Új privát üzeneted érkezett!

Ddalia!

Szerintem bízza picikédben, hogy akkor jön amikor kell.
A pozitív hozzáállás sokat segíthet.
A Murphy törvényekre most ne gondolj!Kép
Amúgy irigyellek!
Nemsokára már a karodban tarthatod a picit.

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Nem tudom, ki mit kérdezett, nem megyek most vissza, de próbálok mindenre írni, amit kérdeztetek tplem. Ha valami kimarad, légyszi kérdezzétek újra. Kép

8 órás vajúdás után császár:

Először is honnan számítjuk a vajúdást? Mert ha az első fájástól, akkor én 10 órát vajúdtam, de én max 5 órát mondanék reálisnak, vajúdásnak nevezni. Akkortól fájt igazán.
Az én orvosom annak idején azt mondta, hogy ha óránként tágulok 1 cm-t, akkor az normálisnak tekinthető, nincs vele teendő. Tehát, a 8 óra nekemkevésnek tűni miután a cél 10 cm. Kép

EDA előnye, hátránya:
Előny:
1. nem fáj (ugyebár ezért kérjük) Na most az EDA csaka fájdalomra hat, a spinális érzéstelenítés, ami majdnem ugyanaz mint az EDA csak mélyebb rétegbe szúrnak, az a nyomás ingereket is gátolja. De ezt csak műtétnél alkalmazzák elvileg. Az EDA-nál lehet olyat kérni, hogy ne legyen telljes az érzéstelenítés, ilyenkor valamit érzel. Ezt választottam én. Valahogy jól esett hogy azért valamit érzek.

2. csökkenti a vérnyomást (nekem ez előny volt mert a vége felé kicsit fel ment.

3. A varrásból semmit nem érzel, ami nem baj. Kép

4. ami még számított igazán, ha netalán baj van, és csaászárra kell menni akkor nem altatnak. Ennek előnyei. Látom a babámat születése után, és nem lesz aluszékony az első napokban, ami segít a szoptatás ügyének.

5. (mindenki döntse el maga, hogy előny, vagy hátrány) Elvileg nagyobb eséllyel nem kell gátmetszés, mert ellazulnak az izmok odalenn, ezáltel valszeg atágulás is kicsit gyorsabb.

hátrányok:

1. A legkomolyabb, de a legritkább is, az utóhatás, ami rá köv. nap jelentkezhet, és iszonyatos szinte elviselhetetlen fejsáfájst jelent, minden egyes mozdulatra.

2. Ha nem sikerül az EDA, akkor lehet hogy féloldalas lesz. Egyik oldalon mindetn érzel, a másikon semmit. Kép

3. gyengítheti a fájásokat, ezáltal szükség lehet oxitocinra. Ami nem feltétlenül rossz, kinek hogy.

4. Ja előtte bekötnek infúziót kötelezően. Ez lehet, hogy egyébként is, de nem tudom.

5. Nem lehet vagy csak sétáló EDA után mozgoldóni. Erről nem tudok több infót, lsd fentebb.

Még valami. Nagyon ne készüljön senki EDA-ra. Ha pl. zöld a magzatvíz, akkor elevileg nem adnak (ezt hallottam, nem biztos info, de többen mondták)
Aztán ha későn kéred, túl közel a kinyomási fázishoz, akkor már nem adják.
Bizonyos szint előtt sem adják.
Láz esetén sem, vagy a háton lévő bőrnyűg esetén sem.

Nem mehettem ki pisilni az EDA-val, hanem ágytál Kép

Szülésznő választás:
oda mész hozzá, és mondod neki, hogy őt szeretnéd, és erre ő mond valamit. Lehet, hogy nem tud vállalni, vagy nem is akar. Aztán elvileg akkor ő csinákj a aszülészeten az NST-t. és ha kell bejön hozzád szülni.

állandó pisilés: Nekem ez úgy néz ki, hogy idpnként trambulinozi odabent a gyerek, és én szaladok pisilni, és jön néháény csepp. Kép Nagyonjó. Egyszer átéltem 9 ilyen hónapot, most még egyszer. kibírható. Kép kitartás.

Mindenkinek jó pocakosodást!

Panni
uran

Pipocska,

köszi! Kép
ddalia

Ddalia,

Ugyanabban a cipőben járunk, szintén 37. hét ugyanaz a doki, csak én sajnos sokkal pesszimistább vagyok. Nekem mondjuk nem ajánlotta fel, hogy bemutat a kollégának, sőt szólni sem ő szólt, hogy nem lesz, (ez mondjuk nem is esett túl jól Kép)de ha meg is tette volna valószínűleg én is úgy döntöttem volna ahogy te.
jammie

Sajnos még mindíg nem kaptam meg dr Abkarovics elérhetőségét! Nagyon fontos lenne. :o((
Segítene rajtam vki? Plííííz!

pujung
pujung

Pipocska!
Akkor majdnem egy idősek vagyunkKép)
Május 18-ra vagyok kiírva.
Nekem Hajnáczky a dokim, amint olvasom erős kisebbségben vagyokKép)
Akkor a következő előadás ezekszerint márc.7-én lesz, ugye?
titu73

Lányok!
Van valakinek tapasztalata más szülésznővel is , mint a Cser Katival?
titu73

Ddalia!

Nekem is annak idején a 36. hétben azt jósolta a doki, hogy ebből bizony 1 héten belül szülés lesz (rövidült méhnyak, 2ujjnyira nyitott méhszáj), aztán a 41. héten burkot repesztett, mert az én kislányom bizony nagyon is jól érezte magát bent. Kép
Úgyhogy nyugi! Kép

Jammie!
Nem akarom védeni a doktor urat, nekem is rosszul esett volna, ha nem adja tudtomra, hogy elm,egy, miközben én mindenórás vagyok, csak arra tudok gondolni, hogy sok teendője közepette elfelejtette. Azt mondta neked is utoljára, hogy bármikor beindulhat a szülés? Vagy esetleg nálad jobb a helyzet mint Daliánál?
Jössz vasárnap? Kép
Lányok, nem lesz itt hamarabb szülés, a babáitok megvárják a dokit!
vacak

Pujung!

Györgyike: a doki aszisztense 06 20 947 65 54

Dr. Abkarovics Géza: 06 20 923 30 72

Kép
Kép
pipocska

Naggggyon köszönöm a segítséget mindenkinek!!

pujung
pujung

Jammie sajnálom, és nagyon meglep, nekem már rég, január elején szólt, hoyg nem lesz márc. első hetében...

Vacak, nekem még zárt a belső méhszáj, viszot a lányom a 38. héten született, azt mondják ez lehet tendencia is... Nem tudom, mindegy is, majd kijön, ha akar, jó érzés, hogy UH szerint elérte a 3 kilót, innentől rábízom :-)
max. kevesebb maci lesz a takaróján, ha hamarabb jön, lassan hímez az anyukája ugyanis :-)
ddalia

Még hogy nem pörög ez a topik... alig bírtam visszaolvasni Kép

A beöntéssel kapcsolatban: nekem nem adtak volna, én külön kértem. Tudtam ugyanis, hogy a hüvelyt és a végbelet záró izmok együtt működnek, és nem szerettem volna, ha egy bizonyos "belső gát", az ösztönös székletvisszatartási gát akadályozta volna a tágulást. Persze, tudom én, a szülésznő látott már ilyet, a férjem sem hagyott volna el, ha a szülőágyra sikerül, de valahogy úgy éreztem, tudat alatt engem gátolt volna a gondolat.
Na, ezt jól kifejeztem Kép
Egyébként a beöntés nem egy egetrengető beavatkozás, egy kicsit kellemetlen, de én akkor már bőven vajúdtam, úgyhogy meg sem kottyant.
Nem tudom, hogy szerepet játszott-e a gyors tágulásban és szülésben, de nem bántam meg, hogy kértem.

Borotválásról szó sem volt.

A babám este 6 után született, kb. 9-ig voltunk a szülőszobán, utána a babát beadták a csecsemősökhöz, azzal a kéréssel, hogy ha sír, hozzák ki nekem éjjel. Nem tudom, hogy sírt-e, de nem hozták, viszont reggel 6-kor igen, ez nagyon kellemes meglepi volt.Kép Aztán elvitték még egy kicsit, és megint visszahozták, hogy akkor mostmár az enyém. Délután fürdettek (karácsony miatt) és csak ekkor mutatták meg, hogyan kell a köldököt ápolni, pelenkázni stb.
Hogy ebben mi a rendszer...? nem tudom.

Szerintem bízzátok a babátokra a születés időpontjátKép
Én az utolsó napokban nagyon türelmetlen voltam, miért nem szülök már, amikor minden jel arra mutat, ez a gyerek perceken belül elindul!
Most meg már értem. A fiam ébredezik, na, mondom, mindjárt felébred, nyöszörög, majd visszaalszik, órákon át képes még durmolni Kép Egyszerűen ilyen a természete, egy kicsit elindult, aztán visszaaludt Kép
macsek23

Macsek!

Köszi neked is az infót.
Úgy látszik jó helyen tettem fel a kérdésem, mert nagyrészt olyan válaszokat kaptam, amik megerősítettek a dologgal kapcsolatban.
Engem igazából kifejezetten a lelki dolgok érdekeltek, és nem a fizikai kellemetlenségek. A barátnőm kozmetikusnak tanult, és ő mondta annak idején, hogy sokan elvégeztetik a beöntést csak azért, hogy a bőrük szebb legyen, tehát eleve nem lehet egy olyan egetrengető dolog.
Viszont ahogy te is írtad, nem mindegy, hogy az ember el tudja-e engedni magát teljesen, vagy van benne egy gát, amit nem tud leküzdeni.
A beszámolód végén pedig igazán jót mosolyogtam.Kép
Valószínűleg teljesen igazad van.Kép
Az én picurkám is olyan, hogy a 4D-s uh előtt még izgett-mozgott. Mire felfeküdtem az ágyra, meg előkészültünk /kb.2 perc/addigra befordult, és elaludt.Kép

Kép
Kép
pipocska

Beöntés-ügyben: Nekem az előző szülésem alkalmával nagyon-nagyon fájt, de ma már tudom, hogy nem a beöntés-fájt, hanem az, hoyg fájás alatt csinálta a szülésznő, szóval tanultam belőle, érdemes figyelni rá, hogy két fájás között lezajljon a cucc, úyg valóban hasznos/praktikus lehet!
ddalia

Sziasztok!!!!

Én egy régi Kismama vagyok, akinek már lassan 9 hónapos a babája Képjó régen írtam, üdvözlök mindenkit!!
Nemrég még én kérdeztem a kórházról ezerrel, most olyan jó visszagondolni ezekre a hónapokra! Persze babázni is szuper, úgyhogy hajrá mindenkinek!
Én nagyon meg voltam elégedve a kórházzal, a személyzettel is. Császárral kapcsolatban tudok segíteni - illetve nem segíteniKép csak válaszolni a kérdésekreKép
Puszi mindenkinek
Íme a leányzóm (már kész nagylány)
Kép
tmami

Szia Tmami!
Elöször is gratulálok a kislányodhoz! Nagyon aranyos....Kép
Én még csak most készülödök a szülésre nagy izgalommal, bár a május közepe még messze vanKép

Tudnál nekem abban segíteni, hogy milyen ruhácskákat érdemes bevinni a babának?
Neked volt választott szülésznőd?

Felbuzdulva a képen, gondoltam én is feltöltök egy friss uh.képet az én kis Marci BabámrólKép
Kép
titu73

Sziasztok!

Kb. mikor kell szülésznőt választani???

Tmarie 10+1
tmarie

Vacak!
A kb. 8 órás várakozást, Cser Katitiól hallottam az előadás után, az egyik kismama erre kérdezett rá kifejezetten, hogy meddig hagynak vajúdni. Cser Kati azt mondta kb. 8 órát, de az is kiderült, hogy a kórházba érkezéstől számítják, és még sok minden közrejátszik. De azért megnyugtató - válaszod szerint -, hogy ez nem gyakorlat. Köszi.
sheni

Tmami!
Aranyos a kislányod! Kép

Titu!
Neked is édi a pocaklakód!
Mikorra vagy kiírva?
tmarie

Macsek 23!Mekkora már bébi?Mi tegnap jöttünk ki a korházbol mert kapott Gabika egy makacs hörghurutot.Megmutatod babát képen?? Kép
rózsa74

Kép

Titu!

Eddig nem tűnt fel, csak az, hogy közel egy-időben szülünk,de most látom, hogy a ti picurkátokat is Marcinak fogják hívni.Kép
Nagyon helyes kiskölyök.
Hányadik héten készült a kép?

Tmami!

Neked is édes a kislányod.
Néha én is úgy érzem, hogy most volt, hogy 3 hetes! vagyok, és nem találták a Picúrt a dokik.
Most meg már jön a 7. hónap.Kép

Egyébként tegnap találkoztam Vacakkal, és Vikkával. Vacak hozta a kislányát is . Annyira édes volt, hogy teljesen le voltam nyűgözve.
Nagyon rámjött a babázhatnék.Kép

Ddalia!

Neked is köszi, akkor erre figyelni fogok.

Kép
Kép
pipocska

Pipocska!
Ez jóóóóóóóóKép))Hátha még egy szobába is kerülünk...Kép))
Most készült a 28.héten a baba mozibanKép

Akkor jó volt a tegnapi fun club? Biztos sok infóval gazdagodtál...

Mikorra is vagy kiírva?
titu73

Tmarie!
Köszi....Kép
Május 18-ra vagyok kiirva, remélem li is húzzuk addig, ugyanis egy kicsit kinyilt a külső méhszáj
Kép
titu73

Titu!

Május 26-ra, de ugyebár abból még akármi is lehet.Kép
Azért szeretném ha nagyjából pontos lenne a Kispicurkókám.

Hát a találkozó tényleg nagyon hasznos volt. Be nem állt a szánk, mégis van egy csomó dolog, ami már a kocsiban jutott eszembe, hogy elfelejtettem.Kép
Arról nem is beszélve, hogy tök aranyosak voltak a lányok.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!
Tényleg pörögtök, illetve a topic, ez klassz!
Én is régi motoros vagyok, már majdnem 1 éve szültem a Péterfyben.
Tmami! Édi a lányod és gyönyörű! Mi nagyjából egyszerre irogattunk itt várandósan.
Én még be-benézek ide, mert a szülés élménye felejthetelen, és remélem hamarosan megint "lakója" lehetek a Péterfynek, persze csak egy pár napra.
Bár már nem túl friss a tapasztalatom, de legalább volt időm átgondolni, leírom (ez csak hónapokkal később tudatosult bennem): este szültem, mire kijöttünk a szülőszobábol már legalább 8 óra volt, de lehet hogy 9 is. (Aznap hosszú hetekre elvesztettem az időérzékem.) A férjem bevitte a babát a csecsemősökhöz, én pedig kérdeztem, hogy kihozzák-e még, azt mondták igen. Nemtom mennyi idő múlva hozták a szobatársam babáját, aki aznap dél körül született. Akkor kérdeztem, hogy az enyémet nem hozzák-e, de mondták, hogy nem , ő nemrég születtett. Ha akkor nem kelek föl és nem megyek be a csecsemős szobába hozzá, akkor aznap nem is látom! Magam is meglepődtem, hogy mennyi energiám maradt, úgy sétáltam, mint aki 3 hete szült. Bent voltam a babánál egy pár percig és még sokáig tökre örültem, hogy bementem hozzá. Csak sokkal később esett le, hogy ott álltam előtte, és eszembe sem jutott kivenni és megszoptatni! Hülye elsőgyerekes anyuka. (Már bocsánat.) És büszke voltam rá, hogy már a szülőszobán szopizott (azóta is, rendületlenülKép), hurrá, kapott kolosztrumot, de másnap reggelig semmi. Szegényke! Ráadásul a tejtermelés beindulásának ssem tehetett túl jót ez a hosszú szünet.
Mindezt azért írtam le nektek, mert arról ítatok, hogy bizonyos dolgokat előre el kell tervezni, előre szólni kell, hogy hogyan szeretnénk. Én nem készítettem szülési tervet, mert még sosem szültem, és nem tudhattam, hogy mi lenne a jó. Úgy voltam vele (és részben legközelebb is úgy leszek, mert nincs 2 egyforma szülés), hogy majd akkor és ott döntök, akkor és ott fogom tudni, hogy mi lenne jó.
De az biztos (persze, ha a körülmények engedik, ahogy az első szülésemnél is engedték VOLNA), hogy legközelebb, ha nem hajlandóak kihozni a babámat, akkor bemegyek és szoptatni fogom, sőt megkérem a csecsemősöket, hogy szóljanak, ha sír és megyek szoptatni vagy hozzák ki. (Szegény kis újszülött ne legyen az anyja nélkül olyan sokáig!)
Szóval, asszem, ez egy olyan dolog, amit el lehet dönteni előre. Persze, a körülmények itt is közbeszólhatnak, lehet, hogy a mam vagy a baba állapota nem engedi. De ha igen...
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de ez egy olyan dolog, amire várandós anyuka nem feltétlenül gondol az első gyerekénél főleg, hátha hasznos volt valakinek!
Jó babavárárst és babázást mindenkinek!
Dadó
dadó

Pipocska!
Remélem mi is kihúzzuk május közepéigKép))
Megbeszéltem MarcivalKép)

Tényleg ismered Raffainak a Lelki köldökzsinór c. könyvét?Nagyon klasssz Kép
titu73

Sziasztok!

Uran, Vacak, Dadó és a többiek, köszönöm, hogy elmeséltétek, hogy milyen tapasztalataitok voltak a szüléssel és az utána lévő kórházi léttel kapcsolatban, nagyon hasznos volt. Én is úgy gondolom, hogy meg kell próbálni tudatosan készülni az egészre, hiszen ez egy nagyon fontos esemény egy nő (és babája) életében!

Tegnap voltam a Praxis Rendelőben 4D-s ultrahangon, hát fantasztikus élmény volt! Aki megengedheti magának, feltétlenül menjen el! Kis segítség: a következő linkre kattintva regisztrálhatod magad, akkor kapsz egy regisztrációs számot, melyet ha bemondasz a vizsgálatkor, 1000 Ft kedvezményt kapsz. Természetesen ez a Praxisra vonatkozik, ahol így 10ezer helyett 9ezret kell fizetni és ebben nincs benne a CD, DVD, csak a videófelvétel és fénykép. És a felvétel 14 perces lett nekem, tehát nem 20 perces, de nekem még így is megérte.

Tehát a link:
http://www.babanet.hu/ultrahang/regisztracio.php

Üdvözlet mindnekinek, további szép napot! És továbbra is írjatok a kórházi tapasztalatokról!
dsaci

Tmarie!

Szülésznő választás: Az első NST előtt.

Panni
uran

Sziasztok,

Sajnos napokig nem voltam gép közelében és a "taliról" is lemaradtam Kép (Remélem lesz még Kép)

Vacak,

Visszatérve a dokira, nekem nem mondott semmi olyat, hogy közeledne a szülés, bár a méhnyak megrövidült de teljesen zárt vagyok (voltam 2 hete)Bár nehéz magam meggyőzni, hogy ezért nem szólt volna... Na mindegy.

Viszont lenne egy olyan kérdésem, ha valaki tudja, mit jelentenek az NST leleten a görbék?
3 sor van a zöldröl tudom, hogy a baba szívhangja a másik kettő viszont nem mond semmit, bár ahogy vizslatom a múlthetit meg a mait a legalsón elég nagy változást látok, a szívhangosból meg annyit tudok kivenni, hogy lassabban vert most a szíve. Lehet ebből valami baj? Csak azért tőletek kérdem mert aki csinálta a vizsgálatot eléggé sietősnek is tűnt én meg inkább nem akartam zaklatni.
jammie

Sziasztok!

Vacak: Mondd, hogy a 41. heti szülés az első babánál volt!!!! Én ugyanígy a 36. héten hasonló paraméterekkel várom és vártam anno a nagy találkozást. Az első lány is spontán született a 38. hétre, most is erre számítok. Ha nekem ki kell húznom a 41. hétig, akkor harakiri lesz.
A második lányzó gyorsabban jött???
timi30

Sziasztok!

Végre ismét internet közelben! Kép

Pipocs, Vikka! Kép
Jó volt találkozni, és utólagosan ismét elnézést a lányom "jelenetéért". Ahogy beindítottam az autót, elaludt, úgyhogy a fáradtság volt az ő baja! Én szívesen találkozom megint veletek (és másokkal is) később is, ha még bírjátok a pocakot!Kép Ja, és nagyon érdekes dolog ez a vakrandi így fórumozás után, egyikőtöket sem olyannak képzeltem el, mint amilyenek vagytok! Most ezt persze nem negatív értelemben mondom. Erről még tudnék mesélni, én a férjemet is az interneten ismertem meg... Kép

Jammie!
Sajnálom, hogy nem voltál, de semmi gond, talán majd legközelebb. Azért én a helyedben megjegyezném a dokinak, hogy nem esett jól, hogy nem szólt. Biztos elnézést fog többször is kérni, ahogy én ismerem.
NST: az alsó görbe a méhtevékenység görbéje, az méri a fájások erősségét. Szülés előtt az ún. jóslófájásokat, tehát fájdalom nélküli méhösszehúzódásokat mutatja. (szüléskor ez a görbe szép nagyra kiugrik (100 fölött már erős). A méhösszehúzódás alatt a magzat szívverése lelassul, megnézheted a görbéden, szépen mutatja az összefüggést. Én nem emlékszem 3. görbére, de lehet, hogy csak figyelmetlen voltam.

Timi!
41. heti szülés a 2. babánál volt! Kép Kép Az első szép spontán indult be a 39. hét végén,elfolyt a magzatvizem. De ez a második, bár nyitva volt már a méhszáj, nagyon lerövidült a méhnyak, és a baba nagyon lent volt már beékelődve, jól megváratott. A doki már a 36. hét végén azt jósolta, hogy 1 héten belül szülök, azt tanácsolta ne is hagyjam el a várost, mert a végén még nem érnék be a kórházba. Ehhez képest a 41. héten beindította a szülést, mondjuk akkor már én is tűkön ültem. Viszont tényleg gyorsan szültem, burokrepesztést követően 3 óra 20 perc múlva kezemben volt a babám! Istenem, de szép nap volt az! Kép
V.
vacak

Hát bárhogy is büvölöm én 3-at látok, de nem egészen tudom mit is kell nézni KépKép
jammie

Jammie!
Hát a középsőt most így hirtelen én sem tudom. Szerintem a felső a magzati szívverésé, az alsó a méhtevékenységé. .... meg is néztem az én NST-imet, nem vagyok totál hülye, nekem tényleg csak ez a 2 görbém volt a szülőszobai NST-ken, az a középső nincs.
De majd valaki okosabb, mint én, felvilágosít. Kép
vacak

Köszi Vacak, akkor ezek szerint a rendelőben másféle gép van mint a szülőszobán.

Ha az az alsó a méhtevékenységet mutatja és az nekem felment 70-ig, ezek szerint már vannak jóslófájásaim?
Esetleg valaki más??
jammie

Sziasztok!

Titu kérdezted, hogy milyen ruhácskát érdemes vinni a kórházba a babának. Én 3 váltás ruhát vittem (3 hosszúujjú body és 3 db rugi). A negyedik napon a szülést követően már reggel jöttünk is haza, úgyhogy ez elég volt. Az első nap még a kórházi cuccosban olyan pólyaszerűségben volt a babóm, csak pelusozás után nemigazán tudtam visszaöltöztetniKép, de biztos vannak nálam ügyesebbekKép))
Ja és persze a hazahozatalkor a jóelőre megvett szép kis ünneplős "kollekció"-ba öltöztettük, most is látom magam előtt, ahogy az apja büszkén viszi kifelé a kórházból a hordozóban...
tmami

Sziasztok!

Vacak! Most elkenődtem... a barátnőm második babája is a 42. hétig várt. Eddig ráfogtam a dolgot arra, hogy kisfiú, de hát nálad lányzó lett a második is, akárcsak nálam. Holnap megyek be a kórházba NST-re meg 38.heti UH-ra. Nyilván megfenyegetem a dokit, hogy ha március 20-ig nem szedi ki belőlem a lurkót, vége lesz mint a botnak :-)

Jammie: Neked hol csinálták ezt a 3 görbés NST-t? A szülőszobán ahol nekem csinálják (balra az első szoba), ott nekem is csak 2 görbe van. De ha már úgyis megyek holnap rákérdezek, hogy mindenki okosabb legyen :-)

Timi
timi30

Timi,

én is ma megyek CTGre, nem a szülőszobába, hanem a Terhesgondozásra, a másik épüketbe, ez ott van ahol a vérvétel, ott csinálják a 3 görbés NST-t. A Pálma nevű nagyon kedves védőnő, velem rendkívűl segítőkész, kedves volt. Ez lesz ma a 3. ctg-m, 2 hete sokkal inkább azt hittem, hogy mindjárt szülök, mint most Kép
(Abkarovics doktorúr vasárnap jön haza, addig nem szülök, ugye)
Viszont azon gondolkozom már 2 napja, hogy jó lenne megnézni a szülőszobákat, na majd ma bepróbálkozom, hátha beengednek...
ddalia

Sziasztok!

Jammie, Ddalia: Nekem is 3 görbés CTG-t csináltak ma a szülőszobán az egyik vizsgálóban.
Szóval a felső a baba szívverése, a középső a mocorgása, az alsó meg a méhtevékenység.

Dalia, mikortájt tervezi a babád az érkezését? Én is megbeszéltem az enyémmel, hogy jövő keddig nem szülünk, csak azt követően. Akkor megyek legközelebb NST-re és a bacitenyésztés eredménye is addigra lesz meg. Még az is lehet, hogy találkozunk, legalábbis a jövőhétre saccolják nekem a nagy napot! Hallottad, hogy az influenza járvány miatt vélhetően lezárják a szülészetet, és akkor apás szülésnek és látogatásnak is lőttek? Nem örülnék neki túlzottan, bár érthető a dolog. Sikerült megnézned a szülőszobát???
Pont akkor született meg egy kisfiú ma reggel, amikor bent voltam. Éppen csomagolták a kórházi cuccokba. Olyan jó volt látni, ahogy kapirgált a csöppnyi kezével, meg adták rá a kék karszalagot, tették a kendőt a buksijára. Legszivesebben felugrottam volna az egyik szülőágyra. Tök türelmetlen vagyok már. Remélem ezek után nem Murphy törvényei alapján fogok száz nap múlva szülni...
timi30

Nekem ezt a terhesgondozáson csinálták ott ahol Ddalia-nak. (Szintén a Pálma) Tegnap viszont elmentem a kerületi védőnőhöz megnézetni ezt e leletet, ő egyből meg is állapította, hogy ebből bizony hamarosan szülés lesz (bár szokott ő néha zöldségeket is beszélni, amúgy nagyon kedves) főleg ha elkapunk valami jó kis frontot. Már egyre sűrűbben is görcsölgetek meg az egész család észrevette, hogy bedagadt a szám amit szintén a közelgő szülés egyik előjelének tudnak be. Mondjuk én már nem is nagyon bánnám,ezzel dokival vagy másikkal mindegy. A súlya már bőven átlépte a 3 kilót amit én fontosnak tartottam azon felül, hogy egészséges legyen. Ja és azt is mondta a védőnő, hogy jár hozzá egy kismama, nem volt választott orvosa vagy kórháza, rájött a szülés, csak úgy az utcáról besétált a Péterffy-be ahol végtelenül segítőkész és türelmes volt vele mindenki, és szép élményekkel megszülte a babáját. Ezzel is sokban hozzájárult a megnyugtatásomhoz. Ja és még valami. Ha esetleg "rámjön" én még nem voltam fenn a szülészeten az hol is van pontosan? Nem a Péterffy utcai frontól nyíló épület 4-ik emelete?
jammie

sziasztok

Nemsoká szülni fogok és a következő kérdésem lenne.
A Péterfy-ben kell-e fizetni az EDA-ért?

Mert más kórházakban előre bejelentik az összeget, amitől teljesen meglepődtem.
del

Sziasztok!

Jó rég jártam erre, most bekukkolok! Én is még egyben vagyok, bár lehetnénk már külön-külön is Manóval! Kép
Mivel programozott császárom lesz, nekem 14.-én be kell feküdnöm majd, és legkésőbb 17.-én meglesz a baba! Már úgy várom!Tényleg ezek az utolsó hetek a legnehezebbek és leghosszabbak!
Kép
De az lenne a legjobb ha fiatalember mondjuk jövő héten kibújna, akkor nem kéne plusz napokat tölteni bent!Bár amilyen makacs, nem fog elindulni!
Kép
Holnap megyek NST-re, majd meglátjuk mit produkál!

Na sziasztok!
Ildi 37+4

delfinke

Jammie: A Péterfy S. u. Bethlen Gábor utcához közel eső része a kórházi bejárat. A rendelőtől úgy 150 méterre lehet. És igen, a 4. legfelső emeleten van. A liftből kilépve egy nagy aulában találod magad, ahonnan jobbra nyílik egy folyosó. Ott végigmész, és az ajtón belépve rögtön balra a szülőszoba. Nem lehet eltéveszteni. Ddalia is mostanában szül, én is, te is, úgyhogy lehet, hogy találkozunk.

Del: itt nem kell külön fizetni az EDÁ-ért. Bár elvileg sehol sem kellene szerintem. Minden orvos EDA képzett, bárki, bármikor beadja itt ha kéred.

Delfinke, reménykedj a frontok "áldásos" hatásában. Én is remélem, nem nyüstöl már sokáig a pocaklakó, hanem mondjuk jövő kedden véglegesen eldönti, hogy meg akarja ismerni a szüleit.

Timi
timi30

Timi!
Hát te még mindig egyben? Itt a havazással, gondoltam, esetleg kikívánkozott a pici lánykád. Ezek szerint még jobb neki bent. Olyan, mint a medve tél végén, visszakucorodik a meleg odujába Kép
Nyugodt utolsó napokat neked!

Lehet, hogy még a húsvéti tojásokat is a hó alól keressük majd ki? Kép
Jó hétvégét minden pocakosnak és gyakorló anyukának!
V.
vacak

Köszi Timi Kép
jammie

Köszi Timi!!!

Számomra is meglepő volt, hogy máshol kérnek érte pénzt. Illetve, ha jól tudom a Péterfy azok közé tartozik, ahol nagyon régóta használják az EDA-t.
del

Sziasztok!
Húú, de irígyellek titeket, akik most várjátok a babátokat! Én pont 1 éve voltam így, és simán végigcsinálnám újra. Bár, emlékszem, az utolsó napok egy kicsit feszültek voltak, a "bármikor-de-nemtompontosanmikor" érzéstől. Aznap, amikor kiderült, hogy szülök (vége lett a fent említett érzésnek) hatalmas nyugalom szállt meg.
Szóval, jó nektek!

Del!
Az eda-ért nem kérnek semmit, sőt nagyon profik, elsők közt kezdték itt alkalmazni ezt a módszert, még oktatták is 20 évvel ezelőtt, amikor új volt.

Mindenkinek drukkolok, hogy szép szülése legyen!!!
dadó
dadó

Sziasztok!

Régen jártam erre erősen lefoglal a kis lurkóm. Nemrég volt 3 hónapos. Lenne egy kérdésem a már gyakorló tapasztaltabb anyukáktól. Marci fiam alvás közben fel-felsír aztán vagy magától alszik tovább vagy ha bemegyek és kicsit simizem a hátát akkor abbahagyja és durmol tovább. Régebben arra gondoltam, hogy fáj a hasa ébren is csinálta néha. Most már viszont ha ébren van már nem látom hogy fájna a pocija, lehet, hogy csak alváskor fáj? Tanácstalan vagyok.
Előre is köszi a tapasztalatokat.
Ildi

Kép
vildi

Szia Ildi!

Hogyan alszik el Marci? Ha úgy, hogy ott vagytok vele, simized a hátát, akkor lehet, hoyg amikor megébred akkor ezt várja megint, és ha megkapja alszik tovább.
Semmi komolyabbra nem gondolnék az alapján amit leírsz. Csak a fentire. Egyszerűen felkel, ők még hosszabban ébrednek meg, nem úgy mint a felnőttek, és eszébe jut anya, és hívja. Ennyi. Majd kinövi.

Ha csak max hátsimi kell neki, akkor semmi komoly baja. Ha azt szeretnéd, hogy ez ne legyen, akkor próbáld ki, (ha esetleg hátsimivel alszik el), hogy anélkül is el tud-e aludni. Ha igen, akkor érdemes hagyni, hogy maga aludjon el, és ez lehet, hogy javít a helyzeten. De anyukám mindig azt mondta, hogy egy év alatti gyerekhez minden éjszaka fel kell kelni. Nálunk is így volt. MOst hogy már 20 hónapos nagy fiam van, több éjszaka is van, hogy ő már nem ébred fel. Én még mindig, ha másért nem, hogy betakarjam, mert ő kitakarózott. Kép

Ja biztosan hallani fogod a jó kis ötletet, hogy jön a foga. Lehet. Nézd meg, hogy az ínye dagad-e, ha nem akkor is ráfoghatod a fogára. Kép Arra olyan könnyű.

Pusza Panni
uran

Kedves Panni!

Köszönöm a megnyugtató kedves szavakat. :-) Az az igazság, hogy nagyon rossz elalvó a babci sokat nyüglődünk néha az elalvással. Ezért a vállamra veszem (mintha büfizne)és úgy ringatom el. A vállamra tudja hajtani a kis fejét úgy alszik el utánna teszem csak le. Tudom, hogy most mit gondol mindenki a nagyik, dédik is veszekednek velem, hogy elkényeztetem. Próbáltam egyszer egyszer sírni hagyni de ő bírta tovább én már nem tudtam tovább hallgatni. Így egész jól beálltunk már csak ezek a köztes sírások zavarnak. Néha egészen felébred és akkor ismét el kell altatni. Hogyan lehet rászoktatni egy kicsi babát az egyedül elalvásra? Vagy tényleg kinövi? Mert mondjuk 2 évesen már nem szeretném így csinálni.

Köszi Ildi

Kép
vildi

Szia Ildi!

Hát ha összeszidásra vágysz, akkor rossz helyen keresed a választ, ha engem kérdezel. Én nem fgolak. Kép

Nálunk 6 hónapos koráig így aludt el afiam. Aztán jött az az időszak, hogy szopi közben a cicin aludt el. Ez annyira bejött nekem, olyan egyszerű volt, hogy 15 hónapos koráig tartott. Aztán megfogant a kistesó, és akkor annyira már nem tetszett neki a tejcsi íze, hogy azon aludjon el, így maradt az, hogykicsit szopizott és utána félálomban tettem az ágyába még kicsit simiztem, vagy volt, hogy az sem kellett, elaludt.
Most ott tartunk 20 hónaposan, hogy ébren belerakjuk az ágyáb a amese olvasás után, és ott ülünk mellette (esetleg ének, simi,... kívánság szerint) és elalszik. Egész éjjel nem kel fel. Azóta nem kel fel éjjel, amióta nem a cicin alszik el, és nem adunk neki nagyon későn enni. (6-7 körül vacsi, fél 9 körül alszik el)

Másik történet abarátőméknél. A gyerek 20 hónapos kora körülig kizárólag a cicin tudott elaludni, majd mintha elvágták volna, amiko rlett saját szobája magától elaludt, nem kérte már a cicit, mintha elvágták volna.

Én azt vallom, hogy minden gyerek eléri egyszercsak azt a szintet, hogy el tud aludni magától. Ki kell várni. Vagy lehet nevelni, de ahhoz vagy vas akarat kell a szülőktől, vagy egy olyan gyerek aki kapható az egyedül elalvásra. Ne várjuk el, hogy egy gyerek aki 9 hónapig egész nap össz volt nőve veled 3-4 hónap alatt eljusson arra sz intre, hogy akár 12 órán keressztzül nincs szüksége a közelségedre, az anyjára. Kép

Addig amíg neked és ababádnak jó, addig NE ÉRDEKELJEN MIT MONDANAK MÁSOK. Mások gondolatainek megfelelni vágyásból úgysem tudod átneveleni a gyerekedet. CSak és kizálóag a saját alveidnek megfelelően tudod őszíntén nevelni a gyerekedet. Ha másoknak akarsz megfelelni, akkor nem fog menni. Ez saját tapasztalat.

De ha okos könyvre vágysz, akokr vannak ilyenek.

Pl. Aludj jól gyeremekem!

Biztosan találsz ról a neten is okos dolgokat, vagy kevésbé okos dolgokat, szerintem még a módszert is megtalálod hellyel közzel. Ha van kedved nézz utána. Valamit segít.

Másik gondolj arra, hogy mennyit vagy a gyerekkel nap közben. Gondolom a hozzászólásodból következtetve szinte folyamatosan. Akkor ne várd el szerintem, hogy éjszaka jól meg legyen nélküled. Kép

MOst ennyi, mert már nem bírj a astrapát afiam. Kép

Pusz
Panni
uran

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?