Új privát üzeneted érkezett!

Szia Marcsi!

A fájdalomcsillapítóhoz: Én is nagyon gyorsan tágultam és azt mondta a dokim, hogy már nincs idő az EDA-ra. A fájdalomcsillapítóra meg azt mondta, hogy azt nem ad, mert káros a babára.

Én külön magnéziumot nem szedtem, hanem végig szedtem az Elevitet.

Szia Lilla
Vendég

Marcsi!

Én sem kaptam EDA-t. Gyorsan tágultam. Magnéziumot a 38 hétig szedtem, de bennmaradni nem fog, ne aggódj!
A fájdalomcsillapítót nem szeretik adni, mert asszem azért, mert lelassul a baba és nem dolgozik a kijövés projekten. :D

Én nem szedtem terhesség alatt semmi vitamint, megvolt tiltva. Sűrűbben nézte a doki a vérképemet, de nem akart vitamint adni, mert én pici vagyok 160 cm, pici medencével, Apa meg 190 cm és 120 kiló.
Féltünk, hogy elefántbébi lesz... :lol:
Ígyis 50 cm és 3600 gramm lett Domi és nem úsztam meg a gátmetszést. :lol: De mondtam neki, hogy sexi varratot csináljon, hát azt kaptam!!!! :lol:

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Kriszta!

azért azt remélem is, hogy nem marad bent... :D
Amúgy én is egyedül a magnéziumot szedtem eleinte a végtag zsibbadás-görcsölés miatt, aztán a hasfeszülések miatt. Hát én sem vagyok egy óriás, szintén 160 cm-vel. Párom szép nagyra nőtt, viszont náluk mindenki a családban 2500 grammal született, és azt mondta a doki, hogy nem az a fontos, hogy mekkorára nőttünk, hanem hogy milyen méretekkel születtünk, mert kb a kettőnk átlagára lehet számítani, ezek alapján 2,8-3 kiló lehet a bébi, de hát ez nyilván nincs kőbe vésve!
Egyébként lehet, hogy csak én vagyok ilyen hülye, de engem egyáltalán nem érdekel a gátvédelem. Ha vágni kell, akkor vágjanak csak. Mert tényleg nem csak az inkontinencia lehet a vége, hanem méhsüllyedés, vagy esetleges komolyabb repedésnél a végbél sérülése is, ezáltal széklettartási proiblémákat is okozhat. Arról nem beszélve, hogy rettegek a gondolattól is, hogy esetleg arra repedek amerre csak lehet, az elég szörnyű lehet szerintem!

Kép
marcsi0503

én is végig szedtem az elevitet és 4000gr-os let a kis Mátém!
De valószinű most is ha babás leszek kell majd szednem a vitamint meg külön folsavat is a két vetélés miatt!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácska!

A folsav az más!!! Azt természetesen kell szedni, sőt még teherbeesés előtt is ajánlják.
De erről sztem Ildi többet tud mondani.

Marcsi!

Félreértés ne essék, nem tiltakoztam a gátmetszés ellen!!!! Azt mondtam Erzsikének, ha muszáj, hát tegyék.
Édesek voltak Hartman papával ott vitáztak, hogy kell-e vagy sem, aztán Erzsike benézett még1x és közölte, hogy tényleg fog kelleni, ekkora babára nem számítottak.
:-)
Ez van. Majd a harmadiknál!!!!!!!!!Ott talán megúszom. Megmondom papának "csináljon" kisebb gyereket. :lol:

Amúgy nem tudom mi számít. A fiam 51 cm-rel és 3300 grammal született és most 13 évesen 170 cm. :?
De inkább ruházom, mint etetem! Annyit eszik, mint a güzü és mégis olyan etióp külleme van... :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

dominika lehet én elkezdem szedni már most,ártani nem árt!
Pénteken találkozok ildivel,majd beszélünk! :lol:
jó magas fiad van így 13 évesen! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nekem mondod?????Mint amikor a zsiráf lehajol, olyan érzés amikor puszit ad.
:lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

gondolom ti se vagytok alacsonyak,?! :shock:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Lányok!

Tartozom még a szüléstörténetünkkel:

Aznap éjjel 1-ig tévéztünk. Még el sem aludtam mikor az első fájdalmak éjjel 2-kor jelentkeztek. Ezek elég enyhék voltak, rendszertelenek, de egyből 10 percen belüliek. Fél 3-kor elment egy kis magzatvíz (akkor csak sejtettem, hogy az) aztán minden görcsölésnél egy kicsi. Letusoltam, majd 3/4 4-kor keltettem a páromat, hogy ugyan nem fáj nagyon, de félek, hogy nehogy baj legyen a kevesebb magzatvíz miatt, és inkább menjünk be a kórházba. Negyed ötre érkeztünk a kórházba, fél ötre már ott is volt a szülésznőm Erzsike és 5-re Hartman doktor. Megvizsgált, majd megrepesztette a burkot, hogy elmenjen az egész magzatvíz. Ez viszont pont az ellenkező hatást tette, elmúltak a fájásaim. Vártak fél órát, aztán mondták, hogy így nem lehetek, hogy nem indul be a fájás, úgyhogy adnak valamit infúzióba. Ez kb. 6 óra körül lehetett. Na ettől aztán nagyon rövid időn belül jöttek a nagy fájások. EDA-t már nem kaphattam, mert olyan gyorsan elkezdtem tágulni, hogy már nem hatott volna. Ez így volt 10 óráig, utána jöttek a tolófájások. Ez már nem fájt annyira, a gátmetszést meg egyáltalán nem is éreztem, olyan ügyesen csinálta az orvosom a tolófájás közben. Végül 10,25-re megszületett Kira 3.700 gr-al és 51 cm-rel. Az összevarrásnál meg csak a kislányomat néztem, amíg ott volt. Aztán a párom elment a csecsemőssel lefürdetni, lemérni Kirust.

Nekem végülis 3/4-es apás szülés volt. Úgy volt, hogy nem jön be a párom, de azt mondta az elején bejön, amíg nincs nagy fájdalmam. Végül a tolófájásokig ott volt, és egyből visszajött, amikor felsírt a baba, tehát egy 20 percet volt kint a folyóson. Nekem ez nagyon nagy lelki támasz volt, hogy mégiscsak bejött, fogta a kezem, és hol a fejemre, hol a derekamra tette a borogatást. És hogy ott volt, azóta még bensőségesebb lett a kapcsolatunk.

Tehát így zajlott a mi születésünk 2008.06.13.-án pénteken, úgyhogy a péntek 13. nekünk nagyon szerencsés nap lett. És ezt köszönöm Hartman doktornak, Erzsikének a szülésznőmnek és a páromnak, aki végig lelki támaszom volt.

Sziasztok
Lilla

Kép
Vendég

lilla megható a szüléstörténeted,és nagyon rendes dolog volt a párodtol,hoy mégisbent volt eled!
Gyönyörű baba let a kis Kira!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
Na egy kis fájdalomcsillapítás: az, hogy kinek milyenn a fájd.küszöbe, egyéni dolog. De: a legeslegjobban a pszichés állapot befolyásolja, higgyétek el! Aki fél, szorong, nem természetes folyamatként éli meg a szülést, annak jobban fáj. Ezért fontos a félősebbeknek, hogy ne rémtörténeteket hallgassanak, hanem ilyen klassz születéstörténeteket olvassanak, amiket már többen írtatok. És ne csak az orvossal, hanem szülésznővel is beszéljenek a szülés folyamatáról. Mindketten más más aspektusból látnak, és készítenek fel. Ehhez nem kell "fogadott" bába, mi például bárkit szívesen felkészítünk, még akkor is, ha nem nálunk tervezi a szülést. Ezenkívül nagyon jó a "labdázás", az aromaterápiás fürdő, (vízben vajúdás), a zsályás borogatás, a megfelelő testhelyzet, a légzés, a masszázs....és alapvetően a nyugodt, békés, csöndes környezet. (nem mozi a szülés, ragaszkodj ahhoz, hogy se a rokonok, se a személyzet ne járkáljon ki-be feleslegesen.
A gyógyszerek nem igazán hatásosak, illetve némileg csökkentik a fájdalomérzést, de alapvetően úgy hatnak, hogy lazítják, puhítják a méhszájat, így hatékonyabbak a fájások, gyorsabb a vajúdás.
Igazi fájdalommentességet csak az EDA ad. Nincs benne semmi brutál, nem kell félni tőle. Jó, hogy van egy kiskapu, ha túl hosszú a vajúdás, vagy pánikosan fél valaki a fájdalomtól. A kivitelezés időigénye viszont 40-50 perc (temészetesen előkészítéssel együtt), ezért 3 ujjnyi tágulás után már nincs értelme, vagy ha láthatóan gyors a tágulás üteme.
Ha valakit érdekel a technikai kivitelezés, leírom, szóljatok.
Tehát: mindenki nagyjából gondolja el, mit szeretne, mi az amit egyáltalán nem engedne, aztán engedje, hogy történjenek a dolgok, menetközben pedig közölje igényeit a szülésznővel-orvossal. Kialakul a konszenzus.
Véleményem szerint a szülések kb. 10-15%-ánál van szükség ténylegesen az EDA-ra.
HÚ, ez hosszú lett! Bocsánat. :oops: :oops: :oops:
bábaildi

szia ildi!már nagyon várom a pénteket hogy talizhassunk ismét!
Akkor nekem azért is fájt anyira a szülés mert iszonyatosan féltem a fájdalomtól?!
Én nospát kaptam a hátsómba de olyan volt mintha semmit nem kaptam volna! :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácska!

Fontos, hogy olyan személyek vegyenek körül akik támaszt nyújtanak!
Az nagyon tudja tompítani a fájdalmat, vagy legalábbis elviselhetőbbé tenni.
Nekem az első szülésem 14 órás volt, majd a kitolásnál már nem volt erőm. Császározni akartak, de foglalt volt a műtő, ekkor utoljára doki feltérdelt az asztalra, és a hasam tetejénél két kézzel préselte a gyereket.

Darabokra szakadtam a vágás mellett.
Ez a csepeli kórházban volt. Akkor megfogadtam, hogy SOHA nem szülök többé.
Aztán Domi "bepottyant".
Szó szerint rettegtem a szüléstől.Erzsike regényt tudna írni abból, hogy mennyi bugyuta kérdést tettem fwel neki.
És eljött a szülés napja. Erzsike jött a derűjével, a Hartman papa a fanyar humorával. Beköltöztünk papával, és ami a legfontosabb, hogy felesleges szekálás nem volt.
Még a beöntést is rám bízták, én kértem. Senki sem sürgetett, szakmailag mindenki a topon volt, mindenki nagyon segítőkész volt.
Féltam a JF kórház "hírnevétől", de kijelenthetem: életem egyik legjobb döntése volt.
És ami a legfontosabb: nyugalomban megélve csodálatos volt megélni a szülési fájdalmat, mert nem a fizikai fájdalom maradt meg emlékként, hanem a csodálatos csapatmunka az én kicsi kislányom világra segítéséért.

Bocs, egy kicsit hosszú lettem!!!De remélem érted a mondandómat.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Persze hogy értem amit mondasz!
Én is féltem a kórháztól mert sajna volt ismerős akinek a babaája a doki hibályából halt meg!
De olyan jó szűlésznőm volt igaz a beöntést adta ha nem kértem volna akkor is!
Nekem a kicsi fiam 4 és fél óra alatt lett meg!Mindenki csodálkozott lévén hogy első baba és 4000gr-mos volt! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácska!!!!

Húúúúú micsoda "éltes" korba léptél!!!

Hát Boldog szülinapot kívánunk!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál, azt mondta, hogy még a héten szedjem be a magnéziumot, aztán hagyjam abba, hogy a szülésre valamennyire ki tudjon ürülni a szervezetből, és hogy ne lustítsa el teljesen a simaizmokat. Mág mindig totál zárt a méhszájam, és a baba sem szállt még le, így biztos nem lesz baj.

Megvolt az első ctg is. Egy percre nem maradt nyugton a kicsi, így elég érdekesen néz ki a görbéje, de azt mondták, hogy aznap az összes gyerek be volt zsongva, senkinek nem tudták tisztességesen megcsinálni. Talán majd a jövőhéten... :D

A fájdalomcsillapításról azt mondta a dokim, hogy ha csak a hozzáállásomon fog múlni, akkor nem lesz szükség semmire. Jól esett nagyon, hogy ezt mondta, mert tényleg nem félek a szüléstől, és csak azért kérdeztem őt a fájdalomcsillapítókról, hogy tudjam, milyen lehetőségeim vannak, ha mégis szükség lenne rá. Szóval próbálok ezek után sem hülyeségeken agyalni, hanem arra gondolni, hogy simán fog menni minden, és bár fájni fog, de kibírom, és akkor rendben lesznek a dolgok. Én legalábbis így döntöttem!!!! :D

Szép napot Mindenkinek!

Kép
marcsi0503

Sziasztok!

Nitácska! Nagyon boldog szülinapot! Azt kívánom neked, hogy szülinapod alkalmából lepjen meg a sors egy babucival!

Nem is tudom, hogy voltam-e valaha ennyi idős. Mindenesetre régen volt, az biztos.

Hogy bírjátok ezt a kánikulát? És a babócák?
Az én kis Gigim elég nyűgős mostanában megint. Sokszor érzem, hogy tiszta izzadság szegénykém teste.
Pedig alig van rajta ruha. Csak a pelus és egy bady.
Most délelőttönként is beiktatok neki egy langyos vizes fürdést. Csak a tiszta vízben. Utána látványosan megkönnyebbül.
Egyik nap kipróbáltam, hogy teleengedtem a kádat vízzel, beültem és a párom bedta Ginust. Olyan jól érezte magát a "nagy" vízben, hogy csak na! Úszkált, rúgkapált, és nagyon ügyesen tartotta hanyatt a kis testét a vízben úgy, hogy nem merült el. Igaz fogtam a fejecskéjét, de a többit ő intézte.

Sétálni is csak este 6 után megyünk, amikor már nincs olyan erős napsütés.

Viszont elértük, hogy a héten este 11 től reggel 5-ig egyhuzamban alszik szopi nélkül!!!
Hihetetlen! Kezdem magam kicsit kipihenni.

Teszek fel pár fürdős képet, amit az erkélyen készítettünk.

Szép napot, sziasztok

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
yusz

köszönöm szépen mindenkinek hogy felköszöntött!!!!!!!!!!
Holnap kiderűl minden a dokinál!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Nitácska!
Nagyon sok boldog szülinapot kívánok, és azt, hogy a babás vágyad mielőbb teljesüljön.

Judit!
Nagyon szép baba Gina, és nagyon szépen tartja már magát ülve.

Marcsi!
Én is minden fájdalomcsillapítási módszerről érdeklődtem, és megbeszéltem előre a dokimmal és a szülésznőmmel, hogy én kérek mindenképp EDA-t. Aztán végül teljesen másképp lett, mert olyan gyorsan tágultam, hogy nem volt idő rá. Úgyhogy tényleg próbálj inkább arra gondolni, hogy nem fog fájni. Mikor nekem a szülésznőm fogta a kezem és a két fájdalom közt azt mondta, hogy csukjam be a szemem, lazítsam el magam, és gondoljak arra, hogy most nem fog fájni, lehet, hogy hülyén hangzik, de tényleg nem fájt annyira. Tehát igaza van Bábaildinek, hogy sok múlik a pszichés hozzáálláson. A következő szülésemnél már én is okosabb leszek, és megpróbálok másképp rákészülni agyban a szülésre.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Sziasztok!
Csatlakozhatnék. Októberben fogok szülni Csütörtök doktor úrnál és Békési Erzsikénél.
Egyébként soltvadkerti vagyok, csak a betegségem miatt fogok a Jahn Ferenc Kórházban szülni.
Már egy ideje olvaslak benneteket, nagyon szépek a babák!
Látom van egy szülésznőtök is, ami tök jó.
Bábailditől szeretném kérdezni, hogy ha két szülés között összesen egy év telik el, akkor is van lehetőség gátvédelemre??? Vagy ilyenkor könnyebben reped az ember? Voltam intim torna tréningen Kriston Andreánál, rendszeresen csinálom a tornát. Ez segíthet abban, hogy ne repedjek?

marek

Marek!

Isten hozott nálunk!
Én Örkényről jártam fel, de ne aggódj, megéri nagyon jó kezekben leszel.
Nekem is Erzsike volt a szülésznőm egyébként.

A gáttorna tökéletes edzés, csináld csak, én is csináltam, Apa nem is panaszkodik.:-)

Kép

Kép

Kép

dominika1

Judit!

Dejó húsban van a csajszika!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominika!
Köszönjük a dícséretet, eszünk is mint a gép! Na, persze még előfordul nappal, hogy 2 óra alatt éhes lesz és követeli a kaját.
Így ránézésre nem látszik rajta, hogy koraszülött volt.

A kórházzal kapcsolatban én bevallom féltem. Sokan úgy emlegetik a kórházat, hogy "déltepsi".
Amikor bementem elbeszélgetésre a Czövek Ágihoz, úgy megnyugtatott amit mondott meg amit láttam, hogy szinte vártam a szülést.

Igaz, nehezen szültem, talán Ginust a legnehezebben a három közül, mégis nagyon jól érzetem magam az ottlétem alatt.

Mai napig is ha elmegyünk a kórház előtt elfog egy nosztalgia...

Kép

Kép

Kép
yusz

lilla nagyon kedves tőled amit írtál!köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!

marek üdvözőllek közötünk! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Vagyok én is,csak mostanában mindig rohangálok ide-oda. Tegnap voltunk 2 hónapos védőoltáson. Szegény Milán nagyon sírt.
A következő oltásnál pedig kettát kap majd mert én megveszem neki az agyhártyagyulladás ellenit is,amit a doki a 3.hónapossal együtt ad majd be. Szerencsére a kicsi nem lázasodott be,nagyon erős a kiscsávó:)

Marek: Én is a Csütörtöki doktorúrnál szültem. Jó választás, nagyon aranyos,rendes és érti a dolgát.

Edina

Kép

Kép
mannogab

mannogab hamar tul volt rajta!
az meg jó,hogy nem lázasodott be! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

SZIASZTOK!!!

CSAJOK SEGÍTSETEK!!!
SZERINTETEK A NORINÁT MAJDNEM 6 HETESEN LEVIHETJÜK UGY A TELEKRE HOGY OTT IS ALSZUNK???ANYÓSOMÉK NAGYON ERÖLTETIK A DOLGOT DE ÉN VALAHOGY HÚZÓCKODOM MÉG TŐLE!!!ÉN VAGYOK TÚL AGGÓDÓ TALÁN???BE IS SÉRTŐDÖTT RÁM MERT NEM ADTAM MEKI MÁR MA ESTE PONTOS VÁLASZT HOGY AKKOR MOST MEGYÜNK VAGY SEM 2 NAPRA!!!KÉRDEZTEM TŐLE HOGY MEGVETTE-E A KÁDAT LENTRE AMIBE LEHET MAJD FÜRDETNI ÉS AZT MONDTA HOGY NEM MERT MELEG VOLT EGÉSZ HÉTEN MEG LEHET HOGY NEM IS MEGYÜNK LE CSAK EGY NAPRA ÉS MAJD VAN LENNT NEKI VALAMI BÁDOG ÜSTJE VAGY MI A FENE ÉS MAJD ABBA MEGFÜRDETJÜK NORINÁT!!!NA ERRE VÉGEM LETT!!!
BIZTOSAN BENNEM VAN A HIBA!!!SOK HELYEN VOLTUNK MÁR DE MINDIG ITTHON ALUDTUNK EL!!!SZERET CSAVAROGNI NAGYON A CSAJSZIKA!!!

NITÁCSKA, SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK MI IS NEKED!!!

SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
snápi

EGY KICSIT PÖTTYÖSEK VAGYUNK MERT A MELEG MEG ÁLLÍTÓLAG AZ EMÉSZTŐRENDSZER MOST ALAKUL KI ÉS AZ ILYEN PÖTYIKKEL JÁR!!!FENE SE TUDJA!!!
NA SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

ági nagyon szépen fejlődik a norina!
szerintem lemehetsz a telekre és ott is aludhattok de abb az üstbe ne fürdesd meg norinát!
Köszönöm hogy felköszönöttél!
puszi!
jóéjt lányok! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Ági!

Megpróbálhatjátok az ottalvást, de ha lehetőség adódik rá, ne kettőtök között.
Vigyétek a kiságyát , mégha macerás is, legalább legyen egy megszokott helye, megszokott illatokkal.
Persze csak, ha kocsival mentek.

Üstben fürdetni???!!!Nekem is meredek lenne. Ne aggódj, én is számtalanszor nyilvánítom ki anyósomnak a nemtetszésemet.
Ebből még Isu felé sem engedek, de ő álltalában mellém áll.
Mindig nyomatékosítom benne, hogy a gyerek anyja ÉN vagyok. Ha valami nem tetszik, fordítsa el a fejét vagy nyelje le a véleményét!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

SZIASZTOK CSAJOK!!!

KÖSZIKE MINDENKINEK A SEGÍTSÉGÉT A TELEKJÁRATI OTTALVÁSRÓL!!!
REMÉLEM NEM LESZ SEMMI BAJ SE MAJD NORINÁVAL!!!MINDENESETRE VESZEK MA EGY KÁDAT NEKI MERT ÜSTBE NE FÜRDESSÜK MÁR!!!
VETTÜNK NEKI MÁR UTAZÓÁGYAT ANNAKIDEJÉN UGYHOGY KÜLÖN FOG ALUDNI A CSAJSZIKA!!!ANYÓSOM PRÓBÁLJA AZT CSINÁLNI AMIT ÉN AKAROK DE LÁTSZIK RAJTA HOGY NEM TETSZIK NEKI!!!TEGNAP IS AMIKOR NEM TUDTAM NEKI PONTOS VÁLASZT ADNI A HÉTVÉGÉRŐL AKKOR OLYAN MÁSHOGY KOMMUNIKÁLT VELEM!!!OLYAN SÉRTŐDÖTTEN!!!DE IGEN IS KRISZTA IGAZAD VAN!!!AZ ÉN LÁNYOM!!!ÉN NEVELEM ÉS MONDOM MEG HOGY MI LEGYEN A PROGI!!!SZERINTEM LEMEGYÜNK A TELEKRE MERT A GYEREKNEK ÉN IS JÓT AKAROK CSAK FÉLTEM EGY KICSIT!!!MEG NEKEM IS JÓ MERT FRISS LEVEGŐN LESZÜNK!!!NEM A VÁROSKÖZPONTIBA!!!
NO MEG AZ UJ SZOMSZÉDAINK MOST KÖLTÖZNEK MAJD HÉTVÉGÉN!!!3 CSÚCS PASI!!!8-5 ÉS 2 ÉVESEK, NO MEG A SZÜLEIK ÉS UGYIS FURNI FARAGNI FOGNAK, DE NAGYON JÓ FEJEK!!!HÁLA MERT MÁR EZ IS RITKA!!!
FŐZNÖM KÉNE VALAMIT DE NEM TUDOM HOGYILYEN MELEGBE MI LENNE A JÓ!!!TEGNAP NYOMATTAM GYÜMILEVIT MEG TOJÁSOS NOKEDLIT MEG BORSÓS HÚST DE MÁRA NEM TUDOM HOGY MI KÉNE!!!ÖTLET???
NA MENEK!!!!
SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Ági!

Én lecsót főzök.
Tojásosat, merthát különben nem laktató.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hú, imádom a lecsót!!! Tojással, vagy nélküle, nekem mindegy! Viszont az epém nem bírja, az utolsó lecsózást is egy nehéz óra követte a wc-t ölelgetve! Remélem ha meglesz a kicsi, elmúlik ez a nyavalyám!

Kép
marcsi0503

Marcsi!
Nálam dettó. Pláne ha erősen készítem, de kérdeném mit ér a lecsó bogyiszlói paprika nélkül??!!

Holnapra nagybeteg leszek én is tőle. :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Csajok, nem ér így felcsigázni az ember étvágyát! Nyami, lecsó! Én is beteg vagyok tőle, ráadásul a terhesség alatt az egyetlen amit nem bírtam megenni, az a paprika volt. Azóta meg nem próbáltam.
Krisz, gratula Dominak az első foghoz! Nagy volt a nyűgi míg ki nem bújt?

Ági, Hanna is bepöttyösödött az első időben, ne aggódj, elmúlik! Csak nem szabad piszkálni! Egyébként tündi-bündi a kiscsaj! :)

Ginus nem különben csodaszép! Azok a pancsolós fotók nem semmi! Jaj, de megpuszilgatnám azokat a hurkákat!

Marek, üdv közöttünk!

Marcsi, már tudom mit érzel, amikor fáj a derekad. :( Képzeljétek tegnap valószínű egy rossz mozdulat következtében roppant egy nagyot a hátam, azóta én vagyok a robotember. :( Sem ülni, sem feküdni nem tudok, piszkosul fáj. Ma voltam röntgenen, onnan tovább gerincsebészet. Nem tudtam mi hiányzott...
Persze a királylány meg állandóan ölben lenne. :cry:

Ági nem tudom milyen az utazóágyatok, a matrac benne olyan, hogy össze lehessen hajtogatni? Mert ha igen és elfogadsz egy tapasztalati jótanácsot, akkor vágass bele egy vékonyabb szivacsot, amit szintén össze tudsz göngyölni. A mienk ugyanis ilyen és Hanna nem szeretett benne aludni, szerintem nem volt kényelmes. Most anyukámék vettek otthonra egy kókuszmatracot, az pont beleillik, na azóta alszik rendesen az utazóágyban.
Mivel mi is utazni készülünk és a kocsiba nem akarom még a kókuszmatracot is bepakolni, így utánaérdeklődtem és a soroksári úton vagy egy szivacsos, normális árért lehet szabatni bele 3 cm vastag szivacsot. Helyben megvárható, de ha behúzatod, akkor pár nap. Ez még az a vastagság, amit hálózsák szerően fel tudsz gönygölni és nem foglal annyi helyet.
Remélem nem veszed tolakodásnak, hogy ezt elmondtam!

Szép napot mindenkinek!
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok Lányok!

Tanácsot szeretnék tőletek kérni.
Eddig pont annyi tejem volt, amennyit Kirus megevett. Utána hiába csináltam a mellszívóval, nem jött semmi. Most viszont úgy látszik, hogy beindult, mert evés után 60-at le tudtam fejni. Ezzel mit szoktatok csinálni? Következő evéskor odaadni? Vagy érdemes ennyit is lefagyasztani? És miben kell lefagyasztani? Előre is köszi a választ.

Egyébként a lecsót én is imádom, holnap csinálok is, úgy megkívántam, ahogy írtok róla. Szerencsére én bírtam terhesség alatt is, nem volt tőle semmi bajom. Egyébként erőset lehet enni terhesség alatt?

Ági!
Tünemény Norina. És igazad van, hogy veszel egy kádat, én sem fürdetném másban.

Mi ma vagyunk 2 hetesek, úgyhogy mostmár ki lehet vinni Kirust a kertbe, bár eddig is kimerészkedtem vele 1-2 este.

Még azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ti megvártátok a 6 hetet a vivéssel, vagy előbb is mentetek már a babával?

Sziasztok
Lilla
Vendég

dominika-lecsót tényleg muszály legalább egy kicsit csípősre csinálni, csak aztán viselje az ember a következményeket... :lol:

Szerintem ha bírja a kismama gyomra az erőset, akkor lehet enni terhesség alatt is. Bár igaz, hogy valamennyire érezheti a pici is a magzatvízben, de hát maximum ismerős lesz neki az íz, ha kijött. Vagy most nagy hülyeséget mondtam????

hexina-nagyon sajnálom, hogy fáj a derekad, nekem most már elviselhetőbb sokkal, mint eddig volt, most már csak néha fáj, de akkor én is átmegyek robotba. Nem tudom mit javasoltak neked a sebészeten, nekem a flector gél bevált. Igaz, kell hozzá két nap, meg jónéhányszor be kell kenni, de hatásos. Jobbulást Neked! Küldöm egy olyan virtuális masszázst, amilyet én kaptam dominikától! :D

Kép
marcsi0503

Sziasztok!

Bocs, hülyeséget kérdeztem, úgy látszik én még a terhességnél tartok. Azt szerettem volna kérdezni, hogy lehet erőset enni szoptatás alatt?

Sziasztok
Lilla
Vendég

Ja, hát azt már lehet, hogy nem kéne! Habár nem tudom igazából, mert vannak, akik nagyon óvatosan esznek mindent amíg szoptatnak, és vannak akik bevállalnak mindenfélét, aztán vagy jól sül el, vagy nem. Egyébként én is még csak a terhességnél tartok, szóval nem tudok saját tapasztalatról írni. :D

Kép
marcsi0503

Sziasztok!

Snápi: Szerintem is nyugodtan elvihetitek a telekre de azért vigyetek kádat.
Mi már tegnap apával a nagykádban fürödtünk és nagyon élvezte a kicsikém.

Lilla:Szerintem nyugodtan kivihetitek már Kirát,mi sem vártuk meg a 6 hetet.2 hetesen már jött velünk vásárolni is.

Marcsi: Te mikorra vagy pontosan kiírva? Hogy bírod a terhességet? Első baba? Kisfiú vagy kislány lesz?
szorítunk majd érted is!!

Kép

Kép
mannogab

Kép

Kép

Kép
mannogab

Kép

Kép

Kép
mannogab

Kép

Kép

Kép
mannogab

Kép

Kép
mannogab

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1214569268.1056.jpg[/img] [/img]

Kép

Kép
mannogab

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1214569297.5222.jpg[/img] [/img]

Kép

Kép
mannogab

Bocsi az elsőt nem akartam háromszor elküldeni,csak szerencsétlen vagyok:)

Kép

Kép
mannogab

Szia Edina!

Boldog hófordulót Nektek! :P :P :P

Nagyon aranyos a kis Milán és milyen jó színe van, látszik, hogy sokat van levegőn. És hogy megy az idő, már két hónapos!

Én is mostmár kiviszem Kirust az árnyékba, hagy legyen tényleg levegőn.

Szia
Lilla
Vendég

Mannogab!

Boldog Hófordulót jóképű Milán babónak!

Hexi!

Nem most kéne breakelni tanulni!!! :lol:
Mondtak valami konkrétumot, hogy midet húzhattad meg?

Marcsi!

Én a terhességem alatt 1 dologhoz ragszkodtam mindig. Jó csípős kínai kaja sült tésztával.
Mindent méregerősen ettem, volt, hogy krákogtam tőle.
Hülye módon csak arra voltam kívánós.
Nomeg a görögdinnyére.

Szoptatás alatt pedig mindent ettem, mértékkel.
2 dolog fogott ki mindkettőnkön: eperlekvár (én marha elfelejtettem, hogy átmegy a tejbe és allergiát vált ki) és a mák.
Jaj attól Domi szegény nagyon szenvedett.

Séta: Domi 7-8 hetes volt mikor először kimentünk sétálni, de azért ilyen későn, mert vagy köd volt, vagy röpködtek a mínuszok.
Nyári baba szinte a keztetektől kimehet!!!!!
persze árnyék meg óvintézkedések

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Krisz, nem fogok! :D Nem meghúztam, hanem csontkinövések vannak a csigolyán. Meglátják mit lehet vele csinálni, mert nem kellene hogy ott legyenek!

Boldog hófordulót Milánnak! Nagyon helyes kispasi!

Nálunk azt mondják a csípős kajára (várandóság alatt), hogy szebb lesz a baba bőre! Én is sok kínait ettem! :D
Szopinál pedig egyedül a töltött káposztát nem díjazta Hanna. :( Pedig csak levet és husit ettem.
Kivinni pedig mi már szinte két hetesen vittük, megfelelően öltötztetve, három hetesen pedig már 200 km-t utazott velünk.

Na ezek az én tapasztalataim.
Megyek, megpróbálom utolérni a királylányt, mielőtt kimászik az erkélyre!

Pusszantás!
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?