Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

én még egyben, bár már nagggyon közeledik az idő. ma vagyok 38 hetes.
mi vasárnap karácsonyoztunk, ugyanis a családom fele csak így ért rá, de tök jó volt ez az előrehozott karácsony, így rá tudok hangolódni az igazira, ami lehet úgyis kórházas buli lesz. (van ám karácsonyfa is, meg minden, tök jó) :)

jaigen, nem tudom ki mennyit járkál gyerkőccuccokért, de pl. a Sugáros Skálában, a jól tudom mindig van valami akció, amikor bizonyos termékek 25%-kal olcsóbban, meg decemberben mindenre amúgy is 10% engedmény van.
ja és találtam ott szoptatós melltartót 800 Ft-ért, felpróbáltam, teljesen okés volt.
és vannak nagyon cuki gyerekcuccok is, okés, kínai cucc szerintem szinte mind, de vannak köztük nagyon aranyosak. van egy csomó most 50%-osan, de nekem az mondjuk nem jött be, mert 'hátulgombolós', és a tesó mondta, hogy az kényelmetlen lehet a babának.

aztááánnn. a Rákóczi úti angol gyerekturiban nagyon aranyos cuccok vannak, és plüssjátékok (azt mondta a párom, hogy ha még egy plüssel megyek haza, kivág..) hehe
de hát van egy-két annyira cuki, hogy na.
viszont téli vastag kocsiba való cuccokat 1200-1500 Ft-ért simán kapni és nagyon jó minőségűek. és szintén nagyon cukik. én vettem egy barna mackósat, tappancsos, és van füle a kapucnijának, meg egy fehér macisat, annak van farka is. (ugyanilyen szerkókat láttam másik használtruha-üzletben kb. 3-4x-es áron)

pelust én is néztem (a moshatós bugyisat, beletehetős betéttel), de tényleg elég drága, meg mondta a csajszi, hogy ha csak azt akarom használni, min. 25-30 db kell. és hát nem óccsó'.
úgyhogy egyelőre nálam is marad az eldobhatós pelus, nekem annyit mondott a nővérem, hogy vigyázzak, ne vegyek túl sokat a legkisebből, mert nagyon hamar kinövi a gyerkőc.

hátfájás, keményedés: nos, én még mindig nem tudom, hogy pontosan milyen az a jósló fájás, mert nekem csak bekeményedik a hasam esténként - vagyis épp most is-, de akkor elég sokszor. bár a legtöbbször akkor, ha nevetek nagyon. már mondtam a páromnak, hogy ha jót akar, ne röhögtessen, mert a végén ott szülök meg az orra előtt. :)
a derekam fájdogál, de próbálom magam normálisan tartani, viszont most már maga a fekvés fájdalmas, főleg a megfordulások.
(a múlt héten voltam mérésen a dokinál, kb 3 kilós a kis kukis) és az egyik oldalt kifejezetten nem szereti, és az nagyon fáj, mikor arra fordulok, de már lassan lapos leszek a bal oldalamon.

a múltkor azt álmodtam, hogy már megszületett, és eltelt kb egy hét. mire én fogtam a babát és odaadtam a tesónak (két pici gyerkőce van) és anyunak, hogy jó, akkor innentől vigyázzanak rá ők, nekik jobban megy. : )) kíváncsi vagyok ebből egy cihológus mit szűrne le. elmeséltem a tesónak is, ő jót röhögött, és megnyugtatott, hogy neki egy év kellett kb. mire kialakult benne rendesen az anyaság dolog. szóval meg vagyok nyugodva. :)
plömi

Hali Lányok! Itt vagyok én is, csak ezerrel keresgélem a karácsonyi ajándékokat.

Jól vagyok, megvagyok, leszámítva a vádligörcsöt. Már néhány hete érzem, hogy egyszer még be fog állni, hát ma sikerült... jujj, nagyon rossz... :? Azt hiszem megtömöm magam kalciummal. :wink:

Na persze a szokásos "mindig felébredek éjjel, ha át akarok fordulni" és a "jaj, már megint pisilni kell" már meg se kottyan... :wink: :D

Dolli, remélem minden rendben lesz a dokinál, én 11-én voltam nála, mindent rendben talált, kaptam beutalót a laborra, aztán még egy menet a cukorterheléses. Szupi lesz. Egy héten 3 szúrás. Aztán még egy döfés dec. végén a pajzsmirigy ambulancián. :roll:
Már olyan vagyok, mint egy tűpárna...

Plömi, szorítok, hogy sima szülés legyen. Szép karácsonyotok lesz... :wink: :D

Pelus: Én biztos nem fogok pelenkát mosni. Anyukám mesélte, hogy szinte az egész napját lefoglalta a pelekamosás, vasalás, amikor én voltam pici. Biztos van olyan, aki tud erre időt szakítani, szupin megtervezi a napi rutint, de én úgy érzem két gyerek mellett nem fogok tudni ilyennel foglalkozni.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Úgy látom, nem sokunknak van kedve pelust mosni...
Tegnap voltam UH-n, a babával minden rendben, remekül érzi magát (most én is).
Képzeljétek, nem lesz saját orvosom, ügyeletesnél fogok szülni. Remélem, nem fogom megbánni :? Sajnos a doki, akihez járok terhesgondozásra, az én mércémmel mérve túl sokat kár, máshoz átmenni viszont már nem akarok. Szerintetek hülyeséget csináltam?

Kriszta! Eddig nem híztam sokat, viszont eleve túlsúlyos vagyok, szóval lehet, hogy a szervezetemnek sok. De nem is vizesedek vészesen, a lábam nemterhesen is szokott ennyire. A kezem (ujjaim) kicsit kellemetlenek, mert bedagadnak, de az is túlélhető. Vérnyomásom a szokásos 100/60-120/80 között van :).
Só és fűszer nélküli étkezés valóban segít, másrészről viszont ez két dolgot jelent: vagy édeseket eszem, amiben túl sok a szénhidrát, azaz káros, vagy ízetlen kajákat, ami vacak. Keresem az egyensúlyt, a zöldfűszerek egyre jobb barátaim. :D

Plömi, kicsit azért irigyellek. :) Remélem, minden rendben lesz veletek!

Melinda

Kép
urbanmelinda

Plömi: Tök izgi, szorítok, hogy minden jól sikerüljön, aztán majd írj részletes beszámolót! (Már ha lesz rá időd... :D )

Ezzel a pelenkás dologgal azt hiszem megygőztetek. Állati sokat számolgattunk apával és sehogyan sem akart kijönni gazdaságosabbra az újfajta moshatós pelus, mint az eldobhatós. A moshatósból a legolcsóbb, amit én találtam, az a Monapel volt, de annak is kb 1500.- darabja, ha külön veszem a külső és a belső részt, ebből kellene legalább 20, és akkor 2 naponta lehet mosni. Kell hozzá legalább 5 külső pelus kb 2000/db-ért, vagyis az alap kiadás 40000.-, amit ráadásul egyben kell kicsengetni. Ehez jön a havi víz- és áram számla emelkedés, ami kétnaponta pelusmosásnál azt jelenti, hogy a 7-ből 6 nap megy a mosógép, ami már 10 éves, úgyhogy nem tudom mennyire energiatakarékos. Ja és a + mosópor, amiből persze bababarát kell. Jó, ez amúgy is kell, de nem mindegy, hogy csak a ruhákat mosom vele, vagy a pelusokat is. Erre havi 10000 emelkedést kalkuláltunk, amivel összehasonlítva a tescoban megnéztem a mini méretű liberót, amiben 90 db pelenka van és 3500.-ba kerül. Szóval mi is maradunk az eldobhatónál. Ennek örömére ma vettem egy használt pelus gyűjtő tárolót a Brendonban. Szerintem nagyon praktikus és még 2 db volt belőle az Árkádban. Le van értékelve 8500-ról 4900-ra, úgyhogy akit érdekel még, siessen. :lol:
itt a linkje:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/6359

Ági: vádligörcs nekem szerencsére csak egyszer volt, azóta használt a szobabicikli, és ha nyújtózkodni támad kedvem, a lábfejemet már mindig automatikusan visszafeszítem, így esélye sincs a vádlimnak begörcsölni.

Annak viszont örülök, hogy a múltkori súlymérés óta, ami nov. 23.-án volt, mindössze 40 dkg-t híztam! A nasi most már szinte csak alma, kivi, mandarin. :D

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Ma voltam UH-n és 34 hetesként picit több mint 2 kg. a kis cukifej. Megoszlanak a vélemények: a doki szerint tök normális, a párom szerint nagy lesz a végeredmény, és ezt mondta a nővérke is...hát én nem tudom. Végül is mindegy, csak kijön...valahogy. Mint a repülő: fent (bent) nem marad az tuti.

Viszont itt mindenki olyan keveset hízik, hogy csináljátok? Én 50 kg-ról indultam és most tartok +17 kg-nál pedig nem eszem sokat, alig eszem édességet, inkább csak gyümölcsöt és nyilván nem szalonnázom nagyokat, meg ilyenek, szóval egészségesen eszem. Akkor meg most mi van? Igaz, így az utolsó harmadban szaladt meg, és még tuti fog is feljönni, de az már brutális lesz. Mit csináljak? Mostanában meg ráadásul éhes is vagyok rendesen.

Nekem nem múlik a kézzsibbadás, rohadtul idegesítő. Egész nap zsibbad, non-stop. Hajnalban néha erre kelek...

Ha használt kütyükkel is beéritek, akkor én a teszvesz és a vatera mellett szavazok. Avent-es mikrós sterilizálót pl. már 3800 Ft-ért is láttam, szóval én ezeket (mint pl. pelenkatárolót is) onnan szerzem be, ja és lehet találni nagyon olcsón vadi új textil pelenkát 10 db. 70x70-es + 2 db. nagy kifogó csomagban 2000 Ft.

Jó hideg lett...sajnos. Mindenkinek szép napot!

Kép[/url]
celluxmag

Én tegnap voltam dokinál, és mondta, hogy nem lesz kicsi a baba, mivel 2 hete (akkor voltunk 30 hetesek) akkor volt 1kiló70, most szombaton kezdjük a 33. hetet és tegnap mondta a doki, ha ilyen ütemben hízik a kicsi, akkor közelebb lesz a versenysúlya a 4 kilóhoz, mint a 3-hoz. Pedig én 3-3,20-at szeretnék. Szülésnél is könnyebb dolgom lenne, de majd látjuk mennyit hízik a kisasszony.
Hízás:
Én 57 Kg-ról indultam és ezidáig 7,5-8 kiló jött fel rám, pedig eszek mindent. Tényleg mindent, de mindenből keveset. Szerintem ez alkati kérdés is.
celluxmag, ha éhes vagy egyél, de próbáld ki, hogy csak keveset mindenből. Én mindig akkor hagyom abba az evést, amikor még azt érzem, hogy tudnék még enni, szóval nem jóllakottságig....
De ez tényleg lehet alkati kérdés is. És akkor nem tudsz mit tenni. De a kaja az kell, pláne ha éhes a kismama:)

Igen, jó hideg lett de ez csak a kezdet. Hétvégére -18-at jósolnak.
ppfffuuuu cidri a köbön.
szép napot mindenkinek.

Kép

Kép
buba*

köszi mindenkinek. már kezdek izgulni. :roll:
kb két napja baromi gyakran bekeményedik a hasam. hívom anyut, hogy szerinte mi ez? (eü-s, szülészeten is dolgozott anno)
mondja röhögve, hogy ez jósló. okéé, de tök nem fáj.(mondom én) válasz: nem is kell.
frankó

tegnap terhesgondozáson ugyanezt elmondom a nővérkének is. a válasza ugyanaz volt, plusz, ha sűrűsödik, hívjam a dokit.
majd az nst-n volt egy csodás keményedés (egyszer sem fáj), a doki ránézett a papírra és azt mondta rá, hogy húúú, ez már hasonlít az igazira. mondtam neki, hogy remek. : )
esténként nagyjából 20 percenként műveli.

de van egy olyan érzésem, hogy a jövő heti erősebb melegfront be fog tenni. pedig kezdtem reménykedni, hogy fehér karácsony lesz, erre....:-/

hízás: hát én sosem voltam nagydarab, de hátulról most sem lehet egyáltalán megmondani, hogy mi a helyzet velem. a párom kérdeztem, ő persze: neeeem, nem nagy a segged. :D
én 55-tel kezdtem, hányingeres korszak, lement 2-3 kiló. majd persze visszajött. aztán mini hízás, majd kiderült, hogy terhescukros lettem, szigorú diéta. (ez a 26. hét óta) azóta 1 kilót híztam. O.o most vagyok 61 ruhástul a terhesgondozós böhöm szocimérlegen.
pedig mostanság már elcsábulok néha kajaügyileg.:)
plömi

plömi
ez már a finis. Ha ezek jóslók, akkor nemsokára babázhatsz. De jóóóó:)
Tényleg, apás szülése lesz?
Ezt az nst-t hetente egyszer végzik egyébként?

Kép

Kép
buba*

Láttátok a mai híradót? Leadták a taxis pali és a diszpécser szövegét, miközben anyuka megszült az M3-ason...hát...sikerült végig bőgnöm. Tegnap meg a Zone Reality-n a "Születések" c. műsor... én totál kikészültem. :)

Plömi: hajrá(f) - de jó lesz neked!

Tudja valaki, hogy az Uzsokiban akkor is ott lehet az apuka, ha épp császározni kell? Aztán, amint megszületik rád teszik a babucit?
celluxmag

Hű, majdnem egy hónap alatt 40 deka hízás? Az nagyon jó! :D

Én mondjuk eleve túlsúlyosan kezdtem a második terhességet, meg a pajzsmirigyemet is kezelni kell, lehet, hogy amiatt eddig csak 4,5 kg-t híztam.
Jaaj, holnap megyek terheléses cukorra... :roll:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Hú, asszem jól kavartam itt a szezont a fazonnal, ki mikor hova megy dokihoz és mit mondott a védőnénije... :oops: Kismama agy! :wink:

Melinda! Szerintem nem döntöttél rosszul, én eddig nem nagyon hallottam rossz dokiról az Uzsokiban, illetve kinek ez, kinek az a doki jön be, a másikról sokszor hamarabb meghalljuk a negatív infot. Te viszont ne halld meg! Bárkihez kerülsz, jó kezekben vagy, szülésznőileg és orvosilag is! :wink:

Orsi! 40 dkg 23-a óta??? Nem semmi! :D Én nem is tudom, rá merek-e majd állni a mérlegre ma a dokinál. :oops:

Celluxmag! Én is azon vagyok meglepődve, hogy főleg gyümi és zöldség az eledelem, de az utóbbi 4 hétben szerintem simán feljött rám 3 kilo. Mi lenne, ha ennék kenyeret, tésztát, krumplit? :roll:
Nyilván attól is van, hogy az ember kevesebbet aktívkodik, legalábbis nálam ez most tuti bejátszik, mert 4 hete nem tornázom, nem úszom, ami előtte a része volt az életemnek, de legalábbis az utóbbi másfél évnek...
Ilyenkor egyébként már a vizesedés is belejátszik a súlygyarapodásba. De! Én pl utolsó hónapban alig híztam, sőt, asszem még egy kiloval lentebb is mutatott a mérleg anno... És alkatfüggő is a dolog, szülés és szopi után pikkpakk lepörög rólad majd! :wink:

Plömi! ÁÁÁÁÁÁÁÁ! De izgi! :D :D Mostmár tényleg bármikor jöhet a babád! :D 20 perces jóslók azért már jók! :D

Ági! Kitartás a cukorvizsgálathoz!

Cm! Nekem császár volt, a műtőbe nem jöhetett a párom, de az mondjuk nem is ugyanaz,mint normál szülésnél szerintem... Pár perc múlva hozták vissza a kis pöttömömet bebugyolálva, utána elvitték. :( Furi volt, amíg nem láthattam újra.

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Mosható pelushoz szólnék hozzá. Szerintem egyáltalán nem éri meg. Egyik barátnőm is azt használt, aztán dobta ki néhány alkalom után, mert hiába mosta, amit a picúrjaink belenyomnak, úgy befogja, hogy több mosás után is benne maradt a folt és azt már nem adta rá újra.

celluxmag: a taxis történetet én is végig bőgtem. Ezek a horomonok már csak ilyenek. :lol:

Évi

Kép

Kép
varva

húúúha, ez már tényleg a finis? juj. pedig annyi dolgom van még. :)

persze, megírom majd, hogy mi hogyan zajlott. amúgy igen, hetente van nst, legalábbis nekem nem mondták még, hogy sűrűbben kéne mennem.

a taxis-kismamás sztorit én is megkönnyeztem, főleg a taxis volt aranyos. röhögtünk a párommal, mert elvileg mi is taxival szándékozunk majd bemenni, de szerencsére nagyon közel van hozzánk autóval a kórház. (majd megnyugtatjuk a taxist) :)
a párom már naponta több alkalommal ismételgeti a telefonszámokat (mentő, taxi), meg hogy mit fog majd mondani.
: )) aranyos. mire mondtam neki, hogy mi van akkor, ha épp melóban van? akkor majd rácsörgök. okéé, és mit mondjak? - csak mert volt már olyan, hogy épp értekezleten ült és kinyomta -, beszéljünk meg egy szót.
oké - mondja, - legyen: baba!
ááá, az úgy túl egyértelmű - mondom én (mintha nem lenne tök mindegy :]), majd belekiabálom a telefonba, hogy kiskukis!! - aztán kinyomom, te meg majd magyarázkodj.
ezen jót röhögtünk.

igen, szeretne benn lenni a szülésnél, az elején nagyon nem beszélt róla. majd amikor megkérdeztem, hogy mit szeretne, azt mondta, hogy inkább kihagyná. aztán, amikor a doki magánrendelőjében voltunk, és az orra előtt vizsgált a doki este bejelentette, hogy mégis szeretne benn lenni. :) mondtam, hogy okés.
úgy tudom, hogy császárnál nem lehet benn senki. már az Uzsokiban.
sima szülésnél kaptok(unk) elvileg két órát, hogy hármasban lehessen élvezkedni a gyerkőccel. császárnál nem tudom, hogy ez hogyan megy.
plömi

Sziasztok!
Az én férjem végig bent volt nálam szülésnél, reggeltől együtt vajúdtunk, ott volt a varrásnál is és utána a két órás megfigyelés alatt, de a bébit szülés után kb. 10 perccel már el is vitték.

Szerintem a császár alatt nem lehet bent az apuka, viszont utána követheti a babát.

Lányok, túléltem a terheléses cukorvizsgálatot, de a dokival csak holnap tudok beszélni. A terhelés utáni eredményem 6,89 lett. Az magas? Szerintetek befolyásolja az eredményt, hogy előző este nem kevés almáspitét burkoltam be? Hát mit csináljak, muszáj volt az első sütésem eredményét megkóstolni... :D

Ja, ráadásul reggel a laborba menet megcsúsztam a jégen, majdnem egy hatalmasat estem. Nagyon megrándult a bokám... nagyon fáj, alig bírok járni... már csak ez hiányzott karácsony előtt... :roll:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Új vagyok itt. Én 2010. március elejére vagyok kiírva és az Uzsokiban fogok szülni Fábián Dr-nál. Tudna valaki írni róla véleményt? Eddig nekem csak jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban, de kíváncsi volnék mások véleményére is.

Előre is köszi.
lina81

szia lina!

én nekem is ő a dokim. szerintem jófej doki, bár gondolom már találkoztatok, van humora, és árad belőle valami nyugi, ami remélem nálam a szülésnél jól fog jönni.
én amúgy teljesen véletlenül kerültem hozzá, amikor bejelentkeztem terhesgondozásra, aznapra írtak be, amikor ő dolgozott. egyáltalán nem ismertem.
hogy szülésnél milyen lesz, azt nem tudom még, de szerintem pár napon belül ki fog derülni, akkor majd írok arról is. :)
az uh-kat a magánrendelőjében csinálta, havi egy alkalommal, de kenetvételt és a hasonlókat azt a szakrendelőben csinál.
amúgy rosszat én még nem hallottam róla, jobban mondva nem olvastam róla, mivel nagyon fiatal, még biztos lelkes. : )))

nálam a keményedésekhez, most új "tünetként" jött a hasfájás is, szerintem lassan célegyenesben leszek, és baromira kezdek izgulni. :)
plömi

Szia Plömi!

Köszi szépen a gyors reakciót :)
Igen, már voltam nála párszor. Most megyek 23-án legközelebb UH-ra. Te megkérdezted tőle, hogy konkrétan mennyibe fog kerülni a szülés?

Majd drukkolok, hogy minden símán menjen a szülésnél. Akkor nektek Ő lesz a karácsonyi ajándék :)
lina81

Szia Lina!

Én is Fábiánhoz járok, bár végül nem kértem fel, de szerintem is tök jó fej. Én rákérdeztem a szülésre is, nekem 80-at mondott, de irányárként, arra az estre, ha valami nagyon extrém időben lenne a szülés, vagy komplikációval vagy ilyesmi. Én azt vettem ki a szavaiból, hogy lehet kevesebbet is adni, ha nincs semmi gáz és mondjuk nem az éjszaka közepén kell behívni, de azért inkább kérdezz rá te is.
Én 28.-án megyek hozzá legközelebb.

Tekiroll, Ági: Most én is nagyon örülök ennek a 40 dkg-nak, de sajna az előző hónapban meg 4 kg jött föl lazán és nekem is úgy, hogy iagzából nem éreztem, hogy sokat, vagy olyanokat ennék, ami nagyon hízlal. Azóta olyan extraságokat is be kellett vezetni, hogy húshoz pl. csak saláta van, rizs csak nagyon ritkán, krumpli pedig leginkább magában és semmi olajos sütés, max főzeléknek, lényeg, hogy ne hússal együtt.
Bár most félek kicsit, mivel jön a kari és azért sütni is szeretnék valami jó sütit, amit utána jó lenne megkóstolni is. Meg a rokonok is hozzák a jó cuccokat, amiből szintén nem nagyon szabad majd enni. :cry:

Kép
ahsoka

Sziasztok!

plömi: ez már akkor tuti a célegyenes! nagyon drukkolok!
nálunk Apa bent volt a szülésnél, én előtte nagyon féltem, hogy türelmetlen leszek Vele, kiküldöm és ezzel megbántom, de nagyon-nagyon jó volt, hogy ott volt velem :D , én mindenkinek ajánlom, de csak akkor, ha az apa maga dönt úgy, hogy bemegy, erőltetni szerintem nem érdemes

pelus ügyben: én tuti, hogy nem fogok pelenkát mosni :D

Melinda: szerintem nem lesz gond az ügyeletes dokinál :)

Ági: ez jó eredmény, a terhelésesnél még a kicsivel 7 fölöttit is elfogadják (tudtommal)
Zsófit is az uzsokiban szülted? a 2 órás megfigyelés alatt a Baba nem lehet ott Veletek?
a szabolcsban velünk ott volt Lili és csak akkor vitték el, amikor engem is levittek a babás osztályra
hogy van a bokád? pihentetésre javul?

Ildikó: hát, nálam a doktorő ragaszkodott a genetikai tanácsadáshoz és elküldött a bajcsy kórházba, ahol meg akarták csinálni a vizsgálatot, ráadásul nem a magzatvizeset, hanem a méhlepényeset, :twisted: de nem engedtük
mellesleg 3/4 1-3/4 6-ig ott voltam :(
és az oltásra is azt mondta, hogy adassuk be, így "megadtam" magam, úgyhogy megkapta az egész család, lekopogom, eddig semmi mellékhatás, még a karunk sem fájt

az uh alapján úgy néz ki, hogy kisfiúnk lesz :), kislányom előszörre egy picit csalódott volt, de már mindenkinek újságolja, hogy öccse lesz tavasszal :D

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Szia Ahsoka!

Köszi neked is a választ.
Mindenképp meg fogom kérdezni én is csak kíváncsiskodom.
Akkor te nem is a magánrendelőjébe jársz hozzá, hanem az Örsre?
Mikorra vagy kiírva?
lina81

Sziasztok Kismamik!

Kérdezitek itt egymást orvosokról.

Szerintem ha átnéztek főleg az idei, esetleg tavalyi Uzsokis topic-ba, akkor ott biztos tudnak nektek azok segíteni, akik már megszültek.

Aki SZTK-ban dolgozik és nincs magánja, az egyedül a Mecsér, aki nagyon jó orvos. Hajdunál nem lehet szülni, egyébként ő is rendes.

A többi dokit én nem ismerem, de ha a másik helyen kérdeztek, biztos kaptok infót.

Jó babavárást
kispatak
Vendég

Sziasztok!

Erika: gratulálok a kisfiúhoz! :) Nevetek van már? Azért jó, h Lili ilyen hamar belenyugodott! :lol:

Ági: szegény, remélem, hamar helyrejön a bokád, vigyázz magadra! Én vmelyik nap a trolin ejtettem le a kezemben lévő csomagot, aztán amikor lehajoltam, seggre ültem a lépcsőn, szép látvány lehettem. Aztán leszállás után majdnem elcsúsztam én is, hát, kicsit sok volt egyszerre... :lol:

Nálunk is apás szülés volt és lesz is, nekem is óriási segítség volt, hogy biztatott és fogta a kezem. Még a folyamatos kéjgáz ellenére is nagyon nehezemre esett a légzésre koncentrálni és nem elmerülni a fájdalomban. De most majd biztos szupergyors lesz (anno 15 óra volt összesen és iszonyúan elfáradtam a végére) és jól bírom majd, még a nagyobb fájdalmat is, elhatároztam... :lol:
Nekem kimaradt anno az élmény h rögtön rámtegyék a babát, nem is tudom, miért. Illetve vszleg a gyenge szívhang miatt. Most ez mindenképp kérni akarom, hacsak nincs nagy akadálya. De utána visszahozták és ha nem is végig a két óra alatt, de sokáig velünk volt és emlékszem h úgy nézett már akkor! :D Aztán mivel este volt, elvitték és én is kidőltem, de másnap reggel már velem volt és szinte egész nap nem is adtam le, csak amikor muszáj volt, ill. éjszakára talán.

Orsi: hát ez a negyven dkg nagyon meggyőző! :) És milyen csupa egészségeset eszel! Ügyi vagy, nekem ez azért ennyire nem megy. :oops: A héten el is rontottam a gyomrom, azóta mondjuk vigyázok. És most valahogy hamarabb terjeszkedik a méhem a gyomrom felé, már kezd kevés beleférni egyszerre. Én amúgy eddig 3-4 kg közt híztam, így az 5. hó végefelé, ez a múltkorihoz képest jó, de persze most több volt az alapsúlyom.

Melinda, akkor tök okés a vérnyomásod és biztos nem lesz baj! Próbálsz diétázgatni azért? Így karácsony felé nem könnyű...

Plömi: nagyon drukkolunk a véghajrához! Karira ígérik v picit később?

Jók legyetek: Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!
Bocsi a zavarasert! A 2009-es topicbol jovok,es csak megnyugtataskeppen mondom el,ha nincs semmi komplikacio,akkor a rendes szules utan veletek lehet a babatok es az apuka is a ket ora piheno alatt.Szules utan rad teszik,aztan elviszik egy par percre,de nagyon hamar visszahozzak es mar ra is cuppanhat a cicire! :D
En este ot orakkor szultem,igy ejszaka nem volt velem,de aki delelott szul,az valaszthat hogy este beadja-e a babat a csecsemosokhoz,vagy nem!Ez termeszetes szules utan van,a csaszarhoz nem tudok hozzaszolni.

Melinda!Ne felj ugyeletesnel szulni,mindenki nagyon rendes!Bar nekem volt fogadott orvosom,de sajnos mire beert mar megvolt a baba(fel otre ertunk be es 5 ora 5 perckor mellettem volt a babam)
de semmi panaszom nincs az ugyeletes dokira,ugyanugy bant velem is mind a tobbi kismamaval.

Egyelore ennyi,ha erdekel meg valami kerdezzetek nyugodtan!
Jo babavarast mindenkinek!!! :D

ole85

Erika: Zsófit is az Uzsokiban szültem, szerintem azért nem tették rám, mert lila volt, gyorsan elvágták a köldökzsinórt és vitték is. Oxigént kapott, rendbe rakták -nem volt meleg víz, ezért maszatos maradt- , aztán betolták mellém, de nem kaptam kézbe. Mivel első gyerek volt, szerintem eszünkbe se jutott a párommal, hogy kivehetnénk onnan. Aztán kb. 10 perc után elvitték és kettesben maradtunk a párommal a megfigyelés alatt. Este 7 körül toltak át a kórterembe (elájultam, pocsékul éreztem magam, nagyon gyenge voltam) és csak másnap reggel láthattam újra a lányom, akkor kapott először cicit.
Remélem tavasszal nem így lesz...

A bokám jobban van, bár még mindig fáj, de szerintem nem kell a balesetire menni gipszelni... :D :P

Beszéltem a dokival, tényleg jó még a 6,89 terhelt cukor eredmény, de azt mondta, fogjam vissza a nasizást, kenyér, liszt, egyéb szénhidrátokat próbáljam elfelejteni. Kösz. Karácsonykor?
8) :D Elég nehéz lesz. :roll:
32. héten megismételjük a vizsgálatot, addigra 6 alá kell nyomni az eredményt. Ajjajjj... 8)

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Előre dobom a friss táblázatot:

Kép uzsoki 2010 forum [/img]

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

lina: Igen, én az Örsre járok, ez volt az egyik oka, hogy nem kértem fel Fábiánt, mivel az Örstől 3 megállóra lakom és semmi kedvem nem volt havonta 10000 forintért a XIII. kerületi magánrendelőbe bumlizni, főleg nem ilyen időben. :? Amúgy nagyon rendesnek találom, neki most decemberben születik a baba. :)
Én február 16-ra vagyok kiírva, majd meglátjuk, hogy mennyire pontos az előrejelzés.

Jár valaki közületek terhestornára vagy jógára?

Kép
ahsoka

sziasztok

tkrisz: elvileg év vége volt a hivatalos, aztán a doki már karácsony környékét mondott, én 23-ra tippelek.

tegnap volt egy "laza" 4 órás szunyám délelőtt/kora délután, folyamatosan álmodtam, az utolsó álmomban a nővéremmel értekeztem, és ő ennyit mondott, hogy még két nap. mekkora poén lenne, ha bejönne az álmom. :)

aztán este eléggé elkezdett fájni a hasam, hányinger (lavór bekészítve), kakilós inger, volt minden. mondtam a páromnak, hogy inkább kimegyek a hálóból, hagyom aludni, de ha bármi durvulás van, rögtön szólok és mehetünk. hát nagyon benne van a zabszem a senekemben.

nálam az első cukor ( az Örsön a zsömlés-tejes) 8,1 lett. aztán vettem mérőt és méregettem, néha voltak durva értékek, a második előtt azt mondta a doki, hogyha nem javul, akkor inzulin és másik kórház.(a MÁV-os vagy mi most a neve) a második már a löttyös volt a kórházban, és az 6 alatt volt, fúde örültem, viszont a diétát tartani kell.
mostanság azért nem bírom, és lecsúszik 1-1 beigliszelet. ha ott van a párom, akkor nem, mert ő egyből rámpirít. :)
de mostmár elég jól érzem, ha felmegy a cukrom, szerencsére jó régen volt ez. elkezd nagyon dobogni a szívem, szarul leszek, hányinger, ilyesmi.
tejes cuccokat lehetőleg reggel ne (tejbepapi, meg kakaó - nálam ezek voltak favoritok), mert az nagyon megnyomja. meg a sima zsömle és társai, bár ez nálam nem játszott, a spar-ban van egy kiflifajta, ami teljes kiőrlésű, azt ettem.

én szerettem volna eljárni tornázni, vagy jógázni, de valahogy kimaradt mindkettő sajna.
vettem terhesteát is (málnaleveles), de eddig összvissz 1 pohárral bírtam belőle inni. :S (ezt két filternyi adagból hoztam össze)
aztán...gondoltam, hogy elkezdem a gátmasszázst is. nos, amikor a neten rákerestem, hogy hogyan is kell, rájöttem, hogy ez nem az én világom. : ))

ole85: ne tudd meg, hogy irigyellek a gyors szülésed miatt. :)
plömi

Sziasztok!

Még új vagyok, örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot!

Én is a Halász dokihoz járok egyenlőre még csak az újpesti sztk-ba.
Majd pár hét múlva kiderül, hogy fel tudom e fogadni.
Esetleg tud v-ki tényleg konkrét összeget, amit ő kér egy szülésért?

Újpesti vagyok és úgy tudom, hogy így én az ÁEK-ba tartozom. Ha esetleg a Halász dokit nem tudom megkérni, hogy legyen ő a szülészem akkor is elmehetek szülni az uzsokiba? Ha igen mi ennek a pontos menete, meddig és hol kell ezt jeleznem?
15 hetes terhes vagyok, és mivel ez az első babónk azt sem tudom pontosan, hogy mikor kell az orvos vagy kórház felé jeleznem, ha nála, vagy ott akarok szülni?
Ha esetleg v-ki tud ebben segíteni azt megköszönném!
keny01

Szia Keny01!

Üdv a fórumban! Remélem jól viseled a terhességet és túl vagy az első kellemetlenségeken, már ha egyáltalán volt neked ilyen... :D

Az biztos, hogy újpestiként az ÁEK-hoz tartozol, szerintem az Uzsokiba nem mehetsz szülni, ha nincs ott dolgozó felfogadott dokid. De szerintem a kórházban tudnak bővebb felvilágosítást adni.
Felfogadni dokit kb. 20. hét körül érdemes, előtte nem nagyon. Én is kb. akkor beszéltem meg a dolgokat a dokival. Írok privit is.

Üdv,
Ági

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Köszönöm a segítséget és a privi üzeneteket is!
keny01

Kérdésem lenne, tud valaki segíteni?????
Ági, olvastam amit írtál Keny01-nek.
Én területileg a Szent Imre kórházba tartozom, e az orvosom akihez járok már évek óta az Uzsokiban olgozik. Ebben az esetben szülhetek ott. Mondjuk még nyíltan nem kértem fel, hogy legyen ott a szülésnél, hogy ő vezesse le, de 6-án megyek hozzá és most már ezt is lerendezem.
Megbízható doki, anno mikor anyóspajti 6 éve szült nála (3 héttel a kiírt időpont előtt) nyaralásból a Balcsiról jött fel éjfélkor anyóshoz, mert beindult a szülés. Szóval nagyon megbízható doki, de mi van akkor, ha valamiért nem fog tudni bejönni, amikor nálam beindul a szülés. (mondjuk külföldön lesz, mert szokott kijárni)
Akkor is szülhetek az Uzsokiban? Gondolom csak nem hajtanak el onnan.

Kép

Kép
buba*

buba*: Szerintem ha felfogadod fixre és nem lesz elérhető, akkor helyetteshez passzol (így szokták, ahogy hallom), és ha a helyettes is az Uzsokiban van, akkor szülhetsz ott, hiszen ők ezt leegyeztetik egymás között.

Egyéb esetben (ha nem fogadtál fel senkit és területileg nem tartozol oda) ne félj, simán, gondolkodás nélkül elküldenek! Felőlük ugyan a mentőben is megszülheted, illetve ahogy hallom a 6x6 taxisok is elég jók a szülés levezetésében. :)
celluxmag

celluxmag, köszi az infót. 6-án megyek a dokimhoz és lebeszélem vele a dolgokat. Ha mégis valami közbejönne, gondolom a Szent Imréből, ahová területileg tartozom, onnan nem hajthatnak el ugye? Max az ottani ügyeletesnél kell szülnöm. Jajjjj ezt nem akarom. Én az Uzsokiban szeretnék szülni.

Kép

Kép
buba*

Szerintem is úgy van, ahogy celluxmag írja...
A Szent Imréből pedig nem zavarhatnak el.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

100%-ig megbízom a dokimban. Volt már rá példa a családban, hogy nyaralásból jött fel a Balcsiról éjfélkor, szóval rá lehet számítani, csak az élet lehet néha kiszámíthatatlan. Hozhatja úgy a sors, hogy nem tud bejönni, mert mondjuk épp külföldön van.
Remélem semmi nem jön közbe, mert nem szeretnék a Szent Imrébe szülni ügyeletes dokinál.

Kép

Kép
buba*

Jó, hogy felvetődött ez a téma, mert nekem meg az az érdekesség, hogy 99-től 2005 ig Óbudán laktam, azután visszaköltöztünk, és persze mindenhol ki van javítva a cím, kivéve az Uzsokit, amit nem is értek, mert elvileg egy központi adatbázisból kellene dolgozniuk. Már a múltkori uh alatt is akartam szólni, hogy javítsák ki, de elfelejtettem, viszont akkor gondolom ezt minnél hamarabb el kellene intézni, hogy nehogy amiatt küldjenek el, mert az ő adatbázisuk szerint Óbudán lakom. Fogadott orvsom meg ugye nincs... :? 28-án majd rákérdezek az Örsön...

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Keny01! Üdv a fórumon! :) Én a fiamat is a Halásznál szültem, akkor olyan 30. hét körül kértem fel a szülésre, illetve beszélgettünk róla, hogy mit szeretnék. Most még nem kértem fel, de nyilván evidensnek is veszi, mert a magánrendelőjébe járok, és ugye az előző is nála született.

Szerintem is ilyen helyzetben Uzsokis helyettesnek "passzol át" a doki. És úgy tudom, hogy ír egy beutalót az Uzsokiba, úgyhogy nem küldhetnek el. Legalábbis anno így volt (akkor volt pont ez a kórházátalakítósdis mizéria). Ahova a beutalód szól, oda mehetsz nyugodtan.

Plömi! Hogy vagy??? Hú! Már úgy izgulok értetek! :D

Orsi! Nekem most pénteki mérlegelés alapján 3 kilo 6 hét alatt. Nagyjából sejtettem, mert itthon is mérem magam, de a rendelőben mindig 1 kiloval kevesebbet mutat a mérleg, mint itthon. Hát most ugyanannyi volt, úgyhogy 3 kilo.

Ági! Hú, pont Karis időszakban visszafogni a szénhidrátot. :( Ha odafigyelsz egy kicsit, szerintem nem lesz gond! :D
Mondjuk én nem vagyok egy nagy szénhidrátfogyasztó, de a sütiket most terhesség alatt jobban kívánom.

Gondoltam, hogy hétfőn gyüminapot tartok így az ünnepekre rákészülésképpen, hát nem volt rá szükség, mert benyaltam valami hányós/hasmenős/lázas vírust. Úgy néz ki, hogy a nagyján egy nap alatt túl vagyok, ma már hőemelkedésem sem volt, csak a gyomrom fáj iszonyatosan meg gyenge vagyok, a vérnyomásom béka seneke alatt. :? Mindenesetre idén elmarad a bejglisütés.

Pénteken megnézett a doki, 1500 gramm a nagylány! :) Minden okés vele, méhszáj maradt 2000, úgyhogy annak is örülünk. Kicsit lazíthatok a fekvősdin, de sajna még nem bírok sokat. De már ennek is tudok örülni. Szombaton voltunk Regióban, vasárnap meg mézeskalácsot sütöttünk. Ezzel le van tudva a karácsonyi készülődés.
Viszont nagyobb esélye van az újbóli császárnak, amitől pénteken bilifüle volt, hétvégén is agyalogtam rajta, most viszont napolom a témát egyenlőre.

Erika! Gratula a fiúcskához! :D

Lina! Üdv Neked is itt! :D

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Én még munkából, de az évben utoljára, hálistennek. :D

Plömi: lehet, hogy ma van a nagy nap? Izgulunk érted és drukkolunk! :D Jelentkezz majd, ha túlvagy mindenen és hazaértetek és várjuk szeretettel a sztárfotókat! Ügyi légy!

Dolli: jobbulást és vigyázz magatokra! Nálunk is volt ilyen egynapos jellegú gyomorrontásnak tűnő dolgo, d egyanítom, h vírus lehetett, mert nem ettünk olyat és nem is szoktunk gyomorrontásban szenvedni...

Mindenkinek nagyon kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Békességet, boldogságot, csengőszót és gyertyalángot-, ajándékot, szeretetet, s mindent, ami fontos Neked. Békés, Boldog Ünnepeket!

kispatak
Vendég

Sziasztok!

A dokim úgy gondolta, hogy a terheléses cukor vizsgálatot meg kellene ismételni, ez meg is történt, és a terheléses eredmény alacsonyabb lett, mint az éhgyomri. Hallottatok már ilyet? Most attól parázok, hogy nehogy azt találja ki, hogy biztos hibáztak a laborban, csináljunk még egyet. Nem kérek több glükózlötyit.

Egyébként köszönöm mindenkinek, megnyugtattatok, én is bízom benne, hogy semmi gáz nem lesz az ügyeletesnél szüléssel.

Plömi, drukkolunk!!!

Mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket kívánok!

Melinda

Kép
urbanmelinda

Sziasztok!

Kriszta: köszönöm :), név egyenlőre nincs, eddig úgy néz ki, hogy mindhármunknak más tetszik, Lilinek pl. az ovis divat nevek (Kevin) :D
húú, Te még ma is dolgoztál, én tegnap is meg ma is egész nap sütöttem, nagy a család :)

plömi: drukkolok, ügyes légy :!: :)

keny01: üdv itt! én is úgy tudom, ahogy a lányok írták

Dolli: köszönöm :), remélem már jobban vagy, gyors gyógyulást!

köszönöm a szülés körüli infokat!

Ági: biztos nem volt könnyű, remélem már halványult az emlék

Békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Lányok! Nagyon boldog, békés ünnepeket kívánunk minden anyukának, kismamának, babának, pocaklakónak és az egész családotoknak! :D
Kép

Kép
Kép
tekiroll

Plömi! Sokat gondolunk Rád, hajrá! :wink:

Kép
Kép
tekiroll

Plömi mizujs veletek? 2in1? Drukkolok nektek, hogy minden simán menjen majd.

Mindenkinek Nagyon Békés Szeretetben Gazdag Boldog Karácsonyt kívánok babáknak, anyukáknak, pocakosoknak, no és további jó pocakosodást mindenkinek!

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Jelentem 22-én hajnali 02.20-kor megszületett Ábel. :) 3300 gr és 53 centi, és nagyon cuki.
Majd megírom mi(lyen) volt. Ma jöttünk haza a kórházból.
Az apuka nem győz betelni vele, szinte mindig elbőgi magát, ha ránéz. :) nagyon édes

Na, majd jövök még.
üdv

Kriszta
plömi

Jaj, bocsánat, persze mindenkinek nagyon boldog ünnepeket, de sajna a kórházban ez eszembe se jutott. Semmi karácsonyi hangulat nem volt.
De hát így jött ki, majd jövőre, már totyogósan. :)
plömi

Kriszta: Nagyon gratulálunk!!! Megszületett a topik első babája! :D Majd ha lesz rá időd, mesélj el mindent, nagyon kíváncsiak vagyunk! Képek is jöhetnek :lol:

Kép
ahsoka

Kriszta!

Szívből gratulálok! és minden jót kívánok :)

várjuk az élménybeszámolót, ha lesz majd időd!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Kriszta!

Gratulálunk Ábelhez! :D Nagyon sok boldogságot, örömöt, egészséget kívánunk a kis családodnak! :D
Apának biztos ez a legszebb karácsonyi ajándéka! Nem csodálom, hogy így meg van hatódva. :D
Ha kicsit szusszantál és enged a kislegény, írj majd, mi volt, és hogy Te hogy vagy?

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Plömi-Kriszta: Nagy-nagy gratula, jaj de jó! Várjuk a fotókat és a mesédet! :)

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?