Új privát üzeneted érkezett!

Elnézést az OFF-ért, hátha valkit érdekel:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka

Sziasztok Csajok!

Nutella!
Várjuk már nagyon a képeket!!!

Apcukk!
Mi nem raktuk őket egy szobába addig, míg Réka nem aludta át az éjszakát. Nem kockáztattam, hogy az esetleges éjszakázások Bencét is ébren tartsák.
Már szépen beálltak (igaz, már kb. 4 hós kora óta, csak most van rá időnk) az éjszakák, úgyhogy a hétvégén el is kezdjük a kisebb lakás átalakítást, és mennek fel mindketten közös hatalmas szobába.

Sly!
Sajnos én sem ismerem a dokid...

Dóri, Judit, Szandra!
Remélem minden OK nálatok is, bár ritkábban jelentkeztek.

Mazsuzs!
Nálunk Bence u.ezt csinálta. Korán feküdt, korán kelt, cserébe volt olyan, hogy az ebéd 2 körülre sikeredett, mert délelőtt már olyan hulla volt, hogy 11kor már aludt el. Ne aggódj! Valószínű, hogy azért családon belül is "szokás" a korán kelés, nem?
Csak mert mi korán fekszünk, korán kelün, és mindkét gyerek is, hiszen ez lett a napirendjük. Azt meg úgysem fogod tudni megértetni vele, hogy most aludjunk picit tovább, mert hétvége van. Nálunk a szombat, vasárnap ugyanúgy telik, mint bármelyik hétköznap, kivéve, hogy akkor apa is itthon van. Ahhoz még el kell telnie elég sok időnek, hogy megértsék a hétvége fogalmát...
Apa pihenését csak te tudod elősegíteni azzal, hogy nem hagyod Nándit "kiabálni", hogy ne ébressze fel apát.
Nálunk legalábbis ez a helyzet...

Remélem mindenki jól van, mert nálunk a változatosság kedvéért Bence kedd óta megint itthon van. Igaz, ne legyek telhetetlen, hiszen már két egész hetet járt egyfolytában oviba. :roll: Épp itt volt az ideje egy kis betegségnek. És persze nem tudni, hogy mi ez, mert gyakorlatilag hétfőről keddre virradóra prezentált a kiscsávó egy jó kis 38 fokos lázat, fülfájást. Azóta meg gyakorlatilag semmi, talán egyszer ha felszökött a hője. A füle aggaszt egyedül, azzal elmegyek vele dokihoz.
Ugye jól emlékszem, hogy a délpestiben is van gyerek fülészet? Vagy hogy van? Tudja vki a rendelést, mert a honlapon nem találtam semmit...

Kiscsajszi nagyon jól van. 6 fogunk van kint, 9 kg, 74 cm. Kapaszkodva már egyedül is elmegy, kézenfogva meg bárhová. De azért még a négykézláb a gyors közlekedés. Egyedül már megáll, néha elfelejtkezik magáról, és akkor csak úgy megáll, miközben pl. a kiflibe kapaszkodik. :lol:

Nekem változatlanul sok a melóm, néha már azt hiszem, hogy sosem érem magam utol.... Remélem, ha vége a mérlegeknek, kissé rendeződik a helyzetem...

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Eszti! Köszi a tanácsot bár meg kell mondanom nálunk senki sem korán kelő!
Valahogy a párommal még ez is egyezett, hogy jó sokáig tudtunk durmolni hétvégén amikor még én is dolgoztam (kilencig biztosan). Ezért fájó pont most hogy Nándi hajnalban kel, de persze tudom hogy még nem érti a hétvége fogalmát. Remélem később alakul majd a dolog.

Apcukk! Mostanában én is gondolkodtam ezen az elhelyezés kérdésen bár még messze nem aktuális, de Esztinek igaza van. Ha egy szobában van a két babóca akkor a kicsi - még éjjel is eszik - megzavarhatja a nagyot az alvásban.

Amit én szeretnék kérdezni, hogy ti milyen cipőt vettetek első cipőnek a gyereknek? Nándi a hétvége óta már járni kezdett, erősen próbálkozik és vennem kellene valami cipőt. De olyan ellentétes infók vannak a neten is. Ezért kiváncsi vagyok, hogy itt kinek mi vált be???
Azt olvastam hogy pl. a Siesta nem jó mert harántemelő van benne és ha nem lúdtalpas a gyerek akkor ez nem kell. Eddig meg azt hittem a Siesta a legjobb cipő. Írtak egy dr. Leó nevű cipőről is de annak állítólag merev a talpa... Kinek melyik cipő jött be???

Előr is köszi az infókat!

Kép
mazsuzs

lányok olyan sokat tudtok írni!!! :lol: mindenki jól van remélem!? :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Mazsuzs!
Nálunk azért Siesta volt az első cipő, azóta is nagyon odafigyelek a cipőkre.
Ez az egyetlen dolog, amire nem sajnálom a pénzt (persze ha a gyerekekről van szó semmire, de a cipőkérdésnél apával mi is bele tartozunk ebbe a kategóriába). Egy szónak is száz a vége, szerintem a gyerekcipőknél is hasonló a felállás, mint a felnőtt cipőkért. Ha a jó márkát (ami minőségileg, és technikailag is ott van a spiccen) megfizeted, akkor nagy baj nem lehet. Bence legelső cipője (mármint amiben ténylegesen ment, mert előtte volt pár kocsicipője is) az egy Siesta volt, utána pedig csak Nike és Adidas volt. Rékának most az első szandija egy Nike, meg egy Elephanten szandit vettem még neki.
Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Köszi a válaszokat.....lehet, hogy rákérdezek más fórumokon is a Kollár dokira.....további jó babázást!

Üdv: Sly
sly78

Sziasztok!

Sly! barátnőm nem rég pont nála volt benn az ügyeleten, szimpinek találta, de sajna többet nem tudok róla. ha régen a Schöphiben volt sztem olvasd át azt a topikot is.

Mazsuzs! JOhannának Falcon volt az első cipője. /tanuló cipő/ Bulcsúnak pedig Maus /Siesta talpú szandi/

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Hát, akkor Nádas Petra születésének és első napjainak története következik:

Azt itt konkrétan nem írtam le, hogy milyen állásban van a baba, de próbáltam érzékeltetni, hogy a 36. hétre megfordult. Tehát ekkortól megint elkezdtünk reménykedni, de nem éltem bele magam nagyon, rábíztam magam a "Nagyfőnökre". Szedtem a homobogyókat, ittam szorgalmasan a málnalevél teát is. Keményedések voltak, néha apró görcsök is, de semmi komoly. A CTG is mindig negatív volt, nem sikerült fájást produkálnom. Húsvét vasárnap este voltunk CTG-n, Békési Erzsikével április 1-jén 13 órára beszéltük meg a következőt. De viccesen mondtam a férjemnek, hogy Andrissal sem tudtam már elmenni az utolsóra.

25-én szerdán is ment minden a maga rendjében, apósom 11-kor telefonált, hogy hogy vagyok, a válasz: jól. A szüleim is itt voltak, fél 2-kor indultak haza Szolnokra. Andris aludt, én ledőltem újságot olvasni a kanapéra. Fél 4-kor egyik pillanatról a másikra érzem, hogy "valami kúszik ki belőlem". Na, eszméltem rögtön, hogy ez talán a magzatvíz??? Ahogy felálltam, biztos lettem benne, a WC-n pedig már 100 %. Rongyoltam vissza a telefonomért, a királyi helyről intéztem a telefonokat, miközben a magzatvíz folyamatosan jött (nem szivárgott, nem ömlött, hanem folyamatos vékony sugárban). Először hívtam az uram (már épp indult, rekordgyorsasággal ért haza :) ), utána az unokatesómat, hogy jöjjön Andrisra vigyázni, majd anyut, hogy indulhat vissza (épp hazaértek Szolnokra), végül a szomszédot. Ő azért kellett, mert Andrisnak már éppen ébrednie kellett és nem tudtam, hogy mit csinálok vele folyó magzatvíz mellett. De nagyon rendes volt a csemete, mert megvárta, amíg az apukája hazaér, csak utána ébredt. Amikor felébredt, elmondtuk neki rögtön, hogy be kell mennünk a kórházba, mert most fog megszületni a kistestvére, anya pár napig nem alszik itthon, de apa igen és majd hozzuk haza a testvérét. Én nem tudom, hogy más hogy van vele, de én végig sírtam, amíg el nem indultunk, olyan nehéz volt itthagyni az én okos nagyfiamat (közben folyamatosan bocsánatot kértem a kicsitől).

4 körül hívtam Békési Erzsikét, hogy mi a helyzet. Kérdezte, hogy van-e fájásom. Mondtam, hogy nincs, sajnos. Ő finoman utalt rá, hogy akkor lélekben készüljek a császárra, mert szülni csak úgy tudnánk, ha lennének fájások. Úgy beszéltük meg, hogy fél 7-re bemegyünk. Be is értünk, fájások még sehol. Erzsike megvizsgált, teljesen zárt voltam, a baba feje magasan, így jött az utolsó szó: császár. De egyáltalán nem voltam elkeseredve!!!!!! Erzsike végig ott volt velünk, amíg lecsöpögött az infúzió és vártunk Hartman doktorra, majd az aneszteziológusra. A doktor úr is benézett és kérdezte: Eszterke, hát a fájások??? Én mondtam neki, hogy én is arra várok, de nem jönnek. Fél 9-ig egy darab sem volt. Amikor megjött az altatóorvos, akkor a saját lábamon átbattyogtam a műtőbe, puszi apának, ajtók záródnak. Az altatóorvosnő egy nagyon kedves hölgy volt, mindent mondott, amit csinált, de én ekkor már remegtem az izgalomtól, szegény Erzsike kezét tördeltem. Először nem akart hatni a szuri, meg is ijedtem, nehogy altatás legyen belőle, de aztán szerencsére összejött. Hartman doktor valami mosolyogtatnivaló sapkában megjelent és mint egy festő kezdte pingálni a hasamat, olyan mulatságos volt a szitu. De aztán szerencsére felhúzták elém is a lepedőt, így nem kellett végignéznem a műtétet. Amikor elkezdték, nagyon odafigyeltek, nem beszéltek másról. Szóltak, hogy már látszik a baba feje, de ebből még nem tudják, hogy mi a neme. Utána felkiáltottak: KISLÁNY!!!! Én persze elkezdtem bőgni...Erzsike kezébe adták a babát, aki kifele menet megállt és megmutatta: fejjel lefele volt, így csak a kerek popsiját és a husis combját láttam, de LÁTTAM. És hallottam, ahogy odakint hangosan üdvözli az apukáját is. 3100 grammal és 49 centivel született, 9/10 Apgarral. Utána nem sokkal visszahozták Petrát meztelenül, becsomagolva egy lepedőbe és odatartották közel hozzám, a bal kezemhez és az arcomhoz. A kezemet is kiszabadították a műszerek fogságából, hogy meg tudjam fogdosni a kislányomat. Sosem fogom elfelejteni azt a puha újszülött bőrt . Petra a hangom hallatán nem sírt, pislogott, én meg köszöntgettem és már ekkor gyönyörűnek találtam. Az is volt. Őt elvitték, engem pedig befejeztek. Ekkor már oldott volt a hangulat, már másról beszélgettek. De ez nagyon megtisztelő volt, hogy a születés "szent pillanataiban" nem másról beszélgettek.

Kép Megszülettem!

Lekerültem a gyerekágyra, a császáros őrzőbe, ahová jó egy órára megint kihozták a kicsi lányt, segítettek (a csecsemős és Erzsike, meg az uram) szoptatni. Ekkor még nem ment, de Erzsike mondta, hogy az a lényeg, hogy érezze az anyaillatot.

Kép Fogja a kezem

Az éjjel alig aludtam (nem is tudtam), Klári "őrmester" nővér folyamatosan tornára ösztökélt bennünket, hogy reggel könnyebben fel tudjunk kelni és úgy is lett. Igazán nem éltem meg olyan szenvedésnek, mint az első császár utáni felépülést. Igaz, hogy az ember már tudta, hogy milyen fájdalomra számítson, de szerintem az is sokat segített, hogy elfogadtam a császár lehetőségét és nem őrültem bele a gondolatba (utána pedig a valóságba), hogy nem szülhettem természetes úton. A babát láttam és fogtam a születése után közvetlenül és ez volt számomra a legfontosabb. Tényleg nem élem meg kudarcként. Viccesen azt szoktam mondani, hogy van két szép, egészséges gyerekem, nulla fájással. De vannak és ez a legfontosabb.

A kórházi napok csendben, szépen teltek, Petra másnap regeltől ügyesen szopizott (mondtam is, hogy ő kislányból van), szombat reggelre már mérhető mennyiséget szopott, vasárnap reggelre meg már olyannyira, hogy ki is tettek minket a kórházból (Hartman doktor hétfő reggelt mondott, de aztán vele is megbeszélték, hogy engedjen haza, kell a hely...).

Itthon persze "állt a bál", a nagy természetesen akkor lett beteg és magas lázas, amikor én a kórházban voltam. Nem voltak éppen a helyzet magaslatán, a nővérek röhögtek odabent, hogy telefonon instruálok, mit csináljanak az itthoni gyerekkel. Az uram ugyanis péntek este a haverjaival elment tejfakasztó buliba (jól sikerült, már szombat hajnalban éreztem :lol: ), amikor az anyósom telefonált neki, hogy a gyerek nagyon lázas. Férjem taxival haza és ugye a buli legjavából eljőve be is adták a 12 kilós kétévesnek az újszülött kúpot, majd miután nem vitte le, reggel mégegyszer... :? Mintha nem mutattam volna meg előtte, hogy hol vannak Andris gyógyszerei...

Szóval, vasárnap, amikor hazajöttünk, Andriskám még elég rosszul volt, de utána elkezdett rohamosan javulni.

Amikor beléptünk a babával az ajtón, először az én nyakamba borult, majd hangosan üdvözölte kishugát: Szia baba, szia, szia!!! Én persze végigbőgtem, annyira aranyos volt. Mondta, hogy vegyük ki a hordozóból, vetkőztessük le, fogdosta volna (csak a lábát engedtük, mert ekkor még folyt az orra és rondán köhögött is, azt mondjuk még a mai napig). Írásban nem tudom érzékeltetni, hogy mennyire édes volt, de már ezért érdemes volt szülni egy kistestvért. Miután letettük az ágyra, odaállt és csak nézte őt.

Kép Kedvenc képem: kétgyerekes anyuka lettem

Kép

Mivel Andris beteg, addig nem tehetjük őket egy szobába, amíg köhög, így Petra most mellettünk alszik a babakocsiban. Andris nagyon csalódott volt, hogy nem a kiságyba tettük, ahogy azt hónapokig mondtuk neki. Talán a jövő hét közepén összetesszük őket, ha addig a nagy kigyógyul a köhögésből.

Petra hozott ajándékot is Andrásnak: egy plüss bohócot (valamelyik kép hátterében látszik) és egy LEGO-t, mindkettőnek nagyon örült.

Azóta is lelkes a hugica miatt, szokta simogatni a hasát, puszit ad a talpára (szigorúan mind a kettőre), imádja ébresztgetni (odaáll a kocsihoz és kiabál, hogy ébresztő :lol: ), ha vendégek jönnek, megmutatja nekik. Ma azért már egy kis féltékenység is volt (szerencsére): amikor a nagyapja felvette a lányt, őt is fel kellett venni és ma először nem nézte meg, ahogy fürdik. Eddig a fürdéseknél is nagyon lelkes volt, segített, ha kértük, Petra testi épségét néha védeni kellett, nehogy ráugorjon.

Kép A kicsi és a nagy

Kép
(Közben apának is fáj a torka, azért a védőfelszerelés)

Petra baba egyébként szépen, ügyesen eszik, és lekopogom, az éjjeleink is szépen alakulnak: tegnap például fél 12-től aludt 5-ig, majd egy kiadós szopi után reggel fél 10-ig. Nem panaszkodunk. Nappal egyre többet van fent, olyankor egy idő után sír, de inkább nappal, mint éjszaka.

Kép Anya és lánya

Hát, ennyi lenne a mi eddigi történetünk, remélem, elég részletes voltam.

Nutella

Kép

Kép
nutella

Nutella,

Jó volt olvasni a történetedet. Akár én is írhattam volna: Erzsike, Hartman doki, első is császár, másodikra reménykedés, hátha most nem, aztán mégis, kiscsaj, ügyesen szopizik, sokkal könnyebb lelkileg másodszor. Annyi a különbség, hogy nekem a fájásokat egyik alkalommal sem sikerült megúsznom...
Örülök, hogy jól vagytok, és hogy minden jól alakul :D
Gyönyörű a kiscsaj!!!

Apacukk,

Mi kb. 1 hónapig altattuk őket külön szobában. Ez arra volt jó, hogy Danca egyáltalán megszokja a babasírást. Danca nagyon alszik, így korábban is mindig nyitott ajtónál laudt, és nem ébredt fel semmire, pedig nem jártunk lábujjhegyen. 1 alatt megszokta a gondolatot is, hogy már van tesója:)
5 hét után SZonját már a közös szobában fektettem le, és megvártam, amíg elalszik. Elég sokáig tartott, nehezen nyugodott meg. Utána már nem volt semmi gond. Másnap megpróbáltam egyszerre lerakni őket. Szonja akkor is sírt, de sokkal gyorsabban megnyugodott, mint előző este.
Ekkor még evett Szonja éjszaka, de Dani soha nem ébredt fel a sírásra. Néha ugyan átébredt, de megfordult és aludt tovább.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok Lányok!
Köszi a segítséget az alvással kapcsolatban. Azt hiszem tényleg nagy merészség lenne egyből egy szobába rakni a két gyerkőcöt. Lesz egy-két teszthónap a mi szobánkban, meg addig tényleg Liszka is megszokja a kistesót. Őt kb. 1 hónapja szokattuk át a gyerekszobába (mostanában lett kész) aztán, lehet ő is visszaszeretne költözni majd, ha a kicsi velünk lesz :) Meglátjuk hogy lesz.
Nutella, köszi hogy megosztottad velünk a történetedet. Aranyos lehet Andris ahogy körülrajongja a kishúgát. Jó az a kép amelyiken gyönyörködik benne.
Mazsuzs én Alizka legtöbb cipőjét bababörzén vettem. Szerintem nagyon jó minőségü és állapotú cipőket lehet ott beszerezni, hiszen fél év alatt nem tudnak elkoptatni egy cipőt a babák. Arra figyelek mindig, hogy puha és rugalmas talpa legyen és tartsa a bokáját. Itthon meg mezítláb vagy zokniba szokott lenni.
Jó éjt nektek.
Sziasztok,
Andi.

Kép
Kép
apcukk

Helló Csajok!

Nutella!
Annyira jó volt olvasni a történeted, bevallom én egy kicsit megkönnyeztem! Örülök, hogy ilyen szépen élted meg a pici lány születését, a császáre ellenére. Én a császár után ugyanezt mondtam magamnak amit te, hogy nem a szülés módja a lényeg, hanem az, hogy van két gyönyörű egészséges gyermekem!! Andris annyira édes a képeken, ahogy csodálja a hugicáját! Mégegyszer nagyon-nagyon gratulálok, és sok örömet kívánok Nektek!

Mazsuzs!
Mi is elég sokára vettük meg a törpiknek az első cipőt. Mi Ciciban cipőt vettünk, szerintem ez is nagyon jó minőség. A lényeg a cipőknél, hogy hajlékony talpa legyen, és tartsa a bokát. Itthon egyébként mindig zokniban vannak, mert én úgy tudom, hogy ez a legjobb a pici lábaknak.
Nándi korán keléséhez annyit tennék hozzá, hogy nálunk ugyanez van. Reggel fél 7-7 óra között kelnek, utána nem tudom letenni őket egyből, ezért kb. fél 9-9-kor teszem le őket újra. Amikor felébrednek akkor van nálunk a tízórai. Ezért az ebéd nálunk is későn van fél 2 körül, ami után megint alvás van. Általában este már 8-kor, de legkésőbb fél 9-kor már ágyban vannak.
Szóval szerintem semmit nem csinálsz rosszul!!!

Eszti!
Nagyon ügyi Réka baba! A méretein teljesen ledöbbentem, hiszen csak egy pár centivel és pár 10 dekával van elmaradva törpikéimhez képest! Nagyon nő a lány!!!! :D

Többiek, kivel mi újság?

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Nutella!
Nagyon jó,hogy így élted meg az egészet és nem kudarcként! :D Édesek együtt. az egyik képen,olyan mintha Andris imádkozna az ágy mellett a kis Petráért :lol:

Csajok!

eltűnök egy hétre,mert megyünk vidékre :lol: :lol: Végre!! októberben voltam utoljára "otthon" és már nagyon hiányzik! szóval Mindenkinek minden jót,szép hetet kívánok!!

üdv
Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok!

Eszti!
Jó kis méretei vannak a kiscsajnak! :wink:
Flórácskám egy évesen ennyi. 8)
Holnap megyünk a védőnénihez,majd kiderül hogy hány kiló. Egy hónapja kis híján kilenc kiló volt és 73cm.

Nutella!
Tényleg jó volt olvasni a történetedet,megható.
A képek nagyon jók rólatok,főleg ahol hárman vagytok és a kicsi és a nagy az ágyon,az nagyon édes! :D

Mazsuzs!
Én sok márkát még nem ismerek amiket felsoroltak,de a Siesta nagyon jó az biztos. Az a lényeg ahogy már írták hogy jó hajlékony legyen a talpa és a bokát jól tartsa.

Hát,nekünk ma megvolt Flórácskám első szülinapi zsúrja. Jó volt. De azért jól elfáradtam. Hihetetlen hogy már egy éves a drágám! :D

Most lépek,dolog van.
Szép estét mindenkinek!
Dalma.

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Dalmácska!

Így utólag :oops: is sok boldog születésnapot Flórának! Milyen torta készült? Teszel majd fel képet mindkét lány szülinapi tortájáról?

Nutella

Kép

Kép
nutella

Sziasztok!

Flórát Isten éltesse sokáig születésnapja alkalmából.

Nutella! Nagyon gratulálok Nektek. Komolyan meghoztad a kedvem a babázáshoz:) Annyira jó hogy így éled meg az egészet!!! A képek magukért beszélnek!!! Nagyon jó nézni titeket!!! "Engem is, nekem is" nálunk a mai napig megvan és sztem meg is marad, bármit történik az egyikkel azt a másik is akarja. Ja és ez még az orrszívásra és gyógyszer bevételre is vonatkozik Bulcsúnál :lol: Johanna azóta nem sír és fél a doktor bácsitól amióta megszületett Bulcsú, sőt a 3 éves oltásnál örült, hogy végre megint hozzá jött a doktor bácsi :lol:

Fricky! Johanna is köhög és taknyos, de sztem holnap megy oviba. voltunk pénteken fülészeten és nem piros a torka.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

nutella jól meg pityergetél!
Olyan megható a történetetek!!!!!!!!!!
gratulálok mégegyszer!!!!!!!!!és gyönyörűek a gyerekek!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Lányok!

Vagyunk, vagyunk csak gyorsan telnek a napok és a múlt héten Szofi és én is betegek voltunk. Szerencsére Szofin egy nap alatt át futott, de nekem még antibiotikumot is kellet szednem.
Képzeljétek most nyílt napokra járok az ovikba. Ígaz még van egy évünk de nagy kérdés, hogy hova menjen majd Szofi oviba. Most a zuglói ovikat nézem meg mert mi itt lakunk, jövőre pedig az erzsébeti és a kispesti ovikat, mivel a szüleim arra laknak és az Ő segítségük nélkül nem fogjuk tudni megoldani az oviba járást ha majd én vissza megyek dolgozni. Ha valaki ismeri közülettek vagy halott vmit az ottani ovikról annak a segítségét szívesen veszem!
Ami még újság Szofinak kibújt a 20 foga! Két és fél éves terv teljesítve!

Mazsuzs!

Szofinak az első cipője Falcon volt. Én nagyon szerettem és meg voltam vele elégedve. Árban is elfogatható. Jókat hallottam még a Dr. Leoról. Siesta cipőkről nekem is vegyes információim vannak.

Nutella!

Gratulálok a kis Petrához és nagyon sok boldogságot kívánok!
A szüléstörténeted nagyon megható volt.

Sok puszit küldök mindenkinek! Bocsánat, hogy külön nem írtam a többieknek.
Ime még egy pár kép az én pici lánykámról. Kb. két hete készültek a képek.

Szami Kép Kép Kép Kép

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

mesi siess vissza várunk!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm aki a cipőkérdésemre válaszolt!

Nutella! Nagyon megható a történeted és a képek is nagyon jók!!
Nagyon tetszik a kétgyerekes anyuka kép!

Adra! Köszi a biztatást az alvással kapcsolatban! Nagyon ari vagy! :)

Mesi! Jó pihenést!

Dalmacska! Én is Boldog Szülinapot kívánok Flórának utólag is!
Kép
És igen, kérünk képet a tortáról!!!!!

Sidney! Johannának jobbulást kívánok!

Szamikám! Jók a képek Szofiról! Nagyon aranyos ahogy nevet! Akkor ezek szerint nem csak én lettem "vegyes" a Siesta cipőkkel kapcsolatban.

Az az igazság, hogy páran itt is ajánlottátok, de nekünk is egy dévényes nő mondta, hogy már nem olyan jók mint régen mert van bennük az a bizonyos harántemelő. Nem gondoltam volna, hogy a sok cipőmárka közül nem lehet majd választani mert egyiknek ez a baja, a másiknak meg az....
Nem tudom, hogy a mi szüleink milyen cipőket adtak ránk hiszen nem volt ilyen választék, de én nem vagyok lúdtalpas..vagy ez csak szerencse?
Végül én Salust vettem. Hogy aztán jó cipő-e majd kiderül.

Jó éjt mindenkinek!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok lányok!

Hú, nagyon régen jártam erre sajnos. :( Próbálok visszaolvasni, hogy kivel mi történt, hogy vannak a gyerkőcök. Lassan megy.

Mi jól vagyunk. Gergő oviba jár, délre szoktam menni érte. Nagyon szereti. Sajnos sokat beteg, mindent hazahoz, így Levi pár nap különbséggel elkapja. Most épp megint köhögnek, és taknyosak. Februárban megjártuk a László kórházat hányás hasmenés volt. Aztán kötőhártyagyulladásuk volt, most meg bárányhimlő járvány van, szal valszeg azt is elkapják. :( De imád ott lenni. A beszéde is azóta indult be, mióta közösségbe jár. Már nagyon szépen mond szavakat. Már aggódtam, hogy mért nem beszél, erre most szerencsére elkezdte.

Levi 3 hónapja felállt, azóta nem lehet bírni vele. Egyébként nagyon jó fiú. Csak akkor sír, ha vmi gondja van. Szépen eljátszik, szeret enni. Előtte nem is lehet enni, mert kinézi a szánkból, ott cuppog, és el akarja venni a tányért. :D Kis húsgombóc, 10kg.
Szerencsére Ő szeret babakocsizni, hamar be is alszik, így Gergővel tudunk jókat jáccani délutánonként. Kaptak húsvétra egy rönkfajátszóteret, és imád ott játszani. Van csúszda, homokozó, mászófal, hinta, tuti jó.

Na megyek is, mert ébredt a kisebb. Ha visszaaludt, megpróbálok képet feltenni.

jucus1

jucus édesek lehetnek a gyerkőcök.sajna a közösségbe való járásba benne van hogy mindent elkap a gyerek és azt haza is viszi! :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Jucus! de jó, hogy jelentkeztél!!! Már lassan egy éves Levi is. Betegség nálunk is így volt. Johanna mindent hazahoz, Bulcsú pedig rendszerint el is kapja. Én beoltattam Őket bárányhimlő ellen. László kórház nem lehetett egyszerű. Melyik gyerköccel voltál? Milyen időközönként vagytok itthon? Gergő hova jár oviba? Tök jó, hogy így szereti.

Többiek mi újság Veletek? annyira jó, hogy ilyen szupi idő van!!!!

Dóri! beköltöztetek? milyen?

puszi Edina

Kép
Kép
sidney

Helló Csajok!

Úgy tűnik mostanában egy kicsit kevesebb ideje van mindenkinek írni. Én is így vagyok ezzel. :oops:

Mesi!
Jó pihenést Nektek! Majd mesélj hogy érezte magát Lara!

Finike!
Hogy sikerültek a vizsgák? Ma van a második ugye? Ne felejts el beszámolni, addig is ezerrel szorít-szorít!!!

Dalma!
Nagyon boldog szülinapot kívánunk Flórának utólag is!
Kép
Tegyél majd fel képeket a szülinapról, és a tortát se felejtsd el megmutatni nekünk! Olyan kíváncsi vagyok, milyen szépet alkottál megint!

Szami!
Szofi igazi kis hölgy már! Nagyon huncut! Gratulálunk a fogacskákhoz! De jó, hogy már túl vagytok rajta! :D

Mazsuzs!
Örülök, hogy sikerült cipőt venni Nándinak! Biztos jól válaszottál!

Sid!
Remélem Johanna jobban van már!
Elkeztél már dolgozni? Milyen volt ennyi év után visszamenni?

Dóri!
Tényleg mi újság veletek? Már beköltöztetek?

Judit!
Tudom, hogy a talin mondtad, hogy hol vetted Szonjusnak a Zeptol cipőt, de a lüke fejemmel elfelejtettem. Megírnád mégegyszer? Itthon nem használunk cipőt, de ha valahova elmegyünk adok rájuk benti cipőt, és a mostaniakat lassan kinövik, és Zeptolt szeretnék nekik venni helyette.
Hogy vagytok? Építkezés hogy halad?

Szandra!
Mizújs veletek? Hiányzol! Gépetek jó már? Gondolom, nem nagyon van kedved írni, de azért néha jelentkezz légyszi, hogy tudjuk hogy vagytok!

Poci!
Ritkán jelentkezel! Srácok hogy vannak?

Na mostmár megyek, mert egy csomó dolgom van....

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Finikéről annyit, hogy délelőtt volt a szóbelije, az jól sikerült és fél 2-től a magnó. Remélem, este majd bejelentkezik és beszámol nekünk a sikeres vizsgájáról.

Nutella

Kép

Kép
nutella

Sziasztok!
Bocsánat, hogy ismeretlenként "bepofátlankodok" hozzátok. Azt szeretném, kérdezni, hogy tudtok, ismertek-e a Dél-Pestiben olyan dokit, aki otthon van a meddőségi kérdésekben is? És ha esetleg van magánrendelése, ott nem horribilis összeget kér. De végül is ez csak másodlagos. Köszönöm, ha válaszoltok.

Kép
németh

Helló Csajok!

Nutella!
Köszi, az infót Finikéről!
Hogy vagytok? Milyen baba a kis Petra? Tegyél majd fel képeket még!

Finike!
Várjuk a beszámolót a vizsgáról! Remélem jól sikerült! Mikor tudod meg az eredményt?

Németh!
Üdv közöttünk!
Az én orvosom dr. Tarcheh Viktor, akit nagyon tudok ajánlani neked. Azt nem tudom mennyire van otthon meddőségi kérdésekben, de azt tudom, hogy több olyan kismama járt már hozzá, akinek vmilyen mesterséges úton sikerült csak megfogannia. A kórház közelében van a magánrendelője, és szerintem elfogadható áron vállalja a terhesgondozást. Ha gondolod priviben elküldöm a számát, ill. ha van még kérésed szívesen válaszolok.

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Szia Adri!
Köszönöm! Igen, szeretném a számát meg a magánrendelés címét is. Esetleg megírnád azt is priviben, hogy mennyi az annyi? Te csak a magánrendelésre jártál hozzá, vagy a kórházban is "foglalkozik" a magánbetegeivel? Bocsánat, hogy ennyit kérdezek, de annyira kétségbe vagyok esve.
Köszönöm előre is!

Kép
németh

Sziasztok!

Hál'istennek vége a nyelvvizsgának, és nem is rosszul. :lol: Az írásbeli nehéz volt majd meglátjuk, talán sikerült. A szóbeli ma reggel volt 11-kor. Ahogy beértem már szólítottak is . Kb. 5 percet voltam benn olyan gyorsan ledaráltuk. A tanárom megleste utána, hogy mennyit adtak a vizsgáztatók és 25-ből 23. :D :D :D :D :D Nagyon jó hangulatban vizsgáztam, nagyon aranyosak voltak. Utána várnom kellett fél kettőig. A magnó borzasztó nehéz volt, senki sem értett belőle semmit, de KOMOLYAN! A tanárom gyorsan átfutotta, miután beadtuk és az mondta, hogy az is meg van. Volt igaz-hamis és pont eltaláltam az összeset. Király, megyek a lottozóba... :lol: 8)
Úgyhogy szerintem sikerült, de azért kop-kop-kop. Köszönöm, aki szurkolt nekem, nagyon arik vagytok.
Nutella neked külön köszönöm, hogy szurkoltál, hogy gondoltál rám,és hogy hoztad a híreket. Olyan mintha én szültem volna, csak most talán egy nyelvvizsgát sikerült szülnöm. :lol:
Már várom a páromat, mert megyünk le a Majorhoz (ahol a lagzi lesz) és eltöltünk hármasban két napot. A mait nem számolom bele, mert csak aludni érünk le. Még dolgozik, de jó lenne már ha hazaérne.
Most megyek is mert kell vennem matricát és tankolnom is kell. Vicus még anyuéknál, és vár minket.
Úgyhogy mindenkitől búcsúzom majd hétfőn jövök.
Mégegyszer köszönöm a szurkolást!!!! Mindenkinek jó hétvégét!!! (Azért jó lenne ha egy picit azért jó idő lenne.)

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

szia németh üdv itt is!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Adra!
Jól vagyunk, csak dolgosak napok. Itt a jó idő és sok a munka a kertben, csajok élvezik nagyon, bandáznak egymással. Most kezdenek igazán egymásra hangolódni. Tegnap mikor jöttünk fel akkor azt mondta a Tami, hogy: Nekem az Edina a legjobb barátom :) , ilyenkor annyira értelmet nyer a testvér dolog. :)

Tami gyerekszáj:
Edina tegnap mikor ment belerugott az ajtó félfába (olyan kicsi az az ajtó nyílás :wink: ), elkezdett sírni.
Tami: Miért sír?
Apa: Megütötte a lábát!
Tami: A tüsszögbe? :wink: :lol: :lol: :lol:

Hát ja, annak semmi értelme, hogy küszöb, de annak, hogy tüsszög!!!!

Finike!
Hát akkor még csak magamban gratulálok neked :wink: , de remélem hamar már nyíltan is.
Jó pihit nektek, remélem nagyon jó emlékekkel jöttök haza onnan!!

Na megyek mert alvás van, vagyis én szeretném... :roll:

Már megint ott tartunk, hogy 1 óra hosszat altatom az Edót :evil: , nagyon elfogy a türelmem már néha mire elalszik.

De hátha ma.....

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Adra! Pont ma voltam bent a mh-n és csak szept-től kezdek a régi helyemen, legalábbis eddig így néz ki dolog. Mondjuk sztem most már a szept-ből nem adok lejjebb, :oops: aztán ki tudja? :P
Szóval megnyugodtam, még van egy munka mentes nyarunk!!!!

Nézitek már a nyaralásokat? Ki merre tervezi?

Finike! jó pihit Nektek!! Rátok is fér!!! vizsga remélem sikerült!!!!

Szandra! Tüsszög!!! :D :D Olyan jókat tudnak mondani. Johanna úgy mondja a JÖtt egy busz, benne ült egy vrén krampusz, sztem a krampusz zavar be neki :lol: Mindig kijavítom, de már nagyon beidegződött Neki.

Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Remélem nem szűnik meg a topik.... igaz én sem nagyban járulok hozzá a fennmaradásához de mióta itt a jó idő (és a héten azért volt) azóta két órát is mászkálunk akár a kertben is Nándival, estére pedig én is beesem néha az ágyba.

Finike! Gondoltam rád, csak éppen nem ültem a géphez, hogy le is írjam!
Nagyon drukkolok hogy sikerüljön a vizsgád! Irigyellek, hogy ilyen jó eszed van!
Mióta foglalkozol egyébként az angollal?
Jó pihenést! (emiatt megint egy irigy mazsuzs) :wink:

Szandra! Jó a "gyerekszáj". Szoktad őket feljegyezni?

Én is megismételnél Sidney kérdését, és kérem hogy írjatok bababarát nyaralóhelyeket! Jó lenne pár napra nyáron elmenni valahová...
Ha több időm lesz, lehet hogy visszakeresem a tavaly nyári topikbeírásokat e célból de ha lehet írjatok most javaslatokat!
Lassan el kell kezdeni a szervezést!

Pociló, Judit, Dalmacska, Dóri, Evisan! Régen jelentkeztetek a topikon és hiányoztok!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok,

Most is rohannom kell. Állandóan rohanok, de olvaslak benneteket.
Gyorsan: minden OK, a gyerekek imádnivalóak :lol: De tényleg!!!
Ház: most raktuk be a nyilászárókat. Elég gyorsan halad, de nekem még így is túl hosszú...

Adri,

Mi a Nagy Lajos király úti gyerekcipőboltban vettük a Zeptol cipőt, de láttam a Pannónia utca 24. szám alatti gyerekruha turiban is. Persze a cipők újak.

Jucus,

Nagyon örülök, hogy jelentkeztél!

Próbálok majd sűrűbben jönni....

puszik.

judit

Kép

Kép
karpijudit

Helló Csajok!

Nyaralással kapcsolatban ajánlani tudom mindenkinek Balatonföldváron az Anna-Mária Villa Hotelt. Igazán klassz, baba- és gyermekbarát hotel. Mi tavaly töltöttünk ott néhány napot, és tényleg szupi volt. A honlapjukon többet is megtudhattok: http://www.amv.hu/

Finike!
Nagyon ügyi vagy! Remélem, hogy sikerült a vizsgád!
Érezzétek jól magatokat a hétvégén, jó pihit kívánok!

Sid!
Az tök jó, hogy csak szeptemberben kell visszamenned! Akkor Bulcsuval tudsz lenni addig amíg nem megy oviba igaz?

Mazsuzs!
Mivel sikerült Nándinál az esti tápcsit leváltani? Pépet adsz neki, vagy mást?

Judit!
Örülök, hogy halad az építkezés! Köszi, az infót a cipőboltról!

Szandra!
Nagyon jó a gyerekszáj! Annyira édes dolgokat tudnak mondani! Fel szoktad jegyezni?
Az pedig, hogy a Tami legjobb barátja Edó, hát.... komolyan mondom az ilyen pillanatok mindent megérnek! Biztos nagyon-nagyon jó érzés lehetett ezt hallani neked!

Jucus!
Jó, hogy jelentkeztél! Nagyon megy az idő, Levi is mindjárt egy éves lesz! Mennyit vagytok itthon?
Sajnálom, hogy kórházba voltatok. Melyik kispasival voltál?

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Jaj... még egy dolgot akartam!

Csajok!

Jó lenne még májusban összehozni egy talit, mielőtt mindenki elmegy nyaralni! Mit szóltok hozzá?

Na, most már tényleg megyek

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Nita: szia! :D
Adri: köszönöm a privit, megkaptam!

Kép
németh

Sziasztok!

Idősebb Dr Fekete Károlyról szeretnék informáldni? Ha valaki nála szült, kérem írjon pár mondatot róla.

Előre is köszönöm.
Vendég

Sziasztok!

Pár kép a csajokról, ez ma volt. Rendet raktam a szobájukban, háááát...., nem volt egyszerű :wink:

Kép

itt kezdődött a "rendrakás"

Kép

kukucccccs

Kép

engedj ide engem is!!!!!

Kép

olyan szépek :) :)

Kép

Kép

Edó segít rendet rakni :wink:

Kép

Jaj, bocsi Tami :wink: :lol: :lol: :lol:

Olyan édesek voltak, én csak ültem és szakadtam a röhögéstől, ők meg csak élvezték, hogy bandázhatnak.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok Csajok!
Még minidg tündériek a "gyermekeink"!!!
Mi is benne vagyunk egy taliban. Jó lenne előre ledumcsizni, mert akkor lehet, hogy aznap nem vinném Bencét oviba, és mindannyian ott tudnánk lenni!

Nálunk szerencsére minden rendben, végre egyik sem beteg! Bence már két egész hetet járt egymás után oviba!
Ápr. 30án lesz az anyáknapja az oviban, majd viszek jó sok zsepit, nagyon készülnek...

Rékával minden rendben, 7 foggal rendelkezünk, csaknem 9 kg, 74 cm. Már egy kézen fogva jár, sőt már megtette az első lépéseket is egyedül. Szóval minden rendben.

Nekem meló még mindig sok, de szerencsére közel már a május 31 8)
Hálószoba felújítás folyamatban, haladunk...

Most pedig ha nem haragszotok megyünk ki a kertbe, megvettem a hapcivirágokat, beültetem.

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Na jó, két fürdős kép a végére, egyébként már együtt fürdenek. Kép
Kép

Kép Kép
fricky

szandra szép rend lett a szobába és gyönyörűek a gyerekek is!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok,

mi is benne vagyunk a találkában. lehet, hogy most ne szerdán legyen, mert szerdánként dolgozom?
szokás szerint megint rohanok, de gyorsan két mai kép:
Kép
Kép

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Szandra! Tami milyen nagy lány már!!! Nagyon szépek!!!

Karpi! A kis operatőr kollégát is lefotóztad? :lol:

Fricky! Nem semmi Réka tempója!!! jók a képek, nem győztem csodálni Őket.

Taliban én is benne vagyok. Lehetne kerti parti is akár, ha jó idő van.

Adra! köszi a nyaralós tippet.

Mi tavaly a HOtel Európa Fit-ben voltunk Hévízen, és Zalakaroson a Karos SPA is nagyon jó!!! most vmi újat keresünk /ahol még nem voltunk/.
Lehet Ausztria lesz, vagy Tiszafüred, de azért nagyon várom az ajánlásokat!!!

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

karpijuditt aranyosak így együtt a gyerkőcök.Mért rohangálsz mindíg? :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Nagyon jó volt a Majorban. Sok mindent el tudtunk intézni. Meg van a torta is. Négy emeletes lesz (84 szeletes), krém színű és kis kamilla virágok lesznek rajta, meg masnik. Nagyon szép. Az íze felül, tejszínes gesztenyés, utána tejszínes-csokis, majd egy Royal nevezetű ami nagyon könnyű, babapiskótás, vaniliás, picit csokis is szóval nagyon fini, és végül a negyediken málnás-joghurtos lesz. Hú kiváncsi vagyok milyen ízűek, mert ott csak a Royalt tudtuk megkostólni és az isteni volt. Nekünk a Major tulaja ajánlotta, hogy nagyon finomakat csinálnak. Kértünk még 10 kg aprósütit (pl. zserbó stb, ezeket megkostóltam finomak voltak), és egy szív alakú grillázst is (Eszti ezt te ismered a legjobban, ezt az ötletet tőletek loptuk :lol: ). Így került szállítással együtt 91000 Ft-ba. Majdnem leestünk a székről. Azt hittem vidéken olcsóbb. Vagy szerintetek ez még olcsó? Mondjuk semmi sem olcsó amint meghallják, hogy esküvőre kell valami. :? :x
Nagyokat sétáltunk, megetette Vicuskám a csacsikat. Nagyon élvezte. Ott olyan nyugi volt, friss volt a levegő, nem volt kocsizaj, szép volt a természet, szóval jó volt csak gyorsan eltelt. Vicus elment mindenkivel aki csak hívta, a konyhásnéninél segített a konyhán, a kertésznek a füvet nyírni, szóval elvolt. Olyan rendes volt a tulaj, mert csak a szállást kellett kifizetnünk, a kaját nem, mivel amúgy is intéztük az ügyeket. Nagyon rendes volt tőle. Így két éjszaka apartmanban hármunknak 35 e Ft volt. Tök jó.
Csajok,
Úgy meghívnálak Titeket is gyerkőcökkel együtt, de ennyi embert már tényleg nem tudunk vendégül látni, de olyan jó lenne ha Ti is ott lennétek. De komolyan. Csak ne lenne ez a fránya pénztárca ilyen "kicsi". Majd gondolatban velem lesztek. :oops: :wink:

Amúgy jól vagyunk csak én köhögök csúnyán, lehet, hogy megfáztam.
Na most már megyek mert még ezer dolgom van, mosok mint a Mosó-Masa stb...
Majd este megpróbálok jönni még.

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Nitácska,

Építkezünk és elkezdtem dolgozni is. Ráadásul, most hogy már jobb az idő, nem sokat vagyunk a lakásba. Szóval ezért rohangáok ennyit:-)

Judit

Kép

Kép
karpijudit

de azért jössz ie is ha van idő!és ez jó!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Utólag is köszöntök Mindenkit,akinek névnapja vagy szülinapja volt!!!

Tegnap visszajöttünk vidékről. Nagyon jó volt :D Lara is élvezte,bár elég sokat csavarogtunk,de neki meg sem kottyant :lol: két hónap múlva megint megyünk,már nagyon várom :)

alig győzlek visszaolvasni Titeket!
most van egy kis időm,így megpróbálom behozni a lemaradást :wink:

üdv
Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

szia mesi?hogy vagytok?lara baba már nagy?sok puszika neki!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép