Új privát üzeneted érkezett!

Bettica!!
Már vagy két hete szurkál.....

Viszont a tickered..... Ne hari, de felröhögtem rajta, még nem vettem eddig észre!!!!!

A metformin rendbe rakja, és sosem kell többet iylen ticker!!!!
Vendég

Mona, igazából szívem szerint megkérdezném tőle, hogy jól érzi e magát ilyenkor.....
szerintem ezek a dögök ilyentől élveznek.
szisza30

monácska: Két hete? :( Az nagyon nem jó... Biztosan nem olvastam el figyelmesen a hozzászólásaidat, bocsi :oops:
Te engem kinevetsz? :D Szép mondhatom... Egyébként most csináltam :) Nem volt kedvem dolgozni (most sem), hát elfoglaltam magam mással ;)

Ha vki nem hajlandó a portára leadni a leleteidet, akkor a postára sem fog elmenni vele sorbanállni. Némelyik ember tényleg nagyon bunkó tud lenni, és erre azt mondjáék, hogy hát nincsenek megfizetve. De könyörgöm egy mosoly vagy emberszámba-vétel nem kerül semmibe... Ha meg neki állsz vele vitatkozni, akkor legközelebb mégjobban megszivat, ha tud. Lassan a betegek vannak az orvosokért/nővérekért helyenként és nem fordítva. Én eü-ben dolgoztam annó, és tudom, hogy vannak kivételek, mert találkoztam velük, de én ott is hagytam a kórházi melót, mert azt mondtam, hogy ennyi pénzét nem éri meg nekem ez fajta robot... Viszont amíg ott dolgoztam, addig maximálisan megértettem a betegeket és igyekeztem az ő érdekükben jól, kedvesen tenni a dolgom... Na jó, ezt most hagyjuk, az sem most volt. Nem vagyok egy túl szociális alkat, ezért én meg is mondtam a főnökömnek, hogy nem szeretnék ügyfelekhez menni, mert nincs türelmem hozzájuk.

Ismét off volt, bocsesz.

Kép

Kép
bettica

Szisza kedves, fel a fejjel!
Sajnos az egészségügyben a viszonyok nincsenek egyensúlyban: a betegek mindig ki vannak szolgáltatva a gyógyító személyzetnek. És vannak, akik vissza is élnek ezzel. Sajnos. (Fura, de az orvosok ritkábban, inkább az asszisztencia. De ez általánosítás, úgyhogy: tisztelet a mindenkori kivételnek!)
A mensinek én is örülnék, ha 40 napon belül lenne (vagy 40 héten túúúl). :wink:

Lafi, tök jóóó! :) Lesz kisönyved! :D
Majd mesélj, mik lettek a vizsgálatok eredményei!

Vicky, én is most fogom emelni a metet. Egyelőre csak 3x500 mg-ra, de később nekem is kellene a 2000 mg naponta. Legalább!
Az én dokim sem tud erről, mert ő csak 2x500-at írt fel, azt mondta, ennyi is elég. Én megtaláltam a módját, hogy beszerezzem a dupla adagot. :lol: Tudod, egy PCOS-nak dörzsöltnek kell lennie. :wink:
Szerintem várj a Clostival az első (második) emelt hónapodig legalább.

Csipike, szia! :) Mi újság nőgyógyász-fronton?

Bettica, veled mi újság? (Nem írtál magadról...)

Pussztok,

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Megint kérdésem lenne lányok....

úgy gondolom, hogy ha megyek a Tűű dokihoz, akkor clostyt fogok kapni. Nemcsak gondolom, tudom is.

Viszont nagyon össze vissza a ciklusom, és a mai egészségügyi rendszerben (lásd bűbáj asszisztencia) fogalmam sincs, hogy hogyan tudom majd megoldani a cikluskövetést.
Magánrendelés lenne a megoldás, de csak heti egyszer van a dokinak, és jóval előtte be kell jelentkezni, a kórházban meg össze-vissza van.
Tudom a mensmentis lenne a legegyszerűbb, de nincs már rá pénzem. Tűű doki, Andi...és még cikluskövetés, az már nem megy.
Van ötletetek?
szisza30

Megint kérdésem lenne lányok....

úgy gondolom, hogy ha megyek a Tűű dokihoz, akkor clostyt fogok kapni. Nemcsak gondolom, tudom is.

Viszont nagyon össze vissza a ciklusom, és a mai egészségügyi rendszerben (lásd bűbáj asszisztencia) fogalmam sincs, hogy hogyan tudom majd megoldani a cikluskövetést.
Magánrendelés lenne a megoldás, de csak heti egyszer van a dokinak, és jóval előtte be kell jelentkezni, a kórházban meg össze-vissza van.
Tudom a mensmentis lenne a legegyszerűbb, de nincs már rá pénzem. Tűű doki, Andi...és még cikluskövetés, az már nem megy.
Van ötletetek?
szisza30

Sziasztok lányok!

Már jó régen írtam :oops: Meg vannak a 3.cn-i eredményeim.

FSH: 4,43 U/L
LH: 4,10 U/L
Ösztradiol: 44,0 pg/ml
Progeszteron: 0,30 ng/ml
Prolaktin: 14,28 ng/ml
Dehidro-epiandoszteron: 10,6 umol/L

Mondanátok róla esetleg véleményt?
Előre is köszi!

tyche

Szisza!
Én megoldottam, azt mondtam, hogy fájdalmaim vannak a stimutól, és csináljanak uh-ot az sztk-s rendelésen... Ennyi. Kettő volt csak, de legalább volt.
Vendég

Tyche!!!!
Tényleg régen voltál!! Nem tudom, hogy ezt akarod e hallani, de ezek az eredmények meseien szépek! A progi mintha kicsit alacsonyka lenne, de egyéb tekintetben nagyon szépek! Az FSH/LH arányod tökéletes.
Mi az a Dehidrobigyó??? Azt nem tudom.
Vendég

monácska: talán DHEA-ként ismerős... Ez is hormon, de ne kérdezd mire hat :)

Kép

Kép
bettica

Még ezt találtam róla:

DEHIDROEPIANDROSZTERON

Leírás:A dehidroepiandroszteron (DHEA) a mellékvesék által termelt szteroid, amely nemi hormonokká (ösztrogénekké és androgénekké) alakul át. A DHEA szervezetre gyakorolt hatásai a tesztoszteronéhoz hasonlók. A mexikói jamgyökérből lehet kivonni.

Gyógyhatás:A DHEA-tartalmú táplálék-kiegészítők serkentik az immunrendszer működését. A hangulat, az energiaszint és a közérzet javítására használják. Arra is szokták alkalmazni, hogy javítsák a stressz alatti teljesítményt. További felhasználási mód az éjszakai alvás mélyítése, a koleszterinszint és a test zsírtartalmának csökkentése. Sok atléta állítja, hogy a DHEA növeli az izomtömeget. Arról is szólnak beszámolók, hogy visszafordítja az öregedést, és Alzheimer-kóros betegekben javítja az agyműködést. A DHEA gyógyhatásával kapcsolatos adatok eddig még nem nyertek igazolást.

Lehetséges mellékhatások: Elméletileg a DHEA férfiakban mellnagyobbodást, nőkben pedig szőrösödést idézhet elő, illetve fokozhatja bizonyos prosztata- és emlőrák típusok növekedését, ám ezeket a hatásokat még nem sikerült igazolni. A DHEA gyermekeknek nem adható izomzatuk növelésére, vagy sportteljesítményük fokozására.

Kép

Kép
bettica

Szisza:
pcos.hu-n sem találtál senkit? Ismerősöktől kérdezősködj, hátha. Nekem bejött (kopp, kopp). A legjobb, ha egyik barátnőd amikor megy nőgyógyászhoz kérdezzen rá, hogy van-e pcos-es betege a dokinak, ha azt mondja, hogy több is, akkor az már jó jel lehet. Érdemes lenne akkor elmenni hozzá és feltenni neki a ravasz kérdést... Egyéb ötletem nincs sajna :(

Kép

Kép
bettica

Aha, de a szintet nem tom, mekkorának kellene lennie......
Vendég

Nemrég ébredtem fel. :)

Rambóka!
Utro-t nyomom még + a Norprolac-ot is, de nem tudom meddig kell.

Szisza!
Ne add fel!!! Én sem szerettem mindig elkéretőzni (megmagyarázni, h mi lesz), de a muszály az nagy úr. Szerintem itt sokan vagyunk, akik már kirohangálták magukat, h előrébb legyenek a célhoz. (pl. bizonygatni, h kell az a bizonyos gyógyszer)

Sziaaaaaaaaaa Tyche!
Nagyon régen voltál itt!!

Kép
lara26

Kutakodtam egy kicsit ismét...
Ezt találtam az http://www.infertility.hu/hormontabla.htm-n:
Dehydroepiandrosterone Sulfate (DHEAS) 3. nap 35-430 ug/dl

Tükörvíz: köszi kérdésed, velem semmi extra. Nem csináltak még terheléses vércukrot, mert nem volt 30 napnál nem régebbi éhgyomri vc-m. De levettek egyet tegnap, az eredmény megjött, jónak tűnik, úgyhogy majd hétfőn untakozom egy sort a laborban fél 7-től :D[/url]

Kép

Kép
bettica

Sziasztok !

Mindenkinek köszönöm a drukkot, az üzeneteket ! Zsizsiknek külön hálás vagyok a látogatásért, hát csajok, Eszter, a kislánya fantörpikus fazon :)

No, magamról annyit, hogy a nagy harci helyzet az, hogy nincs semmi előrelépés :(

Hystero és lapar során mindent rendben találtak. A jobb oldal gyönyörűen működik, átjárható. A bal oldali petevezető egy része hiányzott, illetve ma azt mondta a prof, hogy elképzelhető, hogy a 2 évvel ezelőtti méhenkívülinél csak megnyitották, h eltávolítsák belőle a terhességet, de az időközben elsorvadt. Ő a maradék pici részt is kivette, teljesen lezárt volt egyébként.
Ez nem is igen érdekel, mert már legalább 9. hónapja csak a jobb oldalon érett tüszőm és ezt tudtam magamtól is.

Amit még elmondott az nem nőgyógyászati vonatkozású. Sok összenövés volt a bél és hasfal körül, köszönhetően a gyerekkori kétoldali sérvműtétemnek. Ezeket orvosolta.

a PCOS nak megfelelően mindkét oldali petefészkem nagyobb, telistele cisztákkal, úgyhogy megcsinálta a drillingezést is.

Nőgyógyászatilag semmi okot nem talált, amiért nem maradnak meg a terhességek. Külön hangsúlyozta, hogy endometriozis sincsen.

Javasolta, hogy immun-genetikai vonalon menjünk tovább.

Egyáltalán nem örültem az eredménynek, kis túlzással sírógörcsöt kaptam műtét után :oops:
Ez van, majd lesz valahogy, ki kell Krizsa véleményét is kérnem a folytatást illetően, bár azt tudjátok, hogy kb. 2 hónapja már felkerestük a Fülöp dokit immunológia témában.
Nincs mese, itt kell folytatni.

Most megyek, mert pihennem kell.
Puszi
Niki

mniki

Sziasztok!

Zsizsik!
Július 1 vasárnap. Tehát az kilőve. Mert felemás a hétvége (június is, július is! :lol: )
Nekem elvileg és előreláthatólag a 14-15 nem jó. De az első hétvége nagyon jó lenne. :) 7-8 (7 szombat).

Szisza!
Nem is tudom mit mondjak. :(
Nagyon szomorú amit írsz.

Én nem akarok egyetlen betegséget sem összehasonlítani egymással, mert nem helyes.
Viszont úgy gondolom teljesen más helyzetben van az a pár (nő), aki valamilyen nőgyógyászati, vagy andrológiai probléma miatt nem esik teherbe és rendszeresen orvoshoz kell járjon. Mint az az idős beteg, aki havi egyszer felkeresi a háziorvosát a vérnyomás és egyéb gyógyszerei felírása végett, vagy más krónikus beteg: cukorbetegség, izületi problémák, stb., sorolhatnám. Ott a beteg kap egy időpontot, elintézi a vizsgálatokat, szedi a gyógyszert és eli a kevésbé aktiv, ill. nyugdíjas életét.
De a fiatal pároknál más a helyzet.
Eleve a laborértékek havonta más értéket mutatnak, egy UH utánkövetéses ciklusban (függetlenül attól, hogy spontán ciklus, vagy gyógyszeresen PÉ indukált), többször el kell menni orvoshoz. Ha államiba mész. Kiállod a sorodat, egyáltalán nem biztos, hogy rendesek veled, ha magánba mész fizetsz mind a katonatiszt (és a tapasztalataim azt mutatják, hogy a magán nőgyógyászati rendelésen is jelentős csúszások szoktak kialakulni).
Eleve az egész társadalom kismama, kisbaba ellenes, a főnökök, kollegák csak a gondolatától is fújtatnak, hogy esetleg az igahúzó barom kolleganő elmegy szűlni.
És a rengeteg vizsgálat miatt kénytelen vagy kérezkedni, különböző meséket kitalálni. (Presze mindenhol vannak kivételek és tisztelet nekik.)
De nagyon nehéz....
Én már rég feladtam, hogy helybe nőgyógyászhoz járjak. Csak a Kaáli. Bár az utóbbi időben itt is egyre többen vannak. És egyáltalán nem olcsó... Most nem magyarázom meg, hogy miért kell nekem inkább a Kaáli, de higyétek el, nemcsak szakmai meggondolásból.... sok komponensű...
Én nem értem a mai társadalmat.... egyre több a gyermeket akaró pár, akiknek nem jön össze????

Nem tudom, hogy tudjátok e, hogy a magyar társadalomban több kisfiú születik egy évben, mint kislány, mégis a nemek társadalmi megoszlása mindig a nők felé dől (a férfiak átlagéletkorának alacsonyabb volta miatt). De van egy új felmérés, miszerint egyre több lány gyerek születik. És akkor születik sok leány egy társadalomban, ha rohamosan csökken a népesség száma. Én nem olvastam ezt a felmérést, hanem egy kollegám mesélte, aki olvasta és felkeltette a figyelmét.

Én el sem tudom képzelni, hogy milyen az, hogy kitalálom, hogy gyerek kell és lőn. :roll:
Nem véletlen a "gyermekáldás" elnevezés....

Én türelemre senkit sem tudok inteni. (Mert nem prédikálok vizet, ha bort iszom) Csak azt tudom mondani, hogy küzdeni kell. A végsőkig. Minden eszközzel, a babáért.
Mert senki sem teszi meg érted. Sem orvos, sem nővér, se főnök, se szülő, se kollega. Senki!
Csak te magad!
Ha megtalálod a megfelelő orvost-nővért, akkor megvan a szakmai segítség, hogy haladj az általad választott küzdelmes úton. Az ember maga mellé állít néhány sorstársat, akik támaszt tudnak (talán) nyújtani a lelki válságok idején.
És ott a férj, akivel együtt végigcsinálod!
De senki nem tud küzdeni a célodért, csak te magad!

Persze létezik az a mondás, hogy hagyd hogy a dolgok, csak úgy megtörténjenek.....
Ez bizonyos esetekben segít csak... Ilyen pillanatok (időszakok) minden küzdelmes időszakban vannak, mert az ember időnként elfárad és rövid időre "feladja". De aztán újból kezdődik a mese....

És mit értek küzdelmen? Ezt az egész tortúrát, amin mindenki végigmegy.
Orvos keresés, laborok intézése, inzulin, gyógyszerfelíratás, UH utánkövetés, inszemek, lombik, stb.... Ez jelen pillanatban ebben az egészségügyben egy nagy küzdelem...

Éshogy egy picit hazabeszéljek, bár amint látjátok nem szokásom sem támadni sem védeni az egészségügyet, túlságosan látom mindkét oldalról, ahhoz hogy elfogult, vagy elfogulatlan véleményt mondjak...
A kórházaknak és rendelőknek szigorúan meghatározták a pénzügyi kereteiket. Ha az elfogy nincs tovább. a SOTE van az egyik legrosszabb helyzetben. És senki se higgye azt, hogy az igazgatók, vagy az orvosok találják, hogy a dolgok hogyan müködjenek. Egy kényszer helyzet elé vannak állítva és meg kell oldani.
Az eredménye ideges orvosok, nővérek (ez már rég nem a fizetésről szól). Elégedetlen betegek (bár állítólag a betegeknek sokkal jobb ez az új rendszer-legalább is a minisztérium folyamatosan ezzel védekezik minden egyes lépésnél).
És ami a legrosszabb az egészben, hogy orvos-beteg, nővér-beteg szinten csapódik le a feszültség.

Azt hiszem túl sokat gondokodtam gépelés formájában. Még ki tudnám egészíteni néhány gondolattal, de mostmár abbahagyom. :)

A legjobb lenne az egészet el sem küldeni...
Vendég

Kavicskám!

Jól beszélsz kiscsillag......ettől jobban nem is lehetne összefoglalni a helyzetünket/és azoknak a helyzetét akik próbálnának segíteni.
Én örülök, hogy elküldted.....
Hogy őszinte legyek, nekem is eszembe jutott már, hogy elmegyek a káliba......néha ényleg borzasztó, hogy megint..negint...új helyre menni....
És igazad van, nem csak nekünk nehéz, hanem azoknak is akik egy rossz rendszer végrhajtói:orvosok,nővérek

Pusszancs
csipi78

Tyche!

A DHEAS emelkedett szintje arra utalhat, h. az emelkedett tesztoszteronszint nem a petefészek, hanem a mellékvesék túlműködéséből ered. Járj utána! :!:
Normál érték:
2.39-7.3 umol/l
A többi hormonértéked viszont igen jónak tűnik! :D
Kortizolt, ACTH-t néztek valaha?

Szisza!

Itt a szülészeten az intenzíven vannak a leggestapósabb nővérek, ahol az ember leginkább ki van szolgáltatva nekik. :evil: Örültem, amikor kikerültem onnan, és az egész szülésemből az a 1,5 nap a legrosszabb emlék! :(
Hiába, ha a kisember hatalomhoz jut! Mindenhol a portás a király!
(Jut eszembe: Itt Pécsen egy rohadt meredek domb legtetején van a szülészet. Már az NST-kre is bőven elég volt felmászni gyalog nagy pocival, mert a portás nem engedi be az embert autóval. :evil: Mikor érdeklődtem, h. ha jövök szülni, akkor mi lesz, a szülésznőm mondta, h. ha nem akarna beengedni, szóljak neki, majd ő átharapja a torkát! :twisted: )

Mniki!

Kérlek ne add fel!
Lehet, h. pont erre volt szükséged a babához, h. feloldják az összenövéseket és kicsit rendetrakjanak odabenn.
Az immunológiai vonal feltárása is hozhat pozitív fejleményeket!
(Van egy ismerősöm, akiknél a csaj nem esett teherbe,. mert ellenanyagot termelt apa spermiumai ellen, fél év óvszerhasználat után sikerült teherbeesnie!)

Kavics!

Ha pasik lennénk, már rég feladtuk volna a dolgot, az tuti! :twisted: De a nők képesek újból és újból összevakarni magukat a béka feneke alól is!
Csak tényleg szar, h. pont nőkkel kell küzdeni!

Eü-vel kapcsolatban:
Számomra az egész úgy jön le, mint amikor türelmetlen anya próbálja fegyelmezni dacos gyerekét, a minisztérium hoz vmi átgondolatlan rendeletet, a kórház meg csakazértis betart neki!
Eredmény: Anya jól felhúzza magát, a gyerek kap egy nagy fülest, mert már megint engedetlen volt, a végén pedig a játékmackón (úgyismint páciens) csattan az ostor! :evil:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Sziasztok!
*Norka jó a cikk a "Maximában" is és a kép is aranyos rólatok! :lol:
**Niki válaszoltam!:wink:
***Kavicska Te mostmár tuti utálsz engem!?Írtam pü-t,sms-eket......sehol egy válasz! :roll:
****Anyoookám hiányzom,édes vagy!Gyere talizni szombaton!Lafival!
*****Lafika akkor 8körül!

***Csajszikák!Van egy baráti oldal.....lehet regisztrálni rá és ha a telcsiszámoddal regisztrálsz....napi 30sms-t ingyen tudsz küldeni!Ki kér meghívót rá?
Írjatok mail címeket!***
na pusza
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!!!

Remélem sikerül kicsit erőt adnom valakinek... Ha csak 1 embernek is, az is valami! Beigazolódott a 95. napi peteérésem és a 14 nappal későbbi + tesztem!!! Ma voltam dokibácsinál és: 17 mm petezsákocskám van benne kimutatható szívműködésű kicsi pici babával!!!!!!!! Mivel első cn szerint nem tudunk számolni, mondtam neki a hőmérőzést, és mivel UH szerint is akkora a mütyürkém, ezért elcsaltuk a mensit... Ma 6 hetesek vagyunk! Ugye mondanom sem kell, hogy sem a doki sem az asszisztens nem hitt a szemének!!!! :)

Csajok, akárhányadik napon vagytok, nem feladni, okés??? Bármikor bármi megtörténhet!!!!

(Amúgy, amiket szedtem: Maca (Forever-es), E vitamin) Én meg mernék esküdni rá, hogy az FLP-s Macának tényleg jó hatása van a termékenységre (ezáltal a peteérésre! Ha valaki gondolja, fél doboz megmaradt, szívesen átadom valakinek!
Azért biztos ami biztos írt fel a doki bácsi Utrot. Ártani nem árthat!

Puszi Mindenkinek! Nagyon szépen köszönök minden segítséget!!!

Eszméletlen Csajszik vagytok! :lol:

Aztért utána fogok járni a dolognak, hogy miért ilyen hosszúak a ciklusaim! Nem fogom ennyiben hagyni!!!

Legyetek rosszak!

Bocsi kicsit hosszú lettem... :oops:

Kép
Kép
sleepin

........egy kis lila hangulat.....

Rambóka!
Tetszett a hasonlat! :lol: :lol: Szegény maszkó! :roll:

Kandikám drága szívecském!
Nem haragszom én. Jó, hhogy felhívtad a figyelmem az smsre, mert van néhány nem fogadott hívásom is :oops: :oops: Asszem süketülök, vagy mi a szösz... :oops:
Pü-t nem jött át! aranykavicsos yahoo mailom havi egyszer olvasom. :oops: :oops:

Most sürgősen válaszolok! :)

Lányok, olyan puccos körmöket festettem magamnak. Igaz rövidek, de ahogy kinéz.....
Vendég

Sleepin! Nagy-nagy gratula Neked!Ügyi vagy!Vigyázz magatokra! :lol:

Kavicska!Igazad van a yahoo-s címedre is küldtem mail-t! :wink: -de már régebben.....nagyon rendi vagy,hogy erre felhívtad a figyelmemet! :wink:

Bee!Nagyon szép a pocakod.....olyan mutogatni való! :wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Kavicska!Fényképezd le a körmeidet....Nati ma kockás műkörmöt talált Nekem az Auchan-ban,Rám akarta tukmálni! :lol: :shock:
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Niki ne add fel! Tiszta közhelyes leszek, de mostanában nálam nagyon bejött, hogy amikor kiakadunk valamin, ami rossz, később derül ki, hogy egy nagyon jó dolgot készített elő! Írok pü-t! :)

Monácska, amikor elkezdtem szedni a met-et, nekem is 2 héten át szúrkállt!!! És jöttek a pé-k! :)
Azóta már nem tart két hétig.
Lehet, hogy nálad is most kezd beindulni valami!

Sleepen! Úgy örülök! Gratulálok!

Bee, meglepődtem, már ilyen sok hetes vagy? Tisztán emlékszem a pozitív tesztedre, mintha tegnap lett volna!

Puszi

Ja, köszi a képeket!

Kép
mamint

Niki!

Teljesen ugyanaz a műtéti eredményem mint neked. Összenövések a hasfal és méh között (nekem úgy volt), amiket feloldott, illetve egy elhasználódott petevezető amit nem tudott megnyitni és le is zárta (csiptette?). Ez volt a végeredmény. Gyönyörű egyébként minden, azt mondta. Aztán Bogi jött. Te nem hiszed el, hogy ezek a babrálások segítenek?? Nézd meg Larának is segített.

Tessék bízni!!!
Vendég

Mniki: Pihengess, aztán mindent bele. Jól teszitek, hogy kijárjátok az említett lehetőségeket is, hátha ott lesz a megoldás. Sosem lehet tudni...

Monácska: Ügyesen megoldottad azt az uh-t. Nekünk néha különösen trükkösnek kell lennünk ;)

Kavics: Szívemből szóltál. Nem tudom, hogy valaha eljut-e az itthoni egészségügy/politika addig, amikor már tényleg a beteg érdekeit nézik. Ez elkeserítő. Most hallottam fél füllel, hogy milliárdokat!!! dobtak ki az ablakon a pénzünkből olyan kórházak vagy osztályok felújítására, amik most üresen kongnak... :( Ok, a politizálást abbahagyom ;)

Kép

Kép
bettica

sleepin: szívből gratulálok, most már sinen vagy! Tényleg jó látni, hogy sikerülhet. Most gyorsan megnézem, nekem hanyadik napon volt pém.. . Az is 100-on felül volt :shock: Ki lesz a következő babásunk? :D

Hmmm.. 129.cn

Kép

Kép
bettica

Sleepin!

Te vagy az én példaképem, így a 77 napomom... :wink: :wink: :wink: Örülök nektek!!!!

Bettica!
Te meg csatlakozol hozzám....mi majd bebizonyítjuk, hogy 60 nap felett is szép az élet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
csipi78

Csipi: Így van, bár sztem jövő héten meghozzuk a mensimet, mert azért ez így mégsem mehet tovább... Kiderült, hogy a mostani dokim szokott konzultálni a haematológusommal, szóval talán egyszerűbb lesz ez a hormonosdi, mint gondoltam...

Kép

Kép
bettica

Csipike, Bettica, Wicky!

Tavaly ilyenkor én is kemény 100 napos ciklusokat futottam. És jelentem van élet 60 felett. :lol: :lol:

Amit most írok, csak csendben írom, mert Rambóka leharapja a fejem. :?
Szóval nagy gondban vagyok, mert nem bírom rávenni magam a rendszeres tornára és a diétára.
Hájas a hasam és punnyadtak az izmaim. :shock:

Norka!
A MM diétás hölgy remélem egy "veszkós" csizmás, ostoros, pattogó hangú nőszemély. Aki kőkeményen elővesz, hogy mit mennyit, mikor ettél és mennyit tornáztál.
Mert ha nem ilyen akkor eleve halálraítélt az a gondolat, hogy bejelentkezzek hozzá.... :? :oops:
Pedig érzem, hogy szükségem lenne életmód változtatásra.

Az is jó lenne, ha valaki közületek felvállalná azt a szerepet, hogy mindennap rákérdez tornáztam e? :lol: :lol: :lol:
Huhh, lehet soha többet nem olvasnám a babanetet! :lol: :lol:

Cuppp.....
Vendég

aranykavics: Én sem vagyok az a fitness-lady. (Enyhén szólva. :? ) Még a heti röplabdát is abbahagytam, bár azt a kritikák miatt (pl. miért nem vagyok 20 cm-rel magasabb és 20 kilóval kevesebb :( )
Amúgy nekem a diane előtt volt rendszeres ciklusom...igaz, hogy csak 2 havonta 2 hétig. Mióta abbahagytam tavaly januárban, azóta nem akar igazán beindulni. Tavaly volt jan. aug. és nov. De legalább nem költünk túl sokat betétre...Legalábbis a párom ezzel szokott vígasztalni. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Niki, kívánom, h erősödj fel mihamarabb, és nyugodj meg! Látod Norka is azt mondja, mostmár mindennek rendbe kell lennie!

Tükörvíz, én is a hétvégén emelem 3x500mgra. Olvastam, h nálad milyen hatása volt. Nálam is hasonló, az édességet én sem kívánom, de mást sem nagyon :cry: Kíváncsi vagyok meddig tart ez az állapot. Lényeg, h nincsenek azok a hirtelen rosszuléteim. Ha éhes voltam, remegtem és tiszta ideg voltam.

Dimet, holnaptól aztán pihi!!

Rambóka, h Tőled mennyit tanulhatunk!!

Bee, olyan szép pocakod van!!!

Lafi, a te babád is szépen növöget!!!

Kavicska, szépen összefoglaltad. Nem tudom mikor változnak meg a dolgok az EÜ.ben. Az a véleményem, h a magánrendelők járnak most a legjobban. 2-3 hetet kell várni, míg időpontot kapsz a háziorvosnál. Aztán kapsz beutalót és akkor megint várhatsz 3 hetet. Már másfél hónapnál tartasz, és azt sem biztos, h rájönnek mi a bajod. Külföldön 1 emberen csinálnak annyi vizsgálatot mint itt 50 emberen. Ebbe a témába nagyon bele lehet mászni, de nem érdemes...

Kép
apple

Rambóka
Nem néztek, ilyeneket tudtommal, és eddig fogalmam sem volt hogy mik ezek. Viszont most hogy írtad utánna néztem, és őszintén szólva eléggé bet.jtam :shock: :(

tyche

Kavits!

Ha találsz egy ilyen rabszolgahajcsárt, küld el nekem is emilben!
Tudod, h. én sem vagyok fitness-lédi (mindig mondom, h. a sport veszélyes! :twisted: ).
Pillanatnyilag hiper leharcolt vagyok!
Van egy porcleválás, kopás v. mi a szösz a térdemben, ami mostanában randalírozik. Néha alig tudok feljönni a 4.-re! :evil:
A hátamban rendszeresen becsípődik egy ideg v. porckorong-sérvem van (tudod olyan hülye villámlós érzés, amikor felemelem a gyereket).
A derekam meg tiszta rozzant. Ma is alig tudtam feltápászkodni a padlóról miután mászókaként funkcionáltam a ded számára és közben megcsináltam pár felülést, csípőemelést, és karizomerősítést a 8,5 kilós "kézisúlyzóval". :lol:
De sebaj, majd talán lesz kihez fordulnom! :wink: Ugye????? :lol:
(Rambóka az emberorvosi ló!)

rambóka

Tyche!

Nem kell betojni!
A dolog annyit jelent, h. a petefészked valszeg tökéletesen rendben van, csak a mellékveséd müxik egy kicsit túl és az általa termelt androgén hormonok okozzák a PCO-dat.
Cushingos tüneteid vannak?
Lásd itt:
http://hipofizis.hu/cushing.php
http://www.informed.hu/index.nfo?tPath= ... e_id=62827
Kérdezz rá a dokinknál! Ugye te is hozzá jársz (Dr. V. M.)?
Az emlegetett korábbi endokrinológusod a Szilágyi volt?????
Kérj a dokinktól egy endokrin beutalót a Mezősi doktornőhöz (400 ágyas klinika, sztk!), de szerintem magától is tovább fog küldeni.

rambóka

zsizsik te olyan drága vagy, ha eltolod a partyt!!!

júl. 1-én jövünk haza, úgyhogy amit kavics mond, jul 7-8 hétvége lenne jó nekem is, vagy onnantól számolva bármelyik júliusi vagy augusztusi hétvége!!

nincs má erőm többet írni, talán hoolnap, de most nagyon zsufi minden.

Kép

Kép
rejo

Sziasztok, jó reggelt,
Zsizsik, nekem teljesen mindegy melyik hétvége júliusban kiv. a júl vége felé, mert akkor megyünk esküvőbe!!!!!!!!!!!!!!

Kavicskám drága, pedig hidd el, ha egyszer ráveszed magad a tornára, már alig várod a következő alkalmat!!!!
Hidd el, én életemben nem sportoltam, látszik rajtam....de amikor a baba előtt elkezdtem tornázni, hááááát azóta nagggggggggyon hiánycikk.........már várom, hogy terhestornára járjak a 3. hónaptól és a baba születése után ismét tornázzak.
Na a diéta az más tészta.....annemmegy nekem sem......... :twisted:
Vendég

Jó reggelt Csajóczák!

Mnikike, olvastad, mit írt Norka? :wink: Én bízom benne, hogy valami hasonló lesz nálad is... :)
De most csak pihengessél, gyógyulgassál, erősödjél!

Kavicska kedves, annyira jól megfogalmaztad a gondolataid a küzdelmeinkről. :) Nekem, személy szerint újabb erőt adott!
A tornáról: Lafika jól írta, hogy ha egyszer elkezded, hiányozni fog, ha kihagyod. Csak a kezdet a nehéz!
Én javaslom, hogy ne otthon tornázz. Találj valami edzőtermet pl., ahová jó lejárni aerobikra, callanetics-re, spinningre, vagy egyéb mozgásformára. Tudod, ha látod, hogy melletted még vagy 10-15-en ugyanúgy izzadnak, mint te, az ösztönzőleg hat az emberre (rám, legalábbis). :) Meg otthon könnyebben elblicceli az ember. Nálunk olyan rendszer van a fitness-ben, hogy előre be kell írnod magad a köv. hétre a választott órákra. Így a lemondása is körülményesebb (ha pedig nem mondod le, akkor is lehúzzák a bérletből).
És hidd el, bele lehet jönni, csak a kezdet a nehéz! :D

Sleepin, te vagy nekünk az új etalon, így Csakegy (ha jól emlékszem) után! :D Reményt ad a példád! :wink:
Jó, hogy újra írtál nekünk.

Vickyke, az a gondolat már bennem is megfogalmazódott régebben, hogy nekem sem kell ezreket költenem havonta eü-i betétre, tamponra! :lol: Bár inkább költenék, csak lenne normális ciklusom...

Apple, akkor mi együtt haladunk a metformin terén. Én ma veszem be az első déli adagot. Remélem, nem leszek rosszul tőle (hasmenés, hányinger). :)
Neked már volt teljesen metes ciklusod? Ha igen, milyen hosszú volt?

Lafika, a terhestorna jó ötlet! :D Én is szeretnék majd...! :roll:

Hőm a tegnapi esés után megint emelkedett, úgyhogy mensi még mindig sehol... Viszont babához pedig nagyon alacsony és cikk-cakkos a PÉ utáni szakasz, bár az átlaghőm alá csak 1 nap ment. :roll:
Én szívből örülnék egy 40 napnál hamarabbi menstruációnak!

Pussztok,

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Sziasztok!

Andika, nem tudok menni szombaton :cry: 2 hét múlva unokatesóm nősül és még egyikünknek sincs ruhája, nászajándék... Megyünk vásárolni.

Kavicska, ezzel az életmódváltással nálam is komoly gondok vannak... Régen rendszeresen tornáztam itthon, de úgy eltunyultam hogy még :evil:

Sleepin, nagyon-nagyon nagy gratula! :lol: Te vagy a példa, hogy nálunk aztán semmi sem lehetetlen!!!

Lányok, mondjatok véleményt! Fodrászom 3 éve szült, azóta nagyon ritkán menstruál, iszonyú vékony és nem tud hízni, háta tele van pattanással, terhességi diabétesze volt... Nőgyógyásza (nő!!!) annyit mondott neki hogy 2 havonta meg kell hozni a mensijét és kész! Se hormonokat nem nézetett, se meg nem uhuzta... szeretnének kistestvért ők is... Szerintetek is PCOS-gyanús?!

Az én hőm nem változik, szép egyenes a görbém... De jó lenne egy 14 napos luteális fázis, barnázás nélküli mensivel!!!

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok csajok!

Bocsi, hogy csak nagyon ritkán járok errefelé,mert a felújítást intézzük, hamarosan ideiglenesen a gépek is meg lesznek szüntetve,úgyhogy eltűnök egy időre, talán még addig tudok jönni, nemtom...
Meg a picúr dolgait is rendbe kell raknom, mert védőnő is mondta, lehet előbb fogok szülni, a külső méhszáj meg van rövidülve, kaptam gyógyszert,nem tudom mi lesz, remélem nem a felújítás kellős közepén fogok szülni.Bár anyu és párom beköltöztetnek addig mamámhoz, nehogy vmin felhúzzam magam és vihessenek a kórházba....

Bee!
Nagyon csini a pocid, jól fejlett baba lehet odabenn :D

Niki!
Most pihengess, aztán lehet, hogy most, hogy rendbetettek, jöhet a baba...

Sleepin!
Gratula a babához!És ezeken a szereken kívül szedted még a metformint is?Vagy csak a Macát és E-vitamint?

Csajok, engem is jó lenne, ha noszogatna vki torna ügyben :oops:
Mindig elhatározom,hogy majd ma, aztán az a nap is eltelik torna nélkül, én meg már egy bálnához kezdek hasonlítani :oops:
ezoterike

július 7-8 nekem is jó. utána már nemtom :roll: nehogy megszüljek ott nektek a buliba :lol: 8)
a doktori avatásom is július 5-én lesz. nemtom be merjem-e vállalni az utat szegedre....hm......

bocsi, most többre nem futja. páááááááá
dimet

Na sziasztok,

tegnap volt Eszter óvodai évzárója, nem is hiszem el, hogy ennek is vége.... lányok, annyira gyorsan telik az idő, ez közhely, de gyerekkel meglátjátok,még sokkal gyorsabb lesz.... :roll:
Tisztán emlékszem, milyen volt őt szoptatni, milyen illata volt, ahogy rám nézett mikor a hasamra rakták.... mikor rám mosolygott először....mikor az életéért küzdöttek 9 hónaposan a kórházban.... atyaég, annyi minden történt már vele, velünk, amióta velünk van, és egy pillanat volt csupán az egész...
Hétfőn már megyek az iskolai szülői értekezletre, diákigazolványt kell neki csináltatni, és szeptembertől bérletet venni...
Nagyon depis vagyok, el fog rohanni az élet velünk, és nem marad időnk megállni, szemlélődni egy kicsit....csak ez az állandó rohanás, és egyszerűen úgy érzem, nem tudom megállítani a folyamatokat, nem tudok belőle kiszállni, mint a körhintából, ha beindult, nincs kiszállás baleset nélkül....
Na nem kesergek itt nektek.

Úgy látom, hogy a legtöbbünknek - köztük nekünk is - a július első hétvégéje lenne jó a kerti partira, ezért most eredményt hirdetek:

sok szeretettel meghívok mindenkit a kertünkben tartandó egész napos partira 2007.07.07-én, szombaton ! megjelenés kötelező, kerti játszóruha úgyszintén ! gyerek hozható ! minden egyéb részletet emailen, szigorúan privátban pontosítunk, köszi előre is, hogy nem írja senki a fórumba a telószámomat és a címemet ! :lol: egyelőre csak annyit kérek szépen, hogy mindenki jelezze, ha jön, és ha jön, hányan jön.

Az én férjem csak addig lesz otthon, amíg a bográcsos kaja készen nem lesz, utána elzavarjuk szegényt... :wink: áá, nem is, elmegy vadászni, legalább nyugiban lesz. Eszter otthon lesz, ha Rejo Domija is jön.
Kaját mi álljuk, - hogy mi legyen, majd megdumáljuk - sütit, pogit, ilyeneket gondoltam, hogy hozzatok ti... :oops: ha nem gond.

Na, egyelőre ennyi. Várom a jelentkezéseket ! :lol: :lol:
zsizsik

Sziasztok!

Köszönöm szépen Csajok! Örülök, hogy erőt tudok adni, hisz' én is rengeteget kaptam Tőletek!

Ezoterike :)

Nem szedtem egyáltalán Met-et, mert el sem jutottam odáig, hogy kimondták volna a PCOS-t. Csak éhgyomri glükózom és fruktovalamim volt, ami normál értéken belül volt, így nem léptünk tovább... De a baba után mindenképp utánajárok a dolgoknak! Amit tegnap elfelejtettem, hogy Aviváztam is. Szerintem hatásos torna, és ha már nem, tényleg jól esik az embernek ennyi mozgás... 2-3 naponta ki lehet bírni! A Macám még mindig átadó... :)

Anyóka :)

Én is vékony vagyok, és nekem is PCOS (gyanú)m van. Szerintem egyre több a vékyon PCOS. Főleg neki még terhességi diabétesze is volt... Szerintem vizsgáltassa ki magát! (Nagyon kikupálódtam, mi? :lol: )

Mégegyszer köszönök mindent! És mindent bele!!!!!!! Kalalppal a babásodáshoz, a babaváróknak pedig, egészséges, boldog fejlődést!!!

Kép
Kép
sleepin

már=más :oops:
vékyon=vékony :oops:
kalalppal=kalappal

De a nevemet nem tudtam volna elrontani... :lol:

Kép
Kép
sleepin

Rendeltem magamnak ezt a kecskeruta teát, addig amíg nem tudom emelni a metes adagomon. Ivott ilyet valamelyikőtök? Használ valamit?
vicky79
Budapest III. kerület

Ja, a meghíváshoz tartozik még: a Budapesten, a XVIII. kerületben van az objektum, ahol a kerti parti lesz.... :wink: :lol:
zsizsik

Sziasztok!

A segítségetek szeretném kérni.
A dokim megállapította, hogy PCO-s vagyok. Két éve nem szedek fogamzásgátlót, és most azt mondta, hogy ismét kezdjem el, mert akkor azok a kis tüszők el fognak tünni, meg a hormonjaim is visszaállnak.(nagyon sok a tesztoszteronom)

Kérdezte, hogy melyik gyógyszert szeretném szedni: graciált vagy a diane 35 -öt.
Segítsetek , szerintetek melyik a jobb?
Hízni nem igazán szeretnék.

Előre is köszi
Ildi
ildike25

Szia!
Semelyiket!
A PCOS-t a fogigátló csak elfedi, meg nem gyógyítja, főleg ha gyereket szeretnétek............
www.pcos.hu
Légyszives olvasgasd egy kicsit, és ha van még kérdésed, akkor gyere csak vissza!
Nem ajánlom a gyógyszert, rontja az alapbetegséget, ami az inzulin rezisztenicia.
Merthogy a PCOS nem nőgyógyászati probléma, hanem endokrinológiai megbetegedés, és mint ilyen endodoki tudja igazán rendesen kezelni!
Vendég

Szia!
Semelyiket!
A PCOS-t a fogigátló csak elfedi, meg nem gyógyítja, főleg ha gyereket szeretnétek............
www.pcos.hu
Légyszives olvasgasd egy kicsit, és ha van még kérdésed, akkor gyere csak vissza!
Nem ajánlom a gyógyszert, rontja az alapbetegséget, ami az inzulin rezisztenicia.
Merthogy a PCOS nem nőgyógyászati probléma, hanem endokrinológiai megbetegedés, és mint ilyen endodoki tudja igazán rendesen kezelni!
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?