Sziasztok!
Köszönjük mindenkinek a szülinapi köszöntéseket!
Az utóbbi hetekben, ahogy a szülinapja közeledett, egyre gyakrabban újra átéltem a szüléssel kapcsolatos élményeket. Milyen csöpp és gyámoltalan volt, ahogy kibújt és odaadták, azon véresen-magzatmázasan, most meg már mennyit nőtt, ügyesedett, milyen nagylány, és milyen kis hízelgős tud lenni, máskor meg csupa hiszti... Hihetetlen mekkora változáson megy át egy baba az első évben, és ez olyan szép, megható és szívmelengető érzés!
Visszaolvasgattam
Pl. az eszmecseréket a medencékről. Óóóóó, de jó is annak akinek kertes háza van... Én abban nőttem fel, de akkor nem értékeltem. Aztán sokáig jól megvoltam a lakótelepen. De utóbbi években – és főleg most, Anna miatt – nagyon vágyom rá. Na, talán egy lottó ötös...
Most hogy vidéken voltunk, kedvem lett volna a délelőtti főzés majd déli mosogatás után elnyúlni a fűben, vagy a hintaágyban. Ehelyett minden délután a vágósúlyt épp elérő baromfiállomány( csirke, kacsa) kopasztásával múlattuk az időt...
Könyvek: Anna is imádja. Pl. lepakolni a könyvespolcról... de egyet sem bánt, nem tépi el, csak szétnyitja, összecsukja, és legfőképp gondoskodik arról hogy ne maradjon a helyén. A mesekönyveket szereti nézegetni, most is kapott egyet a rokonságból, de az sajnos jó szándékkal sem nevezhető mesének.... Én egyébként – talán szakmai ártalom – kényes vagyok az igényes ( elsősorban nép-) mesékre. De annyi szemetet árulnak ezen a néven, aki nem nézi jól meg mit vesz, könnyen melléfoghat. A mese szerkezete ugye expozíció, bonyodalom, kibontakozás, tetőpont, megodás – a jó elnyeri méltó jutalmát. Ehelyett a mi új, most kapott „mesekönyvünkben” szörnyű irományok vannak pl. a dackorszakát élő, tüskéit kékre festő süniről, stb., ...
Regi
Nagyon idilli képeket raktál fel!
Évike milyen nagylányos alkat!
A bogrács is jól néz ki! Mi is bográcsoltunk vidéken, meg volt nyársalás, Annának nagyon tetszett a tűz.
Sheila
Hol akadsz el a képfelrakásban? Írd le pontosan mi nem megy. A Windows Paint-ja minden gépen rajta van és ugyan úgy működik, biztos tudok segíteni.
Most nézem hogy közeledsz a félidőhöz. Rugdos már a kis Marci? Ó de jó is az...
Melcsi
Ügyes Luku hogy ilyen jól alukál. Én mondjuk nem nagyon értettem hogy miért is keltetted fel éjjel ha egyszer aludt? Ő úgyis jelzi ha szüksége van valamire, szerintem is jobb ha hagyod aludni míg tud.
Abszolut elvárható viselkedés??? Háááát, azért ezt nem merném kijelenteni.... szerintem nagy szerencse akinek jó alvó a babája, ők a kisebbség, azt hiszem.
Tényleg lehet összefüggés a tápi – jó alvás között, én akit ismerek hogy jó alvó babája van, azok mind tápisok. Ennek is van előnye, de nálunk nem tudom mi lett volna folyamatos tápival, mert Anna most pár napig ismét kapott, és már megint hízott tőle egy csomót! Így aztán saját szakállamra elkezdtem a tehéntejet
mert a szopi most már csak nosztalgia, de korántsem elég neki. Azért cicizik rendületlenül, de néha látom az értetlenséget az arcán, hogy hogy nem jön több? Egyik reggel sírt is, mert hiába szívta már. Olyan elkeseredett volt, vele sírtam én is. ..
A tehéntejtől szerencsére nem lett pöttyös, semmi baj nincs tőle, végül is 1 éves, remélem nem zavar be.
Timi
Az első 4 hónapban én is azt hittem, jó alvó lesz Anna is. Isten tudja mi történik akkor, egyszer csak rákap a baba a gyakoribb – éjszakai – cicizésre. Növekedési ugrás – mondja a védőnő – több tej kell neki, a gyakoribb szopival megtermeli. Igen ám, de közben szépen megszokja hogy ha felébred, máris cici van a szájában. Na, errő leszoktatni... hát az nem egyszerű...
A hajvágógépet már babákkal is lehet használni? Nekem ugyan sosem volrt a kezemben, nem láttam közelről milyen. Nem félt tőle Marcika? Annának is kéne néha vágni a haját, de csak nyisszantok egyet-egyet gyorsan, mert kapkodja a fejét, nem bírja a macerát.
Melcsi
Pörinek mikor kezdtétek rendesen vágni a haját és hogy viselte
Mandula
Nagyon édes Mese! Ezek szerint már ő is huncutkodik rendesen! Műsor anyának, míg fel nem vesz, aztán minden OK. Nálunk most kicsit megint nehéz, mert Annát múlt héten nagyon elkényeztették, a mama de főleg a keresztanyja egész nap játszott vele, felkapta folyton. Ő meg most tőlem is ezt várná, folyton jön utánam, bemászik a lábam közé és kapaszkodik föl, lépni sem tudok tőle, ha arrébb lépek úgy megsértődik, tiszta hiszti...
Paga
Az egyik kolléganőnmek vetélés után, de véletlenül
derült ki egy vírusfertőzés kapcsán, immunológiai vérvétel során, hogy olyan ellenanyagot termel a szervezete ami vetélést okoz. Esetleg érdemes lenne egy ilyen szűrést csináltatni. Az ellenanyag neve Cardoilipin AT. A II. Klinikán specializálódtak erre a dologra, ha esetleg érintve lennél. Szerintem járj utána, csak egy szúrás az egész.
Fanny
A dokik általában nem túl bőbeszédűek. Az enyém is többnyire csak azt mondta: minden rendben van. Na de hát ha egyszer rendben van, mi mást mondjon?
Na jó, tudom én... nálunk a méreteit szokta elsorolni, meg folyton azt hogy „ gyomor telítődik, vese rendben, szívfrekvencia jó, 4 üreges szív látható”
Itt a golyós játék: