Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Buba: örülök, hogy lett eredmény :)

Ági: gondolom a diéta nem egyszerű, de legalább nem kell még dietetikushoz is menni és amúgy is minden oké!

kis.csillag: ez aztán a frizura! nagyon édes :)
én is úgy tudom, hogy ahány gramm, annyi mili

Dolli: jól gondolom, hogy az is csak egy multi? dolgozók nem számítanak :?
Lili balettozó királylány lesz, Ő állította össze a szerelését, csak egy hercegnős fejdíszt és varázspálcát kapott hozzá :), majd holnap meglátjuk
Neked már tényleg látszik a vége, néha én is sietteném az időt, mert mindig parázok valamin :roll:
Réka méretei tökéletesek, talán ez is segít a normál szüléshez, hajrá!!

Plömi: szerintem tök normális egy kis rosszkedv, a tél is "kedvez" ennek, meg hát az első hetek nem könnyűek, az ember tele van kétségekkel, hogy jól csinálja-e stb...
nálam is így volt, ráadásul költözködés kellős közepén voltunk, mikor Lili újszülött volt, de fel a fejjel lesz jobb is :)
a jövő hétre már egész elfogadható hőket jeleznek

Kriszta: oké! :D
nálunk is holnap lesz, már a muffint is megsütöttem
mi lányosban nyomjuk, balettozó királylány, saját tervezésben :), a szép ruhához mindenképpen kell a balett cipő
a fiúknál persze ez a természetes, nagyobb gond lenne, ha Máté mondjuk menyasszony szeretne lenni :D
Nálatok be szoktak menni a szülők? nálunk igen, táncház is lesz, meg versenyek, szörpivó, porcukornyaló ...
Lili, már tök be van sózva, péntek óta számolja a napokat

további szép napsütéses vasárnapot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Leírtam a történetem: 3 oldal lett. Megpróbálom lerövidíteni, bár asszem így kerek. De olyn sok rossz van benne! :cry:

Az az igazság, hogy a rosszat szeretném elfelejteni. Ma voltam sebkezelésen a kórházban (azt a parát, hogy otthon kell hagyni a Babámat a nénikéjére! :wink: ), és jó volt, hogy már csak ez van, és a nővér kérdésére azt válaszolhattam, hogy szoptatok.

Máté olyan okos és ügyes: minden alkalommal elfogadja a cicit, és jobban tetszik neki, mint a cumis tápszer. Pedig előtte 6 napig csak cumit kapott! Csak én csinálhatok valamit rosszul: néha fáj, ahogy szopizik. Nem tudom, mitől függ, hogy fáj-e: megpróbálom "előírásszerűen" tartani a fejecskéjét, kipróbáltunk több testhelyzetet (fekve, ülve szoptatós párnával és anélkül), de mindig más az eredmény. Megpróbáltam 3 és 2 óránként, ez sem hozta ki a ülönbséget. Próbálkozunk. Elméletben olyan jó vagyok! Csak át tudjuk tenni a gyakorlatba! :wink:

Mondjuk az is baj lehet, hogy nem nagyon sok a tejem, hisz 6 napig "csak" fejtem, és ettől csökkent. És biztos kell idő, hogy gyarapodjon a tej. És az én okos, ügyes kisffiam értékeli, hogy vigyáztam neki a tejemre!

Szépségverseny: néha nézegetem a kisfiam, és arra gondolok, hogy nem csak nekem a legszebb (mint minden anyának a sajátja), hanem eszembe jut, ahogy mindenki rácsodálkozott a kórházban -szerintem díjnyertes baba! :D

A már babázókat kérdezem: Ti is fáradtak vagytok?
Én minden percét élvezem a babázásnak, de néha úgy elaludnék ültömben. Meg szoptatás alatt, főleg, ha Máté is bealszik!
Hiába vagyok 1 héttel előbbre, hisz többet "pihenhettem" a kórházban, hiába van segítségem napközben (Apa dolgozik, de jönnek a tantik), alig ülök le.
És mintha izomláz lenne a hasamban, ami engem a császárseb miatt kicsit aggaszt. A dokim azt mondta ma, nem baj, hogy izomlázam van, mégis azt gondolom, kicsit sokat hajolgatok, emelek, mzgok, és keveset pihenek. És nekem nincs is nagyobb gyerekem, akit el kellene látni!

És most Máté kisherceg magához rendel...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Boldog Tigris évét mindenkinek!
Ezegy nagyon jó év kell legyen!

Üdv. B.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!
Most csak gyorsan benéztem, de majd később olvasom vissza a hozzászólásokat.
Hoztam én is képet Dorináról.
az egyiken éppen ébredés előtt nyújtózkodik, a másikon meg fityiszt mutat:)
Kép
Kép

Kép

Kép
buba*

először is köszi mindenkinek a bíztatást. már sokkal jobb a kedvem. :) tegnap nagyot sétáltunk, pont két etetés közöttre időzítettünk, így ki tudtuk számolni, hogy mennyi időnk van.

kis.csillag: úúú, sajnálom, lehet jobb lesz, ha kiírod magadból. a szoptatás (hiába van rengeteg tejem) nekem is fáj, főleg, amikor elkezdi. utána már okés, de van, hogy ha nem megfelelő a szög, akkor végig érzem, hogy dolgozik. én szoptatós párnára teszem, de amelyik felén van, még megemelem alatta a lábam, sőt, van hogy még alá is teszek valamit.
fáradtság: én olyan fáradt vagyok néha, hogy bealszom, amikor szopik. :) bár ez főleg éjszaka van ugye. és olyan is volt, hogy négykézláb aludtam el, mert úgy hajoltam oda a kiságyához (arról az ágyról, ahol most alszom), hogy simogassam, mert épp hasfájós volt, és abban a pozitúrában aludtam be. arra ébredtem, hogy nem érzem a lábam. olyan is volt, hogy magamra tettem, hogy el tudjon aludni, ehelyett mindketten jól bealudtunk, x óra múlva keltem fel. :) még az elején, amikor fektetve szoptattam néhányszor, úgy is bealudtam néha.

buba: nagyon cuki Dorina, mindig is imádtam a hajas babákat. annyira édesek azzal a borzas fejükkel, hogy na.
plömi

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. A barátnőm sztkba járt az orvosához, aki miatt ide ment szülni, vagyis csak fog szülni máj.12-én. De kb.1hónapja beszélt volna a dokival az anyagiakról. Erre doki közölte vele, hogy elkésett. Volt bent a kórházban mert szülésznőt pedig mindenképp szeretne, de nem tudja kit, ott azt mondták ajánljon neki az orvosa, dehát az meg nem ajánl, mert, hogy ő nem az orvosa. Első babája és eléggé kétségbe van esve, hogy majd kit hív a nagy napon, ki segít majd neki a kórházban...stb.stb. Orvost is váltana, ha van esetleg olyan aki elvállalná, a héten 29.hetes lesz. De szülésznőt mindenképp szeretném kérni ha tudtok akkor legyetek kedvesek neveket mondani, akár priviben is. Illetve még egy kérdés, hogy állítólag valami átépítés van a kórházban ezáltal nincs babamama szoba (szertett volna ilyenbe menni) tehát erre most tényleg nincs semmilyen megoldás?
Előre is köszönöm a segítségetetket.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke

kis.csillag: Én annyra fáradt vagyok, amilyen már nagyon régen nem voltam. Pedig mi ketten is vagyunk, mert a férjem is itthon van még ezen a héten, de Szani mindkettőnket csontra leszív. Most az éjszaka pl. 11-től hajnali 4-ig nem tudtunk aludni, mert folyamatosan bömbölt, pedig emlékszel, hogy a kórházban szinte a szavát sem lehetett hallani. Kipróbáltunk mindenfélét, etettük, először ciciből, aztán amikor az kifogyott, akkor tápszerrel, büfiztettük, pelust cseréltünk, de ő csak bömbölt rendületlenül. Ráadásul én is ma voltam délelőtt a kórházban varratszedésen, alig bírtam reggel felkelni.
Szoptatás nekem is fáj, bár most már igazából csak az első néhány, amikor ráharap és megszívja, de olyankor csillagokat látok. A múlt héten állatira ki is voltak sebesedve a bimbóim, nem győztem kenegetni, de úgy tűnik lassan csak helyre jönnek. Megnéztem az LLL.hu-t, amit javasoltál, tényleg adnak jó tanácsokat is, de van néhány, amivel nem tudok egyenlőre mit kezdeni. Ilyen pl. hogy szoptassak gyakrabban. Oké, de ha a szoptatás végén még mindig bömböl, mert nem volt neki elég, akkor hogy szoptassam gyakrabban? Legalább addig kibírná, amíg némi tej újratermelődik. Ilyenkor kénytelen vagyok neki tápszert is adni. Ráadásul evés közben mindig nagyon gyorsan elalszik, utána meg bökdösni kell, hogy szívjon. Elég fárasztó. :( Most reménykedem, hogy egy hét alatt csak kialakul valami normális napirend. Most egyenlőre próbálkozunk.

nszoke: Igen, én úgy tudom, hogy ha valaki orvost választ, akkor azt nem árt a 20. hétig felkérni, mert utána nem biztos, hogy elvállal. Szülésznő ügyben sajna én nem tudok segíteni.

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Ez tegnapelőtt készült:

Kép

:D

Kép
ahsoka

nszoke: Irént NE!!!!!
Nekem ő nem segített, ő nem vett komolyan és brutális volt - ő volt a beosztott szülésznőm.

Hogy kit, abban segíteni nem tudok, de a Krisztina nevű kedves volt, és többet törődött velem a szülés alatt is, mint a kirendelt Irén, és később is ( a szülés utáni műtétem előtt) ő magyarázta el, mi fog velem történni. De hogy a sülőszobán amúgy milyen, azt nem tudom.

Életem nagy élménye volt, ahogy Járányi doktornő szülést vezetett, amikor én még vajúdtam. Őt kérd meg esetleg orvosnak: ötvenes, nagyon halk szavú, kellemes ember.

Ahsoka: Szani egyre szebb. Most esett le, hogy el sem köszöntem tőle, amikor mentetek - mentségemre szolgáljon, hogy be voltam aludva. Bár nem mertem volna megpuszilni, de Te adj neki egyet a nevemben, kérlek!
Fáradtság. Én ma napközben aludhattam egyet, sőt kettőt: ma Apa ittkon van, és bár most ő alszik, napközben dajkálta a kisfiát. Énekelt neki :D Annyira helyesek! Én meg aludtam...
Éjjel mi sikeresek voltunk, de kíváncsi leszek a mai éjszakára. Baba hajnalban megébredt, megszoptattam, és elaludt. Kb. 20 perc múlva repetát kért. Én nem bírtam felkelni, de a párom odatette mellém. Repeta után még kevesebb erőm volt felkelni, úgyhogy elindultunk a lejtőn, és köztünk aludt Máté. Viszont így aludt reggelig!

Nekem is azt mondják, szoptassam gyakrabban. De mit adhatnék, ha még nem elég a tejem?!!!! Persze cicin rögtön megnyugszik, de akkor én is felsebeesednék, aminek semmi értelme.

Tudja valaki, miért hívják a cumit "nyugató" cuminak? Máté bedühödik rajta, hogy nem jön belőle semmi, és kiköpi :lol: Semmi értelme...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

A szopizással nálunk is vannak problémák.
Nekem nem fáj, mert annyira ügyesen szopizik, olyan kis porszívókája van neki, mégsem tud csak 10-20ml-t leszívni fél óra alatt. Persze utána még fél óra fejés, közben ő éhes, büfiztetés és mire végzünk, addigra jön a következő etetés.
Szóval mi leálltunk a ciciről, mert csak szenvedett szegénykém, így mindig lefejem és odaadom neki cumisüvegből.
7-szer eszik egy nap alkalmanként 70ml-t, de sajnos ebből 1 max. 2 alkalommal ki kell pótolni tápszerrel, mert nem elég a tejem.
És ez ahogy telnek a hetek még annyira sem lesz elég neki, mert az ő igénye is megnő, többet kér majd enni.
Nem tudom mit tegyek.
Pihenek, iszom a folyadékot, eszem a rántott leveseket, eszem a homeós bogyókat....nem tudom mit csinálok rosszul.

A ti babátok nem nyugtalan ma a melegfrontra? Dorina nem hajlandó aludni. Pedig nagyon fáradt.

Kép

Kép
buba*

ahsoka nagyon édes a kis Szanika :)
Látom nektek is bevált a kis kesztyű. Mikor vágtok körmöt?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Köszönöm szépen a gyors és segítő válaszokat. Privátba is, emailbe is és itt is. Sok jót mondtatok, amivel sokat segítettetek is, holnap találkozom a bnőmmel, s mondom neki az újdonságokat, hátha sikerül még neki vmi jó megoldást találnia.

Köszönök mindent, jót babázást, babavárást itt minden Uzsokisnak, fórumozónak.

Szép napot!

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke

buba! a fejéssel tényleg vigyázni kell, mert az nem szaporítja a tejet - legalábis nekem ezt mondták. Én ezért mindig megpróbálom megszoptatni. Már volt olyan, hogy elég volt neki! :)

Nálunk az a baj, hogy nincs elég tejem. Baba olyan szorgalmas! Viszont a mellretételnél nem mindig találom el a pozíciót sem. Olyankor a szájában a cicimmel ordít és idegesen rángatja a feét. Talán még van esélyünk!

A dokim ma sebkezelésen megint antibiotikummal riogatott (a császáros sebem még mindig nem gyógyult meg :cry: ). Csütörtökön újra kenetet vesz belőle (végre!), és megnézzük, van-e olyan gyógyszer, amire a baci is reagál és szedhetem is a gyógyszerérzékenységem mellett. Szorítsatok!

Holnap nehéz nap jön. Keresztanyám jött volna, de értekezletet nyomtak be a programjába, így nem tud szabira menni. A nővérem hoz ebédet, de ketten leszünk Babával.
A legfárasztóbb ebben a kifőzés. Nektek van mikrós sterilizálótok vagy kifőztk? Én vettem egy mikrósat: az nem fért be a mikróba, mert magas volt. Barátnőm elvitte becserélni: az Aventes jó magasságú volt, de túl széles. Mekkora mikró kell ezekhez? :? :?
Én egész nap kifőzök: egyszerre max 3 cumisüveg fér a lábosomba, a mellszívót is ki kell főzni néha, hátha lejön fejéssel annyi, hogy belerakjam a tápszerébe...

Az éjjeli tápszer meg! Cicizés, majd ordítás, amg visszahül a víz...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Nagyon édesek a csöppségek! :)

Bea: remélem, h mielőbb gyógyulsz! A szüléstörténetedet leírod v beszúrod vmikor, még ha hosszú is? :wink: Vagy csak én maradtam le róla esetleg? :oops:
Szóval akkor nem nagyon érdemes sterilizálót venni átlag méretű mikróhoz, nem is gondoltam... mondjuk nekünk megteszi az edény plusz citromsav, mint régen.
Sok sikert a szopizással!!!!
A cumit egyébként az én Mátém se szerette egészen 7 hós koráig, na onnantól aztán egészen 3 éves koráig nem lehetett leimádkozni róla... :shock:

Andi: sztem ne idegeskedj, jó úton haladtok! Lehet, hogy idővel még jobban beindul a tej, ha meg véletlenül mégsem elég, akkor sincs tragédia, te mindent megtettél! És tápszerrel is szép egészséges babád lesz, hidd el!

Orsi: nagyon cuki a nyelvöltögetős kép! :) Hogy haladtok, alakulgat a szopizásotok?

Erika, hogy sikerült a farsang?
Mi lemaradtunk róla, mert előző este M-nak elkezdett fájni a füle, úgyhogy most ithhon van velem betegen. Vmi vírus, láz, fülfájás, hasi görcsök, ebből mára már csak hőemelkedés van, de remélem, nem sokáig. Én is jó taknyos vagyok, unom már a telet!

Jók legyetek és írjatok!

Kriszta

Hát igen, az ember nem is gondolja, hogy milyen nehéz lehet ez és igazán szerencsés az, aki simán tud szoptatni, pótlás v bármi probléma nélkül...Drukkolok mindannyiótoknak!

Kép

Kép
tkrisz

buba: a körömvágással azt hiszem megvárom a védőnőt, úgyis csütörtökön vagy pénteken jön. A kórházban amúgy is letöredezett az összes hegyes körmöcskéje. A kesztyű inkább itthon azért van rajta, mert nálunk nincs annyira meleg, aztán nehogy a kezéről fázzon meg. A tarkójánál szoktam nézegetni, ott mindig jó meleg, úgyhogy nem hiszem hogy fázna.

kis.csillag: én lemondtam az állandó kifőzésről. Anyum is azt mondta hogy fölösleges, elég egy héten egyszer vagy kétszer, amúgy meg kimossuk rendesen, jól kiüblítjük minnél melegebb vízben, aztán hagyjuk megszáradni. Eddig úgy tűnik beválik.

Szorítok neked, hogy minden okés legyen a kenettel, és ne kelljen megint gyógyszerezni.

tej: hát, nem tudom, én már szombat óta egy füzetben vezetem az etetéseket, és úgy vettem észre, hogy egyre kevesebb tápszer kell, de az a fura, hogy reggel jobban meg tudja magát szívni, délutánra meg mintha kiürülnék, olyankor kell pótolni. Tegnap az esti 11 rás etetésnél, meg nagyon rosszul tarthattam, mert annyira fájt, amikor szívta, hogy még a könnyem is kicsordult. :cry:
Tegnap sikerült nap közben elég sokat aludnom, és több tejem is volt. Lassacskán csak beállunk.

Kép
ahsoka

buba: Dorina haja sem semmi :D

Mi ma éjjel egész szépen megldottuk a szopizást: nem tudom, mennyit ehetett, mert akkor mérn már végképp nincs erőnk, de este is bealudt úgy 11 körül, majd 3kor ébredt, és újra bealudt, és ez kitartott 7-ig. Ez nagyon tetszene! :lol:
Igaz, utána 9kor jelentkezett, de a mérleg szerint 40-et evett, ami szintén jól hangzik. Utána mst bírta a tápszert, de ey jó részét visszabukta. Egyetlen vágya, hogy karban legyen. :x A ti babátokban is van ágyérzékelő? Hol kell kikapcsolni? :wink:
És most vajon miért ordít?...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Csoda? Na, persze nem az: cicin megnyugszik :)
Csak ez egy kicsit fárasztó megolás, mert csak cumizik rajta... De annyira édes!

Kifőzés: neke azt mondták, 2 hónapig ki kell főzni. Ha lenne mosogatógépem, biztos azt használnám inkább magas hőfokon, de így inkább betartom. Csak egy nagyobb edény kellene, amibe több minden belefér egyszerre. Volt már olyan, hogy elforrt a víz a holmiról, mert közben enni kért Ubulka :lol:

még mindig szoptatás: a mérleg szerint mi minusz 20at is tudunk enni :o
Viszont még mindig bedühödik néha az elején, amikor szájában a cicimmel ordít. Na ilyenkor lenne jó tudni, hoy türelmen kívül van-e mg valami, amit tehetek...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Nagyon édes minden fórumos bébi! :)

Én ismét megjártam a kórházat. Vasárnap eset fél 5-től 10 perces fájásokat mértem, 11-től ez 5 percesre csökkent. Pihenés, kétszeri zuhanyzás hatására sem múltak a fájdalmaim, így hajnal 1-kor úgy döntöttünk a férjemmel, hogy itt az ideje, hogy bemenjünk a kórházba. Nos, ott megállapították, hogy egyáltalán nem tágul a méhszájam, és a ctg is elég alacsony erősségű fájásokat mutatott. Reggel 6-ra szépen el is múlt minden fájásom.
Én még ilyet nem hallottam, hogy hosszú órák után egyszer csak leállnak a fájások. A szülésznők próbáltak nyugtatni, hogy ilyen előfordul, és jól tettem, hogy bejöttem, mert 5 perces fájásoknál akár már a szülés is beindulhatott volna.
Szörnyű éjszakánk volt. Közben hallottam egy szülést is, ami teljesen beparáztatott...
Úgy döntöttem, hogy egy hétig kórházat sem akarok látni. Remélem a kislányunk is tiszteletben tartja ezt az elvárásomat.

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Ahsoka és Kis.csillag!

Gratulálok Nektek a babákhoz,nagyon gyönyörűek! :)

Voltam múlt héten kismama jógán,és ott azt mondta a szülésznő,hogy át fogják adni március végén az új részt.Állítólag a szobák készen vannak teljesen.

Én hétfőn voltam a kórházban és amit láttam az mondjuk nem nyugtatott meg,de lehet,hogy rossz helyen néztem.Minden esetre bízom benne,hogy kész lesz!

Minden szopiztatós kismaminak kitartást és sok tejcit kívánok!

Dorka
hodo

Sziasztok!

kis.csillag: szerintem a történeted akár priviben is elküldheted, de biztos mindenki kíváncsi rá, ha hosszú is :wink:
remélem azért egyre jobban vagy és gyógyulsz!
nagyon áté Kép rzem, amit a szoptatással kapcsolatban írsz, én 3 hétig kínlódtam, majd mikor egy etetésnél a szopi után (nem jött semmi) bezabált a tápból, majd azzal a lendülettel jött is vissza az egész, na akkor azt mondtam, hogy ennyi :roll: , ettől még kialakul a jó anya-gyerek kapcsolat
szerintem ezek a mérlegek elég vackok, csak az anyukák paráztatására jók :( , főleg a digitálisról hallom, hogy ,megbízhatatlan

Buba, Orsi: nagyon édesek a kislányok!

Ildikó: hááát, nem irigyellek, nem lehet túl jó érzés, hogy az ember már rákészül, aztán semmi
reméljük a következő már "igazi" lesz, nem vaklárma :)

Kriszta: jaj, de sajnálom Mátét és jobbulást Nektek
nálunk jól sikerült, de aztán tegnap már Lili sem ment, köhög, meg náthás, inkább itthon tartottam, ne legyen még betegebb

tegnap voltam a 29. heti uh-n, minden rendben, Bálint majdnem másfél kiló, méhszáj is okés :)

kérdeztem a doktornőt, azt mondta, hogy március végén költöznek, de nem a másodikon lesz a szülészet, hanem az elsőn, az egész folyosón körben lesz a szülészet, nőgyógyászat. Átköltöznek arra az oldalra, ami most le van zárva, állítólag már a lámpákat szerelik, aztán már a berendezés jön.
Lesz négy szülőszoba, 2 vajúdó, 2 és 4 ágyas, tágas szobák, külön fürdővel. aztán azt a rész újítják fel, ami most a gyermekágyas rész, az valóban csak nov. körül készül el.
remélem így is lesz!

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

na a kép beszúrás jó bénán sikerült :oops:

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Kicsit hosszú a történetem, bocs.
Igazából csak a jóra akrotk emlékezni belőle, és ehhez talán hozzájárul, ha kiírom, kimesélem magamból.

Én este 11-kor kezdtem fájni: séta, lépcső, melegvíz. 20 percenként 3x, majd 10 percesek néhányszor. Hajnali egytől 5 perces, még nekem is gyöngének tűnő fájások. A párom minden alkalommal megkérdezte, kiálljon-e az autóval
Mivel én messziről megyek, nekem azt mondták, ötperceseknél induljak. Hát, háromkor elindultunk, bár még mindig nem voltam biztos benne, hogy ez az, aminek lennie kell. Vittem elemózsiát is, hátha csak befektetnek osztályra, esetleg elmúlnak, mire beérünk, de ott éreztem már biztonságban magunkat.
Nem küldtek el.

Vajúdó viszont nincs, így a szülőszobán ültem egy székben, később az előkészítő előtt egy labdán.

A dokim volt az ügyeletes éjjel - akkor ezt jó jelnek véltem, hisz ő vizsgált meg, nem idegen orvos. Utólag... Fáradtan jött vissza reggeli után...

Brutál szülésznő először nagyon kedves volt: homeos bogyókat és méhszájlazítót kaptam, mert nem tágultam (a fájásaim délben is 5 percesek és gyöngék voltak, amit a zárójelentésben úgy írtak le, hogy rendszertelen fájásokkal jelentkeztem...). A dokim telefonon megkérte a szülésznőt, hogy vizsgáljon meg: úgy vágta belém a két ujját, hogy felordítottam volna, ha nem vagyok tekintettel a másik két szülő nőre. Így "csak" nyögtem, és kértem, hogy NE tágítson az ujjai forgatásával. Brutális volt. De bíztatott, hogy végre tágultam, szépen haladok. Később kiderült, hogy a doki szerint kevésbé vagyok nyitva, mint brutális szerint.
Felszabadult egy szülőágy, közben a párom is visszaért, így én a labdán ültem az ágy mellett, azon támaszkodva, a párom a hátam mögött egy hokkedlin, a fejét a hátamon támasztva, és órákon át masszírozta a derekam. Soha nem felejtem el a srácnak, hogy ottmaradt velem!

Az oxitocin hatására erősödtek és sűrűsödtek a fájások, burkot is repesztettek, hogy attól is haladunk majd. Haladtunk... és elkezdtem vérezni. Először nem vettek komolyan, azt mondták, ez rendben van - később megtudtam, amit ott elhittem, hogy ez tényleg normális lehet -, DE ÉN NAGON VÉREZTEM! A másik szülésznő nézett alám a labdán, a sajátom (akire bíztak, nem fogadott) és az orvosom nem. Úgy dobtak fel a szülőágyra, a párom kezébe nyomták az oxigénes csövet, én beremegtem, ahogy állították le a fájásokat. A babám szívhangja csinált egy mélyrepülést, ráadásul foglalt volt a császáros műtő...
Kikapták belőlem Mátét (császárnál meg kell mondani előre a nevét, sőt: hiába tudod, hogy fiad lesz, lánynevet is kérnek - mókás), Apa elmehetett nézni a rendberakását, majd odahozták: rögtön a kis sapkáját levették, és mutatták a nagy göndör haját.

Az őrzőben éjjel ébresztettek, lezuhanyoztak (vagy én csináltam volna?;-)), majd átvittek a szobámba, ahol rögtön bealudtam.
Nekem senki nem mondta, hogy innom kéne... Reggel azzal kezdték, voltam-e pisilni. Hát hogy a fenében lettem volna, amikor amúgy is katéter volt bennem, amit reggel húztak ki?!!!

Az első nap a „császárnőknek” csak fél órákra hozzák oda a babájukat. Második nap megkaptam Mátét, de sokszor leadtam: fájt felülni, olyan volt, mintha ülnének a mellkasomon, amit reggel (és minden reggel és este) elmondtam a kisviziten. Senkit nem érdekelt, hogy nekem fáj, meg nem kapok levegőt... Mondjuk, jól álcáztam: kaptunk fájdalomcsillapítót és nagyon jól néztem ki! De mindig elmondtam.
Ahogy azt is, hogy váladékol a sebem. Erre is azt mondták, hogy nem baj, köttessem át. És ezt a választott, állítólag szuper és biztosan drága orvosom... Csak megnyomogatta a hasam, de szerdától péntek hajnalig nem vette észre, hogy nem rendeződtek vissza a beleim, hogy begyulladt a sebem, és komolyan beszélek, amikor azt mondom, hogy baj van, mert NAGYON FÁJ és NAGYON VÁLADÉKOL.

A cicizéssel (bocs, de mindenki így beszélt róla) is problémák voltak.
Elvileg az első nap meg kellett volna mutassák, hogyan kell ellátni a babám: pelenkázás, köldökápolás, mellre tevés. Csütörtökön jöttek...

Szerda este sikeresek voltunk, Máté aludt egyet az esti szoptatás után. Pénteken már sziklakemény mellekkel mentem újra a csecsemősökhöz, hogy jöjjenek már segíteni: így nem tudok szoptatni, mert egyrészt valamit valszeg rosszul csinálok, másrészt masszírozzák ki a mellem, mert én nem tudom, hogyan kell. És ekkor megtörtént a csoda.

Én péntek hajnalban úgy adtam le Mátét a csecsemősöknek, hogy az ajtó becsukódása után összeomlottam. Remegve alig értem vissza az ágyamba, ahol betakaróztam (az amúgy 40 fokos szobában), és aludtam hatig. Akkor megébredtem, átmentem a nővérekhez, és lehetett valami az arcomon, amiért végre komolyan vettek. Lázmérés, közben a babámat kitolták, mert nem mentem érte. Szóltak az orvosomnak, aki laborokat rendelt, végre megnézte a sebem (jé!, kifakadt), közben visszatoltam a kisfiam, azzal, hogy nem tudom ellátni, mert vizsgálnak.
Pisilni sem volt időm elmenni, az Erzsi nevű csecsemős nővér már ott is volt segíteni (neki kb. 20 perc kellett ahhoz, amihez a többinek 3 nap). Pisilhettem, mert a labor fontosabb, kimasszírozta a mellem, 20 perc múlva visszajött a fertőtlenített mellszívómmal, amivel aztán egész nap fejtem a jó zsíros előtejet, amit odaadtak a kisfiamnak.
Vizsgálat délután: Járányi doktornő kicsit kiakadt (ezt az arckifejezéséből gondolom), amikor megtudta, mit NEM vizsgált meg az orvosom. Kicsit felpörgette az eseményeket, és este már a műtőben voltam: altatás, öblítés.
Műtét előtt kiborulás: elvesztem a méhemet? Bőgés, feszültség. Bekerültem Orsihoz, akinek nagyon sokat köszönhetek a gyógyulásomban. Kedvességével, türelmével, édesanyjának köménymagos levesével a legnagyobb támogatóm volt. KÖSZÖNÖM, ORSI!

Én nem szedhettem olyan gyógyszert, ami mellett szoptathatnék, úgyhogy péntek délutántól úgy fejtem 3-4 óránként, hogy ki kellett öntenem. Kedd délutántól újra elláthattam Mátét, de csak tápszert adhattam.
Szerdán kaptam vissza a kisfiam a mellemre úgy, hogy előző este egy csepp tejem sem volt. Minden fehér köpenyest megkérdetem aznap este és éjjel, hogy: ugye visszajön a tejem. Türelmesek voltak. :-)

Nagy alvás után reggel lefejtem a szokásos mennyiséget, amit még ki kellett önteni. Az egyórás szoptatásnál mellre tettem a kisfiam, és az én okos, ügyes gyermekem azonnal elfogadott, és azóta is folyamatosan szoptatom. Ugyan tápszerkiegészítést kell még kapjon, de van remény, hogy azt majd elhagyhatjuk. Ha nem, akkor is: szoptathatom, anyatejet is kap, és a mellemen mindig megnyugszik.

12 napot voltunk kórházban.
Nem mondom, hogy csak az orvosomon, az orvosokon és a nővéreken múlt, de tény: nem vettek komolyan.

Amiért mindezt megosztom Veletek: ne hagyjátok magatokat, ne vegyetek be fájdalomcsillapítót úgy, hogy ELŐTTE az orvos nem látott, hátha akkor hisznek nektek.
Ha a fogadott orvosotok nem foglalkozna veletek, járjatok nyakára másnak: velem az utolsó két napban Lajis doktornő és a csecsemős doktornő többet foglalkozott, mint a saját, fizetett orvosom – az eredményeimet is tőlük tudtam meg.
Járjatok a nyakára a csecsemősöknek (én az „idősebb generációt javaslom: Erzsi, Rita és a többi őszes hajú hölgy, akik sokkal segítőkészebbek, mint némelyik másik).

Azt hiszem, mindenki megkönnyebbült, mikor kívül tudtak a kapun;-) Bár, azóta is megyek vissza még a sebemmel, végre itthon csiszolódhatunk össze Mátéval, aki egy kicsit el lett kényeztetve...

Az állapotokról: wellness;-) A szoba (a 106-os kivételével, ahol néha kifejezetten hideg van) szauna. Utána mehetsz a hideg víz alá zuhanyozni. A kaja fogyókúrás – legalábbis nekem. Az első napon, amíg székletet nem produkálsz császárosként, léböjt. A mozgást az biztosítja, hogy a folyosó másik végén van az egyetlen használható WC és zuhanyzó.

Én az utolsó napra egyedül maradtam: Orsi után a másik szobatársam is hazament csütörtökön. Őt úgy „engedtem” haza, hogy belebeszéltem a tejet a cicijébe, és rábeszéltem, hogy NE szóljon rá a kisfiára... Még az anyósát is kiraktam a szobából...
A mókás az az egyedüllétben, hogy ha pisiled kell, be kell tolni a babádat a csecsemősökhöz...

Orsi,
A kis cigánylány pénteken sem ment haza, viszont szerda este egy másik bejött szülni. Nagy volt az izgalom: vagy nyolcan kisérték, akik mind megnézték az újszülöttet a szülőszobán – kettesével felváltva járultak elé. Fantasztikus az összetartásuk! Reggelente és napközben is elhozták neki a babáját, ott ültek egész nap a folyosón.

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült, de talán az én történetem elgondolkodtatta a kórházbelieket is, és talán erőt ad, ah ne adj’ Isten valami történik Veletek. Azt kívánom, hogy soha ne kelljen ez eszetekbe jusson!
Boldog babázást pocakban és azon kívül!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

kis.csillag!
nem baj, hogy hosszúra sikeredett leírni a történetedet.
Hátha ez is hozzásegít, hogy feldolgozd ezt.
Hihetetlen ami veled történt. Az ember bekerül a kórházba, szól, hogy baj van, mert azt csakis ő érzi és nem veszik komolyan.
A fogadott orvosod....hát ezt nem véleményezem. Döbbenet.
Remélem most már a kis Mátékával nagyon boldogok vagytok otthon és ő feledteti vagy legalább is homályossá teszi a rossz emlékeket és mostantól már csak a szép és boldog percek jönnek.
Ehhez kvánok neked sok-sok tejcsit és a kis csöppséghez rengeteg türelmet és örömet!

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Bea: hű, ez nagyon durva... sajnálom... és nem próbáltad vhogy megbeszélni a dokiddal, hogy mégis ezt hogy gondolta, ha már felfogadtad??? Reméljük, hogy tényleg felébredtek egy kicsit odabent és jobban odafigyelnek a mamákra!

Ildikó: nálad is vannak aztán történések! Én is szorítok, hogy legyen egy hetes csend és nyugalom, aztán már élesben menjen a dolog és utána ne kelljen kórházat látnod egy darabig... :wink:

Erika: nagyon édes Lili! :) Remélem, nem lesztek komolyabban betegek!
Szóval az elsőn lesz akkor a végleges szülészet? Nahát! És akkor a régi helyen,a másodikon vajon mi lesz? Mondjuk ha kész lesz szépen március végére, én nem bánok semmit! Még azt sem, ha szemben fúrnak-faragnak tovább...

Elvileg ma vagyok 30 hetes (bár a doki korábbra teszi 3 nappal a szülés időpontját, ez inkább csak az én számításom), ez már kezd félelmetesen közel lenni, 10 hét vagy kevesebb (vagy több, hehe). Lassan nem ártana elkezdeni összekészülődni meg beszerezni, d egyelőre még a fürdőfelújításunk is bizonytalan kezdetű... hát, unalom az nincs...

Sziasztok!
Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Bea: ez tényleg durva, remélem azért idővel halványul a sok rossz emlék
azért felháborító, hogy így állnak hozzá, aztán várják, hogy legyél "hálás" jó vastag borítékkal
megkérdezhetem, hogy ezek után adtatok-e egy fillért is a fogadott dokinak? én tuti nem adtam volna :twisted:

amúgy mi a szokás, a nővéreknek, csecsemősöknek, szülésznőnek pénz, vagy ajándék?

Kriszta: köszönjük a gratulációt :)
húú, pedig mondta a doktornő, hogy mi lesz a 2-on, de nem emlékszem :( , a földszinten lesz az ambulancia
szóval azt mondta, ha jövünk szülni, mindenképpen az elsőre kell menni

igen, ez a kb. 10 hét tényleg egyre közelibb, azért már a nagyobb dolgokat beszereztük, de a múltkor azt álmodtam, hogy mentünk szülni és nem volt kórházi cuccom összerakva :roll:

Ti hogy álltok? mikor csomagolsz be a kórházba?

hát unatkozni tuti nem fogtok, ha még a fürdőfelújítás hátravan, azért bátrak vagytok :D

Dolli is rég nem írt, lehet, hogy már babázik?

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

SZiasztok!

Én is vagyok még, kicsit eltünedezve, tegnap én is majdnem szülőszobán kötöttem ki, de ezt majd holnap leírom, ha addig még egyben vagyunk.

Bea! Iszonyatos történet! :evil: Én tuti egy kanyit nem adnék egy ilyen dokinak! Hiszen ezt a pénzt azért kapja, mert elméletileg "plusz" szolgáltatást végez, rendelkezésedre áll a nap bármely szakában, odafigyel, megvizsgál, és érti a dolgát. Hát ezt abszolút nem kaptad meg! Még jó, hogy nem lett nagyobb baj, hála a többi orvosnak! Kívánom, hogy mihamarabb törlődjenek ezek az emlékek, és a kis ügyes babáddal nagyon boldogok és egészségesek legyetek!

Jó éjt!

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Bea, ez borzalom... nem is tudtam rögtön mit reagálni, most se nagyon tudok. Örülök, hogy túl vagy az egészen, gyógyulj meg hamar és utána csak a jóra emlékezz, a többi csak nagyon halvány emlék maradjon.

Hű, Dolli, ez már nagyon izgi! Közeledik az idő. :wink: Múltkor mondtam a dokinak, (miután mondta, hogy hívhatom bármikor, ha van valami) hogy jó, akkor éjjel hívom. Erre azt mondta, hogy ha lehet, akkor éjjel 1 és 4 között, akkor esik a legjobban... :D :D Na, ha ezek után tényleg éjjel szülök... :D :D :P

Néhány éjszakám borzasztó volt mostanában, sehogy nem jó már... alig aludtam valamit. Erre ma 10-ig húztuk Zsófival. :roll: Na tessék...

Kriszta, az még semmi, hogy te nem vagy összepakolva. Az már nagyobb gáz, hogy még én se! 8) Pedig most már igyekezhetnék, de valahogy olyan nehezen állok neki, mintha még ráérnék... :P

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Bea: Neked bent volt a párod a császárnál is, vagy addig kiküldték? Az enyémet be sem hívták, még akkor sem, amikor még szó sem volt császárról. Vagy nekem kellett volna szólni, hogy szeretném, ha bent lenne? Szegény 10-től 13-ig kint ült a folyosón anyuval és senki feléjük sem nézett, hogy mi történik velem. Semmit nem is tudtak volna, ha Alexanjan Nelli doktornő nem megy ki elmondani nekik, hogy mi van, de ő is azért ment ki, mert anyu régebben hozzá járt, és a hugom nála született. Különben mindenki elfelejtkezett volna róluk.

Amúgy Bea, szerintem mi egymásban tartottuk a lelket, amikor egyikünk nagyon kiborult, akkor a másik vigasztalta. :D

Dolli: eszerint már te is a célegyenesben vagy! :lol:

Kép
ahsoka

Hát lányok, emlékszem, hogy én is milyen nehezen vettem rá magam, hogy bepakoljam a kórházi cuccomat, valami apróság mindig elmaradt és utána kellett pótolni.
De megéri időben bepakolni. Már csak az én példámból kiindulva is.
A két héttel korábban jött turbó gyors szülésemnél esélyem sem lett volna, hogy én akkor kezdjek el bepakolni, hisz épphogy beért velem a mentő negyed órával később már a karjaimban tartottam a kislányomat.
szóval hajrá csajok!!!

Kép

Kép
buba*

Orsi: Hogy a császár alatt Cs. hol volt, nem tudom, de előtte a kezemet fogta a szülőágyon, amíg remegtem az infúzióktól, és a baba rendbetételénél már ffotózott.
Katonatiszt doktor néni csúnyán nézett rá...
De tudjátok mit! Nézzen csúnyán bármikor: úgy vigyáott a gyermekeinkre, amíg mi gyógyultunk, hogy még a csúnyá nézést is megköszönöm!

kórházi csomag: én a 36. héten beparáztam, és 5 perc alatt rittyentettem egy csomagot magamnak és egy hazajövőset Babának.
A párom azt mondta, az lett volna az igazi para, ha neki kell csomagolnia :lol:

Sebkezelés után pletyiztem egy anyukával a kórházban és ő mesélte, hogy született természetes szüléssel egy 4800 grammos baba a kórházban. Le a kalappal mama és baba előtt!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Ja!
Az nagy disznóság, Orsi, hogy nem engedték be/ nem érdeztek meg, hogy beküldjék-e a férjedet!
Még brutális is megkérdezett....

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Na a keddünk érdekesen alakult, este negyed 8-tól voltak fájások (10,5,10,8,10 percenként), ez később berendszeresedett 7-8 percesre. negyed 12-kor hívtam a szülészetet, hogy mit csináljak, mert az utolsó 3 gyengébbnek tünt, meg volt közte 1-2 kakukktojás ami 4-5 percre jött. Iszonyat beparáztam, vérnyomásom is kiugrott rendesen. Mondták, hogy meleg fürcsi. Hát erre megritkultak a fájások, de még volt. Párom éjfélkor küldtem el aludni, én olyan 2 felé szenderedhettem el, de nem aludtam sokat... hol pisilni mentem, hol fájt, hol meg csak lazán izgultam. :lol: Azóta is vannak fájások, de nem rendszeresek és nem sűrűek. Pedig már úgy reménykedtem! No mindegy, még van 10 napunk, hogy magától induljon el a kicsi lány!
Kedden lesz legközelebb ctg meg uh, gondolom megnézi a méhszájat is, arra azért kíváncsi leszek, változott-e ennyi fájástól. Ha nem, akkor sanszos ez a normál szülés, de még nem adom fel!

Bea! Azért nem vagy semmi csaj, hogy ennyi negatív élmény után is meg tudod látni a pozitív dolgokat, és hogy van humorod. A wellnessen jót mosolyogtam, pedig előtte már majdnem sírtam. Klassz, hogy Orsival tudtátok tartani egymásban a lelket!

Csomag... Én is össze voltam pakolva olyan 36. héttől talán, de mindig hiányzott 1-2 apróság. Most már minden bent van, párom hurcolássza be Pestre a kórházi pakkot, én majd csak a szülőszobásat viszem magammal, ha úgy alakul. Mázlink van, 5 percre dolgozik a kórháztól. :D

Orsi! Ez azért gáz! Mi az, hogy be sem hívták, meg sem kérdezték párodat, mit akar... ?
Császárnál nem lehet bent apuka, én párom addig a szülőszobán volt, de 5 perc alatt hozták is ugye Gézát neki, fotózhatott, megírhatta a karkötőjét! :)

Alma! Mizujs Veletek?

Ági! Jó fej ez a doki! Ezért bírom. :)

Kriszta! Nem semmi, hogy még ilyen programotok van szülés előtt!

Ildikó! Hú, de nem semmi! Én félek a vakriasztástól, azért is hívtam fel őket... Mondjuk ha megmérik odabent a vérnyomimat, tuti befektettek volna, azt meg isten ments!!!

Erika! De szép a kislányod! :D
Igen, multi... pedig de sokan jöttek érdeklődni, hogy milyen itt, meg milyen a kereset? Mindenki azt hiszi, kánaán. Pedig........ Tudnék mesélni! :evil:

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Kiscsillag: szóhoz sem jutok,mi történt veled. Végül hol operáltak meg, ha nem volt mütő? A doki - hát nem is tudom, szégyellje magát! Még az ügyeletes is jobb egy ilyennél.

Cumikifőzés:

Nagy lábas, benne elfektetni az üvegeket, hogy ellepje a víz, és főzni legalább 15 percen keresztül, több sem baj. Min naponta egyszer kell kifőzni, több alkalom nem baj, de 1 legalább kell.

Nekem is sok dolog volt annak idején, szopi, fejés, tápszer 2 óránként éjjel nappal szinte. Nehéz az anyaság, de megéri. Viszont az is igaz, kis gyerek kis gond, nagy pedig nagy.

Minden jót a babázóknak, kitartást a várakozóknak

üdv

kispatak
Vendég

Sziasztok!

kis.csillag: Nagyon sajnálom, ami veled történt. Remélem, most már jobban vagy! Tényleg próbálj csak a jóra emlékezni az egészből.

Dolli: Ti hány perces fájásoknál fogtok elindulni a kórházba? Én tegnap megkérdeztem a dokit és azt mondta, hogy elég akkor, ha már rendszeres 5 perces fájások vannak. Én azt hittem, hogy azért picit korábban kellene majd, mert a kórház ugye nem a szomszédban van.

Megnéztem az összes fényképet, amiket beszúrtatok. Minden pici baba nagyon cuki :) és perszer Lilinek is jól áll a jelmez.

Voltam én is NST-n is az Örsön. Szerencsére minden rendben. Fájások még nincsenek. A doki megvizsgált és mondta, hogy szerinte előbb fog jönni a baba. Nem várja meg március közepét. Tegnap az UH után is ezt mondta, mert a lepény már öregszik állítólag. Most 2750 g-ra becsülték a súlyát, állítólag olyan 3100-3200 g-ra számíthatok. Kívácsi vagyok bejön-e.

Mindenkinek szép napot kívánok!

Niki

Kép
lina81

Sziasztok!

kis.csillag: nem egyszerű a sztorid, de nagyon tanulságos.

Már lilijudit is kérdezte: amúgy mi a szokás, a nővéreknek, csecsemősöknek, szülésznőnek pénz, vagy ajándék?
Engem is érdekelne.

Köszi

Évi

Kép

Kép
varva

Sziasztok!

Dolli: akkor nálatok sem egyszerű már :), mindig van min idegeskedni, ez az anyák sorsa :D
szurkolok, hogy sikerüljön a spontán szülés!
Lili nevében is köszönöm a dicséretet!
sejtem, hogy a munkahelyed annyira nem hiányzik :roll:

Niki: köszönjük a dicséretet!
Te is a célegyenesben vagy már!

Évi: meggyógyult Bogi?

Lili köhög és náthás kicsit, ezért keddtől itthon tartottam, erre tegnap szólnak az oviból a lányok, hogy 2 skarlátos gyerek van a csoportjában :( , egyből leizzadtam, rögtön hívtam a gyerekorvost, hogy jöjjön ki, meg a Lajis doktornőnek telefonáltam, hogy akkor most mi van :?:
szerencsére megnyugtattak, Lilinek nem komolyabb a baja, skarláthoz köze nincs, a babára sem veszélyes, ha beteg lennék szedhetnék rá antibigyót

Jobbulást mindenkinek, aki betegeskedik!

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

kis.csillag: tejóég! hát..gratula a kitartásodért, és még jó, hogy ismerős (mármint fórumismerős) lett a szobatársad. nem semmi.
a brutál szülésznő az, aki a szüléselőkészítőt tartotta? vele nekem is volt sztorim.
ő nekem az előkészítőn nagyon szimpi volt, még gondolkodtam is, hogy megkérem szülésznőmnek (még jó, hogy nem tettem). határozott, de kedves, és mint mondta, tudja miről beszél, hisz van 3 gyereke.
aha... engem hajnali 4-kor tolt be a szülésznő (akit, - ha tudnám a nevét - legközelebb felkérek majd, ha lesz következő gyerek), majd a reggeli előtt megjelent a "brutál" :) egy pohár hashajtó löttyel és rám szólt, hogy igyam majd meg. jó. örültem, hogy luk van a ...
persze ittam én azt az édes szirupot, de a víznek jobban örültem.
olyan 7 körül úgy döntöttem, hogy kimegyek pisilni. majdnem elájultam, úgy másztam vissza az ágyra. a szobatársaim le is csesztek, hogy mit pattogok. vártam fél órát, bepróbálkoztam megint. ismét, majdnem ájulás, rosszullét stb visszamászok. egyszercsak beront az a nőci és szó szerint lecseszett, hogy miért nem ittam meg azt a sz..t, és minek fekszek, ne hagyjam el magam, mit képzelek. szóhoz sem jutottam.
fúú, ez fele sem tréfa, ha itt így mennek a dolgok, megkértem az egyik szobatársnőmet, hogy kísérjen ki. de ő már előtte szólt egy másik nővérnek, hogy segítsen nekem, így is félúton a wc felé le kellett ülnöm, mert majdnem elájultam. (pedig még soha az életben nem ájultam el)

utána kerültem azt a nővért (a brutált), bár szerencsére karácsony környékén ő nem volt. csak az aranyos nővérek. :)

a kórházi csomag nekem össze volt már készítve, bár én is nagyon a vége felé csomagoltam össze. viszont bubához hasonlóan, jó, hogy megvolt, mert nálam is igen gyorsan peregtek az események, szóval jó volt, hogy csak fel kellett kapnia a páromnak és hozni.
viszont a gyerek hazamenős cuccát nem készítettem össze, a páromnak írtam egy listát, ő sikeresen mindenből a legrondábbat hozta. :D persze nem ez volt a lényeg.

babázók: nektek is frontérzékeny a babátok? nekem pár nappal előtte visít, mint egy kismalac, annyira sajnálom. és mostanában egyáltalán nem kakil, csak rásegítéssel.
és a tejjel hogy álltok? rendeződnek a dolgok?
plömi

Plömi: Orsitól tudom, hogy ő az. Először velem is nagyon kedves volt, elmesélte a három gyereket és a hasplasztikáját... Nem is ez volt a baj, hanem az, hogy – ahogy később egy nővér mondta – ők abból indulnak ki, hogy mi túlérzékenyek vagyunk és túlreagáljuk.

Hogy Máté frontérzékeny-e nem tudom, de akár örökölhette is az apukájától. Nálunk ma dél óta fúj a szél, és azóta kicsit nyugtalan. A kanapén alszik mellettem, néha nyöszörög.

Dolli: én is szorítok a spontán szülésért. Beszélgettem egy anyukával, aki jó sokáig vajúdott. Ő azt szerette volna, ha már történik valami, én a gátsebét irigyeltem. Megbeszéltük, hogy inkább nem versenyzünk, hanem visszamegyünk a babákhoz
Én is úgy szerettem volna szép csöndesen világra engedni a babámat! Ráadásul sütött a nap: én mindig azt gondolom, hogy amikor számomra nehéz helyzetben kisüt a nap, az anyukám mosolyog le rám, hogy erőt adjon. Most is ott volt a napsütésben...
Kívánom Nektek, hogy szép legyen!

Tej ellátás: alakul. Este betápszereztem Babát, azzal aludt reggel 6-ig. Már „sokadik” éjszaka folyik tejem, arra ébredek reggel, hogy elázott a hálóingem. Éjjel is megébredek, olyankor érzem, hogy kezd bekeményedni, ezért masszírozom kicsit, amitől még jobban folyik, de legalább nem „áll be”. Ma reggel Máté úgy jóllakott, hogy aludtunk két órát: ő rajtam feküdt, úgy takaróztunk be. Akkor újra enni kért, és újra teleehette magát, mert aludt délig.
A következő szopizásnál a mérés sem maradt el, és a mérleg szerint 70-et evett.
Viszont ezután csak 20-30 termelődött, így tápszert is kapott. Kíváncsi vagyok, mennyi termelődött mostanra, amikor újra enni kér majd!

Amúgy beállította a korábban említett módszert: 10-10 és 5-5 perceket szopizik. Az 1-1-et már nem engedem, mert az csak cumizás lenne.;-)

A „nyugtató” cumit is alkalmazom: az ölemben, ha mögötte érzi a cicim illatát, elfogadja és bealszik. Akkor le lehet tenni, bár az ágyérzékelője;-) néha bekapcsol.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Eltűntetek... Magammal fórumozok...
Gondolom, mindenkinél folyik a családi élet. Vidéki rokonok látogatják az újszülötteket...

Na, nálunk ilyen nincs. Nekem nincs apukám, anyukám... Mi ketten vagyunk Mátéval. A Nővérem szerint Anyu reinkarnációja :wink: Tényleg hasonlít.
Mivel nálunk Apa sem teljesen apa... nos, nem lesz egyszerű. Tulajdonképpen egybefolynak a hétköznapok és a hétvégék, hisz Mátét ezek még nem érdeklik.
A maradék csaaládom meg inkább hétközben ér rá, vagy akkor is rendszertelenül.

Viszont: Kezd kialakulni a reggeli menetrendünk. Máté hajnalban egébred, szopizik, majd mellettem elalszik. kb. 3 óra múlva újra ébred, szopizik, újra bealszunk. A kettő között Apa elmegy dolgozni. A következő etetés után azért már felkelek :oops:

Viszont ezért reggel nem méricskélem. A nagy ház átka (tud valaki vevőt rá? De komolyan!), hogy a mérleg messze van ahálótól. Mivel valszeg úgysem mérném éjjel (minek zaklatnám föl?), a mérleg a nappaliban van, ahol nappal vagyunk. De persze itt sem mérem mindig: az a mérce, hogy bealszik-e.

Eszembe jutott valami a kórházzal kapcsolatban: szerintem nekem az ottani fertőtlenítő szappan (ami a szobában van) kezdte ki a kezem, amit most próbálok rendbehzni. Aki még most készül e, vigyen feltétlenül kézkrémet és kenje is a kezét az első naptól!

Üdv. B.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam a visszaolvasásban a hozzászólásokkal kapcsolatosan, mert az elmúlt 2 napunk elég nyűgösre sikeredett.
Szerintem ez a hideg-melegfront kicsit megviselte Dorinát.
Ma meg egész nap fúj a szél, bár ma már ettől tudott aludni.
Szerintetek mikortól lehet használni a fürdéshez a kiemelőt? Tudjátok, amibe bele lehet tenni a babát, hogy ne kelljen fogni pancsizás közben.

Kép

Kép
buba*

buba: szerintem a kiemelőt lehet használni, hisz azon úgy "támaszkodik" a baba, ahogy a kezedben is lenne.

A szél nálunk is fúj. És fúj valamit, ami így vízzintesen esik... Nem csodálom, hogy ez az idő megvisel Benneteket.

Hogy lehet vonalzót csinálni az aláíráshoz?
Köszi. B.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Úgy látom a nagyonbaba.hu kinyírta a tök jó vonalzókat, most már nem is lehet csinálni, csak ha küldök nekik képet és ők megcsinálják. Elég béna lett, úgyhogy én le is szedtem.
Egyébként Bea, ha rákattintasz a vonalzó alatt a nagyonbaba.hu-ra, akkor oda visz a vonalzós oldalra, ott lehet válogatni, de most változtatták meg, úgyhogy szerintem most bonyolultabb lett.

Ha megvan a vonalzód, akkor kapsz hozzá egy hosszú kódot. Azt kell bemásolni a profilodban az aláíráshoz, és engedélyezni kell a kódhasználatot, különben nem rakja ki a képet.

Nem akarom elkiabálni, de alakul a tejellátás, bár Szani elég rapszodikusan eszik. Nap közben általában 40 és 60 ml között, de este van hogy a 100-at is benyomja, ezért nem nagyon tudok hozzá kalkulálni. Tegnap az utolsó etetésnél pl lenyomott lefejt tejből 90-et aztán hajnali 3-kor felébredt, megevett még 70-et és ezután 6-ig ordított, nem tudtunk vele mit csinálni. Több tej nem volt, de nem hiszem, hogy ezek után még éhes maradt volna. Lehet, hogy a hasa megfájdult. :(

Kép
ahsoka

Választottam picibaba.hu-s vonalzót :D

Itt még lehet a hagyományosat csinálni.

Kép
ahsoka

Sziasztok!

kis.csillag: elszomorított, amit írtál, jó fiatalon elveszthetted a szüleidet, nagyon sajnálom :(
Apával mi a helyzet? már, ha publikus, mert egyedül nem lesz egyszerű egy kisbabával, meg egy nagyobbal sem :(

szerintem ne stresszeld magat, az állandó mérlegeléssel, kezd beállni a napirend, meg úgyis látod Mátén, hogy jól van-e
köszi a kézkrémes tippet :wink:
tényleg el akarjátok adni a házat? úgy hallom, hogy Telki kedvelt hely :), meg elég jól szituált környék

Vidéki rokonok látogatják az újszülötteket... - ez nem egy KFT dalban van? :lol:

ja, vonalzónak én is a picibaba.hu-t ajánlom

Buba: szerintem a szél, még a nagyobb gyerekeket is megviseli, nem csak a babákat :shock:
én nem tudom milyen az a akiemelő, nekünk nem volt, most sem lesz :oops:

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Köszi a vonalzót!

Igen, Kft :) Bát inkább mára illik: Vasárnap délután...
Szeretem azt hinni, hogy versekkel, dalokkal le lehet írni egy életet. Szinte minden alkalomra, élethelyzetre van egy idézetem. Ehhez értek: amit egyszer hallok, azt utána a megfelelő pillanatban előkapom egy agytekervényemből. Versek, dalok, drámák, példabeszédek... törvények, rendeletek, szabályzatok :wink: Máshoz nem értek :wink:
A másik nem volt ismerős? Kis Manyi énekelte, úgy folytatódik: „csak egy fél kifli az uzsonnám”. Szerencsére ez nem vonatkozik ránk...

Nálunk a nap eseménye, hogy a kiskutyám meglógott, és felkergette a szomszéd macskáit egy-egy fára :lol: Végre! Szegényt mndig visszafogjuk, de most úgy vette észre a macskákat az utcán, hogy mi nem láttuk őket, így már csak az eredményt láttam 8)

Orsi, Szaninak nagyon jó dolga van ennyi tejjel!
Mi még nem állunk ilyen jól, de 40 és 70 között eszik Máté a mérleg tanúsága szerint, és alszik is, és csak annyi tápszert kér, amennyivel ezt felpótolja – nem zabagép, mint a kórházban volt.
Máté egyre ügyesebben szopizik. Ami van a cicimben, azt egyre rövidebb idő alatt szívja le.
Én meg iszom a tejszaporító teát, hogy legyen neki mit enni.

Egy dolog van, amivel nem tudok mit kezdeni: amikor annyira felhúzza magát szoptatás előtt vagy "oldal váltás"-kor, hogy a szájában a cicimmel ordít :cry: Olyankor mindig kérem, hogy nyugodjon meg, ne bosszantsa fel magát, de mintha meg sem hallaná a hangom az ordításon át :cry: Úgy sajnálom szegényt, és aggódom, hogy abba tudja-e hagyni...

Ma lesz itthon pucér mérés: én azt gondoltam, ezt a védőnő végzi, de azt mondta, nekem kell. Mondjuk, nagyon nem aggódom, mert a ruhás súlya gyarapodik, de jobb lett volna, ha ezt akkor mondja – mármint azt, hogy nekem kell mérnem -, amikor hazajöttünk, mert akkor tudnám, hogy EZ a mérleg mit mutatott volna. Így most ahhoz hasonlítok majd, amit a kórházban mértek.

Sok olyan dolog van, amit a védőnő nem mondott, és azt gondolom, hiányzik.
Orsi már megismert, így tudja, mennyire sokat várok az emberektől. Lényegében csak azt várom el, hogy elvégezzék, amit rájuk bíztak.
Nos, a mi védőnőnk nem kérdezte, tudom-e, hogy kell megfogni stabilan, fürdetéskor a fitymát tisztítani – egyáltalán fürdetni, pelenkázni; tudom-e mennyit kell enni adni a babának, hogy mennyit kell gyarapodnia hetente. Nem mondta, hogy figyeljem, pisil-e eleget, figyeljem, lenne-e szájpenésze, hogy miért NE altassam hason, ill. mikor mégis.... Mind olyan dolog, amit első babás anyukaként nem biztos, hogy tudok. Persze kinézi belőlem, hogy olvasok és internetezek, de ettől még dolga lenne ezekkel foglalkozni! Hisz pl. a szájpenész eszembe sem jutott, amíg a doktor néni (aki végül egy héttel a hazaérkezésünk után jött) nem mondta, hogy nincs – és utána utánaolvastam.

Akik ismernek, el sem hinnék, hogy nem egyfolytában azon bosszankodom, mennyire trehány a csajszi... Persze bosszankodom, csak mással foglalkozom inkább :wink:
És olvasok és internetezek, hogy megtudjam, mit nem tudok még abból, amit tudnom kéne a babázásról.

Apa: ő van is meg nem is. Nagyon sokat segít. Röviden ennyi. És nagyon sokat dolgozik. És tőle van Máté nagy haja :D

Felénk mára elállt a szél, gyönyörű napsütés volt egész nap :D Alig várom a jóidőt, amikor mehetünk sétálni is.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

üdv

na, felénk is mozgalmas volt a hét és a hétvége. több, mint egy hétig nem tudott rendesen kakilni, csak rásegítéssel. de tegnap végre megtört a varázs,kettő hatalmasat rotyizott és ma reggel is telerakta a pelust. előtte tettem tisztába. :)

volt front is, visítás, minden ami kell. viszont úgy tűnik Ábel kezd áttérni a 4 óránkénti kajálásokra, amit igencsak tudok díjazni.

kis.csillag: sajnálom a szüleid. vagyis magát a helyzetet. a védőnőtől én is egy-két dolgot utólag tudtam meg. ő pl kifejezetten a hason alvást szorgalmazta Ábelnél. ez akkor volt jó, amikor hasfájós volt (bár még most is vannak hasfájós időszakok, bár kevesebb). na erre a kis manó úgy rászokott, hogy csak és kizárólag hason hajlandó aludni. most az a menetrend, hogy kaja, böfi, tisztába tevés, kicsi mozgás, majd leteszem az ágyába és nyomatom neki a pörgőforgót. azt szereti nézni és most már mosolyog neki és néha sikongat is. iszonyú cuki.
a kukikérdést én úgy csinálom, hogy minden fürdetés után huzogatom neki picit, csak amíg engedi. meg persze megpucolom a krémmaradéktól. 10-ből 9-szer ilyenkor pislant le (be). és az az elmélyült pofa hozzá.

a koszmót még csak kicsit szedtem a fejéről. nekem a védőnő azt mondta, hogy kenjem majd be tocsogósra olajjal, majd húzzak a fejére egy sapit és maradjon így éjszakára. aztán másnap egy nem használt fogkefével visszafelé szedjem le a koszmót. de amíg nem melegszik az idő nem merem tocsogós nedvesre hagyni a fejét, főleg nem éjjelre.

szoptatásnál nálam is van, hogy vonyít és mérges még úgy is, hogy a szájában van a cici, akkor átteszem a másikra, hátha jobban jön onnan neki a tej, de ha azon is hisztizik, akkor annyi. cici el, amikor megnyugszik, akkor megpróbálom, hátha kell neki még, ha nem, akkor nem. ez főleg front előtt szokott lenni.
plömi

Sziasztok!

Lilijudit: köszönöm kérdésed. Bogi most már jobban van. Kicsit köhög még és fújja az orrát, de nem akarom a héten oviba vinni, mert nálunk is mindenféle vírus tombol. A 25 fős csoportból, csak 12-en vannak és nem szeretném, ha hazahozna valamit nyavaját, így is elkaptuk tőle apával és alig bírtam kikezelni magam.

Lili is jobb, ha otthon marad. Legalábbis, ha meg tudjátok oldani. Habár az is igaz, hogy nálunk Bogi nagoyn igényli már a barátokat és én már nem tudok vele olyan intenzíven foglalkozni.
Holnap ezért elviszem tornázni. Vezesse le az energiáját. :D

Egyébként most tele vagyok energiával. 3 napja végre alszok éjjel és megszállt a fészekrakás. Állandóan takarítgatok.
Csütörtökön megyek a dokimhoz. Remélem mindent rendben talál.

Úgy látom a kérdésünkre, hogy ki mit adott a nővérkéknek stb. nem kapunk választ...

Kép

Kép
varva

Sziasztok!

kis.csillag: szívesen! :D
amúgy a Vasárnap délután nem is KFT, hanem Zorán, tegnap meg akartam hallganti, akkor jöttem rá, mikor rákerestem, de amúgy jó kis dal :)
ááá, a védőnőt ne is mondd, amikor még kötelezően járt hozzánk, én már letagadtadtam magunkat Anyukámmal, nem vagyunk itthon :)
ott kezdődött, hogy nem mosott kezet :twisted: , akkor még újszülött volt Lili, aztán nem merte meg sem fogni, ráadásul hatalmas tapasztalata volt, akkor volt pályakezdő :shock: , gondolhatod, rengeteg hasznos, jó tanácsot kaptunk! :lol:

Évi: megértem, ha nem viszed Bogit, Lili is itthon van, úgyis én is itthon vagyok, ezért jár csak ebédig oviba, amúgy
holnap mennek bábszínházba, oda elmegy, mert nagyon szeretne, aztán szerintem itthon marad, ráadásul szombaton buliba hivatalos, nehogy lemaradjon :)
táncolni, meg tornázni azért mi is elmegyünk

sajnos a nővérkés témára valóban nem érkezett válasz :(, de hátha még ír Valaki

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Elég rossz éjszakáim voltak mostanában (biztos én is frontérzékeny vagyok :P ). Volt egy nap, amikor csak hajnal 5-kor tudtam egyáltalán elaludni... borzalom. A forgolódásról már ne is beszéljünk... :?

Mi a párommal anno úgy döntöttünk, hogy külön-külön nem adunk semmit se a csecsemősöknek, se a nővéreknek, hiszen a bent tartózkodás alatt szinte mindenkivel találkozol, a babával sem kifejezetten egy csecsemős foglalkozik. Így mi a távozás napján pénzt adtunk egy doboz bonbon mellé díszszatyorban a szülésznőnknek, és egy-egy nagyobb ajándékkosarat adtunk be a nővérszobába és a csecsemősöknek. Hogy idén mi lesz, majd meglátjuk... :wink:

Dolli, mi a helyzet? :?:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Ági: köszi az infót ajándék ügyben. :D

Mikor Bogi született mi megkérdeztük hány csecsemős van és annyi bonbont vettünk. Idén szerintem az ajándékkosár lesz.
Szülésznőnek pénz.

Alvással ugyanígy vagyok, mint Ági. Már van, hogy annyit forgolódok, hogy bőgök, mert aludni szeretnék. Vajon ezért is a hormonok a felelősek?
Barántőm decemberben szült és azt mondta, hogy ő is így szenvedett a terhessége alatt, aztán mióta megszületett a kisfia hatalmasakat alszik. Szerencséjére a babuci is csak 1x kel éjjel. Bárcsak nálunk is így lenne! Ez az egy tarja bennem a lelket.

Viszont mostanában nagyon szenvedek a visszerektől. Holnap veszek vadgesztenye krémet, hátha beválik.

Évi

Kép

Kép
varva

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?