Új privát üzeneted érkezett!

Pocak!
Koszonom szepen! Megprobalom elvezni a hatralevo idot, es nem gorcsolni. Lesz, ahogy lesz. A fajdalomtol nem felek, csak a kis Atti legyen egeszseges.
Nekunk mar mindenunk megvan, csak a kokuszmatrac hianyzik.

Jucus!
Szerintem a Liu nem a brendonrol irt, hanem a Bergonrol. Az egy babakocsi marka. Nekunk is ilyen van.
A Bergon nagyon jo, dicserik, csak egy negativuma van, hogy nagyon nehez. Tehat ezzel kozlekedesi eszkozre szallni kizart, kb 13kg korul van, vagy meg tobb. Nem lehet jol osszezarni. Nekunk Opel Omegank van, aminek nem kicsi a csomija, de ha berakjuk a babakocsit, mas mar nem fer be. Ezt picit banom. Tenyleg rengeteg szinben van. En egy 42eft neztem ki,de mire elszantuk magunkat mar csak az 52eft volt. Egy ismerosunk Pierre Cardin babahordozosat vett ujonnan, es elso setanal a 3,5kg gyerek alatt a kerekek tonkre mentek. Pedig az is belekerult majdnem 40eft. Ez olyan massziv, hogy ettol nem kell felni. Nem mindig az olcsobb a jo. Nyilvan 100eft mi sem adtunk volna erte.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Jucus,

Az szinte biztos, hogy nem fogsz tudni olyan babakocsit választani, amelyik mindenféle szempontnak megfelel. Az első időszakban fontos, hgoy teljesen vízszintesen tudjon benne feküdni a manó, még ha nem is mózeskosaras. Később egyre fontosabb szemponttá válik a súlya és az összecsukott mérete. A sok funkciós babakocsik általában olyan nehezek, hogy esély sincs arra, hogy bármilyen járműre felszállj velük. A legtöbb ismerősöm nem úszta meg egy babakocsival a dolgot. Mi ajándékba kaptunk használtan egy PegPeregot. Ez viszonylag könnyű súlyra is és kezelhetőségre is, mindkét irányba bolygósítható a kereke, és állítható a tolókar iránya. Ez is fontos, mert a babák utálják, ha a szemükbe süt a nap. Viszont kicsik a kerekei, szóval nem egy túrázni való darab. A hordozónál sem utolsó szempont a súlya. Most értékelem igazán, hogy a miénk viszonylag könnyű, mert a 8 kg feletti Danival így még kezelhető. Persze a hordozónál a biztonság az első.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Ja, bergon!Kép Azt ismerem, de szinte csak mózeskosaras kocsikat láttam a honlapjukon. Olyat nem szeretnék. Minél könnyebb annál jobb. Amit még szemelőtt tartok, hogy a kerekei viszonylag nagyok legyenek.

jucus1

Jucus!
Ha megtaláltad szóljál,mi is ilyet kerestünk, de nem találtunkKép
Vagy baromi nehéz volt, itt pedig nincs lift, vagy felfújható nagykerekű...
Amúgy az a tapasztalatom, hogy sajnos a drága 100-150e -es kocsik tényleg sokkal jobbak.
Nekünk pl. nincs mélykocsink, az autósülésben hordozzuk amíg pici.
Üdv: Dóri
Vendég

Jucus!

A bergon az nem mózeskosaras! Te valamit félrenéztél, már bocsi, hogy ezt írom. Nekünk az van és nagyon meg vagyok vele elégedve. Az igaz, hogy nehéz, de az ilyen felszereltségű és tudású kocsik mind nehezek, és nem arra találták ki őket, hogy tömegközlekedjünk vele. Ha kérdésed van szívesen válaszolok.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Tucsok!
De jo, nektek is Bergonotok van? En imadom, pedig nem hasznaltuk meg. Mar arra is gondoltam, hogy teliesitett valtozattal kimegyek a baratnommel setalgatni Kép Van egy nagy sarga kacsam azt azert beleraknam Kép Nektek van hozza taska? Mi amikor vettuk nem volt olyan szinu. Szerinted van ra szukseg, mert lent van egy nagy kosara, meg a "kupolajan" van meg egy kisebb taska. Esovedot, meg szunyoghaloert ki akarunk menni a nagy Bergonba. Sokkal olcsobb naluk, mint pl a babaszoban. Kpszi elore a segitseget!
Megvan kulonben a szulestorteneted? Szivesen elolvasnam.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Mtücsök!

Hát, vmit akkor tényleg félrenéztemKép Még élőben nem láttam, csak képekről a bergont. Most kezdtük el csak igazán nézegetni a kocsikat. Nehéz választani. Vannak nagyon szuperek, jó drágáért.
Szerencsére még van egy kis időnk eldönteni, hogy milyet is vegyünk.

jucus1

Ezvicc!
fejátmérő (BPD) 40.héten 88-110 között majnem biztosan "normális"
Méhszáműtét lehet akadály de lehet jó is, majd kiderül.

Zsebo!
Talán van vizsgálat, de nem tudom ők már mit néztek meg és mivel ők a profik, nyilván jobban értenek hozzá mint én. Viszont kérdezni kell. Nem kell szégyenlősnek lenni, mert a másik oldalról úgy tűnhet, hogy azért nem kérdez, mert
1. bamba
2. nem érdekli
3. stb....
kérdésért nem lehet haragudni, aki nem válaszol készségesen és érthetően! az vagy nem ért hozzá eléggé, vagy kommunikációs baja van. Azt is be lehet vallani, ha valamit nem tudunk. Nem vagyunk istenek (sajnos)
gyuri
Szeged

Sziasztok!

Babakocsi: közlekedni könnyebb vele, mert "csak 7,5 kg, nagyobbak a kerekei mint a Pierre Cardin kocsiknak, én elégedett vagyok vele. A neve CAM Apollo Shopper, 29000-ért vettük három hónapja, az árban benne volt az esővédő és a lábzsák. Jobban lehet bele pakolni, mint a pierre c-be, praktikusabb. Budaörsön vettük, ott van vmi nagy baba-pláza, nem emlékszem a nevére, de biztosan lehet kapni máshol is. Ja, itt nálunk nagyon rázósak az utak, de a keréknek meg se kottyan.

Üdv. Bea

marq
Kép
Kép
marqueza

Szia Dóri!

Na, tegnap voltam a hat hetes kontrollon. Semmi nem volt, csak egy felnyúlás, minden rendben, meg kérek-e fogamzásgátlót. Az, hogy a terhesség alatt vérszegény voltam, és Maltofert kellet szednem, nem igazán izgatta a dokit. Igaz, azóta volt egy szülés+néhány hét vérzés, tehát valszeg nem durranok szét a vastól, így nekem kellett szólni, hogy ugyan írjon már fel. Kicsit csalódtam, végül is ez a választott orvosom, de meg se kérdezte, hogy a babám jól van-e. Csak a látszat kedévért megtehette volnaKépKép

Más. Vmelyik nap írtad, hogy Ági túl sokat evett, átesett a ló túloldalára és egész nap nem bírtál vele. Ez pontosan mit jelent, mi volt?
szió, Bea

marq
Kép
Kép
marqueza

Kedves Doktor Úr!

Azt szeretném kérdezni, hogy a szülést követő hat hetes kontrollon milyen vizsgálatokat végeznek? Én a terhesség alatt vérszegény voltam, Maltofert kellett szednem. A szülés és a több hetes vérzés feltehetőleg nem javítja a helyzetet. Az orvosomnak eszébe se jutott, hogy esetleg elküldjön egy vérvételre, v. anélkül felírja a gyógyszert.
A másik kérédsem az egy egészen más jellegű: választott orvosom volt, a kórházban többször megjelent a közelemben, nem túl sok érdeklődést mutatva. Akkor és most a kontrollon sem kérdezte meg, hogy hogy van a kisbabám. Csak a látszat kedvéért jól esett volna. Ön meg szokta kérdezni?

köszönöm a válaszát, Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Ezvicc,Mtücsök!
De jó,nektek is Bergonotok van!Ezek szerint nem nyúltam annyira mellé,mikor ezen a márkán kezdtem gondolkodni.KépEngem nem zavar,h nehéz és sok helyet foglal,a tömegközlekedést úgysem használjuk,helyünk meg van bőven.Nézegettem kicsire összecsukható,aluvázas modelleket is,de nem vmi pénztárca kímélőek.Kép
Jucus1!
Itt a Bergon nagykerének a címe,magánvásárlókat is kiszolgálnak és nem utolsó szempont,h talán olcsóbban megúszod,mint üzletben.;)
Bp.XV.ker Szentmihályi Út.58. Tel:306-4954
liu

Ezvicc!

Nem tudom, hogy mennyi idős a babád, de én az enyémet három hetesen vittem ki elöször sétálni a gyerekorvos javaslatára.
Egyébként én nagyon szeretem szerintem nagyon jó. Én nem vettem hozzá táskát, mert úgy vagyok vele, hogy azt nem csak akkor használja az ember amikor a babakocsi vele van és engem zavar, ha a ruhámhoz nem illik a kockás, vagy a színe. Nektek milyen színű? Nem tudsz nekem küldeni fényképet róla?

Jucus1! Liu!
Mi is nagyon sokat válogattunk aztán a Bergon mellett döntöttünk ár teljesítmény viszonyban ez éri meg a legjobban. A miénk 48.000 Ft-ba került úgy, hogy a legjobban felszerelt csak a kerekei nem felfújhatósak, hanem az egyik pár sima a másik bolygó. Az, hogy milyen kereke legyen egy kocsinak nagyban attól függ, hogy milyen útviszonyokon akarod használni.

Engem sem zavar, hogy nehéz, mert nem nagyon akarok vele tömegközlekedni viszont a babának nagyon kényelmes. Nagyon tágas a belső tere így egy nagyobb baba is kényelmesen elfér benne. Sok kocsival az a baj, hogy egy 5 hónapos babának már alig van benne hely.

Mi biztos, hogy ha most kéne választani akkor is ezt választanánk. Nekünk nagyon bejött!!! Ha valami kérdésetek van akkor szóljatok. Ja és szerintem az sem egy utolsó szempont, hogy ennyi pénzért 2 év garancia van rá!!!

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Szia Bea!

Az, hogy sokat evett azt jelenti, hogy 800 ml, ami az ő súlyához mérten pindurit sok, most meg a za baj, hogy sokat bukik és nem akar enniKép
az egész éjszakát átalussza és nappal pedig nem tud annyit megenni amennyit kellene neki, plusz a nátha miatt levegősen eszik nem tud büfögni, vagy ha igen jön utána némi tápszer isKép
Régebben megevett 130-150 ml. most pedig csak 100-at de volt úgy, hogy 50-et evett.
Addig nem aggódok amíg hízik, csak sajnálom, biztos rossz lehet ennyit bukni...
Az a legrosszabb, hogy nem tehetek ellene semmit.

Szerintem még egy rákszűrést is el szoktak végezni igaz azt csak a 6 hetes kontroll után pár héttel.
Az mit jelent, hogy a dokid a kórházban megjelent a közeledben nem túl sok érdeklődést mutatva?
Az tényleg gáz, hogy nem lérdewzte meg, hogy mi van a gyerekkel, nem lehet, hogy szülést vezetett előtte és fáradt volt?
Korábban kedves volt? Tényleg a szülésnél meg voltál vele elégedve?

Vendég

Szia Dóri!

Az, hogy megjelent a közelemben azt jelenti, hogy mondjuk ott álltam a folyosón kezelésre várva, ő meg jött arrafelé és ennyit kérdezett: kezelés? és ment tovább, mintha nem is nála szültem volna. Vagy az ajtóból odaszólt: minden rendben? a babát meg se nézte, meg be se jött. Mondjuk előtte se volt egy túl bő beszédű ( a magánrendelésén se!=mintha z sztk-ban lennénk) Egyébként annyira nem voltam vele megelégedve, volt egy kisebb gixer még a 23. hét tájékán (nem a babával, hanem én kaptam el vmi nyavalyát, de ha rá hallgatok és nem egy másik dokira, ki tudja, mi lett volna a következménye, kórházba kerültem. Azért nem részletezem, mert nem akarom, hogy esetlegesen magára ismerjen, ha netán ide téved, bár nemigen hiszem) A pénzt már a kórházban megkapta, tehát ezt is kizárhatom. Arra is gondoltam, hogy egyszerűen nem vagyok neki szimpi. Szerintem nem nála fogom megszülni a kistestvért. De addig még van időm találni mástKép
Na, megyek, mert úgy látom, Luca ébredezik, de még a másik témához (Ági evése) megpróbálok majd hozzászólni, addig is jók legyetek, Bea

marq
Kép
Kép
marqueza

Szia Bea!
Közben én is voltam dokinál, mivel ez már a 15. nap volt...
szóval nálam csinált még hüvelyi UH-t is megnézni nem maradt e ott valami...
plusz volt tapintásos vizsgálat és meg is nézte a méhnyakot.
A rákszűrést most nem tudta levenni.
Nagyon kedves volt, érdeklődött, hogy vagyunk, vittem neki fotót, nagyon örült neki, elrakta, mondta, hogy gyűjti...
Szóval ismét pirospont...
Én bizti nála szülöm a 2.-at isKép
Ja egyébként minden okKép

Ági közben alulmúlta önmagát, 40 ml-t evettKép

Vendég

Szia Dóri!

Na, szóval folyt köv.: Luca is teljesen hasonlóan működik időnként ahhoz, amit most Ági csinál. Írtam már, hogy a múlt héten voltunk gasztroenteorológusnál (csak sikerült leírniKép )és szerencsére kizárta, hogy bármi baja lenne. Feltehetőleg néha túleszi magát, akkor bukik, és a feljövő sav kimarja a torkát, ezért nem akar enni. Mondjuk ilyen eddig 2x volt, de én jól megijedtem. Ulcogant szirupot kell neki adni, és az bevonja a torkát egy védőréteggel. Egyébként Luca pl. két hetesen is szinte többet evett, mint most, ill. ugyanannyit. A doki mondta, hogy ezzel nem kell foglalkozni amíg ilyen szépen gyarapszik. (átl. 450-500 ml eszik/nap és 4550 gr)De szerintem időnként nálunk is van egy-két bentragadt büfi is pluszba, ami még rátesz a nyűglődésre, meg talán a hidegfront is, bár ebben nem vagyok biztos. Luca is volt, hogy csak 40 ml-t evett, ne aggódj!
Jó, hogy van egy ilyen klassz dokid, én magamtól mellékeltem egy fotót Lucáról a pénz mellé, lehet, hogy a kukában landolt. Meg se köszönte a képet egyébként.

Jó éjt, Bea

marq
Kép
Kép
marqueza

Marqueza!
Ilyesmire ált. nem szívesen válaszolok ....
Én a kórházból táv.kor javaslom a terhességi vitamint szedni a szoptatás alatt, abban van elég vas.
A gyerek a legfonosabb produktum még évek múlva is megkérdezem.
Rákszűrés a terhesség alatt volt 6 hetesen nem csinálok, kb egy év után csak.
UH tök felesleges.
Mindenki különbözik.
gyuri
Szeged

Doktor Úr!

Nagyon köszönöm a válaszát!

Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Bea és Doktor Úr!

Úgy látszik, hogy nem vagyok egyedül...
Nekem is választott dokim volt, aki kicsit csalódást okozott, a szüléskor is és a kontrollon is. Gondoltam, hogy eddig nem szólok, mert lehet, hogy csak én dramatizáltam túl a dolgokat, de egy fogadott dokinak nem illene megnézni, ha nem is megvizsgálni és lelket önteni egy vajúdó betegébe, amikor a kórházban van és rendel? Én hajnali 5h-kor kerültem be és csak este 21h-kor nézett rám, amikor behívták, hogy már be kéne köttetni az EDA-t... Az OK, hogy nem hajnalban jön be, de reggel 8h-tól bent volt, hívtam is mobilon, de akkor is csak este jött be, amikor már otthonról hívták a szüléshez. A kontrollon is csak kutyafuttában gyorsan felírt fogigátlót úgy, hogy Fraxiparinnal (véralvadásgátló trombózisveszély miatt) szültem, szerintem fogalma sem volt, hogy mi van... Olyan meg, hogy vas, meg vérkép, v. egyáltalán a baba, az nem igazán foglalkoztatta a fogadott dokim... Mellékesen megjegyzem, hogy 6 havi szoptatással a hátam mögött, 2 marékszámra hullik a hajam és olyan sápadt vagyok, mint a hulla, szedem a multivitaminokat, de hatás az nem sok van.
Csak egy dolog aggaszt, hogy mi lett volna esetleg akkor, ha nem választott, fogadott orvosom van... Bár lehetséges, hogy jobban jártam volna? Ezt már így, utólag, nem tudhatom...
2. gyerek? Tervben, sőt egy 3. is, de, hogy kinél fogom szülni, az még a jövő kérdése...
Egy biztos, hogy a JFK-ban fogok szülni, mert a csecsemősökkel és a szülésznőkkel meg voltam elégedve, lelkesen és lelkiismeretesen végezték a dolgukat.

Erika
erika2004

Szia Erika!

Sajnálom, hogy Veled is ilyesmi történt, egyébként nálam is ugyanaz volt a szitu, mint nálad, csak eddig ezt nem részleteztem: azért nem kötötték be az EDÁT, mert a dokimat várták. Többször is hívtuk a mobilján (szülésznő-aki nem volt fogadott, és a férjem is) az első hívás reggel fél hatkor ment, már akkor azt mondta, épp most indul, ehhez képest kilencre sikerült beéérnie. Ha megírnád a dokid nevét privátba, akkor esetleg nem választanám őt a második babánál, mert orvost akarok váltani. Csak azért, nehogy megint kifogjam a "jót". Hacsak nem ugyanarról az orvosról van szó. Egyébként a magánrendelésén egy kismama hasonló dolgokról panaszkodott, csak akkor még nem tulajdonítottam neki jelentőséget. gervaise@freemail.hu a címem, ha gondolod, írjál, én is megírom, kinél szültem.
üdv, Bea

marq
Kép
Kép
marqueza

Bea és Erika2004!

Szerintem ilyenkor kell orvost váltani.
Abban lehet bízni, hogy ha egy orvos betegei átpártolnak máshoz talán egy idő után elgondolkozik rajta...SAjna később ez csak rosszabb lesz, most már csak 2* a túljelentkezés az orvosin!
Szerintem az egész egészségügyet át kellene alakítani, de nem szeretnék itt politizálni ez a fórum nem erről szólKép
Éltem huzamosabb ideig külföldön és láttam hogy ott hogy működik, hát kint csodálkoztak, hogy itthon minden "ingyen" jár. Hát járni jár, de milyen színvonalon?
8 évig jártam állami fogszabályozóra az eredménye az lett, hogy most egy írtózatosan nagy összegből egy magándoki és a team-je 2 és fél év alatt két szájsebészeti műtéttel próbál szép mosolyt varázsolni nekem. Mivel a régi dokim sza...t rámKép
CSak annyit, hogy elvileg 7-től volt a rendelés 8 után ért be és akkor is a privát betegeivel kezdte, majd 10 után lettünk mi "csóró állami" betegek behívva!
Az állami iskolafogászaton úgy szétfúrták egy fogamat, hogy most porcelán in-lay tömés van benne szintén egy vagyonért.
Természetesen van ellenpélda is, csak kevésKép

A legnagyobb gond, hogy öregszik a társadalom és egyre kevesebben fizetnek Tb-t viszont egyre többen és hosszabb ideig veszik igénybe a szolgáltatásokat! Félreértés ne essék nem az a bajom, hogy kitolódott az átlagéletkor.

Az ismerősünk neje szült most Törökországban, mivel török és ott tudjátok mennyit fizettek a szülésért?
1,5 millió Forintot és ebben csak 3 nap kórházi tartózkodás volt benne plusz egy sima szülés, a császár még drágább lett volna!
Hát ha minden szülés után ennyit kapna a kórház szerintem a Gundelből hozatnák a kismamáknak a kajátKép

Vendég

Szia Erika!

Sajnálom, hogy Veled is ilyesmi történt, egyébként nálam is ugyanaz volt a szitu, mint nálad, csak eddig ezt nem részleteztem: azért nem kötötték be az EDÁT, mert a dokimat várták. Többször is hívtuk a mobilján (szülésznő-aki nem volt fogadott, és a férjem is) az első hívás reggel fél hatkor ment, már akkor azt mondta, épp most indul, ehhez képest kilencre sikerült beéérnie. Ha megírnád a dokid nevét privátba, akkor esetleg nem választanám őt a második babánál, mert orvost akarok váltani. Csak azért, nehogy megint kifogjam a "jót". Hacsak nem ugyanarról az orvosról van szó. Egyébként a magánrendelésén egy kismama hasonló dolgokról panaszkodott, csak akkor még nem tulajdonítottam neki jelentőséget. gervaise@freemail.hu a címem, ha gondolod, írjál, én is megírom, kinél szültem.
üdv, Bea

marq
Kép
Kép
marqueza

Szia Dóri,

Azt hiszem, hogy kicsit félreértettél.
Nem akarok most itt nevet írni, de az én dokim is honorálva volt, minden vizsgálatnál és a szüléskor is majdnem annyira, mintha magánrendelésre jártam volna. Mivel problémás volt a terhességem is, ezért szinte az első két trimeszterben hetente jártam hozzá, ezért volt furcsa, hogy ennyire nem foglalkozott velem a szüléskor és utána. Egy mentsége van, ami nem elhanyagolható, hogy a terhesgondozáskor nagyon kedves és lelkiismeretes volt, és egy rossz szavam sem lehetett akkor, de a szüléskor óriásit csalódtam benne. Éppen ezért nem tudom, hogy mit tegyek a következő terhességnél, de bőven van még időm ezen tanakodni.

Bea,
Megírom majd a nevét privátban.

Üdv,
Erika
erika2004

Marqueza!

Írtad valahol -ha jól néztem te- hogy a babád Ulcogantot kapott a bukások miatt!
Az én kisfiam is ezt kapná a házidoki írta fel, de én nem mertem adni, konzultáltam unokanővéremmel aki a Betesdában gyerekorvos, mivel a papírján ha elolvastad az van hogy 14 éven aluli gyerekeken nem próbálták ki és így nem ismertek a hatások. Én a neten is rákerestem ott is ugyanezt találtam!!
Ez különben egy aluminium tartalmú készítmény, csak infoként írtam, esetleg gondolkozz el rajt és kérdezz utána!
Mi nutriton kajasűrítőt használunk különben, de csak bizonyos napokon jön ki a gyerekből, van hogy 10 napig semmi aztán 1 napig majdhogy minden!
Ja Domi holnap lesz 8 hónapos és nálunk a szilárd kaja bevezetésekor kezdődött!

Üdv
kinga
döngy

Vantal!

Holnap én is felhívom a pető intézetes doktornőt.
Voltunk csipőszűrésen, a csípőjével semmi baj, de nálunk jobbra tartja nem csak afejét, hanem a testét isKép
mutattak tornát, de szeretném, ha kicsit komolyabban foglalkoznánk vele, nehogy baj legyen...
Ti hogy haladtok?
Vendég

Kedves Doktor!
Koszonom szepen valaszat. Kivancsi vagyok mekkora lesz majd a fiam BPD-je, ha megszuletik Kép

Mtucsok!
Meg nem szuletett meg a babam, most toltottuk a 35.hetet Kép
Nekem van egy pelenkazos hatizsakom, de az nem fer be a babakocsi csomijaba, ezert akarok hozza egy szinben illo taskat. Ha nem visszuk a kocsit, akkor marad a hatizsak Kép Megprobalok kepet is felrakni rola

Csajok!
Azt szeretnem megkerdezni, hogy a dokinak, ill szulesznonek, mivel nekem mind a ketto fogadott, mikor kell odaadni a manit? Amikor megyunk haza, vagy kozvetlen szule utan?
Meg egy kerdes. Melyikotok babajanak tort is el a valla szulesnel. Tudom, hogy olvastam, de nem jut eszembe.

Ma este megneztunk a National csatornan az elet az anyamehben cimu musort, hat valami csodalatos volt. Jo volt latni a gyerek fejlodeset, mert uh nem sok mindent lehet latni abban a 3percben. Ti lattatok?

Judit+kis Attila
35.het

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Kedves Doktor es Lanyok!
Erdeklodni szeretnek, hogy CTG-re mikortol "kell" menni. Aprilisban a dokim azt mondta, hogy a 36.hettol elkezdjuk, most utoljara a 33.-34.heten azt mondta jojjek egy honap mulva. Az nem keso egy kicsit?

Erika!
Megirnad az email cimed legyszives.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Ezvicc!

Műsort félig láttam, elaludtam, de addig nagyon tetszett.

A pénzt az orvosnak én varratszedéskor adtam oda utolsó napon a távozás előtt, szülésznőnek pedig a szülés után, vele már utána nem nagyon találkozol.

CTG én nem voltam egyen se, mivel nálunk a 37. héten kezdődött volna és előtte 3 nappal már kibújt a kistücsökKép
A védőnő szerint ez a dokitól függ, van aki már a 35. héttől behívja a kismamát és van aki csak a 37. héten kezdik el. Gondolom, hogy függ a kismamától is.

Vendég

Sziasztok!

Olvastam itt régebben, hogy keddenként van vmi előadás a kórházban. Azt szeretném megkérdezni, hogy pontosan mikor, hol, miről beszélnek, és mikor érdemes menni. (Most kezdem a 29. hetet). Ja, és be kell e előre jelentkezni.

Előre is köszönöm!
Jucus

jucus1

Ezvicc!

Az e-mail címemet kérted: misunka@freemail.hu

Erika
erika2004

Szia Dóri!
Mi most nem haladunk, mert beteg az Erik, szerdán bent is aludtunk a Heim Pálban. Valószínűleg húgyúti fertőzés, de ma már azt mondták, hogy talán más is van a háttérben. Naponta kétszer járunk vénás injekcióta (így nem kell bent maradnunk). MOst már teljesen baktérium, genny és fehérjementes a pisije, de mivel korábban zsúfolt volt ezekkel, ezért lesz egy izotópos vizsgálat is, ahogy lesz időpont. Lehet, hogy hetek. A vénást meg addig kapja "amíg szét nem megy a vénája" utána már szájon át.
Szóval most a Petős időpontjainkat lemondtuk a hétre is, talán jövő héten megyünk. Pedig szépen haladtunk eddig, de most ez a fontosabb Kép
vantal

Dóri!

Az egészségüggyel írotakkal egyetértek, sajnos lenne mit változtatni, de szerintem ehhez évtizedek kellenek, mert szemléletváltásra is szükség volna, stb. De hát mikorra lesz ebből vmi? Addig várnak, míg tényleg az egész összeomlik aztán nem lesz aki műtsön. Na mindegy, én se akarok poitizálni, ez a fórum nem erről szól.
Én is azon gondolkodom, hogy most már szólok a dokinak, hogy Luca szinte mindig a jobb oldalán tartja az arcát. Még mindig. A zárójelentésében nem volt erre utalás, remélem, tényleg nincs ezzel gond. Sztem vidd el Ágit a Pethőbe, inkább fölöslegesen nézesd meg. Egyébként már eszik rendesen?

Vantal!

Jobbulást kívánok a kisfiadnak! s boldog névnapot, ha jól láttam, a héten lesz.

marq
Kép
Kép
marqueza

Vantal!
Jobbulást a picinek!Már hiányoltalak a fórumról,ezek szerint az ok is megvan...Kép
liu

Kinga!

Kösz az infót az Ulcoganttal kapcsolatban, utánanézek, akkor inkább nem adom neki! Felírtak bukásellenes tápszert, olyan sűrű, mint a tejbegríz, de időnként még az is kijött. Egyébként Lucánál is az van, hogy napokon át nem jön ki, illetve ha kijön, észre sem veszi, viszont van, hogy kijön, és sír miatta. Remélem, hamarosan kinövi.

Ezvicc

Én még a kórházban oddadtam a pénzt a dokinak, mivel elég feltűnően keringett körülöttem. Szerintem ha vártam volna a hat hetes kontrollig, már szóba se állt volna velem. De sokan csak akkor adják oda. A szülésznőnek még a szülőszobán, mivel nem volt fogadott, viszont nagyon rendes volt. Utána lejött érdeklődni, hogy van a baba, ezt az orvos nem tette meg. (a kérdésedet kicsit túlteljesítettem, bocs!)
Egyébként az én kislányomnak törött el a kulccsontja, de nem látszik és nem is látszott semmi, csak kitapintották.
Ctg-n a 37. héttől mentem.
Sajnos nem láttam a Nationalon azt a filmet, de biztosan megismétlik. Remélem. Jó bbavárást! Mikorra vagy kiírva?

Bea

marq
Kép
Kép
marqueza

Köszönöm, remélem, hogy tényleg jobban lesz.

Marq: köszönjük a névnapi kívánságot, de előző héten szerdán volt. Akkor feküdtünk be a kórházba Kép
vantal

Szia Vantal! Jobbulást!
Hogy vettétek észre a húgyuti fertőzést? Milyen tünetei voltak Eriknek? Ezügyben mi is érintettek vagyunk.
nyeste

Bea!

Ági most már legalább 650-et evett tegnap, az a gond, hogy naponta általában csak 5* eszik és max. 110 ml-t. Így nehezen jön össze a súlya 1/6-a, most 4130 gr. ha 6* eszik akkor minden ok. Addig amíg gyarapszik heti 200-at addig nincs gondKép, lehet, hogy megváltozott az anyagcseréje és a Mildibe HA tápszert jobban tudja hasznosítani.
Lehet, hogy a megfázása miatt nem eszik rendesen, amúgy már majdnem meggyógyultKép
Luca most ? gr?
Az ismerősöm 6 napos babája 60-80-kat szopik 3 óránként, ehhez képest Ági nem eszik valami sokatKép
Nem az a baj, hogy csak ennyit eszik, hanem az, hogy ezt is 1 óra alatt!
Így nálunk egy átlagos étkezés büfizéssel együtt min. 1,5 óra! És most azt csinálja, hogy este 7-kor eszik utoljára és így 01:30-kor kel, régebben este 10-kor evett és 5-ig aludtKép
Így éjjel külön öröm a másfél óra, ma rekordot döntött 03:30-kor végeztünk két órán át tartott...
Abban bízom, ha teljesen meggyógyul akkor visszatér a régi formája.

Vantal, jobbulást Eriknek!

Vendég

Nyeste: csak annyi tűnt fel, hogy van egy picike sárgás folt a pelenkájában. Felhívtam a háziorvost, hogy mondjam neki, ő azt mondta, hogy kamillázzuk, ha nem múlik el, akkor vizelet vizsgálat. Jött a 3 napos ünnep, utána labor. Telefonáltam a doktornőnknek, aki mondta, hogy azonnal kórház. Bent meg azt mondták, hogy ha pár nappal később megyünk, akkor vesemedence gyulladás lett volna belőle. Megdicsértek, mert többnyire csak akkor veszik már észre, ha 40 fokos lázuk van a babáknak.
V.
vantal

Dori!
Koszi a valaszod!
Ismetlik meg a musort
05.26 16.00
06.15 9.00, 17.00

Erika!
irtam emailt Kép

Vantal!
Jobbulast kivanok Eriknek!

Bea!
Koszi az infokat! Junius 26ra voltam kiirva, de valoszinu hamarabb meglesz, mert 3hettel megelozi korat KépAztan kitudja KépIrtam, meg irok meg mailt (remelem nem baj)

Judit+ kis Atti
35.het

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Vantal,
tényleg ügyes vagy, hogy észrevetted.
Engem félidőben az UH-n azzal sokkoltak, hogy a babámnak veseüregrendszer tágulata van. Aztán a szülés idejére az egyik oldalon elmúlt, a másikon egy picit megmaradt. Azt mondják, nem gond, majd itt is elmúlik, de nagyon figyeljünk a húgyuti fertőzésre, mert esetleg hajlamosabb rá. És, hogy ezt milyen nehéz észrevenni, vigyem rendszeresen vizeletvizsgálatra. Magamban csak legyintettem erre, de ezek szerint nem kéne...
Amúgy már jól vagytok?
nyeste

Dóri, bocs, hogy belekotyogok, de ha 150g-ot hízik hetente a babád, az is teljesen oké, mindegy, hogy egy-egy alkalommal mennyit eszik! Õ biztos tudja...A szopások mennyisége is változó, az, hogy 6 naposan mennyit szopik, nem jelent semmit pl.3 hetes korára nézve. Viszont a lassabb evés szerintem lehet a megfázástól!
nyeste

Nyeste, dehogy baj,azért írtam le, hogy reagáljatok rá, már én is megnyugodtamKép
Vendég

Sziasztok!
Na ma voltunk utoljára vénáson! Egy hétig azért kapta naponta kétszer (az elején háromszor) de most már csak kanalast kap. Iszonyú hosszú és nehéz volt ez a hét. Ebből az a tanulság, hogy nagyon oda kell figyelni a pelenka tartalmára is, ill. komolyan venni minden nem oda való pinduri foltot is. Nyeste, tényleg figyeljetek inkább oda, mert elég csúnya dolgokat lehetett bent látni (ez se nagyon tett jót a lelkünknek).
V.
vantal

Kedves Doktor Úr!

Sajnos lemaradtam a Születés hete programjáról. Ma lett volna a kórházban előadás. Azt tudom, hogy szokott lenni a kórházban előadás, ahol megmutatják a szülészetet. Azt szeretném kérdezni, hogy pontosan mikor van ilyen, és be kell e előre jelentkezni.
Válaszát előre is köszönöm!

Jucus

jucus1

Vantal!

Tényleg elnéztem a naptárt, bocsi! Viszont örülök, hogy túl vagytok a nehezén!Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Jucus!

A szülőszobát hívd fel, ott megmondják pontosan mikor lesz a következő minden hónap első keddjén van a szülőszoba/gyerekosztály-látogatás és a következő kedden a csecsemősnővérek tartanak előadást
a telefonszám:
284-7610/1152 ha jól emlékszem

Üdv :Dóri
Vendég

Vantal!
Megáll az eszem, egy egészséges anyatejes kisbaba és egyszer csak ilyen brutális fertőzést kap pillanatok alatt? De miért? És hogy bírta az injekciókat? És a közérzete? Vagy tulajdonképpen nem látszott rajta egyáltalán semmilyen betegség?
nyeste

Nyeste: igazából nem tudták megmondani, hogy mitől volt. Az egyik doktornő szerint akinek a terhesség alatt, vagy előtt volt valamilyen húgyúti izéje (nekem hólyaghurutom volt fél évvel(!!!) a terhesség előtt) annak a babája pár hónaposan 80%-os eséllyel kiköt nálunk ilyesmivel. Szóval akár a méhben is fertőződhetett. Vagy a pelenkáján keresztül a székletéből került fel baci. Ilyen van sajnos, és nagyon nem lehet ezzel semmit se kezdeni, hiába cseréled ki egyből a pelenkát, és hiába figyelsz, hogy ne maszatolj, van hogy mégis bekerül a baci. Talán ő érzékenyebb erre valamiért. Főleg a lányoknál fordul azért elő, azt mondják, bár bent szinte csak fiúk voltak ezzel...
Eriken tényleg semmit nem lehetett észrevenni. A kanül vagy branül vagy mittoménmi berakását azt nagyon megszenvedte - akárcsak a vérvételt - de utána már nem érezte az ínjekciókat így egyáltalán. Folyamatosan vigyorgott még közben is a nővérekre. Nagyon szerették bent, mert nagyon vidám kisbaba, bent is mondták, hogy egyáltalán nem lehetett megmondani róla, hogy bármi baja van. Láza se ment fel, nagyon szépen evett (az egy hét alatt 340g-ot hízott!!!) aludt, szóval szerencsére minden oké volt vele ezen a téren. Azt mondják, hogy azért, mert időben elkaptuk. Úgy tűnik, hogy tényleg mindenre nagyon kell figyelni, és a legapróbb eltérésre inkább felhívni feleslegesen az orvost, mint hogy komolyabb gond legyen. A háziorvos is meglepődött, hogy a jóformán tünetmentes gyereknek ilyen vizeletlelete lett. Még jó, hogy elküldött minket a laborba.
V.
vantal

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy ti a régi vagy az új oltóanyaggal oltatjátok be a babáitokat?

Köszi a válaszokat Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?