Szilvi: GRATULÁLOK!!!!! remélem te is jól vagy! Aranyos a baba
Most akkor Katyanak szurkoljuk csajok!
Ildi: Valószínűleg Bence azért sirdogál mert éhes (legalábbis nálunk ez volt), ha minden mást már kizártál (pelus, böfi, fázás, hascsikarás). Számold ki hogy mennyit kéne ennie (a testsúlyának az 1/6), és annyit mindenképpen kapjon meg pótlással együtt. Ha kb 4 kg akkor 650-670 között kellene enni. Én annyit adok neki amennyit kér, így napi 5-6 etetés van, és nem kell keltegetnem. Két hétig zabált, gyakran két-három fordulós volt az etetés, cici+60(tej, vagy táp ami volt éppen), majd +30, majd +20-30 egy etetés alatt, és ez igy ment egy darabig, aztán megnyugodott, és most már normálisan eszünk. Ha nem ébred akkor lefejem a tejet, és amikor kell cici+lefejt tej+ha kell pótlás. Ő most egy evésre 90-150 között eszik, éjjel általában a nagyobb értéket. Most már kiszámítható hogy mikor kel fel. Azzal hogy lefejem 1. stimulálom a tejtermelés, 2. ő is pihen és én is, 3.mégis tejet kap, ha üvegből is, és ez a lényeg. Ezzel a módszerrel már elértük, hogy egy-egy fejéskor 80 legkevesebb lejön, így minden második étkezés csak tej végre!Én is pihenhetek így, a tej is termelődik, és ő is elégedett. És nem szokott le a szopiról, és szerintem Weronica is megerősítheti ezt, ő pedig már régebb óta csinálja ezt a tej-táp dolgot. Én eddig még nem hallottam senkitől hogy leszokott volna. Ha pedig a cumi megnyugtatja akkor ez van, add neki oda. Neki se jó ha sírdogál és neked se. Ugye nincs senki a családban aki azt nyomná, hogy csak szoptass,mert ha nem összedől a világ? Rám rámváta az anyósom az ajtót amikor a múlkor már azt is megmondta hogy mikor szoptassak, én meg megmondtam hogy én tudom mikor kell szoptatnom, és mikor fejek és mikor kap pótlást.
Amúgy Bazsi még kap teát (mecsek baby-patikában kapható), mert a tápszer néha megfogja a hasát, és a teával lazul a dolog, és legalább a szelek távoznak, így nem fáj a poci.
Ha jól lakott, böfi is volt, tiszta a pelus, akkor rövidesen elalszik. Bár mostanában alvás előtt van egy 5-10 perces hiszti, de ha nem okkal sir, hagyom általában rögtön elalszik. Ha baja van, úgyis tovább sir, akkor kezdődik a kör előről. Kaja-böfi-pelus-fázás stb.
Amit Frusi irt az tényleg használ, bugyoláld be jól egy vastag pokrócba, törölközbe,pólyába. Nem is gondolnád mennyire tud néha fázni, és jól esik a szorosság is. Bazsi amióta hálózsákban alszik nyugodtabb lett. Vagy próbáld meg elterelni a figyelmét zenehallgatással, ha már nagyon kivan, vidd át a másik szobába, a környezetváltozás is kitudja zökkenteni.