Új privát üzeneted érkezett!

Csilla!

A Milka már nem lila! :lol: A fekete erdő piros, a marcipán meg arany. Bár nálunk apa a joghurtot eszi (ezüst) én meg a mogyorókrémest (zöld) :D
De fára én sem teszek. Pedig kiskoromban mit össze kötözgettem. Seprűnyélre napokig. Meg kis sztaniol papírból golyót csináltunk és azokat fűztük sorba. Az volt a girland.

Ja amúgy nálunk úgy van a karácsony, hogy egyik évben anyuéknál, másikban anyóséknál, amikor sógornál Szenestézik a lánya (elvált szülők ugye).
Namármost sógor összeszedett 1-2 éve egy díszpinty macát, akivel folyton ölik egymást. Meg elég más világ. (csikló kilógatós szoknya, XXL-es szilikoncicik...stb) Na ráadásul idén úgy összeveszett anyósékkal (közölte velük, hogy ha mennek a kisfiukhoz, miért nem vesznek példát az ő anyjáról, aki viszi magával a kaját, hogy "ne legyen gond belőlük". Ezt tetézte azzal, hogy az imádott unokát lenyomta nyaraláson a medence aljára bosszúból, mert napozás közben lespriccelte!! :shock: )

Szóval idén kilőve a rendes, családi karácsony de pont anyóséknál kellene lennünk. Tudom, bunkó vagyok, de nekem a panel+műfenyő+kurvaronda giccses műanyag fityegők nem karácsony. Se egy gyertya, se zene, se imádkozás, se éneklés... És így kellene tölteni a Szentestét. Nálunk (anyuék) annak ellenére, hogy mindenki stresszel, hogy tökéletes legyen, tényleg az is. Kis szertatások, Nagymamám betlehemje, búza, szokásos ünnepi kaja, nem rántott hús krumplival. Finom mákos beigli, nem bolti, koktélcseresznyével megtömött! :oops:

Olyan vagyok, mint egy gyerek. Előre sírok. És tényleg sírok! :shock:
Vendég

Otthon anyukám jól megünnepelte a szülinapomat, vagy 5-ször bosszantott fel és vesztem vele össze. Nem tudom hogy karácsonykor haza menjek-e, hogy tönkretegye azt is. :twisted: Már mindegy. Megkaptuk legalább a szülinap-karácsonyi pénzeket, úgyhogy szülinapomra megvehetem a baba bútorát. :D Ennek azért nagyon örülök.

Ma kaptam apától szülinapomra a cunda-ban kickin' baby-s blúzt. Olyan édes és nagyon kényelmes.

zarja: Én is utálok ruhákat vásárolni. Még jó, hogy tele voltam dagi-blúzzal és ezek jók rám. :)

geri: Kérünk képet a babáról. Olyan jó őket látni.

kakti, zarja: Én úgy vagyok a fenyővel, hogy erre nevelik őket évekig. A malac sem élne, ha nem nevelnék azért hogy megegyem. Nekünk otthon mű fenyőnk van, de nagyon régi és nagyon látszik rajta hogy mű. Vagy 25 éves. Nagyim akkor vette, mikor magamra rántottam az igazi fát, ez be van fúrva az asztalba és csavarral rögzíthető. Nagyon cseles.

kakti: Van egy leírás a feltöltésről a gmailen, az alapján Zuzmoo-nak is sikerült a feltöltés. Ha gondolod nézd meg legközelebbre.

nóri: Biztos szép nálatok a karácsony. Sajnos nekünk csak ez a panelos verzió jut, bár eredeti fával. A maca nem lehet semmi, a leíráson jót röhögtem.

Az én páromra is vigyorognak a gyerkőcök a bkv-n.

Nekem még nincs vonalam a köldököm alatt. Ez mindenkinél előjön?
vicky79
Budapest III. kerület

Na, ez a nap is végetért, jól el is fáradtam.
Megsütöttem a levelestészta másik felét, de most meggyes-diós meg lekváros párnákat csináltam. hmmm fini lett :)

Elkezdtük végre a gyerekszoba rendezgetést! :D Délelőtt összepakoltunk, átvittük a franciaágyat a másik szobába és bejelöltem, hol akarunk majd festeni. Jövő héten el is lehetne kezdeni (remélem).

Nekünk is mindig két színű fa díszítésünk volt, de Szabiéknál tarka (még mindig raknak rá anyósomék habkarikát :) ). Mióta külön lakunk piros díszítés van és együtt csináljuk.
Én nagyon szeretem a karácsonyi készülődést, az adventi koszorút is én szoktam összerakni.
Van jó, kipróbált mézes receptetek? Tavaly 3 féle tésztából csináltam, de egyik sem volt az igazi.
zuzmooo

Viki!

:oops: szarul jött ki, nem a panellel van bajom. Elvégre mi is itt lakunk! :lol: Csak olyan szegényes náluk a dolog. Olyan semmilyen. Lélektelen, fűszertelen. Mi igazi "olaszos" család vagyunk. Ha bajunk van, ordítunk, ha szeretjük egymást akkor smárolunk és sírunk! Ettől az illatanyag-mentes karácsony light-tól nem vagyok oda! Fura, de leginkább a vallás kultúrája hiányzik. Ami igazán ünnepivé varázsolja a hangulatot. Amitől nem "Fenyő-ünnep", "Sok ajándék a fa alatt" ünnep, hanem Szenteste, Karácsony!

Zsuzsi!

Csilla már tett fel korábban gmailre receptet. Én kipróbálom azt is idén.

(na és hogy én nem vagyok giccses, á dehogy) :roll:

mézeskalácsokat gyártottunk a gyerekekkel:
Kép
Kép

általam készített adventi:
Kép
Vendég

nóri: Gondoltam, hogy nem a panelon volt a hangsúly. :) Biztos jó lenne egy nagy nappalis házban hatalmas karácsonyfával ünnepelni. Majd talán a sógorodnál, ha átköltöztetek jövőre. Kölkök édesek, a sütik meg szépek.
vicky79
Budapest III. kerület

Nekem az igazi karácsony nagyiéknál van. Mióta az eszemet tudom karácsony délelőtt megyünk, ott van mindenki: nagyi, (korábban dédnagyszüleim is), anyáék, nagybátyámék, bátyámék, és mi. A férfiak befaragják a fát a talpba, betüzelnek a cserépkályhákba, addig az asszonyok közösen megfőzik a hagyományos ebédet és a "gyerekek" (most épp 16-30 évesig :) ) díszítjük a fát (természetesen tiritarka 40 éves díszekkel, de újakat senki nem venne, ez így jó!). Mindenki becsempészi az ajándékokat a fa alá, ebéd után pedig valaki kilopózik és csilingel egy csengővel, ami azt jelenti, hogy a Jézuska meghozta az ajándékokat. Elénekeljük közösen a "Mennyből az angyalt" és a legkisebb kiosztja az ajándékokat. Ezután jöhet a bobájka. :D Amennyi mákszemet megeszünk, annyi áldás száll ránk. :)
zuzmooo

Már nem emlékszem kinek volt sokáig problémája a vádligörcs (talán Kakti?) Nekem kb két napja görcsölt be hajnalban, de még most is fáj a vádlim. Mg-ot szedem rendesen, nem hiszem hogy az a gond. :( Mivel lehetne kenegetni?
zuzmooo

Nóri, nálunk is a joghurtos Milka megy, de tavaly mintha még lila lett volna. Vagy tévedek? Egyik évben nekem is ilyen zöld gyertyás és zöld masnis adventim volt. Idén még nem tom milyen lesz, de az osztálytalálkozó virágja miatt megyek úgyis a virágboltba, úgyhogy vagy veszek, vagy leadom a rendelést.
Nálunk a vallásosság karácsonykor abban merül ki, hogy ezredszerre is megnézzük Jézus életét filmen a többszázadik feldolgozásban. Érdekes, de az mindannyiunkat érdekel.
Van egy szentfazék nagynéném, régen mindig jött ő is szenteste és akkor volt Mennyből az angyal éneklés is. Az a gondom, hogy párom utálta a karácsonyt, náluk olyan semmilyen volt az egész mindig, mellettem kezdi egy kicsit szeretni. De nehéz munka egy felnőttet nevelni.
Szerintem nálunk idén is halászlé, rántott hal, krumplipüré és mákos guba lesz. Ez tuti. A bejgli, a mézeskalács és a mézeskrémes is bizti. Első ünnepen szoktunk anyósékhoz menni, ott van kaja, este meg anyukámékhoz, de oda nem járunk kajálni. Így alakult, de a fiúk is jobb szeretnek itthon enni, mert akkor úgyis van bőven.

Hm... Mézeskalács. Idén majd csak lopva ehetek belőle. Bár én igazából nyers tésztafaló vagyok. :oops:

Viki, most van a szülinapod? Akkor sok boldogságot és felejtsd el a bosszúságot. Még rímel is. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Zuzmoo, Ember mindig árnika krémet használ húzódásra. Hogy erre is jó lenne-e, persze nem tudom.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nekem jegelés segített. Illetve elvileg kálium hiány is okozhatja. Például a térdműtétem után is többször előfordult. Ilyenkor anyukám tanácsára azonnali hatállyal (akár éjszaka közepén is) bevágtam egy paradicsomot. Ez perceken belül hatott. Illetve a kolléganőm anyukája, aki védőnő, a banánt javasolja. Minden nap együnk egy banánt.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

2 nap reagálásai:

Kokonya, jól látod, a Siemens Desirot próbáltuk ki. Solymárra mentünk, Esztergom volt a cél, de az sok lett volna időben. Solymáron meg leszálltunk, vártunk 14 percet, s jöhettünk is vissza. Az út 26 perc volt. Oda-vissza az teljesen elég is volt. Legközelebb Szob vagy Gyál felé indulunk el. Ti merre laktok?

Aranyérre:
cékla!!!!!!!!!!! Van egy tuti nyers céklasaláta receptem, ha érdekel valakit, szívesen beírom. A cékla vashiányra is jó!

Nóri,
férjednek boldog szülinapot kívánok utólag!

Vicky,
neked pedig mára boldog szülinapot!

Ebédek: töltött dagadó rizzsel, marhahúsleves volt a hétvégi menü.

Zarja, sajnálom a nagypapádat! Amikor Bori popsija csúnyán piros volt, a DM zöld popsikrémje tette rendbe.

Erusverus:
nekem is szokott vérezni az ínyem, pedig én is Parodontaxot használok (már 6 éve). A fogorvos most Meridol szájvizet javasolt kiegészítésként.

Reni, nagyon csini a pocid!

Kézműveskedőknek, ha netán még pénzt is akartok keresni vele: www.meska.hu Most találtam rá, nagyon jó oldal!

Karácsony: nálunk nehéz volt, hogy 2 nagyon távoli vidék szokásait fésüljük egybe (Erdély és Dunántúl), de az együtt töltött több, mint 6 év alatt szépen alakulgatnak saját családi dolgaink. A karácsonyfa éjjel díszítődik fel, így 24-én reggel már az várja Borit. Ajándékok is vannak már alatta, de azokat csak ebéd után bontjuk ki. Karácsonyi zenéket mi télen-nyáron szoktunk hallgatni, mert Bori szereti, de persze ilyenkor többet, célirányosabban. Az éneklést nem mindig viseli el a kisasszony... A fa eddig 1 színű volt (ezüst, arany, piros), de ha lesznek Bori- és Emő-alkotások, boldogan fogom azokkal telepakolni a fát. Én gyerekként szerettem viszontlátni az óvodásként készített színespapír-füzéreket évről-évre. :oops: Fehér színt kedvelőknek jó ötlet a pattogtatott-kukoricából fűzött girland - már aki szereti az ilyesmit. Ja, és gyerekkoromban igazi fánk volt, jó nagy, nagyobb koromban kisebb és földlabdás, volt, ami meg is maradt utána. Most műfenyőnk van, mérete Borival együtt nő. :lol: Illatot nálunk is a kis fenyőágak, adventi koszorú ad. Meg a narancsba szúrt szegfűszegek, narancshéj a radiátoron. :oops:
ktc

Sehol senki!
Már megint egy hétfő. A munkások itt loholnak mindjárt az ablakban! :evil:
De ma megyek a 28 hetes UH-ra. REmélem nem felejtek el megkérdezni egy csomó mindent. Mindjárt össze is írom! :D Meg remélem eltűntek a vesemedencei tágulatai Bambinak is!

Apa hétvégén megvette nekem a fényképezőgépet, amit nagyon szerettem volna. A másik haldoklik. Az övé meg 25kg... :oops: Meg azt sem tudom, hogy kell bekapcsolni! :lol:
De nem volt az a szín, amit szerettem volna. Vettem hozzá kijelzővédőt, de amit a csaj adott, nem lett jó rá méretben. Anélkül viszont nem szívesen használom a masinát. Viszont csak azért vettem meg az ezüstöt, mert 1hetet kellett volna várni a másikra. Így meg addig úgysem használhatom. Szóval most kesergek a rossz színű gép miatt és ma megpróbálom kicseréltetni. A világ végére kell elmennem érte, de ha már ilyen hozzá nem értő volt a csaj, cserélje csak ki szépen!
Vendég

Jó reggelt! Én vagyok, most reggeliztem.
Nóri, jó csereberét!
Nekem ma nem kell főznöm. Mentettem egy kis rakott zöldbabot, maradt húsleves, krumplipüré, paprikás csiga. Több, mint elég :D . Viszont a konyha romokban, van egy csomó mosnivalóm és egy kazal elraknivaló ruha :( . Meg mellesleg haladnom kéne a hallgatóm dolgozatával. Ha már leadta volna is késő lenne.

Ma reggel meglepve fedeztem fel, hogy a méhem a köldököm fölött van jó 3 ujjnyira. A doki is valami ilyesmit mondott a múlt hét szerdán, csak nem igen hittem, mert én eddig nem éreztem. Babó valami kis alkatrésze meg a köldökömben keményedett :D .
pammut

Amit mindig elfelejtek:

BOLDOG SZÜLINAPOT VIKI!!!!!

És nekem is kezd linea nigrám lenni. Bár még nem látszana, ha lenne ott szőr. :roll:
A köldököm viszont tutira kezd kifordulni. Állva még nem buggyan ki az anyajegyem, fekve viszont 100%-ban... :shock:
Vendég

Jó reggelt!

Viki, boldog Szülinapot!!

Nekem még se linea nigra, de köldök kint - bár az utóbbi tuti be fog következni, mert egyre kevésbé mély.
Striáim is csak azok vannak, ami eredetileg is volt a csípőmön.

Kajálás: észrevette vki, hogy nem tud annyit enni? egy tök normális ebédtől kipukkadok, nem fér el a kaja, ahogy nő a Buci. Azt hittem, ez csak később lesz probléma. De a többször keveset sem megy, mert nem vagyok éhes. Tegnap egy ilyn 'nagy' ebéd után csak almát vacsoráztam, hát olyan savat csinált, vagy nem tudom mit, de nagyon rosszul voltam :(

Amúgy most három napig szabin vagyok, Hawaii!!! Na, húzok edzeni, szép napot!

boruska

Sziasztok!!!
Nóri szurkolok, hogy mostmár minden rendben legyen az uh-n!!!
Zarja!!! felfekvés ellen, ha még nem sebes, csak piros, akkor mentolos kencét szoktak rá kenni, mert az javítja a vérellátást..meg hintőpor miután megszáradt. ha egyszer kisebesedik utánna nagyon nehéz helyre hozni.. fontos az is, hogy a lehetőségekhez képest sokat legyen forgatva: feküdjön oldalt, majd fordítsátok hátra, másik oldal stb..akár óránként, vagy amikor lehetőség van rá..és száraz pelenka../persze ez is a lehetőségekhez mérten!/
most ennyi, majd még jövök..
ja, én meg még ma nem értem el a dokimat, pedig jól izgat ez a kevés magzatvíz téma! :cry: :cry:

Kép
Kép
ronci

Viki: nagyon boldog szülinapooooooooot :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Jó reggelt Csajok!

Viki! Boldogat így utólag :roll:

Linea negrám nekem is van már vagy 3 hete, meg a köldököm is kezd kifordulni. Már kb 3-4 mm-re ki is áll :shock: Legalábbis fentről úgy néz ki :lol:

Mennem kell takarítani az egész irodát, mert hétvégén szigetelték kívülről és olyan por van bent, hogy huhh... 10-re meg megyek szurira. :cry: Félek a tűtől :shock:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Jo reggelt lanyok!

Nori: remelem sikerul a csere. Hat igen, en is ilyen turelmetlen p.csa tudok lenni, ha valamit nagyon akarok. :oops: Ha nincs eppen az, amit szeretnek, akkor fustolgok, sokszor beerem azzal, amit szinten szeretnek, de nem annyira, utana meg azon fustolgok, hogy a masikra vagytam ugy igazan es nem erzem magamban a tokeletes elegedettseget.
De ha valami kell, akkor azonnal kell!!! :lol: :lol:

A dolce gustorol: hat, en nagyon bele vagyok szerelmesedve. Csak nemtom mit csinaljak. A senseo is tetszik, de a gusto most epp az elobb emlitett kategoria nalam: nagyon-nagyon akarom. Nemtom miert, eddig nem erdeklodtem iranta, viszont valamelyik nap az argosban nezelodtunk, epp ott volt kinyitva a katalogus, amelyik ele bealltunk es radobbentem, hogy nekem ez hianyzik az eletembol. Akkor meg is beszeltuk, hogy az lesz a karacsonyi meglepetesem. Korabban ugy sincs ertelme megvenni, mert Feri hozna haza kocsival, nem en cipelem a borondben. Ket napig lebegtem, majd elbizonytalanodtam, hogy valoban kell-e, valoban megeri-e (nem mintha egy ilyen gepet az ember a takarekossag es a hasznossag elve alapjan venne meg, inkabb elvezetbol). Szoval azota egyik nap kell, majd fel ora mulva megint nem kell. De nemtok boltba bemenni anelkul, hogy a dolce gusto kapcsulakat ne neznem at, hogy milyen fajtak vannak es ne tavoznek onnan beindulva, nyalcsorgatva.
Kozben meg azzal is tisztaban vagyok, hogy hazakoltozes utan ezer es egy millio dolgot kell majd beszerezni a haztartashoz, mert ugy nez ki, hogy Maglodon leszunk a sogornom szep, de ures hazaban (ok frissen epitettbe koltoznek at, valszeg viszi az egesz berendezett konyhajat sutotol a huton at a vizforraloig). Szoval ezer es egy hely lesz, ahova a penzt rakhatjuk.
Nehez dontes.

Karacsony: en is nagyon-nagyon varom mar, szeretem, imadom. Mar ket eve, hogy itt unnepeltuk, pici mufenyovel, eloszor Ferivel kettesben, tavaly a harom hetes Kristof babaval. Szep volt mind a ketto a maga modjan, de nem az igazi.
A szenteste nappala anyukameknal is kicsit kabares: en egyedul vagyok a fafelelos amiota nagyapam mar nincs velunk, addig kettesben diszitettunk. A batyamek mar ugye csaladosok nehany eve, igy ok csak a vacsira erkeznek. Anya es Mama egesz nap sut, foz, mert delre is kulon ebed van, vacsira is mas van, suti is van, meg minden jo. Igy a konyhaban az atlaghomerseklet 45 fok, az izgalom az egekben, Anya kisebb duhrohamban szenved, mert mindig attol fel, hogy szetfo a hal a halaszleben, megreped a fasirt, odaeg a suti, vagy nem lesz kesz idoben.
Apa feladata a fa kivalasztasa es behozatala, ami elvileg konnyu lenne, ugyanis nagyon regen mindig van friss fenyo telepitve a kertben, szoval sajatot kell csak kiszedni (sokszor gyokerestol van), vagy kivagni. Hat, de az en Apukamnak kulonos erzeke van ahhoz, hogy orakra eltunjon, vagy elgondolkodjon a karacsonyi musor elott ulve es ettol anyukam meg idegesebb, mert hiaba keszitem en ossze a szobat, a diszeket, fa nelkul nemtom elkezdeni a diszitest, igy anya amiatt izgul, hogy az sem lesz kesz idoben.
Vegul persze ot orara minden a helyere kerul, mindenki szepen kioltozik, elmegyunk templomba, vegignezzuk a szamomra mar ismeretlen kisgyermekek ket oras musorat, kozben kifagyunk a padokban, pisilni kell, ehesek vagyunk, kivancsiak. (Iden a templomot en tutira kihagyom, mert terhesen nem birnek ki ket orat egy hideg padon ulve, biztosan fel ora utan a templom kertben kotnek ki a pisiles miatt). :lol: :lol:
Hazaerunk, vacsorazunk, boldogok vagyunk, sokan vagyunk, hangosak vagyunk, velem az elen vegre berobogunk az ajandekokhoz. Egyebkent az ajandekokat mindig en csomagolom, evrol-evre mindenkiet, volt mar pelda arra, hogy a bedobozolt sajatomat is nekem passzoltak oda a testvereim, meg az exem. En rakom oket a fa ala, igy en tudom, hogy ki-kie, igyhat en vagyok az angyalka kepviseloje a Nyako csaladnal, en osztogatom ki mindenkinek a sajatjat. Bontogatunk, orulunk, puszikat adunk es mire ezzel vegzunk, addigra odaernek hozzank az egyhazi kantalok, akik minden evben ugyanazt a gyonyoru eneket eneklik el, meghallgatjuk, majd rohanunk sutit enni.
Hat, ilyen nalunk a karacsony.

Nah, iden nem pont ilyen lesz, mivel most Feri 22-en fog Pestre erkezni, igy megbeszeltuk, hogy en harom hetig hazaerkezes utan anyaeknal leszek, 22-en Feri ele Pestre utazunk, 24-en anyosomeknal leszunk es 25-en koran reggel kocsikazunk egyutt az en szuleimhez.
De igy is jo lesz, remelem.

Ebed: hat, en mar most csorgatom a nyalam. Hetvegen en nem foztem, mert dolgoztam, tegnap anyosom szekelykaposzta szeruseget csinalt, ami vegul rakott kaposzta szeruseg lett, de megsem az. Finom volt nagyon, de akkor mar osszeallt a terv, hogy ma en mit csinalok, igy sokat ettem belole, hogy ne maradjon mara harom embernyi adag, fozhessek uj kajat.
En ma NAAN kenyeret sutok (imadom, jaj, de mennyire) sutoben sult borsos-komenyes csirkemellel, salataval.
Sutizes most nem lesz. Ma kezdem elvileg a szenhidrat szegeny eletmodot, ami igen nehez lesz, tekintve, hogy tegnap sikerult vennem egy csodafinom csokolades sajtkremtortat, ami a hutoben figyel. Tripla csokis. Remek. :oops: :oops: :shock: :shock: :lol:
De probalok a naan kenyerbol sem enni sokat, inkabb a csirkere es a salatara hajtok es holnap talan tartok egy almanapot.

A mult heten en annyit ettem, hogy felek raallni a merlegre, pedig hetfon, vagy kedden szoktam.
Most kezdodott el nalam az a resz, hogy legszivesebben allandoan jarna a szam. Mindegy, hogy eszek, vagy iszok, edeset, sosat, fott kajat, vagy csak alapanyagokat, de allok a huto elott es lecsipek ebbol is, abbol is.
Borzaszto vagyok. Szornyu. Utana meg persze erzem, hogy sokat ettem es lelkiismeret-furdalasom is van. Nemtom meddig fog ez tartani, de nezzetek meg lanyok, hogy a jovoheten keszulo pocakfoton mennyivel gombolydedebb leszek, mint a mult hetin. Es nem csak hasban... :cry: :cry:
Mar kicsit azert szurkolok, hogy mire a karacsonyi dozsi jon, addigra kezdodjon el a gyomoregeses idoszak, mert az legalabb kontrollalni fog. Mondjuk anyaeknal amugy is ugy tele szoktam enni magam az elso ket napban erkezes utan, hogy majd megdoglok, rosszul vagyok es utana mar csak eszegetek, nem zabalok.

Nadrag kerdes: en is azt gondolnam, hogy itt nagyobb a kinalat. Nagyobb is, de nem nekem. En itt is, ott is rettenetesen nehezen talalok magamra nadragot, mindegy, hogy terhes vagyok-e, vagy sem. Ami fenekben es combban csinos, az a bokamig sem er. Ami hosszu, az harom szammal nagyobb meret, mint en.
Zarja: a tavaly atalakitott nadragokkal ket gond van. Az egyik az, hogy mar vissza alakitottam oket szules utan, amikor elkezdtem visszafogyni. A masik az, hogy a szules utani fogyas olyan jol sikerult, hogy Kristof negy honapos korara mar nem tudtam hordani a teherbe eses elotti nadragjaimat, mert vekonyabb lettem, logott rajtam az osszes. Most meg meg nem hiztam annyit, hogy ismet jok legyenek ram (nah, mondjuk ezt nem is banom). A Kristoffal hordott terhesgatyaimmal ugyanez a helyzet, egyetlen 10-es van, a masik ket normalis az 12-es, en meg meg jelenleg is a 8-as meretet kepviselem. A tizes raadasul bo fazonu, iszonyatosan all. Mint tehenen a gatya.
Vendég

Viki: Isten eltessen jo sokaig! :D :D

Linea negra: mar nekem is kezd latszani. Tavaly is volt, nem volt rettenetesen hosszu, sotet sem, de azert latszott. Szules utan, amikor osszeesett a pocakom, akkor meg jobban latszott. Kb negy honap alatt tunt el.

Koldok: en meg mindig szurkolok, hogy ne forduljon ki. De feszes mar, mint allatt. Allva nekem is csak siman feszes, fekve viszont egy kis resze mar kiall. Nagyon mokas, mert Erik baba mostanaban rendszerint a koldokom kornyeken rug, kicsit felette, kicsit alatta es sokszor pont ott, kozepen es ilyenkor ugrik egyet. :lol:

Boruska: normalis, hogy nem birsz enni. Mint irtam nekem epp most van farkasetvagyam, viszont tul sok helye mar az en gyomromnak sincs. A ketto egyutt total kaosz, ugyanis a szemem kivanja, eszek, eszek, ahogy vegeztem meg majd meghalok, mert jonne vissza a kaja, a baba is rug es ugy erzem, hogy szetszakadok. :roll:

Ma mar en sem dolgozom. Furi belegondolni, hogy nem csak pihenonapom van, hanem vegeztem a munkaval. De azert jo erzes. Nagyon jo!!! :lol: :lol:
Igy viszont ma eloszedem Rubint Rekat a hatso meghajtorol. Kivancsi vagyok, hogy fogom birni nyolc hetnyi szunet, viszont fizikai munka utan a rovidke terhestornat.
Vendég

Sziasztok!

Ha már mindenki leírja a karácsonyt... :)
Nálunk mindig az volt a szokás, hogy a család legkisebb tagja osztja az ajándékokat. Én nagyon boldog voltam, mikor már nem nekem kellett, az unokahúgom elég nagy lett hozzá, hogy ő osztogasson. :) Ezért abszolut megértem őt, hogy 20 évesen már nagyon várja, hogy Lili felváltsa! :lol:
Amúgy évekig mindig máshol ünnepeltük a szentestét: nálunk, nagymamámnál, nagybátyáméknál, de mára az utóbbi maradt, miután nagybratyómék kertes házba költöztek, és ott jobban elférünk. Meg persze a nagyimtól sem várjuk el, hogy nála legyen a buli, hiszen csak 85 éves... :) Szóval a szentestét nagymamámmal, nagybátyámékkal, anyukámmal, nővéremmel töltjük - általában. Amióta Zolival együtt vagyunk, az a megállapodás, hogy egyik évben pesten vagyunk szentestén, másikban Martfűn. Idén az "egyik" év lesz. Szóval 24-én nagybátyámékhoz megyünk, aztán 25-én ebédre apámékhoz, és onnan megyünk Martfűre. 25-én este már ott ünnepelünk, ott töltjük a 26-át is, aztán 27-én már jövünk vissza, mert Apa dolgozni fog.
A karácsonyfát mi mindig együtt díszítettük, bár mostanában, hogy Apa dolgozik, én 23-án feldíszítem, és úgy várom haza! :)
És persze már hetekkel karácsony előtt ezerrel szólnak a karácsonyi zenék, és legalább hetente egyszer megnézem a Love Actually-t (Igazából szerelem) meg az Aludj csak, én álmodom-ot. :lol: De persze csak akkor, ha Apa nincs itthon. Vagyis egyszer-egyszer ő is megnézi, de a hetente nézést már nem bírná! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Viki: boldog szülinapot!

linea nigra: még nincs
köldök: kifordulni még nem akar, de most először látom az "alját". Eddig ugye a pocak hájam miatt jó mélyen volt :)

evés: állandóan éhes vagyok, viszont egyszerre nem bírok sokat enni

Én sajnos dolgozok, de naaaaaaaaagyon nem volt kedvem a mai naphoz (az egész héthez)! :( Próbálok arra gondolni, hogy már csak 3 hét :)
zuzmooo

Zuzmooo! De jó neked. Nekem még 5 hét meló :cry:

Karácsony: Mi anyuciéknál szoktunk lenni 24.-én este, bár tavaly áttettük 25.-én ebédre a karácsonyozást, mert Gvendolin 1 hónapos volt még és nem akartuk felborítani a napirenjét az esti vacsival és hasonlókkal. Az idén szerintem megint a 24-i vacsi lesz. Nálunk is anyut is meg mamát is az idegbaj kerülgeti, egymásra morognak, szintén azon okból amit Bea is leírt. Nem lesz kész időben, leég stb stb... :lol: Miután mindenki megérkezett nekilátunk a temérdek kajának amit anyuciék elénk raknak. Mindig van legalább 5 féle kaja, anyuci szeret mindenki kedvében járni. :lol: Ha végeztünk akkor a gyerekek felbontják az ajándékokat és általában azzal telik az este további része, hogy a nagyok játszanak a kicsik játékával, vagy összeülünk társasozni vagy kártyázni gyertyafénynél. Nálunk a főzésnél általában Zámbó Jimi karácsonyi lemeze megy, mert anyu imádja :lol: utána meg a rengeteg karácsonyi lemezből épp amelyik a kezünkbe kerül :oops: Másnap meg anyósnál kezdődik mindez előrről, annyi különbséggel, hogy ott mindenki öli egymást. Nem szeretek oda menni, mert Zsolti összevitatkozik Öcsivel valami kis baromságon utána anyós kezd rájuk kiabálni stb stb... Nem bírnak ki együtt egy napot sem vita nélkül :cry:

Hát nálunk ilyen a karácsony ...

Szorítsatok mert mindjárt megyek szurira és nagyon félek... Délután meg fogorvos. Ennyi sokkot egy napra :shock: :cry:

bellerreni
Eger

Reni: tuléled hidd el 8) 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

Áúúúúú. :cry: Fájt... Úgy elnehezült a kezem, hogy nem tudom hogy fogok tudni gépelni :shock: Remélem nem fognak kijönni rajtam mellékhatások. Mit kell szedni homeos izéből, hogy csökkentsük a mellékhatásokat? Tudna valaki ebben segíteni? Pls.

Na jól van nem nyávogok már. Annyira azért nem volt szörnyű :lol: Most már csak a fogorvosbácsitól kell parázni. Na attól jobban félek, mint ettől féltem :shock:

bellerreni
Eger

Milyen kis penye vagyok én.. :shock: :shock: :shock: Na látjátok csajok ezért félek a szüléstől :oops: Egy szaros szuritól meg fogorvostól is így be vagyok parázva mi lesz velem majd a szülőágyon? :shock:

bellerreni
Eger

mi lesz veled a szülőágyon? gyanítom nyomsz mint állat :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Edit! Ez is egy jó meglátás :lol:

bellerreni
Eger

Sziasztok Lányok!

Tényleg olyan fura, hogy lassan egy hónap, és itt a karácsony. :) Amióta Szegeden élek, minden évben kérdéses volt, hogy miként is zajlanak majd az ünnepek. Idén még bonyolultabb, vagy lehet, hogy pont egyszerűbb lesz?! Ugyanis megbeszéltük a családdal, hogy mi nem utazunk sehova, így szerintem mindenki hozzánk jön le Szegedre, csak nem tudom, hogy egyszerre-e. Bár az lenne a legjobb. Olyan még nem is volt, hogy a családom, férjem családja és mi együtt ünnepeljünk. Múlt hétvégén, mikor anyuék elhozták nagymamáimat is, akkor tulajdonképpen előkarácsonyoztunk mamáim miatt, mert velük szerintem már csak akkor találkozom, mikor Botond megszületik. Így idén, gondolom, jönnének szüleim, húgom (+ a barátja?), párom szülei és a húga. Így lennénk 9-en. Ez nagyon jó lenne így, csak szerintem a sütést-főzést nem tudom egyedül bevállalni az egész csapatra, mert már múltkor is rendesen elfáradtam. Azt meg kicsit nehezen tudom elképzelni, hogy a két nagymami-jelölt :) egyszerre ténykedjen a konyhában... No, ezt még át kell gondolni!

Kislányként nálunk úgy zajlott a karácsony, hogy 24-én délelőtt én egyedül (aztán később már a húgommal együtt) ellátogattam a nagyszüleimhez (akkor mindig volt hó, gyalog mentem, vagy apu elhúzott szánkón, és olyan jó emlék, ahogy ropogott a hó :)), ott feldíszítettük a fát, a papa előre kampózott szaloncukorjaival meg az én színes karikás girlandjaimmal (vagy volt, hogy alufóliából készítettem galacsinokat, és azokat fűztem cérnára). Akkor még nem kaptam meg az ajándékot, azt csak a mi karácsonyfánk alá hozta este a Jézuska. Aztán mire hazaértem a körutamból, apu belefaragta a fát a tartóba, anyu feldísztítette (nálunk mindig színes a mai napig is, de mi így szeretjük), és már ott voltak a becsomagolt ajándékok is a fa alatt. De kinyitni még nem lehetett őket. Este nálunk vacsora a nagyszüleimmel, előtte persze már egész nap mentek a szép karácsonyi énekek (Por Péter, ha jól emlékszem; és anyu is imádja Zámbó Jimmyt :)), aztán csilingelés a szobából, ajándékozás, bontogatás, játék, beszélgetés stb.
Aztán 25-én, 26-án meg ellátogattunk a többi rokonhoz, ott is ebéd, ajándékozás, beszélgetés. És akkor mindneki kapott ajándékot. Ma már csak a szüleim, húgom és a mamáim körében adunk ajándékot, mi a férjemmel meg már tavaly is csak színházba hívtuk meg egymást.

A Mikulással kapcsolatban jutott eszembe: nem emlékszem pontosan, hány éves lehettem, de még elég kics, szerintem ovis, vagy elsős/másodikos. 6-a előtti este mindig lepucoltam a csizmámat, kitettem a bejárati ajtó elé, és másnap reggel ott volt a kis csomag, általában édesség és gyümölcs. No, volt egy olyan év, mikor már előző este leesett egy kis hó, és szüleim lelkesen mutatták nekem, hogy nézzem meg, ott vannak a lábnyomok a lépcsőn, ezek biztos a Télapó lábnyomai. Mondanom se kell, gondolom: természetesen elhittem, és nagyon boldog voltam. Eszembe se jutott, hogy az más lábnyoma lenne. Nekem ennyi is elég volt a boldogsághoz. :)
Jaj, meg emlékszem (egyébként erről is van VHS-felvétel), hogy apu munkahelyén minden évben rendeztek az ott dolgozók gyerekeinek Mikulás ünnepséget. Én, aztán később itt is a húgommal, még nagyon kicsi voltam, ezt is teljesen elhittem, pedig visszanézve a videót a nagyobb gyerekek már előre majd' megszakadtak a nevetéstől, mikor Gyula bácsi (később persze én is megtudtam) kenderből készített bajusszal, szakállal és egy hatalmas (szerintem marhákon/teheneken/ökrökön) használatos) kolomppal megjelent a teremben, és azt mondta, hogy: "Szerbusztok gyerekek, megjött a Télapóóóó!" :D Aztán egyesével, nevünkön szólítva kellett kimenni hozzá a csomagért. Nagyon jól informált volt, mert a szerinte rosszabb fiúkat kicsit meg-megsuhintotta (persze csak viccből) a virgáccsal.
De jó program lenne ezeket a videókat visszanézni karácsonykor. Lehet meg is kérem szüleimet, hogy digitalizálják őket, és akkor nekem ez lenne az ajándék. :oops: :)

Kép
erusverus

Reni!

Thuja 30CH (oltás után 10golyó) és Influenzium 30CH 3 napig 5golyó.
De mivel elvileg hiánycikk, nem bizti, hogy bármelyik patikában megkapod.
Ez amúgy a sima influ oltás kivezetője, a H1N1 csak most készült el. Még nincs a patikákban! Nem lesz semmi gond!
Vendég

Reni, szerintem sem lesz semmi gond az oltás után. Én pénteken oltattam be magam, reggel még kicsit feszül a felkaromnál, de gondolm azért, mert azon fekszem. Mértem a hőmet is, az sem magasabb a szokásosnál (36,8-9/37). (kopp-kopp)

Kép
erusverus

Köszönöm a szülinapi gratulációkat, tegnap lettem 30 éves.

nóri: A vesemedence tágulatot én is meg akarom kérdezni a dokitól pénteken. Mit okozhat, ha ez megmarad a babánál? Azt tudom, hogy vizeletrefluxot okoz, de ez miben nyilvánulhat meg szerinted?

Köldököm nekem is kezd kijönni, már olyan részét is látom, amit még soha, mert elég mélyen van az alja.

bellerreni: Ne félj a tűtől, hamar túl eszel rajta. Te kérdezted a hordozót, ugye? Érdekel? Mennyit adnál érte, mert szerintem tudnék neked alkudni. A fogorvostól én is félek, az teljesen más. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

A kóros méret 1cm-felett van, illetve ha a hólyag is "kóros" méretű. Méhen belül a pangó vizelet okozza. De hogy magát a tágulatot mi okozza, arról halvány... Hajdú Krisztina szerint majd minden gyereknek van méhen belül, csak nem veszik észre, mert nem keresik. A dokim nálam nem is nézte valóban, de a veséket megnézte, csak talán nem volt nagy jelentősége. Míg HK minden apró dolgot kiszúr.

Nálunk az értékek 2,5 és 3,6mm volt legutóbb (vagy valami hasonló). Ez kevesebb, mint amit HK mért a 20 hetesen. Szervi gondra nem utal semmi. De van ismerős, akinek tágulattal született a baba. Neki úgy vették észre, hogy kapott valami húgyúti fertőzést (lehet, hogy emiatt, ezt nem tudhatjuk) és hamarabb kellett elmenni a hasi UH-ra, mint 6hét. Ott kiszúrták. Kontrollon 3hónaposan meg nem volt semmi!

Ha az érték 1cm felett lenne és nőne is, akkor csökkent veseműködés is előfordulhat. De ez nagyon ritka. És mondom, ennek szervi eredete kellene hogy legyen.

De gondolom Szabó doki is méregeti Neked, mekkora a tágulat.
Nekem HK-hoz a 32. héten kell menni kontrollra.
Vendég

Viki: Boldog születésnapooot!!!

Kép
erusverus

nóri: Nekünk 3,4 és 3,6 mm volt a tágulat, ha jól emlékszem. Szabó doki nem mérte legutóbb, de most megnézetem. Azt mondta, hogy csinálni úgysem tudunk vele semmit. Nekem Bátorfi doki vette észre a 18 hetes uh-n. Nekünk is mondta, hogy a 30. hét környékén menjünk vissza, ha gondoljuk. A veséjével nem volt baj. Köszi az infókat.
vicky79
Budapest III. kerület

csajok, én nem tudom ti hogy álltok, de nekem olyanhullámzó az étvágyam....
van, hogy egy tányér levessel elvagyok egész nap, máskor meg.... magamhoz képest zabálok!!! ma pl. tizoraiztam is :shock: pedig én reggelire eszek egy szenyát, azt ebédig csók...

Edit

Kép
ézsóné

Vicky. Igen én kérdeztem, de köszönöm szépen már tárgytalan. Kaptam tesóméktól :lol:

Edit! Én mostanában többet zabálok. Ami előttem van azt megeszem. Mindegy, hogy édes, sós vagy savanyú. Amit látok megeszem. A mai adagom eddig: 2 szenya, 1 rudi, 4 db sütike amit anyós csinált hétvégén meg 1 liter tea :oops:

bellerreni
Eger

Jaj nekem akkora karfiol lett a seggem, hogy öröm nézni!
Most kicsit elhagyom magam, de inkább a mozgásszegény életmód okozza a hízást, mint a nagy zaba. Nehéz dolgom lesz majd tavasszal, ha le szeretnék fogyni! De most valahogy képtelen vagyok salátákat enni. Majd ha jönnek a friss zöldségek. Hónapos retek, friss saláta a kertből. Akkor talán nem kalácsokon és fahéjas csigán, meg sült kacsán jár majd az agyam! :oops:
Vendég

Edit, én még ott tartok kajaügyben, hogy ha valaki megemlíti az evést (mint ahogy most te is :)) akkor rámtör az ehetnék (na, néha ez sem kell hozzá :D)
Most komolyan elő kellett vennem egy Túró Rudit, pedig nem soká ebéd, és pont túrós tésztát akarok enni. No nem baj, előtte még lecsúsztatok egy kis bablevest is. :) Szóval ez van.

Kép
erusverus

kilok? ki hol jár? :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Én ma még "csak" egy péksütinél járok. Sz@r volt. 7-kor keltem, de nem volt itthon kaja, mert a hétvégén anyunál voltunk. A kisbolt 2hétig zárva. 1dl tej volt itthon, azt Luca kapta, mert csokigolyót akart enni. Így nekem a reggeli kimaradt. Elvittem bölcsibe, elmentem a CBA-ba, majd itthon ettem a péksütit egy bögre teával. Ezzel úgy 14h-ig nem leszek éhes. Akkor végzek a dokinál. Majd betolok valamit utána!

Most ruhában kaja után többnapos székrekedéssel +5,5 a 28. hét végén! Meglesz a 12kg!!!! :lol: :lol:
Vendég

Na megnéztem, Lucával a 29. héttől 4kg-t híztam a 36.-ig. Utána nem nőtt a súlyom. Ha ez most is így lenne, nagyon elégedett lennék!!!
Vendég

Nóri! Akkor te nagyon jól állsz. Én a 24. héten jártam 6 kg-nál. De bevettem a leszarom tablettát :lol:

bellerreni
Eger

Én is állandóan ennék. :oops: Szerintem most eléggé elengedtem magam, a súlyom holnap kiderül a dokinál.
vicky79
Budapest III. kerület

Csütörtökön tudok infót mondani a plusz kilókról, akkor megyek a védőnőhöz. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Zuzmooo
Vádligörcsre és is magnéziumot szedek, dokim szerint 500mg-ot szedjek naponta.

Nóri
Mivel díszitetted mézest?
Lányok ti hogy csináljátok h nem lesz kemény a mézesetek?

Köldök
Nekem már kb 1,5-2 hónapja kint van. Linea negrám is van. Sőt képzeljétek a lányomnak is van, hogy neki mitől.....

Viki
Boldog szülinapot.

Kilok
Hát én már bizony 9 kg-nál járok

K
bchris

Én még mindig 4 kg-nál tartok, általában ebédre eszek jobban, 4-5 óra körül eszek valami keveset, de van, hogy annyira szar a gyomrom, hogy semmit.
Szerintem babuska nagyon nőhet most, mert fájnak a szalagjaim, húz a hasam alja. És csak nő a pocak. A frissen mosott pamut pólóim már kezdenek feszülni. Vagy lenyúlom Apa pólóit (az ő pocakja még nagyobb :lol: ) vagy veszek egy pár nagyobbat.

Reni Belgyógyász Apukám azt tanácsolta, hogy oltás után 7-10 napig hanyagoljak minden olyat, aminek hatása lehet az immunrendszerre (még a terhesvitamint is), csak az 500mg-os C vitaminból egyek 1-1 szemet. Tuti ne zavarja semmi a védettség kialakulását. Meg a fizikai kimerülés sem jó ilyenkor. Én holnapután megyek.
Kislányom még mindig köhög :evil: , nem oltják. A Stodal+kalciumról most váltottam Erigonra. Hátha. De lehet tavaszig így fog köhécselni :evil: .
pammut

SOTE II.

Szülőszoba 3 van, a vajúdóban meg talán 8 hely. Van egy folyósó ahol lehet sétálgatni vajudás alatt. Van zuhanyzó, labda, a szülőszék minden pozicióban mozgatható. Vihetsz cd-t.

Szüléshez nem adnak halóinget. Utána 1 betétet kapsz, azt is célszerű vinni.
Szülés után 2 órát lehettek együtt a babával apával a szülőszobán.

A szülőszoba a földszinten van, a gyerekágy a 2. emeleten, a fizetős egyágyas szoba az elsőn.
A szobák 5 ágyasak, fürdőszobával. Kicsit lelakottak, de legalább van élet, nem ugy mint az egyágyasban ahova még a növérek is ritkán járnak.
A szobát sosem lehet üresen hagyni, mert a szarkák jönnek (a SOTE-n épp a takarító néni).

A babákat a látogatók csak üvegfal mögül nézheti meg. De vicces mert a váró, az a gyerekágy és a gyerekosztály között van, tehát ha a gyerekosztályról áthozod a babád akkor a várón- ahol a sok rokon várakozik – keresztül mész.

Kaja: van egy társalgó nevű rész, oda kitették az ebédet és mikor mentél megetted. Hát nem volt vmi nagy szám, de a büfé sem az. Én az első 2 nap nem voltam éhes a 3. nap meg már mindegy volt h mi csak egyek vmit, mert kopogott a szemem az éhségtől.

A növérkék nagyon segítőkészek, rendesek stb.

A helyi lakosok általában külön kórteremben vannak.

A baba akkor van veled amikor akarod, csak fürdésre kell bevinni, vagy jönnek és elviszik.

Rucit nem kell a babának vinni,csak amibe hazahozod. Pelenka, popsitörlő, kenőcs kell a benn tartozkodás idejére.
Sima szülés esetén 3 nap, császár 4 nap. Ha este szülsz akkor az nem számít bele.

Hazajövetelkor kiszúrják a lányok fülét ha kéred, azt hiszem 2000 ft volt.

Nóri, hirtelen ezek jutottak eszembe. Kérdezz ha vmit kifelejtettem. Illetve megvan a tavalyi szülésfelkészítős jegyzetem ha gondolod el tudom küldeni.

K
bchris

Lányok, nekem a védőnő a lábikragörcsre javasolt még kálcium pezsgőtablettát. Rákérdeztem a dokinál is, ő is azt mondta, hogy igyam nyugodtan, cak a Sandozt ne!

Kilók: tartom a 65-66 kg-t (plusz 10 kg), és még mindig azon a véleményen vagyok, hogy nálam a csokievés ugrasztotta meg, mert látszani alig látszik rajtam valami kis hízás, Botond becsült súlya pedig 1113 gr volt múlt hét csütörtökön. Lehet, hogy emiatt is (?), mindenesetre a doki megkért, hogy elgközelebb figyelmeztessem már, hogy számoljunk utána a terhességi kornak. Egy héttel egyébként többet írtak a leletemre, mint amire számítottam. :) Érdekes, hogy a haskörfogatom nem nőtt sokat (mármint én azt hittem gyorsabban nő mostínság), lehet, hogy amiatt, mert ilyenkor inkább felfelé nő a méh?

Linea negrám (még) nincs, csak egy kis tejcsi szivárog minden nap a ciciimből. :)

Kép
erusverus

Csajok ma olyan döglött a topik, mint az időjárás. Én éjjel fél 4-től fél 5-ig fent voltam. Nem bírtam visszaaludni. Ráadásul a szívem is elkezdett extrákat verni. Ko-kopp-kopp-kopp-kopp-ko-kopp vagy vmi hasonló. Szokott néha, de ennek most nem örülök. Vagy 6 éve volt egy teljes nap amikor össze-vissza ment, azóta egy-egy extrát ütött csak, gyógyszer se kellett. Azért a házi doki nénit megkérdezem nem kéne e egy kicsit utánanézni. Az EKG rendben volt, de hátha terhelés alatt jön ki? Nehogy már a szülőágyon álljon neki majd szarakodni :? .
pammut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?