Új privát üzeneted érkezett!

Remény!

Az én lányom 6 hónapos, és 80as ruhát hordunk és 53cmel, és 3020g-al született :oops: :lol:
Így is gondolkodhatsz a ruhákba .) Én van amire azt hittem majd ősszel lesz jó, és erre már most.

Ja van egy 68as overálom, ami zsákká is alakítható csak kimostam, a gyerek nem használta, rózsaszín :) Ha kell valakinek szóljon :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch, köszi, és emiatt is gondolkozom merjek-e venni bármit, vagy majd ha megszületett, s látom kezdjük kinőni a ruhákat. A másik meg mit merjek venni, ami akár tavasszal, de nyáron is megfelelő lehet? :)
Sajnos teljesen azzal sem vagyok tisztában, mekkora pl. egy 74- 80-as méretre való póló, pulcsi, nadrág hossza, nem beszélve a rugiról és a bodyról. (kicsiknél a C&A-s rugit vettem alapul, az 43 cm-es 30-31 cm-es váll-ülep hosszal)
A neten keresgéltem adatokat, de nem sikerült. A szomszéd annyit mondott múltkor a kissrácra 40 cm-es body kell, nekem jelenleg a legnagyobb 38 cm-es.
Azt látom a melegben csak egy body van rajta napközben, éjszaka, ha majd elviseli a hálózsákot, akkor body kell csak alá, gondolom én.
Sajnos nincs a közelemben más, így nagyon nehéz ezeket a dolgokat még kiderítenem, mert a rokonságban már minden gyerek 14 év feletti.
Ha esetleg tudsz ebben tanácsot adni, megköszönném.

remény73

El kell panaszkodnom az első babás kálváriámat. Ma kellett mennem első vérvételre. Beutalót nem írt senki, majd a kiskönyvre megcsinálják a vérképet, a vizeletvizsgálatot és az éhgyomori cukorvizsgálatot. Mivel szemben velünk van egy sztk, gondoltam én kis naív, hogy egy vérvételért nem mennék be a margit kórházba. Csobánka téren persze elküldtem, mert nincs beutalóm, miért nem irattam a háziorvossal. Felhívom a védőnőt. Szerinte ide tényleg kell beutaló, menjek a margit kórházba. Elmegyek. Portán fogalmuk sincs, hogy hová kéne mennem, kérdezzem meg a nőgyógyászaton. Ott fölhomályosítanak, hogy a terhesgondozás a másik épületben van az onkológia mellett! Hát ennyi erővel akár a kórboncnok mellé is tehették volna. Bemegyek a terhesgondozóba, erre közli velem a nő, hogy miért nem mentem beutalóval a csobánka térre. Na ekkor durrant el az agyam. Mondom neki, hogy a védőnővel most beszéltem reggel és ő küldött ide. Na jó, leveszi a vért és elveszi a vizeletet, de mondjam meg a védőnőnek, hogy ne küldözgessen ide vérképre kismamákat, mert ezt nem ők csinálják. Még jó, hogy rendes volt a csajszi és hajlandó volt megszúrni. A védőnőt meg majd jól kiosztom, csak menjek legközelebb. Én vagyok a 29. kismamája az idén és nem tudja, hogy hová kell mennem???? És persze mindezt úgy végigcsinálni, hogy nem vehettem be a reggeli gyógyszeremet, mert arra enni kellett volna. Mikor kijöttem, már alig vártam, hogy egyek. Komolyan mondom, hogy ezek nem normálisak. Bocsi a panaszáradatért és hogy hosszúra sikeredett.

Mindjárt visszaolvasok.
vicky79
Budapest III. kerület

Visszaolvastam. Ezek a ruhaméretek engem is érdekelnének, mert a húgom hozott egy csomó babaruhát, de mindegyikből ki van vágva a cimke és így nem tudom, hogy mekkorák. Majd ha már veszek, akkor összehasonlítom és megpróbálom beméretezni.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, sajnálom a kálváriád. Nekem a háziorvos írta fel a sima vérvételt is és az EKG-t is, a nőgyógyász meg a cukorterhelést, de azt a 12. héten kellett megcsinálni, meg majd most a 25. héten megyek megint. Eddig nekem a védőnő csak az első vérvételt mondta, meg az EKG-t, jobban mondva mikor először mentem bejelentkezni, ott mondták beszéljem meg a háziorvosommal, s legközelebb mikor megyek vigyem az eredményeket.
Ezek szerint a te védőnőd nincs tisztába mindennel, ha a Margitba küldözget. Ezek szerint neked ott van a nőgyógyászod? Ki az, megkérdezhetem?

remény73

Vicky, én rájöttem nem is baj, ha ki van vágva a méret, mert az sajnos sokszor nem is felel meg a valóságnak. Mióta erre rájöttem méricskélek, s az alapján rendezem a ruhákat. Mert az amikor egy 68-as méret kisebb lemérve, mint egy 56-os, elgondolkoztam, s azóta mérek. Csak sajnos azzal nem vagyok tisztába adott cm mekkora magassághoz felel meg. :(

remény73

remény: Majd a dokim a mávban lesz, de mivel még nem beszéltem vele, ezért oda küldött a védőnő, ahová tartozom. Az ekg-t hálistennek a háziorvosom is meg tudja csinálni.
vicky79
Budapest III. kerület

Én is a c&a-s rucikat vettem alapul.
Tesómtól kapott rucikból is van amelyikből ki van vágva a méretcimke de annyit csináltam hogy hozzámértem egy másikhoz aminek tuti volt a mérete.

REMÉNY
Azt kell mondjam hogy szinte egyáltalán nem érzem egy ideje.
Amúgy épp ma homályosított fel az egyik anyuka hogy van aki még ilyenkor egyáltalán nem érzi, és hogy neki is csak a 22. héten indult be a kisfia. Amúgy meg a meleget is érzik és olyankor lustábbak.

VICKY
Hát ez király. Szerencsére még nem volt ilyenben részem, a védőnő nekem az első találkozáskor minden vizsgálatról adott papírt egészen a terhesség közepéig, azokat intézem folyamatosan, annyi volt hogy a dokival alá kellett íratnom.
Most már minden vizsgálatkérő lap elfogyott de nemsokára megint kell mennem, ugyanis kaptam útmutatót is hogy mikor mi van.
Szóval a 24. hét előtt mennem kell a további adag beutalóért.

A mi védőnénink ráadásul helyettesíti a körzetünket, de mégis a topon van, lehet tőle kérdezni stb.... mobilszámot is adott ha esetleg valami gondom van hívhatom. Eddig még nem volt szükség rá, mert az inszemesben a mamik segítenek, meg itt van a szomszédban a szülésznő akinek több tízéves tapasztalata van úgyhogy azt hiszem biztonságban érzem magam így.
Arról nem beszélve hogy a páromnak már van gyereke és nagyjából tudja hogy egyes tünet esetleg mire utalhat.
De nem is igazán van semmi tünetem nem is volt, leszámítva hogy néha ájuldozom.

A háziorvosom nekem semmit nem csinál azon kívül hogy az asszisztes megírja a tp-papíromat.
Én úgy látom hogy itt mindenkinek ki van adva hogy kinek mi a dolga és szerencsére eddig minden nagyon flottul zajlott.
Egyedül tegnap volt egy kis ciki amikor is behívtak egy másik dokihoz mivel szóltam hogy nem mozog már egy ideje a baba és emiatt nyugtalan vagyok. A doki mondta hogy ezzel nem szabadott volna ennyit várni, és hogy máskor ha ilyen van akkor azonnal. Én meg közöltem vele hogy a recepciós mondta hogy most jöjjek, és erre nagyon mérges fejet vágott.
Egész rendes volt, pedig nem igazán bírom azt a dokit.

dita75

Dita, emlékszem te korábban érezted, mint én. Ha tegnap rendben volt a szívhang, akkor még pár nap és kiderül, mozog-e. Nekem még sokszor levegővel teli labdacs szétpukkanásához hasonlít, hol alig érzem, hol picit jobban, de a múlt héthez képest azt gondolom gyengébben. Anyukám szerint is biztos a meleg miatt lustább.
Egy védőnő szerint igyak magnéziumot.

remény73

Sziasztok!

Eléggé eltűntem, mert itt voltak a szüleim egy hétig, és nem volt időm netezni. De most már visszaolvastam. :)

Dita, elhiszem, hogy aggaszt, hogy nem érzed mozogni, de ha a vizsgálat szerint minden rendben van, akkor nyugodj meg! Az elején nekem is volt olyan, hogy néhány napig nem éreztem.

Remény, én a Krauter Blutot iszom, az multivitamin vassal dúsítva, de nem iszom belőle annyit, mint kéne, inkább csak kb felét... Vasat viszont szedek mellé, de eléggé székrekedést csinál, emiatt néha abbahagyom pár napra... Viszont a hemoglobinom elég alacsonyka, úgyhogy teljesen nem hagyhatom el... D-vitamint külön nem szedek - az is igaz, hogy most nyár van, sokat süt a nap..

Kakti, szerintem ha egy orvostól azt várjuk, hogy a munkaidején felül, ügyeleti időn kívül ugrasztható legyen, akkor természetes, hogy megmondja, hogy ez mennyibe kerül. Ami nem jó, hogy ezért ő nem adózik, az egész nem tiszta. De az ténlyeg elég érdekes, hogy ebben az esetben muszáj a magánrendelésére járni a terhesgondozásra is...

Vevikk, tök jó, hogy Te is érzed végre mozogni! Mi is eléggé későn kezdtünk vásárolgatni. Talán pont a legutolsó hónapra szerintem azért mégsem kellene hagyni a nagy dolgokat, mert jöhet előbb is a baba, és Te is lehetsz majd nagyon fáradékony.... Nekem még 6 hét van hátra, és mi az elmúlt héten raktuk össze a bababútorokat. Persze ha végül időben jön, akkor mondhatjuk, hogy túl korán volt. De azért már elég fáradékony vagyok...

Trix, nem tudom, hogy a lábzsákos mózes pontosan mit is jelent, és lehet, hogy hülyeséget írok, de gondolj arra, hogy lábzsák kellhet majd akkor is, ha már sportkocsiként használod a babakocsit... (Mondjuk az enyémhez nem is járt, és nincs is, én vettem egy meleg takarót - majd meglátjuk, hogy elleszünk-e nélküle).

Swanny, lemaradtam: mi az, amit lehet tőled igényelni? :) És küldjek hozzá mailcímet priviben?
Hogy álltok a pelenkázóval? A nagybácsi rávette végül magát?

Mi végre összeraktuk a babaágyat és a pelenkázót. Nagyon szép lett mind a kettő - a pelenkázóval meg vagyok elégedve, és tök jó áron vettük (szerintem). De azért hozzáteszem, hogy bár nagyon szép, az elemek nem voltak nagyon pontosan legyártva, és szegény apunak muszáj volt pl. a hátlapokból lecsiszolnia, hogy egyáltalán össze lehessen rakni.
Megvettük az autót is végre, így elmentünk az IKEÁ-ba, és vettünk ruhásszekrényt is! És tükör is van rajta, így ezentúl nem kell a lépcsőházi liftben nézegetnem magam. Apró örömök.
:lol:

Egyébként jól vagyok, ahogy írtam is, már kicsit fáradékonyabb, nehezen viselem a meleget. Éjszaka én is folyton kitakarózom, de az is igaz, hogy még lusti voltam áthúzni az ágyat: még mindig a téli papalanokat használjuk...
:oops:
Folyton leeszem magam, és minden héten eltörök egy poharat. :shock:
A baba feje állítólag nagyon nyomja a méhszájat, de azért még nem kezdtem kinyílni, viszont emiatt egy rakás magnéziumot szedet velem az orvos. Az is igaz, hogy mióta emeltük az adagot, jobban bírom a gyaloglást, nem keményedik tőle a hasam..

Rilla,
nagyon szépek a fényképek, amiket küldtél. Én meg a második kép helyszínét nem ismertem fel. Az hol készült?

Kép
bikmakk

Én mondjuk nem tartom korrektnek, hogy az orvos árat szab a szülésre. Nem mindenki engedhet meg magának egy szülésért 100-150ezer forintot (ilyenre is van nem egy példa), de joggal igényli azt, hogy ő is megfelelően hozzáértő orvoshoz kerüljön. A hálapénznek a nevében is benne van, hálából adom. És annyit adok, amennyit tudok, vagy amennyit jónak látok. Szomorú dolog, hogy itt ennyire a hálapénztől függ minden. De azt azért elmondom, nem keresnek rosszabbul mint bármelyikünk. És én azon a véleményen vagyok, hogy ha a fizetésemért tőlem elvárják, hogy maximális tudásomat nyútsam, akkor a fizetéséért én is elvárhatom ezt egy orvostól. Tudom, tudom. Ide sok egyéb tényező is bejátszik, de azt hiszem, senkinek sem egyszerű a munkája. Mindig azon gondolkodtam, hogy mi van akkor, ha nem fizetek? Visszatolja a gyereket a hasamba? Amúgy is szülés után fizet az ember - gondolom -, és nem előre. Akkor meg már mit tud csinálni?
Ehhhhhhhhhhhh.............. Most jól felpörgettem magam............... nem ér ennyit az egész. :D:D:D:D:D
Amúgy én is úgy gondolom, hogy fizetni fogok az orvosnak, csak utálom, hogy előre megmondják a „tarifát”.
Bocsi lányok, kicsit hosszú voltam...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

"...de joggal igényli azt, hogy ő is megfelelően hozzáértő orvoshoz kerüljön"

az egészségbiztosítás keretében ELVILEG mindenki, aki beesik a szülőszobára, szakszerű ellátásban részesül. Ezt biztosítják az orvosi egyetemek, a szakorvosképzés, a szakmai kollégiumok irányelvei. Mondom, elvileg.
Ha az ember ennél többet akar, például azt, hogy pont a Kis Pista legyen bent az ő szülésénél, még akkor is, ha Kis Pista gyerekének aznap szülinapja van, és különben sem ügyeletes, akkor szerintem érthető, ha ezért Pista külön juttatást vár.
Az ügyeleteshez mindenkinek joga van, és nem kell 100-150 ezret fizetnie érte. De itt egy magánszolgáltatásról beszélünk, amit az orvosnak nem kötelessége nyújtania. Munkaidőn felül. Szerintem ezt nem is nevezik hálapénznek.

A hálapénzzel egyáltalán nem értek egyet. Egyébként egy kezdő orvos hivatalos nettó fizetése kb 95 ezer forint, és ha szakorvos lesz, akkor is csak 10-15 ezerrel ugrik meg. Ennek ellenére nem a hálapénz a jó megoldás.

Kép
bikmakk

Szerintem az egyetemi képzés alapja is gáz. Hogy lehet pl. a sebészetet vagy szülészetet kettesre tudni? Szerintem az orvosin legyen olyan, hogy megfelelt vagy nem felelt meg. Tudja, vagy nem tudja. Olyan nincs, hogy csak kicsit tudja... SZERINTEM :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Az orvosin is olyan (mint mindenhol), hogy megfelelt vagy nem felelt meg. Csak a "megfelelt" kategóriát tovább differenciálják (mint mindenhol)... :) :)
A szakmát az ember amúgy sem az egyetemen tanulja meg, hanem később a szakorvos képzés alatt, a gyakorlatban.
De sajnos tényleg rémisztő, hogy milyen sok rossz orvos van.
Persze pékből meg közgazdászból meg minden másból is sok rossz van. Csak az orvosból akarjuk a legjobbat - érthető. De hát sajnos az orvosok is emberből vannak.
Az a szerencse, hogy az esetek elsöprő többsége rutinfeladat, és a nem olyan jók is sikerrel megbirkóznak vele. Ritkán van szükség Dr. House-ra..

Kép
bikmakk

Jó reggelt kismamik!!

Visszatértünk az 1 hetes lustizásból,isteni volt a semmittevés.
Olvasom zajlanak az események mindenhol. Mi még semmit nem tudunk,hogy mi lesz. Hol lesz a babaágy miből fogunk venni egyáltalán bármit is mert svájci alapú lakáshitelünk van amit elég kemény fizetni,de nem panaszkodom örüljünk a babának.
A kórházban nincs idő a terhes gondozásra az én orvosom szerint. A magánrendelöjében meg időpont van és akkor csak velem foglalkozik amit persze meg kell fízetni sajna.
Hétfőn megyek az AFP vizsgálatra nagyon izgulok,hogy mi lesz az eredménye ami nem tudom mikor derül ki.

Mindenkinek kellemes esőmentes hétvégét kivánok!!

Kép
Kép
colin

Sziasztok!
Mint ahogy a másik topicban itt sem tudok még senki mellé állni a kérdésben, mert se ügyeletesnél se fogadott orvosnál nem szültem még. Pénzt akkor adtam az ellátásért amikor elégedett voltam, az előre megszabott tarifáért én is mérges vagyok. Pl. a régi dokim a magánrendelőjében akkor is elkérte a tarifát ha csak 3 mondatot beszéltünk, mert neki rohannia kellett egy szülésre, és ezt már mástól is hallottam. Megértem mert ha én lennék a szülőszobán én is elvárnám a 6 számjegyű összegért hogy az orvos csapot-papot otthagyjon, csak most én voltam a "szenvedő alany" akit ott hagytak mint szart a gazban. Lett volna még egy csomó kérdésem, és azt hittem hogy ultrahang is lesz, ehelyett 3 mondatot kaptam sok ezer forintért. A másik ami felháborít hogy még semmiről nem beszéltünk szinte és már mondja hogy ennyi! A harmadik pedig az hogy ha csak a nővérem esetét nézzük. Első két gyerekénél nem volt fogadott orvosa, mert akkor még nem volt "divat" de a 3.-nál már igen. Namármost az említett orvost időben értesítették hogy fáradjon be a szülésére, de ki tudja milyen okból ez neki nem jött össze. Nővérem ugyanúgy az ügyeletes orvosnál szülte meg a kicsit ahogy azt az első kettőnél is tette. Mivel nem tudnak egy kisbabát visszatartani egy orvos miatt, Vivien jönni akart hát jött, de képzeljétek el hogy szegény nővéremnek az utána lévő ellátás miatt meg kellett várnia a szülőágyon kiterítve az orvosát. Majd két órán át feküdt ott kiszolgáltatva hogy a saját orvosa varrhassa össze. Milyen megalázó már? Tehát ő azért mert saját orvosa volt még szarabb helyzetbe került.
Tudom hogy ezek egyedi esetek, és van mindenre példa és ellenpélda. Aztán utána jött csak a poén hogy mindkét orvos ugyanúgy tartotta a markát. Tehát nővéremnek kétszer kellett kifizetnie egy olyan ellátást amivel nem hogy nem volt megelégedve de fel is volt háborodva. Persze mondhatta volna azt is hogy bocsi de ezért én nem fizetek, csak ő is úgy volt vele hogy a továbbiakban is még segítségre volt szüksége és ha két orvost is magára haragít akkor még ennél is keserűbb élményekkel gyarapíthatja a már meglévőket.
Még annyi a témához, hogy megértem az orvosokat, azért a munkáért amit ők végeznek, tényleg nagyon kevés a juttatás, DE a tarifát akkor is sokallom, még ha a fia tortája mellől is áll fel.
Én nem végzek olyan felelősségteljes munkát mint ők (életek megmentése, világrahozása, stb.) de engem és a páromat is ugrasztottak ki (ma hajnalban is) az ágyból mert csak úgy haladt volna a munka. Nem kaptunk érte külön juttatást. Tudom a két dolgot könnyelműség lenne összehasonlítani, de ha azt nézem, hogy teszem azt én már mennyit kiperkáltam a sok éves meddőségi kezelésem alatt orvosoknak, most végre sikerült összehozni a babát akinek mindent meg akarok adni. Magamtól bármit megvontam hogy ki tudjam fizetni a gyógyszereket, műtétet, utazást, stb. de mi most már ketten vagyunk és nem magamtól hanem a gyerektől vonom meg esetleg azt hogy egy elfogadható babakocsiban sétáltathassam, és ne olyanban amit úgy kaptunk sok gyerek után lestrapálva hibásan.
Ha csak a felét mondja teszem azt még azt mondom oké, de több mint 100 ezer forint nekünk így hogy tp-en vagyok és minden félrtetett pénzünk elment a kezelésekre nagyon sok! Örülök hogy ha megtudom venni - legtöbbjét használtan - a bébicuccoknak, és ezt sem saját pénzből mert a nagyik rakták össze.
Szóval nem egyszerű ez a kérdés, még én is gondolkozom hogy mi legyen, számolok és agyalok, sokszor éjszakákat nem alszom hogy kifundáljak egy-két dolgot, min lehetne esetleg még spórolni.
Nekünk itt a párom fia is, őt is mindenbe ugyanúgy bele kell kalkulálni, mert nem csak gyerektartást fizet az apja, hanem ugyanúgy kell etetni, ruházni, iskoláztatni, ajándékot venni neki.
Ha visszavettek volna a munkahelyemre nem lenne semmi gondom, vígan élnénk, minden héten 4D-re mehetnék és a legjobb orvost fogadhattam volna. Nem teljesen úgy alakultak a dolgok ahogy azt előtte elterveztem, és akkor még a kormány is jól beleköp az ember levesébe. :roll:

dita75

Kakti, Dita
Osztom a véleményeteket....a szívemből beszéltetek !

Remény
Sogórnőddel még mindig nem tudtok a terhességgel kapcsolatban segíteni egymásnak, tanácsokat adni ?

Bikmakk
Tudsz fotót küldeni a babaszobáról ? :D

Colin
Drukk az Afphez !!

Kép
Kép
rilla_

Rilla, nem és azt hiszem már nem is fogunk. Feladtam, mások a nézetek, elképzelések. Már nem is húzom fel magam rajta, szerencsére itt vagytok ti, a már babások is, és persze 1-2 csajszi, akivel összejöttem a ruhák miatt, és elmondják a tapasztalataikat.
Majd kiderül hogy alakul, de remélem az anyai ösztönök segítenek majd, hiszen nekem a környezetemben nincs és több éve nem is volt baba.
Mondják, hogyha kinő valamit a kislány megkapom, csak kérdés mennyi idő lesz a 2 gyerek közt, s azok méretében hogy alakulunk. Én inkább megvettem ami kellhet, ki tudja mire ő kinövi, nekünk jó lesz-e méretileg. Azt sem tudni, hogy a 4 hát különbségből mennyi lesz igazán, mert én a méhem miatt úgy érzem jó, ha a 38. hétig eljutunk. Már most elég nagy és előrefele domborodik.

remény73

Sziasztok!

A hálapénzzel az a baj, hogy sok ember, aki megteheti, hogy sokat ad, elkapatta az orvosokat, akik a kispénzű emberektől is ugyanannyit várnak el. Sajnos nem azokhoz mérik a pénzösszegeket, akiknek kevés van. Valószínűleg, ha én nem tudok 6 számjegyű összeget fizetni (most nemcsak a szülésért gondolom, hanem bármilyen műtét, vagy beavatkozásért) akkor nem foglalkoznak velem annyit, mint azzal, aki többet fizet!?

Hál' Istennek az én dokim nem ilyen. Eddig csak a magánrendelésen kért pénzt (ami érthető), és akkor is ésszerű összegek voltak. Én pont ezért adok egy kicsit többet olyankor, mert korrektnek érzem a dolgot.

Más! Tegnap voltunk Hooligans koncerten. A bébinek nagyon tetszett, egy csomót táncizott odabenn! Itthon is sokat hallja akkor is szokott bulizni odabenn. A másik kedvence a népzene. Először is akkor kezdett mocorogni, amikor népzenét hallgattam. :)
Azt mondják, hogy a magzatok a lágy zenét szeretik. Ez az én fiamra biztos nem igaz, mert ha andalító zenéket hallgatok, akkor csak alszik.

Kép

Kép
vevikk

Lefényképeztem végre a legutóbbi uh-mat. Itt már 8mm-es a babó. Remélem kedden hozhatom a frisset. Tegnap meg volt életem első terhes hányása. Alig értem be a mamut wc-jébe. De utána már nem volt semmi bajom. Megnéztük a Jégkorszak 3-mat és utána megvettem életem első kismamás cuccát. Bementünk bandázst nézni a bababltba, de az valahogy nem volt az igazi, de vettem magamnak egy olyan fürdőruhát, amilyet szerettem volna. Tankinis fekete és van rajta hímzés. Tegnap megpróbáltam ezt is lefotózni, de nagyon sötét volt már. Ez volt az utolsó darab belőle. Párom szerint nagyon jól áll (na ja, kivan belőle a fél csöcsöm :) ). Szóval ezek voltak tegnap.

Szóval a babó:

Kép

Most megyek főzni.
vicky79
Budapest III. kerület

RILLA
Örülök hogy egyetértesz, én már azt hittem lassan egyedül maradok a véleményemmel, de akkor mégis vannak olyanok akik hasonlóképpen vélekednek.

REMÉNY
Sajnálom hogy a sógornőddel nem tudsz zöldágra vergődni.
Egyébként az új kismami barátnőm se olyan mint én. Pl szerdán egy csomót vásárolgattunk. Pláza, C&A, turi. Mindenhol voltak gyerekrucik, de ő szintre rájuk se nézett. Lehet hogy még korainak tartja, nem tudom, de én ilyenkor már javában térképeztem fel a terepet és ami megtetszett meg is vettem.
Igaz én még azelőtt is hogy teherbe estem akkor is mindig a gyerekholmik felé vettem elsőre az irányt. A csajszi meg órákig csak magának nézte a rucikat. Nem vagyok egyformák. Engem nem zavart, csak kicsit fura volt, lehetséges hogy én is ilyen lennék ha első gondolatra megfogant volna Bogyó!

VICKY
NAgyon édi a kis gombócka! :)
Sajnálom a rókakomát remélem nem túl gyakran fog kínozni.

Jelentem tegnap késő este filmnézés közben aprókat rúgott Bogyó. Végre életjelet adott, de nem ám akárhogyan most még a kezemmel is éreztem nem csak belülről. Reggel is csinálta. A köldököm környékét vette célba! :)

dita75

dita: Én is remélem, hogy róka koma elkerül, most egész jól vagyok. Én megértem a barátnődet, tegnap olyan furcsán éreztem magam a kismama boltban. Valahogy úgy éreztem, hogy nem vagyok oda való. Nem tudom még mindig elhinni, hogy babánk lesz. De a fürdőruci nagyon jó, megérte bemenni. Azért babaruhát még nem tudtam volna venni. Amit a húgom az ismerőseitől elhoz, azokra is azt mondtam, hogy még nem hozom őszig haza. Valahogy mégiscsak babonás vagyok, a bejelentés miatt is lelkiismeret-furdalásom volt, mert egy pár embertől megkaptam a munkahelyemen, hogy a 12. hétig nem is illik róla beszélni. Azt hiszem legközelebb nem is beszélnék róla, de mivel mindenki megkérdezte, hogy sikerült-e a beavatkozás, ezért hazudni még rosszabb volt. Már nem nagyon bírtam. Mindegy kedden láthatom remélem újra picurit és akkor megint megnyugszom egy időre. Utána meg a 12. heti uh is már itt van nem sokára.
vicky79
Budapest III. kerület

Remény
Ha előrefele domborodik a pocid, akkor kisfiad lesz ! :wink:
Küldesz róla fotót ?

Vevikk
Az én fiam is imád zenét hallgatni...bár én inkább az ő babazenéivel kedvezek neki ! :D

Vicky
De rég láttam ilyen uhképet...olyan jó ! :D

Dita
Örülök, hogy megint mozog Bogyi !!

Mi tegnap összeraktuk a kiságyat (nem volt egyszerű) ! Még 1 hét és kész leszek a nagytakarítással, aztán összepakolom a kórházi pakkot és várok ! :lol:

Kép
Kép
rilla_

VICKY
Pont ma mondta a bababoltban az eladó hogy a 30. hétig nem igen szoktak menni a kismamák. Úgy látszik az én "fajtámból" van kevesebb.

Biztos nem lesz semmi baj, persze az a lényeg hogy ha te így érzed magad jól akkor az úgy okés! Én pl nem bírnám ki hogy legalább egy héten egyszer ne nézegessem meg Bogyó kis dolgait. Most már egyre több van, így időben is többet vesz el a nézegetés. :)
Vettem neki egy kis nyuszis alvórongyikát a minap. Egy kis puha kendő és a közepén egy nyuszifej van (fehér). Néhány napja azzal alszom, nekem bejön, akkor biztos Bogyó is szeretni fogja. :)

Nálunk mindenki tudta hogy lombik volt, úgyhogy a vv napján aki esetleg nem hívott fel azt a párom hívta fel és órákig dicsekedett.
Jól magamra is hagyott aznap mert végigjárta még a szomszédságot is! :lol: :lol: :lol: :lol:

RILLA
Te hiszel az ilyesmiben?
Nekem amúgy olyan a hasam mintha egy nagy görögdinnyét nyeltem volna le, mindenfelé domborodik! :)

Nagyon ügyesek vagytok, gondolom megnyugtató hogy teljesen készen álltok a baba fogadására.

Én ma kétszer is rosszul lettem ebben a kurva melegben.
Mióta hőség van korán szoktam felmenni a városba a dolgaimat intézni, de sajnos csak idepasszolták félig a kissrácot hozzám, így meg kellett várnom mig kegyeskedik felkelni.
Már majdnem 10 volt mire végre magához tért, pedig akkora zajokat csaptam a lakásban hogy arra még a halottak is felkelnek. aztán még mire összepakolta a cuccait meg megkajált. Persze a legnagyobb hőségbe tudtam csak nekiidnulni a városnak.
A bababoltban meg a DM-ben is alám kellett tolniuk egy széket még kólát is kaptam hogy észhez térjek. Holnap ha törik ha szakad már hajnalban megyek fel. Igaz csak postára kell mennem, más dolgom nem lesz. Ma megfőzök úgy hogy holnapra még azt se kelljen!

dita75

Dita, én a te "fajtád" vagyok, én sem bírom megállni, hogy ne nézegessem a babacuccokat. Ma pl. mosás szerint csoportosítottam be őket, ha majd arra kerül sor, akkor a mosógépbe kell csak tennem kifordítani és máris moshatók. Hát a világoskék dominál, abból 2 adag is lesz. Most ahogy néztem van nagyon pici, és nagyobb méretem is, így majd kiderül mit szeret majd magán, mit nem, de lesz miből válogatni, az biztos.

Nagyobb dolgokat majd augusztus vége, szeptember közepe körül fogok megvenni, amik még hiányoznak, hogy októberre minden meglegyen. Készülök arra, ha előbb jönne Picúr se legyen hiánya semmiből. Addig meg pakolgatom amink van, rendezgetem, meg rendezem a lakást, hogy a szobája is alakuljon, mert ott most sok minden van, ami nem odavaló.

Én is nehezebben bírom a meleget, pedig anno imádtam ha hőguta van kint, de valahogy a hőháztartásom is megváltozott.

Rilla, majd megkérem a párom fotózzon egy olyat ami szalonképes, eddig csak félmeztelen képek születtek, ahol a hasam szabadon van. Párom ha tehetné minden nap lefotózná, mert szerinte napról napra nagyobb...

remény73

Dita: Azért irigyellek Bogyó kis cuccaiért. Már alig várom én is, hogy vegyek, csak valami visszatart. De azért a neten szoktam nézelődni, már megtaláltam a babakocsinkat is. Lehet bele hordozót tenni, mégis átfordítható a tolókarja. Nagyon aranyos és ez is csak 39.000 Ft. Remélem mire vennék még lesz belőle. Vigyázz azért magadra és ha a gyerek nagyon idegesít meg feltart, akkor küld haza. Van neki anyukája.

Képzeljétek, ma a párom ment be a vérvételes papíromért. Szegénykém ott állt a terhesgondozóban a kiskönyvemmel. Aztán kérdezték tőle, hogy leletért jött-e, erre mi volt a válasza: Citológiát vetetni. Persze volt nagy röhögés, úgyhogy mondta hogy azért. Azt mondja, hogy baci meg fehérje vagy mi van a vizeletemben. Ez nagyon gáz? Holnap mindenképpen megkérdezem a dokimat, megyek hozzá. Meg még volt egy pár határértéken lévő eredményem, de a 0 perces cukrom nagyon jó csak 4,1. Lehet a baci attól, hogy az utrónál nem jól mosok kezet? Állítólag valami szövetdarabokkal is tele van. Mindegy már holnapig kibírom, a doki meg majd kiokosít.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!!

Ma voltam AFP-n és csak jövöhét pénteken lesz eredmény addig meg izgulhatok.
Én még mindig semmit nem vettem,de még talán ráérek. Tegnap voltunk a KIKA-ba és ott is vannak babakocsik elég reális áron.
Már napok ota nem tudok aludni,valahogy nem találom a helyem pedig még mindig nincs hasam.
vicky79 ez aztán a sztárfotó.

Puszi mindenkinek.

Zsú

Kép
Kép
colin

Sziasztok!

Megvolt az AFP uh ma. Minden rendben. Majd lesz még 22-én egy kontroll. Mindenkit kétszer néznek meg. (Ezt nem is tudtam).
Sajnos én nem láttam a fiam most, mert a monitort nem mutatták nekem. De apa bent volt, és mindent látott. Szerinte most teljesen látszott, hogy kis tökös lesz. Megkérdezte a dokit is, hogy ugye fiú, és azt mondták, hogy nagyon valószínű.

Már alig várom, hogy jövőhét hétfőn a saját dokinkhoz menjünk uh-ra. Kíváncsi vagyok mekkorát nőtt. Az bizti, hogy a feje 1,5 cm-t (most 4,5 cm).
A magánrendelésen van idő nézegetni hosszú percekig. Addig meg majd kibírom valahogy.

Dita!
Ma már én is éreztem a kezemmel is kívülről, hogy rugdos babu.
Ma az uhu-nál volt egy "nagyon terhes" csajszi. És láttam, hogy mozog a hasa, amikor megmoccan a babája. Elsőre elég ilyesztő volt. Tiszta Élien effektus. Eddig ilyet csak sci-fikben láttam :)
Belegondoltam, hogy majd az én pocakom is így fog "vándorolni"...
Elég durva... :)

Kép

Kép
vevikk

REMÉNY
Irigymirigy vagyok hogy a szobáját tudod már rendezgetni.
Én valahogy próbálom kiharcolni hogy szeptemberre ki legyen pakolva a szoba amit most a párom fia használ.
Jó lenne előbb de ebből megint csak vita lenne.
Egyrészt azért szeretném előbb kipakolni mert akkor be tudnám tenni a két fotelágyat és anyuék ha jönnek le pár napra Balcsizni akkor ott tudnának aludni és nem kell a páromnak hajnalban kerülgetni őket a nappaliban. A másik meg hogy nem akarom óriás pocakkal a szobát rendezni. Ha üres lenne a szoba én már márciusban berendeztem volna! :lol: :lol: :lol: :lol: :oops:

Várjuk a pocakfotót! Akkor már nem barackmagos? :wink:

VICKY
Jópofa a párod. :lol: :lol: :lol:
Nekem a védőnő nézett vizeletet már kétszer is, de nem volt benne semmi. A laborból meg azt az üzit kaptam hogy szennyezett a minta (utro) ezért nem tudják analizálni. Azóta nem is vittem pedig már rég nem utrozok!

NEm pacsáltál véletlenül a pipivel?
Egyszer Monicnak is bacis volt aztán kiderült hogy átöntözgette és akkor került bele. Én mindig viszem egy kis üvegcsébe és nem öntözgetem.

Van fotó a babakocsiról? Kiváncsi lennék rá.
Én megkérem majd a csajszit a boltban hogy hadd fotózzam le.
Amúgy lehet hogy majd csak születése után veszünk kocsit, mert most hallottam hogy itt a városban az önkormányzat ad gyermekszületési támogatást, és ha minden igaz akkor utalvány formájában. NEm tudom mennyi összegszerűleg, de igazándiból a kocsin kívül majdnem minden azonnal kell neki, így azt gondoltam hogy az lenne az utolsó amit megveszünk az utalványból.

Szerdán lehet érdeklődni az önkorm-nál, hogy mit takar pontosan ez a dolog, és kismama bérletről is rebesgettek valamit, na ezt sem tudom hogy már most lehet kérni vagy csak szülés után.
Nálatok vannak vmi hasonló lehetőségek???
Én sem tudtam hogy van csak a helyi lapban olvastam róla.

VEKIKK
ÖRülök, hogy minden rendben van.
A te kis tökösöd is szívesen mutogatja magát ahogy nézem.
Most már egyre inkább él a remény bennem hogy Bogyó lány! :P

dita75

dita: Valami születési pénzt én úgy tudom, hogy mindenki kap, csak be kell nyújtani az igényt max. 6 hónapos koráig. Én arra gondoltam, hogy majd kérek a szülésre pénzt és ebből adnám vissza. Olyan 60.000 körül szokott lenni. A helyi pénzről nem tudok. Mindjárt megkeresem a babakocsit, amit kinéztem. Én a pisit egy elvágott flakonba gyűjtöm és egy üvegbe átöntöm, abban viszem. Lehet hogy ezért volt benne valami.

http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosit ... t_kod=1788
vicky79
Budapest III. kerület

VICKY
Simán lehet hogy emiatt került bele.
Monic erről tudna mesélni. Utána jókat poénkodtunk amikor kiderült hogy csak pacsálta pipivel és ezért mutatott rossz eredményt! :)
Talán még te is emlékszel hogy feltettem egy pisilős smily-t is a fórumra amin mindenki egy napig röhögött! :)

Ha legközelebb mész a védőnőhöz vigyél pipit (nekem mindig kell) és akkor most már úgy hogy felfogod egy kis üvegben rögtön rá a teteje és nem öntözgeted. Szerintem így biztos jó értékek lesznek!
HAjrá!

Valami hasonló járgányt néztem én is de a kerekei nagyobbak és csak 4, nekem ide a terepre ilyen kell. :)

dita75

szia dita,a másik topikban kiakadtam egy kicsit,valaki azt írta,hogy tartsam tiszteletben a véleményeket,nem egészen értem mire írta ezt,de te is láttad,hogy mindenki leírta rendesen a véleményét és le is zárult a téma.na mindegy ,vannak ilyenek mindenhol.én meg csak igazán a tapasztalataimat írtam.szió

mó73

dita: Holnap megkérdezem a dokit, hogy megismételjük-e a vizelet tesztet. Nem tudom még hogy fogom kivitelezni, de megpróbálom nem lötyfölni. Bár így utólag belegondolva tényleg lehet, hogy az utrózástól lett, mert azért bent nincs olyan nagy kosz, de azért nem steril a környezet. És hiába mosogatom a kezem. Lehet hogy fertőtleníteni fogom a kezem előtte, az van bent.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, nekem mikor baci volt benne kérdezte a doki hogy középsugaras volt? Azaz csak a közepe kell legyen benne, s valóban nem érdemes öntözgetni. Én egy kisebb befőttes üvegbe szoktam vinni.

remény73

remény: Nekem még csak nem is középsugaras volt, hanem az eleje. Lehet hogy megkérem az asszisztensnőt, hogy ismételjük meg.
vicky79
Budapest III. kerület

Ne izgulj nem csak neked van erről a dologól "MÁS" véleményed, csak tudod nem írják meg nyíltan a fórumon ahogy te tetted! Számtalan privát üzenetet kaptam olyan lányoktól akik nem választott orvosnál szültek, és nagyon is meg voltak elégedve. Volt aki nem így tervezte, csak épp a dokija nem volt elérhető, de volt aki csak úgy beesett hogy jöttem szülni és volt aki volt.
Szóval emiatt ne emészd magad, én sem teszem.
Bár a hsz-ből nem derül ki hogy mire írja, én is sejtem csak hogy erre a témára. Ne foglalkozz az ilyenekkel. Azért a legtöbben normálisan válaszoltak, egy hsz-től nyilt ki egy kicsit a bicskám amikor meg is védtelek hisz én MINDENKINEK a véleményére kivi voltam nem csak azokéra akik fogadtak dokit.
Ez mindenkinek a maga döntése és sajnálom DE MEGÉRTEM hogy ezt sokan nyíltan nem merik vállalni ahogy TE!
Elvégre helyetted nem fogja senki megszülni azt a gyereket még a világ legjobb orvosa sem! :wink: :lol:

VICKY
Csak ügyesen! :)

dita75

mó, dita: A barátnőm sem fogadott egyébként dokit, pedig pénzügyileg megtehette volna. Mindennel meg volt elégedve. Én a hálapénzzel vagyok így. Nem igazán adok, mert nem szeretem. Ha magánba megyek, akkor ki van írva hogy mennyi. Ezzel nincs gondom, de a zsebbe dugott pénzekkel nem értek egyet. Biztosan vannak, akik szeretik tömni a dokikat, hogy pl. hamarabb bejussanak. Nekem eddig még nem volt ilyenre szükségem, mindenhol jól bántak velem. Én is csak azért megyek egyébként saját dokihoz, mert nagyon jó doki ajánlotta és nagyon csíptem eddig is. Remélem ez nem változik meg. És nem utolsó szempont, hogy nagyon helyes és szép a szeme. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Hát én életemben egyszer adtam eddig hálapénzt. A sebészemnek, aki a térdemet összekalapálta. Neki sem vittem túlzásba, de éreztettem vele, hogy nagyon türelmes volt velem - pedig én aztán nagyon nehéz eset voltam! :D
De most bajban vagyok!
Lányok! Ti milyen formában köszöntétek meg a BMC-ben a segítséget (és kiknek)? Ha nem akarjátok leírni itt, megköszönném priviben! Fogalmam sincs, hogy ha pénz, akkor kinek mennyi, és ha ajándék, akkor kinek mi?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

dita,
képzeld, itt Németországban nem is lehet választott orvosnál szülni, csak az ügyeletesnél... :shock:
Úgyhogy én most pont azt csinálom, amire - talán - Te is készülsz: járok valakihez terhesgondozásra (aki egyébként nem is szüleszt), és majd a választott kórházamban szülök valakinél...
Sőt, abban a konkrét kórházban, ahol szülni fogok, szülésznőt sem lehet választani előre, marad ott is az ügyeletes (mondjuk ez nincs így az egész országban, kórháza válogatja).
Persze nyilván a két ország nagyon különbözik - már csak a szokások tekintetében is... Pl. itt ugye egyáltlán nincs hálapénz.

Szóval én itt nem félek a dologtól, és alapból nagyon helyeslem rendszert: szerintem jobb egy pihent orvosnál szülni, aki azért van bent, mert ez a dolga, mint egy olyannál, akit esetleg 36 órányi munka után, amikor otthon épp hátradől egy üveg sörrel a kezében, ugrasztanak fel, hogy hajrá, szülünk. Nem beszélve arról, hogy ezért még fizetni is kell, hiszen tulajdonképp magánszolgáltatásként csinálja a munkaidején és havi 5-6 ügyeletén felül- és hát tényleg valami olyasmiért fizetsz így, amiről nem tudod előre, hogy megérte-e...

Szóval. Bár szerintem nem szerencsés a választott orvos, mint rendszer, azt hiszem, ha Magyarországon szülnék, akkor én is választanék. Pont azért, mert ott ez nagyon elterjedt, és sajnos ennek az a következménye, hogy a legtöbb helyen (ahogy a másik topikban is írták neked), az orvosok csak a saját, fizetős betegeikkel foglalkoznak a hivatalos munkaidejükben is.... :( :( :(

A te eseted viszont tényleg nagyon speciális. Szerintem nagyon fontos, hogy az, aki ismeri a konkrét helyet (a szomszéd szülésznő) mit mond. Mert bizony ismerni nem egy olyan orvost (pl. a Női klinikán - én azt ismerem jobban, ott tanultam a szülészetet), akiket muszáj előre megfogadni, ha odafigyelést is akarsz... És ezt minden szülésznő tudja ott, és soha nem mondana mást... :(
De ha a te szomszédod ismerve a munkahelyén dolgozó orvosokat azt mondja, hogy szerinte nem muszáj előre megfogadnod, akkor nyugodtabban választhatod az ügyeletest szerintem.
Azért van rengeteg olyan orvos is, aki rendes, és ügyeletben is az.... A lényeg az, hogy tudjad, hogy ahol Te szülsz majd, ott milyen fajta orvosok vannak...

Kép
bikmakk

Szia Linus!

Valamiért nem bírok privit írni:
Barátosnémat érdekelné, kérlek küldj képeket és árat nekem:
fevi@pr.hu

este leszek már csak gép elött, akkor tudok majd még írni.

Köszönöm szépen!!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

dita,nagyon rendes vagy,és igazakat írtál.tudom,hogy nem kell törődni velük.itt megértőbbek vagytok.végül is ezért van a topik,hogy meghallgassuk a véleményeket.

mó73

Dita
Szerintem egyértelműen igaz, hogy akinek csúcsos a pocija, kisfia lesz, akinek pedig inkább szétterülő a pocija, ott kislány lakik !....legalábbis ahány kismamit én mostanában láttam, mindnél bejött az elmélet ! :lol:
Most mégiscsak lepasszolták a gyereket hozzád ??

Remény
Várjuk a fotót !! :D
És többiek, Ti is mutathatnátok !!!! :lol:

Vicky
Mi volt ma a dokinál ?

Vevikk
Gratulálok a fiúcskához és a betöltött 20. héthez !! :D

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!

Itt vagyok újra! Jól sikerült a hétvége! :lol:
Jó sokat írtatok, alig tudtam visszaolvasni. :roll: 8)

Képzeljétek vettünk babakocsit, használtan, teljesen véletlenül sikerült!!! :lol: Mielőtt múlt héten elutaztunk még körbe néztem a neten és találtam Debrecenben olyan babakocsit használtan, amit kinéztem újonnan 70.000-ért. Ezért egy kis kitérővel mentünk párom nagymamájához, de megérte. 8)
Szerencsére 47.000-ért meg tudtuk venni, úgyhogy nagyon boldog vagyok. :D
Újszerű állapotban van, csak ki kell mosni a huzatot, ja én mindene meg van és ez a lényeg :lol:

Az alábbi linken meg tudjátok nézni a paramétereit ill. sok fotó is van róla, épp úgy néz ki, mint a képeken, még a színe is olyan:

http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=360

Később még jövök, gondoltam ezt megosztom veletek. :)

Kép

puszi Trix
trix78

Sziasztok!

RILLA
Nálunk a családban és az ismerősök között nem így volt. A nővéremnek 3 gyereke van, két lány egy fiú és mindegyiknél ugyanolyan alakú volt a hasa. :) De most már kiváncsi vagyok hogy esetleg nálam igaz lesz-e a szóbeszéd, mert nekem inkább szétterülő mint csúcsos! Sokan hisznek benne - párom még abban is hogy ha valaki reggel van rosszul akkor fia lesz ha du. akkor lánya. Eddig aki ránézett a pocakomra és szintén hisz ebben a dologban mindenki azt mondta hogy szerinte lány. Most már tényleg nagyon kiváncsi vagyok!!!!!!! :)

VICKY
Hát az sem egy utolsó szempont hogy szép a doki szeme! :)

KAKTI
Én az inszemeknél csak a magánrendelésen fizettem, aztán amikor a lombikra került a sor megköszöntem a dokimnak a munkáját egy tizessel. Végül a Szűcs még nem hagyta hogy végleg elszakadjak tőle mert a hysterot is a régi dokimmal csináltatta meg a lombik előtt. Akkor úgy volt hogy be volt készítve a boríték a fiókomba de a dokker annyira el volt foglalva hogy csak a vizeten tudott velem két mondatot beszélni és természetesen nem akartam az összes doki előtt odaadni a borítékot.
A BMC-ben nekem könnyű dolgom volt mert mindenki nő volt.
Eszter csinálta a leszívást és a beültit is, Erika (biológus) hozta össze nekem Bogyót és természesen az összes nővérke és recepciós mind nő, így vittem a két dokinak egy - egy szép csokor virágot és a többieknek egy- egy szállal és még mellékeltem egy kis kávés csomagot. Irénke mondta hogy szétossza majd a lányok között. Annyira elvitte a lombik az összes lóvénkat hogy nem tudtam többet áldozni a dologra. Amúgy mindenki nagyon örült a kis figyelmességnek, nagyon aranyosak voltak. Sztem annak jobban örültek hogy többet nem kell foglalkozniuk velem, eggyel kevesebb meló! :) és persze nem utolsósorban hogy sikerült a bébi. A Szűcsnek végül nem adtam semmit, mert elvégre szabira ment végül mire lombikra került a sor. Kicsit pipa is voltam rá mert kértem hogy egy papíromat javítson ki legyen szíves mert az oep nem fogadta el. Kb. egy tollvonás lett volna az egész. Több mint 30 ezrem úszott el miatta. Ha ezt elintézte volna akkor szétosztottam volna 3 felé azt a pénzt, szóval így járt!

BIKMAKK
Igen tudom hogy csak Mo-n van ez, és sajnos a tehetősebb emberek nagyon elkapatták a dokikat, azért hogy előnyösebb helyzetbe kerüljenek nem sajnálták tömni a dokik zsebét és most már ott tartunk hogy a kispénzűektől is elvárják ugyanezt.

Mivel végül én is úgy döntöttem hogy kórházat változtatok és az eredeti tervvel ellenétben máshol szülök (nagyrészt a szomszéd szülésznő miatt) és ott szintén nem lehet dokit választani elviekben.
Szülésznőt még gyakorlatilag SEM! De legalább az nekem lesz!
Tudom hogy Editkére mindenben számíthatok és ezért nem aggódom, ha ő nem lenne én is paráznék egy kicsit!

Végül is megmondta az igazságot, hogy mivel nincs már konkrétan orvosfogadás és igaz ennek a dokik nagyon nem örülnek, de épp ezért pedáloznak sokan a szülésnél arra apellálva hátha csurran-cseppen valami! Még annyit mondott hogy ketten vannak ügyeletben és még közülük is lehet választani. Majd ő megmondja hogy melyiket válasszam.

A csaszinál viszont tényleg félnék egy kicsit idegen doki kése alá feküdni, úgyhogy ha esetleg előre tudnám hogy arra kerül a sor megfogadom a legjobb dokkert.
Remélem nem lesz rá szükség.

TRIX
WOW! Csúcs a járgány! Ennyiért ingyen volt még ha használt is kicsit. :) Jó vásár volt! :)

Na most sikeresen megjöttem a városból.
Igaz egyszer le kellett ülnöm az otp-be meg egyszer a fagyizóba így sikerült megúszni a rosszullétet.
Meg anyósomék felvittek a postára, de hazafelé már egyedül jöttem.
Szerencsére megszabadítottak a párom fiától holnap már úgyis megy haza mert csüt-ön hajókirándulásra vagy mire megy.
Bakker reggel ki kellett mennem a boltba kifliért mert tegnap este a fiatalúr megevett fél kiló kenyeret fél liter kakaóval és 20 deka felvágottal. Ráadásul téliszalámit amiből nekem 5 deka is sok lenne mert laktató. Mondom veszek 10 kiflit és a maradékot felviszem apának reggelire az építkezésre, erre alig maradt pedig én csak 1-et ettem.
Én nem is tudom hogy ebben a nagy melegben hogy lehet ennyit zabálni, nekem volt olyan napom a múlt héten amikor csak görögdinnyét tudtam enni jó hidegen semmi mást nem kívántam.
Amúgy lement 2 kiló a terhesség alatt, kiváncsi vagyok a védőnő mit fog szólni.

Remélem enyhül az idő mert ha ilyen hőség lesz nem megyek uhu-ra.

Tesóm is kórházban van. Miomát meg cisztát találtak nála.
Egy hete volt a műtétje és vasárnap bevitték a kórházba mert magas láza van és állítólag a sebész is kitapintott valamit nála de nem mondták hogy mi az! Annyira frankók ezek az orvosok.
Sokszor én is a zárójelentésekből tudtam meg hogy mizu és úgy hogy utána néztem a neten.

Ti a gátat nem kenegetitek olajjal? Anyám már most el akarja kezdetni velem.

Szerintetek mikor érdemes és milyen termékkel?

Homeos bogyókat használtok/vesztek?

dita75

Szia TRix!

Látom te is Érdi vagy,mint én!Nekem is ikreim vannak és van pár eladó dolgom,ha érdekel!Pl.Pihenőszékek,fürdetőkarikák,Légzésfigyelők bébiőrrel,ha gondolod és érdekel írj privit!
Vendég

Én még nem köszöntem meg semmivel a sikeres lombikot, megvárom, hogy megszülessen a baba, majd utána. Gondoltam én is a biológus csajszinak, Erikának, meg majd Irénkének viszek valamit, mikor beviszem a baba fényképét a közösbe, addig várok vele. Előbb legyen minden ok, majd utána kifejezem hálámat nekik.

Trix, tetszik a babakocsi, nagyon jó vétel volt. Írtam priviket míg nem voltál:)

Dita én sem vagyok az a nagy zabálós, és ebben a melegben amikor csak lehet bent vagyok, de sajnos néha kikényszerülök a lakásból, s olyankor én is nehezen bírom.
Ha jössz majd fel ne feledd a találkánkat :)

remény73

Dita: gratulálok Bogyó mozgásához, gondolom megnyugtató érzés volt!!! :lol:
Nekem holnap megint mennem kell a nőgyógyimhoz, mert jövőhéten szabin lesz.
Ki fogom kérdezni a szülésről és rákérdezek a tarifára is, már ha van neki. Azután megosztom veletek a dolgot. :)
Látom ez volt a nagy téma 7végén. Egyébként én is egyet értek veled a hálapénz ill. tarifát illetően. Viszont (mivel az én helyzetem más, mint a tiéd) én már nem váltanék most dokkert, ha kér is fix összeget, mert nagyon meg vagyok vele elégedve. Úgyhogy, ha kér, ha nem, maradok nála.
Még azt sem tudom, hogy mit preferál, mármint a császárt a 38. hét körül vagy a spontán szülést. Remélem, holnap erre is választ kapok majd.

Tesódnak szorítok, hogy ne legyen komolyabb baja és mielőbbi jobbulást kívánok neki! :)

Egyébként nekem is nagyon tetszik a babakocsi! :wink:

Remény: köszi a privit, még gondolkodom rajta. Bár már szerintem csak téli, vastag cuccokat kell vennem meg egy jó pár legkisebb méretű holmit.

Rilla: ha kész lesztek és lesz energiád csinálhatnál egy képet a babaszobáról. Már nagyon kivi vagyok!!! :lol:

Colin: örülök, hogy kipihented magad! Drukkolok a jó AFP-hez!!!!!

Vevikk: örülök a jó eredményednek és gratulálok a kisfiatokhoz!
Nálunk is a kisfiú mutogatta magát, a kislány szégyelős volt, takargatta magát!
Tehát Ditus van remény a kislányra!!!!! :wink:

Vicky: cuki a Kicsi, vigyázz Rá! Megnéztem a babakocsit, szerintem nagyon jó!

Kakti: te hogy vagy? :) Rosszullétek semmi, akkor szerencsés vagy...

Benszi: köszi az infót, írok majd privit! Gratulálok a Kicsikhez!!! Korábban már láttam róluk fotókat, mert már sunyiban átnéztem néha a másik topikba, nagyon édesek!!!!

Bocsi, ha valakit kihagytam, nem volt szándékos!

Kép

puszi Trix
trix78

Rilla: 4-re megyek dokihoz, este megpróbálok jönni.

Trix: Szuper a babakocsi.
vicky79
Budapest III. kerület

El sem hiszem! Már a felénél járok! Milyen gyorsan megy az idő... :)

Kakti!
Én sem adtam Pesten semmit még. Márcsak azért sem, mert előbb "kiraktak" mint gondoltuk. Még lett volna egy alkalom, de mivel korábban bementünk probléma miatt és már volt szívhang, így közölték, hogy viszlát. Tehát nem volt időnk ajándékozásra.
Ha megszületik a kicsi, akkor úgyis felmegyünk megmutatni, és akkor majd hálálkodunk.

Egyébként a mostani dokim is azt mondta, hogy egyelőre még nincs eredmény, mert majd akkor lesz, ha visszük haza a kicsit a kórházból. Azt hiszem igaza van... :)

Dita!

Vigyázz a sok mászkálással! Nem jó ebben a melegben sétálgatni egy kismamának.
Ma az én párom is elvitte a kocsit, és gyalog mentem be a városba (az ő tanácsára). De nem kellett volna. Elég messze lakunk a központtól. Annyira elfáradtam, hogy még le is kellett ülnöm egy padra. De ez nem volt elég. Hazafelé úgy begörcsölt a lábam, hogy alig bírtam hazáig sántikálni. Mire hazaértem már bőgtem a fájdalomtól. Még most is nagyon fáj. Sose görcsölt be még ennyire a lábam. Remélem holnapra elmúlik.
Szóval vigyázz magadra!

Kép

Kép
vevikk

szia dita,és vicky,hogy vagytok? nevetséges benszi szerint én ebben a topicban szídtam a másikat.de nem tudok róla!jó,mi?inkább nem foglalkozok vele,igazad van dita.

mó73

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?