Új privát üzeneted érkezett!

Ancsi!
Nem tudom hallottál e már a Culevit tablettáról. Elég drága, de állítólag hasznos. Van weboldala is http://culevit.hu/
Egy magyar pasi találmánya a rák megelőzésére. A már kifejlett betegségre nem hat, ez sajnos tapasztalat családon belül, de azt nem is állították, hogy gyógyít, csak hogy megelőz. Mindenféle vitaminokat tartalmaz. Kérdezz rá a dokidnál. A barátnőm is szedi és őt megerősítette a nőgyógyásza, hogy jó. Azoknak ajámlott, akiknek hajlamuk van a rákra, pl családban már volt, vagy esetleg jóindulatú daganat volt ill egyéb gyanú.
Na ez úgy hangzott mint egy reklám, pedig nem vagyok érdekelt a cégnél :) sajnos :)

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Tegnap vendégek voltak nálunk, és sütöttünk, nagyon jó volt, mert legalább fel tudtam mérni, hogy a jövő héten kb. mennyi minden kell. Most 9-en voltunk, de szerintem a talin férjestől, gyerekestől kb. dupla ennyien leszünk. Kb. 10-es kényelmesen elfértünk, úgy hogy még nem vettük meg azt a 2 széket, amit szeretnénk még. Ez szerintem elég (meg bentről is tudunk még kihozni székeket) a gyerekek úgysem fognak velünk üldögélni.

És a fiam több napos nyaggatására írom a következő kérdést. Azokhoz szól, akik gyerekkel jönnek. Valamelyik gyerek hatalomkártyázik-e? Mert a fia igen! És ha más is akkor tudnának játszani.

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Tali
Én nem bánnám, ha összeröffenés után mindenki beszélne magáról 10-15 percet, mert én nem tudok mindenkiről mindent, ami itt a neten elhangzott. De persze érdekelne, hogy ki mit tart fontosnak magáról elmondani. Ez egy kicsit olyan osztálytalálkozós... De hátha más is így van vele.

Paga
Hányan megyünk biztosan? És rajtam kívül lesz még valaki szólóban? Mert én a férjemre hagyom a gyerekeket, ez egyszerűbbnek tűnik. De fotót majd viszek a családomról.

Most felteszem a hőgörbémet, mert elég jól alakul.
Ebben a ciklusban már lehet próbálkozni, és úgy tűnik, hogy volt peteérés és volt akció is, tehát most a bizakodás időszaka jön.

Kép
regina3

Regina!

Hát pontosan nem tudom, de megpróbálom most neked összefoglalni, hogy ki kivel jön. Nem kérdeztem, de volt aki megírta, illetve kiderült a válasz e-mail-jének szövegkörnyezetéből:

Icus ha jól értettem, a férjével jön, meg a pocak babával.

Fermel. Férj nélkül jön két fiával, Bencével és Benjáminnal.

Melcsi férjjel, és Pöri babával

Nyanyus férjjel, és Balázzsal.

Zsenge ha jól értettem egyedül jön, legalább is egyes számban írta, a választ az e-mailre.

Rabkri férj nélkül, két lányával. Lilivel és Dorkával.

Ancsi még nem válaszolt hogy tud-e jönni.

Te egyedül.

Én nem száműzön otthonról a családomat, tehát férj, gyerek ott lesz. Annál is imkább, mert férjemnek szánom, hogy süssön, hogy mi tudjunk beszélgetni. A fiam meg reménykedik, hogy lesznek hozzá hasonló korú gyerekek, akikkel játszhat.

Bocs, ha valakit rosszul írtam. Természetesen mindenki saját belátása, lehetőségei szerint hozza, vagy sem a családját.

De ha egyedül jössz sem leszel egyedül, mert ott leszünk mi neked.

Izgulok érted, és Fannyért, hogy sikeres legyen a babaprojektetek.

Kicsit szenilis vagyok, de valamelyikőtök kérdezte a macskát, allergia miatt, de lefelejtettem, hogy ki, és hogy válaszoltam-e neki. De most ezt megteszem, nincs macskánk, teljesen állattalanok vagyunk, mármint háziállat terén, mert szúnyog az van bőven.

További szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Paga

Köszi az összefoglalót!

Én pedig elfelejtettem írni, hogy nekünk nincs hatalomkártyánk és nem is ismerem.
Van viszont UNO (és Solo) kártyánk, de azt biztosan mindenki ismeri, elég népszerű. Mi nagyon szeretjük, mert a kiscsaj is tud vele játszani.
Van Twister társasunk (az a kéz-láb rakosgatós), sok gyerek esetén nagyon jópofa tud lenni. Ha nektek nincs, szívesen elviszem. És a 4 db széket is berakom a kocsiba, ott nem zavar, de ha kell, elővehető.

Zene terén (bár nyilván lesz elég zene-bona általunk) van 2 Nox CD-m, 4 Repulic és néhány Mike Oldfield (nagyon szeretem) sok-sok válogatás CD és pár meditációs CD is.
regina3

Regina!
Kicsit kijavítom Pagát, mert határozottan emlékszem, hogy Icus egyedül jön. Úgy emlékeztem, hogy Zsenge nem egyedül jön, de erre most nem emlékszem, viszont csalódott vagyok, mert azt gondoltam, legalább lesz Balázsnak játszótársa. Azért még a nagylányokban bízom, hogy szeretnek babázni, mert Balázs imád a nagyokkal is bohóckodni.
Ez a 10-15 perces beszámoló nekem kicsit merevnek tűnik. Én biztos nem fogok felállni és negyed órás kiselőadást tartani magamról, de ha kérdezel szívesen válaszolok bármire :)
Sokat mi sem tudunk egymásról csak a napi problémákat szoktuk megvitatni. Icus mindig felteszi a táblázatot, amiben benne van a korunk, lakhelyünk, gyerekek száma, kora és a tervben vagy úton lévő gyerekek. Ezen kívül talán a foglalkozás ami 1-2 embernél kiderült és nincs a táblázatban. Szóval nagyon lemaradva Te sem lehetsz :) Jó lenne ha jönnél. Biztos nem hozol gyerekeket? Évi jó játszótárs lenne Balázsnak, csak 2 év van köztük és imádja a nagylányokat.

Kép

KépKép
nyanya67

Mivel az időpont már fix, csináltam új táblázatot, hogy lássuk jut e mindenkinek játszótárs :) Csak a tábla készítése közben láttam, hogy nekünk már van :)
A név mellett a szám az évek száma, bár gondolom kitaláltátok. Ha valamit elírtam javítsatok
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!

Ha nem haragszol, én javítalak. Benjámin 16 hónapos.
Melinda
fermel

Melinda!
Bocsánat javítottam, majd felteszem az új táblát, csak még biztos lesz benne javítani való.

Jó éjszakát

Kép

KépKép
nyanya67

Egy kérdésem lenne a min. 2 gyerekesekhez még mielőtt lefekszem szundikálni . A belső méhszájam zárva van a külső már nyitva. Hétfőn kezdem a 31. hetet. A dokim nem aggódik, azt mondja 2. gyereknél ez normális. Szerintetek? Nektek mikor nyílt ki?
Még 1 valami. Balázsnál sose beszéltek külső és belső méhszájról. Lehet, hogy tudatlannak néztek, de én azt gondoltam, csak 1 van. Amikor arról beszélnek, hogy 1 vagy 2 ujjnyira tágult, akkor melyikről van szó?

Kép

KépKép
nyanya67

Jó reggelt Mindenkinek!
Nálam a helyzet változatlan, azt leszámítva, hogy 3 napja megállás nélkül fáj a fejem, semmi változás. Még mindig nem jött meg, de semmi különlegeset nem érzek. Sőt inkább mintha azon venném észre magam, hogy azon győzködöm magam, hogy tulajdonképp ez még csak a 31. nap, még megjöhet. (egyébként még tényleg megjöhet, mert volt már, hogy 33-34 napra jött meg - csak akkor azért már 2-3 nappal előtte volt jele, hogy meg fog jönni, most meg semmi) szóval elég érdekesen érzem magam lelkileg. Nem is veszek még tesztet, majd csak csütörtök körül. Egyik pillanatban arra gondolok, hogy még nem tesztelek, mert ha negatív lesz ne legyen akkora csalódás, másik pillanatban meg arra, hogy csütörtökig még biztos megjön. Sőt,most olyan érzésem van, hogy ha megjön, akkor be is fejezem ez a baba dolgot. Most komolyan úgy érzem, hogy túlzás 42 évesen gyereket szülni, mindenféle értelemben. Van két gyönyörű gyerekem, akikkel azt lehet mondani,hogy már semmi gondom-bajom, most vegyek a nyakamba egy ekkora felelősséget? És mi lesz ha véletlenül nem lesz egészséges, soha nem tudnék magamnak megbocsájtani, hogy én erőszakoltam ki ezt a gyereket.Semmi eufórikus érzés nincs bennem,hogy ja de jó talán terhes vagyok! Sőt.
Bocsi ha hosszú voltam, de nem igazán tudom szavakba önteni, hogy mit érzek ( azon kívül, hogy kibasszuttul fáj a fejem)
fanny01

Regina!

Szoktad a hőmérős topicot olvasni? Én oda nem írok, de rendszeresen olvasom. Szerinted tényleg akkora jelentősége van a hőnek, mint ahogy ott írják. Én soha nem figyeltem a hőmet, de már annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy csak úgy kiváncsiságból elkezdetem hóközepén méregetni.
20. nap: 36,2
21.nap. 36, 3
22.nap 36, 4 és így tovább míg azt vettem észre, hogy a 26. napon már 36,7, sőt a 29. napon (igaz napközben) 37 fok volt, ami nálam, már komoly hőemelkedésnek számít, a családom rögtön kúrálni akart, hogy biztos megfáztam, de estére elmúlt)
Én csak rendesen hónaljban mértem, - hogy mások milyen helyekre dugdossák a hőmérőt...........Én igazából azért nem szeretem ezeket a dolgokat, mert úgy gondolom, hogy nem a hő mérésén múlik a dolog, ez csak egy érdekesség, amit igazából csak utólag lehet értékelni, már az események tudatában.És szerintem minél jobban rá van kattanva valaki a babaprojektre és minél több idő telik el sikertelenséggel, annál feszültebb és annál inkább nem fog összejönni.Remélem érted, hogy mire gondolok. Szóval csak láttam, hogy Te is méred a hődet kiváncsi vagyok a Te tapasztalatodra. Ahogy a másik topicban szokták írni: igéretes a hőd! Sok sikert
Üdv:Fanny
fanny01

Sziasztok!

Ancsi!
Örülök, hogy ismét jelentkeztél. Remélem minden rendben lesz Veled.

Fanny!
Én is hőmérőztem mindkét kisebbik gyerkőcnél. Nálam teljes mértékben be is jött, a peteérés időszakára nagyon odafigyeltem és az első hónapban terhes is lettem mindegyik esetben.

Kriszta!
A külső méhszáj nyitottsága valóban nem jelent gondot. A harmadik terhességemnél már 24. héten mondta a doki. Mégis ráhúztam egy hetet :D .
A belső méhszáj tágulása jelzi a szülés közeledtét elvileg, ezt szokták 1-2 ujjnyival jellemezni. Bár ez sem mindenkinél egyformán alakul. Én legutóbb 1 ujjnyira voltam csak kitágulva, indították a szülést, mégis 5 óra alatt megszületett Marcell. Egy barátnőm viszont 3 ujjnyival ment szülni, mégis 12 óra vajúdás lett belőle.
beátab

Sziasztok!

Kriszta
Jól emlékszel, :) , én egyedül megyek a talira.
A méhszáj tágulásáról ezt találtam: "A méhnyak a szülés megindulás előtt egy kb 3 cm hosszú és kb 3 cm átmérőjű henger, melynek közepén 2-3 mm átmérőjű csatornácska van. A fájások hatására ez a henger először megrövidül, azaz belülről tölcsérszerűen tágulni kezd, (ez a belső méhszáj) majd mikor a tölcsér csúcsa eléri a henger külső szélét, amit külső méhszájnak nevezünk, akkortól számítható a méhszáj tágulása."

Szerinted a diétához szigorúan fontos hogy csak barnakenyeret egyek és csak durumtésztát, vagy ez annyira nem lényeges?
Mit gondolsz a diétás tejszínhabbal készült gesztenyepüréről, ha egy kis édességre vágynék?

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Kriszta!

Köszi, rákérdezek a dokinál !

Regina!

Tényleg ígéretes a hőd! Drukkolok! :)

Fanny!

Ne izgulj, a labilis hangulatodat okozhatja az is, hogy tényleg meg fog jönni,- ilyenkor néha érzékenyebb, labilisabb az ember,- de ezt Te is tudod. De az is lehet, hogy elkezdődött vmi, amitől szintén lehetsz ingadozó hangulatú. Én úgy érzem, Te nagyon vágytál egy új babára, és nem lenne "kierőszakolva". :) Ha mégis összejönne, biztosan nagyon boldog lennél! A fejfájás pedig nem lenne csoda ettől az időjárástól! :( Szóval fel a fejjel, és írj nyugodtan, ha kell egy kis "lelkitámasz! :) Tényleg mi van az államvizsgával? ( lehet, hogy le vagyok maradva, akkor bocsi)

A taliról: Még nem sikerült eldöntenünk, még képlékeny a dolog. Igyekszem!
ancsi65

Fanny!

Ne add fel! Én 42 éves múltam 2 hónappal, amikor Benjámin megszületett. Egy percig sem bántam meg, hogy terveztük és vállaltuk őt. Azóta az egész világ még jobban kinyilt számomra. Egy csomó új kapcsolatot létesítettem.(pld. Babanet) Az ilyen késői gyerek egyszerűen nem enged megöregedni. Nem utolsósorban nálunk a testvéreknek is nagyon jót tett. Drukkolok!

Melinda
fermel

Ismét én!

Kriszta!

A méhszájról én sem tudok többet, mint amit Icus, és Bea írt. Nekem sem mondtak soha többet az orvosok, én is főleg azt tudtam, amit olvastam. Remélem, minden rendben! :)

Icus!

Neked írom, hátha tanultál erről is régebben, hiszen hiába van 3 gyermekem, szakember tanácsára mégis szükség van néha! :)

Tudod, Lucusnak cumija VOLT. Már 5 napja nincs Neki szegénykémnek, mert a "gonosz" mamija úgy döntött, és mardossa a lelke, hátha rosszul! :cry: Azért döntöttem így , mert észrevettem, hogy kicsit kifelé nyomja a fogacskáját, de szinte ezt csak én vettem észre. Esténként amikor elaludt, szépen kihúztam a szájából, de reggelre mindíg a szájában volt, és olyan nyálas volt az arcocskája, hogy arra a következtetésre jutottam, hogy Ő elég hamar visszavette és egész éjjel cumizik. Akkor még nem volt szívem az ágyából is kivenni... De pár napja döntöttem, és a cumik eltüntek. Reggel sem voltak meg. Már régebben is mondogattuk Neki, hogy egyszer majd jönnek a cumimanók, és elviszik a cumikat az egészen pici babáknak. Reggel, amikor először kereste, ugyanezt mondtam. Nem volt különösebban elkeseredve. Azóta is minden alvásnál megkérdezi, hol vannak a cumik? De szinte csak ennyi. Annyi azért változott, hogy nehezebben alszik el Lucuska. A cumiva elég volt csak, hogy a szájába vette és már aludt 1-2 szopómozgás után. Most nincs ez a "mankó", így nehezebb, ott kell vele lenni kicsit tovább. Szerinted tettem vmi rosszat ezzel, vagy esetleg adjuk vissza?-Bár ezt igazán nem tartanám jónak.
A másik 2 gyermekem ezt 1 éves kora körül magától megoldotta, az újszopást, és a cumit is elhagyták maguktól nagyon hamar, amin csodálkoztam is akkor.
Úgy sajnálom Lucust, kérlek írd meg, mi a véleményed erről, nem szeretnék bajt okozni Neki. Lehet, hogy mostanában túl érzékeny vagyok.
Köszönöm szépen a válaszodat előre is!

Lányok ha van tapasztalat, szívesen elolvasom azokat is!

Üdv: Ancsi
ancsi65

Fanny!
Nem tudtam eldönteni, ahogy olvastalak, hogy csak magadat győszködöd, vagy már tényleg nem szeretnél babát. Az ingadozó hangulatod tényleg lehet attól, hogy meg fog jönni, de a terhesség is produkál hasonló tüneteket. Na majd csütörtökön meglátjuk, előbb tényleg nem érdemes tesztelni, mert bár ráírják, hogy már 3 napos terhességet kimutat, ez szerintem nem mindig igaz. Arra meg ne is gondolj, hogy a baba beteg lehet. Ami a korod miatt kialakulhat betegség azt szűrik, a többi meg mindenkinél a pakliban van sajnos.

Icus!
Nem is tudtam, hogy van diétás tejszín. Vagy arra gondolsz, hogy nincs cukrozva? Én pl tegnap csináltam turmixgépbe eperhabot. Tejszint összeturmixoltam eperrel. Nagyon finom volt. Lehet fagyasztóba jégkockatartóba is tejszint lefagyasztani és gyümölccsel összemixelni, ha bírja a géped. A dietetikusok a barna kenyeret javasolják, de bármilyet ehetsz. Majdnem minden kenyeret 50ch/100g-al számolok. Persze amire rá van írva azt nem. Én kiflit és zsemlét is sokszor eszem, mivel azt menet közben is vehetek, nem kell mérni, mert 1 zsemle 30 ch 1 kifli 25ch. Tésztát is ehetsz rendeset, csak pontosan mérni kell a ch értékét (még nyersen). Persze a durum sokkal egészségesebb, ezért inkább azt. A barnakenyérnek és a durum tésztának is jobb a felszívódása és kevésbé emeli a cukrodat, ami cukrosoknál lényeges, de mivel Te nem vagy inzulinos ez annyira nem számít. Mindenkinél más az ami megemeli a cukorszintjét. Ezt egyénileg lehet kitapasztalni, de szerencsére neked erre már nem lesz időd :) Van akinek a kiflitől vagy krumplitól az egekbe száll a cukra. Nekem pl csak a sültkrumli van rossz hatással, a főtt vagy a krumplifőzelék nem bántja a cukromat. Lehet kapni diabetikus fagyit is. A Cartedor pl 25ch/100g de a diabetikusban amit én szeretek 14ch/100g. Az Algidának is van diabetikus fagyija, az 5ch/100g, de ez nem ízlett, mert nagyon vizes.
Ma voltam a Balcac utcai cukrászdába. Isteni volt :) Nagyon nagy a választék és finomak a sütik.
Azt hiszem veszek gesztenyepüréhez cuccokat, mert nagyon meghoztad a kedvem :)

Kép

KépKép
nyanya67

Bea!
Nem írtad el azt a 24 hetet. Vagy a 25. héten szültél?

Köszi mindenkinek az infót méhszájjal kapcsolatban

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Szia Bea! Persze azt én is tudom, hogy olyan szempontból hasznos a hőmérőzés, hogy nagyjából be lehet lőni a peteérés idejét, én csak azt akartam érzékeltetni, hogy bármennyire is hőmérőzik valaki, ha valami nem stimmel a szervezetében akkor hiába. Mert abban a topicban van aki már évek óta próbálkozik, és hiába süllyed, nő a hőmérséklet akcióznak orrba-szájba mégsem jön össze. Te szerencsés vagy és azáltal, hogy figyelted a peteérés idejét fel tudtad gyorsítani az eseményeket, de valószínúleg hőmérőzés nélkül is ment volna a dolog legfeljebb 1-2 hónappal később. Lehet hogy az volt a baj, hogy én szinte egyszerre olvastam el az archívokat és így elég nagy dózis volt, és egész idő alatt talán 1 vagy 2 lány lett terhes.
De egyébként érdekességnek nem rossz. (azért kezdtem el én is méregetni a hőmet.) Csak,látod én arra gondoltam, hogy (ha feljebb megnézed a hőimet) ebből igazán sokat nem lehet lemérni, majd ha tényleg kiderül, hogy mi van velem, akkor lehet így- vagy úgy magyarázni a dolgokat.
fanny01

Kriszta
Köszi az infókat.
A diétás tejszínhabot az Auchanban vettük, a neve Gran Dessert, biztos máshol is van, tudod az a flakonos, kész spray. 100 ml kész habban 14g CH van. Nem tudom a rendesben mennyi van, lehet hogy csak attól diétás hogy ez nem cukrozott hanem édesítőszeres. Ilyen alapon a sima tejszín édesítőszerrel ugyan úgy jó lehet.
A diétás cukrászda Csepelről nekem sehogy sem esik útba :(
Azelőtt nem is voltam édesszájú, csak mióta le vagyok tiltva a cukros dolgokról azóta kívánom... :cry:

Ancsi
Szívesen segítenék de cumi témában inkább a gyakorló anyukák tapasztalatára hagyatkozz. :D
Az oviban cumi problémával nem szoktam találkozni, a saját tapasztalat pedig még várat magára :)
De azt hiszem, jól döntöttél, ha kiegyensúlyozott nyugodt gyerek szerintem nem viseli meg nagyon, de ezt neked kell látnod. Az átmeneti elalvási nehézség szerintem természetes, majd rendeződik, ha nincs nagy sírás, nyűgös éjszakák, ne aggódj miatta.
A baj azoknál a gyerekeknél szokott lenni akik nem csak a megszokás miatt cumiznak, hanem érzelmi bizonytalanság miatt, ebben találják meg az örömüket, ez jelenti a boldogságot számukra, ez pótolja az anyai szeretet hiányát.
Nálatok ilyesmiről biztosan nincs szó :D
szücsi_66

Sziasztok!

Kriszta!
Nem írtam el, a 24. héten mondta a dokim, hogy kicsit kinyílt a külső méhszáj, de nem kell emiatt aggódni, többedik terhességnél előfordulhat. A 41.héten szültem szülésindítással.

Fanny!
Remélem a a hőmérsékleted emelkedése babócára utal, és innentől kezdve már nem is kell evvel foglalkoznod.
Melindának teljes mértékben igaza van, a pici gyerekek fiatalon tartják a nőket.
És az idősebb kismamákra jobban odafigyelnek,hamar kiszűrik ha valami nincs rendben. Biztos vagyok benne nagyon boldog anyuka leszel Te is.

Ancsi!
Nagyon jól csináltad a cumi elvételt Lucától. Dani fiam 4 éves koráig cumizott, és a mai napig fogszabályzásra jár. Kyrával szerencsém volt, ő dobta el a cumiját 2 évesen, egy torokgyulladás idején.
beátab

Icus!
Megnéztem az én flakonos habomat is, abban 10ch van/100g és 250 g a flakon. Szerintem ennél a mennyiségnél belefér, hogy saccolsz, mert +-1ch-nál többet nem tévedhetsz. Ezt ugyanis mérni nem igen tudod. Már nekem is került bele 1-1 fújás a diétás kakaómba :) Tuti az édesítő miatt diétás. Amúgy minél zsírosabb valami, annál kevesebb ch tartalma. Hétfőn viszek neked diétás füzetet, ma hoztam a dietetikustól.

Kép

KépKép
nyanya67

Bea!
Ok leesett. "Mégis ráhúztam egy hetet" ezt a mondatodat értettem félre. Azt gondoltam a 24. hétre húztál rá 1 hetet, de szerencsére a terhességre. :)

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!
Azt el felejtettem írni, hogy én is azóta vagyok ilyen tortafaló, amióta Balázzsal kialakult a terhességi cukrom és sajnos megmaradt a sütiimádatom. Pedig azelőtt nem voltam oda ennyire a sütikért. Most persze ez is felerősödött. Szívem szerint minden napomat a diabetikus cukrászdában tölteném :)

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Icus!
Egy percig ne aggódj az Ildikó miatt, Lányomat valóban Ildikó Zsófiának hívják. Az Ildikóhoz apukája ragaszkodott, még Zsófiát fiam választhatta, miután kikelt magából, hogy legalább a tesójának ne legyen annyira rossz mint neki, hogy apával egy néven élve, soha nem tudja eldönteni , hogy éppen kinek szólnak kettőjük közül. A Zsófit azért bosszúból választotta, mert Ő fiútesót akart, pocakomban (Zsó)FIKÁNAK hívta.

Kriszta!
Leírtad a bűvös mondatott amiért én irigyellek : Nem főzök….., de jó neked.
Régebben, ha férjem elutazott én se főztem, de a fiam egyszer azt mondta, hogy te csak apának tudsz főzni. Na azóta szinte mindennap kotyvasztok, és habár gyakran szeretek főzőcskézni, abból azért elegem van, hogy mindennap én találom ki, hogy mit is csináljak

A Balzac u.-i cuki tényleg jó, de Csepelhez valóban messze van, viszont a Vanillin cukrászda eléggé elterjedt, ugyan nem olyan nagy választékban, de ott is lehet venni 1-2 szelet diétás sütit, és fagyit is ha valaki megkívánja. Icus azért én bíztatnálak, hogy ne menjen el a kedved a sütéstől. Én hétvégén mindig sütöttem pl. túros palacsintát , de szerintem a pitét vagy bármit amit kívánsz elkészíthetsz bátran édesítővel, és semmi különbséget nem fogsz észrevenni.

Lányommal ma fél Wellnes reggelit ettünk. Update Norbis kenyeret, paprikás császárszalonnával. Inkább a szalonna ízlett.

Szerdán kezdjük a falbontást, ezért én most kívánok nektek nagyon jó időt, és szórakozást a talihoz. Érezzétek jól magatokat.
Megyek pakolók, mert férjem mindjárt haza ér a gyerekekkel a zongoraóráról, és ha meglátja, hogy nem csináltam semmit,lehet, hogy úgy járok mint Kőműves Kelemenné.

Sziasztok! Ildikó
kildó

Kriszta!

Eredetileg én úgy gondoltam, hogy hétfőre viszek valamilyen édességet.( fagylalt, esetleg krémes) Mivel ketten is el vagytok tiltva ettől, nem szeretnék nektek kellemetlenséget emiatt. Írtad, hogy te tudsz olyan cukrászdát, ahol olyan süteményeket árulnak, amilyet ti is ehettek Icussal. Esetleg tudnál hozni kettőtöknek? Így nektek sem esne rosszul, ha a többiek édességet esznek. Ha nem megoldható, akkor inkább én sem viszek.

Paga!
Milyen kávéfőzőtök van? Darált vagy szemes kávét vigyek?

Ancsi!
Cumi ügyben nem tudok hozzászólni, mert egyik gyerekemnek sem adtam. Volt helyette más:ujjszopás, rongyi. Az ujjszopással sokáig gondunk volt az egyik fiamnál. A másik rongyizott, de arról 3 éves kora körül leszokott. Benjámin az ujját szopja, nem tudom vele mi lesz a helyzet.

Melinda
fermel

Ildikó!
Valóban nem főzök, szerencsére a férjem nem is igényli. Eszik a munkahelyén a gyerek meg az óvodában :) Tőlünk 5 percre van egy Vanilin cukrászda, már jól ismernek :) A diétás feketeerdő sütijük pl nagyon finom :)

Fermel!
Nyugodtan vigyél édességet, engem nem zavar és nem is várom el, hogy rám tisztelettel senki ne egyen édességet. Hogy a cukrászdába el tudok e menni azt nem tudom, attól is függ, hogy nyitva van e hétvégén és hogy időben sikerül e elindulnunk, de nálunk nem csak a sütievés a probléma, szóval hiába is vinnék magunknak, akkor sem sütizhetnénk együtt, mert nekünk Icussal időre kell ennünk és ráadásul még Icussal sem ugyan abban az időpontban, mert én inzulinos vagyok Ő meg csak diétázik így 1 óra csúszás van kettőnk evészete között.
Én 14 óra 45-kor 17 órakor és 19 óra 45-kor ehetek, 1 percel se előbb vagy később. Ez csak a délutáni kajaidőm.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Ildikó csak a kisfiad névválasztására akarok reGÁLNI. áLLATI ARANYOS ÉS NAGYON KREATÍV fantáziára vall.
Na most nézem a Barátokat.
Jó éjt üdv Fanny
fanny01

Sziasztok!

Ildikó
Jópofa a névválasztás :D
Nálunk nekem az Anna, a férjemnek a Dóra tetszik. Így egyenlőre kompromisszumos megoldásként Anna Dóra lenne a kiscsajszi, de a férjem attól tart hogy a gyerek tudathasadásos lesz ha két neve lesz, nem fogja tudni melyik is ő. Nyugtass meg légyszi - és mások is akik két keresztnevet használnak - hogy ez nem zavarja meg a gyereket. Amúgy kezdettől használtátok mind a két nevét, vagy hogyan alakult ki a megszólítása?
Előbb utóbb talán majd újra sütni kezdek, csak azzal az a baj hogy minek otthon egy tepsi sütemény kettőnknek, mikor én csak minimálisat ehetek belőle...

Kriszta
A diétás füzetet megköszönöm :)
Nekem 13h-kor ebéd, 16h-kor uzsonna, 19h-kor vacsora van előírva, uzsonnára pl. csak gyorsan felszívódó ch , gyümölcs vagy tej.
Szerinted amiben nincs ch pl. hús, bizonyos zöldségek, az bármikor fogyasztható? Erről nálunk nem volt szó, csak most a tali kapcsán eszembe jutott.

Melinda
Aranyos vagy hogy gondolsz ránk de én délután csak tejet vagy gyümölcsöt ehetek mint írtam feljebb.
Amúgy már megszoktam hogy a férjem is nasizik előttem úgyhogy sütizzetek nyugodtan.

Ma volt vérvétel kontroll, kíváncsi leszek mennyi lesz a cukor, reggeli utáni 1 órás eredményt kért a dokinéni. Az a mániája, hogy 2 hetente ellenőrizni kell.
szücsi_66

Sziasztok Lányok!
A hétvégén az anyósoméknál voltunk, ezért nem irtam.
Tegnap este pedig NOX KONCERTEN a Ligetben. Ez volt az 5.koncert amire elmentem :D . Mondtam is este Dezsőnek, hogy mindig valami sorsdöntő dolog körül megyek NOX-ra, ez nem véletlen! :D Az 1. a vetélés után volt. a 2. a sikertelen lombik után. A 3. a mióma mütét után. A 4. Pörivel a pocakomban. Az 5. remélem a következő pocaklakó előtti hajrában.
Isteni volt, végigtapsoltam és énekeltem az egészet! Nagyon-nagyon-nagyon jó hangulatot csináltak, a dalok, a tánc, a zene, minden csucs volt, és látszott rajtuk, hogy mindannyian élvezik, nemcsak 1 munka, amit végig kell csinálni.
Akit érdekel, jun,18-án a Felvonulási téren a Ragyogás turné bucsuelőadása lesz, ingyenes szabadtéri koncert. Én- remélem- nem tudok elmenni.
Ma voltunk az első UH-n, összesen 7 petesejt indult el, ugy tünik, de érhetnek még meglepetések, mert nagyon magasan vannak a petefészkeim, és néha komoly fájdalmat okoz az UH, de a lesziváskor több is lehet. Ugy gondolja a jó Doktorom, hogy kb. szombaton kerül sor a leszivásra, tehát remélem, nem hétfőn, hanem csak kedden rakja vissza, mert ICSI lesz, ez azt jelenti, hogy hosszabban tenyésztik a sejteket, és 3 nap mulva rakják vissza. Csütörtökön megyünk a következő UH-ra, akkor többet tudunk megint.
A lánykám ugy döntött, hogy kimutatja a foga fehérjét, lévén 2 db. van már Neki. Lefektetéskor 2 napig éktelen bömbölésbe kezdett, mint akit nyuznak. Ráadásul tegnap este is előadta Apjának, aki azt se tudta, hogy vigasztalja. Aztán ma délután megint bepróbálkozott, már a lerakás közben rázenditett. Nagyon rossz néven vettem, ezért azonnal közöltem Vele, hogy fejezze be a kiabálást, aludni kell, és kimegyek a szobából, és ha felébred, akkor találkozunk. Amig ki nem jöttem, orditott, majd amikor becsuktam az ajtót, azonnal abbahagyta. Esti lefekvéskor pedig egyáltalán nem vette elő a hisztit. Remélem, ezzel le is zártuk a témát, mivel fél évig ez nem volt Rá jellemző, nehogy már most kezdje el!
Na akkor a válaszok.
Kildó, a fiad kb. az enyémmel felér. De azóta már biztos másképp gondolja, csakugy, mint az enyém.
Nyanyuska!
A többedik terhességnél ez már nem aggasztja a dokikat, nekem a 32. héten nyilt ki. Amig csak a külső van nyitva, addig semmi baj.
Fanny!
Nehogy már feladd!
Amugy a hőt még Máténál mértem. Az ugy volt, hogy elmentünk a Családtervezési Központba, ahol 3 hónap védekezéssel kezdték a gyerekcsinálást. Mérni kellett a hőt, ezért rögtön az 1. hónapban bejött Máté,. persze nem védekeztünk, hiába adtak 1 csomó óvszert. A görbe teljesen szabályosan mutatta az ovulációt, aznap együtt voltunk, és már nem is csökkent a hőm. De ha lemegy, az mutatja, hogy meg fog jönni.
Ancsi!
Ha nem nagyon buslakodik, akkor biztos jól tetted, hogy elvetted Tőle.
Nekem csak Máté cumizott, de kb. 1 éves korában, miután párszor kidobta az ágyából, feltettem a polcra, és mondtam Neki, hogy nem adom oda többet, mivel ugy látom, azért dobálja ki, mert már nem kell Neki. Nem is kérte többet, pár nap mulva odaadta a hugomnak, akit nagyon imádott akkoriban.
Pöri nem szereti a cumit, és az ujját is ritkán szopja, csak elvonná attól, hogy mindent megkóstoljon.
Fanny!
Azt nem irtam a hőmérőzéshez, hogy reggel, felkelés és minden fizikai tevékenység előtt kell, szájban mérni, talán 1 percig, azonos időben, ez fontos!
Na olyan hosszu voltam, hagyok mást is irni. :lol:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Lányok!

A hőmérőzésről csak annyit, hogy kiváncsiságból kezdtem csinálni.
Főleg azért, hogy lássam, van-e peteérésem. Tekintve, hogy mindkét gyermekünk rögtön jött, most viszont hónapok teltek el sikertelenül, felmerült, hogy jól működök-e. Orvosi kivizsgálásra nem akartam rászánni magamat, ez pedig jónak tűnt. És jónak is tartom. Van olyan orvos, aki hülyeségnek tartja, van aki foglalkozik vele, de csak 3 hőgörbe után.

Egy biztos: függőséget okozhat.
Sőt, ma elég alacsony volt, ezért némi kiakadás jelentkezett nálam. Tehát azért van hátránya.

Fanninál nagyon biztató, hogy magas a hő, de ettől még hirtelen leeshet közvetlen a menzesz előtt.
regina3

Icus!
A legtöbb süti, a nápoji a fagyi, tejszínhab, túrórudi és még sorolhatnám mind gyorsan felszívódók.
Kaják között nem lehet enni, még olyat se, amiben semmi ch, mint pl a hús, vagy tojás, sajt amikben minimális. A zöldségekben van. Mondjuk a brokkoliban alig, de azért több mint a tojásban, szóval azt azért számolni kell. Ha nagyon nem bírod akkor lehet kicsit eszegetni közben, de rendszert csinálni belőle nem szabad. Vendégségben szoktam :)

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi!
Köszi a megnyugtatást.

Hőmérőzést még Balázs előtt én is próbáltam. A családtervező központban (Bolgárkerék u) ami mellesleg nekem nem jött be, adtak egy táblázatot vagy mit amibe írjam. 1 hétig csináltam, de majd meg őrültem tőle. Valahogy nem nekem való, mint ahogy semmi kötött program. Szájba vagy fenékbe kell mérni. Persze nem felváltva :lol:

Kép

KépKép
nyanya67

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Kildó!
A palacsinta tényleg nem rossz. Pont múlt héten csinált anyukám édesítővel és kiszámoltam 1 palacsintában 2,5ch volt töltetlenül. Egy kis diab lekvárral, vagy túróval isteni és alig van benne ch.
Jó falbontást :) Kár, hogy nem találkozunk hétfőn.

Icus!
Szerintem ha szeretsz sütni, akkor nyugodtan, legfeljebb olyan sütiket, ami több napig is eláll. Pl a palacsinta is jó pár nap múlva. Csinálj almás túrós sütiket, azoknak kevesebb a ch tartalmuk és többet ehetsz belőlük. Ezek gyorsan felszívódóak.

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta-nyanya!

Azt azért nem mondtam, hogy állva kell beszámolót tartani. Lehet ülve is, vagy fekve.
Na jó, csak én nem bánnám, ha teljesen képben lennék mindenkivel kapcsolatban (név, arc, jellemzők). De igaz is, össze kell tudjam rakni az itt elhangzottak alapján. És persze személyesen megkérdezhetek bármit.

De azért látom ám az alapvető különbséget itt közöttünk. Te nyilván lazább vagy mint én. És ezzel a hozzászólásoddal megerősítetted bennem, hogy a horoszkópomnál valami tévedés történt.
Én ugyanis Vízöntő szülött vagyok, az ascendensem pedig Bak. Az ugye köztudott, hogy a vízöntő nagyon izgalmas jegy. Művészhajlam, lazaság, kreativitás, csapongás, izgalom, változatosság és változékonyság stb. most ezek jutottak eszembe. Dehát én mindez nem vagyok. Próbálom felfedezni magamban valahol legbelül ezt az izgalomas egyéniséget, de egyre csak az jut eszembe, hogy itt valami tévedés történt. A bak elnyomja a vízöntőmet. Hát ez van.

Ezek után nem lesz meglepő, ha azt mondom, hogy alapvetően komoly, visszafogott, csendes nőszemély vagyok. És még a természet is úgy szabta az ábrázatomat, hogy mindez messziről lerí rólam. (Persze azért, ha játszótéren vagyunk, ki szoktam próbálni a játékokat - már amelyikbe beleférek terebélyes idomaimmal).

De azért jó, hogy nem vagyunk egyformák, így sokkal színesebb a világ.

Ami pedig a lánykámat illeti: ő elsősorban vele egykorú vagy idősebb lányokkal játszik, de ha elvinném, egyfolytában rajtam csüngene. Így nem jelentene megoldást a fiad számára.
regina3

Fanni!

Az érzelmi labilitásról annyit, hogy a babázással kapcsolatban nálam is volt először a vágy, tisztán és erősen, pont olyan lelkesedéssel, amilyen Melcsi írásaiból sugárzik. Aztán mindig jött utána az agyalás. Pont olyanok, amiket Te írtál. Végül úgy éreztem, ha már itt lesz a kis pocaklakó, akkor biztos emelkedettebb hangulatba kerülök. Addig pedig próbálom erősíteni magamban az emelkedettebb hangulatot és elhessegetni a lehúzó, idétlen agyalásokat. Most elég jól haladok.

Ha babás vagy, az indokolja a labilitást, de ennyi szerintem bővel belefér.
regina3

Fanni!

Mivel sajnos nem jössz a talira, leírok néhány dolgot a "megnézzük, hogy mit eszünk" megjegyzéseddel kapcsolatban. Hátha érdekel. Hátha használt veszed és akár más is.

Én sok éve egyszer megvettem a Reformkonyha c. könyvet, amit még Dr. Oláh Andor írt és nagyon jónak tartottam (szerintem ma is kapható a könyv). Aztán kipróbáltam a testkontrollt, voltam vegi és érdekeltek a különféle diéták, és az E-számok rejtélye. De valahogy ellaposodott az érdeklődésem. Aztán jött a természetgyógyász suli, de az más irányban hozott változást. (keleti gyógyászat, homeopátia)

Végül másfél éve elolvastuk a Lenkei doki könyvét (Cenzurázott egészség) és voltunk egy előadásán is. Az felrázott.
Utána csupa étkezéssel kapcsolatos könyv akadt a kezembe,mint pl: A leves hazudik, Cukor blues (Kétezeregy kiadó könyvei) és megint jöttek az E-számok, de most már nagyon megérintett. Főleg az, hogy ezek állítólag ártalmatlanok kis mennyiségben, de mindenben ott vannak és állandóan fogyasztjuk, így viszont a mennyiség összeadódik. Találtam egy nagyon jó megfogalmazást:
"Kik vizsgálják azt meg, hogy a hosszú éveken át, napi rendszerességgel összesen elfogyasztott vegyszer milyen hatást gyakorol a felkészületlen emberi szervezetre?"

Aztán a víz-téma, a mikrosütő (ami holttá teszi ételelünket), candida, szintetikus vitaminok stb.
Egy előadáson belgyógyász orvostól (!) hangzott el a következő:
Miért rosszak a reklámozott vitaminok?
1. A bennük lévő vitaminok nagy része nem szívódik fel (legfeljebb 10-15 %)!!!

2. A szintetikus vitamin bizonyos része a csontvelőben rakódik le és kifejezett csontvelőkárosodást okoz, ami az immunrendszerre vetítődik vissza. Ezáltal a fagociták (falósejtek) mennyisége lecsökken. Gátolja továbbá a csontsejtek aktivitását, ezáltal csontritkulást okoz. (A Centrum Silver 1 évig tartó folyamatos szedése már komoly egészségkárosodást okoz)

Egy másik orvostól pedig azt hallottam, hogy a hálózatos termékek (mindegy melyik hálózat) nagyon jók, mert természetes alapúak.

De teszek ide utalásokat, akit érdekel, érdemes olvasgatni.
Van néhány leírásom elmentve különböző témákban tájékoztató jelleggel (magamnak gyűjtögettem, irogattam). Ha valakit érdekel, szívesen küldök.

http://www.gyomordoktor.hu (Menü -- cikkek, publikációk rész)
http://www.humusz.hu (Kiadvány fülecske)
http://www.drlenkei.hu

És mi rendelgetünk biokaját a Varga Ökogazdaságtól. Valamivel drágább mint a nagyáruházakban, de a különbség óriási.

http://www.vargabiogazdasag.hu - ez tájékoztató oldal
http://beltane.holdon.hu - elektronikus áruház

Még folytathatnám, lenne míről, de azt hiszem így is túltettem Melcsin. (bár nem voltunk versenyben)
regina3

Ha már az utalgatásoknál tartok, másik nagy kedvencem a magyarságtudomány. Egy kis ajánló nektek:

http://www.magyarsziget.hu (Magyar Sziget Fesztivál, Verőcén aug. 2. és 9. között!!!)
http://www.dobogommt.hu
http://karpatia.freedom.hu

Ha van időtök, ezek nagyon érdekes oldalak.

A Kárpátia újságot külön is ajánlom a figyelmetekbe, érdemes megvásárolni vagy előfizetni.
regina3

Sziasztok!

Icus!
Szerintem legyen a pici lány Anna Dóra, ez így együtt nagyon szép mély hangzású, lendületes név, mindkettő gyönyörű! Bocsi, ez az én véleményem, és tudom, hogy nem "illik" így beleszólni! :D
De az Annával a nagylányom miatt elfogult vagyok, bár Ő "csak" Anna.

A két nagynál még nem izgatott annyira a névválasztás, kiválasztottam kettőt ami tetszett és kész. Igaz, akkor még nagyon fiatal voltam. :)

A kicsi lányom Luca Jázmin. Az apukájának Luca mániája volt, én pedig szerettem volna megajándékozni a talán legutoljára születendő kislányomat valami olyasmi névvel, ami egy kicsit talán a jellegzetessége lehet majdan, ha felnőtt, fiatal nő lesz. :) Ezért lett Jázmin. A keleti és arab kultúrákban tisztaságot, szépséget, nőiességet jelent, csábító illat. :)

Amikor megszületett, a csecsemős nővér "meghoztam Jázmint" felkiáltássa tolta be Őt. Úgy látszik Neki az tetszett. Legtöbben Lucának szólítják, de én néha mindkettőt használom, a Jázmint főleg pajkoskodás közben. Mindkettőt ismeri, és teszik Neki, ha kérdik hogy hívják, egybe mondja, hogy Lucajázmin. Tehát semmi probléma! :D

Fanny!
Mi újság? :)

Ma du. megyek az orvoshoz a problémámmal, hátha kitalál vmi életminőséget javító megoldást. :(

Melcsi!
Örülök, hogy jól sikerült a koncert. Kívánom, hogy újra a "sorsdöntő" napok kísérője legyen, persze csak akkor, ha vmi Számodra kedvező dolog alakul. Hisztis napok pedig vannak :lol: !

Kriszta!
Kitartást kívánok Neked, már a nagyján tényleg túl vagy, mármint a diétára gondolok. Nagyon szuperül csinálod, tisztellek érte! :) Ennek a sok küzdelemnek nagyon gyönyörű eredménye kell, hogy legyen! :lol:

Üdv:Ancsi
ancsi65

Regina!
Bocsi, ha megbántottalak, nem ez volt a célom. Hát nem tudom mennyire vagyok laza, bizonyos szempontból igen, de bizonyos dolgokban elég merev, csak azokat jól titkolom :) Szerintem előbb-utóbb képben leszünk, hogy ki kicsoda. Én se mindenkit tudnék beazonosítani és van akit csak a nikneve alapján ismernék meg Majd lesz ahogy lesz.
Horoszkóppal kapcsolatban ha jól emlékszem a vízöntő a mérleg és ikrek jeggyel jön ki leginkább. Én ikrek vagyok, úgyhogy nem lesz gond :) Férjem előtti barátom vízöntő volt. Hát talán a fele igaz rá abból amiket felsoroltál.
Elképzeltem, ahogy a játszótéren játszadozol :lol: Én is volt már, hogy kénytelen voltam a gyerek után mászni, de én leginkább a homokozást és a sarazást élvezem :)
Azért kár hogy nem hozod a lányod, de sebaj ott lesz Dorka, Rabkri lánya, remélem jókat játszanak majd Balázzsal és nem lesz a nyakamon.

Mindjárt elolvasom a kajás dolgokat is, csak most mennem kell.

Icus!
Névvel kapcsolatban. Balázsnak is két neve van. B. Balázs Máté
Blankának Krisztina lenne a második neve, de most még gondolkodunk, hogy születéskor beírassuk e vagy csak később a keresztlevelében legyen. Mert a nagypapa szeretné ha megkeresztelnénk. Hát ezen ne múljék az öröme :) Balázs nem lett tudathasadásos a két név miatt, bár csak az egyiket szoktuk használni. Azért néha mondjuk neki, hogy van harmadik neve is, de soha nem szólítjuk Máténak.

Ancsi!
Köszi :)

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Annyi mindenről írtatok, hogy nem győzök reagálni! Még szerencs hogy a munkaidőbe belefér!
Regi! Ez nagyon aranyos: a hőmérőzés függőséget okozhat.Jelentem én is mióta elkezdtem mindennap mérem: ma 36,6 Említettem, hogy a hőmérőzős topicot teljesen végig elolvasta, úgyhogy ki vagyok kupálódva, de én azért maradok a hagyományos mérési helynél. Bíztató a hőm, de én azért megvárom a teszt eredményét, amit úgy gondolom csütörtökön fogok megcsinálni, ha kibírom addig - nem biztos.
Olyannyira labilis vagyok érzelmileg, hogy ma reggel induláskor megkérdeztem a gyerekemet, hogy biztos, hogy elég lesz-e az a pulóver, már nem is tudom mit válaszolt, de olyan rosszul esett, hogy mikor kiszállt a kocsiból elbőgtem magam.(Én azért nem vagyok az a nebáncsvirág típus) Mostmár rábízom magam a sorsra és próbálok nem agyalni, ezen a baba témán, úgy lesz jó ahogy alakul.
Mi azért ennyire nem vagyunk megszállottjai a reform konyhának.(bár az E betűsdolgora én nagyon odafigyelek, ez az egy dilim van)Nálunk anyósom ilyen megszállott. Nálunk kimerül a dolog annyiban, hogy megpróbálunk könnyedebb, salátás, kajákat főzni, mellőzzük a rántott dolgokat és mostanában nem nagyon csinálunk köreteket a husok mellé, csak salit, már nem is igen hiányzik pl. a sült krumpli.
Februárban voltunk egy egészségnapon, mintha ott lett volna ez a varga biogazdaság is.Mindenféle finomságot lehett kóstólni pl biotejet(?). Nekem az a véleményem, hogy ezek nagyon jó dolgok, de ha az ember így akar élni, akkor előbb utóbb vagy rámegy inge-gatyája, vagy "beleháborodik", olyan értelemben, hogy végül is mindenről kiderül valami rosszaság, hogy ártalmas, ráadásul nagyon sok odafigyelést kíván. Az olyanoknak való, mint az én anyósom aki nyugdíjas Maglódon él, semmi gondja-baja, van egy hatalmas kertje, nem pernetez semmit (olyanok is a megtermelt dolgok) húst nem eszik, felvágottat nem eszik, tejet háztól hozza stb.szóval ráér állandóan avval foglalkozni, hogy neki mi a legjobb és az is az előnye hogy legalább elfoglalja magát.
A Jázmin gyönyörű név, eddig fel sem figyeltem rá!(csak nem tudom, hogy lehet becézni, mert az nekem fontos)
Regi! Az én fiam is Vízöntő és bár nem tudom mi az aszcendense, de pont olyan mint ahogy Te magadról írtál. Mostmár ugy, hogy együtt él a barátnőjével úgy tekintek rá mint férfira és pont valamelyik nap gondoltam rá, hogy milyen visszafogott pasi az én fiam (teljesen úgy élnek mint a nyugdíjasok) aztán arra gondoltam, hogy hisz a férjem is pont ugyanilyen nyugis, csendes, zárkózott ember (még tegnap este is megpendítettem, hogy menjünk el a talira, de megmondta, hogy ő idegen társaságba nem megy)de ha nem ilyen lenne meg is bolondulnánk, mert én meg tipikus Iker vagyok, aki állandóan szervez, jön-megy, nyüzsög, beszél,elintéz, felfedez ... úgy gondolom jó hatással vagyunk egymásra. Én bezzeg nem érzem magam feszélyezve idegen társaságban.
Ancsi! remélem ma a vizsgálaton jó híreket kapsz, visszatérve egy szó erjéig a problémádra, nekem két kolleganőm is van akiket megopáráltak ilyen nőgyógyászati probléma miatt, de ők 50 fölött voltak és az orvos is húzta-halasztotta ameddig lehetett, úgyhogy nincs még veszve semmi. Fő a pozitív gondolkodás!
Na mostmár megyek
fanny01

Próba

melcsi1967

Sziasztok!

Ancsi
Az Anna Dóra nekem is tetszik így együtt :)
Meg gondoltam, így még ráérek eldönteni, melyiket is akarnám használni...

Dunakeszin ha Pest felöl megyek, merre találom meg legkönnyebben az Auchant? ( Az ottani bútorboltban van kiállítva az a bútor amit katalógusból kinéztem)

Kriszta
Most már kezdek belezavarodni a ch-k tulajdonságaiba :(
Nekem azt mondták az oktatáson, hogy gyorsan felszívódó csak a gyümölcs, és a tejtermékek közül csak a tej, joghurt, kefír.
Akkor a sütemény hogy lesz gyorsan felszívódó? Jó, az almatöltelék igen, de a liszttartalma?

Melcsi
7 petesejt nagyon jól hangzik :D , még ha nem is termékenyül meg mind, akkor is marad elég.
Az ICSI azt jelenti hogy a megtermékenyítés nem a spermák gyorsasági versenye alapján zajlik, hanem egyetlen spermiumot mikroszkóp alatt egy tűvel felszívnak és azt fecskendezik be közvetlenül a petesejtbe. Így végül is a megtermékenyülés biztosabb, a gyerek neme pedig azon múlik, melyik kiskatonát tudja elkapni a biológus :D
A hosszabb sejttenyésztés neve a D+ módszer vagy más néven a blasztociszta mód. Nekem is ICSI volt, és 2 nap múlva beültették.
Sok kikert hozzá!!! :D

Már soha nem lesz jó idő? :cry: Ezért varrtam egy csomó nyári kismamacuccot? Bezzeg ha nem lenne, tombolna a kánikula ezerrel...

Icus
szücsi_66

Nem sikerült. A BbCode leirásában találtam vmit, hogy [code] szöveg[code] -dal lehet beilleszteni azt a mércét, de nem illesztette be, pedig megnyomtam az elmentést is. Paga, ha nem haragszol, lehet hogy hétfőn kérek 1 kis segitséget ezügyben.
Kedves Regi!
Örülök, hogy nemcsak én leszek egyedül, aki hallgat. Ugyanis társaságban én is inkább csendes vagyok, idegenek között főleg. Bár nem tudom, mennyire lehet idegennek tekinteni ezt a társaságot, hiszen annyi mindent tudunk egymásról, de mégis. Még sosem találkoztunk. Talán érdemes lenne, ha mindenki együtt van, mégis pár szóban bemutatkozni, ki kihez tartozik, stb.
Nyanyuska, a Rabkri nagyobbik lánya Dorka, 15 éves, a kicsi Lili!
Fanny kedves!
Igazán duruzsolhatnál 1 kicsit a férjednek, pl. az én uram is furcsállja, de azért eljön velem.
Regi, azt hiszem lesz kivel társalognod a magyarság témában, a férjemnek is szenvedélye, bár nem tudományosan.
Ancsi!
Tényleg, hallottam ilyen betegségről. A visszered miatt semmilyen kezelés nem jöhet szóba? Azért még megnézeted Magad mással is?
Névvel kapcsolatban.
Máté 2. neve Dezső. A szegénnyel a töritanárja az idei Dezső napkor elkezdett poénkodni, hogy boldog névnapot. A gyermek amugy sem imádja a 2. nevét, most elment az oszifőhöz, hogy lehetne-e törölni a napolóból, de nem lehetett. Annak idején azért adtam Neki önhatalmulag, egyeddül a szülőszobán, hogy ha lesz még fiam, nehogy ugy akarja hivni Dezső.
Emese 2.neve Melinda, de remélem, Ő szeretni fogja.Mert én nagyon szeretem a nevemet, ez a legjobb, amit kaptam a szüleimtől.

melcsi1967

Lányok, sikerült!
Megnéztem ujból, és észrevettem, hogy 2x irta be a kódot.Kitöröltem az egyiket, és sikerült :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

melcsi1967

Na mit szóltok hozzá? Ugye stilszerü? :lol:
Icus, közben látom irtál.
Nekem Pöri is ICSI-vel lett, csütörtökön szivták le, és vasárnap kaptam vissza. Ezért reménykedem...
A sütik a cukortartalom miatt szivódnak fel gyorsan, mivel direkt cukor van bennük, nemcsak liszt.

melcsi1967

De miért lett szélesebb mint a többi iromány?
A Melcsi aláirás meg vhogy eltünt.

melcsi1967

Kedves Regi!
Megnéztem a biooldalt, nagyon érdekelne, csak az a baj, hogy a kézbesités tőlünk nagyon messze van. Nem tudsz még más biogazdaságot a neten? Hol lehetne utánanézni?

melcsi1967

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?