maga volt a pokol. Az történt, hogy egy darabig jól elvolt, aztán egyre nyűgősebb lett, és a végén már sem a fürdés, sem a szopi nem tetszett neki, karban is csak nyűglődött és a legrosszabb az volt, hogy a nagy kimerültségben bealudt cicin az első korty után...
Szóval most ott tartunk, hogy nappal megy minden a maga rendje szerint, éjjel pedig jön a cidri, 1, 4, 6, fél 8-as kelésekkel.
Valakinek még valami ötlete, vagy legyek türelmes..?
Cumisüveggel kapcsolatban igazad lehet, mert volt, hogy jobban letoltam a szájában és akkor ráérzett. Igaz, most meg már az a baja, hogy túl gyorsan jön a tej belőle (ilyet se láttam még, mióta baj az egy babának, hogy nem kell dolgoznia a kajáért
) és megijed. Pedig az első, egylyukú cumisüveggel próbálkoztam.
Ja, és a koszmó nálunk is stabilan tartja magát. Nekünk kénes sampont írt a doki, mosom is vele a gyerek fejét, de abba fogom hagyni, mert a nagy ronda ragadós koszmók ugyan megszűntek, de most már apró, száraz hámlással van tele a feje, amit hiába kenek a szintén doki által javasolt krémmel, csak átmenetileg tűnik el (szerintem is csak nem látható), lekaparni meg lehetetlen, annyi. Kész, befejeztem, normál fürdetővel fogom mosni a fejét és olajozom felváltva, már csak abban bízom.
A Babe nekünk sem vált be.