Új privát üzeneted érkezett!

Az összegek nagyságáról persze lehet vitatkozni, de nem érdemes. Ha sokkalja az ember, akkor odébbáll, vagyis keres egy olyan orvost, akit megbízhatónak ítél, és aki hajlandó arra, hogy levezesse a szülést.

Mackoo
mackooo

Sziasztok Mamákok,

Gyönyörűek a babák, és elég jól hangzik, hogy így 5 kg. felé közeledve már csak kétszer keltek éjszaka :-)))
Megvan az időpont, nincs mese június 2-a, úgyhogy Zita húzz bele....
1-én befekszem, másodikán kiveszik a többit majd meglátjuk.
Nagyon nem szerettem volna hozzászolni a kinek mennyi jár, ki mennyit kér témához de nem bírom ki:
Lehet, hogy nekünk volt szerencsénk eddig az orvosokkal, de az AGYMŰTÉT után, a soron kívüli CT után, és egyéb ezekből fakadó intézkedések (nőgyógyászom is) után egyik orvos sem volt hajlandó egy fillért sem elfogadni. Egyik sem!! Anyósomat (nyugdíjas, vidéki nénike) 2 főorvos operálta -hasi műtét- Budapesten, mikor megkérdezte mennyivel tartozik a válasz így hangzott: -Magyar állampolgár? -Igen. -Akkor semmivel a TB fizeti. Úgy gondolom, hogy ŐK -az igazán jó orvosok- akik a munkaidejükben a tudásuk, munkájuk legjavát nyújtották talán azért is vannak ezen a szinten mert nem a mennyit gomboljak le a betegekről mizériával vannak elfoglalva, hanem a gyógyítással. Ennek ellenére, vagy pont ezért természetesen ha munkaidejükön kívül, sürgős esetben is segítségünkre állnak mindenki hálás nekik külön kérés, tarifa nélkül is.
Szülés: az én orvosomnak eszébe sem jutott engem előre uszítani egy anesztesre, majd ha befekszem meglátjuk ki lesz aznap beosztva (véleménye szerint szakmailag mindenki jó)és együtt 3-asban megbeszéljük, hogy spinál vagy altatás. Pedig elég rázós eset vagyok ugye.... Programozott császár esetén a fogadott szülésznőnek sem találtuk (orvosommal és férjemmel együtt)értelmét. -lehet, hogy ezt még megbánom-
Bocsi ha egy kicsit hosszúra sikeredett.

K.

cuiccolo

Kriszti!

Igyekszem, de ha nem jönne össze addigra a szülés, akkor is meglátogatlak, mert akkorra, már úgyis heti kétszer kell mennem CTG-re. A kórházon belüli feltalálási helyedet majd juttasd el (06-70-219-0667), bár azt hiszem egyébként is megtalállak. Túl sok ismerősöm van ott, ahhoz, hogy el tudj bújni. De remélem nem is akarsz.

Üdv:

Zita
pzita

Zita,

Amint kiderül merre is leszek található jelentkezem :-)))

K.

cuiccolo

Sziasztok!

Mélyen egyet értek Mackooval( nem ez az első alkalom, úgy látszik egyre jár az agyunk).Az altatósnak csak akkor kell adni, ha nem ügyeleti idejében adja be.De ez azt hiszem érthető.Ne vegyetek rá mérget, de azt hiszem(úgy emlékszem), hogy ez 15-20 között van.De ez tényleg nem tuti

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok,

Alice_cs,
nehogy meglepődjetek, ha a doki bejelenti, hogy ennyi és ennyi a tarifája.
Egyébként nekem valószínűleg nem császárom lesz, csak én kérem az epidurált és ha berendelik az anesztest, mert mondjuk nekem éjjel indul meg a szülés, igenis adni fogok neki pénzt, amihez senkinek semmi köze.
A másik meg, hogy én elvárom a dokimtól, hogy mindig ugrásra készen legyen , mindíg én legyek a legfontosabb, ha nála vagyok és ezért ezt viszonoznom kell valamivel, hogy hanyagolja a családját stb. és hozzáteszem, hogy ezt nemcsak akkor teszi meg, ha valaki terhes, hanem egyébként is.

Mackooo,

te kinél szültél?

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok,

Gyakran olvasgatok errefelé, s csak ritkán írok, de gondoltam megosztom veletek, amit tegnap hallottam egy kismamától, akivel egy szobában voltam (9hete).

Szülés előtt voltunk amolyan előkészítős előadáson, ahol az egyik alkalommal a fájdalomcsillapításokról volt szó. Egy szó, mint száz, valako konkrétan rákérdezett, hogy fizetni kell- e az EDA-ért, mert ezt hallotta.(mellesleg én is hallottam ilyen kósza híreket, legnagyobb felháborodásomra). A doktor úr azt mondta, : ha napközben van rá szükség, akkor ingyenes, ill. éjjel, ha épp egy olyan anesztes az ügyeletes, aki ért hozzá. DE, ha előre megbeszéled valakivel, hogy tetuti kérsz, s álljon rendelkezésedre éjjel is (mikor nem biztos, hogy az ügyeletes be tudja kötni) az a kettőtök megegyezésén alapuló összeg(doki+te). Na, most jön a tényleges variáció: déltán 2-kor a kismama megelégelte a fájásokat, EDA-t kért, jött is az épp ügyeletes- aki mellesleg bekötheti(v. milyen Tamara, biztos hallottatok róla, állítólag nagyon jó doki), s a teljeskörű felvilágosítás emígyen hangzott: 20 ezer forint.
Ez az anyuka nem kérte. nem is apénz miatt, mint állítja, hanem az intézésmód miatt. 2 fájás között el tudom képzelni, milyen ideges lehetett erre a hozzáállásra.

Mindenesetre nem vagyok rest, én megkérdezem a dokimat, ha legközelebb megyek, mi is a helyzet.

Szép napot mindenkinek!
(mellesleg ha még 8 gyerkőcöm lenne, mindet a Schöpfiben szülném a dokim és szülésznőm miattKép )

Móki
móki

Judit!

Légy szíves írd meg az e-mailodat, vagy írj nekem egyet (a címem a profilomban). Kérdezni szeretnék valamit.

Köszi!

Zita
pzita

Sziasztok!

Érdekes kérdés, hogy ki mennyit ad. A terhességem alatt emiatt veszekedtem legtöbbet nagymamámmal és anyósommal, hogy adjunk vagy ne adjunk az orvosnak pénzt. Én nem magánrendelőbe jártam dokihoz, így egyetlen vizsgálatért sem fizettem. Orvost sem akartam fogadni, gondoltam, jó lesz az ügyeletes. Aztán nagymamám véget vetett a dolognak, kezünkbe nyomott egy boritékot. Így nem volt más hátra, beszélnem kellett a dokival. Ő nem mondott árat, de elvállalt. Nem bántam meg, de szerintem
a dokiknak adott hálapénz összege irreálisan magas egy átlagos magyar család jövedelméhez képest!
Csak ennyit akartam mondani. Ettől függetlenül a kistesót is ennél a dokinál szeretném szülni.

Léna, a kullancsot férjem sikeresen kiszedte.

Van valakinek valami jó ötlete, hogy hogyan lehet gyógyítani a szájzárat???

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Ed, megnéztem neked a szájzárat egy orvosi kézikönyvben és a következőt találtam (elég furcsa, lehet, hogy számodra nem releváns):

A tetanuszt (merevgörcs, szájzár) a Clostridium tetani által termelt toxin okozza. A szájzár elnevezés az állkapocs izmainak görcséből származik. A fertőzés kialakulhat akár felszínes, akár mély, szennyezett sebzések esetén. (Az USA-ban elsősorban égett, ill. operált betegeknél fordul elő, ill. intravénás kábszereseknél.) A tetanuszbaktériumok szaporodás közben termelik a toxint, ami a tünetekért felelős.
A tünetek ált. 5-10 nappal a fertőzés után jelentkeznek, de már 2 nap elteltével is felléphetnek, ill. jóval később, akár 50 nap után is.
Leggyakoribb tünet az állkapocs merevsége. Előforcdul még nyugtalanság, a nyelés nehezítettsége, ingerlékenység, fejfájás, láz, torokfájás, hidegrázás, izomgörcsök, valamint a nyak, karok, lábak merevsége.
Előrehaladott állapotban a beteg esetleg alig bírja a száját kinyitni.
A tetanusz korlátozódhat a seb körüli izmokra is, ebben az esetben akár hetekig fennállhat.
Tetanusz védőoltással való megelőzése a leghatékonyabb. Felnőttnél 5-10 évente emlékeztető oltást kell adni. Ha a sérülést előtti 5 évben nem volt emlékeztető oltás, sürgősen vakcinációra van szükség. Tetanusz-immunglobulin - a toxin semlegesítésére hivatott, tetraciklin, penicillin - akadályozzák a további toxintermelést, egyéb gyógyszerekkel biztosítható a nyugtatás, a görcsök kivédése és az izmok ernyesztése.
Mivel a fertőzés nem biztosít immunitást a további fertőzésekkel szemben, a gyógyulás után a teljes oltási sorozatot meg kell kapja a beteg.

Erre gondoltál?

Judit, már írom a mailt, délután küldöm.

Mackoo
mackooo

Sziasztok!

EDA és pénz. A Schöpf-Mérei nem az a hely, ahol a nap 24 órájában lehet kérni az EDA-t. Ugyanis összesen két aneszteziológus szúr EDA-t. Ezek közül az egyik a már említett doktornő, a másik egy férfi (Tudom a neveiket csak írni nem akarom.) A doktor úr korrektül be is tartja az előadáson elhangzottakat, gondolom ezért is mondta. A doktornő szájából ez azt hiszem nem hangzott el, így ő ehhez nem is tartja magát. Ő egy másik típus. Mármint a dolgok emberi oldalát nézve. Szomorú, de ez van.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!
Nekem programozott császárom volt. A dokim magánrendelőjébe jártunk többnyire, amikor a kórházban UH-zott akkor nem fogadott el pénzt.

Nem kérdeztem meg tőle, van-e tarifája, ő meg magától nem mondta. Ez nagyon szimpatikus volt nekünk.

A császárt az ügyeleti napjára tette, tehát nem kellett külön bejönnie. Mivel lekileg eléggé megviselt a kórház, választottam szülésznőt is.
Fizettünk mint a katonatiszt. Nagyon megvisetl anyagilag, de ez van... volt.
A második babát is ennél a dokinál szeretném szülni meg a többit isKép

Az anesztes spinált csinált, fantasztikusan!!! De sajna neki már nem maradt pénzünk, egyszerűen mínuszban voltunk, egy fillért sem tudtunk adni.Kép

Remélem a következő szülésemnél azért kedves lesz velem:/

Puszi!

hicudzsi

Sziasztok!

Ed, Tünde gyönyörűek a babák!!!

Léna, Ti is gömbölyödtök rendesen!:-)

A hálapénzről: Engem az háborít fel, ha valaki előre bejelenti a tarifát. Szerencsére személyesen soha nem találkoztam ilyennel. A mi orvosunknak csak a végén adtunk, amit nem akart elfogadni, mert nem várta el, de tényleg hálásak voltunk Neki és én jobban éreztem magam attól, hogy így is kifejeztem!

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok,

én teljes mértékben egyet értek Barbiccal, de mivel ragaszkodom a dokimhoz ezért nem tudok mit csinálni, bár egyenlőre az én esetemben csak elméletről beszélhetek, ill. megpróbálok felkészülni, hogy ő bejelenti. De ha nem tenné, én is jobban érezném magam ha adnék.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Lányok, én úgy érzem kezdünk veszélyes vizekre evezni.Nekem sajnos sikerült néhány kellemetlen percet szerezni, amikor névvel mondtam vkiről v mit.Ugyanis van köztünk vki,( a nevét tudom ugyan, de vele ellentétben, én inkább megtartom magamnak), aki nem tartja meg magának ami itt elhangzik.Sőőőőőőőőőőőőőőőőt.
Szóval lányok csak ésszel, és csak olyat mondjatok itt el, amiből nem lesz kellemetlenségetek sem a kórház bármely dolgozója, sem bárki más előtt.
Remélem nem voltam túl zavaros,de nem mertem konkrétabb lenni. Viszont tudjátok a mondást, okos ember a más hibájából tanul, a hülye meg a magáéból.Hát én ez utóbbi voltam jelen esetben.

Más: teszek fel nektek új képeket:Kép

nuska

és itt a másik:Kép

nuska

Szia Léna!

Hoppá!
Jó, hogy leírtad. Egyébként nekem is volt egy furcsa érzésem, de aztán elhessegettem, hogy biztosan csak üldözési mániám van. Ezek szerint nem.
Jó tudni.

Úgy látom, nagyon mozgásban van a baba! Az első képen alig látszanak a kis kezei, annyira hadonászik. Nagyon édes!!!

Mackoo
mackooo

Léna,
Nagyon ari a babó, bárcsak már mi is itt tartanánk....
Volt vki. a tegnapi Shöpfis előadáson?

K.

cuiccolo

Kedves Léna!

Tudnod kell egy dolgot. Az orvosod nem tőlem, hanem egy kollégájától (aki szokta olvasni a topikot)tudta, hogy azt írtad ama bizonyos hétfői vizsgálat után, amit írtál. Én ugyanazon a héten szombaton voltam vizsgálaton, és mivel tudtam, hogy benn fekszel, megkérdeztem közös orvosunkat, hogy esetleg megvan-e már a babád. Mivel innen csak a Léna nevet tudtam, így mondtam is neki, hogy csak a netről ismerlek. Erre ő rögtön mondta, hogy a kollégája mit olvasott. Szóval még mielőtt hírbehoznál, légy szíves előbb kérdezz meg. Amennyiben még mindig kétségeid vannak, akkor kérdezd meg a dokit is.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok,

hova jutunk, ha már itt sem beszélhetjük meg a véleményünket?

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Hali kismamákok!
Hálapénznél maradva: a lányom magánrendelőbe jár, és minden alkalommal fizet is érte, mindig van UH stb. Ez tehát tiszta dolog. Nyilván, ez az orvos fogja levezetni a szülést, már csak azért is, mert mikor a lányom megkérdezte tőle, hogy elvállalja-e, azt válaszolta, hogy ő úgy veszi, hogy aki hozzá jár magánrendelésre, az nála is akar szülni, eddig tehát a dolog le van rendezve. Azt viszont nem akarjuk megkérdezni, hogy konkrétan mennyit kér a szülésért. Van egy támpontom, miszerint a magánrendelő egyszeri díjának a 10szerese, nyilvánvalóan valami ehhez ahsonlító, vagy ekkora összeget fog kapni. Namármost. Ugye írtam, hogy prpgramozott császár van kilátásban, márpedig azt azért durvának tartanám, ha még az érzéstelenítésért is külön kéne fizetni...
Egyébként azt is hallottam, hogy ha egy orvosnak van egy "kedvenc" szülésznője, akkor általában annak is ad részesedést a hálapénzéből...

Viszont új híreim is vannak, nem is kicsi! Kép
Először is, befordult a baba, szóval ha isten is megsegít nem kell a császár, normál szülésre van kilátás. (Most 33 hetes a baba, kb. 2100 gramm ha minden igaz, a többi értéket elfelejtettem...)
Másodszor pedig az a hír, hogy búcsút vehetek az édes kislánycucvcoktól amiket kaptunk, mert kiderült, hogy fiú! Kép A kispapi meg a nagypapi vigyorog mint a tejbetök, és a lányom is a fellegekben van, mert ő fiút szeretett volna...
alice_cs

Alíz!

Nagyon örülök, hogy befordult a lányod csemetéje. Szurkolok, hogy így is maradjon.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok lányok!

Lenne egy intim kérdésem:
Nektek szülés után mikor állt helyre a ciklusotok és hogyan viszonyult a szoptatáshoz? Illetve van-e köztetek olyan, akinek már legalább két gyermeke van és az "illető személy" megosztaná-e velem a tapasztalatát, hogy mennyi ideig tartott, míg összejött a második baba és mennyi idővel az előző szülése után?
Azért kérdezem, mert mi már lassan terveznénk a második babát, de ciklus még sehol. Illetve nem fogalmaztam pontosan: kb. 6 héttel a szülés után elkezdtem menstruálni (Bori akkortájt kezdte átaludni az éjszakát), aztán a következő kb. 6 héttel később jött, ez bele is fért szülés után nem sokkal, bár korábban pontosan 28 napra menstruáltam. Viszont utána nem jött meg. Illetve kb. 6 hetente elkezdett görcsölni a hasam (teljesen mint régen mensi előtt), borzasztóan feszült voltam, szóval minden "tünet" stimmelt, viszont vérzés sehol.
Volt már valakinek ilyen tapasztalata? Igaz, hogy szoptatok, még mindig naponta 4-5x, viszont éjjel már általában nem (bár mostanában megint előfordulgat, hogy hajnalban felébred valamiért, lehet, hogy a fogzás miatt).

Szerintetek mi az oka ennek, valami bajom van talán? És ilyen (semmilyen) ciklusokkal számíthatunk-e babára?

Mackoo
mackooo

Nekem mindkét gyerek után kb. 3 hónapra jött meg az első (igen erős) havivérzés. Namármost az elsőnél több meg se jött, mert azonnal terhes lettem, 13 hónap van a két gyerek között, a másodiknál meg azonnal védekezni kezdtem (continuin volt akkor erre...)

Én úgy tudom, a szoptatás némileg mérsékeli a teherbeesért, de nem 100 %... ha rám hallgatsz, beruházol egy terhestesztet mindenesetre.

(Ja azt mondta a doki, hogy a baba már nem tud ujra farral beállni, mert arra nincsen már elég helye.)
alice_cs

Szia Aliz!

Ha egy kicsit figyelmesebben olvasnál, a nevedet még véletlenül sem említettem, így ha magadra vetted lelked rajta.Épp azért nem tettem, mert nem hiszem, hogy ez a vádaskodások szinterének kellene lennie.Csak elmeséltem a többieknek egy történetet, ami, szerintem mindenkinek tanulságos lehet.
Teljesen függetlenül attól, hogy kismama vagy orvos volt az illető.
Puszi, Léna

nuska

Mackooo,
nekem ugyan az első lesz, de az unokatesómnál a 3. most 4 hónapos ezért nála érdeklődtem.
Nekik azonnal összejött mindegyik gyerek, az elsők között kb. 1,5 év van, de már nem szoptatott amikor jött a második.

Egy másik ismerősnél 15 hónapos volt a kicsi, ők már hónapok óta prólkoztnak, de szoptatás alatt nem jött össze nekik, azt mondta a dokijuk, hogy nem valószínű, hogy sikerül amíg szoptat, mert náluk sem jött meg az anyukának, csak tünetei voltak.

Ennyit tudtam segíteni.
Egyébként küldtél e-mailt a végén?

Alice_cs,

remélhetőleg minden rendben lesz a lányodnál, gondolom ő is jobban örül, ha ő maga hozhatja világra a babáját. Nem volt túl nagy meglepi, hogy lányra készültetek és mégis kisfiú lett?

Sziasztok

Judit

KépKép
KépKép
ytong

NUska,
nem értem, mi van, kinek van itt mumpsza? (Tényleg egy szót sem értek, nem tudom milyen vádaskodás, és mit is vettem magamra...)

Ytong,
kösz az érdeklődést, igen, én is remélem, hogy minden rendben lesz. Gondolhatod, hogy nem hallelujáztunk a császár lehetőségétől, de elfogadtuk, ha az kell az kell, ha meg nem kell, annál jobb!Kép

A lányom eleve fiút szeretett volna, én megvallom kislány párti vagyok, a férjem is nagyon fiúunokát szeretett volna, sőt ő mind a két lányunk helyett fiút akart anno... mo most megkapja! Kép
(Én mondjuk még mindig nem fogtam fel, de a lehutóbbi UH képen be van keretezve egy számomra értelmezhetetlen folt, olyan pici csillagokkal mint amik az EU zászlón vannak és mellé van gépelve, hogy KUKI. Szóval azt hiszem több nemváltoztatás már nem lesz, majd csak hozzászokom a szülésig... fő, hogy egészséges legyen!)
alice_cs

Alice_cs

elég jol feküdhetett a kicsi, ha először lánynak mondták, mert a dokink nem szokott tévedni ilyenben, ha jól értesültem nagyon ott van ultrahang témában.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Azt elfelejtettem kérdezi, hogy nálatok mikor kezdődött az alvatlanság?

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Alice!
Léna szerintem Zitának címezte a vádaskodásos hozzászólást (már ha jól értelmeztem a hozzászólásokat), csak összekeverte a neveket.
Egyébként köszi a kérdésemmal kapcsolatos hozzászólásodat. Hát nem lehetett semmi 4 hónappal szülés után újból teherbe esni! Dokid mit szólt? Szinte látom magam előtt a jelenetet:
- Alíz, kedves, hogy vagyunk, hogy vagyunk? Gyógyulgat szépen a gátunk?
- Köszönjük szépen nagyon jól. Olyannyira, hogy ismét igénybevennénk a becses szolgálatait...

Egyébként nem érezted, hogy egy kicsit korai volt és esetleg nem regenerálódott a szervezeted?
A szülésznő azt mondta nekünk, hogy jó lenne egy évet várnunk a következő terhességgel. De én már úgy érzem, hogy majd' 8 hónappal a szülés után már nem túl korai a dolog.
Egyébként vettem terhes tesztet, de sajnos egycsíkos lett, úgyhogy nem baba van a dologban. Valami más gebasz van itt.
Lehet, hogy mi is úgy járunk, mint Judit ismerőse és csak elválasztás után jöhet a kistesó. Jó lenne már, nem is szeretném, ha túl nagy lenne a korkülönbség a két csemete között, de nem lenne szívem ezért elválasztani Borit.

Jót kacagtam a KUKIS dolgonKépKép
Gondolom, hogy megkönnyebbültetek, hogy megúszta a lányod a császárt. Bár ma már sajnos rutin beavatkozásnak számít, azért elég durva dolog. Múltkor a neten találtam egy előadást a császármetszésről és fényképekkel illusztrálták az egyes lépéseket. Hááát, akárki akármit is mond, szerintem elég drasztikus beavatkozás.

Egyébként lehet, hogy a lányod jobban jár egy kisfiúval, a kisfiúk sokkal anyásabbak. A kislányok inkább az apjukhoz húznak. Legalábbis nálunk ez jött be: én akárhogy pedálozom, ahogy apa hazaér, Bori egyből elfelejti minden bánatát (amit én addig a legnagyobb erőfeszítéssel sem tudtam orvosolni).

Judit, most küldöm a mail-t (bocs, a draftok között pihentettem szegényt).

Mackoo
mackooo

Alice, bocs, valóban Zitának szólt, csak épp vendégek voltak nálunk, nagy hangzavar meg minden.De Mackooo, már kibogózta helyettem.
Puszi, Léna

Ui.:köszi Mackooo

nuska

Szia Mackoo,
ha rám hallgatsz - ezt nagyon komolyan mondom - nem sietsz annyira azzal a második babával, nekem ez véletlenül történt, nem tudatosan, de gondoltam ha most jön, jöjjön most, legalább egy füst alatt letudom a pelenkázós korszakot. Doki nem mondott semmit, akkoriban még elég kevés dolgot kötöttek az orrunkra.
De.
Egyrészt nekem nagyon nehéz volt, mert a mefencecsont, stb még nem húzódott vissza (tudod ugye, hogy a szülésre az ember feneke szétcsúszik és kell egy év mire visszahúzódik), ebből kifolyólag a gyerek végig ott ült a hólyagomon, nyomott egy ideget stb... sokkal de sokkal nehezebb volt a második terhesség emiatt.
Aztán. A két szülés egymás után olyan mértékben leépítette a szervezetemet, hogy én, aki még náthás is csak ritkán leszek, egyik tüszős mandulából a másikba estem, mindent elkaptam ami csak létezett.
A második babának nem jutott már annyi a szervezetemből, sokkal kisebb súllyal született és sokkal de sokkal esendőbb is lett. Szóval nem véletlenül mondják azt az egy évet.

Ha a fentiektől eltekintünk, akkor a dolog másik része: történetesen, hogy kevés a korkülönbség a két lány között, viszont már nagyon jó volt, soha nem féltékenykedtek, szépen eljátszottak egymással, nagyon jó testvérek lettek. Mindent egybevetve én ha ujra kezdhetném, 3 év korkülönbséggel szülném őket.

Ne kiabáljuk el, lehet még császár, de én nagyon remélem, hogy nem lesz, mert ha azt veszem alapul, hogy én nagyon könnyen szültem, és a lányom is hasonló alkatú, akkor minden reményünk megvan egy szép szabályos szülésre, egyelőre ennyi most elég..Kép

(Ja elfelejtettem még mondani, hogy én akkor már nem szoptattam, mert addigra már felvágták az egyik mellem, szóval ha szoptattam volna, meglehet nem is lettem volna terhes. Ne izgulj a vérzéseid miatt, ilyenkor a hormonok mindenféle furcsaságot művelnek, ha már nem szoptatsz, biztosan hamar megjön az ujabb kisbaba, szülés után nem szokott probléma lenni, minden szülés olyan, mintha kitakarították volna a szervezetedet, sokkal egészségesebb az ember utána.)
alice_cs

Nuska,
semmi baj már én is kibogoztam a szálakat!Kép
alice_cs

Alice, kösziKép
Megnyugtattál.
Egyrészt azzal, hogy szoptatás után majd csak összejön az a baba.
Másrészt azzal, hogy lehet, hogy tényleg jobb, ha kivárjuk azt az egy évet.
Én ugyanis elég izgága típusú ember vagyok (Adj, Uram, de rögtön!), úgyhogy már kezdtem behergelni magam, hogy én babát akarok és most akarom, mindjárt...mint az első terhességem előtt.
Pedig az első terhességem idején elhatároztam, hogy többet ilyet nem csinálok, nem fogom tönkretenni a "babacsinálás" szépségét és spontaneitását azzal, hogy már az első sikertelen hónap után parázni kezdek, hogy valami biztosan nem stimmel velem és bevetem az ovulációs tesztet, hőmérőzést, mindent, aztán akár van kedvünk, akár nincs, hajrááá!, mert "idő van".

Úgyhogy megpróbálok lehiggadni és a természetre bízni a dolgot.

Mackoo
mackooo

Mackoo!

Nekem a második és a mostani, azaz a harmadik csemetémmel is a szoptatás alatt, vissza nem tért ciklussal sikerült teherbeesnem. Ádám tíz hónapos volt mikor, elkezdte átaludni az éjszakát, és ekkor megfogant a lányom. Legnagyobb örömünkre. Csilla baba egyévesen kezdte el átaludni az éjszakát, és így éjszaka nem szopizni. Azonnal ugyan nem lettem várandós, mert azt azért szerettük volna, hogy két év mindenféleképpen legyen a harmadik baba és Csilla közt, de a ciklusom ekkor sem tért vissza. Aztán szeptemberben, mikor már úgymond szabad volt a pálya, igen gyorsan meg is fogant a pocaklakóm, úgy hogy még napi 4-5 szopizás volt napirenden, és azóta is szopik a lányom.

Ahogy Alíz is írta, ezek az egymásutáni gyors terhességek, nagyon ki tudják zsákmányolni az ember szervezetét. Nekem tavaly nyáron volt egy ilyen időszakom, mikor egyik betegségből a másikba mentem. Aztán túlestem ezen az időszakon, és azóta semmi bajom. És nálunk is kisebb lett a második gyermek, mint az első.

Üdv:

Zita
pzita

Szia Zita!
Ezek szerint van remény?
Na, ezek után kiváncsi leszek...

Mackoo
mackooo

Mackooo!

Én 2002 novemberében szültem az első lányom, javában szoptattam, amikor megjött az első vérzés, majd 7 hónappal a szülés után. Mi nagyon hamar úgy döntöttünk, hogy akár jöhet is a második, fél évvel később újra terhes lettem. Azért azt nem bánom, hogy nem jött össze elsőre, így lesz 20 hónap a kettő között. A teherbeesés után nagyon lecsökkent a tejem, de még 2 hónapig szoptattam reggel és este. Júl. közepére várjuk a másodikat.
A második terhesség leginkább amiatt fárasztó, hogy rohangászni kell a nagy után...
Üdv.:
Polka
polka3

Mackooo,

az unokatesóm barátnőjénél, syülés után letelt a 6 hét, egyszer voltak együtt és jött a második gyerek. Nem volt semmi probléma, csak egy kicsit leamortizálódott a szervezete...

Alice_cs,
ma voltam a dokinál, beszéltem vele szülésznő ügyben, hogy hallottam, hogy van akinél az augusztus már betelt, nem kéne beszélnem valakivel? Kérdezte, hogy kire gondolok, mondtam, és felajánlotta, hogy megadja a telefonszámát...Mákom volt, utolsó helyet foglaltam szeptemberre. Nem tudom nektek van-e már szülésznőtök, de talán érdemes lenne rákérdezni, ha akartok.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Szia Ytong(Judit!
Megkaptad a privimet?Nem írtál,remélem nem haragszol rám,talán nagyon tolakodó voltam?
Tünde(Paskál u)
Tünde37

Szia Ytong,
nos, mivel ugye mi császárra készültünk, nem fogadtunk szülésznőt, és azt hiszem most már úgyis késő lenne, mert a lányom már július elején szülni fog. Bízom benne, hogy az ügyeletes szülésznő is emberséges lesz, és majd utólag meghálájuk.

(Eredetileg akartunk szülésznőt fogadnni...)
alice_cs

Alice!
Szeritem azért kérdezzetek rá, mert sajna nem mindegyik szülésznő aranyos..:S Van olyan aki tündér akkor is ha nem az ő kismamija vagy, de van olyan aki sárkány.. pl. akiről írtam a műtét előtti éjjeli CTG-vel kapcsolatban... annyira kiborítóan pökhendi volt (amikor letépkedte rólam a tappancsokat, mert nem volt semmi értékelhető jel), hogy sírva mentem fel a szobámba, és persze rettentően megijedve, hogy ha nincs rendes, értékelhető szívhang akkor miért zavar el?

Mi a császár ellenére választottunk szülésznőt, mert Tündi egy annyira édes és megkapó emberke, hogy muszáj volt, hogy lelkileg erősítsenKép Na meg amit utána csinált, hogy a szabadnapján bejött megnézni, hogy megy-e a fejés, meg egyebekKép

Tehát szerintem mindenképpen nézzetek körül!
Puszi!
Emő

(Július még messze vanKép)

hicudzsi

Szia Tünde,

de írtam neked, megpróbálom még egyszer elküldeni, min kellett volna megsértődnöm?

Alice_cs,

egyet értek Hicudzsi-val, meg kellene próbálni, de a ti dolgotok. A doki valószínű a Marikát fogja ajánlani, ha elolvassátok a régebbi írásokat, volt róla szó, hátha ezzel is nyertek valamit.De nem akarok erőszakoskodni.

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Itt vagyok én is. Jó sokat írtatok, csak nagyjából olvastam végig. Túl éltem a szombati szigorlatot. Igaz még nem tudom az eredményt, de biztos meglesz.

Hálapénz ügyben: én is egyetértek Mackooval. Mivel elvártam az orvosomtól, hogy ott legyen, amikor szülök, ezért ezt meg is háláltam neki. Én megkérdeztem tőle, szerencsére annyit mondott, amennyire kb én is gondoltam, így pont jó volt.

Ed, Kitti nem csípi a fényképezőt. Mármint nehéz elkapni az ilyen képeket. Sokszor mire előszedem a fényképezőt, direkt nem akarja produkálni magát. Kép

Léna, Ed nagyon édik a babócák! Kép

Alice, ezek aztán a nagy hírek! Gratula a kisfiúhoz és a megforduláshoz is! Tetszett, ahogy leírtad, hogy mit láttál az UH képen. Kép A nevét tudjátok már?

Képzeljétek itt nálunk az egyik védőnő tart babamasszázs tanfolyamot. Pénteken volt az első, 6 baba volt és nagyon jó volt. Igaz, hogy néha rázendítettek a babák, Kitti is csak az elejét bírta, utána már kézbe kellett fogni. De legalább láttuk hogy kell, és papíron is megkaptuk a gyakorlatokat, hogy itthon is tudjuk csinálni. Este meg is masszíroztam, élvezte nagyon, csak nézett, figyelt és nevetgélt közben.
Aztán most hétvégén rokonok voltak, így elmaradt, de remélem tényleg tetszeni fog neki. Csak el kell találni az időpontot, hogy mikor tud ő is ráhangolódni.

Kicsi lányom nem nagyon akar hízni. Ebben a hónapban szinte fél kilót se hízott. Pedig eszik rendesen, csak úgy látszik, hogy keveset. Amúgy jókedvű, pisis-kakis pelusok is elegendően vannak, éjszaka végig alszik, szóval nem tudom. Bár az is igaz, hogy hosszában nőtt most sokat. Holnap megyünk a 3 hós oltásra, majd azért kiváncsi leszek, hogy mit mond rá a doktornéni.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Tünde, de jó, hogy leírtad a babamasszázst, mi Június elején fogunk menni, és már nagyon várom.Remélem Sára is élvezni fogja.
A növés miatt szerintem ne izgulj, mert nekem azt mondta a védőnő, hogy a gyerekek vagy hosszában nőnek vagy súlyra, a kettő együtt nem igazán megy nekik.
Kíváncsi vagyok a mi kis dagink mikor fog "hosszúlni"Kép
Puszi, Léna

nuska

Szasztok!

Tünde!

Az igaz, hogy az első 3 hónapban a babák átlag 1 kilót híznak. DE: ÁTLAGOSAN. Neked van elég tejed, ha jól olvastam , le is adod ( remélem, kis részem volt benne) , úgyhogy baj nem lehet. Minden könyv azt írja, hogy minden gyerek más-másképp fejlődik!!
Hová jutna a világ, ha mindenki egyforma lenne? ( Édsanya mondása - mennyire igaz! )

Ne aggódj, de ha aggódnál, hívj fel! Úgy megnyugtatlak, hogy egy hónapig nem méred a gyereked! Na, ez vicc volt, de teljesen mégsem az.

Schöpfiek!

Én egy éve nem találkoztam olyannal, aki Arnold tündérdokihoz járna. Ha van valaki, örülnék, ha írna.

Üdv

Renáta
jrenata

Sziasztok!

Túléltük az oltást. Nagyon jól viselte Kitti. Eddig mindig végigsírta, amíg a doktornéni vizsgálta, most meg vigyorgott, gagyogott neki. Aztán a szurikor egy kicsit sírt, hazajöttünk és elaludt. A múlt hónapban nagyon nyűgős volt a szuri után, most meg teljesen nyugodt (egy kis hasfájós sírást leszámítva), és nem is lázasodott be.

Hízással kapcsolatban Léna, Renáta köszi a biztatást! Kép Annyit mondtak, hogy hát valóban nem hízott sokat, 32 dekát egy hónap alatt, de múltkor is csak 65 deka volt. Úgy látszik ő tényleg egy ilyen alkat. De azért most azt kérték, hogy egy pár napig mérjem a szopizásokat, hogy mennyit eszik. Pedig tényleg azt hittem, hogy elfelejthetem a mérleget, most járt le a 3 hónap kölcsönzés, de még egy hétig marad.

Léna, a babamasszázs tényleg nagyon jó dolog. Ma délután is masszíroztunk, és lehet, hogy emiatt is volt olyan nyugis Kitti. Szerintem biztos, hogy Sára is élvezni fogja.

Renáta, igen volt részed a tejleadásban! Kép Bár sajnos most az utóbbiak nem lettek jók. Pont ma beszéltem az anyatejgyűjtővel. Nagyon aranyos volt a néni. Mondta, hogy jó és rossz híre is van egyben. Mert a baci, amit találtak, az bennem van. Tehát mindent jól csinálok, a fertőtlenítést, kifőzést stb. Csak bennem volt valami gyulladás. Bár amiket felsorolt, igazából egyik se volt (mellgyuszi, megfázás stb.), de olyan is van, hogy valaki tünetmentes. Remélem a többi tej már jó lesz.

Egyébként Renáta, mi van veletek? Ritkán jössz. Kép? Írjál magatokról!

Holnap megyünk csípő UH-ra.

Pusza,
Tünde
rtünde

Szisztok!

Mackoo, köszi amit írtál, olyan rémísztő, biztos, nem az lesz. A fogdoki azt mondta, majd rendbejön.

Mostanában ha látogatóba megyünk nagyszülőkhöz, akkor Kincső csak sír és sír. Alig tudom megvígasztalni. Itthon és séta közeben nincs vele semmi baj, csak vendégségben. Nem tudom ,mi tévő legyek, mert néha át kell menni a nagyszülőkhöz.
Én mostanában nem mérem, a mérleg szobadísz lett. Szerintem szépen növekszik, hízik, de majd a héten a doktornő megmondja. Mi csütörtökön megyünk oltásra.
Sajnos nekem nem jött össze a tejleadás a fogműtét miatt. Talán ha rendbejövök.

Hallottatok valamit a babaúszásról? Minden infó érdekelne, mert szeretnénk elvinni Kincsőt. ( a neten levő oldalakat olvasgatom, személyes tapasztalat érdekelne) Köszi

Jó éjt mindenkinek!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Mackoo, jó, hogy szóba hoztad a 2. gyerek témát! Én is szeretnék még 1 babát, de így még nem gondoltam végig, hogy mennyire robbanna le a szervezetem. Bár apuka mostanában minden nap elmondja, hogy nem lesz még 1 :-( Szegénynek csak az esti nyűgös időszak jut és nem értékeli:-(

Tünde, szerintem se aggódj mert, ha nem lenne elég Kittinek úgyis reklamálna!:-)Én meg pont azon aggódom, hogy Bence túl sokat hízott, szombaton mértük és 6430gramm.És ráadásul néha úgy csinál szoptatás után 1 órával minha még enne. (pedig már egyszer leszokott erről)

Ed, ha hozzátok mennek látogatók akkor is sír? Lehetséges, hogy ilyen picinek már félnek az idegenektől? Bence is sír mostanában, ha olyan ember jön hozzánk akit nem vagy ritkán látott.

Jó éjszakát!
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Szia, Tünde!

Köszi, hogy érdeklődsz.
Most vagyunk túl mi is egy családi megfázáson.
Sajnos a cégem leállt, mind két emberem elment Kép
Úgyhogy most éppen azon gondolkodom, hogy babaőrzést vállalok, mivel a céget egyedül vinni nem merem a kicsi miatt, rengeteg időt elvenne.
Sebaj.
Egyébként jól vagyunk, jártam a kórházban mostanában spirál végett.
Képet sajnos ide feltenni nem tudok, mert még nem tudom lebutítani, de a mailedre küldök, ha lehet.

Puszi

Renáta
jrenata

Sziasztok!

Ed, nálunk is ez van, ha a férjem szülei jönnek, vagy mi megyünk hozzájuk.Szerintem az a baj, hogy ritkán látja őket, nekik meg kötelező "felkapkodni".Amiért persze nem lehet hibáztatni őket.
Nekem a babúszásról nincs személyes tapasztalatom, csak annyi, hogy a mostani Kismama magazinban van egy cikk, és abban olvastam, hogy a vizes közeg és a közösség miatt a betegségek igen terjednek.
Mi is akartunk idővel Sárát vinni, de ez eléggé elgondolkodtatott.

Renáta, neked már van spirálod vagy csak tervezed?
Ha van már akkor leírnád, hogy milyen volt mikor berakták?Mert én is a spirált tervezem, csak kicsit félek tőle.Előre is köszi

Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?