Új privát üzeneted érkezett!

Kandika és Minden Andreának
Nagyon Sok BOldog Névnapot!!!
Vendég

Laptetőt átadom vkinek!!! :? :lol:

Kir
Boldog szülinapot Tibikének!!!
Vendég

Hali!

Kavics köszi a szobás-alvós infókat!!!
Én is így képzelem :D
Csak sokan mondák,hogy fárasztó lesz átmenni a babához (5lépés :roll: ) meg hogy hogy lesz szívem egyedül hagyni..de sztem ez így jó, csak tudjak nyugisan aludni a másik szobában.
Tesómék együtt alszanak és az altatás elég nehéz nekik..
És nappal sem hajlandó egyedül lenni a szobában és a kiságyban sem a kisasszony.

Bettica 30hetesen sztem van egy ugrás a babák növekedésében!!
A 32heti uh-n 36hetes értékeink voltak, :shock: már kezdtem barátkozni a csaszival..erre a 36hetes uh-n normál értékek most a 38.hetin meg nem is nőtt csak a pocak méret...bár a dokiknak nagy tapasztalatuk van és jól saccolnak kézzel, az uh-s súlyt sokszor elszámolják, egyik isminek a szülés napján 1kg-val mutatott többet az uh mint amivel született!!
csak nyugi :wink:

Kir örülök,hogy anyukád jól van!!

Pogi icipicitsemakarszírnimagadról????? :cry: Priviben???

Koriági remélem jobb estétek lesz!!!

Mona hátha nektek is jobb napok lesznek!!
Kiváncsi vagyok mekkora hajunk lesz :lol:

Én nemrég mikor a szülésről álmondta, Kavics volt az egyik szülésznő :lol: . Feküdtem a szülőágyon jött Kavics ,hogy megvizsgál. A hátamnál matatott vmit aztán mondta,hogy kiveszi a köldökzsinórt. Kihúzta a hátamnál és feltekerte a kezére :shock: :roll: :lol: ...aztán jött a méhlepény ami beszegett terítőre hasonlított,kirázta és összehajtotta :lol: ...gyerek még pocakban, felkelhettem mert még nem jött a doki...de mikor felálltam vmi jött belőlem így visszafektettek...ééés felébredtem.
Vendég

Gabika!Köszönöm szépen,aranyos vagy! :D
kandi72
Budapest III. kerület

Szép estét nektek!

Babancs!
Gondoltam ma rád, remélem minden simán ment :)
Kép

Luca!
Szorítok, hogy ne kelljen megismételni az amniot. De figyu, szerintem no para. Hisz te TUDOD, hogy a babád egészséges. Ha meg ismételni kell, egye fene, tuti nem lesz baj. :wink: Jól kapaszkodik az a baba!
Kép

Bettica!
Nagyon szép a pocid. Igazi 30. heti pocak. Növesztgesd csak!

7kincs!
Nem csoda, hogy szüléssel álmodsz :) Közel az idő….. A pocakod meglepett. Csodaszép és csudanagy! Gratula!

( pocakról: az enyém hamar lelapult…-10 kg :) De a terhességi csíkjaim továbra is mutatósak)

Csakegy!
Gratula a szívhanghoz! Innentől sima ügy lesz!

Rambóka!
Kitartás! Mindegy, hogyan csinálod végig ezt a 9 hónapot, a végén ded lesz belőle. Új vonalzót babonából nem csinálsz???

Babakocsi: megvettük, dobok képet. Sportkocsi + mózes + hordozó meg „egyéb alkatrészek”, csini piros, falura, terepre tökéletes. Barátaink által tesztelt típus. Ára nem kevés: kb 68 000 Ft.
Kép Kép

Pogi vagyis Táblicskukezelő!
Rólad nem tudhatunk semmit? Egyébként kellemes otthontartózkodást! És: már nem szedem a metet. Köszike a szép táblát!

Tibike!
(Kir kicsi fia)
Kép
Boldog szülinapot neked!

Kislányomról:
Növöget, már elhagyta az intenzív osztályt. 1,40 kg fölötti a súlya. Csinoska és hihetetlenül mozgékony. Imádjuk.

Puszi!

Gina
Vendég

Kandi: Tényleg Te is Andi vagy :lol: Basszus, hihi... Nagyon Boldog Névnapot kívánok!!!

Pogi: Köszönjük az eddigi rengeteg munkát a táblával!!! Szívesen átvenném, de hát én nem vagyok egy összeszedett emberke még a saját dolgaimmal sem, nem hogy másokéval.... :(
Engem is nagyon érdekelne, hogy mi van veletek, sajnálom, hogy nem akarsz magadról is írni :( kellemes utazást és jó pihit (remélem azért mész ;) )

Kincs: Köszi, én is arra gondoltam, hogy valamit esetleg elsaccolt, de azért mondjuk 10%-nál többet tévedni egy szakavatott UH-snak :roll: Szóval a 2200gr lehet, bár még talán az is sok egy picit. Mondtam emberemnek, hogy ha 4kg feletti lesz a gyerkő, akkor ő szüli meg :lol:
Egyébként jól vagytok? Hogy bírod a strapát így közeledve a kiírt időponthoz?

Gina: Csak így tovább! Szépen növögettek és ez a lényeg. Csak lassan, de biztosan ;) Ilyen szerető, gondoskodó szülők mellett hamar megnő és fejlődik az a csöpp gyermek :)

K.ir: Örülök, hogy anyud jobban van. Biztosan a kitartó, szerető áplás segített neki ;)

Koriági, Monácska: Jobb éjszakát már, mint amiben tegnap volt részetek... Ezek a frontok tuti nem tesznek jót a babáknak sem :roll:

Kavics: Trükközünk? :lol: A szülésfelkészítőn is mondták nekünk leendő anyuciknak, hogy egy kicsivel a fürdetés előtt lehet adni a piciknek egy kevés kajcsit és fürcsi után pedig lehet rendesen etetni. Remélem ez az összhang sokáig fog tartani és tényleg ilyen jó kisfiú lesz Szilveszter még sokáig ;)

Okr: Én is emelem képzeletbeli kalapom előtted! Jól nyomod... Hihetetlen sok energia kell mindehhez, komolyan nem értem, hogy csinálod :)

Ja, közben beugrott, hogy nem Lara volt, akit beparáztattak, hanem asszem Lecso... :roll: LECSO: Mi van veletek? Hogy vagytok?

Kérdés: Mikortól érdemes inni a málnalevélteát? Gátmasszázst mikor érdemes elkezdeni? Tudom, hogy van néhány homeós bogyó, amit szintén érdemes beszerezni. Nekem erről van egy jó pár tételes listám, de nincs feltüntetve, hogy melyiket és mikortól kellene szedni... Tud valaki segíteni nekem ezügyben? Nagyon megköszönném ;) Akár priviben is jöhet...

Ja, és a kocsis észrevételeket, ötleteket is köszi ;)

Mára elteszem magam, holnap jövök, hacsak nem lesz akkora felhajtás, hogy égne a pofámról a bőr, hogy én a gép előtt ülök, míg a fiúk dolgoznak :)

Na, cupp nektek!

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Andiknak boldog névnapot! :lol:

Tibikének boldog születésnapot, és a névnapja is most volt, ugye?

Ginuska, örülök, hogy szépen fejlődik a pici lány!

Köszi a biztató szavakat Neked is, és Mindenkinek!

Tegnap voltam ultrahangon, minden oké volt.Kérdeztem a dokit, hogy lát-e valamit,ami miatt túl sötét a magzatvíz, de nem látott semmit.Azt mondta, biztos a pesti beavatkozástól volt, hogy sötétebb.
Nem győzött meg, de nem tudok mit csinálni!Lényeg, hogy a baba jól van.
Azért még sokat pihenek, nehogy én toljam el a dolgokat...

2 hét múlva kell mennem genetikaira.
Vendég

Shocking photo (igaz, esti):

Kép

majd még visszajövök és írok...
Vendég

Sziasztok!

Norka tényleg szépen látszik a pocakod már! :D
És a cickóid is nőttek, nekem még most sincs ekkora és semmi tejcsi :?

luca+++++++++++

Andreáknak boldog névnapot!!!
Tibinek névnapi és szülinapi puszi postázva!!!!!

Bettica 36.betöltöttött héttől érdemes teázni, és a lányok fokozatos felépítést írtak (én az első héten kétnaponta ittam egy bögrével, aztán naponta aztán napi kettő)

Gina nagyon szépen gyarapodtok!! úúúgy örülök!!
És hogy már nincs intenzíven,külön gratula!!
babakocsi igazán csajos! Sok boldog percet !

Én jól vagyok, csak most sutyiban írok....
(egész nap csörtetek és a derekam lassan nem igazán szereti a 12kiló+hurcolászását,nem vészes csak kicsit sántítok :lol: , férjem félt és fekvésre itélt nehogy csípőficamom legyen :) )

Legyen szép hétvégétek!!
Vendég

Kincs!
Pihenj szívem, szükséged lesz az erődre nem is sokára!!!!!
Használd ki kérlek, hogy van rá még lehetőséged, tudod, nagyn rossz elhasználtan enki futni a szülésnek! Jusson eszedbe, ha rohansz, csörtetsz valahova, hogy akár ott rögtön is beindulhat a szülés, és nem vagy kipihenve!!!
Nekem a fájások közben majd szét szakadt a derekam! Szóval pihenj, pihenj!!!

Bettica!
Málnalevél tea a 36. héttől!
Caulophyllum 9 vagy 15, Gelsemium 15, Cimicifuga 9. Ezek a homeós bogyók.
Kb. ezt is azon tájt kell elkezdeni szedni, mikro a málnalevél teát, úgy mondják, az első jóslófájásoktól! Napi 5 bogyó! Előtte-utána fél órával ne kajálj, ne igyál, és ne moss fogat!

Norka!
Ez aztán tényleg dudorodik!!!!! Megértelek, hogy ki vagy akadva! A lényeg, hogy jól vagytok!!!!

Gina!!!
Ez igen!!! Dorina nagyon ügyes! És tényleg igaz látod, hogy a Te tejed minden cseppje kincs ennek a kislánynak!!! Gratulálok! Nem is sokára jöttök haza, majd meglátod!!!

Luca!
Nagyon drukkolok nektek így sutyiban........ Én azt gondolom, minden okés, csak a történtek miatt kicsit jobban paráztatnak! Vigyázz magadra, és pihenj sokat!

Kir!
Nem is volt kétséges, hogy anyud jobban lesz, és hamarosan fel is épül teljesen! Aztán légyszike majd pótold a kiesett pihenést Te is okés????? Öllelek!

Ági!
Vettem infacolt! Majd kialakul Esztivel minden, ha egy nyugis estétel volt, kell legyen több is! Kitartás még kicsit!
Vendég

Jelentem, mi együtt alszunk!
Ákos fiam külön szobában volt, Nóri velünk lesz...... Egy darabig még biztosan, építkezés ide vagy oda, nem rakom az új szobájába........ Szerintem jobb neki mellettem, könnyebben megnyugszik! És én is............. :roll: :oops: :wink:

De ez annyira egyéni, hogy ki hogy fogja csinálni!
Vendég

Sziasztok!

Olyan gyerekcsináló idő van! :lol: :lol: :lol:
No, de még nem gyakoroljuk! :lol: :lol:

Jó reggelt mindenkinek. Mondanám, hogy a hasamra sütött a nap, amikor felkeltem, de nem így volt. :? Most is esik! Olyan szürke minden, hogy legszívesebben visszabújnék az ágyba.

Norka!
A pocakod szépen látszik! :D

Gina!
Nagyon szép babakocsit vettetek! :) Igazán csajos! :D És szépen növekszik a lányod! :)

Babancs!
Nagyon sokat gondoltam rád! Főleg este, hogy már biztosan túl vagy rajta és remélhetőleg jól sikerült minden! :)

Bettica!
Várd ki a végét! :) Még befordulhat! :) Sosem késő! :) :wink:

Kincs!
Jót nevettem, én mint szülésznő és a hátad mögött álltam. :lol: Biztosan ott állnék :lol: :lol:
Majd Csodakiskincs eldönti, hogy ő akar e különszobában aludni. :)
Minden esetre egy légzésfigyelőt szerezzetek be, mert engem ez megnyugtat.
Nekem nincs lelkifurdalásom, hogy külön szobában van. Alszik. Én is! Amikor enni kér, akkor megyek! Nekem nem esik nehezemre átmenni a másik szobába.
Persze mi is azt egyeztük a párommal, ha netalántán nem jönne be a külön szoba, akkor beteszzük a nászágy mellé. De nem kell. Sőt még azt is varriáltuk, hogy esetleg én alszom vele egy szobába. De erre sincs szükség!
Szóval Te kisbabád fogja igazából eldönteni, hogy mire van szüksége! :) És Ti alkalmazkodtok! :lol: :lol: :lol: De én mostmár hiszem azt amit mindig is mondtanak a gyerekes anyukák. Amilyen a pocakban, olyan az életben is!
Annyi különbséggel, hogy nem front érzékeny. Én pedig rohadtul keményedtem frontok alatt! :roll: Mostmár tudom, hogy a méhem erei nem bírták agyűrődést. A gyerek csak rugott, mert szorította az oltalmazó anyaméh! :shock: :?

[quote="monácska"]J írta:monácskaelentem, mi együtt alszunk!
Szerintem jobb neki mellettem, könnyebben megnyugszik! És én is............. :roll: :oops: :wink:
De ez annyira egyéni, hogy ki hogy fogja csinálni!

Teljesen egyetértek veled! :)

Ági!
Hogy vagytok???? Alvás?

Kir!
Örülök, hogy anyukád jobban van! :)

Gabika!
Nem kell a laptetőt!?! :lol: :lol:

Kandika!
Boldog névnapot neked!
8 napig még érvényes! :D
Vendég

sziasztok!!

Kavics: köszi kérdésed, a szokásos 1 órás alvásperiódusaink voltak tegnap iccaka is... én már csak röhögök magamon... Anyukámat inkább jövő hétvégére kértem hogy jöjjön, mert akkor tud tovább maradni, és most meg elintézi még a dolgait..

Egyébként most komolyan: mitől van az hogy az egyik gyerek egész nap alszik, a másik meg egész nap ordít???? A barátnőm kisfia esküszöm csak akkor sírna, ha megvernék... Még akkor sem sír ha éhes, csak egy kicsit nyüszög...

Kincs: gyönyörű poci!! mennek a drukkok továbbra is!

Bettica: azt hiszem még egy jópáran tudnánk mesélni a baba méreteivel kapcsolatos félremérésekről!! Nekem szülés előtt 2 nappal az egyik doki beparáztatott, hogy 2600 g se lesz a gyerkőc, aztán 3550-el született... Nyugi, olyan nem volt hogy bennmaradt volna a gyerek!!

Rambóka: ha egy kistesó útbanléte kell ahhoz hogy megjavuljon a gyerek, akkor máris csináltatok aptyukkal mégegyet!!! :oops: :oops: :oops: Remélem jól vagy, és nyugi, szerintem egyszer csak hirtelen átlendül ez a keményedés, és jól fogod magad érezni!!
Vendég

Kir: Szuper ügyes vagy!!! Örülök hogy anyukád jobban van!

Ja, és Bettica: az én kislányom a 34-35. hét között fordult be!!! Nyugi, még van idő, ismerek olyat, akinek a császárelőkészületek előtt végzett uh alatt fordult meg :shock: :shock:

Norka: nagyon csini pocikád van!!! Vigyázz rá!!! Remélem már tudsz pihenni!!
Vendég

Talira beírhattok!Jövök!Majd hogy hova meg stb még megdumcsizzuk.

Kincs
Nem változott,csak van egy másik is,majd megírom aszámát.most inkáb azt hordom,mert előfizetésés,így nem merül le ekártya a legrosszabb időpontban.
Na szal egy látogatóval már számolhaszt.

Kavicska
500 Ft/óra.Lassan rámegy ingem-gatyám. :wink: De kibírjuk(remélem)
Torna:nekem,ha nem lenne kötelező nem csinálnám :oops: De már látszik némi eredmény így 3 hó torna után. :wink:
Én sem főzök.Anyu küldi,meg rendelek. :oops: Erre már nem futja.

Andika
Boldog névnapot!!!!!

Norka
A második baba hamarabb látszik.Nekem is így volt!Szuper pocak,és lesz még nagyobb :D :D

Na nem tudtam többet megjegyezni. :oops:
Jövök még,amint tudok!Pusszantás!
Ja,kalap ügy.Azért nagyon ne vegyétek le,mert házasélet látja kárát :x :twisted:

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok, a másik topikban zugzebra jár :lol: :lol: :lol: :D
lyutka

Sziasztok!***Mindenkinek nagyon szépen köszönöm Kép a névnapi köszöntéseket!
kandi72
Budapest III. kerület

Jó reggelt! Itt már nyári dögmeleg! (Déli tájolású a nappali)

Tudtam, hogy el fog szállni, amit 1 órája kezdtem megírni, szakaszosan... :evil: de kapkodok, mert csomót kell vasalni, aztán nem is soká megyünk szabadtéri kajáldába!! Nem kell főzni!

Kandi, utólagosan is boldog névnapot!

Kincs, az álmod szuper! :D Beszegett szegélyű méhlepény! :lol: Minta nem volt rajta?

Bogit én is külön akartam altatni, de a kiságy túl nagynak, a szobája túl ridegnek, könnyen felmelegedőnek/lehűlőnek, az anyja túl parásnak bizonyult, így a kisbölcsőben bizony velünk aludt jó 3 hós koráig - egész addig, amíg egymás agyára nem mentünk... utána szerintem már külön szobában a helye a kicsinek. Bogi akkor már nem tudott tőlünk nyugodtan aludni. Áttettük a nagyágyba, aludt mint a kisangyal magától, és csak éjjel 1szer kelt kb. 5 hós koráig - ennyi.

Ginuska, hip-hop eltelik pár hét és jöhettek haza!! :D Tökjó!

Koriagi, akartam kérdezni, ezekhez az éjszakázásokhoz már hozzászoktál vagy zombi vagy? :? (én azt gondolom, nem lehet hozzászokni, de ugye mindenki más...) El se tudom képzelni... :( Na jól megvigasztaltalak... de biztos vagyok benne, hogy kell lenni megoldásnak. A gyerekpszichológuson gondolkodtál már? A többiek is javasolták...

Fiús anyukák, nektek hogy változott a cici a terhesség alatt? Anyum eddig nagyon mondta, hogy mivel eddig nem durrant be (igaz, 3 hete nem látott), fiú lesz, mert neki is a végén durrant be az öcsémmel (Kincs :lol: ). Hát ez nem jött be, nemcsak hogy megnőtt és mintha bedagadt volna, de extra érzékeny is. Lassan vehetek terhes melltartót...

Éééés... 2 napja érzek apró pukkanásokat a pocimban, amikor fekszem... tegnap döbbentem rá, hogy ez Ő!!!! :lol: Fantasztikus érzés!!!
Vendég

Sziasztok!

Csak életjel: most jöttem haza a kórházból. Szédülök, de megvagyok. A műtét sikerült, annyira nem okozott erős fájdalmakat. A császár sokkal rosszabb volt..
Köszönöm, hogy gondoltatok rám!
na megyek pihenni.
puszi!

Kép
babancs

Sziasztok!

Boldog névnapot Andi!

Babancs! Örülök, hogy sikerült a műtét! Jobbulást kívánok!

Mi megyünk Pécsre, sétálunk egy kicsit Larával ebben a jó időben
:D

Kép
lara26

Babancs!
Hálistennek, hogy jól vagy! Pihenj sokat, és figyeljük a "következményeket"!

Norka!
Már mocorgózik Tesóbaba???? Ez igen!!! Nálam a fiammal is bedurrant a mellem nagyon korán, úgy mint Nórival is! Nem volt különbség! Hányingered nincsen?

Szia Lara!
Érezzétek jól magatokat! Fotókat hozhatnál, ezer éve nem láttuk Kislarát!
Vendég

Koriági, Norka!
A nemalvást NEM LEHET megszokni! :? Az biztos! :?

Norka!
És az ötödik hónap után mi történt Bogival? Mert csak addig írtad le, hogy hogyan aludt!

Vasalni? :shock:

Az én cickóm (lehet nem mérvadó, mert első gyerekes vagyok, Te pedig második) már első perctől érzékeny volt. Cicibimbó érzékenység szinte végig fennállt! Mostmár nincs!
És fokozatosan alakult. Telt! Érdekes módon az összes melltartom kinöttem, aztán amikor elmentem szoptatós melltartót vásárolni, kiderült, hogy a kosár méret nem nőtt. Sőt ugyanaz a melltartó méretem. :shock: Én Anitát vettem. A fene érti ezt!
No, ezzel a hszval nem lettél okosabb!
De nemsokára úgyis kiderül, hogy milyen nemű pocaklakó lapul odabennt! :lol:

Kriszta!
Köszi az infot a dadus áráról. :D Nálunk a takarítónő kap ennyit! A párom érdeklődött, állítólag itt is 500ban megy egy óra!

Monácska!
Hogy álltok a szopi vs Haberman? És Nóri pocakja?
Kíváncsi vagyok mire jutottatok.

Babancs!
Örülök, hogy jól vagy!

Kellemes vasárnapot Mindenkinek! :D
Vendég

Szia Kavicska!

Felváltva szopizunk és habermanozunk. Sokkal, de sokkal jobb a helyzet, mint eddig, egy-egy etetésnél vannak már csak tekergések.
Néha nem tudom, hogy túlette magát, vagy a levegő miatt, vagy csak élettanilag fáj a pocija! Nem tudom, melyiket hagyjam el.
Az infacol nagyon sokat segített, Ági nevét imába foglalom minden alkalommal. Nóri ugyan utálja, de jelenleg ez használt! Kivárásra játszunk!!!! Én sokkal jobban vagyok, gondolom ez a hétvégének is és a jó időnek is köszönhető!

Éjjel egyszer ébred kb. egy és két óra között, aztán csak 5-6 körül újra, onnan indul a nap!

Most is 11-kor kajált, telefosikálta a pelust, nézelődött egy strófányit, és délben szépen elaludt kis hátasimivel. Szóval ha nem fáj a poci, egy kisangyallal lettünk többen!!! Szerintem lassan már átállunk a 4 óránkénti kajálásra, egyre jobban tolja kifelé az időt. Most sem ébredt még, pedig már kellene! A jövőhéten elvisze leméretni, kíváncsi vagyok, milyen súlyban lesz a kiscsaj!

A fiúk ma kitakarítottak, míg megfőztem, kimostam. Csak felmosni kellett nekem! Jutalomból elengedem motorozni őket....... :)
Vendég

Sziasztok!

Monácska: örülök hogy javult a pocifájás!!! Pihenj amennyit csak tudsz!!! A fiúid nagyon ügyik!!!

Norka: ahogy Kavicska is írta, tényleg nem lehet hozzászokni, de muszáj együtt élni vele (remélem csak ideig-óráig kell).. Ugye a gyerekkel játszok, és mosolygok rá, hogy semmit se érezzen meg hogy milyen hulla vagyok... Na meg itt a háztartás is...
Mos komolyan kérdezem: egy gyerekpszichológus mit tud kezdeni egy 5 hós gyerekkel? Lelövi az anyját??? :lol: :lol: Nekem kell terápiára járnom, vagy mi a szösz? :? :?

Babancs: gyors gyógyulást!!! Domi hogy viselte a 4 napot?
Vendég

ági, a pszichológus esetleg tud valami ötlete adni, hogy mit csinálj, mert ismeri a csöppöcskék lelki világát.
persze normális pszichológus kell. én sajna nem ismerek ilyet.

se neked, se agyereknek nem jó ez igy. csodállak, hogy ilyen éjszakák után hogy tudsz játszani, mosolyogni.
én most a terhesség alatt dőltem ki utoljára, pedig én 4-5 órákat biztos aludtam, volt, hogy egész nap semmire se volt erőm, csak döglöttem a matracon a gyerek mellett.

norka, nekem semmit nem változott a cicim Marci alatt, max egy kicsit megnőtt. :D
azóta se ment vissza túl sokat :lol:

Kép

Kép
csillagfény

sziasztok lányok!

nem voltam most sokáig, volt itt anyósom is, meg ültettem ezerrel, a 15 ládát, most megint fel van virágozva mindkét terasz, és van veteményes-ládám is, szamócával, rozmaringgal, bazsalikommal, petrezselyemmel, meg lógóban külön folytontermő földieper! Kész kis kánaán! gyerkőcök imádják! :lol:

okr!
de örülök hogy írsz!
nagyon ügyi vagy, hogy így csinálsz mindent! miért kell kötzelezően tornáznod? A gyógytornász képzéssel jár? :lol: de jó hogy jössz a talira, akkor tudunk majd beszélgetni, téged olyan ritkán látlak!

koriági alvásambulanciára kéne menned, ott talán tudják kezelni az ilyen eseteket. kéne egy alapos kivizsgálás, mert lehet hogy valami szervi baj vagy elváltozás okozza a nemalvást, és azt kellene kezelni.

kavicska örömmel olvaslak, egyre többet vagy, és jókedvű, szuper!

Gina gratula a sok hízáshoz! tegyél majd képeket még ha van időd!

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Rejóka szia!! :D
Micsoda kertész van a csapatban!
Jöhetsz hozzánk is mert én most kihagytam a kertezést.

Csakegy Rambóka?????????

Bettica szoba készen??

Moneee? Lecsóóóóó?

Szobás alvós észrevételeket köszönöm!
Mi is készülünk egy ágyikóval kiskincsnél, ha nem tudnék a szuszogása nélkül alaudni.
Lányok azon gondolkodom, hogy úúúgy szeretek kismami lenni és élvezem a pocaklakó mocorgását, hogy esetleg ezzel késleltetem a szülést?
Nem akarok elszakadni? :roll: A 40.hétig húzta vki itt a topikon vagy esetleg tovább?? :?:
Még van egy hetem de a döcögős járáson kívül semmi nincs,keményedést nem érzek, derekam talán , enni annyit eszek hogy na, szokásos takarítás van csak,alvás megy, igaz sírdogálni néha szoktam ha szülésről olvasok (tegnap egy kis vidit néztem, hááát fantasztikus ahogy egy kész emberke megszületik, jót bőgtem) meg ha visszagondolok a kismamiság első heteire.
Szóval sztetek mikor szülünk?? :lol:
a babanet ezt írja a 40.hétre: A legtöbb gyerek nem a kiírt időre születik, hanem kicsit előtte vagy utána. De mindenképpen ki fog jönni! :lol: :lol:

Megyek főzőcskézni...

Szép napot!!
Vendég

Jó reggelt!

Valamikor ezt egy vasárnap este tettem be!
Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

De mostmár nekem tök mindegy, mert a napok egybefolynak! :lol: :lol: :lol:

Koriági!
Csillagfény és Rejo elmondta a lényeget!
Ezc szerintem már túlmegy a nomrális határán. Gyakorlatilag 8 hete megy! Kb. akkor kezdődött mint az én nemalvásom. :?

Babancs!
Amikor azt írtad, hogy a császár sokkal rosszabb volt, akkor arra gondoltam, hogy: hát igen, a császárkor keresztbe átvágnak :shock: , viszont egy pajzsmirigy műtétnéé "csak " a nyakad vágják át! :lol: :lol: :lol: (bocs, hülye vicc, de ez jutott eszembe)

Rejoka!
Te nagyon ügyes vagy! :) Ilyen az ha az embernek van egy kis kertje! :D :roll:
Én is úgy szeretnék kertet, de én csak döglenék egész nap! :? A füvön! :roll:

Lányok, ma van az első nagybetűs nap! Egyedül itthon a kisfiammal. :)
Vendég

Sziasztok! :lol:

Sajnos nagyon ritkán járok erre, de most annyira megérte! :lol:

Kincs, Csakegy, Norka, Rambóka,Anyoka húúú hááát naagyoon drukkolok nektek!!! gratula :lol:

Kavics és Alice nektek még nagyobb gratu!!!

Rólunk: 6 hósan 9,3 kg és 71 cm Gergő. Ül, forog, mászik, dumál. Aludni nappal 1 órát (3*20 perc ), éjjel viszont mint a mormota.

Pcosként az idén már 3* volt menzim. Talán jelent ez valamit.

Minden jót, s szépet Nektek! Friss anyukáknak sok tejcsit, s pihenést kívánok!
beebeey

Sziasztok!
Monácska!
Nagyon ügyi a kislányod!!!

Rejo!
Földi eperben én is töprengek, hogy legyen az erkélyen KÉZNÉL! :D
Kép Kép Kép Kép

Kép
lara26

Lara!!!!

Bearanyoztad a napomat!!!!

Lara fantasztikus!! Mekkora szeme van!

Nagyon széééép!!!! Azt a csíkos zoknit legszívesebben leharapdálnám a lábáról! :) :lol:
Vendég

Kincs!!!

Csak nyugi!!! Ha továbbhordod sem lesz semmi bajotok!!!! Én is imádtam terhes lenni, mégis kibújt Nóri!!!
Nem is tudom mit írjak! Ha rendben vagytok, akkro élvezd ki még ezt a pár napot egyben!!! És senkivel ne törődj, csak magatokkal, ez az állapot elmondhatatlanul finom!

Kavicska!!!

Drukk az egyedüles naphoz nektek! Majd mesélj, hogyan alakultak a dolgok!
Vendég

Sziasztok! :lol:

Norka írtam pü-t!

Abszolutt nincs pé-m!!!semmi kezdemény..."Anov"-vagyok!!! :cry:
kandi72
Budapest III. kerület

sziasztok!!

Lara: Kislara nagyon tündéri, és mekkora haja van!!!!! :P

Kavicska: hogy sikerült a napotok?

Rejo: 2 hós korában voltunk egy teljes kivizsgáláson, akkor is a nem alvás miatt, ugye akkor a pocijára fogtuk. Voltunk hasi uh-n, vizelettenyésztés, tejcukorérzékenységi teszt, neurológia.... Minden negatív lett. A körzeti dokim meg már hülyének néz, hogy mindig csak panaszkodok, meg beutalókat kérek ide-oda... Alvásambulancia itt nincs, csak Debrecenben van legközelebb, de azt csak utoljára próbáljuk ki. Most keresek itt egy norm. gyerekpszich-ust.

köszi mindenkinek a tippet!!!
Vendég

Kandika: hanyadik cn-en vagy? Voltál uh-n?
Vendég

Lara!Ez a kisnagylány tündéri!!!Milyen gyorsan nő!Tényleg rég láttuk.

Kép
Kép
zazzy

Lara bébi egy tündérke! :wink:
***Ági*** persze voltam ,ma....9.cn-se volt semmi,és ma a 16.cn-on se.....mny-se nőtt egy mm-ert se és egy db tüszőm se.....nem hogy nőtt.....nincs is....semmi.....csak a tokos 7-8db/petefészek ciszta!
:?
kandi72
Budapest III. kerület

Kincs ne aggódj, bár ha jól megnézem pl. Bee eszméletlenül túlhordja a kisfiát, lehet Gergő szülés után rögtön érettségizni megy! :lol:

de nem mondasz hülyeséget, lehet hogy mindketten annyira élvezitek még ezt az állapotot, te is meg Kiskincs is, hogy ezért marad még...de én is azt mondom, bentmaradni tuti nem fog...max. te leszel az egyetlen, akinek a szülés előtti napjai is abszolút kényelmesek voltak... :lol:

kavicska milyen volt a nagy nap? :lol:

lara abszolút tudom ajánlani az epre kéznél. ezt ilyen lógós cserépben árulták, egy nagyon nagy tő, nagyszemű eperrel, már domi is evett róla meg én is, finom édes. nagyon édes. tanítványom kérdezte, kint van a virágkiállításon, ne hozon-e nekem is, a gyerekek miatt, azt mondja nekik tavaly volt az erkélyen, és egész nyáron terem, minden nap tudtak két-három szem epret lecsípni...tudod nem is a mennyiség, hanem a gyerkőcöknek az élmény miatt...

lara szépségén én is teljesen ledöbbentem! gyönyörű a pofikája, szemecskéje, és nagyon gusztusos baba! :lol:

ági!

Alvásambulancia! azok ebben profik!!! ők tudják mit kell nézni!

kandika!!!!

Jó hogy írsz, csak nem jót...ezt nem hiszem el!!! hát hogy a fenébe lehet? met mellett is? kis hormonso stimu vagy résegítés nem kellene neked? mikor volt utoljára hormonos stimud?

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Lara, nagyon aranyos kis Lara!

Nem tudtok valamit Monee-ról? Már nagyon régen jelentkezett utoljára, nem?

Én helyhiány miatt egy szobában leszek a babával, párom a szomszéd szobában fog horkolni. :lol: Sajnos képtelen vagyok megmaradni Vele egy helyiségben, ha alvásról van szó. :cry:
Nagyon szégyellem, de ez van, nem tehetek róla...Amióta a gyerekek megszülettek, minden icipici hangra felébredek.Talán azért is, mert 7 évig egyedül voltam Velük, tudtam, hogy csak magamra számíthatok, nem mertem én mélyen elaludni...És sajnos megszoktam a felületes alvást. :cry:

Most meg kezdődik elölről az éjszakai fülelés...jaj, de várom már, hallgatni, ahogyan szuszog a kicsikém, nincs is annál nagyobb boldogság a világon!
Vendég

Sziasztok!

Lara: Annyira szép ez a lány! Hú, nagyon szép baba! ...és hogy megnőttetek... többet kellene errefelé járnod ;)

Kandi: B.sszus, ez eddig hogy hogy nem derült ki? Sajnálom :(

Luca: Én meg pont az ellenkezője miatt félek... :roll: Nagyon mélyen tudok aludni, bár mostanában már az is haladás, ha csak 3x kelek fel éjjel és gond nélkül visszaalszom... Jól vagytok?

Ági, egyetértek Rejóval: alvásambulancia. Mit veszthetsz?

Kincs: Na igen. Gyerek még nőben nem maradt :lol: Irigyelek, hogy ennyire jól vagy :) A teás "receptet" köszi :)

Monácska: Neked meg a homeós bogyós listát köszi. Ma megpróbálom beszerezni őket... Hogy vagytok?

A szoba alakul :D Annyira szép lett, nagyon tetszik :) Már csak a bútorokat szerezzük be rokonoktól és akkor be tudom pakolni a gyerekcuccokat is és végre nem az ágyra lesznek dobálva... Talán a héten meglesz a kiságy, jövőhéten (fizu után) pedig a fikosszekrény és rá a pelenkázó. Utóbbit párom fogja megcsinálni ;) Jaj, kezdem látni a végét, annyira boldog vagyok :)

Én elkezdtem összevásárolni a kórházi cucchoz a dolgokat. Egy-két kérdésem azért lenne:
- Muszáj hálóinget vinni? Gondolom a szüléshez értelemszerűen az kellene, de a bentfekvéshez valami miatt nem ajánlják a pizsit inkább? Nekem a pizsama valahogy kényelmesebb lenne... :roll:
- A tejserkentő teát érdemes a kórházba is bevinni és már ott elkezdeni inni majd?

Ja és egy kis panasz: A bal oldal a bordám alatt van egy rész, ahol eddig úgy fájt, amikor oldalt fekszem, mintha levegő szorult volna be. Na ez tegnapra odáig hatalmasodott, hogy olyan érzésem volt, mintha beszorult volna oda valami. Iszonyatosan fájt, pár percig próbáltam meg sem moszdulni, hogy egyáltalán elmúljon a fájdalom (levegő vételnél egyenes elturzult az arcom). Ötlet van, hogy mi a fene lehet ez? Volt már ilyen nálatok is? Lehet, hogy a gyerek nagyon felnyomja a rekeszizmom? Lasan kezd mindenapos lenni ez az állapot és nem túl kellemes. Sajnos háton nem tudok feküdni, mert elszédülök, akkor a bal oldalam is kilőve, így marada jobb oldal. Hát ott meg sokáig.... Lasan már elaludni is nagyon nehéz post emiatt, hát még fordulni bármilyen irányba...

No, reggeli aztán elmegyek sétálni a piacig. Kell valami kajcsit csinálni holnapra az uramnak :) Paradicsomos káposztát rendelt húsgombóccal... :lol:

Jók legyetek!

Kép

Kép
bettica

Bettica!

Én is pizsipárti vagyok, de a szülés után hidd el a legjobb egy gyorsan felránthatós hálóing............... Nagyon sokat vérzel, ez komoly! Hatalmas mennyiséget tisztul a szervezeted, hidd el, hogy sokkal jobb a hálóing. Legalábbis az én véleményem szerint! Szopi szempontjából uygan a gombolós férfi pizsifelső viszi a pálmát!
És nem hülyeség a Tena Lady, abból is a szuper!!!!!

Fájdalomra nicns ötletem, de egy laza torna után sem jobb a helyzet?
Vendég

Írni meg majd megtanulok............

Bocsi a hibákért!
Vendég

Sziasztok!

Jelentem nagyon jól elvagyunk kettesben. Főleg, hogy 9kor indul a nap, mert addig alszunk. Most éppen pihenőszékben ül és "dumál"! :lol: :lol: De lehet, hogy hamarosan kiveteti onnan magát! :lol: :lol:

Lara!
KisLara csodálatosan szép! :) Gyönyörű arca van! :)

Lányok valakit ma megverek.

Van három tárolóhelyiség a lépcsőházban.
Két pöcsömnyi és egy nagy!
Na ebből a nagy átalakítódott irodának.
Az egyik kicsi ki van adva az egyik lakónak.
És az utolsó memaradt pöcsömnyi meg tele van biciklivel. Annyira, hogy nagyon. :shock: Nem tudjuk betenni a babakocsit!
Ezzel vasárnap szembesültünk.
Akármennyire is könnyű a Venezia, nem tudom naponta le meg fel cipelni a babakocsit és a gyerekemet egyszerre a harmadik emeletről. :shock:
Most folyamatban van az intézkedés, hogy valamit kitaláljanak, hogy a babakocsinkat lenn tudjam hagyni!
Komolyan. A sok szar bicikli, amiből legalább fele ocska szar, senki sem használja. Ja és az egyik szomszéd betolta a motorját is ebbe a pici helyiségbe. Vele szeretnék beszélni, hogy egyezzünk meg, hogy akkor most hogyan lesz. Vagy ő tartja ott a motorját, vagy én a babakocsit! Csak nemértem el. Nem volt otthon.
Még annyi lehetőségem van (de ezt is le kell beszélni), hogy egy másik lépcsőházban tárolhatom. Komolyan mondom ultra fasza a helyzet!
A tököm tele van!
Vendég

Szió!

Norka!
Gyönyörűen növöget a pocakod :) Csini kismami vagy. Tök jó, hogy már érzed a picurt, gratula!

Lara!
Csodaszép ez a kislány, öröm nézegetni. Azok a gyönyörű szemek..wow. 15 év múlva kergetheted a fiúkat el mellőle!

Bettica!
Majd dobj fel képeket a szobáról lécci!
Hálóing vagy pizsi? Nekem a hálóing jobb volt ( épp előtte héten vettem 2-3at, mintha éreztem volna) a vérzés miatt, a sebem miatt is ( ami ugye neked nem lesz:) ) na meg mert nálunk tilos a bugyi. Tehát csak betét és láb összarak. ( na bevallom hordtam a bugyit, csak ha jött a doki gyorsan lekaptam)
Tejserkentő tea: Nekem ugye nem volt előre megvéve, apa vette a csaszi másnapján és behozta. Úgy nézett ki, nem lesz tejem. Na erre én tea + homeós bogyó napi kétszer…hátha. És sikerült, 3. nap reggelén eláztattam a kórházi ágyamat ragacsos tejecskével. Szóval szerintem vidd be.
Fájdalom: hasonló volt nekem is, séta meg egy kis terhestorna segített.

Babancs!
Örülök, hogy túl vagy rajta. Pihengess! Mielőbbi felépülést!

Kincs!
Szülsz nemsoká..nyugi! Az én „okos” könyvem azt írja, az első babák általában a 40. hét után jelentkeznek.

Kavicska!
Örülök, hogy ilyen jól elvagy a babáddal! Én már alig várom, hogy a picimmel lehessek. Tárolás..hm, nem egyszerű a helyzeted, de megoldod, tuti :)

Szoba: Nálunk a hálóban lesz a baba-sarok. Vagy már van! Megmutitom.
Kép Kép
A dokik is azt ajánlják hogy 6 hónapos korig mindenképp velem legyen a baba.

Nekem is vannak kérdéseim szopiztatós anyucikhoz. Ugyanis sokszor gőzöm nincs mit egyek és mit ne. Ugye én nem tudom figyelni, hogy melyik ételt hogyan bírja a baba. Tudom, hogy nem ehetek szeles kajákat ( bab, borsó, kukorica, káposzta….), gyümit sem mindent, nem lehet fűszereset sem. De mit lehet??? Mi az ami fini is és segít? ( én általában tejterméket, kenyeret, tésztákat, rizst, krumplit és fehér husit, leveseket eszem) De paradicsom, paprika, saláta, tej mehet??????

Másik kérdés: Csaszi után meddig tarthat a hüvelyi vérzés? Mikor lehet újra összebújni?? Nekem 6 hetet mondtak.

Metet szülés után szedtétek?? Mert én befejeztem. Csak a szopis vitamin van.

Puszi!

Gina
Vendég

Monácska: Köszi. Azért kérdeztem, mert nem tudtam, hogy praktikusságból melyik jobb... ;)

Kavics: Ismerős a helyzet... :evil: Nálunk a földszinten van két viszonylag nagy tároló és minden második emeletnél egy kisebb. Na a lentiek tele vannak motorral és biciklivel, így esélyem sem lesz oda bepasszírozni a babakocsit, a kis tárolót pedig valaki kisajátította :shock: Komolyan. Kb. hetente szedik le a lakatot és írják ki a "használónak", hogy legyen kedves egyeztetni a lakóközösség mittoménkijével... Sejtheted, hogy mennyit használ... Ja és azt mondta a párom, hogy ha még lenne is hely a lenti nagy tárolók egyikében, akkor sem tenné oda a babakocsit, mert elviszik :shock: Hogy mi a poén? Mert hogy az is van... Az, hogy a liftig van 10 :!: lépcső... :evil: Na, lehet tippelni, mit fogok csinálni a gyerekkel és a kocsival a kezemben, hogy hazajussunk... Hamar Popey kaom lesz ;)
Asszem fel kell hergelnem majd egy kicsit a párom és akkor kiharcol nekünk majd egy hangyafasznyi helyet az egyik tárolóban :twisted:

Kép

Kép
bettica

Szia Gina!

Huhh, ha jól emlékszem valaki feltett egy listát, valamikor réges régen, hogy mit "nem" lehet enni szoptatás ideje alatt!

De lehet, hogy nem ebben a topikban olvastam. Csatolom neked!

1208852842.011.doc

Nem tudom mennyire igaz, mert én mindent eszem-iszom. A kisfiam pocakja bírja!

A hüvelyi vérzés sokáig természetes. Nekem minden tisztasági betét maszatos még mindig! Persze nem nagy mennyiség, de van. Főleg egy intenzívebb szoptatás után.
6 hétig nem ajánlott az "összebújás" Kép és a fürdés! No, ahogy túl leszek a 6 hetes kontrollon este belevetem magam egy kád vízbe. Illatos habfürdő, gyertyafény. Már nagyon várom!
A többiről nem nyilatkozom. :lol: :lol:

A babasarok nagyon szép! :)
Vendég

Sziasztok!

Babancs eddig elfelejtettem :oops: gyors felépülést és teljes gyógyulást!!!!!

Bettica a szoba megmutizásáról ne tessék megfeledkezni :wink:
Itt adnak hálórucit ,de ha akarok vihetek is, azt hiszem elfogadom a kórházit :lol: (bár egy már a táskámban van, itthon én is pizsis vagyok de sztem ott nem lenne kényelmes a nézelődések miatt)
Betétet én nem vettem extrát (pelenka méretűt), remélem ez is elég lesz amit vettem, na meg a kórházban adnak azt is..
Fájdalom, nekem egy hétig nyomott vmit alig tudtam menni szilveszterkor, aztán egyik percről a másikre elmúlt...hátha ti is így lesztek!

Kavicska tök jóóóóó hogy az első kettesben töltött napotok jól sikerült, Szilveszter nagyon jó baba!!!
kocsitárolós mizériát sajnálom! :?

Lara a lányod tüneményes!!

Kandika , azt gondoltam rendeződtek a ciklusaid...de ugye nem adod fel?
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Hát lányok azt hiszem itt egyre izgibb a helyzet :D :D :D :D
tegnap délután 1-2 alkalommal nedves lett a bugyim (vizes kicsit sikamlós, nem nagy folt) hajnalban ahogy felültem kicsit nagyobb mennyiség folyt ki (pizsin és a lepedőn kb tenyérnyi folt) azóta semmi, fájdalmam nincs. Védőnő szerint ha nem nő a mennyiség a csütörtök reggeli dokizásig maradhatok itthon, persze ha fájásom nem lesz. Sztetek is a magzatvíz szivárog? Megnyugvás tölt el,hogy nem marad benn kiskincs, :lol: :lol: és remélem így már túlhordani sem fogom :D (naponta nehéz lenne dokihoz járkálnom, befeküdni nem akarok)

Napsütéses mosolygós napot!
Vendég

Kavicska!
Köszi a listát! Nekem sokat segít. Köszi a válaszokat!

Kincs!
Tök jó...tényleg midjárt szülsz!!!! :lol:

Bettica! Kavicska! Tároló gond: szerintem igenis jár a hely a babkocsinak, nemá hogy cipelni kelljen a gyereket + kocsit fel és le! remélem megoldódik!
Vendég

Sziasztok!
Köszönöm a szép szavakat iciri-piciri Lara nevében! :D
Amilyen szép, olyan zsivány is! Ha megunja egy játékát, megröpteti. :lol: :lol: Kezd rájönni, hogyan kell mászni a játékokhoz, de leegyszerűsíti a dolgot azzal, hogy inkább magához gyűri a lepedőt
ami körbe van rakva játékkal. :lol:

Norka!
De jó, hogy már most érzed pici baby-d mocorgását!!! Ebben az álapotban nincs szebb dolog! Na jó az egész időszak csodálatos az első tudatos naptól, mikor előbukkan az a bizonyos két csík.
Bogi hogy van?

Gina!
Nagyon szép a babaágy!
Szopizást illetően én is minden evő vagyok, mint Kavics.
Néha eszek töltött káposztát is, de nem sokat. Rizi-bizit is ha megkívánom. Narancsot is néha-néha.
Burgonyafőzelék fasírttal - minden mennyiségben burgonya, répa-.

Kincs!
Jó olvasni soraidat, ahogyan készülődsz/készülődtök szépen.
Tele vagy pozitív kisugárzással!

Kép
lara26

kincs ne haragudj, nem akarlak ijesztgetni, de én úgy tudtam, szivárgó magzatvízzel nem lehet otthon csücsükélni a fertőzésveszély miatt...így tulképpen nyitva aburok, nem védi a babát semmi a hüvelyből felszálló bacik ellen...dokidat felhívtad? ha Ő mondja azt maradj otthon akkor oké. de a védőnő nem orvos, én nem őt kérdezném meg. vagy esetleg a szülésznőt. az is hitelesebb.

kavicska legyél anyaoroszlány! másik lépcsőház is durva, télvíz, hóvihar, eső idején...ne má hogy egy motor foglalja ott ahelyet. az nem garázs, hanem tároló!!!

bettica agátsebed miatt nemhogy pizsamát, de még a bugyi érintését is elég nehezen fogod elviselni.

Kép

Kép
rejo

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?