Új privát üzeneted érkezett!

Szia Monyo longon voltam 2 hét decapepty után csatlakozott 9 napig menopur és 175tel puregon.
De hidd el nem ezen múlnak a dolgok, és mindenkinél máshogy hat, ezzel csak annyi hogy 12 tüszőből 8ban volt érett pete. Beültetés után a lényeg, de onnantól nekem pl csak utrogestan van.

chesti

Sziasztok!
Zuzmó:
Reggel közölte a recepciós kisasszony, hogy ne is erőlködjön senki, mert NEM FOGJA FELVENNI A TELEFONT, mert egyedül van. Személyesen voltam ott, és kérdeztem tőle, mert egy ismerősöm is napok óta próbálkozik.
Ja, aki a táblázatot készíti, megkérném, hogy vegye le a márciusi inszemes feliratot a nevem mellől, ugyanis nem kezdjük, mert apa vizsgálata nem lett jó, ismételni kell.Kép Kép Kép
esperanza

Sziasztok, én most csak azt szeretném kérdezni, hogyha valami egyszerűbb infóra van szükségetek, telefonon, pl. milyen lett a vérkép, és mi a teendő, akkor megbeszélitek a nővérkék egyikével (aki éppen felveszi a telefont) vagy kéritek az ügynököt a vonalhoz, főleg, ha további teendőket kéne egyeztetni; vagy mindig kértek személyes konzultáció időpontot, még akkor is, ha egy esetleg 5 perces útmutatóért végig várjátok a 4 órát? Remélem, érthető voltam, fontos volna tudnom, hogy mi a módi, mert ahhoz még keveset voltam, hogy átlássam a valódi rutint.
Ha tudtok, válaszoljatok!
Akár figyelembe véve azt a nem elhanyagolható tényt, hogy Z. ügynökhöz járok ;)
edua

Sziasztok!
Annyira félek,tegnap óta az ágyat nyomom,sajna beteg lettem.Tegnap felhivtam a BMC-t,de már csak a W doktor volt bennt és azt mondta ha belázasodok vegyek be nyugodtan algopirint.Tegnap még elég magas lázam volt,ma már jobb egy kicsit a helyzet,de még mindig lázas vagyok.Ugy félek,annyira vártam már,több hónapja erre gyurtam,ja és vitamint is szedek és mégis beteg lettem.Ha lázas vagyok meg tud igy tapadni az a bébi?Ugy elvagyok keseredve,miért vagyok ilyen szerencsétlen???????????
ria75

Ria!
Nyuuggii, semmi okod arra hogy még stresszeld is magad. Ha már ilyen "szerencsétlenül" is jártál. Doki azt mondja beveheted vedd csak be, és sok sok mézes tea citrommal. Nézd én 4. napon 2* megemeltem magam amit meséltem, mert buta voltam, mégis megtapadt. Pozitivan, stresszmentesen, szerintem ez segit sokat.
mennek a babatapik ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Edua hát mivel a nővérkék totál el vannak havazva szinte fel sem veszik a telefont, de egy próbát megér hátha tudnak segiteni. Kép

chesti

Chesti
Köszi szépen a bizato szavakat,jól esett,és remélem tényleg nem lesz semmi baj.Egyfolytában vitaC meg halls cukorkát szopok,már kiholyagosodott a szájpadlásom,most vettem be egy gyogyit is,megyek lepihizek.Megprobálok pozitivan hozzáálni,de ugy félek!!!!!!!!!
ria75

Ria:
Mi történt? Mi történt?
Ne idegesíts!
Eszembe jut a tüdőgyulladásom, nehogy úgy járj!
Biztos a műtőben fáztál meg!
Egyébként én majdnem 2 doboz Algopirint megettem akkor. Kép
Majd jelentkezz!
esperanza

Sziasztok Csajok!

Megjöttem - a szokásos késői időpontban...Kép

Köszönöm, szerintem is lettek jól sikerült képek, nagy élmény volt a tegnapi nap! Örülök, hogy egy részét megoszthattam veletek! Kép

Kiscsillag,
hétfő mindjárt itt lesz, annyira szuper, hogy már itt tartasz! Remélem, hogy elsőre sikerül, és neked is lesz pocaklakód! Kép

Zuzmó drága,
ezek nagyon jó hírek!!!!!!! KépKépKépKép Ne aggódj, minden a lehető legnagyobb rendben lesz, és hamarosan te is küldöd majd az UH-felvételt! Kép
Jó lenne, ha minél több sikerülne, és a kettő petécskéből ikreid születnének!!! Kép
Akkor a hétfő Neked is Nagy Nap lesz!!! KépKépKép

Chesti,
szerintem is nyugodtan menj a "sima" nőgyógyászodhoz, hiszen, ha bármi olyan lenne, akkor a BMC-ből nem engedtek volna el, és nem mondták volna, hogy nem kell menj többet! Nyugi, te mostmár ugyanolyan kismami vagy, mint bárki más Kép

Azok az emberek akik így állnak a lombikos-babákhoz, azok szerintem nem teljesen 100-asak... mitől lenne más a mi (leendő) gyermekünk, mint bárki másé... Úgyanúgy 2 keze, 2 lába van, stb... sőt a homlokára sincs ráírva, hogy "én nem ágyban, párnák közt készültem"... felháborít az emberek ilyen fokú primitív hozzáállása, hiszen azt sem tudják miről beszélnek... Kép Bocsi, a kifakadásért, de az emberi butaságnak nincs határa...
Zuzmó óvodai története remek példa erre. Hihetetlen komolyan!
Annyi talán a különbség köztünk, hogy mi rettentően megkűzdünk azért, ami másnak az ölébe pottyan; mi ténylegesen szeretnénk, hogy ők megszülessenek, és vigyázunk rájuk az első másodperctől fogva, más meg "na jó, ha már jön, jöjjön" alapon szül pár gyereket, akik végül neveletlen ördögfiókák lesznek - természetesen tisztelet a kivételnek!!! Na mind1, nem is bosszantom magamat... elnézést!!!!

Esperanza,
nagyon sajnálom, hogy neked is tolódik a dolog... együttérzek maximálisan veled... nem baj, eljön még a mi időnk Kép

Ria,
nyugi, nem lesz semmi baj meglátod. Ha W. azt mondta, akkor biztos nincs baj! Nem lehet, hogy a nagy izgalom miatt lettél beteg?
Mielőbbi jobbulást kívánok!!!

Amúgy én még mindig kicsit csalódott vagyok, hogy nem mehetek a holnapi HSG-re, amit már úgy vártam... ha belegondolok, hogy jövőhét végétől már szúrhattam volna is magam....és, hogy április végére már transzfer lehetett volna... Hajajjajj... Talán egy "jel" volt, hogy addigi időmet kihasználva még nem ártana fogynom...meg letenni káros szenvedélyemet... (hű, erre most nem vagyok ám büszke...)

Na mindegy, holnap újra jelentkezem, és addig mindenkinek küldöm amit szeretne: babanövesztő, petike-soksejtessé tevő, lázmulasztó, stb: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Kép

Puszi! Kép

Ja, és bocsi, hogy minden nap kisregényt írok Kép

Kép

Kép
zsókuci

Ria:
Ha te is beteg leszel, akkor tuti van ott valami abban a műtőben, nem gondolod?
Furcsa véletlenek.
esperanza

Lányok! Szeretném a segítségeteket kérni, aki tud lécci segítsen. Egy másik fórumon egy lányak nagy szüksége lenne erre.
"na kiderült, hogy nincs decapeptyl injekció, már a holnapi sincs meg :-(
ha van esetleg valakinek pár ampulla megmaradt 0,1 mg-os decapeptyl-je BÁRHOVÁ az országban elmennék érte és megvenném. (Bajáról)

légyszi valaki!!!!!"

Juc81Kép
Akkor drukkolok, hogy minden rendben legyen!! És ne fájjon!!!

Monyo Kép
Akkor hajrá!! Remélem hamarosan nálatok is történik valami!!

Zsókuci Kép
Igen mindjárt itt van, nagyon izgulok!! És holnap szuri, jaaaj! Kép Én is nagyon remélem, hogy sikerül, ennyire még sosem reméltem semmit. Kép A próféta szóljon belőled. Kép

Chesti Kép
Mennek a babanövesztők. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
És te most már tényleg kismami vagy! Kismami! Miért lennél más, mint a többi???

pussszi
ha valaki tud segíteni az az én címemre küldjön egy mailt léccike!!!

*

Kép
Kép
kiscsillag

Zsókuci, Esperanza igy van eljön még a ti időtök, addig is készüljetek a tavaszra, és hipphopp már jön is a szuri korszak Kép
Zsókuci drága jól vettem ki szavaidból, hogy dohányzol? Butuska hát azonnal lerakni, hidd el nem fog jót tenni a beágyazódásnak, a másik meg a hirtelen elvonás miközben ott lesz benne egy picurka sem a legideálisabb. Én 10 évig bagóztam, 2 éve szoktam le amikor neki láttunk a babaprojectnek, tudom hogy utánna azért volt egy két nyűgösebb időszak. Nagy dologra készül érte tedd meg, erős vagy.

Kiscsillag ment emil neked, szoritok hétfőre Kép

chesti

Egy kedves ismerősőmnek antagonista protokollja volt, valaki kérdezte mi az, és istenigazából senki sem tudta, igy a leveléből kivágva okosodhatunk. Kép Kép

"ANTAGONISTA PROTOKOLL

Lényege: nem állítják le a petefészek működését, hanem a saját hormonok is dolgoznak, így lényegesen rövidebb az egész folyamat, mert nem előzi meg Decapeptyl injekciók sorozata ill. fogamzásgátló szedése.

Általában „korosabb” ill. nehezebben stimulálható nőknél alkalmazzák.
Előnye: gyorsabb, rövidebb procedúra, kevesebb szuri, így olcsóbb.
Menet nálam:
A menstruáció 2. napján vérvétel (FSH), ugyanezen a napon indul a Puregon szuri (nekem 150 NE/nap, majd az első UH után visszavettek a mennyiségből) és 1 db Menopur szuri. Mindkettő bőr alá adható, így Te is be tudod otthon adni. A 6. napon UH és vérvétel. Nekem ekkor már voltak nagyobbacska tüszők (14 mm). Olvastam, hogy amint megjelenik az első 14 mm-es tüsző, indul a harmadik fajta injekció (az ún. antagonista) plusszban egész végig, ez nálam az Orgalutrán volt, melynek szerepe, hogy az idő előtti ovulációt megakadályozza, ezt is be tudod otthon adni bőr alá (pl. pocakba). Közben kb. 2-3 naponta vérvétel és UH természetesen. Majd amikor a tüszők mérete és az ösztradiolszint elér egy kedvező határt, jön a tüszőrepesztő. Nálam ez a Pregnyl volt, ami olcsóbb (2.800.-), de izomba kell adni, így én otthon nem mertem, lehetett volna még a Choragon is, az otthon is be lehet adni, vagy az Ovitrell, amit szintén, de ez utóbbi 10.000 Ft körül van.

Az én „adataim”:

Punkció: 12. cn.
Leszívtak 5 db érett petesejtet
Megtermékenyült mind az 5 db (4 db 8 sejtes és 1 db 10 sejtes lett)
Transzfer: 15. cn (tehát 15 nap alatt „letudtam” a nehezebb részét.
Visszültettek 3 db-ot
Fagyasztva: 2 db
NEM SIKERÜLT
De:
2 ciklus múlva egy teljsen természetes ciklusban tudták visszaültetni a kér kis Fagyis versenyzőnket( mind a 2 100%-osan túlélte a fagyasztás-felengedés procedúrát), s SIKERÜLT!!!

NEKEM NAGYON BEJÖTT AZ ANTAGONISTA PROTOKOLL!!!!! Csakis ajánlani tudom. Ez egy viszonylag új fajta prot. –úgy tudom.

chesti

Jó reggelt Mindenkinek!

Kedden W. doki - országos gyógyszerhiány miatt - antagonista protokolt javasolt. Ma a 14. cn napon vagyok. Ha megjön piri kezdődik a szuri.

Kivel mi történt???
mot

KiscsillagKép
Nekem úgy rémlik maradt, de nem tudom, hogy 1 vagy 2 db.

manda

Szia Mot! Gyógyszerhiány van? Hát ez nagyon komoly. Akkor Áprilisban kezdődik a stimu nálad úgye? Hát te is finishben szorítok érted Kép Kép

Kép

chesti

Sziasztok,

Chesti,
én kérdeztem az antagonista stimut , köszi az infót. Talán mostmár nickname-et is váltok, STIMUFANATIC Kép

Lányok,
mindenkinek a legjobbat a következő napokra Kép
monyo

SziasztokKép

MotKép
Neked is azért javasolták az antagonistát, mert nincs Decapeptyl inj.?
Tök furi, de lehet, hogy a másik protokoll jobb lesz. Nem értem, remélem mire mi oda kerülünk a köv-ő stimura vagy megoldódik a helyzet vagy kitalálnak valamit a dokik?!

ZuzmóKép
Nagyon szépek lettek a kis petéid és ügyesek, hogy mindnyájan megtermékenyültek. Most drukkolok hétfőre, hogy meg is maradjanak!!!!

EsperanzaKép
Kép, de majd a következő ciklusban csak összejön?!
Csak légy türelemmel, írja ezt neked az, aki már alig bírja kivárni, hogy babája legyen.Kép

RiaKép
Jobbulást kívánok! Lázas is vagy, most nem emlékszem rá. Vigyázz magadra! És ahogy a lányok is írták ígyál sok citromos teát!
Ha gondolod írhatsz a mail-emre, de sajna, majd csak este tudom elolvasni.
Puszi és ne izgulj!!!! Babatapasztókat küldöm ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++

ChestiKép
Neked meg mennek a babanövesztők ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++
Én azt tanácsolom, amit már te is eldöntöttél, beszélj Sz.ügynökkel.

A lombikbébi témával kapcsolatban engem abszolút nem zavar és teljesen nyíltan tudok erről beszélni bárkinek. Épp tegnap mondtam a férjemnek, hogy lassan már olyan lesz, mintha boltba mennénk vásárolni. Sajnos nagyon sok embernek csak ez fog adni lehetőséget arra, hogy saját gyermeke legyen! Én nekem nem az a bajom, hogy lombik, hanem hogy már mikor sikerül végre, valszeg ehhez van kevés türelmem.
Amikor erről hallottam korábban, mindig azt gondoltam, hogy hű mekkora dolog ez a lombik, de amikor belekerül az ember, már nem is tűnik annyira különlegesnek és óriásinak. Csináljuk mert muszáj, csak már látnánk az alagút végét!!!!

ZsókuciKép
Akkor majd a köv-ő hónap a tiéd!

KiscsillagKép
Drukkolok hétfőre!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++

Puszi Mindenkinek!!!

manda

Még annyi, hogy tegnap beszéltem a Mary-vel.
Hát izgul szegény, de tudjátok milyen ez, lassan finish-sel. Nem érez most semmit, de szerintem nem féltetlenül kell és mindenkinél más.

Drukkoljunk neki ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++

manda

Szóval beültünk W-hez és közölte, hogy az én elzáródott bal petevezetékem és a párom rossz eredménye alapján a lombik programot javasolja. És közölte, hogy akkor a ciklus 1-2 napján látni akar van-e ciszta és felírni a gyógyszereket. Okosan rákérdeztem, hogy miért nem a mostani ciklus 20 napján kezdődik a long protokoll, erre mondta, hogy nincs gyógyszer az orszában és az antagonista is jó lesz. A hatás ugyanaz. Viszont kevesebb szuri. (kb 15 szurással kevesebb). Szóval ennyi. Egyre jobban izgulok. Ja és először 55e Ft-kell a gyógyszertárba vinni aztán napi 8 e Ft lesz a gyógyszer 6 napig. Bocsi az ömlesztésért.
Kép
mot

Ja és remélem áprilisban már transzefer....
mot

MotKép
Köszi!
Nagyon szuper, mindjárt ide ér és stimuzhatsz!

manda

Monyo szívesen Kép Mi újság veled? Hol tartotok?

Manda de jó látni téged KépEngem se zavar a lombik dolog, nyíltan beszéltem róla, csak azért most már a sok "hülyeség" kezd idegesiteni.

Mary mennek a babatapik és drukkolok hétfőre Kép ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ria neked is mennek a babatapik,remélem már nem stresszeled magad Kép ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mot ahogy az ismerősőm is írta kevesebb pénzbe kerül a dolog Kép Neki sikerült, most 5-6 hetes terhes ha jól tudom. Kép Szóval stimura fel Kép

chesti

Sziasztok lányok!

Látom mindenkivel zajlanak az események! Nagggggggyyyyyyyyyon helyes! Kép Kép

Nálunk is van újság, megjött magától. Csak az a fura, hogy mindenki azt mondta, mennyire fogok vérezni, görcsölni, vagy vérdarabok, stb... Hát én az egészből nem érzek semmit, tök olyan, mint egy normális menstruáció. Vajon ez baj?

Kép
lucia1

SZiasztok, nem olvastalak titeket 2napig és most is alig tudom követni, hogy kivel mi van. Kép

Chesti, annyira jó olvasni, hogy sikerült. gyönyörű a kis magocskád van Kép

a hüvelykrém a helyére került (már ami a stimus lap értelmezését illeti. Kép hajlamos vagyok elnézni dolgokat)

Írsz nekem a punkcióról? arra gondolok, hogy kb. mennyi ideig tart és utána hogy érzi magát az ember. haza kell menni, vagy teheted a dolgod?

jaj ma a bmc-be adattam be a szurikat és annyira fáj, hogy jaj. ja és 4 petikém van, pedig Z. szerint lehetne több is. de mi a minőségre megyünk. hehe

Ria, pihizz sokat.
szuszi

Sziasztok!

Látom van mozgás rendesen. Én most pillanatnyilag várakozó és izguló állásponton vagyok. Próbálok infót szerezni blasztocita ügyben, de eddig csak a BMC-s oldalon találtam. Van ötletetek?
Kiscsillag
Sajnos nekem sem maradt Decapeptylem, most teljesen ki volt számolva. Tavaly maradt, de az már nem jó.Esetleg tudom ajánlani a Déli gyógyszertárat, a telefonszámuk 355 4691 hátha
nekik van, szerintem érdemes felhívni őket. Este 8-ig nyitva vannak és utána ügyeletes gyógyszertárként is.A másik a Kápolna patika, ami a János kórházban van, mi BMC-sek ott be szoktuk tudni szerezni a gyógyikat, az ő számuk 458 4556. Hátha. Bár Baja nincs közel, de gondolom ha nincs más választása.....
Mot
Remélem szimpatikus W.ügynök! Én nagyon kedvelem, mert mindíg van egy jó szava anélkül, hogy pénzt dugdosnánk a zsebébe. 100%-osan megbízom benne.Az egyik legjobb példája a humánus és hozzártő orvosnak. Biztos vagyok benne, hogy hasonló tapasztalataid lesznek neked is vele.Sok sikert!

Chestimami!
Mit is mondhatnék lassan gömbölyödésnek induló drága zászlóshajónk. Vigyázz, jövök!
Már várom mikor írod, hogy ha párnát tennél a pocidra simán alhatnál rajta és már tükörből sem látod milyen bugyit vettél fel.Kép
Manda kedves!
Örülök, hogy néha azért benézel. Meríts erőt belőlünk. Azért irigy vagyok Görögország miatt. Mi még nem terveztünk semmit, pedig olyan jó lenne.Persze az még jobb lenne ha nem lehetne....
Hétfőn én is megyek BMC-be, Marynek meg akkor lesz eredményhirdetés. Szorítok neki....
Kép
Lucia
Szerintem örülj neki, hogy így lett, talán jobb a lelkednek is...nem hinném, hogy ez baj lenne.

Ria, Esperanza, Zsókuci nem lekonyulniKépGondoljatok bele, mi lenne, ha a pasiknak kellene mindezt végigcsinálni. Õk már rég feladták volna, ezért kell nekünk elviselni a legrosszabbakat, mert mi mindíg fel tudunk állni és mindennél erősebbek vagyunk, mint ahogy anyaként is mindent megteszünk majd azon túl is, hogy kihordjuk a babát és életet adunk neki. Csak mi vagyunk képesek arra, hogy saját testünkből tápláljuk a gyermekünket és mi érezzük a legnagyobb hiányát amíg meg nem érkezik. Szerintem ki kell érdemelni a küzdelmeken keresztül, hogy anyák lehessünk, mert nekünk ez jutott. De így leszünk többek másoknál és amikor itt lesz végre a várva várt, azt mondjuk majd: megérte és mégegyszer végigcsináltam volna érte.

Jaj, lányok, bocsi a szentimentalizmusért, asszem ez már a progeszteron hatása.
Be is fejezem, mielőtt elfajulnak a dolgok.Kép

Kép
Kép
zuzmó

Zuzmó!

Blastocysta: a megtermékenyülés utáni 5. napon a megtermékenyített petesejt (ami ekkor már sok-sok sejtből áll) kezdi elveszíteni tömör jellegét, benne üreg keletkezik, innen a neve, hólyagcsíra, vagyis blastocysta. A sejtjei barázdálódni kezdenek, majd megindulnak a differenciálódási folyamatok!!! Ilyen korán!!! Ezek révén létrejöhet a fejlődés kezdetén is szükséges munkamegosztás a különböző sejtcsoportok között. A differenciálódás során a sejtek osztódási potenciálja csökken, és egyre inkább egy mwghatározott irányban fejlődnek tovább. (Szentágothai: Fejlődéstan)

Amire ennél is inkább kiváncsi vagy, hogy mik az esélyek. Jók. Blasztocysta transzfer esetén nagyobb a terhesség bekövetkeztének valószínűsége, mint a 2-3-4 napos embrioknál. De inkább egyes terhességek jönnek így létre. Ami szerintem nem is baj. De még utánanézek a Pubmeden, biztos találok érdekeseket.

Kép
lucia1

Na, találtam is. Három blastocysta transzfere esetén a terhességi arány 50%!!!! Az már igen jó, úgy gondolom!! Szóval hajrá Zuzmó!!

Chesti, a lombikterhesség orvosilag a 12. hétig számít veszélyeztetett terhességnek, utána, a méhlepény kialakulását követően pont olyan, mint bármely más terhesség. Hacsak nincsen egyéb probléma.

Na remélem mindenkinek válaszoltam.

Kép
lucia1

Megtaláltam a Koncék egyik cikkét is, bemásolom:

dr.Konc János
Szent János Kórház Budai Meddőségi Központ

TRANSZFER POLITIKÁNK VÁLTOZÁSA

Az in vitro fertilizáció eredményeinek javítása minden szakember igazi vágya és törekvése.Az embrio transzfer prolongálásának , -halasztásának a következő okai vannak:

A embrio sejtjeinek osztódásnál a 2 . napról a 3. napra, vagyis a 4 sejtes állapotból a 8 sejtesbe való átmenetkor megfigyelhető, hogy az embriók egy része nem osztódik tovább, azaz az osztódási blokk figyelhető meg azok egy részénél. Ezért a 2. napon nem eldönthető, hogy melyik embriókat helyezzük a méhüregbe. Ebből a tényből következik,hogyha az embriókat nem a 2., hanem a 3. napon transzferáljuk akkor az eredmények javulása lenne várható. Ez a
3. napos ET filozófiája.

Mindannyiunk számára közismert tény, hogy természetes körülmények között az osztódó embrió öt napig tartó tubáris vándorlás után kerül a méhüregbe, amely endometriuma megfelelően érett ilyenkor az implantációra. Az ET azonban általában jóval korábban kerül (2-3. nap) kivitelezésre, amikor az embrió és endometrium fejlettségi állapota között aszinkronitás áll fent. Ezen aszinkronitas legyőzésére alkalmazható az ún. öt napos embrió, vagy másnéven blasztocysta transzfer. In vitro körülmények között az embriók öt napos tenyésztéséhez kokultura, vagy sequentiális táptalaj szükséges.Gardner féle sequentialis táptalaj rendszer alkalmazásánál az embriók kb. 47 %-ból fejlődik ki blastocysta .
Anyag és módszer: A Szt. János Kh.Budai Meddőségi Központjában 1999. február 1. óta alkalmazzuk a Gardner -féle sequentialis táptalaj rendszert. Minden esetben alkalmazzuk a G1 ,illetve a G2 médiumot. A pácienseket randomizáljuk a hét munka napjai szerint : hétfőn és kedden végzett petesejt aspirációk után 2.,3.vagy 4. napos ET-t végzünk. A szerda, csütörtök, pénteken végzett petesejtaspirációkból, ha másnapra 5 ,vagy több zygóta jön létre akkor blastocysta transzfert végzünk, ha ezek száma 5-nél kevesebb, akkor csak 2-3-4 napos ET-re vállakozunk. KB. fél éve végezzük az ún." double embrió " transzfert,vagyis a 2.-3. napon két embriót és az ötödik napon egy ,vagy ritkán két blastocystát transzferálunk azon pácienseknek, akik előzményeiben többszöri sikertelen ET szerepel.. Előadásomban az 1999. február 1. –
2001. március 31. közötti időszak, vagyis 26 hónap alatt végzett 1319 embrio transzfer eredményeit elemeztük.
Eredmények:1999. február 1. és 2001. március 30 .között 1319 ET-t végeztünk.439 terhesség jött létre (33%). Két napos transzfer 159 esetben történt 37 terhesség jött létre (23%), 3 napos ET történt 442 esetben és 129 terhesség (29%) lépett fel. Négy napos ET-t végeztünk 169 páciensnél és 49 terhesség jött létre (29%). 5-6 napos ET-t végeztünk 489 esetben és 194 terhesség jött létre (40 %).
Dupla ET-t végeztünk 60 páciensnél és 30 terhesség jött léte (50%).
Megbeszélés: Tapasztalataink szerint a blastocysta transzfer sok esetben eredményesen alkalmazható ,- sikerrel jár és növeli az átlagos terhességi arányt. Azonban tudomásul kell venni, hogy a páciensek jelentős részénél a módszer nem alkalmazható, mivel soha nem érhető el az első napra 4-5 zygota,amely a szövettenyésztés jelenlegi fejlettségi fokán a blastocysta transzferhez szükséges.

Kép
lucia1

Sziasztok!
Az antagonista protokollhoz csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy szerintem nem olcsóbb, igaz a másik árait nem tudom. Nekem is az volt januárban és kb. 130.000 Ft-ra jött ki a gyógyszerköltség.

2. naptól kellett 100 puregont (összesen 2 egész ampulla) és 1/2 menopurt adnom (ez 8 egész ampulla volt, mert a felét mindíg ki kellett dobnom) 8 napon keresztül plusz 6 napig orgolutrant is (darabja tényleg 10.000 Ft). Majd éjfélkor egy Ovitrell (tüszőrepi). A leszívás a 12 napon volt (nagyon pörögtek az események). Végül 6 petesejtem lett, ami mind megmaradt és blasztoként kaptam vissza 3-at, kettő pedig fagyiba ment. Sajnos a 6-at nem lehetett fagyasztani sem beültetni, de azért ez nagyon szép eredmény Kép Jelenleg ikreket várok és 10 hetesek. Szóval nekem bejött ez a protokoll, annál is inkább, mert össz-vissz 2 UH-ra kellett mennem a program alatt és 2 vérvétel volt, nagyon gyors volt az egész eljárás.

Zuzmónak és mindenkinek:

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

(előbb-utóbb mindenkinek sikerülni fog, csak türelem és sok-sok kitartás kell!!!!)
március4

Zuzmó drága bekönnyesedtem amit irtál szentimelizmus ide vagy oda Kép Gondolom hogy izgulsz. Ezt találtam neked nemtom olvastad e már.
http://www.lombikbaba.com/index.php?option=com_content&task=view&id=708&Itemid=2 5

Hétfő nagy nap lesz Zuzmó transzfer, Kiscsillagnak inszemm Mary pedig tesztel Kép Szóval lányok mennek a drukkok ezerrel Kép

Szuszi Kép
Kb 20-25 perc utánna 3 órát ott tartanak ha jól emlékszem, aztám go haza. Inkább azt ajánlják menj haza pihizni.Én semmi fájdalmat nem éreztek, kicsit bágyadt volt aznap. Ugye Zuzmó?

Monyo, Mot még találtam pár dolgot az Antagonista protokollról:
http://www.lombikbaba.com/index.php?option=com_content&task=view&id=158&Itemid=2 5

http://www.lombikbaba.com/index.php?option=com_content&task=view&id=145&Itemid=2 5

Lucia szerintem az jó hír ha magától megjött, legalább nem műviúton kellett befejezni. Doki mit mondott, mivel jár ez majd? Én amondó vagyok sima terhesek épp ezért nem is tudják, hogy terhesek voltak, mert simán megjön nekik,nem?

chesti

Március 4 Kép

Nagyon köszönöm, hogy megosztottad történetedet.
Szuper hírek, és erőt ad. Nekem két hét múlva kezdődik az antagonista stimu.

Kellemes hétvégét MIndenkinek! Kép
mot

Március4 hát ezek nagyon jó hírek Kép Gratulálok az ikrekhez. Kép
Hallod Zuzmó, én a helyedben teljesen megnyugodnék, talán te is dupla örömnek nézel elébe Kép Kép Kép

chesti

Március4 nekem 200 körül inkább felette állt meg a long protokoll. De megérte Kép

chesti

Chesti

jövőhéten megyünk vissza a kaáliba, eddig tenyésztették a srácokat, most tudjuk meg az eredményt. Vérvétel és UH, és most döntjük el a dokival, hogy milyen stimu lesz Kép a doki április-május környékére tette a leszívást és az ET-t. Loholok utánnatok csajok Kép

Március4 gratula az ikrekhez Kép

mégegyszer köszi az infot
monyo

Valahogy azt gondoltam lányok, hogy van bennetek némi együttérzés vagy empátia, eléggé rosszul esik, hogy válaszra sem méltattok.

Asszem a férjemnek tényleg igaza van, jobb ha ezt az egész babanet hülyeséget elfelejtem.

Amúgy mindenkinek további sok sikert, és hát sikeres terhességet kívánok. Hogy senkivel ne történjen meg, ami velünk. Mi a 38. héten veszítettük el. És ez a mostani terhesség sok mndent felszínre hozott.

Kép
lucia1

Lucia1

sajnálom, ha így érzel, de ahogy láttam a lányok válaszoltak, ugyan röviden, de válaszoltak, én nem tudok hozzászólni, mert még az elején vagyok az egésznek én is csak figyelek és olvasgatok.

bocsi belekotyogtam
monyo

Hajajj.......Lucia én is sajnálom ha úgy érzed nem éreztem együtt veled. Amikor kiderült akkor is irtam szoritok neked, és még ne mondj le róla. Mikor aztán hétfőre megtudtuk mi van nálatok én őszintén megmondva elsírtam magam...nekem akkor mondta azt a férjem, hogy most azonnal abbahagyod a babanetet....
Én úgy érzem megadtad az irányutat azzal, hogy próbáltál pozítivan hozzáállni amiben erősitettelek téged, és örültem nem zarándokolsz el ahogy irtad. Úgy gondoltam most hogy látod mit szeretnél a jővőben nem lenne illendő a múltat "hánytorgatni". Remélem, hogy ezt a levelet csak a holtpontodon irtad.....

chesti

Chesti, igen, tényleg holtponton vagyok. Ez a mostani terhesség felszínre hozott sok mindent. Nagyon nehéz egy babát gyakorlatilag a végén elveszíteni. Amikor már mocorog, csuklik, éli a kis életét. Ok nincsen. Ez a legrosszabb. Egészséges kislány volt. Felmerült bennem, mi lesz, ha én egyáltalán nem leszek képes kihordani? És abban sem vagyok biztos, hogy nem ÕT akarom-e? Hogyképes lettem volna örülni másnak, vagy sem? Mindenki azt mondta, legyek minél előbb terhes megint. És ez az időszak azért arra elég volt, hogy rájöjjek, a dolog nem ilyen egyszerű. Azért is gondoltam, inkább nem írok többet, mert én nem vagyok jó példa, nem hiszem, hogy a babaváróknak erre lenne szükségük.

Kép
lucia1

Lucia sajnálom, hogy ennyire holtponton vagy, nem tudom mit irhatnék erre, de hidd el együtt érzek veled, és sajnálom a veszteségeidet Kép
Nem szabad arra gondolnod, hogy te nem tudsz kihordani egészséges kisbabát, mert mi erősek vagyuk, muszáj felállnuk a földről,és újra kezdeni mindent. Igen az élet azt mondja "leesel a lóról ülj vissza azonnal", de ez valakinél bejön valkinél nem. Lehet, hogy hülyeséget mondok, de én valószinű a helyedben elmennék pszihologushoz, hogy feldolgozzam ami velem történt szakmai segitséggel. De ez én vagyok, és személy szerint sajnálnám ha nem jönnél többet. Ha gondolod emilben is beszéhetünk. starkeszter@hotmail.com

chesti

Lucia drága!

Most ugyan dolgozom, csak bekukkantottam, de muszáj írnom erre!
Ne is mondd, én is teljesen magam alatt voltam, amikor írtad, hogy nem jött ez most össze. És az is tényleg nagyon borzasztó lehetett, hogy a 38. héten elvesztettél egy kislányt... tudom ezt más nem érezheti át, csak aki benne van... De, volt egy nagyon kedves kollégnanőm, aki már ment szülni - megindították volna a szülését - és konkrétan pár órával a szülés előtt meghalt a baba a pocijában. Előtte meg sajnos volt jónéhány vetélése is. És nem adta fel. Mert azt semmiképpen nem szabad. És most már van egy majd' másfél éves gyönyörű, egészséges kisfia!!! Nem adta fel. És igenis gyere, és oszd meg velünk érzéseidet, mert szerintem segíthetünk - ha másban nem meghallgatunk, és okoskodunk neked valamit Kép Szóval ne keseredj el kérlek, remény mindig van. Fiatal vagy, nem szabad feladni!!!!
És tessék jönni babanetre is - lehet, hogy hülység, de én speciel nagyon szeretem. És szeretlek titeket is - ismeretlenül, hiszen sorstársak vagyunk mindannyian, csak mindenki másképp látja, éli át a folyamatot, és máshol tart - de a CÉL mindenkinél ugyanaz...

Kép

Kép
zsókuci

Lucia!

Akkor íme: mint írtam is, nekem is van hasonló ismerősöm, aki kihordta, megszülte, élt 1 vagy 2 napot, fiú volt, de elment, mert összeomlott a kis teste, genetikailag nem volt való a külvilágra. A szülei nem illettek össze. Az orvosok azt javasolták, felejtsék el, hogy közösen lehet gyerekük. És mindebből a következő látszódott: a lány egy étteremben dolgozott, az első munkahelyem mellesleg. Végignéztük a terhességét és boldogságát. Olyan szép volt, mint egy álom. Kivirult, boldog volt, fel sem merült benne semmi baj lehetősége. És egyszer csak eltünk, majd 2 hét múlva visszajött dolgozni. Mindenki "gyűlölte", merthogy bébisitterre bízta az újszülöttet és hogy fontosabb a munkája a gyereknél. Senki nem tudta, hogy meghalt a baba. Én sem. Akkor már nem dolgoztam ott, csak vacsizni jártunk oda a férjemmel. És egy este vacsora közben otthon a szüleimnél voltunk, apám közölte - jó barátok a lány férjének az apjával - hogy meghalt a baba. Vacsiztunk. Én majdnem elhánytam magam. Eltoltam az étel és úgy sírtam, mint - és most is, iszonyú hatással van rám... Hónapokig nem tudtam belépni az étterembe utána és a mai napig elszorul a gyomrom, ha látom a lányt, aki szerencsére felépült, legalábbis ez látszódik.
Viszont ha ilyen történeteket mesélünk, itt mindenki elvetél, az biztos. Nagyon nehéz Neked. Ugyan mindenki azt javasolta, hogy minél hamarabb ess teherbe, de lehet, hogy meg kéne gyászolni a babát, aki a számodra már élt és létezett. Egy közeli rokont is megsirat az ember, nemhogy a saját gyerekét. Pihenj, regenerálódj, fordulj orvoshoz, akinél kibeszélheted a benned rekedt fájdalmat és gyógyulj meg, csak utána vállalj újabb gyermeket. A test védekezik, mert jobban tudja, mire van szükséged, mint Te magad! NEm fogantál meg, mert még nincs itt az ideje. NEm tudom, mit írhatnék Neked? Nincs megfelelő szó vagy vigasz erre. Az idő azonban meggyógyít! Gyászolj és sírd ki magadból a bajt, a bánatot! Ha idegesít Téged a Babanet, akkor ne olvass minket egy kis ideig, amíg megnyugszol. De tudd, hogy meggyógyulsz és eljön a nap, amikor felállsz és újult erővel tudod folytatni. ezt azonban meg kell várni. Türelem! Légy türelmes, kérlek szépen!
juc81

Lányok, Chesti, Zsókuci, köszönöm szépen, nagyon-nagyon kedvesek vagytok. Valamivel azért már jobb. Próbáltam küzdeni, hogy ez az érzés előtörjön, de csak nem hagyta magát elnyomni. Kép Kép Ne haragudjatok, azért is küzdöttem, mert nektek most tényleg semmi szükségetek ilyen szomorú történeteket hallgatni, mert JUC szavaival élve "mindenki elvetél".

Amúgy amikor történt, voltam pszichomókusnál, de a jelenet annyira burleszkfilmbe illő volt, hogy még én is elnevettem magam. Képzeljetek el egy korosodó, hízásnak indult, egyedülálló nőt, akinek férje sem volt soha. Elvileg hozzá irányítottak a szülés utáni gyász feldolgozásában. Beültem a szobájába, fél óra néma csend, ki bírja tovább megszólalás nélkül játék. Aztán megszólalt, megkérdezte, hogy gyászoltam-e már életemben. Hát sajnos igen, a hugomat és a mamámat is elvesztettem. Erre a következő a válasz: "Maga csak fiúgyermeknek adhat életet". Gondoltam ez nem normális. Aztán mikor kijöttem, elgondolkoztam, legközelebb ha megyek a Konchoz, viszek neki egy üveg Somlói juhfarkot, tutira fiú legyen ám!! Kép Kép Mert hát a pszichológus is megmondta. Mondanom sem kell, nem mentem vissza hozzá.

Viszont jártam egy ideig a papunkhoz, őt nagyon szeretem. Vele sokat beszélgettünk. Végül ő is azt mondta, hogy vállaljunk gyereket. Abban nem hiszem, hogy a pszichológia miatt nem maradt meg, sokkal inkább a TSH-ban.

Kép
lucia1

Amúgy rajtam sem látszik semmi. A kívülálló nem tudja. Nem is kell, hogy tudja. De sajnos valahol ki kell jöjjön. És hát ez most pont ez a fórum volt.

Kép
lucia1

Lucia!

Akkorát nevettem! Mármint a Juhfarkon. :D De viccen kívül, a pap jobb segítségnek tűnik és tényleg jobb is.
Szeretsz sportolni? Vagy valami igazán vad dolgot, ahol kiélheted magad? Szerintem pl. menj el boxolni. Nem viccelek. Amikor nekem egy évvel ezelőtt kiderült, hogy nem lehet gyerekünk, én 1 hónapig lejártam boxolni. Csodálatos volt. 2,5 óra és izzadtam, szenvedtem, ütöttem és a végére kijött az inhüvely-gyulladásom Kép Kép tényleg, és akkor abbahagytam. De nagyon jót tett.
juc81

Lucia az ilyet nem is lehet elnyomni és nem is szabad, ki kell jönnie. A papban én is hiszek, hogy sokat tud segiteni, talán újra fel kéne keresned, hátha a leked egy kicsit helyre jön.
Örülök, hogy ez egy hirtelen kitörés volt, és remélem maradsz is velünk, mert sokat segit a te jelenléted, és hozzászólásaid is Kép

chesti

Sziasztok!
Mostmár egy fokkal jobban vagyok,már csak hőemelkedésem volt,az is csak egyszer,de fekszek egésznap rendesen.Köszi hogy igy szoritotok hogy minnél elöbb meg gyógyuljak,meg a baba tapik is jól esnek.
Manda
De jó hallani rólad.Majd fogok neked írni mailt csak még egy kicsikét pihizek,jó?
Esperanza
Tutkó hogy műtőbe fáztam meg,amugy is nagyon fagyos vagyok.Sajnálom hogy nem tudtátok elkezdeni az inszemet.Írtam mailt!
Lucia
Hidd el öszintén mélyen sajnálom hogy elvesztettétek a babát,át éltem én is ezt egy párszor,tudom min mész keresztül.De ne add fel és beszélgessetek sokat a pároddal az segít,én nem mentem el pszihologushoz,nekem a sok beszéd segített,mert muszály róla beszélni még akkor is ha fáj.De nekem is voltak holt pontok,olyankor sírd ki magad.Mondjuk Neked ez még nagyon közeli seb,nekem már 10 éve.De tényleg ne add fel,látod Én sem adtam fel,pedig nekem sem volt könnyü,de nem szabad elöbb utobb ez a sok kinlodás meghozza gyümölcsét.Ne szomorkodj,jó?!
ria75

Jó reggelt Kép
Ria gyógyulgassál szépen, azért azok már jó hírek, hogy csak hőemelkedésed van. Gondolom nyomod magadba a sok teát mézzel meg citrommal Kép Kép és csak pozitiv energiát küldj a pocod felé Kép

chesti

Jó reggelt! Kép

Chesti,
megörültem mikor megláttalak iwiw-en Kép
Igen, jól vetted ki a szavaimból, sajnos dohányzom... Próbálom letenni, vagy legalább minimálisra csökkenteni, hogy mire a stimu végére érek majd, teljesen le tudjam tenni - nem lesz egyszerű...

Manda,
örülök, hogy itt vagy azért KépKépKép
Marynek mondd meg, hogy nagyon drukkolunk neki! Kép

Mot,
ezer millió drukk megy! Meglátod minden jó lesz - és lehet hogy még jobban is jársz az antagonista protival! Kép

Lucia drága,
semmi baj nincs azzal, hogy kitörsz. Szerintem így sokkal jobb, mintha magadba fojtanád! Amiben tudunk, segítünk - bár a dolgok jelentős részével sajna nektek kell párocskáddal megkűzdeni. Remélem , hogy már jobb a hangulatod, és mostmár +-an állsz a dolgokhoz. Kép

Ria,
nagyon örülök, hogy már jobban vagy!!!!!!

Megint küldök mindenkinek ami kell: babatapik, léleksimogatók, gyógyító-energiák, sejtnövelők, stb,Kép ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Kép

Puszi, majd jelentkezem, most indulok fodrászhoz (VÉGRE!) KépKépKépKép

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Tegnap nem nagyon tudtam már visszajönni, mert elég rohangálós napom volt - még utoljára.
Visszaolvastam, hát...történtek dolgok.
Drága Lucia!
Nem akarom a többieket ismételni, én iscsak ugyanezt tudnám neked mondani. A fájdalom amit el kellett, kell viselned a legnagyobb amit el tudok képzelni, de az, hogy újra megpróbálod azt mutatja erős vagy és minden akadályt le fogsz küzdeni.
Ja, és köszönöm neked a blaszto-s infókat, a fáradtságot, hogy utána néztél, nagyon kedves tőled.Küldök is érte egy ölelést.Kép
Chestimami neked is köszi!Kép
Többiek!
Pusszancs mindenkinek, lehet, hogy legközelebb csak vasárnap jövök, mert kitalálódott valami programféle.Kép
Addig is jók legyetek és ahogy a régi csatakiálltás mondja:Előre!

Kép
Kép
zuzmó

Lucia:
Sok-sok erőt és kitartást neked!
Ria:
Tök jó hogy jobban vagy! Kép
Zsókuci.
Szia, kitartás neked is!
És a többieknek is.
Én is szoktam padlón lenni, most épp megint lefelé tartok, de próbálok erős lenni.
esperanza

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?