Új privát üzeneted érkezett!

Ja, nálunk is szar az idő.Ezerrel sütött a nap, gondoltam kiviszem a gyereket hintázni, erre mikor kiértünk egyből beborult, úgyhogy nem voltunk kinnt sokáig, majdnem megfagytam.
ezoterike

ági, remélem sikerül az a tanácsadó.
én este a gyerek tápjába még tettem sinlcaot, és nem kelt fel hajnalban...enmtom ezért-e. holnap veszek neki beba3at, vagy 2+-osat. HA-sat már elhagyhatjuk.
hülye idő van. én is hülye vagyok.

csakegy, jelentkezz, hogy mi volt!!!

kir, örülök,hogy jobban van anyukád.
figyi, zsuzsinál is ez volt. hörgött. mondjuk csak egy napot, azóta szépen gyógyul. én stodalt adtam neki. homeos cucc.

többiek??

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

LEMONDTAM AZ MM-BEN A 04.10.-EI (CSÜTÖRTÖK) 13,00 ÓRAI IDŐPONTOMAT BREYER DR-HÖZ! AKI MENNE, JELENTKEZHET RÁ!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

lecso drágám van tejed, a gyerek ki tudja szívni, át ne térj a hambermannra, könyörgöm!

ez amit leírtál jobb lesz nemsokára, mert megnő a kisfiad, és meg se kottyanak majd neki a nagy kortyok. de ebben egy szopitanácsadó, akár LL is profin tudna segíteni, milyen trükkök, taktikák vannak ilyenkor, melyik szopipóz a legjobb, hogy ne dőljön ennyire, mert mit kell csinálni ilyen esetben. sztem hívj fel egyet, érdemes, én meg tudom adni egy nagyon kedves LL-es csajszinak a számát, dominál nekem ő segített rengeteget, és nem erőszakos, vérprofi, 4 gyerkőcöt szoptatott végig...

csakegy dokinál mi volt????

Kép

Kép
rejo

Csajok kész vagyok... Ma összesen napközben is csak 1,5 órát aludt... Lehet hogy ez az idő még rátesz egy lapáttal... Ezo: semmi javulás nincs...
Dimet: a múltkor vacsira benyomott kb. 200 ml-nyi sinlacot, sűrűn :shock: , akkor is ébredt... Tuti nem éhes... Csak tudnám mi a baja... Tegnap este már egy kis panadol szirupot is adtam neki, de semmi hatás...
Vendég

Dimet ment pü!Sos!!!!
Vendég

Csakegy!

Minden rendben?
Aggódom ám, zebrapár! :shock:

Lafi!

Mi a baj?

Lecso!

Szerintem nektek nem jó a Haberman, mert annak éppen az a lényege, h. alig jön rajta a tej és meg kell érte dolgozni. Ezzel szemben a te melledből dől a tej és pont ez zavarja a dedet. Szerintem is kérdezz meg szopis tanácsadót, hátha van vmi ötletük. Nincs lenőve a nyelve, h. amiatt nem tud rendesen nyelni? (bocs, ez csak egy tipp, nem értek hozzá! :oops: )

Koriági!

Nem nyálzik ezerrel és tömi a szájába a kezét? Mert akkor a foga zavarja!

De lehet az időtől is, Gergő is rettenetes volt ilyen szeles időben.
(Mondjuk hétvégén most is kiborító volt, úgyhogy tuti van vmi a levegőben! :evil: )

A 3. tipp: Nem, kapott oltást mostanában? Nálunk oltások után is nagyon megváltozott mindig a gyerek. Lehet, h. a szuri helye fájt, nem tudom. De néha egyszerűen elviselhetetlen volt!

Kir!

Anyukádnak jobbulást!

Bronchitisre ACC 100-asból napi 2X1/2 zacsi. Napi 1 ampulla Calcimusc teába v. gyümölcslébe belekeverve.
Este pedig Baby Luuf balzsammal bekenni a hátát. Nekünk bevált!
Ő 3 nap alatt meggyógyult, utána én 3 hétig döglődtem! :evil:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Rambóka: egyáltalán nem nyálzik, a kezét majszolja, de azt már 1,5 hónapja... A dokinő szerint még az ínye sincs beduzzadva... Oltáson 2 hete voltunk, de már előtte sem aludt, úgyhogy nem attól van... Én is eleinte az időre kentem, de nincs 4 hétig tartó folyamatos front :shock: :shock:

Csakegy: izgulunk ám értetek!!!
Vendég

baby luuf! igen, ezt elfelejtettem írni. nekünk is az jött be!!!!!!
mentolkának hívom zsuzsit :)

ági, szegényke. ki lehetsz ám. de már nemtok okosat mondani :? ha az sem jött be,hogy vele alszol.....

csakegy,csakegy,csakegy....jelentkezz majd!!!

csillag?

Kép

dimet

ági, egyébként jókedvű, vidám baba??

Kép

dimet

Kukkantsatok be eggyel lentebb! :wink:

Kép
Kép
zazzy

rejo, gyűjtöd most a spar pontokat? mert most én igen :) táskákra gyúrok :)

Kép

dimet

Jókedvű, már amikor nem fáradt, de 10 perces alvás után is regenerálódik szinte :shock: :roll: .. Mindenkire mosolyog, dumál.. Már arra is gondoltam, hogy egész nap szórakoztatva van, és ezért túlpörög.... De hát ha kimegyek a szobából, sír...
Vendég

Na vagyok... dokinál több mint 2 órát kellett várni, mindenkit hazaküldött mert egész nap a műtőben lesz, de rendes volt, engem a barnázás miatt még SOS fogadott 5 percre (tényleg rendes, sima TB-s rendelésről beszélünk, Lillánál is csak a szülésnél kapott pénzt és nem sokat).

Szívhangot nem talált a doki, de vérzést sem (ld. az UH fej nem volt véres), 16mm gestatios gyűrű, szerinte kb. 5 hetes (mondjuk már majdnem 6 hetes ... na mindegy...). Szóval egyrészt még mindig nem tudjuk mi van, másrészt azért megnyugtatott mert még abszolut versenyben vagyunk, jövő szerdán megmondja mi van, addigra látszania kéne a szívhangnak.

Mi a fene ez a barnázás... szerintem detto ugyanaz mint ami Lillánál volt. Asszem nem fogok pánikolni ha erősödik, Lillánál néha normális piros vér is lett belőle és mégis itt van:)

Köszi mindenkinek a szurkolást, egy hét múlva nyilatkozom, hogy mi van.

Hazafelé jövet meg Lilla kapott két labdát a Decathlonban:)))) (szegény iszonyú rosszul bírta a várakozást, álmos is volt meg minden...)
Vendég

Csakegy, örülök, hogy minden rendben van!!!! :D
ezoterike

Csakegy!
Na hála a jó égnek. Mondtam én, hogy minden okés lesz! Annyira kár hogy a lottószámokat nem tom megérezni........ Megint megéreztem a rosszat.....nah mindegy

Jányok asszonyok asszongya hogy segítsetek megfejteni testem működését! Szóval tehát, voltam wc pipikélni és megdöbbentem a látványon: wc papírkán nagy mennyiségű átlászó vagy tojihoz hasonló brutálnyúlós izé volt. Megönvizsiztem magam :oops: és akkor is nyúlott. :shock: :shock: Mieeeeeeeez így a 8.napon?

Annyira boldogságos vagyok hogy hihetetlen!!!!Zazzy én már olvastam :lol: :lol: :wink:

hajni...
Budaörs

Juj én állat!
Csakegy! Nem nálad éreztem meg a rosszat!!!!!!!!!! Csak rosszul fogalmaztam. Tehát NÁLAD A JÓT ÉRZEM ÉS HOGY MINDEN OKÉS!!!!
Nálunk van már megint rossz, de ha megint a legrosszabb történik akkor én ezt már nem fogom elhinni, hogy a sors vagy odafönnt valaki ennyire utáljon minket :evil:

hajni...
Budaörs

Csakegy!

Remélem a következő UH-n már szívhang is lesz. Azért jó, hogy látott doki. Tényleg, vérvételre nem mész? A progiszinted rendben lehet?

Kép
babancs

Hajni!Mi a baj?(már ha publikus)
Ne is mondd!Az én hőm tiszta hülye, majd később belinkelem, de hegy-völgy az egész, nagyon durván.
Nem lehet attól ez a nyúlós izé, hogy együtt voltatok előző este, a múltkor írta itt is valaki, hogy megtréfálhat, engem megszokott. :lol:

Kép
Kép
zazzy

Zazzy: a baj az hogy 31.-én van a keresztapukámnak akit nagyon imádok a szülije. Nem felejtettem el, mert gondoltm Rá, de nem hívtam mert annyi minden volt most pl. házakat néztünk, a család beetetett a pénz részével, néztünk másikat ott is pofára estünk, aztán jött a férjem angypapitemetése, emg az én lázas-köhögős betegségem amiből a köhögés nem akar múlin. Szóval elvétettem a telefont, és ma beszéltem uncsitsómmal skypon. Keresztapum holnap lesz 1 hete, hogy kórházban van Kecskeméten prosztatával. Láza már nincs de nagyon sz@rul van, először azt hittem megint a veséje, ráadásul a keresztanyumnak meg nagyon nagyon fáj a lába, menni sem bír. :cry: :cry: Éreztem én hogy valahol valami baj van mert múlthét elején alig ldtam és mostanában is elég nyugtalan vagyok alvásnál, mi nem jellemző rám.
Ami a nyúlós izét illeti, a mensi miatt kb 1 hete nem voltunk együtt :oops: :oops: de ma asszem bevetem csábítóerőmet. :roll: :lol: 8)

hajni...
Budaörs

Csakegy!

Már megijedtem! :shock:
Drukkolok, h. ne legyen baj!

Hajni!

Ha nem koagulálódott kiskatonák, akkor bizony PÉ!
Lehet, h. kicsit korai, de idővel rendeződni fognak a dolgok!
Mi a baj?

rambóka

Rami: emmeg mi?: "koagulálódott kiskatonák" jól hangzik tecc :lol:

hajni...
Budaörs

Pé???????????????? :shock: :shock: A nyócadik napon?????? Hő semmit senem mutizik, bár lusta trehány disznyó vótam a mérést illetően a mensi miatt. De valahogy nem volt gusztusom ott mérni miközben ömlött a niagara :oops: :? Bocsika!!!! Szerintem megint pszihoizélek :D 8)
Hmmmmm agyamra ment a czinkefészek öröm! :D Meg az hogy jupijéééééééé saját kocsink vaaaaaaaaaaan, kifizettük és a miénk és Suzuki!!!!!

hajni...
Budaörs

Hajni: SZEXELJETEK :)))))))))) Döntsd le a párod :))))) Ne tudja, hogy miért, akkor jobban működik a dolog :))))))))))))
Vendég

csakegy örülök. én s nézetnék egy progit. a barnázás azért barnázás, progi után nyugodtabb lennék. de lehet te nem vagy egy parázós fajta! :lol:

dimet visszakapod a pontokat, nekünk annyi táskánk van mint a dög! max. egyetlenegyet veszünk, amit apa kinézett magának, de a többi pont a tiéd.

Kép

Kép
rejo

Lafi!

Most látom, h. kerestél teflonon. Bocs, éppen gyereket legeltettem és lehalkítva maradt a telefonom a délutáni alvásból! :oops:
Írj privit, még benézek majd este!

rambóka

ági szimplán kevés az alvásigénye, ilyen alkat. domi is ilyen volt. megoldás: nappal aludjon olyan keveset amennyit csak nem szégyell, akkor éjszaka talán aludni fog.

Kép

Kép
rejo

Koriági!

Néhány idézet az én hsz-eimból, amikor a ded kb ugyanennyi idős volt:

[quote]T írta:eljesen kész vagyok. Tegnap délelőtt már sírógörcsöt kaptam, mert a gyereket egy istennek nem lehetett letenni aludni, vörös volt a szeme körül, dörzsölte a szemét, ásítozott, de amint betettem az ágyába, üvöltött, mint a sakál. Az a baj, h. megtanult a hasáról a hátára fordulni, de visszafelé még nem megy a dolog, elaludni viszont csak a hasán tud! Úgyhogy most az megy, h. miután az ember lerakja aludni, kemény munkával addig küzd, amíg a hátára fordul, utána meg ordít, ahogy a torkán kifér!!!!! Vagy 8X vettem ki, nyugtattam meg, tettem vissza, mire vmikor fél egy körül végre lemerült benne a duracell! Délután eljött anyu, lefárasztotta, de neki is csak 2. menetre sikerült eredményt elérnie.
Aztán éjszaka keltett minket 2-kor, az még oké, de aztán 4-kor, majd 6-kor. A 6-os ébresztőnél a párom megelégelte, közölte a gyerekkel, h. kizárt, h. éhes legyen, kivitte a nappaliba és visszaaltatta fél óra alatt. Én közben kihaltam, mint a dinoszauruszok.
Reggel a párom kész haditervvel várt, úgyhogy mostantól rend lesz és fegyelem! Ő vállalta a kis hisztizsákkal való hajnali küzdelmeket, ha én betartom a napközbeni pontosan 4 óránkénti etetéseket! Eddig kb. 3-5 óránként evett, attól függően, h. mikor nyitotta ordításra a pici száját (a szája mindig előbb ébred, mint a szeme! ). Volt benne egy laza rendszer, de nem vettem túl szigorúan. Addig nem is volt semmi baj, amíg 1X, max. 2X kelt éjjel és simán visszaaludt szopi után. De most már 3X kel és nagyon nem akar visszaaludni! Már teljesen kicsinált minket!
Hát kíváncsi vagyok, h. ki bírja tovább!

[quote]H írta:át alvászavaraink vannak! Nagyon zavar a gyerek az alvásban!
Mióta meg tud fordulni, azóta egyre rosszabb!
Délután 6-tól kezdődnek a gondok, a szopi meg a fürdés még elmegy, de már a masszírozás alatt is nyüglődik, teljesen hulla, de ha le akarjuk tenni, bekapcsol a vízszintérzékelője és indul a hiszti! Dobálja magát, kúszik, tolat, nyöszörög, nyomja a fekvőtámaszokat, mindent csinál, csak aludni ne kelljen!
Ha kivesszük, egy darabig elvan, de ököllel dörzsöli a szemét, ásítozik, aztán már így se jó:

Onnantól csak alkaron van nyugton, de csak állva, ha a párom leül a labdára, máris elkezd tiltakozni! Persze lefeküdni ekkor sem akar!

Tegnap többszöri nekifutásra este 11-kor sikerült csak letenni!

Hajnal 2-kor már újból fenn volt! 5-kor pedig ismét!
Ez még mindig nem lenne baj, de a hajnali szopik után nem csinálná ugyanezt a cirkuszt!
Mostanában rendszeresen az megy, h. szopi-böfi után állok félálomban a gyerekágy mellett egy szál bugyiban dideregve, jobb kézen homlokkal, bal kézzel a gyerek popsijára támaszkodva, mert, ha megfordul, akkor annyi, indul a hiszti! Mindezt 10-15 percig is néha, amíg fel nem adja és be nem kapja a hüvelykujját, és el nem alszik!
De ma reggel betelt a pohár! Miután megint nekiállt cirkuszolni, és esze ágában nem volt aludni, ráripakodtam, h. " Gergő, mostmár ELÉD VOLT!!! Apa és anya hulla fáradt!"! Erre csodák csodája meghökkent, letette a kis fejét, rácuppant a hüvelykujjára és onnantól csend volt! Alig hittem a szememnek!
5-kor ugyanez játszódott le!
Remélem, ma éjjel is beválik!

[quote]M írta:i is 4-5 óránként szopizunk (sőt, van, h. 6 órát is simán kibír!), ezért nagyon furcsa, h. éjjel 3 óránként ébred! Egyszerűen nem tudom mit csináljak!
Próbáltuk már azt, h. egész nap nem nyektettük, amint elfáradt már raktam is le, szinte átaludta a napot, de estére akkor is totál nyűgös volt!
Általában szopit követően 1-1,5 órát aktív, utána dörgöli a szemét, ásítozik és ha lerakom megkeresi az ujját és elalszik. Ez érvényes a nap nagy részére. De este 6 után megkergül!
Régebben úgy ment, h. 6-kor szopi, játék apával, 8-9 közt szundi, fürdés masszírozás, 10-11 körül szopi, utána alvás, éjjel max 1 szopi.
Most a 6-os szopi után elkezdi a nyüglődést, sehogy nem jó semmi, nem akar játszani sem, holott nap közben annyira aranyos, de nem is hajlandó lefeküdni sem, hiába rakjuk le, csak kepeszt, kukacol és nyögdécsel. Még a mesélés sem használ, pedig régen, ha odaültem és elkezdtem mesélni, akkor egy darabig felemelt fejjel vigyorgott, majd letette a buksiját, bekapta az ujját és onnantól már sima volt az út álomországba, most rám se hederít, csak küzd az elalvás ellen!
Arra is gondoltunk, h. esetleg a szelek bántják, mert rengeteget durrog, de a kimasszírozást nem tűri, a hőmérőzést meg még annyira sem (pedig régebben ezek használtak!).
Szóval most arra fogjuk, h. jön a foga. Kapott egy nagyon szuper MAM-os rágókát (tappancs alakú sárga és piros egymásba rakható gumi rágóka), azt imádja rágni, de estére azt is csak dobálja.
Úgyhogy teljesen tanácstalanok vagyunk. Túlélésre rendezkedtünk be, ha én kiborulok, akkor átveszi a párom, ha ő nem bírja, akkor megint én. Majd csak elmúlik!

[quote]M írta:a kemény félórás üvöltéssel le tudtuk tenni végül, 3X kellett kivenni és megnyugtatni, de aztán elfáradt!
Nálunk este 10-11 körül szokott lenni az esti szopi, amikor felébred. Reggel régebben 6-kor kelt és utána visszaaludtunk 10-ig, mostanában az éjjeli cirkuszoktól függ. Ma 8-ig aludt.
Nem a szopival van gond éjjel, hanem az azt követő cirkusszal! Az a baj, h. mostanában annyira fáradt vagyok, h. elalszom szopi alatt (a múltkor 3 órát csüngött a cicimen, ami nem maradt következmény nélkül: teljesen felázott és kirepedt! ), ő is elalszik, de mivel nincs megböfiztetve, reggelre ott nyüglődik és küzd a pukikkal!
Meg meg kell mondjam, nem szeretem, ha velünk alszik a nagy ágyban, mert én sokat pörgök és eddig 3X ébredtem arra, h. készülök ráfeküdni a gyerekre. Persze abban igaza van a LLL-nek, h. nem fexem rá, mert felébredek, de ezt így nem nevezném pihentető alvásnak! Nem beszélve arról, h. ha ilyenkor felveszem és megpróbálom feltűnés nélkül becsempészni a saját kuckójába, na azt a sértett visítást hallanotok kellene!
De remélem előbb utóbb helyreáll a rend. Kedden kapjuk a következő oltást, utána sokáig nem kap majd, én bízom benne, h. lesz idő rendeződni (vhogy mindig oltás után változtak a dolgok).

[quote] írta:pp az imént sírtam vizesre Rejo válltömését, h. én ezt már nem bírom tovább, megkergült a gyerek v. mi a fene van!
Az elmúlt 4 napban egy tömör küzdelem volt az éjszakánk, egyszerűen nem akar aludni! Minden szopi után fél-egy óra mire ágyba lehet imádkozni! Ráadásul, ami hét elején még aranyos kis sikongatásnak indult és még fel is hívtam anyut, h. " hallgasd milyen új hangot talált magának a gyerek! ", azt kemény két napi gyakorlással üvegrepesztő visítássá fejlesztette a csirkefogó! Mindez éjjel tuti, h. a földszintig hatol!
Mindennap várom a gyermekvédelmiseket, h. mikor jönnek ki elvinni a gyereket, mert egy külső hallgató számára hótziher, h. minimum élve nyúzzuk, de legalábbis súlyosan bántalmazzuk őkelmét!
A párom tegnap meg is jegyezte, h. röhely, h. két felnőtt ember retteg az éjszakától egy 7 kilós gyerek miatt! De ha egyszer bojtosra cincálta már az összes idegvégződésünket?
Tegnap éjjel letettem a nagyesküt, h. soha többet nem adok neki k....... "Babamosoly" teát, mert a szokásos kétszeri éjszakai kelés helyett másfél óránként ébredt visítva, és semmilyen praktikával nem sikerült megnyugtatni csak cicivel! Ráadásul a szopik után minimum 20 perces hurcolást igényel, mert csak vállon alszik el, ha előbb megpróbáljuk lerakni bekapcsol a vízszintérzékelője és máris visít!
A párom komolyan fontolóra vette egy váll alakú alvófa kifejlesztését, ha már az ágy nem felel meg alvás céljára a dednek!

Nem röhög!!!!!!! Ez iszonyat!

[quote]T írta:egnap bevetettük a nagyágyút. Tudom, h. most sokan rohadt dögnek tartanak és rossz anyának, de az elmúlt 5 napban már mindent kipróbáltunk a ded lefektetésére és nem maradt más választásunk, mint az ún. Ferber módszer.
Ez abból áll, h. lerakom az ágyába, üvölt, 3 perc múlva bemegyek, kiveszem, megnyugtatom, visszateszem, üvölt, 5 perc múlva bemegyek, megnyugtatom, visszateszem, üvölt, 7 perc és így tovább, mindig 2 perccel növelve az időt. Az elv az, h. a ded rájön, h. minél tovább üvölt, annál később jössz be. Én ebben nem hiszek, h. egy 5 hónapos 2 percnyi különbséget képes lenne észlelni, de mindenesetre elfárad és közben te sem érzed annyira végtelennek az időt, mivel időről időre bemégy hozzá.
De még így is rettenetes!

Sajnos mi ott rontottuk el a dedet, h. a hasán altattuk az első pilanattól kezdve, mert elég sokat bukott és féltünk, h. letüdőzi, ha hanyatt van, meg mindenhol azt írták, h. a hasfájós csecsemőnek ez jobb.
Hát 4 hónapig jobb is volt, de mióta megtanult a hasáról a hátára fordulni, azóta, ha nem akar aludni, dob egy hátast és üvölt. Egy darabig megoldható volt a dolog azzal, h. nem engedtem megfordulni, de mostanra olyan erővel küzd, h. félek, h. kárt teszek benne, meg úgy tűnik, h. terrorként éli meg a dolgot és még jobban felhergeli magát miatta. De a hátán nem tud elaludni!
Közben megtanult visszafordulni, meg is teszi, nappal, nyugodt körülmények közt, de éjjel hiszti közben soha! Csak ordít és közben majd belepusztul, annyira fáradt! Egyszerűen végkimerülésig cirkuszol, majd végül hosszas szenvedés után bealszik, mint akit lecsaptak. De közben utolsó tartalékait is elhasználja a hisztire, ezért 1-1,5 óra múlva farkaséhesen ébred és kezdődik minden elölről. Éjjel persze nem lehet hagyni üvölteni, mert akkor az egész panel zeng, ezért igyekeztünk megnyugtatni, de csak egyre rosszabb lett a dolog!
Mostanra ott tartottunk, h. a párom addig cipelte, amíg el nem aludt, mert csak akkor lehetett lerakni.
Szívszorító, amikor a poronty odasimul a mellkasodhoz, szopizza az ujját, nyöszörögve próbál elaludni, de nem tud, ha viszont le akarod rakni visítva tiltakozik és csak dobálja magát az ágyban. Vagy amikor már a szó szoros értelmében csak lóg a párom vállán, mint egy rongy, csukva van a szeme, lógnak a kezei, de ha le akarja rakni egyből bekapcsol a vízszintérzékelője és felébredve indul a cirkusz!
Mindhárman eljutottunk a végkimerülés határára. Ezért döntöttünk a Ferber módszer mellett.

Hát borzasztó volt. Lement a 3 perc, az 5 perc, a 7 perc és csak üvöltött kitartóan, sőt rá is duplázott (v. csak mi éreztük így? ), a 9 perces szakasz végén összevesztünk a párommal, h. érdemes-e folytatni ezt a marhaságot, mert ő most bemegy és kiveszi a gyereket az ágyból és ha kell egész éjjel kézben fogja hurcolni! De mondom, ez így nem megy tovább, h. egyikünk sem alszik már napok óta, és a gyerek is egyre nyűgösebb a kialvatlanság miatt! De ő ezt nem bírja tovább, ez szadizmus, így nem lehet bánni egy 5 hónapos gyerekkel. De mondom ez az utolsó esély, már nem tudok jobbat kitalálni! Annyira összevesztünk, h. csak percek múlva esett le, h. csönd van. Belopakodtunk a hálószobába és csodák csodája a ded a HASÁN FEKVE alukált!!!! Hát mégis meg tud fordulni, ha akar!
Ott bőgtem a párom vállán a feszültség miatt! Megbeszéltük, h. ő szól az egyik szomszédnak, h. most pár napig ez lesz, én meg a másiknak.
Természetesen a ded 1 óra múlva sikoltozva ébredt és éhen akart halni, de utána már aránylag simán elaludt.
Csak én nem tudtam elaludni! Még fél egykor is csak paníroztam magam az ágyban.

[quote]M írta:ég nem merem elkiabálni, mert hidegfront jön, de csoda történt!
Tegnap előtt éjjel a ded hajnali 2 helyett, fél 1-kor ébredt, ilyenkor a párom reszortja a ded leszerelése, mert, ha én kelek fel hozzá, a ded megérzi a ciciszagot és onnantól elvesztünk, így viszont a párom vissza tudja altatni a nappaliban. És csak akkor hozza szopizni, ha ténylegesen megéhezett.
Fel is kelt, ki is vitte.
Erre legközelebb már arra ébredtem, h. fél 7-kor hozza szopizni! Képes volt egész éjjel fennmaradni, h. leszerelje a gyereket. Azt mondta, h. nem volt semmi cirkusz némi nyüglődésen kívül, ha tényleg éhes lett volna azt tuti meghallottam volna!
Hát nem voltam maradéktalanul boldog, főleg, mert aznap kocsival ment dolgozni (140 km oda-vissza!) és féltem, h. vezetés közben elalszik!
Tegnap este vendégségben voltunk a sógoroméknál, este fél 9-ig. Gergő egy darabig elvolt az unokatesókkal, de aztán elfáradt és nagyon nyűgös lett. Hazafelé elaludt a hordozóban. Itthon kibontás után egyből lefektettem, nem fürdettünk. Még így is visítás volt az átöltöztetésből!
Az este 10-es szopit simán átaludta én meg nem őrültem meg, h. felébresszem! Megnéztük a meccset, majd lefekvés előtt megszoptattam. Mondtam neki, h. 2-kor találkozunk!
Reggel 6-kor az ébresztő órára keltünk, hosszú idő után először!
Néztem a páromra, h. megint kibekkelte-e a gyerekkel az éjszakai etetést?
Kiderült, h. a ded meg sem nyekkent éjjel és reggel nekünk kellett felkelteni szopizni! Utána simán visszaaludt 9-ig. Ráadásul 9-kor nem a szokásos visításra ébredtem, hanem arra, h. csendben játszik a haverjaival az ágyban!
Nem értem az egészet! LLL-ék szerint az éjszakai szopi a gyermek fizikai és emócionális szükséglete! Vagy mégsem? Nyugodtabbnak és kiegyensúlyozottabbnak tűnik nélküle! (Vagy csak melegfront van?? )

[quote]N írta:agyon meglepődtem, h. mióta nincs éjszakai szopi, a gyerek reggel ahelyett, h. üvöltve ébredne, kedélyesen nézegeti a kezét v. játszik a faliszőnyegével. Mosolygós, tisztába lehet tenni szopi előtt, nem tiltakozik sikítva a késleltetés miatt!
A fektetéses hisztik is javultak! Elég megvárni, h. a vállamon megtalálja a kedvenc hüvelykujját, utána többnyire simán le lehet tenni! Úgy tűnik a Ferber módszer lehetőséget teremtett neki arra, h. rájöjjön, h. az ujja nem az utolsó, hanem az első lépcső az alvás rögös útján! Mostanra a szemdörzsölésen kívül ezzel is jelzi, ha aludni szeretne!

De azért volt nyűg később is bőven, úgy egy éves koráig, amikoris kiüldözött minket a hálószobánkból a nappali kanapéjára, azóta egyedül bitorolja a hálószobát, de legalább alszunk! :twisted: [/quote]

rambóka

Bocs, h. ilyen hosszú lett!

Kedves duplán sorstársaim!

Ezúton szeretném ismételten felhívni mindenkinek a figyelmét a topik címének elolvasására! Ez nem a "Boldog és elégedett kismamák és babák rózsaszín cukormázas topikja"!!!!
Mindannyian megküzdöttünk a kurv@ kölykökért, de ez nem zárja ki annak a lehetőségét, h. az ember időnként ott tartson, h. most helybe kitekeri a nehezenjött elsőszülőttje nyakát. Vagy agyoncsapja az első kéznél lévő súlyos tárggyal.
Az ember nem rossz anya attól, h. időnként elszakad a cérna, csak annak érzi magát, mert körülötte mindenki csak a szépről mesél, mindenkinek édes a gyereke, mindenkinek jól szopizik, mindenkinek van teje. Na persze!
Egy frászt!
Mindőtöknek vannak rettenetes napjai (vannak, akiknek elképzelhetetlenül rettenetesek!), de senki nem meri megírni, mert fél, h. a többiek megbélyegzik, csúnyán néznek rá, stb.
Megdumáltunk mi már itt jópár dolgot magunkról is, kapcsolatainkról is. Pont a gyerekhez való viszonyotokról nem mertek írni?
Miért hagyjátok, h. a többiek abba az illúzióba ringassák magukat, h. csak ők szenvednek?
Mindannyian PCOS-sok vagyunk, ha senki nem kezdte volna itt megírni, h. "Hé! Nekem PCO-m van, szőrösödöm, ragyás vagyok, nem mensizek....", akkor hol tartanánk ma?
Nem fogok senkit néven nevezni soha ez ügyben, de remélem előbb-utóbb minél többen fel meritek majd vállalni, h. bizony vannak bajok, nem olyan cukormáz a gyereknevelés, mint a Kismamában.
Egymásnak segítenénk ezzel, h. senkinek ne kelljen több felesleges könnyet hullatnia otthon "szar anya vagyok, nem is érdemlem meg a gyerekem" felkiáltással!

Igen, néha szar anyák vagyunk, nem tudunk helytállni egyszerűnek tűnő helyzetekben, nem tudjuk mit is kéne tenni, és néha felmerül az emberben a "minek is szültem" kérdése. Néha jó lenne a többgenerációs család, ahol a nagyik v. dédik még tudnák a tuti megoldásokat v. ha nem akkor legalább kivennék a kezünkből az üvöltő dedeket néha, h. "menj lányom sétálj egy kicsit, addig én megnyugtatom!". Sajnos ez nem mindenkinek adatik meg.
De ezért vagyunk itt egymásnak, h. elmondhassuk, ami a szívünket nyomja.
Hogy ba...za meg nem megy , nem tudom megoldani, ha beledöglök akkor sem. Hogy megőrülök az egész napos nyüszítésétől, h. semmi nem jó neki, hogy most kentem fel a falra a tányérját a kajájával együtt, mert ez volt a 4. kaja, amit elétettem és nem kellett ez sem a kis rohadéknak, csak vigyorog és mutogat, h. mást szeretne! Hogy igen, lenyomtam neki egy sallert és most itt bőgünk mind a ketten! Mert szar anya vagyok!
Szégyellem, de ez van!
(El lehet ítélni, de kíváncsi vagyok fél-1 év múlva ti, akik most esetleg elítéltek, hogy lesztek? :twisted: )

rambóka

De a fenti hsz nem jelenti azt, h. mindazok, akiket kisangyal típusú dedel áldott meg a sors, ne írhatnának ide!
Csak kérlek ne ítéljetek el minket, akiknek kicsit nehezebb a sorsa!

rambóka

Rami jó volt az összefoglaló, mindenki hajlamos elfelejteni milyen volt az eleje...még szerencse, mert akkor egykékből állna a világ! :lol: :lol:

domit én is megszenvedtem nagyon, nem szopott, nem aludt, de szerncsére kaptam kárpótlást Johannánál...

a problémákról: rami ez azért egy nyilvános topik...amit apák, férjek, esetleg nagymamák olvasnak...vagy ami még rosszabb anyósok, sógórnők...vagy az egész falu...ebben a témában már nem lehet annyira nyitottan leírni a problémákat sztem, mert itt minden mindennel összefügg, nem-alvás miatti fáradtság miatti házassági gondok, anyós-és nagymama gondok, amik a gyerek születésével jönnek elő...

de ezekről nem lehet nyíltan írni sok esetben, pedig néha jól esne...

és egy negatív vélemény csak vélemény, és nem ítélet!! de akkor már baj van, ha azért mert negatív, vagy valaki másképp gondolja már nem mondhatja el...

De azért nem panaszkodhatsz, voltak már itt házassági bajok, válás (igaz a másik topikban), nem alvás több részről, szopigondok, fogzás, a no szexet már nagyon sokszor kitárgyaltuk :lol: :lol: , szóval szenvedünk és örülünk együtt! :lol:

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Tegnap voltam UH-on Győrben, minden oké!

Ma betöltöm a 8 hetet, és 14,5 mm-es volt tegnap. És hogy dobog a szíve! Olyan jó volt látni.

A hüvelyi UH-tól lehet az, hogy este ahogy feküdtem kicsit éreztem a keményedést? Nagyon féle, ugyanis az első terhességemben az elejétől keményedett, a felétől pedig fenyegető koraszülés miatt végig feküdtem (és végig keményedtem sajnos, nyílt a méhszáj, aztán gyógyszerrel visszatartották)

Ma veszek Magne B 6-ot, aztán majd beveszem, ha esetleg megint érezném.

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Sziasztok!

Rami!

Elolvastam, mert én erről anno lemaradtam. Nem semmi... :(
Nem is tudom mit írjak... én nem hittem eddig sem sosem, hogy a gyereknevelés egy álom, vagy hogy a babák úgy működnek, mint a tankönyvekben.
Azt sem hiszem (vagy legalábbis naivan eddig azt gondoltam) hogy nem lehet ide leírni mindent... vagy legalább priviben megbeszélni. Bár tény, lehet hogy másként gondolnám, ha tudnám hogy valaki olyan olvas itt minket rendszeresen, aki közeli ismerősöm... Lehet hogy akkor óvatosabban fogalmaznék. Na mindegy. :)

Remélem hogy Koriágiék problémája hamar megoldást nyer. Szerintem ők hasonlóval küzdenek mint Ti annak idején... minden "gyerekbarát" megoldás megvolt már és mégsem alszik. Most jönnek a "brutálabb" módszerek. Lehet, hogy nekik is a Feber módszer lesz majd a jó. Remélem, mert aludni kell! Mindenkinek!

Kavicska!

Eltűntél nagyon. Hogy vagytok?! Hogy telnek a napjaitok?

Kincs!

Egyben?! A baba ficereg még?

Csillag!

Gondoltam Rád tegnap, remélem ma már otthon lehetsz a kicsi fiaddal!

Kir!

Örülök hogy jól van anyukád! Annak már kevésbé hogy a gyerkőc beteg... jobbulást neki!

Hajni!

Gratula az autóhoz! :D
A házikóból végül nem lesz semmi? Nem elszomorításból kérdezem, csak érdekel. :wink:

Akartam Neked még írni, hogy előfordul néha olyan hogy a vonalzó megáll, de ahogy nézem, legkésőbb a következő nap rendes időben folytatja tovább. Szóval nem biztos hogy ez miatt naponta érdemes újat csinálni, legyél lusti egy kicsit. :D

Csakegy!

Örülök hogy ott volt a petezsákocskád! :D Húha... már a szívverésig sem kell sokat várni. :lol: Tök jó! :D

Széééép napot!

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

rami :lol: jót szóltál!!! :D vannak nehéz napok :) ajaj....én emlékszem az első pár hónapot imádtam, de már vártam a napok telését :) jól megfogalmaztam..... a sok bizonytalanság, nem alvás, stb.....de elmúlt. jött más. de azért szép az élet :) hihihi.

van egy barátnőm. kb. a "tökéletesen jó gyermeket" nyerte meg!!! 2 hetes kora óta végigalussza az éjszakát, nem sírt, szopizott csak, eszik mostmár ügyesen. szóval élete az, ami a kismama magazinban le van írva. múltkor beteg lett, 2 éjszakát alig aludt. barátnőm közölte, ő visszaadja az ipart, mert nem bírja..........áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá........mondom neki maradjon csendben. másik barátnőm 8 hónapja nem alszik egyben 5 órát......

csakegy, várjuk a híreket jövő héten!!!!!

kati!!!! gratulaaaaaaaaaaaa!!

rejo, köszike!! puszika. randi??

Kép

dimet

látom backát, hogy bent van....mi van veled??

Kép

dimet

Hello!

Megint én...
Nagyon szúr jobb alul a hasam, nem tudok ülni mert nagyon fáj. Állva elég szar dolgozni... :( Most éppen térdelek a monitor előtt. :?

Szerintetek MaCiból ha vennék be többet (3×1 most az adag) az segítene?

Köszi!
Monee

Monee

monee85

sziasztok!

Fúú csajok olyan estét nemkívánok senkinek minta milyet tegnap csinált nekünk Tomi.kb 18:30-tól 22:30-ig ordított,de szó szerint torka szakadtából,naygon picike szünetekkel.Talán a hasa fájt,de cak talán.Már majdnem elkezdtem levakarni a vakolatot kínomban ,hogy nem tudom megnyudtatni a gyerekemet! Most is tiszta nyomott vagyok!Levi beteg lett mára,folyik a szeméből a könny+az orra,köhécsel.Apa itthon maradt végül,mert Tomit ma viszem hallásvizsgálatra(nem kötelező 6 hetesen csak a kórházunk felajánlja minden anyukának.) és nem merészeltem beválallni 2 nyüszis gyereket.Kifacsartnak érzem magam.

Csakegy örülök hogy minden rendben!

Rejo küldhetett a tel.számot :wink:

Kép

Kép
lecso

küldhetett=küldheted :wink:

Kép

Kép
lecso

Lucával mi lehet???

Kép

dimet

Dimet!

A 2008 szeptemberi topikra ír. Jól vannak a Tesóbabával együtt.
Leírt minden ami volt most velük, kukkants be oda ha gondolod...

Monee

Monee

monee85

Dimet, hogy egyen jár az agyunk...én is Lucára gondoltam, el is olvastam a szept topikot...

Hunor 4 hósan: 6830 gramm és 60 cm (2480 gramm és 49 cm-ről)
Vendég

Szió!

Elnézést hogy csak most, de eddig nem voltam netközelben.

2008. március 31én megérkezett hozzánk a gólya. Császármetszéssel világra hoztam a kicsi lányomat. Súlya 1200g. Jelenleg egy tőlem 50 km-re lévő koraszülött osztályon van. Pár napig lélegeztetőre volt szüksége, de apuci anyuci nagy örömére már maga lélekzik, eszik. Tejem van, minden nap visszük majd neki. Én tegnap láttam őt először. Csodaszép, formás, husis kislány. Amint tud szopizni és kikerül az inkubátorból, kapunk egy közös szobát.

Születése rövid története: Terhességem 31. hetéig tökéletesen jól éreztem magam, élveztem a 2 in 1 állapotot. Márc. 30-án vasárnap nem éreztem jól magam, gyenge voltam, szédültem, a fejem fájt, kezem, arcom dagadt. Pihizgettem, de semmi. Mértünk vérnyomást : 160/110. Felhívtuk a doki bácsit és beparancsolt a klinikára. Az események innentől beindultak. Terhességi magas vérnyomás a diagnózis, pre-eklampsia. ( magas vérnyomi + fehérje a vizeletben) Reggel tíztől éjfélig mindent megpróbáltak a vérnyomás levitelére, a fél klinika ott segített. Végül eldőlt, meg kell szakítani a terhességet a baba és a mama érdekében. Gerincbe kaptam a szurit és 0:10 perckor megszületett a kislányom. Gyorsmentő jött hozzá, és már vitték is az ország legjobban felszerelt klinikájára.

Hm....röviden :) ennyi.

Én jól vagyok, bízunk hogy a picurom és szépen növöget majd.

Puszilok mindenkit!

Gina anyuka
Vendég

lafi: :)
írtam emilt.

hunor nagy baba:) de zsuzsi sem volt apró ennyi idősen sem :)

Kép

dimet

Gina!

Jajj... :(:(:(
Gondoltam Rád a napokban, csak azt gondoltam hogy dolgozol és azért nem tudsz jönni.

Megy a drukk lánykádnak és Nektek!
A NLC-n van egy elég jól pörgő korababás topik csak nem tudom a linket, plusz ezt is ajánlom:
http://www.lelkisegitok.blogol.hu/
http://koraszulott.lapozz.hu/

Nem is tudok mit mondani. Sok sok erőt kívánok!

Monee

Monee

monee85

Ginuska, gratulálok a kislányotokhoz és drukkolok nagyon hogy minden rendben legyen és erősödjön gyorsan a pici lány!!! Sok-sok tejcit kívánok Nektek! A nevét azért elárulod?! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Ginuska Drága!!!!!!!!Gratulálok a kislányotokhoz!!!!!Sok egészséget, boldogságot kívánok neki!Örülök, hogy van tejcid!!!!!!!!!!Nyugodj meg, gyorsan megnő!!!!A korababák nagyon erősek!!!!!!!!!!!!!!!!És imádnak enni! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Csillagfény! Most olvasom! :( Nagyon nagyon sajnálom :cry: :cry:
Vendég

Dorina baba:
Kép
Vendég

Gina!
Óriási gratuláció a kislányhoz! :)
Rengeteg drukkot küldök, hogy mihamarabb megerősödjön! :)

Sok boldogságot Nektek! :)
Vendég

Gina: Örülök, hogy jelentkeztél! Gratulálok a picihez!A PCO-s babák nagyon ügyes masszív babák, hamar rendbe fog jönni és hazamehettek:)

(ja... és nézz utána a kenguru módszernek... hátha megengedik nektek! Állítólag csodákat tesz! Sokkal gyorsabban fejlődnek mellette a picibabák!!! - Itt egy cikk amiben írnak róla: http://www.hazipatika.com/articles/A_sz ... 003143011;)
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?