Új privát üzeneted érkezett!

elvileg a fotók Kép apa műve Kép ÉN Kép Anyával Kép Apával Kép Betakarva Kép Keresztbe is elférek Kép igy is tudok aludni
evaczak

teva: vigyázz magatokra, vedd komolyan a pihenést!
evaczak: nagyon édes a baba! És neki is mekkora haja van! Tőled is mindenki kérdezte, hogy égett-e a gyomrod? :wink:

Kriszta: nagyszerű! Milyen jó Neked (is), hogy babázhatsz már!

Lányok, nekem ez a második legszebb nap az életemben: az első Máté születése napja, ma pedig anyák napján itt babázom. Én már lemondtam róla, hogy anya lehetek, amikor tavaly (már majdnem egy éve) megtudtam, hogy babát várok. És most itt van. Már tegnap is bőgtem valami anyás történeten, és ma is egyfolytában elbőgöm magam. És néha kisüt a nap, és akkor azt gondolom, hogy lemosolyeg rám az anyukám. Ubulka pedig visszamosolyog.

Tegnap majálison voltunk. Na néem én akartam menni, hanem a párom gyerekeivel mentünk. Máté jobban bírta, mint én: nekem túl hangos volt és túl nagy a tömeg, de ő nézegetett, aztán elaludt. Persze végig ölben volt, hurcoltam, így nem csoda, ha jól érezte magát! És mindenki megcsodálta, úgyhogy objektíven kijelenthetem, hogy csodaszép és csodaédes! :D

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Nekem is olyan jó volt ma! Ez az első anyák napja, amikor már én is anyuka vagyok! :D Ilyenek voltunk ma. Szani azért kicsit kómás mert éppen nem sokkal korábban ébredt. :)

Kép

Más: bocs az indiszkrét kérdésért, de van valakinek nagyobb súlyfeleslege? Én nagyon sokat híztam a terhesség alatt, amiből a szüléskor nagyon kevés ment le, most meg már utálok a tükörbe nézni. :cry: Van valami tuti tippetek, hogy lehet a feleslegtől hatékonyan megszabadulni? :oops:

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Orsi, nagyon szépek vagytok!
Én ugyan mindent leadtam, de ez nem rajtam múlt. Viszont korábban volt súlyfeleslegem, amitől nagy nehezen megszabadultam. Én abban hiszek továbbra is, hogy soxor kell keveset enni és minden órában meg kell inni egy pohár vizet vagy üres gyümölcsteát. Nem szabad cukrozott gyümölcslevet inni, mert az rögtön visszavet.
Én naponta 5x eszem: bőséges reggeli, tízórai, jó ebéd, kevés uzsonna és legkésőbb 7-kor vacsora. Utána semmi. Nasinak gyümölcs. Sok friss zöldség: én nagyon sok salátát ettem nyers zöldségből, amikor fogyni akartam.
Fontos, hogy ne egyek húst tésztával, mert az hízlal.
Arra nagyon figyelj, hogy egyél eleget, mert ez nem a fogyókúra időszaka! Majd ha már nem lesz tejed, akkor lehet mást is próbálni.
Gondolom, a napi sétátok megvan, így mozogsz eleget. Legyen tempós a séta, az jól átmozgatja a testet. És már el lehet kezdeni a baba-mama tornát is.
A váltó zuhany (meleg-hideg) alatt pedig masszírozd át a kritikus területeket akár bőrradírral, de minden nap használhatsz görgős masszírozót. Ez fontos, hogy a bőr alatt lévő laza kötőszövetet "feloldja", és így az ki tudjon ürülni.

Okoskodásnak tűnhet, de nekem bevált. Kiegészítve egy kis fogyasztó-alakformáló masszázzsal maga a csoda!
Azt nem tudom, ilyenkor szabad-e szaunázni, infraszaunázni vagy gzbe menni, de alkattól függően ezek is segítenek. Nekem a gőz jött be.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Nagyon sok jót hallottam az Uzsokiról, és tanácsot szeretnék kérni tőletek!
A lényeg, hogy orvost és kórházat keresek, mivel most tervbe van véve a harmadik gyermek. Az első kettőt Hatvanban szültem, de nem szeretnék ide jönni, hiába hogy itt lakok.
Tudtok nekem tanácsot adni? Hogy kezdjek neki? Vagyis kit válasszak, kitől kérjek időpontot, és egyáltalán gondot okoz-e hogy nem ott lakok?
Légyszi-légyszi segítsetek!!!
Köszi szépen!

Kép
Kép
inek

Sziasztok!

Evaczak: nagyon ügyesek vagytok, főleg jó, hogy ennyi tejed van! szerencse, hogy fejlett, érett baba volt Bence, gondolom azért sem kellett a koraellátás
a képek is nagyon jók!

Kis.csillag: tegnap este én is néztem az alvó lányomat és folytak a könnyeim
gondolom a hormonjaim is dolgoznak :)

Orsi: nagyon jó ez a kép

Inek: én úgy tudom, hogy az Uzsokinak is megvan a körzete, csak magándokitól fogadnak nem körzetest és az gondolom azt jelenti, hogy végig a magánrendelőbe jársz, Pestre
Hatvanban nincsenek jó dokik, vagy a közelben?

nálunk egyenlőre még semmi, holnap megint megyek nst-re, már előre félek tőle, mert alig találják a kisfiamat olyankor :(

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Szia Inek!

Szerintem csak akkor tudsz az Uzsokiban szülni, ha olyan magándokihoz jársz (magánrendelésre), aki a kórházban dolgozik.
(Ha én nem fogadom fel a dokimat, akkor az ÁEK-ban kellett volna szülnöm, mert területileg oda tartozom.)
Itt a lányokkal tudunk neked dokikat ajánlani... de milyen igényed van? Idősebb? Fiatalabb? Árban kb. ugyanannyi mindegyik.
Az én dokim fiatal, kb. 35 éves, lelkiismeretes, alapos, sok kismamija van. A magánrendelése pedig a 13.kerületben van.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

üdv mindenkinek, főleg a legifjabb anyukáknak :]

örülök, hogy rendben mentek végül a dolgok Krisztával.

Inek: ugyanazt tudom mondani, mint az előttem szólók. (ezek szerint ági_zsófival azonos a dokink) :)

evaczak, ashoka:nagyon szépek vagytok! cukik a babák.

fogyás: nekem "szerencsém" volt a terhességes cukrossággal, mert a diéta alatt minimálisat híztam. a kórházból már annyival jöttem ki, mint amikor terhes lettem.
azóta fogytam.
kis.csillag kajatippjeit én is ajánlani tudom, + a sok mozgás. mi rengeteget babakocsizunk, meg én nagyon sokat táncolok a babával, olyan seggtekerős zenékre, bár nagyjából mindegy, a lényeg, hogy a gyerek szereti, nekem meg kordában van tartva a fenekem.
még a hasamra kel gyúrni, azon volt pici felesleg, ami a terhesség alatt a pocaknövekedéssel egyidőben átpréselődött a seggemre (ott lettek terhes csíkjaim is) :), de a pocak eltűnése után visszasomfordált a zsír.
tornázni én is szerettem volna, de míg az Ábel baromira igényli, hogy lásson, nagyon esély sincs rá, amikor meg itt van anyós, előtte nem szívesen tornázgatok.

kórházkérdés: őszintén szólva engem nem nagyon érdekelt, hogy milyen szobák vannak a kórházban. azt tudtam, hogy nagyon dicsérik a kórházat, a dokikat, csecsemősöket, nővéreket, szülésznőket. nekem ez volt a lényeg. azt a pár napot fejenállva is ki lehet(ett) bírni, persze egy szebb, frissen épített részleg nekem is jobban bejött volna. a szülésfelkészítőn sok mindent elmondanak a kórházi dolgokról, érdemes elmenni rájuk. tény, hogy inkább átalakul ez a kis közösség egy amolyan pocakos-várandós-babás-mamás fórummá, mint egy csak a kórházzal kapcsolatos információs felületté, de ez természetes szerintem, a többi uzsokis fórum is ilyen.
szülés után már a babás dolgaitokat fogjátok itt (vagy máshol) megosztani. :)

teszek fel egy tegnapi képet, itt apa épp nevetteti a kis manót.

Kép

Kép

Kép
plömi

jaj, Ábel milyen cuki! Plömi, az enyém egy másik fiatal, lelkiismis doki... :wink:

Orsi, nagyon szépek vagytok! :D Nekem bőven van súlyfeleslegem (még Zsófi után maradt rajtam illetve híztam a szoptatása alatt), de amíg szoptatok, nem foglalkozom vele túlságosan. Csak arra figyelek, hogy ne szaladjon el velem a ló. :wink:
Most Zsoltival nagyon szerencsés voltam, mert összesen 8 kg-t híztam, ez mind lement, sőt egy kiló mínuszban voltam, amikor hazajöttem a kórházból. Nagyon remélem, hogy a szoptatás alatt nem fogok annyit hízni, mint Zsófival! :roll:

Ezen a héten van a Születés Hete. Amikor Zsófival voltam terhes, kinéztem egy előadást, elmentem rá, tök jó volt.
http://www.szuleteshete.hu/

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Nagyon édesek a babák :) Az anyukákon meg csak úgy sugárzik a boldogság.

Kicsit el voltam veszve, mert hosszú hétvégén voltunk a szüleimnél és csak olvastam a topikot, de nem reagáltam rá. Nem volt időm.
Viszont kérdésem lenne:
A babáitok már nyúlnak a tárgyakért?
Dorina követi a szemével a játékokat, ha a kezébe adom meg is fogja és rázza (bár ez még nem tudatos szerintem) de magától nem nyúl értük. Még nem igazán jött rá arra, hogy vannak kezei, bár már két napja fogdossa az ujjacskáit, de még nem nézegeti őket. Most voltunk szerdán 3 hónaposak.
A ti babáitok hol tartanak ilyen téren???

Kép

Kép
buba*

buba: Máté nagyon szereti Malackát, aki egy csörgős labda a játszószőnyeg fölötti hídon. Minden nap mosollyal üdvözli, és a kezével lökdösi. Büfizés közben mindig van valami mögöttem a kanapén: tücsök, katica, tegnap a sapkája. Édes, ahogy nézi, szugerálja. Már tudja, hogy valahogy el lehet érni, és nagyon koncentrál, hogy oda koordinálja a kezét. Boldog, amikor eléri. És sír, amikor nem jön rá, hogyan kell érte nyúlni és a kis teste mellett vergődnek a karjai.
Engem az aggaszt, hogy csak a jobb kezével próbálkozik, nézegetni is azt szokta, azt az öklét tömi a szájába is. Majd csak jön a bal is!
Viszont nem szeret ébren hason feküdni. Hason alszik, nagyon szépen megtartja a fejét, ha hasra teszem, de aztán elkezd üvölteni.
Én azt gondolom, azért gyarapodott súlyra kevesebbet az elmúlt hetekben, mert most észben fejlődött és ügyesedett.
Figyeld meg, egyik napról a másikra majd egyszercsak elkezdi használni a kezét. Most megfigyel:-)

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Mikor Dorina a játszószönyeg alatt van, ő is próbálja lökdösni a lógó figurákat, meg szugerálja. Most legutóbb a mamáéknál a csillárnak beszélt. Nagy felfedezés volt ez neki, mert nálunk spot(vagy hogy írják) lámpák vannak, a csillár az érdekesebb volt.
Mindent észrevesz, megfigyel és magyaráz is neki, de nem nyúl a tárgyak után. Persze ha a kezébe adom, akkor megtartja.
Meg az öklét is a szájába veszi, meg most már az ujjacskáit fogdossa.
Rengeteget gügyög. Be nem áll a kicsi szája ha ébren van. Hason már nagyon szeret szerencsére. Csak jó lenne meglépni a következő lépcsőfokot is, hogy már tudatosan nyúl a tárgyakért. Remélem ez is hamarosan eljön majd.

Kép

Kép
buba*

Úgy néz ki sikerült lebetegednem és eza tejcsi mennyiségén is meglátszik :(
Fáj a torkom meg a fejem és olyan semmilyen a közérzetem. Csak aludni tudnék most.
Volt valaki közületek beteg miközben szoptatott?
Max. homeos bogyót veszek be, de a babának nem lesz baj, hogy úgy adom neki a tejcsit, hogy beteg vagyok?

Kép

Kép
buba*

buba, a szoptatást folytatni kell. Úgy mondják, hogy a baba szervezete előbb találkozott a betegségel, mint Te azt észrevetted, és az anyatej megvédi őt. Algopyrint nyugodtan bevehetsz, ha szükség van rá, sttól nem lesz baja a babának.
Sok c-vitamin és kalcium (én kalcium sandoz +C-t szedtem). Nekem a mellgyulladás tett be: 40 fokos lázam is volt.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Ja! Gyógyulj meg hamar, buba!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Köszi kis.csillag!
Igyekszem mihamarabb helyrejönni. Igen arra emlékeztem, hogy te aztán jól megszenvedtél a lázzal.
Egyre fogy a tejem:( És most beparáztam kicsit. Nem tudom mit tegyek.
Már 2 napja jóval kevesebb van, mint eddig volt, pedig eszem a hmeos bogyót és van laktoherb teám is, de mintha hiábabvaló lenne:(

Kép

Kép
buba*

buba: én talán a múlt héten betegedtem le, nekem a védőnő orrcseppet mondott és amit kis csillag is, hogy abba ne hagyjam a szopttást, a baba nem fog elkapni tőlem semmit. Még mindig nem gyógyultam meg teljesen, de ez most már csak arra korlátozódik, hogy gyakran kell orrot fújni. Az elején a torokfájás nagyon rossz volt, arra még coldrexet is szedtem.
Nekem is úgy tűnik mintha egyre kevesebb tejem lenne, nem tudom mit csinálhatok rosszul. :cry:

Viszont nálunk most Alexandra fázott meg. Azt nem tudom, hogy hol és mikor, tegnapelőtt még nagyon meleg volt, lehet, hogy tegnap? A lényeg, hogy éjszaka egyszer csak felüvöltött mert szegény nem kapott levegőt. Na, elő a porrszívót, jött is belőle a trutymó rendesen, a mai napunk egészében csak az orrszívással telt az etetés mellett. :( Most kipróbáljuk a nasivin csecsemő orrcseppet, hátha használ. Jó lenne ha szegényke minnél hamarabb túlesne ezen. Olyan szörnyű hallgatni a szörcsögését. :cry: Nem valószínű hogy tőlem kapta el, mert akkor már jóval hamarabb kijött volna rajta.

mozgás: Szani a múltkor kapott egy jó kis színes zörgős-csörgős babát, azt nagyon szereti. A baba fel van akasztva a kiságy szélére, ő meg képes órákon át bámulni, beszélget vele és háton úgy tologatja magát, hogy teljesen a baba alá kúszik, aztán betömi a kezét a szájába. Nagyon édi. :) Más játék után még nem nyújtózik, de ez nagyon bejön neki.

Kép
ahsoka

Orsi, biztos jó az orrcsepp, de ami jól tisztít, az a tengervizes orrcsepp (nekem sterimar van), de a sima fiziológiás só oldat is nagyon jól fellazítja és fertőtleníti az orrjáratot. Mi először azzal cseppentünk, és utána porrszívózom.

buba, a tej visszajön. Lehet, hogy most kicsit kevesebb, mert le vagy strapálva a betegség miatt, de ha eszel rendesen, iszol rendesen és pihensz is egy kicsit, meg nem parázol rá, akkor pikk-pakk visszajön. Hinni kell benne! És egy kicsit magaddal törődni.
Én még a kórházban ki kellett öntsem a tejet, amíg gyógyszert szedtem. Egyik este úgy feküdtem le, hogy már egy csepp sem volt. Másnap reggel újra volt, mert ettem, ittam, pihentem és pozitívan gondokodtam. Aznap délután már adhattam is Máténak. :D
Te most szoptathatsz is közben, így minden rendben lesz!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Köszi csajok a bíztatást! Remélem úgy lesz ahogy írod kis.csillag és ez csak átmeneti zavar és nemsokára megint visszaáll minden a régi kerékvágásba.
Egyik anyuka írta, hogy neki is megfázott a babája és folyamatosan az orrszívót használták, mire mondta a védőnő neki, hogy csöppentsen az orrába egy pici anyatejet. Nem hitt benne, de kipróbálta és másnapra már nem szörcsögött a baba.
Érdemes kipróbálni, hátha nálatok is beválik.
Szép estét mindenkinek!

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Kis segitseget szeretnek kerni.
Szultem mar az Uzsokiban 2 eve, es most is ott fogok valoszinu( teruletileg oda tartozok)ugyan csak ugyeletesnel viszont szeretnek szulesznot fogadni.
NEm tudja valaki hogy hivjak azt a nagyon kedves rovid haju szemuveges fiatalos szulesznot????

Nagy segitseg lenne!
Koszonom!

Es mindenkinek jo babazast aki mar kezeben foghatja a picit. AKi pedig meg varakozik azoknak kitartast!

KépKép
tavasziszel

Ha a szőkére gondolsz, akkor ő Kassai Magdolna. (Ha jól emlékszem...) :wink:

Kép

Kép
ursus

Sziasztok!

Köszi szépen a válaszokat!

lilijudit: Hát sajnos nem jók a tapasztalataim, aki(k) volt, sajnos már nincs ebben a kórházban :(
ági_zsófi: igen, mindenképp magánredelésre kell mennem, pont az miatt, hogy nem tartozom oda. Hogy milyen orvost szeretnék? Szerintem amilyet mindenki. Az első dokim ilyen volt: fiatal, tehát lelkiismeretes, még nem volt belefásulva, nem volt pénzéhes, viszont elég tapasztalt, és nem félt konzultálni esetleg más orvosokkal, ha úgy érezte. Nem volt a gátmetszés híve, nem is kellett, és repedni sem repedtem. A második szülésnél nem ő volt az orvosom, mivel már nem dolgozott itt. egy idősebb orvos, sokan istenítik, viszont itt volt gátmetszés, ami utána be is gyulladt. Ez csak egy példa volt... /kicsit hosszú/
Ja, és a 35 éves doki megfelelő :D

plömi: akkor ezek szerint nem ugyanaz az orvosotok? ő is lelkiismeretes?

Neveket, elérhetőségeket, esetleg rendelési időpontokat is tudtok adni?

Ezer köszönet!!!

Kép
Kép
inek

Sziasztok!

Ma hazaengedtek minket a kh-ból :), minden rendben, csak nagyon fáradt vagyok, valahogy pihizni nem tudtam. Az alvós napok után a fiatalúr ma egész nap szopizni óhajtott. :lol:

Köszi mindenkinek a drukkot, jól esett, majd beszámolok a napokban a részletekről, tényleg csodaszámba ment az osztályon a kis Tekergő Gergővel való történetünk. :lol:

És még egy jó hírrel jövök, Erikával váltottuk egymást a kórházban: ma hajnalban megszületett Bálint, 55 cm-rel és 3300 g-mal (remélem, jól emlékszem :oops: ) és csuda édes, Erika meg marha jól volt már reggel. :)

Evaczak: nagy gratula neked is! Azt hiszem, találkoztunk odabent, ha sejtésem nem csal, bejöttél elköszönni a szobatársamtól a 3-asba. :wink:

Anitáról pont lemaradtam szerdán, pedig eredetileg abba a kórterembe kerültem, ahol ő feküdt, de nem gondoltam, h már hazaengedik és csak utólag tudtam meg, hogy amíg ott vártunk (csak 11 után lett hely, dömping van), ő volt az, aki az orrunk előtt kicuccolt. :roll:

Kispatak: köszi, Mecsér egyszerűen szuper volt! Hálás vagyok neki és szinte baráti viszonyban váltunk el! :)

Mennem is kell, jók legyetek, majd jövök még! Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

tkrisz:

juj tényleg akkor az te voltál!!!
Tündének javult a mell durranásos állapota?
hát én napi 100-at fejek le egyszeri alkalommal, aztán mikor cicivel harcolunk és még éhes akkor megkapja olyan 60-70-en néha csak40-50et cummant be. De igy is már 350 g van a mélyhűtőben.
de az meg jól jön mert anyuval hagyom pénteken apuval meg rohangálok:) Ma vagyunk először kettesben apa eddig itthon volt, de csuda jó baba csupa vigyor.
5 napja vagyunk itthon és hát bizony ma bekényszerítette apát és anyát este 10 kor az ágyba:) igy kipihentebbek vagyunk kicsit, most hogy apa nem lesz itthon majd du én is alszom.

Reggel apa maga mellé vette én pakoltam , lementem vásárolni:) kidőlt a gyerek 10 ig aludt pedig 8kor ébredt.

SZÓ SZERINT A SZÁJÁBA CSÖPÖG A TEJ, ELÁZTATOM A RUHÁJÁT ÁLLANDÓAN, EGYIKBŐL SZÍV MÁSIK ELÁZTATJA:)
Mégis az egyikkel harcol a másikkal csak bimbóvédővel tud szívni, lehet még kicsike? pedig rángatja a fejét ugy bele tud szívni és harcol, de közben nevet, aztán meg kicsit bedurcáskodik.
Nektek is nehezen indult? pedig ömlik a szájába a tej annyira nem kellene erőlködnie.
hm.

Te jól vagy tkrisz? jól viselted a meleget odabent?
Én ma tudtam először jól hason aludni, hurrááááááááá.
már 3 kilo le is ment, majdnem annyi vagyok mint szülés előtt, ja és a bokám is ujra látható.)
hasam is icipici, de még duzzadt a vágásnál.
varratszedés hasnál tud valaki nyilatkozni milyen érzés lesz? nekem van egy mosolygós vágásom a végén két gombfocival:) Kép 45ös Kép ájulás Kép vigyor
evaczak

Edina! Attila kis vigyori képe zabálnivaló! :D :D
Zsolti az első 2-3 héten nekem is szinte csak bimbóvédővel tudott kajálni, aztán szép lassan elhagytuk. Így már minden szuper!
Meg arra is nagyon kell figyelni, hogy legyen normális bimbó. Ha a bimbóudvar duzzadt a rengeteg tejtől, fejjél ki belőle picit, hogy megpuhuljon, úgy jobban be tudja kapni.

Inek, küldök privit a dokiról. Plöminek azt hiszem Fábián a dokija...

Ma megjártunk Zsófival a harmadik óvodát is... jelentkeztünk, de minek? :?: :roll: Az összes ovi körlevelet kapott, hogy túl sokan jelentkeznek, szűrjék ki azokat, akik otthon vannak picivel.
Ez teljesen érthető is, csak éppen a picivel együtt nem tudok fél napot lent lenni a naggyal a játszón, hogy gyerektársaságban legyen, amire ugye már igénye van. Szóval erről ennyit... :evil:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

evaczak: Nagyon zabálnivaló a babó! :D
Varratszedéstől nem kell tartani, kb olyan, mintha egy helyes ceruzával végighúznák a hasadat. Mire észreveszed, már ki is szdeték. :)
Amúgy mit csinálsz, hogy ennyi tejed van??? Én néha már a feladás határán állok! :cry: Persze ilyenkor ránézek Szanira és utána újult erővel kezdek neki a fejésnek. 8)

Már egy internetes szakértőnek is írtam, azt válaszolta, hogy szerinte kevés a mellemnek a napi 5-6 etetés alatti ingerlés, és egy ekkora babának napi 10-12x kellene mellre kerülnie! :shock: Ezt hogy csináljam? Most újra próbálok 2 óránként fejni. Ehhez jön az, hogy Szani pár napja nem eszik ugyan többet 1 etetésre viszont már ő is 2 óránként kér enni. Úgyhogy most a napirend: etetés - fejés - etetés - fejés - etetés - fejés - etetés - fejés - .... :roll:

Ági: Akkor mi már kezdjünk is el ovit keresni? :shock:

Kép
ahsoka

Orsi, az a baj, hogy óvodába ennyivel előbb nem lehet jelentkezni, csak abban az évben, amikor a 3. életévét tölti.
Ma Zsoltit is megpróbáltam bejelenteni bölcsibe (2012-re), de azt mondták, most nem fogadnak két évvel előbb jelentkezést, tehát, 2011.szept.-ben kell jelentkeznem (egy évvel előbb!). Ez is nevetséges... :?

Alkalmanként egy mellből eteted (és a másikat fejed) Szanit? Mert akkor lehet, hogy kevés az 5-6 ingerlés. Szerintem a szoptatás a legjobb tejserkentő. Ne add fel! :)
A napi 10-12 mellretevés azt jelentené, hogy éjjel is két óránként szoptatsz. Ezt szerintem csak akkor kell csinálni, ha Szani nem is fejlődik, nem hízik. Nálunk a védőnő ezt a módszert egy olyan maminak tanácsolta, akinél a baba semmit nem hízott egy hét alatt.
Én napi 7-8-szor szoptatom Zsoltit és így most az egy mell kevés (főleg délután) a kettő meg sok... :P Bár most már egyre többször fordul elő, hogy egy mellből is jóllakik.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

:) zabálni való igen...........
mit csinálok semmit.)
jön és fejem és mélyhűtő, meg csapba megy a maradék,mert ugy is itt a friss......... lakto teát még a kórházban ittam 1szer 1,5l ben 1 filter.
de már akkor is volt tej bőven, csak gondoltam.................na azóta nem gondolom. rá sem merek nézni.
evaczak

Sziasztok!

Örülök az uj babáknak és mamáknak, Isten hozott titeket.

Tkrisz: köszönöm, hogy engem is megemlítettél, fotót és történetet majd kérünk!!!! Annak nagyon örülök, hogy doki hozta a formáját, én még rosszat nem hallottam róla. Velem is nagyon kedves és készséges mindig, pedig hát nem lát gyakran és tőlem még semmit nem látott - hát egy egyszerú citologiáért szerintem nem is kell. Köszönet neki!

Sok tejcit és jó egészséget mindenkinek

üdv kispatak
Vendég

Ági: Már a kezdetektől 2 mellből szoptatok, mert akkor is kevés volt az egy. Valamit biztos már az elejétől rosszul csinálok, mert amikor 3 hónap után 60 mili jön a kettőből le 2-3 órás közökkel, az elég gáz. :? A mellretétel is tutira rossz volt már az első próbálkozásoktól, mert elvileg nem szabadna fájnia én meg csillagokat láttam. Most már nem, de szerintem csak azért, mert hozzászokott a bimbó a nyomogatáshoz. Ma megint egész nap fejtem inkább. Szani amúgy szépen gyarapszik, szerintem 1-2 héten belül elérjük az 5 kilót. :D Holnap megyünk a dokihoz a második szurira.

Kép
ahsoka

Gratulálok az új babákhoz! Nagyon sok boldogságot kívánok!!
ahsoka
ne add fel!!! Én hétfő óta keményen küzdök, mert egyre csökkent a tejem. Tegnap voltam védőnőnél és mondta, hogy próbáljam meg, hogy pár napig 2 óránként fejek, mert még visszaállhat.
Csak kell az inger minél többször.
Kitartó leszek,ahogy eddig is voltam bár fárasztó lesz 2 óránként fejni, de ha ez az ára annak, hogy újból legyen normális mennyiségű tejem, akkor én küzdeni fogok érte.
Voltunk tegnap méreckedni és már 6kilósak vagyunk és 60 centisek.
Basszus, mint a bolond gomba úgy nől a kiscsaj:)

Kép

Kép
buba*

Hát rákapott a cicire......már 3szor.
tegnap előtt este a kedvencre, fél órát cummantott alig bírtam róla leválasztani, nem is fájt mikor szopizott..........50g szivott le. de utána na az durva égető érzés volt, igy azt a mellem hagytam is az napra, cumisüvegre szoroltunk. Na mondom a másik meg ugy sem kell neki pedig csöpög a szájába a tej és csak röhög. Erre tegnap ráraktam , előtte megpuhítottam fejéssel. és láss csodát rákapott------------igaz szenvedett igy kapott egy bimbóvédőt, és 30g benyomott egy 10p alatt.utána üvegből 50-et:)
Végül is valaki irta is csak bimbóvédővel tudott 8 hónapig szoptatni.
mondjuk van bennem egy kis frász most milyen érzés lesz mellre tenni hogy fáj és érzékeny.
Ja és 5 órákat alszik ha jól lakott vagy ha a cicin dőlt ki:)
De megyek is mellé alukálni gyorsan.
Fogyok mint az állat, már ott tartok lassan hogy a régi ruháim rám jönnek, két nappal ez előtt még 2 cm kellett a farmerhoz ma be gomboltam gond nélkül de igy megszabva a hasamon még nem kényelmes.
A bokámról eltűnt a víz.
napi 7 dekát fogyok gond nélkül. pedig tegnap 2 adag tojásos nokedlit nyomtam be 3 órán belül+vacsi 9 után.
Röhögtem hogy kajával és ruhával együtt vagyok annyi mint reggel, mondtam ebből reggelre 65 kg lesz. és pont annyi is volt.
BÁMULATOS EZ A SZOPTATÁS:)
evaczak

evaczak
ügyesek vagytk nagyon!l csak így tovább! Minél többet eszik a kicsike, annál több lesz majd a tejcsi is.
Csak egy jó tanács:
a tojással vigyázz, mert a picike bőre eléggé ki tud pattogzani tőle és ilyen apró hólyagocskák lesznek rajta.
Nekem a kórhában is mondták meg a védőnő is, hogy hetente csak egyszer egyek egy kevés tojást, annak is inkább csak a sárgáját.
A tejből pedig napi 3 dl amit ajánlanak, többet ne. De minden más tejtermék jöhet.
Nem okoskodásnak szántam, csak jó tanácsnak.
Jó babázást! És sok soktejcsit!

Kép

Kép
buba*

köszi buba, már tul vagyunk rajta, kaptuk is kenőcsöt dokibácsitól.
akkor tudom ez a tojás. előtte gyümileves volt apa csinálta. :?
evaczak

a gyümilevest nyugodtan lehet enni.
Nekem személy szerint rettenetesen hinyzik a tojás, de most már mivel a kislányomv 3 hónapos, lassan hetente többször is ehetek 1-1 tojást.
Amire még vigyázni kell, azok az ételek, amiktől megfájdulhat a pocakja. Kelkáposzta (kínai kelt lehet enni), bab, borsó, fűszeres ételek és a társai.
De mindent lehet enni, csak mértékkel.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok,

Csak gyorsan rakok fel képeket Gergőről (és Mátéról):

Kép

Kép

Kép

Kép Kép

Kép

Kép
tkrisz

huh milyen illata volt annak a gyöngyvirágnak az ablakban:) emlékszel?
jó volt egy kis tavaszi illat a bezártságban.

Képzeljétek ma bogár irtás van a házban....tegnap bekopogtak , hogy a vizes blokk és konyha ami irtásra kerül mert panaszkodtak ilyen lepkék, kis bogarakra. hát felhívtam a védőnöt mert nem hajlottunk rá, mondta el kell vinni a babót 3-4 órára és akkor szellőztetni. Nem vállaltuk be vele még nem is mehetünk utcára és nem látogathatják, nem hoyg 4 órára lemenni vagy máshová beülni.
Remélem ma este nem lepnek el a bogarak..................bár apa kitakarított:)
Ha jönnek akkor majd jön egy bogárirtó valamikor :shock:
evaczak

Sziasztok!

Először is szeretnék gratulálni az új mamiknak,egy kis csoda ami Krisztával is történt :) ,és persze mindenkivel akinek babája lett.
Szép nagyra nőtt babák lettek a pici Szaniból,Mátéból is,
(olvasgattalak titeket csak időm nem volt írni).

Na,de már én sem dolgozom és netem is lett itthonra,így kalózkodhatok.

Tevával vagyok hasonló cipőben,néha bekeményedik a pocakom és a magnézium adagot is néha emelni kell,na és a pihenés...nem is gondoltam,hogy ennyi bajom lesz a pihenéssel.Biztos akik babáznak,most azt gondolják,hogy nem vagyok komplett,de majd kialakul.

Holnap mennem kell a kórházba,én ugye a Gálhoz járok és meg kell mutatnunk a Kinga babát a főorvosnak,mert ultrahang alapján még mindig el vagyunk maradva (ahogy régebben is)...

Most vagyok 32+4 napos és hétfőn becsültek 1447 gramm-ra,ami állítólag 29 hetesen kellett volna,hogy legyen.....:(

Zsukka:légyszi ha mész jógázni,mond meg hogy akartam menni de a doki berendelt.Köszi

Mindenkinek szép estét kívánok és sok tejcit a babáknak!

Dorka
[url=http://picibaba.hu]Kép
hodo

Sziasztok!

Tkrisz: gyerekek nagyon szépek, gratula még egyszer, képet köszi. Történet lesz? Jaj de jó, hogy dokker ilyen rendes volt, és ugye nincs magánja csak az SZTK?

Hodo: szurkolok, hogy minden rendben legyen. Majd irjál mit mondott a fődokker.

üdv nektek

kispatak
Vendég

Sziastok!

Nagyon szépek a babák és gratulálok mindenkinek!! :)

Viszont szeretnék tanácsot kérni Tőletek ugyanis most a 24 hétben vagyok és még mindig szednem kell a Femibion 400-at [/color]az orvosom szerint szülésig viszont a legjobb barátnőm aki tegnap szült ő azt mondja,hogy neki a 3. hónap után max még 1 hónapig ajánlotta ne hogy nagy legyen a baba és nem is lett kicsi 3700 grammos lett..

Kérdésem az,hogy ki meddig szedte ezt a magzatvédő vitamint???
Várom mindenkinek a válaszát fontos lenne tudom!!
Előre is köszönöm!

Szép napot!!
halmainé

Magzatvédő vitamint a teherbeesés előtt már 3 hónappal szedtem, terhesség alatt pedig a 12-14. hétig. Orvosom mondta, hogy 12. hét után már nyugodtan abba lehet hagyni.
Persze van aki tovább szedi. Nem igazolt, hogy ettől lesz egy baba nagyobb, bár tény, hogy kolleganőm a terhesség utolsó napjáig szedte és hatalmas babája lett. De aztán az is lehet, hogy semmi köze nincs a vitaminnak a baba nagy súlyához.
Indolokta az orvosod, hogy miért kell szedned? Vérkép...egyebek?

Na rohanok, mert megyünk babamasszázsra. Majd leírom az élményeket.

Kép

Kép
buba*

Miért mondta, hogy szülésig szedd? Mert ha nem valami egészségügyi okból (pl. súlyos hiányod van), akkor ne szedd minden nap. Persze kell vitamint szedni, mert sokkal több ásványi anyag + vitamin szükséglete van ilyenkor az ember lányának, mint amennyit a kajával tudunk bejuttatni.
Szóval szerintem elég heti 2-3-szor, de szedni kell. Sőt, szoptatás alatt is.

Egyébként a mami hízása és így a babáé is attól van, hogy ezektől a vitaminkészítményektől megnő az étvágy és a sok kajától hízunk.
Én csak nagyon ritkán szedtem az Elevitet (Femibiont nem szedhettem a pajzsmirigyem miatt) a terhesség vége felé, mégis 4200 g-os gyereket szültem. Ez alkati kérdés is. Lehet, hogy neked teljesen normál súlyú gyereked lesz.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Én elevitet szedtem. Nekem is mondták az ismerősök, hogy vigyázzak vele, mert nagy lesz a baba, meg ilyenek. Megkérdeztem a dokimat is, de ő kiröhögött és azt mondta, hogy ettől nem lesz nagy a baba, se a feje. Úgyhogy én végig szedtem, a 3-6 hónap között naponta, utána 2 naponta. Alexandra meg 39 hét pár napra 50 cm, 2600 gr lett, úgyhogy ő volt a legkisebb az osztályon. :)
Még most is szedem a bogyót.

Krisz: Nagyon aranyos Gergő! Máté még csak 5 éves? Simán 7-8-nak nézném. :)

Dorka: Nem lehet, hogy elszámolt valamit a doki a terhességgel?

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de azért néha beleolvasok.
Üdv, az újaknak!
Gratula a babákhoz!

Kriszta: Nagyon ügyesek voltatok!

Tegnap vettünk egy nagyon helyes zenélő forgót, Barbinak nagyon tetszik.
Épp készülök megírni a történetünket a kolleganőimnek, mert kérték, hogy majd mindenről számoljak be. Így találtam tegnap egy cikket a császárról; érdemes elolvasnia annak, aki császáros lesz, és annak is, aki nem arra készül, de belefuthat, mint én is:
http://velvet.hu/poronty/2009/10/29/csa ... dulat_kin/

Puszi mindenkinek!
Kriszti
kislaczko

Sziasztok!

Íme kicsit kacifántos szülésem története:

Azt tudjátok h be kellett feküdnöm a kh-ba 28-án, és annyi szerencsém volt h a dokim adott még 2 napot h történjen vmi, sokan egyből császárra vittek volna terminus lejártával. 29-én éjjel minden bajom volt,Gergő ugrált a hasamban, nem tudtam pihenni, de egyáltalán feküdni sem, de nem éreztem konkrétan h megfordult volna (igaz a fél éjjelen a fürdőszobai tükörben próbáltam nézegetni a hasam formáját :roll: ). Reggel kénytelen voltam elindulni a műtételőkészítésre, mivel minden fájásszerűség leállt addigra. Az előkészítés közben viszont már megint rendszertelen fájások jöttek. Közben jött a dokim, megvizsgált, de azt mondta, túl magasan van és ez szerinte továbbra sem a feje. El voltam keseredve, de nem volt mit tenni. Erre jön két perc múlva h menjünk el uh-ra mégis, ahol megáll. h mégis a feje van lent csak még magasabban... műtét lefújva az utolsó 10 percben, természetes szülés indul... hát kicsit stresszes voltam, mit ne mondjak és féltem h nem lesz erőm, nem ettem, aludtam régóta. De szépen beindultak a rendszeres fájások maguktól, amikor meg leálltak, kaptam egy kis rásegítést és simán ment tovább. Vicces volt, hogy a műtéti előkészítőben vajúdtam és szültem. :lol: . Vajúdás alatt sokat segített a labda és jó volt mászkálni, sikeresen le is ereszkedett a feje, ment minden a maga útján és hamarosan ki is bújt Gergő. Akkor azt hittem, nem élem túl :oops: de hát ez már csak ilyen, igazából talán a 3. nyomásra kint is volt. Minden idilli volt Máté születéséhez képest, rámtették, stb. És nagyon boldog voltam, h nem lett császár.
Fél 9kor indult volna a műtét és fél 1kor született meg kb.
A szülésznőm Vera volt, nagyon sokat segített pozitív hozzáállásával, csicsergésével, magyarázatával és biztatásával. Mindenki nagyon örült, h nem lett császár, mi voltunk az osztály kis csodabogarai ezzel a történettel. :lol:

Itthon minden oké, Gergő szépen szopizik, van tej, de fejnem nem kell, nem csöpög, nem feszül túl, Mátéval is így volt. Néha vannak szopizási rohamok, amikor nehezen nyugszik és nem akar lecsatlakozni, főleg este. Ez persze azért nem a legjobb, mert Mátéval nem nagyon tudok egyelőre este foglalkozni és addigra fáradtabb is vagyok, de majdcsak alakul. Ő egyelőre jól tűri és imádja a tesót. Szóval minden kerek - reméljük, így is marad.

Kíváncsi vagyok, Erikáék hogy vannak, sztem holnap biztos őket is hazaengedik.

Ki a követekező a sorban?

Tényleg, Ági, kiegészíted majd a táblázatot? Köszi szépen!

Orsi: Igen, 5 ill. júl-ban már 6. A fotón tényleg nagynak látszik, érett, szép feje van :), de amúgy kis alacsony és vékony törpentyű. Igaz, Gergő mellett most már szinte óriásinak látom. :lol:
Nagyon jó a képetek, amit felraktál, szépek vagytok és nem látszik h el lennél hízva! :wink:

Elevitről annyit, h Mátéval szedtem és nagy lett (3750 g, 57 cm), Gergővel meg nem, Hipp Natal gyümikoncentrátumot szedtem, és nagy lett... :wink: :lol: (3700 g, 58 cm). Csak általánosítás ez is, hogy aklkor feltétlen nagy baba lesz.

Mielőtt elfelejtem, én is üdvözlök minden frissen csatlakozót! :)

Kispatak: őszintén szólva nem is tom, h van -e magánja, sosem említette... de a szülésznőm is áradozott róla h egyáltalán nem pénzéhes, nem követel ki senkitől semmit, nem úgy mint sok fiatal mohó orvos, negyedannyi tapasztalattal. Hát ez van, én pont ezért is válaszottam őt és köszi még egyszer a segítséget neked, amit az elején nyújtottál ebben. :)

Dorka: köszi neked is a gratulációt. Remélem, minden rendben lesz a súlyával és nem kell aggódnod!

Andi: milyen volt a masszázs? Remélem, hogy sikerül fenntartani a tejcsit!

Evaczak: te aztán pörögsz, nem semmi! :lol: Ügyes vagy a szopival, fogyással, miegymás!
Tündi jól volt már aztán, szépen szopizott Leila és tudott is mindig fejni, ők is boldogan tértek haza 1 nappal előttem.
Hát igen, meleg volt odabenn, az tény. Utolsó napokban pedig még a középső épületrészt is bontani kezdték, szuper volt... Porszag mindenhol, munkások az orrodban, ahogy kinéztél az ablakon, daruk emelték a nagy törmelékdarabokat... ideális újszülöttek mellett...

Szívesen mesélek bárkinek kh-i tapasztalatokat, ha megmondjátok, mire vagytok kíváncsiak. Az biztos, h a pár évvel ezelőttihez képest jóval inkább nagyüzem van, nem olyan békés és nem is foglalkoznak még annyit se veled, mint akkor. Nyaggatni kell őket infóért, segítségért, nincs pl. gátsebkezelés sem, kutya nem foglalkozott azzal, h a mamik hogy vannak, csak ált. kérdés formájában merült fel a szupergyors viziteknél. Amúgy a kh szép lett, klassz a külön fürdő,wc, igényes a környezet, igaz pár apróság még hiányzik v nem praktikus...

Na jó hosszú lettem, bocsi. Megyek, mert lassna ébredezik a gyermek szerintem.

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

A kis lustaságom miatt, 3x-ra sikerült a ctg-m :), már minden bajom volt :)
Sajna ez van, ha hozzá van szokva, hogy délelött még dolgozom és olyankor ő jókat alszik, dehát ctg-t nem csinálnak este :)

Ha jól láttam ma engedték haza Erikáékat, nagyon édes a kicsi, bár nekem Lili a kis rózsaszín cuccában is nagyon tetszett (remélem ők voltak azok)

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Hodo: hétfőn tartja az Irén a szülés felkészítőt :)

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Magzatvédő: én elevitet szedtem már a terhesség előtt, a 4. hónaptól 2-3 naponta, és most is másnaponta szedem. Én is tartottam tőle, hogy óriás babám lesz, de végül egy nem kicsi, de normális baba érkezett.

Nagyon édesek az új babák! evaczak: az az elégedett mosoly! Triksz: nagyon helyesek együtt a gyermekeid!

A tej mennyisége: én ugyan sose fogom utolérni Máté ignyét, de most is kétszer kap tápszert, tehát több tejem van, mint eddig. Én 2-2,5 óránként mellre teszem, éjjel vagy megébred, vagy nem, akkor elég egy cici. Amin meglepődtem: bár délután nagyon kevés tejem van, estére mindig elég neki. Mindig készítek tápszert, amit - lehet nevetni - reggel a kutya kap meg.
Orsi, a 10-12 tényleg soknk tűnik, de 8x-10x tényleg érdemes mellre tenni a babát. Szani a legjobb inger! Még egy: a pesztonka nem segít? Nem jobb még mindig a kézinél?
Mátéról kiderült, hogy vashiányos, ezért egy kicsit étvágytalan volt mostanában (csak egy tápszert tudtam belediktálni, egyébként csak cicit akart). Azért csináltak vérképet, mert panaszkodtam, hogy minimumot gyarapodik. Most vasat kap - nem almába szúrt szöget :wink: -, amitől majd nő az étvágy. Kíváncsi vagyok, mi lesz - marad-e a kétszeri tápszer, vagy többször kell majd. De most van, hogy le kell fejnem, és azt kapja pótlásnak.

Mókás, hogy a cumizavar nálunk azt jelenti, hogy a cumisüveg zavarja, azt szopizza ügyetlenebbül. :D

Dorka: szerinted hány hetes vagy? Csatlakozom Orsihoz: nem lehet, hogy rosszul számol a doki? Egyébként meg: ha amúgy mindene megvan, jó a keringése, akkor lefeljebb pici baba lesz! Esetleg menj el egy másik dokihoz! Pl. az Istenhegyi klinikán nagy uh szakértők vannak, ott biztos megmondják a tutit.

A Ti babátok is utál betakarva elaludni? Mátét csak mély álmában lehet betakarni, mert egyébként felébred... :roll:

kilók: én is beleférek már a kisebb farmeromba, bár még szoros egy kicsit. Viszont kilóra a kiinduló érték alatt vagyok - sajnos. Én nem bánnám, ha lenne pár fölös kiló rajtam, csak több lenne a tej. Meg szerintem ezért is vagyok kicsit feszült - gizda lettem. :?
Viszont jó érzés, hogy vannak izmaim 8) : gyomláltam, és izomláz lett az eredménye a combomban hátul, a karomban... Meg elvágtam az ujjamat az új fűnyíró ollómmal... De nagyon jó érzés a mozgás, amikor Baba hagyja! És a kert is szebb!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Kriszta:nem semmi történet,ügyesek voltatok!

Zsukka:köszi,valószínű megyünk!Csilla is rendes volt írt egy sms-t!

Halmainé:szerintem,ha a doki javasolta akkor szedjed!Én a GRAVIDÁT szedtem a 17.hétig utána leálltam vele,lehet,hogy nem kellett volna és akkor nem marad le a gyerkőc a fejlődésben,persze ez is csak feltételezés...

Kispatak,Orsi,Kiscsillag:Az a helyzet,hogy ma vagyok 32+5 napos és szerintem is ez a korrekt számítás.Ma megvizsgált uh-on a Sztakó ott volt a Gál doki is meg a Lukács is.Ugyanazt derítették ki amit eddig is tudtunk,hogy kb.két héttel visszamaradt a fejlődésben méreteit tekintve.Így a leletre rákerült az IUGR rövidítés amitől persze kapásból beparáztam,miután utánaolvastam a dolognak.(Koraszülés veszélye,alacsony súly,stb.)Okot nem találtak ez az ami vígasztal egy kicsit,mert a flow-ja jó volt,a lepény is jó,a szervei is egészségesek.Minden estre most a Gál dokim azt mondta szedjek Elevitet+Béres vasat+Magnéziumot.Pumpáljuk a gyerekbe az ásványi anyagokat.

Ami idegesít,hogy nem tudom ha kicsi súllyal mondjuk 2300-2400 grammal születne akkor maradhatna-e az Uzsokiban?Nem szeretnék külön lenni tőle,ha már megszületett.Majd megkérdezem a dokit.

Köszönöm mindenkinek aki gondolt rám.
hodo

Kép varandos
ági_zsófi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?