Új privát üzeneted érkezett!

Kép
Vámpír :lol:

Matyi ma céklát evett, illetve kent szét az arcán :lol:
Ma valamiért nagyon lüke a gyerekem, nem tudom mi van vele, hisztizik, idétlenkedik, fújkodja a kaját, de el is fáradt a produkcióba, kint alszik a kocsijában másfél órája :lol:

KépKép
winchi

winchi!
bocsi, hogy ezt mondom, de olyan, mint egy édesen mosolygó pici vámp0ír! nagyon édi!
0,
(Zsófi is segít írni, neki is tetszik0,000000000000000000000058)
Vendég

és hogy csináltad neki a céklát?
Vendég

emma 19-kor feküdt, és még mindig alszik....

tudom hülye vagyok, de én ilyenkor már aggódok :roll:

Évi&Emma

KépKép
gégéé

márminthogy egyszer sem kelt fel...

Évi&Emma

KépKép
gégéé

megnéztem...alszik...

Évi&Emma

KépKép
gégéé

winchi: nem semmi!

mikor eszik Matyi, mit és mennyit?
A hozzátáplálásnál hogyan számoljátok ki, hogy mennyit kell ennie?

Szösz: szerintem lehet epret enni, mert annak a kicsi magjai az allergizálóak, azok, meg hát, csak nem mennek át a tejbe.

puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Winchi: Nagyon édes kis vámpírod van!

Anyany: hatalmasszemű Zsófi hányszor eszik főzit és tápszert?

Gégéé: húú Emmának nagyon jó alvókája van! Azénlányom tegnap elaludt este 7-kor, 8-kor ébredt, 10-ig fent volt, így kelt reggel 7-kor, de közben evett 2x.

Főzeléket én úgy csinálom, hogy több adagot főzök és kis 150 ml-s dodozokban lefagyasztom. Dorka tápszerből nem eszik meg 120 ml-nél többet, ha igen kibukja. Főziből megeszi a 140-150 ml-t, vagyis mindig hagy egy kis maradékot a bátyónak.
Ééééés megissza a kisasszony a vizet pohárból!
Vendég

Sziasztok!

Vámpírka ma is céklát kap :lol: :lol: :lol:

Krumplival csináltam a céklát, apró kockára vágtam és úgy megfőztem, rájöttem hogy a céklát előbb félig meg kell főzni és utána bele a krumplit, mert a cékla lassabban fő meg.
Én is dupla adagot csinálok nem mindennap kotyvasztok.
Matyi napi menüje:
hajnalban 4-5 között tápi 150 mili
8 körül szopi
10kor gyümi, ez kb 120 mili lehet, de sose mérek ki semmit a gyümiből meg a főziből
fél 1 kor főzi kb 150 és szopi
5 körül gyümi, van amikor gabonapépet keverek bele, imádja
8kor szopi ami ekkor már minimális és 180 tápi

Dorka ügyes, hogy pohárból issza a vizet és anyukája sem lusta, hogy meg tanította neki
Matyi anyukája még nem szánta rá magát :oops:

KépKép
winchi

7:20ig aludt végül.....

dorka: ügyes, ügyes. Pirospont neki és Mancsának.

winchi: jó kis menü;)
tejpépet nem kóstizzátok meg?
puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Emmának jó kis alvókája van :wink: :lol:

Matyinak nem fogok adni tejpépet, nem akarom hogy ettől jöjjön ki az allergia. A múltkor a dokit is megkérdeztem, hogy mennyire vigyázzak, hogy a tesóm tejallergiás és mondta, hogy semmi nem történik ha Matyi tejes dolgokat később kap mint más baba.
Ezért iszik HA-s tápit is.

KépKép
winchi

Köszi lányok a dicsiket, az úgy volt, hogy Dorka a tápszeren kívül semmit nem volt hajlandó inni. A doki meg azt mondta, hogy a tápszereseket itatni kell. Cumisüvegből, csőrös pohárból nem fogadta el, sem a teát sem a vizet, egyszer megpróbáltam sima üves kávéspohárból és abból elfogadja.

Winchi: Jól teszed, ha vigyázol a tejre. Nekem most azt mondta a védőnéni, mivel én ekcémás vagyok paradicsomot és citrusféléket még ne kezdjem el, várjak még 2-3 hónapot. Dorka is HA-s tápit eszik, meg HA-s tejpépet, meg Sinlacot adtam neki, imádta.
Én is vigyázok, mert a családunkban sok az allergiás. Remélem ezzel elkerülhetjük náluk az allergiát.
Bár múltkor néztem a tévében egy hozzátáplálós műsort, azt mondták az lesz a következő módszer, hogy minél előbb, akár 4 hónaposan elkezdeni a lisztet! még az anyatej mellett, így lesz védett a gyerek az allergia ellen. A végén visszatérünk a pirított liszthez, mint a szüleink gyerekkorában.
Vendég

mancsa!
mi is HA tápszert eszünk. azpért kértem ezt, mert a hugom tejallergiás. egyáltalán nem is ehet-ihat tejtermékeket. a tejpépünk nem HA-s de eleinte az is az volt.
reggel-este tápszert kap, tízóraira joghurtot gyümölccsel, vagy danoninót, vagy gyümölcsöt keksszel stb,
ebédre kap főzeléket husival, vagy májjal,
uzsonnára tejpépet gyümölccsel.
inni mi is elég keveset iszunk. kicsit aggódom is miatta. ezért fogok venni gyümölcslevet, hátha azt megissza, a sima vizet szerintem unja egy kicsit.

gégéé!
gratula az átaludt éjszakához! remélem lesz még jó sok ilyen!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Ma megint vezettem, képzeljétek, szerdán vizsgázunk rutinból.
Tyű, már most parázok, de majd gyakorlunk itthon apával, és remélem sikerülni fog.

Winchi: Csuda édi a kis vámpír Matyi! Meg kell zabálni!
Hát igen, a cékla elég lassan fő meg, de imádják a manók, mert jó édes.

Mancsa: nagyon szépek a gyerkőcök, és Dorka milyen kis vigyori! Nagyon édes, és Levi kis konyhája, hát ott én is elfőzögetnék! Nagyon szupi. Biztos majd Dorkát is odaengedi, ha nagyobb lesz. Ketten főzöcskéznek. Szerintem jól csináltad, hogy nem hagytad Levinek, hogy hisztizzen. És ő meg okos nagyfiú volt, és megértette. Aranyos, hogy holnapután is jófiú lesz! :D
Az én Dorkám is hisztis, már most 9 hónaposan, annyira akaratos, dehát még egy 9 hónaposnak hiába magyarázok...... :roll:
Nagyon ügyi a hölgyike, hogy pohárból iszik, meg anyuka is, hogy abból itatja.

Anyany: Dorkám felváltva iszik vizet, teát. A gyümilevek nálunk nem nagyon jönnek be. Azt inkább belekeverem a gyümölcsébe, de lehet Zsófinak ízleni fog. Mi is hasonló kajákat eszünk.
Én már szedegetem ki a levesből a zöldségeket, pici lével, ezt azt már kap a mi kajánkból is.

Gégéé: de jó alvókája van Emmababának. Ennek csak örülj, ha ilyen sokat alszik. Bár én is ilyen parás vagyok, ha nem kel fel véletlenül, már nézegetem, hogy él-e még, vesz-e levegőt....
Néha örülnék egy-két átaludt éjszakának, főleg mikor vezetni megyek...grrrrrr

Képzeljétek, ma rakottkrumplit evett a kisasszony. A bébiétel nem kellett neki, kinézte a tányéromból a kaját, hát adtam neki krumplit, virslit, meg tojássárgát összetörve villával. Úgy ette...
nagyon örültem neki, mert mostanában alig akar enni, tuti a foga miatt, mert már a második mindjárt kinnt van. Szerintem pár nap, és előbújik. Meg náthás is, már egy hete alig akar helyrejönni. Pénteken voltunk a dokinéninél, olyan ügyes volt, nem sírt.

Ja, és ha fogjuk a kezét, vagy a hóna alatt akkor próbálja szedegetni a lábacskáit.....de azért ezt nem erőltetem.

Szösz: szerintem próbáld meg az epret, csak pár szemet egyél, és ha nem fáj a pocikája, akkor ehetsz többet is, vagy adj neki egy kis espumisant, vagy infacolt az epres szopi után. Én is úgy tudom, hogy a magja miatt nem lehet a babáknak adni. Nekem a kórházban az őszibarackra mondták, hogy ne, a másik nővér meg a banánra.....hát én meg picit ettem mindegyikből. De nem volt baj.

Lara: hol vagy? Hogy vagytok?

KépKép
ancsi_pancsi

ancsi!
Zsófi is zizi ma egész nap! a takarójával jár kel, ha elfárad, akkor lefekszik a szoba közepén, szopja az ujját, de ha beteszem az ágyába, rögtön visít. lehet, hogy megint van valamilyen front.
ha meg még a fogacskája is piszkálja, külön jó.
gratula a rakott krumplihoz!
mi ma kolbászos kenyeret ettünk. tízórai előtt. utána persze tízóraizás. a kolbász teljesen megbízható, mert apukám gyártotta, és képzeljétek, megette. olyan kis édes volt, ahogy rágódott rajta...

képzeljétek, nekünk is kint van már az első fogacskánk, azaz Zsófinak. az egyik felső metszőfoga. a másik felső lesz a következő. az alsók is nagyon bújnak, meg már kopognak a műanyagkanálon is, de még nincsenek kint. meg nem is nagyon engedi a pipém, hogy megnézzem.
de nem alszik napközben szinte semmit. enni eszik, ha megissza, akkor kap homeos-kamillás vizet is, de nem nagyon issza már meg.
Vendég

Sziasztok!!!

csak egy gyors bekukkra ismét :shock: :shock: :shock:

köszi csajok a biztatást, remélem tényleg jó lesz ott nekünk, és majd elmondhatjuk, h megérte lépni, addig is :roll: :roll: :roll:

más...

voltunk a hétvégén parádfürdőn, Miló jól bírta, egyedül az autókázást nem bírja hosszabb távon, főleg akkor nyügi, ha elalszik-megébred, megállunk-kivesszük-újra visszatesszük és folytatjuk utunk, nna akkor csak az éneklés jön be, akkor nem sír csak

egyébként tök jól elvolt, mki imádta, mkivel haverkodott, vigyorgott, nagyokat rikkantgatott, kajabált, evés közben hangosan mámámámámámmmmmmmmmmm :lol: :lol:

mostanában babakocsi-undorunk vaan, nem tom miért, nem bírja, sírdogál egy idő után benne :shock:

nálunk pakolás van ezerrel, apa ma pölö ajót festett, haladunk, de nagyon lassan....és a hétre még ezer felé kéne szakadjak..orvos-védőnő-melóhely.....stb.

nna, lépek is

a képek szupik, ígérem, h ha vége a mizériának, sűrűbben leszek!!!!!!!!

ééééééésssssssss: ELKEZDTÜNK VÉÉÉGGRE MÁSZNI!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
naspolyácska

Sziasztok!

Anyany akkor nálatok is ugyanannyi a a veszély az allergiára mint nálunk. Te időben vezetted be a tejtermékeket Zsófinál?

Ancsi rakott krumpli??? :lol: :lol: :lol: Nem semmi a kisasszony :lol: Ja látom Zsófi meg kolbit evett, akkor már én sem érzem extrán elvetemültnek magam amikor kenyérhéjat adok a gyerek kezébe :lol:

Ancsi drukkolunk szerdára :wink:

Naspi gratula a mászáshoz :wink: Továbbra is sok erőt a költözéshez! Biztos meg lesz az eredménye a sok munkának! :wink:

Mi tegnap segíteni voltunk anyóséknál a nyaralónál lett kivágva 3 nagy fenyő, fáj mindenen a pakolászástól. Ezzel az erővel naponta tornázhatnék is már simán :roll:

Matyi ma nyügi már a reggeli szopinál láttam, hogy zizzent napunk lesz... Jön a front... Kis levelibékám érzi :?

KépKép
winchi

Anyany:köszi, hogy leírtad mikor mit eszik Zsófi, nálunk is reggel, este van tápszer, meg éjjel 2x. Házi kolbász finomabb, mint a főzelék, igaza van Zsófinak, kerestem is neked egy képet Leviről: Kép
Dédimama előkészítette a rakott krumplihoz a hozzávalókat és kereste a kolbit, hova tűnt az asztalról.

Ancsi: Dorka is nagyon ügyes, hogy rakott krumplit evett. Juj, nemsokára vizsgázol, majd szorítunk!!! A hisztivel meg tényleg úgy vagyok Levinél, hogy csírájában el kell fojtani, mert ha engedek neki nem fogok bírni vele később. Mondjuk neki van már egy kis időfogalma, tegnap, holnap, holnapután ezekben biztos, a többit még keveri.

Naspi: Levinek is volt egy ilyen időszaka, mikor csak úgy volt el a kocsiban, hogy énekeltem neki. Csak akkor volt ciki, mikor más is jött velünk. (nem tudok énekelni)

Winchi: kenyérhéj nálunk is bejön! Már 2x adtam neki én is!

Levi szöveg tegnap este, együtt fürdött apjával:
Apa, bárcsak akkora golyóim lennének, mint neked!
Apa: kisfiam, ha nagy leszel, neked is ekkora golyóid lesznek!
Levi: de én már most ekkorát szeretnék!
Vendég

Jaj még azt akartam leírni, hogy Dorcsi tegnap 2x felült, de egyiket sem láttam, csak mikor már ült. Mostmár ha négykézláb van, akkor meg felemeli a térdeit, folyton ezt csinálja és folyton orraesik, de nem sír, újra próbálkozik! Tök ügyi!
Vendég

winchi!
igazából nem is tudom, hogy mi az hogy időben. egyik doki ezt mondja, másik meg azt és ugyanez igaz a védőnőkre is. a hugomnak az egyik doki aztmondta, hogy ez nem tejérzékenység, a másik meg az t mondta, hogy az. kb 8 hónapos kora óta kap túrót meg joghurtot, kb 3hete danoninot meg krémtúrót. tejet majd ha elmúlt 1éves. bár nem hiszem hogy baja lenne tőle, mert én meg tejfüggő vagyok. :)

mancsa!
tök jó az a kép!

naspi!
nálunk volt durva a a babakocsiundor. amíg nem tudott nézelődni, addig sokszor én is énekeltem neki. és elég égő volt. de legalább addig nem bőgött.
szorítok nektek, hogy rendben legyetek pesten!

szerintem mi is zizi leszünk ma is. fogacskák + a front.... juhéjjjj!
kötöm fel a fehérneműt.
:wink:
Vendég

Sziasztok!

Hú, hogy Ti már miket esztek! Rakott krumpli, kolbász... :lol:
Réka nemsokára kóstolja az almát, már úgy izgulok,hogy fog tetszeni neki!

Tegnap voltunk etetőszékeket nézni. Hát, hogy ezek mekkorák! Hozzánk be sem fér! :shock: Most teljesen tanácstalan vagyok, hogy milyet vegyünk? Akiknek Ikea-s etetőszékük van, leírnák a méreteit? Szélesség, hosszúság magasság, tálca levehető-e, asztalhoz hozzátehető-e, valami állítható rajta?

A másik meg a biztonsági gyerekülés! Réka pillekönnyű, de nagyon hosszú. Úgy tudom a következő kategóriájú gyerekülés 9 kg-tól van, na ezt Réka még nagyon-nagyon soká fogja elérni, viszont a lábát, ha kinyújtja, már kicsit kilóg a hordozóból. Ilyenkor mi van? Bende, segíts, Te nagyon profi vagy gyerekülés témában!

A sétáink továbbra is szörnyűek! :cry: Egy óra nézelődés után, nyöszörgés, majd sírás-ordítás. Sokszor már nagyon égő. Egyik nap is úgy értünk haza, hogy egyik kezemben a gyerek, a másik kezemben az üres babakocsi. Ahogy kiveszem a babakocsiból, minden ok! Nem akarom erre rászoktatni, de hát mit csináljak, mikor annyira sír, és mindenki minket néz?????? Remélem hamar kinövi.

Bende, miután tegnap taliztunk, még elmentünk a nagy Tescoba, hát ott is szinte végig ordított. De legalább, ha elkeveredtünk apától könnyen megtalált minket. :lol: . Niki nyűgössége elmúlt? Nagyon szép barna a kis pofija! :)

Szösz

KépKép
szosz

szosz, szerintem rövidítsd le a sétákat. ha ordít, valami nem jó neki. alszik a babakocsiban? mi is jártunk már így sokszor...
nekünk nagy etetőszékük van. szerintem olyat érdemes nézni, amelyik dönthető. mert amíg nem tud ülni, jobb ha nincsen ültetve. me ami még jó, az az olyan biztonsági öv, ami a vállát is tartja.
a hordozó meg elvileg addig jó, amíg a vállánál a pántok jók. nekem így mondták. ha a gyerekülésben lötyög, az baromi veszélyes.
alma... hát olyat vegyél, ami édes. Zsófi két hétig szokta, mire megevett egy negyedet.
Vendég

még jó, hogy írtam, mert fel is kell kössem a gatyát. Zsófi ölben aludt el, 1órányi visítva bőgés után...
szerintem a bőgésben fáradt ki. :cry:
Vendég

Matyi is bőgött egy jókorát, még a tízórait is sírva ette meg de közbe meg éhes volt csak a falatok között nyafkázott.
El is aludt 10 után és még mindig alszik :shock: Teljesen borul a napirend de olyan jóizűen alszik nem keltem fel. Persze ha meg megébred akkor nagyon éhes lesz az tuti :roll:

Szösz én is nézegettem már az etetőszékeket de nekem is nagyon nagyoknak tűnnek, én is egy Ikeásra vágyom, ha minden jól megy jövő hétvégén megyünk anyuékhoz jó lenne akkor venni.

A mostani hétvégénk is izgalmas lesz: pénteken majális amit a faluban a párom szervez, egyre zizibb, hogy minden jó legyen a rendezvényen. Szombaton sógórnőm ballag, utánna nagy családi éttermi evészet ez izgalmas lesz Matyival. És még valami jópofa csokrot is akarok csinálni neki ami esetleg maradandó lesz. A legújabb ötletem egy nagy fakanál feldíszítése ha már szakács-pincér szakon érettségizik :lol:

KépKép
winchi

Húúú lányok, sajnálom a nyűgös babákat, meg anyáikat! Hugi most nálunk nem érzi a szelet, frontot (örülök neki, mert ez ritka).
Most is a szőnyegen tornázik.

Szösz: nekünk ikeás etetőszékünk van, levehető a tálcája, asztalhoz tolható, lábai nem állíthatóak, de lefelé szélesednek, hogy ne boruljon könnyen. Ha megtalálom a centimet Levi szobájában lemérem. Nagyon szupi kis etetőszék, de nem dönthető, ahogy Anyany is írta ez annyiból hátrány, hogy csak akkor tudod etetni benne, ha már biztosan ül. Kb 2 hete etetem benne Dorkát, pedig ma 7 hónapos. Előtte ha beletettem ráborult a tálcájára. Addig csak a hordozóban tudtam etetni, nekünk van egy amit csak etetésre használtunk.
Nekem is azt mondták, hogy a hordozóban nem baj, ha nem tudja kinyújtani a lábát.
Nekünk 0-18 kg-s gyerekülésünk van, most raktam bele én is a kocsiba. Dorka 8 kg 30 deka. ) Eddig nem éreztem biztonságosnak, én 9-18-ig akartam venni, de a rokonok megleptek minket nászajándékba egy ilyennel, hogy nekik is ilyen van és nem kell venni hordozót.
Vendég

a délelőtti sziesztája 3 és fél órára sikeredett :shock: :lol:

Utána mintha kicserélték volna vigyorgós volt, csak most estére fáradt el, mert utána már csak 20 percet aludt. Voltunk a faluban megcsináltam a fakanálcsokrot mindjárt megmutatom.
Este meg sétáltunk egyet a szőlőhegyen, imádom azt a környéket olyan szép kis présházak vannak meg szépen művelt szőlők, földek.
Párom meg még nincs itthon dolgozik :cry:

Dorka boldog 7 hónaposságot!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
winchi

Kép
Fakanál :wink:

KépKép
winchi

Köszi Winchi! Bende Nikije is hófordulós!

Bende: 9 hónapos nagylányod miket eszik?

Winchi: te csináltad? Nagyon ügyes vagy! Tök jól néz ki! Jó hétvégétek lesz az biztos, unatkozni nem fogtok! Jó, hogy ilyen sokat mentek, Matykó hozzászokik a nyüzsihez.
A mi apánk meg most ment inni. Egy ismerősének megszületett ma a fia, most ünnepelnek. Levente lett.
Vendég

Na gyorsan próbálok reagálni.

Szösz! szerintem felejtsétek el a mózest. Réka már ,,nagylány,, nézelődni szeretne, kötni valamihez az utcai zajokat. Ha kiveszed lát mindent, ezért nyugszik meg.
Niki, azért nyűgi, mert ilyenkor már extra fáradt, de sokkal érdekesebb nézelődni, mint aludni és ilyenkor nem tudja mit csináljon.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... o=1&whid=6
Gyerekülés: Létezik egy ilyen ez állítólag elég biztonságos, de szerintem alapvetően a problémát nem oldja meg. Ezt menetiránnyal ellentétesen is be lehet kötni, 9 kiló alatt. Sajna ebben az esetben Réka még mindig nem tudja kinyújtani a lábait, mert ott lesz az autó ülése.
Niki is hosszú, de neki súlya is van hozzá, ezért már merjük használni a másikat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bende 2009.04.28 08:35-kor.

KépKép
bende

Sziasztok.Én megint csak a képeket és nagyjából az utolsó oldalt tudtam átfutni,a képek nagyon szépek,és minden baba aranyos,ügyes.
Nálunk 2 napja orkán erejű szél fúj,Íriszen ez úgy jön ki,hogy egész nap nyekereg,alig szopizik,éjjel meg egyfolytában a cicmen lóg.Változatlanul napi egyszer kap még csak két szopi között pár kanál gyümölcsöt,a többi még mind anyatej szerencsére.Remélem még sokáig így is lesz.Szeretek szoptatni,annyira meghitt... :oops:
nagy gyerekeim múlt héten végig itthon voltak náthával.
Apa elment csütörtök estig maszekolni.Szabin lenne a héten,de hát a pénz nagy úr...
Aztán pénteken mi is majálisozunk,vasárnap pedig megyünk haza anyuékhoz anyósékhoz anyák napját köszönteni.Hát egyenlőre ennyi.puszi mindenkinek,vigyázzatok magatokra és a gyerkőcökre,pááá.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Niki! most nem kicsit parázok, mert kicsit nagyobbak a nyirokcsomói az átlagosnál, ezért elküldtek minket vérvételre. ' körül megyünk. Nem a vérvétel ténye izgat, hanem az, hogy mi lesz az eredmény.

Gyerkőc látszólag teljesen egészséges, tegnap volt 9 hónapos. 9kiló 20 deka! Kézfeje, arca szolárium barna. Megtanult egyedül tapsolni és ha felteszem a hintabarira, akkor egyedül hajtja magát. Ha játszunk és valami a kezében van, a kérem szóra odaadja a kezembe. Tudja, hogy tilos a konnektorhoz és a számítógéphez nyúlni, de azért néha próbálkozik. Ilyenkor figyel, hogy figyeljük- e :) Az utcán nagyon messziről kiszúrja a kutyákat, teljesen odavan értük. Próbál szavakat is mondani, mikor valamit sokszor mondunk nekünk, de egyelőre még csak az első szótagokig jut.
A könyvében meg tudja mutatni a cica hasát, a lovacska sörényét és a lufit.
Ha meglátja a kaját, néha megjegyzi, hogy ham!

Mit eszik? Mostanában leginkább össze- vissza mindent.
Reggel szopizik
Tízórai: tejpép
Ebéd: ez roppant változó- múltkor, amit neki csináltam nem kellett, csak az én paprikás csirkém. Most abszolút kedvenc a gesztenyés bébiétel
uzsonna: joghurt, gyümölcs
vacsora: fáradtságtól függ: tejpép, tápi és szopi

Ha nem fáradt jobban kedveli a darabos kajákat, ha lusta, akkor a pépeset szereti, mert azt csak nyelni kell.

KépKép
bende

Kép Kép

Hétvégén Tatán voltunk. Íme két kép: bariölelgetős babakocsis
és egy citromnyalogatós

KépKép
bende

Kérlek szorítsatok, hogy minden rendben legyen. Kedden mehetnénk vissza a dokihoz, hogy mi lett az eredmény, de azt hiszem csütörtökön felhívom, hogy találtak- e valamit.

KépKép
bende

Sziasztok!

Bende nagyon szorítok, addig próbálj meg csak módjával idegeskedni,Nikinek nagy puszi!!A citromos képen ennivalóan édes!!! :)

Mindenkinek minden jót kívánok!

KépKépKép
tünci28

Sziasztok Lányok!

Bende:Szorítok nektek+++++++++++++++++++++++++++++++++++De ne idegeskedj biztos minden rendbe van Nikivel!
Nagyon édes a képeken :D Kirándulni voltatok?

Sarmon:Kitartás szegény Írisz remélem holnapra már nem lesz szél.De jó hogy ennyi tejcid van :D Gyerekeknek bizti nagyon tetszik majd a majális :D

Winchi:Nagyon ügyes vagy :D

Mancsa:Milyen ügyes Dorka hogy már felül.Az a kolbászos kép nagyon tuti Leviröl :lol: És látom nektek két konyhátok van igy akkor felváltva főztök :D Nagyon édes az alvós kép Dokáról meg Leviröl,mostanába Hannus is hason alszik régen meg üvöltött ha hasra tettem.

Ancsi:Köszi jól vagyunk!Nagyon szorítok a vizsgára de ügyes leszel tudom :wink:

Gégéé: De ügyes Emma hogy ennyit alszik. :D

Nálunk ma volt a védönő mondta hogy nagyon ügyi a Hannus meg milyen szép babó persze a Hannus vigyorgott is rá tudja mikor ezt mondják neki :lol:
Most változtatunk a napirenden mert eddig ilyenkor a babakocsiba aludt de volt amikor csak 20 percet mert valamire megébredt kint és most az ágyába alszik 1,5 órát ilyenkor 13 körül ébred és utánna megyünk sétálni igy nekem is jobb,meg neki is.
Ma rakott bolognai csináltam.
Vendég

Boldog hófordulót Dorkának és Nikinek :D :D :D :D :D meg Hannusnak :D
Vendég

Minden babának boldog hófordulót! :lol:

Bende drukkolok, hogy ne legyen semmi gond Nikinél remélem a vérvételt jól viselte!!! A képek édesek :lol:

Sarmon de jó hogy jöttél :D Nálunk is a vad szél fúj remélhetőleg igazuk lesz a tudósoknak és hamarosan elcsendesedik. Matyi is nehezen viseli de én is útálom a szelet :evil:

Köszi Mancsa, igen én csináltam a fakanál díszítését, páromnak is tetszett, az ő húgának lesz, ez legalább nem hervad el :lol:

Apuka mennyire ünnepelte meg az ismerős kisfiú születését? :wink:

KépKép
winchi

Köszönjük!
Hannusnak is boldog hófordulót!

Bende: nagyon szorítok, hogy ne legyen semmi baja Nikinek!
Citromnyalós kép nagyon szupi. Látom a barika is be van kötve. Levinek a játékokat mindig a karfára kötöttem telefon nyakbaakasztóval, így nem hagytuk el őket.

Lara: Hannus is átszokott a hasonalvásra, Dorka is ordított hason amíg ő meg nem tudott fordulni.
Én is bent altatom már Dorcsit, kint ő is csak kicsiket alszik, így jobb.

Sarmon: de jó, hogy van egy kis időd ránk! Én is imádtam szoptatni!!! Milyen gyümiket kóstolt már Írisz? Nálunk is ez van, apa szabin pénzt keres, sajna muszáj! Gyere kicsit, ha van időd, írj a nagyokról is!

Winchi: 2 energiaitallal ünnepelt, mert ő volt a sofőr! Pincebuli volt, éjfél körül ért haza!
Vendég

Boldog hófordulót Nikikének, Hannusnak és Dorkának!

Lara: örülök, hogy megvagytok, jól vagytok! Látom, nálatok sem megy a kint alvás. Mostanában nálunk sem, én is bent altatom a kisasszonyt. Igaza volt a védőnéninek, Hannus tényleg csodaszép! :)

Bende: megy a szurkolás ezerrel! Remélem semmi komoly. Nagyon ügyes dolgokat tud már Niki, gratula neki! És anyának is, hogy mindezeket megtanította neki! Aranyos a képeken. A citomos cuki nagyon!

Sarmi: jó, hogy jöttél. De jó, hogy még tudsz szopiztatni. Irigy-irigy, bár 6 hóig nekem is ment, de még úgy szoptatnám a manót, de nem kell neki. Pár csepp még lenne, mindig próbálgatom, de mióta a foga jött, nem fogadta el.... :(
Élvezz ki minden percet!!!
Jó majálisozást nektek péntekre! :)

Mancsa: nálunk is most kezdett el Dorka hason aludni, mióta átfordul, de nem igazán szereti, éjjel sokszor felkel, és akkor vissza kell fordítani, meg a lábai is hol itt, hol ott vannak, hol az egyik, hol a másik sarokból szedem össze. Vándorol egész éjjel.

Winchi: szupi lett a fakanál! :) Mi is megyünk szombaton unokahúgom ballagására....

szosz: az etetőszék paraméterei
magassága: 74 cm a lábától a tálcáig,
tálca szélessége: 41 cm
hosszúsága: 50 cm az ülőrésztől a tálca széléig,
az ülés magassága: 34-35 cm kb az ülőkétől a támla tetejéig
a lábainak az alapterülete olyan 55 * 58 cm kb. remélem értelmesen írtam le.
a tálca levehető, és van hozzá biztonsági öv is
A párnát mi hosszában használjuk benne....mert a fejét mindig nekidönti a támlának, és az ugye műanyag, valahogy így, kerestem egy képet.

Kép etetőszék

KépKép
ancsi_pancsi

mancsa: szétröhögtem az agyam ezen a golyós story-n. Nem semmi vágyai vannak a kis levinek! :D:D:D:D:D:D

KépKép
ancsi_pancsi

bende!
szorítunk nikinek! biztosan nincsen semmi baj!
nem köpködött a citrom után? édes a savanyú arca!
holnap tudunk sétálni?

Zsófi szeretne találkozni: Nikivel, Jázminnal, Dorkával és Levivel, meg Matyival is!
amikor néztem a képeket, itt állt mellettem és hangosan kiabált a babáknak!

ancsi! jó a szék!

képzeljétek, Zsófi ne akarja megenni a tápit és inni sem nagyon. viszont ha megfelelően le tudom kötni, banán nélkül eszi a főzeléket! a tökfőzeléket már másodjára ette így! holnap borsózunk...
remélem csak a foga miatt. nagyon be van durranva a felső is meg az alsó is. sztem pár nap és kint van.
elég zizi miatta.

mi a neve a fogzáshoz használtaos ecsetelőnek? és mennyibe kerül? szerintem bevetem.
Vendég

Ancsi: azért írtam le nektek is, hátha valakit megnevettet Levi szövege. Mi is jót röhögtünk!
Jó, hogy mutizod így a párnát, kicsit sajnáltam, hogy vettünk az etetőszékbe ilyen csíkosat és nem fér bele tőle a kisasszony. Holnap megpróbálom így, hátha nem kidobott pénz volt a párna. Gondoltam jó lesz a hintájába is, de abba se fér bele tőle.
Dorcsinak még nincs foga, de már nagyon ki van fehéredve, meg megduzzadva az ínye, nyűgös is esténként, meg napi 6x kakil az én szorulásos lányom!
Na megyek aludni, már mindenki alszik körülöttem!
Jóéjt!
Vendég

Anyany: dentinox gél, ha ez az amire gondolsz, ha jól emlékszem 1300 ft. Kamilla ízű, picit elzsibbasztja neki az ínyét, nem sokáig van hatása, mi most altatás előtt használjuk, így nem sírva alszik el. De asszem van másfajta is!

Levi Matyira hiszi mindig, hogy a hugi!
Vendég

segítséget szeretnék kérni!
valaki tudna e ajánlani vagy esetleg segíteni elhozni pestről egy szekrénysort? természetesen nem ingyen gondoltam.

mancsa, köszi, az lesz az, majd kipróbbáljuk.
Vendég

na már nem is aktuális :(
Vendég

Sziasztok!

Tegnap írtam egy hsz-t de úgy látszik a topikig nem jutott el :(

Bende ma telefonálsz a dokinak? Drukkolunk!!!!!!!!!!!!

Tegnap ringatón voltunk és Matyi rendkívül élvezte, hogy szereztünk egy ugrálós labdát, azon egyensúlyozott majd egy órán keresztül, hol háton hol hason :lol: Azóta tetszik hogy Bende Nikijét láttam ilyenen egy képen és fiacskámnak is nagyon bejön, azt hiszem beszerzünk egyet :lol:

Dentinox van nekünk is néha használjuk. Tegnap nagyvizitet tartottam Matyi szájában, nem szereti ha ott nézelődök :oops: Ha tippelnem kellene hogy melyik foga jön majd ki először akkor a szemfogaira tippelnék, azok nagyon erőteljesen látszódnak az inyén, meg az alsók kicsit de itt sztem mostanában nem lesz fog.

KépKép
winchi

winchi, tegnap valami hiba volt, mert én is hiába írkáltam ám.

vettünk dentinoxot, kiváncsi vagyok mit szól majd hozzá Zsófi.
ma is elég zizike. :(
de már két foga kint van a 4ből.
Vendég

Hello Lányok!

Sikerült a rutin vizsgám, de majdnem megbuktam, mert persze, hogy egy c***ny csajnak pont akkor kellett ott keveregni az úttesten, még jó, hogy félrerántottam a kormányt. Grrrrrrr fékeznem kellett volna, de nem mertem, nehogy lefulladjon az autó, és azért bukjak meg.
Na, sebaj, a lényeg, hogy megvan. Vasárnap már megyünk városban vezetni.

Anyany: Dentinox-ot használjuk mi is, de sztem nincs nagyon extra hatása, de remélem nektek beválik. Gratula Zsófikának a fogicákhoz. Dorkának is kibújt végre a második fog csücske, de amúgy tök zizi mostanság. Nem akar enni, se tápit, se főzeléket, se gyümölcsöt. Teát, vizet iszik, de alig tudom beletukmálni a kaját. Köpköd, összezárja a száját, csücsörít, azt hiszem áttért a fénnyel táplálkozásra.

Winchi: én is azt hittem, hogy először a szemfoga jön majd ki, az látszott a legjobban, de az alsó jött először. Van akinek a felső jön...nem egyformák a babák. Jó lehetett a ringató :)

Mancsa: próbáljátok ki így a párnát. Nálunk se nagyon fért bele Dorka a másik verzióban, meg így nem üti meg a hátát, mert evés közben is folyton mocorog.

Bende: milyen lett az eredmény? Megy a drukk nektek.

Mi: Dorka még mindig taknyos, már két hete. Nem tudom már mikor múlik el. Az összes gyógyszert bevette már, de még mindig nem győzöm porszivózni. Láza nincs, amúgy más baja nincs.

Nagyon beindult a mászás, az összes fiókot húzogatja, nyitogatja a szekrényeket, kipakolja a szennyestartó kosarat, nincs 2 perc nyugta sem...(nekem sem :)
Ma beraktam a kiságyba, gondoltam majd amíg kifőzöm a tésztát ellesz valahogy, először ordított, utána meg sikongatott, bemegyek, hát áll a kiságyba, és rázza a rácsot, de kegyetlenül.
Eddig csak a járókában ment a felállás, ma már a kiságyban is. Reszkess anya!!!!!
Tegnap hazajött az apja, és beszélgettünk, valamiért aztán elhallgattunk, közben ő az ágyon játszott egyszer csak ránézett az apjára, és megszólalt, hogy apa.....szerintem csak véletlenül sikerült ezt kimondani, azóta sem hallottam, de mindkettőnknek könnyes lett a szeme! Hm-hm miből lesz a cserebogár...

Mindenkinek jó majálisozást holnapra, mi nem megyünk most sehová, de szombaton ballagásra megyünk az unokahugoméra Fehérvárra a Tatay-ba.

Na, pusz mindenkinek!

KépKép
ancsi_pancsi

Hű....ti hogy tudtatok írni? nekem be sem jött a társalgó. már ideges voltam. amikor meg ejött véletlenül, akkor sem tudtam írni :?

emma gyakran átalussza az éjszakákat, de 2 napja megint keleget egyszer kétszer.
szerintetek ez mitől függ??? tegnap (tuti a vihar miatt), elég nyüszi volt délután...

ancsi: gratu a rutinhoz! ügyes vagy nagyon! dorka édes lehet, ahogy mászik:)

anyany: zsófinak gyors fogbújást kívánok :wink:

Mancsa: hááát a golyós sztorin szerintem órákig röhögtem...

bende: mizu????????????????????????????????

lara: mi is áttettük a babakocsis sétát, mert emma a melegben csak nyüglődött alvás helyett. így mi most 4 felé megyünk, alszik fél órát, az pont jó is estig kitart az energia:)

naspiék holnap költöznek. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Milán mászik, de nagyon édes, ahogy kepeszt. meg amilyen hangokat kiad, hát tündéri.

emma is brutál hangokat hallatt, de leginkább megahangosan sikítozva énekel; nem tudom jellemezni, de kidugja a nyelvét, és tök magas hangot hallatt, és olyan, mintha énekelne. Egész nap formázgatja a száját, mintha beszélne. meg új a brümmögés előszele, ami még inkább ilyen szájjal képzett pukizó hang. ami nagyon ari, kivéve, ha van valami kaja a szájában, mert akkor aztán beterít...

a képek édesek; mindenki milyen nagy már... 8)
na puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Gégéé: nekem sem jött be tegnap a társalgó.
Az éjszakára nincs tippem mitől ébredhet, ha máskor meg átalussza! Dorka most szenved a fogával, még mindig nincs kint, de kínozza rendesen, a nyelvével piszkálja, sokszor felsír keservesen napközben is meg éjjel is.
Sikítva éneklés nálunk is van, most is azt nyomatja a szőnyegen, szerencsére Levi nem szokott felébredni rá.

Ancsi: nagy-nagy gratula a rutinhoz! Kipróbáltuk a párnát, így nagyon jó! Köszi a tippet!!!

Winchi: az enyémek is imádják a nagylabdát, tök jó egyensúlyfejlesztő. Az auchanba vettük tök olcsón, igaz már 4 éve.
Megyek, mert kaki van!

Jó majálisozást mindenkinek!!!
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?