Új privát üzeneted érkezett!

Icus, küldtem privit!
Éva
fanny01

Gratulálok a kis Lukunak névnapja alkalmából!

Melinda
fermel

Icus, újfent küldtem privit!
Éva
fanny01

Fanny
Köszi, én is írtam.

Melcsi
Boldog névnapot Lukunak. Mit kapott a nagyfiú?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Köszönjük a névnapi jókivánságokat!
A doktornéni is meggratulált ma minket, kissé sajátságos módon, oltást kaptunk és estére lett is láz :cry: De különös módon még ezt is békés derüvel viselte (alszik már).
Luku egyre jobban kiveszi részét a családi élet boldogságából. Emesével elmélyült eszmecseréket folytatnak (eőőő, óóóó,mmmmrrrr) széles nevetések között, az a legjobb, mikor Emese beugrik a járókába és ott játszik, Luku nem győzi figyelni. Estefelé pedig üldögélünk a kanapén vagy a szivacson, Luku mellettem, ott bohóckodunk, gyurmázunk, énekelünk, mutogatjuk a játékokat Neki. Mostmár természetes tartozék lett a ded, Emese leszokott a nyuzásáról, kezdi inkább partnernek tekinteni, illetve rögtön a segitségére siet, ha sir. Azonnal adja a cumit (nem akar, mondja, ha kiköpi), ha a fejére huzta a pelust, lelkesen lehuzza, "kukucs" rikkantással, rázza a csörgőt, szóval gondos testvér lett belőle. Különben is a "fiuk szépek, fütyijük van", a lányok pedig "anyarosak, nunijuk van" (valóban ANYAROSAK) Igy hogy mindenkiben van valami jó, igy kerek a világ. :D És mikor este Apa feljön, hát nem győzi az öleléseket, a puszikat, a lelkes nézéseket, nevetéseket viszonozni. Ma este bizony Luku elég ferde szemmel figyelte, ahogy Apa Pörit ölelgeti, ez eddig még csak forditva volt, ha volt. Ja és a mesekönyveket is együtt nézegetik immár, Luku az egyik végét, Emese a másik végét fogja a leporellónak (én szerencsére kivülről tudom a meséket). Ma megkaptam a bábokat, nagy örömet okoznak és valóban hibátlan árut kaptam, nagyon örülök neki, használatba is vettük gyorsan, a bébik nagy örömére. Mindketten elkerekedett szemmel figyelték a rögtönzött előadást. Az az igazság, hogy legjobban La Fontaine meséket tudok elképzelni ebben a müfajban, tudtok tippeket, hol olvashatok tőle meséket itt a neten? Most pedig diavetitőt keresek, sajnos a mi régi gépünk megadta magát, még Máté idejében (azért Őt végigszolgálta). filmem viszont sok van. Na arra vagyok kivéncsi, hogy ahhoz mit szólnak. :D
Melinda!
Már korábban is volt sokszor olyan érzésem, hogy a mi fiainknak sok közös vonása van. Érdekes, hogy a családjaink felfogásában is sok a hasonlóság, és azt nem értem, hogy hol rontottuk el? Eu főleg a kicsik miatt érdekel immár. Na nem mintha rettenetes sok baj lenne ezzel a gyerekkel, mert nem züllik, tisztességes, nagyon is tisztelettudó, becsületes, szorgalmas gyerek (ha nem tanulásról van szó), de azért sok fejtörést okoz még mindig, és a káros szenvedélyek pedig :evil: :evil: :cry: . Különben értelmes gondolatai vannak, céljai, de aztán eljön a hétvége és aggódhatok megint... Bár mostmár azért nem minden hétvége telik a buli jegyében, de ha meg nem bulizik, akkor sincs itthon, Cinda, vagy barátokkal valakinél, vagy barátokkal nálunk a másik oldalon, és ez igy megy. Most ugyan kitalálta, hogy a fizetése 70%-át ne adja oda az apja, hanem a másik oldalon csináljunk Neki egy önálló kis lakást. Ez egyébként szerintem jó ötlet, végülid 18 éves, akkor velünk is lenne, meg külön is, csak attól félek, akkor aztán végképp nem tudnám, mikor jön haza, mikor fekszik le, és másnap ugye munka, 2x suli is este, és arra is készülni kell... Erre ki kell találnunk valami egészséges kompromisszumot. Mondtam Apának, jó jó, tudja ugy hogy az Ő pénzéből van, de ne igy legyen, a végén adjuk oda Neki pl. berendezésre, az már tényleg lehet az Ő sara (na jó, könnyü annak akinek butorboltja van :wink: )
Fanny!
Elfelejtettem a multkor, hogy nagyon gáz, ahogy jártál a teszveszen! Én azért azt gondoltam, hogy ott nem nagyon mernek emberek ilyesmit csinálni, hiszen kizárhatnak ilyesmi miatt, nem?
Jobban van az Anyukád?
Melinda!
Kérdezni akartam, hogy a MÜPA-ban azok a vasárnap délelőtti dolgok kicsi gyerekeknek valók-e, és honnan lehet tudni a konkrét programot? kaptam a multkor programfüzetet, de a pontos müsor nincs benne. Sokan szoktak lenni?

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Icus!
Köszi :D
Háát, az az igazság, hogy bébijátékokból Dunát lehet rekeszteni nálunk, igy abból vettem elő (Emese ugyan elvitte rögtön), ruhánk is van bőséggel, igy konkrét ajándékot nem kapott a fiatalember, inkább egész nap különös figyelemmel vettük körül, ja és ma jött meg a bábcsomag, ugyhogy végülis tényleg volt ajándék. Mi viszont ettünk az egészségére egy igen finom családi csirkepörköltet, Neki pedig meghuzgáltuk a fülét. A nagyobb család viszont illendően megajándékozta, tehát a játékhalmaz növekedett. A szüleimtől kapott pl. egy olyan keljfelmacit, ami labda, és ha megnyomunk egy gombot, akkor kiemelkedik egy macifej rajta, ez nagyon tetszik Neki, csak nem élvezhette sokáig, mert Emesének is roppant tetszik, egész nap nyomkodta. :lol:
Ti az oviban milyen meséket szoktatok bábozni?

melcsi1967

Sziasztok!

Köszönöm,
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:47-kor.
fanny01

Bocsánat, a kiemelés véletlenül maradt benne!
fanny01

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a reagálásokat buli és társai ügyben, tényleg sokat segít ha konkrét tapasztalatokat olvashatok!

Fanny! Most, hogy elolvastam amit írtál, tényleg sokmindenben igazad van, eddig bele sem gondoltam, de azt hiszem így fogom csinálni!

Képzeljétek a múltkor a bankban Alex mondta hogy Ő felvenne diákhitelt mert akkor elmehetne albérletbe :shock: :cry: :? ! Hát nem mutattam de nagyon rosszul esett... Ennyire nem érezné jól magát itthon?? Vagy tényleg túl sok a korlát?? Nemtudom, azt hiszem sokat kell beszélgetnem vele...

Most csak ennyi, hölgyikém nyűgös.

Szép napot!

KépKép
mandula35

Melcsi
Az előbb írtam neked egy hosszút a bábozásról de elszállt :evil: majd este pótolom ha lesz időm. Pedig mindig Wordben szoktam írni, kivétel most, hát itt az eredmény... :evil:
Mikor elutaztatok hogyan készítetted el a tápit ébredésre? Úgy értem, volt mikro vagy konyha ahol melegíteni tudtál?

Elutazunk a hosszúhétvégére egy wellnesshotelba, na nem olyan puccos helyre mint pl. a Kolping, hanem egy megfizethetőbb kategória, de szlogenjük szerint " 4 csillagos szolgáltatás 3 csillagos árakon..." - hát kíváncsi leszek, mit takar ez :roll: azért remélem jó lesz.
Anna sajnos épp most fázott meg, folyik az orra, más baja nincs, remélem nem is lesz. De hogy merjek így vele pancsikálni? Sehogy? Mit gondoltok :?:

Mandula
Szerintem ez majd minden kamaszban felmerül, én pl. középiskolás koromban irigyeltem a kollégistákat, milyen jó nekik, nem ellenőrzik őket folyton, nem szól bele mindenbe a család... ne vedd zokon tőle, inkább örülj hogy ezt ki merte mondani, és kérdezd meg miért szeretne elköltözni, mi az ami nem jó neki otthon, beszéljétek meg mi az amiben tehetnél neki engedményt és mi az amiben nem. De legfontosabb hogy őszinte hozzád és nem magában puffog! Vedd rá hogy kibeszélje magából ami nem tetszik neki. Majd túl lesz rajta, ne aggódj.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Szerintem én szerencsés vagyok a nagyfiammal. Nagyon anyás. Mindent inkább velem beszélt meg mint az apjával. Esténként amikor a többieket lefektettem bementem a szobályába és beszélgedtünk. Ő mesélt én meg terelgedtem a témát és igy mindent elmondott, pia, cigi, nők. Én nem tiltottam a cigit mondtam neki hogy probálja ki és rá fog jönni hogy rossz. Igy is lett. Amiota inkább a barátnőjével van nem a haverjaival azota a pia se téma. Felejánlottam neki hogy a telkünkön lévő különállo kisházat megkaphatja, felujitjuk, de ő azt mondta hogy jövőre pestre menne albérletbe. Ha meg tudja fizetni hát menjen. Szerintem egy év mulva ugyis hazajön, rá kell maguktol jönniük hogy a hütő nem telin árulják és fel is kell tölteni.

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de egy ilyen öregasszonynak, amilyen én vagyok, mindenre van már tapasztalata.

Mandula!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:48-kor.
fanny01

Icus!
Jó hétvégét Nektek, remélem Annácskád nem lesz komolyabban beteg. Meleg vizbe szerintem is viheted, mikor kijöttök, akkor bugyoláld be jól.
Nekem van vizforralóm, azt viszem mindenhová magammal, mindig van forralt, de hideg vizem, és ahhoz forralok frissen, igy nem kell olyxan sokat várni mig kihül, hanem én már tudom milyen arányban legyen a hideg-forró viz, pl. 150 hideghez teszek 60 forrót, akkor pont jó lesz.
Fanny!
te nagyon jól csinálod a "gyereknevelést", ugy érzem minden reakciód nagyon helyes. Nekem csak 1 a bajom: az alkoholról, se a cigiról fogalmam sincs, ezért én ilyen tanácsokat sose tudtam volna adni, azt meg nem tudom, hogy az apja beszélt-e vele az alkoholizálás trükkjeiről. De lehet hogy igen, mert szerencsére nagyon gáz még sose volt, inkább spicces. És mióta kocsival jár, azóta ezt legalább kipipálhatom :roll: Nagyon boldog a jogsijával. Tényleg, az urad is szokott vele beszélgetni ilyesmiről, vagy ezt inkább Rád hagyja? Mert nálunk én inkább Dezsőre...
Mandulácska!
Ez még nagyon korai gondolatnak is...
Én nem szeretném ha albérletbe menne Máté, vagyis nagyon fájna... Nem azért, hogy mivelünk lenne baj, hanem nehéz tudatositani, hogy felnőtt már. Jobb megoldásnak tartom hogy megcsináljuk Neki a lakást odaát, akkor legalább hazajönne enni, meg kimoshatnám a ruháit. Pedig ez az élet rendje, a fiatal egyszer elmegy, én is elmentem 20 évesen. Most viszont nehéz ezt felfogni, hogy velem is megtörténhet, sőt meg is fog. Szerencse hogy itt vannak a kicsik.
Judit!
Én még csak várok arra a lányra, aki mellett nem lesz többet téma a pia, de sajnos ugy látom, ahogy Fanny is mondja, a lányok még cifrábbak mint a fiuk!
Szerintem cigit, piát vagy bármi mást sajnos nem lehet tiltani, egyrészt mert annál jobban izgatja, másrészt mert nem tartod rabláncon, és akár a suliból hazajövet is elszivhat 1 cigit. Nálunk is 6.-ban kezdődött sajnos. Én kárálhatok akármit, tologatahatom a dobozon levő feliratokat az orra elé, bólogat és szivja tovább. Azt remélem, egyszer önmagától fog ugy dönteni, hogy elég, ezt kénytelen vagyok megvárni, én semmivel nem tudom befolyásolni ezen a téren (sem). Meg is mondtam neki, hogy az Ő élete, egészsége itt a tét, nem az én heppem ez, magáért kellene abbahagynia.

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsikém!

Utólagos Boldog Névnapot Lukunak! :)

Fanny!

Ne haragudj, még nem adtam postára az évkönyvet (már borítékban van), de Melissa szerda óta itthon volt betegen, és nem jutottam el a postára :oops:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!
Jobbulást Melissának!
Te jól vagy? Majácska?

Lukunk ma este 2 napi kisérletezés után HASRAFORDULT! :D :D :D
Emese megtapsolta :D

melcsi1967

Sziasztok!

Érdekes, hogy pont most vetődött fel a topikban az önállósodás kérdése. Nálunk ugyanis közben élesben zajlottak az események. Péter fiam tegnap elköltözött. A Keletinél vettek ki egy lakást egy vele egykorú lánnyal. Állítólag csak baráti a kapcsolat. A kislány vidéki és most Budapesten próbál szerencsét. Lehet, hogy megrökönyödést váltok ki ezzel, de én úgy gondolom, hogy már elég idős ahhoz (21 éves), hogy önálló legyen. (én ennyi idős koromban mentem férjhez)
Természetesen bármikor visszajöhet, ha úgy alakulnak a dolgok. Szegény anyósom zokogott, amikor megtudta, hogy a legnagyobb unokája elköltözik. Persze, nem könnyű feldolgozni, hogy a gyerekek felnőnek, de nekik is valamikor el kell kezdeniük a saját életüket. A munkába járása pedig sokkal könnyebb lesz, mert innen Csepelről komoly szervezést igényelt, hogy reggel 6-ra Tárnokra tudjon érni.

Mandula!
Alex azért még tényleg nagyon fiatal, hogy ilyen gondolatai legyenek. Egyetértek Évával, hogy ez az ötlet valahonnan máshonnan jöhet. (valamelyik barát, ismerős?) Ha beszélgetsz vele, akkor előbb- utóbb biztosan kiderül.

Melcsi!
Nézd meg a www.jatekforras.hu –t, ott ajánlanak diavetítőt. Most nem találtam meg az árát, de úgy rémlik, hogy itt elég normális áron kapható.
A MÜPÁ-ban vasárnap délelőttönként a Cifra Palota rendezvény van. (10-től 15-ig) Általában egy-két nappal előtte a honlapon olvasható a konkrét program. Bár a tegnapi nem volt fenn, de ilyenkor oda lehet telefonálni és pontosan megmondják, hogy kik és mikor lépnek fel. Játszóház mindig van. Emesének már minden további nélkül ajánlom. Szerintem ő élvezni fogja. Különösen ajánlom az Alma együttes klubját, ami minden hó első vasárnapján 10.30-kor kezdődik. Mondjuk itt általában sokan vannak, de ha időben odamentek, akkor találtok helyet. A többi programon változó, hogy mennyien vannak, de általában elviselhető. Tegnap pld. mi csak fél egykor mentünk, mert előtte itt Csepelen néztünk egy bábelőadást (VUK) és az 1- kor kezdődő nagyon klassz zenés műsoron igazán nem volt nagy tömeg. Ja, és mindig vannak kézműves foglalkozások is.

Icus!
Így utólag, nagyon kellemes pihenést kívánok nektek! Majd írd le a tapasztalataidat légy szíves. Mi tavasszal láttuk ezt a szállodát, ahova mentetek. (Balatonszemes?) Akkor épült még az egyik épület, ahova játéktermet, talán bowlingot terveztek.

Tegnap a MÜPÁ- ban az előadások alatt felmehettek a gyerekek a színpadra. Benji haláli volt. Addig- addig helyezkedett, míg az egyik mikrofonállvány alatt állt meg. Nyújtózkodott és közölte, hogy segítsünk, mert nem éri el. Teljesen be volt indulva tőle. Biztosan úgy gondolta, hogy akkor ő ott a színpadon rögtön elő is ad valamit a mikrofonba. Ezen felbuzdulva, már ki is találtam a karácsonyi (vagy mikulási) ajándékot. Éppen most láttam a Metro katalógusban elektromos gitárt mikrofonállvánnyal és persze mikrofonnal. (nem vészes áron, 4-5 ezer Ft körül) Egyébként láttam Benji szintetizátorát is (amit tavasszal kapott a névnapjára és akkor tettem is fel róla képeket). Én azt januárban vettem 2400 Ft-ért és most 6 ezerért árulják. Ha meg tudjátok tenni, hogy előre vásároltok ajándékot, akkor a Metroban januárban nagyon érdemes. Néhány éve ott vettem Bencének egy nagyon komoly Legot (Lego Stúdió). Akkor a játékboltokban 50000 Ft körül árulták, én meg a Metroban 12000- ért vettem. Igaz, hogy jó néhány hónapot a szekrényben pihent, mert Bence abban az évben az októberi születésnapjára kapta meg. A benne lévő webkamerát a mai napig használja. Ja, és Benji szintetizátora is működik még.

A tegnapi napról teszek fel képeket.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda

Kép Kép Kép Kép
fermel

Melcsi!
Gratulálok Lukunak!!

Sheila!
Jobbulást Melissának!

Melinda
fermel

Sziasztok Lányok!

Az igért képeim. Kép Robika a nővérére tévéjét kapcsolgatja. Kép A Robika szobája Kép Kép Festő legyek vagy tűzoltó? Kép Robika
Vendég

Melinda!
Első olvasatra megdöbbentő Péter elköltözése, de belegondolva azért meg mégsem. (Én 20 évesen mentem férjhez, 21 évesen hajjaj, már javában épitkeztünk, főztem 10-12 emberre...) Csak manapság a fiatalok nagy része nagyon kényelmes... A hugomék pl., 3 gyerekkel ugy érzik, a szüleimmel vannak a legnagyobb biztonságban. És a szomszédaink 36 éves lánya is családostul a nyakukon maradt... Dehát ez az élet normális rendje. Ha nyitva maradt az ajtó, bármikor visszaköltözhet, akkor pedig biztos megmutatja majd, hogy meg tud állni a lábán. A lánnyal régóta tart a kapcsolat?
És Te hogy vagy most hogy 2 gyerekkel maradtál? É hogy viselte az apja?
Rémes lehet végignézni a szülőnek, ahogy hurcolkodik a gyereke... De egyszer mindenkinél eljön ez a pillanat.
Nekem is fel kell vérteznem magamat :shock: Sose lehet tudni.
A képek a MÜPA-ban készültek? Milyen teremben van ez a Cifra Palota?
Háát, elhiszem hogy 1-kor kevesebben voltak, azért ez massziv alvásidő a hajnalban kelőknél.
Judit!
Igazán ügyesen feltettétek a képeket! :D De a főszereplő a legügyesebb rajtuk! :D :D Látom Nálatok is Mici a nyerő. Nagyon szép lett a szobácskája, és a kis szőke herceged nagyon aranyos! Képzeld, azt hiszem pont van 1 ugyanolyan nadrágunk, mint Robikának a sisakos képen! Még a gombok is ugyanolyan szinüek.

melcsi1967

Melcsi!
Az a helyzet, hogy én sem vagyok együttélés szempontjából egy könnyű eset. Péter is érzi, hogy nehezen viselnék el idegen embert itthon. Gyerekeket bármikor, de felnőtteknél már más a helyzet. Ugye Péter sem biztos, hogy rögtön megtalálja az igazit. Így, gondolom, hogy előfordulna itt néhány lány. Nem beszélve a barátok, haverok fogadásáról. Az sem árt, ha a fiam szembesül azzal, hogy semmit nem adnak ingyen. Jobb, ha nem akkor jön rá, amikor már családja van. Természetesen nekem is nagyon hiányzik a gyerekem, de ezzel a helyzettel meg kell békülni. Egyébként meg nem költözött nagyon messzire, az azért sokkal rosszabb lenne, ha vidékre ment volna.
Az első két kép még itt Csepelen készült az egyik műv. házban. A második két kép készült a Müpá- ban. Az előadások nem teremben, hanem a könyvesbolt mellett az előcsarnokban vannak. A kézműves foglalkozások is a földszinten és az emeleten a folyosón felállított asztaloknál folynak. A gyerekjátszót pedig az Üvegteremben, illetve néha a Fesztivál Színház melletti folyosón rendezik be.

Judit!
Nagyon szép lett Robika szobája. Na és persze a leggyönyörűbb benne a kisfiad!! A többi képen is nagyon helyes. Nekem a legnagyobb fiam volt ilyen szőke. (illetve még most is az, csak már sötétedett a haja) A TV kapcsolgatása (meg persze minden műszaki kütyü nyomkodása) nagyon ismerős helyzet. Még egy jó darabig sláger lesz. Nálunk már lecsengőben van.

Melinda
fermel

Sziasztok!

Végre egy kis forgalom! Olyan sokszor kattintottam ide, de sehol,senki. Bár én sem írtam, de ennek megint cak az az oka, hogy nem történik velem semmi.

Melinda!

21 éves fiú ( főleg ha már kereső) nyugodtan elköltözhet. Nem tudom nálatok hogy lesz ( mert ugye még két kicsi otthon van, tehát nem olyan nagy a váltás)de azért biztos nagyon fog hiányozni, főleg a megszokott rituális családi megmozdulásoknál, pl. egy vasárnapi ebéd, vagy hasonlók, bár azért biztos sokszor meg fog fordulni otthon, főkeg eleinte.

Melcsi!

Azért érdekes, amit ( érezhetően negatív felhanggal jegyeztél meg) a szülő-felnőtt gyerek együttélésről , mert azért ti is ( meg én is!) ha csak lehet úgy intézzük, hogy a gyerek a közelünkbe maradjon. ( azért ez az egy házban, de külön lakásban azért mégiscsak egy látszat önállóság) Ezzel mégiscsak akadályozzuk a leválást,és hát ahogy kialakul az új életmód azon idővel egyre nehezebb változtatni, szétköltözni stb, szóval szerintem ebben a tartós együttélésben a szülők is "ludasak" és mindkét fél "élvezi" ennek az együttélésnek minden előnyét és hátrányát.( mert gondolom azért akármennyit segít anyukád a hugodnak, semmi pénzért nem cserélnél vele)

Judit!

A szoba igazán barátságos fiús szoba lett! Gratulálok! Gondolom házi kivitelezés volt a java, biztos sokat dolgoztatok. Hasonló függöny anyagból varrt a K. baldachint a kiságyra.

Icus!

Remélem jó volt a pihenés, bár az idő nem volt kegyes, de azért az ilyen szállodákban ez nem szokott zavaró lenni.

Paga!

Légyszí' jelentkezzél!

Tököt sütök, isteni illata van!

Sziasztok Éva
fanny01

Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Elköltözés, cigi és alkohol: jajjjjj, de jó hogy minket még nem érint....

Megjöttünk a hosszúhétvégéről, nagyon jó volt és pihentető. Előző nap rájöttem hogy csak vékony sapink van, így gyorsan nekiestem és maradék anyagból varrtam Annának egy sárga-fehér plüss sapkát, mert hűvös időt ígértek. Ahhoz képest milyen kutyafuttában készült, egész jó lett, és főleg jó meleg.

Melinda
Az első 2 kép a Királyerdei Művház, ugye? Melyik bábegyüttes volt, csak nem a Fabula? A feketehajú hölgy mintha az egyik tagjára emlékeztetne.
Benji milyen magabiztosan áll a színpadon! :D
Valóban Balatonszemesen voltunk, mégpedig a Szindbád hotelben ( www.szindbadhotel.hu ).A szlogenjéből jöttél rá?
Nekem tetszett a hely, de azért vannak negatívumok is.
Az épület egyszerű, de szép és barátságos, a személyzet nagyon kedves, és a konyha isteni! A svédasztalos vacsorák gondolom nem olyan széles választékot nyújtanak mint egy igazi 4*-osban, de minden nap volt 2-3 féle leves, 2 féle húsétel, 4-5 féle savanyúság, gyümölcs és egyféle sütemény. Reggelire vagy 8 féle pékáru, 6 féle reggeli ital, sokféle felvágott, sajttál, főtt tojás-sült szalonna-főtt virsli, kőrözött, 4-5 féle zöldség, szokásos méz-lekvárok-müzlik-joghurtok stb. Nagyon finomakat ettünk :lol: , ez a része szerintem rendben.
A wellness részleg nem túl nagy :roll: , a medencék viszonylag kicsik, az úszómedence 15 m hosszú, a gyerekmedence talán ha 4x4 m, ezenkívül egy sakktáblás melegvizes medence, egy hidegvizes merülő szaunával, 2 jacuzzi, aromakabin, sókamra, és persze sokféle masszázs. Egy alkalomtól eltekintve nem volt zsúfoltság.
Viszont negatív, hogy bár családbarátnak nevezik magukat, ez kimerül abban hogy biztosítanak kellékeket: babaágy, fürdetőkád, etetőszék, viszont nincs a kicsiknek semmilyen program vagy játszóház szerű hely :shock: ( játékterem van a felnőttes játékoknak: bowling, rex, biliárd, csocsó, flipper stb), a parkban van egy százéves rozzant vashinta és vas libikóka, ez kritikán aluli. Nos, ez minket egyenlőre nem nagyon zavart, mert Anna most még megelégedett az otthoni játékaival, vagy a parkban a szép falevelek gyüjtésével :D , de nagyobb gyerekekkel – főleg aki a Kolping luxus gyerekbirodalmához van szokva – nem ajánlom. S bár a honlap szerint a parkban fűtött medence van, ez nem igaz, bár fel volt töltve vízzel de jéghideg volt és faleveles, vagyis nem téli használatra való.
Mivel igen rossz idő volt, nem sokat voltunk kinn, csak 1-1 órát sétáltunk délelőtt a parkban vagy a Balaton partján. Annának a fő látványosság a recepció melletti szép nagy akvárium volt a halacskákkal, naponta többször meg kellett nézni :D . A déli alvás alatt apa volt az ügyeletes, addig én szaunáztam, masszíroztattam, délutánonként pedig nagyokat pancsoltunk hármasban. Anna nagyon élvezte, mi nemkevésbé :lol: . Összességében jó volt és pihentető, én élveztem hogy nem kell főzni, mosogatni, Anna pedig azt hogy apa napi 24 órában vele van, s ez kölcsönös volt kettejük között. :lol:

Judit
Nagyon szép lett a gyerekszoba, és legjobb hogy a kisfiad szeret benne aludni. Nekünk is van ( mint Melcsiéknek) egy pont ugyanolyan nadrágunk, mint a sisakos képen Robikán :lol:

Melcsi
A bábozásról: Az oviban azt bábozzuk, amihez van bábunk... :lol: illetve amihez elég 2 kéz... pl.egyik legtipikusabb: A kiskakas gyémánt félkrajcárja. Leginkább népmeséket ( ezek alkotják az óvodai mesekincs nagyrészét – nem véletlenül. A mese pszichológiája szerint kicsiknek egyszerű, kölyökállatokról szóló mese való pl. 3 kiscsibe, 3 kismalac, Falánk tyúkocska, Mese a medvebocsról aki madár akart lenni, Aranyostarajos kiskakas, vagy láncmesék mint a Nyulacska csengője vagy a Kakas és a Pipe stb, nagyobbaknak szegénylegényes-királynős mese pl Csillagszemú juhász, Só, Aranyszőrű bárány stb..). Amihez nincs elég báb, ahhoz síkbábokat vagy fakanálbábot készítünk, ezekkel egyszerűbb is bánni mint a kesztyűbábokkal.
La Fontaine verses meséi egyébként nem ovisoknak valók, a humora felnőtteknek szól, kicsik még nem értik, túlságosan tanmese, ahelyett hogy szórakoztatna, kioktat. A szövegértés amúgy is nehezebb a rímek miatt, a hangsúly pedig mindig azon van hogy a vétkes pórul jár, ezzel könnyen szorongást kelt, szemben a népmesékkel ahol a hangsúly a jó megérdemelt győzelmén van, s ezzel a mese legfőbb értéke, a feszültségoldás valósul meg általa. Persze a népmese is tanít, erkölcsi tartalmat hordoz, de nem olyan didaktikus formában mint a tanmesék.
A klasszikus bábozáshoz dramaturgiai szempontból át kell írni a szöveget, abban nincs narrátor és leíró rész, a szereplők párbeszédéből épül fel az egész cselekmény. Mikuláskor nagy paraván előtt szoktunk bábozni az egész ovinak, 4-5 óvónő részvételével egy erre az alkalomra készült télapós mesét, ezt élvezik legjobban, ez szinte olyan mint egy igazi bábszínház.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Fanny
Sült tök: imádom, Anna is. Lassan ez lesz az egyetlen bébiétel amit hajlandó megenni. Pedig utazáskor jó lenne ha elfogadná a gyári kajákat... A Szindbád konyhája szerencsére neki is ízlett :D
Tényleg jó volt hogy wellnessbe mentünk, pedig az előzetes terv szerint egy vidéki ismerőst látogattunk volna meg és arrrafelé vettünk volna ki magánháznál szobát pár napra, bejárni a környéket. Na, ott nem tudom mit csináltunk volna ilyen időben napokon át a négy fal között...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

még egy pár kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi
Bocs, nem okoskodni akartam La Fontaine-nel kapcsolatban, ne hargudj ha annak tűnt :oops:
Csak én ezt tanultam róla és szerintem sem kicsiknek való. Vannak diafilmek is a fabuláival és egy mesegyüjteménye könyv alakban, ha érdekel.:

http://www.libri.hu/hu/book/gyermek_es_ ... zebb_mesei

itt pár Kosztolányi fordítás:
http://epa.oszk.hu/00000/00022/00211/06440.htm
http://epa.oszk.hu/00000/00022/00211/06440.htm
http://epa.oszk.hu/00000/00022/00211/06438.htm
http://epa.oszk.hu/00000/00022/00211/06441.htm

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Remélem tudok egy pár sort írni.....

Először is: tényleg nagyon jó, hogy mindenki tud hozzászólni ehez a témához (is)!
Sajnos a mai fiatalok még hamarabb hiszik, hogy felnőttek mint annakidején mi :roll: . Az is rossz, hogy Alex osztályában szinte mindenki évhalasztós, így egy évvel idősebb tőle.
De a gondom csak fokozódik, mert pár hete szinte minden hétvégét az apjánál tölt, ott is alszik, és eddig nem is akarta látni. Persze az is közrejátszik (remélem), hogy most már 4 hónapja nem iszik az apja, és a gyerekek így szeretnek vele lenni.... Ebben visszafogni nem akarom, csak azt sem akarom, hogy aztán meg oda akarjon költözni (nem is tudom mennyire rossz lenne). Na, majd meglátjuk, remélem csak én vagyok túl érzékeny.

Icus! Örülök, hogy jó volt a hétvége! Nagyon jók a képek, olyan szép ez a kislány :lol: ! Érdekes amit a mesékről írtál!!

Melcsi! Szerencsétek van, hogy így tudtok Máténak a közeletekben lakást biztosítani! Igazad van, tiltani úgysem lehet semmitől!
Gratulálok Lukunak a forduláshoz, nagyon ügyes!

Judit! Nagyon szép lett a szoba, ügyesek vagytok! Robika is nagyon helyes! Jól látom, hogy a szőke hajhoz barna szem párosul?

Sheila! Bővebb tájékoztatást kérünk :lol: ! Jobbulást Melissának!

Melinda! Gondolom így is nehéz ha elköltözik a gyerek, de azért Péter már szerintem elég idős hozzá. (bár ki tudja melyik gyerek mikor elég érett?) Nagyon aranyos Benji, és milyen csinos kisfiú!

Fanny! Igen, Alex 14 éves. Próbálok vele többet beszélgetni, de nem mindíg van közlékeny hangulatban.... Úgy irigyellek, hogy ilyen jól veszed a kamaszkor "akadályait"!!!
Hogy van a menyed? Gondolom már nagy az izgalom! És a Mama jobban van már?

Na, felébredt Hercegnőm!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Icus, küldtem privit! Miért nem veszed fel a telefont?
Éva
fanny01

Icus!
Mi lett volna, ha van időd sapkát varrni? Nagyon ügyes vagy, a kis sapka nagyon aranyos. A képek, mint mindig, most is szuperek. Anna is milyen nagy már! Látom, élvezte a vizet.
Mi ezt a helyet akkor néztük meg, amikor tavasszal a Kolpingban voltunk. (kis kitérővel gyakorlatilag útba esett) Nekem is az volt a fő gondom, hogy nincs semmiféle gyerekprogram.( még nyáron se!) A másik pedig, hogy ide be lehet vinni háziállatot. Érdeklődtem ugyan a recepcióstól, hogy ez a gyakorlatban mit jelent, de nem volt valami meggyőző a válasza. Nem láttam semmi biztosítékot arra, hogy a kinti medence körül nem szaladgálnak-e a vendégek kutyái. Így végül nyárra is győzött a Kolping.
Az első két kép valóban a Királyerdei Műv. Házban készült és a hölgy a Fabula Bábszínház művésze. Előadás után meg lehetett simogatni a bábokat.

Mandula!
Nem lehet könnyű a helyzet a nagyok édesapjával. Szerencsére ebben nincs saját tapasztalatom, de a húgomnál láttam, hogy nem egyszerű szituáció. ( ő is a második házasságában él)
Hát, nagyon kíváncsi vagyok, hogy Péter hogyan fog helyt állni. A fő probléma az anyagiak lehetnek.
Elfogult anyukaként szerintem is nagyon csinos Benji. Nagyon- nagyon remélem, hogy az édesapja alkatát örökölte, mert így sokkal könnyebb lesz neki az életben. Magamról tudom, hogy mennyire zavarnak a plusz kilók és bizony lelkiismeret-furdalás minden étkezés. Az meg valahogy nagyon nem akaródzik, hogy nekiálljak fogyókúrázni, pedig előbb-utóbb muszáj lesz.

Melinda
fermel

Fanny
Le volt halkítva a telefonom mert Anna aludt, így persze én sem hallottam.

Melinda
Ez a háziállatdolog elég furcsa, nem tudom egyébként hogyan oldják meg az elhelyezésüket, nem láttam erre nézve semmit. Most nem volt semmiféle háziállat.
A Fabula sokszor volt nálunk az oviban, nagyon szeretjük őket. Minden előadás után kihozzák a bábokat megsimogatni. És szinte minden darabjukba beépítik a vízkriföcskölős poént, ami a gyerekek kedvence, de a Vuk-ból ez gondolom kimaradt.

Mandula
Alexnek tetszik az új suli? Biztosnagy segítség lesz a konyhában a kis szakácsjelölt :lol: Az apjához való költözés szerintem csak a te gondolataidban merült fel...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Icus! Pedig írni akartam én is, hogy mennyire szuper a sapka! Te sebtében varrsz ilyet, én meg kb. 3 nap alatt :lol: !
Tetszik Alexnak a suli, lazább mint a másik, meg nem németet tanul hanem angolt, ez is jobb. Csak nekem nem tetszik annyira, mert itt szakmunkás is van... és sajnos túl sok az egyfőre jutó..... roma. És ahogy mondja Alex a helyi vagány is elég sok.....

Melinda! Na, a fogyókúra rám is rámférne, fogyóztam is 3 hétig, leadtam 2 kg-ot, de a csoki győzött.... :oops: :lol: ! Most megfogadtam, hogy karácsony előtt még legalább 2 kilót lefogyok 8) , de tegnap kaptam két doboz csokit :mrgreen: ....

Most beszélgettem Alexal. Azt mondja, hogy már megfordult a fejében, hogy elköltözzön apához.... de nem költözne el. Azt mondta olyan jó most, hogy apa nem iszik lehet vele beszélni, megöleli néha, együtt sétálnak stb.... Szóval az apja próbálja bepótolni az elvesztett 6-8 évet.... De azért engem nem hagyna :)

A legjobb barátnőm anyukáját ma műtötték. Sajnos rákos, és felnyitották és vissza is varrták mert már nem lehet műteni. Annyira borzalmas érzés :cry: . Nagyon szeretem a nénit, nagyon jó ember és sokat voltam ott tini koromtól amíg meg nem lettek a gyerekek.
Azt mondta az orvos, hogy maximum fél éve van :cry: :cry: !!
Ha valaki tud valami alternatív kezelést, gyógyszert ami esetleg segíthet írja már meg akár priviben is.

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula!

Küldtem neked egy leveled!
regina3

Regi!

Megkaptam, nagyon köszönöm!!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Tapasztalatból... nem jó irányba halanak a dolgok... Vigyázz nagyon az iskolával, és apával is, bár lehetnek csodák, de 6-8 év az elég masszivnak tünik ahhoz, hogy csak átmeneti legyen a nemivás. Bár erről én nem tudok semmi konkrétat. A sulival kapcs. viszont igen, a vagány srácokhoz könnyü odacsapódni, aztán etetik mindennel aminek a fele igaz, hogy otthon ilyen meg olyan lazaság van náluk, a gyerek elhiszi, előadja Neked, Te is hajlamos vagy elhinni, aztán már ki is csuszott a kezedből. De ne igy legyen! Csak az ember mindig azt hiszi, az ő gyerekével ez nem fordulhat elő, aztán mégsi megtörténik :cry: Nekünk is bizony szigorubban kellett volna fogni Mátét, hiába hittem azt, hogy hiszen itthon vagyok, sokat beszélgetünk, sokat látjuk egymást, kontroll alatt van, és ez nem volt elég. Mert Neki az lenne a dolga, hogy szépen nappalin készüljön az érettségire, menjen a technikumba, ehelyett most boldog, mert dolgozhat, a suli, hát az csak van, és munka után a haverok, na jó Cinda is, de azért nem annyira komolyan... Mindennap 11 körül jár haza, és igazából nem tudom, hogy hol van, mit csinál, mert mondani lehet bármit... És én aggódom érte!
Az anyukát nagyon sajnálom! :(
Fanny!
Remélem nem volt éle annak amit irtam, vagy legalábbis nem vetted Magadra! Most ugyan hazabeszélek, de mondjuk fiatal felnőttként, esetleg fiatal házasként kisbabával, amig nincs más lehetőség, az is más, és az is, mikor meglett családok, már nagyobb gyerekekkel még mindig ugy élnek a szüleikkel, mintha gyerekek lennének, amihez hozzátartozik hogy a szülő fizeti pl. a rezsiszámlákat, az élelmezést, mert ugye 1 konyha és 1 hütő van (pedig simán tudnának maguknak csinálni). Ismerek olyan családot is, ahol ugyan egy házban élnek, de a 2 család külön életvitelt folytat anyagilag, olyanok mintha szomszédok lennének. Az is más, meg az is, hogy pl. nem tudnak lebonyolitani vendégséget egyik részről sem, mert ott les a másik... Na bizony én se tudnék az anyámékkal együtt élni! Még szomszédként sem, nekem kell az önállóság, hogy én döntsek a saját dolgaimról, még csak ne is lássa az anyám, hogy tipródok esetleg...
Ha megvalósul a tervünk, az bizony ugy lesz, hogy egy területen, de mégis külön éljünk, persze szivesen segitek bármiben, de próbálja önállóan megoldani az életét, ne engem pumpoljon minden nap, hogy vegyek már neki fél kiló kenyeret, hanem jusson eszébe, hogy enni is kéne pl.
Icus!
Máté kisgyerekkorában, még tán ovis sem volt, nagyon szerette a La Fontaine meséket, a filmeket kivülről mesélte, még ezeket a nehéznek tünő szövegeket is. Ugyan azon sose gondolkoztam el, hogy vajon mennyit ért belőle. De nem magyarázat nélkül meséltük. Remélem nincs összefüggésben azzal, hogy a zövegértése a mai napig igen gyenge :oops: :cry:
Kiskakas gyémánt.... :lol: :D :lol: Dezső egyik nap elkezdte Emesének, aki addig azt a szót, hogy félkrajcár, sohasem hallotta. Mikor viszont odaért a bábozásban (mert van kakas bábunk is), a gyermek ugy csinált, mint aki benyul a zsebébe, és azt mondta a kakasnak: tessék :lol: Hát honna tudta, hogy az pénzt jelent???
Mindenesetre köszi az észrevételt, el fogok tünődni rajta, csak mivel több álltafiguránk is lett ezekből a mesékből, kézenfekvő volt az ötlet. De van királyunk és lovagoló kisfiu bábunk is, na és 5 fejü sárkány :D
Annácska láthatóan élvezte a hosszu hétvégét, már csak az együttlét miatt is megérte elmennetek! És a sapi is édes lett!
Melinda!
Igen, az anygiak! Mit gondolsz, hogy fog kijönni, és ha kér, de pl. rendszeresen, akkor mi a terved? Hogy lehet az ilyesmit megoldani jól?

melcsi1967

Sziasztok!

Mandula!

Sajnos, mélyen egyetértek Melcsivel, "kutyából nem lesz szalonna", olyan nincs hogy valaki leszokott a piáról, legfeljebb most per pillanat nem iszik. És az a legnagyobb baj, hogy a fiad pont most van abban a korban, hogy szüksége van az apjára és most biztos még egy kicsit fel is néz rá, hogy lám,lám... milyen rendes ember apuka. Azt sajnos nem lehet a kamaszoktól elvárni, hogy belássák, hogy te két kisgyerekkel mennyit "szívtál" emiatt a rendes ember miatt.

Melcsi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:50-kor.
fanny01

Fanny!
Pedig sokan csak azért laknak a szülőkkel, mert ugy "mindenük megvan"
Icus!
Szerintem a háziállattal ugy van a szálloda, hogy a közösségi részekbe nem mehet, tehát kert, fürdő, étterem no. Szobába vihetik és, ki az utcára sétálni. Valamelyik szálloda háziorendjében ezt olvastam.

melcsi1967

Sziasztok!

Alkoholizmus... Mandula, nem akartam ünneprontó lenni, de ha már a többiek is felvetették, én is azt gondolom, hogy a nemivás legtöbbször csak átmeneti... Két alkoholista volt a családban, apám és az első férjem... mindkettő inkább feláldozta a családját, majd az egészségét, végül az életét, de nem hagyta abba, csak kisebb átmeneti időre ( na jó, tudok egy - egyetlenegy! - alkoholistáról aki absztinens maradt 20 éven át, de ez a ritka kivétel). Annak idején mikor személyesen érintett a téma, sokat olvasgattam erről, és azt írják, az alkoholfüggőség ha már kialakult, soha nem múlik el, az éppen nem ivókat "száraz alkoholistának " nevezik, elég egyetlen korty, és a sejtek "emlékezni" kezdenek és követelik a magukét. ( ugyan ez a helyzet a droggal).

Melcsi
Máté szövegértése nem ettől lett gyenge, de azért sokkal jobb ha rövid, egyszerű, érthető mondatokból áll egy mese. És a mesét nem kell magyarázni :lol: , legfeljeb 1-1 szót, ha feltétlenül muszály, a jó mesét pontosan megérti a gyerek, erről lehet megismerni :lol:
Félkrajcár :shock: :lol: , a beszédtanulás maga a csoda...
Ja, és még azt akartam írni, hogy a legjobb mesélés, bábozás piciknek a saját magatok által kitalált frappáns kis történet,, amiben a szereplők - véletlenül :lol: - hasonló huncutságokat követnek el mint a hallgatóság :lol: . Ezt minden gyerek imádja :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Teljesen egyetértek veletek az ivás témában, én mondtam is a gyerekeknek, hogy azért majd akkor örüljünk ha eltelt egy év legalább.... És ezt nem rosszindulatból, csak azért mert már olyan sokat csalódtak az apjukban :? .
Igen, pont ez a szörnyű, hogy most apa 4 hónap alatt az egekbe lett emelve, és úgy érzem, hogy hiába, a 10 év amit egyedül csináltam végig.... Persze ezt nem mondom a gyerekeknek, és nagyon örülnék ha tényleg nem inna többet!
Melcsi, a vagány srácokkal pont az a helyzet amit leírtál.... :? . És hiába mondom én, hogy a felét se higgye el!

Emese megfázott. Illetve az orra folyik és nyűgös, alig eszik. Reggel azért elviszem orvoshoz. Mit szoktak ilyenkor adni ilyen kicsinek? Mármint orvos nélkül. Kap c vitamint meg főztem kamilla teát (nem tudom megissza-e).

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Az alkoholizmushoz szerencsére nem tudok hozzászólni, de bizonyára sok igazság van abban, amit írtatok.
Engem most a dohányzás aggaszt nagyon. Tegnap a férjem hazahozta Pétertől azt a bőröndöt, amiben a ruháit vitte el. Kinyitottam és bűzlött a cigiszagtól. Mint megtudtam, a lány is dohányzik, talán még jobban is, mint a fiam. Hát ez nem arra fogja ösztönözni a gyerekemet, hogy ő leszokjon. Ezért számít nagyon sokat, hogy ki kivel akad össze. Annak idején amikor a férjemet megismertem, bizony elszívott naponta néhány szál cigarettát. Érdekes módon nem sokkal rá már egyáltalán nem dohányzott. A férjem szerint nem csak miattam, mert ő amúgy is le akart szokni. Biztos vagyok benne viszont, hogy ha egy dohányos lánnyal hozza össze a sors, akkor ez nem feltétlen sikerül neki. Apósom pld. akkor szokott le, amikor az első unokája született. Igencsak érezte, hogy nem sokat lesz nála az unoka, ha továbbra is dohányzik. (becsületére legyen mondva, hogy azóta egy szálat sem szívott el) Az én szüleim soha nem dohányoztak.

Melcsi!
Az anyagiak Péternél úgy alakulnak, hogy a bérleti díj ráeső részét még mi fizetjük. A rezsit és minden mást viszont magának kell állnia. Mikor elment még vihetett itthonról tisztítószereket, szappant, tusfürdőt stb. Innentől kezdve viszont ezt is neki kell vennie.
Teljesen egyetértek Évával, hogy az önállóság legyen igazi önállóság. Pld. mosni sem én fogok rá. Épp most derült ki, hogy a szüleim új mosógépet vesznek, így a régit (na, az is csak 4 éves) megkapja Péter. Így semmi nem akadályozza meg abban, hogy magáról gondoskodjon. Remélem idővel a fizetése is alakul és akkor már a bérleti díjat is ő fogja fizetni.

Mandula!
Mi az a 4 kg? Az nem is túlsúly. Nekem minimum 20 kg- tól kellene megszabadulnom. Az édességet pedig sajnos én is nagyon imádom. Apropó, nem azért kaptál most ajándékba csokit, mert most volt a névnapod? Jól tudom, hogy Erzsébetnek hívnak? Ha így van, akkor nagyon boldog névnapot kívánok, így utólag!

Melinda
fermel

Mandulácska!
A mi dokink kalciumot szokott adni, igaz receptre kapható,mert csecsemőnek injekció formájában kell bejuttatni (ez hülyeség, meg kell itatni az injekciót teában), Cebion csepp,hársfatea. Emese 1x volt csak beteg. Luku még nem. Ja, Nasivin orrcsepp, 3x1-1 csepp.
Jobbulást a kishölgynek! Nem a foga jön véletlenül? Nekünk akkor van orrfolyós-nyügös tünetünk.
Melinda!
Sok szerencsét Péternek az önállósulásban! Igazatok van, ha már lud, legyen kövér! Bár én ugy tervezem, ha megcsinálja a lakását, mivel a szomszédban lesz és egyelőre egyedül akar lakni, hát jöjjön csak haza enni és a ruháját is kimosom. Takaritás, rendrakás no!
Icus!
Én régebben nem voltam ilyen kreativ a mesék terén, de észrevettem magamon a javulás jeleit, ugyhogy el fogom engedni a fantáziámat. :D Lehet hogy tényleg nem értette Máté a meséket és azért kérdezett?
Suly- :oops: nálam ugy 40 kiló elmenne... És biuzony elkezdtem félni a mozgásszervi betegségektől, addig-addig huhogták mindenhonnan :shock: De egyelőre a visszeremen kivül semmi bajom, ugyhogy maradok :wink:

melcsi1967

Mandula!

Most nézem a naptárt és rájöttem, hogy egy hónappal eltájoltam magam. Akárhogy is van, akkor nem utólag, hanem jó előre kívántam boldog névnapot.
Emesének jobbulást kívánok!

Melinda
fermel

Melcsi
A kalciumot mire adják, megfázásra? Az injekciónak mindegy hogy a gyomorból szívódik fel ( emésztő enzimek miatt) vagy a szövetek közül? A doki bácsi javasolta hogy itasd meg?

Mandula
Én is Cebiont és Nasivint adok Annának most hogy folyik az orra.
Csak az orrszívás ne lenne, kész horror :evil: vajon mikor jön rá hogy ez jó neki :roll: Mese hogy bírja az orrszívást?

Hétfőn oltásra kell mennünk, szerintetek beadják így hogy náthás?

Melinda
Már akartam írni, Tárnokra bejárni Csepelről nem lehetett egyszerű, a Keletitől mennyi idő az út? És lehet tudni meddig marad ott Péter szolgálaton, mitől függ hová helyezik? Benji hogy fogadta a bátyja elköltözését?
Cigi: szerintem is meghatározó lehet, kivel hozza össze a sors, dohányos társ mellett ugyan mi motiválná a leszokást? Sőt, ha akar is, az nagyon megnehezíti ha a lány folyton szívja.
Egyébként minden tiszteletem azoké akik leszoknak, nem lehet könnyű. A rászokást tekintve azt olvastam, genetikailag meghatározott hogy valaki hajlamos-e a függőségre ( bármilyen szenvedély: drog, alkohol, nikotin), vagy nem. Szinte mindenki megkóstol pár slukkot kamaszként, de szerencsére nem mindenki szokik rá, állítólag a genetikailag hajlamos embereknél sokkal kevesebb is elég a rászokáshoz...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Gyorsan írok pár sort.
Az utóbbi 2 hétben nagyon sok intézni valónk volt, szabályosan összecsaptak a hullámok a fejünk felett, ahogy mondani szokás.
És állandó akadályoztatásnak vagyok kitéve. Részint a net miatt, mert vagy nem bírok felcsatlakozni, vagy megszakad, vagy mire elolvasom az emaileket és az írásaitokat, addigra már mennem is kell. De igen sokszor annyira lassú, hogy egyszerűen elmegy a kedvem a netezéstől.
A másik érdekeség, hogy a közlekedésben is ez megy. 17 éve vezetek és még ilyen nem volt, hogy napi szinten állandóan akadályokba ütközöm kb. 2-3 hete. Nagyon banális dolgok: elém vág egy őrült, vagy utolsóként megyek a főúton, de csikorgó kerékkel elémjön valaki a mellékutcából. Aztán a biciklisek, gyalogosok és mindig előttem kóvályognak, persze szabálytalanul. És a környéken útépítés is folyik 2-3 helyen. Úgyhogy néha elérhetetlennek érzem a célt, ami kb. 3-4 km-re van tőlem, mert itt nem hosszú utakról van szó, csak helyi szaladgálásokról. És a férjemnél ez még fokozottabb.... Ha idegesek, kapkodósak lennénk, akkor érteném a dolgot.... így viszont nagyon furcsa és bosszantó. Persze lehet, hogy megváltozott a világ és ez hétköznapi dolog, csak én nem vettem észre. :?: :shock:

A nagyfiús anyukáknak köszönöm a sok érdekes beszámolót cigi-pia-buli ügyben. Én még nem tudom, hogy mire számítsak, de kicsit félve nézek a jövőbe. Egyelőre még "boldog békeidők" vannak nálunk, de ez akár "vihar előtti csend" is lehet.... ki tudja mit hoznak a következő évek.

Bocsi, hogy nem írok külön-külön mindenkinek, de megint dolgom van, mennem kell.
Az őszi szünetben pedig elutazunk pár napra, de utána majd jövök.

Mandula
Majd írd meg priviben (vagy akár itt is), hogy a barátnődék mit tudtak intézni az anyukával kapcsolatban.

Mindenki kellemes hétvégét kívánok!!!
regina3

Sziasztok!

Icus!

Gyönyörűek a kis rucik. Köszönöm szépen! Olyan jót nevettem a kisfiamon, kérdeztem, hogy na, és aranyos volt a baba ( mármint Anna), mondta hogy igen,képzeld anya még oldalra is ( mutatta az arcán) kiáll a pofija! Olyan aranyos volt ahogy mutatta!

Melcsi!

Anyai szivem az főzést még csak-csak megérti, de a mosást már nem.Én mondtam a fiamnak ( mert azért az én fiam is szereti a könnyebbik végét megfogni a dolognak)hogy igenis ne mindig a K.-re számítson, tessék megtanulni a mosást is, ne legyen kiszolgáltatva senkinek. Pár hete nagy büszkén jelentette, hogy : anya,TUDOK mosni! Hát majd megzabáltam. Jól megdicsérgettem, azt persze nem mondtam,hogy azért nem olyan nagy dolog a gombot megnyomni!
De persze, ahány ház annyi szokás!

Úgy fel vagyok dobva, sikerült a neten jegyet vennem a Sose halunk meg c. alőadásra a József Attila Színházba. Nekem a film is nagyon tetszett és nagyon kiváncsi vagyok az előadásra is. Meg hát megint jön egy hosszú hétvége, programokat kell kitalálni, mert meg fogok otthon bolondulni az unalomtól. Majd még beiktatunk egy mozit, a férjem étterembe akar menni, egy nap a Halottak napja, így talán már ki lehet majd bírni. ( tudom, nektek nincsnek ilyen problémátok, hogy unatkoznátok...)

Regi!

A közlekedés tényleg borzasztó, és az olyannak ( mint én is) aki szeret lendületesen vezetni egy büntetés ez a pesti forgalom. A fiamék kimentek Csepelre Icushoz, ráadásul aaznap esett az eső is, hát azt mondták, hogy egy rémálom volt mire odaértek.

Én vagyok az a ritka kivétel,aki nem kamaszkorban, hanem felnőtten szokott rá a dohányzásra, bár ez nem az "igazi", mert csak társasági dohányos vagyok.( bezzeg a férjem!!!)

Jaj, a lényeget elfelejtettem írni, voltak a gyerekek szerdán dokinál, "minden a legnagyobb rendben" - ennyit bírt mondani és kb. 3000 gr. a baba., és még 25 nap van hátra!
Én holnap is dolgozom, nektek jó hétvégét! Éva
fanny01

Sziasztok!

Sheila4

Köszönöm megkaptam! Nem leszek hálátlan!

Éva
fanny01

Fanny
Örülök hogy tetszenek a babaruhák :lol:
Anna tényleg olyan mint egy kis hörcsög a pofijával :lol: persze amúgy sem egy nádszál de sokszor úgy érzem a pofija még dundibb mint amúgy maga a gyerek :lol:
A fiad élőben is jóképű :D és mindig ilyen csendes?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Fanny!
Nekem az a bajom, hogy kaptam 1 olyan férjet, aki azt mondta anno, hogy inkább ne dolgozzak rendes munkahelyen, de itthon anyém a terep. +, ez nekem is bejön. Sajnos ezért itthon rajtam kivül senki nem tesz keresztbe semmit. A férjem igy látta otthon, ez rendben is van. De most a gyerekem is igy látta itthon, a mai világban viszont nem tudom hol szerez majd magának ilyen feleséget, mert a mai lányok... na ezt nem is részletezem. Nos a fentiek miatt a fiam kb 3x elmosogatott mikor nagyon kellett a fekvéseim miatt, a mosógépet ugyan többször beinditotta, de mindig a szétválogatott szennyessel, na szóval nem 1 házitündér, simán el tudom képzelni róla, hogy addig gyüjtené a szennyesét, amig elfogy a tiszta. Ezért inkább ugy tervezem, hogy mindig szólok Neki, hogy holnap milyet mosok, legyen szives áthozni a belevaló cuccokat. Az utána való kivasalás az meg hát jár a szolgáltatáshoz :oops: Hiszen én "ugyis itthon vagyok". De ha jön 1 lány mellé szobatársnak, akkor viszont oldják meg. Gondolom én most.
Lassan a célba érnek a fiatalok! Izgulsz? Fiad ott lesz a szülésnél?
Regina!
Én nagyon ritkán vezetek mostanában (autót), de lassan félek is volán mögé ülni. Ugy meghülyültek az emberek, mindenki csak a gázpedált és a dudát ismeri. Csak attól félek, ezügyben is nagyon rossz irányba haladunk! És az állandó dugók, lassan gyorsabb lesz a tömegközlekedés.
Légy csak résen Te is, mert ez már a vihar előtti csend lehet!!!
Jó pihenést Nektek!
Icus!
A kalciumot minden meghüléses, hurutos betegség esetén tanácsos szedni, de a doki is mindig azzal kezdi. Nektek nem? Felnőttnek-gyereknek egyaránt. Ezek szerintfelszivódik a gyomorból is, ha szájon át rendeli az injekciót. Nyilván azért azt, mert pezsgőtablettát kicsinek adni nem lehet. Hogy mi a hatása, hát azt én nem tudom, de mindig, mindegyik orvosunk mondja ha beteg valaki.Érdekes hogy Te nem hallottál erről.
Rossz hirem, hogy nem lehet tudni, rájönnek-e 1x hogy az orrszivás nem fáj! A multkor azt hittem hogy Luku náthás (de nem jött semmi, csak olyan érdekesen szörcsögött), odatettem Neki, persze mosolygott. Látta Emese is, ott győzködtük hogy nézd, nem fáj, aztán oda akartuk tenni Neki is, ugy orditott mint akit nyuznak, pedig még meg se közelitette az orrszivó.
A mesékről még azt szeretném kérdezni, hogy mondjuk a Kismalac és a farkasokat végig párbeszédes formában mondjátok, és pl. mikor felteszi a vizet, stb, azt is ugy adjátok elő, hogy a malacka maga elé mondja, hogy "felteszek 1 fazék vizet főni"?

melcsi1967

Sziasztok lányok!

Olyan aktivak vagytok hogy nemgyőzök visszaolvasni mindent.

Megtaláltam a régi topikotokat és jo volt visszaolvasni. Melcsi akkor is ugyanigy vágyott egy kisbabára.

Nekünk is mindig csak a c vitamin cseppet mondja a dr. nénink.
Az orszivot nekünk is elég csak bekapcsolni és már menekül is.

Nagyon izgalmasak az utolso napok a baba megszületése elött.
Nemsokára 2 topikos baba is érkezik. A Sheilaé és a Fanny uncsija.
Tényleg Sheila régen irt, talán már megvan a kislánya :?:

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Hát... részben vigasztal, amit a közlekedésről írtatok, mert akkor nem kizárólag nekünk szól az akadályoztatás, részben viszont nagyon lehangoló... és ijesztő is, főleg ha még tovább gerjed. Nekem egyébként sem tetszik ez a felpörgetett világ, a legtöbb ember ideges, feszült és ez a közlekedésben is nagyon meglátszik, de sajna ez nagyon veszélyes "játék".

A kamaszkorral most úgy állunk, hogy gyakori az érzelem hullámzás, dühkitörés, legújabban pedig az otromba stílus. Ez utóbbi lehet, hogy az új közösségnek köszönhető, lehet, hogy csak életkori sajátosság, vagy mindkettő, de engem nagyon lehangol. Nem tudom szó nélkül hagyni, de abból azért némi veszekedés támad és az persze senkinek nem jó. Biztos hagyni kéne, amíg lehiggad és csak utána megbeszélni, de ehhez nem mindig van türelmem. Tegnap a férjem leteremtette Ádámot és nagyon hatásos volt. Egyből befogta a száját, majd kicsivel később felment a szobájába és mire újra láttam, már normális volt. Azért a férfi dörgedelem mégis csak más! Én hiába próbálok erélyes lenni, az eredmény közel sem olyan látványos.

Fanny
Nem akarlak hergelni, de én pont fordítva vagyok. Rövidnek találom a hosszú hétvégét. Sőt, az egész hetet. Holnap délután elutazunk, szerdán este jövünk haza. Csütörtökön temetőjárat, pénteken vendégségbe megyünk és hétvégén is programom van a barátnőmmel. Most pedig egész nap a ruhákkal fogok bajlódni, mert nehezen száradnak és még mosnom kéne, utána pakolni. (közben idegesít, hogy további esőt mondanak, mi pedig kirándulni megyünk a barátainkkal, de lehet, hogy sárdagasztás lesz végül a program :( ) Közben egy gyors porszívózás is esedékes. Aztán megyek Éviért a suliba, utána szülinapi buliba viszem, este pedig íjászkodni megyünk (itt is a hétfő került át szombatra). Úgyhogy én arra vágyom, hogy legalább 2-3 napot egyhuzamban itthon lehessünk úgy, hogy senkinek nincs menőkéje...
regina3

Sziasztok!

Judit!

Bizony már nagyon fogynak a napok! Sheila majd utánunk következik egy hónappal.

Regi!

Addig örülj, míg zajlik körülötted az élet! Amíg kisebbek voltak a gyerekek mi is tele voltunk programokkal. Csak mostanában vagyunk ilyen csendesek. (gyerek nélkül minden más)

Sziasztok Éva
fanny01

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?