Új privát üzeneted érkezett!

De olyan jó olvasni, a friss kismamikról.

wazz. ezt nem hiszem elKép))))
én_aki_vagyok

mi ez a wazz? Én öreg vagyok már ehhez.KépKép

beababa

Sajna most mennem kell ....
Szombaton jövök a kérdéseimmel.
És igérem írok magamról elötte.

ÜDv
ÉN_aki_VAGYOK
én_aki_vagyok

Beababa, én sem vagyok mai csiken, de szerintem káromkodott egy csúnyát...csak a b-t lecserélte w-re...jól látom Aki?
Még szerencse, szombatig még van a lányoknak idejük megemészteni Aki-t
timili

Timili,

ay unokatesóméknál van két fiú akik pontosan időben érkeztek, most januárban a kislány késett egy hetet...
A barátnőm lánya sem óhajtott kijönni, ő majd 2 hetet késett.

én_aki_vagyok,
ha annyira érdekelnek a kórházzal kapcsolatos dolgok, tán ha visszaolvasnál az archiv-ba akkor már egy kicsit több infód lenne a kórházról, és nem ugranál a nekünk mintha nem tudom milyen nagyot vétkeztünk volna, azért mert másról is merünk beszélni. Egyébként nálad is el fog jönni, az idő, amikor ezekre az infókra is szükséged lesz.....
(Különben k-ra nem szeretem, ha megmondják, hogy melyik topikba kivel és miről beszéljek)

Táblázatba, szülés 2004 szept. 5., betöltött 31.hét.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Timili!
Gondoltam én, de azért, akkor is....;)
Ki kérdezte a fiúk, lányok érkezését?
Mindkét fiam 1-1 hetet késett, a lányom a kiírt napon született, de csak azért mert a dokival megbeszéltük, hogy nem érek rá bent maradni sokáig... Kaptam egy beöntést, és mire a burokrepsztés volt, már 3 ujjnyira nyitva volt a méhszáj.

Zsuzsa

beababa

Hajrá Judit, én NEKED drukkolok...vhogy az én csörömet is ...szta. Egyébként hála az infoért. Mondtam már, az az érzésem h elöbb kijön majd...végül is annyi érdekes dolgot mesélek neki...biztos kiváncsi (elvégre belölem -is- van)

Ed, Petika honlapja nagyon jó,kösz a tippet..bár az általam kigondolt neveken kívül újabb ötletet nála sem találtam, de a bemutatkozásában a fotókon jót nevettem...kicsit gyalog-galopp/hollószínház/l´art pour laár-os (ha érti vki mire gondolok) nekem bejön ez a humor...

Jaj, jöjjön már vki, aki 22 és 30 közé van kiirva...ne ilyen Aki-k...
timili

Sziasztok

Itt az igért kép Emmáról.Hétfőn készült,36.héten.Kissé durcás.
OrsyKép
negro1

NegroOrsi, ha a fiam mégis késik, és 30-at túllépi, a Te lányod számlájára fogom irni.(olyan édi igy morcosan)..de talán még ilyen korán nem esnek szerelembe..föleg nem pocón és neten keresztül...bár ki tudja...manapság...

Beababa, akkor egyáltalán NEM vagy öreg ha arra gondoltál amire én...egyébként azt olvastam pont egy - két napja, hogy alkalmasint egy jó beöntés vagy egy nap böjt kiugrasztja a "nyulacskát" a bokorból..
timili

Orsy,

nagyon jók ezek a képek, hogy csináljátok, hogy ilyen jól sikerülnek? Olyan szép az arcocskája, na nem amikor durcás, így csak aranyos. Nekünk a Dorka az utolsó képeken 29.hét aludt és az arca mellett volt a keze, mint apukájának, amikor alszik.

KépKép
KépKép
ytong

Még egy kérdés:
ti hogy álltatok, álltok az inkontinenciával? (bocs ha rosszul írtam)

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Tényleg NegrO, milyen képek ezek? 3D-k? És ha már itt tartunk, elmagyarázná vki MI a 4D? Mikor én iskolába jártam még csak a 3 dimenzióról volt szó...felmerült azóta egy negyedik is ? Hogy van ez???
Bármennyire is új dolog most, én meg vagyok Kósa 2D-s ultrahangjával elégedve, extra nem zargatom a gyerekem,csak mikor "orvosilag " szükséges, mégha egyesek azt mondják semmi negativ hatása nincs..Nagyon magával ragadott Raffai dr. Megfogantam, tehát vagyok c. kiskönyve..onnan ez a fíling
timili

Szia Timili!
Olyan vagy, mint apukámKépKépmikor mentünk mi is erre a műsoron kívüli 4D-re, ő is ezt mondta
Szóval, tényleg 3D van, ez azóta nem változott(bár nem tudom mikor voltál sulisKépKép )a 4.D tudomásom szerint azt a számítógépes programot jelenti, ami a rögzített képet kiegészíti és 360 fokban körbe forgatja.
Azért vigyázz ám az ilyen témákkal, mert ez se SchöfisKép, a végén megint kapunk a fejünkreKép

Puszi, Léna

Jaaaaaaaaa, és Negro, nagyon nagyon jó a képKép

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Ytong, én már egy kicsit hadilábon...
Itt a németeknél nagyon komolyan foglalkoznak a kismamákkal ilyen téren és már a kórházban szervezetten edzenek... már az elsö pár napban szülés után elkezdik a gátizmomtornát, ill. a hasizom fokozatos fejlesztését. A szülés utáni 4-6 héten pedig már lehet menni "visszafejlesztö" tréningre.
Ujságok mit irnak?
timili

Timili:majd csak elviseli a számlám valahogyKép

Ytong:csoda hogy sikerült képet csinálni,mert májusban pl.kétszer voltam u.h. az első alkalommal csak az orrát lehetett látni,a fején volt mindkét keze és lába,plussz bebújt a placenta mögé.Minden hónapban járok u.h.-ra magánszorgalomból és a képeket a babakönyvébe ragasztom be kisérőszöveggel.Decemberben készült az első és hétfőn volt az utolsó fényképezkedés.Szóval májusban az elsőn nem volt mit lefotózni és nagyon szomorú lette.Mivel ugyis akartunk 4D-re menni,előrébb hoztuk és sikerült is kettőt csinálni.Már ott is durcizik.Majd felrakom azt is,csak kicsinyíteni kell és ahhoz uram és parancsolóm ért.

Beababa:a wazz jelentése:b.... meg,legalábbis net-nyelven
Orsy
negro1

Köszi, köszi!!! Akkor tényleg nem vagyok annyira öreg, mint gondoltam, mert én is így gondoltam, csak hát....

Orsy!
Nagyon jó ez a kép Emmáról! Mintha festették volna. Kép

beababa

LéNUSKA, köszi az összehasonlítás édes-szülöapáddal...Egyszer voltam a Madrinában (azért is leírom a történetet, Aki meg irjon amit akar)és mivel épp senki nem várt a 4D ultrahangra, gondoltam megkérdezem az ott dolgozó "szakember" recepcióst, hogy is van ez...váltottunk 3-4 mondatot, de mivel minden válaszára volt egy "ellenkérdésem" így nem tudott számomra megfelelö magyarázatot adni.Én meg amilyen kis kos vagyok, arra jutottam ha az ember akit odaültettek nem tud eleget erröl az egészröl és csak habog, hebeg akkor ez nem keltette fel annyira az érdeklödésem h annyit áldozzak rá, ráadásul egy vadidegen dokival... lehet hogy lemaradtam vmiröl és késöbb sajnálni fogom...most még nem bánom.
timili

NegrOrsi, arra még nem gondoltál h esetleg Emma nem szeret annyira fotózkodni, azért olyan szégyenlös és durci? Egyébként milyen babakönyved van? Igazi vagy házi? Az enyém házi és már régóta vezetem, mert nekem csak a 3. IVF-re maradt pici a pocimban.
timili

Timili,

nem nagyon értem amit írtál, de arra gondoltam, hogy most, szülés előtt hogy vagytok ezzel, mert nálunk nagyon botrányos a helyzet, hacsak nem sikerül visszafogni a nevetést vagy a tüsszentést. Egyébkénet erről nem nagyon olvastam azért kérdezem.
Mi szeretnénk menni 3D-sre, csak be kéne jelentkezni, legalább egy kép legyen róla.

Orsy,

mi is járunk havonta uh-ra, és nekünk is van albumunk, de a mi képeink nem ilyenek valszeg mert 2D-sek.

Alice

van már baba? értesíts minket a fejleményekről, mert itt izgulunk.

Ed, Zita, többiek jelentkezzetek, nem kell foglalkozni az ide kontárkodókkal, mi kiváncsiak vagyunk rátok, különben is kitől kapnánk infókat, ha nem tőletek akik már túl vagytok a szülésen?

Pusza

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Emma babuci májusban.Másik rendelőben csinálták,mert ott volt 4D

OrsyKép
negro1

Kép
Ez meg a színes,ilyen a videón is.
Orsy
Köszi mindenkinek a dicséreteket,Apuci is besegített abban,hogy ilyen szép a lányka.
negro1

Ytong, mondom, nálam sem zár mindig 100asan, de nem adom fel, tréningezek: megfeszit-ellazit-megfeszit-tart-tart-tart-ellazit és megint..
timili

Sziasztok!
Timili,
az én fiam 1 héttel előbb ugrott elő,és végig bokszolt a hasamban. Ha ezzel bíztathatlak...
Renáta,
köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre, mert olvastam ám, csak a csemete előbukkant a délutáni szundizásból és nem tudtam leírni mindent. Az a baj, hogy én 1 hét pluszban vagyok a 28 napos átlaghoz képest, és az UH-n szóltak is, hogy kisebb a baba mint amit így ki lehet számolni. A fogamzás idejét viszont tudom, így visszaszámolok. Szóval az AFP tulképpen a 14 héten esedékes? Persze, megbeszélem a dokival is, de leginkább magamra számítok, mert rossz érzés a genetikai tanácsadó előtt cidrizni mikor a legjobb napjaimat élhetném. Nekem fontos ez a vizsgálat családi okokból.

Tud valaki vmit az anyai vérből végzett genetikai vizsgálatról?

Judit,
nekem szülés után kezdődött a probléma. Bár nem igazán bepisilés formájában, hanem könnyen levegő kerül a hüvelyembe. Nem kevésbé kellemetlen, de nem részletezném. Én a "könyvből mindent meg lehet tanulni" módszer híve vagyok, na esetleg videókazettáról, de még nem találtam rá a megfelelőre az intimtornáról. Pedig a szülésig alul is formába kellene hoznom magam, ez pedig az idő múlásával egyre nehezebb lesz.
Oliva
oliva

Oliva,
az AFP a 16. héten esedékes, utána a genetikai uh., ha megvan az eredmény. Szóval akkor a problémám szülés után is jelentkezni fog.

J

KépKép
KépKép
ytong

Judit,
én ilyet nem írtam, de azért nem elképzelhetetlen. Azt olvastam, hogy már közvetlen a szülés után el kellene kezdeni a tornát, ahogy Timili leírta, és én meg is próbáltam, de talán nem csinálom "szakszerűen", ezért kellene segítség. Egy tanfolyam lenne a legegyszerűbb, de azt mostanság nem tudom megoldani. Amúgy sokat javult így is, de messze nem tökéletes.
Aszem leteszek az AFP-s témáról. Senkinek nem korrigálták az UH szerint a szülés idejét?
Oliva
oliva

Judit, én itt vagyok, csak gondolkodom, hogy mit írjak. Inkább a táblázatot írom, mert ez a névtelen barom... Á, kapja be!

találtam egy 12 hetes fotót:
Kép

Mi csak a kórházi uhra jártunk és ha mázlim volt és nem a kósához kerültem, akkor videófelvétel is készült. Bocsi mindenkitől, aki szereti kósát, de nekem nem ő volt az orvosom, nem tudom dicsérni.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ytong, ne félj!!! Csak a Pici súlya nyomja! Olyan leszel mint régen...tudod, csak POZITIVAN!!!

En utoljára 33. hétem voltam UH-n, még a régi (juli 30) terminus maradt.

Nyilatkozna vki Kósa dr. és Marika anyagi jutattása- témában?
Ki szült velük? Mennyiért? Vki IVF-es is volt?
timili

Itt a frissített tábla:
<!--attachment: bab_k-95502.doc*mime_msword.gif*application/msword*88.1**bab%e1k%2edoc --><center><pre>
Kép
babák.doc (88.1 k)</pre></center><!--/attachment-->

Ha küldtök adatot, akkor légyszi így:

Táblázat: #####

Köszi
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Ed, nagyon jó a táblázat! Sok munka volt vele?

Tünde, másnap is volt hőemelkedése, de akkor nem adtam kúpot Neki. Kitti a 20dekákkal nangyon ügyes!

Oliva, nem ismerős a csecsemős, de tényleg nagyon sok csecsemős dolgozik ott és úgy látszik többféle szokás van. Jó érzés kiírni magadból a rossz élményt nekem is van , de mostanában túl sol negetívum hangzott el a kh-zak kapcsolatban ezért inkább máskor.

Timili, nekem Bence előbb jött 1 héttel. Ha már közeli az idő 1 front sokat segíthet.(nem mindenkinél) A terhesség utolsó hetei pedig tényleg nem olyan bulisak,pocakbevágás, éjszakai pisilések, álmatlanság.

Névtelen, a topikot általában azok olvassák akik várják a babájukat és kíváncsiak , hogy abban a kórházban ahol világra hozzák a bébijüket, mire számíthatnak. A többség első babás. Jó olvasni hasonló terhesekről is , számítani, hogy hát ő már megszült, akkor most már csak én jövök. Én tudom ,hogy előttem Tünde szült, utánam Léna. A szüléstörténeteket annak is jó olvasni, aki előtte van és annak is aki már átélte. Mert mindegyikről eszébe jut az embernek a sajátja. Az eljövendő mamiknak pedig sok hasznos info van babákról. Kérdezni pedig azokat lehet akiknek van tapasztalata. Akik itt vannak pedig ismerik egymást, szóval belefér a meggylekvár.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok! Még egybe van a lányom, bár már egyre hisztisebb. A család meg olyan, mint egy szinpadkép a Csereszcséskertből: csak ülünk és várunk... vátunk...

Úgy tudom, a fogadott orvosnak a szülésért a vizitdíj 10szeresét szokták adni, a fogadott szülésznőnek meg 25-30-at. Sajnálom, de ennyit nem tudunk fizetni, az orvosi díj is elég nagy érvágás, és a külön szoba is... ha a szülésztő rendes lesz és emberi akkor kap ő is kb. 10ezret gondolom. De nem fogadtunk szülésznőt, annál fog szülni, aki ügyeletes.

A kemping fürdertővel még várni kell egy kicsit, mert kisült, hogy a lányom abban akarja majd fürdetni mindaddig míg le nem esik a köldökcsonk, mert olyan a kiképzése, hogy arra éppen jó. No meg majd végül is ő dönti el, hogy mit is akar vele, eddig inkább nevetségesnek találta..

Ed, az oké, hogy nem akarod dicsérni Kósát, mert nem ő volt az orvosod, de mintha úgy vettem volna ki a szavaidból, hogy inkább utálod, miért? Van valami oka?

(De szivesen öregebb lennék vagy egy hónappal...)
Holnap van a terminus. De. ctg utána Kósa is megnézi. Akkor biztos többet tudunk, ha megnézi a méhszáj állapotát is... jelentkezem majd ne féljetek.
alice_cs

Még annyit, hogy a kórházban szülés után nagyon jó babanaplót kaptok + egy ajándékcsomagot is.

Tünde, egyik nap írtál vmi DM baba akcióról. Mi az?

Timili, nekem Bence végig ugrált a hasamban csak úgy ficánkolt!

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Sára ma megkapta a 3 hós oltást.Egy hős volt.CSak a szuriig sírt, aztán evett és el is aludt, persze kapott kúpott előtte.
De nevetve ébredt fel, játszottunk egy kicsit, aztán fürdés, megint evés, megint kúp, és most alszik, mint egy kisangyal.Remélem nem kabáltam el és így is maradKép

Ed adatok:Bár a kettőskereszt dolgot nem értem, bocsi.És akkor is bocsi, ha az emil címedre kérted volna, kicsit bonyolult vagyok és előbukkant a butácska énemKép
Léna(Nuska)-Sára-2004.04.09-3650gr,55cm.tényleg jó ötlet a táblázat, ügyi vagyKép

puszi, Léna(egy hős anyukája)

nuska

Lányok: DM babaakcio:

Minden DMben van jelentkezési lap amit kitöltve, a 2004 ben született bébi szül.any.kiv.-val be kell küldeni vhova (cim a jelentkezési lapon) amiért cserébe kaptok egy kupon füzetet. Ebben kuponok vannak különbözö dm-es árukra vonatkozóan, amiket igy olcsóbban lehet megkapni. Mellbetéttöl kezdve pelusig...stb..bármi lehet. Én megpróbáltam már most jelentkezni, de azt irták vissza majd ha meg lesz a pici kivonata, menjek vissza.
Szerintem nagyon jó dolog.
timili

Oliva,

nekem az utsó uh után szept. 5 helyett aug.27 lett, de mint mondta a doki ez addig változhat, úgyhogy marad az első időpont, aztán majd meglátjuk mikor akar kijönni a pici. Én az elején azt mondtam, hogy késni fog, a férjem és az anyuék szerint hamarabb fog érkezni, most már én is kezdek elbizonytalanodni, majd jön ha ő akar, úgyis már most olyan kis akaratos. Engem nem zavarna ha hamarab jönne.

Ed,
ne izgasd magad, engem is feldühített, de gondolom ez érezhető volt a megnyilvánulásomból.

J

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Találtam édes gifteket, megpróbálok idetöltögetni egyet a babára váróknak, bocsi, ha nem jön össze(bár szűz kéz, ugyeKép )Puszi, LénaKép

nuska

Szűz kéz bejött, holnap hozok még, ha nem baj, bár djárt holnap vanKépKép
Léna

nuska

Sziasztok!
Látom van új emberünkKép
Én most szétoffolom a topicot!Kép

Gyönyörűek az UH-s fotókKép
Gratula!
Alig várom, hogy Csöppel mehessünk végreKép

Sajna még mindig halálán van a gépünkKép Így csak épp olvasni tudok, meg egy picit írniKép

Millió puszi!

Jó babázást és pocakosodást!
Alice!
Szorítok a a lányodnakKép

Emő+Csöpp

hicudzsi

Timili, köszi. Minden akció jól jön. A gyerek nő,mintha nyújtanám. 3 hetente kap új cuccokat. A babarucik össze-vissza vannak számozva,inkább szemre kell venni őket, bár pocak alapján ez kissé problémás.:-)

Léna, akkor ezt nagyon szerencsésen megúsztátok. Legközelebb én is előre adok kúpot.

Polka, Alíz drukkolok!

Jó éjszakát!
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Hicudzsi!
Majd ha megjavul a gépetek, vagy írsz, akkor írj már nekem egy pár sort, hogy mi van veled? Már jön is a kis tesó? Nagyon gyorsak vagytok. Emlékszem Picurodat nem is olyan régen együtt vártuk, drukkoltunk, hogy mi van veletek.

Oltások:
Bocsi, hogy beleszólok, de már van némi tapasztalat.
Amikor az oltást kapja a babó, nem kell rögtön beadni a kúpot, hadd dolgozzon az injekció. Kúpot akkor kell adni, ha már hőemelkedése van, illetve én estére mindenképp adtam az épp akutális oltásos gyerkőcnek, akár volt láza,akár nem.
Az oltás után kúp helyett inkább rögtön borogassátok hideg állott vizes ruhával a szuri helyét.

Oliva!
még neked akartam írni tegnap csak lusta voltam írni, csak olvastalak.
Ha nem 28 napos volt a ciklusod akkor úgy számolják a várható szülés időpontját, hogy először is rendesen, mintha rendes 28 napos ciklusod lenne, és ha mondjuk 31 napra jött meg anno a mensid, akkor a számított időhöz hozzáadnak 4 napot, ha viszont rövidebb volt a 28 napnál a ciklusod, akkor pár napot levesznek a számított időből.
Ez egy kicsit bonyolult ahogy leírtam, de én a 3. gyereknél tanultam ezt meg, akit már nem a Schöpf-Méreiben szültem.
Nekem is 31 napos volt a ciklusom, utolsó mensi 2000. dec. 14. Rendes számítás szerint 2001. szep21-én kellett volna születnie a lányomnak, de a dokim rászámolta azt a pár napot, és aszerint 25-ére írt ki szülni. És a lányom tudta mi a dolga, akkor meg is született.
Az UH, csak irányadó, hogy a bébi jól fejlődik-e, KB a korának megfelelően-e. Szerintem nagyon ritka, hogy aszerint állapítsák meg a szülés várható időpontjá. Akkor biztos, hogy ezt a módszert alkalmazzák, amikor például a kismami nem tudja mikor volt az utolsó mensese, vagy nagyon rendszertelen volt.

Most megyek, mert a közel 3 évesem szétszedi a házat. Kép

beababa

Hicu, Csöpp (aki 7 (?)hetes) hány cm most???
timili

Sziasztok!

Léna, a # helyére gondoltam az adatokat. Benne vagytok a táblában, fotót is találtam.

Hicu, Orsy, ti is benne vagytok a táblában.

Barbi, nem nehéz (ez a szakmám), csak az adatok kellenek. Bár ha sok kép lesz benne, akkor a fájl mérete meghaladja a 300 kilót és akkor leszek bajban. De addig kitalálok valamit.

Alice, 1* voltam nála uhn, + ő volt az ügyeletes, amikor szültem. Csak annyi, hogy nekem így nem volt szimpi.

<!--attachment: bab_k-95542.doc*mime_msword.gif*application/msword*131.6**bab%e1k%2edoc --><center><pre>
Kép
babák.doc (131.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

Jöhetnek még adatok!

Judit, nem érdekel a dolog, csak elég gusztustalan húzás volt a részéről. Ő biztos csak kenyéren és vizen él.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok

Ed:köszi

Aki vagyok most megorrol rám is ,mert nem kórházas témával jövök.A babaszobán hatalmas botrány van,mert egy csajszi azt állította,hogy meghalt a férje és négy gyerekkel maradt otthon,segítséget kért ruhák,játékok adományozásához.Sokan küldtek is neki csomagot,mert az empátia működik,de kiderült,hogy se gyerekek,se halott férj,csak egy jó viccnek szánta.Egyuttal egy másik topikban ruhákat árult.Csak azért írom le,hogy véletlenül se kerüljetek kapcsolatba vele.Itt is van apróhirdetéses oldal,lehet,hogy próbálkozott már.Akit érdekel az ügy a babaszoba csevegő rovatában a csere-berében Segítsetek topik alatt találja.Az egészben az a felháborító,hogy tényleg vannak olyanok akiknek segítségre lenne szükségük,de ezek után már fenntartással fogadják őket,pedig nem tehetnek semmiről.Bocsi,hogy pletyizetm,de szerintem jobb ha többen tudnak a dologról.
Orsy
negro1

Sziasztok!

Hm, én_aki_vagyok? Kb olyan, mint a régi névtelenjeink. De a többiekhez hasonló a véleményem, így inkább nem is bosszantom magam rajta.

Hicu, remélem sikerül megjavítani a gépetek! Közben eszembe jutott, hogy egyszer nálunk is hoztak teát. Egyik nap mindenkinek adtak egy üveget, hogy ha úgy gondoljuk, hogy kell, akkor adhatunk teát a babáknak. Lehet, hogy ez nővérfüggő? És a mi szobánkban volt mérleg is, így mi mértük a babákat, nem kellett külön rohangálni.

Kriszti, hát tényleg nem történtek veled jó dolgok mostanában. Kép De fel a fejjel, ezek után már csak jó jöhet! Kép

Oliva, köszi a szüléstörténetet!
Nekem a 18. heti UH alapján korrigálták a kiírt időpontot. Nekem is hosszabb ciklusaim voltak, így az eredetileg számolt febr. 17. helyett febr. 21-re lettem kiírva.

Timili, a ruhák tényleg össze-vissza vannak számozva. Szerintem elég néhány darab 56-os, inkább nagyobbakat vegyél. Kittin is pár hétig nagyok voltak a ruhák, de feltűrtük az ujját, utána meg hamar belenőtt.
Szerintem a 4D-s UH nagyon nagy élmény. Ha van rá lehetőséged, érdemes kipróbálni. Én a Praxisban voltam, nem tudom, hogy még él-e az a lehetőség, hogy a babanetes regisztáltaknak adnak 1000 Ft kedvezményt.
Van egy oldal, ahol láthatod, hogy hétről-hétre hogyan fejlődik a baba, bár nem minden hétnél vannak cm-erek. http://www.freeweb.hu/mama-baba/hetrolhetre1.html

Orsy, édik a képek! Kép

Barbi, köszi. A DM akcióról itt olvashatsz részleteket: http://www.dm-drogeriemarkt.hu/bababon.html Egyébként a jelentkezési lapot és a születési anyakönyvi kivonatot bármelyik DM üzletben le lehet adni. Én leadtam, egyenlőre várom, hogy kapjak valami értesítést.

Léna, gratula a kis hősnek az oltáshoz! Kép

Ed, köszi a táblázatot. Nagyon ügyi vagy! Egy észrevétel, látom névsorban van, nem lenne esetleg jobb időrendben? De így is szuper, csak egy ötlet volt. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!
Köszönöm az infókat terminus témában!
Csak nyavajogni jöttem egy kicsit. Olyan szörnyű így főzni, hogy az ember lánya legszívesebben csak kefírt enne egész nap, vagy még azt se. Minden szagtól gyomor a torokban, dehát a Manónak enni kell.
Csak még az jutott eszembe, hogy ez a pótlás dolog pár napos csecsemőknél elég vicces, főleg tápszer, de akár tej is. Ez teljesen ellentétes mindennel amit a csecsemők táplálásáról meg a szoptatásról tudni lehet. Mindenesetre elszánt vagyok, nagyon rajta lesz a szemem a következő csemetén. Visszagondolva olyan tudatlan voltam kezdetben szegény Manóval.
Oliva
oliva

Sziasztok!

Jó a táblázat! Bár így is nehezen bírom követni, hogy melyik névhez milyen történet tartozik.
A kiírt időpont és szülés időpontja témához: nem szentírás a kiírt időpont, a gyerekek nagyon kis hányada születik "pontosan". Anina első szülőttként és lányként nov. 1-re volt kiírva és 5-én született. Ő is mocogrós baba volt, de most a fiam is nagy ficánkolásokat rendez így a 39. héten, pedig én is hallottam olyat, hogy a végefelé már kevesebbet mozognak a babák. De van keményedés rendesen, néha egészen kellemetlen tud lenni. És, hát igen, a mellékhelységet is gyakran látogatom.
Holnap randizom a dokimmal, majd meglátjuk, mi lesz.
Üdv.:
Polka
polka3

Üdvözletem a hölgyeknek!

A babaszoba.hu-n kialakult botrányt ma én is elolvastam, mert már az indexen is híre ment. Hja kérem, ha valaki hazudni kezd, azt tegye következetesen és hihetően, ne használjon több nicket, és főleg ne árulja ugyanazon a nicken a használt kisruhákat, amin kérte!!!! Attól tartok lesz ennek még folytatása, mert sok igen bedühödött anyukát olvastam át ma ottan (Babaszoba.hu - csevegő-csre bere- segítsetek!!! , nickek: Varga Móni, ill. kicsimoncsicsi - ez utóbbi nocken kínálódott eladásra kisruha csomag másik topicban...)
Tényleg az egyik legnagyobb disznóságnak tartom, mikor a jószándékú emberekből akar valaki - ha nem is meggazdagodni, mert szvsz. elég hamar lebukott - de legalábbis megélni. Tudom, ez is off, de én mára olyan állapotba jutottam, hogy egyszerűen nem adok egyik koldusnak sem, ha azt mondja, hogy éhes, akkor bem,egyek a boltba és veszek neki ennivalót - érdekes módon ennyire még éhes koldussal nem találkoztam... én is meg a lányom is szinte az utolsó darabig használtan vettük a babakelengyét, sőt a legtöbbet innen az internetről, de azért mindig fizettünk is, és ha kihozták, akkor látták, hogy hová megy stb... és ha már nem lesz rájuk szükség, akkor majd mi is jutányosan adjuk tovább, mert nem mindenkinek tellik uj babakelengyére... off befejezve.

Lányom ma volt ctg-n meg a Kósánál (ma van a terminus mellesleg) a ctg-n jól megijedt attól, hogy az eredmény nem teccik a ctg-s nek, menjyen fel vele as Kósához, a Kósa azt mondta, hogy a ctg rendben van, ne idegeskedjen emiatt, de a vérnyomása aggályos 140/ nemtudommenyi volt, mostantól napi 10 alkalommal kell mérni.Nekünk csak digitális van, nos azon már kétszer mértük ma, 125-8/74-8 volt, bár a pulzusszám kicsit magas. Én nem hinném, hogy ez olyan nagy borzasztóság, de a lányom persze el van keseredve. Méhszáj mint a beton, teljesen zárt.
Szombatoin megy ujabb ctg-re, aztán kedden, és ha addig nincsen semmi, akkor befektetik, ennyit tudtam meg.

Van valakinek valami embrséges módszere arra, hogy meginduljon már kifelé ez a kölök? (Jó, tudom, vessék be aput, meg meleg fürdő...) no meg olvastam egy pusztuljka receptet is, éppenséggel Prekop Dórától: egy deci kávé, egy deci rivinus, egy deci konyak - ezt felhajtani - de érdekes módon a lányom nemigen hajlik rá.. Kép Viszont szerintem most már ihatna minden nap egy kis vörösbort nem? Vagy valami már ötlet? Valahogy nem nagyon szeretném, ha megindítanák...
alice_cs

Sziasztok

Alice:állítólag a kóla hatásos lehet.Szintén babaszobás topikban olvastam,hogy az egyik anyukának ezt javasolta a szülésznő.Próba cseresznye.
Mi is szinte mindent használtan vettünk.Mi baja lehet egy pl. egy 56-os bodynak?Egy csecsemő még nem tudja lestrapálni a ruháját.Nincs rá ideje,olyan gyorsan kinövi.A bababoltban elkérnek több ezreket is ezekért a csöpp agyagokért.Megéri a neten megvenni.A postaköltséget én is fizetem,mert ezt tartom helyénvalónak.Volt már akivel felesben fizettem,de azt ő ajánlotta fel.Örülök,hogy ez a banya lebukott és remélem messze elkerüli a környékét is az apróhirdetéseknek.
A lányodnak mielőbbi babázást kivánok és könnyű szülést.
Orsy
negro1

Kóla... kóla... mi is van a kólában? Kokain cserje???? Hmmmm... ezen ne múljon, bár alapból utálom a kólát mint olyat és nem is szoktunk venni, de EZEN NE MÚLJON...
alice_cs

Sziasztok!

Beababa, oltással kapcsolatban minden info jól jön köszi. Bár már csak az 5.havi van, aztán végre szünet.

Tünde, köszönöm a dMs infót. A baba-mama szobában tényleg jó, hogy van mérleg, utolsó nap egyfolytában odarohangáltam mérni a szopikat. Mindig néztek mit száguldozok a gyerkőccel. Az is jó azzal a szobával, hogy ingyenes.

OLiva, én is nagyon keveset tudtam, de hála a netnek egyre jobban képben leszek.

Aliz, olvastam még a dinnye vagy a ricinusolajról, hogy bejöhet.

Bence egész nap 3x fél órát aludt. Egész nap sajnos unalmas voltam neki és felháborodottan várta a szórakoztatást. Kissé lefáradtam.
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

KépÍgy várja a szórakoztatást
KépIlyen,ha bejön, hangosan kacag

Barbi
Kép
Kép
barbic

Vissza: Szülészetek, kórházak