Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyobb gyerekes anyukáktól szeretnék tanácsot kérni. Nálatok hogyan ment a szobatisztaságra szokás? Bene fejben tudja, miről van szó, de olyan kelekótya, és minden másra figyel, ráadásul beszélni sem beszél még teljesen érthetően, szóval a kommunikáció is akadozik, és ha én nem ültetem rá a bilire óránként, akkor bepisil. Visszük udvarra, mindenhova. Akkor ül rá ő maga,ha pucéran van, akkor odamegy. Ha van rajta bugyi, akkor becsurrant. Még van 2 hónap az oviig, tudom, hogy az sok idő, mégis aggódok.... Márti, te már 2 ilyenen túl vagy! :)

A másik, hogy első gyerekhez méltóan nagyon érzékeny. Ha az udvaron kivesznek a kezéből valamit, ha erősen rákiabálunk mások előtt, ha mások megverik, nagyon elkámpicsorodik. Véletlenül sem mondok neki olyat, hogy fiúknak nem szabad sírni, sőt megvigasztalom, nem is bírnám ki, hogy ne tegyem, de azt sem szeretném, ha azt hinné, majd én mindig meg tudom védeni, hiszen ez nem igaz. De visszaütni sem akarom megtanítani, sajnos megtanulja ő azt magától is :( Sajnálom szegényt, mert közben hihetetlen szociális, nagyon szeret a gyerekkel játszani, midnig követi őket, ő minden buliban benne van (a rosszban is :(), szóval olyan kis társasági lény.

mtunde

Sziasztok!
Én mostanában teljesen el vagyok havazva, meg többedik gyerekes kérdésekben még nem nagyon tudok nektek válaszolni :-)
Ami azt a riportot illeti: sajnos azt kell hogy mondjam, tényleg esélytelen egy ilyen pert megnyerni, én inkább azt az ügyvédet rúgnám farba, aki nem beszélte erről le az anyukát. Az a helyzet ugyanis az UHval, hogy (bár csak jobb helyen tüntetnek fel ilyesmit a leleten, és a szóbeli tájékoztatás terén is vannak hiányosságok) az nem egy 100%os diagnosztikai eszköz, és igenis egy bizonyos hibaszázalékkal 'működik'. El kell fogadni a tényt már előre, hogy nem mindig és nem mindent vesznek észre, és még csak az sem biztos, hogy a doki hibája, lehet, hogy tényleg nem látszik. Ez persze nem vigasztal senkit, akit ezért nem készítettek fel egy hasonló betegségre, de sajnos erre akkor is lehet hivatkozni, ha tényleg a doki béna. (a szöveg az én leleteimen: 'A vizsgálat a páciens előzetes felvilágosítása után történt. Tudomásul veszem, hogy az ultrahangvizsgálat szűrővizsgálat, melynek diagnosztikus hatékonysága a különböző elváltozások esetében eltérő és így nem alkalmas minden rendellenesség időben, teljes bizonyossággal történő felismerésére.' nekem ezt mindig alá kellett írnom!) Valamikor talán két éve volt valamelyik adón erről egy riport, ahol mindenféle százalékokkal dobálóztak, hogy itthon, meg külföldön mekkora az arány a fel nem ismert betegségekre, és megemlítették, hogy sajnos ezt nem nagyon reklámozzák (mint általában azt, ami az orvosok tévedhetetlenségét bizonyítaná).
Én is nagyon sajnálom a családot, el sem tudom képzelni, milyen lehet az anyukának, de sajnos ebben az esetben, hacsak nincs egyértelmű bizonyíték a doki sorozatos hanyagságára, nincs esélye a pernek, és a bíró ha elfogulatlan akar maradni, akkor nem dönthet másként.
danann

Sziasztok!

Most van egy szusszanásnyi időm, így szeretnék tőletek újabb segítséget kérni. :oops:

Ma voltunk csípőszűrésen és Zoló egyik lábánál kisebb fejlődési problémát találtak, a másik lába rendben volt. Ez számomra azért furcsa, mert a kórházban a csípőszűrése negatív volt.......szóval azt tanácsolták, hogy hat hétig éjjel nappal viseljen egy úgynevezett vállpántos terpeszbetétet. Meg is vettük csak a feladásával van némi gondom, nem vagyok biztos benne, hogy jó-e ahogyan én gondolom. Ha valaki ismeri ezt vagy esetleg használta is, meg tudná nekem írni, hogy kell helyesen feladni? A problémám az, hogy a kemény részét a lába közé kell-e rakni (hogy azon üljön) vagy pedig előre, rá a kukira, mert így is kitartja a lábat és nekem ez tűnik a jó variációnak a szalagok elhelyezkedéséből kiindulva, viszont az lenne a logikus, ha a lába között lenne nem? Csak úgy meg nem tudom ráadni, nem fér be neki pedig az ő mérete és úgy nem igazán tudom ráadni.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Susy: kíváncsi vagyok, milyen lesz Nektek két gyerekkel , nálunk jövő hétvégén négy gyerek lesz, jön Zsófi három fiú unokatesója :lol:
Vendég

Tünde! Az én nagyfiam is hasonló helyzetben volt, amikor elvettek tőle játékokat vagy mások nekiestek. Hiába mondtuk neki, hogy szóljon az óvónéninek, ha bántják. Petimet el kellett vinnünk judozni, mert egyszerűen nem tudta magát megvédeni. Amikor arra kérdeztem rá, hogy miért nem adta vissza az ütlegeléseket, erre azt a választ kaptam, hogy ő nem akart annak a kisfiúnak fájdalmat okozni. :roll: Máig nem szereti a verekedést, de legalább már meg tudja magát védeni.

A szobatisztaság pedig nálunk aránylag hamar ment. Kb 2 hét alatt lettek a fiúk szobatiszták nappal, de pár hét múlva már reggel is száraz volt a pelenka. Viszont a becsurrantás még olykor ovis korukban is megtörtént, és nem csak az én gyerekeimnél. Főleg a nagy játék hevében nem sikerült időben kiérni a mosdóba. Iigy a tartalék alsók mindig ott voltak készenlétben a szekrénykéjükben. Szóval, nem érdemes emiatt aggódni!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Manka! Én ezen a téren abszolút járatlan vagyok, iigy konkrét tanáccsal sajnos nem tudok szolgálni.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Köszi az infót Dytke a szülők sulijáról, mondjuk én még csak a Dózsa György felől mentem a kórházba, de remélem így is oda fogok találni (remélem apukám elvisz autóval, mert Káposztásról végig zötyögni a 20-ason... lehet be is indulna tőle. :roll: )

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Mzsperx!
Én nagyon elégedett voltam Szabó dokival. Gyorsan beért, emberséges volt, minden flottul zajlott. Néhány beszólásától még nekem is volt erőm nevetni. :lol: Fazekas Zsuzsa szülésznőről is csak hasonló jókat tudok amúgy mondani.

Liliommanó! Én 20 évig laktam Káposztáson, anyukámék a mai napig ott laknak.

Manka!
Terpeszpelus ügyben én sem tudok segíteni. Nekünk laza csípő miatt kellett tornázni ill. kontrollra járni, de szépen rendbe jött. Remélem nálatok is megoldódik a probléma.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Tünde!

Nálunk gyorsan ment(2-3 hét alatt, 3 évesen már éjjel-nappal), gyakorlatilag rájuk bíztam, mikor pisilnek-kakilnak bilibe/wc-be, minket nem sürgetett az óvoda, oda ugyanis Csabit csak 5 évesen, Lehelt meg most 4 évesen írattam be szántszándékkal! Szerintem hagyd minél többet akkor meztelenül, ha úgy megy jól, az önbizalmának szüksége van a sikerélményre! Ami még nálunk nagyon bejött, az a kedvenc mesefigurás gatyó (Thomas), azt ugyanis sajnálták összepiszkolni és levenni! Az tény, hogy a kistestvér visszavetheti a folyamatot, mert logikus, ha a kicsit pelenkázzák, akkor a nagy is elvárhatja ugyanazt a bánásmódot! A közösségbe kerülés hasonlóan visszavetheti a dolgot, ha megbillen egy kicsit a biztonságérzete és szorong az ismeretlentől!
De ne aggódj! Tapasztalatból mondom (óvónő vagyok), hogy az oviban sem tragédia egy-két becsurgás, az óvónők, dajkák felkészültek erre, csak legyen elég váltóruha bent! :lol: Az is lényeges kérdés, hogy a kisfiad vegyes életkorú vagy tiszta kiscsoportba kerül-e mert ugye a nagyok példája ragadós és ha azt látja, hogy a többi gyerkőc ügyesen intézi a wc-kérdést, akkor Ő is szárnyakat kap majd!
És vedd lazán! ha Te nyugodtan kezeled a dolgot, neki is az lesz a világon a legtermészetesebb!

Márti
borossné becz márta

[quote="mtunde"]N írta:mtundeálatok hogyan ment a szobatisztaságra szokás?

mtunde:
nálunk eddig 2 gyerek, két módzser a szobatisztaságra :)
lauránál az vált be, hogy mikor 2.5 lett, és jó idő, lekaptuk a pelust, és onnan sosem kapta vissza többet. csak alváshoz. eleinte ráültettem én is a wc-re, de aztán egyre többször szólt. az első idők nagyon brutálisak voltak, rengeteget bepisilt, de aztán ez ritkult, és kb 2 hét múlva kijelentettem, hogy szobatiszta. persze, balesetek azok voltak továbbra is, sőt, néha napján még ma is! (5.5), nem figyel oda, és nem megy ki, mert fontos dolga van. de ő már sak becsurrant, észreveszi rögtön és leállítja, a wc-be megy a nagyja :) éjjelre további egy év kellett, csinálhattam bármit, ki kellett várni az idejét.
noémi kis akarnok öntörvényű gyerek. rajta nagyon korán látszott (2 éves kora előtt), hogy fejben képes lenne rá. pl a tengerpartról mentünk a szállásra, nem adtam rá semmit a babakocsiba, nem pisilt be, felértünk, wc-re ültettem, pisilt. ennek ellenére tojt a fejünkre, minden próbálkozásnak ellenállt, csurgatott, mikor rájött. ő hamar bölcsis lett, ott kezdték lájtosan szoktatni, bugyis pelust adtam rá, mikor a többiek mentek, vitték őt is pisilni, de pelus volt rajta. vegyes eredmény, vagyis semmi :) a pelus sokszor pisis volt... amikor már jött a nyár és az ovi közelgő ígérete, bepróbálkoztunk a bugyimentes élettel, de sok hatása nem volt, csak idegbetegség, ő ugyan nem pisilt parancsszóra, sok baleset volt. aztán egyszercsak, fogalmam sincs mitől pisire totál szobatiszta lett, mint kiderült a bölcsiben egy idő után alváshoz sem kapott pelust, és akkor sem pisilt be (őszre már éjjel sem pelusban aludt, akkor múlt picivel 3), de a kaki, az bizony a bugyiba ment. teljesen kétségbe voltam esve, hogy mi lesz az ovival, mert a bölcsiből kitették ősztől, de nem haladtunk. aztán anyámmal volt egy hétig, akit mindenre felkészítettem, erre ott nem kakált be :D nekem tartogatta a jót. (tudtam én, hogy képes rá, csak "szarik rám" :D) egy hétig ott volt, nem is volt téma, ment szépen a vécére, és utána így is maradt, mikor hazajött.

na, ha ebből tudsz valamit hasznosítani, akkor jó :)))))

KépKép Kép
mzsperx

ildi, köszi a választ!

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

CSak gyors bekukk, mert mennem kell.

Dytke - köszi az infot. Ha tudok megpróbálok odaérni ma, már csak azért is mert a saját dokim tartja. Bár bevallom gy kicsit sokkol még a tudat, hogy már ez is aktuálissá vált. Nemrég csináltam a tesztet!!!! :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Liliommanó - ha a Dózsa Gy. út felől mész be, akkor a betegfelvételi ablakok előtt ha elmész, van egy folyosó, az átvisz a Rippl Rónai utcai épületbe, ott lifttel felmész a 3-ra és ott is vagy a szülőszobánál :)

dytke

Lányok, köszi a válaszokat. Már megint ahány gyerek, annyi szokás :) Akkor meztelenkedünk és fesztelenkedünk, és reménykedünk. Persze, ha kell, várunk még pár hónapot az ovival, de másrészt meg már az ovis nyílt napokon is alig tudtam onnan hazavonszolni (persze ez más, mint amikor majd minden nap menni kell), és több barátjával is egy csoportba lesz. Ebben az oviban homogén csoportok vannak, így a nagyoktól nem fog tudni tanulni, de biztosan lesznek sokkal stabilabban szobatiszták, és ahogyan kikérdeztem az óvónőket, 2 óránként elviszik őket pisilni. És ráadásul az óvónők csodálatosak, nagyon rugalmasak, hihetetlen, de ovikezdés előtt még családlátogatásra is eljönnek. Ha mondom nekik, hogy figyeljenek, tuti megteszik! Még azt is megengedik, hogy a délutáni alváshoz vigyünk nekik pelust.

Alsógatyót és váltógatyókat meg tömegével viszek majd be :)

Tücsi, akkor neked is a legnagyobb volt ilyen érzékeny? Azért Bene is visszaüt néha, csak közben iszonyatosan a szívére is veszi. Jó lenne, ha nem verekedéssel vezetnék le a feszültséget, de asszem erre még várni kell.

mtunde

Köszi Dytke, így már tuti meglessz, de ha mégis eltévednék valaki majd csak írányba küld :lol:

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó

Sziasztok!

Tunde
Nálunk tök ugyanez volt a szitu tavaly.
Dávidnak volt 1-1,5 hónapja, hogy szobatiszta legyen.
Júliusban még aggódtam, hogy mi lesz, de szerencsére jó idő volt és tökikém egész nap pucéran rohangált a kertben.
Hagytuk, hogy a kert végében pisilhesse le a kerítést. :lol:
Élvezte!
Nappal már csal alváshoz kellett. Ekkor még volt kb 3 hetünk. :oops:
(nem lehet oviban pelusban aludni)
Aztán leültem vele, immáron már 10-edszerre és megdumáltuk a dolgot. :wink: Szépen elmagyaráztam neki(én mindent megbeszélek vele)alvás elött rácsücsül a wcre és ott végzi el a dolgát, ha esetleg mégis bepisilne az ágyba az sem baj, sőt apa és anya is bepisilt ennyi idős korában. A lényeg, hogy Ő már Nagy fiú! Egy ovisnak már nem kell pelenka!!!
Nálunk a kaka volt nehéz ügy .
Sokáig volt még, hogy sírt és kérte a pelust. Inkább napokig nek kakált.
Az oviban volt 2 kakis baleset, megbeszéltük és szép lassan már az is simán ment.
Az én fiam is nagyon érzékeny. Már-már kényeske, anyám-asszony katonája.:oops:
Eleinte hagyta, hogy elvegyék a játékát.(már nem!!!) Ovi elején, minden délután az óvónéni ölében találtam sírva. :cry:
Szépen belerázodott, sok barátja lett. Most sajna újra kiscsoportos lesz és félek, nehogy újra sírás és beszoktatás legyen a vége.

Márti és csajok!
Köszi a szopis tanácsokat!
Nincs rá lehetőségem, hogy csak Zétivel legyek, még akár 1 napra sem. :oops:
Anyukám már nincs köztünk, anyós meg nem szívlel. Apa miatt volt itt 2 hetet. Minket nem fogad el, mert a 2. házassága vagyunk páromnak és "otthagyott" 2 gyereket.(csak azt nem tudja, hogy ha nem velem van akkor már a dunába ugrott volna elkeseredésében).Pedig már 12 éve vagyunk együtt!!! Mind1!
Szóval segítség az nincs!
Viszont! Apa éjjel átvette az etetést, mirelit tejből. Aludtam 6 órát egyben!!! Aztán még 3-at!!!
Királyság!!!
Reggelre szétdurrantak a cickóim. Megetettem Zétit és lefejtem 80-at!!!
Olyan tök jól érzem magam, szétvet az energia!
Megdumáltuk apával, hogy heti 1-2 éjszakát átvesz tőlem!

A more milk kapszulát patikában is lehet venni???
Ha nem próbálom ki, akkor azt sem tudom, meg, hogy segít-e!!

Én is pancsiznék egyet a balcsiban!!! :lol:
Vagy strandon, vagy bárhol.....
Vendég

Kriszta!
Örülök, hogy mególdodni látszik a dolog, és végre ki tudtad magad aludni :)

Liliommanó - azért gondolom nem tévedsz el a kórházban, bár nem nehéz eltévedni :) Amúgy mondtam már, hogy mi is káposztásra költözünk? Pontosabban a Homoktövis lakókertbe. Remélhetőleg 2-3 hét múlva, már nagyon várom. Megbeszéltem pici Ambival, hogy addig azért mindenképpen maradjon anya pocakjában. Remélem most is szót fogad :)

Betty - én is így érzem, hogy most csináltam a tesztet, és mindjárt a finisben vagyunk. Készülj, mert egyre gyorsabban telik az idő. (Legalábbis úgy tűnik) :)

dytke

Mostmár tuti, hogy el tudok menni a szülők sulijába, mert apukám elvisz aztán hugom ottmarad velem. (Ő már legalább tudja hol van a szülészet, mert mikor öcsénk 8 éve született ő ott várt kint... :? )
És tök jó Dytke, hogy ide költöztök a közelbe :D

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Lehet kapni.
Holnapra rendeltem.
Köszi Dytke! Rámfért, az tuti!!! :lol:
Már a terhesség végén se nagyon aludtam egyben 6 órát!

Kinga, nagyon a finisben vagy!!!
Drukk!!! ++++++

Zétikém ma 1 hónapos!!! :lol:
2650g-mal jöttünk haza és a tegnap "esti tiszta súly" 4120!!!
Kissé buci fejű lett, de GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰ!!!
Vendég

Manka!

Nektek is Boldog Első Hónapot!!!
Vendég

Teszek képet délután(ha lesz időm), most pihi.
pussz
Vendég

Kriszta!
Zétinek boldog első hófordulót! Ha ilyen szépen hízik, az jó jel, talán nem lesznek már szopis bajok. :lol:
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Manka, Kriszta - Zétinek és Zolónak boldog 1 hónapot! :)

dytke

És Manka Zétinek is boldog hófordulót kívánunk! :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Tünde! Igen, nekem is a nagyobbik gyerekem az érzékenyebb. Még mostanában is van úgy, hogy nyeli a könnyeit rossz hiirek hallatán. Már kicsinek is nagyon empatikus volt.

Kriszta! Zétinek tényleg nagyon szépen alakul a súlya! Örülök, hogy a tejcsi gond is rendeződött. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Mzsperx!

Mintha az én Laurámról írtál volna szobatisztasággal kapcsolatban. Igaz a mondás, hogy "Nevem a jelem"?

Jkriszta!
Zéti nem semmi. Mi 2800 gr-mal jöttünk haza és tegnap volt Míra 4230 gr. Pedig ő idősebb mint Zéti. :)

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Kriszta! Csatlakozom a gratulálók csapatához! Nem semmi ez a súlygyarapodás! Nem lesz itt nagy baj! :D

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Én csak megfogadtam a jótanácsokat és sűrűn tettem cicire!!! :lol:

Fáj a bal cicim, de nagyon! :cry:
Miután kiszívta, azután is. :oops:

Képzeljétek, apa munkából hazafelé keresett olyan patikát ahol kapni more milket! (le is késte a buszt)
Már be is vettem az elsőt. :wink:

És akkor a beigért képek

Kép nem vok fotogen, de jó ha tudjátok kivel álltok szóba :)

Kép nagyon szereti a pihiszékét

Kép bucifejű
Vendég

Sziasztok!

Minden 1 hónapost isten éltessen!

Kriszta - Édesek a képek!

Dytke - Gondolom észrevetted, hgoy nem értem oda ma. :oops: BEmentem a suliba még elintézni néháyn apróságot, ami elmaradt meg lejelentkezni igig néninél London után, hogy minden rendben van, minden gyereket épségben leszállítottam. Aztán a kedvenc kolleganőmmel (akit sikerült "megfertőznöm" és már 8 hetes kismami) elmentünk ebédelni, boltozni stb. Talán egy kis tudat alatti időhúzás is volt a dologban, hogy érleljem még egy pár napot ezt a szülők iskolája dolgot. :roll: Lehet, hogy nagyon körülményes vagyok??? :? NA, majd a jövő héten próbálkozom. TOrnára mész?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Kriszta - Nagyon helyesek a fiúk!!! És tök jó, hogy tettél fel magadról is képet.

Betty - volt egy csaj, akiről azt gondoltam, hogy talán Te vagy, de nem mertem leszólítani, mert nem voltam biztos benne. Ezek szerint jól tettem :D Liliommanóval viszont találkoztunk. Ha minden héten elmegyek, szép lassan megismerek mindenkit személyesen. Múltkor Szalamandrával találkoztunk.
Igen, hétfőn megyek tornára. Jössz Te is?

dytke

Kriszta, nagyon ügyesek vagytok!

mtunde

Sziasztok!

Isten éltesse az 1 hónapos babákat és mindenkit, akinek esetleg valamilyen fordulója van, csak nem látjuk a vonalzóját, mert esetleg régen írt. Régebben többen voltunk. Bonca, Szentpyr... :roll: ezer éve nem írtak.

Tegnap megjött a keresztlányom, este minden baja volt, puha volt az ágy, sötét volt, aztán túl világos, később vékony a takaró, szegénynek nagyon szokatlan volt a hely. :)

Kriszta
Nagyon ügyik vagytok, örülök, hogy minden rendbe jön nálatok is. Nagyon édi a képen a kisfiad, gratula mégegyszer hozzá.

Kép
Kép
susytunder

Susy!
Az én kerilányom is mindig ezt csinálja, bár múltkor már elhatároztam véget vetünk neki. Villanyfényél akart aludni, az én helyemen, keresztapját kitoloncolta a nappaliba, mivel tévét nem engedtem nézni, így Halász Judit cd-t akart hallgatni és közben nem értette miért nem aludhat Lilluval egy szobában. :lol: Mostmár mindenről hajlandó lemondani, csak itt aludhasson. :wink:
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi
Vajon csak a lányok ilyenek, vagy a fiúk is? :)
Valamiért első perctől nagyon erősen ragaszkodik hozzám a keresztlányom, ha hazautaztunk olyankor csak velem volt hajlandó mindent csinálni, enni, aludni, fürdeni. Már most 8 éves, nagyjából elfogadja, hogy Kristóf is van. Nekem eddig ő volt a mindenem, sajna beismerem erősen kivételeztem vele, de ez van. Ritkán jön hozzánk az iskola miatt ( 220 km- re laknak), mikor ovis volt, akkor sokat volt it, bár akkor még Pesten laktam. Nincs Pesten olyan látnivaló, ahová ne mentünk volna el. Mondta is a suliba, hogy ő nem jön Pestre kirándulni, mert neki az unalmas. :)
Szombaton jön velünk úszni.

Kép
Kép
susytunder

Susy!
Nem tudom, nekem még nincs keresztfiam :lol: de remélem még azért lesz majd.

Nálunk hasonló a helyzet, annyi különbséggel, hogy Fanni csak 5 éves lesz idén ill. hogy itt lakik a szomszéd utcában, így rengeteget van itt, sokszor mi hozzuk el az oviból, most ovi helyett is volt itt pár napot.

Amikor megtudta, hogy lesz Lilla, azt mondta, hogy nem kellene nekem kisbaba, mert ő itt van. :? A család felnőtt tagjai figyelméért amúgy így is féltékeny volt. De amióta Lillu megszületett kölcsönösen imádják egymást, Fanni minden cuccát áthordja Lillának (néha vissza is :lol: )Mostanában azt állítja úton-útfélen, hogy Lilla a testvére, Hiába magyarázzuk, hogy csak unokatestvérek, azt mondja az ugyanaz. :lol:

Szóval mi is nagyon szeretjük és én néha sokat meg is engedek neki, pedig nem ártana következetesebbnek lennem.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Dytke - Igen, még jó hogy nem szólítottad le, lehet, hogy meglepődött volna. :lol: Szeretnék menni hétfőn. 3-ra viszont oda kell érnem a Flórián térre fogorvoshoz. Ha jól emlékszem a torna 2-kor kezdődik, ugye? Szóval, marad a szerda 2 óra. Akkor is mész? Valami praktikus tanácsod esetleg? Mit kell vinni ilyesmik? Köszi!

Csajok, én ma totális szobafogságra ítélem magunkat! Már most iszonyat meleg van! Este vagyok csak hajlandó kitenni a lábamat a lakásból, amikor apa is hazaér és elindulunk a szüleimhaz Tatára. 8)

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna
Vigyázni is kell a nappal, én tavaly a 40 fokba voltam az első időszakban, nagyon nehezen viseltem, rengeteget aludtam. Jó utat nektek, vigyázatok magatokra, megint nagy viharokat mondanak.

Ildi
Régen, mikor még kilátásban sem volt, hogy babánk lesz azt mondta a keresztlányom, Viktória a keresztneve, hogy szó se lehet róla, hogy gyerekem legyen, hallani sem akar róla. Egyszer ellátogattak az unokatesómék hozzájuk, akkor volt kisbabájuk, és annyira tetszett neki, hogy azt mondta, de jó lenne, ha lenne kistestvére (a hugom egyedül neveli, apuka lelépett), na akkor én már terhes voltam, csak nem mondtuk meg neki, de akkor megmondták, és annyira megörült, hogy fel is kellett hívjanak. Na ő volt az aki azt mondta, hogy nem kislányom lesz, hanem kisfiú, és Móricz Tomi legyen a neve, de apa vezetékneve Szabó. :D

Kép
Kép
susytunder

Hát igen lassan vége... :cry: Nehéz elhinni, de a tegnapi szülők sulija nagyon megnyugtatott, mondjuk nem túl bíztató amit a látogatókról mondtak, de a többi nagyon korektnek tünt. Éppen megszületett babát is látunk jó volt :)
Én imádok terhesnek lenni, mert nem zavar a meleg, pedig panelban lakunk. Nem dagad a lábam, kezem, rendesen tudok aludni és egyre többet :lol: és csak nagyon ritkán vannak olyan előfájások is.
Amúgy jó volt végre találkozni valakivel innen Dytke :D

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Kinga!

Mit mondtak a látogatókról? Van valami újdonság? Esetleg törölték a házirendből a kórtermi látogatás tilalmát?

Márti
borossné becz márta

sziasztok!

Azt hiszem kicsit felfáztam. Érdekes, mert nem pisilés közben van az a szúró érzésem, hanem akkor, amikor érzem, hogy kell. Megkaptam a vizelet leletemet is, abban is az áll, hogy sok a limphocita a vizeletbe, úgy tudom ez is valamilyen gyulladásra utal.
Tudtok rá valami gyógyszermentes megoldást esetleg? Csak jövőhéten megyek dokihoz, de nem tudom, hogy mennyire égető probléma ez a kicsi szempontjából.

köszi előre is!

Marcsi

Kép
marcsi0503

Marcsi - Esetleg kamillás ülőfürdő? De csak a józan parasztim mondja.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Marcsi!

Igyál csalán és zsúrlóteát, csodát tesz a felfázásnál! És fontos a sok folyadékbevitel, hogy átmosson! akár dinnye formájában is! Ha tudsz, szerezz be hozzá tőzegáfonya kapszulát is!Jobbulást!

Márti
borossné becz márta

Marcsi
A cickafarkfű tea is nagyon jó!

Lányok mitől lehet az, hogy ma szinte egész nap alszik Kristóf megállás nélkül. :roll: Elég gyakran alszik napközben, de fél max 1 órát szokott, most meg már fél 2- től alszik, felébret, evett és vissza is aludt. Normális ez?

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Jó kis egyforma kerilányaink vannak! :lol: Ahogy Fanni mondta nekem múlt héten, én vagyok a világ legszerencsésebb keresztanyukája, hogy ilyen okos keresztlányom van. :lol: De úgy látom, Te sem panaszkodhatsz.

A melegtől simán aluszékonyak lehetnek a babák. Majd átküldöm Lillát Kristófhoz sok alvást tanulni, mert az én kis rosszcsontomnak esze ágában sincs. :wink:

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

megint elszállt egy kisregényem :twisted: :twisted:

Liliommanó - én is nagyon örülök, hogy találkoztunk!

Márti - én kérdeztem meg, hogy tudják-e szankcionálni az elkanászodott látogatókat. Azt mondta a szülésznő, hogy sajna nem, mert hiába küldi ki őket, 2 perc múlva visszmennek. Azt mondta, hogy karakánnak kell lenni, megbeszélni a szobatárssal és kiküldeni őket. Ha nem használ, akkor szólni kell szülésznőnek, vagy dokinak.

Betty - igen, szerdán is megyek. Pólót, nacit (én hosszút szoktam, mert így nem ragadok a szőnyeghez) és papucsot hozz. Utcai cipőben nem lehet bemenni a tornaterembe. Érdemes innivalót is hozni, de gondolom az úgyis lesz nálad. Amúgy Kati szokott hozni akinek nincs. Sőt, volt, hogy mentás limonádét kaptunk :) Ja és 500 Ft egy alkalom (kb. 1,5 óra)

Ildi - édes lehet a keresztlányod :D

Nekem (pont ma) 5 éves a keresztfiam. A férjem gyerekkori barátjának a kisfia. Mikor kisebb volt és náluk voltunk, vagy ők nálunk, mindig velem akart játszani. Mostanában már inább a férjemen lóg. :) Ő nem érezte meg, hogy jön a kistesó, de mióta tudják, hogy lány, azóta Petrának hívja. Ez is lesz a neve emiatt :) Amúgy tök jó, mert 10 nappal fiatalabb kismami az anyukája, és nem is fogunk messze lakni egymástól :)

Képzeljétek! Egy hét múlva megyünk az első CTG-re. Már nagyon várom!!!! :)

Kincsesi is régen járt erre. Náluk is most volt az 1. hónapforduló. Úgyhogy Ildi nektek is gratula!!

dytke

Sziasztok!

Megvolt az eredménye a keddi alvásomnak. :(
Valószínű, hogy attól gyulladt be a cicim.
Tegnap este óta kűzdök a 39 fokos lázzal.
Enni nem bírok, de lenyelek pár falatot.

Folyamatosan cicire teszem Zétit, valamicskét jobb is már.
Megtanultam a saját káromon, hogy nincs pihi, nincs lazítás. :oops:

Kinga
Tök jó, hogy így bírod a meleget(is).
Tökéletes várandós vagy! :lol:

Susy
Ma nekem is aluszékonyabb Zéti, biztos jön vmi front.
Kénytelen vagyok keltegetni szopizni.
Sírdogál kicsit, de mondtam neki, hogy neki kell segítenie anyán. :shock:

Nekem sajna nics keresztlányom, se fiam. :(
Én kezdtem baráti körben a babázást. :wink:

Ha tudtok valami jó kezelést a cicigyulladásra, osszátok meg velem, légyszi!
Vendég

Kriszta! Nekem is volt mellgyulladásom a 2. babámnál -még lázam is volt(szintén 39 fokos). Most Gáboromnál is kezdődött, de szerencsére sikerült elejét vennem. A fájdalmas területet kimasziiroztam szopi után, és rendesen kifejtem. Néhány alkalommal még megismételtem, de már az első alapos masszázs és fejés után jobb volt.
Jobbulást kiivánok neked!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Kriszta
Nekem elég durva mellgyulladásom volt. Lázzal, csomóval, piros folttal. Nekem az vált be, hogy bekentem Garmastannal és termo tasakot megmelegítve tettem rá, és rengeteget maszíroztam. A másik a hónalj tartásos pózban való szoptatás, Kristóf megszívta úgy, hogy úgy spriccelt, hogy csak pislogtunk Kristóffal, Kristóf azért, mert meglepődött, én meg azért, hogy most mi van,. :shock:
Ha gondolod ezt kipróbálhatod.

Kép
Kép
susytunder

Kriszta!
szerintem a lányok mindent elmondtak, nekem is ezek segítettek, 2 nap alatt helyre jöttünk.
jobbulát Neked, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Betty - azt elfelejtettem, hogy igazolás is kell a dokidtól, hogy a terhességeddel minden rendben, tornázhatsz. Ezt általában a kiskönyvbe írják be. És első alkalommal kiskönyv is kell, hogy felvegyék az adataidat.

Kriszta - remélem a lányok tanácsai alapján hamar meggyógyulsz!!!!

dytke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?