Új privát üzeneted érkezett!

úh, te jó ég! Pont ezzel új oldalra kerülni... :oops:

Kép
bogen

hú bogi ez nagyon fájdalmasnak hangzik! szegénykém! apukámnak is van lumbágója, neki az segít(ett) h úszott vele minden nap. amikor meg gyógyult, akkor minden reggel has és hátizom erősítéseket végez.

nagyon nagyon drukkolok h mielőbb gyógyult legyél!!!
kerekpocak

sziasztok!!!

Szonja, Emmacska egyszeruen GYONYORUEK

Bogi - jobbulast neked sajnos eleg messze lakunk pedig en is szivesen besegitenek, jaj ez nagyon roszkor jott neked... nekem apukamnak volt ilyen gondja es o valami ovet viselt ami maszirozott ott valamit es azzal jobban erezte magat

Hat nekem gyenge szivu anyukanak nem is jo ilyet olvasni hogy becsukjuk a gyerekre a hangszigetelt ajtot mar csak a hallatara is elsirom magam :cry:

Na vegre Zsófi igazan megerdemelsz egy kis nyugalmat, gratula Samutak a jo alvashoz... rank is rankferne ejjel 4+3 orat aludt Annacska nem tudom mikor alszik ismet 6-7 orat egy huzamba mar alig varom nem tudom mi lehet a gond egyszeruen nem birok rajonni.... :)

na puszi megyek zuhanyozni.... :D
[/b]

Kép
cica_1

Sziasztok!
Egyszerűen nincs időm! :? :roll:
Nagyon gyönyörűséges az összes baba!!! Imádom nézni a fotókat!
Örülök Zsófi, hogy tudtam segíteni!
Doma kedvence, szerintem jó estére is:
husi olajon félig megpárolva sóval ízesítve, rá felkockázott cukkini és padlizsán (padlizsánt előtte negyed órára besózom, majd papírtörlővel áttörölgetem), bazsalikommal ízesítem, fedő alatt szinte folyósra párolom
rizst sós, biovegetás vízben megfőzök, majd összetrutyizom az egészet
Imádja és nem allergizál!
Szép napot Nektek!

KépKép
melba

Áááááááááááááááá! Képtelenség visszaolvasni! :evil: :evil: :evil:
Megpróbáltam, de nem megy! :(
Mondjuk (Hál'Istennek) többnyire azt a témát taglalták még,a mihez én már nem igazán akarok hozzászólni. Mindenki leírt már mindent! :)

Nóri! Örülök, hogy beköszöntél! Gyere máskor is! Zugolvasni csak akkor ér, ha amúgy szívesen teszi azt az ember! :) :wink: :) Farkas gyönyörűűűű! :) Oda vagyok érte!!!! :) Nyáron mostmár mehetnénk valami szadtéri koncertre! Nem???? Tarek is "nagy" lesz már a metal-hoz!!!! :lol: :lol: :lol: Na???? :)

Edus! Köszönöm a tökikről a képet!!! :) Nagyon szépek!!! Milos asszem nem lesz olyan kis vékonyka, mint Zsig és Zsomb. Vagy eleinte ők is ilyen kis jó húsban lévő babák voltak???? :)
Mailemet megkaptad? Majd várom a választ, ha időd engedi! :)

Zsófi! Tök jóóóó, hogy jobbak már az éjszakáitok! Hátha tényleg az esti étkezéssel van összefüggésben a dolog!?! Figyelj rá továbbra is! :) Pocakod nagyon szép. Nem is nagy! :shock: Samu és apa hasonlósága döbbenetes!!! Mintha tesók lennének. Ikrek... :)

Bogi! Jobbulást!!!! :) Drukk, hogy mihamarabb jobban legyél és tudd szoptatni Balázskát.

Niki! Hát én totál kész vagyok!!!!! :) Emma gyönyörűűűűséééééges!!! :) Szebb mint pár hónapja volt itt élőben nálunk! :) Tudom, hogy már mások is (májusos topikból) fenik rá a fogát, de ne feledd, hogy Tareké az elsőbbség!!! Mi stipi-stopiztuk le hamarabb!!! :) :) :)

Nelly! Szonja is nagyon szééép!!! Tarek ugyanígy négykézlábazik! :) Autósülés ügyben nem tudok asjna segíteni. Én megvárom míg Tarek ülni tud és akkor veszünk majd. Ugyanígy vagyok az etetőszékkel is. Fene fog 30 ezret adni egy 100 felé dönthetőért! A tilt sajnálom. Mármint, hogy nem tudtok jönni! :(

Andi! Nekem továbbra is OK a márc. 8! Már alig várom! MajaJuliska nagyon komoly arcot tud vágni! :) Igazi kis rosszcsont! A szemei olyan de olyan szépek!!! :) És az állán az a "gödröcske"!!!

Marcsi! Ide írom... A GEKKO egy készségfejlesztő kurzus. Nem mintha Tareknek volna fejlesztésre szüksége, de mindenképpen érdekesnek tartom. Kíváncsi vagyok, hogy milyen "gyakorlatokat" végeztetnek a picikkel. Meg hát arra is, hogy mit szólnak hozzá - érzelmi, értelmi, mozgásbeli fejlettségéhez stb. :)
Lolónak nagy gratula a sok szóhoz. Ilyenkor olyan édok tudnak lenni, amikor elkezdenek dumálni! :) Méhszájseb téren nincsen tapin Hál'Istennek! :)

Teri! Petra a kis mufurc!!! :) Nem iiiiiiiissss! Olyan zabálnivaló husi pofija van!!! Azt aztán lehet puszilgatni!!! A szemei pedig olyan igézőek! :) Kis szépség!!!:) A hátrafelé tolatás mint azt valaki már írta nem lustaság kérdése. Életkori sajátosság! De pl tarek nem igazán csinálta csak egy nagyon picit. Ő "hiretelen" indult meg előre!

Viki! Benit nem lehet nem dícsérni! Nagyon szép kisfiú! És képzeld! Amióta Tarek elkezdett kúszni, azóta a mi felsőtestünk is elkezdett izmosodni! :lol: :lol: :lol: DE KOMOLYAAAAN!!!! :)

Zizi! Az te vagy azon a lovon?? :roll: :shock: :roll:

Cica! Mindnet bele!!! Annácska csodaszép és te vagy neki a legtökéletesebb anya a világon! :)

Ediske! Visszaigazoltalak iwiw-en! :) Jaja! Van egy pár közös ismerősünk! Legfőképpen zenészek! :) Jól emlékszem, hogy a te párod viszont nem rock zenész, hanem klasszikus? Min is játszik??? Az én férjem basszusgitározik (www.superbutt.net). :)

Nem is tudom ki kérdezte (Marcsi talán???) - hát valóban nem könnyű zenész férjjel az élet. Ha nem turné, akkor sima mezei hazai koncert, ha nem koncert, akkor stúdiózás, ha nem az, akkor szimpla próba stb stb stb. :) De hát mit lehet tenni! Tudtam, hogy kihez megyek feleségül! :)

Elküldöm...

fatima

Húúú bocsi a sok elgépelésért. remélem azért érthető amit írtam! :)

fatima

Sziasztok!
hű, épp azért jöttem,mert reggel eszembe jutott, hogy Fatimát meg Ediskét milyen rég láttam!
Szia Fatima! Igen. (Botond után, de még Vanda előtt készült a kép)
Zsófi, igazad van, teljesen egyetértünk, csak én valahogy több hszben azt éreztem, hogy rossz orvos az, aki rossz nevelési tanácsokat ad, és csak jelezni akartam, hogy szerintem nincs összefüggés.
Pusszantás mindenkinek, és szaladjatok sétálni ebben a csuda időben! Legalábbis itt nagyon klassz!
z

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Nelly: úgy sajnálom, hogy nem jöttök a talira, mert Szonja olyan szépséges!!!!! Úgy megnézném élőben is.

Niki: Emmácska mint mindig gyönyörűséges, de ezt a képet tényleg nagyon jól eltaláltátok. A szemei!!!!!!! Benne a világ. Gyönyörű kékek lehetnek élőben is!!!!!!

Talira jönnek eddig:

Pruci-Teri, Zizi, Viki, Cica-Ági, Tündérkisfiú, Klári, Marcsi, Zsófi, Fatima.

És mi, ez eddig 10, nem túl sok. Jöjjenek még, mert ez kevés lesz, nem fog vállalni minket a bölcsi!!!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

+ apukák és babák, az úgy már elég sok, nem?
kerekpocak

Köszönjük a dícséreteket, arik vagytok!

Bölit intéztem ma, várólistán vagyunk, sanszos, h. szeptemberben nem megyünk, csak jövőre. Hát ez van. Sokan vannak előttünk.
Talán nem is bánom, de muszáj volt megpróbálni.

Mindenkinek szép napsütéses napot! Sétáljatok nagyokat!

Kép
niki30

Zsófi!!!!! hát ez az, hogy az anyuka meg meg is csinálja, ez a leggázabb!!!!!!!!!!!!!! szegény baba :cry: :cry: :? :?

Zizi, teljesen ok a levezetésed a dokiról, én meg tudom érteni, hogy adott esetben megkérdezi, egy kezdő anyuka a dokitól, mert azt gondolja, hogy a gyerekdokinak nagyobb a tapasztalata, stb. stb. abban viszont igazad van, hogy egyáltalán nem biztos, hogy jobb is ebben a témában.......

a mi védőnőnk aranyos, de szintén nincs gyereke, hát én is inkább a tapasztaltabb, esetleg 2-3 gyerekes barátnőimtől kérdezek....

Klári, azért panadol, hogy Te aludjál??? és nem azért, hogy Julinak jobb legyen???? :shock: :shock: :? :?

Annácska, Szonja, Emma nagyon édesek!!!!!!! gratulálok minden babának az új tudományához!!!!!
és természetesen:

Pici Emmának nagyon boldog hóforudlót!!!!!!
mangó

Viki, még nem tudok Neked szopi ügyben mondani semmit, még tart :) :) :) :)

Teri!!! Petrát meg sem dícsértem! nagyon huncut kis csajszika! a múltkori karácsonyi képek engem nagyon elvarázsoltak, egy picit a gyerekkoromra emlékeztettek, a szomszédban mindig volt ilyen angyalhaj, és annyira szerettem játszani vele, amikor átmentünk :) :) :) aztán anyukámék is vettek, mert nekem nagyon bejött!!!
mangó

BOLDOGSÁGOS 8. HÓFORDULÓT EMMA BABÁNAK!!!!!
Kép

Kép
viky30

Hát, bárcsak mehetnénk sétálni ebbe a gyönyörűséges időbe... :(

Tali ügyben, ha azon a hétvégén nincs sulim, akkor mi is megyünk... feltételesen számoljatok minket is bele a listába ...

na, megyek visszafexem ... mert ülni a legrosszabb! És fogy a tejcim, pedig fejem! Jaj, jaj!!! :cry:
Nem idegeskedem, majd ha meggyógyulok minden rendbe jön... na tényleg megyek!

Kép
bogen

Köszi Mindenkinek! :D

Kép
niki30

EMMÁNAK NAGYON NAGYON BOLDOG 8. HÓFORDULÓT!!!!!!!!
kerekpocak

Bogi: JOBBULÁST!
Tudom mit érzel (mint a reklámban) pont karácsonykor volt idegbecsípődésem. Eltarthat egy darabig, de drukkolok hogy rövid ideig és ne legyen baj a tejeddel! Bazsi érzi hogy most anya kevesebbet tud vele foglalkozni?

Niki: Annyira szép Emma!!!

Andi: Tali még alakulhat! Remélem azért még csatlakoznak többen is! Nálunk apa nem akar jönni, de Beni nővérét hozom, imád babázni.

KATA?????

Kép
viky30

Kösz, kösz Csajok!

:D

Kép
niki30

Ugyan szóban már mondtam, de itt is! :lol:

BOLDOG NYÓCADIKAT EMMÁCSKÁM!!!!

fatima

Ja! És mi ez a nagy pangás ma kérem szépen????

Andi! Télleg! És mi van Anzsival? Katáékkal? :(

fatima

sziasztok

Hat igen a tegnap is pangas volt es ma is, hol van a lendulet csajok???? IRJATOK!!!!

Boldog hofordulot Emma babanak!
a mindenit hogy telik az ido meg emlekszem amikor szurkoltunk Nikinek, most volt es nezem hat mar 8 honapja annak ...

Niki melyik bolcsit neztetek ki mi is 4 ker.-be keresunk majd valamit persze nem mostanra de irod hogy ilyen sorba allas van meg nem is korai :roll: Te dolgozni fogsz mig Emmacska bolcsizik, csak azert kerdezem mert olyat is hallottam hogy csak akkor veszik fel ha munkaltatoi igazolast tudsz vinni hogy dolgozol?

Bogi
ha majd tejcsi szaporitasba gondolkodsz nekem bejott a More Milk tudom masok is irtak de tenyleg jo es ne aggodj lesz tejci csak gyogyulj meg minel hamarabb

puszi nektek aludjatok jol mi mar nem jovunk mert mindjart furcsi utanna szundi lesz (remelem)
agi

Kép
cica_1

itt vagyok!!

Megvolt a vizsga, úgy néz ki sikerült, fellélegezhetek :lol:

Bogi jobbulást!!!

Kata mi van veletek?? Ugye jöttök a talira???
Zsóka?
Timi? Pocilakó hogy van?

Anzsi - ti sem jöttök??? :cry:

Zsófi tök jó hogy Samu aludt!! Gondolkozok recepteken, de most nagyon le vagyok tompulva szellemileg :roll:

Megyek is asszem mert egy értelmes mondatom nincs :?

Klári
Kép
ganti

GRATULA A VIZSGÁHOZ KLÁRI!!
kerekpocak

nekünk nagyon nyügi napunk volt. samuaz egész délelőtti sétát végignyüszizte, utána pedig itthon a karomba kérte magát és ott azonnal elaludt! ebéd nélkül!!! és 3 órát aludt. este f9kor meg a mese 3. mondatára beájult :shock: :shock: :shock: :shock:
most őótolja az elmúlt heteket... :shock: :shock:
kerekpocak

GYÖNYÖRŰSÉGES EMMA BABÁNAK NAGYON BOLDOG 8. HÓFORDULÓT!

Köszönjük a dícséreteket, én is nagyon sajnálom, hogy nem tududnk menni a talira. :(

Zsófi: tök jó hogy alszik Samu! Szonja is nyűgös volt ma, lehet hogy érzik a hidegfrontot.

Bogi: jobbulást neked! Nincs valami jó csontkovácsod? A bátyámnak is szokott lenni, és őt mindig a csontkovács hozza helyre.

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok,
Bogi: jobbulást, és ne parázz, azért annyira könnyen nem megy el az a tej
Klári: gratula, kicsit irígy vagyok, nekem még van 2
Emmácskának én is gratulálok
Mindenkinek: jó éjszakát
Samunak pedig külön szép álmokat
z

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Jó reggelt, csajok!
Talán kicsit jobban vagyok, ma végre aludtam is éjszaka és nem ébredtem fel minden mozdulatra! Jó lesz ez!
Viki: Balázs hétfőn és kedden nézett rám nagyon szigorúan, nem értette miért nincs vele annyit anya, miért nem kapja fel és szeretgeti ezerrel úgy mint eddig ... de tegnapra "megbékélt" a gondolattal, hogy jön hozzám sokat a nagyágyba, és rengeteget beszélek hozzá ... újra mosolygós volt már... ez volt talán a legrosszabb, 2 napig azt éreztem,hogy cserben hagyom. :oops:
Tejci ügyben azért aggódom, mert eddig is problémák voltak, azért kellett a napi 1 tápcsi... most már alig tudtam tegnap lefejni is ... hétfőn még 690 ml-t, kedden már csak 500 ml-t, tegnap pedig csak 380 ml-t... előre rettegek a mától ... Ági: én kb 1 hónapja végig szedtem 2 doboz MoreMilk-et, amikor volt az a mellgyulladásos mizéria velem, s akkor sem használt nagyon, se tea, semmi ... mindegy, majd lesz valahogy. Remélem holnap a kontrollon azt mondja doki néni, hogy már nem kell a deréktapasz, csak a fekvés meg a deréköv és akkor újra szopiztathatok!!! :wink:

Kép
bogen

Ja, Nelly: A tesóm masszőr ... de mivel ez ideg alapú és olyan nagyon erősen gyulladásban van még mindig, hogy nem lehet addig mit kezdeni vele ... talán majd már jövő héten ...

Amúgy köszi csajok, a pozitív energiákat! Ez olyan jól esik!!! :P

Kép
bogen

ÁGI!

Bementem a Munkásotthon utcai központba (ez a bölcsik központja, ahol az ilyen beiratásokat lehet intézni). Szal ott felírtak a várólistára.
Valószínű ez év szeptemberében nem veszik fel Emmát, csak jövőre.
Úgy működik, h. bemész, jelzed, mikor szeretnéd beadni, ha nincs hely, felírnak, aztán majd májusban döntenek. Amelyik bölit bejelölted, oda elmész júni közepén, ott ki lesz írva, kit vettek fel, ha a tiédet nem, akkor megint bemész a központba és újra jelentkezel a következő évre.
Igen, munkáltatói majd biztos kell. Meg le kell mondanom a gyesről, ha két éves kora előtt adom be.
Egyébként én a Leiningen úti bölit írtam be, bár egyiket sem ismerem. A nő azt mondta, jót választottam.

Ha bármi kérdésed van ezzel kapcsolatban, vagy segíthetek, írj privit!

Niki

Kép
niki30

Niki: De jó hogy írtad ezt a bölcsis témát!! Ezek szerint érdemes már nekünk is most várólistára kerülni, mert lehet hogy még 2 éves korában sem lesz hely. A GYES helyett nem a GYED-re gondoltál? Ezek szerint ha szeptemberben beadnám Benit akkor már nem kapok semmit. Arra gondoltam hogy ősszel/télen még maradnék itthon és csak fél napra adnám be és így lenne időnk beszokni, ill. ha beteg akkor bármikor itthon maradhatok és nem kell stresszelni hogy ki helyettesít és ha nagyon nem jön be neki akkor meg kiveszem és eltoljuk tavaszra. Akkor ez kilőve. :cry:

Zsófi: Hogy aludt Samu? Ne kiabáljuk el, de azért már ez is javulás....

CicaÁgi: Szép kismanócska Anna nagyon édes ahogy néz a nagy szemecskéivel! Nektek megmaradt a haja születés után azért ilyen szép dús vagy ilyen gyorsan nő?

Nelly: Én is sajnálom, hogy nem tudtok jönni. Szonja olyan elegánsan ven felöltözve. Kiskardigán és csini naci. :wink: Gyönyörű baba!

Fatima: Tarek eddig is csini volt, hát ha még gyúr is vazze. :lol: :lol: Nem is fog szóba jönni, hogy Beni kiüti a nyeregből Emmánál. :wink:

Klári: GRATULA a sikeres vizsgához!!!

Bogi: Ne légy görcsös a tej miatt! Könnyű modnani tudom, de az a tapasztalatom hogy ha nem rágja magát rajta az ember akkor termelődik csak bőven! Nekem Beni 5 hós kora óta sokkal több lett, talán azért is mert végig azon görcsöltelm hogy csak fél évig tartson ki, aztán kb. akkor nem gondoltam rá és el is hagytuk a tápszer pótlást is.

Kép
viky30

Drága Kata!!! Isten éltessen soooookkkkáááiigg!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mangó

Kata!!
Kép

soxerettel: Viki és Benike
Én küldök egy normál puszit, ő egy nyálasat!!
:lol:

Kép
viky30

Két dolog gyorsan....

Klári!!! GRATULA!!! Ügyi vagy nagyon! (de jó, hogy én már nem tanulok. :) bőven elég volt 5 év az egyetemen....)

Viki! Nem akarlak elkeseríteni bölcsi ügyben, DE!!!! Tegnap volt nálunk a védőnőnk és pont ezt a kérdést tettem fel neki először. Na most Zuglóban úgy néz ki a dolog, hogy CSAKIS MÁJUSBAN lehet beadni a jelentkezéseket és CSAKIS SZEPTEMBERBEN kezdődik a bölcsi. Állítólag olyan várólisták vannak, hogy esélytelen az, hogy Beni vagy Tarek még idén mehessen. :( Az meg, hogy csak fél napot menne :arrow: esély = a NULLÁVAL!!! Ezt azzal indokolják, hogy azoknak kell a hely, akiknek a szülei egész nap dolgoznak. Mondjuk ez érthető, de akkor is nagyon keserves a helyzet! :( Ja! És májusig nem is nagyon lehet "hivatalosan" menni bölcsit látogatni, mert az ÁNTSZ nem engedi. Csak mázlival és a vezető jóindulatán múlik, hogy addig be tudunk-e kukkantani 1-2 helyre. Bár ez is tök felesleges, mert az irdatlan teltház miatt állítólag nem nagyon lehet választani, hanem kb a területileg illetékes bölcsibe nyerhet felvételt a gyerkőc. Szóval a helyzet eléggé elkeserítő!!!! Én már előre látom, hogy Tarek nem megy idén bölibe!!!! Még nem tudom, hogy hogy fogjuk megoldani. Igaz, én csak 2009 januárjában mennék vissza dolgozni, de az már olyan mindegy. A helyzeten semmit nem változtat. :( Na mindegy. Kivárjuk a végét és majd akkor döntünk valahogy. Az tuti, hogy 2009 őszéig nem maradhatok itthon!!! Ha más nem, akkor mozgósítjuk anyóst + bébiszittert. De ezzel meg az a bajom, hogy én szeretném, ha Tarek "hamar" menne közöségbe. Mint az Marcsiéknál és Zsófiéknál is kiderült :arrow: jót tesz a gyerkőcöknek, ha nem csak anyával lógnak egész nap! (bocsi, ha valakinek más a véleménye!)

Na lépek. Készülődök! Ma vissüz Tareket az állapotfelmérésre a GEKKO-ba! :)

fatima

Hűűűűűű ma 2 embernek is nagy napja van!!!!

Beni drága!
BOLDOG KILENCEDIKET!!!! :lol: :lol: :lol:

Kata!
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!! :lol: :lol: :lol:
Ugye jöttök a talira???? Naaaaaaaaa! Léééééécccciii! Lizust mutizd meg nemüüüüünnnnkkk!!! Jó???? :P

fatima

Fatima: Köszi a köszöntést és a leírást. Akkor tájékozodóm a munkahelyem közelében a bölcsiknél. XI. kerület.
Én is 2009 elején megyek vissza "hivatalosan" de mivel nagyon bizonytalan az anyagi helyzetünk és időt is szeretnék adni Beninek ezért téjékozodóm most, ezek szerint nem alaptalanul!!

Akinek van tapasztalata XI. ker böliknél az kérem írjon!

Kép
viky30

jaj!!! majdnem elfelejtettem, pedig ezért IS jöttem fel :oops: :oops: :oops: :oops:

DRÁGA BENI BABA! NAGYON BOLDOG 9. HÓFORDULÓT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ÉLJEN!!!!! ÉLJEN!!!!

puszi
A.
mangó

Sziasztok! Csak egy lényegetlen gondolat talival kapcs.: :)

Fatima írta, hogy ántsz nem engedi látogatni a bölcsiket. A helyzet nagyjából tényleg ez, általánosan. Az a bölcsi, ahová megyünk, az tényleg rendesen kiadja ilyen célokra? Ez egyrész jó, mert jó helyre tudunk menni :) Másrészt meg, magamból kiindulva én pl. nem örülnék, ha a mi bölcsinkben idegenek mászkálhatnának, egyrészt a csoportszobában ott a sok játék, ágynemű miegymás, másrészt a folyosókon a szekrényekben a ruhák...

(Ahol múltkor voltunk Zsófiéknál az azért más nyilván, mert iskola, ráadásul elvileg az udvaron voltunk.)

Szóval csak kérdezem, hogy ez tuti? Egyérszt, hogy be lehet menni, másrészt, hogy kaját lehet vinni? Mindkettő érdekes lehet egy köjálosnak :)

Nem kukacoskodásnak szántam ám, csak szimplán az információ miatt :)

Kösz. Pusz. A.
tündérkisfiú

Beni, te nagy fiú! Remélem hamarosan megismerhetlek személyesen a talin, addig is Isten éltessen sokáig te 3/4 éves!

Kép

Kép
bogen

Bölcsi kapcsán nem is gondoltam, h ekkora várólistás a dolog ... én 2009 szeptemberétől mennék vissza hivatalosan dolgozni ... 2008 szeptemberétől pedig csak heti 2-3 félnapra, kötetlen munkaidőbe valahogy, de fogalmam sincs hogy oldom majd meg Balázs felügyeletét! Van vmi jó ötletetek a babysitteren kívül?!
Valami olyan baba játszó amit szívesen ajánlotok heti 1-2 alkalommal 2-3 órára?!
A 9. kerület vagy a 2. kerület lenne a legjobb... persze ez még odébb van, csak a jövő tanév tantárgyfelosztása most készül... így lassan döntenem kell... akkor 10 hónapos lesz Balázs ... nem tudom igazán... hasonló tapasztalatokat, érveket, ellenérveket szívesen fogadok... hátha könnyebben tudok dönteni! :roll:

Amúgy pedig nagyon UNATKOZOM, már 3 könyvet kiolvastam, ilyen is rég volt... ebbe a gyönyörű időbe legszívesebben kimennék... :P

Kép
bogen

BENI NAGYFIÚ BOLDOG KILENCEDIKET!!!!

Kata!
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Nelly

Kép
breeki

Viki, aranyos vagy, köszi, majd legközelebb!

Az én kicsi lányomért egyik pasi sincs oda??? :(

Nelly

Kép
breeki

csak viccelek :D :D :D

Nelly

Kép
breeki

Emmának boldog 8. hófordulót!!!!
Kép

Beninek nagyon boldog 9.-et!!!
Kép

Kata! Nagyon-nagyon boldog szülinapot!!!
Kép

Teri

KépKépKép
pruci

Anzsi, Bogi, Nelly, Teri:
Köszönöm a hófordulós köszöntéseket Beni nevében is!!

Nelly: Én is vicceltem ám már párszor. De hááát ez a jóó.
Beni üzeni Szonjának hogy igenis nagyon tetszik neki!!! :lol: :lol:

Kép
viky30

lányok, csak egy gyors, mert dolgozom, de majd próbálok este jönni:

[quote="cica_1"]
írta:
cica_1
Te dolgozni fogsz mig Emmacska bolcsizik, csak azert kerdezem mert olyat is hallottam hogy csak akkor veszik fel ha munkaltatoi igazolast tudsz vinni hogy dolgozol?

ez így van !
"állami" bölcsődei gondozásra az jogosult, akinek munkaviszonyban áll az anyukája. érdekes, apától nem kérnek ilyet, pedig épp ő is lehetne otthon gyeden a babával, na mindegy.
beszoktatástól számítva 1 hónapon belül munkáltatóit kell vinni, egyébként megszakíthatják a bölcsis "tagságot".
akit nem vesznek vissza a régi mh-re az gáz, mert így 2-4 hete van, h. elkezdjen munkát keresni. és gáz úgy munkát keresni, ha nem tuti a bölcsi, van nincs hová rakni a gyermeket.
szal van, ahol ördögi kör.

igen, gyedről le kell mondani, de ez miért gáz, ha kap helyette az ember lánya sokkal magasabb fizetést :?: :!:
+ a gyest fizetés mellé meg lehet igényelni a gyerek 3 éves koráig. én most így vagyok. 8 órás fizu+csp+gyes.
bár ha beteg Laura és az ő jogán megyek tp-zre, az gáz, mert a gyes összege után fizetik a táppénzt, míg ha a saját jogomon megyek táppénzre, akkor rendesen számolódik.

fú lányok, a mi kerületünk tavaly akkor szerencsésebb volt. nálunk jan-májusig van a beiratkozás szeptemberi kezdéssel, illetve olyan kezdéssel, amit megjelölsz. mi pl. okt.1-gyel kezdtünk, de van aki okt 15, meg nov. meg dec.
nem szíveket akarok fájdítani, de minket felvettek, de ezek szerint szerencsések voltunk.
számít az is pl., h. hogy van üresedés, mert már évközben mennek a gyerekek oviba, abban a hónapban, ahogy töltik a 3.életévet. tehát folyamatosan ürül a bölcsi, ahogy 3 évesen átdobják őket oviba, és így kapnak helyet folyamatosan évközben a picik.

nyugaton már pocakosan iratják be a gyerekeket bölcsibe, bár ott nem is szokás ennyit itthon maradni, mi Mo-on.

minden bölcsikeresőnek drukkolok, h. megoldódjon mielőbb.

ja még vmi: nem csak lakóhely szerint illetékes bölcsibe lehet gyereket iratni, hanem ahol a munkahely van (ld. Anitáék)
nézzetek ott is körbe, hátha könnyebb a helyzet. bár kérdés, h. a behordást meg lehet-e oldani.

Marcsi

KépKép
alon

Bogi! gyógyulj meg minél hamarabb!!! Nem irigyellek, ez nagyon szörnyű lehet!

CicaÁgi! Nagyon édes Annácska!!!

Nelly! Nagyon ügyesen tartja magát Szonja! és ő is olyan szép kislány...

Nini! Emma tündéri! Ezek a vakítóan kék szemek pedig...

Lányok! Megint egy hülye kérdés: normális, h szülés óta még nem jött meg? Vagy valami bajom van? Abbahagytam a gyógyszert is és eddig még így se.

Más. Az egyik fórumban találtam ezt a linket, nálunk bevált:

http://makvirag.extra.hu/Mese/Gyerekdalok/

Teri

KépKépKép
pruci

Most vettem észre: Nem Nini, hanem Niki :oops: :oops: :oops:

Teri

KépKépKép
pruci

Teri! Örülj neki :) Amíg szoptat az ember, addig akármi is lehet. Én 10 hónapig örültem :)

Egyébként már napok óta be akarok tenni egy képet a három hónapos mufurc Mirkóról, mert szerintem hasonlít néha Petrára, de csak papíron van meg, mert egy barátnőm fényképezte, úgyhogy most vadászok egy jó szkennert, ill. a barátnőm is keresi a majd három évvel ezelőtti fájlok között :)

Bölcsi: Nagyon hamar jelentkezni kell!!! Én is csak ezt tudom mondani.

Pusz. A.
tündérkisfiú

bölcsitémához nem tudok hozzászólni :roll: Amit ovi kapcsán is hallottam viszont hogy sok helyen élből lepattintanak, de ha rámenős vagy, akkor bekerülhetsz "más" feltételekkel. Meg esetleg nézzetek utána, mit mond a törvény, vagy rendelet hogy nehogy olyan indokkal küldjenek el, ami nem jogos.

Teri: még szoptatsz? (most nem tudom) ha igen, tök normális hogy nem jött meg. (nekem 6 hónapra jött meg, pedig akkor már alig szoptattam és gyógyszert se szedtem)
Vagy terhes vagy :lol: :?:

Fatima: szerintem ebben a korban még nincs valódi igénye a gyereknek közösségre, az más kérdés hogy ettől még jól érezheti magát bölcsiben. De ez az én véleményem :wink:

Klári
Kép
ganti

Klári! Szoptatok még, csak hát nekem a kezdetektől alig van tejem és főleg tápozunk.
Na, az fütyülne most be! Majd pár hónap múlva, talán...8)

Tündérkisfiú! Jujjj, de kiváncsi vagyok mufurc Mirkóra!!!

Teri

KépKépKép
pruci

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?