Új privát üzeneted érkezett!

veronika, én nem adtam bukósisakot és nem párnáztam. Abszolút egyetértek Tündével, Róza ha előre esett, akkor a kezét tette maga elé (ha volt benne valami, azt elhajította), amikor hátra esett, egy-két alkalom után már jól láthatóan vigyázott arra, hogy ne üsse be a fejét, azt valahogy feltartotta. És nálunk is van járólap, az udvaron beton. De persze úgy tedd, ahogy jónak látod, csak leírtam én is, nálunk hogy volt :)

Kép
Kép
szalamandra

Ma este pokoli éjszakám volt. Szó szerint 15-20 percenként felriadtam, pisilni kellett, de nem jött semmi, leszakadt a derekam, feszült alul a pocak. El is aludtam a CTG-t. De reggel a párom azt mondta amikor meglátott, hogy milyen lent van a hasam. És tényleg!

Nekem 3 hete kell hetente járni CTG-re. Holnaptól meg 2 naponta.
A rendelőintézetbe Görgey u.-ba kellett eddig is mindig mennem, és a dokihoz csak a CTG-s hölgy bevitte a leletet, és utána kihozta aláírva. Nem kellett bemennem a dokihoz. Ez nekem eddig nem volt fura, nem gondoltam, hogy ennek másként kéne történnie. 1 hónapja "voltam" dokinál, 2 hete "látott" az ultrahangon, de ott is csak 7 percig voltunk bent, és már pörgette is a többi beteget. Nem szívesen megyek, mert mindig 3 órákat ülök ott, és nagyon megvisel. Oda megyek rendelés előtt fél-egy órával és utolsónak jövök el. A magánrendelős, és fizetős betegeket simán előre veszik. Legutoljára nagyon kiborultam ezen, és szóltam a dokinak a 3 és fél órás várakozásért. Még persze én voltam a rossz, amiért ezt meg mertem tenni. De mindegy, ezen már nem kattogok, akkor nagyon bántott.

Ma beszéltem a CTG-s hölggyel, és Ő mondta hogy nem is baj, hogy a mai napon elaludtam, mert így holnap és pénteken megyek a rendelőbe a CTG-re, utána a kiírás napján vasárnap bemegyek a kórházba a CTG-re, és ott majd csak mondanak már valamit. Legfeljebb azt, hogy mehetek haza, és később találkozunk. :-)

Andi

KépKép
wertzuz

Nálunk mindenhol járólap van, kivéve a hálókban, de ott meg szinte csak alszunk.
Zsófi sokáig tele volt sérülésekkel, volt, hogy előre esett a polcnak, a polc nyoma hetekig látszódott az arcán, de felrepedt a szája is esés miatt, meg ilyenek. De megtanult esni végülis :)
Vendég

Hát azért esik még így is, mert nem mindig van rajta a bukó... most épp az előbb is :( Sajna ő csak hátra esik, és mindig jól beüti hátul a fejét. Most is :( Múltkor egyszer már volt hogy hátraesésből oldalra rántotta magát és feltartotta a fejét, így a feje végül földet se ért...

Viszont ma egyszer csak hallom, hogy csikorgatja a fogát! Mondom magamban, akkor alul is kell jöjjön egy fog! Nézem, hát erre felül 2 alul 1! Szegénykémnek egyszerre jön 3, mindegyiknek van kint már egy része, de még nem tört át teljes szélességében.

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Ezer bocsánat, hogy megint ilyen soká jövök, de extrém pocsék napjaim vannak, sok szempontból! Most nem akarlak ezzel terhelni benneteket,mert nem akarom rontani a hangulatot, de a mai adalék az összes többihez, hogy megint pocsék alacsony lett az afp-m (tudtam előre, még sosem érte el a minimum szintet), mehetek megint a genetikára, ülhetek ott fél napot, hiába volt alacsony minden terhességnél, hiába tuti jó a kombinált teszt eredményem, ez a protokoll!
Mondjuk kicsit rezignáltan vettem tudomásul a dolgot, amikor a dokim mondta a telefonban, előtte kiterítve az összes eddigi afp leletem (5db) és közölte, ,hogy a MOM érték 0.45 (Kamillánál 0.42 volt), a másik érték mg talán 15 (?) és ez azért alacsony. Próbált nyugtatni (nem nagyon kellett), hogy szerinte nincs semmi baj, én vagyok úgymond gyári hibás, ezért kell ezt minden alkalommal végig játszanunk. De azt mondta, ne haragudjak, muszáj elküldenie genetikára, minél hamarabb...
Most megyek majd hozzá csütörtökön a Bolgárkerék u.-ba, ott Czeizel doki gépével fogja csinálni a genetikai uh.-ot a dokim, aztán adja a beutalót a Baross u.-ba ( nem tudom, hogy amit az ország legjobb gépén nem látnak-mivel ott voltam 12.heti uh.-on és kombinált teszten is-azt majd hogy látján a Baross-ban, de mindegy). Ez a protokoll, meg a magyar egészségügy!
És bár mondtam neki, hogy ezen az értéken most nem vagyok hajlandó egyenlőre kétségbeesni (erre Ő, hogy kár is lenne), azért persze egy ilyen eredmény beülteti a bogarat az ember fülébe, úgyhogy most minimum csütörtökig tuti tövig rágom a körmöm...
(szerintem meg csak annyi van, hogy kislány, Kamilllánál volt ilyen alacsony a MOM értérkem, a fiúknál 0.7 volt mindig és sok helyen olvastam, hogy a kislányoknál alacsonyabb a MOM, de persze lehet, hogy hülyeség)!
Viszont a szülinapi köszöntéseket köszönjük, nagyon, aranyosak vagytok! Zsófinak utólag is nagyon boldog szülinapot!
Mindjárt teszek is fel képet a kisasszonyról!
Jövök majd csütörtökön beszámolni! Szorítsatok!

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.09.29 22:02-kor.
borossné becz márta

Kép

Kép

Kép

Kép

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Dytke, átadom Ambi üzenetét. :D Bár ma este nagyon nehezen aludt el. Nem sírt meg semmi. De mindig mikor lerakta a fejét utána meg becsukta a szemét pár perc után felpattant. Mintha valamitől nem tudna aludni. Végül elaludt nagy sokára. Lehet a foga miatt volt.

Veronika, három fog egyszerre :shock: Gratulálok hozzá!!! Ma Levi is csikorgatta a fogait, rossz volt hallani. Ezek szerint nálunk is kint lehet már egy pici a felső fogunkból.

Márti, nagyon jók a képek. Szorítok csütörtökre!!!

Wertzuz, sajnálom az éjszakát. Remélem a kisfiad hamar kibújik!
:D

Gabi, örülök, hogy minden rendben! :D

anitapo20

Sziasztok!

Wertuz

Remélem mire ezt olvasod már megszületik a kis manód !!!
De ha még nem, és tájékozodni szeretnél milyen a szülés van fenn a youtube-on rengeteg video. Anno volt a TV2 egy műsor, az volt a címe, hogy szülőszoba. Ha így rákeresel találsz videókat.

Márti

Hajrá !!! Nem tudok teljesen együtt érezni veled, nem tudom mlyen az AFP miatt izgulni...nekem nem volt. Mi elég későn tudtuk meg, hogy van Márkó. Miután megfogant én kiutaztam délamerikába. Nyertem egy utat, nyelvet lehetett kinnt tanulni. Mivel több, mint 12 óra oda az út nem csodálkoztam, hogy nem jött meg. Nekem amúgy sem volt pontos a menzeszem és ha egy kicsit is nagyobb lelki megterhelés ért késett, sőt...volt, hogy kimaradt.
Főiskolai vizsga után minimum 1-2 hónapig nem volt meg. Így eszembe sem jutott ráadásul úgy tudtuk, hogy a férjemnek nem lehet gyermeke. Én nem hánytam, nem híztam...nem feszült se a cici semmi...Sejthetitek mit kaptam mikor már zavart a dolog és elmentem dokihoz, hogy nézzékmár meg, vizsgálják ki miért nem jött meg. Hát úgy le csesztek.... mintha szándékosan nem mentem volna, mondtam is a dokinak, hogy ha nem érdekelne, mit keresnék itt ? Na mind1.... Szorítok Neked !!! Remélem minden rendben lesz.
Kamilla tündéri ! A tortát gondolom te sütötted. Nincs véletlen valami jó recepted még ? Olyan tortát szeretnék, amit Márkó is ehet. A többiektöl is várok receptet ha van.

Kép

NIKI
nini.n

Nini!

De jó, hogy itt vagy!
Megírnád még egyszer annak a tuti betétnek a nevét, amit szülés után használtál? Látod, én előre nézek! :wink:
Na, ez jó! úgy bírom, amikor cseszegetnek egy kismamát! na, mindegy! Ez itt Magyarország, eleve a rosszat feltételezik mindig az emberről!

Márti
borossné becz márta

Márti, ne izgulj itt vagyok én is, határérték alatti Afp-vel :lol: mindjárt írok egy privit jó :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Márti

Molimed a neve. Az a jó, hogy nem betétre hasonlít hanem olyan mint egy bugyi. találtam róla képet is. Azért jó, mert nem kell bugyit venni amit majd kidobsz vagy kimosni. Tartja a pocakot is.

http://www.hartmann.hu/pic/products/177.jpg

Igazság szerint a doki helyében én is ezt gondoltam volna. Kicsit hihetetlennek tűnik, hogy nem látszott és nem éreztem semmit. De hát így volt.

Kép

NIKI
nini.n

Sziasztok!

Márti, a legutóbbi afp-t kivéve nekem is mindig alacsony volt az érték... szóval nem tudom miért nem törlik el már ezt a vizsgálatot,mikor van már kombnált teszt is és a genetikai uh is egyre többet lát. :(
Azért gondolok rád. Remélem óvóda, iskola tetszik a fiúknak. Kamilla hihetetlenül megnőtt!
Betti

Kép
becsengo

Sziasztok!

Nini, én is viszonylag későn mentem dokihoz anno (12 hetes voltam). Tünetem akkor még nekem sem sok volt utána annál több. Az akkori dokim lecseszett, hogy előbb kellett volna jönni. Afp-t nekem megcsinálták, de a doki elkeverte így nem, lett meg. Ezek után dokit váltottam. Ja és utána még én voltam a hibás. Ebből csak azt akartam kihozni, hogy tényleg állandóan piszkálják a kismamákat.
Tortareceptre én is vevő lennék Levi szülinapjára :wink: :)

Lenne egy kérdésem, Levi most 74-es ruhát hord. Mekkora kabit vegyek neki a télre? Meg inkább kabátot vagy overált vegyek?

anitapo20

Sziasztok!

Gabi, örülök, hogy minden oké!

Márti: itt is minden oké lesz, kitartás a hercehurcához! Kamilla nagylány lett :)

Anita: 74-es ruhákat? Hűűűha... Fruzsi is 74-eseket hord, illetve pár gatyája 80-as :roll: Nagyon hosszú a kiscsaj. Én overállt vettem neki, 80-asat :)
Vendég

Márti - biztosan minden rendben van!!! Nekem a laborban keverték el az afp-met, a dokim meg azt mondta semmi gond, szóljak majd uh-n, hogy nagyon-nagyon alaposan nézzenek meg, mert nind afp leletem. És ő is azt mondta nem is érti miért nem törölték már el, mert nagyon sokszor rossz az eredmény, mert sokminden befolyásolhatja. Drukkolok nagyon!!!
Elképesztő, hogy Kamilla milyen tündéri nagylány lett!!!! :)

Gabi - örülök, hogy minden rendben veletek!

dytke

Sziasztok!
Márti, nagyon drukkolok!
Nini, ez a bugyi-betét nagyon jó, legközelebb én is ilyet veszek. Már ha addig nem felejtem el. :)

Villő már 3. napja bölcsis. Ma már 2,5 órát nélkülem volt, ott ebédelt, és alig akart hazajönni. Itthon még pörgött 1 órát, mire le tudtam tenni aludni. Tele van élményekkel. Biztosan lesznek nehezebb napok is, de örülök, hogy ilyen jól veszi az akadályokat.

Vera, remélem, nem vetted beleszólásnak, utána gondolkodtam, hogy nem kellett volna. Igen, a hátraesések a nehezek. Villő is még mindig beveri a fejét, ha nagyon váratlanul esik. De azért az esetek nagy százalékában látni, ahogyan egy kicsit előretartja a fejét. Ennyi már elég, hogy ne akkora legyen az esés ereje, hogy komolyabb sérülése legyen.

mtunde

Tunde,
nem, dehogyis vettem beszólásnak, érdekel a véleményetek! Csak meglepődtem, nem gondoltam, hogy erre bárki is azt gondolhatja, hogy nem jó :lol:

Márti,
Kamilla egy kis angyalka! :) Micsoda gyönyörű szemei vannak neki is!
Afp miatt drukkolunk! Nekünk a gyerekdokink olyan, hogy mindig beszól valamit... holnap megyünk, már alig várom mi lesz megint a baja :? :)

Panndi,
Pálmi 11 hósan most 68-as ruhákat hord :) Csak olyanokból kell 74-es aminek van lábfeje, abból a 68-as kicsit feszül.

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok Lányok!
Bocsánat, hogy ilyen ritkán tudok jönni. :oops: Peti rém eleven, villámgyorsan mászik, mindenhova feláll, és pakol. Már a szoba közepén is fel tud állni, kapaszkodnia sem kell. Minden fiókot kihúz, a szekrényajtót elhúzza, kidobálja a ruhákat a gardróbból, pakol a konyhában, ledobálja a cipőket az állványról, zaklatja a tengeriket. Ma fél percre nem figyeltem rá, és már a szénájukat rágta. Most itthon van apa, a kaja meg a sütőben... :lol:

Márti: Hogy Kamilla milyen nagy lány lett! Hihetetlen! És milyen szép, a haja meg gyönyörű! Ti már ilyen dolgokat esztek? :lol: Mi még ott tartunk, hogy pépek.. Tejről, tojásról meg két éves koráig nem is álmodhat.
Gondolom, nem kell a megnyugtatás, de szerintem se aggódj az afp miatt. Most hasba is fognak szúrni? Na attól viszont nagyon félnék!

Tényleg: Tejérzékeny babás anyukák! Milyen "tortát" kaphat Peti szülinapjára? Arra gondoltam, hogy pudingot csinálnék, zab vagy rizstejből. Ha a pudingban nincs szója és tejszármazék, akkor mehet?

Veronika: Képzeld, Peti meg úgy belehúzott, hogy már 80-asat hordunk, 78 cm, alig győzzük cserélni a ruháit, de viszont alig gyarapodik súlyra.

Kép

Kép
nikuc

Nikuc: nekem van 2 bevált tej és tojásmentes torta receptem.
1. http://babakonyha.blog.hu/2009/04/06/el ... ojasmentes

2. http://mentesreceptek.blogspot.com/2009 ... rtaja.html

Aztán a babafalván is vannak receptek, de az oldal éppen nem megy, így csak a google által tárolt változatot tudom belinkelni, majd később, mert Adél szedi szét a lakást! Ma olyan eleven, mint még sosem.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Gabi: Köszönöm szépen! Meg is nézem!
Nahát, most látom, hogy kistesó érkezik! Mikről maradtam le! Gratulálok Nektek! :D

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Köszi a bíztató szavakat, holnap majd okosabb leszek!

Nini!

Köszi, ez nagyon tutinak tűnik!
Simán, gyógyszertárban vetted?

Nikuc!

Nem, hasbaszurka kizárva, csak uh. a Baross u.-i genetikai tanácsadóban!
Hát, Kamilla az 1. gyerekem,akinél teljesen felborult a Kismama étrendbevezetős táblázata! :oops:
Most is 2x szopik 1 nap, reggel és este, de már 10 hónaposan 2 pofára falta a rántott karfiolt, kiette a levesemből a zöldséget, lesben állt az etetőszék alatt, hogy Berci mikor ejt le véletlenül 1 darabka kenőmájasos vagy vajas-lekváros kenyeret. Ma zöldbablevest ebédelt, utána tejbegrízt, közben lenyomott egy kockasajtot és muszáj volt adni neki a rántott párizsiból is...
Jöhetnek a mókusok, de lassan már nem merünk előtte enni. Mindent meg akar kóstólni!

Márti
borossné becz márta

Nikuc,
na csak elkaplak egyszer a kérdésemmel... kistesóval mi a helyzet? :)

Pálmi is dettó ugyanez, ezerrel mászik, feláll mindenhova és pakol. Ő még egyedül nem áll, csak kapaszkodva.

Márti,
35 felett azt hiszem kell a hasbaszurka én nagyon tartok tőle. Szerinted lehet azt, hogy én egyszerűen nem akarom és nem csináltatom meg?

Csináltunk egy mini sziklakertet a bejárat elé, ilyen lett :) Pálmi se maradhatott le persze a képről, kettőt egy csapásra :lol:

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika: Nagyon szép a sziklakert is, meg persze Pálmi is. A hasbaszúrka nem kötelező, de 35 év felett felajánlják, mert kötelező a dokinak ezt tenni, de nem kell vele élned. A szomszéd most úgy csinálta: megcsináltatta a kombinált tesztet (MÁVban ingyenes), 12. héten megnézte Hajdú doktornő a kórházban, 18 hetesen elment a doktornőhöz az Istenhegyi útra és fizetett 15 ezret az integrált tesztért, amit szintén levettek a MÁVban. Minden eredménye jó, így nem lesz amniocentézis.
Másik barátnőm, 31 évesen valamit láttak a baba agyában a terhesség alatt, azt mondták neki, hogy felszívódik, de inkább nézzék meg. ( 2 különböző orvos is ezen a véleményen volt) Így megszúratta magát és kiderült, hogy semmi baj.

Márti: Kamilla nagyon szép nagylány. És én is alacsony afp-s voltam Adéllal és most is 5 nappal kisebb a baba, észnél kell lenni, hogy mikor veszik le.

És a beígért torták: http://209.85.135.132/search?q=cache:YF ... ent=safari

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Márti

Simán csak gyógyszertár. A neten kerestem még annó, hogy milyen lenne megfelelő. Fórumon találtam. Aztán bementem a gyógyszertárba. Azt hiszem 1200 Ft nekem az kb 2 hétig még jó volt. Pedig én sűrübben cseréltem, mivel császároztak. De ez már rég volt... nemsokára 1 éve :)

Anita

Én nem hibáztattam a dokit, hogy azt gondolta amit, csak közölhette volna finomabban is 200 lett a vérnyomásom a beszélgetésünk után. Megértem őket, hallottam cifra sztorikat. Van olyan akit a 9 hónap alatt nem is lát orvos, egyszecsak be megy szülni... Akkor nem is volt lehetőséged választani ?

Kép

NIKI
nini.n

Pálmi nagyon édes :)
Vendég

Sziasztok!

Panndi, tényleg jó hosszú Fruzsi :D Levi meg alig akar hoszra nőni. 2 hónap alatt nőtt 1 cm-t. :D

Veronika, szép a sziklakert és Pálmi is nagyon szép!! :D

Nini, hát az úgy volt, hogy mikor legelőször elmentem dokihoz ahhoz mentem aki itt volt a közelünkben. Sokan ajánlották, hogy milyen jó meg alapos, meg osztályvezető stb. Na gondoltam akkor jó lesz nekem. Elmentem hát hozzá és egy bunkó, morcos alig beszélő doki volt. (lehet a többiekkel azért volt normális mert fizettek neki én nem. Még azt is leírom, hogy a doki tarifája 100 ezer a szülés ebből 50 ezret előre ki kell neki fizetni a többit szülés után + még félidőtől a magánrendelőjébe kell menni ami alkalmanként 5000 forint. Ha ez az alkalom 5 perc akkor is) Szóval ennyi pénzért úgy voltam vele legalább a nevemet megjegyezhetné vagy azt hogy ki vagyok. Erre minden alkalommal újra átnézte a papírjaimat, minden alkalommal mást mondott. Nem küldött el afp-re (én még akkor nem tudtam, hogy ilyen vizsgálat is kell :oops: ) és engem hibáztatott, hogy miért nem mentem el. Még azt is hozzá teszem, hogy egyszer nem vizsgált meg az első uh-n kívül, de az nem is olyan vizsgálat. Szóval semmit nem csinált. Szerintem ha nála maradtam volna akkor egész végig nem vizsgál meg. Jártam hozzá kb 2-2,5 hónapig majd azt mondtam elég én ennek az embernek nem fogok később ennyi pénzt fizetni. Így kerestem a neten egy másik dokit, felhívtam és egy nagyon kedves fiatal dokinőm lett aki tudta ki vagyok, nem kellett neki mindig elmondanom. Ja és nem kért pénzt. Hát nagy vonalakban ennyi, bocsánat, hogy sok lettem de kikívánkozott belőlem.

anitapo20

Anita

Akkor te még olcsón megúsztad. Az első dokimnál 8000 volt egy alkalom. Igaz ő tudta a nevemet meg minden alkalommal volt uh képet is kaptunk stb. stb. De pl. a rákszűrés eredményét a mai napig nem tudom. Én szólta neki, hogy nem kéne elmenni cukorterheléses vizsgálatra ? Válasz: Ja... de...kéne. Atán ő a délpesti kórházhoz tartozott. Flór Ferenc kórház, na, hát ahhoz képest a Máv hiltonnak számít. Ráadásul ott nem 3, hanem 6 ágyasak a kórtermek. De nem csak erről volt szó...iszonyatosan messze van. Aztán mentem át az ÁEK-be és ott volt, hogy az Aszódi lecseszett. De ezerszer jobb orvos, mint a másik volt. Miután ő is rájött, hogy nem azért nem jelentkeztem mert ostoba vagyok és felelőtlen jó lett a viszonyunk. Nagyon alapos doki. Nem minden doki egyforma, van akit csak a pénz érdekel. Pedig szerintem fantasztikus dolog lehet, hogy rengeteg kisember megszületésénél jelent lehet.
Na az enyém is hosszú lett. :D :) :)

Kép

NIKI
nini.n

Sziasztok!

Trállálá! Doki bácsi szavaival élve: Tökéletes, mint a többi!!! És kisfiúúúú!
Azért persze genetikára mennem kell, kaptam beutalót is. De a dokim annyira alaposan átnézte minden porcikáját a picinek, hogy nem tudom elképzelni, hogy ne vett volna észre valamit!

Márti
borossné becz márta

Susy!

Jöhet a szavazósdi! :wink:

Márti
borossné becz márta

Márti: Gratulálok az újabb kisfiúhoz!!!! És örülök, hogy minden rendben van!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Azta, Kamillának de jó dolga lesz :lol: Gratulálok:)
Vendég

Márti,
pont azon filóztam, hogy vajon jön-e még egy kislány :) De úgy látszik Kamilla öcsit rendelt :lol:

Nekem ma adtak egy ötletet tesó névre, de véletlenül :) Egy lány kérdezte, hogy hogy is hívják a kislányod? Gréta? Mondtam hogy nem, de tesó névnek jó ötlet! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Márti, örülök, hogy minden rendben! Gratulálok a kisfiúhoz!!! :D

Nini, hát az én volt dokim leginkább csak a pénzre hajtott. Pedig nagyon szép dolog lehet ennyi sok kis élet születésénél ott lenni. Ha én orvos lennék nem is tudnék pénzt kérni érte.

anitapo20

Márti, Kamilla nagyon szép kislány! :lol:

Óriási Gratula a kisfiúhoz! :wink: Olyan szép kis család vagytok!
Vendég

Márti, de örülök a hírnek!
Gratula az újabb kislegényhez, Kamillának tényleg jó dolga lesz ennyi fiú között :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Bettyna: nagyon boldog első szülinapot kívánok Szabinak!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Márti: Gratulálok a kislegényhez! :D Úgy látszik, Ti ilyen fiús család lesztek. :lol: Kamillára biztos nagyon fognak vigyázni. :lol:

Veronika: Pálmi milyen nagy már! Olyan rég nem láttam Róla képet. :) Nagyon szép lett a sziklakert! Jövő tavasszal én is belefogok a kertrendezésbe. Most még csak egy üres legyalult "kertünk" van. :)
A kistesó már tervezés alatt van. Épp orvost keresek, mert innen már sajnos messze van a MÁV, így néztem ki egy közelebbi kórházat (szererncsére jókat mondanak róla), és ott szeretnék találni valakit. Aztán egy UH-s ellenőrzés, és rákszűrés után jöhet a kistesó. :)

Nini: Ugye milyen furi, hogy lassan egy évesek? :) Tényleg, Neked milyen most a császárod helye? Nekem olyan nagy púp maradt a helyén. Lehet, mégis kellett volna kelloidos krémmel, mert nagyon csúnya. :cry:

Kép

Kép
nikuc

Márti, szuper hír!

hozzátápláláshoz. Nekem már Benedek is ezt csinálta. Úgyhogy nálunk már elsőre megdőltek az elvek. Látod, te milyen sokáig bírtad tartani? :)

Amniocentézis. 35 felett sem kötelező, hanem erősen ajánlott. de meg lehet tagadni.

mtunde

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, bocsi, de Szabi nem könnyti meg az életemet mostanában. Erősen tépőzáras! Most jól kifárasztottam reggel, így már 1 órája alszik. :wink:

Gabi - Köszönjük szépen!

Márti - Gratulálok a kis fütyishaz! Kamilla nagyon kis helyes! Utólag is isten éltesse!

Dytke - Mikor randizunk?

Többiektől bocs, hogy nem reagálok, de még össze kell raknom magukat, mert ebéd után megyünk be a volt sulimba szüreti mulatságra.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betti, mi is boldog szülinapot kívánunk az 1 éves Nagyfiadnak :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Márti
Isten éltesse utólag is Kamillát. nagyon szép leányzó! És gratulálok az újabb kis fütyishez! De nem azt mondtad, hogy nem árulod el a nemét? Jöhet az infó, és apa megcsinálja. :wink:

Betty
Nagyon boldog szülinapot kívánok a kis tépőzárasnak!!! Isten éltesse sokáig!!!

Én megvagyok, birkózom apával a neveket illetően, Nincs könnyű dolgom. Jövő héten szerdán megyek uh- ra.

Veronika
Ha lányunk lesz, és a te neved kapja (ami nagyon valószínű) akkor még a vezetéknevetek is egyezni fog, most már csak azt ne mondd, hogy Májusi vagy. :lol:

Kép
Kép
susytunder

Márti gratulálok ! Kamillát irígylem, ennyi fiú fogja védelmezni, viszont az első randit kérő kissrácot nem írigylem :)

Márk elindult ! El se hiszem... "felnőtt" :cry: :roll:
Meg is fázott, vagy is inkább a fog az oka, doki szerint 4 jön egyszerre.

Szabinak nagyon boldog szülinapot

Kép

Kép

NIKI
nini.n

Nikuc

Igen-igen...el sem hiszem. Azt hittem nem igaz az, hogy hamar felnőnek... még annyira élénken benne él az emlékezetemben, ahogy éreztem, hogy mocorog odabent.
Nekem a heg nagyon szép. Már amennyire egy heg szép lehet. Nem ismerem azt a krémet, a hegekre a bioptron lámpa jó nagyon. Neked kb. hány cm ? Vagy ez "szabvány" méret ?:D :) :)
Szerintem ne keseregj miatta, hála istennek nem látszik, még strandon se.

Amit kérdezni akartam tőletek lányok. Most, hogy elvileg lesz fogunk...ki mivel mossa, már most fogrémmel kell ? Ha igen ,milyen kell? előre is köszi Nektekó

Kép

NIKI
nini.n

Nini: ezt én is szeretném kérdezni! nekünk azt mondta a védőnő, hogy az első fogakat csak vízzel mossuk, de most már 7 fogunk van, lehet, hogy kéne lassan fogkrém is.

Lányok! Wertzuz nagyon eltűnt, talán megvana baba? De izgi!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok,
Márti, de jó, hogy minden rendben, gondoltam rátok! Gratulálunk a kisfiúhoz! :D
Kamilla nagyon megnőtt, nagylány már! Milyen sok haja van :D Dávidnak még mindig csak néhány szál :D
Miért rosszak a napjaid? Csak nincs baj? Ki vele, nem rontod el senki hangulatát!

Nini,
Gratula Márknak! Tényleg nagyok már a gyerkőceink, sorra betöltik az 1.évet! :D

Nekünk nagyon nehéz napjaink vannak, Dávidnak 6 foga jön egyszerre (eddig 4 van) és egész nap nyűglődik, sirdogál, nem tud aludni nappal, csak a kezemben, éjszaka újra elromlott. Ma este szopizás végén pedig rengeteget hányt :shock: :o , újra meg kellett fürdetni. Nagyon-nagyon izgulok miatta, remélem, nincs komoly baja. Nem hiszem, hogy tudok egy percet is aludni éjszaka...Persze, hogy péntek este kell ilyesminek történnie! Tovább parázok, hogy ne az ügyeleten kössünk ki hétvégén...

Tegnapelőtt este kapott Panadolt és ugyan átaludta az éjszakát, de mivel erősködni kellett, hogy kinyissa a száját a sziruphoz, után a cicit alig tudtam a szájába tenni, a lefejt tejet pedig nem volt hajlandó meginni a cumisüvegből. Azt hiszem, többet nem erőszakoskodom vele, nagyon megviselt, hogy nem akar szopizni...szerencsére kis ringatás után hajlandó volt.
Szorítsatok nekünk! Még nem voltunk betegek, nem is szeretnénk!

Kép
ugabesz

ugabesz, remélem hogy gond nélkül telik majd az éjszakátok! Szerintem biztosan a foga miatt van, és a sok nyűglődés, a fájdalom az, ami megviseli, és ez vált ki más reakciókat is. Ha tudsz holnap jönni, írd meg, mi volt éjjel és hogy van Dávid. Nagyon szorítok!

nini, és nenedent babyt használok Rózának, már amikor nem felejtjük el ... :oops: Neki most hét foga van, a fogmosás csak néha sikerül érdemire, leginkább az ínyét masszírozza vele, de biztos az is hasznos... És gratula a nagyfiúhoz!

Szabinak is boldog szülinapot, és Kamillának is, így utólag. Csuda helyes kislány, nagyon jók a képek!

Amniocentézis. 35 éves korban a Down kockázat ha jól emlékszem, 0,3%. Az amniocentézisé 1-2%. Vagyis, a beavatkozás kockázata lényegesen meghaladja a Down-kockázatot (bár tudom, hogy a fogyatékosság viszont sokkal nagyobb probléma, ha bekövetkezik). Mindenkinek ajánlják az amniocentézist 35 felett, mert csak ezzel szűrhető 100%-osan. De nagyon jók a vérvételen és UH-on alapuló tesztek (kombinált, integrált, bocs, már nem vagyok képben a neveket illetően). Számomra azonban egyértelmű volt, hogy egy 200 000:1-hez teszteredmény mellett nem fogok elvégeztetni egy olyan vizsgálatot, aminek a vetélési kockázata 1-2%-os. És nagyon bíztam Hajdú Krisztina doktornőben, aki mindent rendben látott a babánál, az ország legjobb UH gépével.

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Bettina, Szabinak NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!! :D

Ugabesz, Nini kitartás a fogakhoz!
Nekünk áttört a harmadik fogacskánk! Most nem látok neki többet hogy jönne.

Nini, nagyon ügyes Márk! Gratulálok az elinduláshoz!!! :D

anitapo20

Nikuc,
nekem se túl szép a császáros sebem :( A következőnél okosabbak leszünk, rögtön kenjük!

Szabinak boldog szülinapot!!!

Szalamandra,
nagyon jó, hogy hoztad az adatokat, én pont 35 vagyok, így akkor meg pláne nincs értelme megcsináltatni. Majd én is elmegyek Hajdú doktornőhöz, az elég lesz meg a teszt. (Igazából semmiképp sem csináltatnám meg, csak keresem az alátámasztó indokokat :lol: )

Susy,
nem, augusztusi vagyok :) ezek szerint tudod a vezetéknevem? :)

Kép

Kép
sz.veronika

Gabi aranyos vagy, de sajna a pindúr még mindig nagyon jól érzi magát odabenn, csak én szenvedek piszkosul. Nehéz már itt ülni a gépnél, ezért se vagyok. Minden nap elolvaslak Titeket, de már megyek is el a géptől.

Már két naponta járok CTG-re. Sokat keményedik a pocak.
Holnapra vagyok kiírva. :D
De kötve hiszem, hogy betartaná a kis drága az időpontot. :wink:

Ja, vettünk egy gyönyörű, hatalmas kanapét. Azon pihenek mostanában. Lehet, sőt biztos, hogy hülyeség, de bele vagyok szerelmesedve. Álmaim kanapéja, iszonyatosan kényelmes. Ledőlök, és zenét hallgatok rajta, vagy olvasok, vagy jókat alszom.
:lol: Élvezem a következő 18 év utolsó nyugodt hetét! :P Párom már nem megy dolgozni a jövő 7en, azt mondja a finisben itthon akar velem lenni. Aranyos!

Vigyázzatok magatokra, meg a kis picúrokra!!!
:D

Andi

KépKép
wertzuz

Veronika
Igen, tudom. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X