Új privát üzeneted érkezett!

Lányok, Ti hogy adtátok/adjátok a Vigantolt? Az itteni dokinő azt mondja, addig folyamatosan kell évszaktól függetlenül, míg az összes fog ki nem bújik. Ti hogy tudjátok?

donkoaniko

hali

M. az ölemben... miért is aludna, amikor B.

Inek:én sem Zobokis vagyok, de régebbi oldalainkon többször meg lett adva.

Bbj: hűtőben az almás krémes... :lol: na mostanában sem fogunk fogyni... :roll: úgy-úgy, csak görbüljön!!!

Dorka: tök jó, ha rendben hazaértetek!!! Én is várok élmény beszámolókat... :lol:

Olga: a múltkor a reszelős túrós is nagyon fini lett... :roll: :wink: Hol vagy elveszve?

Betti: ügyi vagy, nemsoká vége a sulinak.... az már más dolog, hogy jó-jó, de utána mi lesz?!

nem hagy M.

Kép

Kép
szolkata

Anikó: vigantol... aki tavasztól őszig születik, annak nem kell nyáron adni, pl. B.-nek nem kellett (szept.), M.-nek (nov.)kell, azt mondta a doki nénink. Alma: tegnap mind kifordult a szájából, ma már evett egy kicsit fintorgások közepette... B. is etette... az finomabb volt :lol:

télleg menek.. segítség...

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Anikó!
de aranyosak a lányok! nagyon csinik! kisbarátnő, avyg rokon? mennyi idő van a két gyerkőc között?

vigantolt én Letinek nem si nagyon adtam.. mindig elfelejtettem...

nyugi,, még én si azt a párat küzdöm lefele, ami tavaly visszajött, de már csak két kila és ismét megvan a -10-em! remélem a héten leküzdöm... milyen gyorsan feljön, lefele meg alig akar, hogy a fene vigye el!

Inek!
Hatvan? na az sem a szomszédban van! és nincs ott egy normális sem, akire rábíznád a gyerkőcöt, meg magadat! ez akkor nagy szégyen! de írogathatsz ám ide bátran!

Kata!
képek a első kajálásról!??? hmm almás krémes. hmm reszelt túrós. az én citromos álmomból is már csak egy adag figyel a hűtőben. reszelt túróst meg a corából vettünk, nagyon fincsi volt, de majd a vizsgaidőszak után megsütöm, én is nagyon szeretem!

mi az a sok karakter hsz-ed alatt? vonalzó akarna lenni?

Jaimee, Olga! hova tűntetek???

Szami!! kéééépek!!!!!

Judit!
esetleg fotók a hosszú hétvégéről, ágyról? hmmm?

robogok a könyvelőkhöz, mert hát nekünk mikor jut eszünkbe az adóbevallás, naná, hogy határidő előtt egy pár nappal...

ja tudtátok, hogy a lakáshitelből 5 év után is jár vissza adóvisszatérítés a korábbi feltételekkel, ha van kiskorú gyermek, aki után családi pótlékra vagy jogosult, és nem vettél fel szocpolt? na mi nem tudtuk, de még idejében sikerült az infóhoz jutni. ellenőrizhettük volna önnönmagunkat...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Bbj: van kép az első kajálásról... anyám fényképezett... :) , Azt írtad már, hogy kell csinálni a citromos álmot? Anyám, már -10 kilónál jársz?! De ügyi vagy te is!!! Ja, vonalzó lenne, de nem annyira sikerült, aztán meg ha van is időkém, akkor sem azt alkotom, hogy jó legyen... :oops: hót béna vagyok. Na majd kitörlöm... :oops:

Kép

Kép
szolkata

gyorsan, mert aztán soha többé nem jut eszembe...

Kép

Kép

Kép

nem annyira értette Marci mi a fenét rakodunk a szájába és minek... :roll: :lol:
szolkata

Sziasztok!

Bocsi,hogy bepofátlankodok,a másikra szoktam írni,de titeket is olvaslak :P
Itt is gyönyörű gyerkők vannak :)

Inek:Egyik ismim szült Zoboki doktornál,a felesége számát adta meg,mert időpontot tőle kell kérni.De szerintem,ha vele beszélsz,már előrébb vagy :)

Kép
Kép
Kép
lucuska

Ja és a szám: :oops: 06-20/3506344

Kép
Kép
Kép
lucuska

Kata!
nagyon jók! látom Bence jobban élvezte, mint Marci :lol:

Lucuska, ne izgulj, mi is át szoktunk olvasni, illetve a legtöbben :lol:

na most már tényleg elhúztam...

Judit,
Kép
Kép
bbj

vonalzók próba...

Kép

Kép
szolkata

annyira kreatív vagyok... :lol:

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Dorka, olyan jó, hogy tegnap már hazamehettetek! :D Még egyszer gratulálok! Majd mikor tudsz, gyere mesélj, hogy vagytok, Szabi hogy viszonyul Bálinthoz? És kérünk még képeket! :wink:

Balwin, csütörtök mindjárt ittt van, és ha már nst, akkor nemsokára értetek is izgulhatunk! :wink:
De jó azt olvasni, hogy jól sikerült a külön altatás. Mi is együtt alszunk Nimróddal, és hát egyszer ugye mi is külön alszunk majd...

Kata, én is össze voltam kavarodva a kifejezésekkel, megnéztem a neten és a nadrágpelenkának mindenhol a hagyományost írja, mutatja, amit használunk újszülött kortól. A belebújóst pedig bugyipelenkának.
Látom egyelőre Bencének jobban tetszik az alma, az etetés :lol: , de biztos hamarosan Marci is örül majd az új ízeknek. :wink: Nagyon jók a képek és az új vonalzók is!

Inek, üdv itt! :)

Márti, szépek vagytok a képeken! :)

Anikó, nagyon édesek a lányok a képeken! :) Drukkolok, hogy gyorsan kibújjon a másik fele is annak a fogacskának!+++
Vigantol: én úgy tudom 2 éves koráig folyamatosan kell adni, utána meg ősztől tavaszig, de hogy meddig? Még nem kérdeztem rá.

Judit, nagyon ügyesen haladsz a fogyókúrával! :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Áve.

Anikó, decsinosak a jányok :lol: És milyen jót fagyiznak (tölcséreznek?!) :D
Vigantolt nekünk csak ősztől tavaszig kell.

Kata, olyan hihetetlen, hogy már itt tartotok :shock: Há mosszületett Marci baba!

Judit, gratu a fogyóhoz! Hajrá, hajrá :D Úristen, én nem bírnám, hogy egész délután, este semmiccse enni :oops:

Hamár kilók: én most tartok 10 plusznál; épp néztem, Lucival ilyenkor már 14 vót...igaz, akkor vizesedtem, mint állat. Most csak minimálisan.

Izé, lesz majd kép, ha alszik a gyerek :wink: Csináltattam ma Apával pocakfotót is, olyantot is rakok majdan.
Az ágyikónk Vaterás, mer egyik bútoros/lapszabász sem volt hajlandó visszahívni árajánlattal (1-2 napon belül hívjuk!...jah), és bár tudom, hogy a nyakukra kell járni, de nekem ehhez most nem volt se időm, se türelmem. Szal fenyő, hosszabbítható ágyat vettünk, ilyet.

Ildi (vagy Ildikó? :oops: , eleinte én is tartottam attól, hogy mi lesz a nagy együttalvás következménye; meg attól is, hogy mindig cicin alszik el... végül a cickóról önként mondott le 10 hónapja (egy darab áthisztizett altatás után nem volt semmi gond), és úgy tűnik a külön ágy sem viseli meg :)

Megjártuk a dokit, Hunor babucival minden rendben van, korának megfelelő méretű, és ismét láttuk a pöpit is :mrgreen: Viszont kész vagyok, mer faros :cry: Doki szerint van még remény a megfordulásra, csak ilyenkor már kevés...azért megpróbálok praktikázni... De ha marad így, akkor csak egy esetben lehet a normál szüléssel próbálkozni: egyszerű faros fekvésnél (nincsenek a popó útjában a lábak), akkor is csak úgy, ha fájásokkal indul a szülés (nincs fájásgyengeség). Ehh... Annyira nem szeretnék császárt! :( Nem a műtét miatt (bár gondolom esetemben az is kicsit komplikáltabb, mint egy vékony nőnél), hanem az utána következő napok miatt... hogy feküdni kell, hogy nem gondozhatom én első pillanattól a picit...a sebre is vigyázni kell...

Judit
Kép

Kép
balwin

Inek, ingázáshoz: én salgótarjáni vagyok, és ha úgy esett volna, hogy ott költözünk össze párommal, akkor én biza Gyöngyösön szültem volna. Az akkori/ottani dokim ugyanis ott dolgozik, és benne maximálisan megbíztam. Innen már bonyolultabb lenne Gyöngyösre eljutni :) Nomeg van 1-2 szolnoki ismerősöm, akik Pestre jártak dokihoz és ott is szültek. Nem rábeszélésképpen, csak ha ennyire szimpi neked Zoboki, akkor leküzdhető az a 70 km :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziótok,

még nem tudok szüléstörténetet hozni, majd később.
Pár szó: jól telnek a napok, Szabi nagyon érdeklődő, simizi, puszilgatja Bálintot, amikor alszik, akkor is :)
Sajna abszolút nem tud még halkan beszélni, játszani, de hát tesó majdcsak hozzászokik....

Tejcsi van, egyelőre, bár nem érzem, hogy olyan őrült sok lenne, de azért lassan, de biztosan pár dekát már hízott Bálint.
Éjjelente 4-5x kelünk enni, néha 2 órán át kell neki a cici, különben nyűgműg van, de nagyon jó baba!

majd még jövök!
Ja, és képek:

http://s559.photobucket.com/albums/ss33/Balintbabi/

Kép
Kép
dorkáék

Dorka, de jó hogy már otthon vagytok! Látom, Szabi mindenben résztvesz ;) Nagyon jó Nektek! :) Nagyon szép baba Bálint, és te is fantasztikusan nézel ki azon a képen! Az szülés után készült már, ugye? ;)

Lányok! Tegnap voltunk a Cirkuszban! Aki tud az menjen el mert nagyon klassz volt!!
Bár elég hosszú, 2és fél órás, de mindig volt valami történés, Jázmin simán végigülte. Igaz, vittem enni-inni neki, a végére cumit is, már majd' elaludt. De azóta is emlegeti a lovacskákat, az tetszett neki a legjobban :)

KépKép Kép
76vera

Gyors leszek, mert Dév kevés időt enged...

Inek! Szia! :) Fönt "segédletek" ... legörgeted és ott a profil beállítás.

Balwin! De jó már hogy ti is NST-ztek... Közeleg a várandóság vége! :)

Kata! Hát lerí Marci arcáról, amit írtál! :lol: Irtó helyesek!!! :D Egyébként nálunk is nagyon bejön, ha vmit Dávid nem akar csinálni, akkor hívom Leventét. Neki ugye bármit megtenne. :lol: Csillagokat is az égről...

Dorka! Az tök jó, hogy gyarapodik! Akkor nincs miért izgulni! 8)

Anikó! Dejómár, hogy Dorci így eljár!!! :D A képekk tök jók! olyan nagyon gyorsan nőnek a csemeték..

Kata! Bence? Az eredményől még nem írtál... hogy mikorra is lesz eredmény, egyebek.

Fogyózóknak nagy gratula!!! Nekem még mindig izomnővelés a cél...

Na ennyi... engem akarnak, max. hangerőn... Uff...

Ecccercsak majd jövök... :roll:
szilbee

Hja! Dorka! Levente is 3 éves kora után állt rá hogy suttogjon, ha Dév alszik. Nekik ez még nem megy, de ne foglalkozzatok vele, a babák könnyen hozzászoknak... sőt, az lesz nekik a természeres.Dávid is megszokta, akkor volt csak gond, mikor már nagyobbacska volt.
szilbee

Andi: Kérek szépen egy e-mail címet, hová menjenek a talis képek! Köszi!

:)
jaimee1

Helló!

Köszi a Vigantolos hsz.-kat, igazából én is azt a verziót tudtam, amit Kata is írt, elvileg ilyenkor nem kéne adnom…

Judit! Kisbarátnő, 2 hónappal idősebb csak Dorkánál, de hát ugye enyém jány törpiri… :wink: Úgy felvidítottál, hogy 5 év után is jár vissza adó, pont megfelelünk a feltételeknek, majd akkor résen leszünk, hacsak addig meg nem változik. Méz! :wink:

Kata! De cípek a fiúk!!! :D Végre van vonalzód! :)
Libero-vonalkódokat én is gyűjtöttem, erre amit szerettem volna ( Clemmy építő ), elfogyott. :evil: 2 napig dühöngtem rajta, de tegnap frissítették, és most FP formabedobó van helyette, rögtön megnyugodtam, és már meg is rendeltem. :lol:

Balwin! Jól néz ki az ágyikó! Nem tölcsért ettek a csajok, hanem kukoricaizét. Mi is együtt alszunk Dorka 1 hónapos kora óta… nekünk ez vált be. És itt a Ti példátok is, hogy nem lehetetlen az átszoktatás. :D Faros? :( Hátha még megfordul, van még rá ideje! És elfelejtettem, Te kinél szülsz. :oops:

Dorka! Lesz ott tejcsi! Nagyon jók a képek, látom, Szabit bevonjátok mindenbe, ez tök jó. :D Olyan szép vagy a szülés utáni képen, nem tűnik elgyötörtnek az arcod.

Jaimee! Nekem hiányzol ám. :cry:

donkoaniko

hali!
Hihetetlen módon alszik mind a kettő... remélem, nem kiabálom el...

Gumimaci: köszi a felhomályosítást! Akkor bocsesz, én nem tudtam jól. Köszi a táblit, ha még lesz most időm, szétküldöm mindenkinek. A vonalkód persze nem sürgős.

Szilbee: olyannyira kell Bence ezek szerint az evés gyakorláshoz, hogy Bence ma nem jött oda etetéshez... ki is köpködött mindent Marci... olyan szépen kifújta a szájából akárhogy adtam... :roll: Szóval minden küzdelmem ellenére egy falat nem ment le a torkán... ,de B. meg nem segített rajtam... "nem van kedvem". :roll: Bence őőőőő, ja igen ... a vérvétel. Hát nem tudunk semmit egyenlőre, ami rutin vérképet csináltak, az csak azt a gyulladást mutatta, ami miatt utána itthon is maradt tüszős mandulagy.-vel. Nem vashiányos, tök egészséges a vére. A többit 3-4-re ígérték... az még nem telt el. De a doki nő az alapinfókból, a testalkatából szinte teljességgel kizárta, hogy lisztérzékeny legyen. De 100%-ra meg majd kiderül. Nálatok mi zu?

Balwin Judit: csak nem apaságit intézni kocogtatok apácskával a ph-ba délelőtt?! :lol: :wink: Csajt meg otthonhagytátok virgonckodni?

Dorka: nagyon tuti képek. Tök jól néztél ki szülés után! És apa, oly átszellemülten... :lol: Szabi meg fogja a kezét öcsinek! Úgy van, ha gyarapszik, akkor van elég tejed, csak ne parázd túl!

Vera: van szünet is vagy 2 és fél órát egyhelyben ültetek? Milyen műsorszámok voltak? Úgy elmennék én is.

Mi holnapra tervezzük, hogy megy B. apjával. Van esetleg egy olyan jegyünk még, hogy egyet fizet kettőt kap.

Jut eszembe: könyvtárban megint lesz bábjáték 10.00-kor szombaton (mi sajnos nem tudunk menni, mert anyósék jönnek...) Sőt képzeljétek, ma is itt vannak Szolnokon dokinál és szerintem megsértődtek, mert Pisti nem vett ki miattuk újabb szabadságot (mostanában fél napos szabadságokat kellett kivennie miattuk, meg hurcolászni őket kocsival...)... én meg a 2 gyereket meg kettőjüket nem tudom fuvarozni, nem férnek be a kocsiba. De az a poén, hogy van autójuk, pénzük is benzinre...., de a szegény nyugdíjasok inkább ingyé' jönnek vonattal. Aztán hogy hogy jutnak el a vasútáll.-tól a Máv kórházig?! Ja, Pistinek azt mondta az anyja, hogy azért nem autóval jönnek, mert mára jégesőt mondtak... :roll: 8) :lol:

no mit is akartam még... elküldöm, az a biztos...

Kép

Kép
szolkata

Jaimee: kinek nem hiányzol?! Mi van?! Másik csatornát néztem?! :wink:

Anikó: De hogy kettesben alszol Dorcival? Vagy hármasban apával? Vagy hogy? Én megmondom őszintén, hogy csak amióta nagy Bence, azóta szeretek vele aludni, kicsinek hangosan aludt, én nem tudtam pihenni. :roll:

Bbj: én sem hallottam még erről a kedvezményről....mondjuk minket nem is érint... Jársz valamikor méz-üveg ügyben Szolnokon? Összeraknám, hogy ne akkor kelljen.

Balwin Judit: épp az aktuális Kismamában van egy cikk, hogy faros volt a baba, az anyuka meg fafejű, mert mindenképpen rendes úton akarta világrahozni... és minden komplikáció nélkül megszülte. Azóta a kórházban precedens. Egyébként a fájásoktól is meg tud még fordulni, ha addig váratna magára... Amúgy megértelek, én is féltem ettől, de M. is befordult.

Szintén a Kismamában van egy szüléstörténeti a mi kedvenc kórházunkból .... anyuka nagyon köszöni a mindenféle csodát... és Erdődi doktor munkáját... borogatta a homlokát, míg a férje oda nem ért... el sem tudom arról az emberről képzelni...

Katlina: adós vagy építkezős képekkel...

Kép

Kép
szolkata

Szilbee: :lol: 3-4 hétre... :lol: így érthetőbb.

Olga?Niki? Más? Néha?

Kép

Kép
szolkata

Kata! Mindhárman együtt alszunk. :D

Jaimee-t meg próbálom ösztönözni, hogy jöjjön, írjon! :wink:

Anyósodék majdcsak megértik, hogy párodnak azért néha dolgoznia is kell... :roll:

Megyek kimosdatni Dorcit a kakaóscsigából. :D

donkoaniko

BbJudit, most mentek el tőlünk azok a kandallósok akik nektek építették :D Nagyon szimpik voltak! Úgyhogy köszi hogy a múltkor megadtad az elérhetőségüket ;)
Még mikor feltetted a képet a tiétekről, kinyomtattam és most egyből tudták is hogy kié, meg azt is mondták hogy ti nem tőlük vettétek a betétet.

Kata, nekem annyira tetszett a cirkusz hogy gondolkodtam rajta hogy apával kettesben el kéne mennünk mégegyszer :D (ő tegnap nem volt velünk). Azért Jázmint néha erősen le kellett kötnöm, főleg a második rész alatt, mert a szünet után nem nagyon akarat visszamenni, inkább rohangált volna a füvön kint :) De aztán meggyőztem egy kis zöldborsóval :D:D
Ja igen, ebből látod is, van egy szünet :D
Hú, nagyon sokféle műsorszám volt, lovak amik befontak egy csomó kötelet :shock: lenyűgöző volt komolyan! Elefánt, tevék, oroszlánok, kígyók, pókok, patkányok, itt volt egy kis vicc is... de nem írom le hogy ne lőjjem le a poént annak aki még ezután megy ;)
A szokásos bohóc... na ezért sem ülünk sosem előre, mert mindig onnan hívnak ki embereket :D megvolt akrobatika, azt nem néztem, mert nem bírom az ilyesmit idegekkel :oops:
Nagggyon jó volt, nem csak a gyerekek élvezték :D

A lisztérzékeny gyerekeknek milyen az alkatuk??? Én már gondoltam rá hogy az én Bencém lehet az... Bár lassan de biztosan gyarapodik, már 14,7kiló :D

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!
Dorka! Végig néztem a képeket és majdnem elbőgtem magam.Nekem nagyon megható egy újszülött baba látványa.Te is nagyon jól néztél ki a szülés után. boldog Anyukaként mosolyogsz.
Családi fürdetés nagyon tetszik.

Kép
Kép
bmárti75

Sziasztok!

Vera!
akkor visszahívom őket! adjanak csak egy kis munkaszerzési díjat... :lol:

Zöldborsó? mikkel nem közlekedsz Te! jót nevettem!

Jaimee!
na ja...

Kata!
elhozod angolra? meg nekem kellene az az egyet fizet kettőt kap jegy.. pénteken lehet elmegy apa a lányokkal.

anyósék no komment...

Erdődi és a homlokborogatás? hmmmm. vizuális típus vagyok, de ez a kép valahogy nem jön...

Anikó!
kiegészítés: de csak a 2007 január elseje előtt felvett hiteleknél, de ha már most kaptok, akkor ezután is fog járni, mert úgy tudom, hoyg akik ezt követően vették fel, nekik már az a 30 %, max 120E sem jár.

Dorka!
tényleg jók a képek, mintha csak pihengetnél az ágyban a szó szoros értelmében, nem szülés utáni, húú végre vége...
apa azóta csak a szopira adja oda?

Olga!
hétfő este, vagy kedd este, jó?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit, ja-ja kérhetsz jutalékot ;)

Zöldborsót idén először ettek a gyerekek, délelőtt vettem a piacon, direkt csak úgy magában enni, mert imádják :) És mivel ez most újdonság volt, elvittem a maradék 10et kb. hogy ha Jázmin feszengene... :D És lám, szükség is volt rá ;) Egyből visszaült a helyére. Ma megkérdezte hogy ma is megyünk-e a cirkuszba? :D Úgyhogy biztos tetszett neki ;)

1et fizet 2őt kap jegy van a Szuperinfóban is!

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Dorka, nagyon jók a képek, sugárzik a boldogság az arcotokról! :) És olyan jó, hogy Szabi is ilyen kis érdeklődő! :)
Én nagyon ritkán éreztem soknak a tejcsit és eddig még elég volt, nem lesz ott sem gond. :wink: Főleg, hogy gyarapszik. :)

Balwin, Judit, egyelőre Nimród még cicin alszik el, most el sem tudom képzelni, hogy lesz később az altatás. Azt sem, hogy egyszer majd nem fogja kérni, annyira függő most. :roll: :lol:
Az ágyikó nagyon tuti! :wink:
És tudom, hogy könnyű mondani, de van még egy kis idő, hátha befordul még Hunor baba!+++ Próbálkozz csak praktikákkal. Örülök, hogy amúgy minden rendben veletek! :)
Ja... Ildikót szeretem jobban, de sokan szólítanak Ildinek.

Vera, én is kedvet kaptam a cirkuszhoz, ahogy írtál róla, biztos én is jól szórakoznék. :lol: De azt hiszem 2,5 óra még sok lenne Nimródnak.
Jó, hogy sikert aratott a zöldborsó :lol: , sajnos nálunk nem annyira... :(

Kata, de jó, hogy kizárhatjátok a lisztérzékenységet! :)
Jégeső :shock: , :lol: , jég nélkül lehet nem ártott volna, olyan fülledt a levegő. Mintha már nyári kánikula lenne.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Judit! Ment p.ü.!
szilbee

Te jó ég! 3 napig nem olvasok és mennyit írtatok! :D Ma még nem tudok visszaolvasni, talán hétvégén. Az államvizsga tételekkel nyűglődöm. :?

bbj Judit! Áll még a mozimeghívás? Mert akkor én benne lennék! Angyalok és Démonok, ugye? Bizti jó lesz! Tudod, hogy nekem minden este jó, Peti itthon van, úgyhogy találjátok ki ti mikor értek rá (ti=akik jönnek). Ha már írtad volna akkor bocsi!

Üdv!

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Olga, Judit, ezt a filmet én is megnézném. Nekem a kedd-szerda jöhet számításba, megpróbálom anyut rábeszélni aludjon benn Csongival!

Évi és
Kép
csongianya

A cirkusz tényleg nagyon színvonalas volt, mi évek óta csak ebbe járunk! A többi nagyon gagyi ehhez képest!
De mi 4 évesen voltunk először, és még az is sok volt Csonginak. Arra emlékszem, hogy marhára nem értette a bohócot... csak nézett nagy szemekkel, hogy mit csinál a bácsi :lol:

Dorka, nyugi, higyj benne, hogy elég a tejcsi, kezeld rugalmasan, ha óránként szopizik, akkor óránként, ha 3 óránként akkor úgy is jó! Menni fog az, meglátod!!!!

Bocs, lányok, nagyon el vagyok maradva, meg havazva. Hihetetlen mennyiségű programunk van..., néha jó, néha meg úgy érzem, hogy megőrülök, kicsit OTTHON akarok lenni.

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Köszi szépen minden segítséget mindennel kapcsolatban! Nagyon jól esik! Tényleg nagyon aranyosak vagytok!

lucuska: neked külön köszi a telefonszámot, még mindig nem tudom, hogy őt hívjam e fel, de itt nem találok senkit :(

balwin: Te kihez jártál Gyöngyösön? nekem dr Gulyás Zoltánt ajánlották, de nem tudom, hogy megint "kipróbáljak-e" egy új dokit, vagy menjek 70 km-t.
inek

Megvagyunk mi is csak......

Kata!
Esetleg a fiúkat lefényképezem vasárnap akkor ássák az alapot,pünkösd hétvégén pedig öntik a betont.Apa semmit nem akar kiadni a kezéből(mármint a munkát)így csak vasárnap dolgoznak egyenlőre

Dorka!
Nagyon jók a képek,aranyosak a fiúk így együtt!!!!

inek!
Üdv.itt!!!!!

Balwin!
Van még ídő a fordulásra!!!!

Anikó!
Dorci nagyon aranyos a képen!!!Járáshoz pedig gratula!!!

Kép

Kép
katlina

sziasztok!

csak beugrottam, jelezvén hogy kitünő lettem..... és hogy kérhem a segítségeteket!!!! :D

ugyanis holnap lesz az írásbelim és nagyon parázok emiatt!!!!!! :cry: és az a rossz hogy nem is igazán tudom mit tanuljak :cry:
szóval holnap közerővel gondoljatok rám!!! :D 8-tól

ha végeztem s hazaértem írom hogy milyen volt avizsga!

Olga neked meg van már a szakdolgozat jegyed? vizsgák időpontja?
neked már csak szóbeli vizsgád lesz?

puszantás mindenkinek!

s bocs hogy így önzösködöm de már nagyon szeretnék túl lenni ezen az egész hercehurcán, már június 5.-ét délután 6 órát akarok!!!! :D

szép napot

Kép
kbernadett

Sziasztok,

telnek-múlnak a napok, az éjjeleink egész jól alakultak eddig, nappal is, éjjel is kb. 2,5 óránként szopizunk, de azt hiszem, lassan jönnek az első hasfájós pillanatok, órák :( Ezt mondjuk elkerülni nem lehet, csak hát olyan rossz látni szenvedni....

Szabi nagyon édes még mindg Bálinttal, igyekszem vele is minél többet foglalkozni, reggel pl. én mentem vele boltba, meg egy rövid, félórás sétára.

1-2 kérdésre válasz:
volt egy kisebb gátmetszés, de nem volt vészes.
Judit, cicin kívül is "megkapom" Bálintot, csak ha Apánál van, én egyből fotózom :) DE van már egy kép rólam is :)
Szüléstört.et még nem volt időm írni, bocsi..
A kis kezén maga okozta a sérülést, nagyon hosszú körmökkel született;

bocsi, másra nem melékszem....

Mindenkinek puszi, Szami, gratulálunk tesódéknka!!!!!

Kép
Kép
dorkáék

ja, két kép:
Kép Kép

Kép
Kép
dorkáék

Huh, mennyit írtatok! Előre bocsánat, ha nem reagálok valakinek, valamire...

Dorka, Szabi hasfájós volt? Hátha nem lesz tartós Bálintnál sem. Nem született kis súllyal, denekem mégis olyan picinek tűnik. :oops: :lol: Édesek együtt a fiúk!

Betti, gratula a kitűnőhöz, gondolunk rád!

Inek, üdv itt. Én akkor aggódtam, amikor Mosonyi egy időre Hatvanba ment, s bár a magánrendelése maradt Szolnokon, ha akkor szültem volna, én is mentem volna utána oda. De szerencsém volt, mert mire Annával eljött a szülés (műtét) ideje, újra Szolnokon dolgozott.

Katlina, azért jöhetnek a képek! De legyetek rajta Ti is! :wink: :lol: Suli milyen?

Évi, megértelek :wink: :roll: Párod egészségével minden rendben?

Vera, nincsenek újabb képek a szépséges gyerkőceidről? ÚÚÚgy nézegetném!

Andi, merre vagy? Csak nem betegek a lányok?

Szilbee, nálatok minden rendben a fiúkkal? Micsoda közvetítés volt a szülésről! :lol: Igaz, én utólag olvastam, de akkor is izgi volt... Eszembe is jutott rögtön, milyen lesz majd, amikor szeptemberben a tesóm barátnője szül... :lol:

Olga, nagyon úúúúútálsz már tanulni?! He-he, hüle kérdés volt... :roll: :lol: De mindjárt itt a vége!!! :lol:

Kata, unokatesóm Cegléden szült és császáros lett (az első kettőt simán szülte), de már jól vannak. 5 naposan 40-60 gr-okat szopizott a bébi, ha így halad, szép nagyra nő majd! :lol: :lol: :lol: Nagyon bírom a képeket a fiúkról, Jázminnal nézegettük, olyan lelkesen magyarázza mindig, mit lát. :lol:

Balwin, Jázmin is farfekvéses volt, aztán a 34 hét körül visszafordult, pedig Mosonyi azt mondta, nem sok az esély rá. Mikor nézte az UH-n, meg is lepődött, hogy ezt hogy csinálta?!

Jaimee, jelentkezz, bip-bip... nagyon elvesztél... :cry:

Judit, Neked vizsgák ? Vannak még? Tudom, hogy éppen 3 kirándulás képeivel vagyok adós, meg az útleírással, de igyekszem!
Tegnap voltam apával kettesben a Familyben, a Vögele (vagy valami ilyesmi, nem vagyok nagy szakértő) bolt nekem nagyon bejött, kaptam magamra végre 3 szoknyát is, meg nadrágot, fölsőt! Olyan jó kedvem lett tőle rögtön! De a lányoknak is halálos cuccokat szereztem be. :oops: :lol: iszont Máté méretében (134) szinte egyik boltban sem volt normális cucc! :shock: :roll:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

És most magunkról:

Annának ismét volt felmérés a tornán: az év eleji 64 %-ról 85 %-ra javult a helyzet, tehát van még mit javulnia, de sokat fejlődött. És az óvónénik is dicsérték, hogy pozitív irányban változott. Nagyon gondolkodunk a szolnoki Waldorf iskolán, ha van véleményetek (akár pozitív, akár negatív), írjátok meg, kérlek Benneteket. Niki, neked nem oda jár az öcséd?

Máténak tegnap volt a megyei Zöld Béka környezet verseny, 11. lett. Nagyon dicsértük, mert ebben az évben 7 féle verseny összesen 15 fordulóján vett részt. Jövő héten még szolfézs és gitár vizsgája is lesz. Múlt héten jazz koncerten voltunk együtt, holnap gyereknap lesz náluk a suliban, ma papírgyűjtés volt, 285 kilót vittünk be.

És persze rengeteget kirándulunk: egyik hétvégén a Mecsek környékén voltunk: Zengővárkonyban a tojás múzeumot, Szekszárdon a mézeskalács múzeumot, Abaligeten a cseppkőbarlangot és denevér múzeumot néztük meg, aztán a nagyokkal egy szatmári templom körúton voltunk: a csodás és Európában is ritka fa kazettás mennyezetű templomokat, haranglábakat néztük meg , ill. Penyigén a Lekváriumot, Túristvándiban a vízimalmot, Tarpán a szárazmalmot, Szatmárcsekén Kölcsey sírját. Múlt hétvégén pedig a zempléni várakat és kastélyokat kerestük fel: Füzér, Füzérradvány, Pácin, Sárospatak, Regéc, Boldogkőváralja volt az úticél. Képeket igyekszem hozni majd.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Anikó, nincs kép Dorci kakaóscsigázásáról? :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Április végén fotóztam a Gekkóban, elsőnek erről hozok képeket:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

nah, még mindg csak magunkról, bocsánat.... :oops: :oops:
A szüléstörténet
Bálint születése

Mindig is tudtuk, hogy Szabolcsnak kis korkülönbséggel szeretnénk kistesót, és szerencsére igen gyorsan ismét két csíkos pozitív terhességi teszttel a kezünkben várhattuk az újabb kis jövevényt, akivel május 22-re voltam kiírva.
Az utolsó hetek nagyon nehezen teltek, nyűgösség, fáradtság, türelmetlenség…
De aztán eljött május 15-e, péntek reggel, amikor is egy NST és egy méhszájvizsgálat várt ránk. A hajnali szívhangvizsgálat teljesen rendben volt, nem utalt semmi még arra, hogy alig 8 óra múlva kezemben tarthatom majd kisebbik fiunkat.
Ám a méhszáj már bő 2 ujjnyira nyitva volt, így a doktor úr burokrepesztés mellett döntött, hiszen tudtuk, hogy mindne jel szerint eléggé „megérett a körme” odabent Bálintnak, és az egy héttel korábbi világra jövetel nem okoz majd gondot.
9. 35-kor, az előkészítés után megtörtént a burokrpesztés, a mi egyáltalán nem fájdalmas. A víz tiszta volt, amin jót nevettünk Petivel, mivel Szabolccsal rengetegszer megnéztük Némót, amiben Star, a csillag egy reggel ijedten konstatálja, hogy a „víz tiszta… HHHHH, tiszta a víííz!” és egyből ez jutott eszünkbe.
A fájások nagyon enyhén, de egyből jelentkeztek. 11 körülre ígért a doktor úr egy vizsgálatot. A fájások lassan erősödtek, sűrűsödtek, de nem váltak igazán rendszeressé. Így 11.15 körül egy kevés oxitocint is kaptam, ami felgyorsította az eseményeket. Ekkor már 3 ujjnyira voltam tágulva, a labdán ücsörögtem, hintáztam, míg Peti nyomkodta a derekam, és jót beszélgettek Katival, aminek én már csak halk megfigyelője voltam, már ha épp nem az egyre intenzívebb fájások alatt nyöszörögtem. Kati ajánlotta a kéjgázt is, ami ugyan nem tompított a fájások erősségén, de valamelyest ellazított, és meg is szédültem tőle.
Aztán néhány guggolásra is volt szükség, hogy segítsek Bálintnak. Ekkor már piszok erős fájdalmaim voltak, és úgy éreztem, nyomnom kell. Ám még egy kis pereme megvolt a méhszájnak, így 3 fájást úgy kellett átvészelnem, hogy nem nyomhattam, bár az inger nagyon erős volt. Ez volt a legkeményebb a szülésben, azt hiszem… Peti tartotta a lelekt bennem, diktálta a légvétel ütemét, irányított, amire nagyon szükségem volt. Kati ismét megvizsgált, és szerencsére a perem eltűnt, így nagyon gyorsan a finishbe értünk. Valamikor megtörtént a kisebb gátmetszés is, semmit nem éreztem belőle, majd 4. tolófájásra megszületett Bálint fiunk, 13.35-kor, és azonnal felsírt, jó erős hangján! Valami csoda volt!!! A köldökzsinór rövidebb volt a kelleténél, de szerencsére nem volt belőle probléma, így 10/10-es Apgarral, teljesen komplikációmentesen született meg Bálint.
Mellre tették, kicsit nehezen akart eleinte szopizni, aztán elvitték a szokásos mérésekre, rendberakásra. 3600 g, 54 cm, 35,5 cm-es fejátmérővel jött világra.
A gátvarrás után ismét kézbe vehettem, akkor már tovább velünk lehetett…
Aztán a szülőszobáról lekerültünk a gyerekágyra, ami meglepően pozitív volt számomra, mivel 7-10 anyuka volt mindössze az osztályon, egyágyas szobába mehettem Bálinttal, és sokszor ránk néztek a csecsemősnővérek, ápolók. Azt kell mondjam, minden ideális volt az osztályon, bár Bálint a bent töltött éjjelek alatt sokat sírt, cicizett állandóan.
Alig 3 nap múlva jöhettünk haza, innentől ismét új történet következik….

Kép
Kép
dorkáék

Dorka!
mint ahogyan a nagy könyvben meg van írva. senkinek ne legyen sose rosszabb!

hasfájás? jajjj, de hátha nem tart sokáig. köldökcsonkotok van még?

látom a cumi már befigyel, én is cumipárti vagyok, szóval csak hajrá!

Kata!
köszi még egyszer!

Szami!
érdekes dolgokat csináltok, és milyen ügyes Jázi, ahogy a virág szárát megrajzolta!

gratu Anna eredményéhez is, nem különben Máté sikereihez.

én nem tudok a suliról semmit, majd Niki.

a képek jöhetnek, de jó progik, majd ki kellene jegyzetelni!

Jaimee!
ami Jázmin rak ki éppen, az a vonat, ezt magyaráztam, csak fából, és alakzatokkal, de a működési elve uaz.

Betty!
pfúúúj de gáz, kitűnő! de azért gratu! :lol:

Vera!
ma jött szuperinfó, az A4-es fényespapíros, de abban nem volt semmi, de lehet a másikban lenne, az még nem jött...

Judit!
neked nem is írtam :oops: az egyik barátnőmnek sem akart fordulni, ha jól emlékszem, négykézláb feltörölt, mert ezt mondták neki, sé siker lett! de hátha ilyen hülyeségek nélkül, is befordul Hunorbaba.

ja meg nekem kellene a túrós receptje, mert meg akarnám csinálni. miylen édesítővel csináltad, mert nagyon jó volt az íze, nem volt semmi utóíz.. nekem az édesítőről az anya által anno használt édeske a kávéba című dolog jutott eszembe, persze utána a tábla csoki lecsúszott...kérdeztük is hogy akkor minek az édeske? semmi értelme annak pár cseppnek...

Mozis lányok, na nálunk változott a progi, 50%hoyg Misiék kedden pergetnek (vagy vasárnap, akkor jó a kedd, szombaton tudok biztosat) szerda semmiképpen, akkor pakolnak haza, és már du 4-kor elmegy, másnap reggel érnek haza. csüt angol, péntek talán....

Judit,
Kép
Kép
bbj

Dorka!

Kata!
köszi még egyszer!

Szami!
érdekes dolgokat csináltok, és milyen ügyes Jázi, ahogy a virág szárát megrajzolta!

Jaimee!
ami Jázmin rak ki éppen, az a vonat, ezt magyaráztam, csak fából, és alakzatokkal, de a működési elve uaz.

Betty!

Vera!
ma jött szuperinfó, az A4-es fényespapíros, de abban nem volt semmi, de lehet a másikban lenne, az még nem jött...

Judit!
neked nem is írtam :oops: az egyik barátnőmnek sem akart fordulni, ha jól emlékszem, négykézláb feltörölt, mert ezt mondták neki, sé siker lett! de hátha ilyen hülyeségek nélkül, is befordul Hunorbaba.

ja meg nekem kellene a túrós receptje, mert meg akarnám csinálni. miylen édesítővel csináltad, mert nagyon jó volt az íze, nem volt semmi utóíz.. nekem az édesítőről az anya által anno használt édeske a kávéba című dolog jutott eszembe, persze utána a tábla csoki lecsúszott...kérdeztük is hogy akkor minek az édeske? semmi értelme annak pár cseppnek...

Mozis lányok, na nálunk változott a progi, 50%hoyg Misiék kedden pergetnek (vagy vasárnap, akkor jó a kedd, szombaton tudok biztosat) szerda semmiképpen, akkor pakolnak haza, és már du 4-kor elmegy, másnap reggel érnek haza. csüt angol, péntek talán....

Judit,
Kép
Kép
bbj

Dorka!

Kata!
köszi még egyszer!

Szami!

Jaimee!

Betty!

Vera!

Judit!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Ahoy.

Képekkel még mindég adós maradok... :oops: Mindegy, megszokhattátok már :oops:

Nomire is emlékszem...

Betti, igen, Kati az enyém szülésznőm is. Gratuuuu a kitűnőhöz! :D Drukk a hátralévőhöz...

Kata, deh, asztat intézni mentünk a ph-ba :mrgreen: Hunnan láttál minkete? Luci a nagyival játszóterezett, meg asszem sétáltak a Kossuth tér felé is.
Jaja, olvastam én is ezeket az írásokat a Kismamában. Az Erdődisen én is lestem nagyokat :shock: A faros normál szülés meg...hát ez is olyan sztem, mint az otthonszülés...mérlegelni kell. Én csak úgy mennék bele, ha az orvosom 1000%-ra mondja, hogy semmi gáz nem lesz a babával (magam miatt bevállalnám). De mivel ezt úgysem fogja, így inkább vágjanak...ha majd úgy adódik.

Jaja, Jaimee, nehogy elvessz itten nekünke!

Dorka, nagyon fajinak a képek (kedvencem, amin a két fiú együtt van :D ), és télleg nem tűnsz meggyötörtnek a szülőszobás képen :) Tyűűűű, noez álomszülés a javából! Gyorsan ment :) És még jó is, hogy akkor...ma voltam NST-n, de nem csináltuk meg, mert teltház van a szülőszobán, a 6-on eccem gép üzemelt... Egyágyas szoba...ahhh...arra vágyom én is :roll: Már ha nem császáros leszek.

Köszi lányok a bíztatást megfordulás ügyben! Én az uccsó pillanatig reménykedni fogok...bár a csaszi gondolatával is megbarátkoztam, asszem.

Inek, Al Ghaoui Nadim volt a dokim. De nem Gy-re jártam hozzá, hanem a tarjáni magánrendelésére. Nekem tök szimpatikus doki :) A felesége is aranyos, ő gyerekorvos.

Szami, végre :) Gratu Annának a fejlődéshez! Máténak pedig a megmérettetések sikeréhez :) Jól bírja!
Pácinról nekem mindig Czinke Feri bácsi jut eszembe...

Judit, én is csinálgatok különböző gyakorlatokat :wink: Tegnap este meg az elemlámpás módszerrel próbálkoztam...
Túróst mingyán kikeresem... Édesítő: folyékonyat használok (a por állagú sztem nagyon gáz...nincs ereje, vagy mi), a talis túrósban Pötyi classic volt, Béres Alexandra nevével fémjelezve :) Amúgy a Süssina-t szeressük.
KV-hoz: az is jó ám, hogy valaki édesítővel issza a kávét, de egy flakon tejszínhab belekerül a csészébe :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Judit, a múlt heti szuperinfóban van asszem!! Bocsi, ezt nem mondtam, a mostaniban én sem láttam.

Köldökcsonk ilyen hamar is leeshet??? Nekünk vagy 2hetesen esett le. Bencének tuti mert 2hetet voltunk bent és csak itthon pottyant le, Jázminnak talán hamarabb de sztem neki is viszonylag soká.

Dorka, nagyon jó volt olvasni hogy mindennel elégedett voltál és szép élmény marad a szülés :) Fiacskáid tündériek :)
Hú, most azért belegondoltam milyen lenne ha Jázmin ölében lenne itthon egy ilyen pici baba. Háááát... :D Izgulnék rendesen. De biztos belejöttök majd hamar a napi rutinba! Meddig lesz otthon Peti? És utána? Lesz még segítséged?

Szami, gratulálok Máténak, annyira szép eredményeket ér el mindig!! :)
Jázmin pedig nekem most olyan sokat nyúlt! Olyan nagylány már :)
Nagyon ügyesen odarajzolta a virág szárát :shock: Tök furi, mert nem túl sok van az én Jázminommal köztük, de nem hiszem hogy ő oda tudná rajzolni... Pedig rajzolunk sokat, de mindig uborkát rajzol :D Minden uborka vagy napocska :D

Mi Bukfenc babatornára járunk, de ott is teljesen ugyanezek a fejlesztő eszközök vannak! Persze csak ami a mozgáshoz köthető, trambulin, tölcsér (ezt nem szereti), az az egyensúlyozós izé, meg a gurulós, az Jázmin kedvence :D Nekem nem annyira mert 10percig is húzgálni kell rajta. Ja és futva mert azt élvezi ;)

Nagyon aranyos vagy hogy mindig hiányolod a képeket a gyerekimről, de nem akarom tele nyomni a tpicot képekkel, azért sem teszek soha :oops: De természetesen van, napi százat fényképezek kb. :D
Majd választok pár frissebbet holnap ha lesz időm ;)

Ma kirándulni voltunk az ovival a Nefag játszótér utáni réten, majd a du-i alvás után (csak Jázmin aludt persze) elmentünk a Familybe még kicsit vásárolgatni úgyhogy hulla vagyok ;)
Holnap meg évzáró!

KépKép Kép
76vera

Részeges túrótorta

15 dkg vaj
25 dkg babapiskóta
9g színtelen zselatin
1 kg félzsíros tehéntúró
6 e.k. cukor
1 citrom leve
2 dl tejszín
60 dkg málna
4. e.k. pálesz

A finomra szétmorzsolt piskótát a megolvasztott vajjal összegyúrjuk. A masszát egyenletesen belenyomkodjuk egy tálra állított 26 cm-es tortakarimába, és hűtőszekrénybe tesszük.

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az átpasszírozott túrót 5 e.k. cukorral és a citrom levével simára kikeverjük.
Az alacsony hőfokon feloldott zselatint 2-3 e.k. túrókrémmel elvegyítjük, majd a maradék krémbe forgatjuk. Végül hozzáadjuk a tejszínből vert kemény habot.
Óvatosan beleforgatjuk a málna felét, és a tortalapra símitjuk. Kb. 2-3 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe.

Fogyasztás előtt a maradék málnát rászórjuk, pálinkával v. likőrrel megöntözzük.
A karima eltávolítása után a torta tetejét a kissé lecsepegtetett málnaszemekkel kirakjuk, és a durvára szétmorzsolt mandulás csókokkal megszórjuk.

Persze pálesz nélkül csináltam, és a díszítés is lemaradt :oops:
Az édesítő mennyiségéről nemtok nyilatkozni, kóstolgatni szoktam :oops: De ha egy fél evőkanálnyival kezded, nem lesz belőle baj :) És sztem sok az 1 citrom leve...ezt sem árt kóstolni...inkább.

Judit
Kép

Kép
balwin

Vera, ne aggódj, imádjuk a képeket nézegetni, úgyhogy, ha napi 100-at hozol, akkor se sértődünk meg!!! :lol: :lol: :lol: Nálunk egy időben minden csigabiga volt... :roll: :lol: és leginkább a tapétán, mintha nem lenne itthon papír... :roll: Tölcsérrel úgy szoktuk, hogy megnéz 3-4 képet, azok lefordítva bekerülnek a szőnyeg alá, 3-4 perc forgatás a tölcsérben és utána vissza kell mondania, hogy mi volt a képeken. Az a kislány, akivel járunk, 2 hónappal idősebb Jázminnál...

Azt mondtam, hogy (kis)gimis szülőin is voltunk hétfőn apával? Olyan furi volt... :oops:

Judit, Ti hová is mentek nyaralni? Biztos mondtad már, de néha az agyam... :roll: :oops: :lol:

Hát , ige, a pálesz hiánya nagyon érződött :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Máténak nagyon ízlett, másnap is nyammogta még. :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?