Új privát üzeneted érkezett!

Varva, lilijudit: Köszi az infókat, kicsit megnyugodtam, de már nagyon várom a hétfői nst-t. Gondolom megint megvizsgál a doki, jó lenne, ha addigra elmúlna ez a fertőzés. Arra is nagyon kíváncsi vagyook, hogy mennyire van már lent kinyílva a kiskapu. :)
buba: Hát ez tényleg úgy hangzik, hogy itt a célegyenes! Kívánom hogy minden jól és gördülékenyen menjen! :D

Ez a hó nálunk is betett, apa tegnap bízott meg, hogy fizessek be csekkeket, erre ma esik ez a sok hó. Anyum nem is mert elengedni, úgyhogy együtt mentünk. De nagyon kell figyelni, most hogy az egyhetes jégre jól rá is esett az új hó. :? Én is legszívesebben ki se mozdulnék már amíg ilyen az idő.

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Sziasztok!

plömi: nagyon ügyesek vagytok, hogy már kezd formálódni a napirendetek :), az tök megnyugtató, amikor már kiszámíthatóbbak a napok

buba: ez nagyon izgi :D , szorítunk, és kérjük a friss infókat
nem is tudom mit kívánjak éjszakára :?:

Ági, kis.csillag: én is unom már a hideget, meg a telet, a lányom viszont úgy örül a hónak :)

vigyázzatok a csúszós úton!

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Én végül ma merek elindulni. Kell is, mert ma el kell intézni néhány hóvégi dolgot, amit más nem tud. Abban bízom, hogy ma reggelre már takarítottak az utakon.
Erika, az nem lehetne, hogy Nálatok essen a hó, de itt ne? :lol:
És mindezt nulla fok körül?

Akkor együtt örülnénk Veletek!
A barátnőm is azzal érvelt, hogy a fiai élvezik a havat. Viszont az utakra ő sem kérne.

Én ráadásul dáthás vagyok, amitől alig alszom. Orrcseppezni nem szabad, friss levegő kizárva, mert a kinti nagyon hideg. Marad a sósvizes tisztítás és az ülve alvás.

Nálunk egyébként gyönyörű: innen bentről hófehér szépség, most jött föl a nap, ami sárgán izzik...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Délután óta egyre gyakoribb hirtelen szúró fájdalmak vannak a medence tájékomon. Szerintetek a babó feje nyomakszik egyre lejjebb? Amúgy nem fáj semmim, csak egyre jobban nyomódok alul. Most éppen arra próbálom rábeszéni a babát, hogy egy hetet legalább még bírjon ki, aztán utána jöhet. :D

kis csillag: Én is voltam megfázva szeptemberben és októberben is, és én novorin orrcseppet használtam, amit a háziorvos írt fel, azt állítólag lehet használni terhesen is.

Kép
ahsoka

Köszi, ez a tengerisós orrspray egész jó: ma már aludni is tudtam.

Viszont újra szakad a hó. Tudom én, hogy a gyerekeknek nagy élmény, de engem bezárt mára. Tegnap olyan jó volt kimozdulni. A mozit is mára raktuk át - most kereshetek megint másikat (nálunk nem egyszerű a páromat 3 órára elvonni a munkától), és remélhetem, hogy Baba még hagy elmenni, és aznap közlekedni is lehet. Vagy délután nekivágok gyalog. Csak az a kérdés, járnak-e a buszok...

Tegnap nagybevásároltam. Senkinek nem szóltam, mert szidás lenne a vége, észre meg nem veszik, mert természetes, hogy van itthon minden... a kipakolás azért már nehéz!

Baba ma egész reggel mocorog. Olyan jó érezni: ilyenkor mindig azt gondolom, hogy jól van, élvezi az ízeket, amiket leküldök, és ma különösen azt, hogy kapok levegőt. Tegnap, amikor még nehezebben lélegeztem, mintha ő is visszafogta volna magát, hogy ne terheljen. Okos dolog a természet!

Gondolkodtam, ma hogy jutnék be a kórhába: melyik az a szomszéd, aki a kedvemért nekiindulna! Nekem még mindig nincsenek fájásaim - se jósló, se rendes -, de azért izgulok. Pihenek, és arra íztatom Babát, hogy ne ma akarjon kibújni :wink:

Gyönyörű nagy pelyhekben szakad a hó.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Orsi: igen, valószínű a baba helyezkedik célirányba :), remélem sikerül megbeszélni Vele, és marad

kis.csillag: én benne lennék, hogy csak itt essen, de úgy tűnik kevés vagyok hozzá :D
szerintem ne indulj el sehova, Lili és Ápa elindultak Fótra (10 km) szánkózni, de már telefonáltak, hogy mondjak közelebbi helyt, mert járhatatlanok az utak :?

a mentő biztos kijönne, ha most indulna a zülés, kérdés mennyi idő alatt, de talán biztosabb, mint a szomszéd :)

amúgy, innen bentről gyönyörű minden :!:

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

ááá, de sok mindent elírtam :oops:

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Nálunk csak 100 m, és lehetne szánkózni. Van egy nagy dog a környéken, őt a szánkó elé szoktá kötni, úgy húzza a kicsi gyerekeket, de most nagyot lehetne csúszkálni!

Nem indultam el sehova, innen bentről nézem, ahogy reggel óta szakad a hó: reggel óta már kb. 5 centi, de az udvarba hegyet fújt belőle a szél. Az előbb kiment a kutyám, meglepődött, hogy eltűnt a hóban :lol:

Orsi: amikor nekem helyezkedett a babám, ugyanígy szurkált, de aztán elmúlt. Most feszít...

A végén még lehet, hogy bebugyolálom magam, és kimegyek a havat "megízlelni". Kutya ki akar menni havazni...

A mentővel az a baj, hogy az ügyeletes kórházba visz, és nekem az nem az Uzsoki. Meg mire ide kiér... Bár a szomszéd elment...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok Kismamik!

Már napok óta akartam irni, hogy az Auchan-ban most nagy babaholmi, pelenka, ápolószer, sterilizáló, kiságy stb.stb akció van. Egy egész ujság erről szól.

Ha másütt nem, honlapjukon biztos meg tudjátok nézni.

üdv

kispatak
Vendég

Igen, én most a Cora újságban láttam hasonlót, de sajna ez csak annak jó, akinek van kocsija, mert nekünk nagyon messze van a Cora is és az Auchan is. :cry:

Buba már régen írt, lehet, hogy azóta babázik? :)

Kép
ahsoka

Sziasztok kismamik!

Mindenkinek nagyon szép februárt kívánok!Úgy látom ez termékeny hónap lesz :wink: !

Bubának én is szurkolok,és persze mindenkinek aki már a finisben van!

Voltam pénteken uh-on,sajna az nem derült ki,hogy kislány vagy fiúcska,de nem is baj mert végül Apa nem tudott eljönni és így elmegyünk a Pólusba szombaton 4d-re és akkor együtt tudjuk meg, pont a névnapomon!:)
A lényeg, szépen nő a bébi,minden rendben van! :)

Lányok,volt valaki akinek a lepény a mellső falon méllyen tapadt?
Az egyik doki barátunk azt mondta,hogy ebben az esetben általában császár lesz a vége.

Kösz a segítséget!
hodo

Hodo, örülök, hogy szépen fejlődik a pici!
Nekem a méhlepény mellső falon van, de szerencsére nem mélyen, ettől tartottam egy kicsit...
Viszont úgy tudom, ahogy nő a pocak, a méhlepény is feljebb "úszhat"a növekedő méhvel, így nem zárja el a kimenetet. Remélem nálad sem lesz gond.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

kis.csillag: úgy tűnik, azért javulni fog a hóhelyzet, most már én is azt mondom, hogy elég volt idénre belőle :)

Orsi: az auchanos vásárt ne sajnáld, nem nagy szám, mi is csak egy kiskádat vettünk :(

én is gondoltam Bubára,lehet, hogy a nagy hóesés beindította a dolgokat? remélem hamarosan jelentkezik

Dorka: ha elől lent van a méh, akkor az tényleg császár, mert nem szabad a lepénynek előbb megszületni, az nagyon veszélyes, végzetes lehet a babára nézve :(
biztos sokat nézik majd

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok! Hú, jó rég voltam erre... :oops:

Alma! Gratulálunk Marci babádhoz! :D De jó, hogy ilyen szépen elindul a szopi is! Ügyesek vagytok! :)

Ahogy sejtem, Buba is már babázhat! Remélem, mihamarabb jelentkezik! :D

Hodo! Nekem hátsó falon van mélyen, de nem éri el a méhszájat, így nem probléma úgy néz ki, de doki mondta 29. hetes uh-on, hogy ez idővel följebb kerülhet, szóval még szerencse, hogy a 18 hetesen nem paráztattak be emiatt, úgyhogy még van időd, drukkolok!

Kiscsillag! Te is már nagyon finisben vagy! :)

Én szokásosan nyűglődök, szombaton akartunk bemenni szétnézni a szülészeten, de a hó miatt nem jött össze. De most már nem is erőltetek semmit, ha összejön a látogatás, összejön, ha nem, akkor így jártam. :wink:

Orsi! Szerintem is illeszkedik a babó! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Hű, most én is megijedtem egy kicsit a legutóbbi témától, nekem is a mellső falon van a lepény, de eddig egyszer sem mondták, hogy veszélyes lehet vagy bármit. Remélem, ez akkor azt jelenti, hogy nincs annyira rossz helyen! :shock:

Épp ma voltunk a kórházban babamozin, nem voltunk túl szerencsések sajnos, mert a fiatalúr eléggé elbújt, arccal a lepény felé plusz köldökzsinór tömegek is előtte, és még a kezével is igyekezet védekezni a félprofil kép ellen. Aludni akart, na. :lol: De azért cuki volt, mint egy kis béka, teljesen összehúzva fekszik, fejjel lefelé és hát ezáltal a popsija gyomja annyira a gyomromat... :o Néha úgy érzem, nem is bírok enni és pár falattól kipukkadok, ez Mátéval nem volt így ennyire korán.
Amúgy rossz híreket hallottam a kh-ról, az uh-s szerint nem lesz átadva a szülészet nyár előtt.... :cry:

Hodo: drukkolunk h a névnapi uh sikeres legyen! :wink:

Én is kíváncsi vagyok, h Buba esetleg megszült -e, tényleg nagy a hallgatás! És drukkolok mindenkinek, akinél közeleg a februári kiírt időpont!!!

Tényleg, ti hogy bírjátok a strapát nagy pocakkal, 30 héten túl? Néha azt gondolom, hogy én vagyok nyámnyila, de már most akkorának érzem magam, állandóan fáj a derekam, alvás sem az igazi, na meg ez a gyomorprobléma... és mi lesz még a 40. hétig? Mintha M-val jobban bírtam volna, vagy csak az idő szépíti meg az emlékeket... :wink:
De legalább jövő 7től több lesz a pihi.

Jó ez a nagy hó, de azért már várom a tavaszt. Tegnap főleg a friss hó volt klassz, de azért közlekedni igen nehézkes, a derekam még jobban megérzi most az ide-oda csúszkálást a havas részeken. Megpróbálok feltenni egy képet Mátéról és a kis hóemberről, amit tegnap építettek apával. :)

Vigyázzatok magatokra! Kriszta Kép

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Véletlenül láttam, most indul a babatanfolyam a kh-ban ill a honlap szerint babamozi is van 8000, mégsem 12 mint másütt!!!

http://www.uzsoki.hu/node/76#szulesre

üdv

kispatak
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a bíztatást,azért remélem,hogy feljebb úszik még a lepény,messze még a vége!

Sikerült bejelentkeznem 4d ultrahangra,szombaton :wink: !

Én is szeretnék menni a szüléselőkészítőre,remélem jó lesz!

Van olyan közületek aki ki tudta harcolni az epidurális érzéstelenítés lehetőségét?Azért én megnyugodnék,hogy ha szükségem lenne rá akkor beadhassák.Persze ha császár lesz akkor mindegy.

Mindenkinek szép napot!Buba biztos babázik már! :D
hodo

Hát igen, Buba 28-án du. 5 körül írt utoljára, hogy "erős jóslói" vannak. Lehet, hogy az már nem is jósló volt? :D
Kíváncsi vagyok rájuk...

Kriszta, én is mintha jobban kínlódnék már ekkora hassal, mint Zsófival... :roll: Valószínűleg azért, mert Zsófi mellett már nem tudok akkor lepihenni, amikor szükségét érzem.
Ez a hóban való totyogás is több energiát vesz ki belőlem. :?
Ráadásul elkaptam megint valamit, nagyon fáj a torkom és megint taknyos lettem... már nagyon unom. :cry:

Ma voltam vérvételeken (cukor, pajzsmirigy), holnap megyek a cukorterhelés ismétlésre. De fincsi lesz! :P 8) Aztán majd meglátjuk, diétára fognak-e az utolsó másfél hónapomra.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Én is kíváncsi vagyok nagyon, hogy Buba már tényleg babázik-e.

Közben eszembe jutott, hogy még nem vettünk orrszívót. Ti vettetek már esetleg? Ha igen, milyet? Nem tudom eldönteni melyik fajta lehet a legpraktikusabb.

Én is egyre könnyebben fáradok. Főleg esténként vagyok már kicsit nyűgös, mert nagyon feszül a hasam. Nem jó se ülni, se feküdni :(

Szerintetek necces lenne 37. héten fodrászhoz menni Pesten és onnan egyedül hazavonatozni Martonvásárra. (Felvinni felvisznek kocsival.)

Szép napot mindenkinek!

Niki

Kép
lina81

Fárasztó, de megjátszható az utazás. Csak ne igyál sokat, elég gáz a vonaton a wc. Martonon nincs jó fodrász?

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Ági:
Sajna nincs :( Voltam egynél 1x, de többet nem megyek.
Inkább visszamennék Pestre oda, ahova 8 éven át jártam. Ő bevált. Reggel 16-án kell mennem úgyis az Örsre NST-re, gondoltam, ha már úgyis ott vagyok akkor útbaejteném a fodrászt hazafele. Csak így marad a vonat a visszaútra. Apu nem tud 3-4 órát rám várni sajna, hogy hazahozzon.

Niki

Kép
lina81

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszi a gratulákat, nagyon aranyosak vagytok.

Marcell egyelőre olyasmi lehet, mint plömi Ábel fia...eszik, alszik, néha nyekereg az idő és a poci miatt. Bár a hasfájás is sokszor miattam van: szoptatós mama minek eszik lilahagymát? (A legdurvább, hogy Marci is hagymaszagú lett...)

Annyira jól van, és mi is úgy örülünk! :) Csak a fránya bőrproblémák: tejkiütés meg bőrszárazság, de nem mondott rá semmi értelmeset a gyerekorvos...viszont bepánikoltatott a szájpenésszel...hogy lehet, hogy az, de nem biztos...hát köszi!

plömi: az Espumisant te eszed, ha valami olyasmit eszel ami felfúj?

Nekem a kávé a mindenem...annyira hiányzik most, de tegnap észrevettem, hogy a bűnözésem miatt szegény Marci is kissé kivolt...pörgött egész délután.

Tej nálam sem gáz, pedig ugye császároztak, tehát azt mondják szerencsés vagyok. :) Viszont a kórházban láttam pár lányt, aki teljesen bepörgött (egész nap megszállottan masszírozott, meg fejt, meg teázott meg mittomén), hogy 3. napon nincs teje. CSAJOK! CSAK NYUGI! Én nem is gondoltam arra, hogy NEM LESZ...úgyhogy lett, szóval csak lazán!

Nem tudom ismeritek-e a DM Baba bónusz programot. Ha megszületik a pici és meg lesz már az anyakönyvi kivonata, be kell menni egy DM-be és kitölteni egy papírt, arra adnak egy kezdő csomagot. Tök jó kuponok vannak benne, pl. 2 db. 50 %-os kedvezményre jogosító kupon a C&A babaosztályán, ami nekem most nagyon hasznos volt, ugyanis Marcira minden eddigi ruha nagy volt, szóval el kellett menni beszerezni néhány mini darabot is.

Tudtok valamit a gyerekorvos választási lehetőségről? Hogy működik, ilyesmi? Mert nekem a mostani nagyon nem jön be...

Még egyszer köszi mindenkinek a jókívánságokat!

Sok egészséget nektek is és hajrá hajrá, már látom sorba fognak jönni a társalgós bébik!

Undorító ez a hideg...de már csak a februárt kell kibírni és utána legalább a naptár ad majd némi vígaszt.

Sziasztok! Kép Marcell-1. nap otthon
celluxmag

Siasztok!

sajnos nincs időm visszaolvasni, de örömmel értesítek mindenkit, hogy 2010. január 28-án 11:23-kor megszületett Kristóf, 3750 gr-al és 56 cm-vel.
Reggel 6-kor elfolyt a magzatvíz, 7-re bementünk a kórházba, és 11:23-kor már a pocakomon volt a kisfiam.
A dokim (Lajis Tímeánál szültem) és a szülésznőm (Kovács Ági) zseniális volt. Örök hála nekik. :)

tegnap jöttünk haza a kórházból, egyelőre ki sem látszunk a babázásból. :)

Üdv mindenkinek!

Melinda
urbanmelinda

Sziasztok!

Kriszta: nekem is mellső falon van a lepény, azt mondták rendben van, a méhszájat nem éri el
nekünk is szégyenlős volt a mozin, csak félprofilból látszott, de nagyon hasonlított Lilire :)

lehet, hogy az idő szépít, de én is többet nyűglődök most, pedig én nem is járok dolgozni és sokkal többet parázok, mindig máson :roll:

nagyon aranyos ez a kép Mátéról és a hóemberről, nekünk kettőt kellett csinálni, 1 fiút-1 lányt :D
jó volt ez a hó, de most már köszi elég, jöjjön a jobb idő :)

Ági: jobbulást, kúráld magad, amivel lehet! cukroslöttyhöz kitartást!

Niki: szerintem bevállalható a fodrász, de gondolom megértné, ha ebben a helyzetben lemondanád, ha úgy alakul

Cm: Marci is gyönyörű, tökéletes kisbaba :)
szájpenész nem nagy gáz, majdnem minden babának van, adnak rá egy lila löttyöt, azzal kell törölgetni a száját belülről, gézlappal
és ne ijedj meg, végig megy az egész testen, úgy múlik el

tudtommal szabad az orvosválasztás, mi sem a körzeteshez járunk, hanem akit választottam
ha nem vagy megelégedve ne halogasd a váltást! Neked is úgy lesz megnyugtatóbb, vagy próbáld megbeszélni, hogy Te hogy, mit szeretnél pl: kijöjjön, elérhető legyen ...

én is megpróbálok egy képet :)
Kép

szép napot mindenkinek![/img]

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Hű, Melinda, nem semmi ez a gyorsaság! :shock: 27-én reggel még írtál, erre másnap megszülsz sitty-sutty! Gratulálok és jó egészséget kívánok nektek! Várjuk a képeket!
Melinda, ezek szerint nem fogadtad fel Halász dokit és Lajis doktornő volt az ügyeletes?

cm: Gyönyörű a kisfiad! Te végül is kinél szültél? Az jó, hogy van tejed és nem aggodalmaskodtál miatta.

Furán néz ki, amikor a kórteremben minden anyuka szinte egyszerre cicit masszíroz... :D
Amikor Zsófival voltam bent, már kínomban (mert a gátam miatt jóízűen nevetni se lehet) röhögtem magunkon, hogy ott gyömöszöljük magunkat... :D :oops:

Ja, milyen bent a kórterem helyzet? Elviselhető? Gondolom a császáros szobával nincs gond.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Gólyahír:
Csütörtök este 7:33-kor megszületett a kislányunk 3150 grammal és 54 cm-rel. Ma jöttünk haza, mindkettőnkkel minden rendben van.
A szüléstörténetet majd leírom holnap....de nagyon izgalmasra sikeredett.
És ha lesz kis időm visszaolvasom a hozzászólásokat.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Melinda: nagyon gratulálok, jó egészséget, sok tejet kívánok!
végül hogy kerültél Lajis doktornőhöz? nagyon érdekelne, hogy milyen volt,még nem beszéltem senkivel, aki Nála szült

ha lesz egy kis időd írsz pár sort, akár priviben is? köszi előre is!

Buba: Nektek is szívből gratulálok, minden jót kívánok!

várjuk a szüléstörténetet és képeket is!
Kristófról is!

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Aztamindenit!:) Nagy gratula Melindának Kristófhoz és Bubának Dorinához? Várjuk a képeket és az élménybeszámolót! Ahogy nézem, mindkét csemete 2 héttel korábban érkezett! Tényleg, írjatok majd ha tudtok a kórházi állapotokról!

CM: Nagyon édes kép! Szájpenész miatt tényleg ne pánikolj, minden 2. gyereknek van, lehet kezelni és elmúlik!
Gyerekorvost bárkit választhatsz, felkérhetsz, ha van kapacitása, nem kötelező a körzetist választani!

Erika: nagyon tuti a két hóember! :lol: És milyen nagylány már Lili, jó magasnak tűnik! Érdekes, hogy sokszor a lányok magasabbak, fejlettebbek még ilyenkor, Máté sztem pöttömke hozzá képest, amúgy is a kisebbek közt van a korosztályában.

Ági: jobbulást neked!

Mennem kell a hívó szóra, fiam már reklamál.

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Buba, sejtettük, hogy te is babázol már! Gratulálok! Nem futottál össze egészen véletlenül Melindával? :wink:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1265138160.8959.jpg[/img] uzsoki 2010 forum [/img]

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Hú de belehúztatok lányok! Buba, Melinda: gondoltuk hogy babázás van a dologban! Gratula mindkettőtöknek és jó (és sima) babázást! :D Gondolom a kórházi állapotok nem sokat változtak december óta.
Hát, ahogy nézem a táblázatot Bea és én vagyunk a következők, de én még mindig pánikolok, hogy nem fogom időben észrevenni, ha itt az idő. :oops: Ma éjszaka például már azt hittem, hogy mehetünk, aztán nem történt semmi, csak éppen majdnem egész éjszaka nem tudtam aludni, mert a kisbabó annyira urgált (szó szerint). Tényleg azt hittem, hogy mindjárt kitolja magát. Valamikor hat óra körül sikerült elaludni, de nyolckor megint rákezdett, úgyhogy inkább felkeltem. :? Ja, és hogy még jobb legyen, éjszaka bedurrant a bölcsességfogam is, és annyira fáj, hogy alig bírom! :x Más már nem is hiányzott...

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a válaszát, végülis a Lajis doktornő mellett döntöttünk. :-)

Lenne még egy kérésem /kérdésem. Szeretnék kismama jógára járni (itt Zuglóban), de az Uzsoki jógaoktatója és szülésznője, Nemesné Felker Irén (20-310-7928) egyelőre csak pénteken 9-kor tart órákat. Azt mondta nekem, hogy ha lenne még 1-2 jelentkező, akkor hétfőn 17 órakor is tartana foglalkozást az Örs mögött, a Kőszeg utcában. Az ára alkalmanként 1200 Ft lenne, ami elég baráti, mert a Padma Jógastúdióban ugyanez 1800 Ft.
Ha lenne olyan közülletek, aki szívesen csatlakozna hozzám hétfő esténként egy másfél órás jógás, lazítós, babával kapcsolatot felvevős, szülésre felkészítős órára, az írjon vissza nekem, vagy pedig keresse Irént a fenti számon.
Köszi!
Üdv,
Jusztina
mjuszti

Sziasztok! :)

Gratulálok mindkét friss kismamának!Én is várom a képeket és a beszámolót!

Celluxmag nagyon édes Marcell!

Jó babázást Nektek!Ebben az időben ez a legjobb tevékenység!
Biztos Plömi is elvan a kis Ábellel!

Ahsoka:jobbulást a bölcsességfogadnak!
hodo

Szia Jusztina!

Én is jeleztem már,hogy jó lenne nekem kéthetente a délutános időpont mert én váltott műszakban dolgozom.Két hete voltam én is a délelőtti jógán akkor a Bea tartotta az is jó volt nagyon!

Jön valaki délután szülésfelkészítőre?
hodo

Sziasztok!

A csütörtöki melegfront rögtön két kisbabát hozott a fórumra. Gratulálok Nektek, és várjuk a részletes beszámolót!

Már lehet, hogy Bea is megszült, mert január 30 óta nem írt.
Orsi, Te következel! :o

Jusztina, a pénteki jógán jelezte az egyik résztvevő, hogy ő inkább hétfőn délutánonként járna. Lehet, hogy már ketten vagytok. Egyébként 3 főnek már megtartják az órát.
Mikorra vagy kiírva?
Jó dokit választottál! :)

Üdv!

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Sziasztok!

Én is szeretnék gratulálni Bubának és Melindának. Kíváncsi vagyok az élménybeszámolótokra :)
Melinda: Kristóf jó gyorsan előbújt :)

CM: Cuki a kisifad. Kis picur.

Ahsoka: Jobbulást kívánok neked!

Niki

Kép
lina81

Sziasztok!

Hú, nagyon beindult a babázás! :) De végülis 2010 van. :wink:

Melinda! Gratulálunk Kristófhoz!
Andi! Gratulálunk Dorinához!
Mindkettőtök családjának nagyon sok egészséget és boldogságot kívánunk! :D
Mondta a Halász tegnap, hogy húzós volt az ügyelete csütörtökön, meg a hétvége, olyan sok baba született! :)

Kriszti! Én is nagyon nyamvadtnak érzem magam, de mondjuk én alig birok menni, bár a héten a görcsök szüneteltek, viszont sok a keményedés, feszülés, kimozdulni alig van erőm, egy óra megvisel, még akkor is, ha kocsival jövünk megünk. Szóval nagyon le vagyok amortizálva.
De ahogy Ági is mondja, első babánál azért többet tudtunk pihizni, mint gyerkőc mellett. Mondjuk én akkor is tp-en voltam szinte végig, de amikor úgy éreztem, lefeküdtem pihenni. Most ez nehézkesebb.

Ági! Jobbulást! Mit szedsz a torkodra? Remélem, azért már jobban vagy!

Dorka! Hajrá névnapi uh! :) EDA nem úgy van, hogy lehet kérni, csak jó előre le kell zsírozni, hogy legyen bent szakember? De nem akarok hülyeséget beszélni… :oops:

Kriszti! Szerintem a mellső fali tapadás önmagában nem gond, ha nem tapad mélyen és a méhszájat nem éri el!

Niki! Nem gáz a 37. heti vonatozás, ha jól bírod! :D Nekem kéne menni 12-én Pestre, de még nem tudom, hogy oldom meg. Hazafelé van fuvar, de oda még nincs és eléggé nehezen viselem a gyaloglást, a közlekedést is. Mondjuk asszem múltkor letaxiztam az állomásig utána végülis csak a Gyöngyösitől kell a Fiastyúkig gyalogolni. Lehet, hogy most is ez lesz a megoldás. Tömegközlekedési eszközökön meg majd kunyizok helyet magamnak! :)
Most esett le, hogy milyen közel lakunk egymáshoz! :)
Nyáron jókat lehet sétálni a kastélyparkban a babákkal! Majd összehozunk egy babarandit! :wink:

Bea merre jársz? :)

Orsi! Én is most nézem, hogy milyen közel is van már a szülés időpontja! (körömrágós smiley) Ha jól emlékszem, szülés előtt már nem pörög annyit a babó, úgyhogy nekem még tutira van időm, pedig ezt a két héttel korábbi szülést szívesen bevállalnám! :D

Tegnap voltam a második ctg-n, először nagyon csendeske volt a bébi, gondolom, mert ideges voltam, hogy odaérünk-e időben, de aztán sikerült az asszisztensnek felpiszkálnia, és a gégén még egy szép kis keményedést is bemutattunk. :)
Strepto eredményem szerencsére jó… Jaj, az vicces volt, hogy a ctg-n a hölgy először a 2007-es eredményt nyomtatta ki, az is lett betűzve a kiskönyvembe… Még jó, hogy ekg előtt volt időm átnézni a leleteket, így visszaléptem, hogy ez nem igazán aktuális már. :wink:
Méhszáj rövidülget, de még mindig 2000-es tartomány, iszom a málnalevelet, remélem, használ!

Alma! Nagyon szép a kisfiad! :D Hogy vagy? Hogy viseled a felépülést?
Szopihoz meg még egyszer nagy gratula! Nagyon ügyesen csinálod! Tényleg sokat számít, hogy az ember ne parázzon rá nagyon a dologra, mert az inkább hátráltatja a dolgokat. Csak az a baj, hogy mindenhonnan ezt sulykolják beléjük, és hamar el tudnak keseredni az anyukák, ha náluk nem indul olyan gyorsan a dolog, mint másnál.

Plömi! Ti hogy vagytok? Kérünk szépen friss képeket Ábelről! :wink:

Kép
Kép
tekiroll

Dolli, a málnalevélről jut eszembe, hogy én is vettem herbáriásat, de az van ráírva, hogy "Belsőleg hasmenés esetén teafőzetként javasolt. Szájnyálkahártya-, torok-, garatgyulladásnák öblögetőszer."
No, ettől megijedtem. Egyébként is kint van az aranyam, hátha még megfogja a székletem is...
Neked mi a tapasztalatod? Megfogja a hasat? Te milyen málnalevél teát vettél?
Üdv:

Ildikó
limi

Sziasztok!

Túléltem a cukorterhelést, bár hazafelé nem voltam túl jól, de egy kis kaja és innivaló segített. Nagyon remélem, hogy nem lesz rosszabb az eredményem, mint a múltkor volt.

Dolli, torokfájásra a Boiron Homeogene 9. tablettát ajánlották, (meg külön mentol mentes fogkrém kell hozzá) hogy azt szedhetem. Szerencsére már nem fáj annyira, viszont jól betaknyosodtam. Tényleg... betegen lehet szülni? :roll: (Na, jó tudom, ha muszáj, akkor muszáj... :D ) Mi van akkor, ha valaki náthás, esetleg lázas és akkor jön rá a szülhetnék? :?:
Ilyenkor még levegőt is alig kapok, nemhogy szüléshez lélegezzek mélyeket... 8) :P

Orsi, jobbulást a fogadnak! Mész fogdokihoz? Remélem még szülés előtt meggyógyulsz!

Én is kíváncsi vagyok a szülés történetekre! Tuti izgi mindegyik... :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Na jöttem a turbó szüléstörténetemmel:)

Szerda este 10 körül már voltak jóslóim, de enyhék és óránként egy. Ezek hajnali kettőre kicsit besűrűsödtek, de még mindig rendszertelenek voltak.

Reggel mentünk ctg-re ami megint nem mutatott semmit, viszont mondta bő egy ujjnyira ki vagyok tágulva, méhszáj elsimult, méhnyak elrövidült. És ha rendszeressé válnának a fájások induljunk el.

Ezzel el is jöttünk a kórházból, majd délután 3-tól, amikor ide is írtam nektek már elég erős fájások jöttek, de ezek még mindig is csak rendszertelenek voltak.

Este 6-kor elmentem lezuhanyozni, és nemsokkal utána pukkanást halottam és elfolyt a magzatvíz. Gyorsan felöltöztem, férjemmel autóba ültünk és elindultunk, de ekkora a rendszertelen fájásokból azonnal 3 percesek lettek.

Félúton mentőt hívtunk, férjem zúgott utánunk ezerrel. 7-re ért be a mentő velem, felvették az adataimat, megvizsgált az ügyeletes doki, addigra beért a fogadott orvosom és férjem is szerencsére. 19:15-kor mondták mikor hogyan vegyem a levegőt, hogyan kell kifújni, és 19:33-kor megszületett Dorina:)

Leírhatatlan élmény volt. Csak pozitívan tudok visszagondolni a szülésre, és az egész terhességre.

5 napig voltunk kórházba, az Uzsoki nem rak ki 3 nap után,de nagyon gyorsan eltelt. elviselhető a kórházi körülmény. Nem a legjobb, de a baba mindent feledtet az emberrel.

Tegnap hazaértünk délben, megetettem a Dorinát, de azonnal be is vágta a szunyát. Megvolt az első pancsi is, fél 11-től fél 4-ig aludt, evett, majd fél 10-kor ébredt fel, azóta húzzal a lóbőrt.

Persze volt már zűrösebb napunk is, de nagyon nyugodt kisbaba. Most még:):)

Visszaolvasom majd a hozzászólásokat, ha lesz időm, de ahogy láttam celluxmagnak hatalmas gratula a babához!!
Sok boldogságot! És sok-sok tejcsit!!!

Kép

Kép
buba*

Buba: gondoltunk ám rád. Nagy gratula!
Melindának is nagy gratula!

Jó babázást!

Kép

Kép
varva

Azta Buba! Ez olyan gyors volt, hogy ha akartál volna se lett volna időd bármin is parázni! :D Még jó, hogy a férjed kéznél volt és szinte azonnal indulni tudtatok. Gratulálok! (vállveregetős smiley)

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Fúú Buba, ez aztán a tempó. Jó gyorsan megérkezett a kisasszony :)
Nekem eddig az összes ismerősömnek, akik nemrég szülték első babájukat több, mint 10 órán át tartott a dolog.
Mi ennyi idő alatt szerintem be sem érnénk a kórházba, főleg, ha Pesten dugó is van. Na most elkezdtem aggódni kicsit.

Dolli: Eddig nekem sem esett le, hogy tök közel lakunk egymáshoz.
Akkor majd simán talizhatunk, ha már jó idő lesz és lehet sokat sétálni.

Niki

Kép
lina81

Köszönöm a gratulációkat! Kép hazaérkeztem

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Kriszta: köszönöm :), igen Lili a nagyobbak között van a kortársainál, pedig nem vagyunk óriások :D , egyébként már ilyenkor is látszik a különbség a fiúk és a lányok között, hogy a lányok gyorsabban érnek

Orsi: jobbulást a fogaddal! reméljük szülésig elmúlik!
ha Mira nagyon ugrált, akkor szerintem még van pár napod, szülés előtt már alig mozognak, akkor lehet azon parázni :roll:

Dolli: ügyesek voltatok a ctgn. mi az a strepto? :oops:

Buba: nagyon gratulálok! szerintem felkészülhettek erre a tempóra a továbbiakban is :D
gyönyörű Dorina!

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Hodo: akkor ha esetleg látod azt a kismamát, szólj már neki légyszi, hogy én is szívesen mennék köszi! Egyébként én ma megyek a felkészítőre, bár már biztos nem olvasod el addig, mindjárt indulok én is.

Limi: Köszi, 19 hetet kezdtem meg pont ma :-)

Jusztina
mjuszti

Sziasztok!

Andi, gyönyörű a kislányod! :)
Nem semmi milyen gyorsan megszültél. Ügyes vagy!
Milyen telefonszámon hívtátok a mentőt?

Mi a véleményetek, mentőt vagy taxit hívni érdemesebb, ha gáz van, és apa nincs itton?

Ma hasmenéssel küszködök. Ahhoz képest, hogy eddig szorulásom volt, egy kicsit megijeszt. Lehet, hogy bekaptam valami vírust? De hol? Vagy ez már a szülés előkészületét jelző hasmenés? Mi a tapasztalatotok, szülés előtt mennyi idővel jelentkezik ez a tünet?

Üdv!

Ildikó
limi

Buba: gyönyörű a kis Dorina!

Kép

Kép
varva

Köszi mindenkinek. Édes nagyon, imádjuk is apával.
Limi, a mentőt a 104-en hívtam.
Ha menni kell én csak azt tudom tanácsolni, semmiképp ne taxit hívjatok, hanem mentőt. Az szirénával töri az utat és nála hamarabb senki nem ér el a kórházba.

Kép

Kép
buba*

Erika: Hát nem tudom, mi legyen, ilyenkor lehet még bármit csinálni egy ilyen begyulladt (?) foggal? Sajnos ez a dolog évente elő szokott jönni, de áltlában nyáron, és már volt róla szó, hogy esetleg meg kellene műteni, mert csak félig van kibújva és ez a probléma forrása, de a legutóbbi ilyen után két hétig éltem Cataflam-on, annyira fájt, de ilyeneket most nem lehet szedni. Olvastam viszont valahol, hogy a szülés alatt a test is termel valamilyen fájdalomcsillapítót, és ilyenkor a fogfájás, meg minden egyéb is elmúlik. A dokik mindenkori javaslata, hogy minnél jobban fáj, annál erősebben mossuk, úgyhogy egyenlőre ennyi van és várom, hátha helyrejön magától.

Buba: hol laktok, hogy ilyen sokáig tartott beérni a kórházba? Félúton ültél át a mentőbe? Mi eredetileg taxira gondoltunk, mondjuk mi kocsival kb 10 percre lakunk a kórháztól, de most kicsit elbizonytalanítottál.

Nekem ahoz képest, hogy eddig nem volt semmilyen bélproblémám, ma a hasmenés helyett inkább székrekedésem volt, pedig már szeretném ha hét végén megérkezne a kisasszony. Erre azt hiszem akkor még várhatok. Hétfőn lesz megint nst az Örsön, a doki azt ígérte, hogy akkor meg is vizsgál, legalább kiderül, hogy alakulnak lent a dolgok... Talán még kapok egy uh beutalót is. Csak már olyan nehéz bárhová is elvonszolnom magam. Mostanában legszívesebben csak itthon vagyok. Ráadásul gyorsan álmosodom is, éjszaka viszont nem tudok rendesen aludni, nap közben meg ülve is el tudnék. :roll:

Kép
ahsoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?