Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket Anna baba nevében.
A szülés végül is ha könnyű, ha nem, nincs választás. Az embernek azt kell kibírni, ami adatik. Voltak olyan percek, amikor azt hittem, sosem lesz vége. De ahogy telnek a napok, inkább a meghatódottságra emlékszem, mint a fájdalomra.

Kriszta
Jó neked hogy nem kell mindig fejned, pedig sok tejed van. Nekem nincs túl sok, de ha nem fejek, nagyon bekeményedik és fáj.
A cicit általában úgy veszi be, mint a nagykönyvben le van írva, alsó ajka kifelé fordul, a bimbóudvar nagyrészét bekapja, mégis fáj. Leginkább mikor ráharap, de szopi közben a szívás is. A fejés is fáj ( Avent Isis-sel fejek), ez normális? A ruha érintése is fáj...
Megnőtt Anna étvágya, sokszor 60-100 között szopizik, viszont fejni alig marad.
Nagyon édes Blanka :D Balázs hogy viseli az új helyzetet?
A fiad arcvonásai már az újszülöttkori képeken is felismerhetőek, hihetetlen, mennyire hasonlít a mostani önmagára! :D
Motor/cipőorr: érdekes, az oviban is folyton ezt hallottam a szülőktől... :lol:

Rabkri
Nem akartalak megríkatni :D
Fejéshez melegvizes flakonnal szoktam masszírozni, görgetem a mellemen a bimbóudvar felé, ez hatásosnak tűnik.
Én is azt várom, hogy a mellbimbóm edződjön, de ez eddig nem következett be, max. én kezdem jobban megszokni a fájdalmat.
Az éjszakák nálunk csak az evésről szólnak, ráadásképp büfi, fejés, összesen kb 1 órányi időtartam, 3x éjjelente... még jó hogy plusz sétálgatást nem igényel a lányka.
Azért értékeld hogy a párod vígasztalni akart, mégha nem is arra volt szükséged. Majd a closty segít, bízz benne és magadban, meg esetleg érdemes az agykontrollban, ha tudsz benne hinni.
Kakaórecept... :lol:

Fanny
Én is imádom a gyümölcsöket, kiló számra eszem. Éjjel is ha felkelek szoptatni, legalább 2-3 őszibarack bánja.

Fermel
Nem semmi a pincés story... sajnálom, nagyon bosszantó lehet.

Zsenge
Én azért tudnék néha aludni... akár holnap éjjel is. Hátha nem kell erre évekig várni. Pl. ha este eleget enne a kis Hercegnőm, hogy éjjel ne legyen éhes. Vagy legalább ne 2 óránként.

Ancsi
Nekem is eszembe jutott, hogy milyen jó, hogy van már EDA...enélkül nem tudom, hogy bírtam volna :?

Paga
Mandulával ha beszélsz, add át üdvözletemet.
Torta: a cukorproblámára lehet hogy nem megoldás, de leírok egy nagyon egyszerű és isteni gyümölcstorta receptet, amit sütni sem kell:

Háztartási keksszel kirakunk egy kapcsos tortaformát.
9 dl tejfölt cukorral vagy édesítőszerrel ( Canderel) édesítünk, elkészített zselatint keverünk bele. A kekszet jól meglocsoljuk vele, majd idénygyümölcs darabokkal vegyesen megszórjuk. Aztán újra keksz, tejföl, gyümölcs, míg el nem fogy ( kb. 4-5 réteg), tetejére gyümölcskocsonyát teszünk. Másnapra a keksz beszívja a tejfölt, krémszerű réteg marad belőle, akkor lehet szeletelni. Próbáljátok meg, nem fogjátok megbánni :!: :!: :!:
Pikáns gyümölcsökkel a legjobb.

Valaki kért oldalanként egy babafotót.
Itt van a kis Angyalkánk:

Kép

Icus
szücsi_66

Rabkri!
Nagyon sajnálom. Tudom, hogy nem vigasz, de gondolj arra, hogy a természet tudja mit miért tesz. Lehet, hogy nem lett volna egészséges a baba.
Remélem a gyógyszeres kezelés meghozza az eredményét és akárcsak Lilinél, most is egy baba lesz a „mellékhatása”.

Paga!
Kívánok neked is egy ilyen mellékhatást. Jó lenne, ha nem sokszor kellene elviselned a gyógyszer kellemetlenségeit.

Fiad itthon van? Lassan már vége a szünetnek, de még nem hoztuk össze a két gyereket. Férjednek gratulálok a születésnapja alkalmából.

A kárfelmérők még nem jöttek. Eleve mondták, hogy annyi most a munka, hogy beletelhet egy hétbe is. A területet azért rendbe lehet hozatni. Ami pedig tönkrement, azt nem dobjuk ki, hanem félrerakjuk. Egyébként a férjem fotókat is készített az elhárítás utáni állapotokról.
Holnap ketten is jönnek megnézni, hogy milyen munkát kellene végezni. Remélem az egyik végre megcsinálja, már nagyon hiányzik a lenti terület.( főleg a mosókonyha) Egyébként ma Péter fiam legalább 20 telefont lebonyolított ez ügyben. Nem túl könnyű erre vállalkozót találni.

Kriszta!
Annyira figyelmetlen voltam, hogy már éppen megállapítottam, hogy a lányod mennyire hasonlít Balázsra, amikor észrevettem, hogy odaírtad, hogy Balázs van a képeken. Nagyon szép baba volt ő is.

Ancsi!
Nagyon örülök, hogy lányod már ilyen remekül van. Azért az nagyon jó, ha már nem kell gyógyszert szednie.

A késői gyerekvállalással kapcsolatban eszembe jutott egy történet, ami a férjemmel esett meg. Benjáminnal voltam várandós, amikor a férjem egy üzletfelével utazott együtt. Útközben beszélgettek és szóba került az is, hogy kinek hány gyereke van. Az illető mondta, hogy neki három. A férjem meg elmesélte, hogy nemsokára neki is annyi lesz, de elmondta azt is, hogy a már meglévő kettő hány éves. Erre a férfi közölte, hogy jó-jó, de neki egy alomból van mind a három. Valószínűleg azt hitte, hogy a férjem valami ifjú feleséggel hozta össze a harmadikat, fel sem tételezte, hogy ugyanabba a házasságba születik ez a gyerek is. A legszebb az egészben, hogy a férjem ezt olyan mulatságosnak találta, hogy nem kezdett el magyarázkodni, meghagyta az illetőt ebben a hitében.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Icus!
Most látom, hogy közben te is írtál. Azért nem törvényszerű, hogy nem lesz jó alvó a lányod. Nekem mindhárom fiam elég hamar végigaludta az éjszakát, de az első hetek nálunk is főleg az evésről szóltak.
Pici lányod továbbra is gyönyörű. Én nagyon irigylem ezt az időszakot. Szemben Zsengével, nem találtam fárasztónak, most is bevállalnám. Persze biztosan nem mondanám ezt, ha a gyerekeim nem lettek volna nagyon hamar jó alvók.
További jó éjszakát!
Melinda
fermel

Sziasztok!

Icus, Kriszta!
Tündériek a gyerkők, szavakat sem találok :lol: !

Icus!
Nagyon szimpatikus a tortarecept, megcsinálom hétvégén!
Csak annyit leírnál még, hogy mennyi zselatint kell használni és mennyi folyadékban oldjam fel? Köszi!

Üdv: Ancsi
ancsi65

Sziasztok......
Na igen kérem nem semmi termés,de csak 1 kávét izom reggel :lol:

Fermel,hát akkor talán velem van a baj de öszintén néha nagyon kevéske a türelmem Nikihez,talán ha minden rendben lenne körülöttem,anyagi,melo stb akkor biztosan nyugodtabb lennék,de igy is az vagyok már ami Niki felé megy ebböl,csak akkor kezdek besokkalni mikor már a wcn ülve is az ölembe akar ülni :wink:

És ha nem veszem fel sikit ( jo magas a C-je) :)
de remélem a bölcsibe kicsit lefárasszák majd.

Albérlet,nem tudtam megállni tegnap ujra felhivtam azt aki kiadja és érdeklödtem mi alapján válogatnak.....mert még mindig mennek megnézni.Na azt a választ kaptam szimpátia,hányan költöznének, kinézik-e belölük tudnak e fizetni...jo mi?megjegyzem elötte egy anyuka 3 gyermekkel lakott ott.
Nos a kinézem-e tud fizetnihez lenne egy megjegyzésem,,,eljáchatom hogy milliomos vagyok aztán szépen csendben lelépek hátrahagyva mindent,nem?(elözö albérletemböl két havi kaukcioval log a föbérlö a mai napig,egyszerüen nem volt hajlando visszafizetni,(ijen is van ám:( Abba bizom a kiadonak is három gyereke van akicsivel most ment vissza gyesröl a neje ha van benne emberség ránk gondol,végül is nem az albérlet hiánmyával van a baj ,mert máris van másik szintén lábatlanon hanem a bölcsi közelségével,ettöl alig lenne pár perc sétával.
No mindegy valami majd csak lesz,igaz ma kell rátelefonálnom ki nyerte meg :? nem sok idönk van a választásra mert 21-én kezdjuk a bölcsit és addigra már szeretnék nyugodtan mindent elrendezni :cry:
Szoval az egészet összefoglalva minden okom megvan arra hogy ne nyugodtan teljenek a napjaim és tényleg igyekszem magambol kihozni a legtöbbet de sajnos ez néha ott csap le hogy elfogy a türelmem :x
Imádom a lánykámat hálát adok a sorsnak hogy sikerült. :lol:
na most meg én vagyok tele negativ hullámokkal(lehet a klimax jele?) :oops:

jok legyetek

mért nem tudok napok ota fotot feltenni? mindig azt irja ki,Hiba történt

Kép
zsenge

Sziasztok!
imádom mikor ilyen sokat írtok.
Zsenge! Együtt tudok veled érezni, hogy ha az ember tele van problémákkal nem tud olyan türelmes lenni, mintha minden a legideálisabb körülötte, de azért élvezd ezeket az éveket, mert hamar elszállnak. Most úgy gondolom én is így jártam, mindig volt valami, hol anyám féle háborúk, hol anyagi gondok, hol tanulás, hol építkezés, mindig volt valami franckarika, közben meg felnőttek a gyerekeim.Most úgy érzem hogy sokszor feleslegesen kerültek előtérbe dolgok. Most meg itt van a marha nagy nyugalom és mégsem az igazi. Sok sikert a lakás karaséshez, nekem ez az egy kimaradt az életemből.(viszont nem tudom megszámolni, hányszor költöztünk anyámtól anyósomhoz és fordítva)
Régebben akartam már kérdezni neked ez az egy gyereked van?
Fermel! nagyon sajnállak a pince dolog miatt. Hál istennek nálunk ezek a viharok nem okoztak károkat. Ilyenkor mindig mondja a férjem,látod milyen jó hogy dombtetőn lakunk!
RKriszti! "ez a kor még nem kor" mondta a dokid. Mennyi az a nem kor?
KNyanya! Tényleg tök egyforma ez a két gyerek. Én mindig úgy irigyeltem azokat akiknek hasonlítanak egymásra a gyerekek. Nálam külsőre is meg természerte is teljesen különbözőek. Már azon is gondolkodtam vajon a harmadik milyen lenne. (vörös?) Mikor sétálgattunk az állatkertben olyan sok csúnyácska gyereket láttam, hogy egész megijedtem. Kérdeztem is a férjemet: biztos hogy olyan szép meg aranyos gyerekünk lesz mint amilyenek a nagyok? Mi lesz, ha csúnya vagy olyan "hülyegyerek" lesz? Mert hiába mondják hogy mindenkinek a sajátja a legszebb, azért van az embernek szeme és hát nem minden kisgyerek "tökéletes"' Csak mosolygott a férjem ő nem vevő ilyen hülyeségekre.
Paga!
Vigyázz ezekkel a zselatinos sütikkel, mert bár én nagy konyhaművész vagyok nekem az ilyen tipusú sütik ( ezek a nem sütéssel készíthető, dermedő tipusú finomságok) még soha nem sikerültek. Minimum a közepe lotyós maradt, de legtöbbször nem lehetett szeletelni, csak kanállal tudtuk megenni. Arra vigyázz hogy ne legyen túl vastag és egy kicsit kevesebb folyadékkal csináld mintahogy a zselatin (tortazselé) zacskóján fel van tüntetve. Egyébként nekem is van egy kolleganőm aki minden bulira ilyet csinál ( mindenféle piros bogyós gyömölcsöt összeönt, és piros tortazselével leönti - nem vízzel hanem a befőtt levével csinálja - őzgerinc formába önti és gyönyörűen lehet szeletelni) na, én is megcsináltam otthon, hát az istennek sem akart megdermedni. Vigyázz ha fagyasztott gyümölcsből csinálsz valamit az is enged levet!

Lányok, olyan sokszor olvastam a Clsotyról, azt mire adják?Nekem miért nem adnak?????? (olyan vagyok mint egy gyerek: nekem is kell...)

remélem mindenkinek írtam, bocsi ha kimaradt valaki, jó hétvégét !
Fanny
fanny01

Még azt elfelejtettem
Icus! Nekem ugyan már csak távoli emlékeim vannak a szoptatásról, de azt nem tudom elfelejteni, hogy nekem se nagyon volt tejem, -hamar át is álltunk tápszerre, meg főzelékre- de mind két szülésem után úgy begyulladt a mellem, hogy 40 fokos lázam volt, orvost kellett hívni. Szóval akárhogy is fáj csak gyötörd a melled, mert a mellgyulladás még borzasztóbb.
Éjszakai járkálás: nekem is a nagyobbik gyerekem rendszeresen járkált álmában, de hála istennek nem adódtak belőle problémák, még a mai napi is előfordul, hogy fekel, beszél is, de közben alszik. Szerintem ez valami agyi beidegződési probléma. Ha nem túl rendszeres akkor nem okoz különösebb problémát, csak aki nem tud róla és először szembesül evvel éjjel, annak egy kicsit ijesztő.
Na mára tényleg elég volt ennyi. (egy kilóval több vagyok, a francba!)
Fanny
fanny01

Tortarecept:

Nem kell bele zselatin, bocsi.
Tegnap csak emlékezetből írtam, és összetévesztettem egy másikkal. Most megnéztem a receptemet, csak a tejföl kell bele cukorral és a gyümölcs, és csak a tetejére a gyümölcszselé.
A tejfölt beszívja a keksz és megpuhul tőle.
Nem lehet elrontani :!:
Jó étvágyat!
szücsi_66

Fermel!
Pincét sikerült kipucolni? Nagyon sajnállak miatta, engem biztos a guta ütne meg hasonló esetben.

Zsenge!
Mi az hogy 2 havi kaucióval lóg? Az tudtommal arra van, ha felmondassz azt még lelakhatod, ha meg Ő mond fel ki se kell költöznöd, amíg vissza nem fizeti. De ha előbb elköltözöl, mint ahogy a kauciót lelaknád, az a Te károd, ha nem egyeztek meg másban, pl, ha közben beköltözik egy másik bérlő, akkor nyílván visszafizeti.

Ez a "kinézem-e tud fizetni" érdekes, hisz pont erre van a kaució, másrészről meg miből látszik? Ha nyakkendőbe megy az illető, akkor fizetőképes??? Ha beszélsz megint a bérlővel, akkor említsd meg neki a bölcsit és mond, hogy neked csak hosszú távra jó, mert nem akarod a lányodat egyik bölcsiből a másikba rángatni. Ez talán meghatja (főleg hogy Ő is anyuka) és látja, hogy hosszú távra gondolgodsz. Drukkolok neked. Ez még nem a klimax, csak most sok teher nehezedik rád.

Icus!
Én is Aavent Isis-el fejek és az elején nekem is fáj, de ha már beindult akkor jó. A szopinál is csak az elején fáj. Én még a terhesség alatt edzettem, lehet, hogy most azért bírom jobban. Törölközővel dörzsöltem, mert azt olvastam az jó, hogy megedződjön. Tényleg szerencsés vagyok fejés és tej szempontjából, mert bár nekem sem egyszerű, de közel sem kínlódok annyit, mint itt a neten sokan. Azért egyre jobb lesz neked is, csak győzd kivárni :)

Blanka sajnos hasfájós. Ma éjjel is a férjem virrasztott vele. Már a 4. éjszakát tombolja végig. Nem tudom mi lesz, ha egyedül leszek, mert a férjem még a jövő héten van szabin aztán vége. Na majd talán addigra javul a helyzet.

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!

Gyönyörű a kicsilány! :lol: :lol:

Egyszerűen el vagyok érzékenyüléve ezektől a babás képektől, teljesen odavagyok értük. :D

Nyanyus!

Balázs is nagyon tündéri kicsi baba volt, de most is szép gyerek!

És tényleg ha lehet rakjatok fel minél több képet a csöpp emberekről, mert nagyon jó nézegetni őket!

Melinda!

Pont a napokban gondoltam én is arra, hogy már tényleg találkozhatnának a fiúk, de Barna elvileg szerdáig nagymamánál van vidéken, pénteken meg már mi indulunk nyaralni, és ott leszünk egészen 20-ig. De utána itthon lesz a szünet hátralévő kis részében. Akkor találkozhatnak, majd hívlak ezügyben nyaralás után. Még az is lehet, hogy előbb hazajön a mamától, mert ugye most, hogy nincs strandidő ott eléggé unatkozik, nincs 40 tv csatorna, számítógép, haverok, stb. Ezért ma már mondta, hogy már vasárnap jönne haza, majd még holnap véglegesen eldönti. Ha jönne, akkor megyek érte, mert a férjem dolgozik vasárnap, ezért én vonatkozhatok le érte. De hát ez még ugye nem tuti!

Most hogy írtok a babás gondokról, most gondoltam csak bele, én el sem tudom képzelni, hogy mit fogok kezdeni ha babám lesz a tej, sírás, nem alvás és egyéb problémákkal, szerintem ez nekem olyan lesz mintha első baba lenne, tele leszek kétségekkel, kérdésekkel, teljesen tanácstalan leszek, mert már olyan nagyon régen volt pici a fiam, hogy azt sem tudom mikor mit kell tenni velük. Te hogy vagy ezzel Fanny? Kb annyi maradt meg bennem, hogy ha pisis, vagy kakis, akkor tisztába kell tenni. Ez nem sok ugye! Ja és néha enni is kell neki adni! Szalonnát, téliszalámit, meg ilyeneket :wink: Vagy mégsem :?: :wink: Melcsi, Regi, RabKriszta "könnyű" helyezetben van frissebbek az emlékeik, ott még kisgyerekek vannak.

Süti recepteket, tanácsokat köszönöm. Holnap próba, és nagyon jókat találtam a www.mindmegette.hu-n is. Majd beszámolok! Szülinap csk 23-án, addig még van idő gyakorolni. Csak megtanulok addig egy könnyen elkészíthető, finom, diétás tortát készíteni :!: :?: Vagy nem :!: :?: :wink:

Most megyek, készülök testileg. lelkileg, mert egy volt kolléganőmnek megyünk segíteni költözködni albérletből az új lakásukba. 6-ra igértük magunkat, szerencsére nincs messze a kettő egymástól, és azt mondták, hogy 2 fuvarban át is megy minden! Reméljük nem fog éjszakába húzódni a költözködés!

Vigyázzatok magatokra!

Gabi
paga

Sziasztok Lányok!
Megjöttünk a nyaralásból, nagyon-nagyon jó volt, majd mesélek és vissza is olvasok, csak gyorsan bejelentkezem, hogy ujra itthon vagyok én is.
Puszi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Zsenge!
Természetesen sokkal nehezebb, ha az embernek gondjai vannak. Kívánom, hogy ezek minél hamarabb megoldódjanak. Remélem az albérletnél ti lesztek a befutók. Ugyanakkor nagyon egyetértek Fannyval, ezek az évek iszonyú hamar elszaladnak. Nem tudom, te hogy vagy vele, én úgy tapasztaltam, hogy a kamaszgyerekekhez sokkal nagyobb türelem kell, mint a picikhez. A problémák kezdetétét az iskolakezdésnél látom, mert onnantól kezdve meg kell felelni bizonyos elvárásoknak.

Egyébként pont ma olvastam az egyik napilapban, hogy egy szülői egyesület el szeretné érni, hogy a pedagógushivatás pályaalkalmassági engedélyhez legyen kötve, valamint, hogy bevezessék a gyakornoki státust. Nagyon egyetértek vele. Negatív példának felhoztak egy olyan tanítót, aki abortuszmaradékoknak nevezte a gyerekeket. Borzasztó!!!

Kriszta!
Úgy tűnik vasárnapra rendben leszünk. 4-en jönnek aznap fertőtleníteni és takarítani. Persze a kárfelmérő még nem jelent meg. Nagyon sok káresemény történt akkor. Mai érdeklődésünkre azt a választ kaptuk, hogy a bejelentést követő 10 napon belül jönnek. Végülis csak a takaríttatást kell megelőlegeznünk. Ugyanis bár igen sok dolog ment tönkre, egyik sem olyan, amit most azonnal pótolnunk kellene.

Paga!
Benjámin nekem 11 év kihagyás után született. Mégis pillanatok alatt ráálltam a kisbabás létre. Emiatt nem kell izgulni, nagyon fogod élvezni.
Akkor majd várom a hívásodat, amikor a fiad itthon lesz.

Melinda
fermel

Sziasztok!

Ritkán jut időm írni,de olvaslak Benneteket folyamatosan. Próbálok mindenkinek írni.

Paga!
A kutyánk 5 éves,nagyon szereti a gyerekeket, és ők is őt. Kyra már tudja őt sétáltatni pórázon. Érdekes,hogy ilyenkor Peggi /így hívjuk a kutyust/ szép lassan sétál, nem ugrándozik,mintha tudná,hogy nem szabad elrántania Kyrát.
Nem kell aggódnod, ha ott lesz a baba a kezedben tudni fogod mit kell csinálnod. Ha esetleg mégsem, akkor itt vagyunk Neked mi,akik bármikor segítünk bármiben. :wink: Kívánom,hogy minél előbb ilyen gondjaid legyenek!

Kriszta!
Tényleg nagyon hasonlítanak egymásra a gyerekeid ezeken a fotókon.
Sajnállak Benneteket a hasfájás miatt :(
Mi is szenvedtünk tőle. Annyi mindent kipróbáltunk,de nekünk semmi nem vált be. Aztán a doki nénink felírt egy gyógyszert, ami tartalmazott kis mennyiségben papaverint, ettől megszüntek a görcsök. Ti mit adtok neki?

Icus!
Hát valóban nehéz szülésed volt. Igazad lehet,a dokid biztos nem engedte volna,hogy ennyit szenvedj. De szerintem jobban jártál így.
Érdekes,hogy írjátok Krisztával,hogy fáj a melletek fejésnél. Nekem egyszer sem volt ilyen problémám. Igaz én Medela kézit használtam,lehet ez gyengébb,de teljesen ki tudtam fejni vele a maradékot. Az Aventen nem lehet szíváserősséget állítani?
Nem akarok beleszólni, de miért méred minden szoptatás után a babát? Szerintem ezzel csak stresszeled magad. Elég lenne hetente mérni, ha rendesen fejlődik biztos eleget eszik. Nem kell minden szopi után fejned. Teljesen normális, ha nem marad benne semmi. Valószínű többet szopott . Nem esznek mindig úgyanannyi mennyiséget. Én napközben nem fejtem,csak éjjel és reggel.
Az anyatej hamar kiürül a szervezetből és ezért ébrednek fel a szoptatott babák éjszaka is. Ilyenkor is 3-4 óránként jeleznek. Ha szerencséd lesz,akkor ez pár hónap múlva megszűnik.
Marcell még mindig többször ébred éjjelente :cry: ,pedig már nem szopizik. Sajnos ez nála már megszokás. Akármennyit eszik vacsira, mindig felsír. Biztos nem éhes, de mindig csak akkor hallgat el, ha kap inni. Ezt sajnos 2-3 óránként igényli.Nem tudom meddig tart, de néha nagyon fáradt vagyok.
Dani és Kyra 5-7 hetesen átaludták az éjszakát. Velük szerencsém volt, most nem tudom mit rontottam el Marcellnél.
Ezen a legutóbbi fotón Anna valóban olyan mint egy kis angyalka. Gyönyörű!!!

Rakkri!
Sajnálom,hogy így alakult. De fel a fejjel, hamarosan Veled is az éjszakázásról,a szopizásról fogunk beszélgetni :wink:
Aranyos volt Lili beszólása a kakaóról,jót nevettem rajta.
Az alvajárós lányod ijesztő lehetett. Dani fiam kiabál álmában még mindig, érdekes módon soha nem értem mit mond,és ő nem emlékszik az álmaira.

Képzeljétek kibújt Marcus első fogacskája. Napok óta nagyon nyügös volt szegényem, sejtettem,hogy ez az oka.
Újabb közlekedést talált ki magának:kúszik, de nem ám akárhogyan - hátrafelé. Villámgyorsan tolja magát hátra, semmi perc alatt az asztal alá,etetőszék alá kerül. Nincs megelégedve magával, mert ő előre akar menni,de nem sikerül neki.Kiszemel magának valamit, gyorsan nekiindul, és egyre távolabb kerül a céltól, nagyon ideges bír lenni ettől.
Próbálkozik a felállással is, szintén egyedi módon: nem ám valamibe kapaszkodva, hanem ülésből akarja felnyomni magát,
aminek nagy orrabukás lesz a vége.

Fanny!
Ha a fiaidat nézzük,nem tudom miért aggódsz azon,hogy nem lesz szép gyereketek. :)

Zsenge!
Remélem sikerül az albérletet kivennetek. A kauciót én sem értem miért tartották vissza Tőletek.
Hová mész dolgozni?

Regina!
Ti mivel foglalkoztok? Tudod vinni magaddal a lányod? Hogy viseli?
Nagyon nehéz,ha az ember nem tud annyit foglalkozni a gyerekeivel amennyit szeretne. Sajnos nagyon sokszor az anyagiak dominálnak, ha egy anya arra kényszerül,hogy a gyerek szempontját figyelmen kívül hagyja. Tegnap megkérdezte egy ismerősöm,hogy nem sajnálom-e Marcellt bölcsibe adni, miután látta a könnnybelábadt szemeimet,megértett mindent.

Fermel!
Nagyon szerencsétlenül jártatok a pincétekkel. Remélem hamarosan helyreáll a rend.

Jó hétvégét!

Bea

beátab

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Jó reggelt!

Nincs itthon a férjem így gyorsan bekapcsoltam a gépet.
Paga!
Nem tudom valahogy én ettől nem aggódok, hogy nem tudom mit kezdjek majd a babával. Tényleg az enyémek nagyon régen voltak kicsik, de valahogy nem aggódom. Talán azért mert ugyan ebben a korban már sokkal aggályoskodóbbak a szülők, de sok mindenben meg szerinterm bölcsebbek, bíznak saját magukban. Például említettem, hogy én az első kettőt nagyon rövid ideig tudtam szoptatni. A mai eszemmel tudom, hogy ez nemcsak alkat kérdése, hanem hozzáállás is. Lehet hogy most megköveztek, de nekem rohadtul elegem volt a szoptatásból, trutyi-mutyi, nyúzni a mellet a fejéssel, nem lehet sehova kimozdulni (akkor még nem volt divat bárhol leállni szoptatni) szóval egyáltalán nem bántam hogy nem volt sok tejem. Most úgy leszek vele, hogy mindent megteszek, hogy több hónapig tudjam szoptatni, de ha nem megy akkor sem fogok a kardomba dőlni,szépen elkezdem majd főzelékezni. Sok nézet változott 20 év alatt, emlékszem nekünk még először feles tejet kellett adni később már sima tejet adtunk és semmi bajuk nem volt a gyerekeknek, most meg azt mondják hogy 1 évig de inkább 2 ne adjunk tejet a babáknak. Szóval úgy vagyok vele, hogy majd meghallgatom a védőnőt, meg a doki néni és majd úgy csinálom ahogy én jónak látom, de egyébként túlságosan nem aggódom. Csak már ott tartanánk. De egyre távolabbinak érzem ezt a dolgot.
Képzeljétek el milyen marha vagyok. Valamelyik este nem volt semmi a tv-ben én meg elkezdtem olvasgatni a babanetet, már annyira mindent elolvastam, hogy rámentem a kórházak, negatív oldalakra. Egy idő után persze a férjem már nem bírta, kérdezte mit olvasok annyira, á mondom semmit, de mégis... És elkezdtem neki ezekete a negatív tapasztalatokat olvasni. Öt perc múlva közölte, hogy ő már nem is akar ezek után több gyereket, örül, hogy ezek túlélték a szülést.
Szerdán kéne dokihoz mennem, de állandóan ki van kapcsolva a telefonja, már tiszta ideg vagyok, hogy mi lessssssz!
Szia Melcsi!
Pihend ki a nyaralás fáradalmait aztán mesélj jó sokat!
fanny01

Paga!
A régi emlékek hamar visszatérnek és sokkal modernebb technikák vannak, úgyhogy könnyebb lesz mint a nagyokkal.

Kép

KépKép
nyanya67

Rabkri és Kriszta!!!

Kép

Bea
beátab

Sziasztok!

Kriszta
Úgy érted, az egész éjjelt végigsírja Blanka? Hát az nagyon húzós. :( Nekünk Espumisant írt fel a dokinéni hasfájásra, de csak akkor adom neki ha muszáj.
Nagyon klassz a testvérkép! :lol:

Paga
Nem féltelek egy percig sem az újbóli babázással kapcsolatban. És aki már felnevelt egy gyerkőcöt, annak csak fel kell elevenítenie a dolgokat. Nekem ez az első babám, de közel sem bénázok annyit mint ahogy elsőre tartottam tőle, mit fogok csinálni vele. Valahogy jön az emberből. Azért látom, te sem gondolod ezt komolyan, és hát téliszalámit feltétlenül... :lol:

Fermel
A pedagógusi pályaalkalmassággal elvben nagyon egyetértek, kérdés hogy van-e olyan módszer amivel ezt objektíven meg lehet állapítani. Én kb. a kandikamerát tudom elképzelni... :?

Bea
Nagyon ügyes a kutyusotok! A szomszédban is volt egy kutyus, ami szabályosan érezte hogy a kisgazdira vigyázni kell, a naggyal meg lehet rohangálni. Csuda érzékenyek az állatok, főleg a szukák a kisgyerekekre.
Az Aventen nem lehet szíváserősséget állítani, lehet hogy ez a baj?
Most már nem fejek éjjel, nappal sem mindig, van hogy nincs is mit. De 3x volt hogy elzáródtak a tejcsatornák, rettenetesen bekeményedett, csomósodott a mellem, és mindenütt azt olvastam hogy ez azért van mert nincs rendesen kifejve. Most már szerintem bejáródtak a tejcsatornák. Szopi után mindig átmasszírozom hogy nem maradt-e kemény csomó, és ha mindenütt laza akkor jónak nyilvánítom.
A mérlegelést azért kezdtük mert nagyon piciket szopott eleinte, és tudni akartam hogy ez változik-e. Egyébként nem stresszelem magam rajta, ha keveset is szopik ( mert ez nagyon változó) nem aggódom, de jó tudni. Ilyenkor számítok rá hogy hamarabb fogja újból kérni cicit, ilyenkor nem kezdek bele hosszabb elfoglaltságba. A sírásából nem egyértelmű hogy hasa fáj vagy éhes, de ha tudom hogy nagyon keveset evett, a következő felsírásnál rögötn mellre teszem, ha viszont többet evett, inkább csak a hasát masszírozom, és ez többnyire be is jön.
Marcell biztos megszokta hogy rendszeresen ébred éjszaka. Legalább könnyen visszaalszik ivás után?

Fanny
Én is úgy gondolom, hogy meghallgatom a védőnőt meg a dokinénit, aztán megyek a magam feje után. A vicc az, hogy eléggé eltér a véleményük, a védőnő az igény szerinti szopit tarja jónak, a dokinéni a rendszerest, mert az tesz jót az emésztésüknek. A védőnő szerint csak egy mellből szoptassak egyszerre, a dokinéni szerint mind a kettőből...
A negatív oldalt szerintem ne nagyon olvasgasd, mert rémeket fogsz látni akkor is ha nincs miért.

Szerintetek normális, hogy újabban másról sem tudok írni, vagy beszélgetni rokonokkal, ismerősökkel, mint Anna babáról? Minden gondolatomat ő tölti ki. :D :D :D
De tudom hogy másoknak már sok lehet mindig ugyan arról hallani. Majd igyekszem...

Én bízom benne, hogy Anna jó alvó lesz, mert ha nem éhes és nem fáj a hasa, jókat alszik, csak a hasa ébreszti fel. Mert ahogy a pótapám szokta mondani: első a belső
Most két napja alig akarja bekapni a cicit, egyszerűen nem nyitja ki a száját nagyra, csak csücsörít és nyalogatja, percekbe telik mire rákap, pedig éhes. Ez miért lehet :?:
Kezd rákapni a komfortszopira is, tudom ez is kell, de nem vég nélkül. Ti meddig hagynátok? A szülésznő mondta, hogy túl sokáig ne legyen mellen a baba mert felázik a bőr és kisebesedik. De ha ő meg cumizni akar a cicin :?:

Tegnap voltunk két hetesek! Ebből az alkalomból teszek fel több képet :D
És tegnap megejtettük az első sétát ( előtte az erkélyen már párszor levegőztünk).
A 11 órai szopi után akartunk indulni, de utána nyűglődés volt, hasfájás, újabb szopi, újabb hasfájás, újabb szopi... du. 2-kor nyugodott el, akkor indultunk. Kipróbáltuk a babakocsit, klassz. Elsétáltunk a 86 éves dédihez, aki a kórházba minden nap bejött, hogy láthassa a pici lányt, de a harmadik emeletre nem tud feljönni. Nagyon örült nekünk, vittünk egy halom fényképet hogy ha nem vagyunk ott, nézegethesse. Már azon töri a fejét, mikor adhat csokit neki...
Hazafelé esett az eső. Találkoztunk egy kolléganőmmel, aki megjegyezte: így könnyű nőni, hogy kiteszitek az esőre :lol:

A kis Tündérkét már napok óta úgy találom, hogy reggelre kilóg keze-lába a rácson, és nyöszörög mert jönne tovább csak a rács nem engedi. :lol: Pedig a kiságy túlsó szélén teszem le, a másik oldalára fordítva... Ideje feltenni a rácsvédőt.

Kép kilógva a rácson

Kép fürcsi után

Kép első séta

Kép
szücsi_66

rég volt tábla...

Kép
szücsi_66

pedagógushivatást én is pályaalkalmassághoz kötném, de tényleg a rejtett kamerán kívül semmi mással nem mérhető. Ideig óráig én is el tudnám játszani, hogy nooormális vagyok :)

Icus!
Az elektromos szívókon szerintem nem lehet a szíváserősséget állítani. Na jó lehet, hogy létezik olyan amin fokozatok vannak (mint a pórszívón) de az se a legjobb. Az Avent kézit viszont Te irányítod, úgyhogy az tuti nem lehet baj. Én pont azért szeretem a kézit, mert ha fáj nem nyomom be teljesen vagy lassabban nyomom.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Amig Pöri alszik, gyorsan visszaolvastam, és még van 1 kis időm irni is talán,bár már 2 órája alszik.
Az akklimatizálódás Nála nem a nyaraláskor okozott problémát, hanem a hazaérkezéskor. Ugyanis tegnap egész délután ijedten szaladgált utánam (kipakolás, mosás, stb), alig aludt, aztán az esti lefekvéskor is sok sirás után aludt el, amjd fél óránként hatalmas sirások jöttek, egészen éjjel 1-ig. Aztán ma reggelre elmentek a felhők, és visszakaptam a régi Pörimet, nevet, beszélget, és ujra boldog, és rendesen alszik.
A nyaralásunk nagyon boldogan telt, minden tökéletes volt. A szálloda full extrás, légkondi egyedileg szabályozható, nagy szoba, és 7 medence, amiből csak a termálba nem mehetett Pörike. Egész ébrenléte alatt a vizekben lubickolt, nagyon élvezte, és szerencsére az ekcémája se jött ki, igaz kenegettem sokat. A benti uszómedencét nagyon kevesen használták, igy ott merültünk is, nehogy elfelejtse. Érdekes volt megfigyelni, hogy az uszómedence mozgásra serkentette, a bébipancsiban meg kényelmesen hátradőlve játszadozott az uszógumijában. Keresni kezdte más gyerekek társaságát, ha meglátott 1 gyereket, boldogan lökte Magát hozzá. Rengeteg gyerek volt a szállodában, mivel 2 db 7 éven alulinak ingyen van minden. Remekül alkalmazkodott, este 10 körül fektettük le, (bár valójában nagyon álmos volt, de sétáltunk, és nem aludt el a babakocsiban), és reggel 9- 1/4 10-ig aludt, velünk együtt. Igy persze eltolódott minden esemény, de nem zavarta. Itthon viszont ujra 7-kor ébredt reggel...
Nagyon élvezte az együttlétet, Máté is sokat bohóckodott Vele, csak persze a férfipalánta hamar feltalálta az éjszakai szórakozóhelyeket, azonnal lettek ismerősei, igy viszonylag keveset ért rá velünk lenni :wink:
A viz mellett legjobban a lift tetszett Bébinek, ami körbe és a plafonon is tükrös volt, ugyhogy rengeteg Baba volt benne, nem győzött kihez beszélni. Mig vártuk, meg folyton leste, melyik fog jönni, mivel 2 volt, nézte geyik ajtót, azátn a másikat, még a beszédjén is érezhető volt, hogy tanakodik, melyik jön majd.
Sajnos az étkezések nem hatották meg. Addig oké volt, hogy Ő kap először, de zokon vette, hogy mi is enni akarunk, és addig ott kell ülnie. Adogattam Neki falatkákat, játékot, kiflit meg sokmindent, de bosszuból mindent ledobált a földre, hiszen Ő menni akart, dehát az étteremben mégse pakolhatom le a földre.
Tökéletesitette az állási tudományt, sőt már le is tud ülni szép óvatosan. Szabályosan mászik pár napja, de előtte közets megoldást választott: ha ráért, akkor mászott, ha sietni kellett, akkor vetődött. Mostmár csak mászik, de nagyon gyorsan. A küszöb fölött viszont magasra tolja a fenekét, ugy lépi át négykézláb, hozzá sem ér!
Voltunk bivalyrezervátumban, az nagyon klassz volt, és megnéztük a Kis-Balatont is. Egyébként viszont pancsolással teltek a napjaink, Pörivel azért még nem lehet nagyon nézelődni, mert mindig mozogni akar. A babakocsiban már fel is tud állni, meg térdelni, szóval nagyon résen kell lenni. Bekötni meg nem akarom, bár már kilátásba helyeztem. Alvás az nincs benne persze...
A popsika még elutazás előtt teljesen rendbejött, és gyönyörü azóta is. Szerencsére minden rendben volt egészségileg is, és hangulatilag is ezidő alatt. Kizárólag a hazajövetel rázta meg :lol:
Persze nem beszéltük meg Vele, meddig is maradunk, csak a tényt közöltük, hogy hazamegyünk :lol:
Vissza is olvastalak Benneteket.
Kriszták és Annák, boldog Névnapot utólag is!
Rabkri kedves!
Nagyon sajnásom hogy nem sikerült :cry: Sajnos igaza van a dokinak, nem érdemes hamar tesztelgetni, nagyon sok babakezdemény meggondolja magát, lehet hogy Te is igy jártál...
Nekünk is pl. szigoruan a 14.napon ajánlják ET után.
De majd most a clostyval!
Fannykám!
Ne félj, mindenki belejön a babázásba, látod én is igy 16 év kihagyás után már egész jól pelenkázok, csak az első 2 hónapban folyt ki :lol:
Paga!
Szóval váltasz?
A nyaralás alatt talán lesz 1 orvos, aki leveszi azt a vért, próbálj beszélni ott valakivel!
Sajnos receptügyben béna vagyok, ui. nem szoktam diabetikus tortát csinálni. De csak a folyékony édesitő jó, vagy ha összetöröd a pöttyöt, mert csak azok nem tartalmaznak CH-t.
Icuskám!
A bébid gyönyörü, elolvastam a szülésedet is (milyen boldogság mégis átélni, még ha nehéz is). Én 22 éves voltam Mátéval, de reggel 7-től tartott és este 10-kor lett meg... Ugyhogy szülhetsz még, nem a kor a döntő. Olvasom a szopis nehézségeket. Nem tudok tanácsot adni, nálunk nem volt tökéletes ez a rész, és csak 2 hónap lett belőle, de ugy látom Nyanyuska ebben szakértő. Ugy voltam mint Fanny, pedig nagyon akartam, de valahogy nem igazán jött össze. :cry:
Megértelek, hogy nem is tudsz másról beszélni, jól van ez igy, nekünk beszélj Pöttöm Pannáról, amikor csak jössz, megunhatatlan téma.
Sterilizáláshoz annyit mondanék, hogy én napi 1x, reggel kifőztem az egész cuccot 1 nagy fazékban, és nem minden evés előtt.
Nyanyuska!
A Te Blankád is gyönyörü! Olvasom hogy hasfájós. Sajnos ez csak magától fog elmulni, erre az idő az egyetlen hatásos gyógyszer!
Hogy van Bátyuskája?
Kedves Druszám!
A pince :( :cry: Remélem helyreállitották már. És az arcod? És ha már ilyen ajánlkozó a fiacskád, miért nem használjátok ki :lol: ? Lenne Benjinek játszótársa.
Kedves Zsengém!
Meglett az albérlet? Apukás kép tényleg nagyon kedves!
Bea kedves!
Marcell milyen nagyfiu lett megint! Látom vége a helyettesitésnek, babázhatsz ujból!
Bocs hogy megkérdezem, tehát a nagyfiad nem a jelenlegi párodé, Veletek él? Még nem is irtál Róla. A kislányod viszont nagyon hasonlit Rád.
Regina!
Nagyon drukkolok Nektek, és tudod: minden nap eggyel közelebb visz a babához!
Kessi, ha még olvasol minket, azért irhatnál Te is! Sajnálom hogy igy alakult :(
Remélem nem hagytam ki senkit, dehát 10 napot visszaolvasni nem kis feladat, pörög a topic rendesen :D
Majd teszek képet is, csak még nem raktam át, mert irni és olvasni akartam előbb.
Ui: A fazekas képre vissza, a baracklekvár főtt benne, csak kipróbáltuk, belefér-e Bébi. A gép folyton az asztalon van, hogy el tudjam kapni a pillanatokat, de nem tul nehéz, mert folyton csinál valamit, és folyamatosan nevet hozzá.

melcsi1967

Zsenge!
sikerült előbb kelnem mint Te :)

Kép

KépKép
nyanya67

Jo reggelt:)

Na hallod Nyanyuska :lol:

Hát lányok az az albérlet amire vágytunk,nem Mi nyertük.......
indok: kiadta egy egyedülállonak a nö mondván az jobban tud rá vigyázni mint egy gyerekes :cry: mondja ezt egy 3 gyerekes anya......no comment. De van másik,igaz kisebb igaz messzebb van igaz nem annyira szép de olcsobb (sokkal).....
majd belakjuk vagy megszökünk, itt is két szoba van van ebédlö és egy hatalmas fürdöszoba amibe sarokkád van :lol: csak egy a baj kicsit messze van a bölcsitöl ja és gáz fütéses ami nem elhanyagolhato szempont.fix rezsi van mindennel együtt 40 havonta. Hát olcsobb mint amibe most vagyunk és olcsobb mint amibe mentunk volna.
Kedden szeretnék költözni,párom szabin lesz a héten.

No skodicsek igénybe lesz véve rendesen asszem
:lol:

Kébzeljétek este picit bekapcsoltam a fütést,,gondoltátok volna pár napja?
visszatérve a babázásra...sose estem kétségbe attol,hogy nem fogom tudni tisztábatenni vagy etettni,az ijet az ember sose felejti el,munkálkodik az anyai ösztön
:wink: egyedül attol féltem hogy birom majd energiával,türelemmel,,,mert azért legyunk öszinték akiknek már nagy gyermemkük van az azzal,hogy ujra babát vállal feladja a szabadságát(bizonyos értelembe),,egy kisbabával nincs oda menés ahova akarod,nem csinálhatc azt amit akarsz,,,ott van a béby és Ö diktálja a napjaidat.És amig fiatalon simán lefutottam a fiaimat,hát tudjátok műár nem vagyok annyira fürge néha igen csak kell szednem a lábaim ha Nikim utol akarom érni.mert a gyerek utáni aggodásom az megkétszerezödött :) Nem tom érthetöen fogalmazok-e?
de egy biztos egy ijen kisgyerek tuti karban és fiatalon tart!

na most ennyi ,eddig tartott a kávém.a másik helyen is lesz netem valszeg már szerdán.Ha addig nem irnák jok legyetek baboknak sok pusza...
sziasztok

Kép
zsenge

De bolond vok

Krisztiknek Nagyon sok Boldog Névnapot Kivánok :!: Kép

Kép
zsenge

Sziasztok Lányok!

Most csak egy gyors jelentkezés, a vasárnapi ebéd előtt. Itt vagyunk Apósoméknál.

Sajnos visszaolvasni nem tudok most, de a képeket végigfutottam! Gyönyörűek a babák :lol: :lol: !

Én jól vagyok, a Babám sokat mocorog és jól bírjuk a hideget-meleget :)!

Gondolom Paga megírta, hogy jól vagyok, volt olyan aranyos és felhívott!

Egyenlőre még nem tudom mikor lesz netünk, de megpróbálok többször jelentkezni, és persze visszaolvasni!

Ja, és Krisztinák! Boldog névnapot!

Puszi mindenkinek!!!!

KépKép
mandula35

Boldog névnapot minden Krisztinának!

Mandula!
Paga valóban tájékoztatott bennünket, hogy jól vagytok, de azért nagyon jó ezt tőled, személyesen olvasni. Kár, hogy nem tudsz még az új helyen írni. Reméljük minél hamarabb ismét rendszeresen köztünk leszel. Addig is vigyázzatok magatokra, élvezd ezt a különleges állapotot. Időnként azért adj hírt magatokról!

Melcsi!
Élvezettel olvastam a beszámolódat. Ugye, hogy attól, hogy pici gyerek van a háznál, még nem kell a nyaralásról lemondani? Megírnád, hogy pontosan melyik szállodában voltatok? Nagyon jókat mondtál a helyről. Én is az ilyen gyerekbarát szállodákat szeretem és az sem kerülte el a figyelmemet, hogy kényelmes, nagy szobátok volt.

Zsenge!
Sajnálom, hogy nem sikerült az albérletet megszerezni. Így viszont talán az anyagiak miatt lesz előnyösebb. Nem irigyellek a sok költözködés miatt. Egyébként- ha nem tekinted nagyon indiszkrét kérdésnek- átmenetileg vagytok albérletben vagy így alakult?

Icus!
Teljesen természetes, hogy mindig lánykádra gondolsz és csak róla beszélsz. Én nagyon szívesen olvasom és remélem mások is szívesen hallgatják. Sokkal, sokkal élvezetesebb, mintha a legújabb sztárpletykákat tárgyalnánk ki. Benji már 1,5 éves, de én még most is alig tudom elhinni, hogy ebben a korban lett ő nekem. Büszkén szoktam mesélni róla másoknak és persze a nagyokról is.
Valamelyik sétád alkalmával összefuthatnánk. Gyönyörködhetnék egy kicsit Pöttöm Pankádban. Elkérhetem a telefonszámodat Pagától?

Kriszta!
Szenzációs a fénykép a két gyerekről együtt. Nagyon szépek.

Benjámin kezd „nagyfiúsodni”. Rengeteget beszél, mindent megért. Imádja a zenét, táncol. Mindig mehetnékje van. Sokszor odamegy az ajtóhoz , hozza a cipőjét és mondja, hogy séta, séta.
Egész szépen eszik egyedül kanállal. Inni már régóta egyedül iszik pohárból. Kisebb korában nem hagytam az ételben nyúlkálni, én etettem és mégis ,most, hogy megérett rá, képes egyedül kanalazni.
Néha már azt is jelezte, hogy kaka van. Ezen nagyon elcsodálkoztam, mert eszembe nem jutott még a szobatisztaság kérdésével foglalkozni. Előveszem a bilit, meg a WC fellépőt, meglátjuk, hogy megyünk-e vele valamire.
Kedden oltást kapott. Közel 20 éve ismerjük a gyerekorvost. Most is ő jött ki és itthon adta be az oltást. Nem is volt semmi gond.
Mikor az orvos érkezett, Benji a kertben volt a Mamával. Így együtt jöttek be a dokival a házba. A kicsi, ahogy belépett, leült és elkezdte levenni a cipőjét. Az orvos teljesen elképedt és megjegyezte, hogy hát itt nagyon nagy rend lehet. Megjegyzem Benji ezzel engem is meglepett, mert még sohasem tette ezt. Persze amikor bejövünk, sosem engedem meg neki, hogy utcai cipővel a lakásba menjen. Na! Ennyit az én tisztaságmániámról! És ezek után árasztott el bennünket aznap este a szennyvíz.

Pince ügyben kezd helyreállni a lelkivilágom. Néhány órán belül már birtokba is vehetem. Végül nem 4, hanem 3 férfi jött ma reggel és úgy tűnik, hogy profi módon teszik a dolgukat.
Tökéletesen rendbe teszik az alagsort. A szép, egyedileg készített ajtókért viszont nagyon fáj a szívem. A tokok is és az ajtók is jól megszívták magukat és megdagadtak. Biztos, hogy majd valamikor ki kell cserélni őket. Egy vidéki asztalos készítette mindegyiket. Vehetjük fel vele megint a kapcsolatot. Kíváncsi leszek, hogy majd a biztosító milyen értéken térít?!

A betegségemre már azon kívül, hogy beveszem a gyógyszereket, már nem is gondolok. Amúgy sem vagyok ebben a tekintetben egy nyavajgós fajta. Még három napig szedek gyógyszert , aztán elmegyek az ideggyógyászhoz, a szemészhez és remélem ezzel el is felejthetem az egészet.

Nálunk most kezd sütni a nap. Szép napot mindenkinek!
Melinda
fermel

Mindenkinek köszönöm a névnapi köszöntéseket :)

Zsenge!
Bár nincs összehasonlítási alapom, mint neked, de én is elég aggódós anyuka vagyok. Lehet hogy tényleg a korral jár és fiatalon még lazább az ember.
Sajnálom, hogy nem jött össze az albérleted, de majdcsak belakjátok a másikat és legalább spórolsz vele egy kicsit.

Bocsi, hogy most nem írok másnak, de valami nyavaja széllt meg. Most már jól vagyok, de egész nap szarul voltam.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Kedves Druszám!
A szálloda a www.karos-spa.hu cimen elérhető, nézd meg. Tényleg olyan, mint ahogy le van irva.
Örülök hogy a pincétek alakul. És Benji... kész nagyfiu! Kép?
Kedves Zsenge!
Azért remélem, hogy a másik albérlet se lesz rossz.
Mandulácska!
De jó hogy irtál! Vigyázz továbbra is Magatokra és figyeld a törpikét milyen szépen rugdos.
Nyanyuska!
Remélem a betegség nem teper tovább! Lehet hogy kimerült vagy az éjszakák miatt.

melcsi1967

De továbbtepert. Azóta is folyamatosan fáj a fejem. Ma le is mentem a dokihoz, de nem sokra mentem vele. Szerinte a kimerültségtől, bár lát egy kis gyomorrontást, ami nincs szerintem, meg kicsit pirosnak látta a torkom, de ezzel sincs összefüggésben a fejfájás. A vérnyomásom 100/62 volt ilyen alacsony még az életben nem volt, pedig a kórházban most minden nap mérték és a terhességem alatt végig hetente mérték. Lehet, hogy már nem is élek? Na körülnézek homeopátiás bogyó ügyben, mert mást nem igen szedhetek szoptatás alatt.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Kriszta
Jobbulást. Biztos kimerített az éjszakázás Blankával. Próbálj napközben pihenni, főleg ha Balázs nagymamázik.

Mandula
Örölök hogy minden rendben :!:

Melcsi
Jó lehetett a nyaralás, jó volt olvasni. Pici babával nyaralni gondolom jó sok pakolást, cuccot igényel, de biztos megérte. Én eddig kettőnknek is felpakoltam a fél szekrényt, hármunkra tán egy teherautó sem lenne elég :lol:

Fermel
Szívesen összefutok veled, de egyenlőre elég kiszámíthatatlan a napirendünk, mikor szopizunk, mikor nyűglődünk. Gondolom majd a délelőtti sétára fogunk ráállni, de az eddigi egyetlen sétánk kb. 2 órát csúszott a tervezetthez képest, mert a Tündérkém épp nagyon nyűgös lett...
Szóval nem ígérem hogy időre bárhol ott tudok lenni most még. De ha erre sétáltok (Cirmos sétány) szívesen látlak ugorjatok fel bátran.
Telcsiszámot elküldtem priviben.
Benji nagyon ügyes, és nagyon helyes lehet ahogy egyre többet beszél, imádnivalóak ilyenkor ( is).
Melyik biztosítónál vagytok? Nekem az ÁB Aegonos srác nagyon jól számolt, mikor egy tenyérnyi fal átvizesedett a csőrepedés miatt.

Anna ma sokat nyűglődik, fáj a hasija.
Két napja hirtelen sokat kezdett enni, az eddigi napi 400-450 helyett 600- 630 at. Csak a tejtermelődés nem tartja a lépést az étvágyával:( . Délutántól egyre gyakrabban eszik, este meg már szünet nélkül ha lenne mit. Ez normális szerintetek?
Most még épp annyi volt, hogy amit reggel fejtem azzal este szopi után még épp hogy jóllakott, de félek mi lesz ha nem marad fejni sem hogy a vacsit azzal kipótoljam...
A másik gondom, hogy most 1-2 napja nem tátja szép nagyra a száját a szopihoz, csak csücsörít, alig veszi be a cicit, ez régebben sokkal jobban ment. Azelőtt is fájt, de ilyenkor persze sokkal jobban fáj, mintha rendesen bekapná. Van valakinek ötlete, hogyan vegyem rá hogy szép nagy szájacskát nyisson?
Meg ha néha ki is tátja, olyankor épp elfordítja a fejét, mire visszafordul megint becsukta. Komolyan mondom első napokban jobban ment. Lehet hogy a cumi zavarta meg? De mikor éhes, a lefejt tejcsit nem tudom pohárból, kanálból adni mert kapálózik, rángatja a fejecskéjét, mind a nyakában landol...

Szép napot mindenkinek!
Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Icus!
Kis kanállal próbáltad adni a tejecskét? Igaz elég macerás,de türelemmel megoldható. Marcellt anyukám etette egyszer a karácsonyi bevásárlás hosszadalmassága miatt, 100 ml-t evett így meg szép lassan. A cumisüveggel én nagyon megjártam mindkét kicsinél. Amint el kezdtem cumisüvegből teát adni, leszoktak a szopiról. Nem általános dolog,de én így jártam. Pedig az Avent itatócumit használtam,ami állítólag alkalmas szoptatás melletti használatra.
Kérdezted a komfortszopit. Én nem hagytam sokáig mellen a gyerekeket,csak amíg éreztem,hogy szopiznak. Úgy gondoltam,hogy az elején kell megtanítani, a cici csak evésre való.Nekem ez bejött,15-20 perc alatt végeztek. Nem akartam a szoptatás rabja lenni, mert akkor nem lett volna időm másra. Vettem fogszabályzós cumit és azzal pótoltuk a cicizést.

Kriszta!
Biztos az alacsony vérnyomás miatt fáj a fejed. Mondjuk ez a hirtelen időjárásváltozás sem tesz jót. Nekem is nagyon gyakran fáj a fejem, szoptatás alatt a gyerekorvosunk engedélyezett fél algopirint. Próbálj meg többet pihenni.
Nálunk is pocsék a helyzet napok óta. Marcellel is éjszakáznom kell,a fogacskák kínozzák szegényt :( Mire elalszom,ő már újra fent van. Ma éjszaka sétáltam vele órákon át. Nagyon kimerítő tud lenni.

Melcsi!
Jó lehetett a nyaralás. 2 éve mi is hasonló szállodában voltunk Bükkfürdőn a Hotel Répce Goldban. Nagyon jók ezek a Welness szállók.
Kérdezted a nagyfiamat. Régebben írtam róla,az iskoláról,a barátnőjéről. Ő az első házasságomból született,velünk él. Nagy segítség a kicsik mellett. Ma is itthon hagytam neki a tesóit,mert szakad az eső és nekem mennem kellett bankba,könyvelőhöz,nem akartam cipelni őket.
Pöri nagyon ügyes,hogy már le is tud ülni. Marcell még csak próbálkozik a mászással és a felállással. Viszont már fel tud ülni a kiságyban. Ez remek dolog,csak dühítő amikor aludnia kéne,de helyette ül és játszik :)
Haláli ahogy hátrafele tolja magát és minden alá becsúszik.
Emesének hány foga van? Nektek nem okoz gondot a fogzás?

Bea
beátab

Sziasztok!

Írtam nektek sokmindent. Munkáról, baba-hasfájásról, tejről-szopiról stb. Elszállt. Én pedig lelépek, mert most nagyon elegem lett a hálózatból. Aki járt már így, tudja milyen.
regina3

Icus!
Megkaptam a telefonszámot, köszönöm szépen. Ha arrafelé készülünk, akkor előtte odaszólok és amennyiben neked alkalmas, akkor nagyon szívesen meglátogatnánk titeket.

Melcsi!
Megnéztem a szállodát, tényleg nagyon szuper. Ti melyik típusú szobában voltatok?
Fényképet igyekszem feltenni, csak még rá kell tölteni a számítógépre.

Regina!
Én is jártam néhányszor így, aztán a családom és Icus is javasolta, hogy mentsem el az irományomat. Azóta mindig a Wordbe írok, elmentem, majd átmásolom az üzenetbe. Az utóbbi időben jónéhányszor bosszankodhattam volna, mert sokszor eltűnt. Így viszont csak újra átmásoltam, s aztán küldhettem is. Próbáld ki te is!

Melinda
fermel

Köszi Fermel!
Egyébként már többször megfogadtam, hogy így teszek, de úgy látszik kevésszer jártam még pórul..... De most már hosszabb irományt csak úgy fogok írni, azaz Word-ben.

A Melcsiék "nyaralóját" több helyen is reklámozzák: megtalált Édenkert, bébibarát apartmanok a Hotel Karos Spa-ban címmel. Biztos nagyon jó.

Én is írok ide kettőt:
http://www.kolping.hotel.hu - Alsópáhok, épp 10 éves ez a családbarát szálloda

http://www.villapark.hu - Várgesztesen

Barátok által kipróbálva!!! Mi még nem jutottunk el, de az alsópáhoki feltétlenül kipróbálnám, ha most lenne 3 év alatti gyermekem.
regina3

Fanny :)
Láttam, hogy írtál nekem a másik topikba. Most válaszolok itt. A képek keresztszemesek. A neten nagyon sok mintát találtam. Nekem még ezek az első komoly hímzéseim. A macis és a nyuszis mintája elő volt rajzolva, de azért számolgatni is kellett. Ha gondolod, átküldöm őket e-mailben. Ja, és nem zavartál a kérdéseiddel. :) Szerintem keress rá a neten mintákra. Én általában angolul keresek, mert sokkal többet találni, mint magyarul. A google-ba beírom, hogy free cross stitch patterns, és egy csomó oldalt lehoz. További jó hímzést, és nyugodtan keress meg a kérdéseiddel. Ha nem válaszolok rögtön, az azért van, mert Győrben, ahol most vagyok (még két hétig), nem mindig jó a net; de hétvégén othhon mindig visszaolvasok, és megnézem az e-mail-jeimet is.
gtünde

Kriszta!
Én is jobbulást kívánok neked! Remélem nem azért nem írsz, mert baj van.

Regina!
A Kolping Hotelt ismerem, már kétszer is voltunk ott korábban. (Benji akkor még nem volt meg) Tényleg nagyon jó hely. Megszüntették viszont azóta azokat az apartmanokat, amilyenekben mi voltunk. Volt bennük konyharész, nappali és többet is össze lehetett nyitni. (Egyik alkalommal ugyanis nagyszülőkkel, unokatestvérrel voltunk) Ráadásul abban az épületben volt, amelyből zárt folyosón meg lehetett közelíteni a fürdőrészleget. Ez főképp télen nem elhanyagolható szempont. Ami viszont most megfelelne, azok kétszintes apartmanok, ez viszont most Benji miatt nem túl előnyös.(A lépcső most még igen veszélyes és ott nincs védőrács, mint nálunk itthon)
Várgesztesről már hallottam, de ott még nem jártunk.

Remélem a többiek is előkerülnek, írjatok!

Melinda
fermel

Sziasztok Lányok!
Kedves Druszám!
Sima kétágyasban, vagyis Spa Superior kétágyasban voltunk, 2 egymás melletti szobában, ugyanis az egybenyitható kontaktra nagyon drága ajánlatot kaptunk. Máté egyedül volt a szobában, de nem számoltak felárat.
Bea kedves!
Emesém 2 kifejlett foggal rendelkezik, amik még május végén kerültek elő, de azóta semmi. Ugy vettem észre, hogy megharapott a kis cseles, de nem volt nyügös.
Édes lehet Marcell ahogy betolat a butorok alá. Bébi csak pár napig játszotta ezt, villámgyorsan megtanult előre haladni.
Mióta tud állni, nálunk is probléma volt az elalvás. Ugy hidaltam át, hogy nappal a kezébe adom alvás előtt a vizét cumisüvegben, a szopástól elálmosodik. Estére pedig elővettem a hálózsákot, amiben nem tud felállni, és nem küzd szerencsére.
Viszont vannak kiütéseink, holnap jön a dokinéni, hogy megállapitsa, szunyogcsipés, vagy a tojás okozta, amit most kapott először. Ráadásul köhécselni kezdett, ami még nem volt.
Icuskám!
Nálunk is igy teltek az esték, folyamatosan evett ugy 2 hónapig. És mástól is hallottam ezt, ugyhogy nem lehet kóros.
Nyanyuskám!
Nagyon sajnállak, hogy ilyen beteg vagy! Kikészit a lányod :lol: Két dudás egy csárdában... Igyál vörösbort, szerintem fél deci nem okozhat problémát, de rendezheti a vérnyomásodat.
Képek majd jönnek, csak még fel kellene tölteni.
Máté tegnap elkezdte a felkészülést a pótvizsgára, napi 2 óra tanulással ezen a héten (később fokozzuk).

melcsi1967

Sziasztok Lányok!
Pár napig nem írtam, mert sok volt itt bent a tennivaló, aztán ráérő időmben felmentem a reftilityfriend oldalra (ez egy hőmérős oldal) és ott különböző hőgörbéket tanulmányoztam (terhes, ovulációs, anovulációs) és egy dolgot szűrtem le: hogy nem lehet semmi általánosságot leszűrni. De azért mostmár teljesen rászoktam, hogy mérem a hőmet. Képzeljétek el ma hajnalban felébredtem, hogy mocorog a férjem, automatikusan nyúltam a párna alá, hogy megmérem a hőmet, félálomban az volt gyanús, hogy nagyon sötét van, megnéztem az órát és kettő óra volt! Na, gondoltam én se vagyok normális, kettőkor lázmérőt szopogatni! Úgyhogy inkább visszaaludtam.
Hétvégén elmentünk ketteseben Tatára, jó szar idő volt úgyhogy volt időnk egymással foglalkozni, a Fregatt hotelben szálltunk meg, volt étterme is, ami belülről totálisan meg van csinálva mintha egy hajó belseje lenne, állati hangulatos volt. Este élő zene volt, ilyen latinos ami most divat. Végül is jó volt csak vasárnap még rosszabb idő lett így már délelőtt hazajöttünk.
Honap délután megyek a doki bácsihoz, kiváltottam a szurit, elolvastam a tájékoztatót. Érdekes ezt többféle problémára is adják, még férfiaknak is, az ő mellékhatásuk: pénisznövekedés!!! Na mikor eddig értem az olvasásban a férjem rögtön mondta,hogy ilyet neki is irassak fel!
Icus! Hogy lehet valaki szülés után ilyen csinos?
Melcsi! Olyan jót mosolyogtam, még az előző hozzászólásodban írtad, hogy Pöri baba: "ha nem ér rá" akkor mászik. Ez nagyon édi, biztos rengeteg elfoglaltsága van!
GTündi!
Köszi a választ, én is nézegettem már ilyen oldalakat, dehát ami a neten van avval nem tudom mit lehet kezdeni, mertha még ki is tudom esetleg nyomtatni, akkor is számolgatni kell a mintát és én azt nagyon nem szeretem!
Sziasztok majd még jövök! Fanny
fanny01

Sziasztok

Gyors helyzet jelentés........ költözés megvolt,és már van netünk is(párom élni se tud nélküle):)

Ma kell leadni a másik lakás kulcsát,kissé (nagyon) fáradt vagyok,két lakást rendbe szedni...nem semmi :roll:

Tegnap hivott Kildo barátunk :lol: még mindig nincs kész a lakás felujitásuk,de jövöhéten meglátogat minket.

Tegnap megrendeltem a tortát Nikinek ugyanis a hétvégén össznépi banzáj lesz Niki 2 éves lesz 14-én :lol: De szombaton tarjuk.
Na erre jönnek le KILDOÉK is :lol:
Ismeritek a Micimackot ugye? na ebböl a torta forma a Tigrincs lesz.remélem elnyeri Nikim tetszését,maga az alap torta ára nem vészes de mire mindent megrendeltem hozzá a végösszeg(tuzijáték,gyertya,disz)...szal nem semmi ......mindegy
Majd teszek fel fotokat a bulirol (csendben megjegyzem Én is öregszem..Nikinek 14-én nekem 21-én lesz De nálam már nem örömünnep hanem inkább gyásznap
:lol:

Nekem minden évben Nikim a szülinapi ajándékom :!: :D

Most,hogy hurcolkodtunk három napig egész nap nagymamázott(nagymama fiatalabb mint én)mielött kérdeznétek ez hogy lehet?hát ugy hogy párom anyja kicsit nagyon hamar(16)évesen szült...mindig mondom nem vagyok egy hétköznapi helyzetbe,szegény lánynak öregebb az édesanyja mint a nagyanja :lol:
Na ebböl azt akartam kihozni,mármint hogy nem volt itthon,hogy alig jön hozzám mintha haragudna rám hogy "leadtam",pedig
a "mami" igazán csak elkényesztette :wink: ja és a lényeg be nem áll a szája a kiscsajnak, hihetetlen de egésznap dumál,igaz sokmindent nem lehet érteni de mondja csak mondja a magáét :lol:

Na ennyit a gyors helyzet jelentésröl, mi lett volna ha ráérnék? :wink:

Puszi Nektek sziasztok zsenge

Kép
zsenge

Sziasztok!

Zsenge! Milyen érdekes helyzetek vannak az életben! (fiatalabb mama) Boldog szülinapot Nikinek (és neked)
Ma nagyon nem érek rá, mert kozmetlkushoz is megyek utána meg dokihoz (!)
Nagyon meg vagyunk csappanva!
Sziasztok fanny
fanny01

Sziasztok!

Mától szabin vagyok 2 hétig. Holnap indulunk nyaralni, és 20-án érkezünk haza. Terveim szerint ma kitakarítottam volna, kertben ténykedtem volna egy kicsit, és csomagoltam volna. Terveimből nem sok valósult meg pedig már 6-kor mostam, de 10-kor amikor kivittem a fűnyírót, akkor még nedves volt a fű, így elkezdtem bepakolni a cuccainkat, meg mosogattam,, teregettem, megint mostam, cipőket sikáltam, de pont semmivel nem állok sehogy. Nemsokára 1/2 4 lesz, és jön a sógornőm. Megyünk bevásárolni a nyaralásra.Így tuti semmivel nem leszek kész, de ehhez már hozzászoktam. Nem úgy hagyom itt a házat, mint Fanny a spanyol nyaralás előtt.

Na rohanok tovább!

A babák, gyerekek gyönyörűek!

Kismamiknak hasfájásmentes, éjszakát végigalvós napokat. Bababváróknak baba pocakba költözést, mindenki másnak is minden jót! Majd nyaralás után jövök!

Gabi
paga

Paga!
Már biztos nem olvasod, de azért leírom, hogy talán túl sok mindent hagytál az utolsó napra, de sebaj, ne is törődj vele! Érezzétek jól magatokat! Csináljatok sok képet.
Én is megyek készülök a doki bácsihoz.
Jó nyaralást!
Fanny
fanny01

Sziasztok Lányok!
Tényleg, mi ez a pangás, mindenki nyaral?
Paga kedves, érezzétek jól Magatokat, az itthoni dolgok meg ugyis megvárnak (vagy Anyóskád megcsinálja meglepiben).
Fanny kedves!
Remélem ez lesz a Ti hónapotok (elvégre augusztus van).
Kedves Zsengém!
Örülök hogy sikerült a költözést gyorsan lebonyolitani. Hogy milyen ügyes Nagylánykád van, már beszél? Boldog szülinapot Neki na és Neked is! Igy könnyü, Te mindig kapsz ajándékot: 1 mindig 1 évet növő kislányt! :D
Mostanában nem tudok olyan sürün jönni, Pöri ugyanis rengeteg elfoglaltságot ad. Mindig történik Vele valami, és a házimunka az alvásidőre marad jórészt. Ráadásul az emberkénk szabin van, igy nekem kell vinni a teljes bolti adminisztrációt, ami sok odafigyelést igényel. És ez még 1 hétig igy lesz.
Kiderült, hogy a pöttyök nem a tojás következményei, inkább valóban szunyogcsipések. Meg lettünk dicsérve, hogy milyen szép Pöri, pont jó husiban van, de nem kövér (ez a dokinénink heppje), és hogy milyen mozgékony. 1 kicsit az :wink:
A nyaralásunk alatt egerek költöztek hozzánk, a jelek szerint fészekaljjal együtt, ma legalább 10 egeret láttam futkosni! Visitottam is 1 nagyot, mire a mimóza kisasszony hatalmas sirást rendezett, az uram meg kiakadt, hogy halálra rémitem a gyereket! Az nem zavarja, hogy én rémültem halálra! Emese pedig rendkivül érzékeny idegrendszerü amikor Máté ekkorka volt, szintén visitottam 1 egér láttán, és Ő nagyot nevetett. Ez a kis liba meg bőgött! :roll:

melcsi1967

Melinda!
Aranyos vagy, hogy aggódsz értem, nincs nagy baj, csak most 2 napig vendégem volt. Blanka keresztanyja. Most meg egyedül vagyok egész nap a 2 gyerekkel és közben iszonyúan fáj a fejem ezért a többiektől is ezer boccs, de már megint nem olvastalak titeket, csak a kizárólag hozzám címzett üziket futotam át. Most már ott tartok, hogy bevettem egy algopirint, mert nem bírtam tovább. A homeopátiás bogyó ugyanis nem jött be fejfájásra. Sőt még lefejni és kiönteni sem fogom a következő adag tejet, mert már teljesen kikészültem és legalább Blanka jobban alszik tőle. Végül is a kórházban is ezt nyomják az emberbe. Na megyek és megpróbálok pihenni, mert úgy hallom, most hisztiszünet van mindkét szobában.

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!
Egy-két szem Algopyrin biztosan nem árt a kicsinek. Időnként nekem is szokott fájni a fejem és bizony van, amikor már csak a gyógyszer segít. Remélem neked is használ.

Melcsi!
Én egy egértől is frászt kapnék, nemhogy tíztől.

Paga!
Jó nyaralást!

Zsenge!
Én is boldog születésnapot kívánok neked és kislánykádnak is!

Ma babapartit tartottunk itthon. A Bolgárkerék utcai babaklubból 7 kicsi jött el hozzánk az édesanyjával. A legkisebb 8 hónapos, a legidősebb 2 éves múlt. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek és persze mi, a felnőttek is. Az időjárás kegyes volt hozzánk, így egész nap a kertben tudtunk lenni. Benjinek nagyon tetszett, hogy ilyen sokan voltunk, jól kifáradt.

Melinda
fermel

Sziasztok!
NyKriszta! fejfájásban én nagyon otthon vagyok, sokszor már attól félek, hogy gyógyszemérgezést kapok. Ha nem akarsz sok gyógyszert szedni próbáld ki a China olajat, kisebb és bagyobb üvegcsében árulják gyógyszertárban, drogériákban. Nem olcsó de nagyon hatásos, főleg amikor este fáj a fejem (úgy szokott fájni, hogy nem tudok elaludni tőle) bedörzsölöm vele ott ahol fáj, állati erős mentholos illata van, de olyan jól el kezd bizseregni a bekent terület, hogy nem érzed a fájás és el tudsz aludni, reggel úgy ébredsz mintha kicseréltek volna. Egyébként én izületi fájdalmakra is ezt használom, vállam, könyököm is úgy tud fájni, hogy nem bírom az ágyban elviselni még a takarót sem. Szóval nagyon hatásos és még sem gyógyszer. Mindenképp próbáld ki!
Tegnap voltam orvosnál, van egy jó és egy rossz hírem. Minden hormonális értékem tök normális (egyedül a sárgatest hormonszint egy picit alacsonyabb, de csinál egy kontroll vizsgálatot és ha akkor is alacsony akkor arra ad pótlást). Viszont most nem látott egyik oldalon sem érett petesejtet, ami nem azt jelenti, hogy nem is volt, de most nem látja nyomát ( 15. nap volt,) azt mondta, hogy az elmúlz 12 órában biztos nem volt ovuláció, de azt nem tudja megmondani, hogy az elmúlt 24-36 órában volt-e. Ha volt az jó, mert szombat, hétfő, kedden elég aktívak voltunk, de ha nem volt akkor ennek a hónapnak annyi. Szóval most csakvárni kell, ha megjön akkor a köv. hónap 12. napján kell újra menni.
Ez van. Nem vagyok éppen feldobva. (Pedig sietni kéne, mert a fiam tegnap is eljetett egy félmondatot, hogy egy év múlva aktuális az unoka, mondta is a férjem, hogy azért azt nem szeretné, ha az unokája idősebb lenne. erre elmeséltem neki Zsengét, hogy a nagymama fiatalabb, mint a mama, jót mosolygott)
Ma éjjel meg egy gyönyörű dötét, göndör hajú kislánnyal álmodtam, erre azt mondta a férjem, hogy az nem lehet, mert náluk nincs a családban sötét hajú.............)
Fermel! Csináltatok képeket a buliról? Tegyél fel a fiadról, imádom!
Többet nem írok, Fanny
fanny01

Ja, és ha ebben a hónapban sem jön össze, visszakérem az asztrológustól a pénzem!!!!!!
Elvégre elmúlt a nyár, és hol az a terhesség amit látott???????????
Fanny
fanny01

Fanny!

Az asztrológus azt is megmondta, hogy melyik nyáron? Mert nem mindegy. Jövőre is lesz nyár...

A hőmérőzést én pont abbahagytam, Te pedig látom belelendültél. Én bő fél évig csináltam és arra jó volt, hogy mindig tudtam, hogy igenis volt pé-m. Azt szépen megmutatta. Én annak is örülni tudtam. Az viszont kiborított, hogy még a 28. ciklusnapon is szép magas volt a hőm, aztán másnap reggelre zuhanórepülés és megjött. Sokszor hiú reményt keltett. Bár volt példa az ellenkezőjére is, amikor a vége felé már gyanúsan lefelé tendált a görbe és a 26 ciklusnapon tudtam, hogy már nincs okom reménykedni. És most abbahagytam, pont az érzelmi hatása miatt. Már a hőmérős topicot sem olvasom. A Fertility-t viszont végig használtam és tetszett. Jó kis játék...

Zsenge
Ez nem semmi! És mennyivel fiatalabb a nagymama. Gondolom csak 1-2 év (vagy hónap?).

Kismamik
Csak együttérzésből: nálunk mindkét gyermeknél volt hasfájás. Az elsőnél 1-5 hét között és elég erőteljes. És mivel nem számítottam rá (erről nekem nem beszélt senki) hát nekünk is erőteljes volt lelkileg. Nagyon facsarta a szívünket, hogy szenved a csemeténk.
A másodiknál 3-8 hetes korban volt és enyhébb. Neki is, nekünk is.
regina3

Sziasztok!

Néhányan talán emlékeztek még rám, /Melcsi, Paga, Kriszta, Rabkri,Mandula/.

Én mindenkit "ismerek", mert rendszeresen olvaslak Titeket.

Szeretnék szívből gratulálni Krisztának és Icusnak a gyönyörű kislányokhoz, és Mandulának az egészséges kis Pocilakóhoz :D !

Visszajöttem, mert úgy látom, hogy a tavalyi tragédiák után idén már csak jó dolgok történtek, és ennek nagyon örülök.

Azoknak, akik nem ismernek, pár szó magamról: 39 múltam áprilisban, két fiam van: Roland 21 éves lesz januárban ( Ő nem lakik velünk), Patrik 14 lesz februárban, második /csodálatos/ házasságban élek 5 éve, van egy közös gyermekünk is a párommal, a 4,5 éves tündéri Melissa.
Tavaly ilyenkor újra babát vártam, azonban októberben, 8 hetesen elvetéltem. :cry:

Mérhetetlen volt a bánatom, nehéz volt feldolgozni...
Elmentünk Czeizel dr-hoz, csináltak pár vizsgálatot, kiderült: minden rendben velünk, de várnunk kellett fél évet az újabb próbálkozással.

Először lassan telt, aztán elfoglaltam magam, sokat sportoltam, ami nagyon kellett, mert rosszul éreztem magam a bőrömben.

Júniusban kezdtünk próbálkozni, hőmérőztem én is vadul, volt Pé,
( LH-teszt is kimutatta), összebjtunk, reménykedtem ( mert eddig minden baba, szegény tavalyi is RÖGTÖN összejött ) de most nem...

megjött...sebaj, júliusi ciklusban újra nekiálltunk, de most nagyon későn jött a PÉ, már azt hittem ,nem is lesz...(20. nap!)
most korábban tudtam, hogy kár reménykedni, mikor először ment le a hő 36,6-ra...a vérzés megindulásával küzdök már harmadik napja, aztán utánaolvastam tapasztalt "hőmérősöktől", hogy PÉ után 14 nap múlva jön meg, és ez állandó.
Ma van a 14. nap és tenyleg megindulni látszik...

bocs, hogy ennyit taglalom a dolgot, de úgy megijedtem, már azt hittem, klimax kezdődik...

a másik dolog, hogy a röpke két hónap "hőmérős reménykedés" úgy kikészített, hogy a végén már azt sem tudtam, akarok -e egyáltalán még babát ( persze, hogy akarok) és mivel csúszott a teherbeesés, újra rámtörtek a tavalyi emlékek, a félelem...

tudom, hogy két hónap próbálkozás nem a világ, de azt is tudom már, hogy ettől simán be lehet kattanni...
tudom, más évekig próbálkozik, minden tiszteletem az övék, már tudom, mit érezhetnek :cry:

van egy nálam 8 évvel idősebb, bölcs barátnőm, aki a kislányom óvónénije...Ő azt tanácsolta, hogy hagyjam a francba a hőmérőt és az LH-tesztet, és bízzam a Sorsra magam, tűzzek ki határidőt a próbálkozással, és bújjunk össze ,amikor jólesik...

azt hiszem, megfogadom a tanácsot, és kitűzöm véső határidőként december végét...ha addig sikerül, nagyon örülök, ha nem, elfogadom, hogy így kellett történnie.

Melcsi drága!

Nagyon jólesett kedves invitálásod, azért is vagyok itt újra :)
Meg kell mondjam teljesen őszintén, hogy Pöribaba képei olyan hatással vannak rám, hogy azonnal eltölt a lelkesedés...
gyönyörű ez a kislány, és mindig csupa mosoly, látszik, hogy boldog.

Icus!

A Ti képeiteket Anna baba születéséről megkönnyeztem, és azt éreztem, hogy igen, nekem is át kell élnem ezt a csodát újra...
Köszönöm a megerősítést...
csodaszép a babád, Te pedig sugárzol a boldogságtól a képeken.

Kriszta!

Blanka is szépséges kislány, nagyon jó a közös fotó Balázzsal.
Remélem, már jobban vagy...

Rkriszta!

Ne keseredj el, látod én is hasonló cipőben járok, de hiszem, hogy a kitartás meghozza a gyümölcsét...
mostantól átmegyek tudatlan, ártatlan kislányba, élem és élvezem az életet, így talán könnyebben sikerül, és majd jól meglepődöm a csíkos teszten Mikibá kimaradása esetén :lol:

Mandula!

Boldog babavárást Neked, és ahogy látom a kis vonalzódon, szépen haladsz előre...nagyon irigy vagyok ám :lol:
de nagyon megérdemled ezt a boldogságot.

Fanny!

Mielőbb sikerüljön a vágyad!

Regina!

Igazad van a hőmérővel kapcs., lélekölő dolog!
Tényleg csak az az egy előnye van, hogy "időben" megtudjuk: kár tovább remélni...én a magam részéről végeztem a hőmérővel és a Czeizel által beikszelt "tuti" nappal...

bocs, hogy hosszú lettem így elsőre,

mindenkit üdvözlök,

Sheila
sheila

Icus!

Ha lehet, szeretnék bekerülni a táblába:

Sheila-Móni, 39 év,Vámosszabadi, Roland 1986, Patrik 1993, Melissa 2002, projekt folyamatban.

Köszi!

S.
sheila

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?